Tallinna 1.-2.3.2017

Yllätyys! Taas täällä!

Oikeasti meidän piti mennä Lahden uusittuun HopLoppiin. Emme kääntyneet edes parkkipaikalle, kun huomasimme jonojen yltävän piiiiiiiitkälle ulos. Takapenkki täynnä lapsia, joille luvattu kivaa. Tuumaustauko ABC:llä. Keskustelu meni jotenkin näin: Missä on lähin vastaava? Pääkaupunkiseudulla? Mennäänkö kylpylään? Serena vai Flamingo? Majotutaan? Ai 300 euroa tältä porukalta? Lapset, lähetäänkö reissuun?

– Joo!!! Kleikkaan!!!! Kiljuu taapero jostain liukumäen uumenista. Äidin tyttö <3

Mennäänkö Tallinnaan?

Olen kyllä äärettömän yllättynyt perheen äkkilähtövalmiudesta. Varasin matkat  ja majoituksen kotimatkalta ja kotoa suoriuduimme 40 minuutissa takaisin tien päälle. Pyykit jäivät koneeseen, mutta ehtiihän niitä pesemään! Ihan mahtavaa!

Matkat

Tallinkin joululahjalla menopaluu 5 hlöltä 32 euroa. Meno uudella Megastarilla, paluu vanhalla Starilla.  Ja kyllähän eron huomaa. Periaatteessa iso kuva on sama: Paljon ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Pienessä kuvassa huomaa erot ja tässä ne perhematkailun helmet:

  • WC-tilat. Avarat, tyylikkään pelkistetyt laivavessat. Oikein sieluun sattui ahtautua paluumatkalla Starin oransseihin koppeihin vaihtamaan taaperolle vaippaa.
  • Leikkipaikka. Siellähän sitä on Megastarilla sisäleikkipuisto pienoiskoossa! On liukumäkeä ja pleikkaria. Ihanat pehmustetut ikkunalaudat, jollaisen onnistuin varaamaan kokonaan itselleni (sorry muksut). Leikkipaikan yhteydessä lastenhoitohuone, iso wc pottineen. Lapsi sai taivutellun ilmapallon (kotimatkalla olisi ollut tarjolla kasvomaalausta, nämä olisivat voineet olla toisinpäin terveisin nimimerkki taivuteltua ilmapallokukkasta Tallinnan reissun ajan kanniskellut äiti). Starin leikkipaikasta en keksi mitään hyvää. No se on hyvää, että on edes jotain.
    Starin leikkipaikka

    Starin leikkipaikalla voi… noh… käyttää mielikuvitusta?!

    tallinna1

    Megastarin leikkipaikan ikkunalla voi tähystää merelle, jos liukumäessä väsyttää.

Majoitus

AirBnb:ltä varasin huoneiston keskustasta, jossa oli master bedroom + kolme levitettävää vuodesohvaa. Minä sain pitkän tikun ja nukuin taaperon kanssa parisängyssä (oikein hyvin). Vuodesohvailijat valittivat jousista ja toimimattomasta telkkarista. Muutoin kämppä oli todellinen helmi, erittäin tilava ja hiljainen asunto romanttisella parvekkeella eikä sijainti voisi olla täydellisempi Uus-kadulla aivan Vanhan kaupungin muurissa kiinni! Yhtään en tiennyt miten airbnb:läiset suhtautuvat tämmöisiin äkkitulijoihin, mutta hienosti toimi yhteydenpito majoittajaan. Matkan kruunasi myöhäinen check-out ja isäntämme antoi meidän olla klo 15 asti kämpillä!

tallinna4

Asunnon sisäpihalle avautuva parveke oli niin ihana, että unohdin ottaa kuvia sisätiloista.

Kylpylä

KalevSpa oli ennestään tuttu ja sijaitsi passelisti 200 metrin päässä asunnosta (tietty, kun matkanjärjestäjä sellaisen asunnon valitsi). Liukumäet toimivat niin isojen kuin pienenkin kanssa, joka ei olisi isoon mäkeen päästyään muuta tehnytkään kuin laskenut siitä. Lasten altaan pohjan pinnoite oli paikoin pahasti kuoriutunut eikä paikat nyt muutoinkaan olleet ihan tikissä, mutta ei mitään sellaista rupuisuutta joka olisi fiilikset pilannut. Höyry- ja tavissauna ok, infrapunasauna ainakaan naisten puolella ei ollut toiminnassa. Lisähuomio lasten kanssa matkustaville: Sekä naisten että miesten puolella on todella hyvin taapero- ja vauvatavaraa, ammeita, hoito- ja kylpytasoja jne. Perhelippu 2aik+3 lasta maksoi 2,5 tunnilta 43 euroa, joka on mielestäni aivan kohtuullinen hinta. Kylpylässä oli erittäin rauhallista eikä liukumäkiin ollut juurikaan jonoja eli ilmeisesti meidän eteläisten keskisuomalaisten hiihtolomasuunnitelmat olivat sinä päivänä kohdistuneet enemmän Hoploppeihin tai jonnekin muualle, sillä laivoillakaan ei ollut kumpaankaan suuntaan mahdoton ryysis.

 

tallinna3

Koko matkan satoi tai oli ainakin sumuista, mutta kotimatkalla saimme auringonlaskun mereen <3

 

Menisinkö toiste?

Aina valmis Tallinnaan(kin)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.