Autoillen Havaijilla

Koska jenkkilä on autoilun luvattu maa, niin toki myös Havaijilla – tosin lähinnä Oahulla – auto on tärkein kulkuväline. Ihme kyllä, Honoluluun ollaan rakentamassa myös vihdoin junalinjaa, jonka tarkoituksena on helpottaa ainokaisen moottoritien ruuhkia. Luin jostain, että liikenne Oahulla on Los Angelesin jälkeen Yhdysvaltojen kaoottisinta, mutta siitä huolimatta päätimme kokemuksen vuoksi vuokrata viimeiseksi päiväksi auton kiertääksemme saaren ympäri, kun lento lähti vasta myöhään illalla.

Autojen vuokrat olivat todella edullisia – parhaimmillaan reissuun olisi päässyt jo alk. 15$/päivä. Näin ollen ajattelin katsella sitten vähän parempia kulkupelejä, ja päädyin lopulta avoauton vuokraamiseen Alamolta. Tämän hinnaksi tuli n. 70$ päivän hinnalla, sisältäen vakuutukset yms. maksut mutta ei toki bensoja. Yritin etsiä netistä tietoa siitä, riittääkö tavallinen EU-ajokortti ja tiedot olivat hyvin ristiriitaisia (ja myös osavaltio- sekä vuokraamokohtaisia). Niinpä kävin ennen varauksen tekemistä Alamon toimistolla kysymässä, ja onneksi tuo riitti.

WP_20160328_16_12_58_Pro

WP_20160328_16_13_07_Pro__highres

Vuokraamolla sai itse valita ajoneuvon rivistä, jossa oli yhteensä 6 kpl Ford Mustangeja sekä Chevrolet Camaroja. Istahdimme ensimmäiseksi Mustangin kyytiin ja hyi että se oli likainen sisältä. Seuraavaksi hopeiseen Camaroon ja sama juttu. Vasta neljäs auto oli sisältä siedettävässä kunnossa. Amerikassa kun auton vuokraaminen ei ole samanlaista luksusta kuin meillä, niin hinnat, mutta myös ylläpito on sen mukaista. Tämä toisaalta koitui myös onnekseni reissun lopussa… 😉

Koko reittimme löytyy Google Mapsista. Matkaan lähdettiin Honolulun lentokentän Alamo Rent A Car -vuokraamolta n. klo 10 aamulla. Ensimmäisenä ajoimme vuorelle nousevaa Pali Highwaytä #61, suuntana Pali lookout point. Siellä oli kuitenkin vain huippukallis parkkialue sekä varoitus vihaisista ampiaisista (joita ei muuten kaupungissa näy ollenkaan – ikinä) joten oman mielenrauhani takia jatkoimme matkaa eteenpäin, olihan valtatieltäkin hyvät näkymät. Tullessamme jyrkkään mutkaan (6301 Pali Highway) yllätyimme iloisesti, kun mutkan jälkeen olikin rakennettu näköalaterassi johon pystyi pysähtymään ihastelemaan maisemia.

WP_20160328_09_45_12_Pro__highres WP_20160328_09_45_15_Pro__highres  WP_20160328_09_45_08_Pro WP_20160328_09_45_05_Pro__highres

Pali Highwayn näköalatasanne

Seuraavaksi etapiksi valitsimme uimarannan koillisrannalla. Ei muuta eroa Waikikin rantoihin muuta kuin paljon vähemmän ihmisiä..

WP_20160328_10_03_48_Pro__highres WP_20160328_10_05_18_Pro__highres

Mokulua Driven uimaranta. Pientä punoitusta jo havaittavissa, joten viisainta oli pitää katto vähän aikaa kiinni…

Navigaattorista etsimme lähintä ostoskeskusta viimeisiä tuliaisostoksia varten, ja olihan sitä jo hieman nälkäkin ehtinyt tulla tuossa vaiheessa. Windward Mall Kaneohen kaupungissa oli sopivan lähellä, joten pistäydyimme siellä shoppailemassa, syömässä ja .. vessassa.

Virkistyneenä jatkoimme matkaa, ja pysähdyimme seuraavaksi Kualoa Regional Parkiin (49-479 Kamehameha Highway) jälleen kerran nähtävyyksiä ihailemaan.

WP_20160328_12_23_10_Pro__highres WP_20160328_12_23_16_Pro__highres WP_20160328_12_22_57_Pro__highres

 Kilpparin muotoinen saarikin näkyy alimmassa kuvassa – vasta reissun jälkeen huomasimme että edelliseltä uimarannalta se oli vielä selvemmin näkyvissä 🙂

Jatkoimme ajoa kohti pohjoista, ja ohitimme Polynesian cultural centerin. Olen ymmärtänyt, että jos haluaa samanlaista järjestettyä paikallista kulttuurielämystä kuin vaikkapa aavikkojeeppeily Dubaissa illallisineen aavikon keitaalla niin tuo on oikea paikka. Sinne järjestetään paljon retkiä myös Waikikilta. Ensi kerralla täytyy kyllä käydä jotain tuokin käydä kokemassa.

Pohjoisrannalta löytyy myös Turtle Bay Resort , koska jättimäisen kilpikonnat majailevat siellä. Pohjoisrannalla on myös isoimmat aallot, tosin pysähtyessämme muutaman kerran niitä katsomaan, niin eipä ne kovin kummoisia olleet. Päivä oli tosin aika tyyni.

auto1

WP_20160328_16_36_17_Pro__highres WP_20160328_16_36_21_Pro__highres

auto2

Sitten suuntasimmekin ”sisämaahan” kohti Dolen ananaspuistoa. Parkkipaikkaa oli vaikea saada ja meinasimmekin luovuttaa, mutta sitten se onneksi löytyi ja pääsimme kurkistamaan sisään. Puistoon pääsee ilmaiseksi, mutta opastettu kierros tai juna-ajelu maksaa. Sisäänkäynnillä on myös Dolen myymälä, joka olikin aivan turhaa krääsää, eikä vaikkapa erilaisia tuoreita ananastuotteita niinkuin voisi olettaa…

WP_20160328_14_56_05_Pro WP_20160328_14_52_12_Pro

Aivan viime kilometreillä pienen pieni sadepilvi yllätti mutta semmoisella voimalla, että tuli hätä poistua moottoritieltä ja saada katto kiinni. Ajettuani hätäisesti ramppia alas ja pysähtyessäni puoliksi jalkakäytävän päälle kuului ikävä raapaisun ääni…  Pölykapseliin oli tullu kahden sormen mittainen ja paksuinen naarmu, mutta tsekattuani auton vuokrapapereita tuo oli vielä ”sallitun rajoissa”. Ja toden totta, palautustarkastuksessa kaikki oli kunnossa 🙂 Vuokrapaperiin oli tosiaan merkitty ennen ajoon lähtöä tarkastettavat kohteet ja niistä mahdollisesti löytyvien vahinkojen sallitut mitat. Huh huh, läheltä piti….

Navigaattorin mukaan huoltoasemia piti olla lentokentän lähellä jos kuinkakin monta, vaan yhtään ei löytynyt. Emme lähteneet enää pidemmälle etsimään, vaan päätin sitten antaa vuokraamon tankata auton täyteen. Vastaanottotarkastuksessa virkailija skannasi jotain autosta, ja sai samantien kulutuslukemat ja tulosti kuitin, jonka mukaan veloitus kortilta tapahtui. Näppärää, eikä lisähinta ollut suurikaan, kun tuo polttoaine jenkeissä sen verran halpaa on.

Suosittelen ehdottomasti auton vuokraamista päiväksi. Linjabussejakin tosiaan saaren ympäri kulkee, mutta niitä voi sitten joutua odottelemaan pitkäänkin. Turistiretket taas on…turistiretkiä. Autolla pääsee pysähtelemään oman mielensä mukaan, ja Oahulla oli helppo ja mukava ajella! Jos taas vuokraa auton useammaksi päiväksi, pitää ottaa huomioon parkkimaksut, jotka ovat aika korkeita ainakin Waikikin hotellialueella.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 31.7.2016 at 09:17

  Ehdottomasti ensi kerralla Havaijilla lähdetään Oahua ympäri ajelemaan, omalla autolla. Kauai on nyt koluttu, ja se on aivan ihana. Oikeastaan haluaisin sinnekin vielä takaisin. Kauailla on oikeastaan melkein pakko olla oma auto, siellä kun noita turistiretkiä ja busseja kulkee vielä vähemmän.

 • Reply Asad 4.11.2016 at 19:36

  Experience the adventure of morning safari Dubai for more check it out : http://www.desertsafarirides.com/

 • Reply Christmas 16.11.2016 at 20:52

  wonderful experience to have this information one should try to travel on upcoming events
  http://eventzim.com/christmas-day/

 • Reply Desert Safari Dubai 24.7.2017 at 10:39

  I never visited Hawaii, but I think its amazing place for visit. Nice image sharing.
  The Desert Safari also offers adventures in desert safari.If you are an adventure seeker than you should enjoy amazing adventures in Desert Safari.

 • Reply Technojin Solutions 11.9.2017 at 09:46

  The Desert Safari is a very popular visiting place in Dubai. Such tour provides unique adventure and thrilling feelings. It’s a great way to experience the attractive desert and have exciting fun at the same time.

 • Leave a Reply