• Matkatarjoukset:
Valikko

Kuala Lumpur

Parin rantaloman jälkeen päätettiin että olis myös hyvä tutustua maan pääkaupunkiin ja mennä vuorostaan kaupunkilomalle. Lähdetiin Kuala lumpuriin tosissaan sillon perjantaina 7.10 kuuden ihmisen porukalla. Haluttiin hieman’panostaa’ ja tällä kertaa varattiin hotelli jo etukäteen, eikä menty vaan summamutikalla ensimmäiseen hostelliin niinkun yleensä. Ja tiesti kaupungeissa ei ihan hirveesti oo mitään mökkejä, ja dormeissa nukkuminen ei kauheesti houkutellut, niin se 14e hotelli yö aamupalalla ei tuntunut ylivoimaisen suurelta sijoitukselta.

Otetiin bussi tästä Penangilta KL:ään, joka kestää sellaset 4h jos on suora yhteys, ja 5h muutoin. Katottiin säätiedotuksista että oltiin luvattu ukkosmyrskyjä, mutta täälläpäin palloa ja tähän vuodenaikaan, niitä luvataan koko ajan ja kaikkialle, niin se ei sinäänsä huolettanut.Perille päästiin ennen yhtä ja mentiin suorin tein hotelliin ja siitä sitten syömään. Kaikki oli niin nälkäsiä ja matkalla hotellille huomattiin subi, niin sinnehän se oli sitten mentävä. Täytyy kyllä sanoa että oli ihana saada vähän jotain tuoretta leivän väliin, ja syödä kalkkunaa!! Ai että oli hyvää. Lounaan jälkeen taivas tietysti oli jo ihan pilvenä ja siitähän se sit alko satamaan.. Niin meidän tuuria! Mutta ei se sinäänsä haitannu kun vieressä oli sellanen pienenpi mall, mihkä sitten mentiin vähän kiertelee että pahin sade loppuu. Täällä on sillai kiva että tosi monessa malissa on esim. ensimmäinen kerros ihan täynnä jotain pieniä elektroniikka kojuja, toisessa kerroksessa saattaa olla kampaamoja jne. Siinä kiertelyn lomassa todettiin että kaikki ois jonkinäkösen hiushoidon tarpeessa, ja päädyttiinkin leikkauttamaa, osa värjäyttämään ja hoitamaan hiuksiaan. Sekin on täällä suht edullista. Ei mitään super halpaa, mutta halvempaa kun suomessa. Ite otin raidat ja leikkasin, niin hinnaks tuli se 30e. Että onhan se nyt kolmasosa hinnasta mitä Suomessa maksaa. Kampaajan jälkeen kello olikin jo 6 ja oli aika suunnata takas hotskalle ja illallistamaan.

Kokeiltiin sellasta Lonely Planetin suosittelemaan Nepalilaista, siinä Chinatownissa, missä mekin yövyttiin, mutta pakko sanoa että nyt oli kyllä käynyt Planetilla kämmi. Palvelu oli heikkoa, meitä asiakkaita pidettiin aaseina ( tilaat nautaa ja saat kanaa) emme valitettavasti aivan niin tyhmiä ole. Mutta minkäs teet. Ainakin tuli kokeiltua. Myöhemmin illalla mentiin vielä kattomaan Petronas Towers, eli ne kaksoistornit. Tiedettiin että ne oli rempassa, nin sisälle ei jokatapauksessa pääse, niin pysty käymään vaan sillon illalla siellä. Käytiin myös juomassa drinksut siinä golden triangle alueella, Petronaksen vieressä ennen kun suunnattiin takas hotlalle ja unille. En tiiä oonko maininnu, mutta alkoholi on täällä melko kallista. Kalja nyt kaupoissa on suht edullista, mut sehän ei mua ihan kauheesti hetkauta. Baareissa sisään pääsyt saattaa olla yli kympin ja juomat on ihan suomen hinnoissa. Ei kiva. Jotenkin kun kaikki muu on kuitenkin jollain tavalla huokeampaa, niin ei vaan ymmärrä sitä alkoholin hintaa.

Lauantai menikin sitten vähän turistisoidessa. Tosissaa sinne kaksoistorneille ei päässyt sisälle, niin päätettiin että mennään Kuala Lumpurin tv-torniin, kun siellä oli kuitenkin näköalatasanne. Selvis nyt sekin että Kuala Lumpurissa on maailman 4 korkein tv-torni. Nice! Käytiin myös tsekkaamassa Merdeka square, missä Malesia julistautui itsenäiseksi 1957. En ees tienny että tää on vasta 50 vuotta ollu itsenäinen.. Tiesinhä mä että toisessa maailmasodassa tää ei vielä ollu, mutta jotenki ei oo kauheesti ajatus oikeen juoksenut. Miksöhän.. Iltapäivällä alko taas hieman ripsumaan ja suunnattiin yhdelle ostoskadulle missä oli useita ostoskeskuksia lounastamaan. Jotenkin kun menee ostoskeskukseen missä näkyy vaan LV, Gucci ja muut kumppanit, niin tunnet ittes jotenki ryysyläiseks. Onneks nää high end kaupat on yleensä ekas kerrokses, ja sit meille matti meikäläisille on kauppoi vähä muissa tasoissa, ni ei näytä ihan kerjäläiseltä! Myös food courtit tarjoo aika laidasta laitaan ruokaa tälläsissä mestoissa. Meistä osa meni syömään perus aasialaista kun me taas mentiin italialaiseen! Kunnon lounaspitsaa ei voita mikään! Täällä tosissaan käytetään juustoja tosi vähän, niin se kun saa pitsan missä on kunnon juustoa ni ei voi kun hymyillä! :)

Vähän jaksettiin kauppoja kiertää, ja taishan sieltä yks paitakin mukaan tarttua, mutta suunnattiin jo hyvissä ajoin takas hotellille ja valmistautumaan Kuala Lumpurin yöelämään. Lonely planetista luettiin että Zouk yökerho ois kaupungin parhaimpia, ja sinne suunnattiinkin, kunnes ovella poke ilmoitti että miehet eivät pääse vajaamittaisissa housuissa sisään, niin siihen jäi meidän Zouk kokemus. Olihan siinä pihassa muutama Ferrari, Lamborgini, mutta ei se kuulemma muuten ollut niin hieno. Ja tosissaan melko snobilta mestalta vaikutti. Päätetiin siis jatkaa matkaa ja suunnattiin muille apajille. Päädyttiin taas melko lähelle Petronas towersia, johonkin thai baariin. Mikä oli melko samalainen kuin mitä täällä Penangilla on baarit. Siellä vaan oli pieni välikohtaus mikä ainaki mun illan pilas täydellisesti ja juhlatuuli hävis sen siljan tie. Seisottiin siinä tiskillä ja huomattiin että mies makaa maassa ja päästä tulee verta ja eikös sillon tuu poke paikalle ja oikeen juoksemmalla tulee ja potkasee kyseistä asiakasta päähän, niin että kallo rusahtaa!! Se ääni oli kamalin mitä oon ikinä kuullu, ja sitten se roijataan pihalle ja jätetään sinne!! Uskomatonta. Kyseessä oli kanssa turisti, ja käytiin kyllä kysymässä että onko kaikki hyvin niin eipä mies mitään ees muistanu. Ei kenellekkään tullu mielee soittaa ambulanssia tai muuta!? Puhuttiin herralle sairaalasta mutta ei hällä mikään hätä tuntunu olevan. Tiiän että päästä tulee aina paljon verta vaikkei ois isokaa juttu, mut se ääni ku se kallo varmasti murtu. Kylmät väreet menee taas kropassa ku miettiikää koko asiaa!Että sellanen baarikokemus meillä!

Sunnuntai menikin sitten vähän pitempän nukkuessa, tosin mä oon yleensä tässä porukassa ollu se joka herää aikasemmin ja pyörittelee peukaloita kun muut nukkuu. Yhden jälkeen sain tarpeeks ootteluista ja lähdin syömään, ja kiertelemään chinatownin ostoskujija. Musta on sillai hauska että Malesia toitottaa piratismin vääryyksiä ja muuta, mutta voi kuule se määrä mikä oli feikkitavaraa noilla kujilla on uskomaton! On kuule Guccia, LV:tä, Fendiä ja ties mitä! Rolexin kelloja ja muuta oikeaa! Ite ostin sellasista oikeista kaupoista yhden koulupaidan ( t-paidan) ja ballerinat. EI hirveesti houkutellut ostaa feikki tuotteita, kun hinnat on melkei samaa luokkaa kun aidot. No ei tietysti Guccin tai sellasten osalta, mutta esim Guessin lompakon saa melkei samalla hinnalla aidon, kun tuolta ois saanu feikin. Mutta paljon oli länsimalaaista ketä huijattiin oikein kuusnolla. Unohinkin ihan kertoa että nähtiin myös lauantaina tapaus kun turisti seisoo jalkakäytävllä iso järkkäri kaulassaa ja mopo tulee ja ajaa jalkakäytävän puolelta ja repii kameran miehen kaulasta. Hyvä ettei mies ite kaatunu, ja sille sattunu mitään. Mutta siis kyllä varkaat on sitte samperin röyhkeitä! Kiva nyt olla lomalla ja kamera pöllitään. Oltiin kaikki ihan äimän käkenä ja se ite mieskään ei oikein tienny mitä tehdä. No poliisiasemalle ilmotusta tekemää jotta saa vakuutusyhtiöltä rahat. Hän kyllä sano että onneks on varakamera reissussa niin saa ottaa kuvia.. Mut silti! Vähän rupes ite pitämää kassista enemmän huolta.

Mutta siis sunnuntai meni siinä Chinatownissa pyöriessä ja maanantaina lähdettiinkin jo kotia kohti! Olin kyllä hieman pettynyt Kuala Lumpuriin, ootin ehkä enemmin. Monet on kyllä sanonu että kolme päivää on ihan tarpeeks. Ei siellä niin kauheesti oo nähtävää, ja samat kaupat ne on täälläki! Paluumatka oli ihan mukava, kun saatiin sellanen hienompi bussi missä oli hieromatuolit ja telkkarit. Kerkes siinä 5h matkalla kattoo 3 leffaakin! Täällä tosissaan sanotaan ettö bussi lähtee 14.45, ja vielä 15.30 seisotaan pysäkillä ei tietoakaan lähdöstä. Mutta tällä kertaa se ei haitannu, koska just alko leffa kun päästiin sisälle, niin sai sitten sitä tuijotella siinä!

Mutta siis tuossapa tuo KL:n reissu pähkinänkuoressa. Oli ihan mukava, paitsi noita muutamia välikohtauksia lukuunottamatta ja ehkä sinne voi päiväks tai kahdeks mennä toistekki. Muuten tämä viikko meni koulussa ja vähä jopa koulutöiden parissa. On täällä Penangillakin jo lämpenemään päin keli, ja eilen sai nassua jo vähän jopa punaseks kun tossa poolilla pari tuntia makoili! Aurinko paistaa nytkin niin kai se on altaalle suunnattava, jos sitä sen jälkeen jaksais yhden raportin kirjottaa ja sitten illalla tähä meidän omalle Night marketille tutustumaan!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *