Kirjoihin hurahtaneena (+arvonta)

*Kaupallisessa yhteistyössä BookBeat

Mikä ihana hiljaisuus ja rauha! Mies lähti käymään salilla, pikkumies nukkuu sikeästi vieressä unipesässä, Benkku vetää tirsoja lattialla ja meikäläisellä on ihana rauhallinen oma hetki. Aikamoista hulinaa täällä ollut tämä viikko, kun vierailijoita on riittänyt ja vauva on rytmittänyt arkea. On ihanaa pitää pieni oma hetki sohvan nurkassa evästarjottimen kanssa käsitellen vauvakuvia ja kuunnellen kirjaa.

Kirjoittelin tuossa joku aika sitten jo BookBeatista ja siitä, miten innoissani olin äänikirjamahdollisuudesta. Nyt kun vauva on tullut rikastuttamaan arkeamme, oma vapaa-aika tulee olemaan vielä enemmän kortilla. Nyt kun oon pari kuukautta käyttänyt BookBeatia, oon ihan innoissani siitä, miten paljon oon saanut imettyä itseeni kirjoja ilman, että se on vienyt multa yhtään aikaa. Kun tuossa joku päivä huomasin, että uusin Jo Nesbon Harry Hole -kirja oli ilmestynyt, ensimmäinen ajatukseni oli “voi piru, millon mä ehin ahmii ton, en uskalla ees alottaa, kun on niin paljon kaikkea”. Ja sitten tajusin, että en mä tarvii aikaa! Ihan hassusti edelleen on se mielikuva lukemisesta, että siihen pitää oikeesti ottaa aikaa. Vaikka edelleen rakastan kääriytyä pehmoisen viltin alle lukemaan jotain kirjaa ihan ajan kanssa, on BookBeat ollut kyllä ihan mahtava lisä mun arkeen!

Pienen vauvan kanssa on aikaa ihan eri tavalla kuin myöhemmin taaperon kanssa, sillä kyllähän tuollainen pieni nukkuu vielä ihan valtavasti. Jotenkin kuitenkin tämä alku on ollut aikamoista härdelliä. Kun vauva nukahtaa, on n. kolmisen tuntia peliaikaa. Siinä pitäisi syödä itse, käydä suihkut jne., vähän siivoilla, vähän pestä pyykkiä, steriloida pulloja, levätä välillä itsekin jne. Ykskaks huomaakin, että aikaa ei juuri jää muuten vaan tuhlattavaksi.

Olenkin tässä kuunnellut tuota uutta Jano-kirjaa ja siivoillut hieman kotia, ja nyt istun ihastelemassa vauvan kuvia koneelta. Samalla saan otettua kaiken irti tästä uusimmasta Nesbon kirjasta ja voin kadota hetkellisesti hieman muuhun maailmaan.

En malta odottaa, kun vaunulenkit pienen kanssa ovat ajankohtaisia. Mikäänhän ei estäisi sitä nyt jo, mutta mua jarruttelee toi hirvee viima ulkona ja hieman kiristelevät tikit. Veikkaan, että muutaman päivän päästä alkaa päivittäiset pitkät lenkit vauvan kanssa, mutta vielä annan hänen hieman kasvaa ennen kuin mennään haukkomaan ihan hirveesti tuota kylmää ilmaa. Ihan naurettavaa, että Kuopiossa on nyt ollut -10 asteen öitä ja päivisinkin perhanan kylmä. Kohta on hei jo toukokuu! BookBeat ja vaunulenkit tulevat olemaan varmasti ihan mielettömän hyvä yhdistelmä, nimittäin vauvan nukkuessa vaunuissa voin keskittyä ihan täysillä kirjan kuuntelemiseen ja omien ajatusten nollaamiseen. Mä tarviin jotain viihdettä lenkeille, muuten jään pohtimaan työjuttuja, muuttojuttuja tai muita vastaavia, eikä se ole aina ihan rentoutumista parhaasta päästä.

Näin kahden kuukauden kokemuksella oon kokenutkin BookBeatin ihan mahtavaks nimenomaan kolmessa eri tilanteessa:

– Arjen perusjuttujen aikana taustalla on kiva kuunnella kirjoja. Tiskikonetta täyttäessä, ruokaa laittaessa, siivoillessa jne. Silloin ei oikein pysty keskittymään mihinkään TV-sarjaan tai muuhun vastaavaan, joten on helppoa ja mukavaa kuunnella kirjaa ja samalla suorittaa arjen pakottavia tehtäviä. Kirjaa voi jatkaa bussissa, ripsihuollossa tai vaikka ruokakauppaa kierrellessä.

– Automatkoilla ja ylipäätään pitkillä matkoilla. Autossa varsinkin ei oikein voi lukea, mutta on helppo kuunnella kirjaa ajaessa.

– Ulkoillessa. Varsinkin jos on samanlainen kuin minä, ja kaipaa hieman viihdettä saman päivittäisen kävelylenkin viihteeksi.

BookBeatissa on muuten kaikki Nesbon Harry Hole -kirjat luettavissa ja kuunneltavissa (miehen kunnianhimoinen tavoite on kuunnella noi kaikki läpi vanhempainvapaalla) ja suosittelen niitä äärimmäisen paljon! Ihan mun lempikirjasarja, ja oon ihan onnessani, että tuosta on uusi kirja taas, vaikka oon pariin otteeseen luullut, että tuo sarja on nyt tuossa.

Nyt kun olen päässyt tätä kokeilua tekemään yhteistyössä BookBeatin kanssa, sain mahdollisuuden järjestää teille arvonnan! Nimittäin jättämällä mulle erinomaisen hyvän kirjavinkin osallistutte arvontaan, jossa voi voittaa 6 kk:n lahjakortin BookBeatin palveluun! Lisäksi lukijani saavat edelleen kampanjakoodin, jolla saatte kokeilla palvelua maksutta kuukauden ajan! Tämä koskee siis uusia käyttäjiä, eli jos BookBeat ei ole vielä tuttu, kannattaa kokeilla! :) mungolife -koodilla tai TÄSTÄ pääsette rekisteröitymään kuukaudeksi veloituksetta, ja koodi on voimassa kesäkuun loppuun asti. Kertokaas siis, mitä mun kannattaa kuunnella sitten, kun Harry Holen uusin seikkailu päättyy? 

BookBeat ei ole mitenkään määräaikoihin sitova, vaan sitä voi käyttää kuukausimaksulla (16,90 €) rajattomasti ja tilauksen voi lopettaa milloin vain.

7+

You Might Also Like

149 Comments

 • Reply Nipsu Sunday, April 16, 2017 at 20:40

  Mun viimesin dekkarisarjalöytö on Mari Jungstedtin dekkarit. ihanan helppolukusta ja koukuttavaa!

 • Reply V Sunday, April 16, 2017 at 20:48

  Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävä on ihan huikea. Välillä jopa inhorealistinen, mutta se osuu niin hyvin asioiden ytimeen, että mun mielestä jokaisen tulis lukea se! :D

 • Reply Ana Sunday, April 16, 2017 at 20:53

  Itellä kans monta kuukautta bookbeat jo käytössä ! Aivan loistava juttu ja esim viikon aurinkolomalla ollessani luin/kuuntelin kahdeksan kirjaa – mitä luksusta! 😊
  Kirjasuosituksina sanoisin Tavarataidot, lukuisista lukemistani järjestelykirjoista paras. Lisäksi Murhalesken muistelmat pistää miettimään vuosia sitten tapahtunutta rikosta uudelleen ja median vaikutusta yhteen pieneen ihmiselämään.

 • Reply JohannaL Sunday, April 16, 2017 at 20:53

  Jojo Moyes – Kerro minulle jotain hyvää. Nauraen ja itkien tuli kirja luettua lähes yhdeltä istumalta joulunaikaan. Ihana kirja, jonka voisin mielelläni kuunnella uudelleen :-)

 • Reply tiinuliinu Sunday, April 16, 2017 at 20:56

  Leena Lehtolaisen Maria Kallio-sarja. Olen lukenut ne perinteisenä paperiversiona, ja niistä on hauska pongailla tuttuja paikkoja mm. Espoossa.

 • Reply Riitta Sunday, April 16, 2017 at 20:57

  Jos muukin kuin dekkarit kiinnostaa, kokeile vaikka Donna Tartt: Tikli. Ja dekkarimainen juoni on Joel Dickerin kirjoissa.

 • Reply susannamari4 Sunday, April 16, 2017 at 21:00

  Voi ois kyllä niin monta kirjavinkkiä annettavana, joten heitetääs tähän nyt muutama: Stieg Larssonin Millenium-trilogia ja sitten Minä olen Malala, Malala Yousafain kertomus omasta elämästään, jossa käsitellään mm. islami, talibaninin valtaa ja tyttöjen oikeutta koulutukseen. Todella mielenkiintoinen ja ajatuksiaherättävä mielestäni. Kaikki Jane Austenin klassikot menee myös aina. Itellä nyt tavotteena, kun kouluhärdelli on kohta alta pois aloittaa lukemaan/kuuntelemaan ns. klassikkokirjoja, niin pääsee taas vähän sivistämään itteään ;D

  Paljon onnea vielä vauvasta, hän on aivan mielettömän suloinen. Ja täällä Helsingissäkin on aivan pirun kylmä, toivotaan että kevät ja kesä tulee pian!

 • Reply Paula Sunday, April 16, 2017 at 21:03

  Voi! Tää ois kyllä niin mua varten tää palkinto :D Ite aloitin just Harry Holet, kun sain Lars Keplerit kuunneltua. Ne on siis ehdottomien suosituksien arvoisia!!!! Myös kaikki Liane Moriartyn kirjat on vienyt mukanaan, vaikka ajoittain ovatkin vähän hidaskulkuisia. Plus kaikki Agatha Christiet!

 • Reply Titi Sunday, April 16, 2017 at 21:03

  Still Alice oli todella hyvä mun mielestä. Kuuntelin sen äänikirjana :)

 • Reply Hanna Sunday, April 16, 2017 at 21:04

  Ehdottomasti Camilla Läckbergin rikosromaanit! Ehdottomasti paras kirjasarja minkä olen pitkään aikaan lukenut. Hyvin koukuttavaa luettavaa ja sopivasti jännitystä.

 • Reply Taru Sunday, April 16, 2017 at 21:06

  Aki Hintsan voittamisen anatomia on ihan sairaan mielenkiintoinen ja opettavainen. Suosittelen kaikille, vaikkei formulamaailma sen kummemmin kiinnostaisikaan, on kirja todella mielenkiintoista kuunneltavaa!

 • Reply SallaM Sunday, April 16, 2017 at 21:08

  Mikko Kamula: ikimetsien sydänmailla

 • Reply Virpi Sunday, April 16, 2017 at 21:08

  Kerro minulle jotain hyvää ja mielikuvituspoikayatävä :)

 • Reply Ava Sunday, April 16, 2017 at 21:21

  Suosittelen Diana Gabaldonin Outlander-sarjaa, niin koukuttava :)

 • Reply Annamari Sunday, April 16, 2017 at 21:27

  Lars Kepleristä oon ite tykänny :) pitää ottaa seuraavaks Harry Hole-sarja kuunneltavaks!

 • Reply Jennaj Sunday, April 16, 2017 at 21:30

  Minulla on kaksi kirjasarjaa joista en malta odottaa uusinta kirjaa ilmestyväksi! Toinen on Camilla Läckbergin kirjat ja toinen on Lars Keplerin Joona Linna -kirjat. Ihan mahtavia dekkareita!

 • Reply Sumppa Sunday, April 16, 2017 at 21:31

  Donna Tartt, Tikli. Suosittelen!

 • Reply S Sunday, April 16, 2017 at 21:34

  Paras kirjasarja jonka oon lukenut viimeaikoina oli Siri Pettersenin Korpinkehät -trilogia. Vaikka päähenkilönä onkin 15-vuotias tyttö, toimii kirja myös aikuisille. Mahtava fantasiamaailma, älyttömän hyvä juoni ja huiput henkilöhahmot. Varsinkin eka ja kolmas osa oli ihan huikeita, suosittelen lukemaan vaikka ei äänikirjana löytyisikään! :)

 • Reply NooraJ Sunday, April 16, 2017 at 21:35

  Jos yhtään elämänkerrat tykkää lukea, niin vahva suositus Pekka Hyysalon Fightersin Back -kirjalle! Todella koskettavaa ja ajatuksiaherättävää luettavaa :)

 • Reply Lillamy Sunday, April 16, 2017 at 21:53

  Oon ihan hurahtanut BookBeatiin, kuuntelen kirjoja esim. aamuisin laittautuessa töihin ja ruokaa laittaessa. Viimeksi kuuntelin Nälkäpeli-kirjat ja tykkäsin kovasti, joten suositellaan vaikkapa niitä 😊

 • Reply meg Sunday, April 16, 2017 at 21:54

  Mä kokeilinkin jo yhden ilmaisen BookBeat -kuukauden ja tykkäsin kyllä! Kirjavinkkinä voisin mainita Mari Mannisen Yhden lapsen kansan, joka kertoo Kiinan yhden lapsen politiikasta. Toi mielenkiintoinen kirja!

 • Reply Laura Sunday, April 16, 2017 at 22:00

  Lars Keplerin kirjat ovat aivan mahtavia! Varsinkin Joona Linna-sarja. Rupesin lukemaan näitä kirjoja jouluna ja kaikki paitsi uusin kirja löytyi e-kirjana oman kirjaston e-kirjastosta ja se harmitti kun olin lähdössä kolmen kuukauden matkalle. Mutta sitten kun vinkkasit bookbeatistä ja saatiin vielä kokeilla sitä kuukauden verran ilmaiseksi niin oli pakko kokeilla! Ja sieltähän se uusinkin Kepler löytyi! Hypin melkein ympäriinsä Kambodjan rannalla kun sen huomasin :D

 • Reply Minna Sunday, April 16, 2017 at 22:01

  Suosittelisin Cilla&Rolf Börjlindin ja Viveca Stenin kirjoja. Olen dekkareiden ystävä, ja bookbeat ajoittain käytössä ollut, joten lahjakortti olisi oikein kiva juttu. Sopisi tulevan syysvauvamme vaunulenkeille myös 😊

 • Reply Pilvi Sunday, April 16, 2017 at 22:03

  Bookbeatista pystyy kuuntelemaan muistaakseni myös kaikki Lars Keplerin Joona Linna -sarjan kirjat niitä suosittelen ehdottomasti, jos Harry Holet uppoo! Oispa huippua voittaa 6kuukaudeksi bookbeat käyttöön :)

 • Reply larppis Sunday, April 16, 2017 at 22:11

  Tunne lukkosi tai sen jatko-osa Murra tunnelukkosi :) varmaan moni vinkkaa tästä mut uskon et jokaisen aikuisen on hyvä lukea/kuunnella näitä kirjoja :)

 • Reply Mari Kinnunen Sunday, April 16, 2017 at 22:11

  Pekka Hiltusen Studio-sarja on mielestäni parhaimpia mitä Suomesta löytyy! Varsinkin sarjan eka Vilpittömästi sinun :)

 • Reply Saija Sunday, April 16, 2017 at 22:24

  Luin just itse Stephen Kingin Mersumies-trillerin ja tykkäsin kovasti. Normaalisti en Kingin kirjoja lue, koska en tykkää kauhusta genrenä, mutta tää oli enemmän normidekkari/trilleri, ei mitään yliluonnollista. Oli myös tosi eloisaa ja värikästä kieltä, ilo lukea.

 • Reply Susanna Sunday, April 16, 2017 at 22:28

  Mun hyvä kirjavinkki on Yksin Berliinissä!

 • Reply Ida K Sunday, April 16, 2017 at 22:38

  Kannattaa ehdottomasti tutustua Cecelia Ahernin koko tuotantoon, erityisesti P.s. Rakastan sinua ja Sateenkaaren tuolla puolen ovat aivan ihania! :)

 • Reply Marjut Sunday, April 16, 2017 at 22:40

  Itse rakastan kirjoja, mutta äänikirjoja en ole kyllä kokeillut! Lempikirjoja on vinot pinot, mutta Selja Ahavan Taivaalta tippuvat asiat, David Nichollsin Sinä päivänä, Markus Zusakin Kirjavaras ja Chris Cleaven Poikani ääni mainittakoot nyt sellaisina, joihin itse olen palannut useamman kerran. Runoutta luen myös paljon. Palasin lukemisharrastukseen kun tajusin, että keskittymiskykyni oli heikentynyt ja arki pyöri liikaa somen ympärillä. Hetkeäkään en kadu valintaani:) Hyviä luku- ja kuunteluhetkiä!

 • Reply Sini Sunday, April 16, 2017 at 22:44

  Kristina Ohlsson: Varjelijat :)

 • Reply Tiistai Sunday, April 16, 2017 at 22:50

  Prinsessa Dianan elämäkerrat ovat olleet todella mielenkiintoisia kirjoja. Diana on ollut mielenkiintoinen henkilö.

 • Reply Laura Sunday, April 16, 2017 at 22:53

  Pekka Hyysalon fightback ja anneli auerin murjalesken muistemat

 • Reply Päivi J Sunday, April 16, 2017 at 23:16

  Karoliina Sallinen: Tee se itse -vauva. Tää oli hyvä!

 • Reply Sari Sunday, April 16, 2017 at 23:18

  Kirjoja kuunneltuina, hmmm. Jotain, missä käytetään kauniita lauseita ja sanat leikkii yhdessä ajatuksia herättävän kauniisti. Runoja tai esseitä? Finladia-voittajat toimii ainakin useimmiten :-)

 • Reply Lotta Sunday, April 16, 2017 at 23:44

  Sydämenlyönneissä ikuisuus :) Ihana ja mukaansa tempaava! Löytyy myös jatko-osa; sydämen ääntä ei voi unohtaa:)

 • Reply Saararara Sunday, April 16, 2017 at 23:53

  Kuunnelkaa miehesi kanssa yhdessä Sami Minkkisen havaintoja parisuhteesta. Mulla ja poikaystävällä oli tänään hauskaa kun kuuntelimme sitä samalla kun leikkasin hänen hiuksiaan :D yhdistävä kirja ja mahtavaa kun BookBeatissa Sami lukee kirjan itse ääneen jolloin fiilis siinä on vielä parempi:)

 • Reply Lottis Sunday, April 16, 2017 at 23:54

  Tän Harry Hole -sarjan lisäksi olen ihastunut John Verdonin Dave Gurney -dekkarisarjaan. Tästä on nyt tullut neljä kirjaa, mutta ihan mun suosikki on neljäs osa, Tappakaa Peter Pan. Murhaajan selvitessä, itselleni tuli todella hölmistynyt olo, se oli koko ajan rivien välistä luettavissa, mutta sitä ei vain tajunnut. Tää on ollut itselleni niiiin koukuttava sarja, ja harmittaa, että näitä ei vielä ole tullut enempää!

  • Reply Lottis Sunday, April 16, 2017 at 23:56

   Ja heti perään, sarjaahan on tullut siis viisi eikä neljä kirjaa :D neljäs oli se meikän lemppari…

 • Reply Anni Monday, April 17, 2017 at 00:08

  Ehdottomasti kannattaa kuunnella Henriikka Rönkkösen – Mielikuvituspoikaystävä! Lähti myös itsellä tuo BookBeat testiin ja olen aivan rakastunut, jotenkin tuntuu että pitkään aikaan en ole löytänyt uutta hyvää musiikkia, joten tämä tuo mukavaa vaihtelua arkeen, kiitos! :)

 • Reply Saara Monday, April 17, 2017 at 00:08

  Aaaah, Helmet-kirjastojen 50 kirjaa -lukuhaastetta tekevänä tää ois kyllä huippu ja vinkkejähän löytyy! Toki vähän riippuu mikä sun maku on, mutta ite oon lukenut/saanut hyviksi vinkeiksi
  -Bea Uusman The Expedition (2014). Kuulemma hyvä tosipohjainen kirja kadonneista naparetkeilijöistä, mukaansatempaava. Omalla listalla seuraavana!
  -Kjell Westön Missä kuljimme kerran. Kaunis, hyvä kirja 1900-luvun alun vuosikymmenistä Helsingistä, sulle saattaid aueta paremmin kun tunnet paikat :) pitkä ja välillä vähän hidas, mutta ehdottomasti väärti.
  -Jonas Gardellin kirjat Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin. Kaikki kolme kirjaa sai mut itkemään, kamalan koskettava kertomus elämästä homona Ruotsissa kun HIV huomattiin ja kaaos alkoi.
  Muuten tässä viime aikoina onkulunut paljon Agatha Christieta, Muumikirjoja paikallisella kielellä (asun ulkomailla), vähän hassu mutta kauniskielinen Perhoskerääjä (Joel Haahtela), Henning Mankellia, Totuus Harry Quebertin tapauksesta (Joël Dicker) ja mooonta muuta. Pitääpä jatkaa lukemista vielä tälle iltaa, tässähän ihan innostuu!

  Ja koska oon myös harvoin kommentoiva, niin kovasti onnea lapsesta! :)

 • Reply Sanna Monday, April 17, 2017 at 00:13

  Musta parasta on kuunnella äänikirjaa meikatessa! Aivotonta hommaa, ja ajan saa käytettyä hyödyksi :) Suosittelen Kätilöä, äänikirjana se oli ehkä vähän vaikea seurata kun tapahtumat pomppi ties miten, mutta tosi ajatuksia herättävä :)

 • Reply Melissa Monday, April 17, 2017 at 05:27

  Oon itse myös ihan hurahtanut BookBeatiin ja erityisesti äänikirjoihin samasta syystä kuin sinäkin. Etenkin täällä Ausseissa niitä on ihana kuunnella kun voi ulkona liikkuessa kuunnella ladattuja kirjoja ilman että se syö dataa, jes!👍 Terkkuja vaan niille Suomen rajattomille neteille… Ikävä.
  Itse oon kuunnellut nyt aika monta kirjaa mutta jostain syystä ne kaikki liittyy jotenkin parisuhteisiin, alitajunta kai poikaystävää ikävöidessään ne valinnut 😁
  Tim Walkerin Lost in Suomi on ihan huippu, suosittelen! Itselle kolahti erityisesti koska poikaystäväni on juurikin amerikkalainen ja suurin osa jutuista osui niin naulan kantaan että nauraa räkätin ääneen, paljon.
  Toinen joka varmasti huumorin ystäville uppoaa on Veera Niemisen Avioliittosimulaattori. Kuuntelin sen yhdessä päivässä enkä olisi millään halunnut kirjan loppuvan. Taas purskahtelin nauruun yksikseni, ihan loistavaa tarinankerrontaa! 😂 5/5
  En tykkää lukea jännityskirjoja kuten äitini joka on varmaan lukenut jokaisen murhamysteeri-dekkarin mitä on, tykkään hauskoista ja vähän romanttisista kirjoista. Ainiin, myös Karoliina Sallisen Tee se itse-vauva oli ihan mahtavaa kuunneltavaa! En ole raskaana eikä kyseinen aihe ole ajankohtainen mutta silti tykkäsin.
  BookBeat on ihan huippu ja lahjakortti tulisi kyllä tarpeeseen täällä minibudjetilla reppureissatessa ja monen kuukauden farmi-erakoitumisen odottaessa 😬🙏

 • Reply *Annimiina* Monday, April 17, 2017 at 06:37

  Itse tykkäsin Maaret Kallion Lujasti lempeä -kirjasta, ja Jutta Gustafsbergin ja Harriet Piekkolan Mielen päällä oli myös mukavaa kuunneltavaa :)

 • Reply KatKat Monday, April 17, 2017 at 06:49

  Vanhat kunnon Maria Kallio kirjat! Ite oon tällä hetkellä kirjassa 10/13, että koukussa ollaan! Hah!

 • Reply Elina Monday, April 17, 2017 at 07:52

  Jos dekkarit kiinnostaa niin Camilla läckberg on aina hyvä. Tarpeeksi hömppää tohon aivottomaan vauvavaiheeseen. Ei tarvii olla turhan skarppi. 😁 Stefan anhemiltä löytyy myös bookbeatista kolme kirjaa, ruotsalaista dekkaria of course. Toimii.

 • Reply Katja Monday, April 17, 2017 at 07:56

  Lars Kepler lienee sulle jo tuttu, mutta Stefan Ahnhem – kokeile ihmeessä jos et ole vielä lukenut. Kaikki hänen 3 kirjaansa löytyvät BookBeatista, etkä takuulla tule pettymään :) Meillä näyttää olevan aika samanlainen dekkarimaku (kuten ehkä monella muullakin), joten uskalla lämpimästi suositella myös Ursula Poznanskia ja Kristina Ohlssonia sekä Lotte ja Soren Hammerin Yksinäisten sydänten kerhoa, joka löytyy sieltä myös (heillä on useita muitakin saman sarjan kirjoja). Ah, mulla ja miehelläsi on samat suunnitelmat – olen ahminut kaikki Jo Nesbot jo muutama vuosi sitten mutta juuri pohdin pitäisikö ottaa kierros uusiksi kun sopivasti ovat tuossa tarjolla :) Itse aloitin BookBeatin käytön viime kesänä – kuuntelin kaikki Camilla Läckbergit läpi mustikoita poimiessani metsässä, voin muuten kertoa, että välillä hieman jännitti :D Ihanaa vauva-arkea <3

 • Reply J-Li Monday, April 17, 2017 at 08:19

  Suosittelen Sebastian Bergman -kirjasarjaa (Michael Hjorth ja Hans Rosenfeldt). Se pitää aloittaa alusta, eli ensimmäinen kirja on “Mies joka ei ollut murhaaja”.

  Suosittelen myös Katarina Wennstamin kirjoja. Uusimpana Shirin Sundin sarja, joka alkaa kirjalla “Petturi” ja jatkuu kirjalla “Kivisydän”. En ole vielä viimeisintä “Varjot” lukenut, mutta se on mulla listalla seuraavana.

  Onhan noita tietysti muitakin esim Stefan Ahnhemin Fabian Risk kirjat tai Jussi Adler-Olsenin Carl Morck tai Lars Keplerin Joona Linna….

 • Reply Miida Monday, April 17, 2017 at 08:21

  Karin Slaughterin kirjoja kyllä suosittelen 😊

 • Reply Noira Monday, April 17, 2017 at 08:21

  Lars Keplerin tuotantoa suosittelen :)
  Viimeisimpänä Kaniininmetsästäjä

 • Reply Marikak Monday, April 17, 2017 at 08:39

  Voi olla hyvin eri tyyppinen, mitä oot ruukannu kuunnella, mutta tää on vaan niin mun lemppari, että pakko: Kerro minulle jotain hyvää. Siitä on jatko-osa ja elokuva ja on kyllä kaikki ihan huippuja! Ja vaikka on vähän rakkaustarina, niin kirjakaupassa töissä olleena kuuli usein sitä, että toi oli jopa dekkarien ystäville hyvä vaihtoehto! :)

 • Reply Anna Monday, April 17, 2017 at 08:44

  Suosittelen kaikkea hömppää, nollaa hyvin päivän :D Viimeksi taisin lukea jonkun Cathy Kellyn :)

 • Reply Jenni Monday, April 17, 2017 at 09:35

  Ehdottomasti Lars Keplerit, josset niitä ole vielä kuunnellut. Tähänkin sarjaan tuli juuri uusi osa.

 • Reply Iina Monday, April 17, 2017 at 09:45

  Camilla Läckbergin ja Ninni Schulmanin dekkarisarjat on ihan lemppareita!

 • Reply Jatta Monday, April 17, 2017 at 09:45

  Kerro minulle jotain hyvää (Jojo Moyes) ja Tähtiin kirjoitettu virhe (John Green) ovat molemmat romanttisia, ajatusta herättäviä ja hyvin kirjoitettuja!

 • Reply Jenna Monday, April 17, 2017 at 09:46

  Suosittelen ehdottomasti Sidney Sheldonin kirjoja jos et ole jo lukenut! Todella koukuttava kirjoitustyyli :D

 • Reply Annuska Monday, April 17, 2017 at 09:52

  Christian Rönnbackan dekkarit on sellaisia, jotka ahmin aina suunnilleen yhdeltä istumalta :) kirjoja tulee luettua valitettavasti lähinnä nykyään lomalla, juurikin tuon vuoksi ettei tunnu olevan aikaa. Olisi siis kiva testata tuo BookBeat!

 • Reply Isa Monday, April 17, 2017 at 10:00

  No tietysti Lars Keplerin Joona Linna-kirjat, jos et ole niihin vielä kajonnut ;) Muita mitä olen kuunnellut/lukenut lähiaikoina ja joita voin vahvasti suositella on Aki Hintsan Voittamisen Anatomia, Paula Hawkinsin the Girl on the Train ja Ville Haapasalon Et kuitenkaan usko ja Et muuten tätäkään usko. Seuraavaksi itselläni on vuorossa Anu Partasen The Nordic Theory of Everything :)

  Onnea hurjasti uudelle äidille!

 • Reply Piia Monday, April 17, 2017 at 10:07

  Lars Keplerin Playground. Tuoreelle äidille sopivasti tunteisiin käyvää kamaa. Ja se tunne kun aamuvarhain leikkipuistossa tajuat kiljahtaneesi ääneen….

 • Reply Paula Monday, April 17, 2017 at 10:17

  Näkymätön poika on mahtava!

 • Reply Janica Monday, April 17, 2017 at 10:18

  Terve!
  Ja onnittelut pienokaisen johdosta!
  Blogiasi on hauska lukea, jo ihan vain senkin takia,että suuret muutokset elämässämme tapahtuvat lähekkäin,menin naimisiin Helmikuun lopulla ja esikoista odotetaan syntyväksi kesäkuussa.

  Oon ihan hurahtanut Lars Kepleriin. Kaikki. Olen lukenut ne peräkkäin.

  Uutuus teos on Kaniininmetsästäjä,joka löytyykin kyseisestä palvelusta,suosittelisin kuitenkin Tulitodistajaa.

  Omaan kieroutuneeseen mieleeni tuo lisäulottuvuutta se,että “Lars Kepler” on aviopari,joka kirjoittaa yhdessä.

 • Reply Aidan Monday, April 17, 2017 at 10:23

  Täällä yksi joka on jäänyt koukkuun BookBeatiin. Opiskelijana joudun lukemaan paljon kuivaa, välillä ei niin super kiinnostavaa tieteellistä tekstiä ja olen harmitellut sitä, että muutamiin viime vuosiin ei vaan yksinkertaisesti ole jaksanut enää luku-urakan päätteeksi jatkaa lukemista millään mielenkiintoisemmalla. BookBeat on tarjonnut mulle mahdollisuuden kuunnella juuri noissa hetkissä, kun tekee samalla jotain muuta. Välillä olen myös vaan hautautunut sohvan nurkkaan ja nauttinut kirjasta, jota ei itse tarvitse lukea :D
  Tämä on sellainen sovellus josta mielelläni maksan, mutta kivaahan se olis voittaa arvonnassa ilmaiset kirjat puoleksi vuodeksi.
  Kirjavinkkinä Stefan Ahnhemin kirjat, esim. Pimeään jäänyt. Jos Nesboista tykkäät, tykkäät taatusti myös näistä. Jos jotain, niin dekkareita osataan Ruotsissa kirjoittaa!

 • Reply Noora Monday, April 17, 2017 at 10:31

  Paula Hawkinsin Nainen junassa, jos et ole vielä lukenut.

 • Reply KIRSI RAMSTRÖM Monday, April 17, 2017 at 10:33

  Kiitos vinkistä! Justiin vaunulenkillä ajattelin kunpa olisi äänikirja mitä kuunnella. Mun tämän hetken kirjasuositus on Robert Galbraithin dekkarisarja :)

 • Reply Suvi Monday, April 17, 2017 at 10:47

  Tavalliset pikku pihajuhlat taisikin olla jo jollain sun lukulistalla aikasemmin. En tiedä, oletko muita Liane Moriartyn kirjoja vielä lukenut, mutta mulla ne on ainakin ehdottomia suosikkeja! Hyvä aviomies, Mustat valkeat valheet ja Nainen joka unohti. <3 Nerokkaat henkilöhahmot ja juonenkäänteet tempaavat mukaansa, täydellistä lomalukemista! Moriartyn teoksia pitää säästää otolliseen lukuhetkeen, kun ne tekee mieli kahlata kerralla kannesta kanteen (;

 • Reply Ansku Monday, April 17, 2017 at 11:04

  Lars Keplerin kirjat ovat hyviä, kannattaa kuunnella! Tai lukea.

 • Reply Piia Monday, April 17, 2017 at 11:09

  Suosittelen Peter Franzenin kirjaa Tumman veden päällä. Näkyy löytyvän Bookbeatistakin, ja vielä Peterin itsensä lukemana, mikä ei sinällään oo yhtään paha juttu! <3__<3 Tässä on mun mielestä tavoitettu hyvin lapsen näkökulma.

 • Reply Mari Monday, April 17, 2017 at 11:35

  Camilla Läckbergin Fjällbacka-sarja on niin koukuttava! Varsinkin, jos tykkää jännityksestä. Onpas tuolla Bookbeatissa muuten hyvä valikoima!

 • Reply SiniK Monday, April 17, 2017 at 11:49

  Ehdottomasti Keplerin uusin Kaniininmetsästäjä, tai jos kyseinen kirjasarja ei ole ennestään tuttu niin sitten aloita ensimmäisestä osasta! :) Paljon samaa kuin tuossa Harry Hole-sarjassa, itselläkin Jano tällä hetkellä BookBeatissa kesken ja oon kyllä niin koukussa kyseiseen palveluun, että ilmainen 6kk olis täydellinen!

 • Reply M Monday, April 17, 2017 at 12:08

  Mää voisin suositella sellasta ku Kati Hiekkapelto, siltä on kolme kirjaa ilmestyny ja kaikki on hyviä. :)

 • Reply Elmu Monday, April 17, 2017 at 12:11

  Mä en tiedä löytyykö BookBeatista, mutta Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin on aivan törkeen hyvä! BookBeatissa mut koukutti jostain syystä Anneli Auerin Murhalesken muistelmat. Sai jotenki ajattelemaan taas uudella tavalla median luomaa illuusiota ja Suomen oikeusjärjestelmää. Voin suositella!

 • Reply Mikaela Monday, April 17, 2017 at 12:19

  Vitsit tää ois kiva, koska en raaski maksaa tota summaa mut tykkään kans tosi paljon arjen askareiden lomassa kuunnella kirjoja! Mun suositus on Aki Hintsa – voittamisen anatomia! En tiiä kiinnostaako sua tollanen elämäntapoihin ym liittyvä kirja, mut musta ollu tosi mielenkiintosta kuunneltavaa :)

 • Reply Jonna Monday, April 17, 2017 at 12:33

  Paula Hawkinsin Nainen junassa! Ihan sairaan hyvä, mulla on itsellä se nyt äänikirjana kesken.

 • Reply Rosa Monday, April 17, 2017 at 12:37

  Ootko lukenut/kuunnellut Sherlock Holmes tarinoita? Alkuperäsiä Conan Doylen, sekä niitähän on kirjotettu nyt uusia, lukijana on ollut itse Benedict Cumberbatch. Itselle niitäkin tutumpia on kyllä Agatha Christien mysteerit, varsinkin Poirotit. En tiedä kuinka paljon tykkäät fantasiasta, oma lempparisarja ikinä on Harry Potter (se uusin kirja Cursed Child on ihan kamala!!!!), mutta vahvasti epäilen/muistelen että oot kirjottanu lukenees ne. Kuitenkin, Stephen Kingillä on “Musta torni” niminen sarja joka on fantasia/trilleri, suosittelen! Samaten John Irvingin kirjat on hyviä (ei fantasiaa), varsinkin “Kaikki isäni hotellit” on mun yks isoimpia lemppareita. En tiedä kuinka paljon oot ennalta tutustunut näihin ehdotuksiin, toivottavasti oli mieleisiä. Hyvää kevättä, kyllä vaunulenkit pian tulee!

 • Reply Noora Monday, April 17, 2017 at 12:56

  Ehdottomasti Lars Keplerin tuotantoa, joista uusin Kaniininmetsästäjä ilmestyi just Bookbeatiin! :) Takuuvarmaa jännitystä!

 • Reply HeidiS Monday, April 17, 2017 at 13:17

  Lars Keplerin koko tuotanto! Niin mahtava sarja, että niitä kirjoja ei vaan voi laskea käsistään!

 • Reply krista Monday, April 17, 2017 at 13:21

  Mikäli Jo Nesbon kirjat iskevät lujaa, voin suositella yhtä aivan timanttista sarjaa! Eric Axl Sund nimimerkillä kirjoittava ruotsalaiskaksikko on luonut mestaritrilogian, jonka huhutaan päihittävän mm. huippusuositun Lars Keplerin romaanit. Varistyttö-trilogia koostuu kolmesta kirjasta ja voin luvata, että ne koukuttavat pahemman kerran. Sarjaa on mahdotonta jättää kesken kirjat haluaisi ahmia kertaheitolla!

 • Reply Anu Manninen Monday, April 17, 2017 at 14:30

  Jojo Moyesin Me Before You ja jos se on jo tuttu, niin sit tämän upean teoksen kakkososa After You !<3 varaudu ahmimaan nämä teokset yhteenputkeen useamman nenäliinapaketin kera!!

 • Reply Tsipe Monday, April 17, 2017 at 14:52

  Mielikuvituspoikaystävä oli ihan hulvaton!
  Ois mahtavaa jatkaa käyttöä, kokeilin jo ilmaisen kuukauden nimenomaan vaunulenkeillä kuunnellen :)

 • Reply Hanna K Monday, April 17, 2017 at 14:54

  Mä lukisin Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta, tosin siinä on se vaara että se on hyvä ja sit joutuu odotteleen aina uuden kirjan ilmestymistä – sarjojen vaara…

 • Reply Heidi Monday, April 17, 2017 at 16:42

  Jos dekkarit kiinnostaa, suosittelen ehdottomasti Lars Keplerin kirjoja. Niin jänniä ja koukuttavia! Olin lomamatkalla, kun aloin ko. kirjoja lukea enkä vain pystynyt lopettamaan.

  – Heidi

 • Reply Niina Monday, April 17, 2017 at 16:42

  Moi! Mun on pakko kysyä, että mistä hiivatista sä saat aina noin tuoreen näköisiä marjoja? Pakastemarjoja noi ei voi olla, ja mitä mä oon löytänyt kaupasta tuorerasioissa, ne on ihan nuhjuisia, rupisia ja rumia :D

 • Reply Mm Monday, April 17, 2017 at 16:48

  Karoliina Sallisen Tee-se-itse-vauva. Mun piti lukea se jo raskausaikana, mutta tytär jo 3kk ja kirja edelleen lukematta :D Äänikirjana saattais vaikka onnistuakin vaikka lenkkeillessä!

 • Reply Eeva Monday, April 17, 2017 at 16:59

  Ooh, kirjat! Mun lempiaihe (matkajuttujen lisäksi) :) Tykkään itsekin lukea dekkareita ja etenkin Läckbergin ja Nesbøn kirjoja on tullut luettua paljonkin. Silti ne ultimate suosikkikirjat löytyy muualta kuin dekkarigenrestä. En pysty valitsemaan vaan yhtä suositusta joten kerron kaksi.

  Joël Dicker – Totuus Harry Quebertin tapauksesta
  Anthony Doerr – Kaikki se valo jota emme näe

  Keskenään aika erityyppiset kirjat, mutta kumpaakaan ei olisi malttanut laskea käsistä. Ton Doerrin kirjan lukemisen jälkeen kehitin itselleni myös pienen pakkomielteen siitä, että mun vielä joskus päästävä käymään Bretagneen ja ennen kaikkea Saint-Maloon.

 • Reply Heidi Monday, April 17, 2017 at 17:14

  Täältä tulee suositus Eve Hietamiehen Yösyötölle ja Tarhapäivälle, uusin teos Hammaskeiju on itsellänikin vielä lukulistalla. Yösyöttö tulee syksyllä myös valkokankaalle, varmasti taattua kotimaista viihdettä. BookBeatin kautta voisin itse tutustua myös noihin dekkareihin, joita ei ole tullut muuten vielä luettua.

 • Reply Sina Monday, April 17, 2017 at 17:28

  Suosittelisin Jens Lapiduksen Rahalla saa -trilogiaa! Olet kyllä ehkä joskus maininnut lukeneesi ne jo, joten toisena suosituksena Paula Hawkinsin Nainen junassa :)

 • Reply Mari Monday, April 17, 2017 at 17:40

  Juurikin lopetin bookbeatissä Pekka Hyysalon FightBack kirjan ja voin ehdottomasti suositella! Pekan tarina on ihan uskomaton. Aki Hintsan voittamisen anatomia oli myös mielestäni todella mielenkiintoista luettavaa. Näiden lisäksi Lars Keplerin kirjat on varsin koukuttavia.

 • Reply Tiia Monday, April 17, 2017 at 18:06

  Liane Moriartyn kirjat on ihan huikeita. Draamaa, huumoria, mutta myös osassa vähän jännitystäkin. :) Erityisesti Mustat valkeat valheet, jossa on oikeasti yllättävä loppuratkaisu ja äärimmäisen mielenkiintoiset henkilöt!

 • Reply Kati Monday, April 17, 2017 at 18:28

  Kirjaston valikoimista voi kuunnella kirjoja aivan ilmaiseksi, lukemisen lisäksi. 😊

 • Reply Annak Monday, April 17, 2017 at 18:31

  Mä suosittelisin Jojo Moyesin kirjoja, jos haluat jotain toisaalta kevyttä mutta myös koskettavaa. Anna Janssonin kirjat puolestaan jos jotain jännempää.

 • Reply Nenne Monday, April 17, 2017 at 18:36

  Viimeisimpänä luin kirjan nimeltään Yhden lapsen kanssa. Varoitan, tämä kirja tuo kyyneleet silmiin.

 • Reply Macy Monday, April 17, 2017 at 19:00

  Arne Dahl -sarja! Taattua naapurimaan poliisisarjalaatua. Vasta näkyi YleFem:lla, löytyy vielä Areenasta pari jaksoa. Suosittelen lämpimästi!

 • Reply Anne-Mari Monday, April 17, 2017 at 19:19

  Jostain syystä en lue juurikaan tarinallisia kirjoja, vaan lähinnä mm. psykologiaan ja politiikkaan liittyviä :D Tosin niissäkin oon aika valikoiva, kirja ei saa olla liian tietokirjamainen vaan myös viihdyttävä, ettei iltaisin nukahda heti puolen sivun lukemisen jälkeen… Yksi tarinallisempi kirja tulee mieleen jota voisin suositella, alkuvuodesta luin J.K. Tammisen Konkursseja ja muita konnuuksia. Se oli mielenkiintoinen!

  Täytyy ehdottomasti nyt aktivoida toi kokeilujakso käyttöön, kun huomenna on tiedossa kevyt 6h bussimatka. Eli kiitos koodista, kiva päästä testaamaan Bookbeatin palvelua! :) Jostain syystä luulen, että kuunnellessa “kynnys” uusiin hittiromaaneihin tutustumiseen on matalampi kuin fyysisesti olemassa olevaa kirjaa lukiessa.

 • Reply Jenni Monday, April 17, 2017 at 19:21

  Nyt päästinkin lempiaiheeseeni :D En tiedä onko näitä kirjoja kuunneltavana mutta suosittelen jännäripuolelta ehdottomasti eniten Tess Gerritsenin kirjoja. Olen ahminut ne kaikki mitä olen käsiini saanut! Muita todella hyviä kirjalöytöjä ovat olleet Jojo Moyes Kerro minulle jotain hyvää, S.J Watson Kun suljen silmäni, Renee Knight Kenenkään ei pitänyt tietää, Ruth Ware In a Dark Dark Wood, Erica Spindler Neljäs uhri ja Vaikenemisen synti, Liane Moriarty Hyvä aviomies sekä Emma Donoghue Huone. Kaikki mainitut olivat niin loistavia ja otteessaanpitäviä kirjoja, että ei malttanut käsistä laskea!

  Itse käytin Bookbeatin kokeilukuukauden joulukuussa ja kuuntelin muumikirjojen Taikatalvea talvisilla kävelylenkeillä ja aamulla pimeässä töihin ajaessa. Todella mukavaa ja rentouttavaa vaihtelua musiikille :) Seuraavaksi pitää ottaa varmaan luvun alle Jo Nesbon kirjat kun niihin en ole vielä tutustunut!

 • Reply Laura Monday, April 17, 2017 at 19:23

  Jättisuositus Keplerin Joona Linna-sarjalle, ihan törkeän hyvä dekkarisarja!

 • Reply Katja Monday, April 17, 2017 at 19:52

  Aijai, ihan mahtava arvonta, ihan jo osallistumiskysymyksen perusteella (saan itelleni samalla uusia luettavia ;) ). Mutta itse suositukseen… Olen ihan hurahtanut dekkareihin tällä hetkellä ja suosittelisin Camilla Läckbergin kirjoja (järjestyksessä luettavaksi, vaikka toimivat myös erikseen, henkilöiden tarina vain kehittyy eteenpäin jokaisessa kirjassa). Ruotsalaisen pikkukylän ihmisiä, rikoksia ja todella vetävä kirjoitustyyli! Suomalainen suht uusi löytöni on Outi Pakkasen dekkarit. Nämä myös kannattanee lukea järjestyksessä, mutta ei niin suurella välillä kuin Läckbergit. Helsingin alueella liikutaan näissä :) Ei-dekkareista suosittelen vähän aikaa sitten lukemaani Leena Lehtolaisen Jonakin onnellisena päivänä. Muutama sata sivua meni heittämällä, kun en vain malttanut laskea kirjaa käsistäni.

  Harry Holet on lukulistalla :) Olen aiemmin kuunnellut vain yhden kirjan, en tiedä, osaisinko keskittyä niihin tarpeeksi. Mutta ehkä pitänee kokeilla esim. työmatkoilla, kun pyöräilen noin 45 min suuntaansa :) Siinä kun saisi ihan hyvin jo edistettyä kirjaa! Nyt kuuntelen radiota ja jammailen mielessäni :)

 • Reply katjuska Monday, April 17, 2017 at 20:17

  Marko Annalan Värityskirja oli vaikuttava kokemus, jäi pyörimään mieleen pitkäksi aikaa.
  BookBeat vaikuttaa tosi hyvältä! :)

 • Reply Jenni Monday, April 17, 2017 at 20:22

  Mä en tiiä löytyykö bookbeatista näitä, mutta mun ehdoton suosikkikirkasarja on Eve Hietamiehen Yösyöttö, Tarhapäivä ja Hammaskeiju. Kirjat kertovat yksinhuoltajaisän selviytymisestä vauva- ja lapsiperheen arjesta todella humoristisella, mutta samalla koskettavalla tavalla. Miehistä ajattelua ja logiikkaa unohtamatta. Monta kertaa saa nauraa oikein ääneen kirjoja lukiessa, ja pari kertaa ollut myös tippa linssissä :D nää olisi sulle täydellistä lukemista/kuunneltavaa ihan vaan tämänhetkisen elämäntilanteesikin vuoksi! :)

 • Reply Sara Monday, April 17, 2017 at 20:39

  Miika Nousiaisen ‘Juurihoito’ on hulvattoman hauska.
  Camilla Läckbergin ‘Merenneito’ on todella jännittävä eikä sitä pysty laittaa käsistään pois!
  Liza Marklundin ‘Uutispommi’ on kans hyvä jännäri!

 • Reply T Monday, April 17, 2017 at 20:42

  Otin Bookbeatin alunperin kokeiluun lomamatkalle. Jäin koukkuun :) Olen lukenut 2,5 kuukauden aikana 18 kirjaa.

  Rannalla ja lentokoneessa äänikirjat oli tosi käteviä. Ainut mikä niissä häiritsi on se, että ne kestää niin kauan. Välillä lukaisin kirjan loppuun, kun olin sen ensin puoleen väliin kuunnellut.

  Kevyttä lukemista on Calendar girl -sarja, Mari Kallio -sarjas taas kuuntelin.

 • Reply I-L Monday, April 17, 2017 at 20:47

  Jos tykkäsit Harry Hole-sarjasta, rakastut varmasti Sebastian Bergman-kirjoihin (1. sarjan kirja on Mies joka ei ollut murhaaja, kirjoittajat Michael Hjorth ja Hans Rosenfeldt). Kannattaa lukea järjestyksessä, suosikkini olivat sarjan 2 ensimmäistä osaa. Koukuttava kyllä muutenkin, en malta odottaa seuraavan osan ilmestymistä ja pitänee lukea heti alkuperäiskielellä ;)

  Jos et ole lukenut, niin dekkarien kuningassarja on Stieg Larssonin Millenium-trilogia. Jatko-osa (Larssonin kuoleman jälkeen julkaistu) ei ole tosin minkään veroinen alkuperäisiin verrattuna.

  Bookbeatista suosittelen myös dokumentaarisempia (en keksinyt parempaa sanaa, tietokirja ei ehkä ole niin kuvaava :D) kirjoja, Mari Mannisen Yhden lapsen kansa oli erittäin ajatuksia herättävä ja mielenkiintoisesti kirjoitettu – sai ainakin minut tutkimaan Kiinaa lisää! Toinen oli Islannista kertova Satu Rämön Islantilainen voittaa aina, erittäin kiehtova :) Satu kirjoittaa myös blogia.

  Voisin käydä läpi koko BookBeatin kun suositeltavaa on niin paljon, aivan ihastuttava ja toimiva e-kirja konsepti, tykkään todella paljon verrattuna esim Elisa-kirjaan. Tämän takia lahjakorttivoitto olisi huikean mieluinen!

 • Reply saya Monday, April 17, 2017 at 21:04

  Suosittelen Tulen ja Jään Laulu -kirjasarjaa, johon Game of Thrones -tv-sarja siis perustuu. Alussa tapahtumat ovat aika samankaltaisia, mutta jossain vaiheessa hiukan eriytyvät. Hahmojen päähän pääsee kirjoissa ihan eri lailla, koska luvuissa vaihtuvat kertojat. Joku luku voi siis olla Arya-tytön näkökulmasta ja seuraava vaikka tapahtumia sivusta seuraavan vartijan näkemistä asioista.

 • Reply Kristina Monday, April 17, 2017 at 21:12

  Suosittelisin ehdottomasti Emma Donoghuen Huonetta, näyttäisi BookBeatista löytyvän alkuperäiskielellä eli Room. Todella erilainen lukukokemus, koskettava kun teemana kaapatuksi tuleminen ja sen takia vuosia eristyksessä eläminen, mutta tosi ajatuksia herättävä kirja, ja mielenkiintoisesti pikkupojan näkökulmasta ja kertomana kirjoitettu. Toinen, josta itse tykkään ja jos fantasia kiinnostaa on ehdottomasti Game of Thrones -sarja, nekin näyttäisi alkuperäiskielellä löytyvän tuolta. Sellaiset, mitä en BookBeatista löytänyt, mutta joita suosittelisin, koska on todella hyviä kirjoja anyhow on Jodi Picoultin Yhdeksäntoista minuuttia, jossa myös todella rankka aihe kun on kyse kouluampumisesta, ja J.K. Rowlingin Paikka vapaana, joka on todella mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu (myös suomennos on todella hyvä) ja kertoo pikkukylän elämästä.

 • Reply SannaF Monday, April 17, 2017 at 21:15

  Itse tykkään Khaled Hosseinin kirjoista ja niitä voin suositella. Vähän erilainen näkövinkkeli.
  Leijapoika, Tuhat loistavaa aurinkoa sekä Ja vuoret kaikuivat.

 • Reply Essi Monday, April 17, 2017 at 21:23

  Nälkäpelikirjat ja itsensä kehittämis -kirjat on tällä hetkellä omia suosikkeja :)

 • Reply Aliisa Monday, April 17, 2017 at 21:26

  Mulle on viimeaikoina lukemistani kirjoista jäänyt erityisesti mieleen Haruki Murakamin Värittömän miehen vaellusvuodet. Se on kyllä sellainen kirja, joka jää lukemisen jälkeen mietityttämään pitkäksi aikaa.
  Ihan toisenlainen lemppari on sitten John Verdonin Numeropeli. Tää jännäri oli mun mielestä jotenkin älykkäästi rakennettu ja todella mukaansatempaava, kannattaa kyllä ehdottomasti lukea!

 • Reply Emmi Monday, April 17, 2017 at 21:40

  Lars Keplerit on varmasti tuttu juttu, mutta ah niin hyviä! Valkoinen masai kannattaa myös lukaista, samoin kaikki Khaled Hosseinin kirjat. :)

 • Reply Terhi Monday, April 17, 2017 at 22:05

  Eppu Nuotion Pii Marin-kirjat ja Maria Kallion dekkarit o parhaita.
  Paljon Onnea perheenlisäyksestä<3

 • Reply Inka Monday, April 17, 2017 at 23:01

  Stefan Ahnhemin dekkarit!

 • Reply Mamma Monday, April 17, 2017 at 23:22

  Jodi Picoult: Koruton totuus ja Yhdeksäntoista minuuttia. Anna Gavalda: Kimpassa. Nää on kirjoja joihin itse palaan aina uudelleen ja uudelleen.

 • Reply Venla Tuesday, April 18, 2017 at 00:10

  Veera Niemisen Avioliittosimulaattori oli hauska sekä sai ajatukset hyvin nollaantumaan omista asioista.. :)

 • Reply Miia Tuesday, April 18, 2017 at 00:24

  Oi joi, ei olekaan tullut vielä kokeiltua äänikirjoja- korkea aika siis ;)

  Maaret Kallion Lujasti lempeä :) ja Kon Marit !

 • Reply Sonja Tuesday, April 18, 2017 at 06:45

  Kerro minulle jotain hyvää :)

 • Reply Soofia Tuesday, April 18, 2017 at 07:37

  Eve Hietamiehen Yösyöttö on ihan huikea! Itse vielä lapsettomana, tosin terkkaopiskelijana tykkäsin siitä hirveesti ja voin kuvitella että se kolahtaa tuoreeseen äitiin ihan loistavasti :) Se kertoo siis isästä, joka jää yksinhuoltajaksi pienelle pojalleen. Kuulostaa vähän surulliselta, mutta se on tosi hauska kirja!

 • Reply Kira Tuesday, April 18, 2017 at 09:15

  Mulle äänikirjat ovat ihan uusi maailma, mutta koska kirjoja ei ole koulukirjoja lukuunottamatta jaksanut lukea, alkaisi olla mahtavaa päästä parantamaan omaa sivistystä kirjojenkin osalta taas. Voisin niin nähdä kuuntelevani kirjaa juuri tehdessä tylsiä kotihommia. :D viimeisimmät kirjat joita olen lukenut, ovat Stieg Larssonin Millenium sarjasta ja suosittelen niitä kyllä!

 • Reply Anniina Tuesday, April 18, 2017 at 10:27

  Mä olen itse tykännyt kaikista Sofi Oksasen teoksista mutta etenkin Puhdistus kolahti! En lukenut näitä silloin aikoinaan kun ne sai suurta suosioo vaan vähän jälkijunassa, ja yllätyin positiivisesti. Eli jos et ole vielä lukenut Oksasta niin suosittelen!

 • Reply Saara Tuesday, April 18, 2017 at 11:55

  Aloitin itse juuri kuuntelemaan Nälkäpeliä (ykkönen) joten suositellaan nyt sitä!

 • Reply Jen Tuesday, April 18, 2017 at 12:28

  Mikäli dekkarimaailma kiinnostaa eniten, suosittelen Karin Slaughterin tuotantoa! 👍
  Lisäksi tosi kiva kirja josta varmasti pitäisit on Satu Rämön Islantilainen voittaa aina :)

 • Reply Jatta Tuesday, April 18, 2017 at 12:52

  Itse olen ollut aivan koukussa Ken Follettin Vuosisata-trilogiaan! Kirjat ovat t o d e l l a paksuja, mutta niihin jää niin koukkuun ettei pituus haittaa. Ensimmöinen kirja kertoo ensimmäisestä maailmansodasta, toinen toisesta ja kolmannessa käsitellään aikaa sen jälkeen aina Berliinin muurin sortumiseen asti. Kirjat ovat historiallisia, mutta mikä niistä tekee koukuttavan on henkilöt. Kirjoissa seurataan erimaalaisten perheiden elämää vuosien saatossa eli jokaisessa kirjassa on samat perheet, heidän lapsensa ja lapsenlapsensa. Miten sota repii perheitä ja kuka päätyy mihinkin. Todella koukuttavaa jos haluaa tietää historiasta, mutta ei liian tylsää tai painavaa tekstiä.

 • Reply Oona Tuesday, April 18, 2017 at 12:58

  Suosittelen kovasti Jussi Valtosen Finlandia-palkittua kirjaa He eivät tiedä mitä tekevät <3 Aivan mahtava!

 • Reply Laura L Tuesday, April 18, 2017 at 14:58

  Kokeile Lars Keplereitä :)

 • Reply Niina Tuesday, April 18, 2017 at 15:27

  Nainen junassa. Viime vuoden paras kirja minkä luin.

 • Reply Dina Tuesday, April 18, 2017 at 16:20

  Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävä on ihan huikee. :)

 • Reply Karelia Tuesday, April 18, 2017 at 16:30

  Heippa Anna ja mukavaa, että jaksat päivittää blogia vaikka vauva onkin tullut mukaan kuvioihin! :) Suosittelen kovasti Stefan Ahnhemin kirjoja Pimeään jäänyt, Yhdeksäs hauta ja Miinus kahdeksantoista astetta. Ne on semmosia rikosjännäreitä ja musta ainaki ollu tosi hyviä kaikki. Oikein hyvää kevään jatkoa Sinulle ja hyviä hetkiä uuden arjen pariin! ❤

 • Reply Milja Tuesday, April 18, 2017 at 16:44

  Donna Tartin Jumalat juhlivat öisin on ihan mieletön. Ja myös Ruth Rendellin uudempi tuotanto.

 • Reply Kiia Tuesday, April 18, 2017 at 17:00

  En viitsi vinkata sulle mitään omia lemppareitani, koska ne vaikuttaisi olevan aika kaukana sun lukusuosikeista (nimim. etsin kirjastosta sen hyllym, jossa on kaikki hempeän pastelliväriset hömpät). Lars Kepleristä olen kuullut anopilta kehuja, ja se voisi sopia sulle!:)

 • Reply Suvi O. Tuesday, April 18, 2017 at 17:25

  Täältä kans komppi Stieg Larssonin Millenium-trilogialle. Hyytävän mahtava dekkarisarja.

 • Reply Katariina Tuesday, April 18, 2017 at 18:54

  En tiedä mitä tykkäisit rakkaushömpästä, mutta itelle kolahti Jojo Moyesin Ole niin kiltti älä rakasta häntä -kirja jopa enemmän kuin Moyesin Me before you! Luin kirjaa paikoin sydän pamppaillen enkä illalla pystynyt menemään nukkumaan ennen kuin yksi juonenkäänne selvisi! Kertoo paljon, sillä itelle ei noin käy enää tyyliin ikinä :D

 • Reply Minttu Tuesday, April 18, 2017 at 19:09

  Suosittelen Keplerin dekkareita, jännittävää luettavaa! Lisäksi tulee mieleen Tuhat loistavaa aurinkoa, joka on koskettava kertomus naisten ystävyydestä.

 • Reply nannneih Tuesday, April 18, 2017 at 21:36

  Sami Minkkisen Havaintoja Parisuhteesta on aivan ihanan viihdyttävä hyvän mielen kirja, joka toisaalta pistää myös ajattelemaan. Suosittelen! :)

 • Reply Tiu Tuesday, April 18, 2017 at 22:29

  Lars Kepler, Robin Cook, Åsa Larsson ja Liza Marklund ovat mun suosikkeja.
  Jos voitan palkinnon niin antaisin sen äidilleni joka ei pysty enää kirjoja
  Lukemaan näön huonontumisen vuoksi.

 • Reply Marju Tuesday, April 18, 2017 at 22:31

  Kjell Westö : Där vi en gång gått.

 • Reply p Wednesday, April 19, 2017 at 06:51

  Mahtava kysely ja mielettömän kiva arvontapalkinto. 😊 Tähän postaukseen pitää muistaa palata poimimaan lukuvinkkejä ylös.

  Ikisuosikkini on Harry Potterit, viime aikoina lukemistani mieleen on jääneet Riadin tytöt, Tuhat loistavaa aurinkoa, Islantilainen voittaa aina ja Lujasti lempeä.

 • Reply vintagentti Wednesday, April 19, 2017 at 06:58

  Keplerin Joona Linna -kirjoille kannattaa antaa mahdollisuus, josko ovat sellaisia että pystyy lukemaan.. Ovat hyvin kirjoitettuja ja jännittäviä mutta myös raadollisia, pessimistisiä ja pelottavia.

 • Reply Annika.J Wednesday, April 19, 2017 at 16:57

  Nainen junassa <3

 • Reply Laura Wednesday, April 19, 2017 at 17:05

  Fausto Brizzi; 100 onnen päivää
  Ei aluksi uskoisi, että kirja voi olla niin tunteikas mutta loppu ratkaisun kohdalla kirja pistää miettimään omaa elämää ja asioita joista on tähän asti vaan haaveillut. Aika on rajallista ja nyt on aika toimia unelmien eteen. Vahva suositus!

 • Reply Sini Wednesday, April 19, 2017 at 20:11

  Bookbeatia testatessani kuuntelin ensimmäisenä Jukka Viikilän Finlandia-palkitun Akvarelleja Engelin kaupungista. Suosittelen lämpimästi :)

 • Reply Maria Thursday, April 20, 2017 at 01:17

  Mä suosittelisin Malala Yousafain Minä olen Malala-kirjaa!

 • Reply HeidiKaroliinaA. Thursday, April 20, 2017 at 08:58

  Lars Keplerille täältäkin ääni – tempaa mukaansa aivan totaalisesti!

  Bookbeatia ois kyllä mukava päästä kokeilemaan :)

 • Reply Anne Thursday, April 20, 2017 at 10:44

  Aikaisemmin tulikin jo testattua Bookbeatia se ilmaiskausi ja aika monta kirjaa siinä ehti kuunnella. Oon huomannut, että äänikirjoina tykkään kuunnella eniten dekkareita, mutta tavallisina kirjoina valitsen luettavaksi aina jotain aivan muuta. :) Minä voisin suositella äänikirjana vaikkapa Cilla ja Rolf Börjlindin Nousuvettä.

 • Reply Penni Thursday, April 20, 2017 at 15:15

  En ole Bookbeatiin tutustunut vielä, mutta yksi ehdoton suosikkini on Mary Higgins Clarkin dekkarit, aivan loistavia!

 • Reply T.I. Thursday, April 20, 2017 at 16:10

  Olisipa ihana voittaa puoli vuotta äänikirjojen parissa! Dekkareista suosikki on Stieg Larssonin Millenium -trilogia. Muista kirjoista Ian McEwanin Sovitus.

 • Reply Annis Thursday, April 20, 2017 at 18:08

  Jan-Philipp Sendker – Sydämenlyönneissä ikuisuus, tämän olen kuunnellut itse bookbeatista, tykkäsin kovasti

 • Reply Niina Thursday, April 20, 2017 at 19:55

  Aaaww söpö pikkupaprika tuolla paprikan sisässä :D

  Lun viimeksi Gary Lachmanin Aleister Crowley kirjan. Hassua, miten yksi henkilö vuosikymmenien takaa vaikuttaa esimerkiksi nykypäivän musiikkiin niin vahvasti.
  Mikäli et ole vielä tutustunut, suosittelen korjaamaan tämä vääryyden pikimmiten.

 • Reply Miia Friday, April 21, 2017 at 11:38

  Cecilia Samartin kirjat Nora ja Alicia sekä Kaunis sydän. Myös saman kirjailijan Peregrina-sarja erittäin koukuttavaa luettavaa!

 • Reply jehenni Friday, April 21, 2017 at 11:41

  Mä suosittelen ehdottomasti Erik Axl Sundin Varistyttö-trilogiaa, jonka itse ahmin viime keväänä. Dekkariosastolle trilogia menee, mutta ovat paljon synkempiä kuin moni muu kyseisen kategorian edustaja. Nyt menossa samojen heppujen Lasiruumiit, joka on imaissut mukanaan.

 • Reply L Sunday, April 23, 2017 at 14:53

  Todella kova suositus täältä Lee Childin Jack Reacher- kirjoille! Imaisee mukaansa ja muistaakseni niitä kirjojakin on kaksikymmentä :D lukemista/kuuntelemista riittää kyllä

 • Reply Eva Sunday, April 23, 2017 at 18:40

  Mäkin antaisin ääneni tuolle Mielikuvituspoikaystävälle, joka on tässä mainittu kommenteissa jo useaan otteeseen. Tällä hetkellä luen Mari Mannisen “Yhden lapsen kanssa”, joka kertoo tositarinoita kiinalaisten yhden lapsen politiikasta. Vaikuttaa tähän mennessä lupaavalta, mutta oon vasta aika alussa. Mutta all time favouritehan mulla on Harry Potter. :D Luin ensimmäisen Potterini ollessani 11-vuotias ja “kasvoin” Harry Potterin kansssa samaa tahtia kun kirjoja julkaistiin sitä mukaa kun itsellekin tuli ikää. :D

 • Reply Anna Wednesday, April 26, 2017 at 22:55

  Oonkohan liian myöhässä arvontaan… Kazuo Ishiguron Pitkän päivän ilta, maailmankirjallisuudn tyylinäyte :)

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post