Autonvuokrausta Saksassa

Berliinissähän julkinen liikenne toimii hyvin, kellon ympäri pääsee mihin lähes mihin tahansa kohteeseen. Toki matka-ajat ovat usein pitkiä, myös päivällä – onhan kyseessä iso kaupunki. Tällä kertaa päätimmekin vuokrata auton, vaikka kestäähän silläkin toki liikkua. Tarkoitus olikin lähteä vähän kaupungin ulkopuolelle katselemaan maisemia sekä käymään mm. Designer Outlet Berlinissä.

Olen vain muutaman kerran vuokrannut auton, joten kuviot on vähän hakusessa. Kauhean paljon löytyy ns. välittäjien tarjoamia halpoja autoja, mutta esimerkiksi Espanjassa luin netistä pelkästään huonoja kokemuksia näistä palveluista ja päädyin vuokraamaan huomattavasti kalliimman auton AVIS/Budjetilta.

Odottavan jännittynyt

Vihaisen huolestunut, kun homma ei meinaa edetä…

Saksan osalta sen sijaan luin mm. Check24-välityspalvelusta paljon positiivia kommentteja, ja näin ollen päädyin varaamaan sen kautta Global-yhtiön vuokra-auton. Kategoria oli toiseksi pienin (VW Polo tai vastaava), kun ei siihen kauheasti ollut tarkoitus rahaa satsata.

Tegelin lentokentän autonvuokraushalli oli lähes autio, ainoastaan meidän tiskillemme oli jopa jonoa. Joissain asioissa pätee, että halvalla ei saa hyvää, ja sellainen tunne tästäkin tuli. Kun vihdoin oma vuoromme tuli, niin autoyksilön kanssa oli sellaista säätöä, että… Mitään meille ajatelluista autoista ei saatu järjestelmästä lähetettyä ulos.

Eipä siinä, lopputulos oli ihan mukiinmenevä! Saatiin tällainen hyvin varustelu, uusi Ford Kuga alle. Olihan siinä vähän opettelemista, että mittasuhteetkin hallitsi, mutta mukavahan tuolla oli ajella 🙂

Ajeltiin sitten niin keskellä kaupunkia, moottoriteillä (joilla valitettavasti Berliinin läheisyydessä on nopeusrajoitukset) ja tällaisilla sympaattisilla Itäsaksalaisilla metsämaanteillä. Ehdottomasti kannattaa harkita autonvuokraustakin Saksassa, jos haluaa liikkua kaupungin ulkopuolelle.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply