Ystävyydestä

Hellurei ja ihanaa ystävänpäivää! Ystävänpäivän kunniaksi olisi tarjolla ensimmäinen podcasti ja aiheena mikäpä muu kuin ystävyys :)

Pahoittelen jo heti alkuun noin triljoona kertaa viljelemääni niinku-sanaa ja pientä niiskuttelua ja tavallistakin nasaalimpaa ääntä, sillä nauhoitusvaiheessa oli pieni flunssa päällä. Podcast myös venähti turhan pitkäksi, kun Vivianin kanssa asiaa aina riittää. Tarkoitus olisi pitää nää noin 30-40 minuuttisena, mutta tässä on kuunneltavaa kokonaisen tunnin verran tällä kertaa. En ole editoinut tätä, enkä tule muitakaan podcasteja editoimaan, sillä mun podcastien on tarkoitus olla aitoja ja rehellisiä höpöttelyjä, joissa ei olla mietitty kelle puhutaan, vaan jutellaan toisillemme ja niin kuin normaalistikin kahdenkeskisessä hetkessä. Podcastin päässette kuulemaan tästä tai alempaa kuvaa klikkaamalla :)

29+

You Might Also Like

37 Comments

 • Reply O Wednesday, February 14, 2018 at 14:14

  Tosi kiva podcasti oli! Huomasin omasta elämästä tosi paljon samoja piirteitä. Itse aikanaan nuorena olin kaveriporukasta ensimmäisiä, joka rupes seurustelee. Näin ollen jäin vähän tämän porukan ulkopuolelle, koska muita ärsytti se, että vietän paljon aikaa poikaystäväni kanssa.

  Lisäksi tämä symbioosi on mun kaveriporukan kanssa käytössä! Opiskelujen myötä sain uusia kavereita ja puhumme siitä, kuinka kahdella kavereistamme on symbioosi! Itse olen kuitenkin jäänyt tämän “vaiheen” ulkopuolelle. Ehkä siksi, että minulla on aina ollut mies rinnalla, joka on ollut minulle se läheisin.

  Voin myös samaistua tähän sun uusien kavereiden hankkimisen vaikeuteen. Itsekin haluan tuntea ihmisen hyvin, enkä heti päästä ihan lähelle. Olen myös sanonut samaa, että olisi liian raskasta eron myötä joutua tutustumaan uudestaan uuden miehen perheeseen :D

 • Reply Eveliina Wednesday, February 14, 2018 at 14:18

  Oi tää oli ihan superkiva idea! Hyviä ajatuksia molemmilta ja ootte nii upeita naisia kumpikin. Tällasta naisten välistä ystävyyttä ja molemminpuolista kunnioitusta ihailen valtavasti maailmassa jossa helposti somessa varsinkin kohtaa ilkeilyjä naisten välillä. Onnekseni myös mun elämästä löytyy tällaisia ihmisä. Mut oot kyl ihan super upee anna! 😊 ja musta sulla on kaunis ja miellyttävä ääni :)

  • Reply Minna Wednesday, February 14, 2018 at 17:55

   Veit sanat suustani! Todella ihana podcast! =)

 • Reply Satu Wednesday, February 14, 2018 at 14:23

  Tätä podcastia oli ilo kuunnella! Mahtava aihe ja samaistuttavia ajatuksia. Olis voinut kevyesti toisenkin tunnin kuunnella teidän höpöttelyä :D

 • Reply Eevi Wednesday, February 14, 2018 at 14:38

  Tykkäsin kovasti! :)

 • Reply riikka Wednesday, February 14, 2018 at 15:31

  Täytyykö podcastin kuuntelua varten olla joku oma app? Yritän puhelimella kuunnella, vaan aina loppuu samassa kohdassa ja vaihtuu joksikin muuksi podcastiksi. Mitä en nyt tässä tajua 😄

 • Reply Jepsu Wednesday, February 14, 2018 at 16:22

  Tää oli tosi kiva kuunnella ja just mukavaa höpöttelyä. Kaipailinkin jotain kuunneltavaa työmatkalle kun yksin joudun ajamaan, niin jatkossakin kyllä kuuntelen näitä.

 • Reply sanna Wednesday, February 14, 2018 at 16:24

  Hei!

  Tosi kivaa kuunneltavaa :-) En malta odottaa seuraavaa osaa!

 • Reply Ilona Wednesday, February 14, 2018 at 18:57

  Aivan mahtava podcasti! Rakastan muutenkin kuunnella podcasteja ja nyt oli mahtavaa, että kaksi mielenkiintoista henkilöä äänessä. :)

 • Reply Tiia Wednesday, February 14, 2018 at 20:00

  Hyvä podcast! Jotenkin toi teidän pohdinta symbioosiystävyyden päättymisestä oli tosi lohduttava tässä omassa elämäntilanteessa, kun symbioosiystävyys on juuri päättynyt ja suren sitä.

 • Reply Suvi Wednesday, February 14, 2018 at 20:42

  Oli kyllä kiva kuunnella!! Samaistun kans niin tuohon et on vaikeaa päästää ihmisiä lähelle, kun mä vaadin ja annan ystävyydelle niin paljon, ihan kaiken! Nyt kuitenkin pitäis vaan tutustua uusiin ihmisiin, kun puoli vuotta ollaan asuttu uudella paikkakunnalla ja ei vielä ole kerennyt/ jaksanut etsiä läheisiä ystäviä. On se vaan perheellisenä vaikeaa, kun menee arjen pyörittämiseen ja opiskeluun niin paljon energiaa ja aikaa… lisää podcasteja!:D teitä oli tosi kiva kuunnella!

 • Reply Pauliina Wednesday, February 14, 2018 at 21:08

  Aivan mahtava podcast ja tällasia pidempiä mielellään lisää!!

 • Reply Mirja Wednesday, February 14, 2018 at 21:11

  Tosi kiva podcast oli! Kuuntelin heti työmatkalla ja loput salilla aerobista tehdessä. 😄 Ehdottomasti peukku näille.

 • Reply Ella Wednesday, February 14, 2018 at 21:13

  Podcastit on kivoja! Tunnin kestoiset ovat omaan makuun liian pitkiä. Max puolen tunnin podcastit voisivat olla sopivia. :)

 • Reply Samm Wednesday, February 14, 2018 at 21:33

  Mukava podcast ja kivaa vaihtelua blogin sisältöön – myös sulle erilaista tekemistä :) En ole podcasteja juuri kuunnellut, mutta tällaisia vois kuunnellakin. Nimenomaan rentoa höpöttelyä, jossa on kuitenkin hyviä pointteja, ne muutamatkin ennalta mietityt asiat auttaa varmasti kokonaisuuden tekemisessä :) Pituus ei haitannut mitään. Siun äänikin pääsee paremmin oikeuksiinsa, kun on aitoa rentoutta ja hyvää tuulta ystävän kans jutellessa, tätä oli kiva kuunnella :)

 • Reply manski Wednesday, February 14, 2018 at 21:55

  Ihanaa oli kuunnella tätä podcastia iltalenkillä! :) Lisää näitä podcasteja pian!

 • Reply Sanna Wednesday, February 14, 2018 at 22:50

  Ajattelin ensin et tunti jotain höpötystä ilman videota, blaah, Mut sitte aloin kuuntelee ja oli tosi mielenkiintoista ja miellyttävää ja oisin helposti kuunnellu pidempään joten lisää näitä. Ihanaa ystävänpäivää myös 😊

 • Reply Mikaela Wednesday, February 14, 2018 at 23:23

  Hei jee lisää näitä! Tykkäsin kovasti eikä haitannut pituus! Hyvää pohdintaa ystävyydestä :)

 • Reply Emma Wednesday, February 14, 2018 at 23:28

  Awws, ihanaa juttua teiltä! Ja todella miellyttävää kuunnella, hyvä te! Hauska kuulla ajatuksia ystävystymisestä sulta, olen itse ihan samanlainen. Tutustun uusiin ihmisiin helposti, mutta ystävystyn hyyyyyyyvin hitaasti ja tunnistan varautuneisuutta itsessäni myös. Mutta onneksi siitä huolimatta on ihania ystäviä elämässä <3 Itsellä kyllä ystävyydet on lähteneet tilanteista, joissa tavallaan omasta tahdosta riippumatta ollaan paljon tekemisissä ja siinä huomaa, että toinen onkin ihan huipputyyppi. Jee, kiitos tästä, jäi tosi hyvä mieli! <3 Uutta podcastia odotellessa :) (mut no pressure!!)

 • Reply Kia Thursday, February 15, 2018 at 00:33

  Siis ihan mahtava tää podcast iltasaduksi! Saitte monta kertaa hymyn huulille. Pakko myös hehkuttaa tätä kaikille niille tärkeimmille ystäville, sillä teidän ajatukset oli niin mahtavia ja todella monia yhtymäkohtia tulee omiin ystävyyssuhteisiin. Äläkä Anna murehdi yhtään sun ääntäs, mun mielestä se ei ainakaan ollut yhtään ärsyttävä, vaan teitä molempia oli ilo kuunnella! Lisää tälläsiä!

 • Reply Johanna Thursday, February 15, 2018 at 05:17

  Ihana !!! Tykkäsin tosi paljo! Eikä haitannu yhtää et kesti tunnin, sitä oli aina kiva kuunnella ja jatkaa myöhemmin.. <3 seuraavaa odotellessa!!

 • Reply Petronella Thursday, February 15, 2018 at 10:21

  Jes, Anna! Ihan mahtava uusi aluevaltaus! Ihana ystävyyspodcast – olin useita kertoja lähes liikuttunut, kun teidän keskustelu oli niin mutkatonta, lämmintä ja mukavaa kuunneltavaa. Erinomaisia pohdintoja ystävyydestä ja sen muutoksista eri elämäntilanteissa – paljon puhuttu symbioosiystävyys on mullekin tuttua ja vielä vuosienkin jälkeen nostalgisoin ja muistelen niitä hetkiä <3 Oli ihana kuulla myös teidän nostalgisointeja!

 • Reply J Thursday, February 15, 2018 at 13:42

  Todella kiva podcast! Molempien ääniä oli miellyttävä kuunnella, ja ilo ja hymy kuului niin hyvin (naurun lisäksi) äänistänne! Tuli itsekin hyvälle tuulelle.
  Aihe oli mielenkiintoinen, eikä tunti tuntunut yhtään liian pitkältä. Varmaan siksi, että puhutte sen koko ajan ihan asiaa..:)
  Olen aika samanlainen Anna sun kanssa ystävystymisessä. Koen sen välillä melko raskaana, koska itsekin haluan antaa paljon, “kaiken” ystävyydelle. Ja myös ehkä vaadin ystävältä/ystävyydeltä paljon. En välitä kerätä ympärilleni paljon hyvänpäiväntuttuja/kavereita, sillä energiani ei riitä usean suhteen ylläpitämiseen. Olen myös varautunut uusien ihmisten kanssa ja lämpiän hitaasti. Samoin minun on tulkittu olevan ylimielinen, kun en välttämättä ensitapaamisesta/-tapaamisista alkaen ole ollut niin avoin ja sosiaalinen. Yleensä alkuun vain seuraan/tarkkailen enemmän. Niinkuin videolla Vivian taisi sanoa, olet sosiaalisesti valikoiva. Näin on minustakin sanottu. Ja se pitää kyllä paikkaansa. :)

  Olen puolen vuoden aikana alkanut aktiivisesti seuraamaan molempia blogejasi. Olen ihan ns. koukuttunut. Blogisi ovat laadukkaita ja sisältävät paljon mielenkiintoisia postauksia.

  Aurinkoista torstaipäivää teille! :)

  J+poika (5vkoa)

 • Reply Essiiij Thursday, February 15, 2018 at 16:29

  Oli tosi kiva podcasti! Mukava kuunnella just tollasta rennon letkeetä höpötystä. :) Jään odottavaisin mielin venaileen uutta jaksoo. :)

 • Reply Tantta Thursday, February 15, 2018 at 16:40

  Hei haluaisin kysyä sellaista, että ”jaotteletko” ystävät esim että parasystävä ja sitten ehkä muut ystävät? Oon joskus saanu sellasen kuvan että sulla ois se ystävä jonka kaasona olit jossain ulkomailla ehkä? Ja että hän ois sun parasystävä? Vai onko sulle kaikki läheisimmät ystävät niitä ns parhaita ystäviä?

 • Reply Anniina Thursday, February 15, 2018 at 17:40

  Mukavaa kuunneltavaa teidän höpinät. Tosi hyvä idea nämä podcastit! :) mielenkiintoista, että moniko apinoi perässä :D

 • Reply Dyyyd Thursday, February 15, 2018 at 19:30

  Hei, kiva ensimmäinen podcast! Aihe oli erittäin mielenkiintoinen, erityisesti ystävien hankkimisen vaikeus (“voinko mä nyt pyytää sitä muka kahville!?”) ja toisaalta valikoivuus (epävarmuus) kolahtivat. Kiitos! Kehittävänä palautteena sanoisin, että jatkossa podit saisivat olla lyhyempiä, ja erityisesti toivoisin kuuluvampaa ääntä. Nyt oli puhelimen äänet täysillä, ja piti silti istua hipihiljaisuudessa kuuntelemassa, että saa sanoista selvää. Ehkä kaksi puhujaa ja yksi mikki olivat tähän syynä (kummatkin puhujat olivat kaukana mikistä).

  • Reply Anna Thursday, February 15, 2018 at 23:33

   Kiitos palautteesta :) Joo, tämä podi venähti turhan pitkäksi, mutta ääntä pitäisi mielestäni olla hyvin. On tosi tehokas mikki ja omalla koneella ja padilla oli tosi kovalla, pelkäsin että turhankin kovalla. Oliko muilla tätä ongelmaa? :)

   • Reply J Friday, February 16, 2018 at 00:23

    Kuuntelin puhelimella, ja aika hiljaisella sai pitää, ettei koko kämppä raikanut eli äänet toimi täällä ainakin moitteetta.

   • Reply Samm Friday, February 16, 2018 at 11:10

    Minä kuuntelin ihan vain puhelimen kaiuttimesta ilman kuulokkeita, äänet sai olla täysillä ja ympärillä hiljaista että kuului. Toisaalta esim. Youtube-videoita joutuu katsomaan myös aika kovalla, että ei ole mitenkään poikkeuksellista. Ei puhelimesta vaan kuulu kuten muualta, tietokoneelta tai esim bluetoothkaiuttimen välityksellä kuuluisi varmasti ilman mitään ongelmia, tai ihan jo kuulokkeilla :)

   • Reply M Friday, February 16, 2018 at 18:47

    Kuuntelin puhelimen kaiuttimella, eikä tarvinnu olla ku muutama palkki ääntä. Ei ollu siis täällä ainakaan tota ongelmaa :)

   • Reply Anniina Saturday, February 17, 2018 at 17:07

    Ei kans mitään ongelmia äänen kanssa, hyvin kuului

   • Reply Tiina Monday, February 19, 2018 at 11:58

    Huvin kuului mullakin! Ja tykkäsin tästä podcastista:)

 • Reply Julia Friday, February 16, 2018 at 10:39

  Todella kiva podcast – kiva kuunnella omien askareiden ohessa. Toivottavasti näitä tulee jatkossa lisää!

 • Reply Ansku Friday, February 16, 2018 at 12:23

  Tosi kiva oli kuunnella ja omasta mielestä pituuskin oli just hyvä, sopivasti yhden lenkin mittanen.

 • Reply Salla Friday, February 16, 2018 at 15:08

  Tää oli tosi kiva! Lähdin pitkästä aikaa kunnon vaunulenkille ja ai että meni rattoisasti tätä kuunnellessa, sopiva pituus oli :-) Tämän innoittamana laitoinkin heti viestiä yhdelle tärkeälle ystävälle <3 Kiitos, näitä lisää!

 • Reply Riikka L. Monday, February 19, 2018 at 09:17

  Olipa kiva podcast, työmatkat mennyt mukavasti kuunnellessa! Teillä on molemmilla niin miellyttävät äänet että oli kiva kuunnella ja ihanaa pohdintaa. Näitä lisää! :)

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post