PMQ Hongkong – uniikkeja ostoksia poliisien asuntolassa

PMQ Hongkong pop

 

Hongkongissa tapahtuu koko ajan ja joka reissulle löytyy varmasti jotakin uutta jota siellä ei ollut viimeksi. Minulle tämän reissun uusi löytö oli vuonna 2014 uuden elämän saanut PMQ eli Police Married Quarters -kortteli.

PMQ eli kaksi seitsemänkerroksista taloa Hongkong Islandilla, SoHon alueella, ovat palvelleet vuodesta 1951 lähtien paikallisen keskuspoliisiaseman työntekijöitä. Poliisit asuttivat yhteensä 168 yhden ja kahden hengen huonetta aina vuoteen 2000 asti, jonka jälkeen talot joutuivat seisomaan vuosikymmenen tyhjillään.

Tätä nykyä korttelissa on taas elämää! Yli puolet vanhoista asuntolahuoneista on käytössä ja niistä löytyy vaatesuunnittelijoiden putiikkeja, kirjakauppoja, koruseppiä, pieniä gallerioita, sisustuskauppoja, kahviloita ja toimistoja. Korttelissa on myös useampi ravintola ja teehuone sekä avointa tilaa erilaisille isommille tapahtumille. Kannattaakin tsekata tulevat tapahtumat ja näyttelyt etukäteen PMQ:n sivuilta kun tänne suunnittelee reissua.

 

PMQ Hongkong 1 PMQ Hongkong 2 PMQ Hongkong 3 PMQ Hongkong 4

 

Paikka on hienosti kunnostettu vanhaa säilyttäen ja kunnioittaen. Etenkin ulkoalueet on laitettu todella viihtyisiksi, mutta ihaninta on että sisällä talojen kerroksissa voi edelleen helposti kuvitella 50-luvun poliisit asumaan huoneissaan ja kulkemaan asuntolan käytävillä.

 

PMQ Hongkong outside

PMQ Hongkong käytävä

 

PMQ on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ja täältä voi löytää vähän erikoisempia tuliaisiakin! Visiittiin voi helposti yhdistää myös esim. Man Mo -temppelin, Hollywood Roadin ja Cat Streetin antiikkikaupat ja galleriat, sekä mukavan SoHon alueen, jossa on huima määrä hyviä ravintoloita ja kahviloita. Myös maailman pisimpiä liukuportaita voi halutessaan koittaa matkalla tänne (saavu silloin Centralin metroasemalle).

 

PMQ Hongkong 5 PMQ Hongkong 6

 

Missä: sisäänkäynti alueelle Aberdeen Streetiltä (Hollywood Roadin ja Staunton Streetin välisellä pätkällä). Lähimmät metropysäkit Sheung Wan (exit E2) ja Central (exit C).

 

*****

Piditkö lukemastasi? Seuraa meidän seikkailuja myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterisssä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *