Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi!

itsenaisyys (1 of 3)

Mä inhoan kaikkia “pakkojuhlia”. Tai siis lähinnä sellaisia vappuja, juhannuksia, uuden vuoden juhlintoja jne. Sellaisia, jolloin on oikeastaan pakko juhlia jotakin. Pääsääntöön on aina poikkeuksensa, ja mulle ne osuu joulukuulle. Mä nimittäin rakastan itsenäisyyspäivää ja joulua! Toki itsenäisyyspäivänä ennen kaikkea muistaa ihan eri tavalla kaikki Suomen upeat puolet. Vaikka usein suomalaisuuden jotkin piirteet ajavatkin minut hulluksi, niin onhan tämä maailman upein maa asua. Varsinkin näin perheen perustamisen ensiaskeleita ottavana ei voi muuta kuin arvostaa sitä, kuinka upea maa Suomi on lapsille ja perheille. Kiitollisuuden ja onnellisuuden lisäksi itsenäisyyspäivä on mulle vaan jotenkin äärimmäisen iloinen päivä, jota rakastan viettää läheisteni kanssa.

Mulla on ihan omat itsenäisyyspäivä-perinteet ja oon aina superonnellinen koko päivän. Kun vielä ulkona on -17 astetta, lumihiutaleet ikkunoilla ja ikkunalaudoilla ovat jähmettyneet kauneimpaan muotoonsa ja aurinko paistaa taivaan täydeltä, ei voisi enempää toivoa tältä päivältä. 

itsenaisyys (2 of 2)

itsenaisyys (1 of 6)

itsenaisyys (6 of 6)

itsenaisyys (3 of 3)

Mun itsenäisyyspäivä alkoi rauhallisella aamulla. Heräsimme, otimme Benjin sänkyyn ja makoilimme koko perhe varmaan tunnin ilman minkäänlaista kiirettä. Benji nautiskeli rapsutuksista, makoili raskauskummun päällä, ja oli leikkisä. Sisäpuolelta vauva antoi takaisin minkä ehti :) Pitkä aamupala ja sitten itsenäisyyspäivän illan valmistelua. Meillä on muodostunut jo perinteeksi syödä iso itsenäisyyspäivän illallinen mielellään porukalla. Tänään ystäviä tulee meille syömään ja katsomaan Linnan juhlia. Päivä menee siis illan ruokia valmistellessa, tosin myönnän, että tein suurimman osan jo eilen. Mulle itsenäisyyspäivä on kuin lähtölaukaus jouluun, tästä kun on enää 18 päivää aattoon! Valmistamme itsenäisyyspäivänä joulusta inspiroitunut illallismenun ja kuuntelemme koko päivän joululauluja. Siivoilen hieman asuntoa tanssien ja lauleskellen nuotin vierestä. Käymme pitkällä kävelyllä Benjin kanssa nauttimassa talvesta ja kauniista auringonpaisteesta.

Vuosien varrella itsenäisyyspäivän perinteeksi perheessäni on tullut suomalaisten jouluruokien ja venäläisten lemppareiden sekoittamista. Olen jatkanut tätä perinnettä mieheni kanssa. Isken aamupäivällä sulatetun kinkun uuniin, teen kermaperunoita, venäläistä perunasalaattia, punajuurisalaattia, vihreää salaattia ja tietenkin lohta, paljon lohta. Jälkiruoaksi joulutorttuja, konvehteja, suklaata ja kakku. Tietekin. Tällä hetkellä jääkaapissa valmistuu mango-rahkakakku, joka on kaikkea muuta kuin jouluinen tai itsenäisyyspäiväinen, vaan pikemminkin trooppinen :D Ei kai tuolla ole niin väliä. Sattuu olemaan miehen suosikki, jota toivoi eilen ja superherkullinenkin vielä, niin väliäkö tuolla. (Yritän laittaa illalla ohjetta tästä blogiin :) 

Illalla ystävät tulevat kylään, syömme, poltamme tuhatta kynttilää, katsomme Linnan juhlia ja nautimme ruoasta ja hyvästä seurasta.

itsenaisyys (1 of 1)
itsenaisyys (2 of 3)

Mitä itsenäisyyspäivän perinteitä teillä on? 

0

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Kristiina / Cava blogi Tuesday, December 6, 2016 at 13:33

  Tuli hyvä mieli tästä postauksesta ❤️ Ihanaa päivää teille 😊 Me lähdetään appiukolle syömään pannaria ja illalla katsotaan pukuloistoa.

  • Reply Anna Friday, December 9, 2016 at 16:56

   Awww, kiitoksia :) Mikäs oli suosikki? ;)

   • Reply Kristiina / Cava blogi Monday, December 12, 2016 at 19:48

    Ehdottomasti Sofia Vikmanin yllä ollut Anne-Mari Pahkalan tekemä valkoinen, upea puku! 😊❤️👌🏻

 • Reply annie Tuesday, December 6, 2016 at 14:02

  Onpa kaunis kattaus!

  Hauskaa itsenäisyyspäivää!

  • Reply Anna Friday, December 9, 2016 at 16:56

   Kiitoksia :)

 • Reply sanniiiiis Tuesday, December 6, 2016 at 14:17

  En oo asunu Suomessa kolmeentoista vuoteen, mutta ikävöin joka vuosi juuri itsenäisyyspäivää eniten. Mulla on niin ihania lapsuuden muistoja siitä ekstra-vapaapäivästä, joka tuli keskellä viikkoa, ja juuri siitä kuinka käytiin sukulaisilla ja illalla syötiin aina hyvin, juotiin glögiä ja napsittiin konvehteja. Itsenäisyyspäivä nyt vaan on semmonen varaslähtö jouluun, ja siks tykkäänkin lukea aina blogeja ja imeä vähän tunnelmaa omaan arkeen (terveisiä yliopiston kirjastosta jäätävästä ja harmaasta Skotlannista). Mut illalla täytyy kyllä katsoa linnanjuhlat!

  • Reply Anna Friday, December 9, 2016 at 16:56

   Terkkuja Skotlantiin ja ymmärrän hyvin, ulkomailla kaipaa juurikin niitä suomalaisia pyhiä eniten :(

 • Reply Merja Tuesday, December 6, 2016 at 17:55

  Ihanaa, että rakastat perinteitä. Tämä joulun aika on käytettävä tehokkaasti, koska kaikkihan loppuu jouluun, tapaninpäivä on jo jäähdyttelyä.

  • Reply Anna Friday, December 9, 2016 at 16:57

   No ei mikään nyt jouluun pääty, joulun odotus korkeintaan :D Meille jouluihmisille tärkeää aikaa, ku voi fiilistellä pipareita, joululauluja ja glögiä :D

 • Reply Sanna Tuesday, December 6, 2016 at 21:13

  Me nautitaan koko päivä rauhallisesta tunnelmasta ja sitten juhlat katsotaan glögiä lipitellen ja pipareiden lisäksi erilaisia juustoja napostellen.. Olisikin muuten mukava kuulla mitä juustoja teidän tarjottimelta yleensä löytyy, verkkokalvoilleni kun on syöpynyt kuva aivan ihanasta juustotarjottimestanne 😍

  • Reply Anna Friday, December 9, 2016 at 16:58

   Meillä on AINA chevretteä, mikä on molempien suosikki ja sit vähän fiilispohjalta mitä juustohyllystä nyt löytyykään :) Ja useimmiten tuodaan Virosta Juustokuninkaalta juustoja, ne on ihan parhaita! Suomessa Juustoportin juustot on suosikkeja. Noi Virosta tuodut vakuumipakataan, niin ne säilyy tosi pitkään hyvänä, ihan vinkki vitonen tulevaisuutta silmällä pitäen ;)

 • Reply Jadepupu Wednesday, December 7, 2016 at 00:04

  Ei ole mitään tiettyjä perinteitä, mutta tänään syötiin jo kunnon jouluateria perheen kanssa sillä joudun itse olemaan aaton Kiinassa. Mietinkin että tästä voisi tehdä perinteen, varaslähtö jouluherkkuihin jo itsenäisyyspäivänä! Tykkään niin paljon rosollista, laatikoista ja kalasta, mutta niitä ei ikinä jaksa syödä paljoa itse jouluaattona ja -päivänä, kun tarjolla on niin paljon muuta täyttävää herkkua (riisipuuroa, suklaata, kuivakakkuja jne.) Parempi aloittaa maistelu jo etukäteen ;)

  • Reply Anna Friday, December 9, 2016 at 16:59

   Me tehtiin just tolleen yks vuosi! Olin Balilla joulun, ja vietettiin joulua 6.12. :D Se oli ihan superkivaa, ku sit jouluna kaikki sai tehä mitä halus ja nauttia vapaista, ilman sitä jouluhössötystä :) Ja nimenomaan, mä rakastan siis punajuurisalaattia (en rosollia) ja joulukinkkua, eikä se yks päivä vuodessa vaan riitä :D

 • Reply Jonna Thursday, December 8, 2016 at 00:34

  Mistä olet hankkinut nuo kauniit tabletit? :)

  • Reply Anna Friday, December 9, 2016 at 16:59

   Oisko siis peräti Tokmannilta noi :D

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post