Time to move

sarkanniemi_990695d78d25be55c4a165abd72e21f1_002291-2400x1600

Täällä tuli todellinen tauko bloggaamisen hetkellisesti, kun vauvan nuuhkuttelu ja ihastelu on vienyt ihan täysin mukanaan :) Mutta, nyt tuntuu taas hyvältä palata blogin pariin, tosin vain ja ainoastaan sillä aikaa kun vauva vetelee sikeitä vieressä. Olen ihan addiktoitunut. Ja ihan säälittävä, mun pitää käyttää kaikkea tahdonvoimaani, etten singahda vauvaa paijaamaan jokaisesta äännähdyksestä vaan antaa pienen välillä ihan vaan nukkua rauhassa :D Tosin, alkuvaihe vauva-arjessa on kuulemma oikein sopivaa aikaa sille, että vauva makoilee usein ihokontaktissa ja viettää tunteja sylissä, joten otan tästä kyllä kaiken irti. Meillä on kaikki lähtenyt käyntiin aivan ihanasti, ja kertoilenkin lisää vauvakuulumisia Mungobabyn puolella tänään.

Vauvauutiset ei suinkaan ole ainoat isot uutiset tässä kuussa, nimittäin jokunen saattoikin huomata, että postauksen ylin kuva ei kyllä liity vauvaan mitenkään. Ei niin. Mun piti kertoa tästä jo oikeastaan viime viikolla, mutta no, ymmärrettävistä syistä se jäi hieman. Kuten moni teistä ymmärsi heti lukiessaan aprillipostaukseni, voisi sen tiivistää sanoihin ”Ja paskanmarjat”. Ei tässä minnekään Helsinkiin olla lähdössä, eikä tuossa postauksessa tainnut muutenkaan olla yhtäkään lausetta, jonka allekirjoittaisin kokonaisuudessaan. Kuten kirjoitin jo silloin seuraavassa postauksesssa, todellisuudessa tilanne on se, että olemme viihtyneet Kuopiossa ihan äärimmäisen hyvin ja jos jotain, niin tämä mennyt lähes pari vuotta on osoittanut vain sen, että takaisin Helsinkiin emme kaipaa.

Yksi totuuden siemen tuossa postauksessa kuitenkin oli. Meillä on nimittäin taas muutto edessä. En tiedä pitäisikö tähän laittaa surumielinen vai iloinen hymiö, sillä muutosta on koko ajan ollut todella kaksijakoiset fiilikset. Saimme olla lähes pari vuotta Kuopiossa sillä ajatuksella, että olemme täällä hieman pidemmän ajanjakson, ja siltä lähtökohdalta lähdimme ostamaan viime kesänä myös omaa kotia. Jonka saimme rempattua omannäköiseksemme noin kaksi viikkoa ennen sitä, kun niskaamme tiputettiin sellainen tarjous, joka laittoi miettimään koko hommaa uudelleen. Vaikka Kuopio on aivan ihana paikka, olemme aina ajatelleet, että Tampere olisi Suomessa se kaupunki, jossa eniten haluaisimme asua. Mä rakastan Tamperetta, mies on asunut siellä, ja me molemmat vaan viihdymme siellä erinomaisesti. Meidän sellaisissa ”sitten joskus” –unelmissa emme ole olleet koskaan muuttamassa Helsinkiin, vaan nimenomaan Pirkanmaalle, kuten taisin joskus mainitakin. Ja siitä päästäänkin sitten siihen tarjoukseen.

Miehelle tarjottiin nimittäin taannoin aika mahtavaa uutta työtehtävää. Tampereella.

Vaikka jollakin tapaa voisi ajatella, että päätös oli helppo, niin ei se sitä ollut. Ensimmäinen reaktioni oli, että EI. En halua pois Kuopiosta. Minä ihan oikeasti tykkään tästä paikasta valtavasti! Kahdessa vuodessa olen ihastunut täällä oloon, olen löytänyt aivan mielettömiä ystäviä, jopa sielunsisaria, olen tykästynyt savolaisiin, kuopiolaiseen mutkattomuuteen ja löytänyt melko vaivatta paikkani tässä kaupungissa. En jaksa, en halua, en viitsi tehdä tätä kaikkea taas uudelleen.

Toisaalta, tiesin mihin lähden tässä parisuhteessa heti alusta. Miehelläni on hieno ura, ja hän viihtyy työssään erinomaisesti. Hän on hyvä työssään ja olen ylpeä hänestä joka ikinen päivä. Itse en ole kovin kunnianhimoinen uran suhteen, ja olenkin päättänyt itse ja tietoisesti jo aikapäiviä sitten, että me mennään sinne, minne hänen uransa vie. Minulle on tärkeintä, että lapsemme näkee/näkevät päivittäin isäänsä, että saamme elää perhearkea, ja että olemme aina yhdessä. Kaikki muu on järjestelyasioita. Toki olisimme voineet jäädä myös Kuopioon, kukaan ei pakottanut meitä lähtemään, mutta niin. Taloudelliset seikat, pidempi ja varmempi paikallaan pysyminen, etäisyyksien lyheneminen vauvan mummeihin ja täteihin ja tietenkin, no, Tampere. Vaakakupissa painoikin sitten aika paljon enemmän kaikki se, mitä tällä muutolla meille tarjotaan. Tämän ei tavallaan pitänyt olla edes mahdollinen vaihtoehto tässä vaiheessa, ja se yllättikin meidät täysin. Päätimme siis ottaa tarjouksen vastaan, sillä kokonaisvaltaisesti se oli vaan niin mieletön vaihtoehto meille.

Nyt siis on tilanne se, että syksyllä me muutamme Tampereelle. Kävimme itse asiassa heti maaliskuun alussa tsekkailemassa muutaman näytön (eli kuusi samana päivänä :D), ja päädyimme heti katselemaan taloja Tampereen reuna-alueilta, mm. Lempäälästä ja Pirkkalasta. Suurimpana syynä oikeastaan se, että halusimme oman tontin ja isomman talon maksamatta siitä noin miljoonaa. Olemme myös viihtyneet niin hyvin täällä Kuopion rauhallisuudessa ja rentoudessa, että halusimme saman elämäntyylin myös Tampereella. Pidimme silmällä miehen työpaikan sijaintia, helppoja yhteyksiä Ideaparkiin, Tampereen keskustaan ja Helsinkiin ja sitä, että toiveenamme oli alue, joka ei ole ihan täyteen rakennettu. Löysimme kyllä aivan upean omakotitalon myös Tampereelta, mutta valitettavasti se vuokratontti ei lämmittänyt mieltä kyllä yhtään. Elinkustannukset sellaisessa vaan ovat älyttömän paljon korkeammat eikä naurattanut se, että olkkarin ikkunoista näkyi toiseen taloon sisälle. Eikä täyteen ammuttu kaava, jossa naapuritalon ikkunat on hieman turhan lähellä.

Kävimme siis näytöissä heti silloin maaliskuun alussa, hieman ehkä katselemassa ja pohtimassa ennemminkin. Emme oikeasti kuvitelleet, että meille löytyisi juuri täydellinen talo heti ensikerrasta. Tiedossa oli, että kun laskettu aika on huhtikuun puolessavälin, emme pääse hirveän helposti Tampereelle Kuopiosta näyttöihin muuten vaan. Keräsimme siis kaikki kiinnostavat kohteet ja lähdimme tutustumaan. Kolme kohdetta kaatui erinäisiin ongelmiin. Liian pieni tontti, liian pienet huoneet ja vähän säilytystilaa ja liian iso projekti tähän elämänvaiheeseen. Kolme olikin sitten sellaisia, mistä olisi voinut tehdä tarjouksen. Yksi oli sellainen ”ihan kiva”, muttei aiheuttanut suurta intoa, vaikka oli edullinen ja kaikin puolin järkevä kohde, josta olisi varmasti saanut remppaamalla mahtavan. Yksi oli aivan erityisen ihana sisältä, mutta niin, se vuokratontti jarrutteli. Ja oli siinä ehkä hieman ilmaa hinnassakin liiaksi, puhumattakaan täyteen rakennetusta sijainnista. Päivän toisiksi viimeisessä kohteessa kiertelimme miehen kanssa ja ihan katsomattakaan mieheen tiesin, että tämä se on. Tänne me halutaan. Iso talo, vastikään rakennettu, maalämpöinen eli kustannustehokas ja vihreä, ja aivan mielettömän kiva! Pohjaratkaisu just eikä melkeen, säilytystilaa paljon, kauniita ja hyviä pintoja valittuna ja ennen kaikkea äärimmäisen valoisa ja kaunis talo. Oli ihan selvää, että siitä me jättäisimme tarjouksen.

49090a20-9729-11e4-8b17-974367feabb2
Ja nyt voinkin iloisesti kertoa, että me olemme lyöneet kaupat lukkoon ihan unelmien talosta! On ihan hurja ajatus, että muutamme nyt sitten jo loppukesällä/alkusyksyllä Tampereelle (tai no Lempäälään, mutta tulen varmasti aina puhumaan Tampereesta, koska siellä varmasti asioimme enimmäkseen, jos emme kotona ole. Pahoitteluni jo valmiiksi heille, joita on häirinnyt mun liberaali Vantaa/Helsinki käyttö :D). Ensin suhtauduin vähän nihkeästi ajatukseen ystävien jättämisestä tänne ja taas muualle muuttamisesta. Mutta nyt olen jo hieman innostunut Tampereen tuomista mahdollisuuksista. On ihan älytöntä ajatella, että kaksi vuotta sitten asuimme Kampissa 44-neliöisessä yksiössä ja nyt intoilemme sisustusjuttuja yli 100 neliötä tuosta isompaan omakotitaloon, jossa on oma mukavankokoinen tontti ja mielettömän ihana sijainti ja näköala! Niin se elämä vaan vie mukanaan.

Ja kuvitelkaa, Lempäälä oli MUN idea :D Mitä mulle on tapahtunut. Lontoosta Lempäälään. Kuulostaa melkein tosi-tv –sarjalta.

Vaikka olenkin innoissani tulevasta ja uudesta talosta ja Tampereesta, niin ei tämä pelkästään vaaleanpunaista ole ollut. Harmittaa nimittäin tietyllä tavalla tosi paljon. Me ollaan niin tykästytty Kuopioon! Me nähtiin itsemme täällä vielä monta vuotta ja on ihan kamalaa jättää tänne nämä täältä löytyneet ihanat ystävät! On mieletöntä, että tässä ajassa elämään on löytynyt näin mahtavia tyyppejä, ja nyt he jäävät eri puolelle Suomea. Tosin, oikeat ystävyydet kestävät etäisyyden, sen olen oppinut! Hieman myös ehkä ahdistaa taas uudelleen elämän rakentaminen uudelle paikkakunnalle (pitää opetella missä on posti ja paras pesula, ja mikä on se oma arki ja rutiini siellä jnejne) ja siellä taas uudelleen sosiaalisen elämän rakentaminen.

Niin, ja mitä tapahtuu kodillemme täällä? No, valitettavasti jouduimme laittamaan sen myyntiin. Tiesimme, että tällainen ”riski” on aina olemassa, mutta toisaalta emme halunneet elää vuokralla ties miten pitkään, koska muutto toiselle paikkakunnalle saattaisi ehkä jossakin vaiheessa tulla ajankohtaiseksi. Kyllähän se oikeasti harmittaa, että saimme kodin juuri sellaiseksi kuin halusimme ehkä kolme viikkoa ennen tuota tarjousta :D Nyt olemme laittaneet tähän aikaa ja rahaa ja se pitää myydä. Toivottavasti löydämme kivan ostajan, joka tykkää maustamme. Jos tästä jotakin voittoa kertyy, niin toki joudumme siitä valtiolle osan pulittamaan, mutta eipä sillekään mitään sitten voi. Sitten ei voi olla kuin onnellinen, että jäimme voitolle. Onneksi meillä on jo yksi potentiaalinen ostaja tälle kodillemme, ja onhan tässä aikaa vaikka millä mitalla vielä :)

Elämä on epävarmaa, mutten kyllä kuitenkaan vaihtaisi viime kesän ratkaisuamme pois. Saimme elää mukavassa kodissa tämän koko ajan, poikamme saa olla täällä ensimmäisen kesänsä ja ainakin me panostimme tähän Kuopioon 100 %. Nyt vaan kävi näin ja aikamme Kuopiossa jääkin aika lyhyeksi. Miehen uran kanssa on mahdotonta ennustaa, mihin ja milloin päädymme asumaan, joten vähiten riskaabelia olisi varmaan vaan ollut asua vuokralla, mutta emme kumpikaan ole sellaisia ”otetaan koko elämä varmaan päälle” –tyyppejä. Kuopiossa olisimme saattaneet olla viisi vuotta tai alle vuoden, ja koko tulevaisuuskin on aina vähän auki. Saa nähdä minne me vielä päädymme. Joskin toivottavasti saamme nyt hetken pysyä samassa paikassa, eli siellä Tampereella :)

Huhhei, todellinen muutosten vuosi!

80+

You Might Also Like

118 Comments

 • Reply K Wednesday, April 12, 2017 at 18:16

  Hei jee, tervetuloa Tampereelle! :) ja tietenkin suuuuuret suuret onnittelut suloisesta vauvasta <3 on kyllä ollut ihanaa seurata mitä kaikkea hyvää sulle/teille on tapahtunut parissa vuodessa :)

  • Reply Anna Wednesday, April 12, 2017 at 22:04

   Kiitoksia :) Ja onhan tämä elämä ollut aika mieletöntä viime ajat :)

 • Reply Marjut Wednesday, April 12, 2017 at 18:23

  Tervetuloa<3 jänniä aikoja!

  • Reply Anna Wednesday, April 12, 2017 at 22:04

   Kiitos :)

 • Reply Maiju Wednesday, April 12, 2017 at 18:30

  Tervetuloa Tampereelle 😊
  Pari vuotta sitten tänne muuttaneena voin sanoa, että Pyynikin munkit ja rempseät ihmiset vievät kyllä sydämen mennessään!
  Vinkki vitosena tällainen Tampere blogi, mistä löytyy paljon hyviä vinkkejä esim. Ruokapaikkoihin ja tapahtumiin: http://www.lily.fi/blogit/mansen-muijat

  • Reply Anna Wednesday, April 12, 2017 at 22:05

   Hei kiitos vinkistä :) Ja kyllä odotan innolla jo uutta asuinpaikkaamme :)

 • Reply AnnaS Wednesday, April 12, 2017 at 18:36

  Siis apua, Tampere <3 mun rakas kotikaupunkini! Mä oon tehnyt vähän samanlaisen ratkaisun elämässä ja muuttanut miehen työn perässä toiselle puolelle Suomea, haaveena ja tavoitteena meillä on paluu Tampereelle tulevaisuudessa. Toivottavasti meitäkin onni potkaisee ja pääsemme mekin Pirkanmaalle ennemmin tai myöhemmin!:)
  Olen ymmärtänyt, että miehesi on samalla alalla kuin isäni (nyt jo eläkkeellä tosin) ja meillä onkin monia perhetuttuja isän töiden kautta, joten uskallan kyllä sanoa että teidänkin perhe varmasti otetaan lämmöllä vastaan! :)
  Onnea pienestä pojasta ja onnea tulevasta muutosta! :)<3 Lempäälä on tosi kiva paikka asua!

  • Reply Anna Wednesday, April 12, 2017 at 22:05

   Voi miten ihana kuulla :) Kiitoksia kovasti ja niin se vaikuttaa olevan :)

 • Reply Jasmin Wednesday, April 12, 2017 at 18:36

  Ihanaa! Tervetuloa Tampereelle tää on huippu kaupunki! Onnea tosi paljon vielä perheen lisäyksestä! Vau! Onnea ja kaikkea hyvää sulle ☺💛

  • Reply Anna Wednesday, April 12, 2017 at 22:05

   Kiitoksia :)

 • Reply Paula Wednesday, April 12, 2017 at 18:38

  Onneksi teillä on aikaa sulatella muuttoa vielä hetki vauvan tuoksuisessa tutussa kodissa. Olen jopa vähän kateellinen miten äkkiä löysitte unelmienne talon! :D Se jos mikä on vaikeaa. Ja onnea ihanasta prinssistä koko perheelle! En voi kuvitella edes millaista tunnemyllerrystä ja kihertelyä käytte läpi. <3

  • Reply Anna Wednesday, April 12, 2017 at 22:06

   Siis se oli ihan hämmentävää. Emme todellakaan uskoneet, että löydämme unelmiemme talon heti ensinäytöillä, mutta voi että miten on ollut rauhallinen ja innokas olo, kun näin kävi :)

 • Reply Laura Wednesday, April 12, 2017 at 18:42

  Huh-huh mitä muutoksia, ja vau. :) teillä on kyllä oikea asenne. Onnea muuttoon, Tampere on varmasti hieno paikka, ja kivaa, että etäisyys läheisiin pienenee! :)

  • Reply Anna Thursday, April 13, 2017 at 12:58

   Kiitoksia :)

 • Reply K Wednesday, April 12, 2017 at 18:43

  Onnea! Itse Pirkanmaalaisena ei voi kun lämpimästi suositella! Hyvä valinta :)

  • Reply Anna Thursday, April 13, 2017 at 12:58

   Kiitoksia :)

 • Reply Hanna Wednesday, April 12, 2017 at 18:45

  Hei jes! Tervetuloa Tampereelle! Itse tänne miehen mukana Helsingistä muuttaneena ei voi kuin kehua. Paras paikka asua Suomessa.
  Helsinkiin pääsee aina jos haluaa ja matka on lyhyt. Mutta Tampereelle on aina ihana palata, tämä on koti!
  Kaikki löytyy ja täällä on juuri sopivasti kaikkea. Ihania ravintoloita ja kompakti keskusta ilman ruuhkia.
  Itsekkin tässä keväällä pikkuisen äidiksi tulevana, innolla odotan mitä Tampereella on tarjota lapsiperheelle.

  • Reply Anna Thursday, April 13, 2017 at 12:59

   Joo, Tampere on aivan ihana kaupunki ja on ihan mahtavaa päästä tuonne asumaan :)

 • Reply Kata Wednesday, April 12, 2017 at 18:46

  Vau! Oot ihan superhuikee mimmi! Siis niin rohkeasti menet elämässäsi eteenpäin etkä elä mitään mitäjos-elämää (tai sittenkun). :)

  Onnea kovasti uudesta kodista! Varmasti mukava päästä sisustelemaan ja ehkä pintaremontoimaan uutta kotia sitten syksymmällä! :)

  • Reply Anna Thursday, April 13, 2017 at 14:09

   Kiitoksia kovasti :) Ja joo, pientä pintaremonttia tulee lähinnä maalien ja yhden vessan osalta, muuten talo on aika lailla sellainen kuin halusimmekin, joten ei onneksi pahemmin tarvii remppailla :)

 • Reply julia harjanne Wednesday, April 12, 2017 at 18:48

  Onnea tulevaan, Tampere on ihana kaupunki!

  • Reply Anna Thursday, April 13, 2017 at 14:09

   Kiitoksia :)

 • Reply Heinz Wednesday, April 12, 2017 at 18:53

  Niin se elämä heittelee! Itse oon umpistadilainen, mutta systeri perheineen asunut jo yli 10v Lempäälässä. Musta se on tosi sympaattinen paikka. Ja kätevästi pääsee Helsingistä, ja Tre ihan siinä vieressä. Onnea nyt sitten kaikesta samalla toivotuksella, vauvasta ja muutosta 8)

  • Reply Anna Thursday, April 13, 2017 at 14:10

   Mä tykkään siitä kanssa :) Kiitoksia ja ihanaa kevättä :)

 • Reply NK Wednesday, April 12, 2017 at 19:02

  Isoja muutoksia edessä, onnea tulevaan! :)

  Yksi juttu pistää kuitenkin silmään. Lempäälä on Lempäälä, ei osa Tamperetta. Ärsyttävää kun pitää puhua Tampereesta vaikka tarkoitetaan kuitenkin Lempäälää. “No se on siinä vieressä.”

  T. Ylpeästi Lempäälästä kotoisin

  • Reply Anna Thursday, April 13, 2017 at 14:28

   Mä en oo koskaan ymmärtäny tätä, mut mulla ei ehkä oo jotain pienen kaupungin ylpeyttä sitten :) Mun mielestä kuitenkin suurin osa palveluista jne. on isoissa kaupungeissa, ja siellä tulee pyörittyä enemmän. En siis ymmärrä jos osoite on Lempäälässä, mutta suurin osa kaikesta tekemisestä tapahtuu Tampereella, niin miksei voi puhua, että muuttaa Tampereen alueelle? Tai siis mä en ehkä ajattele mistään kunnista tai kaupungeista, että ne olisi jotenkin toisia huonompia, niin en ymmärrä, miksi tällainen jotenkin ärsyttää :)

   • Reply NK Thursday, April 13, 2017 at 17:06

    Koen sen hieman ylimielisenä, miksi ei voi olla ylpeä omasta pienemmästä asuinpaikkakunnastaan eli tässä tapauksessa Lempäälästä. Itsekin Lempäälässä asuessani vietin paljonkin aikaa Tampereella mutta ei tullut mieleenikään sanoa että asun siellä. Vietän myös paljon aikaa Jyväskylässä mutta en sano että asun siellä 🤔.

    Lempäälä ei ole “Tampereen aluetta”, kun se ei liity mitenkään Tampereeseen. Lempäälä on kunta ja Tampere kaupunki sen läheisyydessä. Ehkä ei niin iso asia, mutta olisi mukavaa jos kukin osaisi arvostaa omaa asuinpaikkakuntaansa. Lempäälällä on vaikka mitä tarjota asukkaalleen, jos sille haluaa suoda mahdollisuuden.

    • Reply Nuunuu Thursday, April 13, 2017 at 20:17

     Onnea Anna taas uusista, huikeista uutisista! Tähän pieneen paikkakuntaan liittyvään identiteettiylpeys hommaan oma kokemus on hyvin päinvastainen, tai vastaavasti hyvin Annan yllä linjaaman mukainen. Vaikka koko lapsuus tuli asuttua pierun kokoisessa pitäjässä ja marginaalisesti naapurikunnan puolella, olen aina ensisijaisesti sanonut ulkopaikkakuntolaisille ja myös kokenut olevani enemmän Kuopiosta tai kuopiolainen, koska noh, siellä nyt vain elämä käytännössä pyöri enemmän kuin mitäänsanomattomalla kirkonkylällä. Plus jos ei ole erityisen valveutunut Suomen maantieteen suhteen, niin epäilen että kovin moni edes tietää missä jokin pienempi paikkakunta on. Eesimerkiksi itse oli tässä kohtaa ihan pakko googlata, että missä päin se Lempäälä tarkalleen ottaen on Tampereeseen nähden :’D

   • Reply Kuisma Thursday, April 13, 2017 at 20:56

    Tampere ja sen keskusta on ihania ja on kiva että sinne pääsee Lempäälästä helposti. Kuitenkin uskon Lempääläläisten käyttävän paljon oman kunnan palveluita jo ihan ideaparkin kätevyyden takia. Ne arkipäivän jutut, kuten kauppa, posti, kuntosali, terveyspalvelut jne. tulee varmaan monella kyllä kätevyyssyistä hoidettua kotikunnassa. Täällä päin itse asuvana hahmottaa hyvin kyllä ympäryskuntien erillisyyden Tampereesta. Tietty siellä tulee käytyä huvittelemassa ja erikoisliikkeissä, mutta vahvan kuntaorientoituneitahan nämä Suomen monet palvelut ovat.

  • Reply Lotta Friday, April 14, 2017 at 14:14

   Tää on jotenki jännä aihe.
   Itse olen todella vahvasi espoolainen, vaikka olen asunut monta vuotta Vaasassa ja Helsingissä käydessäni puhun itsestäni espoolaisena, mutta Vaasassa kun joku kysyy niin sanon, että olen Helsingistä ja tarkennan yleensä sivulauseessa, että Espoosta siis… En edes tiedä miksi näin, mutta jotenkin puhun kyllä aina vain sellaisista kaupungeista, jotka periaatteessa kaikki osaisi laittaa Suomen kartalle :)

   En tiedä saiko sekoilusta mitää irti, mutta luulen, ettei Anna tarkoita mitään pahaa puhuessaan Tampereesta – kaikille vain se kotikaupunkiylpeys tunnu yhtä tärkeältä kuin esim. se, että kuka tahansa osaa suunnilleen laittaa kotipaikan Suomen kartalle :)

   • Reply Aidan Sunday, April 16, 2017 at 22:27

    Mulla ihan sama juttu, asun Pirkkalassa, opiskelen Turussa ja aina kysyttäessä sanon että olen Tampereelta, tai siis itseasiassa Pirkkalasta, siitä ihan vierestä. Pirkanmaalla kun voi olettaa kaikkien tietävän lähikunnat, olen kyllä ihan ylpeästi Pirkkalalainen. Mielestäni on lopulta “hienompaa” asua pienessä kunnassa, mutta minä en olekaan koskaan ollut mikään kaupunkilaistyttö siinä mielessä että olisin halunnut asua ydinkeskustan betoniviidakossa. Mutta tuo on hyvä pointti, että puhuu pääasiassa sellaisista kaupungiesta, jotka kuka vain osaisi sijoittaa kartalle. Ei se poista mahdollista kotikaupunkiylpeyttä.

 • Reply Mari Wednesday, April 12, 2017 at 19:03

  Tervetuloa Lempäälään! Tämä on aivan ihana kaupunki, jossa on rauhallisuutta ja kaunista luontoa mutta tulet yllättymään, kuinka nopeasti täältä ajaa Tampereelle. Myös bussiliikenne kulkee vaivattomasti ja tulet varmasti ihastumaan paikkaan. Löytyy koirapuistoa ja harrastusmahdollisuutta, Ideapark on myös lähellä. Mistä kaupunginosasta uusi kotinne löytyy? Onnea vielä, olette varmasti tehneet hyvän päätöksen!

  • Reply Anna Thursday, April 13, 2017 at 14:29

   Kiitoksia :) En halua tarkentaa kaupunginosaa blogissa sen kummemmin :) Ja kiitoksia, itse olemme ainakin hyvin tyytyväisiä valintaan :)

 • Reply Irene Wednesday, April 12, 2017 at 19:04

  Olipa yllättävää lukea muutostanne. Tervetuloa Lempäälään, täällä yksi paikkakuntalainen lukija paikalla. =) Lempäälä on kyllä lapsiperheelle oiva paikka asua. Itse paluumuutimme lapsen saamisen jälkeen pari vuotta sitten takaisin kotikonnuilleni. Lempäälä on sijainniltaan oivalla paikalla, Ideaparkin alue kehittyy koko ajan ja Tampereelle ajaa hetkessä. Olemme viihtyneet oikein hyvin, toivottavasti tekin.

  • Reply Anna Thursday, April 13, 2017 at 14:37

   Kiva kuulla :) Ja juuri näistä syistä uskommekin, että Lempäälä on meille ihan mahtava valinta :)

 • Reply Irina Wednesday, April 12, 2017 at 19:09

  Nyt on pakko kommentoida! Oon nuoresta iästäni huolimatta lukenut sun blogia jo monta monta vuotta ja nyt luin, että muutatte Lempäälään, paikkaan, jossa oon kasvanut ja asunut perheen kanssa nyt jo 13 vuotta. Tervetuloa tänne, tuutte varmasti viihtymään!😊

  • Reply Anna Thursday, April 13, 2017 at 14:38

   Tosi kiva kuulla, kiitoksia :)

 • Reply Ida Wednesday, April 12, 2017 at 19:19

  Eikä! Mahtavaa! Tervetuloa hitaiden hämäläisten joukkoon!

  Tällä hetkellä asutaan kans Lempäälässä, mutta miellän itseni tamperelaiseksi, koska sieltä olen lähtöisin. Ja vaikka Tampere onkin se rakas kotikaupunki, niin kyllä tää Lempääläkin on oikein mukava. Väljää ja luonnonläheistä aluetta, lasten kanssa oikein mainio. Ja Tampereelle pääsee nopeesti.
  Hitsit, tosi absurdia, että sinä päädyt asumaan samaan pikkukuntaan. :D

  • Reply Anna Thursday, April 13, 2017 at 14:38

   Hahaha, kiitos kiitos, odotan kovasti :)

 • Reply Iida Wednesday, April 12, 2017 at 19:25

  Tervetuloa Lempäälään! Tää on ihana paikka asua. :)

  • Reply Anna Thursday, April 13, 2017 at 14:38

   Toivotaan näin :)

 • Reply Lemppis Wednesday, April 12, 2017 at 19:30

  Hei, onnea muutoksista ja onpa jännää! Tulee olemaan mielenkiintoista seurata, kun itse olen Lempäälästä kotoisin. :D Kiinnostaa siis nähdä tuttuja paikkoja mahdollisesti blogissa tulevaisuudessa ja muitakin mietteittäsi kaupungista! Lempäälä on kyllä kätevän etäisyyden päässä Tampereesta ja Helsinkiinkin hiukkasen lyhyempi matka. Hieman häiritsi kun viittasit Lempäälään Tampereen reuna-alueena, mikä kuulostaa siltä että se olisi osa Tamperetta :D Lempäälähän on kuitenkin oma kuntansa joten ehkä ympäryskunta, naapurikunta tms olisi parempi ilmaisu :)

  • Reply Anna Thursday, April 13, 2017 at 14:40

   No mä en osaa ajatella asiaa mitenkään niin tarkkaa. Mulle oikeestaan kaikki siinä 30 km säteellä Tampereelta on Tampereen aluetta :D Jotenkin aina miellän koko Suomen isojen kaupunkien mukaan, koska tiedän, että iso osa vapaa-ajasta jne. tapahtuu siellä Tampereella tai muissa isoissa kaupungeissa. Paitsi tietenkin ne hetket kun on kotona :) Se ei ole mitenkään pahansuopaa mitään kuntaa tai kaupunkia kohtaan, mä en vaan jotenkin osaa ajatella asioita niin irrallisina :)

 • Reply Niina Wednesday, April 12, 2017 at 19:32

  Hei huippua! Tervetuloa vaan Tampereelle (tai sinne Lempäälään :D), tää on ihan huippukaupunki, eikä mua ainakaan kovin helpolla täältä pois sais :)

  • Reply Anna Thursday, April 13, 2017 at 14:40

   Kiitoksia :) Toivottavasti mekin saamme olla siellä hetken aikaa :)

 • Reply Mansikka Wednesday, April 12, 2017 at 19:32

  Mun mielestä toi on hienoa, että teillä on tollanen asenne! Muuttaminenkin avartaa ja oppii aina arvostamaan uusia mahdollisuuksia eri tavoin :) Meillä muutto ihan omaan kotiin ens kuun lopussa VIHDOIN, joten oma koti <3 Onko teillä muuten muuttogfirma joka hoitaa ton kaiken roudauksen? Me meinattiin ehkä ottaa jos hyvällä hintaa saa. Yks muutto hoidettiin kahdestaan miehen kanssa ja olihan se aika hermoja raastavaa..

  • Reply Anna Thursday, April 13, 2017 at 14:42

   On joo :) Meillä on Helsingistä Kuopioon muuttofirma ja niin on nytkin tulossa :) Se on vaan todella paljon helpompaa :)

   • Reply Mansikka Friday, April 14, 2017 at 13:25

    Osaatko suositella jotain firmaa? Me meinattiin ottaa NIEMI, mutta luettiin tosi paljon huonoa kyseisestä firmasta :o tuntipalkalla hoitavat kuulema aika lusmuten.. Meiltä kestää yhteeen suuntaan n.40min uudelle kämpälle tästä + tavaroiden roudaus autoon, niin tulee nopeesti yhdestä keissistä jo 2h :/ ettei viittis ihan 400€ maksaa siitä että kaksi keikkaa tekevät.

 • Reply Merja Wednesday, April 12, 2017 at 19:33

  Hip heijaa, tervetuloa Tampereelle!

  • Reply Anna Thursday, April 13, 2017 at 17:00

   Kiitos :)

 • Reply Maria Wednesday, April 12, 2017 at 19:35

  Puijon torni vaihtuu Näsinneulaan :D No, mutta hienoahan se on kun voi edetä uralla.
  Onnea tulevalle!

  • Reply Anna Thursday, April 13, 2017 at 17:01

   No näinpä :)

 • Reply Tk Wednesday, April 12, 2017 at 19:36

  Heippa! Onnea jo nyt uudesta kodista! :) Täytyy kuitenkin sano yksi asia, mikä pisti hieman ärsyttämään (vaikka en usein ärsyynny tai ota itseeni). Kuitenkin sain sellaisen kuvan, että vähättelit tosi kovasti Lempäälää. Mielestäni ihmiset jotka eivät paikasta tiedä saavat siitä nyt täysin eri kuvan, tuollaisen vähättelevän ja nolon, etenkin, jos silti puhut, että olet Tampereelta (etäisyyttä kuitenkin Lempäälästä Tampereelle on 21km). Asia ehkä tuntui sen vuoksi kolahtavan niin kovasti, että olen kotoisin Lempäälästä ja siellä 25-vuotta asuneena ja juuri pois muuttaneena tunsin ottavani hieman itseeni tuosta Lempäälä-vittuilusta. Mutta kaikkia ei voi miellyttää, ajattelin silti vain kommentoida asiani. Lempäälä on mukavan rauhallinen ja kovasti suosiotaan kasvattava paikka. Toivottavasti tekin perheesi kanssa loppuviimein viihdytte siellä! :)

  • Reply Lol Wednesday, April 12, 2017 at 23:42

   Saivartelua! Mistä tiedät, ettei Anna perheineen ole muuttamassa esim. Uuteen-Eurooppaan?

  • Reply Yks rouva vaan Thursday, April 13, 2017 at 02:18

   Tekstinlukutaitoaan voi aina parantaa. Anna ei missään kohtaa tekstiä “vähättele tosi kovasti Lempäälää” tai harrasta “Lempäälä-vittuilua” – mikä olisi kaiken lisäksi erittäin outoa, huomioon ottaen, että hän on juuri ostanut talon sieltä. :)

   Onnea Anna perheenlisäyksestä!

   • Reply NK Thursday, April 13, 2017 at 17:12

    Voisi myös arvostaa sitä omaa asuinpaikkakuntaansa eikä ylimaallisesti sanoa että asuu Tampereella vaikka ei siellä asukaan. Hei, mä käyn usein muilla paikkakunnilla, varmaan asun sit niillä kans :)

 • Reply Sanniiiiis Wednesday, April 12, 2017 at 19:41

  Haha mää oon Tampereella syntynyt ja siinä lähellä maaseudulla kasvanut, nykyään parin eri maan ja suurkaupungin kautta majailen Briteissä. Mutta Pirkanmaata on kyllä ikävä joka päivä!!

 • Reply Mervi Wednesday, April 12, 2017 at 19:43

  Heh, tervetuloa Pirkanmaalle! Terv. Valkeakoskella asuva pitkäaikainen lukija. :D Ja onneksi olkoon perheenlisäyksestä!

 • Reply Nina Wednesday, April 12, 2017 at 19:44

  Olen ihan varma, että löydät kyllä Tampereelta ne omat paikat, jutut ja ystäviäkin :) sopeuduithan Kuopioonkin! Ihana kuulla että vauvan kanssa kaikki hyvin :)

 • Reply Nea Wednesday, April 12, 2017 at 20:04

  Wau! Onnea ja tsemppiä muuttoon :)

 • Reply Minna Wednesday, April 12, 2017 at 20:14

  Voi että, ihana Tampere <3 se on mun ja mieheni lempikaupunki ja ehkä joku päivä sinne kanssa muutamme. Siellä tulee joka kesä yksi viikonloppu vietettyä ihan vain fiilistelemällä kaupunkia.

 • Reply Elina Wednesday, April 12, 2017 at 20:21

  Onnea uuteen kotiin, Tampere on kyllä ihana paikka, voisin itsekin nähdä siellä joskus asuvani! Jostain syystä kyllä luulin kuvan perusteella tuota Tukholmaksi :D Näsinneula = Gröna Lund… :DDD

 • Reply Miia Wednesday, April 12, 2017 at 20:30

  Tervetuloa Manseen! Tää on maailman paras paikka, just sopivan kokoinen kaupunki – vaikka olenkin hieman puolueellinen näin sanomaan ;)
  T. Paljasjalkainen

 • Reply Minä Wednesday, April 12, 2017 at 20:39

  Tervetuloa tampereelle! Itse pirkkalassa asuvana en allekirjoita tuota että olisi halvempia täällä omakotitalot kuin treellä. :) Pirkkala on todella suosittu kunta ja asuntojen hinnat sen mukaiset. Lempäälässä on kyllä huomattavasti halvempaa, se on totta! Ja helpot kulkuyhteydet Pirkkalan lentokentälle!

 • Reply veramarika Wednesday, April 12, 2017 at 20:54

  Oijoi, tervetuloa Tampereelle! Jos kaipaat seuraa, mulla pojat (09/14 & 07/16), asutaan Lempäälän rajalla, ja kirsikkana kakun päälle, hehhei, mää puhun mun lapsille venäjää :D on pitänytkin monta kertaa kommentoida siihen kielipostaukseen, mut lasten takia (köhköh) aina jääny. Saa laittaa facen inboxiin viestiä, sähköpostista löytyy nimi. Terv. treffi-ilmoitus -88

 • Reply Moikka Wednesday, April 12, 2017 at 20:56

  Huh, hengästyttää edes lukea näitä sun elämänmuutoksia. Mutta tsemppiä! :)
  Saako kysyä, että ootko suunnitellut urallesi muuta, tietty jos perhe elämää mutta, näit kuitenkin vaivaa muotialalla opiskeluun. Äitiyden lisäksi siis. Tuskinpa se ura on mielessä nyt mutta kiinnostaa vaan.
  Mutta nauti ajasta ja kaikkea hyvää :)

 • Reply B Wednesday, April 12, 2017 at 21:04

  Paljon onnea uudesta kodista ja uudesta suunnasta teidän perheelle! ❤ Ihanaa kuulla, että olette löytäneet mieleisenne talon Pirkanmaan suunnalta. Olen paljasjalkainen Tamperelainen ja rakastan Tampereen seutua asuinpaikkana. Opiskelut veivät kuitenkin pääkaupunkiseudulle ja samalla tuli tavattua ihana mieheni, jonka kanssa muutettiin asumaan maaseudulle. Mutta Tampere on aina sydämessä ja sinne on ollut puheissa muuttaa takaisin lähitulevaisuudessa! Lempäälä ollut meilläkin ykkösvaihtoehtona, ties vaikka törmätään kärrylenkeillä ;)

 • Reply Taru Wednesday, April 12, 2017 at 21:05

  Tervetuloa Tampereelle, kyllä tää vaan on Suomen paras kaupunki 😊

 • Reply Anna Wednesday, April 12, 2017 at 21:09

  Onnea uuteen kotiin! Saako kysyä millä alalla miehesi työskentelee?

 • Reply SK Wednesday, April 12, 2017 at 21:13

  Onnea paljon! :) Huomasin tämän postauksen jotenkin iskevän omaan sydämeeni ja sehän johtuu kateudesta. Olen itse kotoisin Tampereen naapurikunnasta ja haluaisin niin takaisin sinne. Tällä hetkellä asun siis Forssassa töiden vuoksi… Pakko kyllä päästä jossain vaiheessa Tampereelle, se on niin rakas kaupunki. Mutta joo, onnea paljon ja kivaa nähdä jatkossa blogissa ehkä vähän Tamperetta. :)

 • Reply Allu Wednesday, April 12, 2017 at 21:22

  Oi onnea uudesta kodista! Tampere on aivan paras kaupunki! :D olemme mieheni kanssa koko elämämme täällä eläneet ja ostimme myös vastikään oman ihanan asunnon joskin kangasalan ja tampereen rajalta, jonne muutto kuljettaa loppu kesästä. Ja sitten vielä syksyllä syntyy toinen pienokainen, joten kanssaeletään näitä fiiliksiä ihan täysillä :) sydämmellisesti siis tervetuloa tänne “landelle”, parempaa paikkaa ei voisi lapselle kasvamiseen tarjota ☺️☺️

 • Reply Sanna Wednesday, April 12, 2017 at 21:33

  Tervetuloa Tampereelle/Lempäälään. Tulette kyllä varmasti viihtymään! :)

  Mahtavaa, että olette jo löytäneet talonkin! Niin kiva, ettei nyt tarvitse stressata, et mistähän uusi koti löytyy! Toivottavasti Kuopionkin koti löytää pian uudet ostajat!

 • Reply Martina Wednesday, April 12, 2017 at 21:44

  Hei, tervetuloa Tampereelle, ihan mahtavaa! :)))

 • Reply Noora Wednesday, April 12, 2017 at 21:53

  Jee tervetuloa Tampereelle! :) täällä on hyvä olla ja elää, itse myöskin nyt pienen poikavauvan kanssa kotosalla 😊

 • Reply Karla Wednesday, April 12, 2017 at 21:55

  Hei Anna! Onnea koko perheelle nyt ja tulevaisuuteen.
  Seuraan blogiasi, en tosin säännöllisesti, mutta luen kerralla useamman postauksen. Erinomainen blogi lyhyesti sanottuna. Nyt yksi heikennys on tullut kaltaisteni epäsäännöllisten seuraajien kannalta. Ennen pystyi valikosta poimimaan tietyn kuukauden postaukset, ja sitä kuukautta klikkaamalla listautui jokaisen siinä kuussa tekemäsi postauksen otsikko. Oli helppo jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi. Nyt tämä ei toimi enää siten, eli kuukautta klikkaamalla ei tule enää esiin sen kuun postauksia listattuna, ja se on vähän harmillista. Vaikeuttaa blogin seuraamista. Voisiko tämän saada toimimaan paremmin, vai olenko ymmärtänyt jotain väärin. Kiitos :)

 • Reply ssann Wednesday, April 12, 2017 at 22:29

  Tervetuloa Tampereelle! En voi kuin kehua rakasta kotikaupunkiani, vaikka se onkin tällä hetkellä melkoinen työmaa ratikan raiteiden rakentamisen vuoksi. Toivottavasti kuitenkin viihdytte täällä! :) Ja paljon onnea myös pienokaisesta <3

 • Reply Ellunen Wednesday, April 12, 2017 at 22:30

  Tervetuloa Tampereelle! ❤ Itse asun nykyään lähikunnassa, mutta Tampereella käyn viikottain. Asuin opiskelujen ajan Tampereen keskustassa, enkä voi muuta kuin kehua, edelleen ihan lempparipaikkani. 😊

 • Reply Enni Wednesday, April 12, 2017 at 22:34

  Onnittelut perheenlisäyksestä! Jään innolla odottamaan tulevan kodin sisustuspostauksia :D

 • Reply Saara Wednesday, April 12, 2017 at 22:51

  Itse olen Lempäälästä kotoisin, mutta nykyään asun Kuopiossa. Lempäälä on kyllä mukava ja rauhallinen paikka ja tampereelle on sopiva matka. Toivottavasti viihdytte!

 • Reply Emma Wednesday, April 12, 2017 at 23:00

  Hihiii, tervetuloa!! Jännittäviä juttuja, tsemppiä muutto- ja myyntiurakkaan! :)

 • Reply Heidi Wednesday, April 12, 2017 at 23:13

  Lämpimästi tervetuloa!:)

 • Reply Holli Wednesday, April 12, 2017 at 23:14

  Tampere on ihana <3 sieltä kotoisin ja säännöllisesti käyn vanhempien luona, kun nykyään Jyväskylässä opiskelen. Ei Jyväskylässä mitään vikaa ole ja täälläkin hyvin viihdyn, mutta kyllä Tampereessa on sitä jotain :)

 • Reply Johanna Wednesday, April 12, 2017 at 23:16

  Olen kasvanut pirkanmaalla js Tampere oli se meidän kaupunki! Ja ihana kaupunki onkin, ihanaa että pääsette muuttamaan sinne!

 • Reply Miia Wednesday, April 12, 2017 at 23:30

  Mahtavaa, tervetuloa tänne “Tampereelle”! :) Ellette olis jo katsonu kotia niin olisin suositellu tsekkaan myös Kangasalan asuntotarjontaa.

 • Reply HSavel Thursday, April 13, 2017 at 00:22

  Tervetuloa Suomen Manseen!
  Ja tuhottomasti onnea pienen nyytin johdosta <3 !
  Mä taidan olla sua sitten vuoden kotiutumisessa edellä, kun aloitin vuosi sitten rark-opinnot Tamkissa.
  Suosittelen lämpimästi Pispalan kahviloita ja näkymiä sekä Kaupin liikuntamahdollisuuksia.

 • Reply Julle Thursday, April 13, 2017 at 01:01

  Niin paljon ihania uutisia että menee vain onnitteluiksi, mutta onnea vielä pienestä pojastanne ja ihanaa että kaikki on lähtenyt sujumaan hyvin! Oon seurannut sua ajalta ennen ausseja ja vieläkin nämä sun kirjoitukset tuo paljon iloa tällekin puolelle näyttöä niin kiitos siitä <3 itse Tampereella (krhm laaja käsite, Kangasalla) kasvaneena en voi kun kaupunkia kehua. Ja voisin uskoa että tänne olisi helpompi kotiutua kuin Kuopioon (..täydellisen biased asian suhteen tottakai kun tampere on koti mutta tsemppiä!) Ja ennenkaikkea tervetuloa Tampereelle:)

 • Reply maija Thursday, April 13, 2017 at 01:24

  Pidetään Lempäälä Lempäälänä eikä Tampereena.

  T.tre

 • Reply Amria Thursday, April 13, 2017 at 05:13

  Onnittelut uudesta kodista ja tietty vauvastakin! Mahtavaa päästä lukemaan Tampere ja Lempäälä postauksia, kun oon Tampereelta ja perhettäkin asuu Lempäälässä.

  Niin ne asiat vaan nopeasti muuttuu! Asuin kaksi vuotta sitten sitten tyytyväisenä Tampereella, reilua vuotta myöhemmin olinkin asunut jo hetken miehen työn perässä Maltalla ja ostanut kesämökin Nokialta, kaupungista mitä inhosin aina :D Samalla asuntojenkin koko on vaan koko ajan kasvanut kaksiosta valtavaan asuntoon ja pian toivottavasti taloon, mutta sisustushommelit on ollu pakko jättää väliin toistaiseksi, kun kämpät on kalustettuja.

  Onhan se tietty rankkaa jättää tutut kuviot, mutta uusia tulee aina tilalle.

  Ihana päästä lukemaan Tampere- ja sisustusjuttuja, varsinkin kun Treelle on ikävä ja en voi sisustaa :D

  Tsempit tulevaan :)

 • Reply Laura Thursday, April 13, 2017 at 07:42

  Uuden edessä on aina jännää, mutta Tampere on niin ihana paikka että mahtava päätös! Huikeeta, että oon seurannut sun matkaa jo vuosia ja nyt muutat samaan kaupunkiin. Eli jos kaipaat Lempäälässä seuraa vaikka kävelylle niin täällä yks vapaaehtoinen seuraan! Muutin miehen perässä Lempäälään vähän päälle vuosi sitten ja vielä itselläkin kaverit hakusessa. Ihana kaupunki tämäkin ja tutkitusti tyytyväisiä asukkaita :) Ja parasta just se, että Tampereelle lyhyt matka (ja Ideparkiin melkein liiankin lyhyt…) Tervetuloa siis!

 • Reply Tuuli Thursday, April 13, 2017 at 08:17

  Tsemppiä muuttoon ja lämpimästi tervetuloa pirkanmaalle! :) Uskon että täälläkin syntyy niitä hyviä ystävyyssuhteita ja vanhatkin kantaa varmasti tuon matkan :) Itse asun kangasalla ja elokuussa saan toisen lapseni, jos kaipaat kaffeseuraa tai lenkkeilyseuraa niin saa pistää viestiä :)

 • Reply Jjj Thursday, April 13, 2017 at 08:18

  Oo Tampere on ihana! Itse asuin siellä lähes 20 vuotta jonka jälkeen muutin ulkomaille ja ikävöin sinne kyllä usein ja tulee aina niin kotoisa olo kun sinne tulee. Taisin kyllä jo onnitella mutta valtavan paljon onnea mitä suloisimmasta pojasta koko teidän perheelle <3

 • Reply Krisse Thursday, April 13, 2017 at 09:08

  Tämän ikäiselle vauvalle ei tietenkään ole muutolla vielä väliä mutta on tutkittu että jatkuvat muutot vanhemman lapsen kohdalla altistavat masennukselle ja mielenterveysongelmille. Pienelle lapselle elämässä tärkein asia on pysyvyys js kiintymyssuhteen luominen yhden pysyvän hoitajan kanssa. Hoitoon vietäessä paras ratkaisu on pph koska lapsi tarvitsee pienen ryhmän ja samansa pysyvän hoitajan ja hoitokaverit. Iso ryhmä on lapselle stressi ja pelkästään ison ryhmän melutaso on lapselle haitaksi sekä vaihtuvat hoitajat. Lapsi tarvitsee myös pysyvän kodin. Jos muuttaa jatkuvasti, ei pääse kehittymään juuria mihinkään ja ei ole tavallaan mistään kotoisin. Sanon ihan siksi kun olet niin valtavan aktiivinen ja tuskin viihdyt missään paikallasi muutamaa vuotta kauempaa. Aika yllättävä muuten kommenttisi etttet ole uraihminen, tästä olisi kiintoisaa lukea postaus.

  • Reply Alissa Friday, April 14, 2017 at 12:43

   Hei kamoon, vauva on viikon ikäinen ja täällä maalaillaan tulevaisuuskuvia jo masennukseen ja mielenterveysongelmiin asti. Rentoudu vähän. :D Kannattaa muistaa myös tällaisia kirjoittaessa, että kaikki lapset ovat erilaisia. Tällaiset kommentit ovat aika asiattomia tässä kohtaa.

 • Reply Noora Thursday, April 13, 2017 at 09:25

  Vau, isoja muutoksia. Teidän perheellä taitaa olla oikein muutoksien vuosi 2017 :D

 • Reply S. Thursday, April 13, 2017 at 10:08

  Voi miten tuttuja ajatuksia! Just se, että tahtooko aloittaa kaiken alusta, kun on rakentanut elämän jonnekin.

  Meillä on se tilanne, että haluamme isomman kodin ja niitä on katseltu eri puolilta pk-seutua (jossa siis nytkin asumme). Toisilta alueilta saisimme selvästi isomman tontin tai edullisemman kodin. Minulla on kuitenkin ollut koko ajan sellainen tunne, etten tahdo jättää tätä kaupunginosaa, näitä kavereita tai varsinkaan lapsen kavereita. Me siis olemme päätymässä siihen, että jäämme tälle alueelle, emmekä aloita alusta jossakin toisaalla. Jostakin on luovuttava, että jotakin muuta saa tilalle. :)

  3-vuotiaan lapsen äitinä sanoisin, että teillä on nyt hyvä aika muuttaa, kun lapsi on vielä noin pieni. Sitten kun on tuttu päiväkoti ja kaverit, niin sekin alkaa painaa päätöksenteossa. Lapsen vauva-aikana myös usein muodostuu tärkeitä ystävyyssuhteita samanikäisten lasten äitien kanssa, nyt ehdit luoda ne uudessa asuinpaikassa. :)

  Tsemppiä muuttoon! Tampere on ihana kaupunki.

 • Reply Jonna Thursday, April 13, 2017 at 10:09

  Tervetuloa Tampereelle :) Itse muutin poikaystävän kanssa tänne noin kolme vuotta sitten enkä tuntenut täältä ketään. Nyt tuntuu niin kodilta enkä vaihtais pois ja työpaikan kautta oon tutustunu huippu tyyppeihin!

 • Reply Tiina Thursday, April 13, 2017 at 11:16

  Ihan huikeeta! Tervetuloa Pirkanmaalle, tämä on ihanaa seutua! Koko ikäni olen viihtynyt tässä Tampereen lähistöllä ja ehkä joskus toteutan haaveeni ihan Tampereella asumisesta :)

 • Reply Jenni Thursday, April 13, 2017 at 11:21

  Haha, Lontoosta Lempäälään :D<3 Ei mutta hitsi vie mikä uutinen, onnea vaan tästäkin koko perheelle!! :)

 • Reply R Thursday, April 13, 2017 at 11:35

  Tervetuloa Pirkanmaalle! Ekan kuvasi maisema on hyvinkin tuttu keittiöni ikkunasta :) Tampere on kyllä ihana paikka, muutin Espoosta ja rakastan sitä miten keskustassa on kaikki niin kivasti lähellä. Varsinaisesti Lempäälässä ei oo tullut käytyä (Ideapark poislukien) koska ei niin lähellä ole mut varmaan mukava ja ennenkaikkea rauhallinen paikka. Ja toki huomattavasti lähempänä Helsinkiä ja Vantaata.

 • Reply Anne-Mari Thursday, April 13, 2017 at 11:39

  Oho! Onnea tulevaan muuttoon, mahtavaa kun talonkin kanssa on jo tärpännyt :) Onneksi tuleva kohdekaupunki/alue on teille mieluisa, niin ei ehkä ihan niin pahasti kirpaise jättää Kuopion ihanaa asuntoa ja ystäviä. Verrattuna siis, jos vaihto tapahtuisi täysin tuntemattomaan tai jopa ei-niin-ideaaliin paikkaan. :D

 • Reply Have an Ice Day Thursday, April 13, 2017 at 11:45

  Lontoo ja Lempäälä, alkavathan ne kuitenkin samalla kirjaimella ;)
  Ymmärrän täysin muuton pienen lapsen kanssa, lähemmäksi tulevat sukulaiset, rauhallinen kasvuympäristö lapselle, mahdollisesti samanikäisiä lapsia naapurustossa. Meillä tyttö nyt 15 v, asuttu koko hänen lapsuus omakotitalossa, rauhallisella omakotialueella ja nyt me kaikki haaveilemme muutosta aivan Helsingin keskustaan :)

 • Reply Tt Thursday, April 13, 2017 at 12:25

  Onnea paljon sekä lapsesta ja uudesta kodista! 🙃
  Itsekin lempääläläisenä haluan toivottaa teidät tervetulleiksi, mutta muistutan vain että tämä on kyllä ihan eri asia kuin Tampere. Itse odotan kovasti että Tampereen puolelta löytyisi itselle se unelmien asunto, ei vain todellakaan ole tärpännyt yhtä nopeasti sen suhteen kuin teillä 😂

 • Reply annika Thursday, April 13, 2017 at 12:25

  Onnea ensinnäkin ihanasta pojasta ja äitiydestä, isälle tietenkin myös onnittelut! Hassua miten paljon ilahduin että muutatte tännepäin! Oon sun blogista vuosikaudet pitänyt ja nyt on mahdollista ihan livenä suhun törmätä :D Hiphei. Ihana juttu.

 • Reply Oona Huhtala Thursday, April 13, 2017 at 12:35

  Tervetuloa Tampereelle!

  Viihdytte varmasti Lempäälässä, sieltä oon itsekin kotosin ja vanhemmat kotitalossa edelleen asuu.

  Kaikkea hyvää teidän tuoreelle, ihanalle perheelle! Näin se elämä vie.. <3

  -OH

 • Reply Saaristokaupunkilainen Thursday, April 13, 2017 at 12:44

  Tervemenoa Lempäälään :o) Vielä on “helppoa” muuttaa ja hakea paikkaansa, kun lapsilla ei jarruta koulut taikka leikkikaverien menetys ei harmita liikaa…

 • Reply Heidi Thursday, April 13, 2017 at 12:59

  Vautsi! Kivoja uutisia! :) Oon monia vuosia lukenu sun blogia, mutta nyt tästä tulee erityisen hauskaa, koska oon ite kotoisin Lempäälästä! :) Oon asunut useamman vuoden toisessa kaupungissa opiskelemassa, mutta koti on Lempäälässä ja siel tulee vierailtua suht usein. Myös itse tykkään todella paljon Tampereesta ja opiskelujen jälkeen yksi todennäköinen vaihtoehto muuttaa on Tampere. Nyt onkin erityisen kiva jatkaa sun blogin seuraamista, kun tulee tutuilta paikoilta kuulumisia. Mielenkiintoista olisi vielä tietää, että mistä päin Lempäälää tämä kämppä on löytynyt, mutta se ehkä selvinnee joskus. ;)

 • Reply Paula Thursday, April 13, 2017 at 13:43

  Tervetuloa Tampereelle! Tai ainakin tähän ihan viereen. Oikein hyvä valinta! 😊Rrrakastan Tamperetta, ja vaikka välillä kovasti tekisi mieli taas muuttaa johonkin miljoonakaupunkiin tai edes Helsinkiin, niin on täällä vain niin kovin ihanaa!

 • Reply T Thursday, April 13, 2017 at 22:33

  Kommenttien perusteella sinulla on vain (Tamperelaisia) Lempääläisiä lukijoita :D

  Minä entisenä turkulaisena en koskaan muuttaisi Tampereelle. Toisaalta mieheni ei kuulemma koskaan muuttaisi Turkuun, joten taidamme pysyä Helsingissä ;)

  Ihanaa miten rennosti suhtaudutte muuttoon. Toisaalta, uusi tuo aina jotain kivaa mukanaan.

  Ja onnea pienestä pojasta! :)

 • Reply Taija Friday, April 14, 2017 at 08:23

  Onnea ihanasta pikku pojasta ja tervetuloa Tampereen seudulle!! :)

 • Reply P Friday, April 14, 2017 at 09:20

  Mä aavistelinkin jotain muuttojuttua (tosin en Tampereelle) kun tyhjensit kaappeja ahkerasti ja laitoit sohvankin myyntiin. Myydäänhän sohvia tietty muutenkin, mutta silti! :)

  Ootko huomannu, että se teiän sohva on koottu väärin tai ainakin se divaaniosa on väärin päin? :D Siis se divaaniosan tyyny. Vertaapa sitä netistä otettuun kuvaan, että miten se tyyny on suhteessa siihen keskimmäiseen paikkaan. Se syvennyskulma on sitä oikean puoleista käsinojaa varten, ei vähentämään keskellä istuvan jalkatilaa :D En tarkota pahalla, tosi tyypillinen moka noissa missä ostaja saa ite asetella ne tyynyt. Huonekalumyyjänä tökkäs vaan silmään, että SULLA!

  Onnea muutosta, vauvasta ja kaikesta. Poika näyttää ihanalta ja mulle iski vauvakuume entistä kovempaa sun raskautta seuratessa. <3

 • Reply Veera Friday, April 14, 2017 at 19:10

  Ekaa kertaa sun blogiin kommentoin, mutta nyt tuli niin osuva aihe että piti avata peli tällä repliikillä; eli tervetuloa Lempäälään, joka ei siis ole kaupunki vaan kunta, toisin kuin joku tuolla mainitsi :) Lapsiperheelle mestoin paikka asua! Jos satut sijoittumaan Kuljun suunnille, niin täältä löytyy lenkki- yms seuraa. :)

 • Reply Lempäälän jätti Saturday, April 15, 2017 at 08:28

  Onnea onnea pojasta ja uudesta kodista! Itse odottelen että pääsisin muuttamaan Lempäälästä Tampereelle, sopivaa asuntoa ei ole vain tullut vastaan vielä. Tampere on ihana, eikä Lempäälä ole mitenkään sama asia ainakaan itselleni.

 • Reply Elli Saturday, April 15, 2017 at 12:03

  Onnea pojasta ja hyvää muuttoa aikanaan :) kommentoin ehkä liian harvoin kun pitää tässä samassa nyt toivotella kaikki :D

 • Reply Empuuu Saturday, April 15, 2017 at 23:51

  Olen pitkään lueskellut blogiasi ja pakko sanoa, että on niin virkistävää lukea avointa tekstiä. Pätee siis muihinkin teksteihin kuin tähän, harvemmin vaan tulee kommentoitua ja tää postaus herätti sit jotain. Muistan kun asuit Lontoossa ja kirjottelit jotain siihen tyyliin, että et ole varma mitä elämä tuo tullesaan ja tuleeko parisuhde tai lapsia. Muistaakseni siis jotain sinne päin. Ja nyt elämäsi on tuossa vaiheessa, olet onnellinen, naimisissa ja äiti. Itse olen ihan hakoteillä nyt 26-vuotiaana. Vaikka vakaassa parisuhteessa olen, ei esim. lasten hankkiminen tunnu mitenkään läheiseltä ajatukselta. Pikkuhiljaa alkaa ahdistamaan kun kaverit menee naimisiin ja lisääntyy. Tää on nyt tosi sekavaa tekstiä :D on vaan kiva seurata sun elämää ja kuinka sullakin asiat vaan loksahdellut paikalleen kuin itsestään. Vaikka olet itsekin kokenut olevasi hukassa. Antaa jotain toivoa itsellekin :D

  Kovasti onnea perheen lisäyksestä ja muutosta! :) varmasti tuo muutto tuo vaan positiivisia asioita mukanaan, vaikka ainahan siinä on oma rankkuutensa.

 • Reply Malla Sunday, April 16, 2017 at 07:54

  Tervetuloa Lempäälään! :) tämä on tosi kiva paikka asua, olen lapsena täällä asustellut, välillä viettänyt aikaa muualla ja nyt taas takaisin Lempäälässä miehen ja pienen pojan kanssa! Nimenomaan ihana talo ja oma tontti tänne houkuttelivat. Ja on täällä hyvä ja rauhallinen lapsiperheen asua, tykkään kyllä!

 • Reply Jonna Sunday, April 16, 2017 at 19:41

  Joko te pari vuotta olette täällä asuneet, harmi kun ei oo meiän tiet ristenny! ☺ Voi, itsekin kaipaisin ehkä asuinpaikan muutosta..

 • Reply AlisaA Wednesday, April 19, 2017 at 14:08

  Tervetuloa Tampereen seudulle! Itse asun Pirkkalassa ja riippuu kyllä täysin että sanonko olevani Tampereelta vai Pirkkalasta. Eri paikkoja, mutta kaikki ei sitä tiedä ja vaan helpompaa tietyis tilanteissa sanoa olevansa Tampereelta 😃 Toivottavasti viihdytte Pirkanmaalla ja onnea vielä ihanasta pikkupojasta!

 • Reply Cherrymarja Saturday, May 6, 2017 at 18:23

  Hei Anna,

  minulla olisi toive blogin teknisten asioiden suhteen: toivoisin, että käyttäisit hieman tarkempia tageja. Esim. tämän postauksen tagina kun on this and that, niin joskus jos haluaisin palata Mungon muuttojuttuihin, niin tätä postausta olisi tosi vaikea löytää. Olisi selkeää, jos olisi esim. muutto- tai asuminen- tagi. Tai tuolla näyttää olevan kyllä esim. home-tagi, mutta sitä ei tässä ollut ja sinulla on aika paljon erilaisia kotijuttuja (asunnon osto/sisustus/kuopiossa asuminen/kotoilu), joten tällainen muuttojuttu hukkuisi sinne. Kaikkia tagejahan ei ole pakko tuohon avainsanapilveen laittaa, niin ei tavallaan haittaisi vaikka niitä olisi “ylimääräisiä”.

  Tällainen ehdotus :) Tervetuloa Pirkanmaalle!

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post