Oulu – ei paskempi kaupunki

Kauko Röyhkä oli väärässä, ainakin minun mielestäni. Oulu vaikuttaa oikein mukavalta kaupungilta. Sopivan iso ettei siellä ahdistu, sopivan kokoinen pysyäkseen hallittavissa, vihreä ja luonnonläheinen ja kulttuuria sekä urheiluakin piisaa. Jos voisin asuinpaikkani valita ns. puhtaalta pöydältä, nousisi Oulu erittäin varteenotettavaksi kandidaatiksi.

Majoituimme kahden yön ajan Nallikarin Camping -alueella. Tällä kertaa mökki oli varsin tasokas, oikeastaan ihan asuintaloa vastaava. Tupakeittiö, jossa majoituimme me aikuiset sekä parvi -tyyppinen vintti jossa lapset nukkuivat. Mökkiin kuului myös oma wc- ja kylpyhuone sekä terassi. Suosittelen Nallikari Campingia jos Ouluun suuntaatte!

Leirintäaluehan on melkoisen laaja ja sisältää majoitusratkaisuja aina telttapaikoista huvilatyyppisiin luxustaloihin. Ja ranta, joka on nähtävyys jo itsessään ja miellyttävä paikka kävellä vaikkei oikein uimasää olisikaan. Alla kuvia Nallikarista, yllä oikealla mökkimme.

 

 

 

Nallikari sijaitsee melko isolla Hietasaarella ja sieltä on Oulun keskustaan noin 3,5 kilometriä. Kävely kannattaa, sillä alkumatkan noin kilometrin suoraa lukuunottamatta maisemat ovat hienot. Bussillakin pääsisi. Keskustasta kulkee Nallikariin paikallislinja noin tunnin välein ja päivällä kesäaikaan kulkee myös minijuna `Potnapekka`.

Hietasaaren ja keskustan väliin jää Pikisaari, jonka raitti on vanhaa puutaloaluetta. Alla näkymiä kävelyreitin varrelta joiltakin Oulun lukemattomista silloista kuvattuna. oikealla näkyy Raatin urheilustadion, joka on yksi harvoista Suomessa olevista stadionista joka täyttää Eurofutikselta vaaditut edellytykset. Sitä odotelessa, että siellä joskus pelaisi europelejä (tai edes kotimaista pääsarjaa) paikallinen futisjoukkue.

Torialue kauppahalleineen sekä Oulun tunnetuin maamerkki, Toripoliisi.

Graffittitaidetta sillan alla Hupisaarilla. Kuten kuvista näkyy, voi graffitein paitsi ottaa kantaa poliittisesti, myös tehdä itsestä senssi-ilmoituksen.

 

Poikkesimme myös taidemuseossa joka on jo ihan rakennuksenakin katsastamisen arvoinen paikka.

 

Rotuaarillakin oli tietysti poikettava.

Kiitos Oulu, olit meille hyvä, tulemme varmasti vielä uudelleen!  Ai niin, ravintolasuositus: Crecian Kirkkokadulla. Hyvää kreikkalaista kohtuuhintaan. Erityisesti mustekalat olivat maistuvia.

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *