Musaa ja maistelua Hietalahden kauppahallissa

DSCN8761
Kävin historian ensimmäisessä Musaa ja maistelua -ruokatapahtumassa Hietalahden hallissa marraskuussa 2015. Musaa ja maistelua -illoissa kauppahallin yrittäjät yhdessä We Love Helsingin kanssa tarjoavat musiikkia ja muutaman euron hintaisia pieniä maisteluannoksia (myös normaaleilta listoilta saa tilata).

Marraskuussa 2015 ideana oli, että näitä iltoja järjestettäisiin muutaman kuukauden ajan. Heti ensimmäisenä tapahtumalauantaina kauppahalli oli täpötäynnä kaltaisiani herkkusuita, eli uudenlaiselle ruokatapahtumalle oli todellakin ollut tilausta! Yleisömenestyksen miinuspuolena jo seitsemän jälkeen illalla tungos kauppahallin käytävillä alkoi olla melkoinen ja maisteluannoksia joutui jonottamaan tosi pitkään. Osa myyjistä ei selkeästi ollut varautunut näin isoon ihmismäärään tai siihen vauhtiin, jolla annoksia tilattiin.

Me maistoimme tuolloin mm. näitä herkkuja:

 

Kimchi Wagon Hietalahden kauppahalli Musaa & maistelua

Kimchi Wagonin gochujang sesam hot pot, jossa maistui herkullinen kimchin kirpeys ja gochujang-tahnan tulisuus

 

Kimchi Wagon Hietalahden kauppahalli Musaa & maistelua

 

Trattoria Corretto Hietalahden kauppahalli Musaa & maistelua

Trattoria Corretton tatti-tryffelirisotto, jossa todella maistui sekä tatti että tryffeli

 

Stadin Herkun kasvismezelajitelma (taboulehia, viininlehtikääryle, tsatsikia ja falafeleja), jossa tabouleh oli vähän kuivahkoa mutta falafelit melkeinpä parhaita missään maistamiani.

 

Roslundin miniburgeri, josta myöskin on pakko sanoa että se oli varmaan paras (neljännes)burgeri, jonka olen koskaan syönyt.

 

Menestyksekäs tapahtuma sai heti jatkoa ja Musaa ja maistelua onkin pyörinyt muutaman kuukauden sijaan sittemmin lähes joka lauantai. Tammikuussa 2017 kävin vierailemassa hallissa tapahtumalauantaina uudestaan ja olin yllättynyt. Käytävät kaikuivat tyhjyyttään ja puolet myymälöistäkin oli kokonaan kiinni (en tiedä oliko loppiaisviikonlopulla tähän osuutta). Muita asiakkaita oli kourallinen – heistäkin suurin osa Roslundilla, jolla ei ollut tällä kertaa edes maisteluannosta tarjolla.

Jäin kuitenkin syömään ja valitsin illan teemaksi aasialaisen ruuan (joka onkin kiitettävästi edustettuna hallin ravintoloiden joukossa). Maistoin kolmea maisteluannosta (5-6 euroa / annos):

 

Fat Ramenin vegesämpylässä oli rapeaksi paistettua chilitofua, hapatettua kaalia ja norimajoneesia.

 

Musaa ja maistelua Super Bowl

Super Bowlin supertrendikkäässä vegekulhossa oli couscousia, edamamepapuja, marinoitua munakoisoa, hummusta, kurkkua, chili-paprikakastiketta, ituja ja seesaminsiemeniä.

 

Musaa ja maistelua Tokyo Street

Tokyo Streetin maisteluannos sisälsi käsintehtyjä nuudeleita ja teriyakikanaa

 

Musaa ja maistelua

 

Ruoka oli tällakin kertaa hyvää ja tarjolla oli monipuolisesti erilaisia maisteluannoksia. Tykkään konseptista edelleen todella paljon – ja toivoisin sen leviävän muihinkin Suomen upeisiin kauppahalleihin. Mutta menettikö tapahtuma ainutlaatuisuutensa kun siitä tuli jokaviikkoinen? Sitähän sanotaan jotenkin niin, että sitä mitä on koko ajan tarjolla ei koskaan ehdi kaivata. Ensimmäisen kerran tungoksesta ja odottelusta huolimatta soisin, että jatkossa tapahtuma toteutettaisiin harvemmin, mutta niinä kertoina sitäkin suuremmalla panostuksella.

 

PS. Ehkä sinua kiinnostaisi lukea myös miten Tampereen kauppahallissa juhlitaan ruokaa kerran vuodessa?

 

***

Piditkö lukemastasi? Seuraa Mutkia Matkassa -blogia myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *