Täydellinen kesäpäivä

Eilen oli aivan ihana kesäpäivä! Heti aamusta kun aurinko kurkkasi, iskin läppärin kannen kiinni ja suuntasin mun poikien kanssa ulos. Tuollaisia kesäpäiviä tuntuu olevan niin harvassa Suomessa! Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta, ei juuri tuullut ja lämpöäkin riitti. Vaikka mittari ei näyttänyt hirveän korkeita lukuja, niin eilinen tuntui melkein kesän lämpimimmältä päivältä. (Mietin oikeesti varmaan viis minuuttia, miten toi “lämpimimmän” kirjoitetaan. Vähän sama kun en vieläkään tiedä tuleeko musta lempääläinen vai lempääläläinen :D) Olemme paraikaa kotimatkalla Kuopioon, ja vaikka palaammekin taas pk-seudulle parin viikon päästä, tulee tuo reissu olemaan niin hektinen, että päätimme eilen viettää kunnon Helsinki-päivää. Kävimme mun poikien kanssa kävelyllä Kaivarissa ja suuntasimme äitini ja nuorimman siskoni kanssa Liuskaluodon Skifferiin aikaiselle illalliselle. Mä rakastan Kaivopuiston ympäristöä ja voisin viihtyä siellä vaikka kokonaisen kesäpäivän. Skifferiltä on niin kivat näköalat, että se pysyy mun suosikkikesäpaikkana, vaikka se ei taidakaan enää olla niin suosittu kuin aikanaan. Hyvä vaan, pöydän sai helposti eikä pizzojakaan tarvinnut odottaa tuntitolkulla.  Vaikka Helsingissä olikin aivan ihanaa käydä, on mun pakko todeta, että se ei vaan ole enää mulle “koti”. Juuri nyt Helsinki tuntuu ihanalta lomakaupungilta, mutten kyllä haikaile takaisinmuuttoa yhtään. En tosin tule ikävöimään tätä reilun neljän tunnin matkaa Kuopioon. Miten päin tahansa asian kääntää, niin meillä on niin paljon kytköksiä pk-seudulle, että siellä tulee väkisinkin käytyä. Sen puolesta Kuopio ei ole mikään kovin toimiva ratkaisu meille ja oon kyllä onnellinen, että päästään muuttamaan lähemmäs. Niin kiva kun onkin palata nyt omaan kotiin Kuopioon, niin ei nää nelituntiset reissut oo kovin herkkua kolmekuisenkaan kanssa, saati varmaan lähitulevaisuudessa aktiivisen taaperon kanssa. Matkatkin vaihtelee niin paljon, eikä mitään voi ennustaa. Helsinkiin mentiin yhdellä pysähdyksellä ja mini nukkui melkeinpä koko matkan. Nyt ollaan vielä kolmen vartin päässä Kuopiosta ja matkaan on mennyt jo reilu viisi tuntia, kun on pitänyt pysähdellä matkan varrella milloim mistäkin syystä.

En kyllä toisaalta yhtään odota myyntiä. En oo toennu vielä edellisestäkään ja nyt pitäisi alkaa valmistella jo seuraavaa. On vaan sellainen “onkopakko” -fiilis. Perhekin tuossa kyseli pakkausaikataulujamme ja mun tekisi mieli vaan heittäytyä jonnekin neljän tyynyn ja peiton alle ja paeta koko asiaa. Pitäisi kilpailuttaa muuttofirmat ja valita muuttopäivä ja vaikka mitä. Ajatuskin pahvilaatikoista saa mut lähestulkoot pahoinvoivaksi. Mä oon tässä viimeisen viiden vuoden aikana muuttanut niin monta kertaa, että musta tuntuu että oon allerginen muuttamiselle jo. Onneksi tällai vastasyntyneen kanssa aputarjouksia satelee, mutta ei se muuta sitä tosiasiaa, että me joudumme siltikin muuttamaan ja pakkaamaan. Onneksi tällä kertaa ei tarvitse sentään juuri remppailla. Pientä pintaremonttia toki haluamme tehdä uudella talolla, mutta jotenkin se tuntuu palkitsevammalta tällä kertaa, koska tuolta ei pitäisi muuttoa tulla ihan heti minnekään.

On tää muuttaminen ja sen suunnittelu tavallaan aika ihanaakin! Nyt kun tiedämme, että olemme samassa paikassa hieman pidempään, on ihanaa suunnitella kotijuttuja ihan eri silmällä. Vähemmän IKEAa ja enemmän pitkäaikaisia haaveita kodin puolelle. Nyt kun miehellä alkoi tänään kesäloma ja vanhempainvapaa, niin kesä menee varmaan kyllä pyöriessä kotiin liittyvillä kaupoilla. Ideoita on paljon, mutta budjetti rajallinen, joten täytyy hieman pitää järki päässä. Budjetista puheen ollen, joku saattoi eksyä alemyynneiltä normihintaisten puolelle kauppaan, jonne ei todellakaan pitänyt mennä ja kas kummaa, kuvista löytyy uusi ostos Helsingistä… Eikö ole aika ihana? Dante vuorostaan edusti tämän hetken lempivaatteessani, eli Gugguun kirkkaansinisessä haalarissa, joka on osoittautunut täydelliseksi vaatteeksi Suomen kesään. Tarpeeksi lämmin, ettei tuuli pääse yllättämään, mutta niin hyvää materiaalia ja hengittävä, ettei poitsulle tule hiki. Iso huppu taipuu kaulukseksi tai sitten on massiivinen tuulensuoja tarvittaessa. Saisinkohan mäki samanlaisen jostai :D Just nyt on sellainen olo, että voisin käpertyä moiseen, nostaa jalat sohvapöydälle ja kattoa jonku hyvän leffan. Tosin ensin pitäisi vielä päästä kotiin matkaan kyllästyneen minin kanssa, käydä ruokakaupassa ja purkaa matkakamat. No rest for the wicked.

Napsittiin muuten Helsingissä paljon kivoja asukuvia, joten ehkä mä aloitan niiden läpikäymisellä tässä loppumatkan aikana. Jos toi yks pikkusankari nyt vihdoin nukkuis vähän :D

Oliko teillä ihana aurinkoinen viikonloppu? Ja mikä on teistä parasta kesäloman vietossa? Varsinkin vauvan kanssa? Meillä olisi nyt nimittäin kaksi kuukautta vapaita aikatauluja, joista aiomme todellakin nauttia!

7+

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Minä Monday, July 3, 2017 at 18:02

  Jos tuleva asuinpaikkasi ei oo Lempää, niin et tietenkään silloin myöskään ole lempääläinen.

  • Reply Anniina Monday, July 3, 2017 at 21:49

   Hohhoijaa. Vaikka asuinpaikka on Kangasala, ei Kangasa, ovat sen asukkaat silti kangasalaisia.

   Mitä lempääläiseen/lempääläläiseen tulee, molemmat ovat oikein Kotuksen mukaan: https://www.kotus.fi/nyt/uutistekstit/kieliasiaa_mediassa/lempaalainen_vai_lempaalalainen.18708.news

   • Reply jules Tuesday, July 4, 2017 at 00:44

    Ei vaan olemme kangasalalaisia.

   • Reply Minä Tuesday, July 4, 2017 at 12:45

    Kotus nyt hyväksyy myös muodon “alkaa tekemään”, joten enpä enää pitäisi sitä suurellakaan jalustalla.

    Ei kai ole mitään järkeä käyttää muotoa lempääläinen, kun on mahdollisuus tulla väärin ymmärretyksi. Lempääläläinen on selkeä ja väärin ymmärtämisen riskiä ei ole, joten kannattanee käyttää sitä muotoa.

    Kangasalan oikea muoto on tosiaan kangasalalainen.

    • Reply Emma Tuesday, July 4, 2017 at 17:08

     Ihan totta, jos kielioppeja tarkasti kunnioittaa, niin kangasalalainen on oikein, mutta kyllä kantaväestö käyttää kangasalaista ja että asuu “kangasalla” :)

     • Emma Tuesday, July 4, 2017 at 17:09

      Ainakin paljon käyttää, virallisia tilastoja mulla ei ole!

 • Reply Jules Monday, July 3, 2017 at 18:05

  Onpa sinulla kiva mekko :) mistä se on? Mulla on kanssa hakusessa tommonen “dropped hemline” mekko, mutta sopivan pituista helmaa ei ole osunut vielä eteen

  • Reply Anna Wednesday, July 5, 2017 at 21:07

   Se on Zarasta :)

 • Reply Siirirosmariini Monday, July 3, 2017 at 18:42

  Voi muuttaminen. Sinäpä sen sanoit. Meidän karavaanin pitäisi pyörähtää muuttolastin kera muutaman viikon päästä Kuopioon täältä susirajalta. Kahdeksan vuoden sisään kahdeksas muutto. Menen lakkoon. En ihmettele, miksi läheiset pitävät minua muuttamisen kokemusasiantuntijana :D

  Tsemppiä teille koitokseen ja ennen sitä ihanaa ja rentouttavaa kesää läheisten parissa :)

  • Reply Anna Wednesday, July 5, 2017 at 21:08

   Voi ei, aika sama vauhti ku mulla siis :D Ja tsemppiä kovasti sinne! Tervetuloa Kuopioon! <3

 • Reply Kati Monday, July 3, 2017 at 19:23

  Susta tulee lempääläläinen. On myös sellainen paikka kuin Lempää ja he ovat lempääläisiä :)

  • Reply Anna Wednesday, July 5, 2017 at 21:08

   No näin mä olen järkeillyt, mutta sanana lempääläläinen kuulostaa jotenkin oudolta :D

 • Reply Hannele Monday, July 3, 2017 at 20:51

  Oi miten ihana tuo teidän pieni! Niin paljon tukkaa :). Tsemppiä muuttoon.

  • Reply Anna Wednesday, July 5, 2017 at 21:08

   Kiitoksia :)

 • Reply Santra Tuesday, July 4, 2017 at 07:46

  On tää suomen kieli vaikea. Itse olen Kangasalalainen (ei Kangasalainen) ja asun Kangasalla. Jos asuisin Lempäälässä niin olisin Lempääläläinen.
  Se taas mistä mä en ole vielä päässyt selville, että onko Valkeakoskella asuvat Valkeakoskilaisia vai Valkeakoskelaisia. Kun molempia kuulee.

  Hurmaava peikkopoika teillä:)

  • Reply Susa Tuesday, July 4, 2017 at 18:47

   Mä oon myös kuullu sanovan että olen valkeakoskealainen. :D tiedä sit mikä on oikein.

  • Reply Anna Wednesday, July 5, 2017 at 21:09

   Kiitoksia :)

  • Reply veramarika Wednesday, July 12, 2017 at 20:56

   Mutta sitten taas Seinäjoella sanotaan, että ollaan seinäjokisia :D hulluja nuo pohjalaaset..

 • Reply Anna____ Tuesday, July 4, 2017 at 08:13

  Tsemppiä muuttoon! Mielestäni kilpailutuksen pitäisi tapahtua miehesi työnantajan puolesta, virkapaikan siirtoon liittyvät muutot myös korvataan. Omat muutot on aina onnistuneet aika kivuttomasti näin, on vaan kerrottu muuttopäivä, laatikko-, materiaali ja henkaripahvilaatikkotarve.

  • Reply Anna Tuesday, July 4, 2017 at 14:36

   Jos kyseessä ei ole pakkosiirto vaan lähdetään omasta tahdosta, ei työnantajan tarvitse puuttua asiaan mitenkään.

   • Reply Anna Wednesday, July 5, 2017 at 21:09

    Niin, näihin on monia eri käytäntöjä :)

 • Reply Emma Tuesday, July 4, 2017 at 17:14

  Tyylikäs asu ja ihanan kesäisiä kuvia! Todella söpö tosiaankin Danten haalari :) Toivon, että jonain päivänä kun äidiksi pääsen, jaksan pukeutua edes kokolailla tyylikkäästi enimmäkseen :D En tiedä onko turha haave, sillä näin lapsettomanakin joskus väsyneenä panostus jää hyvin vähäiseksi :D

  • Reply Anna Wednesday, July 5, 2017 at 21:10

   Kiitoksia :) Pitää vaan tsempata ja pyrkiä ite pitämään oma olemus jotenkin sellaisena, että ihossaan viihtyy itsekin :) Se on hyvä tavoite, kunhan ei stressaa sen kiinnipitämisestä liiaksi :)

 • Reply Anna____ Tuesday, July 4, 2017 at 17:47

  Omasta tahdosta mekin on siirrytty yhtä kertaa lukuunottamatta, ja aina on maksettu muutto ja siirtokorvaus.

  • Reply Eri Anna Tuesday, July 4, 2017 at 19:37

   No kylläpä siinä tapauksessa käytetään verovaroja oikein !

 • Reply xod Sunday, July 9, 2017 at 17:46

  Pakko kysyä miten jaksat aina pitää korkkareita? :D Olitko nytkin siis kävelyllä tuossa asussa vai kävitkö jossain kohtaa vaihtamassa? :) Itse ei vaan jaksa laittaa korkkareita jos tiedossa on vähänkään enempää kävelyä

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post