Häävalokuvausta

tiistai, kesäkuu 20, 2017

 

Kaksi häävalokuvausviikonloppua takana. Näin noviisina olen ihan tyytyväinen työn jälkeen, mutta tottakai kehittämisen varaa on näin harrastelijavalokuvaajana. Jäin kovasti pohtimaan kehittymiskohtia (säädöt, valoitukset, taustat, rajaukset..).

Olen jonkin verran perehtynyt kameran säädöksiin ja tiedän mitä mikäkin arvo tarkoittaa. Kuitenkin jokainen kuvaustilanne ja kuvauspaikka on erilainen valoineen kaikkineen. Miten saada valo osumaan kasvoihin nätisti? Miten saada kuva niin ettei se ole liian hämärä mutta ei ylivaloittunutkaan? Internet on pullollaan blogeja ja muita ohjeita, mistä näitä voi itseoppia. Mutta kuitenkin, loppuviimein tarvitaan vaan hitosti kuvauskokemusta, jotta oppii toimimaan kameransa kanssa ja kuvaussilmä kehittyy!

Valokuvaaminen on siitä kivaa, kun tässä voi kokoajan kehittyä ja saa käyttää luovuutta. Ja se onnistuminen tunne, kun tulee erityisen onnistuneita kuvia, on palkitsevaa.

Kuvat julkaistu kuvissa esiintyvien henkilöiden luvalla

Yölliset moikat

lauantai, kesäkuu 17, 2017

      

Helou pöö. Pitkästä aikaa.

Vähän jääny blogit. Mut ihanku tämä maailman tärkeintä oiskaan. Tässä on kesäkuun eka puoli menny ikään kuin sellaisella suoritusmoodilla. Vika tentti työllisti ihan hitosti, mut sain sen vihdoin tehtyä ja se meni jättebra. Ei se tietenkään kivaa ole kun kesäkuun puolelle jäi tuommonen homma, mutta nii, on ne vaan työläitä.

Viime lauantaina oli vähän jännää, kun menin ekaa kertaa kuvaileen hääparia. En tosin osannu etukäteen hermoilla, mutta Rovaniemen kirkon tullessa näköpiiriin, alko vähän hermostuttaa, että mihinkä sitä on taas itsensä laittanu. 😀 Jotenki oon nähny parhaaksi, et tavallaan unohan kaikki tulevat jännät jutut ja ajattelen, et asiat sitten menee kuin menee. Mitä sitä etukäteen turhia hermoileen. No, oli kyllä mukava pariskunta ja oli kyllä niin kivaa valokuvailla – miettiä valotuksia, taustoja, kuvakulmia jne. Luova tekeminen on oikeasti niin superia. Mielestäni tuli hyviä kuvia ja myös hääpari oli tyytyväinen – kyllä hyvään kameraan voi luottaa! Sain luvan ja tulen julkaiseen niitä kuvia täälläkin vähän myöhemmin 🙂

Huomenna (tai no on jo lauantain puolella..) matkustan toiselle paikkakunnalle ja meen koko päiväksi, kirkosta iltahulinaan asti valokuvaileen. En osaa jänskätä, on vaan siistiä.

Eipä täsä, hyvää yötä <3

Kesän eka patikointi

sunnuntai, kesäkuu 4, 2017

Kesän ekat patikointipolut kuljettu. Käytiin eilen Vaattunkilammella patikoimassa ja oli kyllä ihanaa vaeltaa siellä korvessa. 5km laavulle ja 5km takaisin autolle. Super rentouttavaa juoda kahvia nuotion äärellä ja odotella pihvien valmistumista. Ei ollu kovin lämmin keli, niin siinäku parisen tuntia istu paikallaan, meinas tulla vähän vilu huolimatta nuotion lämmöstä. Kävellessä ei kyllä ehtinyt tulla kylmä, kun oli kuiten tarpeeks vaatetta.

Pian uudestaan!

Luonnonkosmetiikkaa

maanantai, toukokuu 29, 2017

Yhteistyössä Detria

Tällä kertaa höpisen vähän ihonhoidosta ja eräästä lappilaisesta yrityksestä, jonka tuotteisiin olen päässyt tutustumaan.

Mulla on ollut aina melko mutkaton ja helppo iho, enkä ole juuri joutunut sen kanssa tuskailemaan. Välillä ohimoille tulee näppylöitä (en tiiä miks just sinne), iho punottaa ilman syytä ja iho on kuiva. Ihon kosteutus onki mulle ihan ehdoton joka päivä.

Jo pidemmän aikaa olen kartellut teollisen hajuisia ja tuntuisia ihovoiteita. Nyt kun olen pidemmän aikaa käyttänyt apteekin aqualan-voidetta, joka on hajusteeton, niin en enää muita kelpuuta kuin hajusteettomia tai miedosti tuoksuvia voiteita. Jos haluan tuoksua, niin sitä varten mulla on Diorin hypnotic poison-hajuvesi. Olinki aika innoissaan, kun vast’ikään tutustuin Detriaan ja heidän tuotteisiin.

Tosiasia on, että oon ohittanu kakskymppiset aikaa sitten, ja seuraavien pyöreiden juhliminen lähestyy hurjaa vauhtia.. Oon huomannu, että iho on jo vähän menettänyt kimmoisuutta ja juonteita ilmestyy. Tietty elintavoilla on paljon merkitystä – monipuolisella ruokavaliolla ja runsaalla vedellä – mut kyl ajattelen, et tarpeeksi hyvillä tuotteilla voi kans vaikuttaa ihon hyvinvointiin nyt ja tulevaisuudessa.

Tosiaan, nämä Detrian tuotteet ihastuttaa mua niiden lappilaisuuden ja luonnonmukaisuuden vuoksi. Molemmat tuotteet ovat tehokkaasti kosteuttavia,mulle siis hyviä, koska mulla on enemmän kuiva iho. Tuon päivävoiteen ja seerumin jälkeen tekee mieli aina hieroa poskia, kun iho tuntuu niin pehmeältä. 😀 Lisäksi näissä molemmissa on suojakerroin 10, joten kesää ajatellen aika jees, kun meinaa usein kesäisin unohtua laittaa iholle oikea aurinkovoide, ellei oo oikeasti kunnon hellekeli. Tän tuoteperheen tuotteet hoitaa couperosa-ihon punoitusta ja vaikka en couperosasta kärsi, niin silti mukavasti tuntuu rauhoittavan ihoa.

Mut joo, sanoinko jo että aika siistiä, että näiden tuotteiden vaikutus tulee Lapin luonnosta ja niiden superyrteistä?

Detrian löytää Rovaniemeltä Pohjolankatu 2

ja verkosta

Detria – kauneutta ja terveyttä lapin luonnosta

Detrian facebook

Psst, kaikki tuotteet -25% 31.5. saakka