Yleinen

San Marino-Venetsia-Wien

tiistai, heinäkuu 11, 2017

Oon mä juonu viinii Wienissä…

Matka ylös pohjoiseen ja siis kohti kotia alkoi viime keskiviikkona. Ensin Riccionesta San Marinoon pariksi tunniksi tekemään nopea check. San Marinon tasavalta eli San Marino on Italian ympäröimä kääpiövaltio Apenniinien niemimaalla Etelä-Euroopassa. San Marino on 61 neliökilometrin pinta-alallaan Euroopan kolmanneksi pienin valtio. Sen asukasluku on noin 30 000. Väestöltään se on Euroopan neuvoston jäsenmaista pienin. (Wikipedia)

Oltiin aika korkealla ja sinnehän pääsi hissillä – jännäkakka meinasi korkeanpaikan kammoisella tulla. Jyrkkää nousua ja laskua…

San Marinosta huristelimme yöksi Venetsiaan.  Hotelliöiden jälkeen oli aika testata bungalow-majoitus! Pieni mökki oli saakelin kuuma, ilmastointikoneen kaukosäädin saatiin lainaan viiden euron hintaan ja mökin lämpötila inhimilliseksi. Bungalow yö maksoi 80 euroa neljältä. Ei ihan edullisin vaihtoehto – hotelliyöt aamiaisella 3-4 tähden hotelleissa on olleet noin 50€/huone.

Ehdimme illalliseksi Venetsian sydämeen. Pieni pala minun sydäntäni jäi sille matkalle. Venetsia jakaa mielipiteet – toiset eivät syty kuluneesta turistien täyttämästä kaupungista, jonka asukkaat ovat silminnähden väsyneitä matkailijoihin. Minä kuitenkin pystyin kuvitella kuinka upea tuo todella vanha kaupunki on ollut suurimman loistonsa aikaan…

Kondooliajelu oli jätettävä hinnan vuoksi väliin – 30min lilluminen kustansi 100€. Italialainen ruoka ei pettänyt tässäkään kohteessa ja hyvin mielin siirryimme untenmaille ja kohti seuraavan päivän seikkailuja.

Suuren kaupungin loistosta saimme nauttia vielä Wienissä. Matkat sujuvat jouhevasti motareita pitkin, täytyy vain muistaa tieliikennemaksut, vignetit tms. Tiukahkon aikataulun vuoksi myös Wienistä saimme maistaa vain pienen palan. Sinne on palattava musiikin, nähtävyyksien ja edullisen hintatason vuoksi. Myös palvelun taso oli ensiluokkaista. Kehoitamme kuitenkin hieman katsomaan mihin ”kahvilaan” yöllä eksyy – me kävimme juomassa elämämme nopeimmat kaljat baarissa jossa omistaja/työntekijä oli niin lärvit että rikkoi parissa minsassa parit lasit ja pullot – ei pysynyt pullo pään päällä…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply