Kanaaliristeily Camdeniin

Tehdessäni matkasuunnitelmia viimeisimmälle Lontoon reissulleni huomasin kartalla kiinnostavan kuuloisen paikan: Little Venicen. Päätin heti, että matkaohjelmaan pitää sisällyttää käynti Lontoon Venetsiassa!

No, siihen oikeaan Venetsiaan vertaaminen oli kyllä vähän liioittelua, mutta mukavan rauhallinen ja vehreä vesikeidas Little Venicestä kyllä löytyy. Täällä nimittäin virtaa Regent’s Canal: kaunis kanaali, jonka varsilla kelluvat ankkurissa sympaattiset asuntolaivat ja jota pitävät kotinaan myös ylväät joutsenet ja muut vesilinnut.

 

 

Little Venicestä käsin pääsee tutustumaan tähän Lontoon vesireittiin myös kanaaliveneen kyydissä. Muun muassa The London Waterbus sekä useat muut pienet risteilijät seilaavat useita kertoja päivässä Little Venicestä Camden Lockille. Noin tunnin reissun voi tehdä kumpaan suuntaan vaan tai vaikka edestakaisin eli samaan lähtöpaikkaan palaten. Etenkin kesäsesongin aikaan suosittelen joko paikan varaamista etukäteen tai saapumista hyvissä ajoin lippujonoon.

Kanaaliveneiden reitti kulkee hitaasti kapeaa vesiväylää pitkin. Kanaalin varrella pääsee kurkistelemaan ihmisten takapihoille ja puutarhoihin ja näkemään elämää asuntoveneissä. Reitti ohittaa myös eläintarhan (sieltäkin voi tulla kyytiin) ja ainakin isojen lintujen häkkiin sai samalla rahalla näkymät. Matkan varrelle osuu myös muutama vanha tunneli ja kauniita siltoja.

 

Jos et halua randompäitä kuvaasi, koita saada etupenkki itsellesi 🙂

 

Camdenissa vene ankkuroituu suoraan keskelle Camden Lockin markkinoita ja sen ihania ruokakojuja. Tänne voi siis myös tehdä vaikka lounas- tai ostosristeilyn! Ja myös vaikkapa Gordon Ramsayn York & Albany -ravintola on kävelymatkan päässä Camden Townissa – me kävimme siellä perinteisellä iltapäiväteellä!

 

 

Onko sinulla muita vinkkejä Little Veniceen tai Camdeniin?

*****

Piditkö lukemastasi? Seuraa Mutkia Matkassa -blogia myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *