Home Suomi Honeymoon with friends

Honeymoon with friends

written by Kaisa 20.8.2017

 

 

Miksi lähteä viettämään kuherruskuukautta kahdestaan johonkin tropiikkiin kun sen voi viettää ystävien kanssa maailman parhaassa paikassa eli mökillä Saimaalla?

Juhlimme häitä elokuun alussa ja moni kysyi mihin menemme häämatkalle. Meidän kuherruskuukausi ei kuitenkaan ollut ihan se perinteisin, sillä juhlien jälkeen suuntasimme omalle mökille ulkomaalaisten ystävien kanssa.

Tähän on mielestäni hyvin perusteltu syy. Olimme niin onnekkaita, että meidän molempien Erasmus-kavereita pääsi paikalle juhlistamaan tärkeää päiväämme. He ovat siis ystäviä, joihin olemme tutustuneet ollessamme ulkomailla opiskelijavaihdossa ja heidän kumppaneitaan. Kaukaisimmat vieraat matkustivat häihin Intiasta asti.

Kun niin moni ihminen matkusti Suomeen juhlia varten, olisi tuntunut todella oudolta lähteä itse juuri silloin matkoille. Se ei tullut mieleenkään vaan halusimme viettää aikaa ystävien kanssa, joita harvoin näemme.

 

 

Ennen häitä meillä oli harmillisen vähän aikaa juhliin saapuvien ystävien tapaamiseen. Vaikka kaikkia ei ehditty nähdä ennen häitä, oli toisaalta tunteikasta nähdä alttarille kävellessä tuttuja kasvoja pitkästä aikaa.

Niinpä häiden jälkeisenä maanantaina lähdimme isolla porukalla mökille Saimaalle Ristiinaan (joka on nykyisin osa Mikkeliä). Mökkisaari on meille tärkeä kesänviettopaikka, joten mielellämme viemme myös kavereita sinne.

 

Kalat menossa savustuspönttöön. Alla kuvassa savustustarpeet.

 

Parhaimmillaan meitä oli mökillä kolme ranskalaista, yksi belgialainen, yksi espanjalainen, yksi brasilialainen, yksi saksalainen ja neljä suomalaista. Vietimme viikon mökillä erikokoisilla kokoonpanoilla.

Viikon ohjelmaan kuului perinteistä mökkipuuhaa eli veneilyä, saunomista, kalastusta, mustikoiden poimintaa ja grillaamista. Moni meille tuttu asia on eksoottista ulkomaalaisille: vihtominen, veneellä ajaminen, soutaminen ja koko ajatus pienestä mökistä saaressa keskellä ei mitään.

Samalla verukkeella myös monet mökkiaskareet oli helppo myydä vieraillemme. Tiskaaminen järvimaisemassa on itse asiassa aika rentouttavaa eikä puiden pilkkominen tai veden kantaminen tunnu työltä.

 

 

Vieraat vietiin veneretkille meidän jokakesäisiin vakiokohteisiin: Astuvansalmen kalliomaalauksille, Kallioniemen rantabaariin, Neitvuoren luontopolulle ja Kenkäveron vanhan pappilan putiikkeihin ja kahvilaan.

 

Astuvansalmen kalliomaalaukset on tehty tuhansia vuosia sitten pyhälle paikalle kallioon, josta voi tunnistaa ihmisen sivuprofiilin. Paikalle pääsee veneellä tai polkua pitkin parkkipaikalta.

Astuvansalmen kallion päältä avautuu upeat maisemat Saimaalle.

Kenkävero Mikkelissä on kiva paikka lounastaa, tehdä tuliaisostoksia tai kahvitella vanhan pappilan kauniissa puutarhassa veden äärellä.

Tuoreen avioparin kelpaa Neitvuoren upeissa maisemissa viettää kuherruskuukauttaan.

 

Itsellekin uusi elämys oli kun kävimme veneellä ostoksilla Mikkelin Prismassa. Supermarkettikeskittymän rantaan on juuri valmistunut uusi laituri, johon pääsee työntämään ostoskärrytkin. Eipä ole tullut käytyä aikaisemmin veneellä automarketissa!

 

 

Yhteenvetona voi vain sanoa, että hauskaa oli! Parasta mökkeilyssä kaveriporukalla on, että ajantaju ja arjen rutiinit katoavat täysin. Mökillä eletään sen mukaan mitä huvittaa tehdä, millainen sää on ja milloin on nälkä.

Aamupalaa saa syödä kaikessa rauhassa. Kahvia keitetään lisää sitä mukaa kun porukka heräilee. Aamiaisella voi syödä vaikkapa muurikkalettuja ja savukalaa, keskellä päivää voi lämmittää saunan ja iltaa voi istua niin pitkään kuin jaksaa. Tai ihan miltä tuntuu!

Eräänä iltana kun vihdoin kahdeksan aikaan päätettiin porukalla ryhtyä illallisen tekoon, osa porukasta lähti tarkistamaan katiskoja ja yksi alkoi ensin keittämään kahvia ”kun kuitenkin menee vielä niin pitkä aika ruokaan”. Mutta ei hätää, ainahan ehtii kahvit juoda. Samalla ehtii jutella niitä näitä ja vaihtaa kuulumisia ystävien kanssa. Mikäs kiire mökillä olisi.

 

 

Osa tästä porukasta on ollut meidän kanssa mökillä jo aikaisemmin, osa ensimmäistä kertaa. Koko mökkikonseptin selittäminen etukäteen on aina vähän hankalaa, sillä kesähuvilat tai loma-asunnot ovat muualla tosi erilaisia. Alussa yleensä ulkkarit ovat vähän hämmennyksessä että mihinkä sitä on jouduttu loputtoman pitkän metsätaipaleen ja soutumatkan jälkeen. Samoin sauna ja huussi saattavat herättää epäilyksiä. Mutta lopulta kaikki vieraamme ovat aina näyttäneet nauttineen järvimaisemasta, luonnonrauhasta ja eristäytyneisyyden tunteesta.

Ranskalainen vieraamme kirjoitti mökin vieraskirjaan seuraavasti: ”Honeymoon with friends is the best!! (when it’s not yours)”.

 

 

Kun Erasmus-kaverit olivat lähteneet, vietimme mökillä vielä pari yötä perheen ja hurmaavan 1-vuotiaan kummipoikamme kanssa. Sen jälkeen saimme ihanan pienen pakomatkan Sahanlahti Resortiin aivan kahdestaan.

Tunnelmia ja kuvia hääjuhlista löydät Häähuumaa-postauksesta.

 

Lue myös nämä

14 comments

Terhi | VAGABONDA 21.8.2017 at 01:06

Kuulostaa aivan mahtavalta honeymoonilta! Hieman erilainen kuin yleensä, mutta varmasti hauska ja ikimuistoinen 🙂 Ja huh huh noita järvimaisemia – aivan tajuttoman upean näköistä!

Reply
Kaisa 21.8.2017 at 23:11

Joo maisemat on upeat! Joka kesä pyritään viettämään tuolla mökillä mahdollisimman pitkä aika – tänä ja viime kesänä pari viikkoa lomasta. Kesällä en oikeastaan kaipaa ulkomaille reissuun kun Suomessakin on näin kivat puitteet lomailuun 🙂

Reply
Anni 22.8.2017 at 20:12

Näyttää ihanalta mökkeilyltä ja veneilyltä. Hyvä häämatka! 😀

Reply
Kaisa 23.8.2017 at 23:36

Juu, mä tykkään myös! 🙂 varmaan myöhemmin tehdään joku ”oikea” häämatkakin, mutta nyt oli ihana nauttia häähuumasta kun ystävät oli vielä ympärillä.

Reply
Terhi/ Fammo matkalla 22.8.2017 at 23:29

Noista ei kyllä enää maisemat parane, kyllä tuolla kelpaa häämatkaa viettää ja vieraita kestitä. Toivottavasti ei käynyt liian raskaaksi olla emäntänä sellaiselle joukolle.

Reply
Kaisa 23.8.2017 at 23:41

Terhi, kiitos kommentista! Täytyy myöntää että vähän etukäteen kauhistutti häähärdellin jatkuminen valmistelujen ja juhlahulinoinnin jälkeen, mutta onneksi mökillä voi emäntäkin ottaa rennosti 🙂

Reply
Meri / Syö Matkusta Rakasta 24.8.2017 at 11:58

Mahtava idea! Ja todellakin oon ihan samaa mieltä, että jos joku suunnilleen maailman toiselta puolelta raahautuu kunnioittamaan hääjuhlaasi, niin on upeaa järjestää sitten enemmänkin yhteistä aikaa samaan syssyyn. Perinteiselle häämatkalla te ehditte myöhemminkin – jos haluatte. 🙂

Reply
Kaisa 25.8.2017 at 16:49

Näin juuri. Oon todella kiitollinen ja onnellinen että kaikki kaukana asuvatkin pääsi pääsi paikalle.

Ja nyt voidaan rauhassa miettiä millaista häämatkaa sitä haluaisi. Se on kuitenkin sen verran hyvä syy reissuun ja pieneen ekstra-panostukseen että ei voi jättää väliin 😉

Reply
Katariina 26.8.2017 at 09:21

Onnittelut siviilisäädyn vaihtumisesta! Ja onpa hauskan kuuloinen häämatka! Upeaa, että saitte mahdollisuuden tarjota ulkomaalaisille vieraillenne tuollaisen suomalaisen mökkielämyksen häiden ohessa. Prisman kärryjen lykkiminen suoraan venelaiturille on varmasti ollut heille aikamoinen kokemus kaiken muun lisäksi. Ja te ehditte takuulla reissailemaan pidemälle myöhemminkin 🙂

Reply
Kaisa 27.8.2017 at 20:48

Kiitos!! Joo hauskaa oli ja kun häissä ei oikeasti ehdi kenenkään kanssa kovin syvällisiä juttelemaan niin nyt oli aikaa. Useimmat vieraista olivat mökillä ennenkin käyneet ja mielellään palaavat sinne (uusien tyttöystävien kanssa tässä tapauksessa) 🙂

Reply
Merja / Merjan matkassa 26.8.2017 at 11:38

Mökkeily on niiin kivaa! Hyvä idea jatkaa häähumua siellä,kavereiden kanssa ja varsinkin kun ovat tulleet eri puolilta maailmaa. Meilläkin on nyt ystäviä käymässä vanhasta kotikaupungista ja hauskaa kun on tupa täynnä porukkaa ja yhdessä tehdään ruokaa ym.

Reply
Kaisa 27.8.2017 at 20:53

Mökkeily on todellakin kivaa ja pääsee hyvin irtautumaan kodin arkiympyröistä! Ruuan laittaminen yhdessä on mun mielestä myös ihan parasta ja sitä valitettavasti tulee kotona tehtyä tosi harvoin porukalla. Jos joku tulee kylään, niin emäntä väkertää tarjoilut aina yksin etukäteen. Mökillä jokainen tekee jotain ja tuloksena herkkuillallinen!

Reply
Miika ♥ Gia | matkakuume.net 26.8.2017 at 22:26

Tavallaan kyllä oikein hauska idea viettää honeymoonia kavereiden kanssa – varsinkin jos yhteisiä vuosia on takana muutenkin ja on ehtinyt jo siippansa kanssa viettää tarpeeksi lomia. Kavereiden kanssa reissut voi olla todella huippuja, mutta itse kaipaan aina väliin rauhaa ja mahdollisuutta vetäytyä välillä omiin oloihin. Ja tietysti, vaatiihan se sitä että ihmisillä on noin suurin piirtein samanlaiset siisteyskäsitykset ja ehkä edes jonkin verran samanlainen päivärytmi.

Paljon onnea avioitumisen johdosta muuten vielä! Siinäpä vasta elämän yksi suurimpia matkoja. 🙂

Reply
Kaisa 27.8.2017 at 21:07

Totta, avioliitto on niitä elämän tärkeimpiä matkoja ja on hyvä muistaa antaa sekä kahdenkeskistä että omaa aikaa. Nyt kun on juhlittu paljon ja oltu ihmisten ympäröimänä niin päätin että ensi viikolla olevia synttäreitäni ei juhlita mitenkään vaan aion pötköttää yksin kotona sohvalla 🙂

Reply

Leave a Comment