Värikäs Brick Lane: katutaidetta ja markkinoita

Lontoo on lempimatkakohteitani maailmalla! Täällä ei tekemisen puute vaivaa eikä nähtävyydet lopu kesken – ja vaikka Lontoossa esimerkiksi majoitus on aika hintavaa, niin monet museot, näyttelyt, puistot ja muu tekeminen on ihan ilmaista. Niinkuin nyt vaikka itä-Lontoon kuuluisa katutaide!

Värikkäimmät ja isoimmat muraalit ja graffitit löytyvät Shoreditchin alueelta, ja kaikkein helpoimmin saavutettava keskittymä Brick Lanelta ja sen sivukaduilta. Ja Brick Lane on upea kohde muunkin kuin katutaiteen osalta: se on täynnä suloisia vintage-liikkeitä, kiehtovia etnisiä kauppoja, eksoottisia kahviloita ja kuuleman mukaan sieltä saa myös Lontoon parhaat ja edullisimmat curryt! Kaikkialla leijaileva herkullinen curryntuoksu selittyy sillä, että tämä alue on myös Lontoon bangladeshilaisyhteisön keskittymä. Brick Lanea kutsutaankin myös Banglatowniksi ja monien katujen nimet on täällä kirjoitettu myös bengaliksi.

 

 

Sunnuntaisin Brick Lanen pohjoispää sivukujineen täyttyy sekalaisista kirpputoripöydistä ja ruokakojuista, kun siellä järjestetään kuuluisa Brick Lane Market. Myös vanhassa tehdashallissa, The Old Truman Breweryssä, sunnuntaisin järjestettävä Sunday Upmarket on käymisen arvoinen – erityisesti sen valtava valikoima eri maiden ruokakojuja! Truman Breweryssä järjestetään tapahtumia ja markkinoita  myös keskellä viikkoa, kannattaa käydä katsastamassa!

 

 

Me osallistuimme Lontoossa sekä Strawberry Toursin itä-Lontoon kävelykierrokselle että kiersimme Brick Lanen aluetta omin päin. Täällä katutaidetta löytyy ihan jokaisen kulman takaa ja mitä yllättävämmistä paikoista! Alueen ottaakin parhaiten haltuun harhailemalla, seikkailemalla ja eksymällä sivukujille. Ja turhan tiukan aikataulun kanssa ei sitten kannata lähteä bongauskierrokselle, täällä saa kulumaan helposti vaikka koko päivän.

 

 

Jännää katutaiteen bongailusta tekee se, että vaikka miten etsisit et välttämättä löydä juuri näitä kuvia. Ja toisaalta saatat taas löytää vaikka kuinka näyttäviä muraaleja, joita minä en huomannut ensinkään. Sekä se, että tämän jutun teokset on ikuistettu maaliskuun lopussa, mutta seuraavalla Lontoon reisullani niitä ei välttämättä ole enää olemassakaan!

 

 

Mitä mieltä sinä olet katutaiteesta? Tykkäätkö bongailla sitä matkoillasi?

 

*****

Piditkö lukemastasi? Seuraa Mutkia Matkassa -blogia myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *