Home Suomi Tampereen Pintxo-viikon makupaloja

Tampereen Pintxo-viikon makupaloja

written by Emma 19.8.2016

 

Tampereella järjestetään tänä syksynä jo neljättä kertaa Pintxo-viikko, jolloin paikalliset ravintolat tarjoilevat omaa näkemystään pohjois-espanjalaisesta sormiruuasta 2 euron kappalehintaan. Mukana on kaikkiaan 34 hyvin eri tyyppistä ravintolaa: pintxon saa toteuttaa omalla tyylillään eikä kilpailun järjestäjä ole antanut siihen tarkempia ohjeita tai määritelmiä.

Pintxo-viikko on siis tosiaan myös kilpailu, jonka voittajaksi tuomaristo valitsee ”gastronomisesti mielenkiintoisimman annoksen, joka uudistaa luovasti pintxokulttuuria maun ollessa kuitenkin pääroolissa”. Kilpailun idea on leikkimielinen ja tarkoitus on haastaa uusia asiakkaita tutustumaan laajaan tamperelaiseen ravintolatarjontaan.

Minä kiersin maistamassa kisatarjonnasta puolet:

 

Izakaya Nomu ravintola japanilainen tampere

Izakaya Nomu tarjosi futomakin kylmäsavulohimoussella (kilpailuannos) sekä vaihtoehtona vegepintxon

Piazza Food Factory tampere ravintola pintxo

Piazza Foodfactoryn neljä erilaista pintxoa: pastramihärkää ruisleivällä, ylikypsää härkää vaalealla leivällä, suklainen crème brûlée ja marjatartaletti

Ravintola Armas tampere pintxo

Armas Kuppilan kuusenhavulla maustettu karjalanpiiirakka tattimunavoilla (kilpailupintxo), broilerpyörykkä chilikastikkeella ja spelttinäkkärillä sekä suklaabrownie ruusukreemillä ja kirsikalla

Ravintola Salud tampere pintxo

Bodega Saludin grillattua härkää, piperradaa ja romescoa (kilpailuannos) sekä savulohimousse-kurkku-pintxo

Ravintola Piemonte tampere pintxo

Piemonten mustekalanmustefritataa ja katkarapua (kisa-annos) sekä omatekoista ricottajuustoa ja kurpitsahilloa

Gastropub Nordic tampere ravintola pintxo

Gastropub Nordicin kilpailupintxo oli kurkkukeittovaahto, toinen pintxo sisälsi nokkospestoa ja lämminsavulohta

Dining26 pintxo tampere ravintola

Dining26:n pintxo oli hankalin kuvattava hämärässä ravintolassa kynttilän valossa. Se sisälsi linnunmaksaterriiniä ja melonichutneyä vesikeksillä.

samppanjabaari Santé pintxo tampere ravintola

Champagne Bar Santé tarjosi kisapintxossaan smetanaa, kaviaaria ja katkarapua, toisena pintxona söimme porosarven.

August von Trappe tampere ravintola pintxo

August von Trappe tarjosi kisapintxossaan mustekalaterriiniä, sinisimpukkaa ja romescoa, lisäksi maistoimme katkarapu skagen -pintxon

Ravintola Masuuni tampere ravintola pintxo

Valinnan vaikeutta Ravintola Masuunissa, otimme kaikki kolme: kisapintxossa on mätimajoneesia ja uutta perunaa ruisleivällä, toisena pintxona härkärilletteä ja fenkolia, kolmantena kylmä kantarellimunakas

Bull tampere ravintola pintxo

Burger Bar Bullin pintxo oli pastramileipä, jossa oli mm. wasabia

4vuodenaikaa tampere ravintola pintxo

Kauppahallin 4 vuodenaikaa -ravintolan vol-au-vent: possua, salsaa ja dijon-ranskankermaa taikinakuoressa

Kalaliike Nygren tampere ravintola pintxo

Kalaliike Nygren (joka ei siis ole ravintola vaan kalakauppa!) tarjosi liekitettyä lohta ja itämaisia makuja bao-sämpylässä

Astor tampere ravintola pintxo

Astorin kisapintxossa on graavilohta ja fenkolia, vegepintxossa cheddaria, pestoa ja chilihilloa

Pikkubistro Kattila tampere ravintola pintxo

Pikkubistro Kattila on viime vuoden yleisöäänestyksen voittaja ja ymmärrän kyllä miksi! Täällä on todella panostettu tapahtumaan: valikoimassa on lähes parikymmentä herkullista suolaista ja makeaa vaihtoehtoa, myös useampi vege. Kisapintxossa on savulahnamoussea, pekonia ja mallasleipää, lisäksi maistoin punajuurikakkua.

Ravinteli Huber tampere ravintola pintxo

Huberissa maistoin nautaa ja palsternakkapyrettä

Tiiliholvi tampere ravintola pintxo

Tiiliholvin kisa-annos on vadelmamacaron ankanmaksatäytteellä, toinen maistamani pintxo on versio falafelista

 

Pintxo-kilpailussa on erityisen kivaa (paitsi tietysti se, että pääsee maistamaan kymmeniä ihania erilaisia makuja) se, että mukaan lähtee vuosi vuodelta enemmän ja erilaisempia ravintoloita. On hauskaa, että näin edullisesti pääsee kokeilemaan uusia, erikoisempiakin makuja ja tutustumaan uusiin ravintoloihin. Oikeastaan ainoa harmitus useammankin ravintolan kohdalla oli kertakäyttöastiat. Siis oikeesti! Tyypit näkee vaivaa pintxojen ulkonäön eteen ja houkuttelee hyvässä lykyssä sisään tuhansia uusia potentiaalisia asiakkaita ja sitten se kaunis ja herkullinen pintxo tarjoillaan asiakkaalle kertakäyttölautaselta ja vielä karmean tusinahuoltoasemaservetin kanssa.

Itse arvostin erityisesti niitä kisa-annoksia, joissa ravintolan luonne pääsi rehellisesti esille. Omia lemppareitani olivat Nomun futomaki, Piemonten katkarapu-fritataleipä sekä Kattilan savulahnamousse.

Tänä vuonna sain siis kerättyä puolet, ensi vuonna tavoitteena on maistaa kaikki kilpailuannokset!

Kaikki kilpailuannokset ja lisätietoja löytyy Tamperradan sivuilta.

 

EDIT: Tuomaristo on julistanut vuoden 2016 pintxokilpailun voittajaksi Bistro Juliennen, yleisön suosikiksi nousi tänäkin vuonna Pikkubistro Kattila!

Lue myös vuoden 2017 pintxo-viikosta täältä:

Pintxo-viikko 2017 – ruokajuhlaa Tampereella

 

 

Lue myös nämä

10 comments

miraorvokki 19.8.2016 at 18:44

Voi rähmä! En koskaan muista tätä tapahtumaa. Tänäkin syksynä jää välistä… Näyttää ihan järjettömän hyvältä ja hinnat eivät ole pahoja olleskaan. 🙂

Reply
Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 21.8.2016 at 17:47

Ihanaa että tällaisia maistelufestareita järjestetään! Tuo olisi Espanjateemansa puolesta ollut itseänikin kiinnostava tapahtuma, mutta kotiuduin juuri Porvoon SMAKU-kierrokselta ja tie vie Tampereelle ensi viikonloppuna 🙂

Reply
Emma 23.8.2016 at 13:42

Mä kans kuolailen tota Porvoon tapahtumaa, katsotaan pääsiskö viikonloppuna käymään!

Reply
Kohteena maailma / Rami 23.8.2016 at 21:32

Itseä otti päähän tämä, kun luin Aamulehdestä siitä vasta tapahtuman avajaispäivänä. Oli sovittuna menoa koko viikko, niin en pystynyt muuttamaan enää ohjelmaa. Viime vuonna tuli sentään käytyä muutamassa paikassa, tuo koko tarjonta olisi kiva saavuttaa parina päivänä. Täytyy ottaa ensi vuonna lomaa tuolloin!

Reply
Emma 24.8.2016 at 08:55

Joo, koko tarjonta on mahdollista käydä läpi jopa parissa illassa jos ottaa joka paikassa vain kilpailupintxon. Mutta mulle houkutukset syödä muitakin oli liian kovat, joten mun täytyy varata koko viikko että ehdin kiertää ensi vuonna kaikki osallistujat 🙂

Reply
Maarit Johanna 24.8.2016 at 20:22

Mahtava etes saada tietää, että tällainen tapahtuma on jossakin olemassa! Mie nimittäin rakastan pinxtoja ja valitsen niitä aina kun rahat riittää Rovaniemelläkin. Täällä saa kans tosi hyviä. Mie ehkä enemmän olen sellaisten perinteisten pinxtojen ystävä, mutta saattaisin vaan sulaa näillekin erikoisuuksille. <3

Reply
Lotta | Watia.fi 27.8.2016 at 11:05

Oooo! Enpä tiennyt tällaisesta tapahtumasta. Muutin Tampereelle vuosi sitten, mutta olisiko osunut sitten johonkin reissuviikkoon, kun en tästä tiennyt. Tälläkin kertaa jälleen reissussa. Oh well. Ehkä ensi vuonna sitten mukaan? 😀

Tampereella on kyllä pitkin vuotta ihanasti kaikenlaisia ruokaviikkoja ja kampanjoita. Ravintolatarjonta muutenkin erinomainen. <3 Kannatti tamperelaistua!

Reply
Emma 29.8.2016 at 08:16

Tervetuloa tamperelaistumaan! Täytyy tehdä ensi vuonna joku tamperelaisten matkabloggaajien pintxo-turnee! 🙂

Reply
Paula - Viinilaakson viemää 28.8.2016 at 01:32

Mielenkiintoinen konsepti. Mielelläni maistelisin moisia. Kivat kuvat ja mukava, että olit kuvien alle laittanut ruokien nimet. Muuten on vaikea saada ruokakuvista mitään irti jos ei tiedä mitä herkkuja kuvassa on. Mua kiinnostaisi maistaa tuo kuusenhavulla maustettu karjalanpiirakka vaikke se ei kyllä kovin Espanjalaiselta kuulosta.

Reply
Emma 29.8.2016 at 08:16

Tää olikin kiva kuulla että mikä oli (kuvan perusteella) näistä suosikki! 🙂

Reply

Leave a Comment