Pelitestailuja, herkkuja ja ystäviä

*Pelit on saatu kokeiluun Martinexilta

Me ollaan ihan pelifaneja ja se on ehkä käynyt joissakin postauksissa ilmi. Kuulostaa ihan hassulta ehkä kolmekymppisillä ihmisillä, mutta meidän yhden ystäväporukan mieli-illanvietto on usein kasa herkkuja ja hyviä ruokia, erinomaista seuraa ja pelejä. Kokoonnutaan usein viettämään iltaa ja pelataan tietopelejä ja sanaselityspelejä aamun pikkutunneille. Mielipelejä on ainakin iKnow ja Alias, joita on hauska pelata myös sekoitetuilla pareilla. Tai no itse asiassa se on ainoa semiturvallinen vaihtoehto, sillä muuten saattaa tässä voitontahtoisessa porukassa olla avioerot pinnalla :D No ei sentään, mutta kilpailuhenkeä porukassa todellakin on, ja sitä on kiva toteuttaa pelien merkeissä.

Peli-iltaan kuuluu siis katettu pöytä ja istumisesta hieman puutuneet lihakset. Onneksi väliaikaisessa käytössä sisällä olevat terassihuonekalumme ovat sangen mukavia, nimittäin tämän peli-illan aikana vierähti aikamoinen tovi.

Sain Martinex-yhteistyömme puolesta Pelikon pelejä testattavaksi ja mikäs sen mieluisampi tehtävä! Martinex omistaa pelivalmistaja Pelikon, ja heillä on pelejä ihan jokaiselle ikäluokalle. Me otimme sieltä viisi erilaista testiin ja vietimme äärimmäisen hauskan peli-illan pienellä porukalla, kun ystävämme oli käymässä Kuopiosta. 

Tää kannattaa lukea loppuun, jos on seurapeli-ihminen, sillä olen jättänyt suosikkimme viimeiseksi.

Kättä päälle

Kättä päälle oli ehkä se peli, joka feilasi meillä. Kysymykset oli sellaisia, että peliä voisi tavallaan pelata hauskasti lapsiperheen kesken ja peli voi olla jopa aika lasten mielikuvitusta kehittävä. Kysymykset kuten “mikä ammatti sopisi merenneidoille?” olisivat varmasti kivoja joko lasten kanssa pelatessa tai pienessä tuiskeessa. Kuitenkin osa kysymyksistä oli luokkaa “Miss Suomia.”, mikä olisi ehkä lapsen kanssa tosi hankala. Kuitenkin joukossa on hauskoja “mitä yhteistä on kirjassa ja pähkinässä?” -tyyppisiä kysymyksiä, joten ehkä pienellä korttien esivalmistelulla tästä saisi ihan mahtavan pelin nimenomaan lasten kanssa pelattavaksi. 

Staccups

Staccups on nopea, hauska ja helppo! Tiedättekö kun lapsena pelattiin niitä sellaisia korttipakkapelejä, missä oli kaksi korttipakkaa ja sitten piti jatkaa tiettyyn suuntaan korteilla ja huutaa stiplu, kun sama kortti oli molemmissa pakoissa? No tää on vähän samantyyppinen. Haastavaksi tämän tekee kuppien kaksivärisyys, mutta no, tää on helppo ja tästä on useita variaatioita. Nopeuspeli, vaikennettu nopeuspeli ja strategiapeli. Peli on helppo, sillä sitä voi pelata millaisella kokoonpanolla tahansa (lapsesta vaariin) ja siinä ei ole kielimuureja. Meillä on aika kansainvälinen ystäväporukka, ja ihan perhekin. Vaikka kaikki puhuvat suomea edes jonkin verran, joku Alias on poissuljettu peli perheenä (miehen ja minun perheet siis) meille, sillä suomen taito on kaikilla erilainen. Tämä on ihan mahtava peli esimerkiksi mökkireissulle tai vaikka joulunviettoon, sillä peliä voi pelata miljoona erää ilman että se käy tylsäksi ja sitä voi tosiaan pelata niin mummo lastenlasten kanssa kuin aikuiset keskenään tai koko isolla porukalla. 

Ja sitten päästäänkin meidän kolmeen supersuosikkiin! 

Bananagrams

Bananagrams on ihan super! Pelin idea on hieman scrabblemainen, mutta nopeampi ja itsenäisempi. Jokainen pelaaja ottaa määrän X kirjainlaattoja, joista pitää alkaa rakentaa omaa sanaristikkoa. Dumppaamalla yhden kirjaimen joudut ottamaan kolme lisää ja aina kun saat käytettyä kaikki kirjainlaatat, huutamalla “Kuori”, kaikki pelaajat joutuvat ottamaan yhden laatan lisää. Tätä jatkuu siihen asti, että kasassa on enää vähemmän laattoja kuin on pelaajia, jonka jälkeen ekana ristikkonsa valmiiksi saanut, voittaa. 

Tää yhdistää niin monta hauskaa puolta. Ensinnäkin, tässä kannattaa miettiä strategiaa; dumppaileeko laattoja ja ottaa paljon laattoja, mutta potentiaalisesti saa nopeammin ja enemmän sanoja niistä aikaiseksi, jolloin ristikkoa on helpompi rakentaa. Toiseksi kyse on sanapelistä, mikä on aina hauskaa, kun aviom… “joku” yrittää saada jotain ihan kummallisia sanoja läpi. Kolmanneksi tämä on myös nopeuspeli omalla tavallaan. 

Pelin säännöt on helpot, pelin tempo aika vauhdikas ja peli ei kestä älyttömän pitkään. Ei ole lautaa tai mitään ylimääräistä, vaan banaanipussillinen laattoja. Tästä lisäplussaa, nimittäin tällainen kulkee todella helposti ja vähän tilaa vieden mukana reissussa, mökillä yms. 

Vaikka meillä oli viisi peliä kokeiltavana, tämä piti vetää kahdesti putkeen, oli nimittäin tosi hauskaa! Ei ole hinnalla pilattu, mutta eräältä pelaajalta pisteitä sai myös pelilaatat, jotka ovat näppituntumassa todella laadukkaita ja hyviä käsitellä. 10/10. 

Escape the room

Escape the roomia mä odotin ihan eniten innoissani, sillä mä rakastan pakohuoneita! Tässä on kyseessä pakohuone, jonka voi järjestää helposti omassa kodissa. Ideana tässä on siis selvittää mysteeri tunnin tai kahden sisällä, riippuen ryhmän koosta. Huoneet ja niissä yleensä olevat lukolliset ratkaisut ovat tässä toteutettu kuorina. 

Tää oli ihan hirmukiva! Me selvittiin ulos ja pelastettiin maailma itse asiassa 41 minuutissa, mutta se ei mielestäni tarkoita, että tää olis kovin helppo. Me ollaan käyty paljon pakohuoneissa, joten meillä on aika hyvät lähtökohdat tähän. Lisäksi yleensä me ollaan aina jotenkin pakohuoneissa jääty jumittaa jotain ihan hölmöä, mutta nyt kerrankin hoksottimet toimi kaikilla vuoronperään niin, että löydettiin vastauksia. Oltiin myös aika maaginen tiimiyhdistelmä, sillä kaikki edustimme erilaisia päättelykykyjä, joten kaikki toi omat vahvuutensa pöytään. 

Tää on aivan mahtava jokaiselle pakohuone-intoilijalle. Ainoa miinus on tietenkin se, että peliä ei voi pelata kuin kerran! Toisaalta, peli maksaa 29,90, pakohuonekokemus koko porukalta yleensä n. 80 euroa ja siitä ylöspäin. Tässä on kuitenkin mielestäni mahtavaa se, että pelaamisen jälkeen tämän voi antaa eteenpäin kaveriporukalle. Ihan mielettömän hauska ajatus on aloittajina laittaa tänne pieni muistivihkonen, mihin merkitään suoriutumisaika ja pelaava tiimi. Ja sitten lautapeli kiertoon! Hauska nähdä kenelle se päätyisi vuosien aikana. 

Yksi miinus tässä on. Pelin edetessä ei todellakaan tule mieleen pitää silmällä, mitkä vinkit tulee mistäkin kuoresta. Kun peli oli done, tavaraa oli pöydällä aika paljon ja joutui pinnistelemään muistaakseen sen järjestyksen. Tuotteen uudelleenkäytettävyden ja tällaisen kiertämisen puolesta olisi kiva, jos jossain laatikon kätköissä olisi ohjeet vihjeiden takaisin laittamiseksi. Eihän pelin kierrättäminen ole ehkä myyntitavoitteen mukaista ajatuksena, mutta se on ihan idea, joka on heitetty pelin ohjeissa ilmoille. Olisi siis tällainen kehitysidea pelin tekijöille! Tämän ohjeenhan voisi toteuttaa vaikkapa nettisivulla, niin se ei vahingossakaan pilaa peliä, jos joku malttamattomana avaa laatikkoa turhan reteesti. 

Mä sain idean, että tämähän olisi mahtavaa laittaa kiertoon jollekin lukijalle niin, että joukossa on yhteystietoni. Lukijani laittaisi tämän sitten itse eteenpäin pelaamisen jälkeen jollekin tutulleen tms. Näin peli lähtisi kiertämään ja olisi hauskaa nähdä, miten monta peliä vaikka vuodessa sillä pelattaisiin. Olisi huikeaa, jos vaikka vuoden päästä joku meilaisi mulle kertoen montako peliä on ollut, mikä oli huipputulos yms. Siihen kirjaseen voisi kirjoittaa terkkuja tuleville pelaajille. Eikö ois ihan kivaa? :)

Jättäkää tähän postaukseen kommenttia, niin arvotaan kelle lukijalleni peli matkaisi meiltä! :)

Ja sitten vielä Escape the roomiakin suurempi suosikki! 

SMART10

SMART10 saa meiltä 11/10 pisteet. Oltiin kaikki vahvasti sitä mieltä, että tämä nousi meidän top3-peleihin Aliaksen ja iKnown rinnalle. 

Pelissä on valmiina tuollainen laite, jossa on kymmenen vastauksen peittonappulaa. Keskellä on kysymys. Vastausvaihtoehtoja on erilaisia, kysymyksen ympärillä olevan renkaan väristä riippuen. Ne voi olla totta tai väärin, tai sitten avoimia. Kysymykset ovat usein vaikkapa sellaisia, että “Kuka elokuvaohjaaja”. Näkyvissä on kymmenen elokuvaa, ja sitten pitää tietää ne ohjaajat. Pelilauta kiertää vuorotellen pelaajilla, ja oikein tietäessä saa pisteen. Jos vastaa väärin, mennettää kaikki sen kortin pisteensä ja passaamalla saa pitää pisteensä, muttei enää jatkaa ko. kysymystä. 

Megaiso plussa näistä kysymyskorteista tekijöille! Esim. iKnown kompastuskivenä on ollut toisen pelin liiallinen vaikeus ja toisen ehkä hieman turhan helpot kysymykset. Ennen kaikkea siinä ollaan ihan liian Jenkki-orientoituneita paikoitellen. Lisäksi iKnowssa on ärsyttävää, kun kortteja pitää käännellä ja on usein riski, että jonkun vastauksen vahingossa näkee ja kysyjä ei siksikään voi osallistua itse pelirinkiin. 

SMART10:ssä tuo laite on mahtava! Kortti liukuu sieltä helposti pois paljastamatta mitään vastauksia, eikä kukaan voi kurkkia sieltä mitään. Lisäksi kaikki voivat koko ajan pelata. Kysymykset on tosi laidasta laitaan, sotilasarvoista elokuvaohjaajiin ja pelissä joutuu yhdistämään niin tuotteiden suunnittelijoita kuin maita ja lippuja. Kysymykset on aika yleispäteviä ja kansainvälisesti kattavia, ja per jokainen kortti kymmenen vastausta on helppoja ja vaikeita. Yleensä kymmenen vastauksen joukossa on 2-4 helpohkoa, 3-4 keskivaikeaa ja pari tosi vaikeaa. Tää tekee pelistä ihan mielettömän kivan! Ei tarvii tuntea itteään ihan tyhmäksi, kun aina tietää edes yhden vastauksen. Ja kun on saanut jo sen oman pisteensä, niin seuraavan arvailu on aina riski. Menettääkö jo ansaitun pisteen/pisteet ja arvaa puolivarman vai ei? Strateginen, äärimmäisen yleissivistävä ja todella kiva. 

Me pelattiin tää ekana läpi ja oltiin aivan fiiliksissä. Saatiin peli-illan pelikokeilut päätökseen vasta joskus puolenyön jälkeen ja silti haluttiin ehdottomasti pelata tämä vielä kerran läpi :D Niin siinä sitten istuttiin vielä aamukahdelta kisaamassa ja seuraavana aamuna D heräsi tietenkin 7 pintaan. Eikä edes harmittanut, oli aivan univelkojen väärti! 

Yksi olennainen kehitysidea SMART10:lle on! Kortteja tässä on 100, ja ne on kaksipuoleisia, eli pelikortteja on n. 200. Meillä meni kahdessa pelissä ehkä noin kolmekymmentä korttia. Meillä on jo nyt hätä puserossa, että nämä ei millään riitä niin pitkäksi aikaa kun iloa pelistä olisi :D Saatiin itse asiassa Kuopion vahvistukselta komennus, että peliä ei saa pelata ilman häntä :D Kortithan laitetaan takaisin kojeeseen, ja ne voi tietenkin käyttää uudelleenkin, mutta hyvämuistiset todennäköisesti muistaa nämä. Vieno toiveemme onkin, että näihin saisi lisäkysymys-pakkauksia! :D

Ihan superkiva peli-ilta takana ja voin lämpimästi suositella ainakin Bananagramsia, SMART10 ja EscapetheRoomia niin isänpäivä- kuin joululahjoiksikin vielä loppuvuodelle! Tai miksei ihan vaan viikonlopun viihteeksi. Jos pelailette usein eri-ikäisellä ja erikielisellä porukalla, niin myös Staccups on suosituksen arvoinen. Kättä päälle ei ihan saanut meiltä suositteluja, mutta ryhmädynamiikasta riippuen tääkin voi olla tosi kiva. 

Kertokaa jotain teidän suhtautumisesta peleihin! Lempparipelejä, kivoja muistoja, mitä ikinä :) Ja tietty sen, mikä olisi teistä täydellinen peli, jolle olisi kysyntää. Mä välitän toiveet eteenpäin Martinexille! (Mulla saattaa olla myös muutama hassu oma idea :D) Kaikkien vastaajien kesken arvon tuon EscapetheRoomin, joka pääsee kokeilemaan vuoden pelimatkaa toivottavasti ympäri Suomen!

10+

You Might Also Like

109 Comments

 • Reply Johanna Sunday, October 8, 2017 at 22:21

  Hep hep mukana!!! Meillä on 4 naisen porukka joiden kanssa harrastuksena mysteerihuone+illallinen -tyyppiset tapaamiset ja nyt ongelmana on se ettei Kuopioon ole tullut pitkään aikaan uutta mysteeriä ja seuraava on tulossa vasta tammikuussa 😕 Tämä peli olisi pelastus tilanteeseen! 😊

 • Reply Savon Sunday, October 8, 2017 at 22:31

  Jess, Escape the room olisi mahtava!
  Pitääpä laittaa tuo Smart10 muistiin joulua varten. Pelaillaan lähinnä silloin koko perheen voimin ja Dixit sekä Piirrä ja arvaa ovat olleet hauskoja tähän mennessä. Olisi kyllä ihan mahtavaa, jos jotkut kaverit myös innostuisivat pelailusta ja voisi järjestää peli-iltoja herkkujen äärellä, ah!

 • Reply M Sunday, October 8, 2017 at 22:35

  Mää oisin lähinnä noista syötävistä kaivannu tietoa, eli mitä juustoja teillä on ja mitä noi suklaalla päällystetyt jutut on? Me ollaan pelattu kimbleä ja yatzya. :)

 • Reply Satuj Sunday, October 8, 2017 at 22:41

  Hox hox! Pakohuonepeliä on tullut kertaalleen testattua ja mukava olisi päästä kokeilemaan myös lautapeliversiona ystäväporukan kera :)

 • Reply Venla Sunday, October 8, 2017 at 22:52

  Hep mukana arvonnassa! Ollaan miehen ja muutamien kavereiden kanssa melkosia pelifaneja ja tää ois niin loistava meille. Jos strategiapelit kiinnostaa niin yks peli ihan ylitse muiden noussut on meillä sellainen kun Castle of Mad King Ludwig! Se on huippu ku ymmärtää jutun juonen!

 • Reply Janita Sunday, October 8, 2017 at 22:54

  Moikka,

  Ei nyt sinänsä liity tähän peliaiheseen, mutta mua kiehtoo noi sun herkullisen näköiset juusto/tapaslautaset. Mitä juustoja käytät näissä? :)

 • Reply Maija Sunday, October 8, 2017 at 23:15

  Pakohuonepelifani ilmoittautuu! Olisi superia kokeilla peliä.

 • Reply HennaV. Sunday, October 8, 2017 at 23:17

  Varsinkin näin syksyn tullen on ihana kokoontua kaveriporukalla pelailemaan eri lautapelejä! Uusimpana pelinä meillä on Sanasota niminen peli joka onkin ihan huippuhauska :) Muita lempparipelejä on ainakin Rappa kalja ja miehet vs. naiset alias! Olisi tosi hauskaa päästä kokeilemaan tuota escape peliä ystävien kanssa!

 • Reply Hanna Sunday, October 8, 2017 at 23:17

  Cluedo on varmaan muistorikkain.. voi sitä säännöistä tappelun määrää :D hauska huomata kuinka kilteimmästäkin ihmisestä kuoriutuu ärhäkkä terrieri kun on kyse lautapeleistä. Lautapelit niin kehittävät, mutta antavat sellaisia asioita, mitä ei välttämättä muualta saa :)
  Ihanaa kun joku kirjoittaa lautapeleistä :)

 • Reply -maria Sunday, October 8, 2017 at 23:19

  Mukana! Meillä on kanssa kaveriporukka, jossa kaikki on hulluna lautapeleihin. Tyttöporukassa suuria tunteita herättää Kimble, joka menee lopulta aina siihen, että toisen painaessa noppakupua toinen tyrkkää pelilautaa “vahingossa”, että toiselle tulis pasks numero ja sit nauretaan vedet silmissä :D Toinen strategisempi peli, mitä lämpimästi suosittelen testaamaan, on Menolippu, jossa rakennetaan erilaisia junareittejä ja pyritään myös plokkaamaan vastustajien radat. Meillä on versio, jossa ratoja rakennetaan Pohjois-Amerikan kaupunkien välille, mutta tiedän Tästä olevan mm. Eurooppa ja Aasia -laudatkin. Ehdottomasti suosituin meidän porukassa ja pisimmälle yöhön pelattava peli :D

 • Reply Johanna Sunday, October 8, 2017 at 23:21

  Pakohuonefanina tuota ois tosi kiva testata! Muutoinkin pelivarasto kaipais täydennystä, lempparein siellä ehkä on uusi versio Afrikan tähdestä (kiva peli lapsuudesta, mutta tässä pelikierroksia ja vaikeutta lisätty niin, että aikuisenakin jaksaa pelata)!

 • Reply Ana Sunday, October 8, 2017 at 23:21

  Mukana! :)

 • Reply Irkku Sunday, October 8, 2017 at 23:26

  Itse olen todella innostunut pakohuoneista, mutta olisi kiva kaveriporukalla kokeilla lautapeliversiotakin. Lautapelejä tulee pelattua ihan liian vähän, lapset ovat vielä liian pieniä pelaamaan, mutta muutaman vuoden päästä voidaan pelata koko perhe yhdessä.

 • Reply Katrin Sunday, October 8, 2017 at 23:28

  Hauska idea että tuo peli menisi kiertoon! Kannatetaan 😊 Me rakastetaan aviomiehen kanssa peli-iltoja ja onkin kertynyt lautapelejä hyvä määrä talteen. Ylöjärveltä löytyisi pelille välietappi :D

 • Reply Nauris Sunday, October 8, 2017 at 23:58

  Rakastan noita Pakohuone juttuja! Just eilen oltiin porukalla pakohuoneessa ja voi että sitä riemun määrää kun onnistuttiin pääsemään sieltä ulos :D Eli todellakin haluaisin saada tuon Escape the Roomin käsiini :)

 • Reply Jennina Monday, October 9, 2017 at 00:02

  Mä oon kyllä kans lapsesta asti ollu lautapeli-ihminen henkeen ja vereen. Alias on ollut lemppari aina ja siitäkin ollaa pelattu montaa eri versiota. Viime jouluna saatiin Alias miehet vs. naiset ja se on ollu ihan mahtava.
  Todella hyvä idea toi, että laittais pelin kiertämään (-: meillä ois sitä varten jo peliporukka valmiina!

 • Reply Johanna Monday, October 9, 2017 at 00:19

  Pelit on parhaita!!!! Tutulla porukalla black box on hauska! Pitää päästä testaamaan tota smart10 ehdottomasti!

 • Reply Annak Monday, October 9, 2017 at 01:07

  En oo kerenny vielä escape roomia kokeileen, joten todellakin arvonnassa mukana! Itellä lemppari ja muistorikkaimmat pelit on afrikan tähti, alias, cluedo ja monopoli! Pitäis kyllä pelailla useemmin

 • Reply Chatte Monday, October 9, 2017 at 01:37

  Mukana arvonnassa! Oon kans lautapelifani, omia lemppareita on Trivial pursuit, Love letter ja Huhupuheita. 😊

 • Reply Kaisa Monday, October 9, 2017 at 04:51

  Hauska idea, mukana :)

 • Reply Resus Monday, October 9, 2017 at 05:07

  Mä oon kanssa ihan lautapelifani! Niinkuin myös pakopelienkin, joten tuota ois mahtava kokeilla. Sanotaan omaksi lempparipeliksi Carcassonne :)

 • Reply Katja Monday, October 9, 2017 at 06:33

  Kiinnostaa todellakin, ei ole aikaisemmin tullut kokeiltua mitään escape room peliä, joten olisi jo aikakin 😊 Oma tämän hetkinen suosikkini on porukka peleistä tämä: https://www.lautapelit.fi/Ultimate_Werewolf_ENG

 • Reply Marjukka Monday, October 9, 2017 at 06:52

  Oi lautapelit! Meillä pelattiin usein kotona koko perheellä, kun olin mukula. Nyttemmin on jäänyt pahan kerran ja ehdottomasti EscapeTheRoom olisi meille tervetullut! Saisi nähdä, millainen avoriita saadaan miehen kanssa aikaan miehen tyttären ratkaistessa mysteerin. :D

 • Reply Jen Monday, October 9, 2017 at 07:28

  Olipahan mielenkiintoinen postaus! Täytyy laittaa pari peliä korvan taakse :)

  Sanasota on meillä ihan ehdoton lemppari! Suosittelen lämpimästi tilaamaan sen jostain jos kaupoista ei enää löydy. Toinen peli minkä parissa heilahtaa helposti koko ilta on Haaste! Siinä pääsee tekemään vaikka minkälaisia tehtäviä muiden lyödessä vetoa onnistuuko tehtävä vai ei. :D

  Mutta mukana tosiaan Escape The Room arvonnassa.

 • Reply Skarppi Monday, October 9, 2017 at 07:59

  Rakastan pakohuoneita ja olisi kiva päästä testaamaan tuota pakohuoneen lautapeliversiota :)

 • Reply Venla Monday, October 9, 2017 at 08:00

  Oi vitsi tää olis siisti! Tykkään pakohuonepeleistä, mut ei oo tullu käytyä kun kaks kertaa, kun on niin kalliita. Yritän myös pitää tavaramäärän minimissä, niin olis ihana et voi pelata vaan kerran ja sit antaa eteenpäin seuraavalle!

 • Reply Tuuli Monday, October 9, 2017 at 08:12

  En ole mukana arvonnassa, mutta pakko tulla antaa oma pelivinkki ja se on Haaste. Haaste on lautapeli, mutta sisältää fyysisiä tehtäviä, kuten: “pystyykö pelaaja hyppimään yhdellä jalalla pöydän ympäri pitäen pikkulusikkaa suussa, jossa on noppa” tai sitten enemmän ajattelua vaativia kysymyksiä. Muut pelaajat aina laittaa betsinsä puolesta tau vastaan, miten itse ajattelee että vuorossa oleva tulee pärjäämään. Tosi hauska peli!

  • Reply Riina Monday, October 9, 2017 at 10:52

   Haaste on super lautapeli! 😊

 • Reply Sini Monday, October 9, 2017 at 08:21

  Onpa kätevä tuo pakopeli! Me pelaillaan avomiehen kanssa paljon, ruuanlaiton ystävinä masterchef-peli on paras! Ihania muistoja on myös isompien porukoiden alias-, monopoly- ja scrabble-illoista! :)

 • Reply Pioni Monday, October 9, 2017 at 08:27

  Meidän kolmeakymppiä lähestyvä kaveriporukka on myös lautapelien suurkuluttaja ja superfani! Myös Escape Roomit on tultu testattua, joten tämä lautapeliversio olisi huikea saada testiin! Tämä postaus oli kyllä super mielenkiintoinen ja oli kiva kuulla näistä peleistä, joista en vielä tiennyt mitään. Ainakin SMART10 täytyy käydä ostamassa :)

 • Reply Emmi Monday, October 9, 2017 at 09:46

  Mä oon kerran ollut kokeilemassa pakohuonetta ja tykästyin kauheesti. Oon yrittänyt saada miestä kokeilemaan mun kanssa, mutta vielä en ole onnistunut, koska hän hieman ahtaan- ja suljetunpaikan kammoisena ei ole ideasta niin innoissani kun mä. Mutta toi pakohuone omassa kodissa olisi täydellinen! :) Ehkä sitten uskaltautuisi lähteä kokeilemaan peliä myös ihan oikeassa pakohuoneessa.
  Tää oli kiva postaus, toi Bananagrams lähtee kyllä ainakin lahjatoivelistalle :)

 • Reply Kata Monday, October 9, 2017 at 10:55

  Hyvä peli, joka sopii ikään katsomatta ja jota me tykätään pelata on Triominos sekä vanha kunnon Kimble ja Afrikan tähti. Pakohuonemysteerit on ihan koukuttavia ja toi peli olisi niin must! Mukava lukea mitä porukka tykkää pelata, sillä uusia pelejä on aina kiva kokeilla perheen ja kavereiden kesken. Bananagrams lähtee kyllä pukinkonttiin, kiitos esittelyistä.
  p.s Mitähän herkullisia juustoja sulla on tuossa pöydällä tarjolla? ;)

 • Reply Noora Monday, October 9, 2017 at 11:32

  Mukana arvonnassa!! :)

 • Reply Gugi Monday, October 9, 2017 at 11:47

  Oi, ilman muuta mukana huonepakopelin arvonnassa! Mahtava idea :)

 • Reply Sanna Monday, October 9, 2017 at 12:07

  Oooh… me ollaan ihan armottomia huonepakopelien ystäviä! Tuota lautapeliä olisi tosi kiva päästä pelaamaan :D
  Oma lautapelisuosikki on Carcassonne, aivan loistava peli.

 • Reply Helmi Monday, October 9, 2017 at 12:42

  Arvonnassa mukana!
  Peli-illat kavereiden kanssa on just parasta :)

 • Reply Tilde Monday, October 9, 2017 at 12:54

  Oijoi, toi pakohuone olis ihan unelma! Mun suosikkeja on just tollaset strategia- ja päättelypelit, mut yhtälailla kyl iskee kaikki verbaalisesti haastavat pelit.
  Tuli kyl heti hirveet himot päästä pelailee lautapelejä, just sellasta ihanaa yhdessä puuhasteluu ja erilaista tekemistä!

 • Reply Hanna Monday, October 9, 2017 at 13:05

  Kiitos tästä mahtavasta postauksesta! Itselläni harvoin riittää kärsivällisyys uusien pelien opetteluun enkä siksi ole moniakaan pelejä oppinut pelaamaan. Mieheni tykkäisi pelailla senkin edestä, niin ehkä tästä innostuneena minäkin voisin taas jotain uutta opetella 😃 Tuo Smart10 kuulostaa nimittäin siltä, että aion sen hankkia isänpäivälahjaksi, tai ihan viimeistään joululahjaksi. Ja täytyy vaikkapa joku muistipeli tai vastaava etsiä, että iskä ja poika (1v.) saavat touhuilla sen parissa ja viettää laatuaikaa yhdessä. (Äitikin saattaa kyllä osallistua 😉)

 • Reply Hilla Monday, October 9, 2017 at 13:18

  Mukana! Meidän perheen lemppari peli on bezzerwizzer-tietovisa!

 • Reply JJomi Monday, October 9, 2017 at 13:19

  Mukana! Kaveripiirin lempparipelit ovat jo aiemminkin mainittu Haaste, Alias ja Afrikan tähti Retkikunnat-lisäosineen. Pakohuoneet on ihan parhaita, joten tuo peli kiinnostaa valtavasti!

 • Reply Saija Monday, October 9, 2017 at 13:23

  Mukana! Ollaan myös mieheni kanssa hulluja lautapelifaneja! Parasta vapaa-ajan viettoa on hyvää ruokaa, viiniä ja lautapelejä kavereiden kanssa. Omat suosikit on Dixit, Alfapet ja Carcassonne. Voin muuten lämpimästi suositella tuota Dixitiä testiin! Ihan mahtava peli pelata porukalla.

 • Reply Anskuuu Monday, October 9, 2017 at 13:28

  Täällä myös yksi innokas pakohuonepelin pelaaja! Olis siis enemmän ku ihanaa saada kokeilla vastaavaa lautapeliä ja hieno idea laittaa peli tämän jälkeen kiertoon 👍🏻😊

 • Reply Emmi Monday, October 9, 2017 at 13:50

  Oi, ihana ajatus laittaa peli kiertoon. Pelit on parhaita <3 varsinkin kun ikää tulee, huomaa entistä enemmän nauttivansa peli-illoista kuin baareilusta ja riehumisesta. Olisipa hauska päästä pelaamaan escape the roomia porukalla.

 • Reply Miilu Monday, October 9, 2017 at 14:03

  Ostamme uusia pelejä vähintään jouluisin ja pelaamme niitä koko perheen voimin: vanhempamme ja sisarukset puolisoineen. Lisäksi meillä on yksi ystäväpariskunta joiden kanssa järjestämme saman tyylisiä illanistujaisia, joten pakohuonepelille tulisi käyttöä. Mukana arvonnassa siis!

 • Reply Pinja Monday, October 9, 2017 at 14:57

  Kaikki pelit on parasta ajanvietettä kaveriporukalla! Nyt kun Kuopion läheltä on tullut kaikki pakohuoneet testattua, olisi mahtavaa saada syysiltoihin mysteerejä ratkottavaksi :) Ehdotonta plussaa siitä, että lautapelillä voi sitten ilahduttaa seuraavia pakohuoneista tykkääviä kavereita :)

 • Reply Chuuko Monday, October 9, 2017 at 15:48

  Lautapelit on kyllä rakkautta. Perheen kanssa ollaan aina pelailtu perhepelejä, Briteissä asuessa käytiin viikottain board game meetupissa paikallisessa pubissa pelaamassa, ja löydettiin ihan mahottoman hyviä pelejä kun pääsi laidasta laitaan kokeilemaan. Nyt takaisin Suomeen muutettua ollaan miehen koulututuista yritetty löytää peliporukkaa, mutta vähän hiljaista on vielä ollut uudella paikkakunnalla. Oma ehdoton lemppari laitapeleistä on Carcassonne, uusin tulokas pelikokoelmassa jo aiemmin kommenteissa mainittu Castles of mad king Ludwig. Pakohuoneita tai -pelejä en olekkaan aiemmin pelannut. Ootteko btw kokeillu Rappakaljaa, kun tykkäätte Aliaksen tyyppisistä peleistä? Iso suositus sille kaveriporukassa pelattavaksi illanistujaisissa!

 • Reply Annika Monday, October 9, 2017 at 15:50

  Lautapelit on ihan loistavia! Heittämällä paras illanviettotapa kavereiden kanssa. Me pelaillaan pelejä ihan laidasta laitaan: Trivial Pursuittia, Cards Against Humanityä ja Cluedoa esimerkiksi. Ihan lemppareihin kuuluu sellainen peli kuin 7 Wonders. Ite en kauheena syty esim. Aliakselle kun en ole niin kilpailuhenkinen, mutta muuten oon pelien suhteen aikalailla kaikkiruokainen. Rupes todella kiinnostelee toi Smart10 ja voi olla, että hankin sen pukinkonttiin. :D Ja toi pakohuonejuttu, tosi hyvä idea lautapelille! Ehdottomasti mukana arvonnassa, ja voisin ostaa sen itsekkin, ellei tuntuis opiskelijabudjetilla tyhmältä ostaa peli jota voi pelata vaan kerran.

 • Reply Mare Monday, October 9, 2017 at 16:06

  Ehdottomasti mukana arvonnassa! 😎😊 Meillä on yli kymmenen hengen kaveriporukka, josta osan kanssa on tapana kokoontua just hyvän ruoan ja juonan ääreen pelailemaan porukalla. Meidän lemppareita on strategiapeleistä 7wonders, Menolippu ja ColtExpress sekä tietopeleistä Bezzerwisser, jota pelatessa todellakin parit sekoitetaan niin vältytään parisuhderiidoilta. 😁 Lisäks jotain partypelejä kuten Huhupuhetta ja Rappakaljaa on todella viihdyttävää pelailla. Mulla toive pelintekijöille, et mielellään sellaisia, joita voi pelailla porukalla (7-8 hlöä).

 • Reply Tiia Monday, October 9, 2017 at 16:17

  Haaste on paras! Sitä on pelattu niin paljon että tehtävät ja kysymykset on kertaalleen jo tehtyjä/kysyttyjä. Vaikka Escape room kertakäyttöinen peli onkin, niin olisi mahtava päästä sitä kokeilemaan ja kierrättämään. Loistava idea siis! Mukana arvonnassa ollaan! :)

 • Reply O Monday, October 9, 2017 at 16:23

  Haluaisin kokeilla EscapetheRoomia ja laittaisin sen ehdottomasti kiertämään eteenpäin!!

 • Reply Suvi Monday, October 9, 2017 at 16:59

  Pakohuonepeliä on tullut käytyä kokeilemassa vain kerran, mutta mieli tekisi kovasti mennä uudestaan, niin kivaa siellä oli! Olisi hauska testata tuota kotiversiota :) Isommalla porukalla ollaan tykätty eniten pelata Rappa kaljaa!

 • Reply Kiia Monday, October 9, 2017 at 17:10

  Mukana arvonnassa! Meidän tyttöporukka innostui tänä kesänä Strictly Style -blogista bongatusta Mankelista ja sen parissa naurettiin viimeksi viime viikonloppuna kihlajaisjuhlissa. Lisäksi poikaystävän perheen kanssa tulee pelailtua niin iKnow’ta kuin BezzerWizzeriäkin (suosittelen teille, musta vielä iKnow ‘takin kivempi tietokilpailupeli)!

 • Reply Annu Monday, October 9, 2017 at 17:37

  Ihan mahtava postaus!

  Meillä viikonloppu sujui miehen ja miehen lasten kanssa Trivial pursuitin parissa lähelle puoltayötä pelattiin eikä millään olisi malttanut lopettaa – ei isot eikä pienin .. Lapset 16, 14 ja 9v. Ihan parasta ajan vietettä, ja sulattaa teinienkin sydämet, vaikka muuten some viekin ;)

  Escape peli on joululahjalistalla ja jos se tavalla tai toisella pukin konttii eksyy, on ajatus laittaa se kiertoon juuri kuvaamallasi tavalla.. mulla on 19 serkkua eli pelaajia piisaa ;) Tuo banaani peli siirtyi listalle myös :)

 • Reply J! Monday, October 9, 2017 at 18:14

  Mukana! Alias on se lempparein kaveriporukalla ja perheen kanssa keskitytään sitten enemmän lautapeleihin. Harmittavan vähän tulee kyllä nykyään pelattua, vaikka se kivaa ajanviettoa onkin. Ehkä tästä innostuneena täytyy ottaa pelit taas kovemmalle kulutukselle. Itseasiassa tuosta pakopelistä sainkin hyvän vinkin myös joululahjaksi!

 • Reply Ellaa Monday, October 9, 2017 at 18:21

  Ehdottomasti mukana, aivan huippu idea Anna :)

 • Reply Jossu Monday, October 9, 2017 at 18:32

  Mukana!! Mä niin rakastan kaikkia pelejä, meijän porukalla suosikkeina ehdottomasti Alias ja Skip-Bo. Pakohuonepelejä tullu myös testattua muutamia kertoja, ja aina yhtä hauskaa. :)

 • Reply Roosa Monday, October 9, 2017 at 18:39

  mukana :)

 • Reply Elisa Monday, October 9, 2017 at 19:03

  Iso kiitos näistä suosituksista! Me pelaillaan jonkin verran kaveriporukalla, mutta useimmiten samoja pelejä eli aliasta tai jos on pienempi porukka niin korttipelejä. Alias menee aina huutamiseksi :D mulla on myös 3 hyvää ystävää joiden kans käydään muutaman kerran vuodessa escape roomissa ja se on ihan meidän lempiharrastus, mutta jarrutellaan tahtia sen takia että huoneet ei ihan heti loppuisi kesken :D eli tuo escapetheroom olis aivan huippu meille, korvaisi ehdottomasti seuraavan livepelin!

 • Reply Laura Monday, October 9, 2017 at 19:08

  Miten en oo superkilpailuhenkisenä lautapeli- ja escape room-hulluna tiennyt että on olemassa escape room-lautapeli?! Ihan parasta, oon niin täpinöissä! Meillä on kavereiden kanssa erityisesti reissuissa tapana käydä escape roomeissa, ja niitä on tullut selviteltyä vaihtelevalla menestyksellä niin Kanadassa, Irlannissa kuin Latviassakin :) Lautapeleistä mun ehdoton lemppari on klassinen Trivial Pursuit, ja hyvänä kakkosena tulee Menolippu!

 • Reply meow Monday, October 9, 2017 at 20:04

  Siisti idea :)
  Monopoly Deal korttipeli. Oikeasti ihan paras peli maan päällä! Todella koukuttava peli, jossa saattaa joskus vähän tunteet kuumeta jos on kovin kilpailuhenkinen xD Valitettavasti en oo löytäny sitä enää mistään suomeksi vaan lähinnä englanniksi ja kiinaksi :D Tykkään myös ihan perinteisestä monopolista, mutta tää on parempi!

 • Reply JennaO Monday, October 9, 2017 at 20:14

  Huipun oloisia pelejä! Meillä järjestetään aina kerran kuussa peli-ilta! :) Innolla odotan jo seuraavaa. Kokeiluun pääsee ainakin uusin Trivial Pursuit – peli joka tunnetusti kuumentaa ainakin allekirjoittaneen tunteet! :D

 • Reply Henriikka Monday, October 9, 2017 at 20:48

  Lähdin jo googlettelemaan tuota escapea kunnes luin tekstisi pidemmälle, oi että minä haluan!! Mukana arvonnassa siis! Siskojen kanssa harrastetaan lautapelejä, ikisuosikki on ollut trivial pursuit, pelattiin se -95 versio puhki kun välissä tuli ihan surkeita versioita, mutta nyt on löytynyt jo sen korvaava tältä 2000-luvultakin onneksi. Bezzerwizzer on sen rinnalla oikein oiva. Lisäksi rakastan Aliasta, mutta harva suostuu sitä mun kanssa pelaamaan.. Kimbleä hakattiin joskus niin paljon että nykyään se on kiellettyjen listalla. Menolippu ja Scrabble on myös hyviä! Kiitos tästä postauksesta, ei siskojen kanssa osteta toisillemme enää joululahjoja, mutta on usein ostettu yhdessä joulutekemiseksi yksi uusi lautapeli ja tästä sain paljon uusia ideoita! Valinnan vaikeus vaan iski..

 • Reply Jenni Monday, October 9, 2017 at 20:52

  Täälläkin on suuri escape room fani. Olis huikeeta kokeilla miten pärjättäis kaveriporukalla tässä lautapelissä.

 • Reply Christa Monday, October 9, 2017 at 20:54

  Hei nyt pitääkin osallistua! Ihan super idea tuo pakohuone-peli, kun itsekin muutamaa huonetta käynyt testaamassa ja tykästynyt. Olemme myös aina perheessä pelanneet lautapelejä ja saimme lapsena veljeni kanssa joka jouluaattoaamu jonkun lautapelin joululahjaksi, jotta jaksoimme odottaa joulupukkia tulevaksi :D Näin aikuisiälläkin pakkailen aina pelejä mukaan mökkiviikonloppuihin yms. Itse en ole kovinkaan luova ihminen eli uusia ideoita ei ole heittää.

 • Reply Reeta Monday, October 9, 2017 at 20:56

  Tuo Escape room kuulostaa kyllä kivalta, itsekin käynyt siellä oikeassa huonepelissä :) Yleensä pubeissa tulee pelailtua perus Aliasta tai Jengaa, kaikki osaa pelata niitä.

 • Reply Maiju Monday, October 9, 2017 at 21:19

  Huonepakopelit on ihan parhaita, joten mukana ollaan Escape the roomin arvonnassa! :) Kiva idea myös laittaa peli kiertoon. Myös Smart10 vaikuttaa tosi kivalta, menee siis isänpäivä- tai joululahjaksi! :)

 • Reply Jep Monday, October 9, 2017 at 21:33

  Huhupuheita, koittakaa ehdottomasti jos ette ole sitä vielä pelannut teidän illoissa. Mutta varautukaa, että meikit on poskella ja pissat housussa :D

  • Reply Maija Tuesday, October 10, 2017 at 18:04

   Pelasin tätä pari viikkoa sitten ekaa kertaa ja oli aivan huikee! :D

 • Reply MH Monday, October 9, 2017 at 21:33

  Oi rakastan kaikkia pelejä! Nyt jo ootan ihan innolla joululomaa, viimeistään silloin pääsee pelailemaan kaikkien läheisten kanssa. :)

 • Reply Heidi Paalonen Monday, October 9, 2017 at 22:28

  Mukana arvonnassa! Mä rakastan lautapelejä, ja nyt myös uusin villitys on escape roomit. Olisi mahtavaa saada nämä molemmat yhdistettyä ja päästä kokeilemaan tota lautapeliä!

 • Reply Maria Monday, October 9, 2017 at 23:24

  Kierrätys kunniaan, hyvä idea :) Mukana arvonnassa ehdottomasti. Lautapeleistä suosikkeja on olleet mm. Lord of the Rings, Ghost Stories ja Dominion. Harmi, kun ei ehdi enää pelaamaan niin paljon kuin haluaisi.

 • Reply Emma Monday, October 9, 2017 at 23:35

  Rakastan lautapelejä ja niitä onkin kertynyt aika kasa. Scrabblen ja tietovisojen ystävänä täytyy laittaa ostoslistalle Bananagrams ja Smart10! Myös toi pakopeli olis huippu :)

 • Reply Dina Tuesday, October 10, 2017 at 07:14

  Dixit on huikee peli, saa väitellä ja nauraa kunnolla! Tosi kiva postaus, täytyy laittaa noita pelejä korvan taakse :) Escape roomia ei olla vielä keritty kokeilla, joten toi peli olis mahtava startti!

 • Reply jennie Tuesday, October 10, 2017 at 07:56

  Me pelataan miehen ja meidän kavereiden kanssa paljon lautapelejä. Pelit tosin ovat aika paljon raskaampia ja vaikeampia kuin perus aliakset yms. Toki silloin tällöin pelataan myös kevyitä seurapelejä, kun ei jaksa keskittyä niin paljon.
  Sukulaisten kanssa ollaan kierretty erilaisia pakohuoneita, joten tuota pakohuonepeliä olisi tosi hauska päästä testaamaan sukulaisten kesken. Siitä sitten luontevasti peli kiertoon kavereille.

 • Reply Terhi K Tuesday, October 10, 2017 at 09:19

  Escape roomit on aivan parhaita! Tuota lautapeliä ois hurjan kiva päästä kokeilemaan. :) Omat lempparit on Scotland yard, Dixit ja Blokus!

 • Reply Ilona Tuesday, October 10, 2017 at 09:47

  Lautapelejä ei oo tullut kyllä pelattua moneen vuoteen, ellei jotain satunnaisia Party Aliaksia yms lasketa! Pitääkin ottaa ihan tehtäväksi järjestää kavereiden kesken jonkun sortin peli-ilta :) Pakohuoneitakaan ei oo tullut vielä testattua, joten tosta pelistä ois varmaan hyvä alottaa!

 • Reply Sakke Tuesday, October 10, 2017 at 11:28

  Huippu idea tuo pelin kierrätys, mukana ollaan arvonnassa! :) Pakopelejä on tullut koluttua läpi muutaman ystävän kanssa, joten tällainen olisi mukavaa vaihtelua noihin huoneisiin. Me tykätään kans perheen kans pelata lautapelejä ja esim. joka joulu meillä on tapana pelata Aliasta tai Monopolia ja kilpailla keskenään. Uudeksi suosikiksi on noussut Carcassonne. :)

 • Reply Merja Järvinen Tuesday, October 10, 2017 at 11:44

  Onpa mukava lukea, että on muitakin peleistä innostuneita. Carcassonne on nyt ollut meidän viimeaikainen suosikki. Pakohuone on tosi kiinnostava.

 • Reply Tiia Tuesday, October 10, 2017 at 14:43

  Tuo peli olis kyllä kiva! :)

 • Reply Tiina Tuesday, October 10, 2017 at 14:49

  Joo mä niin haluan ton pakopelin, mukana arvonnassa siis. Mieheni täyttää pyöreitä vuosia ensi viikolla joten hänelle lahjaksi ja tiedän jo kenelle lähtisi kiertoon eteenpäin :)

 • Reply Hanne Tuesday, October 10, 2017 at 15:00

  Escape room olisi mahtavaa saada kiertoon. Ja tuo smart 10 lähtee testiin heti kun saan sen ostettua

 • Reply Tiina Tuesday, October 10, 2017 at 16:25

  Meilläkin pelataan Aliasta ja iKnowta, josta oon samaa mieltä sun kanssa. Kysymykset monesti ihan liian vaikeita. Lifestyle-lisäpaketti on meillä myös käytössä ja siihen tietämystä onneksi enemmän :D toi SMART10 kuulosti kyllä sellaselta että sitä haluaisin kokeilla ja tietysti Escape the Room olis mielenkiintoinen pelattava!

 • Reply Anni S. Tuesday, October 10, 2017 at 16:27

  Kaikenlaiset lautapelit, erityisesti erilaiset tietovisat ja Alias, jaksaa innostaa aina! Tuo Smart10 olisi siis ehdottomasti kokeiltavien pelien kärjessä. Harmi vain, että taidan olla molemmissa ystäväporukoissani kaikista innokkain pelaaja, eikä muita kiinnosta pelata niin usein kuin minua. Monet kerrat olen vienyt pelejä yhteisiin illanviettoihin, mutta läheskään aina niitä ei tule pelattua. Tuo Escape Room kuulostaa kyllä erittäin mielenkiintoiselta peliltä, johon saisin varmasti houkuteltua myös ystäväni mukaan!

 • Reply Melisa Tuesday, October 10, 2017 at 16:46

  Tuntee ittensä aina niin hölmöks kun yrittää jotain voittaa, ikinä ei ole napannut on sitten selittänyt ummet ja lammet tai yksinkertaisesti ilmoittanut olevansa mukana. Noh, totuus on että synttärit häämöttää alle viikon päästä ja mä ja mun perhe rakastetaan lautapelejä! Meillä on onneks kaappi täynnä vielä kaikenmaailman legendaariset afrikan tähdet, prätkähiiret, hugo, muuttuva labyrintti.. uusiin peleihin on tullut vähemmän tutustuttua, mutta kyllä tuo 30e kertakäyttösestä pelistä tuntuu suurelta. Rela life pakohuoneisiinkaan en ole vielä päässyt vaikka suunnitelmissa on, mutta omalla paikkakunnalla semmosta ei ole. Tämä olisi loistava harjoitus ja potku persuksille.

 • Reply Maija Tuesday, October 10, 2017 at 18:02

  Mun lempparit on ollu jo pari vuotta samat (sekin kertoo jo jotain): Menolippu, Stratego ja iKnow. Varsinkin Strategoa jaksan pelata helposti useammankin tunnin putkeen, vaikka yksi peli kestää max 30 minsaa. Escape roomejakin oon kiertänyt ja nyt on tekeillä ensimmäinen oma, joten ois huippua kokeilla totakin versiota!

 • Reply Mansen mimmi Tuesday, October 10, 2017 at 18:15

  Jee, haluun olla ehdottomasti mukana! Ideana loistava!

 • Reply Hanne Tuesday, October 10, 2017 at 21:11

  Mukana ehdottomasti! Peli-illat perheen ja kavereiden kanssa on parasta ja tästä postauksesta lähtee kyllä pari peliä ostoslistalle. Cluedo on yksi omista suosikeista ja kaikki sanapelit.

 • Reply Laura Tuesday, October 10, 2017 at 21:37

  Mukana kansa arvonnassa, oispa mahtava kokeilla tuota :) yks lempparipeli on rummikub, haastava mutta kun oppii niin huippua pelata isommalla porukalla!

 • Reply Heli Tuesday, October 10, 2017 at 21:59

  Oi jes mukana! Tykkään todella paljon lautapeleistä ja itseasiassa synttäreillä pelattiin party aliaksen suomenkielistä versiota englanniksi, super hauskaa :D Kaikki pakohuonepelit on hauskoja ja lautapelit yleensäkin.

  Pieni kehotusehdotus blogiin: Nyt tuo Older posts- nappula on niin vaalea että sitä saa oikeesti metsästää näytöltä joskus pitkäänkin. Jos olisi vähän tummempi löytyisi helpommin.

 • Reply Tanja Wiberg Wednesday, October 11, 2017 at 10:15

  Ihan mahtava idea!! :) ehdottomasti mukana!

 • Reply Jepa Wednesday, October 11, 2017 at 12:41

  Tällaisia postauksia lisää! Escape the room vois olla kyllä aika huikea! Pelataan paljon poikaystävän ja kavereiden kanssa ja tiedän jo nyt pari muuta porukkaa jolle tuon Escape the roomin saisi laitettua eteenpäin :)
  Smart10 menee ehdottomasti hankittavat pelit-listalle täälläkin!
  Pelasin itse vähän aikaa sitten ensimmäistä kertaa Joking Hazard nimistä peliä joka perustuu “Cyanide and Happines” -sarjakuviin (jos on tuttu). Pelin ideana siis korteista laatia lyhyitä sarjakuvia ja parhaan tehnyt vie pisteet. Vaatii mustaa huumoria ja kovin herkkä ei saa olla (korttien aiheet aika mielenkiintoisia :D, mutta aivan huikean hauska peli jossa saa nauraa!

  • Reply Jepa Wednesday, October 11, 2017 at 12:56

   Ainiin! Pakko vielä peli-intoilijana lisätä, että “uudenaikaisena yhteispelinä” (hienosti muotoiltu) toimii myös superhyvin pleikkarilla ja kännykällä pelattavat The Jackbox -party packin pelit esim. drawful ja bidiots (piirrä ja arvaa mitä esittää ja piirrä ja tarjoa muiden piirroksista rahaa ja kerää rahaa samalla omallesi). Eli siis pleikkarille ostetaan Jackbox party pack, jokainen pelaaja kirjautuu peliin omalla puhelimellaan (super iisi) ja sitten ei muuta kuin pelaamaan! Tämä on ainakin meidän kaveriporukkaa koukuttanut, koska siinä saa nauraa niin itselleen kuin muillekin ja esim. piirtäminen puhelimella on yllättävän vaikeaa… ;)

 • Reply Lakujätski Wednesday, October 11, 2017 at 16:26

  Olemme nyt pelailleet noin kaksi vuotta erilaisia pelejä neljän hengen sukulaisporukalla ja on ollut mukavaa kuinka olemme lähentyneet aiempaa enemmän ja peli-iltoja odottaa aina innolla. Olemme viime aikoina pelailleet myös pelejä, jotka saattavat kestää muutaman tunnin ja nyt yksi “peliporukastamme” on tilannut lautapelin, jonka pelaamiseen menee vuosi (!), jos sitä pelaa viikottain muutaman tunnin.

 • Reply Noora Wednesday, October 11, 2017 at 17:55

  Meillä on tyttöporukalla tapana käydä escaperoomeissa viettämässä laatuaikaa yhdessä. Nyt on muutamalla uudet kodit, joihin tietysti järkätään tuparit, niin toi peli olisi loistava tuparilahja, jota saataisiin heti pelata yhdessä. :) Ja tää oli superkiva postaus, itsekin tykkäisin pelailla pelejä, mutta kaveriporukat asuu sen verran kauempana, että yhteiset peli-illat on harvinaista herkkua. :/

 • Reply Riina Thursday, October 12, 2017 at 22:25

  Oispa mahtava päästä pelaamaan! Rakkaimmat pelimuistot liittyy joulu öinä pelattuihin peleihin. Joka joulu kaivetaan kaapeista unohtuneet pelit esille ja pelaillaan pitkälle yöhön.:)

 • Reply Suvi Thursday, October 12, 2017 at 23:42

  Lautapelit on ihan huippuja! Pelataan ystäväpariskunnan kanssa lähinnä strategiapelejä, muissa porukoissa enemmän tieto- ja ns. perhepelejä. Pakohuonetta testattu kaksi kertaa, olis huippua kokeilla myös tätä peliä! Löytyisi myös helposti seuraavat pelaajat sille :)

 • Reply Ansku Friday, October 13, 2017 at 11:07

  Tuo Escape Room kuulostaa aivan loistavalta! Ja voihan sen pelata useampaan kertaan kunhan pitää tarpeeksi väliä, itse ainakin aika lahjakkaasti unohtelen yksityiskohtia ajan myötä. :D

  Meillä on ollut kansainvälisessä porukassa kovassa huudossa Cards agains humanity. Tosin siinäkin pitää olla dynamiikaltaan oikeanlainen ryhmä, vastauskortit kun ovat välillä vähän karuja :D

 • Reply Johanna Friday, October 13, 2017 at 12:59

  Huisia! Erilaiset pelit on olleet meidän perheen arkea jo lapsesta saakka. Vieläkin pelaillaan “alkuperheen” kesken usein mökillä yhdessä ollessa ja kavereiden kanssa taas aina välillä illanvietoissa tai mökkeillessä. Teiän valitsemat 3 suosikkipeliä kuulostaa kaikki hankintalistalle laitettavilta. Vanhemmilta perittynä innostus sanapeleihin, tietovisapelit on aina in ja uutena innostus escape roomeihin. Että sattuikin hyvä lajitelma, kiitos siis joululahjaideoista! :)
  iKnow on tuttu, itse tykkään siitä myös sen takia, ettei se ole välttämättä kauhean pitkä peli. Esim. klassiko Trivial Pursuit on kiva, mutta se kestää usein ihan turhan kauan jos ei koko iltaa/yötä ole tarkoitus pelailla. Jotenkin ylipäätään kaipailisin just enemmän “tehokkaita” pelejä :D Hyviä pelejä, jonka voi pelata kun on vähän ylimääräistä aikaa, on se sitten vaikka ruoan valmistumista tai saunan lämpeämistä odotellessa.

 • Reply Anniina Friday, October 13, 2017 at 16:28

  Me ollaan pelattu lautapelejä serkkuporukalla jo nuoresta asti, ja suosikkeja on aina ollut mysteeri/rikosten ratkaisu tyyppiset pelit! Tämän tyylisiä pelejä kaipaisin ehdottomasti lisää, yksi suosikkeja on ollut vanha CSI-peli joka löydettiin vuosia myöhemmin pelaamattomana vanhempien kaapeista. Siinäkin jokaisen rikoksen voi selvittää vain kerran, ja lopulta ne loppui kesken eikä lisäosia ilmeisesti ole koskaan tullut. Ja vaikka kaikki ollaan jo aikuisia niin on jouduttu jopa kirjoittamaan erääseen Monopolyn erikoisversioon oma lisätty sääntökirja pelaajien allekirjoituksineen välttääksemme pahemmat sukuriidat, joten vaihtelun vuoksi voisi olla hauska kokeilla tuollaista Escape room -tyylistä yhdessä tiiminä pelattavaa peliä!:D

 • Reply Lis Friday, October 13, 2017 at 16:48

  Oioi, haluaisin testata escape roomia lautapeliversiona. Kerran olen käynyt pakohuoneessa ja ihastuin täysin. Jospa peli tulisi Ouluun:D

 • Reply Anette Saturday, October 14, 2017 at 13:19

  Tosi kiva idea!! Mukana siis ehdottomasti! Olen kahdessa pakohuonepelissä vasta käynyt mutta innostunut niistä ihan mahdottomasti, olisi ihanan rentoa voida järjestää tuollainen peli-ilta kotona! :) lisäksi kaikki lautapelit yms ovat kivoja, alias on ihan kaikkien aikojen lemppari, mutta kaikkia uutuuksiakin olis ihana päästä kokeilemaan. Itse rakastan pelejä, mutta harmikseni kaveriporukasta ei oikein löydy muita näin innokkaita pelailijoita, joten melko harvoin pääsen peli-illoista nauttimaan.

 • Reply Miia Saturday, October 14, 2017 at 14:12

  Pakohuonepelin arvonnassa mukana! Ne on niin koukuttavia! Alias on yks ikisuosikki kaikista peleistä, varsinki ku oon ihan liian kilpailuhenkinen :D

 • Reply Marianne Saturday, October 14, 2017 at 21:13

  Mä olen aina rakastanut lautapelejä, mutta viime vuosina pelaaminen on käänyt tosi vähälle ja etenkin lapsien saannin jälkeen ei ole löytynyt aikaa pelaamiselle. Odotan innolla, että lapset kasvaa ja heidän kanssa pääsee pelaamaan lapsuuden lemppareita kuten cluedoa tai scrabblea. Sitä odotellessa olisikin kiva todella pitkästä aikaa kutsua ystäviä viettämään peli-iltaa ja testata tätä pakohuonepeliä!

 • Reply Mikaela Sunday, October 15, 2017 at 00:38

  Ah kaikki lautapelit ym on niin kivoja. Lempparina taitaa olla Alias, jossa oon aika haka😉 Toi pelin kierrättämisjuttu kuulostaa hauskalta idealta! Ois myös siistiä koklaa tota Smart10 peliä, vaikuttaa kivalta!

 • Reply Elina Sunday, October 15, 2017 at 12:47

  Mukana arvonnassa :) just kävin tällä viikolla ensimmäistä kertaa kokeilemassa escape roomia, tykkäsin!

 • Reply xod Monday, October 16, 2017 at 21:30

  Mä rakastan lautapelejä, pakko ehkä ostaa toi smart10 :)

 • Reply Vilu Tuesday, October 17, 2017 at 08:47

  Toi ois kyllä mahtava! Oon niin peli ihminen ku peli-ihminen voi olla. Harmi vaan ettei seuraa aina tahdo löytyä. Ja peletkin on kadonnut jonnekkin. Pitää kyllä ostaa ehdotomasti jokin peli!

 • Reply Johanna Tuesday, October 17, 2017 at 13:02

  Mukana! Tätä olis kiva kokeilla. Kiinnostaa myös tuo Smart10, se täytyy varmaan hankkia :D

 • Reply Tiia Wednesday, October 18, 2017 at 08:09

  Me ollaan kans muutaman ystäväpariskunnan kanssa innostuttu pelailemaan. Muuten oon vähän huono tutustumaan uusiin ihmisiin, mutta pelit on mahtava “jäänsärkijä” ja samalla tutustuukin kuin itsestään! Olisi hienoa päästä kokeilemaan peliä, me kun aina ollaan menty ystävien pelien varassa, niin oispa meilläkin pelivaihtoehto! :)

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post