Pikkujoulujen elegantti skumppavinkki

* Postaus sisältää kaupallista yhteistyötä Solera Finlandin kanssa

hardys crest (2 of 15)

Tuntuu ihan vähän hassulta siirtyä raskausuutisista skumppaiseen pikkujoulupöytään, mutta eipä siinä mitään. Postauksen aiheena olevasta skumpasta on pitänyt kirjoittaa jo hetki, mutten ole halunnut sitä tehdä ennen kuin olen tullut ulos kaapista raskauteni kanssa. Ihan ettei tarvitse myöhemmin sitten selitellä, että “ei, en minä juonut” :) Olen kuitenkin ollut viini-ihmisiä jo pitkään ja yhteistyömme Solera Finlandinkin kanssa on jatkunut jo pidempään, enkä näe ongelmaa tarjota ystävilleni viiniä silloinkaan kun sitä en itse juo.

Haluan heti postauksen alussa korostaa, että itse en kannata alkoholinkäyttöä raskauden aikana ja lisää aiheesta onkin Mungobabyn puolella ihan omassa postauksessa :) Kuitenkin, joulu, uusi vuosi ja pikkujoulut ne on tänäkin vuonna ja mielelläni tarjoan ystäville, perheelle ja läheisille “täyden juhlapöydän”, vaikka itse pitäydynkin Pommacissa.

Olen vuosien varrella saanut kokea mahtavia viinikoulutuksia ja oppinut viineistä paljon. Saan jonkin verran viinisuositus-kyselyjä lukijoiltani ja tätä uutta Hardy’sin Crestiä mainostan äärimmäisen mielelläni monestakin syystä! Heti alkuun on sanottava, että en ole kovin kummoinen shampanja-hifistelijä, vaan mun mielestä moni kuohari pääsee makuelämyksenä ihan samoihin fiiliksiin, huomattavasti halvemmalla. Skumpissa on kuitenkin valtavia eroja, ja vuosien varrella minulle on ainakin löytynyt omat lempparini. 

Tämä Crest on kiilannut ehdottomasti kärkikahinoihin, ellei ykkössijalle. Hardy’s viinimerkkinä on minulle hyvin tuttu jo Australian ajoilta, ja varsinkin Lontoossa asuessani se on kuulunut suosikkimerkkeihini arjessa ja juhlassa. Pääsin tutustumaan tähän merkin uuteen kuohuviiniin jo kesän puolella, vaikka se Alkoon tulikin ihan vasta muutamia päiviä sitten. Meidän tupareissa syyskuussa olin jo raskaana, mutta saimme Hardysilta muutaman pullon tätä vieraille koemaistatukseen. Kuohari sai pelkästään positiivista palautetta! Niin miehiltä kuin naisilta, ja pisaraakaan ei jäänyt. Itse maistelin sitä huikan verran tupareissa, totesin, että perhanan hyvää on ja kittasin ginger alea lasikaupalla :D

hardys crest (1 of 15)
hardys crest (4 of 15)

hardys crest (6 of 15)

hardys crest (12 of 15)

Hardy’s Crest on tuotettu Chardonnay ja Pinot Noir -rypäleistä ja Alkon kuvauksen mukaan se on erittäin kuiva, hapokas, hedelmäinen, omenainen ja ryhdikäs. Käytännössä Crestin skumppa on helkkarin hyvää :D Omasta mielestäni Crest on raikasta, kevyehköä, pehmeää, ei yhtään liian makeaa ja joka vuodenaikaan sopivaa skumppaa. Jos tykkää kuivasta omenasiideristä (niin kuin esim minä), väittäisin, että tämä on oikea skumppavalinta! Mä en oo oikein koskaan osannut kuvailla viinien makua. Pyöreä ja pirskahteleva ei selitä musta mitään. Joten voin vain sanoa, että tämä on mielestäni herkullista, raikasta ja moneen makuun sopivaa skumppaa :)

Isot pisteet Hardy’sille myös muotoilusta. Hardy’s on muutenkin uudistanut suosikkiviinien etikettiä jonkin verran, mutta tässä Crestissä on mielestäni osuttu hyvin tyylikkään skumppapullon ytimeen. Crestin pullo näyttää shampanja-pullolta, ei ole lapsellisen tai liian naisellisen näköinen, vaan yksinkertaisen tyylikäs mustankultaisessa asussaan. Sopii mielestäni joka juhlaan, näyttää arvokkaalta ja maistuu myös siltä mille näyttää; arvokkaalle ja tyylikkäälle. Jos nyt voi sanoa, että jokin maistuu tyylikkäältä :D

Kävin heti tämän ilmestyessä poimimassa Alkosta pari pulloa mukaani ja pidimme jo pienet pikkujoulut ystävien kesken, eikä mielipide Crestistä ole muuttunut mihinkään. Hyvää se edelleen on kaikkien mielestä :)

Hardy’s ei ole sieltä ihan skumpan halvimmasta hintahaarukasta, mutta ei se lompakkoa siltikään pahemmin rokota. Pullo maksaa Alkossa 12,49 €.

hardys crest (7 of 15)

hardys crest (8 of 15)

hardys crest (13 of 15)

hardys crest (10 of 15)

hardys crest (11 of 15)

Kuvissa myös hieman ideoitani siihen, miten voi kattaa helpon, nopean ja yksinkertaisen pikkujoulujen herkkupöydän. Koristeita, juustolautanen viikunahillolla, piparminttukarkkeja ja joulutorttuja :) Meillä ei syödä niitä luumuversioita ollenkaan, mutta noi kirsikkapuolukka- ja omenahillotortut uppoaa kyllä ainakin mulle ihan kirjaimellisesti kahden edestä. No, eikö se ole reilua, jos viiniä saa nollan edestä?

Tässä oma pikkujoulusuositukseni pikkujoulupöydän skumppapuolelle.

* Alkoholilainsäädännön takia joudun poistamaan kaikki alkoholiin liittyvät kommentit. *

P.S. Olen aloittanut kommentteihin vastailun ja jatkan sitä myöhemmin tänään / huomenna. Mies yllättikin illallistreffeillä, joten nyt on mentävä :)

0

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Camilla Friday, November 18, 2016 at 20:58

  Upea tuo kattaus! Olen itse ihan käsi sommittelussa, joten tyydyn ihastelemaan muiden näyttäviä juhlapöytiä ja kauniita ruokakuvia. Pitää varmaan harkita jotain ruokakuvauskurssia. Olisko vinkkejä? ;)

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:56

   Hahah, kokeile kaikkea vaan oman makusi mukaan! Mäkään en oo mikään supersommittelija, mut sit ku innostun, niin heittelen vaan tavaroita paikalleen ja pyörittelen vähän niitä, kunnes ne on niin ku itse haluan :D Ja kivalta näyttää yleensä :D

 • Reply Miisa Friday, November 18, 2016 at 22:50

  Pakko kysyä näinkin epäolennainen kysymys postaukseen liittyen :D Mutta oletko ostanut nuo punavalkeat karkkitikut jostakin Kuopiosta? Itse tarvitsisin moisia yhteen leivontaprojektiin, enkä oikein tiedä mistä etsiä. Parit karkkikaupat on jo käytynä..

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:57

   Pentikistä saa sellasii tosi hyviä yksittäisiä, oisko euron kappale! Ja sitten Cittarista ja Halpa-Hallista saa sellasii vähän vaaleanpunaisempia punavalkoisia, 12 kpl, ja on tosi edullisia! Noita pyöreitä sai jostain, hmmm, mistähän mä ostin ne :/ Nyt en muista niitä :/

 • Reply Suvi Friday, November 18, 2016 at 23:20

  Itse tuotetta sen enempää kommentoimatta (tuo kommenttien poistamiseen liittyvä loppusitaatti :D), pakko tulla utelemaan että mistä olet löytänyt tuollaista “lumihiutalenauhaa”? Aivan ihanan näköistä, tuolla saisi vaikka lahjapaketitkin kauniisti koristeltua! <3

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:58

   Joo, Suomi ja Suomen alkoholilainsäädäntö… :D En sano mitään :D Se on Tigerista :)

 • Reply Amanda Saturday, November 19, 2016 at 12:47

  Huikea kattaus! Heittämällä paras, jonka olen nähnyt, herkkua silmillekin! Muita tuotetietoja olikin ehditty kysellä, mutta mun huomion kiinnitti nuo kulta-hopea-raidalliset ornamentit – mistähän sellaiset löytäisi? Kiitos! :)

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 13:13

   Ne on vuodelta nakki ja sämpylä Stockalta, siis jotain viistoista vuotta vanhoja :/ Oon saanut äidiltä niitä pari laatikollista itselleni :)

 • Reply Emilia Saturday, November 19, 2016 at 14:37

  Aivan ihanan tyylikäs ja kauteen sopiva kattaus! Saanko kysyä kenen nuo ihanat skumppalasit on, onko Iittalaa vai Pentikkiä vai..? :)

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 15:01

   Ne on Italessen itse asiassa :)

 • Reply Alice Monday, November 21, 2016 at 14:49

  Olen jo vuosikausia lukenut sun blogia lähes päivittäin, ja sitten kun olen viikon lukematta, niin oletkin yhtäkkiä raskaana ja suunnittelet häitä?!?!?!! :D :D

  Onnea! :)

 • Reply eleonora Monday, November 21, 2016 at 21:53

  Miten ihmeessä jaksat vauva-palstan katkerien ihmisten kalkatusta? Toisaalta tämä on hommage sinulle – harvan tunnettavuus on niin suuri, että hänelle uhrattaisiin niin paljon aikaa. Inhottavaahan tuo on usein silti.

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post