Marjojen voimaa iholla

* Kaupallisessa yhteistyössä Mossa Cosmetics

Aloin raskausaikana kiinnostua enemmän ja enemmän luonnonkosmetiikasta ja olen viimeisen vuoden aikana kokeillut paljon erilaisia brändejä ja tuotteita. Sain kokeiltavakseni jo viime syksyllä ihonhoitotuotteita Mossa-nimiseltä brändiltä ja ykskaks huomasin valitsevani niitä niin joululahjapaketteihin kuin omaan meikkikaappiinkin.

Mielenkiintoni asiaa kohtaan on aika tuoretta, enkä ole missään nimessä hankalien INCI-listojen ystävä, en oikeastaan edes ymmärrä niitä hirveän tarkkaan. Ymmärrän vain sen, että ne on todella monimutkaisia. Kuitenkin, sertifikaatit kertoo paljon, ja esimerkiks ECOCERT -sertifikaatti kertoo, että sertifikaatin saaneen tuotteen raaka-aineiden on oltava peräisin uudistuvista luonnonvaroista, ja niiden tulee olla työstetty ympäristöystävällisesti ja luontoa säästäen. Lisäksi tuotteiden täytyy olla ilman geeniteknisesti muunneltuja ainesosia, parabeeneja, fenoksietanolia, nanopartikkeleja, silikonia, polyetyleenilglykoolia, synteettisiä parfyymejä ja väriaineita ja eläinperäisiä tuotteita (paitsi jos eläimet luonnostaan tuottavat niitä, kuten hunaja, maito jne.) ECOCERT -merkillä varustettu tuote kertoo, että vähintään 95 % kaikista ainesosista täytyy olla luonnollista alkuperää ja pakkausten tulee olla biohajoavia tai kierrätettäviä. ECOCERTin myöntää kansainvälisesti toimiva ja riippumaton kontrollijärjestö, ja se on nykyään yksi tunnetuimmista sineteistä luonnonkosmetiikan standardisoinnin alalla. Sertifikaattiin luotetaan laajasti sen vaativien kokeiden ja tuotteiden arvioinnin takia.

Niinpä olen jättänyt INCI-listat sikseen ja metsästänyt lähinnä tuotteita, joissa on tuo merkintä.

No miksi sitten luonnonkosmetiikkaa? Raskasuaikana panin merkille, kuinka paljon kemikaaleja on elämässämme. Shampoosta ruokaan ja hiusväristä meikkiputsariin. Mä en usko oikein missään asiassa totaalikieltäytymiseen. Musta ei olisi kasvissyöjäksi, mutta pyrin aina välillä syömään vain kasvisruokaa ja välttämään liiallista lihankäyttöä arjessa. Pyrin välttämään tiettyjen alueiden kaloja raskasmetallien vuoksi ja yritän välillä viettää sokerittomia päiviä. En todellakaan osta kaikkea luomuna, mutta mahdollisimman paljon. Minulle ei ole kynnyskysymys vaikkapa ruoan luomu-merkintä. Jos joku tuote kiinnostaa, ostan sen siitä välittämättä onko se luomu vai ei. Mutta jos valinnanvaraa on, niin otan aina luomua. Juon homogenoimatonta maitoa, syön luomujauhelihaa yms. Kosmetiikan kanssa on vähän sama. En usko totaalikieltäytymiseen, mutta hyvien vaihtoehtojen löytyessä luonnonkosmetiikassa, toki valitsen mieluiten sellaisen käyttöön.

Jos huolehdin kovasti siitä, mitä laitan suuhuni, miksen ajattelisi, millä ravitsen ihoani? Jos mulla olisi kaksi lasia, jossa toisessa olisi marjojen ja muiden luonnontuotteiden mehua, ja toisessa lasissa vähän kemikaalilla terästettyä tavaraa, kumman valitsisin? Aika selkeetä. Samaa oon pyrkinyt tekemään mahdollisimman paljon myös kosmetiikan kanssa.

Onkin ilo päästä tekemään yhteistyötä Mossan kanssa, sillä Mossan tuotteet ovat olleet todella hyviä ja muutamasta on tullut todellinen luottotuotteeni arjessa. Mossan kaikilla tuotteilla on tuo ECOCERT-merkki ja niiden pohjana on pohjoismaiset marjat. Runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja sisältävät marjat ovat kuin pieni tehokas shotti vitamiineja iholle. Koska Mossan tuotteissa käytetyt tuotteet on niin tuttuja, lakkaa, mustikkaa ja vadelmaa, ajattelin ensin, että tuote on suomalainen. No ei ihan, kyseessä on latvialainen tuotesarja, jonka kaikissa tuotteissa on anti-aging -vaikutteisia antioksidantteja. Mossa on dermatologisesti testattu ja osoitettu tehokkaaksi.

Mossan tuotteet eivät sisällä keinotekoisia aineita, jotka ovat haitallisia elimistölle, sitä ei ole testattu eläimillä ja se on todella ihoystävällinen. Sen lisäksi, että haluan luonnonkosmetiikan hyödyt itselleni, on mulla kotona sellainen pieni kiipeilevä apinapoikanen, joka tykkää tällä hetkellä “jaella pusuja”. Suu isosti auki kiinni äitin poskeen kuin pieni vampyyri. Siinä on jotenkin hieman parempi mieli itsellä, jos kasvoilla on luonnonkosmetiikkaa eikä kemikaaleilla kyllästettyä voidetta.

Toki käytän ihan yhtä lailla edelleen luottotuotteitani, jotka eivät ole luonnonkosmetiikkaa, mutta luonnonkosmetiikan hyödyt korostuvat mulla nimenomaan rennossa arjessa. Silloin kun en käytä kovin paljoa meikkiä, vaan olen rennosti kotona, mutta haluan silti, että ihoni voi hyvin, näyttää hyvältä ja on elinvoimainen. Silloin mä läträän päiväksi vitamiinipommia iholle, yöksi tehokasta yövoidetta ja kuorin ihoani tai laitan naamion. Kemikaalikuormitusta voi nimittäin vähentää kääntymällä ihanien ja hyvien luonnonkosmetiikkatuotteiden puoleen.

Suomessa Mossaa maahantuo Natural Goods Company, joka on Suomen suurin luonnonkosmetiikan maahantuoja ja jälleenmyyjä. Tuotteita myydään Ruohonjuurissa, Prismoissa, Sokoksissa ja hyvinvarustetuissa luonnonkosmetiikan verkkokaupoissa kuten vaikkapa Natural Goods Companylla.

Olen päässyt tutustumaan Mossan tuotteisiin jo hyvin pitkään, lähes vuoden ajan, ja omiksi suosikeiksini on noussut kolme tuotetta ylitse muiden.

Lempparituotteeni ovat itse asiassa kaikki samaa “sarjaa”, eli tuota tyrnisiemenöljyn ja vadelmauutteen yhdistävää Youth Defence -sarjaa, joka on tehokosteuttava sarja. Tällaiselle ikipintakuivalle iholle ihan mahtava sarja kaikin puolin!

Vitamiinipäivävoide on ihanan pehmeä ja rikkaan tuntuinen, ja sen antioksidantit ravitsevat ihoa luonnollisesti. Ihon solujen uusiutuessa ne kiinteyttävät ja heleyttävät ihoa ja virkistävät ihon omaa kollageenin tuotantoa. Youth Defence -sarjan tuotteet on kehitety 20-35 -vuotiaalle iholle, ja niissä on siis kevyt anti age -vaikutus.

Ehdoton ykkössuosikkini on tuo Facial Oil Vitamin Cocktail, eli vitamiinipitoinen kasvoöljy. Se toimii meikin alla tosi hyvin, ja on ihan mieletön yhdistelmä luomuvadelma-, -tyrni, jojobansiemen-, manteli-, avokado-, oliivi-, aprikoosi-, luumu-, helokki-, ruusunmarja, kaura- ja tomaattiöljyjä.


Kyseessä on tehotiiviste erityisesti kuivalle tai väsyneelle iholle, mutta se sopii käytettäväksi tehokuurina kaikille ihotyypeille. Parhaimmillaan tuote on mun mielestä nyt talviaikaan, kun ihon on ainakin mulla kuivimmillaan ja usein läträän tätä esim. lennon ajaksi kasvoille. Välillä laitan pari tippaa tätä päivävoiteen joukkoon tai sitten laitan ohuen kerroksen ennen meikkiprimeria, jolloin meikki liukuu kauniisti paikalleen, eikä näytä kuivalta. Vaikka kyseessä on öljy, tuote imeytyy todella hyvin, joten meikki pysyy hyvin tuossa päällä.

Ja saman sarjan Vitamin Cocktail Energy Boost Multi-Use Mask on kolmas suosikkini, nimittäin kyseinen monikäyttöinen voide toimii niin yövoiteena kuin naamionakin.

Voide sisältää 8 eri kasviuutetta, hyaluronihappoa sekä C- ja E-vitamiineja, ja tuote onkin oivallinen väline hehkun palauttamiseksi kasvoille. Koska kyseessä on yövoiteen ja naamion yhdistelmä, voide ravitsee ja rauhoittaa ihoa, mutta samalla se myös kosteuttaa, auttraa ihoa uudistumaan ja antaa luonnollista hehkua.

Nuori iho on usein hehkuva, mutta iän lisääntyessä, elimistömme tuottaa vähemmän hyaluronihappoa. Iho voi muuttua kuivaksi tai sameaksi ja rypistyy helpommin. Tämä tuote auttaa korjaamaan näitä ilmiöitä ja parantaa ihon kimmoisuutta ja täyteläisyyttä. Mä oon tykännyt tästä todella paljon just pitkinä päivinä, jolloin iho tuntuu iltaa kohti mentäessä jo vähän väsyneelle, ja käytän voiteen naamiona, ennen kuin alan laittautumaan iltamenoihin.

Youth Defence -sarjan tuotteet soveltuu hyvin myös herkälle iholle, eivätkä ne sisällä lisättyjä tuoksuja. Sarjan peruspilareina on vadelma ja tyrni, jotka molemmat ovat erinomaisia vitamiinipommeja iholle. Tyrni tekee ihosta pehmeän ja auttaa soluja uusiutumaan. Se sisältää paljon omega 7 -rasvahappoja ja runsaasti vitamiineja sekä antioksidantteja. Tyrniöljy imeytyy nopeasti, ja sillä on myös anti-inflammatorinen eli tulehduksen vastainen vaikutus. Tyrniöljy stimuloi uusien solujen muodostumista ja siksi se sopii erityisen hyvin ikääntyvälle iholle. Vadelma vuorostaan tuo iholle välttämättömiä rasvahappoja ja vadelma rauhoittaa erinomaisen hyvin ihoärsytystä ja vahvistaa ihoa, sillä se sisältää reippaasti E-vitamiinia. Sekä tyrni, että vadelma, muodostavat vahvan luonnonmukaisen anti age -cocktailin, jolla iho säilyy nuorekkaampana ja kimmoisampana.

Youth Defence -sarjan yövoide ja silmänympärysvoide on myös mielettömän hyviä tuotteita, joiden pohjalla on karhunvatukkaa. Jos mä alkaisin jokaisesta tuotteesta kertomaan pitkästi, niin postaus olisi nälkävuottakin pidempi, siksi valitsin tuohon nyt kolme ehdottomasti lemppareinta tuotettani, vaikka kaikki nämä viisi tuotetta ovat aktiivisessa päivittäisessä käytössä mulla. Näiden lisäksi Mossalla on myös 13 muuta tuotetta, joista yksikään ei aiheuttanut mitään pettymystä, toiset eivät vaan ole mun iholle niin olennaisia tuotteita. Age Excellence -sarja on ollut äitini mielestä aivan ihastuttava, ja pakko sanoa, että vaikka sarja on kehitetty 35+ -iholle, on mulla siitäkin muutama lempituote. Erityisesti pidän tuosta Mossa Peeling Maskista, eli kirkastavasta hedelmähappokuorinnasta. Se on hellävarainen, mutta todella tehokas kuorinta, joka jättää ihon kyllä todella pehmeäksi ja kimmoisan tuntuiseksi. Myös kuvissa olevat sävyttävä BB-voide ja ravitseva päivävoide saavat multa täydet pisteet. BB-voide varsinkin käy oikein hyvin kevyen meikin pohjalle!

Muuten, Black Friday -viikko kun on vielä hetken käynnissä, niin täytyy muuten mainita, että tuo Youth Defence -sarjan vitamiinipäivävoide on Natural Goods Companyn sivuilla -40 %alennuksessa.

Mossan tuotteet ovat muutenkin hyvin edullisia mielestäni, varsinkin laatu huomioon ottaen. Kalleimmat tuotteet ovat 21,90 € ja halvimmat hieman päälle 10 euroa. Ollaan siis todella paljon edullisemmassa hintakategoriassa kuin selektiivinen kosmetiikka, vaikka tulokset ovat mielelläni ihan huipputasoa.

Nyt haluaisin kuitenkin tiedustella teiltä, mikä on teidän kokemus luonnonkosmetiikasta? Oletteko kaltaisiani aloittelijoita, kovia osaajia vai oletteko vasta kiinnostuneita kokeilemaan? Kerro hieman ihotyypistäsi, sillä valitsemme kaikkien vastaajien joukosta kolme lukijaa, jotka saavat oman Mossan tuotepaketin testattavaksi, sen mukaan, mitkä tuotteet sopisivat teidän iholle. Olisi huikeaa, jos voittajat voisivat palata minulle sitten asiaan ja jakaa hieman kokemuksiaan tuotteista, että voin kertoa niistä lisää blogissani. Mun lempituotteet kun on aika rajallinen otanta, sillä ne sopivat juuri minulle, pintakuivalle mutta muutoin helpohkolle iholle.

17+

You Might Also Like

141 Comments

 • Reply Johanna Sunday, November 26, 2017 at 22:13

  En ole tainnut käyttää juurikaan luonnonkosmetiikkaa, mutta olen ajatellut alkaa siirtyä siihen meikkien osalta, koska ihoni on aika herkkä. Mun iho on siis aika kuiva ja reakoi helposti stressiin ym.

 • Reply Emma Sunday, November 26, 2017 at 22:26

  Hyvä postaus! Tämän kaltaista postausta olen kaivannut! Itse käytän ainoastaan vegaanista ja cruelty free -luonnonkosmetiikkaa. Ihoni on todella herkkä. Käytin pitkään “tavallista” herkälle iholle suunnattua kosmetiikkaa (moni tuote ihan apteekista ostettu) kunnes kyllästyin ainaisiin epämääräisiin näppylöihin ja selvästi ärsyyntyneeseen ihoon. Iho-ongelmat ratkesivat minun osaltani siirtymällä ainesosiltaan yksinkertaiseen luonnonkosmetiikkaan. Peruskosmetiikassa mietitytti kemikaalit. En ole asiantuntija, mutta olen tehnyt tarpeeksi omaa tutkimusta aiheesta, minkä takia olen päätynyt käyttämään vain luonnonkosmetiikkaa.

  • Reply Emma Sunday, November 26, 2017 at 22:27

   Oho postasin koko nimellä. No menkööt :)

 • Reply Laura Sunday, November 26, 2017 at 22:45

  En ole käyttänyt luonnonkosmetiikkaa muutamia ilmaisnäytteitä lukuunottamatta, enkä edes oikein tiedä miksi. Sitä on niin pinttynyt ja kiintynyt vanhoihin tuttuihin tuotteisiin, että koen tosi vaikeaksi valita sadoista eri tuotteista eri merkeiltä mitään kokeiltavaksi.

  Ihoni on ehkä aavistuksen pintakuiva varsinkin näin talvisin, finnejä puskee yksittäisiä sinne tänne ja mustapäitä erityisesti nenään ja leukaan.

  Osallistun mielelläni arvontaan!

 • Reply Tania Sunday, November 26, 2017 at 22:47

  Olen vasta-alkaja luonnonkosmetiikan kanssa. Olen vasta nyt syksyn aikana tutustunut muutamiin luonnonkosmetiikka tuotteisiin. Olen erittäin kiinnostunut testaamaan uusia tuotteita, jotka on jo todettu hyviksi! :) minulla on sekaiho, varsinkin näin talvella pintakuiva.

 • Reply Jenya Sunday, November 26, 2017 at 22:52

  En ole vielä uskaltautunut luonnonkosmetiikan pariin vaikka se kovasti kiinnostaa. Syynä tähän on kovin kuiva ja herkkä iho. Ihoni tarvitsee extrakosteutusta ja siitä huolimatta kuivuus on jo aiheuttanut otsaan ja suun lähostölle poskiin ihan oikeita ryppyjä vaikka ikää on vasta 22.

 • Reply Sanna Sunday, November 26, 2017 at 22:56

  Olen melkoinen noviisi vielä luonnonkosmetiikan suhteen, mutta mielellään löytäisin ne itselleni sopivat tuotteet luonnonkosmetiikasta. Ihoni on aikuisen +45 vuotiaan naisen iho, aika haasteellinen tapaus. Herkkä ja varsinkin talvisin kuiva, mutta myös pientä näppylää puskee toisinaan. Helposti punoittava ja reagoiva, mutta ei cuoperosaa. Toivoisin siis rauhoitusta, kosteutusta ja kaikin tavoin aikuisen naisen ihon tarpeisiin vastaavia tuotteita. Näistä tuotteista tuo kasvoöljy vaikuttaa taivaalliselta ❤

 • Reply Viki Sunday, November 26, 2017 at 22:56

  Aikalailla samat ajatukset kuin sulla. Tällä hetkellä käytössäni ei ole luomukosmetiikkaa ja suhtaudun siihen vähän kriittisesti ja varauksella. Kokeilemistani tuotteista olen saanut vain punoitusta ja ärsytystä ihooni. Luonnonkosmetiikka kun ei aina ole se paras vaihtoehto, vain siksi että se on “luonnollinen”. mielenkiintoisen luonnon kuuntelin siitä sekä hajusteherkkyyksistä tämän syksyn I love me – messuilla. Kuitenkin syön paljon luomuruokaa ja miksipä ei kokeilisi myös kosmetiikkaa. Olisi mahtavaa, jos se osoittautuisikin positiiviseksi yllätykseksi ja kosmetiikkavarastooni pääsisi enemmän toimivaa luomutavaraa :)

  • Reply Viki Sunday, November 26, 2017 at 22:58

   Niin ja ihotyyppini on pintakuiva sekaiho :)

 • Reply Hannem Sunday, November 26, 2017 at 23:00

  Olen myös viimeaikoina pyrkinyt hieman katsomaan minkälaisia tuotteita käytän. Alkutekijöissään minullakin tämä homma. Ihoni on kuiva ja herkkä etenkin talvella ja mielellään testailisin näitä tuotteita ja kertoisin kokemuksiani. On ollut hankalaa löytää tuotteita, jotka sopisivat iholleni.

 • Reply Nanni Sunday, November 26, 2017 at 23:00

  Innostunut aloittelija! :D sain juuri käytettyä tyhjäksi ensimmäisen luonnonkosmetiikan tuotteeni joka oli kosteuttava naamio ja kokemukseni perusteella oon avoin luonnonkosmetiikalle. Tarkotuksena olisi tilata nyt talvea vasten ainakin öljyä testiin. Ihotyyppini on todella pintakuiva joka on kuitenkin taipuvainen rasvoittumaan ja välillä puskemaan epäpuhtauksia. Olen myös työni puolesta vaihtelevassa ilmassa joten sekin tuo ihonhoitooni omat haasteensa. Tasapainottelen siis hyvän kosteutuksen kanssa kuitenkin tukkimatta ihoa ja se on välillä haastavaa. :)

 • Reply Katja Sunday, November 26, 2017 at 23:00

  Olen tottunut käyttämään luonnonkosmetiikan meikkejä, mutta muut luonnonkosmetiikkajutut ovat uusia tuttavuuksia minulle. Ihotyyppini on sekaiho.

 • Reply Hanne Sunday, November 26, 2017 at 23:03

  Luonnonkosmetiikka on alkanut kiinnostamaan pikku hiljaa ja on ollut hienoa löytää hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia ja toimivia tuotteita, joiden teho perustuu luonnollisiin ainesosiin. Ihoni on ohut ja kuiva, joten sopivien tuotteiden löytäminen ei aina ole helppoa.

  Kemikaalittomuuteen siirtyminen alkoi alunperin hiuspohjastani, joka alkoi oireilemaan hiusväreistä. Apu onneksi löytyi luomuöljystä, joka on osoittautunut todella monikäyttöiseksi.

  • Reply Aino Monday, November 27, 2017 at 14:16

   Olen 30-vuotias nainen ja luonnonkosmetiikka kiinnostaa kovasti. Ihoni on herkkä ja pintakuiva. Olen kärsinyt allergiasta myös kasvojen iholla, mikä on aiheuttanut sen, etten ole viime vuosina uskaltanut kokeilla iholleni paljon perusvoidetta kummempia tuotteita.

   Luonnonkosmetiikka kiinnostaa erityisesti juuri sen vuoksi, jos siitä löytyisi kivoja tuotteita myös näin herkkäihoiselle ja nimenomaan juuri tuon keinotekoisten aineiden sisältämättömyyden vuoksi. Tykkäsin ennen allergiaa kokeilla erilaisia kosmetiikkatuotteita jne suhteellisen paljon, mutta nyt en ole viitsinyt lähteä testaamaan kuin tuttuja ja turvallisia tuotteita 😊

   Muutamia luonnonkosmetiikkamerkkejä olen kokeillut (esim. Madara, Zuii), mutta haluaisin löytää omalle iholleni sopivat tuotteet naaman puhdistukseen ja kosteuttamiseen. Kiva extra olisi tietty jos merkiltä löytyisi just esim. naamioita tai silmänympärysvoidetta joilla voisi välillä piristää ihoa. :) Tällaiset jutut ovat olleet multa viime aikoina kokonaan pannassa. Joissain tuotteissa on mielestäni ollut melko voimakkaat tuoksut, mikä ei itseäni niinkään miellytä.

   Noh, all in all, Mossan tuotteet vaikuttavat kyllä kokeilemisen arvoiselta ja heidän tuotteilleen myös iso plussa kauniista pakkauksista :)

   Mukavaa joulun odotusta sinulle ja perheellesi :)

 • Reply Vintagella Sunday, November 26, 2017 at 23:04

  Luonnonkosmetiikkaan pikkuhiljaa vaihtaessa uusia luottotuotteita on vaikea löytää, joten kiitos vinkistä. Omalle sekaiholleni kävisi ehkä sen Age Excellence -sarjan tuotteet.

 • Reply Lin Sunday, November 26, 2017 at 23:05

  Olen kokeillut muutamia luonnokosmetiikkatuorteita: päivävoidetta ja putsaria, päivävoide oli itseasiassa Mossan ja pidin siitä. Myös kookosöljyä tulee käytettyä meikinpoistoon, vaikkei se kosmetiikkaa olekaan. :-) Ihoni on rasvoittuva, mutta pintakuiva. Tuo öljy kuulostaa kiinnostavalta, se voisi toimia omalla ihollani!

 • Reply Anneli Kaikkonen Sunday, November 26, 2017 at 23:07

  Olen jonkun verran tutustunut luonnon kosmetiikkaan ja pyrkisinkin käyttämään sitä enemmän. Sairastaessani syövän, niin kiinnitän paljon enemmän huomiota sekä ruokavalioon sekä siihen, että mielelläni siirtyisin luonnon kosmetiikkaan. Ihoni on tyypillinen pintakuiva iho. T-alue kyllä rajoittuu.

  • Reply Anneli Kaikkonen Wednesday, November 29, 2017 at 02:58

   Siis tarkoitin, T-alue kylläkin rasvoittuu. Jos tästä löytyisikin mulle sopiva sarja, niin olisin todella iloinen.

 • Reply Essi Sunday, November 26, 2017 at 23:09

  Aloittelija koen olevani vaikka muutaman vuoden olenkin luonnonkosmetiikkaa käyttänyt. En ole paneutunut sen kummemmin taustoihin kuin sinäkään, metsästän vain ECOCERT merkkiä minäkin. :) Kokeilen vähän vaihdellen tuotteita, nyt kun niitä on niin paljon myynnissä. Suosikit löytyy Cimeltä, Avrililta, Evolvelta (ei ECOCERT merkkiä mut ainakin osittain luonnonkosmetiikkaa) ja Madaralta. Mossa oli Madaran jälkeen mun toinen luonnonkosmetiikka kokeilu ja pidin kaikesta muusta mutta tuo öljy oli jotenkin ei niin miellyttävä, tuntui että jäi liiaksi iholle jos vertaa vaikka Cimen monikäyttöiseen kuivaöljyyn… Mut Mossan valkoherukka puhdistusvaahto (youth defence – sarjaa) on päivittäisessä käytössä ja vaan paras. Mun iho on vaikean aknen ja siihen syötyjen lääkkeiden jälkeen kuiva ja kiristävä, normaali/sekaiho. En uskalla enää käyttää niin paljon epämääräisiä kemikaaleja sisältäviä kosmetiikkatuotteita, pelkään esim. että kovat teollisesti tuotetut kuorinta-aineet palauttaisi sen aknen, vaikka eihän se nyt niin mene. On vaan helpompi olla kun tietää, että mun ihoa ei ainakaan teolliset tuotteet tuki, vaan kuorin ihoani luonnosta saatavin materiaalein. Avrililla on mm. aivan ihania huulipunakyniä, rakastuin!

 • Reply Nunnu Sunday, November 26, 2017 at 23:13

  Olen vasta nyt alkanut kiinnostua luonnonkosmetiikasta mut jostain syystä oon aina kuvitellut että ne on hirveän kalliita mut nuo ei näytä olevan järkyttävän hintaisia! :)
  Oma iho on semmonen kummallinen.. Näppyjä pukkaa välillä enemmän ja välillä vähemmän. Varsinkin näin talvi aikaan iho on kuiva ja tuntuu että sais läträtä tujuakin kosteusvoidetta ettei kiristä.. Ihoni ei ole mikään superherkkä mutta yritän silti kohdella sitä hellävaroen niikuin joku joskus ohjeisti :D

 • Reply Suvi Sunday, November 26, 2017 at 23:15

  En taida olla koskaan ainakaan tietoisesti käyttänyt luonnonkosmetiikkaa. Aina se on kuitenkin kiehtonut. Ehkä hinta ja tiedon puute ovat olleet esteenä. Olisin siis hyvin tyhjä taulu lähtemään kokeilemaan tuotteita. Myös pohjoisruotsissa opiskelu tuo omat haasteensa ihon hoidolle. Oma rasvoittuva ja herkästi stressiin reagoiva ihoni kuivuu helposti vaikka rasvoittuukin kuin pahaisen teinin iho vaikka ikää on “jo” 26vuotta!

 • Reply Maiggis- Sunday, November 26, 2017 at 23:17

  Olen kokeillut luonnonkosmetiikkaa aika vähän. Ihoni on erittäin kuiva, joten olen kai aina vähän ajatellut, ettei se sovi todellista päivittäistä kosteutusta vaativalle iholle. Luonnollisuus kuitenkin kiinnostaa ja olen kuullut, että tuotteet ovat nykyään erittäin tehokkaita.

 • Reply Anniina Sunday, November 26, 2017 at 23:19

  Luonnonkosmetiikka ei ole vielä kovin tuttu, mutta olen ehdottomasti kiinnostunut kokeilemaan! Kiitos paljon sertifikaation avaamisesta, helppoa metsästää tuollaisen merkin omaavia tuotteita, varsinkin kun luonnonkosmetiikka vielä itselleni hieman tuntematon. Itselläni on kuivaiho oikeastaan ainoa ongelma. :/ Hinnasta muuten suurta plussaa, olen ostanut niin paljon hintavia voiteita suosituksista ja monet eivät ole vaikuttaneet kuivaan ihooni tippakaan, kaikki kun toimii kaikille eri tavalla. :) Mutta nää ei oo pahanhintasia niin näitä voi ostaa pienellä riskilläkin!

 • Reply Sanni Sunday, November 26, 2017 at 23:21

  Oli kiva lukea kokemuksiasi luonnonmukaisista ihonhoitotuotteista! Itse olen pyrkinyt myös pikkuhiljaa karsimaan mahdollisimman paljon turhia kemikaaleja ja haitallisia aineita niin ruuan kuin kosmetiikankin puolelta.

  Olen kokeillut muutamia luonnonkosmetiikkamerkkejä, mutta Mossan tuotteita en ole vielä ehtinyt testaamaan. Muutamia erittäin hyviä tuotteita olen jo löytänyt, mutta kokeilen aina mielelläni useita tuotesarjoja sillä niistä voi löytyä itselle sopivampiakin vaihtoehtoja. Olen lukenut Mossan tuotteista, ja ne ovat ehdottomasti seuraavana kokeilulistalla!

  Minulla on myös ammattilaisen näkökulmaa kosmetiikkatuotteisiin, sillä olen yhdeltä koulutukseltani kosmetologi. Luonnonkosmetiikan käytöstä voi nauttia ihan eri tavalla, kun tietää mitä ihollensa laittaa, ja voi luottaa että se ei ole itselle eikä ympäristölle haitallista.

  Olen myös kokenut luonnonkosmetiikkatuotteet aivan yhtä tehokkaiksi kuin synteettisen kosmetiikan. Luonnonkosmetiikasta löytyy tehokkuuden lisäksi vain paljon enemmän muita plussapuolia. Siemenöljyt ja erilaiset seerumit ovat olleet oman pintakuivan sekaihoni pelastus!

  Mielestäni on erittäin hienoa että nykyään yhä useampi ihminen kiinnittää tähän asiaan huomiota! :)

 • Reply neitim Sunday, November 26, 2017 at 23:30

  Omat kokemukseni luonnonkosmetiikasta rajoittuvat lähinnä Madaran SOS-rasvaan joka on ollut pelastukseni talvisin ja J. R. Ligget’sin palashampooseen, joka on ollut sekin luottotuotteeni jo pitkään. Oma ihoni on kuivuuteen taipuvainen etenkin näin talvisaikaan ja tuntuu, että kaikki mahdollinen kosteutus vaan tänne.

 • Reply Jii Sunday, November 26, 2017 at 23:31

  Mä oon aika aloittelija noissa luonnonkosmetiikkajutuissa. Kiinnostaa kyllä tosi paljon, mutta jotenkin yleensä kalliimmat hinnat on vähän rajoittanu omia kokeiluja. (Siksipä onkin kiva kuulla tästä merkistä, kun ei kovin kalliskaan ole!!). Madaralta oon kokeillu paria tuotetta ja tykännytkin kovasti, mutta muuten taitaa olla aika minimaalista mun luonnonkosmetiikan käyttö. Tosin valitsen nykyään lähes aina vähintäänkin hajusteettoman vaihtoehdon lähes kaikesta kosmetiikasta.

  Niiiin mielellään kokeilisin noita Mossan tuotteita. Mulla on tosi pintakuiva iho, mut muuten aika normaalikuntoinen. Tuohon pintakuivuuteen tarvisin kyllä apua, koska en meinaa löytää tarpeeksi kosteuttavia tuotteita!

 • Reply SaaraST Sunday, November 26, 2017 at 23:32

  Minä olen käyttänyt luonnonkosmetiikka jo yli 5 vuotta kun heräsin yhtäkkiä juuri siihen oivallukseen että meidän elämässä on hirveät kemikaalioöverit! Olen kokeillut kaikenlaista mutta en vielä ole löytänyt täydellistä suosikkia :( minulla on herkkä sekaiho ja kiinnostaisi testata esim tuon youth defence-sarjan tuotteita :)

 • Reply Tuulia Sunday, November 26, 2017 at 23:34

  En ole juurikaan käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, mutta näin raskauden jälkeen ihon ollessa kuiva, väsynyt ja näppyinen, voisin haluta kokeilla. Yleisesti minulla on sekaiho, joka on kärsinyt melko mitättömästäkin ihonhoidosta. Olisin todella tyytyväinen jos löytäisin iholleni oikeanlaisen hoidon, jotta saisin sen vihdoin pysymään parempana.

 • Reply Merkku Sunday, November 26, 2017 at 23:37

  Olen testannut Mossan päivävoidetta (mustikka), ja se on ollut oikein riittoisaa ja erinomainen tuote muutenkin! Mulla samoja perusteita kuin sinulla, eli pieni lapsi kotona ja toinen tulossa, niin josko osan tuotteista voisi vaihtaa luonnonkosmetiikkaan.
  Ihoni on nyt raskaana sekaiho, ja “normaalistikin” sekaiho, joka on talvella pintakuiva.

 • Reply Jonnz Sunday, November 26, 2017 at 23:38

  En ole luonnonkosmetiikkaa testaillut juurikaan, nyt lähiaikoina olen luottanut allergiatestattuihin, suomalaisiin, apteekkitasoisiin tuotteisiin. Nyt kiinnostaisi myös luonnonkosmetiikka. Iho on pian 25-vuotiaan naisen, joka on aina rakkaudella hoitanut ihoaan. Meikkaan joka päivä. Ihoni on todella ohut ja vaalea, suomalaisen iho. Lisäksi rasvoittuva, helposti pintakuiva ja lievästi couperosaan taipuvainen. :) Kaipaa siis kosteutusta ilman ihohuokosten tukkeutumista. Testailu olisi kyllä just tähän hetkeen hieno juttu!

 • Reply Virpi Sunday, November 26, 2017 at 23:38

  Mun iho on outo. Se on tavallaan kuiva mut sit rasvottuu myös helposti.. Finnejä ei tuu hirveesti mut esim posket on täynnä semmosta punasta näppyä joiden uskon johtuvan kuivuudesta, varma en ole. Olen kokeillut vähän kaikenlaisia tuotteita tähän eikä juuri mikään tuo suurta muutosta. Olisi mielenkiintoista päästä testaamaan luonnonkosmetiikkaa ja sitä miten erilaiset vitamiinit tehoaisi ihooni :)

 • Reply Veera Sunday, November 26, 2017 at 23:40

  Itse en ole koskaan luonnonkosmetiikkaa käyttänyt mutta luettuani monia hyviä kokemuksia on mieleen hiipinyt pikkuhiljaa ajatus että pitäisiköhän itsekin kokeilla. Vaikka ihoni onkin tällä hetkellä hyvässä kunnossa, tuo talvi aina omat haasteensa ihonhoitoon ja mistäpä sitä tietää minkälaisia kemikaaleja tuotteet joita tälläkin hetkellä käytän sisältävät. Ihoni voi hyvin kesäisin mutta talvisin se on taipuvainen kuivuiteen, niin kuin varmasti monella muullakin. Olisi kiva saada tuotteita testiin ja nähdä onko luonnonkosmetiikkalla kenties jotain vaikutuksia ihon kuntoon :)

 • Reply -A Sunday, November 26, 2017 at 23:42

  Olen aloittelija luonnonkosmetiikan kanssa. Aloin kuluvan vuoden aikana kiinnittämään huomiota vähän eettisempään elämäntapaan ja olen lisännyt kasvisruokien määrää ruokavaliossani, vaihtanut kodinpesuaineita sekä hiustenhoitotuotteita ekologiasemmiksi ja ostanut muutamia luonnonkosmetiikan tuotteita. Mossasta en ole aiemmin kuullut, mutta postauksesi perusteella heidän tuotteensa vaikuttavat todella kiinnostavilta ja jopa jokseenkin ylellisiltä.

  Omaan ehkä jokseenkin rasvoittuvan ihon, mutta helposti kuivuvan. Tällä hetkellä ihoni kunto on ihan ok, mutta jonkin verran epäpuhtauksia löytyy. Olisi hienoa päästä kokeilemaan Mossan tuotteita., etenkin esittelemäsi kasvoöljy vaikuttaa ihanalta ‘talvituotteelta’.

 • Reply Roosa Sunday, November 26, 2017 at 23:42

  Mun iho on ympärivuoden kuiva mutta erityisesti näin kylmillä ilmoilla voi vielä huonommin. En oo löytäny vielä sellaista tuotetta mikä pitäis ihon hyvänä talvellakin joten tätä olis kiva päästä testaamaan! Niin ja en oo vielä hirveesti testaillu luonnonkosmetiikkaa mutta kiinnostusta löytyy :)

 • Reply Vilmaal Sunday, November 26, 2017 at 23:43

  Oma ihoni on melko hyvässä kunnossa ja epäpuhtauksia on harvoin. Ainoa ”haitta” minkä olen viime aikoina pistänyt merkille, on ihoni jonkinlainen sameus tai elottomuus. Näin opiskelijana ei uusia tuotteita tule juurikaan testailtua, ja nämä tuotteet kuulostivat todella tehokkailta. Luonnonkosmetiikasta myös iso plussa!

 • Reply annie Sunday, November 26, 2017 at 23:44

  Mä en ole itse käyttänyt näitä Mossan tuotteita, mutta mun kaverit on kehunut kovasti ja seuraavaksi voisin kokeilla itsekin. Olen kiinnostunut luonnonkosmetiikasta (vaikka aika aloittelija sen suhteen olenkin) ja muutenkin kaikki mahdollisimman luonnolliset ja hellävaraiset tuotteet houkuttaa, koska mulla on kuiva ja herkkä iho, johon en halua tunkea ylimääräisiä kemikaaleja sitä ärsyttämään.

 • Reply Jenna Sunday, November 26, 2017 at 23:47

  Olen vielä vasta-alkajana näissä, kesällä tutustunut ensimmäisen kerran luonnonkosmetiikkaan. Monia tuotteita olen kyllä jo testannut, mutta en vielä ehkä niitä itselle sopivia ole löytänyt. Oma ihoni on rasvoittuva sekaiho, mutta nyt kyllä ensimmäistä kertaa elämässäni huomaan ihoni olevan myös todella pintakuiva ja kiristävän heti jos ei suihkun jälkeen laita voidetta.

 • Reply Annak Monday, November 27, 2017 at 00:24

  Luonnonkosmetiikkaa ei tule käytettyä, muuta kuin jos jostakin esim kaverilta tai bette boxista satun saamaan. Joskus yritin kokeilla, mutta voimakkaat hajut kokeilemisssani tuotteissa sai palaamaani tuttuihin turvallisiin.. mun iho on sekaiho. Otsassa on joskus epäpuhtauksia ja se ravoittuu päivän mittaan helposti, leuassa on hormoninäppyjä etenkin kuukautisten aikaan, poskien iho on normaali ja nenä kuivuu :D jos tähän naamaan löytyis joku tuotepaketti niin testaisin kyllä mielelläni ja voisin vaikka ilnoitella miten ne on toiminut ja mitä oon tykännyt :)

 • Reply Anni R Monday, November 27, 2017 at 01:18

  Ihon kosmetiikan ja varsinkin luonnonkosmetiikan kanssa olen vielä täysin aloittelija. Työssäni olen jatkuvasti kosketuksissa erilaisten kemikaalien ja bakteerien kanssa, huomaan että ihoni on tästä selvästi kärsinyt. Siksi olenkin ruvennut tutkailemaan luonnonkosmetiikan etuja, mutten sopivia tuotteita ole itselleni vielä löytänyt. Mielenkiintoista olisi päästä tätä Mossa sarjaa kokeilemaan, sillä täysin uusi tuttavuus minulle. :)
  Itse omaan sekaihon lisäksi kasvojen t-alueella kuivan ihon sekä minulla on nenän alueella runsaasti mustapäitä. Ihon kanssa meikkaaminen on välillä hyvin vaikeaa, sillä meikkivoidekkin halkeilee ja jää kuivan näköiseksi, kun oikeita tuotteita ei ole alla suojaamassa.

 • Reply Miia Monday, November 27, 2017 at 02:24

  Melko iso osa ihonhoitotuotteistani on luonnonkosmetiikkaa, lähinnä Madaraa. Meikeissä en ainakaan vielä ole luonnonkosmetiikkaan siirtynyt. Ihoni rasvoittuu jonkin verran ja mustapäitä on melko paljon, finnejä satunnaisesti. Satsaan huolelliseen tuplapuhdistukseen, seerumeista ja kosteusvoiteista valitsen kosteuttavia ja anti-aging tuotteita, koska ihoni alkaa jo kolmenkympin iässä ikääntymään.

 • Reply Maiju Monday, November 27, 2017 at 04:30

  Olen viimeisen vuoden aikana alkanut vaihtaa kosmetiikkatuotteitani luonnonkosmetiikkaan sitä mukaan, kun edelliset tuotteet ovat loppuneet. Alun perin luonnonkosmetiikkainnostukseni lähti siitä, kun ahdistuin antiperspiranttien sisältämästä alumiinista ja sen kulkeutumisesta kehoon. Deodorantin vaihdettuani ajattelin, että miksi haluaisin käyttää muidenkaan tuotteiden osalta sellaista kosmetiikkaa, joka sisältää mm. muoveja ja muita ei-luonnollisia aineita, jotka voivat mahdollisesti olla haitallisia niin itselleni kuin ympäristöllekin. Luonnonkosmetiikkaa voi käyttää hyvällä omalla tunnolla myös siksi, että sertifioitujen tuotteiden osalta tietää, ettei niitä ole testattu eläimillä. Olenkin nyt ihan hurahtanut luonnonkosmetiikkaan ja muutenkin ekologisempaan elämäntapaan! Olen testaillut tämän vuoden aikana jo useampia luonnonkosmetiikkamerkkejä, mutta Mossan tuotteet ovat jostain syystä jääneet testaamatta, ja olisi kiva päästä antamaan niillekin mahdollisuus. :)

  Ihoni on mielestäni tyypiltään sekaiho, jolla on etenkin näin talviaikaan pintakuivuutta. Mustapäitä ja yksittäisiä näppyjä löytyy jonkin verran. Kesästä asti minua on vaivanneet pienet tukkeumat otsalla, joista en ole onnistunut pääsemään eroon. Näin 25-vuotiaana olisi varmaan syytä alkaa pohtia myös ikääntymisen merkkien ennaltaehkäisyä. :)

 • Reply Nea Monday, November 27, 2017 at 05:11

  Oon ihan aloittelija vielä luonnonkosmetiikan parissa mutta koko ajan kiinnostus kasvaa ja vanhojen tuotteiden loppuessa olen alkanut vaihtamaan luonnollisempiin tuotteisiin. Ihoni on herkkä ja kosteusköyhä ja siksi läpi vuoden ihonhoidon tärkeintä osaa näyttelee usealla eri tavalla kosteuttaminen sekä tarpeeksi hellävaraisten tuotteiden käyttö ettei iho ärsyynny :) olisikin ihana päästä kokeilemaan näitä!

 • Reply Pauliina Monday, November 27, 2017 at 07:22

  Olen lisännyt luonnonkosmetiikkaa meikki- ja ihonhoitotuotteisiini vähitellen parin vuoden ajan. Kuten kerroit itsestäsi, myöskään minulle ei sovi totaalikieltäytyminen vaan olen yrittänyt löytää tasapainon synteettisen- ja luonnonkosmetiikan väliltä:) Ihoni on aina ollut hyvä, mutta iän (27v) ja opiskelujen myötä stressi sekä väsymys näkyvät tavallista enemmän ja kauemmin. Pintakuivalle, couperosaan taipuvalle iholleni Mossan tuotteet olisivat ihana lisä:)

 • Reply *Annimiina* Monday, November 27, 2017 at 07:44

  Itsekin aloin kiinnittää kolmisen vuotta sitten raskausaikana huomiota siihen millaisia myrkkyjä iholleni läträän. Ja varsinkin sitten kun vauva ja taapero oli koko ajan iholla. Tätä nykyä käytän hiustenpesuun itse tekemääni palashampoota, ja huuhtelen omenaviinietikalla. Kasvoille sekoitan itse sopivista öljyistä kosteysöljyn. Voiteet ja meikit olen vaihtanut entisten loputtua luonnonkosmetiikkaan, vartaloni olen vuosia rasvannut kookosöljyllä ja talviaikaan lisään sheavoita. Deodoranttia olen käyttänyt puolen vuoden aikana ehkä viidesti, huomasin etten tarvitse. Mossa on vielä täysin tuntematon ja ollut kyllä mielessä testata. Ihoni on pintakuiva ja herkkä mutta samalla rasvoittuva.

 • Reply Allu Monday, November 27, 2017 at 07:52

  Itse omaan pintakuivan ja herkän ihon, joka näin talviaikaan parhaimmillaan muistuttaa oranssia elmukelmua oikein pahastuessaan viimasta ja kuivasta ilmasta 😩 Olen oppinut äidiltäni ihonhoidon tärkeyden ja siksi kasvoja tuleekin puhdistettua ja rasvailtua aamuin/illoin. Tämän vuoksi tuotteiden toimivuus onkin ihan huipputärkeää. Tuotteissani olen jo pitkään suosinut heleyttäviä sarjoja, sillä kahden vaippaikäisen äitinä jää meikki usein tekemättä ja unenpuute muutenkin verottaa oman osuutensa. Siksi onkin kiva välillä huomata, kuinka oikealla ihonhoidolla saa jo huomattavan muutoksen yleisilmeeseen! Luonnonkosmetiikkaa kokeilen aina mahdollisuuksien mukaan, varsinkin jos tuotteesta olen kuullut aiemmin positiivisia kokemuksia. Ja kiitos, kun aikoinaan vinkkasit skin rollerista, ihan mieletön lisä ihonhoidossa!

 • Reply Pauliina Monday, November 27, 2017 at 08:08

  Itse olen luonnonkosmetiikkaa kokeillut noin puolitoista vuotta. Tällä hetkellä käytän sekä luonnonkosmetiikkaa (shampoot, saippuat, kasvovoiteet, dödö) että synteettistä (meikit). Mossa on kyllä tuttu, miulla on silmänympärysvoide, bb-voide sekä tuo lakka-päivävoide käytössä.
  Suosittelen tutustumaan myös Yliopiston apteekeissä myytävään YA-naturae sarjaan, joka on kotimainen ecocert-sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja! :)

 • Reply szz Monday, November 27, 2017 at 08:22

  Oon käyttänyt luonnonkosmetiikkaa ainakin sen kaks vuotta. Hiljalleen aloitin silloin kokeilemaan ja nyt on kaikki ihonhoitotuotteet luonnonkosmetiikkaa kun alkoi ahistaan kaikkien kemikaalien määrä iholla. Sit onkin tullut testailtua myös hiustenhoitotuotteita.
  Mossa onkin kiinnostanut jo pitkän aikaa mutta jostain syystä jäänyt kokeilematta.
  Oma iho on +30 sekaiho ja varsinkin talvisin kuiva ja herkkä.

 • Reply Piia Monday, November 27, 2017 at 08:26

  Vinkki: meillä on Suomessa myös ihan oma luonnollinen marjasarja, joka on ollut markkinoilla jo ennen Mossaa: Ekopharma Helsinki :) Kannattaa tutustua, ihania tuotteita suomalaisista marjoista ja Suomessa valmistettu <3 Ekopharmalla on suomalainen luonnonkosmetiikkasertifikaatti FI-Natura.

 • Reply Iines Monday, November 27, 2017 at 08:30

  Ihanaa kun postasit Mossasta! <3 On ihan oma lempparimerkkini luonnonkosmetiikasta, itse olen jo pitkään vannonut mm. tuon päivävoiteen, maailman parhaimman öljyn ja yönaamion nimeen. Samoin toi peeling on käytössä. Aivan paras hinta-laatusuhde! Kokeile muuten myös Mossan misellivettä, se on myös AIVAN HUIPPU!! :)

 • Reply Titta Monday, November 27, 2017 at 08:32

  Olen käyttänyt noin vuoden verran luonnonkosmetiikkaa, vähitellen vaihtanut kaiken luonnollisempaan. Hiuslakka taitaa olla tällä hetkellä ainoa joka ei ole luonnonkosmetiikkaa, sitäkin tulee nykyään käytettyä todella vähän. Ihoni on sekaiho, pintakuivuutta löytyy. En ole vielä löytänyt luonnonkosmetiikasta tarpeeksi kosteuttavaa voidetta, varsinkin näin talviaikaan. Olisi ihana päästä testaamaan Mossaa.

 • Reply Mirka Monday, November 27, 2017 at 08:33

  Näyttää ja kuulostaa ihanalta :) Luonnonkosmetiikka kiinnostaa kovasti ja olen siskoltani kuullut paljon hyvää tämän merkin tuotteista. Mielelläni kokeilisin itsekin. Ihoni on pintakuiva sekaiho ja etenkin näin talvisaikaan hyvin janoinen. Hyvä apu juuri tuohon ikävään, kiristävään pintakuivuuteen on vielä löytämättä, ehkä Mossa voisi auttaa :).

 • Reply Emma Monday, November 27, 2017 at 08:37

  En ole koskaan tainnut ostaa yhtään luonnonkosmetiikkatuotetta, vaikka olen kyllä joitakin testereitä kokeillut. Sitä on jotenkin jumahtanut niihin vanhoihin merkkeihin ja ehkä tietoa eri luonnonkosmetiikkametkeistä ei ole ollut tarpeeksi, mainoksiakin on näkynyt aika vähän. Itselläni on aina vähän punoittava ja välillä pintakuivaiho, joka kuitenkin päivän mittaan rasvoittuu, mikä saa meikin näyttämään aika kaamealle. Myös kaikki syömiset, hormonimuutokset ja stressi näkyvät finneinä iholla. Joten mielelläni testaisin, löytyisikö tältä merkiltä luottotuoteita oikkuilevalle iholleni! 😊

 • Reply Tintti Monday, November 27, 2017 at 08:46

  En ole koskaan kokeillut luonnonkosmetiikkaa, mutta tämän postauksen luettuani olisin erittäin innokas kokeilemaan. Tämä Mossa sarja kuulostaa erittäin toimivalta. Itelläni on normaali iho, talvisin ehkä hieman pintakuiva ja leukaan tuppaa aina välillä näppyjä.

 • Reply Jenni Monday, November 27, 2017 at 08:52

  Juuri eilen mietin luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossa kun omat rasvat alkavat loppua. Haluaisin siirtyä luonnonkosmetiikkaan enenevissä määrin, mutta hyvät tuotteet ovat hakusessa, kiitos siis vinkistä! Luonnonkosmetiikkaan haluan siirtyä samoista syistä kuin sinäkin, en haluaisi lätkiä naamaan mitä vain. Raskausaikana sitä havahtuu moniin asioihin!
  Oma ihoni on kuiva/pintakuiva ja tuo öljy lähtee kyllä tilaukseen <3

  • Reply Jenni Monday, November 27, 2017 at 18:52

   Pakko tulla vielä lisäämään että tuli tilattua muutakin kuin vain öljy :D Positiivinen yllätys Mossan hinnoista, Madara on nimittäin juuri korkeiden hintojen vuoksi jäänyt hyllyyn ja luonnonkosmetiikkaan siirtyminenkin sen myötä… Nyt odottamaan pakettia saapuvaksi! :)

 • Reply K Monday, November 27, 2017 at 08:54

  Aloittelija olen ihan paria luonnonkosmetiikkakokeilua lukuun ottamatta. Oma ihoni on pintakuiva sekaiho, joka mielellään kuivuisi entistä enemmän näin talvisin. Epäpuhtauksia kerääntyy helposti nenän alueelle ja leukaan. Kovin ”tujuja” ihonhoitotuotteita en uskalla kasvoillani käyttää, sillä huomaan näiden helposti lisäävän epäpuhtauksien syntymistä. Kevyillä mutta kosteuttavilla tuotteilla siis mennään. :)

 • Reply Marine Monday, November 27, 2017 at 09:01

  Minä olen n.nelisen vuotta käyttänyt ja ollut kiinnostunut luonnonkosmetiikasta. Alku oli hankala, minulla on vaikea sekaiho (entinen akneiho) joka ottaa helposti itseensä jos vaihtaa tuotteita. Etenkin siirtyminen ns.normikosmettikasta luonnolliseen otti koville. Näppyjä alkoi ilmestyä ja iho meni muutenkin huonoon kuntoon. Jälkikäteen olen tajunnut että alkoi puhdistumaan. Mutta kun sinnikkäästi jaksoin yrittää ja vaikka luovuttaminen kävi monesti mielessä jatkoin vain. Nyt olen vähän sekalaisesti käyttänyt normi- ja luonnonkosmetiikka ja tämä kombo on sopinut iholleni. Mielelläni haluaisin tätä minulle uutta merkkiä päästä testaamaan. Etenkin näin talviaikaan jotain kirkastaa/kosteuttavaa sarjaa.

 • Reply Jetta Monday, November 27, 2017 at 09:02

  Mä olen myös ihan aloittelija, mutta tarkoitus on pienin askelin siirtyä käyttämään pelkästään luonnonkosmetiikkaa esimerkiksi ensi vuoden aikana. Mulla on herkkä ja kuiva iho, joka saattaa kuitenkin pukata epäpuhtauksia. Todennäköisesti epäpuhtaudet johtuu siitä, etten ole vielä löytänyt sopivia tuotteita, nämä voisi hyvinkin olla ne! :-)

 • Reply Jennihakala Monday, November 27, 2017 at 09:05

  Olen itse jo vuoden tehnyt kosmetiikkaprojektia; aina vanhan tuotteen loppuessa olen ostanut tilalle luonnonkosmetiikkaa. Nyt raskaana ollessa olen myös kiinnittänyt asiaan ekstrahuomiota, esimerkiksi mahaan on kiva hieroa rasvoja ja öljyjä joissa ei ole ylimääräisiä kemikaaleja :) Tähän mennessä suosikkisarjani on ollut Mossan ”isosisko” Madara, mutta myös Mossaa on pitänyt kokeilla jo pidemmän aikaa, erityisesti tuo kasvoöljy kiinnostaa näin yalven tullen!

 • Reply Johanna Monday, November 27, 2017 at 09:11

  En ole ennen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, mutta se kiinnostaa kovasti! Käytän avenen rasvoja ja ne ovat jopa kalliimpia kuin nämä, joten tässä olisi kyllä potentiaalinen korvaaja… minulla on melko kuiva, mutta helppo iho. Ei tule helposti näppyjä yms vaan aika hyvässä kunnossa, mutta näin pakkasten tullen meinaa vähäb kiristää.

 • Reply Karita Monday, November 27, 2017 at 09:18

  Moikka! Tosi kiva postaus, tällaisia luen mielellään! Itse olen tässä syksyn kuluessa kiinnostunut yhä enemmän meikkikaappini sisällöstä ja sen luonnonmukaisuudesta. Pyrin toimillanni kuormittamaan luontoa mahdollisimman vähän ja tähän luonnonkosmetiikka on oiva vastaus! Lisäksi uskon luonnonkosmetiikan hoitavan ja ravitsevan ihoa paremmin kuin synteettinen sisarensa. Tähän menessä ehdottomaksi lempisarjoiksi on muodostunu Tata Harper sekä Nuori. Ihan mielettömiä😍. Näin 19-vuotiaana ihoni on vielä hyvässä kunnossa mutta tavoitteeni onkin pitkäjänteinen hoitaminen ja ennaltaehkäisy. Luotan aikaisin aloitetun ennaltaehkäisyn olevan avain myös siihen, että ihoni kukoistaa kahdenkymmenvuoden kuluttua! Oma ihotyyppini on sekaiho joka taittaa hieman kuivan puolelle, etenkin näin talvisin. Olisi ihana päästä testaamaan tätäkin tuotesarjaa, vaikuttaaa miellyttävälle!

 • Reply suvi Monday, November 27, 2017 at 09:20

  Täysi untuvikko täällä luonnonkosmetiikan suhteen! Sisarukset on jo hurahtaneet täysin luonnonkosmetiikkaan, mutta itse en ole vielä mukaan lähtenyt, mutta kiinnostaisi kovasti! Näin 22-vuotiaana olisi hyvä jo alkaa pitämään parempaa huolta omasta sekaihostani, joka tuntuu vaihtavan käyttäytymistä joka viikko:/ Iho on pintakuiva, mutta toisaalta taas rasvoittuva?? Ota tästä sitten selvää, minkälaisia tuotteita tähän nassukkaan pitäisi käyttää. Apu olisi tarpeen!

 • Reply Ninni Monday, November 27, 2017 at 09:25

  En ole aiemmin juuri käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, mutta olisin kiinnostunut kokeilemaan. Olen aina ajatellut, että ekosarjat eivät ole riittävän tehokkaita ongelmaiholleni. Minulla on aikaisemmin ollut vaikea akne. Tällä hetkellä ehkä pintakuiva sekaiho, epäpuhtauksia on edelleen. Olen erityisesti kiinnostunut erilaisista seerumeista ja ihoöljyistä. Tuo Mossan Facial Oil Vitamin Cocktail vaikuttaisi kokeilemisen arvoiselta tuotteelta.

 • Reply E Monday, November 27, 2017 at 09:33

  Kiinnostaa kyllä tää mossa sarja. Jos tää olisi pelastus mun iholle? Mulla on pintakuiva ja jotenki dull iho miten nyt sanois. Väsymys paistaa läpi ja ei ole sellanen heleä olo ihossa. Ennen oli kuiva joo mutta kuitekki ns nuorekas. Nyt tää mammaloma paistaa jo läpi. Ei jaksa ees meikata kun tietää että meikkipohja näytää huonolta tälläistä ihoa vasten. Oon kokeillu aika paljon kaikkia merkkejä mutta luonnontuottdet on vielä listalla :)

 • Reply Ansku Monday, November 27, 2017 at 09:44

  Koko ajan luonnonkosmetiikan käyttö on lisääntynyt, kaikkia luottotuotteita en tosin ole vielä korvannut. Oma iho on t-alueelta vähän rasvoittuva, muutoin pintakuiva.

 • Reply HannaK Monday, November 27, 2017 at 10:03

  Oon yrittänyt siirtyä kosmetiikkatuotteissa yhä enemmän luonnonkosmetiikkaan. Vasta alkumetreillä ollaan, mutta en osaisi enää kuvitellakaan laittavani iholleni mitään muuta.

  Mossan tuotteista oon kokeillut aiemmin misellivettä ja ihastuin siihen tosi paljon. Olisi ihana päästä testaamaan muitakin tuotteita ja löytää hankalalle iholleni apua. Mulla on hormonaalisesti oikutteleva iho, joka on kaiken lisäksi talvisaikaan pintakuiva. Oon onneksi saanut ruokavaliolla enimmät näpyt rauhoittumaan, mutta etsin yhä sopivaa ihonhoitosarjaa, jolla saisin ihoa vielä parempaan kuntoon. Iholle on jäänyt aika paljon arpia sen huonommista vaiheista, joita yritän myös saada haalenemaan. Eli haasteita riittää! Onneksi suunta on koko ajan parempi ja toivoa ei menetetty. :) Uskon, että oikeilla tuotteilla pääsen vielä parempaan lopputulokseen.

 • Reply Nene Monday, November 27, 2017 at 10:10

  Heräsi kyllä kiinnostus Mossan tuotteisiin. Vielä en ole varsinaisesti luonnonkosmetiikkaa kokeillut, mutta jonkin verran olen alkanut kiinnittämään enemmän huomiota siihen, ettei käyttämissäni tuotteissa ole esim. liikaa turhia hajusteita ym. aineita joihin iho voi herkästi reagoida.
  Ihoni on +40 (ikä ei varsinaisesti vielä ihossa pahemmin näy, onneksi), kuivuuteen taipuvainen, herkästi reagoiva. Etenkin näin talviaikaan, kesällä tilanne on helpompi. Lisäksi harmina on vielä lääkitys, mikä heikentää ihon omaa uusiutumiskykyä. Mikä osaltaan tekee päivittäisen ihonhoidon entistäkin tärkeämmäksi ja oikeiden tuotteiden löytämisen haastavaksi. Olisi ihanaa päästä kokeilemaan näitä tuotteita!

 • Reply Iina Monday, November 27, 2017 at 10:21

  Luonnonkosmetiikka on jonkuverran tuttua ennestään ja olen siitä kovin kiinnostunut. :) Ihoni on Pintakuiva mutta löytyy myös satunnaisesti (imetyksestä johtuvien hormonedein piikkiin) näppylöitä.

 • Reply Banu Monday, November 27, 2017 at 10:29

  Kerran oon kokeillut luonnonkosmetiikasta kasvojen puhdistusainetta. Sain varsinkin otsan seudulle järkyttävästi pikkunäppyä, jota en heti yhdistänyt uuteen puhdistusaineeseen. Jatkoin sen käyttöä muutaman kuukauden, mutta oireet eivät laantuneet! Tämän kokemuksen vuoksi kiinnostaisi testata luonnonkosmetiikkaa toiselta merkiltä, mutta rahojani en ehkä ole valmis vielä laittamaan siihen:D ihoni on erittäin pintakuiva.

 • Reply iitup Monday, November 27, 2017 at 10:43

  Luonnonkosmetiikka on itselleni melko tuntematonta. Olen testannut luonnonkosmetiikan puolelta ainoastaan misellivettä ja se oli oikein hyvä tuote kyllä! Oma ihoni on pintakuiva ja hieman epäpuhtauksiin taipuva.

 • Reply Elli Monday, November 27, 2017 at 10:43

  Olipa mukava lukea lisätietoja Mossasta, kyseinen luonnonkosmetiikkamerkki on kiinnostanut minua ja tämän postauksen perusteella menee ehdottomasti testiin! Itsekin olen luonnonkosmetiikan suhteen vielä noviisi, otin luonnonkosmetiikan puhdistustuotteet ja kasvovoiteet sekä öljyn käyttöön muutama kuukausi sitten sen toivossa että saisin rauhoitettua pintakuivaa sekaihoani – ja sen luonnonkosmetiikka on toden totta tehnyt! Pakko sanoa että jo näin lyhyessä ajassa olen hurahtanut täysin luonnonkosmetiikan ravitseviin, vitamiini- ja antioksidanttipitoisiin sisältöihin ihan täysillä 😅 Mossa lähtee tuotesarjana seuraavaksi testiin 👍

 • Reply JenniJ Monday, November 27, 2017 at 10:57

  Täällä kans lasten myötä oon alkanu vähentää kemikaaleja ja siirtynyt pikkuhiljaa luomuun. Mutta vielä on matkaa. Mulla on aika haastava iho, pintakuiva ja helposti punoittava/reagoiva. Kattelin nuita tuotteita ja vaikuttaa kyllä siltä että testiin täytyy saada 😊

 • Reply Johanna Monday, November 27, 2017 at 10:59

  Mä olen (nykyään) hyvin vannoutunut luonnonkosmetiikan käyttäjä. Omassa käytössä ei muuta kosmetiikkaa olekaan, mutta käyn tavallisella (ei ekokampaajalla) raidottamassa hiukseni pari kertaa vuodessa, pyydän välttämään värin laittoa päänahkaa (lähelle)’
  Aina ei näin ole ollut. Kärsin teininä pahasta! aknesta, johon hain apua ihotautilääkäriltä (megavirhe!). Sain rasvoja, jotka osoittautuivat hirveiksi. Tyynyliinojen ja lakanoiden haurastuttamisen ohella rasvat polttivat kasvoihin jäljet ja turvottivat silmät. Kiitos vaan 80-luvun lopun aknenhoito-ohjeistukset.
  Hieman hipahtava äitini vei minut luontaistuotekauppaan, josta saatiin apua. Olen siis käyttänyt eri luonnonkosmetiikkasarjoja noin 25 vuotta ja saanut vuosien aikana ihotautilääkärien myrkyillä pilatun ihoni hyvään kuntoon.
  Nykyään “vähemmän on enemmän” eli käytän kosmetiikkaa mahdollisimman vähän. Tällä hetkellä käytössä siperialaista halpisluonnonkosmetiikkaa, joka nyt tuntuu hyvältä. Joudun vaihtamaan sarjoja, koska ihoni kyllästyy ja silloin alkaa oireilemaan. Hieman päälle nelikymppisenä ihoni on nyt kuivuuteen taipuva sekaiho.

 • Reply Sanni Monday, November 27, 2017 at 11:29

  Luonnonkosmetiikkaan olen pyrkinyt siirtymään oikeastaan jo viimeiset pari vuotta ruvettuani kasvissyöjäksi. Minulle on tärkeää, että eläimet eivät joudu kärsimään ihmisten “turhuuksien” kuten kosmetiikan testaamisen vuoksi, ja monet luonnonkosmetiikkatuotteet ovat myös vegaanisia/cruelty free-tuotteita. Samoin kiinnostaa yhä enemmän mitä kehooni imeytyy ihon kautta, kun suuhunkin yritän laittaa aina vain enemmän hyvää oloa tuottavia ruokia. Saksassa asuessa testailin luonnonkosmetiikkaa paljonkin, siellä kun tuotteet ovat huomattavasti halvempia ja helpommin saatavilla kuin Suomessa. Logona oli yksi suosikkimerkkini. Suomeen työttömänä palattuani piti kosmetiikkavalinnoissa säästää, mutta nyt yritän taas löytää omalle iholleni parhaiten sopivia luonnonkosmetiikkatuotteita täältä. Ihoni on pääasiassa kuiva ja herkkäkin, välillä punoittava, mutta varsinkin tiettyyn aikaan kuusta puhkeaa joskus kipeitäkin näppyjä erityisesti t-alueelle tai poskiin. Mustapäitä löytyy myös nenästä. Kiva että Mossaa saa helposti Ruohonjuuresta, ja hintakin on moneen muuhun tuotemerkkiin verrattuna edullinen! Ainakin BB-voidetta voisin testata heti!

 • Reply Lelluu Monday, November 27, 2017 at 11:37

  En ole käyttänyt luonnonkosmetiikkaa muistaakseni koskaan, mutta on alkanut kiinnostamaan. Tuosta merkistä oon kuullut hyvää, joten olisi kiva itsekkin kokeilla. Mun iho vähän rasvoittuva, mutta muuten aika normaali.

 • Reply Ida Monday, November 27, 2017 at 11:47

  Luonnonkosmetiikka kelpaa minulle oikein hyvin, sillä ihoni on todella herkkä.

 • Reply Helena Monday, November 27, 2017 at 11:47

  Valtavan paljon eri ihonhoitotuotemerkkejä on tullut kokeiltua, mutta luonnonkosmetiikka taitaa vielä olla testaamatta. Mun iho on yksi iso ongelma (äärimmäisen pintakuiva mutta rasvoittuva sekaiho), joten oon aika epäileväinen monia tuotteiden antamia lupauksia kohtaan, mutta kuitenkin avoin uusille kokeiluille. Joten tästä ihosta löytyisi haastetta, jos haluatte ottaa vastaan! :)

 • Reply Rosa Monday, November 27, 2017 at 11:49

  Oma ihoni on erikoinen sekoitus: atooppinen eli tosi kuiva mutta samalla kasvot rasvoittuvat. Ehkä siis sekaiho? Olen hiljalleen alkanut kiinnostua enemmän luonnonkosmetiikasta, ja olenkin ottanut tavaksi aina yhden “tavallisen” tuotteen loputtua ostaa tilalle jokin luonnonkosmetiikan versio. Pikkuhiljaa kohti siis luonnonmukaisuutta! :)

 • Reply Kati Monday, November 27, 2017 at 11:51

  Mossa sarjasta olen kuullut ja monesti meinannut ostaa testiin, mutta aina se on jäänyt. :D Olen kuivaihoinen, joten saan läträtä rasvaa niin naamaan kuin vartaloonkin. Kiinnostaisi kovasti päästä kokeilemaan! :)

 • Reply Emmi Monday, November 27, 2017 at 11:54

  Olen käyttänyt jonkin verran Lushin luonnonkosmetiikkatuotteita, mutta enemmän ns. luksustuotteissa, kuten kasvonaamioissa. En käytä juurikaan meikkiä, joten pyrin pitämään ihon mahdollisimman terveenä ja kauniina ilman meikkiäkin. Siksi olen todella kiinnostunut vaihtamaan myös ihonhoidon perustuotteet luonnonkosmetiikkaan. Ihoni on melko herkkä ja reagoi helposti synteettisiin parfyymeihin ja väriaineisiin. Siksi vaihtoehtoinani ovat joko apteekin perustuotteet, tai ehkäpä luonnonkosmetiikka. Muutoin ihoni on pintakuiva sekaiho.

 • Reply Niina Monday, November 27, 2017 at 11:57

  Ihoni on hyvin herkkä ja reagoi helposti kaikkeen, jonka vuoksi luonnonkosmetiikka voisi olla paras vaihtoehto. Tällä hetkellä käytän vain puhdistusaineena luonnonkosmetiikkaa. Minulla on taipumusta akneen ja jonkin sortin atooppinen iho. Näin talviaikaan kuivuu järjettömästi ja toisinaan vaikea saada edes meikkiä tasaisesti tämän vuoksi.
  Hoidan ihoani säännöllisesti aamuin illoin ja pari kertaa viikossa käytän kuorintaa ja naamioita. Varsinkin nyt tällä hetkellä kosteuttavaa naamiota.
  Olen myös kokeillut jättää eri ruoka-aineita pois ihoni parantumiseksi, mutta kuivuusongelmaan en ole siitä saanut apuja. Joten olisi mahtavaa päästä mukaan testaamaan, jos vaikka vihdoin löytyisi itselle sopiva tuotesarja!

 • Reply Roosa Monday, November 27, 2017 at 12:02

  Olen alkanut vähitellen kiinnostumaan enemmän luonnonkosmetiikasta ja joihinkin tuotteisiin olen jo tutustunut. Olen siis vielä aloittelija luonnonkosmetiikan saralla. Olen kuullut paljon hyvää Mossa tuotesarjasta ja olenkin harkinnut niiden kokeilemista. Minulla on aika haastava ihotyyppi.. Pintakuiva iho johon tulee helposti epäpuhtauksia. Näin talvella iho kuivuu todella helposti ja jos laitan ns vääränlaisia rasvoja niin naamassa on paljon finnejä.

 • Reply Larde Monday, November 27, 2017 at 12:02

  Olen siirtynyt ihonhoidossa täysin luonnonkosmetiikkaan, enkä voisi olla tyytyväisempi päätökseen. Laboratoriossa kehitetyt ainesosat eivät houkuta lainkaan, vaan ennemmin käytän luonnon omia aineita ihollani. En ole kokeillut Mossan tuotteita, joten olisi ihana päästä kokeilemaan uutta! Ihotyyppini on rasvoittuvaisuuteen taipuva normaali iho.

 • Reply Iida Monday, November 27, 2017 at 12:17

  Olen muutamia tuotteita jo testaillut luonnonkosmetiikasta ja erityisesti innotustunut juuri Mossasta! Nyt ei ole yhtäkään Mossan tuotetta käytössä jostain syystä, mutta täytyykin varmaan taas laittaa hankintaan! Omistan atooppisen ihon, mikä näkyy talvisin kuivana ihona, mutta kuitenkin hieman rasvoittuva iho.

 • Reply HeidiS Monday, November 27, 2017 at 12:21

  Täällä olisi kiinnostunut kokeilemaan! En ole luonnonkosmetiikkaa vielä käyttänyt, mutta olisin valmis testaamaan josko se auttaisi erityisesti talvella pintakuivaa sekaihoani :)

 • Reply Aprikoosi Monday, November 27, 2017 at 12:24

  Luonnonkosmetiikka kiinnostaa, innostuin erittäin paljon näistä postauksessasi esitellyistä tuotteista! Ihoni on hyvin kuiva, etenkin talviaikaan kuivalla ilmalla ja paljon lentokoneessa aikaa viettävänä saa ihan päivittäin rapsuttaa kasvoista kuivaa ihoa pois, joten super kosteuttavia apukeinoja kaivattaisiin.. ehkäpä näissä olisi pelastus?

 • Reply Johanna Monday, November 27, 2017 at 12:53

  Itse olen vasta aloittelja luonnonkosmetiikan käyttämisessä. Mutta esim. semmoista sarjaa kun Joik olen kokeillut ja ne tuotteet on ihania :) Olisin kiinnostunut kokeilemaan luonnonkosmetiikkaa enemmän mutta en tiedä miksi sitä tulee aina ostettua niitä samoja tuotteita. Itse olen 37v ja mulla on poskista kuiva ja muualta vähän rasvoittuva iho.

 • Reply Sanna Monday, November 27, 2017 at 13:03

  Itse en ole vielä oikein koskaan käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, intoa olisi kokeilla. En jotenkin ole osannut löytää hyviä luonnonkosmetiikka tuetteita vielä. Ihoni on hyvin arka ja kuiva.

 • Reply Taina Monday, November 27, 2017 at 13:16

  Minulla on juuri tuo Mossan öljy käytössä, ja se on vaikuttanut ihan mukavalta tuotteelta. Vaikka ihoni on rasvoittuvampi ja herkästi kiiltelevä (mutta ei liiemmin epäpuhtauksia), tuo öljy imeytyy hyvin kunhan vain muistaa laittaa aika maltillisesti. On kyllä tosi riittoisa – olen käyttänyt sitä nyt jo pari kolme kuukautta ja vajausta pullossa hädin tuskin näkee!

  Muutenkin luonnonkosmetiikka kiinnostaa, mutta koska ihoni on aika herkkä, olen aika varovainen kokeilemaan uusia tuotteita. Myös värikosmetiikan pysyvyys mietityttää, sillä kaipaan meikkituotteiltani etenkin helppoutta ja luotettavuutta tilanteessa kuin tilanteessa. Olen myös hyvin vaalea iholtani, joten kaikilla merkeillä ei välttämättä edes ole sopivia sävyjä tarjolla. Mutta eiköhän niitäkin ala pikku hiljaa löytyä kun kysyntä kasvaa. :)

 • Reply Petra Monday, November 27, 2017 at 13:31

  Mä myönnän olevani erittäin surkea ja laiska hoitamaan ihoani.. Nuorena mun saamattomuus ei haitannut, koska mulla oli niin hyvä iho. Nyt, kun tekee stressaavaa toimistotyötä kuivassa ilmassa ei saamattomuus ja laiskuus enää toimikaan vaan jotain täytyy oikeasti tehdä. En oo kuitenkaan löytänyt sitä omaa sarjaani ja juttuani, mutta Mossa vaikuttaa kiinnostavalta! Mulla on kuiva iho, johon tulee usein vaikeita ja kipeitä finnejä. Eikä varmaan helpota kun oon likaisilla käsillä koko ajan koskemassa niihin.

 • Reply Pauliina Monday, November 27, 2017 at 13:34

  Aloittelija olen luonnonkosmetiikan saralla. Öljyistä on jonkin verran kokemusta, Mossa taasen uusi tuttavuus. Minulla on herkkä ja kuiva iho, mikä kuitenkin on altis epäpuhtauksille.

 • Reply Charlotta Monday, November 27, 2017 at 14:08

  Mulla iho on nyt parhaillaan todellisessa murroksessa. Sain aikuisiällä kasvoilleni aknen ja hiljattain siihen vahvan lääkityksen. Ihoni on siis muuttumassa sekaihosta hyvin kuivaan ihoon. Mossalta aikaisemmin on ollut käytössä ihan paras puhdistusvaahto ja juurikin tuo kehumasi öljy. Hieman tässä joutuu kosmetiikka-arsenaalia uudistamaan, kun epäpuhtaan sekaihon tuotteet eivät enää käykään kuivalle ja erityisen pintakuivalle iholle… :D

 • Reply Jespsu Monday, November 27, 2017 at 14:22

  Luonnonkosmetiikka ehdottomasti kiinnostaa, mutta en ole vielä kokeillut mitään muuta kuin jotain kasvonaamiota. Itselläni on sekaiho, epäpuhtauksia mutta todella pintakuiva. Aika haastava ainakin omasta mielestäni. Tuntuu etten ole vielä löytänyt tuotteita, jotka imeytyisi tarpeeksi syvälle, mutta eivät enää puskisi takaisin ihon pinnalle.

 • Reply Vii Monday, November 27, 2017 at 14:59

  Olen jo muutama vuosi sitten vaihtanut meikit, ihon, ja hiustenhoitotuotteet luonnonnosmetiikkaan.

  Kiinnostus lähti alun alkaen päänahan alueen ongelmista, kun päänahkani oli kuiva, kutiseva ja hilseilevä ja revin päänahan rikki ja verille yöaikaan. Kokeiltuani kymmeniä eri kampaamo ja apteekkituotteita, vaihdoin shamppoon luonnollisempaan ja päänahan ongelmani ovat huomattavasti helpottuneret joskaan ei kokonaan poistuneet, sillä päänahan ihoni on atooppinen.

  Tukkani on todella paksu, mutta myös aina ennen todella kuiva ja karhea kalliista kampaamotuotteista huolimatta. Vaihdettuani shampoon luonnonkosmetiikaan ja palasaippuaan ja hoitoaineen satunnaisiin hiushuuhteisiin, olen luopunut hoitoaineen käytöstä ja tukkani on paremmassa kunnossa kuin koskaan. Hoitoaineettomuus ei aikasemmin kuivan, karhean ja takkuisen tukan kanssa olisi tullut kysymykseenkään. Minulla on siis vain positiivisia kokemuksia luonnonkosmetiikasta ja kotikosmetiikasta kuten kookosöljyn käytöstä sheivauksessa jne.

  Ihonhoidon suhteen sen sijaan olen ollut laiskahko ja pessyt kasvot vain vesipesulla tai suolavesihauteella, sillä meikkaan vain harvakseltaan.
  Meikitkin poistan usein öljyn avulla.
  Ihoani rasvaan arganöljyllä tai muulla öljyllä muistaessani, eli en erityisen usein😃

  Uskon, että kemikaalittomuus on ollut syy ihoni kohtuulliseen kuntoon, vaikka epäpuhtauksiakin esiintyy silloin tällöin, yleensä poskien ja leuan alueella.
  Erityisesti isot ihohuokoset, mustapäät ja aikaisemman aknen arvet inhottavat minua.
  Ihoni on ohut, herkkä ja kosmetologin mukaan kuivakin paikka paikoin.

  Kävin kosmetologilla viime viilolla ja järkytyin kuinka paljon tuotteita “pitäisi” käyttää ihonhoidossa puhdistusaineesta kasvoveteen ja kuorintaan sekä kosteusvoiteista seerumeihin. Enkä ehkä kehdannut kertoa kaikkia ihonhoidon “laiminlyönneistäni” ;)

  Olisi mukava testata uusia tuotteita ja toivottavasti löytää luottotuotteita, kun näin opiskelijana ei ole halua eikä mahdollisuutta investoida moniin tuotteisii n, jotka ovat aiemmin jääneet vähäiselle käytölle.

 • Reply Suvi Monday, November 27, 2017 at 15:11

  Kokemukset luonnonkosmetiikasta perustuvat 99% testereihin. Luonnonkosmetiikan käyttö kiinnostaa kovasti – etenkin ihonhoitotuotteiden kohdalla, sillä luonnonkosmetiikkameikit eivät niin innosta (en ymmärrä miksi! :D) Ihoni on tällainen sekaiho. Vähän kuiva, vähän rasvainen ja muutama näppy etenkin leuan ympärillä.

 • Reply heidi Monday, November 27, 2017 at 15:21

  Kiinnostunut aloittelija! Kokemuksia ei juurikaan ole. Kiinnostunut testaamaan, mitä kirjava, punoittava ja herkkä ihoni sanoisi luonnonkosmetiikasta. Uhka vai mahdollisuus? :D

 • Reply Milja Monday, November 27, 2017 at 15:58

  En ole juurikaan käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, koska se on usein kalliimpaa eikä opiskelijana ole hirveästi ylimääräistä. Olisi kuitenkin kiinnostavaa päästä testaamaan jotain. Ihoni on melko rasvainen, eikä kuivu helposti. Jonkin verran on myös pientä näppyä joskus.

 • Reply Marika Monday, November 27, 2017 at 16:42

  Täysin aloittelija luonnonkosmetiikassa, mutta pienin askelin siirtymässä sitä kohti, sillä niin moni on vinkannut niitä kaltaiseni ihon pelastukseksi. Olen atoopikko, eli ihoni on todella kuiva, mutta jostain ihmeen syystä myös näpyt ja finnit löytävät toisinaan tiensä kasvoilleni. Haastetta siis riittää.

 • Reply Ak Monday, November 27, 2017 at 17:14

  Luonnonkosmetiikan suhteen oon ihan alottelija, joitakin näytteitä on tullut vaan kokeiltua. Mutta ehkäpä pitäisi siirtyä niihin (vähintään osittain) kun tuntuu että 25 vuotta kun pärähti mittariin niin jopas ’aina niin hehkeä ja näppylätön’ ihonikin otti askeleen ei-toivottuun suuntaan. Nyt siis taistellaan näppylöitä ja pintakuivuutta vastaan parhaan mukaan! Olisikin huippua päästä testailemaan, mitä oma ihoni sanoo näistä tuotteista, kun tuntuu että vanhat konstit ei enää tepsi hehkeän ihon säilyttämiseen… :)

 • Reply Liina Monday, November 27, 2017 at 17:18

  Olen aikalailla aloittelija luonnonkosmetiikassa, raskausaikana öljysin mahaa dermosilin luonnonkosmetiikka-öljyllä ja ostin laveran dödön ja joskus testaillut yliopiston apteekin luonnonkosmetiikka-sarjaa mutta siihen se on jäänyt. Mulla on oikein kirjaimellinen sekaiho, atoopikkona se on herkkä ja pintakuiva mutta kuitenkin t-alueelta todella rasvoittuva ja epäpuhtauksiakin ajoittain, teini-ikä ei siis ole vielä näin 28-vuotiaanakaan päättynyt :D rasvaisen ihon tuotteet kuivattaa liikaa kun taas usein herkän/kuivan ihon tuotteet taas tukkii ihon. En ole oikein vieläkään löytänyt sellaisia luottotuotteita joilla ihon ongelmat saisi paremmin haltuun.

 • Reply Moona Monday, November 27, 2017 at 17:22

  Kokemukset tähän asti on tosi huonoja, kamalan hajusia tököttejä joista tuli tunkkainen olo iholle. Sanomattakin selvää, että niistä kokeiluista on jo aikaa mutta uudestaan en ole uskaltanut! Aika kovat hinnat myös hidastaa testaamista sekä se, että ihoni on taipuvainen couperosaan ja tarvitsee hellävaraisia tuotteita. Täydellisiä tuotteita en ole siis löytänyt vielä mistään.

 • Reply Riitta Monday, November 27, 2017 at 17:47

  Vaikka olenkin kosmetiikan suurkuluttaja, niin luonnonkosmetiikassa olen noviisi. :) Olen ollut kiinnostunut esimerkiksi Mossan tuotteista, mutta en ole osannut ostaa niitä käyttööni. Ihoni on sekaiho ja esimerkiksi nenän alue on rasvaisuudesta huolimatta pintakuiva. Sen lisäksi ihoni on ohut, joten talvi ei tee todellakaan hyvää. Öljy ja tehokkaasti kosteuttavat tuotteet ovat tarpeen.

 • Reply Pikkumyyx Monday, November 27, 2017 at 17:54

  Useamman kerran olen Stockmannilla katsellut Mossan putiloita, mutt kuitenkin päätynyt aina vanhoihin tuttuihin ihonhoidon osalta. Ihoni on kuiva, mutta kasvoni rasvottuvat kutenkin päivän ainana hurjasti t-alueelta. Koen ihoni hankalaksi, joten tuntuu vaikealta lähteä sokkona ostamaan uusia tuotteita, kun vanhoista tietää varmasti niiden toimivuuden.

 • Reply Annuska Monday, November 27, 2017 at 18:34

  Luonnonkosmetiikka on aina kiinnostanut mutta jostain syystä ei ole tullut ostettua, ehkä olen ollut vähän laiska ja saamaton ja ottanut aina niitä tuttuja tuotteita joita lähikaupasta saa. mutta kovasti haluaisin kokeilla. Ihotyyppini on ehkä Normaali kuivahko sekaiho.

 • Reply Rosa Monday, November 27, 2017 at 18:44

  Mä innostuin luonnonkosmetiikasta oikeastaan alkuvuodesta ja oon alkanut tiedostamatta ja tiedostaen vaihtamaan tuotteita luonnonkosmetiikkaan, kun sopiva tuote löytyy. Meikkipohjassa mun luottotuote on everyday mineralsin puuterit ja poskipunat ja hiustenhoidossa käytän urtekramin tuotteita :) Sen oon huomannut, että hetken kestää iholla ja hiuksilla tottua luonnonkosmetiikkaan, mut oon kyllä löytäny hyviä tuotteita, eikä tuoksuissakaan oo ollut mun mielestä valittamista. Ihonhoidon suhteen pakko mainita madara, niiden tuotteisiin en myöskään oo joutunut koskaan pettymään. Myös Iroisien ja patykan tuotteista on muutama oikein hyvä tuote osunut kohdalle! Mutta näitä mossan tuotteita en oo päässyt vielä kokeilemaan, vaikka tekisi mieli, joten olis siistiä! Mulla on sekaiho. Rasvainen, mutta pintakuiva! Joten haasteita on ollut, löytää sopivan kosteuttavia, mutta ei liian paksuja tuotteita.

 • Reply Hanna Monday, November 27, 2017 at 20:05

  Mulla on hyvin kuivuva iho enkä 31-vuotiaanakaan ole vielä löytänyt sopivaa rasvaa mikä kosteuttaisi tarpeeksi ihoani. Ostan siis joka kerta uutta rasvaa kun entinen purkki loppuu jotta löytyisi joskus se oikea rasva minulle. Luonnonkosmetiikkaa ole käyttänyt vasta vähän, mutta kiinnostusta löytyisi kokeilla enemmänkin lapsen saamisen myötä.

 • Reply Monika Monday, November 27, 2017 at 20:18

  Moikka, kiva postaus! Jäin tietämättömyyttäni miettimään, miten Mossan pakkaukset voisi seltifikaattinsa mukaisesti kierrättää? Käsittääkseni ne ovat muovia (ja lasia)? Perustuuko niiden kierrätettävyys Suomessa suhteellisen uuteen muovin kierrätysmahdollisuuteen?
  Haluaisin vaihtaa kaikki kosmetiikkatuotteeni luonnonkosmetiikkaan. Itselläni on käytössäi Mossan kasvoöljy ja se on kaiken hehkutuksen arvoinen. Löysin juuri uuden tavan sen käyttöön; sekoitan pisaran meikkivoiteen joukkoon, eikä meikkivoide enää tartu ikävän näköisesti ihon kuiviin kohtiin. Ihotyyppini on nimittäin herkkä sekaiho, se suutahtaa helposti sopimattomista kosmetiikkatuotteista ollen välillä kuiva ja toisinaan rasvoittuva. Punaisuus johtuu osin myös couperosasta. Olen luonnonkosmetiikasta kokeillut muutamaa toisen valmistajan tuotetta, mutta ne menivät epämieluisan tuoksunsa puolesta jalkarasvoiksi :D

 • Reply Ilona Monday, November 27, 2017 at 20:26

  Luonnonkosmetiikka on itselle vielä suht tuntematonta. Muutamaa tuotetta oon testannut joku vuosi takaperin, taisi olla pari eri kasvorasvaa ja puhdistusvaahto. Tuotemerkkiä en nyt kuollaksenikaan muista :D Puhdistusvaahto aiheutti kyllä epäpuhtauksien tulvan kasvoille, tai ainakin luulen sen siitä johtuneen sillä en muita uusia tuotteita ollut ottanut käyttöön :/ Ihoni on pintakuiva sekaiho, joka kesäisin on yleensä ihan hyvässä kunnossa mutta talvella pitää ottaa järeät aseet käyttöön ja muistaa extra kosteutus!

 • Reply Sofia Monday, November 27, 2017 at 20:34

  Olen kokeillut joitakin luonnonkosmetiikan tuotteita, mutta aika huonolla menestyksellä, en ole löytänyt oikeita tuotteita ja niiden etsiminenkin on jotenkin haastaavaa. Ihoni on hankala, usein todella pintakuiva, mutta kasvoilla on myös taipumusta rasvaisuuteen ja iho kiiltää usein. Olisi ihan mahtavaa päästä kokeilemaan näitä tuotteita!

 • Reply Maria Monday, November 27, 2017 at 21:59

  Siirryin luonnonkosmetiikkaan lähes kokonaan reilu kuukausi sitten ja ikuisuuden vaivanneet iho-ongelmat ovat jääneet taakse.:-)
  Mossan tuotteista käytössäni on tuo naamio/voide monitoimituote ja olen ajatellut hankkia lisää mossa sarjan tuotteita.
  En usko että palaan enää syntettisen kosmetiikan käyttäjäksi, ihoni voi nyt hyvin.

 • Reply meow Monday, November 27, 2017 at 22:12

  Oon aika tuore luonnonkosmetiikan kokeilija :) Ihoni on herkkä ja kuiva. Tällä hetkellä testissä Madaran tuotteita eikä muusta olekaan kokemusta :)

 • Reply Mikaela Monday, November 27, 2017 at 22:13

  Mä oon vasta tutustumassa luonnonkosmetiikkaan. Olikin kiva huomata, että siskolle lahjaksi ostama öljy (myös Mossa) onkin luonnonkosmetiikkaa. Mun ihotyyppi on luultavasti pintakuiva, muutoin suht helppo. Olis mahtava päästä testailee näitä :)

 • Reply Marika Monday, November 27, 2017 at 22:19

  Tahtoisin löytää jo todella herkälle ja nimenomaan pintakuivalle iholle sopivat ja kosteuttavat tuotteet. Olen kokeillut niin monia merkkejä kalliista luonnonkosmetiikkaan, että usko ja rahat alkaa loppua. Ei tee mieli ostaa toiveikkaana taas kallista purkkia, todetakseen ettei kosteuta ja mahdollisesti posket alkaa jo punottaa ärsytyksestä.
  Mutta uskon että niin kuin rakkaudessa, niin myös ihonhoidossa on olemassa se oikea! Testaisin ihan hullun mielellään tätä merkkiä, toiveikkaana tietenkin, sen oikean löytämisestä iholleni.

 • Reply Elisamm Monday, November 27, 2017 at 22:55

  Mielenkiintoinen aihe. En oo aiemmin luonnonkosmetiikkaan tutustunut, mutta tää sun “puhe” herätti mielenkiinnon. Näitä ois mahtavaa päästä testaamaan! Mun iho on rasvoittuva + edelleen 25 vuoden iässä aika paljon epäpuhtauksia, mutta silti myös pintakuiva.. Eli vähän haastava iho siis ihonhoidon kannalta.

 • Reply Lentävä Monday, November 27, 2017 at 23:53

  Olen käyttänyt luonnokosmetiikkaa muutaman vuoden. Ihoni on tuntunut niin paljon paremmalta kun siirryin liki kokonaan luonnonkosmetiikkaan.
  Olen 24, ihoni on pintakuiva sekaiho, t-alue rasvoittuu ja nenän alueen ihohuokoset suurentuneet. Iho on kovalla koetuksella, sillä olen lentoemäntä, tämä työ tekee todella huonoa kasvoille.

  Mossasta on tullut mun suosikki. Näin kauniit pakkaukset kaupassa alessa ja päätin kokeilla muutamaa tuotetta. Sen jälkeen vitamiiniöljy ja -päivävoide sekä misellivesi ovat olleet päivittäisessä käytössä useita kuukausia. Niin hyvän tuoksuisia ja edullisia tuotteita – ja riittoisia! Ja iho ei pääse kuivumaan koneessa.
  Tuo yövoide/maski kuulostaa ihanalta, seuraavaksi otan sen käyttöön. Tällä hetkellä laitan yöksi vain jojoba- tai manteliöljyä. Kiinnostaisi kokeilla myös Mossan BB-voidetta, puhdistusvaahtoa ja vartalovoiteita.

 • Reply Laura L Tuesday, November 28, 2017 at 00:03

  Itse vannon suomalaisen EkoPharman nimeen! Ihania tuotteita, myös sertifioitu ja mahdollistaa suomalaisen yrittäjyyden ja perhe-yrityksen tukemisen :) lisäksi saman merkin BTB-sarja mineraalimeikkivoiteineen ja hyaluronihappoineen on ollut aktiivisessa käytössä. Iso peukku ja suositus tälle!

 • Reply Niina Tuesday, November 28, 2017 at 00:34

  Moi! En tiedä, miten paikkansa pitävää mun tieto on, että ihon hyvinvointiin voi loppujen lopuksi pinnalta päin vaikuttaa hyvin vähän. Tämän uskomukseni takia olen kiinnittänyt aina paljon huomiota edullisiin, mutta toimiviksi todettuihin tuotteisiin. Mun iho on todella ”stressiherkkä”. Hektinen työni näkyy myös ihollani. Välillä on päiviä, kun iho näyttää harmaalta ja värittömältä vaikka ruokavalioni on pääpiirteittäin terveellinen ja puhdas. Epäpuhtauksia puskee läpi ja kuulaus on kadonnut kokonaan. Toivoisin löytäväni tästä sarjasta tuotteita, joita voisin jatkossakin kerätä ”kauneuskaappiini” pelastamaan kiirreellisten päivien jälkiä iholtani. Joskus kauan sitten mulla oli joku lumenen voide, jota käytin pitkään. Se oli edullinen ja sai ihoni näyttämään ihanan heleältä ja terveeltä. Siitä on kauan ja sen muistan, että se sisälsi lakkaa. Tuote on poistunut ja sille en ole löytänyt korvaajaa vielä.

 • Reply Kristiina Tuesday, November 28, 2017 at 00:43

  Näitä olis mielenkiintoista testata. Joitakin harvoja luonnonkosmetiikkatuotteita on tullut kokeiltua, mutta aika “uusi tuttavuus” nää itselleni on. Mun iho on todella haastava, kun on kuiva mutta siltikin rasvoittuva ja epäpuhtaisuuksiakin kiusaksi asti. Ikä ja stressikin alkaa valitettavasti näkyä. Läheskään kaikki kosmetiikka ei käy herkälle iholleni, joten ehkäpä kannattaisi tutustua enemmän näihin tuotteisiin. Kiitos siis vinkistä!

 • Reply Tiia Tuesday, November 28, 2017 at 02:25

  Rakastan luonnonkosmetiikkaa, eikä tekisi mieli enää siirtyäkkään synteettisen kosmetiikan pariin, kun on loistavia luomu tuotteita saatavilla! Ihana ajatus, ettei kehoa kuormita ylimääräisellä kemikaaliannoksella ja tuotteet pääsevät kunnolla hoitamaan ihoa. Mossaa en ole kokeillut, mutta kiehtoo kyllä! Tällä hetkellä ihoni on pintakuiva sekaiho :)

 • Reply Dina Tuesday, November 28, 2017 at 06:40

  En ole vielä saanut aikaiseksi testata luonnonkosmetiikkaa, mutta kiinnostuneena olen lukenut siitä. Minulla on pintakuiva sekaiho, joka rasvoittuu ihan kunnolla päivän aikana. Vaatii siis kunnon kosteutusta, mutta myös kiiltoa ehkäisevää tuotetta. Olen 27-vuotias, että niitä anti-aging-tuotteitakin voisi alkaa pikkuhiljaa ottaa käyttöön. :)

 • Reply Katja Tuesday, November 28, 2017 at 08:20

  Todella hyviä kokemuksia, olen jo vuosia käyttänyt luonnonkosmetiikkaa. En tosin tutustu kovin usein uusiin tuotteisiin, pitäydyn niissä mitkä olen todennut hyviksi. Tämän sarjan tuotteet kiinnostavat, ehkä niistä löytyisi uusia suosikkeja? Oma ihoni rasvoittuu herkästi, muuten suhteellisen “normaali”.

 • Reply Jenni Tuesday, November 28, 2017 at 09:30

  Olen kanssasi ihan samoilla linjoilla, että valitsen luonnonkosmetiikkaa aina kun siihen on mahdollisuus ja jos koen niiden olevan hyviä tuotteita. Itselläni on myös hyvin pintakuiva iho, joten kosteuttavia tuotteita tarvitaan ja tuo yövoide/naamio kuulostaa kyllä houkuttelevalta :) Luonnonkosmetiikka kiinnostaa enemmän ja enemmän ja mielelläni luen uusista hyvistä tuotteista. Itse olen käyttänyt ruotsalaista Maria Åkerberg -luonnonkosmetiikkaa sekä Bohon meikkejä muiden ei-luonnonkosmetiikkatuotteideni rinnalla.

 • Reply Salli Tuesday, November 28, 2017 at 10:43

  Olen muutamien kuukausien ajan käyttänyt luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossa, ja alkanut siirtää myös loppuneita meikkejä luonnonkosmetiikkaan.
  Minulla on sekaiho, joka on taipuvainen epäpuhtauksiin. Eli paikoittain kuiva, paikoittain öljyinen ja epäpuhdas, kaikilla ”herkuilla” varustettuna siis… :D Olenkin tutustunut juurikin Mossan tuotteisiin, ja olen ollut todella tyytyväinen. Olen ehtinyt vasta testata mustikkapäivävoidetta ja karhunvatukkapohjaista yövoidetta, mutta olen jo aivan myyty. Ensimmäiset tuotteet ikinä jotka kosteuttavat ihoani tarpeeksi, mutta joita ihoni ei edes yön aikana pukkaa takaisin pinnalle öljyiseksi kerrokseksi. Huippua!
  Olisikin siis tosi kiva päästä testaamaan Mossan muitakin tuotteita, koska minä ja ihoni olemme nyt jo rakastuneita kyseiseen merkkiin! ☺️

 • Reply Heli Tuesday, November 28, 2017 at 11:57

  Olen kans pikku hiljaa heränny luonnonkosmetiikkaan ja vaihtanut loppuneita tuotteita luonnonkosmetiikkaan. Luonnollisemmat tuotteet kiinnostavat. Oma ihoni on sekaiho, joka rasvottuu ja pukkaa epäpuhtauksia mutta samalla myös kuivuu.

 • Reply Minzu Tuesday, November 28, 2017 at 12:05

  Luonnonkosmetiikka on minulle ihan uusi juttu ja olisi kiinnostavaa tutustua siihen enemmän. Olen 32-vuotias ja minulla on hieman haastava iho. Jos tuotteet ovat liian täyteläisiä, tulee näppylöitä ja jos liian kevyitä, iho kuivuu. T-alue rasvoittuu muuta aluetta helpommin ja posket punoittavat jostain syystä helposti. Lisäksi ihoni on aika herkkä, enkä kestä kauhean voimakkaita tuoksuja.

 • Reply Heta Tuesday, November 28, 2017 at 12:48

  Kiva kuulla, että myös vähän edullisemmat luonnonkosmetiikkatuotteet voivat olla hyviä! Itse olen myös vastikään kiinnostunut luonnonkosmetiikasta vauvan saamisen myötä. Olen kuitenkin ihan ummikko vielä ja olisi ihana päästä testaamaan uusia tuotteita ja kenties löytää uusi luottotuote. Minulla on varmaankin sekaiho, pintakuivuutta on, mutta myös pientä näppyä puskee välillä pintaan.

 • Reply Venla Väisänen Tuesday, November 28, 2017 at 13:27

  Olen käyttänyt pieniä poikkeuksia lukuunottamatta pelkkää luonnonkosmetiikkaa (en vielä kokeillut blogauksen brändiä) yli kuusi vuotta. Iho talvisin pintakuivahko sekaiho, hyväkuntoinen.

 • Reply Eveliina Tuesday, November 28, 2017 at 15:38

  Olen vielä aloittelija luonnonkosmetiikan suhteen. Luonnon kosmetiikka kiinnostaa valtavasti ja olenkin nykyään huomatessani jonkin tuotteen mainostavan itseään luonnonkosmetiikkana valinnut sen. Tuntuu kuitenkin, etten ole vielä aivan perillä mitä milloinkin voi kutsua luonnonkosmetiikaksi ja mitä tuote silloin sisältää? Kiinnostukseni vuoksi olen myös kerran käynyt luonnonkosmetiikka kurssilla: oli mahtavaa tehdä tuotteet itse ja nähdä konkreettisesti mitä tuote sisältää. Sellaisia kaipaisin lisää. Ihoni on vaativa: hyvin kuiva atooppinen iho, joka toisaalta rasvoittuu helposti ja ihollani on paljon laajoja mustapäitä. Olisi mahtaa päästä tähän mukaan testaamaan tuotteita ja erityisesti saada lisää tietoa luonnontuotteista.

 • Reply Jenniina Tuesday, November 28, 2017 at 16:31

  Mossan purkkeja on aina välillä tullut pyöriteltyä hyppysissä, mutta sitten olen aina kumminkin päätynyt ostamaan samoja tuotteita kuin aiemmin. Luonnonkosmetiikka kuitenkin kiinnostaa kovasti, on vain vaikea päättää mistä aloittaa :) Tää olis oiva apu! Mulla on atopiaa ja takana myös aknea, mutta kumpikaan noista ei onneksi juuri kasvoilla näy. Epäpuhtauksia on kuitenkin, ja iho on todella pintakuiva.

 • Reply Kristina Tuesday, November 28, 2017 at 17:29

  Oon tosi kiinnostunut luonnonkosmetiikasta ja käyttöön koitan etsiä etenkin ihonhoidossa luonnollisempia tuotteita, jotka sopii omalle iholle, mutta vielä oon aikalailla aloittelija tässä. Mossan purkkeja olen nähnyt kaupoissa kierrellessä ja vaikuttaa kyllä mielenkiintoisilta tuotteilta, joita tekisi mieli kokeilla. Mulla on pintakuiva sekaiho, joka kaipaa kosteutusta (etenkin näin talvella), mutta semmosessa muodossa, ettei tuki ihohuokosia.

 • Reply Laura Tuesday, November 28, 2017 at 22:51

  Kiinnostunut olen luonnonkosmetiikasta, mutta en ole vielä mitään tuotteita kokeillut. Minulla on pintakuiva, mutta T-alueelta varsinkin kesällä helposti rasvoittuva iho sekä akne, johon ei ole auttanut tähän päivään mennessä vielä mikään lääke tai voide…olenkin todella kiinnostunut ihonhoidosta ja uusista tuotteista ja mielellään niitä aina kokeilen :)

 • Reply Siu Wednesday, November 29, 2017 at 05:31

  Mulla on vähän samanlainen suhtautuminen luonnonkosmetiikkaan: jos löytyy joku hyvä vaihtoehto luonnonkosmetiikan puolelta, ostan sen. Tykkään erityisesti erilaisista öljyistä näin talviaikaan. Ihoni on kuiva ja ellen rasvaa huolellisesti, saan ihania kutisevia kuivia atopialäiskiä etenkin poskille. Lätkäisen yleensä heti herättyäni naamalle kasvoöljyä, joka saa rauhassa imeytyä sillä aikaa, kun syön aamupalaa. Myös erilaiset ikääntymisen merkkejä torjuvat tuotteet alkavat kiinnostaa, kun kolmekymppiä tulee puolen vuoden päästä täyteen.

 • Reply Hemppe Wednesday, November 29, 2017 at 18:28

  Olen erittäin aloittelija vasta! Ostin Urtekramin shampoon messuilta tarjouksesta, oon kyllä tykästynyt siihen! Lisäks multa löytyy Organic Shopin kuorintavoide. Oisin erittäin kiinnostunut kokeilemaan lisääkin luonnonkosmetiikkaa, ystäväni on suositellut niitä jo pidemmän aikaa mutta itse on niin juurtunut tiettyihin tuotteisiin ettei oo “raaskinut” ostaa uusia. Hah, hyvä selitys. :D Mun oma iho on suht kuiva, ja tarvitseekin etenkin näin talvisaikaan kunnon kosteutusta!

 • Reply Susanna S Wednesday, November 29, 2017 at 21:31

  Hieman reilun vuoden verran olen suunnannut koko ajan enemmän luonnonkosmetiikan puoleen sitä mukaan kun vanhat tuotteet ovat loppuneet. Ruohonjuuressa tulee käytyä melko useastikin, mutten ole tainnut vielä löytää luottotuotteita kasvoilleni. Muutamaa eri sarjaa olen jo kokeillut (mossaa en toistaiseksi mutta se oli seuraavana listalla) ja huomaan kyllä ihoni voivan paremmin mutta toivoisin vielä selkeämpää parannusta sekaiholleni, joka helposti rasvoittuu otsasta ja varsinkin nyt talven lähestyessä kuivuu etenkin nenän ja suun ympäriltä. Vaikka ikää on jo 27 niin edelleen näppyjä pukkaa varsinkin otsaan, onneksi nykyään hillitymmin luonnonkosmetiikkaan siirryttyäni.

 • Reply Jenni Thursday, November 30, 2017 at 04:54

  Pikkuhiljaa yritän siirtyä luonnonkosmetiikkaan ja mieluusti myös vegaaniseen kosmetiikkaan. Välillä tuntuu ihan toivottomalta löytää itselle tarpeelliset/sopivat tuotteet sopivaan hintaan, mutta Mossa kuulostaa tarkemman tutustumisen arvoiselta! Mulla on iho mennyt aivan sekaisin lääkityksistä johtuen ja olen ihan pulassa ekaa kertaa aknen kanssa. Aknen lisäksi mulla on myös todella kuivan oloinen iho, enkä tiedä enää mitä tämän kanssa pitäisi tehdä :D

 • Reply Anna Savolainen Thursday, November 30, 2017 at 18:38

  Hei ! Mulla ei ole kauheesti kokemusta luonnonkosmetiikasta, mutta tuota mossan tyrnivoidetta olen kerran ostanut ja sen hyväksi todennut. Se oli ihanan pehmeää ja samettista ja pumppupullo on hygieninen ! Hassua miten eksyin blogiisi selaamaan ja törmäsin tähän juttuun, kun olen jo jonkin aikaa halunnut taas siirtyä luonnonkosmetiikkaan ja juuri tämä Mossa on ollut mielessä. Haluan käyttää luonnonkosmetiikkaa, koska uskon että se ravitsee ihoani paremmin ja syvemmältä kuin perusrasvat ja ihoni voi sitä kautta paremmin myös vanhemmalla iällä. Mulla on myös pintakuiva iho, jossa on myös ajoittain epäpuhtauksia. Kiitos postauksestasi, tuli oikeaan hetkeen ja tarpeeseen ! <3

 • Reply Lise Friday, December 1, 2017 at 10:20

  Mulla on jonkin verran kokemusta luonnonkosmetiikasta, esim. Lily lolo ja madara on tuttuja. Mulla on pintakuiva epäpudas sekaiho, joka voi kyllä paremmin kun käytän luonnonkosmetiikkaa.

 • Reply Iina Friday, December 1, 2017 at 20:30

  Mää oon käyttänyt pelkkiä luonnonkosmetiikan tuotteita ihon- ja hiustenhoidossa jo muutaman vuoden. Mulla on sen verran moniongelmainen iho, että kaikki ns. “ylimääräinen” rasittaa ihoa eikä sovellu mulle ja sen huomaa heti, jos esim. jossain spontaanissa kyläilyreissussa ollessa täytyy käyttää normikosmetiikan tuotteita jonkun muun kaapista.

  Mun ihoni on siis herkkä, couperoottinen ja pintakuiva sekaiho, eli aika montaa asiaa saa olla hoitamassa samaan aikaan :D Oon ollut tyytyväinen suurimpaan osaan aiemmin käyttämistäni luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteista, mutta aina ei oo varaa luksukseen, joten tällä hetkellä käytössä on vaan niin sanotusti bare essentials, eli kookosöljy putsarina, kasvovesi ja yövoide, jota käytän aamuin illoin. Nyt talvella huomaa taas tosiaan sen, että kaipaisin ehdottomasti lisäkosteutusta jonkun öljyn tai seerumin muodossa ja meikin alla käyttäisi mieluusti vähän ohuempaa ja nopeammin imeytyvää voidetta. Kookosöljyn lisäks ihan kunnon kasvoputsari olis myös paikallaan, koska tällä hetkellä sen virkaa hoitaa luonnonkosmetiikan käsisaippua, joka ei tosiaan oo ihan optimaalisin vaihtoehto tälle herkälle nassulle voimakkaamman pesevyytensä vuoksi. Eli todellakin kelpais joku kiva paketti, jota testailla näin talviaikaan ja mielelläni raportoisin tuloksista muiden luettavaksi, koska levitän mielelläni luonnonkosmetiikan ilosanomaa muillekin – sekä heidän itsensä, eläinten että ympäristön puolesta!

 • Reply Viivi Friday, December 1, 2017 at 22:15

  Luonnonkosmetiikka on itelleni tosi vieras alue, joten aloittelijoiden joukossa ollaan myös täällä! Mun kasvojen iho on viimeiset reilut 5vuotta tökkinyt aika paljon ja viime kesänä käännyinkin ihotautilääkärin puoleen joka määräsi lääkeet aknen hoitoon ja nyt suunta on paljon parempi. Tällä hetkellä ihoni on siis hetkittäin pintakuiva ja välillä herkillä. Luonnonkosmetiikka olisi varmasti kokeilemisen arvoista ja tämä paketti vaikuttaa tosi mielenkiintoselle! Olis huippua testata jos näiden käyttö perus tavaratalon tuotteisiin auttaisi aknen hoidossa joko nyt tai lääkekuurien päätyttyä! :-)

 • Reply Miia Saturday, December 2, 2017 at 10:54

  Olen pari kolme vuotta sitten aloittanut Madaran luonn.kosmetiikalla ja siitä pikkuhiljaa siirtäny kaikki ihonpuhdistusjutut, rasvat, kasvovedet jne luon.kosmetiikkaan. Osa meikeistä on kans mut osaan en oo viel löytäny tarpeeks hyvää tuotetta. Mut en kans oo totaalikieltäytyjä et normikosmetiikka pienis määrin menee kans.

  Mossaakin oon kokeillu mut ei oo mun iholle sopivin, tykkään mm. Madarasta ja Avrilista enemmän.

 • Reply maija Saturday, December 2, 2017 at 14:05

  Käytän ahkerasti luonnonkosmetiikkaa, mutta Mossa on jäänyt merkkinä vielä testaamatta. Ihotyyppinä minulla sekaiho, joka siis kuivuu mutta kuitenkin rasvoittuu. Eli vähän haastava tapaus etenkin talviaikaan. Uskon, että Mossan tuotteilla saisin tasapainotettua ihon kosteutta ravitumpaan suuntaan ja kiristys katoaisi kasvoilta :)

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post