Ajatuksia auringonotosta

*Sisältää kaupallisen yhteistyön Swiss Clinicin kanssa

Yksi asia, joka on muuttunut lapsen saamisen myötä tosi radikaalisti, on mun suhtautuminen rusketukseen ja auringonpalvontaan. Eräs lukijani pyysi mua kirjoittamaan aiheesta, ja nyt kun lämpömittari näytti tänään 27 astetta, oli musta aika hyvä hetki käsitellä tätä ajatusta.

Mä rakastin ennen auringonottoa. Reissasin ympäri maailmaa auringon perässä ja vietin tunteja uima-altailla ja rannoilla. Mitä ruskettuneempi, sitä parempi. Toki rusketus luo illuusion hoikemmasta kropasta ja iho näyttää meidän länsimaisten silmään usein kauniimmaltsa ruskettuneena, mutta nykyisin en pidä sitä monellakaan tapaa tavoittelemisen arvoisena asiana. En ainakaan auringosta saatua rusketusta. Moni asia vaikuttaa siihen, miksi en enää ota aurinkoa. Tärkeimpänä se, miten olen lapsen myötä sisäistänyt sen vaikutuksen ja riskit. En uskalla. Haluan olla mahdollisimman hyvä äiti lapselleni mahdollisimman pitkään, joten turhat riskit kuolemanvaarallisista sairauksista käväisevät mielessä ihan eri tavalla kuin ennen. Ruskettuminen ei mun kirjoissa oo millään lailla melanooman arvoinen juttu, joten auringonpalvonta on jäänyt sen takia täysin pois.

Mutta on siihen selvä konkreettinekin syy. Lapsen kanssa on ensinnäkin hyvin hankalaa “ottaa aurinkoa”, eli maata aurinkotuolissa tekemättä mitään tai jotain lukien. Lapsi haluaa temmeltää ja mennä ja mä haluan puuhailla hänen kanssaan. Ja koska lapsen iho on hentoa ja palaa helposti, on varjo ystävämme ja paras paikka leikeillemme. En halua ottaa mitään riskejä muksun kanssa. Hän on päästä varpaisiin UV-suojattu joko UV-puvulla tai SPF50-rasvalla. Hänellä on hattu, aina. Siltikin suorassa auringonpaahteessa loiskiminen tuntitolkulla ei oo musta hyvä idea, joten aika paljon meidän aurinkoisista päivistä menee puolivarjossa. Ja rehellisyyden nimissä auringonpalvonta on liian rankkaa missään muualla kuin aurinkotuolissa. Jos pitää liikkua vilkkaan taaperon perässä, ei todellakaan jaksa hirveän kauaa olla todella kuumassa auringossa. Lomareissuilla ollaankin vietetty tosi vähän aikaa aurinkoa “ottaen”. Toki auringossa tulee oltua, mutta se ei ole ikinä kovin tarkoituksenhakuista. Mun entiset SPF10 öljyt on varmaan vanhentuneet jo käyttökelvottomiksi, sillä viime aikoina mä oon turvautunut vaan SPF50-rasvaan ja erilaisiin huituloihin uikkarin päälle, että ei pala olkapäät. Sen lisäksi, että lapsen kanssa on “hankalaa” ottaa aurinkoa rusketustarkoituksessa, se ei ole esimerkki, jonka haluan antaa hänelle. En halua, että lapseni kiroilee, niin vähensin itse kiroilua radikaalisti ja katson vieläkin tarkemmin mitä sanon kun Dante on lähelläni. En halua, että hän oppii karkkiriippuvaiseksi, en napsi karkkia hänen nähtensä. En halua, että hän kärventää nahkaansa ja haluan hänen suojaavan ihoaan auringolta, joten niin teen myös itse. Kasvata esimerkillä.

 

Ja rehellisesti, auringonotto on tosi pitkästyttävää ja epämukavaakin välillä :D Makaat hikisenä ja kääntyilet tasaisen rusketuksen takaamiseksi, luet epämukavassa auringossa ja nesteytät kuin viimeistä päivää. Aika hullun hommaa loppujen lopuksi. Musta on tullut aivan liian malttamaton makaamaan auringossa ja lomia arvostaa nykyään jotenkin eri tavalla ja haluaa tehdä lomilla paljon muuta kuin vain olla altaalla.

Näin jälkiviisaana katsottuna, mulle ei myöskään sovi superrusketus. Jossakin vaiheessa nuorempana näytin ihan hassulta, kun olin koko ajan tosi ruskettunut. Silloinhan en kokenut, että olisin tarpeeksi ruskettunut, vaan aina olisi ollut parempi, jos olisi ollut vähän enemmän väriä. Nyt mun tavoite on oikeastaan koko ajan olla hieman päivettynyt. Kevyt pieni väri, joka saa kasvot hehkumaan. Siinä on mun tavoite ja siihen on helppo päästä, koska elämme itseruskettavien kulta-aikaa. Niitä löytyy laidasta laitaan, kemikaalittomia ja sellaisia, jotka eivät haise, värjää tai tee epätasaisen oranssia väriä. Mun suosikki on ehdottomasti Swiss Clinicin uus itseruskettava, jota voi laittaa niin huolettomasti ja helposti, että ei voi enempää tuottelta edes pyytää. Sekoitan tippoja niin kasvo- kuin vartalorasvaan ja rakastan noita lappuja, joilla tuotetta laitetaan iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Niin vaivatonta, eikä sotke lakanoita.

Kirjoittelin tuotteesta ekan kerran täällä, mutta muistutukseksi tässä hieman lyhyesti: Self-Tan-Drops on siis öljy, jonka pystyy levittämään iholle ja kasvoille ihan sellaisenaan tai sekoittamalla omaan päivävoiteeseen/kasvovoiteeseen/vartalorasvaan. Tippojen määrää voi lisätä tai vähentää oman halunsa mukaan ja sen mukaan haluaako hieman kevyemmän vai tummemman päivetyksen. Self-Tan Pads -lapuilla vuorostaan tuodaan iholle rusketusta, kosteutusta ja tekee ihosta ihanan sileän tuntuisen. Kosteutettu iho pysyy päivettyneen näköisenä pidempään. Ajatuksena on käyttää tuotteita päivittäin siihen asti, että on saavutettu se toivottu päivetyksen taso, ja sen jälkeen niitä voi käyttää vaikka pari kertaa viikossa ylläpitämässä väriä. Oon tykännyt tuotteesta tosi paljon. Helppo käyttää, ei sotke, ei haise ja kun viikon verran jaksaa käyttää päivittäin, sit riittää kerran viikossa ylläpitävä käsittely. Helppoa. Ainoa miinus tosta pipetistä, joka on pikkuisen hankalakäyttöinen, kun sieltä ei ihan helposti saa yhtä tai kahta pisaraa. Sanoinkin itse asiassa tästä Swiss Clinicille vähän aikaa sitten ja he kertoivat, että siihen on työn alla parempi pipetti.

Nytkin kun ollaan lähdössä reissuun, en ajattele yhtään altaalla tai rannoilla makoilua. Toki käydään vedessä varmasti paljon, koska perheen pieni rakastaa kaikkia vesileikkejä, mutta muuten luulen, että auringonotto jätetään muille. Mä ajattelin nyt viikon ennen reissua käyttää tota Self-Tan Treatmentia vähän enemmän, niin saa kivan päivetyksen, jonka kanssa on mukava olla reissussa kesämekoissa, eikä tartte miettiä pitkiä hikisiä lojumisia auringossa :)

Tuote löytyy muuten täältä ja jos ette hyödyntäneet Swiss Clinicin synttärialeja silloin pari viikkoa sitten, niin tuote on nyt pienessä alessa valmiiksi ja mun koodilla MUNGOLIFE15 saatte kaikista Swiss Clinicin tuotteista -15%, myös alehinnasta. Kannattaa kokeilla!

Ajattelin kuitenkin ilahduttaa kahta lukijaani tuollaisella setillä, joten laitetaanpa pystyyn arvonta! Kertokaa mulle, millaisia auringonpalvojia ja ruskettujia te ootte, ja kaikkien vastaajien kesken arvotaan kaks Self-Tan Treatment -pakettia :) Palatteko helposti? Onko äitiys muuttanut ajatuksia ruskettumisesta? Vai oletteko ihan rusketusfaneja, mutta aika ei riitä kunnon auringonottoon? Arvonta on käynnissä ke 20.6.2018 klo 23.59 asti, jonka jälkeen voittajiin otetaan yhteyttä :)

P.S. Toi riippukeinu on se tässä postauksessa esittelemäni keinu, jonka tilasin Ellokselta. Aivan paras tuote ja niiiiin mukava keinuskella ja istua! Lämmin suositus, eikä hintaakaan ole kuin hieman päälle 50 €! :)

13+

You Might Also Like

136 Comments

 • Reply Louise Sunday, June 17, 2018 at 23:05

  Vaikka oon ite vasta kakskymppinen niin mun iho ei kestä auringossa oloa ollenkaan ja oon palanut lapsesta lähtien tosi pahoin ja monta kertaa, jonka takia auringonotto ei kuulu omiin “harrastuksiin”. Itseruskettavia en ikinä ole kuitenkaan kokeillu, vaikka musta just pieni päivetys näyttää todella hyvältä, niin tällanen setti olis todella kiva saada kokeiluun!

 • Reply Titta Sunday, June 17, 2018 at 23:05

  Minä olen luonteeltani sellainen, etten jaksa maata paikallani ja ottaa aurinkoa. Palan helposti, mutta en ole oikein koskaan oppinut käyttämään aurinkorasvaa. Nyt tänä kesänä olen ensimmäistä kertaa ostanut aurinkorasvan ja jopa sitä käyttänyt. Olisi kiva, jos arpaonni osuisi kohdalle ja pääsisi kokeilemaan tätä tuotetta.

 • Reply Sini Sunday, June 17, 2018 at 23:10

  Samansuuntaiset ajatukset myöskin auringonottamisesta. Riskit tuntuu turhilta. Olen pigmentiltäni melko vaalea enkä edes rusketu, vaikka makaisin viikon putkeen aurinkotuolissa, vaan palan. Käytänkin siis kerran viikossa aikaa siihen että läträän itseruskettavilla, mutta on se lopputulos kivempi viedä ulos näytille, kuin oma valkea olemus :D

 • Reply Jessica Sunday, June 17, 2018 at 23:13

  Jep, niin kuin sanoit, missä vaiheessa sitä ehtisi enää aurinkoa palvomaan kun jaloissa pyörii vauhdikas taapero? :D Mutta eipä tämä ole ainoa syy siihen miksen auringonottoa enää harrasta, vaan suurin syy on juurikin herätys siihen mitä se voi aiheuttaa! Melanooma läheiselläni säikäytti sen verran pahasti, että haluan kaikin mahdollisin keinoin yrittää suojata itseni ja lapseni paahtavalta auringolta. Ihan puistattaa ajatus itsestäni muutamia vuosia sitten kun suojakertoimet olivat olemattomia tai jopa läträttiin kaverin kanssa oliiviöljyllä tavoitellessamme nopeaa ja kaunista rusketusta.. jessus! Ei näin!
  No onneksi sitä edes jossain vaiheessa viisastui edes hieman :)

 • Reply Jonna Sunday, June 17, 2018 at 23:25

  Täällä yksi, joka on ruskea ensimmäisen aurinkoisen alkukesän päivän jälkeen. En koskaan ota tarkoituksella aurinkoa, en todellakaan jaksa makailla kuumalla ilmalla muualla kuin ilmalämpöpumpun alla ja inhoan kesää. Nuorena en käyttänyt aurinkovoiteita koska en ikinä pala, mutta nykyään tulee noita lasten spf50 voiteita sipaistua omiinkin olkapäihin ja poskiin samalla kun lapsia rasvailee. Kalmankalpeaa ja kateellista pikkusiskoa lohdutin, että ryppyjen määrässä se sitten näkyy että kumpi vietti nuoruutensa kahvipapuna ja kumpi lakanana :D

 • Reply Sarianna Sunday, June 17, 2018 at 23:39

  Kevytkin päivetys saisi ihon näyttämään paljon terveemmältä ja kauniimmalta, mutta hyvin tyypillisen vaalean ja helposti palavan suomalaisen ihon omaavana auringonotto jää vaan haaveeksi. Tällainen paketti olisi aivan huippu, koska vielä vähemmän huvittaa altistaa herkkää ihoa paahtavalle auringolle mitä enemmän nykyään lukee melanooman varoista.

 • Reply Laura Sunday, June 17, 2018 at 23:45

  Aika menee ulkomailla ollessa yleensä mielummin muuhun kuin TYLSÄÄN auringonottoon, vaikka rakastan ruskettunutta ihoa. Joskus nuorempana kävin paljon solariumissa, nyt ei ole enää ollut aikaa (onneksi). Olen ollut hieman ennakkoluuloinen itse kaikkien itseruskettavien kanssa, vaikka pikkuhiljaa tajuan niiden kehittyneen aika paljon!!

 • Reply Sade Sunday, June 17, 2018 at 23:54

  Mä en oo koskaan ollut kovin innokas auringonpalvoja, koska palan aika helposti ja en rusketu lähes yhtään vaikka kuinka makaisin auringossa. Nykyisin ihosyöpä pelottaa sen verran et vieläkin harvemmin tulee oltua auringossa, mutta haaveilen kyllä silti kevyestä päivetyksestä, ja oon monesti miettinytkin et pitäiskö kokeilla suihkurusketusta niin ois edes kerran kunnon väri :D toi swiss clinicin tuote kuulostaa kyllä paljon paremmalta vaihtoehdolta!

 • Reply Annu Monday, June 18, 2018 at 00:46

  Maltillinen ja malttamaton täälläkin :)

 • Reply Jii Monday, June 18, 2018 at 01:03

  Ah, ihana ois voittaa noi tuotteet! Mä tykkään päivettyneestä ihosta, koska se näyttää usein jotenkin “terveemmältä”. Enkä nyt siis tarkota mitään superruskeeta papua :D mulle myös ruskettuminen etelän lomilla jne. oli ennen tärkeetä, vaikka auringonotto on oikeestaan aina ollu mun mielestä tylsää. Nykyään tiedostan riskit liian hyvin, kun parilla tutulla (ei läheisillä kuitenkaan) on melanooma. En siis ottamalla ota enää aurinkoa ja käytän aurinkorasvaa säntillisemmin kuin ennen… Ja lapsen kans yritän olla super tarkka, että aina on suojattuna!

 • Reply Virpi Monday, June 18, 2018 at 01:41

  Mulla ei rusketu kun kasvot, muu kroppa pysyy valkoisena tai korkeintaan punehtuu. Aurinkoa otan oikeastaan muun puuhailun ohessa ja hyvin suojattuna asianmukaisin suojakertoimin. Vilukissana tykkään kyllä kovasti auringon tarjoamasta lämmöstä :)

 • Reply Ansu Monday, June 18, 2018 at 03:38

  En oo äiti, mutta ylipäätään viime vuosina oon vähentävän auringossa oloa. Se tosiaan on oikeesti tylsää maata auringossa ja en ehdoin tahdoin halua altistaa itseäni melanooma ole. Ehkä tähän on eniten vaikuttanut kouluttautuminen sairaanhoitajaksi, tieto lisää tuskaa. En kyllä palanedes helposti, mutta oo vasta viime vuosina opetellut käyttää aurinkorasvaa suomessa

 • Reply *Suvi* Monday, June 18, 2018 at 04:12

  Ihana uusi header 😊
  Mä olen kyllä rusketusfani. Korkeat suojakertoimet käytössä ja silti saatan palaa jos en vaan muista lisätä riittävän usein. Rusketun aika huonosti, niin kyllä saa makoimma hyvän aikaa värin saamiseksi. Reissuilla se väri onkin yleenäsä hankittu… Ja vielä en ole tylsistynyt kun aina on reissussa riittämiin hetkiä, bolloin tahtoo lukea useamman tunnin putkeen tai kirjoittaa.

 • Reply Hattize Monday, June 18, 2018 at 06:09

  Hello! There is a good offering for you. http://bit.ly/2I5aCwx

 • Reply Riina Monday, June 18, 2018 at 06:18

  Pidän päivettyneestä ihosta, mutta auringossa makaaminen ei ole juttuni.Tämän hetkinen elämäni vaatii todella kovat kertoimet sydänlääkkeni vuoksi jonka talvella jouduin rutiineihini ottamaan

 • Reply Veera Monday, June 18, 2018 at 06:38

  En ole koskaan osannut olla auringonpalvoja. En ensinnäkään malta vain maata paikoillani auringossa, jaksan ehkä 10 minuuttia ja sitten pitää tehdä jo jotain. Tähän varmasti myös vaikuttaa se, etten rusketu helposti ja olen aika kalkkilaivan kapteeni. Pieni päivetys olisi toki kiva, koska olen yleensä ihan vitivalkoinen, mutta monesti pyrin hankkimaan se itseruskettavilla kuin että makaisin auringossa.

 • Reply Elisamm Monday, June 18, 2018 at 06:55

  Ennen olin myös todellinen auringonpalvoja, nykyään maltillisemmin aurinkoa + perusteellisesti rasvaa. Rusketun kyllä helposti. Olen myös siirtynyt osittain purkkirusketukseen, Clarinsin rusketustipat on olleet mun lemppari jo pitkään; miinuksena kuitenkin kevyt ir-haju, joten mielenkiinnolla kokeilisin myös tuota sc:n Tuotetta! 😊

 • Reply Jane Monday, June 18, 2018 at 07:37

  Hyviä ajatuksia. Ehdottomasti olen äitiyden myötä siirtynyt itseruskettavien maailmaan, vaikka nautinkin vielä olla paljon auringossa. Se lämpö iholla<3 Kokeilemani irt ovat kaikki tahranneet ja haisseet, joten tämä kuulostaa kyllä tosi lupaavalta!

 • Reply Marine Monday, June 18, 2018 at 07:44

  Pidän auringonottamisesta, juuri tänä kesänä ostimme omalle terassille uudet aurinkotuolit. En tosin siinä kerralla viihdy kovin pitkään. En pala ja tästä syystä myös aurinkovoide unohtuu aivan liian usein. Itseruskettavia olen kokeillut juuri näitä joista tulee ihan oranssiksi. Tätä olisi mukava päästä kokeilemaan.

 • Reply Anskuuu Monday, June 18, 2018 at 07:55

  Oon itsekin vuosien saatossa tullut varovaisemmaksi auringon suhteen. Nyt iholta löytyy aina rasvaa ja keskipäivän paahdetta pyrin välttämään. Enkä itsekään jaksa enää vain maata aurinkotuolissa vaan kyllä siihen pitää jotain tekemistä kylkeen saada. Rusketus on kiva, mutta ei pakollinen. Tosin en oo ainakaan vielä lähtenyt myöskään tohon itseruskettavien maailmaan.

 • Reply Jepsu Monday, June 18, 2018 at 08:04

  Itse tykkään rusketuksesta, mutta hankin sen pääasiassa turvallisesti pullosta. Etelän reissuissa rakastan kyllä lillua rantavedessä ja poolilla ja siihen vielä hyvä juoma ja hyvä kirja ni se on mulle sitä totaalinollausta tässä kiireisen arjen keskellä. Aina kyllä on suojakertoimet kohdillaan, pää suojattu ja osa päivästä puolivarjossa.

 • Reply Ansku Monday, June 18, 2018 at 08:05

  En ikinä oo tykännyt ottamalla ottaa aurinkoa, mutta liikun paljon ja siinä tulee päivitystä väkisinkin. Pitäisi muistaa suojautua paremmin.

 • Reply Lilyyy Monday, June 18, 2018 at 08:16

  Itselläni on iho, joka ei juurikaan rusketu ja palaa helposti. Joten auringossa ei tule oltua ilman kunnon suojakertoimia. Eikä kyllä ole kärsivällisyyttäkään makoilla aurinkotuolissa. Eikä 3- ja 5-vuotiaat antaisikaan sitä mahdollisuutta :D Ainut “hyvä” mitä aurinko minulle saa aikaan, on pisamat :) Niistä olen oppinut aikuisiällä tykkäämään tosi paljon.
  Näitä Swiss Clinicin tuotteita olen halunnut jo pitkään kokeilla, koska käytän välillä itseruskettavaa saadakseni sellaisen pienen hehkun iholle.

 • Reply Resus Monday, June 18, 2018 at 08:26

  Mä palan tosi helposti, joten auringossa lojuminen kauheen pitkään ei tuu kuuloonkaan. En edes rusketu kovin helposti, pientä päivetystä saan kesäisin. Pidän kyllä kohtuullista rusketusta kauniina, joten tekisi kyllä mieli hypätä itseruskettavien maailmaan. :)

 • Reply Nassu Monday, June 18, 2018 at 08:28

  Rusketun nopeasti ja olen aiemmin tykännyt ottaa aurinkoa. Nyt kun olen tämän vuoden huhtikuisen äiti, ei aikaa todella ole maata auringossa. Vaunulenkeillä saa vähän väriä ja se riittää. :)

 • Reply Niina Monday, June 18, 2018 at 08:46

  Tärkeä aihe. Liikaa näkee somessa vieläkin sitä että kärvennellään itseään pitkin päivää. On se vaalea ihokin kaunis. Melanoomat ja ihon ennen aikainen vanhentuminen ei houkuta kyllä itseäni, etenkään pienen lapsen äitinä. Olen yleensä ympäri vuoden valkoinen kuin lakana, joten noita itseruskettavia olisi kiva kokeilla.

 • Reply MH Monday, June 18, 2018 at 09:20

  Oon valkonen ku lakana, eikä siihen hirveästi auta edes se auringonpalvonta, joten olen luovuttanut asian suhteen. Rakastan lämpöä ja aurinkoa, joten suojakerrointen kanssa auringossa tulee kuitenkin oleiltua jossain muodossa.

 • Reply Annikki Monday, June 18, 2018 at 09:32

  Palan todellakin helposti, joten en ole koskaan ollut auringonottaja. Suojaan ihoni aina SPF30-voiteella Suomessakin, sillä en halua ihoni näyttävän veltostuneelta kun olen 50. Itseruskettavat auttaa saamaan lakananväriset sääret edes hitusen päivettyneeksi. Lapsia mulla ei ole, mutta ajattelen asiasta hyvin pitkälle samalla tavalla kuin sinä.

 • Reply Pob Monday, June 18, 2018 at 09:40

  Mullakin on ajatukset muuttuneet, mutta täytyy myöntää että vietän silti liikaa aikaa aurinkoa palvomassa. En rusketu helposti ja palan aika herkästi. Sen takia auringossa mimun tilee viettää paljon aikaa, jos haluan kauniin värin. Oon niin kade niille jotka ovat tunnin auringossa ja näyrtävät ihanan päivettyneelle! nykyään olen supertarkka suojauksesta. Ennen käytin mahdollisimman pieniä suojakertoimia, nykyään vähintään 30.

 • Reply Sofia Monday, June 18, 2018 at 09:42

  Mulla on kans tosi ristiriitanen suhde auringonottoon. Haluan päivettyä ja pidän auringon lämpimästä vaikutuksesta iholla, mutta poltteessa makaaminen on kyllä ihan karseeta! Mutta ulkona touhutessa saa yleensä itselleen aikaiseksi vain rumat rajat jostain topin olkaimista. Rankkaa puuhaa 😂 en oo koskaan kokeillu itseruskettavaa, mutta kauan olen kyllä miettinyt.

 • Reply anniina Monday, June 18, 2018 at 09:47

  Inhoan helteitä ja auringonottoa mutta päivitystä on jonkin verran saatava. Olen ollut aina helposti ruskettuvaa palamatonta sorttia ja aurinkorasvaa ei ole tullut käytettyä – ennen kuin viisi vuotta sitten paloin Suomessa. Edelleen haluaisin kauniin rusketuksen mutta turvallisesti joten pikkuhiljaa yritän opettaa itseäni siihen aurinkorasvaa käyttöön esim. lenkillä. Rusketus ei todellakaan ole melanooman arvoinen.

 • Reply Pauliina Monday, June 18, 2018 at 10:02

  Ihan samanlaiset fiilikset kuin sinulla! Esikoinen syntyi keväällä, enkä ole olleenkaan samalla tavalla hinkunut aurinkoon.. Toki päivettynyt iho on kaunis, ja olenkin käyttänyt kevyesti ruskettavaa voidetta, mutta suoraan auringossa makaaminen on aika nounou nykyään :D Enkä ole edes niin nauttinut auringonotosta aiemmin, se on enemmänkin ollut välttämätön paha rusketuksen saamiseksi.. :)

 • Reply Virpi Monday, June 18, 2018 at 10:04

  En pidä auringonotosta. On pitkästyttävää makoilla rannalla kärventämässä nahkaa joten enemmin käyn vaikka koiran kanssa lenkeillä (riippuen toki siitä kuinka kuuma on), jolloin saa helposti pienen päivetyksen. Koskaan en ole mitään itseruskettavaa niiden hajun ja vaikeakäyttöisyyden takia käyttänyt joten olisi hienoa päästä kokeilemaan tätä. Aurinkoista kesää Anna sinulle ja perheellesi :)

 • Reply Emppu Monday, June 18, 2018 at 10:08

  Ennen käytin kaikki aurinkoiset päivät ottamalla aurinkoa jos ei ollut mitään tärkeämpää tekemistä, mutta nykyään tulee harvemmin kun on oppinut tiedostamaan riskit. Ihan hullua, että 95% melanoomasta ois vältettävissä suojautumalla auringolta.

 • Reply Sofia Monday, June 18, 2018 at 10:08

  En pala helposti, mutta näin tuoreena äitinä on ihan samat ajatukset sun kanssa! Ennen rakastin rusketusta ja se ei omaan silmään, ollut koskaan riittävä.. nytkun niitä kuvia katsoo, niin apua. Kaunis päivetys tekee kuitenkin terveemmän näköiseksi, joten olenkin alkanut etsimään hyvää itseruskettavaa. Tällä hekellä lookki on nimittäin kalman kalpea…

 • Reply Annuska Monday, June 18, 2018 at 10:12

  Nuorempana se ruskettuminen oli muka jotenkin tosi hienoa ja jopa tärkeää. Rusketun tosi helposti ja nuorempana en palanut oikeastaan ollenkaan, joten ehkä sekin vaikutti tähän ajatusmaailmaan. Nykyäään kuitenkin vaikkei edes ole lapsia, olen tajunnut että se on ihan hullujen hommaa ottaa riski itseään kärventänällä ja tosiaan itsekin huomannut että ei edes enää jaksa maata auringossa tuntia kauempaa. Olisikin siis kiva päästä testaamaan Swiss Clinicin tuotteita :)

 • Reply Ilona Monday, June 18, 2018 at 10:16

  Rusketun todella huonosti! Mutta en juuri koskaan pala, jotain hyvää sentään :D pieni päivetys olisi kyllä paikallaan! Toisaalta just auringossa makoilu on kyllä niin tylsää puuhaa…

 • Reply Petra Monday, June 18, 2018 at 10:16

  Tykkään auringosta mutta viime reissu meni varjossa lueskellen altaalla, kun oli niin kuuma! SPF30 on ollut jo kauan ystävä koska se ei estä sitä kivaa pientä päivitystä. Itseruskettavien hajut on ollut no no – joten tämä kiinnostaa jos oikeasti ei jää hajuja 🤔

 • Reply Tiia Monday, June 18, 2018 at 10:22

  En oo ikinä kokellut itseruskettavia, mutta noi tipat on pikkuhiljaa herättänyt kiinnostuksen, kun niin monet niitä kehuu! Palan ihan älyttömän herkästi, spf50 ollut käytössä jo huhti-toukokuusta. Aurinkoa en ota, ei ole terveellistä tai tarpeellista kenellekkään.

 • Reply Juulia Monday, June 18, 2018 at 10:26

  Kuulostaapa kätevältä tuotteelta! Ite palan suht helposti ja vaikka ottaisin aurinkoa kaks viikkoa putkeen, en rusketu, en sitte millään. Nyt vähän vanhempana oon kyllästyny makaamaan turhaan auringossa ja oon ymmärtäny myös auringon vaarat ja vaikutukset ihon vanhenemiseen, joten en aurinkoa enää juurikaan ota, ja jos otan, on suojakertoimet kunnossa! Itseruskettavia joskus tulee käytettyä mutta se koko rulianssi on niin uuvuttava, että harvemmin tulee niitäkään käytettyä. Tää tuote kuulostaa kuitenki tarpeeksi yksinkertaselta kun voivvaan rasvaan sekottaa, että voisin tuotetta mielelläni koittaa!

 • Reply Lisa Monday, June 18, 2018 at 10:31

  Tärkeä postaus. Olisit voinut postauksessa tuoda vähän myös faktaa esille, miksi jo pelkästään auringossa ruskettuminen on haitallista. Monethan yhdistävät rusketuksen terveyteen ja hehkuvaan ihoon, vaikka välttelevätkin ihon palamista. Kuitenkin jo ihon ruskettuminen tarkoittaa sitä, että aurinko on vahingoittanut ihoa. Rusketushan on seurausta siitä, että iho on vahingoittunut, mutta yrittää kaikin keinoin puolustautua vielä suuremmilta vahingoilta. Ihotautilääkärien sanoin; rusketus on ihosyövän esiaste.

  Lisää tietoa löytyy esimerkiksi ihotautilääkärien kansainvälisestä kampanjasta Euromelanooma: euromelanoma.org

 • Reply LEENA Monday, June 18, 2018 at 10:33

  Mikä sun oma hiusväri on? Tuossa yhdessä kuvassa näyttää, että sun tyvi olisi hieman harmahtava?

 • Reply Heli Monday, June 18, 2018 at 10:34

  Tykkään kevyesti päivettyneestä ihosta ja nautin myöskin auringossa olemisesta. Olen kuitenkin todella tietoinen auringon mukana tulevista vaaroista, joten päivetykseni saan pääsääntöisesti purkista. :)

 • Reply Anni Monday, June 18, 2018 at 10:41

  Aika samoja ajatuksia, terveys menee ehdottomasti auringonpalvonnan edelle. Palan myös helposti ja nykyään ei tule enää oltua auringossa yhtä huolettomasti kuin ennen.

 • Reply Sara Monday, June 18, 2018 at 10:45

  Minä inhosin lapsena ja nuorena kesää ja aurinkoa. Pari kesää taisin ottaa aurinkoa parikymppisenä. Kolmikymppisenä lapset saatuani en ollut yhtään auringossa. Nyt nelikymppisenä otan aurinkoa kohtuudella. Olen hyvin vaalea, mutta päivätyn kyllä. Minua auringossa oleminen rentouttaa, mutta en anna ihoni koskaan palaa. Käytän kyllä mielelläni itseruskettavia, ja nuo arvottavat vaikuttavat tosi kivoilta.

 • Reply Nonna Monday, June 18, 2018 at 10:47

  Kiva arvonta! Itse palan superhelposti jo lyhyessäkin ajassa, joten auringonottoa en juurikaan pysty harrastamaan. Jokin helppokäyttöinen itseruskettava olisi siis todellakin mieleen. Kesäjuhlissa olisi joskus mukava esitellä hieman maidonvalkeaa päivettyneempiä koipia:D

 • Reply Saima// Monday, June 18, 2018 at 11:04

  Olen luonnostaan todella vaalea, mutta pieni päivetys tulee kuin ohimennen todella helposti ylävartaloon.. jalat sen sijaan eivät oikein koskaan saa auringosta väriä. Vaan enpä kyllä auringossa oikein viihdykään, enkä pidä sitä järkevänä. Siksi siis tuote olisi oikein mainio itselleni :)

 • Reply Sonja Monday, June 18, 2018 at 11:07

  Minä en ole oikein koskaan ollut kauhean innostunut auringon ottamisesta, sillä tykkään vaan puuhailla kaikenlaista. Tuntuu tylsältä vain maata paikallaan. En ole paljoa vielä tutustunut itseruskettavien maailmaan ja pieni päivetys ei olisi pahitteeksi! :)

 • Reply Hanna Monday, June 18, 2018 at 11:07

  Alku kesästä, kun iho ei ole tottunut vielä kunnolla aurinkoon, niin palan helposti. Loppu kesästä en enää. Aurinkoa en jaksa ottaa paikallaan maaten, mutta tulee oltua töiden sun muun takia niin paljon ulkona, että iho päivettyy siinä ohella :)

 • Reply HannaS Monday, June 18, 2018 at 11:07

  En oo ikinä pitänyt auringonotosta, musta se on kauheen tylsää hommaa ja palan todella helposti. Oon siinä mielessä ollut tyhmä, etten oo kuin vasta muutama vuosi sitten alkanut käyttämään kunnon aurinkorasvaa ulkona ollessa. Joten monta kertaa on iho palanut vaikka en tarkotuksella oo ottanut aurinkoa, mutta nyt kyllä pidän huolen että on kunnon rasvat iholla kun lähtee ulos. En myöskään rusketu helposti, varsinkin jalkoihin ei vaan tartu väri millään, mutta en oo jaksanut ruveta läträän millään itseruskettavilla. Tuollaiset tipat voisikin olla ihan käteviä kun niitä pystyy helposti sekoittamaan eri rasvojen joukkoon. :)

 • Reply Sanna Monday, June 18, 2018 at 11:15

  Sama juttu kuin sulla: ennen vietin paljonkin aikaa auringossa yrittäen epätoivoisesti saada väriä pintaan, mutta nykyään en jaksa enää stressata asiasta. Ulkoiltua tulee kesällä aina kun vaan aikaa on, mutta auringossa en enää makoile ja aurinkorasvoiksi huolin vain korkeimmilla suojakertoimilla varustetut 😊

 • Reply Emilia Monday, June 18, 2018 at 11:33

  Haluaisin olla ruskeampi koska iho on normaalisti kuin kalkkilaivan kapteenilla mutta pelkään myös ihosyöpää sen verran ettei auringonpalvonta houkuttele. Tämmönen turvallinen vaihtoehto oliski ihan täydellinen mulle! :)

 • Reply tiian Monday, June 18, 2018 at 11:34

  En oo koskaan ollu mikään auringonpalvoja, jo siitäkin syystä, että palan niin helposti. Ja no varsinkin nyt äitiyden myötä, itsesuojeluvaisto on noussut entisestään. 😂 en halua riskeerata omaani, enkä varsinkaan lapseni terveyttä turhaan.

 • Reply Anniina Monday, June 18, 2018 at 11:40

  Mulla on täysin samanlaiset ajatuksen auringonotosta nykyään! Lapsen saamisen myötä jotenkin jopa ”pelkää” tietyllä tavalla aurinkoa ja sen vaaroja. Joten ennen palvoin, nykyään en ota juuri ollenkaan :) mulle ei myöskään sovi superrusketus, mutta itseruskettavista on tosi vähän kokemusta. Sellanen pitäisi siis hankkia ennen kesän juhlia jotta saa säärille terveellisesti väriä :)

 • Reply Minoa Monday, June 18, 2018 at 11:52

  Nykyään on ihan kummallista,että naamani palaa auringossa vaikka on 50 suojakerroin ja leveälierinen hattu. Mun rusketus tulee purkista ja en millään saisi samaa rusketusta enkä jaksaisi ja pystyisi makaamaan suorassa auringossa. Nuorempana en palanut niin helposti ja hei aurinko oikeesti vanhentaa ihoa ja tässä iässä 52 v haluaa väittää ihon vanhenemista.

 • Reply Laura Monday, June 18, 2018 at 11:57

  Mä rakastan ruskettumista, mutta äidin sairastama melanooma herätti uusiin ajatuksiin. Aina iho on kyllä suojattu rasvoilla, mutta nykyään tuo SPF50 on käytössä myös Suomen olosuhteissa! Olisi ihana kokeilla noita tippoja!

 • Reply Niina Monday, June 18, 2018 at 11:59

  Jaan kyllä pitkälti samanlaiset ajatukset ruskettumisesta kanssasi. Ennen tuli palvottua aurinkoa palamisenkin uhalla, kunhan vain lopulta sai kauniin tumman rusketuksen. Nykyisin tykkään kyllä olla vähän päivettynyt, sillä olen todella kalpea normaalisti ja atooppinen ihoni kaipaa välillä vähän aurinkoterapiaa, mutta en malta makoilla auringossa etenkään ulkomailla. Rusketus tulee muun ulkoilun ohessa tai purkista.

 • Reply N Monday, June 18, 2018 at 12:34

  Musta rusketus näyttää niin kivalta mutta auringonotto on niin tylsää :D mä tosin rusketun aika helposti mutta se myös melkein kirjaimellisesti varisee nopeasti pois. Asia missä mä oon superhuono on hattujen pitäminen ja siinä pitäisi kyllä petrata sillä päänahka palaa tosi helposti ja se myös tekee kipeää.

 • Reply Jessi Monday, June 18, 2018 at 12:40

  Multa löytyy pigmenttiä sen verran että ruskettuminen ei ole ikinä ollut kovan työn alla, päinvastoin nuorempana yritin pysyä varjossa ettei minuata tulisi liian tummaa:D Tällä hetkellä haluaisin kuitenkin pienen päivytyksen saavuttaa, mutta minulla on myös pieni vauva enkä todellakaan halua olla hänen kanssaan turhaan auringossa. Tämä tuote olisi enemmän kuin tervetullut kokeiluun :)

 • Reply Suvi Monday, June 18, 2018 at 12:54

  Mulla on ruskettumisesta paljolti samat fiilikset kun sulla. Pieni päivetys ja rusketus näyttää kauniilta, mutta överit ei pue ketään, erityisesti luonnollisesti vaalea hipiäisiä :D Lisäksi multa löytyy paljon luomia, joten terveydellisistä syistä ei tuo auringossa ruskettuminen ole se kaikista fiksuin veto juurikin melanoomaa ja muita ihosairauksia ajatellen… Itseruskettavista on tähän mennessä vain “oransseja raitoja” – kaltaisia kokemuksia, joten tällaisesta tuotteesta olisi ihana saada kaunis ja luonnollinen päivetys <3

 • Reply LauraH Monday, June 18, 2018 at 13:02

  Olen kyllä ihan älytön rusketuksen fani ja siinä mielessä onnekas että työssäni saan ulkoilla tosi paljon ja lisäksi vapaa-ajalla lapsen kanssa ulkoillaan paljon. Itse käytän kyllä jatkuvasti 30 aurinkosuojaa ja lapselle aina 50. Varsinaisesti aurinkoa harvemmin kerkeää ottamaan mutta ulkoillessa tunteja päivässä se tulee ihan itsestään.

 • Reply Merja Monday, June 18, 2018 at 13:05

  Hei, olen kalpea, kuin kalkkilaivan kapteeni. En rusketu, enkä pala. Olen aina kuitenkin halunnut olla kesäisin hieman päivettynyt, niin ruskettavat voiteet ovat kulkeneet mukana koko elämän. Vähän joka sorttia olen kokeillut. Olisikin hyvä löytää kasvoille sopiva hyvä tuote, muualle, esim. käsivarsiin ja jalkoihin kelpaa melkein mikä vaan, kunhan ei haise.

 • Reply Karoliina Monday, June 18, 2018 at 13:11

  En ota aurinkoa, sillä ihoni on herkkä palamaan vaikka sitä suojaisi kunnon aurinkorasvalla. Aikasempina vuosina olen käyttänyt kevyesti päivettävää ja kosteuttavaa rasvaa mutta sen tuotanto on nyt lopetettu. Etsinnnässä siis uusi tuote :)

 • Reply Anniina Monday, June 18, 2018 at 13:12

  Ennen olin varsin ahkerakin auringonpalvoja, omaan helposti palavan ihon ja nykyään tiedostettuani auringonoton riskit, rusketukseni tulee purkista. :)

 • Reply Jenna Monday, June 18, 2018 at 13:15

  Oon muutaman viime vuoden aikana muuttunut varovaiseksi auringossa, aina spf50! Viime vuonna sain esikoisen ja hän ei auringossa oleile ilman hattua ja pitkiä vaatteita 😊

 • Reply Tanja Monday, June 18, 2018 at 13:26

  Mulla on vähän samanlainen tavoite kun sulla, haluaisin näyttää päivettyneeltä, mutta en korppuihoiselta ja yliruskettuneelta. Nuorempana makasin myös tuntikausia auringossa, enkä ajatellut mahdollisia seurauksia sen enempää, lisää vaan öljyä että aurinko tarttuu :D :/ en ymmärrä miten saatoinki tavoitella semmosta luonnotonta lookkia joka nykyään on ehdoton nono :D Lapsia on itselläni kaksi, ja oon nykyään tosi tarkka auringolta suojautumisessa, myös omalla kohdalla. Kyllä ne lapset on muuttanut tässäkin (ja monessa muussa asiassa) omaa ajattelutapaa:) meni viimeksi tarjoukset ohi, joten arpavoittokin kelpais! :)

 • Reply Anette Monday, June 18, 2018 at 14:01

  En oo ikinä ollut mikään auringonpalvoja, oon todella vaaleaihoinen niin en juuri rusketu vaan palan helposti. Myös se herätti, kun ystäväni sairastui melanoomaan 24-vuotiaana.
  Meillä on myös 3-vuotias tytär, jota haluan auringolta varjella. Ja joka on myös todella vaalea, niin ehdottomasti haluan suojella hänen ihoaan. :) Mutta juuri sen takia että olen niin vaalea, olisi kiva saada vähän päivetystä purkista!

 • Reply k Monday, June 18, 2018 at 14:27

  Itse olen myöskin lopettanut auringonoton, jota teinivuosina tuli rusketuksenhakuisesti harrastettua. Tätä päätöstä vielä vahvisti tänä keväänä se, että minulta löydettiin luomi, johon oli kehittynyt melanooman esiaste. Saatiin onneksi ajoissa poistettua, mutta vahvisti ajatusta siitä, että auringonotto ei todellakaan ole terveydelle hyödyllistä. Nyt mennään siis vahvoilla suojakertoimilla ja peittävämmillä vaatteilla! Mielestäni on tärkeää, että auringon haitoista puhutaan somessa ja muualla mediassa. Kiitos siis sinulle, kun kirjoitit aiheesta. :)

 • Reply Minski Monday, June 18, 2018 at 14:28

  Mä inhoan auringonottoa :D oon tosi valkoinen iholtani ja palan sekunnissa. Naamaaan ja käsivarsiin tulee pisamia. Ehkä elokuun lopulla saattaa näkyä rusketustaitoja mm rintakehässä. Muuten en vaan jaksa istua/makaa auringossa. Siis ihan liian kuuma, tylsää, ei mitää tekemistä, jos kuuntelee musiikkia ni häiritsee etten kuule ympäristöä :DD ei siis yhtään mun juttu. Lämpö on ihan jees mut ei liian kuuma :D voi olla, että joskus tulen rakastamaan aurinkoa mut en mene siitä kuitenkaan sekasin :D Itseruskettavat ei oo mun juttu, en vaa osaa laittaa tasaisesti :D tätä self tan treatmentia ois kiva kokeilla. Jospa se innostus päivettyneeseen ihoon itselläni syttyisi :D

 • Reply Tiinam Monday, June 18, 2018 at 14:36

  Rusketun helposti (ainakin ulkomailla) enkä pala koskaan. Itseruskettavia en ole käyttänyt, mutta tämä vaikuttaa tarpeeksi laadukkaalta että voisin kokeillakin :)

 • Reply Lise Monday, June 18, 2018 at 14:44

  En oo ikinä ollut mikään “rusketuksen kalastaja”, palankin aika helposti. Nuorena silti tuli maattua enemmän auringossa kun aikaa oli:) Nyt lasten myötä homma on muuttunut samanlaiseksi kuin kuvailit:D

 • Reply Riikka Monday, June 18, 2018 at 14:46

  Ennen juurikin tein noin kuvaamallasi tavalla, että reissuihin lähdettiin hakemaan mahdollisimman tummaa rusketusta ja auringossa makoillen vietettiin paljon aikaa. Ja olihan se kivaa ajanvietettä kavereiden kanssa silloin! :D Nyt kahden lapsen äitinä aikaa siihen ei vain ole ja parikin kertaa sen ajan järjestettyä se altaalla makoilu ei yhtäkkiä ollutkaan enään niin kivaa. Pikemminkin tylsää. Rusketus edelleenkin näyttää silmiini kauniilta. Olen jo innoissani jos kellosta jää käteen rusketusrajat ja se jo sinäänsä riittää. Olisi kuitenkin mahtava päästä kokeilemaan noinkin helppoa tapaa saada kaunis päivetys!

 • Reply Ira Monday, June 18, 2018 at 14:51

  Minä olen todella kalpea ja palan todella herkästi, vaikka en koskaan edes ottamalla ota aurinkoa. Tälläinen tuote olisi kyllä täydellinen minulle! Saisi edes vähän väriä iholle!

 • Reply Ansku Monday, June 18, 2018 at 14:51

  Minä lähes palan jo sanasta aurinko :D Suojakertoimet ja vaatteilla suojautuminen on pakko tehdä, nuorempana hölmönä tästä ei valitettavasti tullut hiolehdittua yhtä hyvin ja joitakin kertoja pääsi palamaan kunnolla :( Rakastan aurinkoa ja lämpöä, kunhan suojat on kunnossa.

 • Reply Reetta Monday, June 18, 2018 at 15:19

  Ajatuksena auringonotto on mun mielestä täys kymppi, mut ite en niissä epämukavissa asennoissa osaa lukea kirjaa/lehteä ja yli puolen tunnin loikoileminen ilman aktiviteettia on liikaa. Samalla tuntuu et aurinko ei tartu. Paitsi toki olkapäihin, jotka on nytkin -kiitos Keski-Europan auringon – ainaki kahdeksan sävyä tummemmat kun mun rintakehä, kasvoista puhumattakaan.

  Toi rusketustuote ois ihan super!

 • Reply Jenni Monday, June 18, 2018 at 15:43

  Ennen tuli ihan urakalla käristettyä kinkkua mutta nykyään vähemmän ja kunnon kertoimet suojana! Iän myötä kasvoihin on tullut pigmenttiläiskiä niin varsinkin kasvoja yritän suojata auringolta. Siispä tämmönen setti tulis tarpeeseen valkonaamalle :)

 • Reply Tanja Monday, June 18, 2018 at 15:57

  Palan niin helposti, että minulle sopii sellainen puuhailu auringossa ja varjoon hakeutuen yhdessä lasten kanssa. Varsinaista auringonpalvontaa, en ole koskaan harrastanut.

 • Reply Nina Monday, June 18, 2018 at 16:05

  Omaan skandeille tyypillisen ohuen ja kalpean ihon joka ennemminkin palaa kuin ruskettuu. Olen hyvin skeptinen kaikenlaista UV sateilya kohtaan ja normi itseruskettavilla latraaminen vain tuntuu turhauttavalta. Olenkin niita varjossa istuvia ja aurinkoa valttelevia ihmisia jotka kuitenkin toivoisivat ihon olevan paivettynyt- omalla kohdallani naytan nimittain paljon terveemmalta!

 • Reply Hemppe Monday, June 18, 2018 at 16:23

  Mä palan todella helposti, enkä oo mikään auringonottaja ollut ikinä sen vuoksi. Ja siksi, kun se on niin tylsää! :D Yritin joskus maata rannalla ottamassa arskaa, mutta about viiden minuutin päästä piti päästä jo tekemään jotakin muuta. Perus minä. :D Tämmöiset itseruskettavat vois sopia mulle paremmin siis, en oo ikinä testaillut mutta kiinnostaa! :)

 • Reply Nina Monday, June 18, 2018 at 17:32

  Olen tähän mennessä ollut kova auringonpalvoja, mutta itsekin olen näin vanhempana tajunnut auringon vaarat ja nykyään suojaan itseni paremmin!

 • Reply Krista Monday, June 18, 2018 at 17:36

  En pala helposti, enkä ole vielä äiti, joten äitiyden vaikutuksesta en osaa sanoa :) En myöskään sanoisi itseäni rusketusfaniksi, nautin kyllä auringossa oleilusta kohtuullisissa määrin ja päivetyn helposti.

 • Reply Zelinda Monday, June 18, 2018 at 17:37

  En ole koskaan ollut auringossa makoilija. Nyt kahden lapsen äitinä kun on tullut oltua paljon ulkona on tullut myös rusketuttua, yleensä en kesällä ole ruskettunut :D pidän kuitenkin terveestä hwhkusta jonka rusketus tuo, joten tämä olisi ihana voittaa.

 • Reply Sini Monday, June 18, 2018 at 17:41

  Olen aina palanut kohtalaisen helposti, joten suojakertoimet ovat tulleet tutuksi. Yksi asia mikä minua ihmetyttää, on se miten aurinkovoiteet on niin kalliita. Mitä korkeampi suojakerroin sitä kalliimpi. Ei saa hyvää aurinkovoidetta ainakaan alle 15€, jos haluaa vähänkään laadukkaita tuotteita.

  En ole sinänsä viihtynyt auringossa makoillen, koska kuumat ilmat ja kirkas valo aiheuttaa herkästi mirgeeniä. Vaikka juhannuslapsena rakastankin kesää niin puolivarjo ja suojaisat nurkkauksen ovat minulle tehtyjä. Tämän kesän aikana olen entistä varovaisempi alkukeväisen pienen säikähdyksen jälkeen, kun selästä poistettiin epäilyttävä luomi. Onneks se osoittautui vain säikähdykseksi, mutta toimi hyvänä muistutksena suojautumisesta. Nyt pitäisi löytää vielä itselle sopiva kesähattu.

 • Reply Soude Monday, June 18, 2018 at 18:04

  Helposti palava blondi olen eli en ole ottanut aurinkoa sitten teinivuosien. En ole äiti, mutta kummasti iän myötä terveys kiinnostaa aina vain enemmän. Liikun melko paljon ja toki aurinkoisina päivinä on mukava puuhastella ulkona kaikenlaista, mutta nopeita pyrähdyksiä lukuunottamatta aina suojakertoimien kanssa. Itseruskettavaa en ole käyttänyt pariinkymmeneen vuoteen epäonnistuneiden oranssiin lopputulokseen päättyneiden kokeilujen jälkeen, mutta kevyesti päivettävät rasvat on tällaisen haamun kalpean kalkkilaivan kapteenin pelastus! Näyttää edes jotakuinkin terveeltä ihmiseltä :D

 • Reply oona Monday, June 18, 2018 at 18:15

  Otan suht vähän aurinkoa, mutta haluaisin ruskettuneet sääret. Käsissäni näen, miten aurinko vanhentaa. Ne kun ovat lähes aina auringossa. Ihan turhaa liika auringon ottaminen.

 • Reply Emma Monday, June 18, 2018 at 18:26

  Itse oon aina kuulunu koko kaveripiirissä niihin, jotka epätoivoisesti pyrkii ruskettumaan siinä ikinä onnistumatta :D niinpä oon suosiolla siirtynyt itseruskettavien käyttäjäksi, ja olisi ihana päästä kokeilemaan välillä eri merkin ruskettavaa.

 • Reply Miia Monday, June 18, 2018 at 18:27

  Palan helposti, mutta ikinä en kyllä olekaan viihtynyt ruskettumistarkoituksessa auringossa. Olen saanut pahat traumat, kun olen lapsena saanut inhottavia ja kivuliaita aurinkoihottumia. Tykkään siis suojata itseni tosi hyvin, mutta oishan se mukavaa olla kivasti päivettynyt.

 • Reply Vilmaal Monday, June 18, 2018 at 18:32

  Itse en juurikaan ota aurinkoa. Päivettynyt iho on mielestäni todella kauniin ja terveen näköinen, mutta omalla ihollani on suomalaiseen tapaan taipumus pelkästään palaa, ja ruskettuminen on usein hankalaa. Käytän itseruskettavia, jotten olisi ihan kalkkilaivan kapteenina liikenteessä, mikä tietysti on myös iholle terveellisempää. Etenkin näin reilusti parikymppisenä on jo alkanut arvostaa ihon terveyttä ihan eri tavalla :)

 • Reply Merja Monday, June 18, 2018 at 19:05

  Olen aina tykännyt ruskettuneesta ihosta, mutta toki aina miettii juurikin auringon terveyshaittoja. Lisäksi vuorotyöläisenä on hieman hankalaakin päästä ulos juuri silloin, kun olisi hyvät auringonottosäät. Siksi olisikin hyvä alkaa suosia itseruskettavia tuotteita:)

 • Reply Mikaela Monday, June 18, 2018 at 19:09

  Mä en oo jotenkaan koskaan (onneks) ollut mikään auringonpalvoja. Ehkä osaks siks, etten oikeen nuorempana ruskettunu kovin helposti. Nyt kyllä Nizzan loman jälkeen oon aika ruskee, ruskein mitä oon ikinä ollu :D Mut yleisesti tykkään kans olla vähän päivettyny. Ois siisti testaa noita, kun en oo koskaan käyttäny mitään itseruskettavaa. En oo jaksanu lähtee siihen rumbaan, mut noi kuulostaa suht helpoilta! :)

 • Reply Hanne Monday, June 18, 2018 at 19:22

  Ulkona tulee oltua paljon, mutta varsinainen auringonottaja en ole. Rusketun hyvin epätasaisesti, kädet ja hartiat ruskettuvat helposti, jalkoihin joudun käyttämään itseruskettavaa.

 • Reply Jatta Monday, June 18, 2018 at 19:23

  Vaikka en itse olekaan äiti, niin mulla on muuttunut ajatukset ruskettumisesta ihan vaan sen tiedon takia, mitä on lukenut kaikista sen haittavaikutuksista. Nuorempana otin ihan huoletta aurinkoa ilman minkäänlaisia suojia, mutta nykyään laitan aurinkorasvaa kunnolla. :D Paasaan myös omalle äidilleni tästä nykyään lähes jatkuvasti, sillä hän ei ole vielä oikein ymmärtänyt UV-säteilyn haittoja, eikä suostu käyttämään aurinkovoidetta aina ulkona ollessaan.

 • Reply Kristina Monday, June 18, 2018 at 19:30

  Mä en rusketu ja palan suht helposti. Monena kesänä kuitenkin yritin epätoivosesti saada jotain väriä pintaan samalla kun yritin välttää palamista ja pienikin muutos tuntu olympiavoitolta kunnes näki kavereita, jotka ruskettuu silmänräpäyksessä ja joiden vieressä näytin edelleen paperinvalkoselta. Tänä kesänä päätin sitte vihdoin kokeilla itseruskettavia, jotka on kyllä ihan huippukeksintö. Musta rusketus ja päivetys on usein tosi kauniita ja kesäsiä, mutta oon itekin havahtunut siihen, miten vaarallista auringossa makoilu on. On myös jotenki ihanan vapauttavaa kun ei tarvii miettiä, että aurinkoisina päivinä on pakko laittaa vaikkapa olkaimetonta päälle ettei vaan tuu mitään vahinkorajoja, jotka ei millään lähe pois (nyt siis laitan korkeen suojakertoimen rasvaa niin ei tuu rajoja kun ei myöskään vahinkopala). Ja ihan oikeesti ihanaa kun voi käyttää ajan muuhun ja silti olla päivettyneempi kun sillon kun on tuntikausia maannut auringossa. Itseruskettavat on siis kyllä tällasen kalkkilaivan kapteenin pelastus kesälle (ja miksei muinakin vuodenaikoina), tosin kasvoille en oo vielä ihan täydellistä löytänyt kun haluaisin tasaisen lopputuloksen, joka ei näytä – paremman sanan puutteessa – ”muddy” ja tää Swiss Clinicin tuote kyllä kiinnostelis.

 • Reply Susanna Monday, June 18, 2018 at 20:05

  En juurikaan rusketu, vaikka olisin miten paljon tahansa auringossa. Runsaasta auringonotosta seuraa ainoastaan aurinkoihottumaa. Ja ehkä sen takia en ole koskaan tykännyt ottaa aurinkoa enkä ole sitä paljoakaan harrastanut. Olen aina ollut kuin kalkkilaivan kapteeni.. 😒

 • Reply Karssu Monday, June 18, 2018 at 20:41

  En rusketu juurikaan Suomessa, reissuilla etelässä kyllä kun uv-säteily on vahvempaa. Nuorempana rusketus oli itellenikin must, vaikka työtähän se täälä kotona vaati. Nykyään en jaksa enää ressata asiaa, jos tekee mieli joskus lepäillä auringossa sen teen, mutta en koe enää huonoa omatuntoa jos en aurinkoisena päivänä lojukkaan vain ulkona :) ulkomailla on kyllä kiva käydä rantsulla ja tykkäänkin kävellä niitä kilometrien pituisia rantoja ees taas!

 • Reply Kata Monday, June 18, 2018 at 21:15

  Miun ihoon rusketus ei tahdo tarttua, kasvoihin vielä huonommin. Tunnin jaksaa olla max. auringossa. Tätä ois kiva testata, kuullut pelkkää hyvää :)

 • Reply Lisa Monday, June 18, 2018 at 21:21

  Olin ennen kans aivan järjetön auringon palvoja. Mitä tummempi rusketus sen parempi. Nyt tuntuu siltä, että ei enää malta tai jaksa makoilla auringossa tunti toisensa jälkeen. Koen kans, että ajatusmaailma on heittänyt ympyrää tässä parin vuoden aikana. Ei enää samanlailla uskalla ottaa aurinkoa. Eikä haluu varaantaa omaa tulevaisuutta. Ristiriitanen tilanne sillä rakastan edelleen päivettynyttä ihoa.

 • Reply Jennaj Monday, June 18, 2018 at 21:23

  Ihan sama ajatusmaailma kuin sinulla! Ennen kans makoilin auringossa aina kun voin mutta lapsen saannin jälkeen en edes halua ottaa aurinkoa. Ainakin spf 30 suojakerroin käytössä kesällä. En ole ikinä testannut itseruskettavia juurikin sen tahmaisuuden ja hajun vuoksi. Ehkä pittäisi kokeilla! En pala herkästi mutta rusketuskaan ei tartu kovin hyvin.

 • Reply Viv Monday, June 18, 2018 at 21:51

  Tavallaan rakastan aurinkoa ja lämpöä, vaikka riskit tiedostaa. Kesäaikaan varsinkin tykkään tehdä kaikki urheilut ja aktiviteetit ulkona, harvemmin on kuitenkaan aikaa makoilla auringossa. :D SPF30 aurinkorasvaa tulee sentään nykyään käytettyä lähes aina kun on pidempään ulkona. Ja itseruskettavat on suuren osan aikaa vuodesta pop, vaikka vähän viitseliäisyyttä vaativatkin. SC:n dropsit vaikuttaa mielenkiintoiselta ja suhteellisen helpolta tuotteelta.

 • Reply Mira Monday, June 18, 2018 at 21:53

  Mulla on ikä tuonut hieman uutta perspektiiviä auringonottoon, eli less is more nykyisin kolmekymppisenä. Näytän mielestäni parhaimmalta ruskettuneena mutta käytyäni jokin aika sitten ihotautilääkärillä luomien vuoksi sain sieltäkin herätystä auringon vaaroista. Tähän asti kokemukset itsestäänruskettavista on jäänyt ihan muutamiin kertoihin mutta nyt kyllä heräsi kiinnostus Swiss Clinicin ruskettaviin. Muista heidän tuotteistaan onkin jo kokemusta ja hyviksi todettu.

 • Reply Noora Monday, June 18, 2018 at 22:19

  En ole koskaan ollut rannalla makoilevaa tyyppiä. Mielummin teen auringossa jtn, mutta nuorempana huonommin rasvasin itseäni ja se kostautui melanoomalla 2011. Nyt äidiksi tultua ja melanoomasta selviytyjänä olen todella tarkka perheeni aurinkorasvan käytöstä ja pienen lapsen äitinä mahdollisimman paljon varjossa leikitään päivän kuumimpina hetkinä. Rakastan ruskettuneita ihmisiä, mutta hyväksynyt sen että näytän mielummin vaalealta kun kituutan itseäni palaneen ihon kanssa.

 • Reply Hanna Monday, June 18, 2018 at 22:27

  Olen hyvin vaalea iholtani ja palan helposti. Hyvin harvoin vaivaudun “ottamaan aurinkoa”, koska rusketus ei juuri tartu ja lopputulos on liiankin helposti punainen. Täydellinen itseruskettava on vielä etsinnässä juurikin vaalean ihoni takia, monet näyttävät iholla luonnottoman sävyisiltä. Tämä swiss clinicin tuote voisi hyvinkin olla ratkaisu!

 • Reply Laura Monday, June 18, 2018 at 22:40

  Olen iholtani todella vaalea enkä rusketu juuri koskaan. Käytän aina aurinkorasvaa ja vietän aikaa mieluusti varjossa, varsinkin nyt kun on lapsi. Ja tottahan se on, ettei tuollaisen taaperon kanssa paljoa auringossa kerkeäisi makoilemaankaan 😅Olisi mahtavaa päästä kokeilemaan tätä hehkutettua tuotetta!

 • Reply Epa Monday, June 18, 2018 at 22:40

  Hienoa kuulla että olet alkanut suojaamaan ihoasi auringolta! Mä olen luonnostaan punatukkainen ja ihoni supervaalea ja vähän vaalean punertava. En rusketu lainkaan vaan mun vaihtoehdot on olla valkoinen tai palanut :D Teiniä en uskonut tätä ja poltin itseni joka kesä rusketusta jahdatessani. Onneksi olen tullut järkiini ja nykyään suojakerroin on aina 50. Olisi mielenkiintoista päästä kokeilemaan noita tippoja, sillä minulla on vaan kauhukokemuksia haisevista ja oransseista itseruskettavista.

 • Reply Ellu Monday, June 18, 2018 at 23:59

  En rusketu oikein hyvin ja pyrin suojaamaan ihoa aurinkorasvalla aina kun menen aurinkoon. Tykkään kyllä ruskettuneesta ihosta, joten käytän itseruskettavaa ajoittain etten näyttäisi niin kalpealta :D olisin kiva saada noita tippoja testiin!

 • Reply Ansku Tuesday, June 19, 2018 at 00:24

  Itse rakastan maata hiljaisella rannalla auringossa ja kuunnella vaikka vaan veden ja lintujen ääniä, tai sitten rentouttavaa musiikkia. Teen fyysisesti suht raskasta työtä sisätiloissa joten paikallaan makaaminen aurngon lämmössä maistuu vielä oikein hyvin ainakin toistaiseksi :D Mutta kyllä ne ruskettumishimot on laimenneet lähes olemattomiin, hartiat ja kädet saa väriä ihan normaalissa ulkona olemisessa ja jaloille riittää ihan perus Doven päivettävä. Itselleni tulee sellainen kevyt päivetys eikä se tunnu voimistuvan siitä enää vaikka kuinka ottamalla ottaisi aurinkoa, pala en ellen heti kevään ensimmäisiin helteisiin syöksy ilman suojaa.
  Syöpä on tottakai mielessä mutta myöskään aikaisemmat vanhenemisen merkit ei innosta, naaman yleensä suojaankin kaikista parhaiten ja monesti helteelläkin on hattu päässä. Kuulostaa kätevältä tuotteelta, ehkä tulee joskus kokeiltua jos ei arvonnassa onnista.

 • Reply HeidiK Tuesday, June 19, 2018 at 01:46

  Heippa! Oon aina ollut sellainen tyyppi, joka ruskettuu todella helposti eikä pala juuri koskaan, ulkomaita lukuunottamatta. Huolettomasti oon käyttänyt todella harvoin aurinkorasvaa, vaikka olen rakastanut aina auringonottoa. Kun vuosi sitten sairastuin vakavasti ja sain lääkäreiltä porttikiellon aurinkorannoille, on ajatusmaailmani muuttunut. Edelleen ihailen ruskettunutta ihoa enkä ole vielä täysin päässyt yli auringonpalvojastani, mutta oman terveyteni vuoksi on vain yritettävä päästä yli siitä. :)

 • Reply KK Tuesday, June 19, 2018 at 07:19

  Aiemmin on tullut lojuttua auringossa aina kun vain mahdollista, oli sitten Suomessa tai ulkomailla. Nykyisin olen itsekin alkanut tiedostamaan auringosta aiheutuvat haitat, joten auringonotto ei pahemmin kiinnosta. Ihoni on muutenkin superherkkä palamaan, joten tästäkään syystä en nykyisin jaksa aurinkoa oikein ottaa. Mieluummin saan päivetykseni ulkona oleskelemalla tai urheilemalla. :)

 • Reply Silja Tuesday, June 19, 2018 at 10:06

  Palan tosi nopeasti Auringossa, ja sillä pysyttelenkin varjossa ja käytän itseruskettavia 😊

 • Reply E Tuesday, June 19, 2018 at 10:45

  Päivetyn kivasti ulkoillessani, silloin tällöin tykkään makoilla auringossa ja vain laiskotella :) Lämpö ja aurinko ovat mieleeni!

 • Reply Sini Tuesday, June 19, 2018 at 12:53

  Mä rakastan auringossa makoilua, koska ikuisena vilukissana ainoastaan helteessä mua ei palele. Tiedän kyllä, että ei oo kovin fiksua maata säännöllisesti suorassa auringonpaisteessa klo 11 alkaen kolme tuntia, mutta se on vaan parasta kun aurinko lämmittää (polttaa) ihoa! Olen terveydenhuoltoalan opiskelija ja inasen hävettää myöntää miten paljon ja miten huonolla suojauksella tulee aurinkoa palvottua. Mutta onhan se kaunista kun iho on päivettynyt ja hehkuu ihan eri tavalla kuin talvella. Onneksi en kovin helposti pala, muuten tää “harrastus” olis aivan tuhoon tuomittu. Kasvot on kyllä sellainen alue, jota viimeiseen asti suojaan auringolta lippiksin ja rasvoin (melko usein myös pelkkä t-paita myttynä kasvojen päällä toimii, toki saattaa näyttää aivan naurettavalta…). Jälkeenpäin sitten harmittelee kun kasvot on edelleen kalpeat kesän jälkeen. Itseruskettavia ei ole koskaan koittanut, halunnut olen. Mulla on niistä sellainen käsitys, että niitä on mahdoton saada tasaisesti levittymään. Sun kirjoituksen perusteella kiinnostuin tuosta öljystä; kuulostaa (jopa liian!) hyvältä ja tarpeeksi yksinkertaiselta käyttää. Tässä taloudessa tulisi päivittäiseen käyttöön erityisesti kasvoille. Jospa tän avulla joku sanoisi mun naamasta muutakin kuin että “ootpa sä kalpea” :D

 • Reply Riitta Tuesday, June 19, 2018 at 15:10

  Palan tosi helposti ja nyt on lääkärin määräyksestäkin johtuen käytettävä mahdollisimman korkeaa aurinkosuojaa haittojen minimoimiseksi. Äitiys on tässä vaikuttanut myös, koska enää en ole vastuussa vain itsestäni, vaan haluan lapsellani olevan äiti vielä pitkään. :)

 • Reply Alina Tuesday, June 19, 2018 at 16:43

  Tutustuin tuossa pari vuotta sitten asteittain ruskettaviin voiteisiin, jonka jälkeen olen käyttänyt aurinkoiset päivät makoilemisen sijaan mielummin vaikkapa urheiluun tai piknikkeilyyn. Tällä hetkellä pyörin Kreikassa auringon alla palaneet olkapäät peitettynä eilisen rannalta rannalle – risteilyn seurauksena, joka toimii hyvänä muistutuksena auringon vaaroista ja siitä että auringon palvominen auringonoton muodossa ei oo mua varten 😅 enemmän ollaankin patikoitu, uitu ja katseltu maisemia reissussa ja näin musta siitä saa paljon enemmän irti! Lapsia ei ole mutta siitä huolimatta ota rusketuksen mielelläni purkista. Osallistun arvontaan, vaikuttaa laadukkailta ja kokeilemisen arvoisilta tuotteilta!

 • Reply Mintaliia Tuesday, June 19, 2018 at 17:04

  En ota aurinkoa, käytän suojavoidetta kasvoilla ja käsivarsilla kevvästä syksyyn, koska minulla on vitiligoa. Viihdyn toki lämpimässäm, mutta mieluiten varjossa.

 • Reply Mökö Tuesday, June 19, 2018 at 17:53

  Rusketun huonosti, enemmin punotun. Varsinkin jalat ovat valkoiset, vaikka kuinka niitä yrittäisin paahtaa. Tosin kahdeksan vuotta sitten miehelläni todettu melanooma muutti suhtautumiseni auringon ottoon. Isot suojakertoimet ja varjo ovat nyt se juttu.

 • Reply Aigr Tuesday, June 19, 2018 at 18:40

  Palan superhelposti ja sen takia ei tule juuri aurinkoa otettua. Ja silloin kun on aurinkoa niin etenkin kasvoilla vähintään spf50. En myöskään rusketu paljoa joten oon kyllä monesti miettiny itseruskettavan kokeilua mutta jotenkin mieltänyt ne hankaliksi ja sotkeviksi. Herätti kyllä mielenkiinnon nuo Swiss Clinicin tuotteet jos todellakin niillä on helppoa saada hyvä lopputulos (jopa tälläisen itseruskettava-aloittelijan :D)

 • Reply x Tuesday, June 19, 2018 at 19:03

  Pieni rusketus näyttää kivalta mutta itse en ole ikinä tykännyt vaan maata ja ottaa aurinkoa. Melanooma myös pelottaa.

 • Reply R Tuesday, June 19, 2018 at 20:14

  Rusketus näyttää hyvälle mutta nykyään ei kyllä enää tule otettua aurinkoa niin kuin joskus nuorena :)

 • Reply Milla Tuesday, June 19, 2018 at 21:37

  Tää on muuttunut niin paljo iän myötä :D nuorempana imaisin hetkessä rusketuksen, nykyään palan samaa vauhtia millä ennen rusketuib. Lasten saannin jälkeen tärkeintä on lasten suojaaminen ja esimerkki on tärkeää, joten itse suojaudun myös hyvin :)

 • Reply Heidi Tuesday, June 19, 2018 at 21:54

  En todellakaan ole auringonottaja. Ihoni palaa helposti enkä rusketu juurikaan. 10 kuukauden ikäisen poikani kanssa nautitaan kesästä varjossa :) Nuo tipat kuulostavat käteviltä! Tykkään päivettyneen näköisestä ihosta, mutta itseruskettavien kanssa on usein oma säätönsä.

 • Reply Annak Wednesday, June 20, 2018 at 00:07

  Samoja ajatuksia, tosin en olen ajatellut aina noin enkä edes tiedä miltä näyttäisin ruskettuneena!:D En ole edes itseruskettavia uskaktanut kokeilla, kun kalliita en raski ostaa, jos se ei sit sovikaan mulle ja halvat pelottaa, en halua muuttua oranssiksi ja toisaalta inhoan voimakasta itseruskettavan hajua..

 • Reply Miims Wednesday, June 20, 2018 at 00:08

  Käytän lapseni kanssa samaa aurinkorasvaa spf50. Yleensä olen tarkka rasvaamisen suhteen, mutta onnistuin kärtsäämään dekolteen ja olkapäät muutama viikko sitten. Harmitti vietävästi ja olin vieläpä edellisenä päivänä vaahdonnut äidilleni rasvaamisen tärkeydestä :D
  Lapsella pidän aina pitkähihaisia vaatteita tai rasvaa.
  Joskus nuorena tuli kanssa noita öljyjä käytettyä, mutta ei enää!

 • Reply Jenni Wednesday, June 20, 2018 at 07:00

  En ole ikinä oikein osannut käyttää itseruskettavia. Varmaankin mulla on niitä kohtaan jopa vähän kammo kun joskus vajaa 10v sitten ystäväni käytti niitä paljon ja muistan että hän oli täysin oranssi joka kuvassa ja hänen käsiensä taipeisiin väri kerääntyi aina epätasaisesti.
  Nyt tuntuu et voisin uskaltaa kokeilla kun tuotteet ovat varmasti kehittyneet aika paljon ja itse käyttäisin varmasti hillitymmin kuin tuo silloinen ystäväni :D
  Harmittaa kyllä kun olen aina porukan valkoisin. Vaikka joskus hetken ottaisinkin aurinkoa ja vahingossa vähän päivettyisin niin ei tuo pieni värin lisäys tässä valkoisessa kuontalossa juuri minnekkään näy. Harvoin edes jaksan aurinkoa ottaa joten lienen ikuinen kalkkilaivan kapteeni ellen jossain vaiheessa saa aikaiseksi testattua itseruskettavia.
  Ja tässäpä olisi nyt oiva mahdollisuus jos voittaisin hyvän laadukkaan tuotteen mihin tiedän etten itse raaskisi rahaa laittaa kun en ole tähänkään asti ostanut itseruskettavia. Tosin todennäköisesti koukkuunhan tuohon sitten jää kun kerran pääsee testailemaan ;)

 • Reply JW Wednesday, June 20, 2018 at 09:02

  Samoja ajatuksia täälläkin auringosta, Anna! Rakastan pientä ”terveen” näköistä päivitystä iholla mutta itsensä grillaaminen aamusta iltaan ei kävisi edes mielessä enää, vaikka tuskin koskaan edes sieltä pahimmasta päästä olekaan ollut. Hyvät itseruskettavat tuotteet ovat mulla jatkuvasti hakusessa. Nyt olisi Swiss Clinicin vuoro päästä testiin :)

 • Reply Elina Wednesday, June 20, 2018 at 09:30

  En pala hirveän herkästi, mutta nykyään silti suhtaudun aurinkoon eri tavalla kuin nuorempana. Olkapäät ja käsivarret haluan suojata ja monenlaisia kimonotyyppisiä ohuita yläosia on tullut käytettyä tänäkin kesänä todella paljon. Niihin on sinunkin asusi osin inspiroineet, sillä esimerkiksi sen Cubuksen sinisen “pyjamatakin” kävin ostamassa heti :D
  Nykyään siis rusketus tulee hankittua osin puteleista ja tätä Swiss Clinicin rusketusseerumia/öljyä tekisi kovasti mieli kokeilla, koska sitä on monessa paikassa kehuttu.

 • Reply Jenni Wednesday, June 20, 2018 at 10:12

  Tykkään kauniisti ruskettuunesta ihosta (en liian ruskeasta, se näyttää jo hassulta) mutta en ole ikinä jaksanut maata auringossa pelkästään ruskettumisen vuoksi. Siksi pyrinkin liikkumaan paljon ulkona, että saa samalla sen rusketuksen. Palan herkästi dekolteelta, joten sen suojaan aina extrahyvin aurinkorasvalla ja ulkomailla myös vaatteilla. Haluaisin käyttää itseruskettavia mutta en ole vielä löytänyt toimivaa, näitä olisi kiva kokeilla!

 • Reply Paula Wednesday, June 20, 2018 at 10:59

  Suosin varjoa ja viisikymppistä, vaikka en edes pala helposti. Yksi syy on pisamat ja etenkin pigmenttiläiskät, joita on alkanut auringossa tulemaan. Päivetys/rusketus putelista olisi ihan huippu.

 • Reply Hannnna Wednesday, June 20, 2018 at 13:47

  Rakastan pelailla erilaisia ulkolajeja ystävien kanssa auringossa. Nykyään olen minäkin paljon neuroottisempi aurinkorasvojen kanssa enkä jaksa juuri maata auringossa. Onneksi pieni päivetys tulee melko helposti ulkoillessa :) Tänä kesänä on ollut niin fresh olo, kun pitkän talven ja viime kesän jälkeen sai vihdoin väriä kasvoille! Tätä olisikin ihana jatkaa itseruskettavilla tuotteilla läpi talven :)
  Käytätkö muuten mitään itseruskettavia muualle vartaloon? Ymmärsin että nämä tuotteet ovat vain kasvoille?

 • Reply LindaR Wednesday, June 20, 2018 at 13:50

  Rusketun helposti ja mielestäni näytän paremmalta ruskettuneena. On harmillista, että aurinko vahingoittaa ihoa, sillä rakastan auringossa olemista. Tähän saakka olen mennyt luonnollisella rusketuksella tai luonnollisen kalpeana.
  Itseruskettavia olen joskus testannut, mutta ihoni ärtyi niiden seurauksena. Ehkä nyt olisi aika uskaltaa niiden kokeilemista uudestaan? :)

 • Reply suvi Wednesday, June 20, 2018 at 17:07

  Oma ihoni on sellainen että se palaa helposti ja ruskettuu todella harvoin. Mutta pieni rusketus on myös kaunista ja saa ihon näyttämään tasaisemmalta, joten olen yrittänyt koittaa monia keinoja mutta aina lopputulos on purkista laittaessa joko oranssi, tai laikukas. Olisi kiva kokeilla olisiko tämä tuote oikea minulle

 • Reply Anna Wednesday, June 20, 2018 at 18:45

  Otan nykyään jonkin verran aurinkoa, mutta kuten sanoit niin se on välillä ihan todella rankkaa hommaa! Huono asento ja hiki ja tylsää ja ja ja… mutta jos ryhdyn siihen hommaan, niin on varma juttu että holvaan aurinkorasvalla niin paljon etten varmastikaan pala :-)

 • Reply Kaisa Wednesday, June 20, 2018 at 18:53

  Hei, kiva arvonta etenkin kun päivetystä ei vielä ole muutakuin kevyesti kasvoissa. En juurikaan enää ota aurinkoa, niinkuin nuorempana, juurikin mainitsemistasi syistä. En löydä tarpeeksi hyvää perustelua sille että mahdollisesti saisin myöhemmin ihosyövän, kuten on käynyt isälleni. se kyllä vaikutti suuresti auringonpalvontarutiineihini. Nyt mieluummin varjossa tai suojsttuna vaatteilla. Ja kertoimet ainakin SP30.

 • Reply Dina Wednesday, June 20, 2018 at 20:29

  Palan todella helposti enkä rusketu millään, joten auringonotto ei oo mulle. Itseruskettaviin ei oo ikinä riittäny kärsivällisyys, mutta nää kuulostaa hyvältä. :)

 • Reply Pauliina.K Wednesday, June 20, 2018 at 20:45

  Iän myötä olen alkanut kiinnittämään huomiota auringolta suojautumiseen. Enää en edes jaksa maata auringossa montaa tuntia vaikka ruskettuneesta ihosta pidänkin :)

 • Reply Heli Tuesday, June 26, 2018 at 20:04

  Nykyään en jaksa makoilla ollenkaan auringossa, mutta enpä kyllä kamalan hyvin rusketukaan :D Mielestäni sopivasti ruskettunut iho on kuitenkin kaunis ja sellainen jonka haluaisin. Palaminen ja auringossa tuntien loikoilu ei kuitenkaan houkuta minkä vuoksi tämä paketti voisi olla sopiva. Olen aina ollut melko skeptinen itseruskettavien kanssa, johtuen ehkä ajatuksesta siitä, etten osaisi niitä tasaisesti levittää. Ehkäpä tämä setti muuttaisi asian!

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post