Mangorahkakakku

mangokakku (7 of 8)

Hiphei, täällä ollaan! Anteeksi, että venähti tämä ohje hieman, eilinen meni ihan superkiireessä ja illalla käytiin vielä poimimassa kynttilöitä jne. häihimme, koska menemme käymään hääpaikalla viikonloppuna ja viemme ne sinne jo valmiiksi. Tänään olen tehnyt aamuvarhaisesta töitä, treffannut meidän hääkuvaajaa ja alkuillan tuijotellut vaan sormessani killuvaa maailman kauneinta korua, joka vihdoin saapui Suomeen ♥

Mutta, nyt kuten luvattua, mangorahkakakku :) Tein tämän tosiaan itsenäisyyspäivänä vieraille tarjottavaksi, ja siihen nähden, että kakusta ei jäänyt kuin pienen pieni pala seuraavalle päivälle, uskoisin sen onnistuneen aika hyvin. Kehuja tuli kovasti, ja olen tämän tehnyt muutaman kerran jo, ja aina se on syöjille maistunut!

Tarvitset:

Pohja:
250 g kaurakeksejä
100 g voita

Täyte:
7 liivatetta
2,5 dl vispikermaa
200 g mangorahkaa
300 g soseutettua mangoa
2 tl vaniljasokeria
1/3 dl dl sokeria

Kiille:
1 dl vettä
n. 250 g soseutettua mangoa
1,5 dl hyytelösokeria

Koristeeksi: 
Hedelmiä ja marjoja

mangorahkakku (4 of 7)

1. Aloita laittama liivatelehdet kylmään veteen likoomaan.

mangorahkakku (1 of 7)

2. Murusta kaurakeksit. Hyvä kikka näihin on laittaa keksit kokonaisena isoon pussiin ja kaulia pussin päältä. Keksit ei murustele kaikkialle ja leviä pitkin keittiötä, ja ne on helppo kipata siitä astiaan.

mangorahkakku (2 of 7)

3. Sulata voita hieman mikrossa, että se muuttuu pehmeäksi. Kippaa keksimurut joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

mangorahkakku (3 of 7)

4. Laita leivinpaperi avattavaan vuokaan ja levitä keksivoi-seos tasaisesti pohjalle, painele sormin ohueksi.

Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

mangorahkakku (5 of 7)

5. Vatkaa vispikerma

mangorahkakku (6 of 7)

6. Lisää joukkoon mangorahka, mangosose ja sokerit. Keitä hieman vettä ja kaada kuumaa vettä pieneen kuppiin n. 1/4 desiä. Nosta lionneet liivatelehdet veteen, ja sekoita ne joukkoon. Lisää liivatevesi täytteen joukkoon samalla vatkaten.

mangorahkakku (7 of 7)

7. Kaada täyte keksitaikinan päälle ja laita jääkaappiin.

Parin tunnin päästä valmista kiille.

mangokakku (1 of 8)

8. Mittaa kasariin vettä ja mangososetta ja kiehauta. Kiehumisen jälkeen hiljennä miedolle lämmölle ja sekoittele noin minuutin verran.

mangokakku (2 of 8)
9. Sekoita joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen.

mangokakku (3 of 8)

mangokakku (4 of 8)

10. Anna kiilteen jäähtyä n. 10 minuuttia ja levitä sitä sitten jo hieman asettuneen rahkakakun päälle kevyesti lusikalla.
Laita kakku jääkaappiin ja anna vielä asettua noin kolmen tunnin ajan. Hyvä nyrkkisääntö on pitää kakkua viileässä yhtä kauan tunneissa kuin mitä siihen on käytetty liivatelehtiä.

11. Ota kakku ulos ja koristele!

mangokakku (6 of 8)
mangokakku (5 of 8)
mangokakku (8 of 8)
Mä heittelin päälle vaan epämääräisen kasan hedelmiä ja marjoja, mutta myös esim. valkosuklaa sopii tähän tosi kivasti koristeeksi, tai pitsiä hieman päälle :)

Rahkakakku on hyvin juustokakkumainen, mutta maistuu mielestäni vielä paremmalta, ja on ihanan raikas ja kevyt kakuksi :) Kokeilkaa ihmeessä :)

0

You Might Also Like

27 Comments

  • Reply magia Thursday, December 8, 2016 at 21:12

    Sormus on varmasti kaunis :) millaisen valitsit?

    • Reply Anna Friday, December 9, 2016 at 16:38

      Se on :) Mä näytin muutamaa, josta tykkäsin miehelle, ja hän tilasi mulle tehdyn sormuksen sen perusteella :)

  • Reply Ellu Thursday, December 8, 2016 at 21:36

    Nam näyttääpä hyvältä! Pakko kokeilla! Millaista mangorahkaa käytit?

    • Reply Anna Friday, December 9, 2016 at 16:39

      Ihan siis jotain Prismasta löytynyttä, oisko se ihan jotain sitä Rainbowta. Mun mielestä Valiolla on kans, mutten löytänyt sitä sieltä :)

  • Reply noora Thursday, December 8, 2016 at 22:06

    Tuli sellainen leivontavinkki mieleen, että itse leivon aina oivariinilla koska se on heti jääkaapista otettuna yhtä permeetä kuin huoneenlämmössä pidetty leivontamargariini :)

    • Reply Anna Friday, December 9, 2016 at 16:40

      Me ei käytetä ollenkaan margariinia, vaan ainoastaan voita :) Ihan tietoinen valinta, ja ei se voin sulattaminen kovin hankalaa onneksi ole, vaikka onhan Oivariini helpompi kieltämättä :)

  • Reply Anne-Mari Thursday, December 8, 2016 at 22:49

    Herkullisen näköinen kakku! Ja upeat koristelut :)

    • Reply Anna Friday, December 9, 2016 at 16:41

      Kiitoksia :)

  • Reply Roosa Thursday, December 8, 2016 at 23:39

    Tarkoitat varmaan hedelmiä ja marjoja vihannesten sijaan :D sori oli pakko xd mut ompa raikkaannäköinen kakku, pitääpä kokeilla jouluna!

    • Reply Anna Friday, December 9, 2016 at 16:41

      Hahahhaah, kieltämättä :D Pieni baby brain iski taas :D

  • Reply Minna Friday, December 9, 2016 at 01:24

    Nam, kuulostaa tosi herkulliselta. Mango on suosikkihedelmiäni.
    Olisin kysynyt tuosta mangorahkasta. Onko siis myynnissä valmista mangorahkatuotetta? Pitääpä katsella kaupan hyllyjä tarkemmin.
    Ja toinen kyssäri, kun en ihan ymmärtänyt pitsillä koristelemista… Tarkoitatko ihan kankaista pitsiä vai onko jotain syötävää pitsiä? :D
    Leivonnaisten ja ruokien koristeet olisi hyvä olla syötäviä, yleensä niiden oletetaan olevan. (Itse ottaisin myös koristeena olevistä hedelmäpaloista kuoret pois, elleivät ne sitten ole syötäviä.)

    • Reply Anna Friday, December 9, 2016 at 16:42

      On juu :) Ja kyllä, syötävää pitsiä on, sille on lukuisia omia muotteja :)
      Kyllä isot aikuiset ihmiset osaa olla syömättä ananaksen kuorta tai passionhedelmän kuoria, kun ne ei koristeena toimi ilman sitä :D Eri asia olisi laittaa lapsille kakkua, mutta kyllä jokainen aikuinen tervejärkinen ihminen pärjää hedelmänkuorien kanssa kakussa :)

  • Reply meow Friday, December 9, 2016 at 01:49

    Kiitti ohjeesta, pitää testaa! Luin ensin ton otsikon “Mungorahkakakku”…miksipä ei :D

    • Reply Anna Friday, December 9, 2016 at 16:42

      Meinasin nimetä sen niin :D

  • Reply Tarja Friday, December 9, 2016 at 08:32

    Ihanan ja herkullisen näköinen. Pitääkö olla tuoretta mangoa vsi voiko käyttää esim. Piltti sose mangoa?

    • Reply Anna Friday, December 9, 2016 at 16:45

      Kiitoksia :) Mä käytän itse asiassa Bonnen mangososetta, se on ihan 100 % mangoa soseutettuna vaan :)

  • Reply Kata Friday, December 9, 2016 at 09:03

    Onpa herkullisen näköinen kakku, menee heti viikonloppuna kyllä testaukseen! Kiitos!
    Mutta pisti silmään, kun sanoit laittaneesi epämääräisen kasan hedelmiä ja vihanneksia kakun päälle, niin en näe yhtäkään vihannesta tuolla :D tarkoititko hedelmiä ja marjoja! ;)

    • Reply Anna Friday, December 9, 2016 at 16:45

      Jeeee, kerro sitten miten toimi teillä :) Joo, pieni ajatushäiriö kirjoittaessa :D

  • Reply Nelly Friday, December 9, 2016 at 09:10

    Aivan ihana koristelu tossa sun kakussa!

    • Reply Anna Friday, December 9, 2016 at 16:45

      Kiitoksia :) Siitä puuttu tosin kaikki suunnitelmallisuus ja hyödynsin vaan hedelmäkoria summittaisesti tonne joukkoon :D

  • Reply heiskav Friday, December 9, 2016 at 09:50

    Kaunis kakku! Ja kiitos liivatelehtien yksityiskohtaisista käyttöohjeista, mäkin ehkä uskallan ohjetta nyt testata. Oon niin tumpelo liivatelehtien kans, että niiden käyttö on jääny vähälle. :D

  • Reply suri Friday, December 9, 2016 at 12:16

    Moi! Hyvän näköista. Teetkö siis itse tuoreista mangoista soseen vai sitä vauva pilttiä?

    • Reply Anna Friday, December 9, 2016 at 16:47

      Mä ostan laiskana ihan sitä Bonnen mangososetta, se on 100 % mangoa, ja se on ihan parasta jugujen ja rahkojen kaa ja vähän kaikessa :D Myös se persikka on superhyvää :)

  • Reply Laura Friday, December 9, 2016 at 12:35

    Tama on myos yksi mun lempikakuista! Onnistuu myos muuten hyvin mangopiltista, jos haluaa vahentaa tyovaiheta :)

    • Reply Anna Friday, December 9, 2016 at 16:47

      Joo, tai just se Bonnen mangosose, jota itse laiskana käytän :)

  • Reply Tiina Saturday, December 17, 2016 at 10:12

    Hei! Tein just tällä ohjeella kakun :p mieleen vaa tuli, että minkä kokoinen vuoka sulla oli tässä? Omani taitaa jäädä aika matalaksi, kun veikkaan tuon vuoan olevan isompi ;D

  • Reply M Thursday, May 18, 2017 at 12:40

    Muaki kiinnostaa ton sun vuoan koko? Ja sitte toinen eli tän voi varmaan tehdä edellisenä päivänä valmiiksi jos tarjoilee seuraavana päivänä? Mites toi kiille, kannatteeko se tehä vasta tarjoilu päivänä?

  • Leave a Reply

    Previous Post Next Post