Näitä juttuja ei lukenut kukaan

Kahden blogivuotemme aikana olemme julkaisseet 226 juttua. Niiden joukossa on ollut monia hittejä, ja sitten myös niitä, jotka eivät löytäneet kuin kourallisen lukijoita. Osa ehkä ihan syystäkin, mutta osan puolesta olen kovin pahoillani. Ne on mielenkiintoisia juttuja, ne haluaa tulla luetuiksi!!

Koska jo meidän 1-vuotissynttäreiden kunniaksi viime vuoden lokakuussa kerroimme luetuimmista jutuistamme, avaamme nyt 2-vuotisjuhlan kunniaksi teille nolot salaiset kansiomme ja kerromme niistä epäonnistuneista. Bloggaaminen on nimittäin tätäkin: vuodatat sydänveresi ja käytät monta tuntia juuri oikeiden sanojen löytämiseen, kuvien käsittelyyn ja faktojen tarkastamiseen ja lopulta jutun lukee about 10 ihmistä.

 

1. HISTORIAN SÄÄLITTÄVIN JUTTU:
Teehuoneella Chengdussa

 

Emma matkusti tammikuussa 2016 Chongqingissa ja Chengdussa. Liekö syynä näiden kohteiden tuntemattomuus Suomessa ja sitä myöten olematon potentiaalisten matkailijoiden kiinnostus vai vaan tylsät jutut, mutta tälle listalle ovat päätyneet kaikki – eli kaksi – Chengdusta kertovat jutut.

PS. Chengdu on ihana kaupunki – läpeensä kiinalaisen omalaatuinen, mutta paljon helpommin lähestyttävä kuin moni muu. Tänä syksynä uutisoitiin, että kiinalainen lentoyhtiö Lucky Air aloittaa tammikuussa lennot Helsingistä Chengduun (ja sieltä edelleen Kunmingiin), joten tänne on jatkossa yhtä helppoa matkustaa kuin vaikka Pekingiin tai Shanghaihin!

>> Lue juttu Teetä temppelin puutarhassa

 

Chengdu

 

2. Olutpanimoiden Itävalta

 

Häpeälistan hopean vie juttu itävaltalaisesta oluesta toukokuulta 2016. Myönnetään, että tälläkin jutulla lieni jo alunperin suhteellisen marginaalinen lukijakunta eikä vinkki pienen itävaltalaisen Leobenin kylässä sijaitsevan panimon tutustumiskierroksesta herättänyt meidän lukijoissa kovin suurta innostusta. Ei ihme!

>> Lue juttu Olutpanimoiden Itävalta

 

olutpanimo Itävalta

 

3. Hongkongin häkkilintumarkkinat

 

Monista Hongkongin jutuista kaksi on päätynyt tälle listalle. Jännää on, että osa Hongkongin jutuista, kuten vinkit välilaskulle, ovat olleet kovinkin suosittuja, mutta osa on sitten jäänyt vallan ilman huomiota. Häkkilintumarkkinat ovat kuitenkin mielestäni ihan ehdoton vierailukohde tässä upeassa kaupungissa – ja laululintujen pito tärkeä osa kiinalaista kulttuuria ja sen ymmärtämistä. No, totta sekin, että enää en varmaan kirjoittaisi blogijuttuja yksittäisistä markkinoista vaan olisin vaikka koonnut kaikki Hongkongin värikkäät markkinat yhdeksi jutuksi, jonka olisi sitten helpompi tavoittaa Hongkongin vinkkejä etsivät lukijat.

>> Lue juttu Hongkongin lintumarkkinat

 

Hongkong markkinat

 

4. Metsän vihreä matto

 

Kaisa kirjoitti lyhyen tunnelmapalan retkestä lähimetsään. Mitään varsinaista sisältöähän jutussa ei ollut, eli emme varsinaisesti ihmettele sen päätymistä tälle listalle 😀

>> Lue juttu Vihreä matto

 

 

5. Venäläinen sirkus ja intialainen tee

 

Olemme kahden vuoden aikana ottaneet kaikkiaan kolmella jutulla osaa matkabloggaajien #ReilutBlogit -vastuullisen matkailun kampanjaan. Kaisan ensimmäinen kampanjapostaus helmikuulta 2016 käsitteli kampanjan teeman mukaisesti muistoja matkalta, joka jälkikäteen näyttää epäeettiseltä sekä sittemmin tehdyistä vastuullisista valinnoista. Tämä juttu ei kuitenkaan saanut yhtä paljon lukijoita kuin juttumme Kiinan pandojen ”suojelusta” ja maailman merien pelastamisesta.

>> Lue juttu #ReilutBlogit-haaste: venäläinen sirkus ja intialainen tee

 

reilutblogit

 

6. Uusi kansallispuisto perustetaan Hossaan

 

Tämän jutun päätyminen listalle on varsin mystistä. Kaisa on kirjoittanut Hossan kansallispuistosta kahden vuoden aikana kaikkiaan kolme juttua, joista yksi oli varsinainen megahitti ja sitten oli tämä joka ei löytänyt lukijoita ensinkään. Ainoa vika taisi olla siinä, että juttu julkaistiin ”liian aikaisin” eli jo tammikuussa 2016 heti kun uutinen uudesta kansallispuistosta oli julkaistu, mutta suuri yleisö ei ollut vielä ehtinyt innostua siitä.

>> Lue juttu Uusi kansallispuisto perustetaan Suomussalmen Hossaan

 

Hossa

 

7. Hotpotin huumaa

 

Ja tässä se toinen juttu Chengdusta. Missä lukijat? Eivätkö kaikki muka rakasta kiinalaista ruokaa? Tulista sichuanilaista hotpotia sen oikeilla syntysijoilla, mikä voisi olla parempaa? No, näin jälkikäteen se mitä ainakin olisin tehnyt toisin tämän jutun osalta on, että olisin otsikoinut sen erilailla, sillä juttu sisältää niin paljon muutakin kuin vain hotpotia ja siinä on itse asiassa mielestäni vallan mainioita vinkkejä syömiseen Kiinassa yleensäkin.

Lue juttu Hotpotin huumaa ja muita herkkuja

 

Chengdu hotpot

 

8. Päristelemässä vaaralla

 

Kaisa kokeili ensimmäistä kertaa moottorikelkkailua joulukuussa 2015 ja kirjoitti siitä blogijutun. Ainakin jutun lumisten Kainuun maisemien olisi luullut puhuttelevan sateisen Etelä-Suomen asukkeja, mutta lukukerrat jäivät silti vähäisiksi.

>> Lue juttu Päristelemässä vaaralla

 

moottorikelkkailu Kajaani

 

9. Hongkongin kukkamarkkinat

 

No niin, viimeistään tässä kohtaa on tullut hyvin selväksi se, että Kiina- ja Hongkong-jutut eivät ole mitään lukijamagneetteja: sijalla yhdeksän on jo listan neljäs juttu noista maista! Mutta minäpä en vähästä lannistu, joten juttuja noista maailmankolkista on taatusti luvassa jatkossakin vaikkei niille lukijoita löytyisikään!

>> Lue juttu Hongkongin kukkamarkkinat

 

Hongkong markkinat

 

10. Hyvää Apinan vuotta!

 

Vuoden 2016 alussa toivotin lukijoillemme kiinalaisen kalenterin mukaisesti Hyvää Apinan vuotta. Kiinalaiselle horoskooppikatselmukselleni ei tuolloin vielä lämmennyt kovinkaan moni lukijamme – mutta onneksi sentään seuraavalle vuodelle (eli nyt kuluvalle Kukon vuodelle) kokoamani höpöhöpöennustuspaketti oli jo vähän menestyksekkäämpi eikä joutunut tälle listalle!

>> Lue juttu Hyvää Apinan vuotta!

 

apinan vuosi

 

***

Omia juttuja tältä listalta lukiessa nolottaa monessa kohtaa ja monestakin syystä. Suuri osa näistä jutuista on ihan blogiaikojemme alusta, ja onkin mielenkiintoista huomata kuinka paljon oma bloggaamistyyli on muuttunut vain kahdessa vuodessa. Tätä nykyä ottaisin ihan erilaisia valokuvia, koittaisin löytää tekstille ehkä jonkun mielenkiintoisemman näkökulman ja miettisin tarkemmin otsikointia. Huomaan myös nykyään kiinnittäväni enemmän huomiota juttujen yleiseen ulkoasuun: haluan että jutut näyttävät selkeiltä ja jäsennellyiltä eli ovat helpompia ja miellyttävämpiä lukea. Lieneekin siis lopulta vain positiivinen ongelma huomata että kehitystä tapahtuu!

Onnea siis tämän myötä kahdelle blogivuodellemme ja tulkoon näitä vielä ainakin 20 lisää! Kiitos että olette seuranneet ja kommentoineet juttujamme – tai ainakin osaa niistä! 😀

Cheers! 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *