Sihanouk Ville

Vihdoin kunnon netti käytössä!

Phnom Penh oli kyllä ihan jotain muuta kun osasin odottaa, vaikka luinkin paaaaaljon eri blogeja ja mielipiteitä.
Ensinäkin, kaupunki ei todellakaan ole niin pelottava paikka mitä siitä kerrotaan. Ei kukaan ammuskelee kaduilla, eikä rikolliset juoksentee sun perään. Uskalsin kulkeä yölläkin. En tiedä, ehkä se, että asuin sen vuoden Venäjällä opetti ymmärtämään mitä teet ja miten ja missä tilanteessa. Voisin väittää että Pietarissa on paljon pelottavampaa kun PP:ssa.
Odotin että PP on jotenkin suurempi. Mut se olikin sitten sellainen hlv:n isolla pinta-allalla oleva pikkukylä jossa on aikamoinen liikenne.
Pidin siitä enemmän kun osasinkin odottaa. Olisin edelleenkin paikalla, mutta guesthousemme alkoi käydä päähän. Huoria ramppas, ovet kävi jatkuvasti.. nooh, siihen voi vielä asenoitua, mutta se, että naapurihuoneessa huuta KUKKO yöt pitkin oli jo minullekin liikaa. Sen lisäksi meidän parvekkeella oli ilmastoinkoneiden ne ulkopäät ja niitä sittä talon väki ramppas korjailemaan joka aamu klo 7. Mitään alenusta ei huonesta annettu, eikä toista huonetta saanu, ehkä olin liian ystävällinen, enkä uhoillut länkkärityylin.
Niinpä sitten syödessämme ulkona juteltiin et mitä jos siirrytään tuonne merelle päin? Mentiin siinä sitten asemalle kyselee ja kävikin ilmi et vartin päästä bussi lähtee Sihanoukvilleen. Mä en ymmärrä miten, mutta me kerettiin siihen, vaikka huoneessa oli tavarat levällään eikä mitään ollut valmista lähtöä varteen.

Matkalla jo alettiin miettiä, et mitäköhan tästä tulloo, ku ei mitään hajua minne mennään. Muistin et PP:ssa yks paikallinen kehuskeli erästä hotellia. Sinne siis.
Sihanoukville onkin sitten just sellainen turistimesta. Tai ainakin silt se näytti ensin. Nuo rannan kadut ja putiikit, känniset länkkärit ja ruohoa kaupiskelevat tuk-tuk kuskit… just sitä kaikkea mitä mie EN halua nähdä ja kiertelen turistimestoja kaukaa. Jos joku sanoisi mulle et jään asumaan tuollaiseen mestaan.. hehe, nauraisin vaan päin naama! Mutta kuinka ollakaan…tässä kävi niin miten ei siis pitänyt käydä!

Ekana iltana tavattiin yksi venäläinen tyttö, joka oli meedio. Mie en moiseen usko, mutta tämä tyttö oli aika pelottava, sillä se osasi sanoa just oikeat asiat. Ei mitään ympäripyöreä, kuten yleensä, vaan ihan siis faktoja joita ei voi keksiä.
Tämä tyttö sitten sanoi, että mulle tapahtuu niin miten pitäis tapahtua, että mun elämäntie on valittu ennen minua ja jos katson taakse niin huomaan, että olen selviytynyt asioista joista muut ei selviäis ja että minulle tapahtuu asioita mitä ei muille tapahdu (hassua et mun viimeinen postaus käsittelee juuri tätä aihetta).
Nooh, siinä sitten tuli otettuakin muutama siin istuskellessa ja aamulla oli aika kaamea rapula. En tiedä miksi ihmeess saimme idean, että pitäis vuokrata talo täällä. Ja siinähan sitten välitystoimisto oli 10:n metrin päässä. Käytiin kattoo 4 eri taloa, joo, ihan kivoja, mutta ei iskeny… Sitten herra sanoi, et sillä on vielä yks talo, ei oo viell netissä, siitä me varmaan tykätään… ja jestas että se oli MUN talo!
Oon siis koko kaupungissa ollut alle vuorokauden, en tunne paikkoja yms, mutta otin sitten talon ja puoleksi vuodeksi! Vois olla aikamoinen virhe… vois olla…
Nyt jo viikon päälle täällä asuneena tajuan kunka iso lottovoitto meille kävi!
Olemme paikassa josta on 5 minuuttia kävelyä rannalle, 10 min siihen turistirysään ja jos toiseen suuntaan lähtee niin alkaa se oikea ja aito Kambodia, ilman turisteja 15:n minuutin päässä on market ja kaikkea kivaa. Alue on turvallinen, sen kertoo jo sekin et melkein puolet taloista on paikallisten valkoihoisten asumuksia.
Ja talo, talo on upea! Kolme makkuria, kolme vessaa ja kolme suihkua!
Ai niin ja kolmee kissaa! Joo… Tässä yhtenä päivänä joku jätti pihallemme n. 4viikkoiset kissanpennut. Tyttö ja poika. Äiti ilmestyi sitten melko pian perässä. Nyt sitten eletään yhdessä 🙂

Nyt osaan jo tykätä tästä mestasta, kiertelen vaan sen tietyn kadun.
Ainoa mikä viell ärsyttää on nää tut-tuk miehet. PP:ssa ihan parissa päivässä, sen alueen kuskit ovat hiffaneet, ettemme käytä heidän palveluja ja lopettivat sen ”tuk-tuk, ser?”, täällä asiat toisin. Ei ne sit millään opi, vaikka ihan varmasti osavat tunnistaa meitä ja vielä enemmän ottaa päähän se, et kun kieltäytyy kyydistä niin alkaa kaman kaupittelu samalta kuskilta. En mie nyt niin tiukkapipo oo, mut mä en käytä ja piste, miksei voi tajuta sitä?!

Kiva on et paikalliset alkaa jo tulla tutuksi ja torilla yksi nainen myy meille lihaa jopa halvempaan hintaan ku paikallisille, yks naapuri melkein veti herneet siitä 🙂

Kai se venäläinen tyttö oli oikeassa, tässä on joku syy. En tiedä vielä mikä.
Näin muuten lasten piirostus projektin, kysyn sit vapaaehtoiselta, et tarvisko väkeä lisää. Oli aika nihkeä, ympäripyäreästi vastasi, selkesti ei ihan innoissa ollu. Varmaan tottunut et ihmiset ei ihan tajuu mitä se oikeasti on. Nooh, katotaan, jos vaikka joku pv tutustuu niihin paremmin.

Ai niin, btw, me mietittiin, et ku makkareita on niin monta niin vois vaikka suomalaisille turistelle vuokrata jos ei haluu asua hotelliss siinä turistirysässä. Ilmastointi löytyy ja kuuma vesi kans. Joten tervetuloa 🙂 On meillekin jonkinmista tuloa, se ku on hakusessa vieläkin, et mistä rahat sitten ku nää loppuu. Poiskaan en haluu lähteä.

etupiha

itse talo

olohuone

yks kolmesta makuhuoneista

tie kaupunkiin

takapihan takana

lähin ranta

sama paikka

sama mesta illalla

 

p.s. lisää kuvia Cambodiasta täällä

6 vastausta artikkeliin ”Sihanouk Ville

 1. Moi.Olin siellä pari vuotta sitten.Tulimme perjantai-iltapäivänä ja kaikki paikat oli täynnä.Hikisen tiedustelun jälkeen eräs tuktukkuski vei meidät Otresbeatsille ,mikä osoittautuikin ihan mainioksi paikaksi.Käyppä tsekkaamassa onko siellä vielä englantilaisen omistama paikka nimeltään tsin and tsen,tai miten se nyt kirjoitetaan,siis se kiinalainen filosofinen tasapainoiluidea.Oli mukava kaveri.Opetti enkkua välillä koulussa ja piti baaria ja paria huonetta.Parisataa metriä takaisinpäin oli ravintola ,jossa sain ehkä parasta ruokaa koko kuuden viikon matkan aikana.Jotain barracudasoppaa taisi olla.Ja ranta oli puhtainta ja pehmoisinta mitä olen koskaan tallonut.Kuin perunajauhoa.Vain muutamia kaupustelijoita ja hieronnan tarjojia ilmaantui.Kuulemma alkavat rakentaa sinnekin hotellihirviöitä.Raporttia please.

  • Tuon nimist mestaa en kyll muistaa, mut ehkä ei vaan ole sattunut silmään, pitäis ens kerralla kattoo paremmin.
   Mitään hotellihirviöitä ei kyll oo vieläkään, toooodella kivan näköista pari motellia ja yks bungallow yritys, noita ”olkikattorafloja” onkin sit jotain 10-15… ja ranta…. hiekka on kyllä todella hienoa, mutta puhtaudesta en sit sanoo mitään, ehkä oli likaisin tähän mennessa mitä oon nähnyt, tosin siis siin raflojen kohdalla vielä siivotaan, mut heti ku ne loppuu niin pullot, muovit yms… Tykkään paikasta ku on rauhallinen ja sit veteen voi mennä todella pitkälle enne ku pohja alkaa häviämään jalkojen alta.
   Ja hey, uudessa postauksessani on muutama kuvaa sielt, mm se kanakuva.

 2. siis mitä ihmettä!:) vautsi mikä tuuri teillä on käyny ku noin mukavan paikan oikeastaan sattumalta löysitte:) voi kun ite pääsis joskus tommoseen paikkaa! all the best for u, toivottavasti sulla on upee reissu!:)

  • kiitos vaan 😉 ja ei tanne tuleminen oo sit sen vaikeampaa oikeastaan ku johonkin perinteiseen lomakohteeseen. Ja jos oikein kunnolla pohajatyötä tekee niin saattaa halvalla päästä, esim yks frendi löysi liput hintaan 560e menopaluu ja mä itse tulin Moskovasta hintan 370e ja lensin sentää Emirates yhtiön koneella, mikä on yks maailman huippuluokkaa 😉

 3. Moimoi!

  Jonkun tovin blogia lukeneena ja maasta inspiroituneena olisin kovin kiinnostunut tulemaan käymään siellä 1-2 vk verran loppukesästä, jos tosiaan huonetta vuokraatte! En kuitenkaan osannut (evo) löytää sivulta suoraa sähköpostiosoitetta sulle. Huuteletko siis, jos tämä majoitustarjous on voimassa! 🙂

  Terkuin, Eeva

  • laitoin sulle s-postia 😉 siihen mailiin jonka ilmoitit tässä pistäessä tätä kommenttia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *