Hotellinostalgiaa Vaasassa

Piipahdimme viikonloppuna Vaasassa, syy selviää seuraavasta postauksesta 🙂

Vaikka asia olisi saatu hoidettua ihan päiväreissullakin, niin päätimmekin pistää elämän risaiseksi ja yöpyä Vaasassa. Lähtö tuli sen verran ex tempore, ettei kameraakaan tullut napattua mukaan – siksi taas näin poikkeuksellisen huonot kuvat… 🙁

Koska juna saapui Vaasaan vasta klo 22, ja netistä ei löytynyt kauhean montaa ravintolavaihtoehtoa, jossa keittiö olisi vielä ollut riittävän pitkään auki, päätimme pitkästä aikaa syödä junassa. VR ja Avecra luopuivat eri ravintolavaunutyyppien erilaisista konsepteista vaunukaluston yksitoikkoistuessa, joten juniin löytyy enää vain yksi ruokalista. Tavallaan tämä on hyvä juttu, niin tietää aina etukäteen mitä tarjolla on riippumatta siitä, millaisella junalla matkustaa. Toki edelleen joissain junissa on pelkkä kärrymyynti, jolloin lämmintä ruokaa ei ole tarjolla.

Koska matkan alussa olimme kuitenkin pienet eväät syöneet, päädyimme tilaamaan Pendolinossa pizzapalan salaatilla. Pelkän pizzapalan hinta on 3€, salaatin kanssa 5€. Meillä kävikin hyvä tuuri, vihersalaatin kokoonpanon ollessa puutteellinen meille laitettiin kylkiäisiksi ”mini”cesarsalaatti, joka olikin aivan mainio tuon suolaisen pizzan kanssa! Palan painikkeeksi kuohuviiniä, piccolo-pullo (=2 lasia) maksaa Veturi-kortilla 9€. Kohtuullista, joskaan ei toki halpaa 🙂

Majoituimme entiseen Radisson Blu Royal -hotelliin, joka nykyisin toimii Original Sokos Hotel-brändin alla. Hotellihan sijaitsee ihan aseman vieressä, kun taas Sokos Vaakuna muutaman korttelin päässä torin laidalla. Vaakuna houkutteli kuvillaan – se on ilmeisesti hiljaittain remontoitu täysin huoneiden näyttäessä moderneilta. Olen kuitenkin iloinen että valittiin Royal – siinä oli todellakin vanhan ajan nostalgiaa käytävien ja huoneiden hajusta aina 80-luvulla viimeksi modernisoituun hissiin! 😀 Olin aivan myyty…

Royalhan sijaitsee kahdessa rakennuksessa. Päärakennuksessa on ylimmässä kerroksessa saunaosasto ja uima-allas, josta avautuu hienot näkymät yli Vaasan, tosin ei merelle asti kuitenkaan. Saunat oli remontoitu varmaan hiljattain ja tilat oli todella viihtyisät. Saunojille oli tarjolla myös vedenkeitin ja teetä aulatilassa, jota kauniilla säällä voi siemailla uima-altaan vieressä sijaitsevalla parvekkeella.

Meidän huoneemme sijaitsi Central-rakennuksessa kadun toisella puolella, johon on kulkuyhteys kellarikerroksen tunnelin kautta. Superior-huone oli mielestäni poikkeuksellisen tilava ja sänky peittoineen ja tyynyineen jälleen kerran taivaallinen. Luulin että noita on vain sviiteissä, mutta ei näköjään 🙂 Ainoa asia, jonka olisi miinukseksi voinut laskea, oli integroidun ilmastoinnin puuttuminen. Tätä virkaa toimitti vedellä toimiva jäädytyslaite, joka kylläkin oli tehokas mutta sitäkin äänekkäämpi. Onneksi ei ollut hellepäivä…

Aamiainen oli hyvä, joskaan en ainakaan huomannut että tarjolla olisi ollut mitään vaasan seudulle tyypillistä erikoisuutta – mitä sellainen sitten lieneekään.

Suosittelen lämpimästä nostalgista hotellia jos 80-luvun tunnelmasta pitää – kohta tuokin varmaan rempataan vastaamaan nykyajan tarpeita ja mieltymyksiä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply