Lähtö lähenee

Kaksi viikkoa, vielä. Oma malttamattomuuteni alkaa saada aivan uusia piirteitä. Ajatukset harhailevat jatkuvasti tulevassa muutossa ja sen myötä opiskeluun panostaminen on hankalaa. Viimeisiä tenttejä ja raportteja pitäisi tehdä vaikka väkisin, koska ensi viikolla olisi kuluva lukuvuosi ohi. Kysymyksiä ja skenaarioita tulevaisuudesta vilisee ajatuksissani ja epävarmuuden tunteet nousevat pintaan muuton lähestyessä. Millaista uusi arki tulee olemaan, miten sopedun uuteen ympäristöön?

 

Tilaisuus ja päätös muutosta Tallinaan tuli aika yhtäkkiä eteen tehtyäni päätöksen opintovapaalle jäämisestä nykyisestä työpaikastani. Omasta asunnostani luovuin jo marraskuussa, jotta saisin kerättyä pieniä säästöjä tulevaa varten. Viimeiset viikkoni kotikaupungissani Jyväskylässä punkaan äitini luona, ja samalla yritän selvitellä ja järjestellä käytännönasioita. Irtaimisto tallessa, muutto Tallinnaan suoritettu, opintovapaa myönnetty.

Epävarmuuden tunteiden lisäksi saan onneksi kokea käsittämätöntä innostusta, onnellisuutta ja helpotusta. Kokoaikaisen työn ja opiskelun yhdistäminen on ollut ajoittain hyvinkin haastavaa ja verottanut aikaa sosiaaliselta elämältäni ja treenaukselta paljon. En koskaan aiemmin ole keskittynyt vain opintoihin, vaan työnteko on ollut aina mukana hyvin vahvasti, jonka vuoksi odotan tulevaa opintovapaata todella paljon. Haasteeksi itselleni muodostuu ajanhallinta ja tylsyyden sekä yksinäisyyden sietäminen, jotka tulevat vapautuvan ajan myötä väistämättä. Kuitenkin odotan innolla, että pääsen keskittymään opiskeluun haluamallani panostuksella, siihen lisäksi tavoitteellinen treenaaminen sekä jokapäiväinen elämästä nauttiminen.

Tulen kirjoittelemaan omasta arjestani uudessa maassa, treenauksesta kasvisruokavalion voimalla, sekä kaikesta mitä sinne-tänne-tuonne sinkoileviin ajatuksiini eksyy.

 

Next Post

No Comments

Leave a Reply