Äkkilähtö Japaniin

Välillä elämä on todella epäreilua, ja mikäpä pahaan oloon auttaisi muu kuin matkustaminen! Tylsää on vain se, että reittilennoille ei edullisia äkkilähtöjä saa! Elokuun puolivälissä tilanteen ollessa akuutti päätin kuitenkin katsoa, josko pääsisimme piipahtamaan Japanissa järkevällä hinnalla.

Maaliskuun puolivälissä hanami – eli kirsikankukka-juhlan aikaan sekä kesällä Japanin lennot ovat kalliita – turistiluokassa myös reilusti etukäteen ostettuna lähemmäs 1000€. No meillä kävi tuuri, seuraavalle päivälle löytyi jo ylläoleva reititys alle 800€! Onhan tuokin paljon rahaa, mutta kyllä kannatti tehdä luottolaskua ja lähteä tuonne toisiin maisemiin. Ja mikä parasta, niin menolento oli Japan Airlinesin <3 siitä oma postaus myöhemmin.

Tällä kertaa ei siis olisi ollut edes mitään etua lähteä reissuun Tallinnasta tai Tukholmasta, vaan tuo oli kaikista edullisin Helsingistä Helsinkiin. Tokio-Osaka -lennon olisi saanut samalla hinnalla myös suoralla vaihdolla Osakassa, mutta koska emme O:ssa ole käyneet niin ajattelimme että voisi viettää viimeisen illan siellä. Sekin oli hyvä valinta 🙂

Japanin-lennoillahan niin Finnairilla kuin JALillakin peruslipun hintaan kuuluu maksuton paikan etukäteisvaraus. Näin ollen lähellä lähtöpäivää on aika huono mahdollisuus saada vierekkäisiä paikkoja. Meillä kävi tuuri, jokaiselle lennot löytyi vielä viimeiset vierekkäiset paikat, tosin ne olivat sitten keskirivissä. No, kaikkea ei voi saada ja tulihan sekin kokeiltua 🙂

Sekä JALilla että Finnairilla oli nyt isot kampanjat Japanin tarjouslennoista. Vaikka tämä elokuun ex tempore -reissu lohkaisikin loven tulevien matkojen budjettiin, niin kyllä se myös vahvisti Japani-kipinää. Näiden tarjousten innoittamana lähdin tutkimaan eri vaihtoehtoja.

Niinpä löytyikin tällaiset lennot – ja reilusti alle mainostettujen tarjoushintojen! 🙂

Harmi vain että molemmat pitkät lennot ovat Finnairin operoimia ja vieläpä BA:n myymiä, niin ei ole mahdollisuutta edes ottaa upgradea pisteillä. Ehkät sen kuitenkin kestää, kun halvalla sai ja Japaniin pääsee <3 tarkoituksena on viettää Osakassa uusivuosi ja pari yötä päälle, sen jälkeen joko junalla maaseutuyöpymisen kautta Tokioon tai lentää Osakasta Tokioon, JAL Domestic First class olisi mahtavaa kokea, varsinkin kun hinta on erittäin inhimmillinen. Nuo lennot tulevat kuitenkin myyntiin vasta 2 kuukautta ennen lähtöä, joten siihen saakka joutuu odottelemaan että saa tietää mitä siellä on tarjolla, tammikuun alussa kun on Japanin ruuhkaisimmat matkustuspäivät.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply