Two-faced cape // Kuopio

harmaata (3 of 12)

Kiitos paljon kommenteistanne edelliseen postaukseen! Ensinnäkin iso kiitos aktiivisesta kommentoinnista! Oli ihanaa saada kommentteja, joissa moni sanoi, että vaikka lukee ja tykkää paljon, kommentoi vähäisenlaisesti. En voi syyttää siitä ketään muuta kuin itseäni, kun aika ei aina riitä vastaamiseen, ymmärrän kommenttien vähentymisen. Mulle teidän kommentit on kuitenkin suola ja sokeri ja luen ne aina. Ne on myös aina mittari sille, miten hyvin olen onnistunut tai kuinka epäonnistunut jokin juttu on. Bloggaajana on tärkeää saada palautetta, ja tuntuu, että negatiivisen palautteen antaminen on aina helpompaa. Positiiviset palautteet tuntuu jäävän aina vähemmälle, kunnes niitä sitten tulee kerralla paljon avaamaan silmiä. Kiva siis, että intouduitte kommentoimaan!

On ollut tosi mielenkiintoista lukea teidän ajatuksia, ja tietyllä tapaa siinä ehkä pääsi kokemaan pariin otteeseen pienen ahaa-elämyksenkin. Toki siellä oli muutama sellainen “no mainokset ärsyttää” -kommentti, josta ei edelleenkään yhtään auennut vastaus siihen olennaisimpaan miksi -kysymykseen, mutta yksi ärsytys aukeni mulle ehkä vasta nyt näistä kommenteista. Jokunen oli kommentoinut, että ärsyttää kun suomalaisissa blogeissa hehkutetaan tuotteita kritiikittä ja että sen takia yhteistöistä menee usko. En olekaan koskaan osannut nähdä asiaa näin päin, sillä itsehän näen kaiken tämän taustalla tapahtuvan, toisin kuin te. Meille nimittäin syydetään paketteja ja tuotteita ihan harva se päivä. Postin täditkin varmaan ihmettelevät, miten meikäläinen on siellä vähän joka toinen päivä. Tulee ihan hirveesti kosmetiikkaa, vaatejuttuja ja tuotteita ihan pyytämättä. Lisäksi tulee yhteistyötarjouksia, joissa kysytään saako lähettää jotakin. Toki saa lähettää, mutta en takaa näkyvyyttä. Siellä on ihan suoraa roskiskamaa vaikka millä mitalla. Tai siis ainakin mun mielestä roskiskamaa. Sitten siellä on jonkin verran myös niitä “ihan kiva” -juttuja. En vaan koskaan kirjoittele niistä 7-8/10 -tuotteista. Jos jokin tuote on kategoriassa “ihan kiva, mutten itse ostaisi”, niin en anna sille näkyvyyttä blogissani. Miksi antaisin? Jos en itse käyttäisi rahojani siihen, miksi suosittelisin lukijoilleni rahan tuhlaamista samaan tuotteeseen. Välillä näkyvyyden perään kysellään, ja silloin olen mainostajalle suoraan vastannut, että valitettavasti ei ole minua miellyttävä tuote. En koe sellaisten postausten palvelevan ketään. “Tää on musta ihan OK, en mä tähän rahaa käyttäisi, mutta jos nyt ette muuta keksi, niin ostakaa tämä” :D Tuollainen ei mun mielestä palvele ketään. Ei bloggaajaa, joka mainostaa jotakin, mitä ei itse edes halua. Ei lukijaa, joka saa ärsykkeeksi tuotteen, josta bloggaaja ei edes erityisemmin pidä. Eikä mainostajaa, sillä voi olla, että tuotteessa ei ole mitään vikaa, mutta se ei vaan sovi juuri tälle mainostajalle eli bloggaajalle.

Siksi blogiini päätyy ne tuotteet, joista itse oikeasti tykkään todella. Toki se ehkä näyttää sitten lukijalle hieman hassulle, kun joka yhteistyössä on jokin “ihana ihana ihana, superhyvä, jessjes, tää on paras“, samalla kun itse tiedän, että ne tuotteet on sitten vain se jäävuoren huippu. Vain ne kivoimmat, toimivimmat ja parhaimmat kosmetiikat. Vain ne siisteimmät palvelut ja eniten mulle iloa tuottaneet kokemukset. Kun itse teilaa sen 75 % kaikista tarjouksista heti käsittelyssä, ja lopuistakin valitsee vain ne parhaimmat ja mielenkiintoisimmat blogiin, ei itse ehkä tajua, että kaikki yhteistyöt näyttäytyvät sitten yltiöpositiivisena. Toki jokaisessa tuotteessa ja palvelussa on miinuksia. Ne on yleensä vaan sitten niin pieniä juttuja, etten jaksa edes mainita (ei-niin-kiva paketointi tms.) tai niin subjektiivisia, etten koe niitäkään mainitsemisen arvoiseksi. Ja välillä joku superihana juttu jää mainitsemattakin, koska en muista sitä juuri siinä hetkessä/elämäntilanteessa/postauksessa. Tai sitten jos siitä jotakin kirjoitan, alkaa piilomainonta-syyttely, vaikka olisin tuotteen itse ostanut :D

harmaata (2 of 12)

harmaata (12 of 12)

harmaata (8 of 12)

harmaata (9 of 12)

harmaata (4 of 12)

Toivottavasti muistan jatkossa tuoda myös sitä kritiikkiä postauksiin, ja toivon, että lukijat muistaa, että jos mä sytyn jollekin tuotteelle, niin mä oikeesti sytyn sille. Per jokainen makee kosmetiikkajuttu on yleensä n. 19 jotka on mennyt roskiin kokeiltaessa. Voisin heittämällä tehdä postauksen TOP10 (tai sata) “älä vaan osta” -kauneustuotetta, mutta en halua olla ikävä niille merkeille, jotka ovat minulle tuotteita lähettäneet korvauksetta. Toisaalta näitä on ihan itsekin ostamissani tuotteissa, joten jos nyt joku päivä edes muistan, mitkä on ollu pahimpia pettymyksiä, voin senkin tehdä sitten vastapainoksi :D Anyway, pyrin jatkossakin siihen, että blogissa on vain ne mun mielestä ihan vähintään 9/10 -tuotteet ja fiilistelen niitä sitten antaumuksella :) Mulla on paljon merkkejä ja brändejä, jotka ei ole koskaan aiheuttanut pettymyksiä. Niitä myös useimmin blogissa ehkä vilahtelee, aina Balmuirista MayBeautyyn ja Cloettasta Foodiniin. Toivon, että lukijoinakin jatkossa yritätte muistaa tämän “jäävuoren huippu” -asian, sillä rehellisesti sanottuna, voisin työntää blogiin päivittäin kaksi postausta ilmaiseksi lähetetystä krääsästä tai tarjotuista yhteistöistä. Niin paljon sitä on. Se selittää paljon sitä, miksi kaikki yhteistyöt voivat tuntua yltiöpositiivisilta :) Mä olen myös ihmisenä sellainen tyyppi, että innostun ihan hirveesti asioista tai sitten päinvastoin turhaannun todella pahasti. Paska keli? Mun koko päivä on pilalla. Maailman kivoimman värinen luomiväripaletti? Oon ihan tohkeissani vaikka kuinka pitkään. (Vaikka seuraavana päivänä löytäisin taas “maailman kivoimman värisen luomiväripaletin”. Mun mielestä maailmassa vaan voi olla monta maailman kivointa asiaa näköjään :D)

Tärkein asia, minkä haluaisin korostaa noiden kommenttien lukemisen jälkeen. Kyse ei ole mun tapauksessa siitä, että kirjoitan tätä vain jotta saisin kaupallisia yhteistöitä. Että muut postaukset olisivat vain pakkopullaa moneymaking-postausten välissä. Tilanne on itse asiassa päinvastainen. Nautin niin paljon blogin kirjoittamisesta, että olen kiitollinen kaupallisista yhteistöitä. Ne mahdollistavat sen, että “saan” kirjoittaa muita postauksia. Jos en tekisi kaupallisia yhteistöitä, ei mulla olisi valitettavasti aikaa paneutua mihinkään bloggaamiseen samanlaisella aikaavievällä asenteella. Näin ollen en pystyisi tuottamaan mitään sisältöä, tai pystyisin tuottamaan sitä vain hyvin vähäisesti. En halua, että tämä kuulostaa sellaiselta “teidän on nyt vaan tykättävä kaupallisuudesta, muuten lopetan” -uhkailulta, vaan haluan jotenkin tuoda ilmi sen, että nämä kaupalliset yhteistyöt mahdollistavat kaiken muun sisällön ja sen, että blogi ei rupea kuihtumaan ja kuolemaan. Bloggaisin aivan varmasti ilman kaupallistakin sisältöä. Jos olisin perijätär tai lottovoittaja siis. Muuten perhearjen lisäksi elämässäni olisi kokopäivätyö ja blogille jäävä aika olisi aika minimaalinen. Toivon siis, että jatkossa lukijani pitävät mielessä, että prioriteetti on aina laadukas (tai no, meikämainen, eli edes semilaadukas) sisältö blogissani, sekä kaupallisissa, että ei-kaupallisissa postauksissa. Tämän mahdollistavat kaupalliset yhteistyöt aina vähän väliä :)

No anyway, palataanpa muihin juttuihin näistä asioista.

Tässäkin eilisessä asussa on monta elementtiä, jotka on hankittu yhteistyökumppaneiden valikoimista, vaikkakin ihan omalla rahalla ilman alennuksia tai muita blogietuja. Viitta ja saappaat on tilattu Zalandolta, aurinkolasit aikanaan Sunglasses Shopista.

Eilisen valitukseni jälkeen sää parani merkittävästi ja ulos uskalsi mennä ihan hyvällä fiiliksellä nauttimaan auringosta. Me tosin kävimme lähinnä ruokakaupassa ja nopeasti Matkuksessa Ikeassa ja parissa muussa liikkeessä, joka oli jo itsessään ihan tarpeeksi väsyttävää mulle tässä vaiheessa. Harmaata ja vaaleanpunaista on tehnyt jatkuvasti mieleni, ja tässä asussa ei muuta oikeen ollutkaan! Viitat ja ponchot on ollut kyllä raskausajan pelastus, ja ne on siitä näppäriä, että niissä ei pääse mahapuoli venymään ja ne istuu päälle sitten raskauden jälkeenkin :) Tässä kaksivärisessä viitassa tykästyin malliin ja tuohon ihanaan neulokseen, sekä siihen, että se on 80 % villaa.

harmaata (7 of 12)
harmaata (5 of 12)
harmaata (6 of 12)
harmaata (11 of 12)

* Kaupallisia affiliate-linkkejä

DELICATELOVE viitta (*tämä, tykkäsin myös *tästä ja *tästä)
H&M Mama farkut (nämä, samantyyppiset tummanharmaat *täällä, *täällä ja *täällä)
DIOR Diorama laukku (tämä, tykkään myös *tästä)
STEVE MADDEN saappaat (*nämä, tykkään myös *näistä)
MICHAEL KORS kello (vanha, tykkään myös *tästä ja *tästä)

harmaata (1 of 12)

Mitäs tykkäätte asusta? 

1+

You Might Also Like

77 Comments

 • Reply j Monday, March 20, 2017 at 19:06

  Asu on tosi kiva! Laukku ja saappaat <3

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:39

   Kiitoksia <3

 • Reply Pimu Monday, March 20, 2017 at 19:27

  Hei!

  Ihan asiasta kukkaruukkuun: postaus kuopiosta olisi kiva! Itselleni ihan tuntematon kaupunki. Olisi kiva lukea ja nähdä minkälaista siellä on 😊

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:39

   Kiitoksia :) Täytyykin tuollainen tehdä, tosin ensin pitäisi lähteä ehkä kameran kanssa liikkeelle, ja täällä on kaikkea muuta kuin kuvauksellista tällä hetkellä :/

 • Reply Sannniiiis Monday, March 20, 2017 at 19:29

  Mulle tuli vielä yksi juttu mieleen mainonnasta, vaikka se ei varsinaisesti sun mainontaan liitykään. Mun mielestä sulka on aina hyviä yhteistyöpostauksia, mutta joskus ärsyttää muissa blogeissa se että koska mainoskamppanjoissa on yleensä se 8-10 bloggaria mukana niin välillä tuntuu että lukee saman postauksen sata kertaa. Oma valintahan se on että mitä blogeja lukee, mutta itse ainakin luen muutamaa ja moni tuntuu seuraavaan juuri niistä 15-20 kaikkein suosituimmista. Jotenkin yhteistyöltä menee teho kun lukee seitsemännen tyypin suusta että meillä on AINA uskottu Liberoon/syöty Magnumia yms. Ja kuten sanoin, lukijallahan se vastuu on eli yleensä en edes aukaise yhteistyöpostauksia jos olen jo tuotteelta lukenut toisessa blogissa. Surullista se on silloin jos on jonkun suonissaanpa blogitapahtuma, ja viidessä blogissa on täysin samasta kulmasta otetut kuvat smoothiebowleista ja juomista. Silloin melkein kaipaa niitä hississä otettuja kuvia tai suosituksia jostain hullusta markettimeikkilöydöstä, tai jotain autenttista. En siis tarkoita että yhteisöistä pitäisi luopua koska kuten sanoin,vastuu on minulla ja saan itse päättää mitä skippaan, mutta pohdin vaan syitä siihen että miksi yhteistyöt voi joskus ärsyttää.

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:40

   Niin, tuon ymmärrän hyvin ja olen sikäli kiitollisessa asemassa, että vain minä itse myyn sisältöä blogiini, eli pääsen vaikuttamaan hyvin paljon siihen, mitä tuotteita ja palveluja näkyy ja milloin. Se myös ehkä edesauttaa sitä, että samaan aikaan näitä ei ole muissa blogeissa, niin ei tule sellaista ähkyä :)

 • Reply Sanna Monday, March 20, 2017 at 19:39

  Kuulun myös kategoriaan, ketkä eivät usein kommentoi. Enkä edes tiedä miksi, koska melkein aina postauksistasi keksin kyllä sanottavaa :)
  Mutta jo pitkään olen miettinyt, että sinun postauksesi eroaa niiiiiin suurella tavalla monien muiden myös blogia työkseen pitävien postauksista. Sinulta harvemmin (ei ikinä) tulee muutaman lauseen postauksia, joista huomaa että aikaa ei ole käytetty. Ja että postaus on vaan tehty kun pitää saada joka päivä jotain ulos. Aina, kun sinulta on tullut postaus oli se niin tähän, kuin mungobaby-blogiin, tietää että siinä riittää luettavaa ja ajateltavaa jo ennenkuin klikkaa postauksen auki. Halusin siis kiittää tästä. Että näät selkeästi vaivaa ja kaikkien vuosienkin jälkeen tämä ei vaikuta sinulle yhtään “pakkopullalta”, mikä ikävä kyllä välittyy joistain muista blogeista, jotka mielletään yhtä suosituiksi, mutta joiden sisällöissä on suuren suuri ero verratessa tähän. Ja mainospostauksista, luulen että kun niitä ei juurikaan paljon sinulta ole nähty ja kun ne ei eroa normi postauksistasi (minun mielestäni) niin nyt ne on sitten osalle pompanneet silmiin kun on tullut muutamia lähekkäin. Joissain blogeissa kun kuusi kymmenestä postauksesta on jotain tuotteen mainostusta. En ole koskaan kokenut samaa Mungolifessä, ja rehellisesti rupesin nyt vasta ajattelemaan että sinäkinhän mainostat niinkuin muut blogit, mutta mielestäni bloggaajien tyylit kirjoittaa on niin eroavaiset että en ole ennen ajatellut sitä. Ja tämä siis sillä tavalla, että sinun kaupalliset mainospostaukset voisi yhtä hyvin olla “mainospostauksia”, joista et saa tuottoa, eli olet itse ostanut tuotteen ja ihastunut siihen.

  Ihanaa kevättä sinulle Anna! :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:41

   Voi miten kiva kuulla, kiitoksia paljon kommentistasi :) <3

  • Reply Kati Monday, March 20, 2017 at 21:01

   Oon täysin samaa mieltä sun kanssa! 😊

  • Reply Karoliina Monday, March 20, 2017 at 22:25

   Pakko tulla myös sanomaan että olen täysin samaa mieltä! Monesti asiaa miettinytkin ja meinannut kommentoida ja kiittää oikeasti mielenkiintoisista ja hyvin tehdyistä yhteistyöpostauksista, mitä ei tosiaan voi sanoa kaikkien blogien kohdalla. Panostuksen ja käytetyn ajan kyllä näkee lopputuloksessa, kuten myös sen että seisot oikeasti mainostamasi tuotteen tai palvelun takana :)

   • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 06:21

    Kiitoksia :) Tosi kiva kuulla tällaisia kommentteja :)

 • Reply Ilona Monday, March 20, 2017 at 20:13

  Se ainakin ärsyttää kun mainostat tuotetta ja järjestät arvonnan. Sitten joku onnellinen, tässä tapauksessa allekirjoittanut, voittaa sen ja lupaat lähettää palkinnon. Palkintoa ei kuulu, otan sinuun uudelleen yhteyttä. Vastaukseksi saan että palkinto on varmaan hävinnyt postiin, lupaat lähettää uuden. No sitä ei vieläkään ole näkynyt, vaikka arvonta oli kesällä 2016 :D laitoin joskus syksyllä sähköpostia sinulle että onkohan se toinenkin palkinto kadonnut postiin, saamatta mitään vastausta. Herää kysymys miksi järjestät arvontoja jos et hoida niitä loppuun? Ja kysymys oli läkeröl arvonnasta.

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:46

   Voi anteeksi kamalasti! Muistan kyllä tuon, että posti hukkasi sen paketin, ja oon tosi tosi pahoillani, etten palannut sulle asiaan. En saanut toista mailiasi, mulla menee tosi paljon meilejä roskapostiin, koska on julkinen posti, ja roskaa tulee päivittäin satoja valitettavasti. En ole ehkä huomannut sitä sieltä sitten metsästää. Tää oli todellinen ongelma myös äskettäin kun oli mungokirppis, ja vaihdoin sähköpostiakin jo :/

   Mä laitan sulle ihan samantien meiliä tulemaan, niin saadaan tuo paketti sulle VIHDOIN matkaan ja lisäksi jotain kivaa pientä sinne joukkoon, kun näin kauan jouduit odottamaan! Anteeksi omasta puolestani, mun olisi pitänyt muistaa palata sulle asiaan kun susta ei sitten uudemmin “kuulunut”, eli en saanut sun meiliä :/ Laitan tuohon meiliin, joka on kommentissasi :)

   • Reply Ilona Tuesday, March 21, 2017 at 08:02

    :) tuliko sähköposti nyt perille?

    • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 08:28

     Joo, tuli eilen illalla! :) Mä laitan sulle paketin tänään heti matkaan :)

     • Ilona Tuesday, March 21, 2017 at 19:09

      Jee kiva, kiitos! :)

 • Reply milka Monday, March 20, 2017 at 20:48

  Ymmärrän täysin tuon miksi bloggaajat tekevät kaupallisia yhteistöitä, ja ne ovat ainakin sinun osaltasi, kuten useimpien muidenkin, olleet hyvällä maulla toteutettuja ja hyvää sisältöä. Blogiasi monta vuotta seuranneena en voi muuta kuin kiittää niistä rentoutumishetkistä joita blogisi arkeeni tarjoaa. Kiitos<3

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:51

   Kiitoksia kovasti kommentistasi ja kiva, että olet nauttinut blogin sisällöstä <3

 • Reply Nea Monday, March 20, 2017 at 20:52

  Voi että! Oot niin upean sädehtivä näissä kuvissa! :) ja on ollut mukava huomata, miten laajasti käsittelet erilaisia aiheita blogissa ja oot todella hyvä kirjoittamisessa. Jatka siis samaan malliin! :) niin ja aivan IHANA tuo viitta <3

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:59

   Voi miten ihana kuulla, kiitoksia! <3

 • Reply Nipsu Monday, March 20, 2017 at 21:34

  Moi Anna! Mun mielestä myös sun kaupallisia postauksia on tosi kiva lukea jos aihe kiinnostaa! Esim tyrni ei kiinnostanut niin skippasin, MayBeautyn kasvogeelistä taas luin ja innostuinkin tilaamaan. Kiitos hirveästi vinkistä, oon nyt kahesti käyttänyt ja iho on ihanan sileä!

  • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 06:14

   Ihan tosi kiva kuulla, se on musta ihan huipputuote :)

 • Reply H Monday, March 20, 2017 at 21:51

  Minusta vähän outoa tuo, ettei pidetä yhteistyöpostauksista. Kun jos kerran lukee blogiasi ja tykkää siitä, niin luulisi että kiinnostaa saada tietää minkälaisia vaatteita/meikkejä/mitä vaan käytät. Ja jos ei kiinnosta, niin ainahan ne voi skipata. No, meitä on moneen junaan :) ihanalta näytät!

  • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 06:14

   Kiitoksia kovasti <3

 • Reply Iida Monday, March 20, 2017 at 22:01

  Moi Anna! Kiitos tästä kirjoituksesta. Oon seurannut sun blogia vuodesta 2009 enkä nykyään muita blogeja pahemmin seuraile.

  Oon miettinyt välillä minkä takia pidän juuri sun blogista, koska meillä ei tyyli tai elämäntilanne ole samanlainen, mutta tän postauksen luettua tuli mullekin sellainen ahaa-elämys: ollaan persoonina aika samanlaisia. Samalla tavalla mäkin innostun tai ärsyynnyn asioista paljon. Aina joko tai. Lohdullista siis kuulla, että muitakin on, koska välillä törmään siihen, että tätä ei ihan ymmärretä. :-)

  Ehkä myös tämän takia kaikista eniten pidän sun mielipide -postauksista. Vaikka en olis kaikesta aina samaa mieltä, niitä on ilo lukea. Jos siis saa toivoa, niin niitä lisää enemmän!

  Oikein ihanaa odotusta sulle ja iloista kevättä! :-)

  • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 06:17

   Hahah, onhan tää aikamoinen ääripäisyyksien elämä, mut enpä mäkään oikeen osaa olla erilainen :) Ja ajattelen asiaa niin, että ainakin elämä on aika viihdyttävää näin. Sä varmaan samaistut tähän :D Ei haittaa, jos tätä ei aina ymmärretä, tärkeintä, että saa olla oma itsensä :)

   Mielipidepostaukset on kokeneet aikamoisen inflaation itselleni, koska en jaksa sitä niitä seuraavaa joka asian suurennuslasin alle tuomista ja tahallisia väärinymmärryksiä, joita monet harrastaa. Vaikka mielipiteitähän riittää, niin jotenkin niistä on alkanut tulla niin henkilökohtaisia, ettei edes halua tuoda niitä blogiin, kun aina niistä väännetään ties mitä :/

 • Reply Hanna Monday, March 20, 2017 at 22:02

  Blogien kaupalliset yhteistyöt tuntuu kyllä jakavan mielipiteitä, itse luen myös mainospostaukset, tosin aiheesta riippuen tarkemmin tai vähemmän tarkasti. Mielestäni on jopa kiva, jos blogin kautta saa tietoa uusista tuotteista ja palveluista, tosin kuten yllä joku jo kommentoikin, niin se vähän ärsyttää, jos sama tuote on yhtä aikaa esillä useammassa blogissa (tämä ei tosin sun blogeissa oo ollut ongelma). Mielestäni blogimainonta on sinänsä parempaa mainontaa kuin normaalit mainokset, sillä blogien kautta pääsee lukemaan myös tuotteen käyttökokemuksesta eikä tuotetta aina esitetä tv- ja lehtimainosten tapaan pelkästään yltiöpositiivisessa valossa. Loppujen lopuksi kuluttajahan sen valinnan tekee, itse en ainakaan ostaisi sadan euron kosmetiikkatuotteita yhden bloggaajan hehkutuksen jälkeen vaan selvittäisin myös muita lähteitä. Tekstisi sai kyllä pohtimaan itsekin aihetta, hyvin kirjoitettu! Hassua muuten, miten mainokset ärsyttävät juuri blogeissa niin paljon :)

  • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 06:18

   Niin, mun mielestä blogimainoksen tehtävä onkin herättää kiinnostus kohdetta X kohtaan, ja jokainen voi sitten sen perusteella itse tutustua aiheeseen lisää ja miettiä, onko se itselleen tarpeellinen :)

 • Reply Jennam Monday, March 20, 2017 at 22:06

  En nyt pääse yli tuosta, että heität tavaraa roskiin?? Eikö tuota voisi jotenkin välttää? Ilmoitat, ettet ota mitään tavaraa vastaan tai vaikka lahjoittaa “sopimattomat” tuotteet paikalliseen nuorisokotiin tai järjestöille, jotka etsivät uudet omistajat tavaroille? T. Puhtaamman luonnon ja omatunnon puolesta :)

  • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 06:20

   Usein asioita lähetetään kyselemättä ja en tiedä lähetystä hakiessa, mitä siinä paketissa on. Olen saanut vaikka mitä nenäliinoista ja hammastikuista lähtien. Pyrin aina kierrättämään epäsopivat / käyttämättä jääneet tavarat, mutta olenpa joskus saanut paketin, missä on esim. kolme pillimehua, niin se on kyllä joutanut ihan vaan roskiin. Näin niinkuin esimerkkinä :)

 • Reply titta Monday, March 20, 2017 at 22:30

  Minäkään en ole kovin innokas kaupallisten posauksien lukija, mutta pidän siitä että sinun kaupalliset postaukset on monipuolisia ja eroavat muusta blogimassasta. Blogisi muutenkin eroaa nykypäivän trendistä, missä kaikki on viimisen päälle siloteltua. Sä rokkaat!

  • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 06:21

   :D Kiitos! <3

 • Reply Maija Monday, March 20, 2017 at 22:37

  En tiedä mainostatko paljon muihin bloggaajiin verrattuna mutta omasta mielestäni itse mainostaminen ei ole se “ongelma.” Mutta ymmärrän kyllä, että mainospostauksien määrä voi tuntua paljolta. Voi olla, että yksi syy on siinä, että mielestäni usein mainospostauksesi tuntuvat aika..”päälleliimatuilta.” Johtuen ehkä siitä, että yhteistöistäsi voi saada aika sekalaisen kuvan. Vaikka itse siis kuvailit, että olet mielestäsi pystynyt valitsemaan kattavan määrän monipuolisia ja erilaisia mainospostauksia. Mutta ehkä lukijan silmiin se monipuolisuus voi näyttäytyä sekalaisuutena.

  Välillä olet mainostanut Knorrin puolivalmisteita ja välillä Swiss Clinicin Diet- kapseleita. En tarkoita, että esim. kyseisset tuotteet poissulkevat toisensa mutta mainostamisesta puuttuu ainakin omasta mielestäni se “punainen lanka” ja siksi ehkä yksittäiset mainokset pomppaavat enemmän esiin.

  Olet myös myös sanonut aiemmin olevasi tietyllä tavalla mielipidevaikuttaja. (ja bloggaajat yleensäkin) Itselläni on jäänyt mieleen, kun kirjoitit viime vuonna kärsineesi nestehukasta ja se oli samoihin aikoihin, kun kerroit aloittaneesi syömään juurikin niitä Swiss Clinicin Diet- kapseleita. Nyt postaus näistä kapseleista on poistunut blogistasi. Eli koetko tehtävänäsi olevan vain kirjoittaa mainospostauksia ilman, että sinulla on varsinaisesti pienintäkään vastuuta bloggajana/mainostajana? Esim. jos ongelmia ilmenee niin voit vain käydä poistamassa postauksen ja “unohtaa”, että olet kyseisen postauksen ikinä kirjoittanutkaan? En tarkoita, että nestehukka olisi täytynyt kapseleista tulla mutta et ikinä palannut aiheeseen ja nyt postaus on poistettu.

  • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 06:27

   Niin, mutta kun mä olen äärikiinnostunut about kaikesta. Samaan aikaan kun ostan ruokakaupasta mahd. terveellisiä juttuja ja luomua jne. ostan myös purkin Bounty-levitettä, koska se kiinnostaa mua :D Itse asiassa Knorrin puolivalmiste on meidän go to -ruoka kiireessä edelleen :D

   Ottaen huomioon, että tutkimukset, jotka sitten lopulta paljastivat nestehukan alkoivat 2013 ja Swiss Diet on kehitetty 2015, on aika kaukaa haettua väittää, että ko. tuote aiheuttaisi sitä nestehukkaa. Itse asiassa sen kokeilun aikana mä join ehkä enemmän kuin koskaan, koska muistin juoda (kuuluu ko. valmisteen toimintamalliin), toisin kuin normaalisti. En palannut valmisteisiin, koska ne eivät minulla toimineet. Mä kun en juuri muutenkaan tunne nälkää, niin nälkätunteen sammuttaminen ennen ruokaa on mulle hieman haastavaa ylipäätään.

   Postauksen poistumisessa ei taas ole mitään erikoista. Ollaan poistettu paljon vanhoja postauksia, koska tila täyttyy. Tää mun sivu on aika painava, koska täällä on paljon isoja kuvia ja jotta tätä saa pidettyä jotenkin järkevänkokoisena, on täältä poistettu vuosia ja kuukausia ja olen myös poistanut paljon vanhoja yhteistyöpostauksia. Ne kun eivät enää ole ajankohtaisia :) Eli se ei ainakaan liity mitenkään vastuuasiaan. En ole niin hölmö, että ajattelisin jonkin asian unohtuvan delete-napilla, ihmiset muistavat kuitenkin. Yhteistyöpostaukset on vaan helpointa poistaa, sillä Nelly-kollaasit vanhenevat, jotkut matkajutut tms. eivät :)

   Hyvä muistutus siitä, että pitäisi taas siivota tuota osastoa.

 • Reply Ritti Monday, March 20, 2017 at 23:18

  Heip! Heitän oman lusikkani myös soppaan ja hämmennän sitä vähäsen :D Pitäisi varmaan kommentoida enemmän (=edes joskus), koska joka ikinen kerta kun luen sun tekstejä niin samaistun ja nyökkäilen tai naureskelen yksikseni. Siis niin oivaltavia ja rehellisiä tekstejä sun ihanasta ja upeesta, mutta kuitenkin niin tavallisesta elämästä. Odotan oikeesti aina riemuidioottina, että mikäköhän on tänään aivan huippua tai vaihtoehtoisesti jupinan aihe. Koska oli niin tai näin, niin musta huumori puree aina!
  Mitä mainostamiseen tulee, niin täähän on ainakin se kanava mulle, mistä bongaan kosmetiikkauutuuksia tai pähkinävinkkejä tai mitä vaan! Muutenhan en näihin ihaniin tuotteisiin mitä luultavimmin edes törmäisi. Elikkä kiitos siitä! :)

  • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 06:32

   Voi miten kiva kuulla, kiitoksia, että kommentoit! <3

  • Reply Kiasa Tuesday, March 21, 2017 at 07:02

   Yhdyn tähän kommenttiin niin täysin! 100% samaa mieltä. Olen seurannut ihan alkupostauksista lähtien ja vahvasti mukana ollaan. Olen myös iloinen ettet ole lähtenyt Rantapallolta pois esim Indiedaysille yms muille humputuksille, joidenka blogit ovat ihan täynä mainoksia mainoksien perään eikä sitä omaa mielipidettä hirveästi näy.

   • Reply Anna Wednesday, March 22, 2017 at 20:00

    :)

 • Reply Kiasa Tuesday, March 21, 2017 at 07:00

  Joko se on tuo luonnonvalon ihme tai sitten joku muu syy mutta todella raikkaita kuvia tällä kertaa! Tykkään! :) Tykkään asusta myös. Simppeli mutta todella mukavanoloiselta vaikuttaa ja sitä varsinkin raskausaikana kaipaa, heh.

  Kiva postaus muutenkin. Toit jotenkin enemmän asiaa etkä vaan kertonut asusta. Välillä ehkä puhut liikaa asustasi, vaikka se nyt on yksi blogisi juttu mutta näitä muita ajatuksiasia on myös kiva lukea.

  Tuo kritikin puute on kyllä totta, mutta kun ajattelee asiaa sun näkökulmasta niin toisaalta miksi siis kirjoittaisi tuotteesta X jos siihen ei ole 100% tyytyväinen. Ja jos ei voi 100% suositella sitä muille.

  Postaustoive: 5-10 hitti&huti tuotetta jota olet testannut. Yhteistyönkautta tai ilman.

  • Reply Anna Wednesday, March 22, 2017 at 19:59

   Mä taas aina jotenkin kuvittelen, että ne asupostaukset nimenomaan kiinnostaa ihmisiä :D Mut näköjään ei :)
   Mä oikeesti yritin miettiä näitä eilen. Hittejä keksin varmaan 50, mut huteja en sitten juurikaan. En jotenkin ehkä laita mieleen niitä huteja, vaan unohdan ne tosi nopeesti. Varmaan jos menisin johonki kosmetiikkakauppaan, niin mieleen palaisi muutamia, mut en juurikaan muista tälleen äkkiseltään. Yritän pohtia :)

 • Reply primrose Tuesday, March 21, 2017 at 07:16

  Onpa lämpöisen ja mukavan näköinen asu! Oli kiva nähdä Dioramasta kuvia asun yhteydessä (myös siinä vaahtokarkkiasupostauksessa), koska luulin laukun olevan litteämpi. Sehän vaikuttaa olevan aika tilava! Ja mallikin oli sivusta katsottuna enemmän Le Boyn kaltainen kuin olin tiennyt. Koska tykkään niin paljon muoti- ja tyylijutuista, tällaiset pienet bongaukset on musta tosi kivoja ja mielenkiintoisia :) En millään muista, kommentoinko jo Diorama-postaukseen mutta laukku on aivan ihanan värinen! Ymmärrän hyvin, miksi tuonsävyinen harmaa puhuttelee. Puhuttelee muakin :)

  • Reply Anna Wednesday, March 22, 2017 at 20:01

   Se on itse asiassa aika “syvä”, eli siihen mahtuu tosi paljon, ihan verrattuna vaikka saman kokoluokan Boyhin. Se on hieman boksimpi kylläkin myös, eli ei ihan niin sulava kuin moni muu :) Ja kiitoksia, se on kyllä ihana! :) <3

 • Reply Alina Tuesday, March 21, 2017 at 09:12

  Hmm.. en itse oikein pitänyt tuosta asusta. Jotenkin tuhti yläosa (siis paita, et sinä!) ja hoikat jalat luo sellaisen tikkari efektin.
  Näytät minun silmään isommalta kuin oletkaan.
  Mutta koska olet viimeisillään raskaana ja ymmärrän hyvin miksi tuon mallinen paita/viitta/pontso on mukava :) ja loppujen lopuksi minun mielipiteeni ei paljoa paina :)
  Kommenttini ei ole tarkoitus olla ilkeä, halusin vastata rehellisesti kun kysyit mitä mieltä ollaan :) Kommenttini on tarkoitus arvioida asua ja sen luomaa vaikutelmaa, ei arvostella kenenkään ulkonäköä :) ihanaa kevättä!

  • Reply Anna Wednesday, March 22, 2017 at 20:02

   Jännä juttu, mä itse asiassa ite tykkään aina tosi paljon kapeista jaloista ja isosta yläosasta, mutta makukysymyksiähän nämä on, ei niistä sovi kiistellä :) Tavallaan on myös kiva välillä olla päästä varpaisiin “tiukasti” pukeutunut, mut nyt ei ainakaan oo aika sille :D

 • Reply Suvi Tuesday, March 21, 2017 at 09:28

  Blogisi on lempparini juurikin sen vuoksi että räiskyvä persoonasi näkyy niin mahtavasti! Tai ainakin luulen blogisi perusteella, että olet räiskyvä:D. Tykkään siitä todella! On niin kiva lukea kun useimmiten tulen hyvälle mielelle,vaikka kertoisitkin paskasta kelistä tms. Hyvä mieli tulee siitä kun vaikutat aidolta ihmiseltä, jolla vaan sattuu joskus ärsyttämään joku asia. Ja mua huvittaa ne jotka ns. pitävät bloggaajia jotenkin sellaisina että heiltä voidaan odottaa jotain tiettyä ns. palvelua tai tyyliä ym. En tiiä ymmärtääkö kukaan tätä pointtia :D. Minä luen blogeja siltä kannalta, otan mitä annetaan ja jätän mitä en halua ottaa. Blogien lukeminen on itselleni mukavaa ajanvietettä, jolloin saan laittaa aivot narikkaan. Tsemppiä raskauden viimemetreille, kohta saat jo pitää pienokaista sylissä <3

  • Reply Anna Wednesday, March 22, 2017 at 20:03

   Ihana asenne blogien lukemiseen, tosi kiva kuulla, että ajattelet noin :) Ja kiitoksia, en malttaisi odottaa! :)

 • Reply Jenni Tuesday, March 21, 2017 at 09:33

  Määpä kommentoin nyt vielä tätä kommentointi-juttua, kun eilen jo vissiin toista kertaa kommentoin sun blogiin vaikka oon lukenu aktiivisesti jo alkuajoista lähtien! Muistan mun eka kommentin ja se koski Simban leikkausta, kerroin miten mun koira Tahvo oli siitä parantunut ja miten siihen vaikuttanu ja muistan että vastasin kommenttiin ja sun mielestä Tahvo oli jotenki tosi söpö nimi. :D haha, en kestä mun muistia välillä! Btw, Tahvo täyttää syksyllä 10v ja menee vielä lujaa ;)
  Niin, asiaan. :D Mulla kommentointi jää aina tekemättä, koska en sitten ikinä muista tulla takasin kattomaan, että onko bloggaaja siihen vastannut. Eli tästä jollekki fiksulle idea, että eikö vois tulla ilmoitus (sähköpostiin vaikka, kun se kuitenkin tuohon laitetaan) että siihen on vastattu? Tottunut liian hyvälle nykyään, kun instassa ja fb:ssä aina tulee ilmoitukset. :)

  • Reply Anna Wednesday, March 22, 2017 at 20:04

   Eikäää, Tahvo on edelleen musta ihan mahtava nimi! :D Me ollaan mietitty tota, mut sit ollaan ajateltu, että ei kukaan halua spämmiä koko ajan niiden sähköpostiin, niin luovuttu siitä :/

 • Reply Romi Tuesday, March 21, 2017 at 12:09

  Mä taas näen blogit uusina aikakausilehtinä. Enää ei ole tarvetta ostaa lehtiä ja etsiä sieltä kauden pukeutumisinspiraatiota (joka ei usein edes sovi omaan tyyliin), kun voi valikoida omaa makua miellyttävät bloggaajat. Usein yhteistyöpostauksissa on alennuskoodeja, jolloin myös lukija hyötyy niistä. En näe syytä ärsyyntyä tästä. Mikäli tuote ei ole itselle ajankohtainen, voi postauksen jättää lukematta.
  Ainakin tänne puolelle ruutua on välittynyt jo pitkään se, että et mainosta mitään mihin et usko. Siksi tämän blogin mainokset tehoavat minuun paremmin kuin esim tv:ssä tai bussipysäkeillä näkyvät, koska tiedän tuotteen päässeen sinun karsinnoistasi läpi. :D Ostin aikanaan Sonyn Xperia Z2-puhelimen, koska suosittelit sitä, ja kyseinen kapistus palvelikin minua pidempään kuin mikään aiempi älypuhelin. :)

  • Reply Anna Wednesday, March 22, 2017 at 20:05

   Vitsi miten kiva kuulla! Ja mahtavaa, että Sony palveli hyvin, mun isäki hankki sillon sellaisen ja edelleen pelittää erinomaisesti :)

 • Reply sirpar Tuesday, March 21, 2017 at 12:22

  Mielenkiintoisia pohdintoja ja kommentteja kaupallisista yhteistöistä blogeissa. Kiva kun toit aiheen esille! Itseäni yhteistyöt eivät ärsytä millään tavalla. Toki joskus jätän lukematta, jos aihe/tuote ei kiinnosta. Pakko kuitenkin ottaa osaa keskusteluun, koska aihe on mielenkiintoinen varsinkin tällaiselle paljon ja pitkään blogeja lukeneelle. Kommentit ja pohdinnat eivät koske yksistään sinun blogiasi vaan yleisesti koko blogimaailmaa, joten toivottavasti kukaan ei pahastu :)

  Mielestäni bloggaajat voisivat miettiä enemmän sitä, mitä blogin lukija saa yhteistyöpostauksesta. Sisältääkö postaus jotain hyviä vinkkejä, reseptejä, pohdintoja, tyylivinkkejä jne. vai onko postaus pelkkää tuotteen/palvelun hehkuttamista ja mainostamista. Yksipuoliset hehkutuspostaukset ovat monesti tylsiä ja epäuskottavia, vaikka tuotteesta olisi kerrottu monipuolisesti ja bloggaaja olisi kertonut omia kokemuksiaan. Kerroit, ettet tuo blogissasi esille ihan kivoja 7-8/10 tuotteita vaan ainoastaan mielestäsi parhaat. Mietin, että lukijana saisin paljon enemmän, jos bloggaaja kertoisi myös niistä ihan kivoista tuotteita eikä ainoastaan hehkuttaisi yhtä ainutta. Esim. vertaileva postaus huulipunista olisi kiva! Bloggaaja voisi hehkuttaa mielestään parasta ja kertoa, miksi juuri se on paras verrattuna muihin. Ihan kivoista tuotteista taas voisi kertoa hyviä puolia (+ hyvä valikoima sävyjä, + edullinen hinta, + kestää huulilla koko päivän, + kaunis pakkaus jne.) ja myös niitä huonoja puolia (- kallis, – ei kestänyt koko päivää jne.). Tämän tyylisestä postauksesta saisin lukijana paljon enemmän vinkkejä ja suosikkituotteiden ylistäminen olisi uskottavampaa. Tietenkään tämän tyylinen vertailu ei toimi kaikissa aiheissa, mutta esimerkiksi juuri kosmetiikassa toimisi.

  Affliate-linkeistä vielä yksi huomio, mikä monesti vie uskottavuutta bloggaajalta ja saa lukijan ajattelemaan, että linkit on laitettu postaukseen ainoastaan rahan takia. Lukijana toivoisi, että bloggaajan puheet ja arvot sekä yhteistyöt sopisivat yhteen eivätkä riitelisi keskenään. Monesti affliate-linkkien uskottavuus menee täysin, kun bloggaaja kirjoittaa esim. “On järkevää panostaa hyvään laatuun ja itsekin kiinnitän huomiota vaatteiden materiaaleihin ja laatuun” tms. ja kuitenkin postauksessa on linkkejä laaduttomiin trikoorätteihin. Lukijana toivoisi, että bloggaaja linkkaa vain sellaisia tuotteita, joita oikeasti voisi suositella.

  Yleisesti kuitenkin pidän yhteistöistä blogeissa ja olen monesti saanut niistä hyviä vinkkejä ja ideoita :) Varsinkin affliate-linkit ovat tosi hyödyllisiä, jos ihastuu johonkin bloggaajan päällä olleeseen vaatteeseen. Pakko vielä kehua tämän postauksen asua. Aivan ihana! Kengät ja laukku toimivat hyvin yhteen :)

  • Reply sirpar Tuesday, March 21, 2017 at 12:27

   Tarkennuksena voisin vielä kommentoida, että en tietenkään tarkoita vertailevilla postauksilla sitä, että bloggaajan tulisi haukkua jokin tuote maan rakoon, koska eihän kukaan halua sitä tehdä…

  • Reply Anna Wednesday, March 22, 2017 at 20:08

   Kiitoksia mielipiteistäsi :)

   Ja mielenkiintoinen tuo affiliate-ajatus. Itse olen aina ajatellut niin, että pyrin laittaa niihin edullisen version samankaltaisesta tuotteesta ja sitten joku itseäni miellyttävä. Eli tarjota vähän kaikille kaikkea. Eli vaikka itse käyttäisin enimmäkseen aitovillaa, saatan linkittää akryylituotteeseen affipostauksessa, koska joillekin se on parempi vaihtoehto. Joko esim. hinnan takia, tai sitten vaikka sen takia, ettei voi käyttää villaa (mulla on tällaisia kavereita ja lukijoita). Niiden ei siis ole tarkoitus ollakaan sellaisia “ostaisin myös nämä”, vaan enemmänkin sellaisia “nämä on musta kivannäköisiä, pick one that suits you best” :)

 • Reply Elli Tuesday, March 21, 2017 at 12:47

  Pakko kanssa nyt kommentoida. Sun blogi on ehdottomasti monipuolisin blogi mitä luen ja vaikka kaikki yhteistyöpostaukset ei otsikon nähdessä kolahda, luen ne silti koska tiedän kuinka paljon panostat niihin ja usein ennakko mielipide muuttuukin postauksen luettuani :)
  Itseäni ärsyttää muiden blogien mainokset ja joskus ihan perus postauksetkin siksi, koska niissä on kolme lausetta ja pari kuvaa. Sun postaukset on aina sellasia että tietää etukäteen, että nyt voi oikaista sohvalle pitkäksi ja viettää ainakin sen 5min niitä lukien, kun jossain muissa onkin koko postaus ohi jo 20 sekunnissa ja tulee ärtymys että tässäkö se oli :D

  • Reply Suvi Tuesday, March 21, 2017 at 14:23

   Oon samaa mieltä, että monien muiden blogien yhteistyöpostauksista tulee juuri sellainen olo, että nyt on nopeasti kyhätty kasaan “pakollinen” parin lauseen ja yhden kuvan mainospostaus ja juuri sen “pakonomaisuuden” takia koko postaukselta/tuotteelta menee uskottavuus lukijan silmissä. Mainostaminen itsessään ei siis ärsytä, vaan se miten se tehdään. Mutta sun blogin mainospostauksista ei oo koskaan tullut samanlaista mielikuvaa, koska oot panostanut kaikkiin postauksiisi todella paljon ja mielipiteesi tuotteesta tuntuvat aidoilta. Kiitos siis panostuksestasi jokaiseen postaukseen! :)

   • Reply Anna Wednesday, March 22, 2017 at 20:12

    Tosi kiva kuulla, kiitoksia :)

  • Reply Anna Wednesday, March 22, 2017 at 20:12

   Tosi kiva kuulla :) Ja mä oon aina pyrkinytkin siihen, että postaukset on enemmän kuin pari lausetta, koska itse tykkään sellaisista enemmän :)

 • Reply Alice Tuesday, March 21, 2017 at 16:33

  En kommentoinut tuohon varsinaiseen aiempaan postaukseen, mutta. Ensinnäkin, blogissasi tuntuu olleen viime aikoina tavallista enemmän mainontaa, niin olen itsekin kiinnittänyt sen lisääntymiseen huomiota. Huom, vain kiinnittänyt huomiota, ei ole aiheuttanut ärsytystä minussa. Toisaalta, jos mainospostaukset olisi julkaistu pitemmän aikavälin kuluessa (ei varmaan edes mahdollista?), tuskin olisin edes huomannut. Ei mainostamisessa sinällään ole mitään väärää.

  Ongelma on vain se, että koskaan ei voi tietää, että valitseeko bloggaaja oikeasti vain ne omat suosikkinsa mainostettavaksi vai ei. Kun niin moni tuntuu mainostavan mitä tahansa tuotetta vain rahan takia, tulee valitettavasti sellainen efekti, että ne “rahanahneet” bloggaajat (ja vloggaajat) syövät uskottavuuden niiltäkin, jotka oikeasti käyttävät aikaa ja vaivaa tuotteisiin perehtymiseen ja yhteistyökumppaneiden valitsemiseen. Ei voi luottaa siihen, että bloggaaja on oikeasti sitä mieltä, että tuotteet ovat hyviä. Itselleni tällä ei oikeastaan ole merkitystä, kun loppujen lopuksi todella harvoin ostan mitään siksi, että sitä olisi mainostettu blogissa (no joo, tuo foodin kyllä alkoi kiinnostaa :D). Totta kai ne postaukset voi jättää lukematta, mutta suuresta määrästä mainoksia voi silti syntyä helposti kuva rahanahneesta bloggaajasta, vaikkei se oikeasti edes pitäisi paikkaansa. Eli joo, bloggaajan uskottavuutta ajatellen sanoisin, että mainonnan määrässä on olemassa raja. Mikä se raja sitten on, sitä on paljon vaikeampi määritellä.

  Asiaan liittymättömästi, ärsyttää suunnattomasti kun luin ikuisuus sitten jonkun lukijan kommentin, missä ajateltiin, että mungolife tulee sanoista mun go-life, and I still cannot unsee it. :D Mun go-life joka kerta, kun tulen blogiin. Ugh. :D

  • Reply Anna Wednesday, March 22, 2017 at 20:18

   Niin, se voi olla myös mahdollista, on ollut mun mielestä vaan tosi mielekkäitä yhteistöitä ja huikeita tuotteita :) Siitä se ehkä johtuu :)

   ja hahhahahah, voin kuvitella :D Onneks ite en oo koskaan ajatella noin :)

 • Reply R Tuesday, March 21, 2017 at 17:23

  Yleisesti, näin maksukykyisenä kuluttajana ja blogisi kohderyhmän edustajana ja sisällöntuotannon parissa työskentelevänä totean että yhteistyöpostauksissa tökkii eniten sellainen nolla-sisältö. Se, että “esittelee yhteistyökumppanin tuotetta x koska on aina käyttänyt tuotteita x joten x on hyvä ja sen takana on helppo seistä”on niin yleistä blogimainostekstiä ettei kyllä herätä kiinnostusta. Ja huom, en tässä nyt viittaa mitenkään erityisesti sun postauksiin vaan aiheeseen yleisesti.

  Loppujen lopuksi hyvää sisältömarkkinointia ei tehdä niin helposti ja nopeasti, minkä monet bloggaajat varmasti ovat huomanneetkin. On oikeasti syytä miettiä sitä kohderyhmäänsä, tuotteen relevanttiutta ja mahdollista lisäarvoa, ja sitten tuoda nämä ilmi hyvässä paketissa.

  Mungolifen yhteistyöpostaukset ei mua erityisemmin ärsytä, mutta usein kyllä skippaan ne. Suurimmaksi osaksi siksi että silmäilen paljon blogeja ja muutakin nettitekstiä, ja täällä noi yhteistyöpostaukset ovat melko laajoja sisällöltään. Johtuu varmaan juurikin innostuksestasi. Ja sit taas esim Aktia-jutut tulen ohittamaan koska eivät kiinnosta syystä että olen itse kilpailuttanut vakuutukseni ja pankkiasiani juuri ja se ehkä muutenkin on aihealue johon en etsisi tietoa kuin korkeintaan pankkien omista blogeista ym kanavista, enkä näistä kevyemmän puolen hommista. Tavallaan esim. vakuutusjutuissakin homma menee myös niin, että jos “mainostaja” on itsekin asiakas, niin tottahan toki hän näkee oman valintansa hyvänä, ja tuottaa sisällönkin sitten väistämättä sen viitekehyksen kautta. Esim. autovakuutusten vertailu Hesarissa tai Kuningaskuluttajassa on objektiivisuudeltaan lähtökohtaisesti ihan eri luokkaa. Siksi nämä tällaiset sidokset onkin tärkeä tuoda johdonmukaisesti esiin, jotta voi arvioida sisällön painoarvoa monipuolisemmin.

  • Reply Anna Wednesday, March 22, 2017 at 20:19

   Niin, siis musta on täysin ymmärrettävää, jos postaukset ei kiinnosta, mutta samalla mä en ymmärrä, miksi ne aiheuttaa ärsytystä. Siinä on mun mielestä vissi ero :)

 • Reply ellinoora Tuesday, March 21, 2017 at 17:30

  Sinulla on mukavan monipuolinen ja laadukas blogi, kiitos siitä. Ihanaa loppuodotusta!

  • Reply Anna Wednesday, March 22, 2017 at 20:19

   Kiitoksia :)

 • Reply Kia Tuesday, March 21, 2017 at 19:10

  Siis amen! Näinhän sen pitäisi juurikin olla, että vain omasta mielestä huippuhyvät ja itsellä käytössä olevat jutut jaetaan blogiin ja muut menevät sinne roskakoppaan. Tuskin kukaan lukijakaan haluaisi lukea sellaista “tämä on ihanjees, mutta en käytä jne.” Lisäksi en ymmärrä sitä, että jotkut jaksavat valittaa yhteistyöpostauksista, koska jos tietty yhteistyö/tavara/asia ei sinua kiinnosta, ei siitä ole pakko lukea!! Aivan ihana asu ja sinä olet aina niin upea! <3

  • Reply Anna Wednesday, March 22, 2017 at 20:19

   No sepä juuri :) Ja kiitoksia kovasti! <3

 • Reply Mmm Tuesday, March 21, 2017 at 20:19

  Okei hmm mä en tiedä mistä alottaa, sillä tää on vähän ku kuuma peruna suussa, tämä “yhteistyö”-aihe. Mä oon törmännyt tositosi monissa blogeissa tohon ongelmaan, että pakkosyötetään sitä samaa pullaa kaikille lukijoille.
  MUTTA, sä erotut, osaat tosi hyvin istuttaa yhteistyön postauksiin, jolloin niitä on kiva lukea, sulla on paljon tekstiä ja osotat mielenkiintoa. Moni muu vaan länäsee kuvat ja laittaa tyyliin “kiva paita. ostakaa!” :D

  Oon roikkunu lukijana vuodesta 2008 and still here!

  • Reply Anna Wednesday, March 22, 2017 at 20:20

   Voi miten kiva kuulla, ja hei, kohtahan meillä on jo kymmenvuotispäivä ;)

 • Reply Aino Tuesday, March 21, 2017 at 20:25

  Edellisessä postauksessa oli jo tuotu monia hyviä pointteja esille siitä, mikä yhteistyöpostauksissa saattaa ärsyttää. En siis ala toistelemaan niitä, mutta mainitsen lisäksi vielä sen, mikä itsestäni tuntuu joskus ärsyttävältä. Uskon kyllä, että valitset vain sellaisia yhteistöitä ja tuotteita, joiden takana pystyt seisomaan ja joita käyttäisit tai käytät muutenkin. Itselleni ärsytystä aiheuttaa joskus se, että silti näistä asioista ei postattaisi, jos niistä ei saisi rahaa. Tarkoitan tällä sitä, että vaikka kuinka olisi käyttäjyt esimerkiksi foodinin tuotteita pari vuotta himona ja ne ovat lemppareita, niistä mainittaisiin vain eri postausteb tekstien keskellä tai kommenteissa. Niistä ei tehtäisi kaikenkattavia pitkiä postauksia omistettuina vain sille aiheelle (foodinin tuotteille tässä esimerkissä). Postaus kumminkin toteutetaan, kun se tehdään yhteistyönä (=saadaan rahaa). Haenkin tällä sitä, että olisitko ilman yhteistyötä tehnyt kattavaa postausta sen tuotteista? En usko, ehkä maininnut juuri tekstissä himotuksen kohteista tai kommenteissa olisi asia tullut esille. Tuotteista ei kirjoitettaisi ilman yhteistöitä postauksia, jolloin esim yhteistyöpostausten aiheet tuntuvat usein ei-sopivilta ja vain “lisätäytteeltä” blogiin. Enkä tarkoita, että kaikki yhteistyöt olisivat tällaisia, mutta kun jostain yhteistyöpostauksesta iskee mieleen tällainen ajatus, se helposti syö pohjaa ja uskoa muihin yhteistyöpostauksiin.

  Tämä oli nyt vain tällainen pohdinta, minkä halusin tuoda muiden ärsytystä aiheuttavien syiden joukkoon. Yleensä en ärsyynny yhteistyöpostauksista, ja jos aihe ei kiinnosta en vain simppelisti lue postausta. :) Asusta sen verran, että tykkään tuosta viitasta todella paljon! Ihanan pehmeän ja monikäyttöisen näköinen vaate, pitäisikin itsekin muistaa erilaisten viittojen olemassaolo. Lisäksi hiusten väri näyttää näissä kuvissa todella kauniille, lämpimän sävyiselle, mikä luo pehmeää efektiä ihan toisella tavalla kasvoilla :)

  • Reply Anna Wednesday, March 22, 2017 at 20:21

   Niiin, onhan tuo ihan totta, että ei tietyistä merkeistä tule tehtyä kattavia juttuja ilman korvausta. Mutta toisaalta, osa bloggaajan omaisuutta on hänen mainosarvonsa, ja sen antaminen “ilmaiseksi” laajoille postauksille, jotka ovat työläitä, on myös hieman hölmöä? Jos näin lyhyesti ilmaistuna ymmärrät mitä tarkoitan? Siksi mun mielestä hyvin suunnitellut ja yhdessä toteutetut postaukset palvelevat kaikkia, sillä ne kertovat tuotteista, jotka muutenkin kiinnostaa ja samalla bloggaaja ja mainostaja hyötyy siitä :)

 • Reply Emma Wednesday, March 22, 2017 at 10:46

  Itseäni ei etenkään sinun tekemät yhteistyöpostaukset häiritse, koska niin kuin itsekin olet sanonut, sinulle ei anneta valmiita tekstejä vaan kuvailet esim. tuotteita omaan tuttuun tyyliisi. Monta tuotetta olen bongannut sinun blogistasi ja tällä hetkellä mietin, pitäisikö vihdoin ostaa se kaikkien kehuma ihorulla.. :D Sitä tahdon vain kysyä, että “saatko” antaa kritiikkiä tuotteista, joita mainostat blogissa? Miten yhteistyökumppanit suhtautuvat tähän? Siis esimerkiksi jos joku meikkivoide on ihana, levittyy kauniisti, peittää sopivasti mutta päivän mittaan saattaa kerääntyä vähän ryppyihin enemmän kuin joku toinen tuote, mikä ei ole muuten yhtä hyvä. Eli todella hyvä tuote, mutta ei täydellinen, mutta hintansa arvoinen :) Sanoit, että et mainosta kuin niitä tuotteita, jotka ovat vähintään 9/10, mutta ehkä nuo pienetkin kritiikit veisivät sitä mainostamisen makua pois, jos jotakuta sellainen häiritsee.

  • Reply Anna Wednesday, March 22, 2017 at 20:23

   Saan toki! :) Joidenkin mainostajien kanssa olen sopinut, että voin kokeilla heidän tuotettaan, ja jos en tykkää siitä, niin sitten en kirjoita mitään. Mutta niistä mistä kirjoitan, kirjoitan suoraan oman mielipiteeni. Useimmiten ainoa kritiikkini on hinnassa. Mutta jos tuotteessa on jotain kritisoitavaa, niin kyllä kritisoin sitä, tai ainakin tarkoitukseni on :)

   Yhteistyökumppanit haluavat näkyvyyttä, joka on läpinäkyvää ja rehellistä, joten asialliseen kritiikkiin ei suhtauduta mitenkään negatiivisesti. Pitääkin jatkossa kiinnittää siihen huomiota, koska onhan aina jotain parannusehdotuksia :)

 • Reply xod Thursday, March 23, 2017 at 21:31

  Mua kiinnostais tosi paljon vastapainoksi sellaset postaukset missä kerrot jutuista mistä et tykännyt. Esim. Alexalla on ollut kivoja tälläsiä ja yhtälailla niistäkin saa vinkkejä kun “hehkutuspostauksista”. En siis tarkota että mitään pitäis maanrakoon haukkua mutta just pienesti kertoa miksi jokin juttu ei just nyt sopinut sulle.

  • Reply Anna Sunday, March 26, 2017 at 15:37

   Mä oikeesti yritin miettiä tätä!! Mut en oikeen itekään keksi, että mitä sellasia isoja floppeja nyt on ollu. Täytyy alkaa laittaa ylös, jos tulee mieleen :)

 • Reply Emma Sunday, March 26, 2017 at 22:56

  Moikka! Ihan vain halusin taas kiitellä tästä huikeasta, ihanaa mieltä tuovasta blogista. Pitkästä aikaa otin itselle rauhoittumisaikaa pienen stressin keskellä, ja luin useamman postauksen rauhoittavan musiikin soidessa taustalla (osa teidän hääbiiseistä isnpiroituneena!). Nyt olo on mitä rennoin ja mieli iloinen ja kevyt. Kiitos ilosta ja hymyistä, joita blogiasi lukemalla tänne välittyy! You rock! <3

  • Reply Anna Monday, March 27, 2017 at 11:53

   Voi miten ihana kuulla, kiitoksia :) <3

 • Reply Heidi Tuesday, March 28, 2017 at 09:36

  Se olisi hyvä jos edes lyhyesti vastaisit, että olet saanut sähköpostin. Vaikka edes “OK”, “OK, katson myöhemmin”, “Kiitos mutta ei kiinnosta”, “ei, en halua saada lahjaa” tai edes jotain. Kaksi kertaa sähköpostia olen nyt laittanut eikä vastausta.

  • Reply Anna Tuesday, March 28, 2017 at 10:07

   Olisi hyvä jos näkyvyyttä kaipaavat tai ehdottavat yritykset olisivat sikäli kartalla bloggaajan menosta, että tietäisivät bloggaajan olevan äitiyslomalla viittä vaille synnytysvaiheessa. Äitiyslomalla kun on hieman rajallista myös työnteko. Näin voisi ehkä löytyä malttia vastaukseen :) Mungolife-blogin kommenttiboksi on muutenkin hyvin väärä paikka kysellä tätä asiaa, Mungobabyn ymmärtäisin jotenkin.

   Vilkaisin meiliäsi ja vastaan siis tässä. Kiitos, mutta ei kiinnosta, en halua saada “lahjaa”. Lähinnä sen takia, että lähtökohta on mielestäni tämän kommentin kautta hieman agressiivinen ja vaativa, ja pelkäisin sen myös olevan johtavana tapana kommunikaatiossa yrityksenne kanssa.

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post