Home Suomi Kesäyö vanhassa höyryjunassa

Kesäyö vanhassa höyryjunassa

written by Emma 20.6.2017

 

junamajoitus Tuuri juna-asema erikoinen majapaikka

 

Rakastan omalaatuisia, erikoisia ja elämyksellisiä majoituksia matkoillani! On mahtavaa päästä yöpymään vaikkapa majakassa, vanhassa kartanossa tai vaikka jokilaivassa. Olinkin ihan innoissani kun löysin meidän Pohjanmaan retkireitille sopivan junamajoituksen Töysästä!

Majoituspaikkana toimii kaksi vanhaa höyryjunanvaunua, jotka sijaitsevat Tuurin vanhan, käytöstä poistetun aseman pihassa. Vierestä kulkee ihan toiminnassakin olevia junia – Tuurin seisakkeelta pääsee edelleen taajamajunalla mm. Seinäjoen ja Jyväskylän suuntiin.

 

Junamajoitus Tuurin asema

 

Vaunuihin on tehty makuuhyttejä, joihin mahtuu 2-4 henkilöä kuhunkin. Hintaan kuuluu petivaatteet, vessat ja suihku ovat käytävällä. Myös junan keittiötä ja sen yhteydessä olevaa pientä oleskelualuetta voi käyttää – siellä on muuten ihanan nostalgiset vihreät samettipenkit, kuka muu muistaa vielä sellaiset vanhoissa junissa?

 

junamajoitus Tuuri juna-asema erikoinen majapaikka

junamajoitus Tuuri juna-asema erikoinen majapaikka

junamajoitus Tuuri juna-asema erikoinen majapaikka

junamajoitus Tuuri juna-asema erikoinen majapaikka

 

Vanhan aseman pihalla on ilmasta pysäköintitilaa ja täältä on lyhyt kävelymatka myös Tuurin kyläkaupalle – kannattaa siis napata kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja käydä samalla myös shoppailemassa! Junamajoitus on auki toukokuusta syyskuuhun, yhteystiedot löytyvät täältä.

Onko sinulla suosituksia erikoisista tai yksilöllisistä majoituspaikoista Suomessa tai maailmalla? Ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan! Jos sinäkin tykkäät majoittua matkalla hyvin, niin lue myös vinkkini siihen miten varataan täydellinen hotelli.

 

 

 

Lue myös nämä

16 comments

Teija / Lähdetään Taas 25.6.2017 at 12:57

Minäkin koitan aina etsiä kivoja, erilaisia paikkoja yöpymiseen. Me oltiin Kemiönsaarella puumajassa joskus vuosia sitten. He tosin majoittavat vain ryhmiä, mutta ne oli hienoja. Onneksi satuin olemaan vastuussa kokousjärjestelyistä, joten sain valita kokouspaikan. Tottahan toki valitsin puumajat, kun ei niihin olisi muuten päässyt 😉

Reply
Emma 28.6.2017 at 07:55

Noista Kemiönsaaren puumajoista olenkin lukenut jostain, mutta en tiennyt että he majoittavat vain ryhmiä. Höh. Täytyy siis munkin keksiä joku kokous sinnepäin 😉

Reply
Jenni / Unelmatrippi 25.6.2017 at 13:25

Onpas erikoinen paikka – kiva vinkki! En ollut tästä kuullutkaan. Tosi hauska idea yöpyä tuollaisessa. Voisin testata itsekin!

Reply
Emma 28.6.2017 at 07:56

Testaa ihmeessä! 🙂

Reply
Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 25.6.2017 at 18:15

Pitääpä pistää mieleen. Kiinnostaisi kyllä kokeilla tuollaista, jos sinnepäin tie vie.

Reply
Emma 28.6.2017 at 07:57

Pidä mielessä, toivottavasti pääset poikkeamaan! 🙂

Reply
Ansku BCN 27.6.2017 at 09:19

Myös mä rakastan erikoisia yöpymispaikkoja! Esimerkiksi Ranskassa on edullista yöpyä vanhoissa linnoissa, jotka toimii nykyään chambres d’hotes’na ja Kööpenhaminassa yövyttiin vanhassa laivassa. Mun vanhemmat yöpyivät tuossa junassa jollain kesälomareissullaan 🙂

Reply
Emma 28.6.2017 at 07:56

Oi, vanhoja linnoja Ranskassa, kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta!! <3 <3

Reply
Paula - Viinilaakson viemää 30.6.2017 at 20:11

Olipas hauska idea, tämä piti ihan laittaa kirjanmerkkeihin tulevia Suomen matkoja varten. Kiva että nykyään on herätty tekemään jotain erilaista, jotkut hotellitkin näyttävät heränneen tähän ja tehneen erikoisempia huoneita.

Täältä Kaliforniasta tulee mieleen Madonna Inn hotelli joka on varsin erikoinen, ja sitten Suomessa Herrankukkarossa voi yöpyä linnunpöntössä. Elämys olisi varmasti sekin.

Reply
Emma 1.7.2017 at 18:33

Jee, kiva että jutusta oli hyötyä! Tuosta linnunpöntöstä en ole kuullutkaan, täytyypä googlata – kuten myös tuota Madonna Inniä!

Reply
Lotta | Watia.fi 1.7.2017 at 17:44

Oo, hieno! Tosi kiinnostava. Onko Tuurin asema siis poistettu kokonaan käytössä, eli JKL-Vaasa-junat eivät siinä kohdin enää pysähdy? Vai onko tää vanha ja nyt on uus asema?

Reply
Emma 1.7.2017 at 18:35

Asemarakennus ei ole enää käytössä, mutta samalla kohtaa on seisake, jossa osa junista siis pysähtyy. Oli jännää kun ihan oman hytin vierestä kiisi oikeita junia 😀

Reply
Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia 1.7.2017 at 19:17

Olen nähnytkin tämän yöpymismahdollisuuden kun pohdin kerran jäätäisiinkö Tuurin nurkille yöksi. Ihan metka! Toistaiseksi ei olla yövytty missään missä ei olisi oma vessa ja suihku, kun ollaan koettu se jakaminen vähän epämiellyttävänä…

Reply
Emma 1.7.2017 at 22:25

No mulla on periaatteessa ihan sama homma: oma vessa, suihku ja rauha on kaikki kaikessa (viime syksynä kokeilin ekaa kertaa ikinä hostellia, mutta ei oo vaan mun juttu: http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2016/09/24/ensimmainen-ja-viimeinen-yoni-hostellissa/). Mutta tosi elämyksellisten majoitusten suhteen pystyn joustamaan tästä muutaman yön, etenkin jos joka tapauksessa on se oman huoneen rauha mihin palata niistä jaetuista tiloista 🙂

Reply
Mimmu 1.7.2017 at 23:06

Oi, toi ois kiva! Tykkään itekkin vähän erilaisemmista majapaikoista joten ois kyllä semmonen mitä voisi kokeilla!
Tuurissakaan tullut vielä koskaan käytyä joten siinä menis kaks yhellä iskulla 😉

Reply
Emma 2.7.2017 at 09:42

Eikun siis kesälomalla Tuuriin ja junaan yöksi! 😉

Reply

Leave a Comment