Reseptikorneri: Ruoanjämä-rullat

pikarullat (8 of 11)

Koska tunnutte tykkäävän ruokapostauksista ja niitä on toivottu enemmän, niin yritän jatkossa tehdä jotain kivoja pikkuruokajuttuja mahdollisimman usein. Ihan näitä tavallisia arkisia ruokiamme siis. Tää on ihan siellä kärkipäässä ruoista, jotka on a) helppo tehdä, b) kiva syödä ja c) variaatioiltaan rajattomia.

Tää on nimittäin sellainen ruoka, jonka pystyy vääntämään mistä tahansa, nopeesti ja niin, että se näyttää ja maistuu paremmalta kuin mitä se meillä ainakin yleensä on, eli “leftovers”-wrap :D Tää syntyy noin vartissa alusta loppuun, ja jos kotonasi on aina rullarieskaa, salaattiaineksia ja esim. tonnikalaa, tän voi tehdä aina kun iskee nopean ruoan nälkä, mutta pakastepizza ei maistuile.

I present to you…

Ruoanjämä-rulla

Rullarieskaa
(paremman puutteessa käy myös tortillapohja)
Salaattikamaa
(mä käytin ylijäämäsalaattia edelliseltä päivältä, paprikaa, avocadoo, jalapenoja ja korianteria)
Jämälihaa tai esim. tonnikalaa
(Meillä oli edellisenä päivänä ollut miehen tekemää pulled porkia, jota oli jäänyt just pieni rasia jääkaappiin. Tässä toimii erinomaisesti myös tonnikala, johon on sekotettu majoneesia. Tai kinkkusuikaleet, tai kanasuikaleet tai vaikka tacojauhelihakin. Tähän käy ihan vaikka leikkelekinkku, joka on menossa vanhaksi. Tai tän voi tehdä ihan vaan kasvisversiona ja heittää lihan sijaan kesäkurpitsaa tai munakoisoa ohuina suikaleina.)
Salsakastiketta tai tacokastiketta
(Metsästin meidän kuiva-ainekaapista valkosipulista taco saucea. Oli erinomainen valinta)
Juustoa 

Tekeminen on melkein yhtä helppoa kuin ainesten valinta tähän.

pikarullat (1 of 11)

pikarullat (2 of 11)

pikarullat (3 of 11)

pikarullat (4 of 11)

Pilko ensin kaikki ohueksi tai pieneksi silpuksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

pikarullat (5 of 11)

Levitä rullakiekot pellille ja voitele ne salsalla tai tacokastikkeella. Päälle valittu liha tai kala tai uunikasvis, ja juustoa.

Paista n. 5-8 minuuttia uunin tehosta riippuen. (Kunnes juusto on sulanut)

pikarullat (6 of 11)
pikarullat (7 of 11)

Täytä wrapit vihreällä. Mä laitan noi vihreät noin puoleenväliin tuota lättyä, mut sen voi tehdä vapaalla tyylillä miten haluaa. Mä heitin päälle myös vähän salaattikastiketta raikastamaan.

Rullaa wrappi ja taittele leivinpaperiin, folioon tai fantsuihin hipsteripapruihin, jotka on päätynyt teille paikasta X askarteluboksiin, koska olethan bloggaaja :D

pikarullat (9 of 11)

pikarullat (11 of 11)
pikarullat (10 of 11)

Tarjoile kylmän kokiksen kanssa. Tai no ehkä siiderin tai bissen, mut kokis on mun choice of addiction tällä hetkellä :)

Bon Appétit! 

0

You Might Also Like

19 Comments

  • Reply S Thursday, March 2, 2017 at 15:21

    No moro,
    Heisunheiluvilles taas hiilariton. Siis toi on pakko laittaa kokeiluun, näyttää ihan liian hyvälle!

    • Reply Anna Thursday, March 2, 2017 at 16:21

      Mietin, että miten tää on sun mielestä hiilariton :D Onneksi Anne-Marin kommentti selvensi sitten (ehkä ainakin?) No hyvää se anyway on, kokeile ihmeessä :D

      • Reply S Friday, March 3, 2017 at 10:35

        Hah, joo mä en ruokahimoissani näemmä tuota kovinkaan selkeää ulosantia! Lähinnä hyvästelin oman ainaisen yritykseni (painotus tuossa yrityksessä) vältellä hiilareita, koska aina “erehdyn” ihastumaan kaikkiin tällaisiin järjettömän hyvännäköisiin ruokiin. :D

        ps. oli pakko kokeilla jo eilen, oli hyvää! :)
        pps. missä itsekuri?

  • Reply Anne-Mari Thursday, March 2, 2017 at 16:13

    Hipsteripaprun “guaranteed no carbs” :D Resepti meni kirjanmerkkeihin ja varmasti kokeiluunkin lähiaikoina, näyttää ihan liian hyvältä!

    • Reply Anna Thursday, March 2, 2017 at 16:20

      :D :D No ei ehkä ihan mee niin :D :D :D

  • Reply idahhh Thursday, March 2, 2017 at 16:41

    Nam! Näyttää super herkulliselta – tuollaisia en olekkaan kokeillut! Tuollaiset rieskalättyset kuin myös tortillat on kyllä ihan parhaita ja niistä loihtii vaikka mitä herkkuja ja niitä löytyy kyllä ainakin meiltä aina kaapista niin hätävarana kuin myös niitä yleensä jää aina muutama yli :)

    • Reply Anna Friday, March 3, 2017 at 07:24

      Jep, sen takia ihan paras jämäruoka :D Rieskat myös säilyy aika pitkään, eli sillai hyviä tällaisia “varuilta” ruoka-aineksia ne :)

  • Reply Marine Thursday, March 2, 2017 at 17:57

    Näyttää hyvältä plussaa siitä että nopea ja helppo tehdä.

    • Reply Anna Friday, March 3, 2017 at 07:24

      :)

  • Reply Janina Thursday, March 2, 2017 at 19:56

    Oijoi kun näyttää hyvältä! Kiitos mahtavasta ideasta, miten jämäruuat saa käytettyä herkullisesti :)

    • Reply Anna Friday, March 3, 2017 at 07:23

      Meillä tää on ainakin ihan tepsivä ratkaisu aina kun jotain liharuokaa jää yli! :D Vaikke nimi olekaan kovin houkutteleva, niin maku onneksi on :D

  • Reply Mimi Thursday, March 2, 2017 at 21:56

    Kuulostaapa tosi hyvältä, täytyy ehdottomasti laittaa kokeiluun! Kiva kun jaat sun reseptejä :)

    • Reply Anna Friday, March 3, 2017 at 07:23

      :)

  • Reply nn Thursday, March 2, 2017 at 23:15

    En tiedä oletko huomannut tai onko tuossa mitään outoa, mutta tulen blogiisi usein ihan vain kirjottamalla “mungolife” hakukenttään ja usein se menee näin googleen. Nyt google tarjosi minulle Vantaalta osoitetta, jossa on yritys “mungolife” :D

    Aika omituista. Mietin, etteihän tuo ole mikään tuttusi osoite tai muuta vastaavaa. Varmaan joku pila, mutta anyways aika turha. En jaksa uskoa, että kenenkään yrityksen nimi olisi Mungolife…

    Ajattelin vain kertoa, jos et tiedä ja tuo sattuisi olemaan jokin tyhmä juttu!

    • Reply nn Thursday, March 2, 2017 at 23:17

      Heh, nyt tajusinkin, että sehän voi myös tietysti olla sinun toiminimesi :D

      Heti ensimmäisenä mietin, että joku Internet-trolli trolllaa…. Taitaa olla vähäinen usko ihmisiin.

      • Reply Anna Friday, March 3, 2017 at 07:23

        Kyllä se on ihan mun yrityksen nimi :D Vaikka se voisi olla vaikeaa uskoa :) Ja osoite on muinaisjäänne, jota ei ole saatu vaihdettua, kun en halua meidän kotiosoitettakaan julkiseksi :)

        • Reply nn Sunday, March 5, 2017 at 08:53

          En toki tarkoittanut, että huono nimi yritykselle. Blogisi nimi on yksi parhaimmista! Meinasin, että ei kai joku kehtaisi plagioida niin pahasti yritykselleen nimeä. On meinaan aika uniikki nimi. Mutta joo, loogisintahan oli, että se on omasi. :D Netissä on niin paljon tökeröä käytöstä, että ekana kuvittelee aina sellaista. Piti siis olla hyväntahtoinen kommentti!

  • Reply Anniina Friday, March 3, 2017 at 23:53

    Kiitos tästä(kin) reseptistä! En edes tiennyt tuollaisista rullarieskoista aikasemmin ja nyt niitä kokeiltuani totesin, että niitä käyttämäl täytteiden maut pääsevät enemmän oikeuksiinsa verrattuna tortillalättyihin. Teen toistekin :)

  • Reply Eeva Saturday, March 4, 2017 at 14:20

    Tää tulee niin meille käyttöön! Mies rakastaa just noita rieskoja ja just aina edelliseltä päivältä jää jotain ruokaa, niin ehdottomasti kokeilen jo huomenna. Kiitos kovasti :) Välillä naurattaa, että kuinka näinkään “yksinkertainen” juttu ei tullut mieleen itsellä, että hei nakkaampa noi edellisen päivän safkat vaan tonne rieskaan, laitan uuniin ja laitan rullalle :D

  • Leave a Reply

    Previous Post Next Post