Home Suomi Tampereen paras hampurilainen: neljä suosikkia + uusi tulokas

Tampereen paras hampurilainen: neljä suosikkia + uusi tulokas

written by Emma 19.4.2017

 

Aamulehden Tampereen paras burgeri -äänestys innosti meidät työkavereiden kanssa lähtemään kokeilemaan parhaiksi valittuja hampurilaisia jo pari vuotta sitten. Olen sittemmin päivittänyt tätä juttua jo pariin otteeseen, muun muassa viime keväänä kun tamperelaiset äänestivät taas suosikista uudestaan (ykkössija säilyi edelleen Ohana Grillen hampurilaisella) ja viimeksi keväällä 2018 kun kävin kokeilemassa uutta haastajaa Kauppuri 5:sta. Mikä näistä on sinun mielestäsi Tampereen paras hampurilainen?

 

Ohana Grillen hampurilainen

Kauppahallin keskikäytävän pieni liiketila on lounasaikaan viimeistä paikkaa myöten täynnä ja tiskille on koko ajan jonoa. Ruokaa saadaan keittiöstä kuitenkin nopeaan tahtiin nälkäisten lounastajien ahmittavaksi, joten paikkojakin riittää kaikille kun syöjät vaihtuvat tiuhaan.

Ohana Grillen ruokalista ei ole pitkä: perusburgerin lisäksi tarjolla on mm. vegeburgeri, kanaburgeri, Korean Fried Chicken -burgeri sekä vaihtuva kuukauden burgeri. Valitsemme Ohanan nimikkoburgerit ja valkosipuli-parmesaaniranskalaiset. Burgerissa on paksu, mehevä jauhelihapihvi, cheddaria, itse tehtyä ketsuppia, majoneesia, salaattia, paistettua sipulia ja oman Ohana Lei’Pomon sämpylä. Ranskalaiset saattavat olla testikierroksen parhaat: rapeat ja suolaiset ja valkosipuli ja parmesaani todellakin maistuvat niissä. Ei tarvi edes ketsuppia!

 

 

Naughty Brgrin hampurilainen

Top Chef -voittaja Akseli Herlevin Naughty Brgr laajensi Helsingistä Tampereelle viime vuonna. Heti ehtiessäni kävin maistamassa paikan lounasburgerin ja pippuriranet. Eniten keskustelua netissä on herättänyt Naughty Brgrin briossisämpylä: osan mielestä se on liian pehmeä ja vettyy nopeasti, mutta itse tykkään kyllä paljon enemmän pehmeästä kuin kuivasta hampurilaissämpylästä.

Hampurilainen on perushyvä ja ranskalaiset omaperäiset. Perunat eivät ole nimittäin niitä perinteisiä tikkuja vaan leveitä suikaleita – ja sehän sopii minulle, sitä enemmän niillä saa kauhottua dippiä!

Perushampurilaiset ja -perunat eivät ehkä kuitenkaan saisi minua palaamaan Naughtyyn kun Tampereella on niin monta muutakin loistavaa hampurilaispaikkaa, mutta sen sijaan tekee kyllä mieli mennä toiste koittamaan listan erikoisuuksia kuten pimped friesia tai friteerattua mac n cheeseä. Pisteitä myös ekstrakastikkeista, joilla voi hampurilaistaan maustaa, tosin suurin osa niistä on erilaisia hot sauce ja chili sauce -variaatioita.

 

tampereen paras burgeri hampurilainen naughty brgr

tampereen paras burgeri hampurilainen naughty brgr

 

Friends & brgrsin hampurilainen

Ensinnäkin, miksi hampurilaisia pitää nykyään kutsua brgreiksi?? Aarrgh!! No mutta asiaan. Friends & brgrs on pietarsaarelaisten ystävysten vuonna 2014 perustama gourmet-pikaruokaravintola, joka löytyy tätä nykyä Pietarsaaren ja Tampereen lisäksi Helsingistä, Vaasasta, Oulusta ja Kööpenhaminasta.

Friends & brgrsista on tullut yksi mun lempihampurilaispaikoista monestakin syystä. Ensinnäkin tietysti burgerit ja ranskalaiset on todella hyviä ja erityisesti paikan dipit on aivan maagisia! Myös sijainti on Tampereen keskeisimpiä (Keskustorin laidalla), eli ravintola sattuu ”ihan vahingossa” matkan varrelle eikä sinne tarvitse erikseen suunnitella menemistä. Tämä on myös paikoista tilavin, joten istumapaikkaa ei tarvitse jonottaa. Ja kun vielä limsaakin saa santsata ja palvelu on nopeaa (siitä huolimatta että hampurilainen tehdään aina tilauksesta), niin iso nam!

 

tampereen paras burgeri hampurilainen friends brgrs

 

The Bullin hampurilainen

Ohanan tapaan Bull saa bonuspisteitä paikallisuudesta – näitä burgereita pääset maistamaan vain ja ainoastaan meillä Tampereella! Listalta löytyy melkein 30 erilaista burgeria ja lisäksi muutama sandwich ja salaatti. Arvostelut paikasta ja eritoten ruuasta tuntuvat jakautuvan kahtia: toiset kehuvat hampurilaisia jopa maailman parhaiksi, toiset väittävät kuiviksi ja mauttomiksi. Itse tykkään (joskin ihmettelen edelleen miksi ne tarjoillaan metallitarjottimelta josta tulee mieleen intialainen ruoka)!

Bullista sai ennen lounasta joka päivä, tätä nykyä vain perjantaisin (ma-to avataan klo 16). Kävin siis taas eräänä perjantaina päivittämässä edellisen, vuoden takaisen lounaskokemukseni (silloin söin mango-BBQ-burgerin, joka yllätti ja tykkäsin oudon kuuloisesta yhdistelmästä) ja valitsin tällä kertaa cheddarburgerin ranskalaisilla. Lounasburgeri ranskalaisilla tai salaatilla maksaa 10,40.

Hampurilaiset tarjoillaan siis metallisilta tarjottimilta, joilla on pääasioiden lisäksi punasipulia, kirsikkatomaattia, coctailkurkkuja ja majoneesia. Periaatteessa kiva juttu, mutta hankala on suolakurkun ystävän laittaa kokonaisia coctailkurkkuja hampurilaisen väliin, ne pitää syödä erikseen. Mutta se mikä on ihan parasta – ja uniikkia – on erillinen ”lisukepöytä”, josta löytyy ketsupin, sinapin ja majoneesin lisäksi monenlaista maustetta burgerin sisään. Tarjolla oli muun muassa marinoitua punasipulia, kimchiä, mangokompottia ja salsaa.

Bullin ranskalaiset on myös tosi hyvät ja rapeat, sellaiset englantilaistyyliset, joihin tekee mieli pirskottaa etikkaa päälle.

 

 

Uusin tulokas: Kauppuri 5:n hampurilainen

Kauppuri 5 tuli alkukeväästä Oulusta Tampereelle suuren somepöhinän saattelemana. Oulussa kyseisen paikan burgerit ovat kuulemma varsinainen instituutio ja legenda. Tampereella Kauppuri 5 avasi ravintolan Yökerho Ihkun yhteyteen: idea ymmärtääkseni on että iltaisin yökerhosta pääsee helposti hampurilaiselle ja toisin päin. Käytännössä en kuitenkaan päiväsaikaan oikein syttynyt tummanpuhuvalle pubisisustukselle.

Kauppuri 5:en hampurilaispihvi paistetaan aina mediumiksi ellet toisin pyydä. Hampurilaisessa olikin kaikki sisäosat kunnossa (mehevä pihvi, hyvät majoneesit ja sopivasti muita täytteitä), mutta sämpylä oli ihan käsittämättömän sitkeä. Samaan on kiinnittänyt huomiota myös Aamulehden ruokakriitikko, mutta muutosta sämpylään ei silti ilmeisesti ole tulossa.

Ranskalaiset on herkullisia, majoneesit samoin. Valkosipulimajoneesissa voi tuntea tuoreen valkosipulimurskan. Ateriavaihtoehtoa ei ollut tarjolla eli juomat maksetaan erikseen.

Pisteitä Kauppuri 5:lle myös laajasta valikoimasta, josta jokainen varmasti löytää oman suosikkinsa. Itselleni riittää hampurilaisessa yksi normipihvi ja myös vegeversiot maistuvat, mutta moni mättöruuan ystävä arvostaa varmasti esimerkiksi Kauppurin Teurastajaa, jossa hampurilainen täytetään jauhelihapihvin lisäksi pekonilla, paahtopaistilla ja ylikypsällä possulla.

 

tampere hampurilainen kauppuri

Tässä jutussa maisteltujen hampurilaisten ”paremmuus” perustuu siis Aamulehden ravintolaäänestyksen tuloksiin, jossa tamperelaiset valitsivat Ohanan, Naughtyn, Friends & brgsin ja Bullin suosikeikseen. Kauppuri pääsi juttuun mukaan avattuaan Tampereelle ensimmäisen ravintolansa Oulun ulkopuolelle suuren somekohinan säestämänä.

Näiden viiden listaamani lisäksi myös esimerkiksi näillä hampurilaisilla on vankka fanikunta: Wanha Tappi Nekalassa, Zarillo (tiistaisin kaikki hampurilaisateriat kuudella eurolla!), ja gourmet-tason lihanystävän Huber.

Löytyikö listalta sinun suosikkisi?

 

 

Lue myös nämä

44 comments

Hanna / Ranskatar reissaa 10.7.2016 at 22:49

Kiva lukea ravintolajuttuja Tampereelta, ne tulevat aina tarpeeseen 🙂 Tuota Ohanaa täytyisi varmaan testata, tosin Kauppahallin aukioloajat ovat ikävän lounaskeskeiset ja sen takia moni paikka siellä edelleen kokeilematta.

Reply
Emma 11.7.2016 at 09:05

Joo, noi Kauppahallin aukioloajat on kyllä ihan tyhmät 🙁 Toivottavasti vielä joskus nähtäis vaikka edes perjantain pidennetty aukiolo tms.

Reply
Tanja/Levoton Matkailija 11.7.2016 at 10:28

Täällä yksi burgerien suurkuluttaja! 😀 Ohanan burgeri erityisesti näyttää maukkaalta, pitää pitää se mielessä jos Tampereelle eksyn :).

Reply
Emma 29.12.2017 at 23:07

Ohana ❤️

Reply
Pirkko / Meriharakka 11.7.2016 at 11:17

Kauppahallit tuntuvat olevan ruokaretken arvoisia – lauantaina päädyimme Helsingissä moiseen ja söimme Stadin parhaiksi mainostetut Fish & Chips -ateriat Street Gourmetissa. Tiedä siitä ovatko parhaat, kun emme ole moisia muualla Helsingissä syöneet, mutta hyviä olivat!

Reply
Emma 29.12.2017 at 23:08

Kauppahallit on kyllä ruokamatkailua parhaimmillaan – kotimaassakin!

Reply
Suvi 11.7.2016 at 16:40

Käymme Tampereella sen verran usein, että oli kiva vilkaista myös burgerivinkki. Kuvien perusteella oma valinta olisi Kauppahallin Ohana Grill, se pitää varmaan vielä testata.

Reply
Emma 29.12.2017 at 23:08

Ehdottomasti kannattaa testata Ohana!

Reply
Sandra 12.7.2016 at 11:32

Munkin on pitänyt käydä monta kertaa Ohanassa, mutta tosiaan Kauppahallin aukioloajat ovat vähän mitä ovat. Kuvien perusteella näyttää niin hyviltä kuin olen muiltakin kuullut. Kävin testaamassa SYÖ10 Tampere -viikoilla Ruby & Fellasissa hevosenlihaburgerin, joka oli ihan jees. Kustaa3:en burgereista olen kanssa tykännyt, mutta Aussie Barissa oli vähän niin ja näin. Liha ok, liian vähän ranskalaisia ja kovasti olisin kaivannut juustoa ja muuta mehustusta. Nuo vegeburgerit näyttävät kieltämättä aika kuivilta ja mäkkäritasoisilta.

Pitääkin yrittää tehdä ”ihan vain blogipostauksen takia” kooste Tampereen hampurilais- (ja siipi-)paikoista ja ihan sillä verukkeella mättää kunnolla.

Reply
Emma 12.7.2016 at 12:06

Joo, kaikkeen sitä joutuu vaan blogipostauksen tähden! 😀 Mä oon kyllä jo monesti tässä ”matkablogiurani” aikana ehtinyt miettiä että oisko se ruokabloggaaminen kumminkin ollut enemmän mun alaa… Täytyy oikein varoa ettei blogi (ja insta!) täyty huomaamatta pelkistä ruokajutuista 😀

Reply
Kohteena maailma / Rami 13.7.2016 at 19:15

Paikallislehti Morossa oli vähän aika sitten Tampereen kymmenen parasta burgeria listattu. Lopputulosta en muista, enkä muista oliko näitä kolmea paikkaa listattuna. Itse hieman ihmettelin sitä, että Grillsson Steakhouse & Barin burgeri ei ollut Moron listauksessa. Oletko käynyt siellä? Täytyy sanoa, että pidän sitä Tampereen parhaana burgerina ja se oli melkoinen yllätys omiin odotuksiin nähden. Itse rakasta burgereita niitä on tullut syötyä jos jonkilaisia ympäri maailmaa. En tiedä uskallanko mennä Grillsoniin toista kertaa, jos se ei olekaan ateriana niin hyvä kuin viimeksi 😀

Bullissa en ole ehtinyt vielä käymään, täytyypä käydä siellä pikaisesti. On se tässä ollut heti avaamisesta lähtien suunnitteilla 🙂

Reply
Emma 14.7.2016 at 08:58

Joo, Ohanan burgeri oli just sen Moron kisan raadin valitsema voittaja (ja Neste oli siis yleisön suosikki)! Piti googlata se ensimmäinen Moron juttu, jossa parhaan burgerin haku alkoi ja siitähän kävi ilmi, että raati ei käynyt Grillssonissa ollenkaan. Mutta hyvä vinkki, täytyypä käydä myös siellä!

Reply
Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 13.7.2016 at 22:05

Ensimmäisen sämpylä näytti siltä tympeältä sahanjauhomaisen koostumuksen omaavalta perussämpylältä joka ei oikein maistu miltään, Ohanan briossimaisuus sen sijaan vakuutti jo ulkonäöllään. Bullin leip käy sänkkäreihin, mutta ei noin kuivaa leipää pitäisi birgeriin sotkea 🙂

Reply
Emma 14.7.2016 at 09:01

Joo, siis juttuun jäi hehkuttamatta tarpeeksi sitä Ohanan sämpylää! Se oli just sopivan pehmeä, mutta mikä parasta niin sekin oli käynyt grillissä ja saanut rapean (rasvaisen.. nam..) pinnan!

Reply
Terhi / Muru Mou 15.7.2016 at 13:59

Oijoi, tuo Ohana Grillin burgeri näyttää todella herkulliselta! Mä en erityisemmin syö purilaisia kun yleensä leipä on kuiva ja muutenkin huono teollisuussämpylä, mutta tuo burgeri näyttää sellaiselta mikä minullekin maistuisi! 😛

Reply
Emma 29.12.2017 at 23:09

Uskon että maistuis! 😍

Reply
Lotta | Watia.fi 15.7.2016 at 17:07

Toi Neste on ollut kyllä kaikkien huulilla vegeskenessä Tampereella, mutta vielä en ole siellä käynyt. Täytyy yrittää tässä kesällä korjata tilanne. Nuo kaksi muuta ovat puhuttaneet myös ja ainakin Bull pitänee testata, kun sieltäkin vegevaihtoehtoja löytyy. Voih, nyt tuli kyllä nälkä.

Reply
Emma 29.12.2017 at 23:10

Eikun testailemaan kunhan ootte taas Tampereella!

Reply
Martta / Martan Matkassa 16.7.2016 at 00:58

Tuolla Kauppahallissa täytyy pistäytyä seuraavalla Tampereen visiitillä.

Reply
Emma 29.12.2017 at 23:10

Tervetuloa Tampereelle ja Kauppahalliiin! 😊

Reply
Virpi /Täynnä tie on tarinoita 16.7.2016 at 15:02

Olen burgerien suuri ystävä, siksipä tämä juttu tottakai kiinnosti, vaikka Tampereella ei nyt niin usein tule käytyä. Mutta tiedänpä nyt mistä saa hyviä burgereita jos sinnepäin eksyn. 🙂

Reply
Emma 29.12.2017 at 23:11

Tervetuloa Tampereelle burgereille! 😊

Reply
Hanneli /duunireissaaja 16.7.2016 at 15:33

Mä käyn usein töiden vuoksi Tampereella, ja reissuseura on burgerien suurkuluttajia. Pitääkin viedä myös heidät testaamaan näitä.

Reply
Emma 29.12.2017 at 23:29

Jee, nauttikaa Tampereen burgereista!

Reply
Miraorvokki/Pöndekengissä 17.7.2016 at 16:22

Ohana kuulostaa parhaalta 🙂 Aika harvoin tulee Kauppahalliin mentyä ja melkein aina suuntaan Umamiin, olen rajoittunut 😀 Ikinä en ole suurempi burgerin ystävä ollut, ehkä Ohana muuttaisi asian. Ainakin vaikuttaa tosi hyvältä!

Reply
Emma 29.12.2017 at 23:30

Mä taas en ole suuri sushin ystävä, mutta Umamia täytyisi kyllä käydä koittamassa! 😋

Reply
Meri / Syö Matkusta Rakasta 17.7.2016 at 21:26

Siis mä en kyllä alun alkaenkaan olisi lähtenyt mihinkään huoltsikkaburgereihin toivoani laittamaan! 😀 Mutta sen sijaan noi Ohanan burgerit näyttävät lähes täydellisiltä, oi oi oi… Tiedän, missä syön Tampereella seuraavan kerran!

Reply
Emma 18.7.2016 at 09:06

Joo, tää ei ollut ihan reilu vertailu kun huoltsikka on huoltsikka ja kaks muuta on burgereihin erikoistuneita ravintoloita, myönnetään! 😉

Reply
Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia 24.4.2017 at 20:29

Sibyllan hampurilaiset on mun mielestä surkeita… en ole tosin moneen vuoteen maistanut, mutta onkohan ne pahemmin petraantuneet… ja vielä yleisön suosikki.

Mitään noista muista ei olla testattukaan. Rupesin tässä miettimään missä me syödään hampurilaisaterioita (muualla kuin Hesellä ja Burger Kingillä), niin eipä juuri… muutama kerta on vuosien mittaan syöty tuossa Lietsun American Dinerissa kun asutaan muutaman kilsan päässä Ylöjärven puolella. Edelliskerrasta on kyllä pari kolme vuotta luulisin. Kahdesti on käyty Aussie barissa ja ekalla kertaa saatiin oikein hyvät mutta toisella kertaa oki vaikea tunnistaa saman puljun tuotoksiksi. Nyt ei enää huvita mennä sinnekään.

Reply
Emma 25.4.2017 at 08:59

Heh joo, eipä noi Nesteen burgerit varmasti muuten kaikkien makunystyröitä hivele, mutta siellä tosiaan on tarjolla täysin vegaaniset mätöt majoneeseineen ja juustoineen. Pisteet niistä siis! American Diner tosiaan tekee myös ihan hyvät hampparit!

Reply
Tiia/ReiseReise 24.4.2017 at 21:46

Pitihän tämä lukea entisenä tamperelaisena, ja kukapa ei hampurilaisista tykkäisi. Ihanaa, että voittajapaikasta saa myös vegeburgerin. Oon muistaakseni menossa (tai tulossa) Tampereelle kesällä, niin ehkä voisi mennä testaamaan…vaikka Gopal houkuttelee aina.

Reply
Emma 25.4.2017 at 08:59

Joo, nykyään on mahtavaa, että HYVÄÄ vegeruokaa ja vaihtoehtoja löytyy. Tsekkaa ihmeessä Ohana ensi kerralla!

Reply
Stacy Siivonen 28.4.2017 at 09:15

Tämä on sikäli ajankohtainen juttu, että matkustan Tampesteriin. Tosin sitä en tiedä, onko aikaa istahtaa purilaiselle. Minuakin ottaa päähän tuo sana BRGR, samoin FCK NZS ja FCK SOO, vaikka asiasta olenkin samaa mieltä, niin ja purilaisista.

Reply
Emma 29.4.2017 at 15:12

Toivottavasti ehdit BRGRille 😀 Etenkin Kauppahalli on upea käyntikohde muutenkin jos et ole vielä sattunut reissuillasi siellä piipahtamaan!

Reply
HaHa 29.12.2017 at 22:36

Tänään käytiin ekaa kertaa Ohanassa ja pettymys oli kaiken hehkutuksen jälkeen suuri. Totuus tuli lapsen suusta. Hamppari ja ranskalaiset eivät maistuneet miltään. En tiedä oliko kokeilta loppunut suola…

Reply
Emma 31.12.2017 at 23:25

Voi itku! Onkohan kokilla tosiaan ollut huono päivä, vaikka eihän sen tietenkään pitäisi asiakkaalle näkyä..

Reply
Nina 23.4.2018 at 19:45

Friends & Brgrs saa multa erityismaininnan siitä, että niillä gluteeniton hampurilainen ei maksa ekstraa. Lisäksi paikan gluteeniton hampurilainen on myös poikkeuksellisen hyvä, eikä hajoa atomeiksi, kun päin katsoo.

Reply
Emma 24.4.2018 at 11:10

Tämä on hyödyllinen tieto gluteenittomille burgerien ystäville!

Reply
Kepa 23.4.2018 at 23:18

Jäi vielä monta hyvää burgeripaikkaa testaamatta; Jack the Rooster, Pancho Villa, Roast, American diner, 2h+k bar, Soho, Ville & Vilja…
Hyviä (ja huonoja) burgereita saa lähes joka kippolasta, yleensä se riippuu kokin ammattitaidosta, että pystyy pitämään laadun tasaisena.
Toiset kokit tykkäävät suolaisemmasta ja toiset taas pippurisemmasta, välillä pitää tehdä samaan paikkaan uusintakäynti ja antaa toinen mahdollisuus, jos ei parane niin sitten se on siinä…

Reply
Emma 24.4.2018 at 11:11

Joo, oishan näitä vaihtoehtoja Tampereella, mutta nyt rajasin näihin, jotka on pärjänneet Tamperelaisen ja Aamulehden äänestyksessä. Pancho Villa ja American Diner ei oo mua itseäni vakuuttaneet, noissa muissa en olekaan burgeria syönyt. Mikä sun oma lemppari on?

Reply
Anni 24.4.2018 at 16:59

Kiva listaus, kiitti. Onkin pitänyt testata varsinkin Naughty Brgrin hampurilainen jo jonkin aikaa..

Reply
Emma 25.4.2018 at 08:53

Kiitos Anni! Tulkaahan testaamaan Tampereen burgereita! 🙂

Reply
Muiggu 25.4.2018 at 21:38

En tiiä saako ohanasta vielä ylikypsällä härällä täytettyä burgeria. Ne menee kuulemma päivittäin kun kuumille kiville.

Reply
Emma 26.4.2018 at 09:06

Sama taisi olla muuten ainakin aikoinaan korealaisen burgerin kanssa! Ah, nyt alkoi tekemään mieli Ohanan burgeria!

Reply

Leave a Comment