Matkojani

Lago Maggiore, Italia

 

Näin juuri perustetun blogin kunniaksi haluan jakaa hieman matkailuhistoriaani. Olen mielestäni matkustellut kohtuullisen paljon, mutta ikinä mikään ei tietysti ole tarpeeksi. Tämäkin näkökulma riippuu hieman siitä, kenen karttaan verrataan! Viimeisen 12 vuoden aikana olen ihan vähintään käynyt kerran vuodessa reissussa. Eniten olen matkustanut Euroopassa ja vierailluin maani on Italia, jossa olen käynyt viisi kertaa.

Wai-O-Tapu, Uusi-Seelanti

 

 

Uusi-Seelanti ja Kroatia on upeimmat paikat, jossa olen ollut. Uuden-Seelannin osalta kunniamaininnan saa Wai-O-Tapu Thermal Wonderland Rotorualla http://www.waiotapu.co.nz/. Olin Uudessa-Seelannissa perheeni kanssa kuukauden 2011-2012 vaihteessa. Hobittonin vierailu oli kokemuksena myös mainitsemisen arvoinen. Rakastan katsella Sormusten Herroja ja muistella, kuinka olin siellä.

Koska Hobitteja kuvattiin ollessamme siellä, olen allekirjoittanut etten julkaise muita kuvia Hobittonista…

 

 

 

 

Krka, Kroatia

 

 

 

 

Kroatiassa puolestaan sydämeni jäi Krkan luonnonpuistoon http://www.np-krka.hr/en/ , joka on Dalmatian alueella. Krkassa olimme mieheni kanssa viimeisimmällä matkallamme Kroatiassa toukokuussa 2017. En yhtään ihmettele, miksi monet matkaavat Kroatiaan Dalmatian alueelle. Mitä itse kaksi reissua tehneenä on kerennyt nähdä, on se niin mahtavaa aluetta! Pidin aina Italiaa ”lempimaanani”, mutta häämatkallamme 2015 Kroatia pamahti ohi. Tietysti Uusi-Seelanti on niin erilainen, että nämä kaksi pitävät kärkisijaani.

 

Budapest, Unkari

Lempi kaupunkeihin kuuluu Lontoo, Rooma ja Budapest. Lontoossa korostuu kotoisuus – vaikka ympärillä on miljoonia ihmisiä, silti olo on mukava ja kotoisa. Joka kulman takaa löytyy jotain mahtavaa! Rooman osalta historiallisuus on merkittävin tekijä ja juuri rakastamani yksityiskohdat näkyvät ympäri kaupunkia. Reissultamme Budapestistä jäi parhaat fiilikset kylpemisestä, mukavista ihmisistä ja ne rakennukset, kuten tuo parlamenttitalo – huhhuh!

 

Rooma, Italia

 

Reissu-unelmiini kuuluu maailman ympärimatkan lisäksi asuminen Välimerellä, jota pian pääsee kokeilemaan. Kohteita, jonne haluan on niin paljon, ettei niitä kannata edes naputtaa. Mutta täytyyhän sitä olla tavoitteita, ettei tule tylsää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *