Synttärimatka Maltalle + muut tulevat reissuni

Jo vuosia sitten päätin, että kun täytän 40 lähden juhlimaan synttäreitäni Galapagos-saarille. Aloin jopa säästää rahaa sitä varten erilliselle tilille. En tiedä mitä sittemmin tapahtui – käytin rahat varmaan viimeistään viime lukuvuoden opintovapaani ja sen aikaisen reissaamisen mahdollistamiseen, ja tajusin myös että Galapagoksen matka olisi niin törkeän kallis, että saman tien toteutan vielä joskus maailmanympärimatkan, johon yhdistän pysähdyksen Galapagoksella.

Tulevaksi synttäriksi piti siis löytää kohde vähän pienemmällä budjetilla ja vähän lähempää. Pyysin heinäkuisessa blogijutussani teiltä vinkkejä synttärikohteeksi ja sainkin koko läjän todella hyviä ideoita! Jos sinäkin siis satut etsimään mielenkiintoista matkakohdetta Euroopassa talviaikaan ja haluat vinkkejä muualtakin kuin Kanariansaarilta, tsekkaa lukijoidemme mahtavat vinkit tästä.

Minun toiveissani oli löytää kohde, johon olisi suorat lennot, mutta se rajoitti talvikaudella vaihtoehtoja niin paljon, että päästin lopulta finaaliin myös kohteita, joihin oli vaihto mutta muuten järkevät lentoyhteydet. Ja monia kohteita lottokoneessa pyörikin syksyn aikana, ja lopulta voiton vei musta hevonen: Malta! Päättelimme, että siellä olisi aika hyvä todennäköisyys aurinkoisen leudolle kelille joulukuussakin ja se oli lisäksi jäänyt mieleeni aiemmalta lyhyeltä visiitiltäni 12 vuoden takaa paikkana, johon olin aina sittemmin halunnut tutustua tarkemmin.

Tällaisia kuvia jäi muistoksia Maltalta 12 vuotta sitten, onpa ihanaa päästä sinne uudestaan!

 

 

Mutta ennen joulukuista synttärireissua Maltalle lähden vielä työmatkalle Zaragozaan, Espanjaan. Mukavinta tässä minulle uudessa kohteessa on se, että Zaragozassa ei ole liikaa nähtävää! Päivät kuluvat tietysti töissä, mutta vapaa-ajalle ajattelin kerrankin olla tekemättä isompia etukäteissuunnitelmia. Kirjoitin blogiin isäni lanseeraamasta improvisaatiomatkailu-termistä ja sen innoittamana ajattelin antaa tällä reissulla itselleni suunnitelmista vapaata aikaa ihan vaan vanhan keskustan kujilla vaeltelemiseen, tapasten maistelemiseen ja kauniiden kadunkulmien etsimiseen.

 

Zaragoza. Kuva: Pixabay

 

Ensi vuodelle varattu ensimmäinen matka suuntautuu helmikuussa Kiovaan, Ukrainaan. Varasin jo viime kesänä hullunhalvat lennot Ukraine Airlinesilta pitkäksi viikonlopuksi Ukrainan pääkaupunkiin. Koska aikaa on vain muutama päivä, mietin vielä pyhitänkö sen ihan vaan Kiovan nähtävyyksien tutkimiseen vai käytänkö yhden päivän Tšernobylissä käymiseen – siitä olen kyllä haaveillut jo vuosien ajan!

Muutaman kympin lentoja Kiovaan on muuten tarjolla ihan jatkuvasti UIA:lla kunhan ne varaa riittävän paljon etukäteen, katso lisää täältä!

 

Kiova. Kuva: Pixabay

 

Maaliskuussa on tiedossa toinen synttärireissu, tällä kertaa mieheni nelikymppisten viettoon. Löysin tässä syksyllä myös ihan mahdottoman halvat lennot Barcelonaan ja varasin ne siltä istumalta kyseiselle synttäriviikonlopulle. Mieheni, tuo muutosvastarinnan vanha kelohonka, ei ole somessa, joten toivottavasti yllätys kohteen suhteen säilyy maaliskuuhun saakka vaikka sen tässä nyt paljastankin. Sen verran hän jo tietää, että pari lomapäivää täytyy viikonlopun jatkeeksi töistä pyytää.

Tämän reissunkin suhteen arvon vielä, että jäämmekö viettämään viikonloppua Barcelonaan vai olisiko esimerkiksi kaunis Girona idyllisempi viikonloppukohde. Myös päiväretki Andorraan on harkinnassa, sillä tiedän että maabongari-mieheni arvostaisi uuden maan korkkaamista. Koitan kuitenkin hillitä suunnittelu- ja seikkailuintoani tällä reissulla ja tehdä siitä erityisesti syntärisankarin maun mukaisen. Se tarkoittaa sitä, että viikonloppu ei saa sisältää liikaa ohjelmaa vaan mieluummin rauhallisia hotelliaamiaisia, mahdollisesti vaikkapa patikointia luonnossa tai miksei vaikka liput johonkin jalkapallo-otteluunkin.

 

Barcelona. Kuva: Pixabay

 

Loppukeväälle on lisäksi suunnitteilla viikonloppumatka hyvän ystäväni ja luottoreissutoverini kanssa. Tällä hetkellä suunnitelmissamme on jo vuosia bucket listallani keikkunut Mont Sant Michel Ranskan rannikolla – mutta koska lentoja ei ole vielä varattu, voi olla myös että joku loppuvuoden lentoale pistää vielä suunnitelmamme uusiksi.

 

Kuva: Wikipedia

 

Ja tietysti niitä alustavia suunnitelmia on jo ensi kesällekin! Keräsin viime vuonna sen verran sopivasti SAS:n ja Finnairin pisteitä, että molemmilta yhtiöiltä olisi tarjolla Euroopan lennot pisteillä. Niinpä olenkin vähän silmäillyt kesäkohteita ja ihastunut etenkin ajatukseen SAS:n lennoista Färsaarille ja Finnairin kesäkohteista erityisesti Menorcaan. Katsotaan ehdinkö toteuttaa ensi kesänä molemmat!

Oletko käynyt Maltalla? Kerro minulle parhaat vinkkisi Maltalle tai muihin tuleviin matkakohteisiini!

 

*****

Piditkö lukemastasi? Seuraa meidän seikkailuja myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *