Tänä vuonna matkustan Euroopassa

Tästä vuodesta on tulossa minulle sikäli erikoinen matkailuvuosi, että tiedossa ei ole yhtään matkaa Aasiaan. Eurooppaa sen sijaan pääsen koluamaan senkin edestä! Nyt helmikuussa on jo takana työmatka Bruggeen ja Brysseliin sekä viikonloppu Kiovassa. Viikon päästä lennän viikonloppulomalle Riikaan, pääsiäistä vietän näillä näkymin Zürichissä, ja huhtikuussa on vuorossa reissu Isle of Wightille Englantiin.

 

Brugge Belgia

Manneken Pis Bryssel nähtävyydet

Kiova nähtävyydetKiova kirkot

 

Eikä siinä vielä kaikki – nämä olivat vasta vuoden ensimmäiset matkasuunnitelmat! Sain nimittäin jokin aika sitten mahtavia uutisia: toimin airBalticin Ambassadorina seuraavan vuoden ajan, ja sehän tarkoittaa sitä, että tulen lentämään vuoden aikana moniin airBalticin uutuuskohteisiin ja myös perinteisiin suosikkikaupunkeihin Euroopassa! Blogiin on tulossa siis tänä vuonna paljon uutta luettavaa ja katseltavaa ympäri Eurooppaa. Olen ihan superinnoissani tästä ja kaikista niistä kohteista, joihin tämä vuosi minut vie! Mutta älkää peljätkö, kyllä blogiin tulee varmasti mahtumaan paljon muutakin kuin Eurooppaa: ainakin upeita kotimaan kohteita sekä lisää Tampereen brunsseja! 🙂

Ensimmäisen ambassador-reissuni teen Riikaan – mistäpä muualtakaan airBalticin lähettiläs raportointinsa aloittaisi! Testaan samalla ylimääräisten lomapäivien puutteessa mitä miniviikonlopussa ehtii: lennän Riikaan perjantaina työpäivän jälkeen ja palaan sunnuntaina illalla. Suunnitelman hyvä puoli on se, että tähän viikonloppulomaan ei tosiaan tarvi ottaa yhtään vapaata töistä, mutta huono puoli se, että tiedän jo nyt, että Riika ansaitsisi pidemmänkin ajan. Kävin Riiassa viimeksi melkein 15 vuotta sitten, joten päivitettävää olisi paljon. No, nyt täytyy käydä poimimassa rusinat pullasta ja palata sinne toisen kerran paremmalla ajalla. Ehkä kesällä voisi yhdistää Riian kaupunkilomaan rantaloman Jurmalassa. Se on minulle vielä ihan tuntematon paikka, onko sinulla kokemusta tai vinkkejä Latvian rannikosta?

 

Riika

Koska olen hukannut omat 15 vuoden takaiset kuvani Riiasta jonnekin albumien kätköihin, on tämä kuva Pixabaystä.

 

PS. Olenko muuten ainoa, jolle Riika-sanan taivuttaminen tuottaa jostain syystä merkittäviä haasteita? Oli pakko taas käydä tarkastamassa Kielitoimiston ohjepankista että miten se menikään – eli siis Riian, Riikaa, Riiassa, Riiasta, Riikaan… 😀

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *