Kaupallisista yhteistöistä

Desktop75

Sain tuossa kommentin aamulla, joka oli mielestäni oikeasti hyvin kiinnostava. Milla kommentoi, että blogistani on mennyt maku, kun siinä on ollut paljon yhteistyöpostauksia menneellä viikolla.

Tarkalleen kommentti meni näin:
“Olen ehdottomasti sitä mieltä, että bloggaajien kuuluu saada työstään rahaa, mutta mones yhteistyö yms postaus oli tällä viikolla? Mennyt maku koko blogista :(“

Jäin pohtimaan tuota kommenttia, koska asia oikeasti kiinnostaa minua. Itse kun koin eilen illalla postauksen julkaistuani, että blogissa oli tosi monipuolinen ja mielestäni mielenkiintoinen viikko.

Viime viikolla on blogissa ilmestynyt:
Tiistaina – Asupostaus, jossa kuulumisiani viikonlopulta
Keskiviikkona – Uuden laukun esittely
Torstaina – Pankki ja -vakuutusasioiden juttusarjan esittelypostaus, jossa olen antanut lukijoiden tuoda toiveena esille, mitä he haluavat jatkossa lukea ko. juttusarjassa
Perjantaina – Inspiraatiopostaus kevättrendistä, josta itse olen sekaisin (ja jota en pääse toteuttamaan koska sää, ja johon liittyen olen julkaissut seuraavan asun)
Lauantaina – Granolaohjepostaus, osana juttusarjaa terveellisistä aamupaloista
Sunnuntaina – Asupostaus, jossa kuulumisiani ja kosmetiikkapostaus, jossa esittelyssä uusi tuotesarja

Omaan silmääni näyttää aika monipuoliselta, kattavalta ja mielenkiintoiselta määrältä erilaisia postauksia. On ruokaohjetta, on kosmetiikka-arviota, on muotijuttuja (kaksi asua, uusi laukku ja kevään pastelli-inspis) ja on vakuutusasioita. Koska jatkuvasti joku ymmärtää asioita väärin, pyrin merkitsemään yhteistyöt mahdollisimman selvästi, oli ne sitten saatua kosmetiikkaa tai saatuja ruokatuotteita, joista olen tehnyt granolat.

Siksi haluankin tiedustella, häiritseekö tämä muita? Ja jos häiritsee, niin miksi? Jos siis nämä kaikki seitsemän postausta olisivat tehty ei-yhteistyössä, niin eikö tuo olisi mielenkiintoinen kattaus yhdelle viikolle blogissa? Kuulumisiani ei riitä todellakaan näin moneen postaukseen tai lähinnä päiväkuulumisiani, sillä tässä loppuraskauden vaiheessa päivät menee aika samalla tavalla. En myöskään koe tarpeelliseksi jakaa jokaista yksityiskohtaa yksityiselämästäni, vaan blogi on päiväkirja niistä asioista, jotka minua kiinnostaa. Tällä viikolla ne ovat olleet tulevaisuuden turvaaminen, terveelliset ruokajutut, kevätinspikset ja uutta kosmetiikkaa.

En ole oikein koskaan ymmärtänyt negatiivisuutta yhteistyöpostauksia kohtaan. Pitäisikö minun olla jakamatta hyväksi kokemaani kosmetiikkasarjaa, vain koska olen saanut sen pitkäaikaiselta yhteistyökumppanilta veloituksetta? Pitäisikö minun jättää julkaisematta ruokaohjeita, jos niihin on käytetty tuotteita, joita on saatu yhteistyökumppanilta? Pitäisikö minun olla kokonaan julkaisematta vaateinspiraatiota, jos minulla ei sinä päivänä ole oikein muutakaan asiaa ja olen muutenkin käyttänyt pari tuntia Zalandon sivuilla surffailemassa ihanien kevätvaatteiden keskellä? En ihan ymmärrä.

Ymmärtäisin kritiikin, jos viime viikolla olisi ilmestynyt viisi kosmetiikkapostausta kilpailevista tuotteista, ja niissä kaikissa postauksen sisältö olisi “tikusta asiaa”. Valitsen kuitenkin yhteistyökumppanini tarkkaan ja seison jokaisen tuotteen takana.

Katsotaan vaikka syvemmin tätä viikkoa. Aktian asiakas olen ollut jo vuosia ja olen kehunut sitä paljon jo kauan ennen minkäänlaista yhteistyötä. Jos en postauksissa niin ainakin kommenteissa. Munuaistulehduksen jälkeen Ausseissa taisi olla ensimmäinen kerta (eli 2011) ja viimeksi ehkä raskaana matkustamisessa Mungobabyn puolella ja varmasti Balin ryöstön jälkeen ainakin. Foodinin tuotteita käytän päivittäin arjessa, sillä minusta on hienoa tukea suomalaista yritystä, joka tuottaa mielestäni äärimmäisen herkullisia ja hyviä tuotteita. En juo enää kahviani ilman kookosmannaa, eikä aamut oikein starttaa ilman aamupalaa, joka yli puolet ajasta on granolaa ja toinen puolikas on sitten yleensä chia-puuroa. Swiss Clinicin kanssa yhteistyömme on jatkunut kohta kolme vuotta, ja olen kehunut heidän mikroneulaintaan yhtä kauan kun yhteistyömme on jatkunut. Nyt toin lukijoille tietoon uuden tuotteen heidän valikoimastaan. Lisäksi olen tehnyt keväiset kollaasit vaatteista, joita olen ihastellut nettishoppailuni lomassa, ja joista omistankin osan, ja olen vinkannut niistä kevääksi. Zalando on nykyään eniten käyttämä verkkokauppani, ja suurin osa viime aikaisista hankinnoistani on sieltä, joten sitä olen käyttänyt postauksessakin. Zalando, Swiss Clinic, Aktia ja Foodin. Kaikki yrityksiä, joiden takana seison 100% ja jotka ovat itse asiassa kaikki arjessanikin hyvin vahvasti mukana.

Jos ajattelen yhteistyökumppaneitani, olen hyvin onnellinen, että minulla on monta todella mielenkiintoista ja hyväksi havaittua kumppania. Mä ihan oikeasti oon sitä mieltä, että mulla on maailman paras puhelin (Huawei), mulla on nytkin Rapunzelin hiukset päässä, käytän Rapunzelin shampoota, käyn edelleen kampaajalla Johannalla (jonka tuoliin päädyin ensi kerran yhteistyön kautta, ja jonka luona käyn Kuopiosta Helsingissä kampaajalla) ja haaveilen seuraavasta matkastani, jonka eittämättä metsästän Rantapalloa apuna käyttäen.

Desktop76

Mielestäni yhteistyöpostaukset ovat hieman kyseenalaisia, jos niissä ei ole mitään liittymäkohtaa bloggaajaan tai ne ovat jyrkässä ristiriidassa bloggaajan kanssa. Jos niistä huokuu sellainen “ihan sama, mä saan tästä rahaa” -asenne.

Tämä asia on varmasti myös lukijoiden puolesta mielenkiintoinen. Miten yhteistyöpostaukset tehdään, ja kuka kontaktoi ketä, ja miten asia hoidetaan? Jonkin verran on ilmassa asennetta, että “se vinkui yhteistyötä siltä ja tältä“. En voi puhua kaikkien bloggaajien puolesta, mutta voin kertoa omasta tilanteestani. Jokaisella bloggaajalla on hieman erilainen tilanne, riippuen heidän sopimuksistaan. Rantapallon kanssa meillä on aina ollut sisältövapaus. Toisin kuin monissa portaaleissa, minä saan kirjoittaa ihan mistä tahansa, eikä Rantapallo puutu sisältööni. Näin ollen kaikki blogissa näkyvä sisältöyhteistyö on minun, ja vain minun, valitsemaa. Minulla ei ole mediamyyntiä välissä, eikä kukaan tuo minulle valmiita konsepteja, että hei, tästä sun pitäisi kirjoittaa, saat summan X.

Lähtökohtaisesti saan viikottain kymmenisen yhteydenottoa liittyen mainostamiseen. Niitä tulee ihan joka suunnalta, verkkokasinoilta, verkkokaupoilta ja ties mistä. On mulle aikanaan tarjottu mm. teknologisesti kovin kehittynyttä dildoakin mainostettavaksi :D On kaikkea jalkojen sheivaamisesta uusiin pipoihin. Tutustun aina uuteen yritykseen, ja jos sillä on kiinnostavia tuotteita tai palveluja, voin kokeilla niitä. Kirjoitan niistä, jotka ovat oikeasti mieleeni.

Toinen mahdollisuus on, että olen itse kontaktoinut yritystä ja tarjonnut mahdollisuutta yhteistyöhön. Mieleeni on voinut tulla jokin lähtökohta, josta olisi mielenkiintoista tehdä yhteistyötä, joka kiinnostaisi niin lukijoita, minua kuin yhteistyökumppaniakin. Näin päin tapahtuva yhteistöiden sopiminen tuntuu aiheuttavan monissa ärsytystä. Miksi? “No mikset voi vaan tehdä sitä ilman korvausta?” Vastauksena on hyvinkin simppeli, että voisin toki, mutta postaus ei muutu tai huonone ollenkaan, jos minä saankin siitä korvauksen. Miksi en siis haluaisi saada työstäni korvauksen? Eikö tämä yhteistyötapa ole se kaikista hedelmällisin? Minä oikeasti tykkään jostakin tuotteesta tai palvelusta, ja olen itse yhteydessä yritykseen. Yhdessä me työstämme sisältöä, joka voi olla kiinnostavaa lukijoilleni, ja josta he pääsevät myös mitä todennäköisemmin hyötymään. Ja lukijat saavat lukea sisältöä tuotteesta tai palvelusta, joka oikeasti on minun mieleeni. Mainostajien lähestymistä jotkut pitävät ehkä nolona, mutta itse koen sen kaikista parhaimpana ja osuvimpana sisältömarkkinointina, koska silloin tiedän itsekin tarjoavani lukijoilleni mainossisältöä, joka on minusta lähtöisin.

En voi ymmärtää ja valitettavasti joudun tämäntyyppisissä tapauksissa kategorisoimaan asiasta tulleet negatiiviset kommentit kateus-kategoriaan. Harmittaa ja ärsyttää, mutta mikä? Sisältökö? Miksi esim. menneen viikon postausten sisältö ärsyttäisi? Se on monipuolinen ja aiheista, joita lukijat ovat toivoneet, kun viimeksi kyselin toivomuksia blogin sisällöstä. Jos viikon sisältö olisi tuotettu täysin ilman mitään yhteistöitä, ei todennäköisesti sisältö aiheuttaisi mitään ärsytystä. Eli ainoa ärsyttävä asia on se, että bloggaaja on saanut jotakin, tuotteita tai korvausta. Miksi tämä ärsyttää niin kovin?

Johtuuko se edelleen siitä, että bloggaamista ei pidetä työnä, joten siitä ei pitäisi saada korvausta? Tämänkin postauksen innoittanut lukija korosti kommentissaan, että “Olen ehdottomasti sitä mieltä, että bloggaajien kuuluu saada työstään rahaa, mutta…” Onko sille siis joku raja? Että yhteistöitä saa olla vain tietty määrä? Samaan aikaan blogi on täynnä muutakin “mainosta”, se vaan on korvauksetonta, mutta vaikuttaa lukijaan ihan samalla tavalla. Montako kertaa olen maininnut mysteerihuoneista? Tai H&M:n Mama-farkuista? Tai vaikkapa suklaamaidosta ja kuinka usein Acnen samat kaulahuivit pyörivät postauksissani? Ja merkkilaukut, ja Weitzmanin kengät ja ne ja nää ja nuo. Blogithan on kokonaisuutena aika lailla mainosta. Josta hyvin pieni osa on loppujen lopuksi sellaista, josta bloggaaja saa korvausta.

Miksi yhteistyöpostaukset ovat niin suuri ärsytyksen aihe siis joillekin? Haastan teitä kysymyksillä, koska minua oikeasti kiinnostaa tämä asia.

Bloggaaminen on siitä mielenkiintoista, että pääasiallinen asiakasryhmä on juurikin se ryhmä, joka ei maksa tästä mitään. Lukijat eivät maksa bloggaajalle missään muodossa eivätkä voi näin ollen joutua lukemaan pettymyksen aiheuttavaa sisältöä, kun eivät ole siitä mitään maksaneet. Vrt. esimerkiksi naistenlehtiin. Bloggaamisessa maksumiehiä ovat mainostavat yritykset ja verkkoportaalit, jotka maksavat bloggaajille. Kuitenkin yhteistyöt tuntuvat kismittävän nimenomaan lukijoita. Siis heitä, jotka lukevat näitä ilmaiseksi, ja voivat lopettaa milloin tahansa tai jättää tietyt jutut kokonaan lukematta. Tämä on jotenkin hassua mielestäni.

Yhteistyöt merkitsen postauksiini jo heti ensimmäiseksi, eli postauksen sisällön kaupallisuus ei voi tulla yllätyksenä kenellekään. Miksei siis vaan jättää tutustumatta postaukseen, jos se ei kiinnosta tai ei periaatteesta halua lukea yhteistyöpostauksia? Ja mihin tämä jälkimmäinen periaate edes perustuu?

Todellisuus on se, että bloggaaminen on aikaavievää. Yhteistyöpostauksen tekeminen tai ihan “tavallisen” postauksen. Pitäisi ottaa kuvia, käsitellä ne ja tuottaa se tekstisisältö. Jos haluan toteuttaa jatkossakin blogia, joka päivittyy 5-7 kertaa viikossa, vie tämä todella paljon aikaa. Jos en saisi bloggaamisesta korvausta, en voisi jatkaa tätä samalla tavalla. Minun pitäisi miettiä perheeni elättämistä, asuntolainan lyhennystä ja kaikkia arjen kuluja, joita on meillä kaikilla. Minun olisi mentävä muihin töihin, ja blogi jäisi ajanpuutteen vuoksi taka-alalle tai päivittyisi hyvin harvakseltaan. Tämän takia blogeissa, tai ainakin minun blogissani, on kaupallista sisältöä. Tiedän toki, että työni on todella kivaa, hauskaa ja paikoitellen helppoakin. Ja olen siitä äärimmäisen kiitollinen jatkuvasti. Ennen kaikkea tämä työ on todella palkitsevaa, sillä minusta on ihanaa kuulla lukijoiltani palautetta esim. siitä, kuinka heidän hiuksensa ovat kasvaneet paremmin mainostamani biotiinivalmisteen vuoksi tai kuinka lukijani ovat löytäneet innon matkustaa blogistani. Lukijat ovat tämän työn suola ja hedelmä. Samaa sanovat asiakkaistaan varmasti monen muun työn edustajat, vaikkapa lasten leikkikoulujen ohjaajat. Mutta eivät hekään sitä työtä ilmaiseksi tee.

Kaupallisuus tulee olemaan siis osa blogiani jatkossakin, sillä itse olen kiintynyt tähän blogiin ja tykkään tuottaa tähän sisältöä. Niin kauan kun se on lisäksi taloudellisesti mahdollista, haluan jatkaa tätä blogia. Siksi pyrinkin tekemään mahdollisimman mielekkäitä yhteistöitä, jotta voin yhdistää taloudellisen puolen siihen, että saan tuottaa lukijoilleni mielenkiintoista sisältöä.

Mielenkiintoinen aihe kaikin puolin ja olisikin kiinnostava lukea teidän näkemyksiä aiheeseen.

1+

156 Comments

 • Reply Anonyymi Monday, March 20, 2017 at 09:59

  itse luulen että useille tulee yhyeistyöpostauksista sellainen kuva, että bloggaaja ei olisi tästä aiheesta postannut jos kyseessä ei olisi yhteistyö/ilmainen tavara/raha. nyt kun kuitenki avasit asiaa niin luulen, että monille tämä asia selkeentyi.

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:28

   Niin, voihan sen noinkin avata. Mutta en ole esim. ennen yhteistyötä kirjoittanut Aktiasta mitään itse, koska en ole mikään vakuutusehtoguru, ja en osaisi välttämättä tuottaa sisältöä, josta käy kaikki asiat ilmi. Nyt kun taustalla on apua Aktian puolelta, on helppo tehdä kattava postaus ja samalla voin kysyä Aktialta, jos on jotain kysyttävää lukijoilla. Sekin usein vaikuttaa. Että kirjoittaisi muutenkin, mutta kun ei uskalla tai osaa :)

 • Reply Laura Monday, March 20, 2017 at 10:13

  Tosi hyvä kun laitat aina heti postauksen alkuun mahdollisen yhteistyökumppanin nimen. Uskon vahvasti että seisot esittelemiesi tuotteiden takana niinkuin sanoitkin. On vaan siis hienoa, että kirjotat todella hyvin, ja saat siitä vielä korvausta näiltä kumppaneilta. Kateus se taitaa olla,joka tämmösissä jutuissa ärsyttää, en keksi muutakaan :D mua ärsytti postaus tyrnipillereistä, mut ne ei ookkaan mua varten niin mitäpä mä sillä turhaa päätä vaivaamaan. En varmaan olis siitä kiinnostunut, vaikka sulla ei oliskaan ollut siinä mukana yhteistyökumppania.
  Hyvää työtä, ei mulla muuta :D !

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:27

   Hahaha, miksi tyrni ärsyttää? Se on oikeesti hyväksi :D

  • Reply Sara Monday, March 20, 2017 at 22:19

   Hih, tähän väliin on pakko kommentoida, etten ole koskaan hankkinut mitään blogihehkutuksen ansiosta, mutta tyrnipillerit olivat sellainen juttu, joka natsasi ja jotka hankin. Mutta eihän kaikki tuotteet tietenkään sovellu kaikille.

   • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 06:20

    :D Kullekin omansa, tästä se käy parhaiten ilmi :) Toivottavasti niistä on apua! :)

 • Reply Jonnz Monday, March 20, 2017 at 10:22

  Hei!
  En ole ärsyyntynyt juuri sun tavasta markkinoida, mutta olen huomannut joissain blogeisda ärsyyntyväni. :s Esim. Rakastuin bloggareilla nähtyyn kalevalan valoisa koruun (omistan ne ja rakastan niitä), mutta ärsytys nousi kun huomasin, että rahan takia on otettu muutamat kuvat kyseinen koru kaulassa ja ikinä muulloin se ei ole asuun enää eksynyt. :( Usein hyppään markkinointipostausten ohi, etenkin jos en kaipaa juuri kyseiseen asiheeseen inspiraatiota. Yhteistyöt on jees, mutta niistä välillä jää se maksettu kuva. Hienoa, jos yhteistyö on aidosti pitkäikäistä ja bloggaaja käyttää tuotteita päivittäin. Vaatteiden kohdalla katsoisin mielummin inspiraatioita (esim street style), kuin zalandon jne markkinointia. :) Kivaa kevättä, jatka omalla linjallasi!

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:27

   Hmm, tuo on jännä juttu :) En olekaan ajatellut asiaa noin. Itsekin kuvailen asuja miten sattuu, ja usein korut, jotka saattavat olla päivänä X päällä, eivät enää ole asussa jonka kuvaan päivänä Y, koska ne on unohtunu. Mulla on kuitenki hyvin vahvasti arkikorut ja juhlakorut, ja sikäli sitten välillä ehkä vaikuttaa lukijasta siltä, etten käytä jotain juuri koskaan. Sama pätee esim. mun isoon Chaneliin. Käytän sitä oikeastaan tosi paljon, mutta asukuvissa se on aika harvoin. Se kun on sellainen arkiasujen laukku mulle hyvin usein :)

 • Reply Heidi Monday, March 20, 2017 at 10:31

  Oon lukenut blogia jo vuosia ja mua ei ainakaan oo häirinnyt yhtään noi yhteistyöpostaukset. Muuten ku siinä määrin, että oon kaksi kalliimpaa investointia tehnyt niiden pohjalta :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:25

   Sanon siis vaan kiitos ja anteeksi? ;D Toivottavasti oli hyviä investointeja ja olet ollut tyytyväinen :)

 • Reply monskii Monday, March 20, 2017 at 10:33

  Itseä ei sinun blogisi yhteistyöpostaukset ole koskaan haitaneet, koska koen että kirjoitat oikeasti tuotteista joista pidät ja käytät. Jos jokin aihe ei minua kiinnosta, jätän sen postauksen lukematta tai silmäilen vain nopeasti läpi. Muutamassa lukemassani blogissa jätän melkein kaikki yhteistyöpostaukset lukematta, koska vaikka bloggaaja varmasti tuotteista pitää ja käyttää, koen että ne on kirjoitettu kuin ostoskanavan mainokset. Kuin suoraan käsikirjasta, jonka mahdollisesti on yhteistyökumppanilta saannut (“sinun tulee mainita nämä ja nämä asiat”). Enkä koe että niitä postauksia on tehty samalla tavalla/ehkä yhtä hartaasti kuin ihan tavallisiakin. Itse pidin tämänkin viikon kaikista postauksistasi, koska olet selkeästi käyttänyt niihin aikaa ja kirjoittanut yhteistyöpostauksetkin omalla tavallasi etkä ohjekirjasesta.
  Itseä ei häiritse jos bloggaaja saa rahaa/tuotteita mainostajilta, tekee hän kumminkin sitä varten töitä ja pitää ne laskut ja muut maksaa ihan kuin muidenkin ihmisten. :)

  • Reply Mona Monday, March 20, 2017 at 18:19

   Word! Minuakaan ei häiritse tämän bologin yhteistyöpostaukset, koska ne on mielestäni toteutettu Annan näköisesti, uskottavasti ja ajatuksella. Esim. Indiedaysin jotkut kammpikset näkyvät valitettavasti blogien identtisinä postauksina, ja silloin jaksan lukea ihan maksimissaan sen ensimmäisenä vastaan tulevan “mainoksen” ja toisen skipaan jo suosiolla.

   • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:30

    Se on kyllä kieltämättä mun etu, että olen “yksin” tai siis myyn kamppikseni itse, eli en ole sidottu toiseen ryhmään tai kenenkään myymään konseptiin :) Vain yksi itsenäisen bloggaajan eduista :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:25

   Tosi kiva kuulla :) Ja joo, mulla on itse asiassa sellainen periaate, että mulle ei lähetetä valmiita tekstejä, enkä käytä mitään toivottuja kokonaisia lauseita tms. Kirjoitan itse. Tietyissa postauksissa lähetän postauksen ensin yhteistyökumppanin nähtäväksi, lähinnä jottei siinä olisi asiavirheitä. Saatan myös kysyä lisätietoa vaikkapa ainesosasta joltakin yhteistyökumppanilta, jos en itse löydä tietoa helposti :)

   Mutta kiitos kommentistasi, tosi kiva kuulla :)

  • Reply susannamari4 Wednesday, March 22, 2017 at 13:41

   Täysin samaa mieltä tämän kirjoittajan kanssa! Jatka Anna samaan malliin :) jos ei jotain kiinnosta kyseinen aihe, ihan sama onko yhteistyöpostaus vai ei, niin sitähän ei silloin tarvitse lukea.

  • Reply Sooy Sunday, March 26, 2017 at 21:29

   Komppaan niin tätä kommenttia! Sun blogissa Anna nämä ei oo haitannut, koska samat yhteistyökumppanit näkyvät monessa kohtaa niin blogiteksteissä kuin kommenteissakin eli aidosti pidät näistä yrityksistä ja voit lämpimästi niitä suositella. Joissain blogeissa mainonta on alkanut ärsyttää, koska mainontaa tulee melkein jokaisessa postauksessa ja niistä alkaa tulemaan ns. “mainosähky”. Koko ajan lukija pakotetaan erilaisiin ärsykkeisiiin ja “pakko ostaa” tunne tulee, kun näkee tuotteen monessa eri paikassa. Blogit olivat ennen hauska aivot narikkaan paikka ja jossa oikeasti pystyi samaistumaan kirjoittajiin ja sen pohjalta ostamaan tuotetta jota bloggaajat mainostivat. Nykyään taustalla näkyy kokonaan yritys ja sen käsikirjoitus. Bloggaaja voi ajatella jostain x meikkivoiteesta, että no tämä oli nyt ihan jees tuote eli mainostan kun ei ollut huono ja saan samalla sen korvauksen. Eli ne superkivat jutut tää muiden mainostettavien tuotteitten sekaan. Ja luulen että tuo mainosähky näyttäytyy monella juuri niin että kaikki yhteistyöpostaukset alkavat ärsyttämään, vaikka niitä ei kyseisessä blogissa edes juuri olisikaan. Niitä alkaa vaan päässä niputtaamaan yhteen massaan eikä enää pysty oikein luottamaan, että onko tää tuote nyt oikeesti hyvä vai ei. Ja se, että monesta blogista on tullut oikeasti se työ ja se naistenlehtimäisyys on päällimmäinen fiilis. Nämä on ne mun fiilikset ja tämän vuoksi moni blogi on jäänyt pois lukulistalta. Lopuksi vielä oikein kivaa kevättä ja kivaa loppuodotusta! :)

   • Reply Anna Monday, March 27, 2017 at 11:50

    Kiitoksia mielipiteestäsi, toi on kyllä jännä miten erilainen ajatusmaailma ruutujen toisella puolella on, vaikka toki ymmärtäähän senkin :)

 • Reply Petra Monday, March 20, 2017 at 10:42

  Mitä eroa on Foodin tuotteella jonka ostat kaupasta tai samalla tuotteella minkä saat yhteistyön kautta? Uskon, että ei mitään. Postauksen luonne tuskin muuttuu, jos olisit ostanut sen kaupasta.

  Minusta oot aina kertonut tosi selvästi mikä on yhteistyö -postaus tai tuotteet mitkä on saatu. Oot myös usein maininnut että kirjoitat niistä tuotteista mitkä ovat oikeasti hyviä ja käytössä teillä kotona, etkä jokaisesta tuotteesta. Aika pitkälti blogissa vilahtaa ne tutut tuotteet, Cloetta, Foodid, Swiss, Zalando jne. Eli niitä tuotteita ja kauppoja mistä ostat itse tuotteita tai tuotteita joita käytät.

  Mä en oikein ymmärrä mistä viha yhteistyö -postauksia kohtaan kumpuaa. Varsinkin kun sä toteutat ne tyylillä ja ajalla, etkä vain ota nopeasti kuvia ja laita että hyvä tuote. Craniola -ohje on ihan loistava esimerkki siitä että käytätte tuotteita oikeastikin. Mun puolesta jatkat samaan malliin, mua ei mikään häiritse tai ärsytä :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:24

   No ei ole ei :) Sepä juuri on mun pointti! Ja esim. se granola-postaus on musta hyvä esimerkki. Toteutin aikanaan pari vuotta sitten granola-ohjeen, josta tykättiin kovin. Päivitin sitä nyt, sillä olen muuttanut sitä hiukan omassa käytössä ja mielestäni pari Foodinin tuotetta on ollut siinä paljon parempia kuin muut tuotteet. Lisäksi kookosmanna tuo siihen superherkullisen maun. Foodinin tuotteisiin tutustumalla oon myös löytänyt pari ihan uutta juttua, mitä en ennen edes tajunnut kokeilla, esim. inkamarjat ja mulperit. Ne toimikin musta tosi kivasti granolassa, ja oli kiva jakaa idea lukijoideni kanssa. En osannut edes kuvitella, että tämä nähtäisiin jotenkin kaupallisena, sillä itse halusin vaan tuoda esille erilaisia mahdollisuuksia tehdä kotitekoista granolaa, ja merkitsin sen kaupalliseksi, koska sain tuotteet Foodinilta :)

   Mutta niin, tulkinta on monilla selkeästi hyvin eri kuin itselläni. Itse koen juuri niin sen, että en näe miten postaus muuttuisi, jos ostaisin tuotteet itse kaupasta :)

 • Reply Maria Monday, March 20, 2017 at 10:50

  Tämä on tosiaan mielenkiintoinen aihe. Itse en enää pahemmin jaksa ärsyyntyä mistään postauksista, jätän suosiolla lukematta jos tuntuu, ettei kiinnosta. Mutta pakko myöntää, että joskus minuakin on häirinnyt yhteistyöpostaukset. Olen sitten miettinyt, että miksi. Joskus syy on ollut se, että bloggaaja mainostaa mitä vain tuotetta ja saman portaalin blogeista puolet mainostavat samaa, joten menee vähän maku jos viisi bloggaajaa on peräkkäisinä päivinä samaa mieltä, että tuote x on parasta maan päällä tällä hetkellä. Toki niin voi ollakin, mutta silti.. Sinun blogissasi tätä “ongelmaa” ei minun mielestäni ole ollut vaan kuten sanoit, mainostat vain sellaisia jotka muutenkin ns. sopivat sinulle ja blogisii. Toisena syynä mielestäni on kateus. Toki tuosta kateus-sanasta saattaa aina nousta kauhea haloo, mutta puhunpas nyt vain omasta puolestani. Itse en ehkä alussa ymmärtänyt blogien luonnetta ja sitä, että ne ovat voivat olla työtä siinä missä muutkin. Sen takia tuntui, ehkä höpsöltä, että bloggaaja on saanut ilmaiseksi jotain kallista, jota mainostaa lukijoille, joiden pitää itse ostaa se ja sitten sekin, jos bloggaaja saa vielä lukijoiden ostosta rahaa. Sen jälkeen kun rupesin ymmärtämään blogien luonnetta, ei se enää ärsytä. Niinhän se menee muissakin töissä, että toisen pitää käyttää rahaa, jotta toisella on töitä ja saisi siitä rahaa. Esim. baarimikolla on töitä sen takia, että minä käytän rahaani drinkkeihin. Tai lääkäreillä on töitä, koska minä sairastan ja käytän rahaani lääkärin palveluihin. (Näin niin kuin laajassa mittakaavassa ajateltuna, ei tietenkään yksin minun juomistottumuksilla pidetä baareja pystyssä :D).

  Teet mielestäni hyvää työtä ja blogiasi on ilo lukea :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:21

   No näinpä juuri :) Kiva kun olet saanut asian itsellesi tuolle tasolle selvitettyä, ettei tarvitse turhaan tuntea negatiivista fiilistä :)

 • Reply Sohvii Monday, March 20, 2017 at 10:51

  Pyh pyh, ei ole liikaa! Just tuossa pari viikkoa sitten mietin et vitsi ku Annalla ei oo ollu mitään alekoodia bootzille tai muihinkaan nettiputiikkeihin. Ois nimittäin yks nahkatakki kiikarissa enkä raskis maksaa täyttä hintaa. Et ei oo liikaa, enemmänkin voisi kyllä olla!

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:20

   No voi möhh, nyt ei oo kyllä sinne tarjolla mitään koodia :/ Onko minkä merkin takki, saisko sitä muualta?

 • Reply Kia Monday, March 20, 2017 at 10:57

  Pakko olla kommentoijan kanssa samaa mieltä, etten itsekään useimmiten yhteistyöpostauksista perusta. En oikein tiedä, mikä niissä tarkalleen ärsyttää, mutta ehkä ne eivät vaan yleensä ole olleet itselleni läheisiä tai kiinnostavia asioita. Ymmärrän, että työn puolesta niitäkin on oltava joten minulle ei ole ongelmaa vain jättää lukematta kyseisiä postauksia. Hyvin harvoin olen saanut niistä itselleni mitään hyödyllistä irti, mutta aina joku niistä hyötyy varmasti.

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:20

   Niin, eihän niistä ole tarkoituskaan, että kaikki hyötyvät. Eihän blogi muutenkaan voi palvella yhden kuluttajan kaikkia tarpeita. Tälläkin blogilla on viikossa 40 000 lukijaa, miten ihmeessä voisin tuottaa koko ajan kaikkia kiinnostavaa sisältöä? Mielestäni blogit on tosi “rusinat pullasta” -meininkiä, eli jokainen valitsee ne itseään kiinnostavat aiheet :)

 • Reply Lotta Monday, March 20, 2017 at 11:02

  Minusta on ainakin mukava lukea tuotteista, joita olet päässyt testaamaan. Esimerkiksi ne cloettan välipalapatukat, se vihreä on todella hyvää! :D Sehän on vaan fakta, että blogit on tänäpäivänä näkyvä media ja hyvä tapa saada tuotteita ihmisten tietoisuuteen.(esim Cloetta-patukat :D) En näe sitä mitenkään negatiivisena. Ja ihan huippua, että aika useinkin järjestät arvontoja ja näin jotkut lukijoista pääsevät myös nauttimaan tuotteista. Maailma ois parempi paikka, jos ihmiset yrittäisivät nähdä asioita positiivisuuden kautta. Ei sen pitäisi olla keneltäkään pois, että sinulla on yhteistyökumppaneita :D

  Mukavaa viikkoa ja ihanaa loppuodotusta<3

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:19

   Se vihreä on ihan bestest! Okei, se aprikoosi on kanssa superhyvää! :) Kiitoksia sulle kommentista ja ihanaa viikkoa myös sinne! :)

 • Reply Essiiij Monday, March 20, 2017 at 11:04

  Mielenkiintoista, että nostit asian esille! Mielestäni sinä olet onnistuneesti osannut käyttää kaupallisia yhteistöitä blogissasi. Juurikin tuo, että blogisi sisältö pysyy monipuolisena yhteistöistä huolimatta/niiden vuoksi. Silti vaikka sisältö pysyy monipuolisena, se ei ole liian täynnä kaikkea. Tarkoitan tällä sitä, että vaikka on yhteistöitä vakuutuksista, pukeutumisesta ja kosmetiikasta niin monipuolisuus ei silti riistäydy käsistä eikä blogisi näin ollen muistuta ostos-tv:tä missä on tarjolla kaikki perseestä perämoottoriin. :D

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:18

   Hahahahha, perseestä perämoottoriin. Ois pitäny ehkä ottaa se dildo sillon, nii ois täyttyny melkolailla toi sillä jo :D Okei okei, huono :D Mutta joo, kyllä mä ainakin yritän tehdä yhteistöitä, jotka liittyy omaan elämääni ja siihen, mikä on milloinkin itselleni ajankohtaista :)

 • Reply Kiasa Monday, March 20, 2017 at 11:12

  Tämä on kyllä kinkkinen aihe. Olen itseasiassa 100% samaa mieltä mitä kirjoitit juuri yllä. Kumminkin ymmärrän jollain tavalla miksi yhteistyöpostaukset ärsyttävät. Kai siinä on pieni kateus myös takana. Lukijoiden olisi hyvä yrittää nähdä asiaa sun näkökulmasta myös tai yrittää ajatella itseään samaan tilanteeseen ja miettiä mitä he tekisivät.

  Ite oon huomannut, että jos postaukseen ei merkitä että se on yhteistyö, se ärsyttää ja syntyy kommenttisota. Jos sen merkitsee erittäin selkeästi, sekin ärsyttää :D Hiukan kinkkistä ja tsemppiä vaan bloggaajille jotka joutuvat näitä kommentteja lukemaan. Kaikkia ei todellakaan voi miellyttää. Olisi kiva kuulla Millan ratkaisu tähän ongelmaan?

  Itse pidän yhteistyöpostauksistasi koska tiedän että olet tarkka niiden kanssa ja seisot tuotteiden takana. Myös kaikki alennuskoodit on toki aina mieluisia! Sun yhteistyöpostaukset ei todellakaan ole siis pahitteeksi.

  Ehkä tämä Milla kaipaa vaan sitä perusarkea (mitä ymmärrettävästi pidät itse erittäin tylsänä). Blogit on muuttuneet viime vuosina ihan hirveästi ja niitä perusarkitylsyyspostauksia on aina kiva lukea myös. Ihan vaan sun omaa ajatuksen kulkua aiheesta X. Niinkuin tämäkin postaus oli juuri sitä. Pohdit aiheesta X ja haluat kuulla myös meidän mielipiteen asiasta.

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:17

   Kiitoksia kovasti :) Ja tuo on myös itse asiassa aika hyvä pointti. Enpä minäkään pystyisi tarjoamaan alennuskoodeja tai arvontoja, ellen tekisi kaupallista yhteistyötä :)

 • Reply Kata Monday, March 20, 2017 at 11:15

  Mulla ei ole mitään yhteistyöpostauksia vastaan enkä ymmärrä siihen liittyvää nillitystä lukijoilta. Kyseisen lukijan kommentti kuuluu todellakin kateus-kategoriaan, sillä mitä pahaa siinä on vaikka bloggaaja siitä jotenkin hyötyisi. Mun mielestä sulla on ollut hyviä postauksia laidasta laitaan ja yllättävän paljon viime viikkoina vaikkakin olet mammalomalla ;) Kiitos siitä, että jaksat vaikka sinullekin pitäisi suoda lomaa kuten kenelle tahansa odottavalle äidille äitiyslomalla!

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:17

   Jotenkin tässä on inspistä kirjoitella, kun ei oikein pääse liikkumaan tai touhuamaan kaikkea muuta samalla tavalla :D Eli ehkä tää on mun blogin kulta-aikaa sitten :D

 • Reply Elisa Monday, March 20, 2017 at 11:17

  Oma mielipiteeni on, että juuri useimmiten ihmiset ärsyyntyvät blogien yhteistyöpostauksista kateellisuuden vuoksi. Toki itse olen myös saattanut lopettaa joskus jonkun blogin lukemisen, koska sen sisältö on muuttunut jotenkin mainosten ohjaaman tuntuiseksi ja koska tykkään lukea blogeja juuri niiden bloggaajien vuoksi, on tämä jatkuva mainostulva ehkä etäännyttänyt bloggaajan omaa näkyvyyttä. Tai jotain. Mutta mungolifeä olen jo vuosia lukenut ja mielestäni täällä vain taso paranee! Blogit ovat minulle juuri parhaimmillaan ikäänkuin naistenlehtien selaamista, mutta mukana on se kiinnostava tyyppi, joka sitä kirjoittaa, jonka persoona välittyy blogin sisältöön. Ja sellainen sopiva henkilökohtaisuus, jonka tämä bloggaaja antaa itsestään blogiin kaikille julkisesti tekee sisällöstä todella samaistuttavaa ja tavallaan koukuttavaa lukea. Ja esim mungossa mielestäni kokonaisuus vain toimii hyvin. Siltä osin, kun annat itsestäsi henkilökohtaista puolta blogiisi, olen kokenut esim arvomaailmasi samansuuntaiseksi kuin omani, joten kaikki pohdiskelevat postaukset ovat huippuja. Tykkään todella pajon siitä, kuinka pukeudut ja saan inspistä omaan puketumiseen. Olen tehnyt lukuisia ostopäätöksiä blogisi perusteella, oli ne sitten yhteistyöpostauksia tai ihan vaan muuten sinun suosittelemia. On myös ollut tosi kiva lukea juttujasi ja huomata kuinka elämäsi ja elämäntilanteesi ovat menneet eteenpäin, sillä niin ne ovat täällä ruudun toisessakin päässä menneet. Vähän niinkuin vanhenisi yhdessä tai jotain :DDD

  En tiedä voiko nämä yhteistyöpostaukset häiritä ihmisiä siitä syystä, että ne muistuttavat enemmän mainosta, kuin sellainen “mitä kuuluu”-postaus, jossa piilomainostat mainitsemalla acnen huiveja yms. mitä olet ihan itse ostanut. Mutta en oikein tiedä miten muuten esim tuo edellinen postauksesi ihonhoitotuotteista olisi pitänyt kirjoittaa, tai pakostakin siitä tulee vähän mainos/esittely kun kertoo millaisia tuotteita sarjaan kuuluu ja millaisia käyttökokemuksia sinulla niistä on. Itse pidän myös noista yhteistyöpostauksista juuri kaikkine tuotteiden esittelyineen. Niistä saa hyvin tietoa tuotteesta. Ja esim granola postaus oli ihan huippu, koska reseptit ja kuvat olivat ihania, ja saan ihan itse päättää mitä tuotteita tarkalleen omaan versiooni laittaisin. Ei mitään pakkoa ostaa sinun mainostamia tuotteita :D vaikka ihan yhtä hyvin voisin niitäkin valita kaupassa, nyt kun on blogisi kautta lukenut brändistä. Jos minua ei joku postaus kiinnosta niin sitten selaan sen vähän nopeammin läpi, ihan kuin jos naistenlehteä lukiessa jokin artikkeli ei kiinnosta, voin valita jättää sen lukematta, sen sijaan että väkisin sen lukisin ja sitten kuikustuisin ko. lehteen…

  Työn iloa Anna! Ihanaa että pidät työstäsi, mielestäni aivan kaikkien tulisi pyrkiä siihen. Ehkä jotkut kadehtivat bloggaajia, koska heidän työ on “helppoa” ja heitä sitten ärsyttää jos bloggaaja saa ilmaista tavaraa ja kehtaa vielä kirjoittaa siitä. Työstä ja etenkin hyvästä työstä kuuluu saada korvausta. Ihan jokaisella on samanlainen mahdollisuus alkaa raapustaa blogia ja tehdä sen kautta mainosyhteistöitä. Minua ainakin insporoi myös vahva nainen siellä blogin takana, joka haluaa tehdä työtä, josta hän nauttii ja on hyvä työssään.

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:16

   Kiitos ihan valtavasti ihanasta kommentistasi! <3

 • Reply iris Monday, March 20, 2017 at 11:17

  Vaikka ymmärrän hyvin bloggaajan tulonlähteet ja niiden muodostumisen, olen kyllä samalla kannalla kommentoijan kanssa siitä, että yhteistyöpostaukset ärsyttävät. Itse en edes yleensä edes jaksa avata sellaisia postauksia, joiden otsikoista huomaa, että ne ovat selkeästi lähes pelkkää mainostamista. Enemmän kiinnostaa bloggaaja ihmisenä ja hänen ajatuksensa sekä kuulumisensa, kuin mainostetut tavarat/palvelut.

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:16

   Mutta miksi sitten luet kaupallisia blogeja? En minä ainakaan anna itsestäni ihan hirveästi tänne, vaan enemmänkin niitä asioita, jotka mua kiinnostaa. Ja mainostamani tuotteet on juurikin niitä tuotteita / palveluja, jotka mua kiinnostaa :) Hassu ajatus, sillä kyllä sellainen bloggaaja, joka itse valitsee yhteistyöt, valitsee ne itseään kiinnostavista jutuista, eli niidenkin takana on nimenomaan se bloggaaja ihmisenä :)

   • Reply Anni Tuesday, March 21, 2017 at 15:40

    Mä olen edellisen kanssa samoilla linjoilla. Mä esimerkiksi luen sun blogia, koska tykkään sun mielipidepostauksista, matkakuvista ja asuista. Yhteistyöt ei ärsytä, muttei syöskään kiinnosta. Jätän ne vaan yleensä lukematta :) Sun blogi on tosiaan siitä erityinen, että vaikka yhteistyötä on, se ei ole samaa kun viidessä muussa blogissa. Välillä kun joitain blogeja lukee, tuntuu että kaikissa on ensin sama reissupostaus Nykistä, samat asukuvat ja vielä perään sama yhteistyöhehkutus. Ei sellaista jaksa ja ne blogit jääkin usein vaan pintaselailuun ja satunaiseen vierailuun.

 • Reply SusannaR Monday, March 20, 2017 at 11:26

  Minua ei yhteistyöpostaukset millään lailla häiritse, mutta yleensä jätän ne lukematta, sillä ei yksinkertaisesti vain kiinnosta. Tykkään lukea kuulumisia, asupostauksia ja reissujuttuja. :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:15

   Näinhän se juuri toimii, lukee ne asiat, jotka itseään kiinnostaa :)

 • Reply Inna Monday, March 20, 2017 at 11:33

  Mun mielestä sä toteutat yhteistyöpostaukset hyvin ja yhteistyöfirmat on selkeesti yhteydessä sun elämään ja tarpeisiin. Joissaim blogeissa sen sijaan huomaa, että ihan random yhteistyöhommia, ja joskus jopa ennen kovin hehkutetut tuotteet unohtuu itse bloggaajaltakin parin viikon jälkeen. Sulla on myös tosi monipuolisia yhteistyökumppaneita: erityisesti Aktia on musta tosi kiinnostava ja niin erilainen kumppani ja todellakin jään kiinnolla seuraamaan :) Ihanaa kevään alkua ja loppuodotusta!

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:14

   Joo, mä oon iteki tosi innoissani Aktian yhteistyöstä, sillä saan sieltä niin paljon apuja tosi mielenkiintoisten juttujen toteuttamiseen, että niistäkin uskaltaa ihan eri varmuudella kirjoittaa :)

 • Reply Sini Monday, March 20, 2017 at 11:36

  Itsekään en ole koskaan ymmärtänyt että miksi yhteistyöpostauksia ja kaupallisia yhteistöitä ei saisi tehdä. Sehän on sekä bloggaajan ja yrityksen mahdollisuus tehdä omaa juttuaan, eikä kukaan varmasti kieltäisi keneltäkään muulta työstänsä ansaitsemaa palkkaa. Itsekin aloittelevana bloggaajana ja tanssijana olen huomannut että molemmissa kategorioissa (erityisesti jälkimmäisessä) vedotaan siihen että työllä saa “itselle ilmaista näkyvyyttä” ja minullekin on monta kertaa sanottu että älä edes suostu tekemään korvauksetta mitään, koska se ei tue omia oikeuksiani. Miksi siis tekisin ns. Orjatyövoimana näin karkeasti sanottunatyötä, kun siitä pitäisi ansaita palkkaa. Olisi se sitten kuinka itselle rakasta ja mieluista tahansa, eli hyvällä mielellä elä, vaikka kuinka sitä toivoisikin.

  Olen siis sitä mieltä että kaupalliset yhteistyöt ovat alati kasvavan blogisfäärin suola. Lähinnä minua ilahduttaa jos blogi jota luen on saanut mielekkään yhteistyön sillä bloggaajan ja lukijan välinen luottamus piilee siinä että lukija voi luottaa siihen mitä bloggaaja kirjoittaa. Jos sen luottamuksen pettää sitä on erittäin vaikea ellei mahdoton saada takaisin.

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:14

   No juurikin näin :) Ja toivon ainakin itse sitä, että pystyn olemaan luotettava mainostamissani yhteistöissä sikäli, että itse ainakin tykkään juuri tietyistä brändeistä ja tuotteista todella ja aidosti :)

 • Reply Anne-Mari Monday, March 20, 2017 at 11:44

  Silloin vuoooosia sitten kun blogiyhteistyöt olivat uusi ilmiö ja ilmoituksia/mainoksia/yhteistyötä oli vähän joka toisessa blogissa, ärsytti jos postauksissa oli liikaa mainosmiesmäistä hehkutusta, varsinkin jos mainosten ohella muu sisältö jäi vähiin. Oli silloinkin toki hyviä kaupallisia postauksia, mutta sellainen “tästä saa mainostuloja joten pitää kehua maasta taivaaseen” -meininki oli yleistä alussa.

  Sellainen on mun mielestä vähentynyt todella paljon, eikä esim. sun blogissa yksikään yhteistyöpostaus aiheuta tympimistä. Ja jos joskus tulee vastaan sellaista sisältöä joka ei tunnu niin mielenkiintoista, ei kukaan pakota minua lukemaan postausta loppuun, that’s it. :) Onnistuneessa “kaupallistamisessa” tärkeintä lienee just se, että yhteistyöt valitaan huolella – kaikkeen ei kannata sanoa kyllä, ja itsekin voi hyvin kontaktoida yrityksiä jos sopivia ideoita tulee. Sellasia mainoksia, joiden takana bloggaaja voi ylpeänä seistä, lukee ihan mielellään. Ne ovat luonteva osa kokonaisuutta, ja kyllä bloggaaja palkkansa ansaitsee siinä missä minkä tahansa muun ammatin harjoittaja. Satunnaisena harrastuksenakin siihen saa uppoamaan paljon aikaa. :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:13

   Tosi kiva kuulla, ja tähän olen ainakin itse pyrkinyt jatkuvasti enemmän ja enemmän. Kyllähän tässä vuosien varrella on itsekin oppinut ihan eri tavalla käsittelemään yhteistöitä ja niiden tuomista esille blogissa :)

 • Reply Venla Monday, March 20, 2017 at 12:05

  Mulla näihin on mennyt maku, koska sun tyyli tehdä yhteistyöpostauksia on muuttunut.toistat samoja sanoja ja jotenkin huomaa, että tehnyt ne nopeasti ja kunhan saan pois alta- meiningillä. Kaikki postaukset ei oo myöskään ollu uskottavia sen takia. Jotenkin tulee semmoinen fiilis, että haluat hyödyn mutta aliarvioit lukijat. Lähtökohtaisesti ymmärrän täysin yhteistyöt ja useat bloggaajat tekee sen tyylillä.

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:12

   Harmi, että ajattelet näin, koska itse koen päinvastoin, että viime aikoina olen käyttänyt yhä enemmän ja enemmän aikaa postausten suunnitteluun, toteuttamiseen ja kuvaamiseen :/ Mutta, kaikkia ei tietenkään voi miellyttää :)

 • Reply A Monday, March 20, 2017 at 12:06

  Mä en myöskään ymmärrä, miksi ihmisiä yhteistyöpostaukset niin ärsyttää. Miten se multa on pois, vaikka saisit yksisarvisen pihallesi jokaisesta postauksesta kiitoksena? :D Mun mielestä sun blogissa yhteistyöpostaukset on harvinaisen laadukkaasti toteutettuja ja niistä saa oikeasti faktaa sekä sun kokemuksia. Se olis tottakai eri asia jos viikossa ilmestyis 7 lyhyttä, hutaisten tehtyä mainospostausta, mutta kun näin ei ole.

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:11

   Ei vitsi, se olis siistiä! :D Toisaalta mulla olis vuodesta yli 300 yksisarvista :D Mihin mä laittaisin ne? :D Okei okei, maybe not the point :D Mutta kiitos tästä ajatuksesta, se virkisti mieltäni :D

 • Reply Heidi Monday, March 20, 2017 at 12:14

  Sun blogi on tällä hetkellä ainoa ns. yleis-lifestyle-blogi, mitä luen. En siis osaa ottaa kantaa yhteistyöpostauksiin laajemmassa skaalassa.

  Silloin kun blogit oli suhteellisen uusi juttu (jotenkin koen olevani vanha… 😅), luin todella paljon blogeja. Sitten alkoi ilmestymään mainospostauksia, ja silloin todellakin tuntui, että joka ikinen bloggaaja on saanut samat romut, ja kirjoittaa niistä suurin piirtein samoilla sanoilla. Se tuntui todella turhauttavalta, koska yhtäkkiä MINÄ en saanutkaan mitään kiinnostavaa luettavaa. Siihen maailmanaikaan ei edes vaivauduttu merkitsemään mainospostauksia, joten tuntui, että lukijaa “huijataan”: bloggaaja kirjoittaa, että nyt hän on löytänyt maailman parhaan hilavitkuttimen, ostakaa ostakaa – ja seuraavassa blogissa sama hehkutus! Olen siis ehdottoman iloinen siitä, että piilomainonta-kysymys nousi blogimaailmassa tapetille!

  Ehkä näistä blogimaailman nuoruusvuosista on jäänyt joku pieni epäluulo mainospostauksia kohtaan. Ei tulisi kyllä mieleenkään kitistä siitä bloggarille, vaan lopettaisin sitten vain lukemisen, jos alkaisi liikaa ahdistaa. Mitä tulee sun mainospostauksiin, niin niihin suhtaudun neutraalisti. Hyppään yli, jos ei kiinnosta. Melko harvoin kyllä kiinnostaa, täytyy myöntää… Kiinnostamattomuuteen ei liity mitään draamaa: itse esim en ole kiinnostunut lukemaan lisäravinteista tai vitamiinipillereistä, ruokaan liittyvät postaukset hypin yli aika usein muutenkin. Sen sijaan saisit saada useimmin matka-yhteistyötä! :D

  Mutta yhtä kaikki, hyvä että yhteistyöpostaukset on hyvin merkitty, niin olipa kenellä tahansa mitä syitä hyvänsä olla niitä lukematta, niin säästyy ärsytykseltä! :D

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:11

   Tääkin on niin hassua, koska ruokajutut on aina yksi toivotuimpia asioita blogissa :D Näin isolla yleisöllä olisi hienoa, jos jokainen ajattelisi noin. Poimii rusinat pullasta eli vain itseään kiinnostavat asiat. Koska kaikilla muilla lukijoilla on eri halut kuin toisilla, niin olisi bloggaajana ihan mahdoton yrittää miellyttää kaikkia :)

 • Reply Tytti Monday, March 20, 2017 at 12:15

  Tykkään siitä, että yhteistyöpostauksissasi kerrotaan heti postauksen alussa yhteistyöstä, jolloin voi itse heti päättää lukeeko postauksen vai ei. Itse en ole mainonnan suuri ystävä. Televisiossa vaihtuu kanava mainosten alettua ja blogeista luen ainoastaan ne postaukset, joissa oleva aihe todella kiinnostaa minua. Suomalaisissa blogeissa silmään pistää usein se, että yhteistyöpostaukset ovat usein pelkkää tuotteen hehkuttamista, jolloin herää epäilys, onko tuote oikeasti hyvä vai mainostetaanko sitä vain rahan takia. Nykyään tykkäänkin seurata enemmän ulkomaalaisia vlogeja, joissa tuotearvostelut ovat “rehellisiä” ja tuotteille annetaan tarvittaessa myös kritiikkiä, jolloin myös tuotteiden hehkuttaminen tuntuu aidommalta.

  Ymmärrän täysin niitä lukijoita joita yhteistyöpostaukset ärsyttävät, vaikka itse en koe niitä ärsyttäviksi niin kauan kun blogeissa on muutakin luettavaa. Ja voinhan aina hypätä halatessani sellaisten postausten yli, jotka minua eivät kiinnosta. Enemmän ihmettelen niitä yrityksiä, jotka haluavat tehdä yhteistyötä kenen tahansa bloggaajan kanssa. Silloin menee maku kaikista tämän yrityksen kanssa tehtävistä yhteistöistä ja koen myös lempparibloggaajieni postaukset aiheesta ärsyttäviksi.

  Niin kauan kun yhteistyö ja “tavallisten postausten määrä on tasapainossa, kaikki on hyvin. Siinä vaiheessa kun blogi muuttuu pelkäksi yhteistyöksi, tämä lukija jättää blogin pois lukulistaltaan. Mungolifessä en ole huomannut vielä tätä ongelmaa, vaikkakin viime viikolla yhteistyöpostauksia taisikin olla normaalia enemmän. Itseäni ei tämä vielä haitannut, sillä pystyin jättämään välistä ne postaukset jotka eivät kiinnostaneet ja luettavaa jäi vielä silti tarpeeksi. Eri juttu olisi ollut, jos viime viikolla tämän takia ei olisi ollut mitään luettavaa.

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:09

   Tosi mielenkiintoinen pointti, vastaan siihen illan postauksessa hieman laveammin :)

 • Reply MimiH Monday, March 20, 2017 at 13:15

  Itse olen ottanut sen linjan, että jos näen jo heti otsikosta että tämä mainostaa jotakin tuotetta joka itseä ei kiinnosta, en vain lue sitä. Helppoa. Minusta sinä ja esim. Tickle-Sara toteutatte tällaiset yhteistyöpostaukset hyvin: vaikka itse tuote ei välttämättä kiinnostaisi, on postauksessa silti hyvää sisältöä ja jotain ideaa. Ehkä siksi ihmisiä tällaiset postaukset ärsyttävät, koska usein näkee huonosti toteutettuja yhteistyöpostauksia. Juurikin niitä, missä teksti ei ole tekijälleen luonnollista, paljon on kopioitu valmista tekstiä tuotteesta, yms. Itsellä ei ole tullut mieleenkään tämä kateus-asia, koska tuntuu että se että bloggaajat saavat tavaroita ilmaiseksi on jo ihan “vanha” ja tiedetty juttu eikä mitenkään minulta pois, päinvastoin :) Olen myös itse joskus päätynyt ostamaan jotain blogin innoittamana. Ehkä tosiaan tällaisten postausten määrää kannattaa tarkkailla ettei niitä tulisi usein ainakaan perätysten. Muuten jatka minusta samaan malliin! :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:09

   No juurikin näin :) Mä en jotenkin osaa eritellä kaupallisia ja ei-kaupallisia postauksia ja siksi käy välillä niin, että on vaikka täysin mainokseton viikko (poissulkien affilinkit) ja sitten voi olla useampi yhteistyö samalla viikolla. Mä jotenkin teen sen jaottelun ennemmin niin, ettei samalla viikolla tule vaikka 5 asupostausta tai 5 kosmetiikkapostausta tms. Nytkin ajatus oli siinä, että oli yksi asiapostaus, yksi kosmetiikka, yksi ruokajuttu, ja loput muotia, asuja ja arkea. Kun itse en tosiaan osaa edes erotella noita niin, että nyt tämä on yhteistyö ja tämä ei, kun ne yhteistyöt rakentuu nimenomaan minua kiinnostavien aiheiden ympärille :)

 • Reply Ei ole ongelma minulle Monday, March 20, 2017 at 13:46

  Bloggaajat tekevät duunia, josta osa on sitä, että he testaavat tuotteita ja arvioivat niitä lukijoilleen. He saavat siitä rahaa aivan kuten muutkin saavat työstään.

  Jokainen voi valita itse mitä lukee, mutta sen verran pitäisi meillä lukijoillakin olla avarakatseisuutta, että ymmärtäisi sen, ettei kaikkia kiinnosta samat asiat, tai käänteisesti sanottuna, se mikä ei kiinnosta minua voikin kiinnostaa jotakin muuta. Tällaiset kommentit, joissa ollaan vain huolissaan siitä, että bloggaajan aiheet eivät nyt hetkeen ole kiinnostaneet juuri minua, ovat vähän naiiveja.

  Se mistä olen huolissani (siis en Annan tilien suhteen), on esim. Pinterest- ja Instagram, joissa tapahtuu ihan järkyttävissä määrin piilomainontaa ja copyright rikoksia ja takana on todella isot, kalliit brändit.

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:07

   Niin, mielestäni tärkeintä on se, että merkitään ne yhteistyöt ja jokainen voi itse reagoida sitten postauksiin miten parhaaksi näkee :)

 • Reply Hilla Monday, March 20, 2017 at 14:15

  Itse en henkilökohtaisesti koskaan lue yhteistyöpostauksia, koska mielestäni kyseessä on mainos ja vihaan mainoksia ( koskee siis televisiota, lehtiä ja radiomainoksia). Ei siis ole mitään henkilökohtaista vaan koskee kaikkia mainoksia sekä bloggaajien yhteistyöjuttuja. :D Tämä johtuu vain siis siitä, että mielestäni näitä postauksia ei voi ottaa vakavasti koska pohjimmaisena ideana on mainostaa ja lisätä tuotteen myyntiä. Näin ollen postaus ei ole mielestäni luotettava. Postauksissa vain yleensä hehkutetaan tuotetta, eikä mainita mitään huonoja puolia. Sen lisäksi vannotaan kuinka jokin tuote on huippu ja pysyy käytössä loppuelämän, mutta muuten kyseistä tuotetta ei enää koskaan näy blogissa mainoksen jälkeen/ seuraavassa “arki” postauksessa on muu tuote käytössä. Näin on tapahtunut esimerkiksi muutamien meikkituotteiden kanssa, joka on syönyt uskoani tuotteiden toimivuuteen (en siis tarkoita pelkästään sinua, vaan ihan yleisesti mitä fiiliksiä on jäänyt bloggaajien yhteistyöpostauksista). Näin ollen luotan enemmän esimerkiksi keskustelupalstoihin ja muiden ihmisten arvioihin kyseisistä tuotteista. Mutta tosiaan, onneksi postauksia ei ole pakko lukea jos ei halua. :)

  Tottakai osa lukijoista varmasti hyötyy alennuslinkeistä ym. ja se tuo lisää tienestiä bloggaajille. Minulla ei ole sitä vastaan yhtään mitään, sehän on vain hienoa! Mukavaa kuulla, että valitset kohteesi tarkkaan ja seisot tuotteiden takana. :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:06

   Mielenkiintoisia ajatuksia :) Tuossa kosmetiikka-asiassa, jossa ne eivät enää näy arjessa voi olla hyvinkin järkeenkäypä selitys. Mulla on esim. tällä hetkellä kai 7-8 meikkivoidetta. Kyllä. Osa on saatuja, osa ostettuja. Käytän niitä kaikkia. Se, mikä niistä eksyy vaikkapa meikkipostaukseen, on hyvin randomia. Voi siis käydä, että tietty tuote ei näy enää koskaan postauksissa, vaikka se olisi ahkerassa käytössä :) Esim. mä en oo kirjoittanut RVBLabin meikeistä jo pitkään aikaan, yet käytin esim. kyseisen puuterin täysin loppuun ja tilasin itselleni uuden. Eipä tuo koskaan missään näy, ja samaan aikaan mulla on käytössä myös Shu Uemuran ja Diorin versiot. Jos nyt tekisin postauksen meikistä, käyttäisin Dioria kuvissa, koska se on nätein paketti, ja kun puutereiden välillä ero on muuten hyvin pieni, niin valitsen sattumanvaraisesti vain jonkun siihen postaukseen sitten :)

 • Reply Jenni Monday, March 20, 2017 at 14:50

  Otan kantaa tähän yleisesti, koska mulla ei ole ongelmaa sun yhteistyöpostauksien kans; ne on toteutettu eri tavalla kun monet muut, eli niistä ei jää pelkkä mainostamisen maku rahasta suuhun, vaan tunne, että oikeasti haluat tuoda jonku hyvät tuotteen tai asian muillekin tietoon. :)

  Asia mikä mua näissä yhteistyöpostauksissa ärsyttää on se, että tosi monessa blogissa huomaa, että ensin tehdään postaus jossa mainitaan vaikka remonttihaluista, tarpeesta uudelle puhelimelle, matkahaaveista yms. Muutaman päivän tai viikon päästä tulee sitten postaus, jossa on saatu joku edellä mainituista yhteistyön kautta. Eli näissä tapauksissa tuntuu, että jotenki kerjätään ilmaseksi/jotain korvausta vastaan jotakin, mitä tarvii. Sillon mun mielestä ei tehdä yhteistyötä sen vuoksi, että kokee haluavansa kertoa myös muille hyväksi kokemastaan tuotteesta, vaan yksinkertasesti tekee “työnsä” että kertoo jostain “kerjäämisen” ansioista saamastaan tuotteesta postauksen verran.

  Luen muista blogeista yleensä vain sellaiset yhteystyöpostaukset, joista koen että voisin olla kiinnostunut. Mutta sinun blogista luen kyllä kieltämättä kaikki, juuri siksi, että niistä postauksissa on muutakin sisältöä kun vain muutama rivi mainintaa jostain tuotteesta, minkä on saanut.

  Aurinkoista ja onnellista kevättä!

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:04

   Tää on itse asiassa hassu juttu :D Tuotahan käy paljon, että bloggaaja mainitsee jotakin ja kas, viikon päästä ovella odottaa moinen. Itse olen pari kertaa halunnut kirjoittaa vaikka siitä, että etsin tiettyä asiaa tai haluaisin tietyn jutun, mutten ole viitsinyt. Olen ajatellut, että jos sellaista tarjotaan jostakin sen jälkeen, menee lukijoilla hermo :D Sitten joudun selittelemään, että oon oikeesti ettiny tätä tosi pitkään :D Siis olikohan kivasta paperikalenterista kyse viimeks tms. Tavallaan kun tänne suoltaa paljon omia ajatuksiaan, ja suurimman osan materialistisista ajatuksistaan, niin sitten on hankalaa ehkä olla sanomatta, että nyt reistailee puhelin tms. Toki varmasti jotkut tekevät juuri tuota “kerjäämistä”, mutta se ei välttämättä olekaan niin yleistä. Harva PR-toimiston edustaja tai tietyn yrityksen edustaja käy läpi blogeja sillä silmällä, että haluisko joku juuri tällaisen tuotteen, vaan osa voi olla myös puhtaita sattumia. Tai sitten bloggaaja on ise kontaktoinut yritystä, mutta se on tuotu postaukseen muodossa, josta se ei käy ilmi. Niin, tilanteita on monia :)

 • Reply Eva Monday, March 20, 2017 at 15:05

  Periaatteessa voin ymmärtää Millaakin. Viikkoa edeltävä su päätit Tyrniä – kaupalliseen postaukseen, luin vain ohimennen koska juon tyrnini vain pullosta. Torstaina iskit Aktian pöytään, silloin kun tulit ryöstetyksi tai sairaaksi en tosiaan muistanut että pankkisi olisi ollut Aktia, kiinnitin enemmän siihen stooriin huomioni. :D Perjantaina kaupallinen inspispostaus. Lauantaina kaupallisen oloinen granola postaus, se johtuu kun ne foodinin pussit on niin vahvasti näkyvissä niin se kaupallisuus tulee vahvasti ruudun toiselle puolellekin, eri asia jos vaan kertoisit että foodinin sejase pähkinä pussi ja ottaisit kuvia vaan pähkinöistä. Sunnuntaina swiss clinicin kaupallinen postaus, mikä ei yllätä juurikaan kun olet niiden vahva kuluttaja. Pointtini oli se että jos blogiasi lukee tuolla silmällä niin kyllä se näyttää aika mainoshenkiseltä, vähän niin kuin lukisi Pirkka-lehteä! :D :D Luen koska se on viihdyttävää ajanvietettä!

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:01

   Itse asiassa pankkini ei ollutkaan Aktia, vaan vakuutusyhtiöni :)
   Ja mielenkiintoisia ajatuksia! Musta ne Foodinin paketit on ihania, kun ne on niin maanläheisiä ja luonnollisen näköisiä! :D Siksi mä niitä varmaan käytän kuvissa. Ja siksi, että ihmisen olisi helpompi löytää tietty tuote, jos haluavat sitä kokeilla. Hankala alkaa metsästämään Prismasta jotain tiettyjä manteleita, jos pussia ei ole näkynyt missään koskaan :) En mä esim. olisi tiennyt minkälaisesta paketista pitäisi etsiä kookosmannaa, ilman, että olisin nähnyt ko. purkin. Senkin takia ne on esillä :)

   Niin, olihan viime viikolla useampi yhteistyö, mutta se mua hämmentää, kun ne aiheet oli hyvin monipuolisia ja kattavia, että miksi se ärsyttää. Jos olisin kirjoittanut samoista aiheista ilman yhteistyötä, ne eivät olisi ärsyttäneet. Tämä on se mysteeri tässä, ainakin mulle :)

 • Reply Katsss Monday, March 20, 2017 at 15:30

  Mulla on jäänyt kaikki sun yhteistyöpostaukset lukematta, koska kun alussa lukee “Yhteistyössä…” niin tuntuu samalta, kuin telkkaria katsoessa ohjelma menee mainoskatkolle ja silloinkin reaktio on joko kävellä huoneesta pois (vessaan, jääkaapille yms) TAI kanavan vaihto mainosten ajaksi. Eli mulle se tarkoittaa vaan MAINOSKATKOA! :)

  Mut sellaset mainokset blogeissa ärsyttää, joissa esitellään tuotetta joka ei liity mihinkään. Esim. Ärsytti ihan vietävästi… (toim. huom. muokattu toisen bloggaajan mainokseen liittyvä kritiikki pois)

  Mut sun blogissa ei tällästä ole näkynyt, eli pisteet siitä!

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 17:59

   Anteeksi, tuosta moderoitiin pois tuo osa, jossa oli spesifioitu tietty bloggaaja ja postaus :) Ihan vaan koska en halua haukkua muita bloggaajia blogissani tai antaa sille mahdollisuutta kommenttiboksissakaan :) Mutta ymmärrän tuonkin asenteen, jos ei halua nähdä mainoksia, niin ei tarvitse, nehän voi aina skipata )

 • Reply Marmar Monday, March 20, 2017 at 15:39

  Olen tainnut skipata suurimman osan blogisi yhteistyöpostauksista viime aikoina, mutta niin olen jättänyt väliin myös monen muun seuraamani blogin vastaavat postaukset.

  Suhtautumiseni blogien yhteistyöpostauksiin on neutraali, eivätkä ne minua ärsytä. Mutta miksi jätän ne välistä? Ehkä koska ne on toimitettu usein hyvin samaan tyyliin, ja joskus tuntuu olevan yhdentekevää, onko jokin tuote esillä missäkin blogissa, mediaportaalissa, aikakauslehdessä, valmistajien sivuilla tai ruoka-ainetuottajien reseptiartikkeleissa. Tällaista tietynlaista muun sisällön ohella olevaa mainontaa (vaikka tekijä oikeutetusti seisoisikin tuotteen takana) vaan tulee joka tuutista, eikä se herätä enää mielenkiintoa.

  Blogeissa toki tulee usein esille henkilökohtainen ja joskus kriittinenkin kokemus tuotteesta/palvelusta/matkasta, mutta harvoin sekään minua kiinnostaa. Tai juttu pitää olla todella selkeästi kirjoitettu ja asiaan suhtauduttu analyyttisesti…

  Ehkä yhteistyöpostausten mielenkiinnottomuuteen vaikuttaa juuri se, että ne kuitenkin usein menevät tuote/palvelu edellä, vaikka tuote olisikin osa bloggaajan arkea? Ja niistä tulee helposti itseään toistavia postausrakenteita? Eli niissä ei ole mitään yllättävää? On täysin ok, että bloggaaja saa itselleen korvauksen yhteistyöstä. Ehkä juju onkin siinä, että miten lukijoiden edes se neutraali asenne saadaan käännettyä taas uteliaisuudeksi…

  No, itse tosiaan skippailen yhteistyöpostauksia, toiset inspiroituvat suurestikin, toiset ovat muuten vaan kiinnostuneita lukemaan ja toisia ärsyttää. Lukijoita on moneen junaan:)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 17:58

   Hmm, mielenkiintoinen ajatus. Miten yhteistyöpostauksia sitten mielestäsi kannattaisi rakentaa? :) Ihan oikeasti mielenkiinnosta haluaisin tietää, asia kiinnostaa mua valtavasti :)

 • Reply Aura Monday, March 20, 2017 at 15:51

  Yhteistyöpostauksissa ei ole mitään pahaa ja parhaassa tapauksessa lukijoille suositellaan hyviä tuotteita, jotka jäävät oikeasti käyttöön. Itse koen äärimmäisen helpoksi, jos joku bloggaaja tekee ko tuotteesta arvostelun tyyppisen postauksen, ja sitten on helppo miettiä sopisiko tämä minullekin. Ainut miinus on, että jos blogissa vaan yhteistyötuotteet saa huomiota. Tarkoitan tällä lähinnä sitä, että bloggaajalla on esim super hyvä miekkivoide, mutta ei tätä hehkuta blogissa, koska siitä ei ole tullut rahaa. Tällä negatiivisella esimerkillä en mitenkään nyt viittaa sinuun Anna, kunhan annoin esimerkin :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 17:58

   Hmm, toi on itse asiassa mielenkiintoinen pointti. Nimittäin tässä bloggaajana jättää välillä julkaisematta jotakin hehkutusta paristakin syystä :D Esim. sain tuossa taannoin Guerlainilta mahtavan meikkivoiteen. Tykkäsin siitä valtavasti ja se jäi käyttöön. En ole siitä kirjoittanut, koska se olisi taas yksi yhteistyöpostaus, ja yksittäin se ei oikeen sovi mihinkään väliin. Ajattelin mainita asiasta jossakin kosmetiikkapostauksessa, kun sellaisen saan tehtyä :) Toisaalta mulla on myös muutama kauneustuote, jotka on ollut musta aivan mahtavia, ja olen niistä maininnutkin. Aina tulee sellaisia “miksei tästä ole kerrottu, että on yhteistyö” jnejne. kommentteja. Vaikka siis tuote olisi omalla rahalla ostettu :D Tai kun vaikka kirjoitan Johannasta niin välillä tulee hieman jänniä kommentteja, vaikka maksan Johannalle kuten kaikki muutkin. Jotenkin bloggaajana on tullut varovaiseksi minkään kehumisen kanssa, koska kuitenkin siitä aletaan syyttelemään piilomainonnasta tms :D Tää on ihan hassua, mutta oon pari kertaa huomannut, että oon jättänyt jonkun jutun kehumatta näistä syistä.

 • Reply Sari Monday, March 20, 2017 at 15:58

  Kai se vaan on niin että asiat taitavat olla joillakin ihmisillä liian hyvin, että täytyy sitten aina olla sitä valittamisen aihetta. Onhan se aivan kamalaa, kun meidän verkkokalvoillemme hyppää jokin ei kiinnostava-postaus. Joutuu klikkaamaan ja ärsyyntymään. Isot ovat ongelmat nykyään. Sen sijaan voisi miettiä, että aika mahtavaa että meillä on mahdollisuus saada jostain ehkä kiinnostavasta/hyödyllisestä asiasta tietoa/toisen ihmisen kokemusta/ alennuksen.

  Sun blogi on:

  -Inspiroiva
  -Mielenkiintoinen
  -Kirjoitat persoonallisesti
  – Jaksat nähdä vaivaa blogisi eteen ja sen näkee
  – Tekstisi ovat omasta mielestäni ihanan pitkiä ja mukaansa tempaavia ja niitä aina odottaa päästä lukemaan
  – Kuvat ovat kauniita
  – Yhteistyöpostauksia ONNEKSI on, koska aika moni kiva tuote/asia olisi muuten jäänyt itseltäni pois sivistyksestä
  – Saan uutta tietoa asioista,joita en ole tajunnut edes ajatellakaan
  – Kirjoitat erilaisista aiheista – piristävää vaihtelua
  – Haluat kirjoittaa mielestäni aivan tarpeeksi henkilökohtaisista asioista/tuntemuksistasi- antaa itselle perspektiiviä omaan elämään
  – Saan pukeutumiseen ja asusteisiin uutta inspiraatiota- voin toki etsiä ensin omasta vaatekaapistani ,että löytyisikö sieltä uusia yhdistelmiä, ei kukaan pakota tilaamaan uusia
  – Sinulta voi kysyä neuvoa/mielipidettä asioihin täällä kommenttiboxissa
  – Tämä kaikki on mulle ilmaista

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 17:54

   Voi miten ihanaa kuulla, kiitoksia kovasti kommentistasi <3

 • Reply Maiju Monday, March 20, 2017 at 16:03

  Mä oon aina vähän kaksijakoisilla mielin kun lukemissani blogeissa on yhteistyöpostauksia. Oon sitä mieltä, että kiva että niitä on, tietyissä määrin, mutta esimerkiksi viime viikolla mungolifen blogissa ei kummemmin ollut muuta kuin yhteistyöpostauksia, ja itselle jäi ainakin semmoinen maku suuhun, että olisiko blogissa mitään sisältöä ilman näitä yhteistyöpostauksia. Toki tiedän että näin ei ole, vaan kyseessä oli vain epäonnistunut aikataulutus kampanjoiden suhteen ja blogissa on muutakin sisältöä, mutta jos tulisin uutena lukijana mukaan ja lukisin viikon postaukset alkumauksi, niin en kyllä jäisi lukemaan seuraavaa viikkoa.
  Toivottavasti ymmärrät mitä haen takaa, etkä ota kommenttia pahalla.

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 17:53

   Hmmm, mutta mitä väliä sillä on, onko ne yhteistyöpostauksia vai ei? Jos ajatellaan viikkoa kokonaisuutena? Siellä oli yksi vakuutus/pankkiasioihin liittyvä postaus, joka liittyy vahvasti elämäntilanteeseeni tällä hetkellä, yksi ruokapostaus, yksi kosmetiikkapostaus ja neljä muotiin liittyvää postausta. Kaiken kaikkiaan 7 postausta viikossa, joissa vaihteli aiheet, ne oli kaikki melko pitkiä ja panostettuja, ja ne on niistä aiheista, joita on toivottu. Miksi sillä siis on merkitystä, että ne on osa toteutettu yhteistyössä? Mua oikeasti kiinnostaa.

   Miksi olisi eri asia, jos olisin kirjoittanut (ilman apua ja tietoa) vaikka mun vakuutusjutuista, joista on kysytty, mun asuista, mun lempigranoloista ja uudesta kosmetiikkasarja-löydöstä? Siis en missään nimessä ajattele, että tarkoitat pahalla, mutta mua oikeasti vain kiinnostaa, että miksi tilanne olisi mielestäsi eri? Jos siis olisin kirjoittanut vaikka Aktiasta puoli vuotta sitten (ilman tätä kaikkea valtavaa lisätietoa, jonka olen saanut yhteistyömme kautta), ja kirjoittanut kosmetiikkatuotteista, jotka olisin ostanut itse ja vielä samoista granoloista, joiden Foodin-raaka-aineet olisin ostanut itse. Jos postauksen sisältö olisi melko lailla sama, mutta siitä puuttuisi linkki ja yhteistyömerkintä. Niin eikö tuollainen viikon kattaus olisi susta kuitenkin mielenkiintoinen? Eli se on paha vain koska oli paljon yhteistyöpostaus?

   Samaan tavallaan liittyy linkit vaatteideni perässä asupostauksissa. Jos ei halua samantyyppistä, linkkiä ei tarvii klikata auki ja ostaa tuotetta. Mutta mitä jos on etsinyt juuri samantyyppistä vaatekappaletta? Eikö olekin helpottavaa kun tietää, mistä sellaisen saa? Miksi se on jotenkin huono asia siinä? Jos kuitenkin asupostaus olisi muuten 100 % samanlainen ja tuotelistauskin siinä perässä, mutta ainoastaan nyt siinä on samojen tai samanlaisten vaatteiden hankintapaikat ilmoitettu myös? Tähän mä tavallana kaipaan perusteluja :) Sillä uskon, että suurin osa piti kuitenkin aiheina ja sisältöinä edellisviikon postauksia mielenkiintoisena, mutta niissä joistakin ärsyttävää oli VAIN se, että ne oli yhteistyönä toteutettua.

   • Reply Ninni Monday, March 20, 2017 at 18:35

    En oo alkuperäinen kirjoittaja mut vastaan tähän kohtaan silti :) omalla kohdallani en oikeastaan luota siihen, että mainostetut tuotteet – mikäli ovat tehty yhteistyössä – ovat yhtä aitoja kokemuksia kuin omalla rahalla ostettu tuote. Jotenkin ajattelen, että kun täytyy tehdä mainospostaus, niin positiiviset puolet ylikorostuvat. Postaus on usein myös hyvin mainosmainen. Jos tuote on omalla rahalla ostettu, niin voi täysin vapaasti sitten myöa kertoa tuotteen kaikki puolet. Ehkä myös pohtii, olisiko postausta tehty laisinkaan, jos siitä ei bloggaaja saa rahaa.

    Minäkään en siis tarkoita pohdintoja pahalla, vaan yritän avata, miksi selkeät mainokset ei niin kiinnosta tai herätä luottamusta. Toisaalta huomaan että useat kauneudenhoitojutut kiinnostavat joten ehkä kyse on myös siitä, että ns mainokset tippuu usein kategoriaan, joka ei itseä kiinnosta ja siksi tuntuu turhilta :) eli ei ne yhteistyöpostaukset täysin huonoja ole aina.

    • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:40

     Tuo on jännä ajatusmaailma. Koska itselläni menee usein juurikin toisin päin. Olen tyytyväinen Aktian asiakas 10 vuotta – kirjoitan siitä blogiini. Olen tyytyväinen Foodinin tuotteiden käyttäjä – kirjoitan siitä blogiini. Eli en koe mitenkään niin, että mun “täytyy” kirjoittaa mitään, vaan musta on kivaa tuoda tietyt lempituotteet esille. Sitten taas jos on joku uusi tuote, niin kirjoitan siitä vain jos se miellyttää mua :) Tästä lisää itse asiass uudessa postauksessa tänään illalla :)

     • Maiju Thursday, March 23, 2017 at 10:59

      Mä oon itse blogien suurkuluttaja ja ymmärrän teidän homman inspiroida ja saada ihmisille tietoon omia kokemuksianne tietyistä palveluntarjoajista ja siis oon sunkin blogin kautta päätynyt joskus jotain ostamaan, tai ainakin etsimään vastaaanlaista. Mutta kun alalla näkee aika räikeääkin mainontaa, enkä tarkoita nyt sun blogia tässä, ja ihmisiä joiden blogi on pelkkää mainosta, niin jotenkin on ruvennut kyyniseksi kaikkia mainoksia kohtaan ja miettii mikä oikeasti on omaa mielipidettä ja mikä maksettua. Plus itseäni aina epäilyttää jos kaikki on aina mahtavaa ja upeaa ja paras tuote ikinä. Kiitos siis tuosta viimeisimmästä postauksesta, joka selvensi tätä aihetta mullekin. :)

     • Anna Sunday, March 26, 2017 at 15:32

      Kiitos :) Itsellekin silmät auennu aika hyvin tässä näissä kommenteissa aika hyvin tuolle negatiiviselle suhtautumiselle :)

 • Reply Annika Monday, March 20, 2017 at 16:11

  Tää on mielenkiintonen aihe! Ihan selvästi jakaa porukkaa kahteen leiriin. Joskus sillon kun mainostaminen blogeissa alkoi yleistyä, oli mullakin aika ennakkoluuloinen ja nihkeä asenne niitä mainospostauksia kohtaan, koska jotenki se mainostaminen silloin tuntu tosi teennäiseltä ja tavallaan “petokselta”, kun siihen asti blogit koostuvat oikeastaan ainoastaan niistä kuulumisista ja semmosesta kaikesta arkipäiväisestä. Aika nopeasti sitä sitten kuitenkin huomasin, mihin se homma on menossa, enkä ruvennut vastaan taistelemaan! Mun mielestä on tosi hienoa että bloginpitäjät pystyvät nykyään pitämään hommaa sillä tasolla, että sitä voi kutsua työksi (kyllä, työtä, blogaaminen!! ..vaikka kaikki ei sitä taida koskaan tajuta) ja siitä saa ihan palkkaakin. Nykyään mun mielestä monissa blogeissa yhteistyöpostauksia on ihan mielenkiintoista lukea, joskin kyllä itse silti aina suhtaudun hieman kriittisesti mainokseen, oli se missä ympäristössä tahansa. Ja jos mua ei joku nimenomainen mainospostaus kiinnosta, niin jätän väliin. Tosi yksinkertaista! Ja sulla jos jollain on mun mielestä todella hyvä habitus näiden yhteistyöjuttujen suhteen: yhteistyöt on merkitty selkeäesti, seisot itse tuotteiden takana ja postauksissa mainostettavaa asiaa on tuotu esille yleensä monipuolisesti. Ja siksi mua vähän hämmentääkin tää, että tästä mainostamisesta jaksetaan jatkuvasti napista. Okei, on ihan hyvä antaa palautetta ja niin poispäin, mutta kuitenkin uskon, että enemmistö lukijoista suhtautuu mainosjuttuihin neutraalisti/suopeasti/positiivisesti, eli loppujen lopuks se hyödyttää sekä lukijoita että blogaajaa enemmän kuin se, ettei mainostusta olisi. Tai siis, kyllä mä ainakin tykkään, että tosi monesta tuotteesta löytyy jonkunlaista tietoa just esim. blogeista, jonka kautta sitten pystyy itse muokkaamaan kuvaa siitä asiasta ennen oman ostopäätöksen tekemistä. Ei mua siinä vaiheessa häiritse, että blogaaja on sen mahdollisesti ilmaiseksi saanut, jos mainostus muuten vaikuttaa rehelliseltä mielipiteeltä. Ja just toi pointti, että lukijat ei maksa tästä touhusta mitään, vaan ihan ilmaiseksi saadaan kaikkien muiden postausten OHELLA tietoa/mielipiteitä/arvioita jne. mainostettavista asioista, tekee mun mielestä tästä napinasta vähän kiittämätöntä.

  Kiitos blogistasi, postauksiasi on ilo lukea, vaikka tooooosi harvoin kommentoinkin! :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 17:48

   Kiitos paljon kommentistasi, tosi mukava kuulla :)

 • Reply Maikku Monday, March 20, 2017 at 16:11

  “Olen ehdottomasti sitä mieltä, että bloggaajien kuuluu saada työstään rahaa, mutta mones yhteistyö yms postaus oli tällä viikolla? Mennyt maku koko blogista :(“

  Niin, no mistähän taivaasta se raha tulee bloggaajille? Harva meistä on valmis maksamaan minkään lukemisesta, joten eikö pitäisi olla onnellinen, että bloggaaja saa rahaa niiltä yhteistyökumppaneilta tai mainostajilta. Ja jos ei tekstit kiinnosta, niin jättää sitten vaan suosiolla lukematta!

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 17:48

   Niin, enkä siis koe oikeaksi kiristääkään sillai “no jos en tee näitä, en postaa ollenkaan” :D Mutta se on myös tosiasia. Jos blogista en pysty nostamaan itselleni palkkaa, on mun otettava enemmän aikaa muille maksullisille töille. Silloin blogi jää taka-alalle ja todennäköisesti myös lopahtaa jossakin vaiheessa. Enkä tarkoita missään nimessä sitä niin, että bloggaaminen olisi mulle vain jotain mitä teen, jotta saisin rahaa. Vaan teen kaupallisia yhteistöitä, jotta voisin jatkaa tätä blogihommaa :)

 • Reply Outi Monday, March 20, 2017 at 17:11

  Moi! Tosi mielenkiintoinen aihe ja kiinnostavaa kuulla bloggaajan näkemys tähän myös. :) Minua eivät yhteistyö-/mainospostaukset ärsytä, mutta jätän ne lukematta tietoisesti. Koin jo noin vuosi takaperin, etten kaipaa omaan ihanan höttöiseen blogihetkeeni mainoksiani ja lopetin niiden lukemiseni. Siksi ehkäpä ainut, mikä niissä häiristee, ovat huonot/pienet merkinnät (joissain blogeissa niitä näkee!). Mainokset blogeissa ovat vain omaan silmään puhtaasti sellaista epäaidon tuntuista sisältöä, jossa harvoin erottaa bloggaajan omia mielipiteitä ja ajatuksia. Ehkä olen hieman kriittinen tässä suhteessa, kun paljon teen työssäni aihetta sivuten huomioita mm. Julkisen sanan neuvoston kanssa. :) Eli saatan olla aika marginaalilukija tässä suhteessa! :D Ja nämä mielipiteeni ovat yleisesti huomioita kaikista lifestyle-blogeista, joita olen lueskellut, ei vain (tai kaikilta osin ollenkaan) Mungolifesta. Tykkään kovasti Mungolifesta ja mielestäni näissä yhteistöissä ei ole koskaan käynyt epäselväksi, kuka siitä kirjoituksesta maksaa. :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 17:46

   Tosi kiva kuulla, kiitos kommentistasi :)

 • Reply Jemina Monday, March 20, 2017 at 17:11

  Paljon samoja ajatuksia muiden kommentoijien kanssa, että sinun yhteistyöpostauksiin voi kyllä luottaa eivätkä ne tunnu myyntipuheilta. :) Blogisi on mielestäni ehdottomasti Suomen laadukkain eivätkä yhteistyöpostaukset häiritse pätkääkään!

  Muissa blogeissa kaupallisuus saattaa kyllä ärsyttää, jos postaukseen ei ole edes jaksettu panostaa eikä tuote selvästikään liity bloggaajan elämään oikeasti. Tietyissä blogeissa kiertää samat kosmetiikkatuotteet tai karkit tai matot, ja pahimmillaan tuotetta ei ole edes kokeiltu vaan siitä on muutama kuva ja merkin omia lupauksia tuotteesta. Eli iso kiitos sulle että jaksat näihin panostaa! :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 17:46

   No tuota laadukkainta en missään nimessä allekirjoita, mutta kivaa, että olet sitä mieltä :) Kuten sanottua, jatkossakin tulee mulla olemaan kaupallisia yhteistöitä, mutta etuna on ehkä se, että ne ovat yksittäisesti sovittuja, eikä osia laajempaa kokonaisuutta, joten ehkä toivottavasti ainakin ovat myös eri aikaan kuin muissa blogeissa tai eri yrityksiltä kuin muissa blogeissa näkyvät mainokset :)

 • Reply Satu Monday, March 20, 2017 at 17:13

  Minulla ei ole sinun yhteistyöpostauksia mitään vastaan, koska teksteistäsi saa kuvan, että olet oikeasti perehtynyt tuotteeseen ja seisot sanojesi takana. Mikä ei kyllä päde kaikkiin blogeihin, monet varmasti niputtavat kaikki vastaavat yhteistyöt blogista riippumatta yhteen, vaikka toteutuksessa on paljon eroja. Heti tulee muutama suosittu blogi mieleen, jossa esim. kosmetiikkaesittelyt sisältävät lähes pelkästään suoria lainauksia myyjän mainoslauseita, ilman mitään rehellisiä omakohtaisia käyttökokemuksia. Luen mielelläni rehellisiä pidempiaikaisia käyttökokemuksia, mutta nopeasti kyhätyt mainoslauseet eivät herätä luottamusta tuotteen todellisesta laadusta. Esim. Karkkipäivä-blogin kosmetiikkaesittelyt ovat rehellisyydessään ja perusteellisuudessaan vertaansa vailla hyvällä tapaa. Perusteellisen tuote-esittelyn tekemiseen menee aikaa ja siitä kuuluukin saada korvaus, kun taas nopeat maksetut mainokset vailla omakohtaista kokemusta tuntuvat epärehelliseltä huijaukselta. Luen valikoiden ne yhteistyöt, jotka kiinnostaa :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 17:45

   Näinhän sen kuuluisikin mennä. Valikoiden itselleen sopivat postaukset :) Ja itse ainakin pyrin aina siihen kosmetiikkapostauksissa, että siellä on sitä yrityksen antamaa tietoa (esim. ainesosista, vaikutuksesta jne.), mutta samalla omia kokemuksia. Ja varaan aina tuotteiden saamisesta postaukseen aika pitkänkin ajan, että ehdin oikeasti kokeilla tuotteita kunnolla, enkä vaan kerran iholle lätkien.

 • Reply Karo Monday, March 20, 2017 at 17:15

  Yhteistyöpostaukset ei ainakaan sun kohdalla ärsytä, koska niissä on usein myös jotain “oikeeta” sisältöä eikä vaan mainosta. Ne myös on usein tehty huolella ja lukijaa ajatellen.

  Yhteistyöpostauksista tulee kuitenkin välillä vähän sellainen hämääntynyt tai hämmentynyt olo, en tiedä miten sitä oikein kuvaisi. Eikä se siis ole mitenkään paha asia, esim. tänään ostin sellaisen Cloettan apricot -patukan kun olit siitä kirjoittanut. Lähinnä yhteistyöpostauksista jää miettimään, että olisiko postausta tullut ilman yhteistyötä. Esimerkiksi nyt tää Aktia. Oon lukenut sun blogia jostain niistä ajoista, kun olit muuttanut juuri Ausseihin eikä tän aihepiirin postausta oo aiemmin ollut (/tainnut olla). Totta kai saa uudistua ja motivoitua eri asioista, mutta lähinnä tässä nyt alkoi mietittyttää, että oliko se motivaattori rahallinen yhteistyö. Tietysti rahastakin saa motivoitua, jotenkin siitä vaan miettii, että onko blogin sisältö jollakin tavalla ostettavissa ja jotenkin ne ei-yhteistyöpostaukset tuntuu aidommilta, koska ne ei oo rahan motivoimia. En tiedä, oliko esimerkki huono tai muuten tuoda ajatustani ilmi, toivottavasti siitä kuitenkin selvisi se, mitä ajan takaa.

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 17:43

   Niin, itse asiassa Aktia on ehkä niille yllätys, jotka eivät lue kommentteja, koska en ole ehkä koskaan asiasta kirjoittanut postauksen muodossa. En ole kokenut, että mulla on tarpeeksi tietoa, että voisin jakaa sitä blogissa omin nokkineni. Kuitenkin asiasta on kommenteissa mainittu useampaan otteeseen, muistan erityisesti Kiinassa ollessani vastasin raskausaikana matkustamiseen liittyen Aktian vakuutuksesta :)

   Lisäksi nyt kun vauva-asiat on ajankohtaisia, niin multa on kyselty raskausajan vakuutuksesta ja matkustamisesta. Ja yleisesti ottaen multa on kyselty matkavakuutuksista koska reissaan paljon. Näiden pohjalta tällainen idea yhteistyöstä on syntynyt, varsinkin kun Aktiaa kehun jatkuvasti kaikille ystävilleni, ja moni ei edes tiedä yrityksestä, kun se ei ole yksi “isoista” Suomessa. Motivaattori ei missään nimessä siis ollut rahallinen, vaan nimenomaan siinä, että tää on mulle ainakin tosi ajankohtainen ja mielenkiintoinen aihe. Toki se on myös aikaavievää yhteistyö, jonka takia minusta ei ole vääryyttä siinä, että se on myös kaupallinen yhteistyö :)

 • Reply Karo Monday, March 20, 2017 at 17:16

  * osasinko muuten tuoda ajatustani ilmi

 • Reply J Monday, March 20, 2017 at 17:24

  Itseä jaksaa ihmetyttää suuresti tämä kiukku yhteistöitä kohtaan. Itse olen jo pitkään suhtautunut Mungolifen kaltaisiin blogeihin kuin naistenlehtiin, paitsi, kuten mainitsit, etuna sisällön maksuttomuus. Ketään ei kuitenkaan tunnu ärsyttävän koskaan se fakta, että naistenlehtien kaikki sisältö on kaupallista, ja toimittajilla tuskin on suurta sananvaltaa siihen, onko tuote josta he kirjoittavat heidän mielestään oikeasti hyvä, eiköhän sielläkin joku maksa ko tuotteen esittelystä. Jos olisit blogin sijaan perustanut naistenlehden, olettaisin rutinan olevan huomattavasti vähäisempää, vaikka miksi? Etenkin nykyään, kun yhteistyöt on vielä erikseen aina ilmoitettu, voi halutessaan suhtautua sisältöön skeptisemmin – mutta ei siitä nyt herranjestas ärsyyntyä tarvitse. :D Sitä kun nyt voi valita mitä blogeja lukee,ja kuten mainitsit, sinun postauksistasi tulee se vaikutelma,että seisot kehujesi takana, oli kyseesässä sitten maksettu tai maksuton kehu.

  Mielestäni on vain ollut siistiä katsella sivusta, kuinka tästä on harrastuksen kautta pystytty luomaan toimiva bisnes, etenkin kun kyse on vielä naisvaltaisesta toiminnasta, johon bisnesälyä harvemmin ikävä kyllä liitetään. Siskoja pitäisi kannustaa eikä lytätä, ei se ole itseltä pois vaan päinvastoin, avaa vaan enemmän ovia kaikille!

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 17:40

   Voi kun useammalla olisi tuo asenne! Kiitos kommentistasi! <3

 • Reply K Monday, March 20, 2017 at 17:26

  Täällä on muilla ollut hyviä pointteja, lisäisin tähän oman ärsytykseni juuret (koska kyllä, muakin ärsyttää ne yt-postaukset välillä): miksi bloggaaja saa helvetin kalliin seerumin, pidennykset ja mikroneulasimen kun MÄ en saa. Eli kateus, sen voin myöntää! Mutta hei, mä olen valinnut tehdä perinteisiä töitä joissa ei saa tuotteita, vaan pelkkää rahapalkkaa.

  Toisekseen jos yt-postauksia on paljon saman kuun aikana tai jos sama yritys/tuote näkyy muissakin lukemissani blogeissa, niin ärsyttää. Tälle sä yksittäisenä ihmisenä voi mitään.

  Ehkä me lukijat ollaan kuin iso työyhteisö, jossa on välillä perseeseen ammuttuja karhuja jotka valittaa, vaikkei se olis lainkaan sun syy että niitä ärsyttää. Se ei ole oikein, ja säkin saat siitä valittaa ja hakea sille selityksiä!

  Sulla oli tosi hyvä pointti kun summasit viikon postausaiheet yhteen, en usko että suurin osa ajattelee aiheita kokonaisuutena. Ja ihmiset vois joskus sanoa suoraan, jos ne on kateellisia tuotteesta, jonka olet saanut, eikä vinkua ;) Kiitos, kun suosittelet Aktiaa (en ole harkinnut!) ja kiitos vielä siitä BookBeatin koodista, ihan paras :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 17:39

   Hahaha, ihana kuulla noin avoin vastaus, kiitos siitä :)

   • Reply K Monday, March 20, 2017 at 20:02

    Ja apua, siis en ole harkinnut Aktiaa AIEMMIN ennen sun postausta. Kuulostinpa töykeältä kun toi oli jäänyt välistä :D
    Jep, tuli aika avoimesti ja säästelemättä, mutta siis pidän blogistasi ja ymmärrän, että tämä on sun työtäsi. Yhteistyöt kuuluu asiaan mielestäni :)

    • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:44

     Kiva kuulla, että tykkäät ja asiallisesti saa antaa ihan säästelemättä kritiikkiä :)

 • Reply C Monday, March 20, 2017 at 17:36

  Mielestäni osa yhteistyöpostauksista on selkeästi “juosten kustuja”. Anteeksi hirveä ilmaukseni, mutta tältä minusta usein tuntuu. Samat fraasit toistuvat ja nimenomaan niistä välittyy usein se, että ovat tehty ainoastaan rahan vuoksi. Esimerkiksi pidän hyvin erikoisena sitä, että olet mainostanut alkoholia raskaana ollessasi. Tämä ei vaan minulla käy järkeen mitenkään. Tykkään myös yksinkertaisesti vain lukea ennemmin kuulumisia ja ns arkisia postauksia. Jos kuitenkin yhteistyö on oikeasti mielenkiintoinen ja huolella tehty, ei se herätä minussa mitään negatiivista. Rahapuoli ei siis liikuta minua pätkääkään, vaan se että postaukset on usein tehty huolimattomasti ja tuntuu, ettei bloggaaja todellakaan seiso sanojensa takana. Mainostetut tuotteet harvoinkaan näkyvät enää kovin usein postauksissa mainostamisen jälkeen (toki poikkeuksia on, kuten tässä postauksessa mainitsemasi asiat), mutta esim Nelly -vaatekauppaa et ole enää lainkaan maininnut kun ilmeisesti yhteistyönne on päättynyt. Vastaavia esimerkkejä on pilvin pimein. Lisäksi minulle on rehellisesti sanottuna jäänyt joskus epäselväksi, mitkä ovat mainosta ja mitkä eivät (esim taannoinen Haikon kartanon loma ja muutamat remonttipostaukset ).

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 17:39

   Itse asiassa Nellyn kanssa yhteistyö on edelleen jatkuvaa, sama affiliate-ohjelmaa Nellyllä on edelleen ja olen siinä edelleen mukana :) En vaan ole hetkeen sitä itsekään käyttänyt, sillä Nellyn omista vaatteista olen ehkä kasvanut jo ohi ja ehkä itsekin kyllästyin ja vaihdoin enemmän ASOSiin ja Zalandoon, joita olen viime aikoina tuonut postauksiin.

   Viinin mainostamista raskaana en näe mitenkään outona, kun tosiaan monesti mainitsin, että kyseessä on pidempiaikainen yhteistyökumppani ja raskausaikana en juo viiniä. Kuitenkin mun historialla Viiniblondeissa ja yleisesti monen vuoden hyvin viinimyönteisellä ajatuksella on mielestäni täysin luonnollista mainostaa viiniä yritykseltä, joka valmistaa omia lempiviinejäni. Hieman eri asia jos olisin mainostanut upouutta viinaa, mutta mainostin viiniä, jonka tunnen :) Kyseisen yrityksen viinit kun on olleet esillä ennenkin mun blogissa ja on mulle tuttuja jo vuodesta 2011.

 • Reply j Monday, March 20, 2017 at 18:17

  Monia hyviä kommentteja täällä! Omasta mielestäni ehdottomasti postauksen alussa täytyy olla merkintä, onko kyseessä yhteistyö vai ei –> silloin voi itse jättää postauksen lukematta, jos niin haluaa. Yleisesti en itse oikein innostu blogien yhteistöistä ja ehkä 1/10 niistä oikeasti kiinnostaa/hyödyntää minua. Olen esimerkiksi sellainen TV:n katselija, että mainoskatkolla käyn vessassa/jääkaapilla/kanavasurffailen. Itse kaipaan takaisin ehkä enemmän “vanhoja hyviä blogiaikoja” kun postaukset kertoivat perus arjesta ja eivät olleet niin vakavasti tehtyjä. Toki lukijamäärät ovat kasvaneet reilusti ja kaikkea ei halua enää kertoa julkisesti. :)

  Kuten yllä joku kommentoi minustakin välillä tuntuu, että monien bloggaajien yhteistyöt ovat selkeästi “juosten kustuja”. Samat fraasit toistuvat joka paikassa ja vaikuttaa siltä, että ne on kopioitu suoraan yhteistyökumppanilta. Ja mietityttää onko postaus tehty vain rahan vuoksi. Myös monessa blogissa samat tuotteet kiertävät parin viikon ajan. Toki tässäkin vastuuta on firmalla, joka tekee yhteistyön bloggaajan kanssa. Ja olen myös miettinyt tulisiko postauksia ollenkaan blogeihin kyseisinä päivinä, jos yhteistyöpostauksia ei olisi julkaistu.

  Itse en jaksa myöskään innostua asukuvista, jonka lopussa on usea linkki samantyylinen *täällä, *täällä, *täällä, ja *täällä ja lisäksi pidän myös *tästä, *tästä, *tästä ja *tästä. Itselle riittäisi vain kyseisen asun tiedot mitä päältä löytyy. Monesti myös tuntuu, että esimerkiksi korut/vaatteet joita on mainostettu suureen ääneen parhaiksi/ihaniksi/upeiksi/mahtaviksi niin ei näy enää koskaan muulloin missään kuvissa. Ja välillä myös jo hetken ajan päästä hehkuteen taas kuinka uusi luottotuote on löytynyt ja vanha “mainostuote” unohtuu kankkulan kaivoon.

  Muutaman kerran kohdallasi on jäänyt epäselväksi onko kyseessä ollut yhteistyö vai ei esimerkiksi ekana tulee mieleen muutamat remppapostauksesi. Niissä merkintä ei mielestäni ollut selkeä. Mieleen muistuu myös yhteistyösi Ooo la la(?):n kanssa. Eikös tuotteet olleet feikkejä ja kyseisiä nettisivujakaan ei ole enää olemassa?

  Mutta joo pointtina jokainen mainostakoon omassa blogissaan miten paljon haluaa. Itseä raha asia ei häiritse. Tärkeintä, että merkintä postauksessa on selkeä ja lukija itse päättäköön lukeeko postauksen vai eikö lue!

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:38

   Mielenkiintoisia ajatuksia.

   Koen, että ainakin omassa blogissani tuon tuota “vanhojen hyvien aikojen” blogimeininkiä enemmän kuin ehkä monissa muissa. Kerron arjestani ja kaikesta hölmöstä.

   Miksi sinua ärsyttää *täältä -linkit? Samat vaatteet mulla olisi päällä ilman niitäkin ja postauksen sisältöönhän ne ei vaikuta. Jos et etsi samantyyppistä tuotetta, niin ei niitä tarvitse koskaan klikata. Ne on siinä niille, jotka haluavat saman tai samantyyppisen tuotteen ja ovat kenties etsineet sitä kauan. Helpottaa heidän metsästystään. Mä ainakin huomasin tämän tyylin monissa ulkomaisissa blogeissa ja itse tykkään siitä valtavasti. Jos näen jollakin kivan takin, tiedän mistä se on, tai mistä löydän samanlaisen. Itse asupostauksen sisältöönhän tuo ei vaikuta mitenkään. En todellakaan kuvaa sellaisia asuja, joista löydän kuvia ja linkkejä. Nuo postaukset rakentuu näin: Kuvaan asun, joka oli päällä samana päivänä tai menneinä päivinä, jolloin en ehtinyt asua kuvaamaan. Kirjoitan postauksen. Viimeisenä haen vaatteiden ostolinkit, ja sitten samantyyppisten vaatteiden linkit, koska suuri osa vaatteista on kuitenkin jo loppu kaupoista. Ja koska kaikilla on erityyppiset vartalot ja maut, erityyppiset tuotteet sopii heille. Esim. jos mulla on vaikka harmaa neule kuvassa, menen valikoimaan ja katson läpi harmaat neuleet. Linkkaan ne, joista itse tykkään. Tai sitten mulla on mielessä pari neuletta, joista olen tykännyt ja ne on mulla vaikkapa Zalandon toivelistalla. Sieltä sitten nappaan ne postaukseen mukaan.

   Ongelma siinä, että kaikki tuotteet eivät jatkuvasti näy kuvissa perustuu ainakin mulla kahteen asiaan. Viikossa mulla on n. 2-3 asukuvat blogissa. Asuja mulla on käytössä viikossa n. 7-10. En koskaan kuvaa kaikkia asuja, joten moni jää näkemättä, vaikka sitä käyttäisinki. Lisäksi varsinkin jätän kuvaamatta kaikki asut, joista on melkein samanlaiset asukuvat olemassa. En edes tiedä miksi. Kai koen sen epäinnoittavaksi, jos jatkuvasti on samantyyppisiä asuja, tai sama neule näkyy joka toisessa postauksessa. Välillä on itse asiassa hassua, että en edes halua kuvata omasta mielestäni tosi kivaa asua, koska mun mielestä hyvin samantapainen on nähty blogissa juuri vähän sitä ennen :D Tähän oon ottanut itse asiassa tarkemmin kantaa myös uusimmassa postauksessa :)

   Oohlala-yhteistyössä sain muutaman kommentin liittyen epäaitous-väittämiin, mutta oma valkoinen laukkuni on autentisoitu oikeaksi, eikä mulla ainakaan ole mitään negatiivista kokemusta kaupan kanssa asioinnista. En itse asiassa edes tiennyt, että ko. kauppaa ei enää ole olemassa. Harmi, jos siellä oli taustalla jotakin tällaisia ongelmia, mä en niistä tosiaan mitään tiennyt, ja autentikoin laukkuni itse, ja se on aito :)

   • Reply j Monday, March 20, 2017 at 18:57

    “Koen, että ainakin omassa blogissani tuon tuota “vanhojen hyvien aikojen” blogimeininkiä enemmän kuin ehkä monissa muissa. ” Kyllä tämä on totta!
    Kommenttini oli enemmän yleisiä ajatuksia aiheesta, eikä kaikki niinkään sinun blogiasi koskevaa. :) Esimerkiksi olen huomannut, että moni blogi on mennyt siihen, että palkataan ammattikuvaajia ja vartavasten mennään paikkaan X kuvaamaan ja lisäksi saman päivän aikana kuvataan monet eri asut. Tuntuu, että moni heistä ajattelee vain, että miten blogiin saa hienoja kuvia ja mikä näyttää hyvälle kamerassa. Minusta sinun asukuvat ovat “lukijaystävällisiä” ja uskon, että asut todella ovat olleet päälläsi, eikä vain kuvattu blogia varten! :) Tykkään myös kaikista arkisista kertomuksistasi! Sinusta saattaa tuntua, että meitä lukijoita ne perus höpötykset eivät kiinnostaisi niin kiva, että jaksat silti
    niistä kirjoittaa. :)

    Kiitos vastauksestasi muutenkin! Sain lisätietoa asioista, jotka eivät lukijoille näy pelkässä normaalissa postauksessa. Tuo postauksesi rakentuminen oli kiva lisätieto jatkoa ajatellen. Se on totta, että jos en kyseisiä vaatekappaleita etsi, niin linkkiä ei tarvitse avata.

    Ehkä juuri tuo, että kun samoja asioita ei enää näy uudelleen postauksissa niin saa lukijat epäilemään tuotteiden hehkutusta/mainostamista. Perustelusi asiaan oli mielestäni kumminkin hyvä. Me lukijat vain ajatellaan kaikkia asioita niin eri tavalla kuin te bloggaajat, jotka sisältöä luotte. :D

    Lopuksi vielä, että tykkään siis kovasti kyllä blogistasi ja sitä tulee luettua viikottain. Ja yleisesti moni lukijakin saisi välillä vähän löysätä ruuveja päästään… :D

    • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:37

     Niin, tuokin on sikäli jännä juttu, että tuotakaan ei musta oikeen voi verrata :) Tai siis itse ainakin kahdehdin kovastikin upeita kuvia, joita joillakin bloggaajilla on ja mietin, että ovatko omat kuvani pettymys lukijoille. Sitten taas ajattelen, että näiden bloggaajien valtti on kauniit kuvat, mun erottuvuus ja toivottavasti valttikin on sitten teksti ja tietynlainen samaistuttavuus :)

     Kiva kuulla, että tykkäät, ja hei, on ihan ymmärrettävää ettei asioita ymmärrä samalla tavalla eri puolilta ruutua :) Itsekin tavallaan sokaistuu tälle, koska tietää, miten homma toimii ja etenee. Sitten olettaa, että tietenkin kaikki muutkin ymmärtää sen. Vähän sama kun lukee omaa tekstiä, eikä näe kirjoitusvirhettä, koska tietää, mitä siinä kuuluisi lukea. Okei, ontuva vertaus, mutta ehkä tiedät, mitä tarkoitan?

 • Reply aakk Monday, March 20, 2017 at 18:19

  Mainontaa ja markkinointia on nykypäivänä joka paikassa. Luulen, että ainakin itselleni tämä informaatiotulva aiheuttaa ärsytyksen myös blogimarkkinointia kohtaan. Nettishoppailen Zalandolla, mutta silti Zalandon tv-mainokset ärsyttää, sähköpostilistalta tulevat jatkuvat shoppailuvinkit ärsyttää, ja samalla tavalla ärsyttää Zalandon kollaasipostaukset blogeissa. Silti teen kaikkia edellä mainittuja asioita, koska tykkään tv-sarjoista, haluan alekoodit sähköpostiini ja minua kiinnostaa bloggaajien elämässä moni muu asia. Itse luen blogeja pääosin sen takia, että blogien lukeminen rentouttaa, saa seurata mielenkiintoisia persoonia, saa inspiraatiota esim. tyyliin ja matkusteluun, pääsee syventymään kiinnostaviin mielipidepostauksiin ja syvällisempiin pohdintoihin. Usein markkinoidut aiheet on kauimpana näistä mielenkiintoisimmista aiheista. Toisin sanoen sisältömarkkinoinnilliset postaukset tarjoavat helposti vähiten kiinnostavaa sisältöä blogeihin. Itseäni ei esim. usein kiinnosta postaukset kosmetiikkatuotteista, vaatekollaasit tai elintarvike-esittelyt. Niin kuin joku toinen kommentoija sanoi, mainostulva aiheuttaa usein sen, että bloggaajan henkilökohtaisuus jää vähemmälle. Ja juuri se henkilökohtaisuus kiehtoo. Toisaalta itseäni kiinnostaa sun blogissa esim. vakuutus-, puhelin- ja matkusteluaiheiset yhteistyöpostaukset. Asupostausten vaatelinkit on myös kätevä keino markkinoida lukijan näkökulmasta. Blogimarkkinoinnissakin laatu ratkaisee.

  Ongelma blogimarkkinoinnissa syntyy mielestäni siinä vaiheessa, kun samat yhteistyökumppanit alkaa pyöriä useissa blogeissa. Esim. Indiedaysin kamppiksista menee maku, kun samaa tuotetta hehkutetaan parin päivän sisällä neljässä seuraamassani blogissa. Tällainen markkinointi ei ole kovin uskottavaa. Tulee mielikuva, että postaus tehdään ensisijassa rahan takia, ei sen takia, että nimenomaan halutaan tehdä postaus kyseisestä aiheesta/tuotteesta. Blogien kaupallistumisen alkuvaiheessa yhteistyöpostaukset oli myös toteutettu melko laaduttomasti, esim. niin, että vaatekollaaseja tuli joka viikko (vaikka yhteistyöpostauksia ei muuten ollut). Tällöin nämä kollaasit hyppäsivät aika pahasti silmään muusta sisällöstä, ja tämän jatkuvan kollasitulvan takia meni vähän luotto blogimarkkinoinnin sisältöön. Olen myös samaa mieltä monen kommentoijan kanssa siitä, että yhteistyöpostaukset on monessa blogissa melko yksipuolisia. Tuotteesta ei löydetä mitään negatiivista (ymmärrän, että tuotetta ei mollata, kun yritys maksaa sen markkinoinnista, mutta eikö tuote”arvosteluissa” ole kyse juuri rehellisestä käyttökokemuksesta). Tästä syystä tykkään, kun olet joissain postauksissa hehkuttanut jotain tuotetta maasta taivaisiin (rehellinen mielipide) ja lopussa maininnut, että tuotteet ovat melko suolaisen hintaisia (rehellisyys). Itse en nää blogimarkkinoinnin ärsytystä kateutena. Ihailen bloggaajia, ja koen, että teidän kuuluu saada korvaus tekemästänne työstä. En koe olevani negatiivisella tavalla kateellinen, enkä koe, ettei bloggaaminen olisi oikeaa työtä. Silti tietynlainen blogimarkkinointi ärsyttää silloin tällöin edellä kuvatulla tavalla. Luen kuitenkin mielummin yhteistyöpostauksia kuin maksan blogeista.

  Sun blogissa kaupallisuus on musta toteutettu hyvin, paremmin kuin monessa muussa seuraamassani blogissa. On kiva kuulla, että todella seisot kaiken markkinoimasi takana, ja rohkenet kirjoittaa aiheesta tällaisen postauksen. On myös kiva, että sulta saadaan myös niitä ihan tavallisia kuulumispostauksia, eikä niin, että 99% blogin sisällöstä on toteutettu yhteistyössä jonkin tahon kanssa (vaikka olisikin mielenkiintosia yhteistöitä). Kivaa kevättä Anna, jään innolla odottamaan vakuutusaiheisia postauksiasi!

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:51

   Kiitos tosi paljon kommentistasi, tosi mielenkiintoista pohdintaa :) Ja hurrrrjan pitkä kommentti, kiitos, että panostit asiaan :)

 • Reply Summer Monday, March 20, 2017 at 18:22

  Tämä avasi ainakin itselle yhteistyöpostauksien kokonaiskuvaa. Itse en tosin sinun kohdallasi ole niitä koskaan paheksunut tai kyseenalaistanut. Yksi syy miksi palaan aina lukemaan blogiasi, on taito tehdä postauksista mielenkiintoisia – oli ne sitten yhteistyössä tehtyjä tai ei. Monesti kerrot postauksissa kuulumisia ja arjen tarinoita, joita ainakin itse tykkään lukea. Yhteistyöpostaukset eivät tunnu mainoksilta, vaan juuri siltä että seisot oikeasti niiden takana.
  Nykypäivänä monet yhteistyössä tehdyt postaukset ovat kuin suoraan katalogista, joista mielestäni puuttuu monesti se kosketuspinta.
  Jatka samaan malliin ja hurjasti vielä onnea niin vauvasta kuin naimisiinmenosta. Kommentoin liian harvoin, mutta ajattelin nyt kuitenkin taas aktivoitua :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 18:29

   VOi kiitoksia :) <3 Ja olisi ihanaa, jos kaikki kivat lukijat aktivoituisi! Vaikken aina vastaakaan kommentteihin, luen ne aina, ja ne on myös itselle tietynlainen onnistumisen mittari ja ajatus siitä, miten blogissani olen onnistunut viime aikoina. Tärkeitä mulle, vaikken aina henk.koht. vastaakaan :)

 • Reply Henna Monday, March 20, 2017 at 18:43

  Itseäni yhteistyöpostaukset eivät häiritse, jos ko yritys kiinnostaa ja haluan lukea lisää niin jatkan, jos yritys ei niinkään kiinnosta, jatkan lukemista ihan uteliaisuudesta tai jätän lukematta. Yleisesti jälkimmäistä ei käy kauheen usein, tän blogin pitkäaikaisena lukijana osaa odottaa tietynlaisia postauksia (mukaanluettuna yhteistyöpostaukset), eikä mitään ylläri-outoja yhteistöitä täällä olekaan :D Mun mielestä tässä blogissa on hyvä balanssi noissa aihepiireissä ja yhteistyöpostauksissa, mutta on niitäkin blogeja joissa yhteistyöpostauksista välittyy kuva, että bloggaaja on tehnyt sen vain korvauksen takia, ei niinkään oman blogin aihepiirin mukaisesti tai lukijoita ajatellen. Kuitenkin tämä postaus avasi asiaa enemmän, ja on hyvä että aiheesta keskustellaan.
  Ja onnea naimisiinmenosta ja tulevasta vauvasta!

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:34

   Kiitoksia kovasti :)

 • Reply Marttah Monday, March 20, 2017 at 18:49

  Mua ei haittaa ollenkaan mainospostaukset, mutta en lähtökohtaisesti lue niitä, koska ne on mun mielestä tylsiä. Koskee niin sun blogia, kuin muitakin blogeja. :) Mainoksia tulee muutenkin joka tuutista ihan liikaa, joten en klikkaa niitä postauksia enää ollenkaan auki, paitsi tietysti silloin, jos näen heti, että mainostettava tuote kiinnostaa minua erityisesti. En itsekään jaksa juuri selailla nettikauppoja, joten en sen takia jaksa myöskään katsoa esim. kollaaseja nettikaupoista missään blogissa. Sen takia onkin tosi hyvä, että yhteistyö lukee heti postauksen alussa. :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:34

   Mutta noinhan sen kuuluukin mennä! :) Että lukee itseään kiinnostavat jutut ja skippaa ne, jotka ei kiinnosta :) Eihän tätä ole mahdollistakaan tehdä niin, että miellyttää kaikkia ja että aiheet kiinnostaa kaikkia :)

 • Reply Ralenius Monday, March 20, 2017 at 18:50

  Pakko kommentoida! Siis olet ainoa blogi, jonka yhteistöistä oikeasti NAUTIN. Voin luottaa 100% että suosittelemasi tuotteet oikeesti on hyviä. Olen blogisi ja postauksiesi myötä tilannut vaikka mitä, viimeksi juuri sitä suosittelemaasi kasvogeeliä. Sitä odottelen saapuvaksi. :) Osto- ja kokeiluhimoisena välillä ihan odotankin uusia tuotesuositteluja. Olen lukenut vuosia blogiasi ja havainnut monta (siis oikeasti MONTA!) tuotetta hyväksi sinun suositteluistasi. En ole pettynyt yhteenkään suosittelemaasi tuotteeseen. Ja vielä, olen koukuttanut myös siskoni tilailemaan/kokeilemaan sun suosittelemia juttuja. Molemmat nykyään siis vakiolukijoita ja todella nautimme yhteistyöpostauksista.

  Teet aitoa blogia, ja olet blogimaailman timantteja näiden yhteistyökumppaneidesi kanssa. Kiitos Anna että suhun voi niissä AINA(!) luottaa :)

  • Reply Ralenius Monday, March 20, 2017 at 18:59

   Ja on kai sanomattakin selvää, että mun mielestä yhteistyöpostauksia ei ole todellakaan liikaa! Blogimaailman timantilla tarkoitan sun blogia ylipäätänsä, sisältö on ihan täyttä priimaa ja kaikkea on juuri sopivasti. Luen päivittäin mungolifeä- ja babya :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:35

   Tosi kiva kuulla, kiitoksia paljon kommentistasi :) <3

 • Reply Laura Monday, March 20, 2017 at 19:02

  Minua ei ainakaan haittaa rehelliset yhteistyöt, affiliate linkit, alekoodit jne. Päinvastoin, minusta on oikein hyvä, että bloggaaja saa tuotteen esille tuomisesta palkkion. Minua ei haittaa, jos bloggaaja saa affiliate linkin kautta ostamastani laukusta muutaman sentin itselleen, sillä ilman bloggaajaa en välttämättä olisi koskaan ko. tuotetta nähnyt.

  Hyvänä esimerkkinä toimii youtubessa “meikkigurut”. Olen saanut näiltä guruilta aivan hirveästi meikkaukseen ja kosmetiikkaan liittyviä vinkkejä ja kertaakaan en ole ollut pettynyt tuotteeseen, jota luotto meikkiguruni suosittelee. Mielelläni ostan hänen affiliate linkkien kautta meikkini, koska olen kiitollinen siitä, että hänen suosituksien ja arvioiden ansiosta minun ei tarvitse tehdä enää hukkaostoksia kosmetiikan suhteen.

  Pitää muistaa, että bloggaajilla ja tubettajilla on todella korkea markkina-arvo, joten olisi bloggaajalta/tubettajalta täysin typerää antaa mainostilaa tai suositella tuotteita ilmaiseksi, sillä yrityshän saa siitä muuten kaiken hyödyn. Esimerkiksi youtubessa on paljon vaikutusvaltaisia meikkiguruja, joiden suosituksien avulla hyviä tuotteita myydään satoja tuhansia kappaleita. Ihan oikein, että silloin tästä saadaan myös asiallinen korvaus.

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:38

   Niin, tuokin on mielestäni tärkeä aspekti. Todella suosituilla bloggaajilla (enkä siis tarkoita itseäni vaan ulkomaisia blogeja) on sellainen tilanne, että osa heidän omaisuuttaan on heidän luja brändiarvonsa, ja sen ulottaminen ilmaiseksi on tavallaan hölmöä :)

 • Reply annamanna Monday, March 20, 2017 at 19:02

  On kiva että yhteistyöpostaukset on selkeästi merkitty, ja tottakai bloggaajien kuuluu saada palkkio tehdystä työstä! Yhteistyöpostauksissa kuitenkin herää aina epäilys, onko tuote todella niin hyvä kun ylistetään/parempi kuin muut vastaavat tuotteet, vai onko se esillä vain bloggaajalle maksetun palkkion tai muun edun vuoksi. Toki avasit ajatuksiasi tässä postauksessa aika hyvin ja vaikutat todella seisovasi mainostamiesi tuotteiden takana,
  Syy miksi luen monia blogeja, on se että niistä saa inspiraatiota ja “vinkkejä” moniin juttuihin, kuten pukeutumiseen, kauneudenhoitoon, hyviin lomakohteisiin, eri tuotteisiin jne jne. Lista on loputon! Olen arvostanut blogeissa juuri sitä aitoutta, että blogista pystyy lukemaan kuluttajan aitoja mielipiteitä jostakin tuotteesta. Jos haluan nähdä mainosmainoksia, voin tutkailla vaikkapa naistenlehtien sivuja. Blogista toivon saavani objektiivisen, rehellisen mielipiteen tuotteista, ja jos kirjoittaja on esim. taloudellisesti hyötynyt postauksesta, uskottavuus kärsii väkisinkin. Sama meininki jos vaikka lääkäri määrää jotain lääkettä ja saa samalla kyseiseltä lääkefirmalta etuja. Joo, voi olla että lääke toimii, mutta kyllä ne sidonnaisuudet vaikuttaa objektiivisuuteen.
  Itse huomaan skippaavani esityisesti jotkut hieman “huuhaa-tuotteiksi” kokemani yhteistyöt, joissa ylistetään esim. jotain kapseleita / seerumeita/ muita tuotteita joiden todellista vaikutusta on vaikea arvioida. Mutta sit esim. aktia-yhteistyö vaikuttaa mielenkiintoiselta, koska siinä voin saada lukijana paljon uutta tietoa mulle ennestään vieraista jutuista! Parhaita postauksia on kylläkin kaikki ei-yhteistyöpostaukset, ne on vaan yleensä mielenkiintoisempia jostain syystä :)

  Henkilökohtasesti oon sitä mieltä, että 4/6 yhteistyöpostausta viikon postauksista on aika paljon. Tää on kuitenkin sun blogi ja sä saat tietysti kirjoittaa just sellasia postauksia kuin haluat :) Ja kuten sanottu niin ansaitset myös palkinnon tehdystä syystä! Joten jatka samaan malliin jos siltä tuntuu mun puolesta :D ne/me jotka ei yhteistyöpostauksia jaksa lukea voi vallan mainiosti ne skipata (tai siirtyä muiden blogeihin, jos ne niin paljon häiritsee). :) En koe, että meillä lukijoilla on varaa valittaa/vaatia yhtään mitään, koska kuten sanoit, meille tämä kaikki hieno sisältö on ilmaista. Kerroinpa kuitenkin mielipiteeni kun niitä nyt kyseltiin :)

  Mukavaa kevättä:)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:39

   Kiitoksia kovasti kommentistasi, on oikeasti mielenkiintoista saada palautetta tässä asiassa :)

   Ja hei, seerumit ei oo huuhaata! :D Haastan sua kokeilemaan kuukauden! (okei, riippuu toki millanen iho sulla on, mut mun kuivalle iholle ne on ihan elinehto :D)
   (Kyllä, tämä oli tärkein osa kommenttiasi :D :D Ei ehkä, mutta oli pakko :D)

 • Reply Tuija Monday, March 20, 2017 at 19:48

  Mun mielestä bloggaajan kuuluukin saada korvaus kovasta työstään. Eli ei häiritse yhteistyöt. Kirjoitin tästäkin aiheesta äskettäin omaan blogiin ja se on totta, että lukijat kuitenkin janoaa sisältöä tänne, jota et pysty laadukkaasti tuottamaan jos joudut tekemään muuta työtä koska tunnit ovat heti blogiltasi pois. Ja sama pätee kaikkiin muihinkin suosittuihin bloggaajiin. Jos on omalla taidollaan luonut, kehittänyt ja kasvattanut näin suuren blogin, niin miksi ei olisi ansainnut korvausta? Lisäksi musta on hauska kuulla tuotteista jotka oikeesti toimii ja jotka bloggaaja on oikeesti testannut. Hienoa työtä tämän kanssa anna! :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:42

   Kiitoksia!! Ja täytyypä käydä lukaisemassa :)

 • Reply Siirirosmariini Monday, March 20, 2017 at 19:53

  Minä en ymmärrä, miksi valittaa, jos kokee yhteistyöpostauksia olevan liikaa. Eihän niitä ole pakko lukea. Merkitset mielestäni aina todella selvästi, onko kyseessä yhteistyö vai ei.

  Joten niin minäkin teen. Valikoin itseäni kiinnostavat jutut. Kun ruokapostaukset ei innosta (yhteistyö tai ei) jätän ne välistä. Kun lukijoita on paljon, niin toiveita on paljon. Joku lukee nimenomaan ne ruokajutut ja jättää jotain muuta välistä.

  Ihan niin kuin postausten sisältö ylipäätään (kaikkia ei voi miellyttää), niin yhtälailla se koskee yhteistyöpostauksia. Kaikkia ei voi miellyttää. Mutta minä myös vähän vastuuttaisin lukijoita. Älä lue, jos ärsyttää. Lue vain ne jutut, jotka kiinnostaa, joista tulet hyvälle fiilikselle. Vaikka vain ne kuulumispostaukset.

  Koska kyllä minä ymmärrän, että jollain itsensä pitää elättää ja on taitolaji rytmittää postauksia niin, että sisällöt ovat vaihtelevia ja monipuolisia. Minusta sinä olet siinä hyvin onnistunut :)

  Olen lukenut blogiasi kauan. Vuosia sitten (en edes muista milloin.. 6 vuotta sitten?) blogisi alkoi ärsyttää minua, joten jätin lukemisen vähemmälle. Mutta jossain kohtaa palasin. Ehkä aikuistuin, ehkä jokin blogissa muuttui, koska nyt tämä on ollut jo pari vuotta lemppari blogini. Pidän siitä, että on tekstiä, mitä lukea. On myös tasapainottavia kuvia. Ja jotenkin tässä on sellaista elämän makua, mikä puhuttelee. Tykkään tyylistäsi, tai jos jokin ei täysin kolahda, siitä voi saada muuten inspiraatiota. Sinulla on kiva oma tyyli sisustaa. Ja joskus saatan sen ruokapostauksenkin lukea ;)

  Onnellista loppuraskautta ja paljon aurinkoisia päiviä sinulle! :)

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:42

   Voi vitsi, tosi kiva kuulla, että palasit ja viihdyit! Ja sekin on musta ymmärrettävää, jos välillä pitää taukoa tästä, se on ihan vaan hyväksi välillä, kun tämäkin blogi on elänyt jo niin kauan, että siihen varmasti jo kyllästyy välillä :)

 • Reply Laura Monday, March 20, 2017 at 20:00

  Minua eivät yhteistyöpostaukset haittaa yhtään! Aivan samalla tavalla kuin muidenkin postausten osalta, luen sellaiset postaukset loppuun, jotka minua kiinnostavat, oli se sitten yhteistyössä tehty postaus tai vaikkapa esimerkiksi ihan perus kuulumisista kertova postaus :) Minusta olet onnistunut hyvin siinä, että tuot blogissasi esiin tuotteita, joiden takana seisot, tai ainakin minulle tälläinen kuva on jäänyt! Monesti myös yhteistyöpostausten kautta saa jotain uusia ideoita ja tulee kokeiltua itsekin uusia juttu. Olenkin monesti saattanut testata esimerkiksi jonkin bloggaajan suosittelemaa kosmetiikkatuotetta, jos sellaiselle on ollut tarvetta. Ja rehellisesti sanottunut nyt sinun hehkutuksesi ja postauksien jälkeen, minua on alkanut myös kiinnostamaan Huawei-puhelimen osto sitten kun puhelimen vaihtaminen tulee ajankohtaiseksi :)

 • Reply Varpuslintu / viikarivartti.blogspot.fi Monday, March 20, 2017 at 20:25

  En näe yhteistyöpostauksissa mitään pahaa, kunhan bloggaaja vain tekee hyvin selväksi, mitä hän tarkalleen ottaen on saanut ilmaiseksi ja sisältyykö yhteistyöhön joitain sitoumuksia. Itsekin teen välillä blogiyhteistyötä, mutta olen antanut sekä yhteistyökumppaneiden että blogin lukijoiden ymmärtää, että kerron yhteistyön kautta saaduista hyödykkeistä yhtä rehellisesti kuin itse hankkimistani.

  Tämä lienee mielestäni olennaisinta kaupallisessa yhteistyössä: ettei bloggaajaa voi “ostaa” jonkin hyödykkeen mainostajaksi, vaan hän antaa oman äänensä ja mielipiteensä kuulua siitä huolimatta, vaikka olisi saanutkin tuotteen tai palvelun ilmaiseksi tai ehkä jopa saanut rahaa postauksen kirjoittamisesta. Toinen keskeinen pointti on se, että bloggaajan tulisi tehdä yhteistyötä vain blogin muuhun sisältöön ja yleiseen linjaan sopivien tahojen kanssa, eikä ihan minkä tahansa.

  Jotkut kokevat, että sellaiset yhteistyöpostaukset, joissa bloggaaja kertoo selkeästi, että kyse on kaupallisesta yhteistyöstä ja hyödykkeet on saatu ilmaiseksi tai postauksen kirjoittamisesta on maksettu hänelle, ovat jonkinlaista leuhkimista omalla blogimenestyksellä ja ilmaiseksi saaduilla tuotteilla ja alkavat sitten sen perusteella morkata bloggaajaa. Siinä kohtaa vanha kunnon “se on vaan kateellinen” -kortti onkin ihan kohdallaan.

  Toki yhteistyöpostausten tyyliä ja sisältöä sopiikin arvostella, jos ne tuntuvat ihan pelkiltä mainoksilta – jos bloggaaja ei oikeasti arvostele saamiaan hyödykkeitä, vaan pelkästään hehkuttaa niiden ylivertaisuutta, tai jos ne eivät ole lainkaan linjassa blogin muun sisällön kanssa.

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:47

   Niin, nää on tosi jänniä juttuja, koska toisille läpinäkyvyys on ehdotonta ja saisi olla tarkempaakin, toisille se on vain syy naljailla ja haukkua bloggaajaa ahneeksi ja brassailijaksi. Hankalia juttuja, ja hankalaa löytää tie, joka miellyttää kaikkia tässä asiassa :/

 • Reply Kuisma Monday, March 20, 2017 at 20:26

  Bloggaaminen on sikäli raakaa työtä, että kaikki elää täällä netissä ikuisesti. Varmaan kaikki yhteistyötkään eivät ole olleet ns. 5/5, vaikka varmasti tarkoitus ja pyrkimys on ollut hyvä. Itse olen jäänyt miettimään oh la laa:ta (tms) ja nestehukkaa aiheuttanutta laihdutusvalmistetta vähän ristiriitaisin fiiliksin.

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:50

   Ohlalaa-yhteistyöhön vastasinkin tuolla yllä ja siis nestehukkaa aiheuttanutta laihdutusvalmistetta? Nyt on mennyt vähän puurot ja vellit sekaisin :) Mä kokeilin tosiaan sitä yhtä nälänvähentämisvalmistetta, jota en todennut itselleni kovinkaan suurta eroa aiheuttavaksi, joten en koskaan jatkanut sitä, enkä kirjoitellut siitä enempää. Nestehukka on kuitenkin sellainen asia, joka on ollut mulla jo pitkään ennen valmistetta ja havaittiin vasta hetki sen valmisteen lopettamisen jälkeen. Itse asiassa kun käytin ko. valmistetta, taisin voida siinä mielessä parhaiten nestetasapainoon liittyen, että join enemmän kuin ikinä, koska muistin juoda ko. valmisteen takia. Nykyään mulla on vesipullo aina kotona vieressä, mutta silti usein unohtuu. Tuo nestetasapaino ja kyseinen valmistekokeilu eivät liittyneet mitenkään toisiinsa. Olen myös kuullut ko. valmisteesta monilta positiivista palautetta, mulla se ei vaan vaikuttanut nälän tunteeseen yhtään, koska mä koen muutenkin aika heikosti nälkää, ja syön oikeastaan sen mukaan kun pitää tai kuuluu, enkä saa muutenkaan syötyä liian suuria annoksia :)

 • Reply primrose Monday, March 20, 2017 at 20:37

  Hei! Ihan sattumalta juttelin tästä asiasta mieheni kanssa, kun hän aikamoisena bloginoviisina kysyi viikonloppuna, että ovatko lukemani blogit pelkkää mainostusta vai millaista sisältöä niissä oikeastaan on. Selitin siinä sit toiselle affiliate-linkeistä ja yhteistyöpostauksista sen verran kuin itsekään niistä tiedän (ja luonnollisesti just lukijan näkökulmasta) :D Mua ei häiritse yhteistyöpostaukset blogissasi. Suhtaudun niihin aika neutraalisti: jos jokin tuote tai palvelu ei itselle ole ajankohtainen, voin jättää postauksen ilman sen syvällisempää tarkastelua tai selailla sen läpi, jos kuitenkin haluan tietää lisää. Jos asia kiinnostaa enemmänkin, luen postauksen samalla mielenkiinnolla kuin esim. ihanat asupostauksetkin. Olen sitä mieltä, että tehdystä työstä kuuluu saada korvaus ja ymmärrän, että nämä yhteistyöpostaukset ovat osa tätä pakettia. Parhaimmillaanhan voi löytää jonkin uuden mahtavan tuotteen tai palvelun, jota muuten ei olisi löytänyt. Siinä vaiheessa, jos tarjonta ja tarve kohtaavat, yleensä on ihan iloinen. Mulle ei ole tullut täällä sellainen fiilis, että lukijalle tuputettaisiin jotain ja mulle on ainakin jäänyt sellainen fiilis, että teet yhteistyötä sellaisten tahojen kanssa, joihin luotat ja joista sulla oikeasti on hyvää sanottavaa. Olen lukenut blogiasi niin kauan, että vuosien varrella tää tunne on vahvistunut. Lukijana mulla on vapaus valita, tartunko johonkin suositukseen tai tarjoukseen vai en.

  Kommentoimisesta: musta on kiva kommentoida esim. ihania asuja tai esteettisesti esillepantuja herkkuja. Tykkään kovasti jutella muoti- ja tyyliasioista mutta en välttämättä puhu niistä päivittäin ystävieni kanssa. Saan paljon pukeutumisinspiraatiota blogistasi, joten usein mulla on kehuja annettavana. Pieni disclaimer: ihan aina ei kuitenkaan ehdi kommentoida eli jos jokaiseen postaukseen ei tule kommenttia, se ei suinkaan tarkoita sitä, etten asusta tai postauksen sisällöstä pitäisi tai mulla ei olisi siitä jotain kivaa sanottavaa. :D

  • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 20:53

   Kiitoksia paljon kommentistasi! On itse asiassa aina hauska nähdä sulta kommentti, koska nickisi on painunut mieleeni jo aikoja sitten, ja on aina ihanaa nähdä kommentteja pitkäaikaisilta lukijoilta :) Ja tietenkin ymmärrän, että aina ei vaan ole asiaa, eikä ole kommentoitavaa tai aikaa, mutta on aina kiva, jos vähän väliä saa muistutuksen, että jee, tuo on vieläkin matkassa mukana! <3

 • Reply Fyssari Monday, March 20, 2017 at 22:31

  Moikka Anna!

  Tähän kysymykseen halusin kantaa korteni kekoon, koska toivoit asian tiimoilta rehellistä kommentointia :) Itse saatan jo suosiolla skipata postauksen, jos näen jo heti alussa merkinnän yhteistyöpostauksesta. Miksi? Koska ne ovat mainoksia, ja mainosten tarkoitus on vaikuttaa kuluttajiin siten, että he käyttäisivät ostovoimaansa. Eli käytetään mainonnan keinoja, jotta tuotteiden kulutus lisääntyisi. Siispä mietin, mikä ero tosiasiassa on television mainoksilla, lehtien mainoksilla, byssipysäkkien mainoksilla, instagram-hehkutuksilla tai sitten blogiyhteistöillä. Suhtaudun jo alunperin mainokseen varautuneesti, koska sen tarkoitus on myydä ja silloin bloggaaja käyttää keinoja joilla lisätä myyntiä.

  En siis itse usko kateuskommentteihin, koska en minä televisiomainoksillekaan ole kateellinen. Ja ymmärrän täysin pointtisi siitä, että bloggaamiseen menee aikaa joten sillä rahoitat panostasi, mikä pn järkevää ja ihailtavaa.

  • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 06:22

   Niin, paitsi, että täälläkin on jo myönnetty tuota kateus-asiaa :) Eli vaikka sulla olisi tuollainen syy välttää mainoksia, toisissa ne aiheuttavat ärsytystä kateuden vuoksi. Syitä vältellä niitä ja ärsyyntyä niistä on varmasti monia :)

   • Reply Fyssari Tuesday, March 21, 2017 at 13:02

    Tämä keskustelu avasi juuri omaa maailmaani :D oikeesti oon niin naiivi, ettei mulle tullut mieleenkään että ihmiset voisi olla kateellisia! Kussakin työssä on omat hyvät ja huonot puolensa, sulla hyviin mennee nuo mahdollisuudet saada tuotteita/lahjoja/matkoja kokeiltavaksi ja muille raportoitavaksi. Mun työssä sitä mahdollisuutta ei ole, mut enpä sitä kaipaakaan joten en näe syytä olla kateellinen :) Mutta näistä puheenollen, ois huikean siistiä kuulla niistä Lumenen uusista söpöistä meikkipurkeista lisää. Lumene-yhteistyötä kehiin? ;)
    Mukavaa kevättä Kuopioon ja hermoja liitoskipujen yms kanssa. Keep on going the good work!

 • Reply Anna IV Monday, March 20, 2017 at 22:47

  Toteutat tyylillä nuo yhteistyöpostaukset ja tuotteet ovat joko sellaisia, että kuka tahansa voisi niitä milloin tahansa ostaa tai sitten jotain extraluksusta eli mitä voisi itsekin harkita ostavansa vasta luettuaan yhden tai kaksi arvioita tuotteesta. Kuten itsekin toteat, niin tämä ei ole pakkomielteistä tavaranmainostamista vaan valikoituja tuotteita valikoidulle yleisölle. Jos nyt alkaisit postaamaan lahjaksi saatuja vauvankärryjä, keittiömattoa, lastentarvikkeita, ja muuta “arkista”, niin kantani ehkä olisi toinen.

  • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 06:31

   Hmm, niin :) Toisaalta näkisin myös niin, että jos vaikka tietyt lastenlelut tai -tarbvikkeet olisi jotenkin erityisiä mun mielestä, niin niistä kirjoittaminen voisi tuoda niitä monille tietoisuuteen :) Eli sikäli nekin olisi mielenkiintoisia mun mielestä. Toki ne kuuluisi Mungobabyn puolelle. Ja usein sellaiset jutut ehkä tulee esiteltyä ilman yhteistyötä, arjen postauksissa.

 • Reply Anna Monday, March 20, 2017 at 23:31

  Mä oon lukenu sun blogia on off ehkä 4 vuotta. Joskus nappaa enemmän joskus vähemmän. Nyt sun elämäntilanne on mulle ajankohtainen ja kiinnostava ja huomaan lukevani ja seuraavani blogiasi enemmän. Mun mielestä olet avoin yhteistyöpostauksistasi ja se, että tuot itse asian esiin ja kirjotat siitä kokonaisen postauksen on mielenkiintoista, Mä ainakin halun lukea, miten ja miksi blogisi toimii. Avaat sitä hienosti tässä, ja mun mielestä on mahtavaa että itse etsit myös yhteistyökumppaneita – rohkeaa! Ja kaikkea en lue, kun ei muakaan tyrnit nappaa x) ja asun ulkomailla eikä täältä saa cloettaa niin selaan postauksen vaan läpi, ehkä katon kuvat ja jos ne nappaa niin pistän tuliaislistalle kun mama tule käymään. Swiss on myös mielenkiintoinen kumppani, ne on kalliimpia tuotteita niin kyllä kiinnostaa miksi toimii ja miten. Mitä yksityiskohtaisemmin sen parempi. Ja Aktia – en asu Suomessa, mutta tämä yhteistyö sai mut aktivoitumaan ja katsomaan omat vakuutukset ja kilpailuttamaan pankkeja ja palveluita. :) siis kiitos!

  • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 06:33

   No kun sen Aktia-yhteistyön idea onkin juuri tuossa, että miettii ja kilpailuttaa ja ehkä oppii uutta :) Ei kenenkään tarvii alkaa vakuutustaan tai pankkiaan vaihtamaan, jos siihen on tyytyväinen, vaan mä tuon esille sen, miksi ko. pankki ja vakuutus on mun valinta.

   Ja kiitoksia kommentistasi, juuri noinhan se menee :) paitsi älä dissaa tyrniä, se on oikeesti tehokas juttu! :D

 • Reply Anne Monday, March 20, 2017 at 23:32

  Olipas mielenkiintoinen postaus! Se on tosiaan hämmentävää miten jotkut ihmiset todella provosoituvat siitä, kun blogeissa kirjoitetaan yhteistyökuvioista. Siitä ei kyllä pääse mihinkään, että tapa jolla yhteistyöstä kirjoittaa vaikuttaa suuresti siihen miten lukijat sen kokevat. Kun tuotteen yhdistää johonkin tarinaan tai arjen ongelmaan, on mielestäni postaus heti henkilökohtaisempi eikä edes tunnu “mainokselta”. Toinen ääripää on sitten tosiaan ne mainoslinkit mainoslinkkien perään. Se on täysin eri asia.

  Olen itse löytänyt ihan mielettömiä tuotteita juurikin blogien kautta, ja sehän se perimmäinen tarkoitus onkin. Muistan esimerkiksi joskus kun mainitsit jossain postauksessa Lidlin kasvopyyhkeistä (ei tainnut olla yhteistyö mutta kuitenkin) ja ne parin euron liinat on nyt kulkeneet mun treenikassissa mukana joka päivä :D

  Itse olen aivan varma, että seisot täysin tuotteiden takana josta kirjoitat. Sen lisäksi että vaikutat todella aidolta, olen varma että niitä yhteistyötarjouksia tulee sen verran että niille saisi ihan oman bloginsa jos haluaisi joka kelkan kyytiin lähteä. Ihmeellistä, että joku voi ajatella että kirjoittelisit täällä ihan mistä vaan. Toisin sanoen, en ole itse ikinä kokenut että tämä blogi olisi mitenkään kaupallisempi kuin mikään toinenkaan.
  Summa summarum yhteistöiden perimmäinen tarkoitus on kuitenkin win win tilanne kaikille, niiden onnistuminen on vaan sitten toteutuksesta kiinni :)

  • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 06:35

   Ahh. Lidlin kasvopyyhkeet, parhaita meikinpoistoliinoja maailmassa ja soveltuu mm. nahkalaukkujen huoltoon ja ties mihin! :D Love them :D Samoin kuin LIDLin vichy, parasta maailmassa. (Tämä ei ole maksettu mainos :D)

   Ja juurikin näin, mun mielestä kaupallisista yhteistöitä voi vain hyötyä halutessaan, muutenhan ne voi jättää täysin lukematta ja skipata. Mitä vahinkoa ne silloin aiheuttaa? Ei mitään :)

   Kiitoksia kommentistasi :)

 • Reply Eeva Monday, March 20, 2017 at 23:32

  Tää on mielenkiintoinen aihe! En ehtinyt ihan kaikkia muita kommentteja lukea, joten voi olla että moni on jo samoja asioita sanonutkin :) Mutta siis, sun blogin kohdalla en ymmärrä yhtään tätä vihaa yhteistyöpostauksia kohtaan. Kirjoitat mun mielestä kaikista tuotteista/palveluista mielenkiintoisesti ja lähtökohtana on sun oma arki ja kiinnostuksenkohteet (joiden takia tätä blogia kai porukka lukee?).
  Mitä lisäarvoa esim. granolapostaukseen olis tullut, jos olisit käynyt ostamassa tuotteet itse kaupasta? Postaus oli sun tyylinen ja uskon, että olisit aiheesta voinut kirjoittaa myös ilman yhteistyötä (ja oot siitä aiemminkin kirjoittanut).
  Ihmetystä herättää myös se, että ihmiset lähtökohtaisesti kavahtaa postauksen alussa yhteistyömerkintöjä ja jättää koko postauksen sen takia lukematta. Esimerkkinä esim. viimeisin muoti/inspispostaus: miks joku aiheesta kiinnostunut jättäis postauksen lukematta vaan sen takia, että oot linkannut tuotteet kuvien alle? Luulis jokaisen olevan iloinen, että kerrot mistä näitä tuotteita voi saada! Hölmöähän se olis, että keräisit postauksen täyteen vaateinspiraatiota ja jokainen lukija googlettais tuotteet erikseen tai kyselis sulta mistä niitä saa. Linkit palvelee lukijoita siis mun mielestä erittäin hyvin :)

  Kuten muutkin sanoi, niin monet lukijat kavahtaa varmasti sellaisia kaupallisia postauksia, joissa ei ole muuta sisältöä kuin tuotteen ylenpalttinen hehkutus ja mainostus sanoilla, jotka ei tunnu bloggaajan omilta. Näissäkään tapauksissa ei mun mielestä lähtökohtaisesti oo vikana kaupallinen yhteistyö, vaan tapa kirjoittaa siitä. Näitä postauksia ei mun mielestä sun blogista kuitenkaan löydy.

  Kiitos, että tuot blogissa esille monipuolisesti mielenkiintoisia tuotteita ja palveluita! Ihanaa kuulla luotettavia arvioita tuotteista ennen ostopäätöksen tekemistä, sekä saada ideoita ihan uusistakin jutuista. Oon lukenut sun blogia jo vuosia, mutta en jostain syystä koskaan kommentoi mitään. Tykkään kuitenkin tosi paljon sun blogin monipuolisuudesta, mutta samalla hallitusta, selkeästä ja tyylikkäästä kokonaisuudesta :)

  • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 06:37

   No niin! Linkit palvelee lukijoita ja minua. Jos joku vaikka ihastuu esim. uusimman postauksen viittaan, on hänellä linkki siihen. Sen sijaan, että kaksi päivää myöhemmin sitä kysytään multa ja mä a) unohdan vastata tai b) joudun uudelleen ettimään sen. Siksi mun mielestä esim. asupostausten *linkit on vaan ja ainoastaan palvelu, jota voi käyttää tai olla käyttämättä. Ne eivät vaikuta sisältöön millään lailla :)

   Kiitoksia kovasti kommentistasi :) Blogihan ei ole millään lailla hallittu eikä selkeä, tuskin kovin tyylikäskään, mutta sillä tavoin minunnäköiseni, etten minäkään ole kaikkea tuota, vaan vähän sekoitus kaikkea melko kivaa ;D

 • Reply noora Monday, March 20, 2017 at 23:47

  Ite oon aina tykännyt sun tavasta tuoda yhteistyöpostaukset tosi läpinäkyvästi esille, ja siihä että verrattuna esimerkiksi indiesays blogeihin niin sulla ei ole ne täsmälleen samat yhteistyöt kuin muilla :) Siitä tulee heti kuva että oikeasti pidät tuotteesta, etkä vain kirjoita siitä pakosta.
  Ainoa asia mikä ehkä vähäsen on ärsyttänyt on se, jos yhteistyöpostauksia on tullut monta viikossa ja ensimmäisessä on jo monta vastaamatonta kommenttia, mutta julkaiset uuden pitkän yhteistyöpostauksen niin että edellisessä esitetyt esiteltyn asiaan liittyvät kysymykset unohtuvat. Vaikka kyllä ymmärrän, että saat blogiisi (ainakin oman huomioni mukaan) keskivertoa enemmän kommentteja, joten vastaaminen on varmasti ihan valtava urakka! Silti jotenkin tuntuu että joissain yhteistöissä kysymysten vastailu on tärkeämpää kuin esimerkiksi asupostausten kommenttien. Tästä syystä muuten erityiskiitos sulle että olet vaikkapa tässä postauksessa ehtinyt vastailla näinkin pitkillä viesteillä :)
  (Onhan sulla sentään mammaloma ja ymmärrettävistä syistä vähän muutakin puuhaa :D)

  • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 06:39

   Niin, mun kommentteihin vastailu on ihan sekoipäisen epäjärjestäytynyttä. Pitäisi tehdä sitä enemmän ja järjestelmällisemmin, mutta jotenkin se vaan jää ja unohtuu välillä ja välillä tulee joku niin mielenkiintoinen kommentti, joka aiheuttaa hirveen hingun vastata ja sitten vastailenkin epämääräisessä järjestyksessä kommentteihin :D

   Pitäisi muistaa vaan tehokkaammin ja useammin vastailla, mutta se on vaan yks mun huono tapa, että ne jää vastaamatta :/

 • Reply noora Monday, March 20, 2017 at 23:58

  Ainiin ja se pitää vielä lisätä kun klikkasin seuraavan blogin auki ja heti pomppasi mainos silmille, että mun mielestä on ihanaa ettei sun blogissasi ole niitä hiton ponnahdusikkunamainoksia jotka peittää puolet postauksen kuvista :D (meni vähän ohi postauksen aiheen mutta menkööt)

  • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 06:40

   Hahah, joo, ne on sopimuksella kielletty mun blogeista. Mä en itse siedä poisklikattavia mainoksia tai dominanssikampanjoita (tausta on mainos). Haluan, että lukija tietää tulevansa mun sivulle, eikä esim. H&M:n sivulle :)

 • Reply jemppa Tuesday, March 21, 2017 at 00:48

  Mua on blogiyhteistöissä välillä mietityttänyt se, että ostaisiko bloggaaja kyseisen tuotteen omilla rahoillaan vielä yhteistyön jälkeen? Esimerkiksi sinun kohdalla jatkaisitko Foodinin tuotteiden käyttöä, kun et enää yhteistyön kautta saisi niitä ilmaiseksi/halvalla? Todennäköisesti kyllä, sillä olet oletettavasti mm. ostostesi ja matkustelusi määrän perusteella hyvätuloinen. Entä jos tulosi yhtäkkiä tippuisivat merkittävästi, jatkaisitko silti Foodinin tuotteiden käyttöä vai jäisivätkö ne pois ostoslistalta? Itse ottaisin esimerkiksi juuri nämä Foodinin tuotteet omaan päivittäiseen käyttöön, mutta tämän hetkinen elämäntilanne (opiskelija) ei vain salli hintavien tuotteiden käyttöä. Samoin Swiss Clinikin mikroneulain ja ihonhoitotuotteet olisivat varmasti enemmän kuin hyväksi omalle iholleni, mutta tahtovat olla suhteellisen hintavia tuotteita. Tuntuu välillä siltä, että onhan yleisesti jokaisen bloggaajan helppo kehua hyvääkin tuotetta, kun sen ilmaiseksi saa :)

  Toinen silmään pistävä yhteistyöpostauksissa on kirjoituskieli. Usein (kaikissa blogeissa siis) teksti on muutettu rennompaan kieliasuun, kuin mitä valmistaja tuotteesta itse kirjoittaa. Vaikka valmistajan antama tuotetieto olisikin kirjoitettu uusiksi vapaammin ja omalla tyylillä, niin sieltä tuppaa silti usein nousemaan tarpeeton kehuminen ja pikkuistenkin ominaisuuksien ylikorostaminen. En tarkemmin muista miten itse esittelet yhteistyössä saatujen tuotteitesi ominaisuudet, mutta usein blogeissa törmään turhaan kaunisteluun ja kehumiseen. Siinä missä arkikielessä esimerkiksi kuivattuja marjoja voisi kuvata hyvän makuisiksi ja terveellisiksi niin blogissa marjat ovatkin vitamiinipommeja joista saa erittäin tarpeellista x-vitamiinia joka tekee vaikka mitä hienoja juttuja koko keholle ja lisää ja lisää kehuja. Haen siis sitä takaa, että esittelypostaus kuulostaa lähes aina kaupalliselta mainokselta, vaikka se olisikin kirjoitettu oman rehellisen mielipiteen perusteella. Sillä sekaan ujutetaan liian usein kaikki mahdolliset tuotteen turhatkin nippelitiedot, joita tuskin selostaisi kaverille jos tämä kysyisi mikä kyseinen tuote on :)

  Tässä tosiaan ajatuksia miksi yleisesti blogien yhteistyöpostaukset saattavat ärsyttää lukijoita. En ole sinun yhteistyöpostauksia lukenut niin tarkkaan, että muistaisin syyllistytkö itse mainitsemiini kohtiin, mutta liian moni bloggaaja toimii juurikin näin :)

  • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 06:47

   Mielenkiintoinen ajatus. Joidenkin kohdalla en, mutta eri syistä. Mulla on esim. niin paljon kosmetiikkaa, että tuskin ostaisin uutta kokeiluun, eli sikäli en ehkä ostaisi niitä tuotteita, joita olen päätynyt kokeilemaan. Tai hajuvesiä tms. Kun ei ole itsellä tarvetta, niin tuskin ostaisin. Mutta usein itse asiassa ostankin. Saan vaikka tuotteen X, ihastun, käytän loppuun ja sitten tilaan uuden sellaisen itse. Tää on koskenut niin vitamiinivalmisteita kuin kosmetiikkaakin :)

   Mutta sitten taas mitä tulee raha-asiaan. En tietenkään eläisi vain kuukautta kaurapuurolla ja ostaisin mikroneulaimen. (Tai no okei, mikroneulaimen kohdalla ehkä tekisinkin poikkeuksen :D) Toki mulla on ansiotulot sillä tasolla, että pystyn nyt hankkimaan kalliimpia tuotteita. Jos ne laskisivat radikaalisti ja joutuisin tekemään valintoja, mitä voin pitää ja mitä en, niin varmasti karsisin paljon kaikkea. Mutta sehän ei liity sinällään yhteistöihin. Jos silloin saisin samoja tuotteita, kirjoittaisin varmaan niihin rehellisesti perään, että hyvä tuote, ostaisin jos olisi varaa. Merkitsen nytkin usein sen, että miinuksena hinta tms.

   Foodinin tuotteet eivät itse asiassa ole kovin kalliita. Jos haluaa tuoda omaan ravintoonsa enemmän luomua ja hyviä tuotteita, niin niistä joutuu maksaa about saman verran aina. Jos mun elintaso radikaalisti laskisi, uskoisin, että moni tuote sieltä jäisi silti käyttöön, toki jos vaan rahat siihen riittäisivät. Kurpitsaöljy, kookosmanna, mulperimarjat ja tietyt pähkinät sekä kookosöljy jäisivät ehdottomasti käyttöömme. Esim. kookosmanna per käyttökerta ei ole kovinkaan kallis tuote. Ymmärrän pointtisi, mutta se on hankala tässä yhteydessä, koska toki koko blogini olisi erilainen eri ansiotilanteessa. En matkustelisi, ostelisi uusia merkkilaukkuja tms.

   Mitä tulee ylisanoihin ja muuhun.. Vastasinkin tähän asiaan tuossa uudemmassa postauksessa. Mä oon ylisanojen ylijumalatar (see? :D). Mä käytän niitä arjessa, puheessani ja sitä kautta myös blogissani. Asia X on tänään maailman siistein, maailman ärsyttävin tai mitä tahansa missä on mukana superlatiivi. Osaan mä puhua normaalistikin, mutta tuohtuessani/innostuessani mulla menee aina ilmaisu yli. Tää on ihan normaalia mulle, mutta ymmärrän, että voi olla jostakin hieman hassua. Mulle kun joku granaattiomena voi olla maailman herkullisin granaattiomena (eilen illalla esim. oli näin :D) Se pätee niin yhteistyöpostauksiin (maailman kätevin, helpoin, ihanin, herkullisin) kuin ihan muihinkin postauksiinkin :)

 • Reply S Tuesday, March 21, 2017 at 02:10

  Hei, olen ollut joskus enemmänkin kateellinen ja joskus tyylisi ylläpitää blogiasi ja mielipiteesi ovat ärsyttäneet. Tämä on ollut muutenkin jo pitkään laskusuhdanteessa, mutta haluaisin kuitenkin kiittää. Kiittää tästä postauksesta, koska se avasi ajatuksiasi ja kertoi kuitenkin vielä syvällisemmin kuin ennen valintaperusteistasi yhteistyöpostauksiin. Tai postauksiin ylipäätään. Tämä oli mun näkökulmasta jollain tapaa niinkuin mielipidepostaus, joita olet kovasti karttanut viime vuosina :D ajatus vähän katosi tässä matkalla alas rullatessa, mutta sain nyt edes osan siitä tuotettua tähän :) ps. Siitä puheenollen, kommentointi olisi iisimpää, jos kommenttiboksi olisi jo tuolla ylhäällä heti postauksen jälkeen eikä alhaalla kaikkien kommenttien jälkeen :)

  • Reply Anna Tuesday, March 21, 2017 at 06:48

   Hmm, hyvä pointti :) Täytyykin itse asiassa pyytää tekniikasta, että se nostettaisiin tuohon ylös, jos se on mahdollista :) Pikanäppäimiä käytän itse, niin se ei oikeestaan koskaan häiritse mua, mutta täytyy kysellä josko tuo onnistuisi :)

   Ja kiva kuulla, että pidit postauksesta :)

 • Reply julia harjanne Tuesday, March 21, 2017 at 10:47

  Olin eilen jo tulossa kommentoimaan, mutta kiireessä se sit jäi. Mulle on ainakin jo vuosia ollu selvää, että sä teet yhteistyötä tasan niiden kanssa keihin uskot. Eli siis et lähe firman X messiin, jos se tuote on kuraa. En sitten tiedä eikö kaikki ole tätä asiaa ymmärtänyt. Oon itsekin miettinyt samoja asioita kun postauksessa. Sillä oikeasti, kyllä se blogin ylläpito aikaa vie ja työstä käy. Joitain saattaa ärsyttää puhtaasti se, että sä saat “ilmaiseksi” ne tavarat. Itseäni ei, mutta toisaalta osaan kuvitella jos kyse on jostain vähän kalliimmasta tuotteesta ja joillain henkilöillä ei sen hetkisen tilanteen vuoksi oo varaa niihin tuotteisiin.

  Mä itse tykkään, että välillä on niitä yhteistyöpostauksia. Ne tuo monipuolisuutta, niinkuin tällä viikolla on nähty. Jos joskus on joku yhteistyö, joka ei mua tunnu koskettavan, niin skippaan sen. That’s it. Helppoa :D

  Lähinnä en ymmärrä kauheasti sitä kritiikkiä, paitsi muutaman noista kommenteista lukasin ja niissä oli hyviä ajatuksia.

 • Reply kia Tuesday, March 21, 2017 at 13:04

  Hyvin kirjoitettu ja asiaa avattu! Itseäni ei häiritse mainokset, paitsi ehkä semmoset sivut jotka”pomppaa” auki kun sivun avaa :D mutta muuten sehän on vaan kätevää, että voi klikata suoraan kyseiseen tuotteeseen tai käyttää alekoodia. Kyllähän työstä palkkaa pitää saada! Luulen myöskin, että se on ongelmana, ihmiset ei näe bloggaamista työnä(miksi, en tiedä). Anyway, hyvä postaus ja mukavaa viikkoa sulle :)

 • Reply Krista Tuesday, March 21, 2017 at 15:24

  No ei todellakaan häiritse yhteistyöpostaukset. Sitä paitsi eihän kaikkea tarvi aina lukea jos huomaa ettei aihe itseä kiinnosta. Suurin osa lukijoista varmastikin joko tykkää tai sitten kuikuilee yhteistöitä sen mukaan mikä on jotenkin itselle ajankohtainen/tärkeä/kiinnostava. Niuhottajat vaan jaksaa aina huutaa sen äänensä kuuluviin, me loput ollaan ihan ok täällä taustalla :)

 • Reply Elina Tuesday, March 21, 2017 at 15:27

  Yhteistyöpostauksethan on hyviä, koska joskus lukijatkin voi saada ihan mahtavia etuja, kuten itse sain muistaakseni 300 euron alennuksen laadukkaasta laserleikkauksesta muutama vuosi sitten tämän blogin yhteistyön ansiosta :D Joten kiitos siitä! :D

 • Reply Sara Tuesday, March 21, 2017 at 20:24

  Mua ei ainakaan haittaa “yhteistyössä” -postaukset. Luen ne ihan samoin kuin kaikki muutkin! Mutta täytyy myöntää, että mä olen myös aina ollut (ylipäätänsä kenen tahansa blogia lukiessa) hieman skeptisenä, kun tuotteita/palveluita on kehuttu taivaisiin asti. Mutta kiva kuulla, että ainakin tässä blogissa seisotaan sanojen takana. :)
  Aloin itsekin tätä postausta lukiessa juuri pohtimaan tuota, että kyllähän blogi on täynnä myös juuri näitä “piilomainoksia” (asujen merkit ym. kaikki). Ja mielestäni se on oikeasti tosi hyvä! On paljon helpompi löytää itselle sopivia tuotteita ja palveluita, kun niistä saa kunnon infon kokeneelta ihmiseltä, sen sijaan, että kävelee liikkeeseen ja saa nimenomaan pelkän myyntipuheen. Olen itse ainakin löytänyt paljon hyviä merkkejä ja palveluita juuri tämän blogin tekstien perusteella, suurimpana mainittakoon Johanna <3
  Harvoin täällä kommentoin mitään, joten liitetään nyt vielä samaan suuri kiitos, että jaksat tänne kirjoitella meille kaikkia kivoja juttuja sun arjesta ja juhlasta! :)

 • Reply KSJ Wednesday, March 22, 2017 at 02:38

  Ou mai…. En ole lainkaan ymmärtänyt ärsyyntyä mistään kirjoituksestasi tai aiheesta. Pitää ihan tarkkaan miettiä, että olisiko pitänyt ;) Ehkäpä koen liian helpoksi jättää vain lukematta postauksen, joka ei kiinnosta.
  Blogisi on ainoa, jota luen säännöllisesti ja ensimmäinen, jota olen koskaan lukenut. Olen hankkinut lukemattoman määrän eri tuotteita, joita olet mainostanut tai hankkinut. Viimeksi metsästin niitä välipalapatukoita :) En ole ollut pettynyt yhteenkään. Jos harkitsen esim. uutta laukkua, niin katson blogistasi mikä on nyt in ja miltä se näyttää eri asujen kanssa.
  Pahoittelut, etten osaa olla ärsyyntynyt tai kateellinen mistään. Päinvastoin. Lisäksi haaveilen Chanelin Le Boysta ja unelmoin Chloen Drewistä. Kiitos kuuluu sinulle, kun niitä olen täällä blogissa saanut ihastella.
  Tapasi kirjoittaa on uniikkia, hauskaa ja helppolukuista. Toivon, että se jatkuu samanlaisena. Ihanaa kevään odotusta!

 • Reply Mira Friday, March 24, 2017 at 11:00

  Mielestäni joillain bloggaajilla on se ongelma, että he ottavat kaikki mahdolliset ilmaistuotteet vastaan ja mainostavat niitä, vaikka eivät niistä pitäisikään. Esimerkkinä bloggaaja, jolla on kaappi täynnä merkkilaukkuja mainostaa yhteistyössä rumaa 20 € maksavaa laukkua josta näkee heti että se menee suoraan jonnekin kirpputorille sen postauksen julkaisemisen jälkeen. Mielestäni se on noloa, lukijan aliarvioimista ja saattaa leimata myös muita bloggaajia ja heidän yhteistöitään. (Sinä et ole mainitsemani bloggaaja :D).

  Toinen asia joka itseäni on ärsyttänyt liittyy ehkä enemmänkin yhteistyöyritykseen kuin bloggaajaan. Esimerkkinä käytän tässä nyt Balmuiria. Rakastan heidän tuotteitaan, pidän siitä että se on suomalainen yritys ja omistan heiltä jopa muutaman huivin. Pidän siitä että heidän tuotteistaan on kerrottu blogeissa ja niihin on saanut alennuskoodeja. Kuitenkin siinä vaiheessa kun jokainen bloggaaja jonka tiedän (ja joita en tiedä) on saanut heiltä ilmaiseksi huivin, menee itseltä vähän maku. Tämä johtuu siitä, että mielestäni yrityksen tulisi valita esim. pari heidän tuotettaan mainostamaan sopivaa bloggaria eikä kaikkia Suomessa tunnettuja bloggareita. Tällöin uskottavuus kärsii. Myöskin tästä syntyy ensimmäisenä ajatus että jos jakavat huiveja kaikille ilmaiseksi, miksi minun tulisi niistä maksaa monta sataa euroa. Satun myös tietämään että osa bloggareista myy näitä ilmaiseksi saamiaan huiveja kirpputoreilla ja netissä, joka entisestään vahvistaa tätä fiilistä ja on pidemmän päälle mielestäni yritykseltä vain huono tapa markkinoida itseään.

  Kummatkaan näistä asioista jotka ärsyttävät eivät liity sinuun mutta halusin tuoda vain esille asioita joita olen huomannut ja joista en näissä yhteystyöpostauksissa ylipäänsä pidä ja jotka vievät hieman bloggaajien ja yrityksien uskottavuutta.

  • Reply Anna Sunday, March 26, 2017 at 15:42

   Siis tosi hyviä pointteja ja varmasti nää vaikuttaa yleiselläkin tasolla ihmisten ajatuksiin mainostamisesta blogeissa. Olis utopistista ajatella, että yleiset ajatukset ilmiöstä eivät vaikuttaisi mielipiteeseen tietystä bloggaajasta, vaikka sitä toivoiski :)

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post