Hääparin pakomatka Sahanlahti Resortiin Saimaalla

Yhteistyössä Sahanlahti Resort

 

 

Aina ei tarvitse lähteä kauas, jotta löytyy upea kohde kuherruskuukauttaan viettävälle hääparille!

Häitämme vietettiin elokuun alussa ja kun häähulinat oli onnellisesti ohi, halusimme tehdä pienen pakomatkan kahdestaan. Etsimme luonnonkaunista paikkaa, jossa olisi maukasta ruokaa, jotain mielenkiintoista nähtävää, omaa rauhaa ja pientä luksusta. Ja sellainenhan löytyi venematkan päässä kesämökiltä.

Suuntasimme veneen keulan kohti Sahanlahti Resortia, joka sijaitsee Saimaan rannalla Puumalassa. Perille saavuttaessa rannassa oli vastassa idyllinen rantamakasiini, joka toimii kesäravintolana. Varsinainen wau-elämys tuli kuitenkin päärakennuksen sisäänkäynnille saavuttaessa. Etuovelta näkee suoraan talon läpi terassille, josta on upea maisema kauas järven selälle! Illalla söimme terassilla, jota voisin väittää yhdeksi Saimaan upeimmista. Täällä silmä lepää.

 

 

Sahanlahdella on mielenkiintoinen tarina. Siellä on nimensä mukaisesti ollut ennen saha, jonka ympärillä on asunut sahayhdyskunta eli sahan työntekijät perheineen. Vanhan ajan elämään kosken ja järvien risteyskohdassa pääsee tutustumaan museorakennuksessa, jossa on aikoinaan asunut kaksi sahatyöläisperhettä. Kosken viertä kulkee edelleen vanha tukkien uittoränni.

Nykyään alueella on kolme ravintolaa, kesäteatteri, majoitusta, vierassatama ja useampia saunoja.

 

 

Yövyimme yhden yön Sahanlahden pienessä hotellissa ja saimme ihastuttavan sviitin, jossa oli oma parveke ja sauna. Sviitti oli tyylikkäästi sisustettu ja varsinkin saunaosasto viimeisen päälle laitettu. Sviitin ainoa huono puoli oli, että emme käyneet testaamassa puulämmitteistä rantasaunaa, jonka löylyistä kuulimme kehuja.

 

 

Alueella kierrellessä tuli mieleeni, että Sahanlahti olisi myös ihana paikka viettää häitä. Miljöö on kaunis ja puitteet olisivat kohdallaan. Kuulinkin emännältä, että Sahanlahti on suosittu häidenviettopaikka. Voin kuvitella, että täällä homma hoituu. Päärakennukseen mahtuu 130 vierasta ja juhlaa voi myöhemmin illasta jatkaa rennommin Rantamakasiinilla, missä on lava bändiä varten ja hyvin tilaa tanssimiseen. Talvihäissä on otettu päärakennuksen vinttikerros käyttöön tanssia varten.

Vieraille löytyy majoitus paikan päältä niin että yöllä juhlien päätteeksi on helppo hipsiä nukkumaan. Sahanlahti tarjoaa majoitusta hotellihuoneissa, aitoissa ja rantavilloissa.

Lisäksi hääpotrettien ottamiseen on hienoja paikkoja pihapiirissä ja photobooth-koppikin löytyy vanhasta piharakennuksesta. Moni yksityiskohta, joita itse häitä järjestäessä pähkäilin, tuntuu olevan Sahanlahdessa jo valmiina.

 

 

Sahanlahdessa olisi ollut monenlaista aktiviteettiakin tarjolla, mutta meillä aika hurahti jo siihen että kaikessa rauhassa kierreltiin pihapiiriä ja tutkittiin paikkoja. Muuta ohjelmaa ei nyt tarvittu. Viikonloppuisin ja kesäsesongin aikaan tuntuu Sahanlahdella kuitenkin olevan monenlaista häppeninkiä. Täytyy tulla ensi kesänä uudestaan käymään ja ajoittaa tulo tapahtumakalenterin mukaan.

Visiittimme oli elokuun puolen välin jälkeen eli suomalaisten lomasesongin jo hiljennyttyä. Meidän lisäksi samaan aikaana vieraina oli kielen perusteella ainakin italialaisia, ranskalaisia, saksalaisia ja venäläisiä.

 

 

Kun huone oli luovutettu pois, palasimme veneelle, mutta emme millään olisi malttaneet vielä lähteä. Niinpä avasimme shamppanja-pullon ja nautiskelimme venelaiturissa vielä hyvän tovin. Saimaa liplattaa, aurinko pilkahtaa kumpupilvien takaa eikä kiirettä mihinkään. Täydellistä!

Sahanlahti oli juuri sitä mitä nyt etsimme.

Ps. Sahanlahden Koskivahti-ravintolan ruoka oli niin hyvää, että se ansaitsee oman postauksen! Ruokaelämyksestä kerron lisää täällä.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Eveliina 25.8.2017 at 16:54

  Kauniita kuvia ja kiinnostava kohde! Kelpaa hääparin nautiskella 😊

  • Reply Kaisa 25.8.2017 at 18:09

   Kiitos kommentista Eveliina! Totta, kyllä meidän kelpasi. Ja samanlaisia pieniä pakomatkoja voi tehdä muutenkin kuin honeymoonilla, suosittelen! 🙂

 • Reply Elina 25.8.2017 at 16:59

  Ihanan näkönen paikka! Täytyypä itekkin tehdä reissu ihan vaan lähiympäristössä 👍

  • Reply Kaisa 25.8.2017 at 18:14

   Joo, ehdottomasti! Aina ei tarvitse lähteä kauas kun voi löytää upeita paikkoja. Ja kun ei tuhlaa aikaa matkustamiseen niin ehtii nauttimaan kohteesta enemmän eikä matkustaminen rasita 🙂

 • Reply Hanna 25.8.2017 at 18:52

  Kuulostaa aivan ihanalle! Pidänpä kohteen mielessä 🙂

  • Reply Kaisa 26.8.2017 at 09:57

   Joo, kannattaa pitää 🙂 Saimaalla on niin paljon nähtävää että löytyy tällaisia helmiä joista ei ole ennen kuullutkaan!

 • Reply Tuija 25.8.2017 at 20:12

  Näyttääpä ihanan rentouttavalta! Vaikka missä reissaisi, suomalaiseen järvimaisemaan ei kyllä kyllästy ikinä. <3

  • Reply Kaisa 26.8.2017 at 10:04

   Totta. Suomalainen järvimaisema on upea, vaikka meille niin tuttu että sitä ei välillä edes osaa arvostaa. Hyvä käydä jossain muualla kattomassa niin alkaa ymmärtää taas oman mökkirannankin arvon 🙂

 • Reply Emmi 26.8.2017 at 09:32

  Pohdiskelen juuri getaway-kohdetta joksikin viikonlopuksi ja tällaisia lähimatkailuvinkkejä on kiva löytää 🙂

  • Reply Kaisa 26.8.2017 at 10:05

   Kiva kuulla! Ja Sahanlahti sopii hyvin siihen tarkoitukseen 🙂

 • Reply Sanna I Tuntematon turisti 27.8.2017 at 13:56

  Paljon onnea tuoreelle hääparille! <3 Ihanalta näyttää tuo teidän sviitti!

  Itse törmäsin Sahanlahteen ensimmäisen kerran tänä vuonna, kun etsin koiraystävällistä majoitusta juurikin Saimaan rannalta. Tänä vuonna päädyimme kuitenkin lopulta toisaalle, mutta mieleen paikka kyllä jäi kovasti kiinnostelemaan! Ehdottomasti täytyy tämä pitää mielessä ensi kesää silmällä pitäen! 🙂

  • Reply Kaisa 27.8.2017 at 17:46

   Kiitos paljon!
   Meillä ei tällä kertaa ollut koiraa mukana niin en kiinnittänyt huomiota oliko lemmikkihuoneita, mutta siitä ei ilmeisesti kuitenkaan jäänyt kiinni? Meilläkin yleensä aina kotimaassa reissatessa koira mukana mutta nyt se oli toipilaana muitten hoidettavana.

 • Reply Jenna / Huge passion for life 27.8.2017 at 21:19

  Moni tuttu tuntui löytävän tiensä tänne kesän aikana. Näyttää tosi kivalta paikalta 🙂 Ja onnea onnea avioparille!

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 28.8.2017 at 02:56

  Onnea tuoreelle avioparille!! 🙂 Luinkin tästä paikasta jo toisesta blogista, ja nyt jäi kiinnostamaan vieläkin enemmän. Tosi viehättävän näköinen paikka ja kuulostaa ihanalta romanttiselta pakopaikalta. Vaikka oon Lappeenrannassa kasvanut koko ikäni, niin en ole koskaan tainnut käydä Puumalassa. Jospa ensi kesänä, jos vaan Suomeen tullaan! Suomen kesästä olisi ihana päästä pitkästä aikaa nauttimaan.

 • Leave a Reply