Haasteen toteutus: Mix-reseptejä

*Kaupallisessa yhteistyössä Nutisalin kanssa

Pyysin teiltä viime viikolla haastetta Nutisalin pähkinäsekoitusten suhteen ja sainkin ihan mielettömän kivoja reseptejä teiltä haasteena. Loppuviimein jouduin oikeastaan arpomaan, mitkä niistä toteutan, sillä siellä oli ihan liian monta kivaa. Olisin voinut tehdä varmaan kymmenen eri ehdotusta, mutta ajankäytöllisistä syistä toteutin näin alkuun vasta kolme.

Aloitetaan sillä, mitä useampi ehdotti. Lottiksen punajuuri-vuohenjuusto pizza -ehdotus inspiroi mut kokeilemaan pizzaa saladmixillä, joskin hieman muokatulla reseptillä. Meillä kun toinen asukas inhoaa punajuurta (en ymmärrä), niin päädyin tekemään tällaisen nopean ja helpon pizzan, missä kuitenkin on sekä punajuurta, että vuohenjuustoa :)

PÄHKINÄISET PIZZAT:

TARVITSET:
pizzataikinaa tai pizzatortilla-pohjat
rucola
prosciuttoa
valkosipuli-tomaattimurskaa
salamia
kirsikkatomaatteja
vuohenjuustoa
juustoraastetta
Nutisal Salad Mix -pussi

Me ollaan ihastuttu noihin pizzatortilla-pohjiin, joita bongattiin vähän aikaa sit kaupasta. Niiden päälle kun iskee valkosipulitomaattimurskaa ohuen kerroksen ja täytteet oman makunsa mukaan, saa maailman helpoimman ja ihan sairaan hyvän pizzan! Mä halusin käyttää tähän vuohenjuustoa, koska musta vuohenjuusto ja punajuuri on aina loistava yhdistelmä (kuten nähtävästi Lottiksenkin mielestä ;D) ja lisäksi muut meidän lempitäytteet sinne joukkoon. Viimeisenä silauksena Salad mixiä siihen päälle ja reippaasti juustoa kruunaamaan kokonaisuuden.

Ja ei kun 15 minuutiksi uuniin tai kunnes juusto alkaa ruskistumaan nätisti.

Vielä kuuman pizzan päälle tuoretta rucolaa ja balsamicoa, ja voilá!

Aivan törkeän hyvää tuli! En olisi tajunnut kyllä heittää pähkinöitä pizzaan, mutta tuossa ajassa uunissa suoraan juuston alla ne muuttuivat pehmeämmäksi ja toi kivaa uutta tuntumaa pizzan koostumukseen ja makuun! Ehdottomasti meidän uusi suosikkipizza, mikä on aika jes tälleen vauva-arjessa, sillä tän tekemiseen menee n. 5 minuuttia ja uunissakin ehkä vartin verran.

***

Seuraavaksi arvontakone suosi rocky roadseja, joita Kristiina ehdotti.. Mulla alko heti pyörii mielessä valkosuklaa, sillä tosiasia on se, että monet “jugurttiherkut” on oikeast valkosuklaaherkkuja. Tiedättekö, kaikki “jugurttipäällysteiset” pähkinät jne. Usein ne on todellisuudessa valkosuklaata, vaikka tietty ihan jugurttipäällystettäkin on paljon. Anyway, jotenkin tohon Yogurt Mixiin musta sopi hirveän hyvin sellainen “jugurttimainen” rocky road, ja tällaista siitä saatiin aikaiseksi :)

JUGURTTI-ROCKY ROADSIT

TARVITSET:
Nutisal Yogurt Mix pussin
Valkoista leivontasuklaata
Tummaa leivontasuklaata koristeluun

Maailman helpoin ohje menee näin:

Sulata valkosuklaa. Mä teen sen aina niin, että laitan kattilan pohjalle n. 2 cm vettä. Laitan kattilan ylle lävikön, joka on isompi kuin kattila. Siihen kulho ja kulhoon suklaata. Suklaa sulaa tasaisesti vesihöyryssä, eikä ole vaaraa, että joukkoon livahtaa yhtään vettä. Sitten vaan koko suklaa Yogurt Mixin joukkoon.


Sekoita ja levitä tasaiseen astiaan, mä käytän tollasta tapas-lautasta, joka on täydellinen tohon. Koko komeus jääkaappiin ja sillä aikaa voi sulattaa ihan vähän tummaa suklaata. Kun tumma suklaa on sulanutta, voi sitä ottaa lusikan päähän ja heilutella tuon valkosuklaalevyn yllä, niin saa pientä koristelua helposti pintaan. Rocky Roadsit viihtyy jääkaapissa n. 45 minuuttia, jonka jälkeen suklaa on kovettunutta. Sitten voi vaan leikata sopivankokoisia paloja ja tarjoilla!


Toimii ERINOMAISESTI! Mä itse asiassa yllätyin, miten hyvin kurpitsansiemenet ja valkosuklaa käy yhteen! Oon tottunu käsittelee kurpitsansiemeniä enemmän suolaisten ruokien kanssa, niin oli mieletöntä huomata, että ne toimii näin herkullisesti makean kanssa!Itse asiassa myös nuo marjat tuolla toimii tosi raikkaasti näissä rocky roadseissa, ei voi muuta kuin kehua. On kyllä mun makuun paljon paremmat rocky roadsit, ku mistä kirjoittelin ennen joulua, ja on kyllä tällaiselle kiireiselle ihmiselle maailman helpoin jälkkäri. Ei tarvii kuin yhden sekoituspussin ja suklaalevyn.

Kokeilkaa näitä, nää on ihan superhyviä! :)

***

Ja sitten kolmantena ohjeena arvontakone valitsi Outieee-nimimerkin ehdotuksen kaura-omena -paistoksesta. Lähdin kokeilemaan näitä siis kauran ohessa mun versiossa kaurapaistoksesta, ja tällaista tuli aikaiseksi:

PÄHKINÄINEN KAURAPAISTOS

TARVITSET:
2 omenaa
kaurahiutaleita
kookosöljyä ja kookosmannaa
Nutisal Yogurt Mix -pussin

Kuori ja leikkaa omenat pohjalle, ja ripottele päälle fariinisokeria, jos haluat makeutta. Mä yritin pitää tän mahdollisimman terveellisenä, ja en laittanut joukkoon sokeria kuin ihan vähän tuonne päälle.

Paistoin kaurahiutaleet erikseen pannulla kookoöljyssä ja lisäsin joukkoon reippaasti Foodinin kookosmannaa (no koska olen addiktoitunut siihen). Sekoitin paistettujen kaurahiutaleiden joukkoon Yogurt Mix -sekoituksen, hieman kanelia ja vähän sokeria, ja iskin koko komeuden uuniin n. 45 minuutiksi.

Ota ulos uunista, sekoita koko komeus ja tarjoile!

Meillä kaurapaistos syödään aina kreikkalaisen jugurtin kanssa! Sopii tähän Yogurt Mix -teemaan sopivasti :D

Siinäpä ne TODELLA helpot ohjeet. En lähtenyt yhtään hifistelemään, sillä nää on yleensä toteutettu juuri kun pieni on saatu nukkumaan ja nälkä on ollut jo pinnassa :) Jokaisesta tuli kuitenkin tosi hyviä, ja jokaiseen näistä mun mielestä tuo sekoituspussi toi selkeästi oman kivan lisän. Niin koostumukseltaan kuin maultaan :)

Ja koska kyseessä oli “kilpailu”, niin nyt on teidän aika päättää, kuka näistä neideistä voittaa kivan tuotepaketin Cloettalta. Pizzoja ehdottanut Lottis, rocky roadseja ehdottanut Kristiina vai kaura-omena-paistosta ehdottanut Outieee? :) Kenen resepti-idea oli mielestänne paras?

Äänestäkääs seuraavan 48 tunnin aikana, niin välitän sitten eniten ääniä saaneen leidin tiedot Cloettalle! 

Psst! Jos ette jaksa kokeilla mitään erikoisia reseptejä näiden kanssa, niin voin suositella näitä ihan muuten vaan! Erittäin laadukas pähkinäsekoitus mukaan evääksi vaikka vapun rientoihin tai kiva lisä vappubrunssin koriin! :) Itse sain näitä useamman pussin Cloettalta, ja nyt niitä ei ykskaks näköjään olekaan jäljellä kuin yksi pussi. Hups! 

13+

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply Noorah /Nolibre Friday, April 28, 2017 at 17:35

  Rocky roads

 • Reply -E Friday, April 28, 2017 at 17:43

  Pizza ja pähkinät yhdessä mullekin aivan uus tuttavuus, joten pisteet Lottikselle:)

 • Reply vaahtokarkki Friday, April 28, 2017 at 17:44

  Lottiksen pizza

 • Reply Miia Friday, April 28, 2017 at 17:54

  Lottis!

 • Reply Ellie Friday, April 28, 2017 at 18:00

  Lottis

 • Reply M Friday, April 28, 2017 at 18:10

  Pizza, toi lähtee itelläki jossain vaiheessa testiin ku löyty noita pähkinöitä tuosta ihan lähikaupasta. :) Samoten rocky roadia jossain vaiheessa testaan, mut enemmän oon suolasen ystävä joten siksi ääni pizzalle. :)

 • Reply Anne-Mari Friday, April 28, 2017 at 18:15

  Kaikki vaikuttaa hyvältä, mutta kaura-omenapaistokselle eli Outieeelle menee ääni! Ihan vaan, koska uuniomput kaikissa muodoissa on parhautta :D

 • Reply Jossu Friday, April 28, 2017 at 18:32

  Oi kaikku kuulostavat ja näyttävät kokeilun arvoisilta! :) Mutta ehkä tuo pizza vie voiton siksi, etten itse olisi keksinyt laittaa siemeniä jo ennen uuniin menoa! :)

 • Reply Ninni Friday, April 28, 2017 at 18:34

  Lottiksen pitsa!

 • Reply Helene Friday, April 28, 2017 at 19:00

  Pizza on innovatiivisin, äänestän sitä!

 • Reply Ellaa Friday, April 28, 2017 at 19:35

  Lottis!

 • Reply Rouva H Friday, April 28, 2017 at 19:37

  Pizzaa mäkin äänestän, koska ei olisi käynyt itsellä mielessäkään laittaa pähkinöitä pitsaan. Eli Lottis

 • Reply Linda Friday, April 28, 2017 at 19:50

  Lottiksen pizza ehdottomasti!!

 • Reply Ninnu Friday, April 28, 2017 at 19:50

  Koklaan ehkä kaikkia, mut kyl innovatiivisin oli lottis 👍 Pinjansiemenet on ihania pizzassa, miksei siis myös pähkinät! Testiin 😋

 • Reply Heltsu Friday, April 28, 2017 at 19:50

  Ehdottomasti Lottiksen pizza!

 • Reply Minnea Friday, April 28, 2017 at 20:30

  Lottiksen pizza!

 • Reply Heli Friday, April 28, 2017 at 20:41

  Lottis

 • Reply Petra Friday, April 28, 2017 at 20:42

  Lottiksen pizza.

  Vaikka kaikki kyllä kuulostaa hyvältä.

 • Reply Kristina Friday, April 28, 2017 at 20:43

  Lottiksen pizzat, ei olisi tullut itselle mieleen laittaa pähkinöitä pizzaan, mutta täytyykin kokeilla, kuulosti niin hyvältä!

 • Reply Kristiina Friday, April 28, 2017 at 21:54

  Ai kun kivoja ja helppoja ohjeita! Kiitos!:) Nää menee kyllä kokeiluun.

 • Reply Emma Saturday, April 29, 2017 at 00:02

  Outieee! En olis itse keksinyt legendaarista kauraomenapaistosta muunnella tällä tavoin, mutta täytyy kokeilla! :)

 • Reply Minna Saturday, April 29, 2017 at 00:57

  Lottiksen pizza, ihan vaan siksikin että tuli aivan jumalaton nälkä noita kuvia kattellessa! 😂😂 näyttää törkeen hyvältä ja tarvitsee kyllä itsekin kokeilla noita pähkinöitä pizzan seassa! Pistin myös korvan taakse nuo pizzapohjat, jos ei ehdi(/jaksa) tehdä itse pohjaa, älyttömän hyvä päivien pelastus :D

 • Reply Tuuli Saturday, April 29, 2017 at 09:08

  Lottiksen pitsalle ääni myös täältä! Kaurapaistoksesta kyllä tulee varmasti uusi lempiherkku mutta pitsaan pähkinöitä en olisi keksinyt kokeilla :)

 • Reply Nede Saturday, April 29, 2017 at 11:49

  Lottis! Ite oon enemmän suolaisten herkkujen (eli siis ruuan) ystävä ja toi pizza näytti kyllä todella hyvältä, siitä sais vegeversion helposti myös tehtyä. Itse käytän paljon pähkinöitä ruuanlaitossa, ne sopii hyvin kasvisruokiin, niin vokkiin kuin keittoihinkin. Mun perus työpäivän eväs onkin ruisleipää, auringonkukansiementahnaa ja maapähkinöitä väliin. Pitänee kokeilla noita Nutrisalin sekoituksia joskus!

 • Reply Krista Saturday, April 29, 2017 at 12:05

  Annan ääneni Lottiksen pizzalle. Nam. Menee varmaan tänään kokeiluun.
  Aurinkoista kevättä teille!

 • Reply SS Saturday, April 29, 2017 at 12:42

  Kaikki musta oli hyviä, mutta tykkäsin eniten Kristiinan ehdotuksesta.

 • Reply Mervi Saturday, April 29, 2017 at 12:54

  Lottiksen pitsa! Ei olis itsellä tullut mieleen yhdistää pähkinöitä ja pitsaa. :)

 • Reply Siukku Saturday, April 29, 2017 at 20:39

  Lottiksen pizza – ihan måste kokeilla itsekin!

 • Reply Sara Saturday, April 29, 2017 at 22:32

  Pizza :)

 • Reply Sanna Sunday, April 30, 2017 at 10:14

  LOTTIS!

 • Reply *Suvi* Monday, May 1, 2017 at 21:09

  Lottiksen pizza!

 • Reply M Saturday, August 12, 2017 at 20:23

  Minkä kokonen levy sulla meni tota valkosuklaata? :) aattelin väsätä noita rocky road paloja, mutakakku pensasmustikoilla ainaski ja pienempi täytekakku mansikoilla miehekkeelle kun sillä synttärit. :) Mansikkakakku oli toive, mutta pensasmustikat myös hänen herkkua, joten aattelin jos selviäis noilla ja ois riittävästi syötävää.

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post