Brahen kellari Turussa

Kävimme juhlistamassa syntymäpäiviäni Turussa. Majoitus oli saadulla lahjakortilla Holiday Club Caribiassa, ja siitä onkin ihan omat juttunsa kerrottavana… Lähdimme illalla siis kaupungille, ja vanhan kokemuksen sekä CityShoppari-kortin tarjoaman alennuksen myötä päädyimme syömään keskustassa, Stockmannin vieressä sijaitsevaan Brahen Kellariin.

 

 

Ravintola on erittäin sympaattinen ja tunnelmallinen – vain ihan häiritsevän hiljainen, kun tällaisen paikan toivoisi pärjäävän.

Ensiksikin. Ihanaa että löytyy edes jonkinlaista drinkkilistaa! Onhan se totta, että jos lähdetään vaikkapa juhlistamaan jotain erityistilaisuutta niin tilataan mitä mieli tekee ilman hintatietoisuutta… mutta onko meillä Suomessa mietitty sitä, että myyntiä saattaiis ollakin enemmän, jos näkisi (joskus jopa kohtuulliset) hinnat ja uskaltaisi sen perusteella tehdä tilauspäätöksiä. Itse olen jopa jättänyt menemättä ravintoloihin sen perusteella, että netissä ei näy juomahintoja. Vaikka haluaisin juoda vain vettä. Ei sitäkään.

 

Brahen kellarin juomat eivät olleet edullisia, mutta tilasimme niitä mielellämme kun valikoima ja hinnat olivat reilusti näkyvilä! Tällaista toivoisin enemmänkin suomalaisiin ravintoloihin.

Mutta ruoja ja palvelu – ne olivat vieläkin erinomaisempia! Suosittelemme ehdottomasti käymisen arvoiseksi Turussa. Tarjolla on myös lounasta, mutta etenkin illallistunnelma on varsin miellyttävä <3

Eckerö Line m/s Finlandian riistapöytä

Viime vuosien Itämeren parhaimmat Buffet-pöydät ovat olleet m/s Rosellalla (ei ole liikennöinyt enää vuosiin Helsingistä) ja Eckerö Linen m/s Nordlandialla ja sittemmin m/s Finlandialla.

Lähdimme muutaman euron hintaiselle iltaminiristeilylle testaamaan riistapöytää ja ai että se kannatti.

Etenkin alkuruokapöytä oli täynnä herkkuja, joita sieltä ei muuten löydä. Toki myös lämpimissä oli teema otettu huomioon, lasten pöytä oli ainoa normaalista poikkeamaton tarjoilualue 🙂

Riistapöytä on tarjolla Eckeröllä vielä 14.11. saakka.

Ruokailu meillä oli menomatkalla, joten sen jälkeen oli  mukava käydä kiertämässä kaupat. Kierroksen jälkeen saa valita mieluisimmat paikat paluumatkaa varten, ennenkuin päiväristeilijät syöksyvät kiukkuisina varaamaan pöytiä.

 

 

 

Kuopiosta Helsinkiin ravintolavaunussa

Kuopiosta nousimme junan kyytiin – illan viimeinen juna Helsinkiin sattuu olemaan sellainen, jossa usein on Rikosseuraamuslaitoksen ns. ”Vankivaunu” (toivottavasti kukaan ei pahoita mieltään tästä kauhean normaalista ilmaisusta, niinkuin nykyään on yleisesti tapana)

Tämä erikoisuuden ansioista junaan on mahdollista laittaa myös muuta erikoistakalustoa, nimittäin nykymittapuulla ”vanha” ravintolavaunu. Kyse on siis uusia ravintolavaunuja lukuun ottamatta viimeisimpänä remontoituja – mutta silti erittäin harvoin liikenteessä tavattuja vaunuja.

Tunnelma näissä on erittäin mukava, ja erilliset osastot ruokailijoille ja kahvitteloille ovat iso plussa. P.s. Kuohuviini Veturi-kortilla on traveller-hinnoiksi ihan kohtuullista!

Ely-keskuksen Waltti-bussilla Pohjois-Savossa.

En ole 31-vuotisen historiani aikana matkustanut kaukoliikenteen bussilla kuin muutaman kerran – nekin Lohjalle silloin kun itselläni ei vielä ollut ajokorttia ja muuta kyytiä orkesteriharjoituksiin ei ollut.

Nyt avioliiton myötä perhesuhteiden laajentumisen myötä on ollut tarvetta matkailuun myös pidemmälle. Joskus menemme autolla, joskus junalla Suonenjoelle josta saamme kyydin ja muutamia kertoja olemme myös matkailleet juna-bussi -yhdistelmällä. Ei siis sellaisella yhdistelmällä, jota jossain myytäisi samalle lipulle vaan ihan itse keksityllä.

 

Aikaisemmin tällainen yhteys löytyi Matkahuollon sivuilta – yhtäkkiä ei enää. Luulin jo, että tämä kerran päivässä kulkeva yhteys on säästövimmoissa lopettu, kunnessa salapoliisityön seurauksena löysin että Ely-keskuksen tilaamat kyydit eivät enää kuulu Matkahuollon palvelujen piiriin. Jaahas. Ei kait se minun ongelmani ole, mistä, kuka, keneltä ja koska tuetun palvelun tilaa, kunhan sen tiedot näppärästi jostain löytyvät.

Tämän jälkeen olemmekin jokaisen kerran tuskastelleet tätä asiaa – miksi tämänkin tiedon löytäminen on tehty näin hankalaksi. Lisäksi ensimmäisen matkustaessamme sai vielä opiskelija-alennuksen, Ely-keskuksen vuorolla ei.

No, Ely-keskus tarjoaa Waltti-korttia, jolla säästää perusmatkustaja huomattavan määrän rahaa per matka. Kortti pitää ostaa palvelupisteestä. Ongelma on vain se, että meille viikonloppuvierailijoille palvelupiste ei ole ikinä sopivaan aikaan auki.

No nyt – Waltti-kortin saa tilata Kuopion seudullekin netin kautta! Mutta hetkinen…se onkin vain korkeintaan kolmen vyöhykkeen kortti, jonka voi tilata netin kautta. Eli edelleenkään emme saa käyttöömme korttia, jolla saisi edes pienen alennuksen näistä matkoista.

Wau. USB-pistoke bussissa!

USB-pistokkeen rahallemme vastikkeen tarjoaman matkan jälkeen päädyimme Kuopioon, jonka linja-autoasemalla olisi kuulemma ilmainen WC. Vaan ei ollut enää. Euron maksulla olisin päässyt tilaan (sain maksin onneksi kierrettyä) joka juuri ja juuri vastaa puskahelpostusta. Vaan kenelle valittaa – Ely-keskus- Matkahuolto- Savonlinja- R-kiosko- Liikenne ja Viestintäministeriö. Ketään ei lie kiinnosta.