Let the spring rays reach us

tiistai, maaliskuu 20, 2018

Heipsandee. Mulla pitää saada tän päivän, tai viimeistään huomenna palautettua yks aikaa vievä tehtävä, mutta ehkä vaan venytän työskentelyä pidemmälle iltaan. 😀

Aattelin tulla tallettaan joitain kuvia viimeiseltä 1,5 kuukaudelta tännekin. Jo pari päivää on aurinko lämmittänyt ja lumi putoillut katolta siihen malliin, että kevät se aikoo sieltä oikeasti tulla, niin en sitten enää myöhemmin kehtaa laittaa tänne kovin talvisia kuvia.

Tuntuu, että aika menee eteenpäin vaan tosi nopeaan. Vastahan tämäki maaliskuu alkoi ja nyt jo käännytään kohti maaliskuun loppua ja pääsiäispyhiä. Ei siis huono juttu, ihanaa kun kevät alkaa ja kesä on vasta edessä! Nyt tän vuoden puolella on ollut paljon työpäiviä, opiskelun ohella. Viikot on kyllä ollu vaihtelevia; välillä ollaan päiväkodin keittiöllä, välillä kaupungintalon iltatapahtumassa tarjoilemassa, välillä tekemässä ryhmätyötä ja välillä lukemassa tenttiin tai väkertämässä esseetä. Viikonloput oon koittanu pyhittää vapaa-ajalle. Jonkinlaista lomaa kyl jo odotan, ehkä pääsee viettään pääsiäisvapaita. 🙂

Yeah right.. Täällä ei sinänsä ole mitään suurta kesäkuntoon projektia menossa, mutta nyt maaliskuussa olen koittanut vähentää herkkuja ja varata aikaa enemmän urheiluun. Tykkään luonnostaan salaateista, marjoista ja muusta terveellisestä, mutta sitten vaikka suklaata vois syödä joka päivä. Tässä huushollissa onkin meneillään pieni kevennysprojekti kohti kesää, mutta ei mitään äärimmäistä. Enemmän kasviksia aterioilla, vähemmän nopeaa hiilaria, säännöllinen ja tiheä ruokarytmi, tarpeeksi sykeliikuntaa ja lihaskuntoa. Ja kyllä, viikonloppuna aion syödä herkkuja synttäreillä, että ei mitään ehdotonta. Hyvähän se ois, jos ei olisi ikinä möhkö olo ja tarvitsisi kevennysprojekteja. 😀 Että olisi ne elämäntavat aina sellaiset, että olotila ja elopaino olisi ”vakio”. Mutta kun on kuitenki semmonen hedonisti, niin ei silleen onnistu. Eikä se vakavaa, elämästä (ja herkuista) pitää nauttia. Mutta nautin mä siitäkin, että voi väliin syödä vain puhdasta ruokaa ja urheilla kunnolla, se olotilakin on niin mahtava. Mitä mä siis yritän sanoa? Se tasapaino kaiken kanssa on varmastikki se juttu. Musta on hyvä, että se on yhä enemmän sellainen trendi.. tai siitä on jo tultu, kun ainoa ihanne on lihaksikas ja rasvaton kroppa. Nyt yhä enemmän julkkiksetkin näyttää virheitään ja ihanteiksi on noussut kaikenlaiset naiset ja mainostuksessakin käytetään erilaisuuden valttikorttia. Tärkeintä on tietää, mitä on tasapaino ja hyvä olo itselle! <3

Jotenki haluaa aatella, että ei syö terveellistä ruokaa vaan sen takia, että se on kevyempää, vaan että se on ravinnerikasta ruokaa ja tekee hyvää muutenkin. Sellainen superravinteikkaan ruoan palvominen on ollut jo pitkään buumi, mutta sekään ei oo sitten äärimmäisyyksiin vietäessä niin hyvä juttu (mun mielestä). Jos alkaa yhtäkkiä pelkään kaikenmaailman transrasvoja ja lisäaineita, niin pystyykö kroppa enää sietämään vaikka karkkia muutaman vuoden puhtaana syömisen jälkeen? Onko sellainen jatkuva puhtaasti syöminen tarpeen ja eikö vaikka jätski kesäisin nosta elämänlaatua kuitenkin?:D Et jos rakentaa itselleen sellaisen puhtaan ravinnon vankilan ja alkaa karttamaan vaikka sitä jäätelöäkin, niin sitten on mielestäni menty turhan pitkälle. Musta tämä ”kehoni on temppeli” ja ”nautitaan kun kerran täällä vain eletään” välinen keskustelu on jännä, mitä käyn monesti myös pääni sisällä. Jos alkaisin vaikka miettimään liian tarkkaan, mitä grillimakkara sisältää, taitaisi jäädä syömättä. Viime viikonloppuna tehtiin hiihtoreissu laavulle ja nuotiomakkara maistu kyllä niiin hyvälle 7 kilsan jälkeen. Mut joo, näistä asioista ei oikein auta kiistellä, ite voin vaan määrittää mikä on mulle sopiva määrä terveellistä ruokaa ja herkkuja.

  

Elämä sujuu ihan tasasen hyvin, aikatauluja ja pöhinää riittää. Vaikka viikonloput olenki voinut olla vapaalla, niin odotan pitkiä vapaita tai vaikka viikon lomaa! En oikein tiedä sitten milloin, hyvä että tiedän edes suunnilleen seuraavan viikon sisällön. Ei tässä kuitenkaan mitään uupumusta ole, mutta silti. Pääsiäispyhät in my mind. 😀 Sellainen pienesti odottava fiilis, mitä kesä ja muutenki tämä vuosi tuo tullessaan.

Toivottavasti sielläkin puolen ruutua on mielet kevätaurinkoa täynnä <3

Luovuuden jäljillä

lauantai, helmikuu 3, 2018

Iltakahvi. Se ei sovi tällaiselle iltavirkulle. Koko viikon herännyt viimeistään kasilta, mut ehkäpä pieni rytmin nyrjähdys ei haittaa näin viikonlopun kynnyksellä..

Tällä hetkellä ei ole sellainen leppoinen zen-viikonloppu fiilis. Mun aivojen hermoradoilla käydään formulakisoja. Niin monta sinkoilee reittejä pitkin ja osa kaartaa ulos. Osa puskee väkisten läpi uusien reittien.

Tällä viikolla oon valitellut sellaista elämän pysähtyneisyyttä. Opiskelua, töitä, vapaa-aikaa – kaikki vähän sellaista samaa harmaata massaa. Jos ei arki-iltoina, niin ainakin viikonloput olen koittanut pyhittää sellaiselle vapaalle olemiselle, spontaanille tekemiselle ja mieleiselle tekemiselle. Kaikki on periaatteessa ihan ok.

Tänään iltakahvien jälkeen iski sellainen levottomuus. Ei jaksanu katsoa telkkaria, ei lukea blogeja tai muuta netistä, niinku iltaisin monesti. Mies on koulutuspäivän jälkeen väsynyt, ja no, nukahtikin jo pitkän päivän jälkeen. Seuraa ei enää myöhään illalle saa, eikä viiniä. 😀 Saunan lämmitin ja pääsin pitkiin löylyihin, se auttaa aina vähän.

Jokin mua turhauttaa. Muistan yhden syyskuisen päivän, kun tämä sama ajatus vaivasi mua. Ja varmaan senkin jälkeen, ja paikantunee moneen muuhunkin päivään vuosien varrella. Kaipaan projekteja ja intohimolla elämistä. Ja nyt ajauduin tänne blogiin, koska oon aikanaan tänne pystynyt toteuttaa erilaisia projekteja, joiden tekeminen vei mennessään. Luova tekeminen on se, mikä saa mut syttymään ja sitä mä kaipaan kaiken ajoittain tylsän ja arkisen puurtamisen lisäksi. Toki vaikka ulkoilu ja tavallinen sosiaalinen elämä on ja pysyy, mut mä kaipaan kans sellaista tekemistä, joka ruokkii mun intohimoista ja luomisvimmaista mieltä.

Et mä voisin toteuttaa omia juttuja, niin mun pitäisi päästä siitä kuvitellusta oman mielen ja ympäröivän ympäristön kahleista, niin muiden kuin omista odotuksista. Meillä on kuitenkin tarve tulla hyväksytyiksi ja no, vaikea on olla immuuni muiden mielipiteille. Fakta on se, että teet mitä vaan, oot sitten kuinka mieliksi tai kuinka vastakarvainen, et tuu joiltain tai kaikilta ymmärrystä saamaan. Mun tän vuoden motto on, että ”ei väkisten”.

 

Pointti on kai se, että voisin toteuttaa intohimolla omia projekteja, niin mun pitäisi unohtaa se, mitä pahaa siitä voisi seurata. Ilkeilyä? Delete that.

Kaipaan sellasta nuoren naiiviutta – illuusiota loputtomasta hyvyydestä ja rajattomuudesta. Sitä, että on tietämätön monista asioista. Nykyään näkee asioita paljon suuremmasta perspektiivistä. Kun on kokenut sen, että näennäisesti läheinen haluaa ja pystyy satuttamaan tai kun on kokenut kaikenlaisia pohjamutia, niin on sellainen höttöinen pumpulimaailma saanut hieman teräsvillaa sekaansa.

Toisaalta en missään nimessä haluais olla taas 20-vuotias. En haluais käydä uudestaan läpi niitä rankkoja kasvukipuja.

Haluisin taas löytää sen rohkeuden tän blogin suhteen, niin saisin sellasta kaivattua sisältöä mun elämään. Kun pääsisin tekeen jotain luovaa.

 

Vuosi 2017

tiistai, tammikuu 2, 2018

En ole täällä blogin puolella käynyt aikoihin, mutta tänään vasiten tulin lukemaan vanhoja juttuja. Sitten yks kaks hoksasin, että jos haluisin, niin voisin tehdä perinteisen vuosikatsauksen; tuli sellainen pieni viba, että kyllä haluan, vaikka muuten en tänne hirveästi enää kirjoita mitään. Olen tehnyt vuosikatsauksen edelliset neljä vuotta, joten eihän tätä perinnettä nyt voi katkaista. 😀 Mitään suuria tarinoita ei varmaan ole kerrottavana, mutta katsotaan..

TAMMIKUU

Tammikuulta ei paljoa löytynyt kuvia. Joitain kuvia tuli otettua tuolta näkötornilta ja laavulta, josta tulikin mieleen, että pitäisi ehdottomasti nyt joululoman aikana käydä ainakin yhdellä laavureissulla.

Oltiin asuttu tuolloin vasta parisen kuukautta tässä nykyisessä asunnossa, joten tuli sisustettua jonkin verran. Tuo taulu onkin jo ehtinyt lähteä uuteen kotiin.

Blogissa pohdin suoristusraudan käyttöä ja sitä, miten se kärventää tukan: http://www.rantapallo.fi/nolibre/2017/01/16/miksi-tuhoan-hiukseni/

Täytyy sanoa, että vuodessa oon saanut hiukseni parempaan kuntoon! Vielä välillä tulee suoristettua hiuksia, mutta ei läheskään päivittäin. Olen koittanut myös pidentää hiusten pesuväliä, sillä jatkuva hiusten peseminen kuivattaa ja rasittaa hiusta. Jotkut hiusasiantuntijat suosittelevat hiuspesua 1-2krt viikossa, johon en tosin ole päässyt. Varsinkin urheilun jälkeen tekee mieli aina pestä hiukset ja kun on asunnossa sauna ja rrrakastaa saunomista, on vaikea olla pesemättä hiuksia saunan jälkeen. Olenkin koittanut välillä käydä pesulla ilman saunaa, ettei tarvi hiuksia pestä. Oikeasti, kun on hiukset ollut pesemättä vaikka 2-3 päivää ja pesee hiukset, hiukset tuntuu sen jälkeen elinvoimaiselta ja hyväkuntoisilta. Mä luulen, että päänahan oma sellainen rasvaisuus tekee hiuksille hyvää. Jokapäiväisen hiustenpesun seurauksena hius on (ainakin mulla) sellainen kevyt, hauras ja kuiva. Mulla hiusten pesuväli on ehkä noin joka toinen päivä – parempi jo sekin, kun joka päivä. Lisäksi hiusöljy hiusten latvoihin jokaisen pesun jälkeen on ihan ehdoton! Juureen en käytä kuin shampoota, että hiukset tuntuisi pitempään puhtailta. Niin ja kuivashampoo on muuten kans ehdoton – sitä suihkuttamalla saa hiuksista rasvaisuutta pois nopeasti; nopea freesaus hiuksiin ilman suihkua. Nään kuitenki tärkeimpänä sen, että olen jättäny vähemmälle hiusten kärventämistä 🙂

 

HELMIKUU

Helmikuulta on jo jotain mainitsemisen arvoista. Helmikuussa järjestin miehelle yllätys 33-vuotissynttärit, juhlin ainejärjestöni vuosijuhlia ja olin laskiaistapahtumassa pelaamassa hankifutista. Lisääntynyt auringonvalo toi energiaa ja sai odottamaan kevättä.

Kirjoitin blogiin negatiivisesta energiasta: http://www.rantapallo.fi/nolibre/2017/02/11/negatiivisesta-energiasta/ Ajankohtainen aihe kuukaudesta riippumatta.

 

MAALISKUU

Maaliskuussa taas sisustin kotia – maalasin mintunvihreällä ja hankin uusia huonekaluja. Rapsautin myös tukan kertaheitolla lyhyemmäksi kuin aikoihin. Hiihtolomalla käytiin maalla siskonpoikien kanssa. Viihteelle mentäessä halusin yhä useammin mennä laulamaan karaokea. 😀

 

HUHTIKUU

 

Tein munkkeja hyvissä ajoin vappua (huhtikuun alussa). 😀 Olin siihen mennessä tehnyt munkkeja vain lapsuudenkodissa (apuleipurina), mutta halusin kokeilla meidän häälahjaksi saamaamme pataa munkkien paistoon. Käytiin tuplasynttäreillä. Kevään myötä innostuin väreistä.

TOUKOKUU

Mies lähetti yllä olevan kuvan poroemosta ja vasasta, kun oli vielä rekkahommissa. Musta tuo kuva on ihana! Toinen kuva on kuninkaanlaavulta; sinne pitäisi päästä uudestaan. Toukokuulta on jäänyt mieliin myös eräs Tornion reissu kun käytiin Olavi Uusivirran keikalla… Ja kunnon vappubrunssi, jonka tein kotona.

Blogi päivittyi toukokuussa ahkeraan. Tein yhteistyöpostauksen luonnonkosmetiikkayritys Detrian kanssa ja höpöttelin muitakin juttuja.

 

KESÄKUU

Kesäkuussa kävin kolmella valokuvauskeikalla – yhdissä koko päivän häissä ja kahdissa hääparikuvauksessa. Käytiin laavuilemassa, mistä tein videon: http://www.rantapallo.fi/nolibre/2017/06/04/kesan-eka-patikointi/.

Juhannus oli perinteinen mökkijuhannus. Nään aina silloin sukulaisia ja yhden Etelä-Suomesta tulleen serkun kanssa juhlittiin aamuseitsemään.. Muutaman tunnin päästä äiti tuli hakemaan naapurimökistä kadonneita lampaita (minä ja mies) – oli melko hatara olo…

 

HEINÄKUU

Heinäkuussa oli kahdet häät, joissa olin valokuvaajana (toisissa olin myös varsinaisena vieraana). 2.hääpäivänä heräsin miehen kattamaan aamupalapöytään, ruusuineen kaikkineen. <3 Samalla viikolla käytiin hakemassa kotiin 7kk-ikäiset kissanpennut! Kohta Miisa ja Elvis on olleet meillä puoli vuotta. Heinäkuun viimeisenä päivänä kävin heittämässä talviturkin – vihdoin.

 

ELOKUU

Elokuu – mun lempikuukausi. Mä muistan viime vuosien elokuut pelkästään onnellisina. Niin muistan viime elokuunkin. Hilla-aika oli vuonna 2017 myöhässä, joten sen sijaan että se ois ollut heinäkuussa, saatiinkin hillastaa vasta elokuussa. Elokuusta tulikin super-marjastelukuukausi – pääsi maadoittumaan oikein kunnolla. 😀 Elokuulta jäi vaikka mitä hyviä muistoja. Alkukuusta kävin Posiolla kuvaamassa yhdet häät – samana iltana menin viettämään iltaa Ranualle hillamarkkinaviikonlopun kunniaksi. Pari muutakin loppukesän hämärtyvää iltaa hyvässä seurassa on jäänyt mieleen. Kuvasin myös yhdet raskausajan kuvat ja 1-vuotiskuvat.

Löysin uudet, huiput mustikkapaikat ihan vaan sillä, että lähdin niitä kartan ja mututuntuman perusteella etsimään. Hillavuosi oli aika hyvä, myin niitä jonkin verran ja osa lähti pakkaseen. Elokuun lähentyessä loppua ehdotin miehelle vadelmareissua Pohjois-Pohjanmaalle. Oltiin kolme yötä teltassa, keskellä korpea. Elokuun viimeisinä päivinä oli kylmä öisin, sai olla pipot ja takit päällä, sillä makuupussi ei lämmittänyt tarpeeksi – pärjäsi kuitenkin, olipahan vähän extremeä. Pesu niinä päivinä oli kylmä vesi pullosta suoraan päälle, ei muutenkaan ihan liian lämmin keli ollut. 😀 Aurinko silti paistoi koko reissun – oliki aika mahtavaa herätä aamulla ja juoda nokipannukahvia alkusyksyn kauneuden vallitessa ympärillä. Iltaisin oli myös tosi tunnelmallista, kun ympärillä oli pilkkopimeää ja nuotion roihu oli ainoa valo. Niin ja kun oli kyse vadelmareissusta, niin päivät oltiin sitten vadelmapaikoilla. Löydettiinki ihan mahtavia vadelmapaikkoja ja sai muuten olla rauhassa poimimassa. Se, et oon niin kikseissä tuommosesta reissusta, vahvistaa tunnetta, että haluan vielä joskus asua maalla, kun se on mahdollista ja järkevää.

 

SYYSKUU

Syyskuussa koitti taas arki. Rytinällä se alkoikin – opiskelun ohelle hain töitä. Tein hakemuksen eräänä perjantaina ja seuraavana maanantaiaamuna tuli soitto. Saman päivän aikana menin vielä työhaastatteluun ja sainkin paikan. Ei kestänyt kuin muutama päivä hakemuksesta, kun olin jo tekemässä sopparia. Samalla viikolla taisin jo tehdä ekan työvuoron. Työ on helppo sovittaa opiskeluihin, sillä työ on keikkatyötä ja voin ottaa työtä vastaan omien menojen ja jaksamisen mukaan.

Syyskuussa tuli käytyä usein patikoimassa syksyisissä maisemissa. Saimme äitiltä valtavan chilin keittiön pöydälle – chiliruokaa tuli siis tehtyä usein. Käytiin miehen kummipojan rippijuhlissa.

 

LOKAKUU

Lokakuussa alkoi talvi. Sain virkamiesruotsin pakettiin, opiskelin ja tein töitä. Olin kuumeessa syyslomaviikolla. Mitäs muuta? 😀 Käytiin Haaparannalla 2 x pariskunta-kokoonpanolla – Ikeassa ja syömässä.

 

MARRASKUU

Viimeistään marraskuussa jo olin pienissä joulutunnelmissa – jöin glögiä, söin pipareita, tein jouluisia/talvisia lyhtyjä ja ripustin ikkunan ylle tähtivalot. Vietin 27-vuotissynttäreitäni ja samalle päivälle sattui myös ainejärjestön pikkujoulut – kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Mies teki mulle synttärikakun – elämänsä ensimmäisen itsetehdyn.

 

JOULUKUU

Joulukuun alussa tehtiin Oulu-Haaparanta-reissu – tällä kertaa toisenlaisella 2 x pariskunta-kokoonpanolla. Irish coffee oli joulukuun hitti – nam! Jouluviikonloppuun asti oli paljon kaikenlaisia velvollisuuksia – onneksi pystyin piettää joululomaa, josta saa vielä tän viikon nauttia. Uutena vuotena istuttiin iltaa porukalla, käytiin katsomassa ilotulitus ja sitten jo koti kutsui – ei jaksanu bilettään.

Nyt onki jo tammikuun 2.päivä. Oon tehnyt tätä postausta tässä jo monta tuntia. 😀 Meneehän tässä aikaa, kun eka etsii kuvat kullekin kuulle, siirtää niitä paikasta toiseen, sovittaa näytölle sopivan kokoiseksi ja vielä tämä teksti. Mutta tää oli kivaa pitkästä aikaa 🙂 Vaikka oma hommansa onki koodailla ja datailla.

Tosiaan, tässä on kuitenki oma vaivansa ja vie aikaa, että ei sitten ole jaksanut blogiin panostaa. Ja toisaalta ei oo mikään niin isosti inspiroinut, että olisi jaksanut. Mutta onneksi tätä voi tehdä silloin kuin huvittaa 🙂 Tuossa loppuvuodesta juttelin erään kanssa, joka sanoi, että odottaa aina, että tämä blogi päivittyisi. Ehkä osittain sun innostamana nytten jaksoin pitkästä aikaa päivittää tänne – oot ehkä siellä <3

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE !

Syysmoikat

torstai, lokakuu 5, 2017

Hello. Tulin pitkästä aikaa tänne blogin puolelle, vaikka olisi tärkeämpääkin tekemistä. Oon täs kotona, ja mulla on opiskelujuttuja etänä. Noh, aina voi venyttää iltaan. 😀

Tällä hetkellä on tosi hyvä fiilis. Tätä torstaita odotin viime viikon maanantaista lähtien, kun tiesin, että hektiset puolitoista viikkoa ovat sitten ohi. Nyt on ”vain” pinkka opiskeluhommia ja huomennaki ”vain” työvuoro. Mut siis, puolitoista viikkoa on ollu silleen hektistä, et on ollu tarkempi aikataulu opiskelun kans, tehtäviä jotka on suoritettava päivälleen tietyn ajan puitteissa, uuteen (palkka)työhön tutustumista ja myös kouluun liittyvän vapaaehtoistyöhön tutustumista (olemme siis yhden opiskelijakaverini kanssa tukihenkilöinä yhdelle ikäihmiselle tässä syksyn aikana). Lisäksi viikonloppuna oli häävalokuvauskeikka, niin ei viikonloppuna päässyt sen kummemmin rentoileen. Mut semmosta se arki on, enkä valita! Oikeasti ihan mukavaa, kun on kaikenlaista, mut pakko myöntää, et odotan viikonlopun viettoa, sillä pääsee viettään iltaa tärkeiden tyyppien kans.

Vaikka nyt on superhyvä fiilis, niin on syksyyn kuulunu myös väsymystä, stressiä ja epämukavuutta. Mut seki kuulunee asiaan. Tärkeintä, et yleisvire on kuitenki enimmäkseen positiivinen. 🙂 Nyt on sopivasti haasteita.

Kissat voivat hyvin. Ei kyllä enää osais kuvitella elämää ilman kissoja. 😀 Niihin on niin tottunut ja niistä on tullut rakkaita lemmikkejä. Kovasti niillä kiinnostaa aina nuo keittiönpöydät, mutta eivät enää niin usein hypi pöydille, kun saavat pikaset lähdöt.

”Katso, nielen ylpeyteni”

Haha, vanhat salkkarit taas kierroksessa – alusta asti. Harmi ku niitä bokseja ei tehty enää 180 jaksosta lähtien, jonku tekijänoikeusjutun takia.. Haluisin niiiin kattoa neki jaksot. 😀 Nykyisiä salkkareita ei sit tuukkaan katottua telkusta, yhh.

Arki-illat onki sit pitkälti koostunu vanhojen salkkareiden katsomisesta, sillä iltaisin ei oikein ole muuta jaksanut. Meän huushollissa muutenkin on enempi tai vähempi sairasteltu (pienesti). Kunnon kuumetta tai flunssaa ei oi ole kummallekaan tullut, mut sillee ärsyttävästi pientä lämmönnousua ja flunssasta oloa. Semmosta jatkuvaa puolikuntoisuutta, et ei oo päässy viel kunnolla käymään salilla ja muuta. Aina tulee joku uus pöpö koettelemaan meän kuntoa. 😀 Mut, sitä kyl ootan, et pääsen kunnolla käymään ryhmäliikunnoissa ja salilla, ja tietty kans lenkkeily on ja pysyy. Urheilun jälkeinen hyvä olo ja hyvä peruskunto on vaan sellasia, mitkä auttaa muutenki jaksaan paremmin 🙂

Mut joo. Mulla ois pariki aihetta, mistä haluisin kirjoitella tänne. Saa nähä, miten ehtii. Tässäkin nyt meni heti yli tunti, kun etin kuvat jne. ja mietin mitä kirjoittaa ja miten.

Zau!->