Viitoitettu kumpu // Kuopio

viitta-asu (3 of 16)

Kiitoksia kaikista ihanista kommenteistanne edellisiin postauksiin ja myös Mungobabyn puolella. Olo on jotenkin ihan älyttömän rakastettu, kun sai taas muistutuksen, kuinka moni siellä ruutujen toisella puolella oikeasti välittää meistä ja on onnellisia puolestamme :) Nyt onkin kiva julkaista asukuvia, joissa masua ei ole tarvinnut piilotella vaan se saa olla siellä missä onkin, eli pullahtaneena esille.

Mulla ei itse asiassa ole masu kasvanut mitenkään hirveesti tai mitenkään järkevästikään (mun mielestä siis). Viikko positiivisesta raskaustestistä mulle iski joku 3 kg lisäpainoa ja olin vaan joka suuntaan todella turvonnut. Oli oli hemaiseva. Masu tuli näkyviin kunnolla ihan ykskaks noin rv 15 ja tässä parin viime viikon aikana tuntuu, että se kaikki turvotus kyljiltä on kavunnut masun puolelle ja se on nyt sellainen pieni pallo tuossa alavatsalla. Vielä maha ei ole noussut ihan rintoihin asti, vaan näytän suurimman osan ajasta siltä, että pastalautasen äärellä on viihdytty. Monessa asussa mahani ei vielä tule esille, mutta tämä viitta kyllä jopa korostaa sitä. Kuten teki myös tämä punainen takki. Näissä on vyöt sidottava mahan yläpuolelle, ja jotenkin silloin tuo kumpu on korostetun suuri.

Nytpä ei enää haittaa! Kumpu saa näkyä, joten varmasti tulee pidettyä näitä viittamaisia vaatteita enemmänkin, vaikka se johtaisi raskauskyselyihin (kuinka pitkällä jne.) tai (pelottavimpana) tuntemattomien mahapaijaluihin.

viitta-asu (14 of 16)

viitta-asu (10 of 16)

viitta-asu (8 of 16)

viitta-asu (12 of 16)

viitta-asu (4 of 16)

Olen aina suositellut, ettei keneltäkään vähän tuntemattomalta kysytä raskaudesta. Lähimmiltä ystäviltä saa vielä mielestäni hieman kysellä, mutta muilta ei vaan saisi kysyä. Meillä yksi ystäväpariskunta arvasi syyskuun lopussa raskauden, lähinnä kuulemma siitä, että juhlissa mulle kaadettiin alkoholitonta viiniä ja meidän tupareissakaan en juonut alkoholia (oon aika ylpee, että vaan yksi tarkkasilmäinen herra tämän bongasi, vaikka pelasin ginger alella ja alkoholittomalla viinillä). Hyvä ystäväkin kysyi hyvin hyvin varovasti, että saako kysyä suoraan ja on ollut sen jälkeen mahtava tuki raskauden ajan :)

Näin itse raskautta ekaa kertaa kokevana en ole vaihtanut kantaani ollenkaan sen suhteen, saako keneltäkään kysyä raskaudesta. Itse en kysyisi, ja suosittelisin, että kaikki muutkin jättäisivät sen väliin. Siitä yksinkertaisesta syystä, että kysymyksessä piilee valtavat riskit. Pahinta tuhoa kylvää silloin, kun kysyy kysymystä joltakin, jolle raskautuminen on raskas asia, joko sen takia, että raskaaksi tulossa on kestänyt tai jos raskaus on vaikka päättynyt surullisesti. Kenenkään ei pitäisi antaa oman uteliaisuuden olla sen arvoista, että ottaa riskin satuttaa toista niin kovin. Mielestäni kysymällä ei voi voittaa mitään. Joko siinä satuttaa ihmistä, jolle raskaus on arka paikka, tai luo fiiliksen siitä, että hän on lihonnut, jos henkilö ei olekaan raskaana. Jos sattuukin osumaan oikeaan, vie samalla ihmiseltä oikeuden kertoa asiasta omassa aikataulussa, omassa järjestyksessä.

Ja jos näitäkin kuvia katsoo, niin vauvamaha on oikeasti alussa todella vaikea erottaa. Tässä ollaan viikkoa vajaa puolessavälin, ja silti edestäpäin neulekuvissa ei voisi arvata minun olevan raskaana. Tai, että jalassa on H&M:n äitiysfarkut peruspillifarkkujen sijaan :D

Meillä vauvasta on puhuttu avoimesti lähiperheenkin kanssa jo viime keväästä. Meillä ollaan muutenkin aika avoimia asioista, ja olimme ihan suoraan vanhemmillemme kertoneet keväällä, että sitten kesän lopulla / syksyllä katsotaan sitä ehkäisyn jättämistä. Musta tuntuu, että kukaan ei halunnut, että pääsisin kouluun, koska sen olin sanonut jarruttavaksi tekijäksi sitten tälle haaveelle. Kukaan läheisistämme ei kuitenkaan koskaan kysellyt, ei koskaan aiheuttanut painetta. Olen sikäli vähän taikauskoinen, etten uskaltanut oikein mitään suunnitella sen varaan, että saadaan vauva. En miettinyt äitiyslomia, vanhempainvapaita tai blogin tulevaisuuttakaan vielä siinä vaiheessa. Tämä on mieheltäni opittu piirre. Turha spekuloida, ennen kuin tietää varmaksi. Olikin ihanaa, että kukaan ympärillämme ei spekuloinut eikä kysellyt, eikä yrittänyt mitään selvittää. Kaikki antoivat meidän olla rauhassa.

viitta-asu (5 of 16)

viitta-asu (11 of 16)

viitta-asu (16 of 16)
viitta-asu (7 of 16)
viitta-asu (13 of 16)

Tämä varovaisuus asian kanssa toimii myös toisin päin. Minulla on läheinen ystävä, jolle vauva-asiat ovat kivulias aihe. Valehtelematta mietin viikkoja miten kertoa hänelle. Kun en päässyt häntä kasvotusten näkemään, jouduin sen viestillä hänelle kertomaan vähän aikaa sitten. Eikä hän ottanut asiaa ihan kovin hyvin alkuun, mitä osasin pelätäkin. Ja minkä osaan ymmärtää. Itselle oli kauhean vaikeaa kertoa aluksi kellekään. Mungobabyn puolelle on tulossa lisää ajatuksia läheisille kertomisesta, ja tämä koko aihe tuli itselleni mieleen koska on hassua ykskaks julkaista tällaisia kuvia. Itsesuojelu on vieläkin niin vahvasti päällä, että tuntuu hassulta näyttää kuvissa avoimesti, että hei, tällainen pallo täällä on.

Mutta siellä se on, ja sen peittona on:

H&M Mama farkut (nämä)
SAMSOE SAMSOE neule (tämä, samantyyppinen täältä tai täältä)
ZARA saappaat ( samantyyppiset täällätäälläja täällä
TARA JARMON viitta (tykkään myös tästä)
CAMELIA ROMA laukku (tämä)

viitta-asu (1 of 16)
viitta-asu (15 of 16)

Mitäs sanotte näistä ensimmäisistä kumpu-asukuvista?

Mungobabyn puolella lisää ajatuksia kertomisesta huomenissa, sitä ennen tänään hieman ajatuksia plussan jälkimainingeista :)

P.S. Lupaan, että Mungolifen puolella raskausaiheet tästä vähenevät ja siirtyvät täysin Babyn puolelle. On mulla paljon muutakin mielessäni :)

1+

You Might Also Like

87 Comments

 • Reply Aliisa Thursday, November 17, 2016 at 12:00

  Voi miten ihanaa, paljon onnea teille! :) Tulen mielenkiinnolla lukemaan vauvapostauksia, vaikka aihe ei ole mulle ajankohtainen vielä moneen vuoteen.

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:30

   Kiitoksia :)

 • Reply Nina Thursday, November 17, 2016 at 12:05

  Huikean paljon onnea perheenlisäyksestä :) mukana kuljettu jo vuosikausia, ja olen aidosti onnellinen puolestasi, kaikkea hyvää odotusaikaan ja vauva-arkeen. Itse sain kuulla viime sunnuntaina isänpäivä-päivällisellä ollessamme, että minusta tulee täti! <3 isosiskoni (joka täyttää ensivuonna 30) odottaa miehensä kanssa vauvaa viikolla 12 :)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:30

   Kiitoksia, tosi kiva kuulla :) Ja paljon onnea siskollesi! :)

   • Reply Nina Friday, November 18, 2016 at 18:55

    Kiitos :)

 • Reply eerikah Thursday, November 17, 2016 at 12:05

  Vielä näin “jälkijunassa” todella lämpimät onnittelut sinulle ja miehellesi ihanasta uutisesta! Onnea odotukseen :) Olen seurannut blogiasi alkuajoista(?) asti, korkokenkäkoulusta se aikanaan alkoi. Nyt odotan myös itse ensimmäistä lastani, jonka laskettu aika on maaliskuussa – tämä tekee vauva-aiheista entistä kiinnostavampia! Mungobabyn vakkarilukija ilmoittautuu täällä siis. :)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:31

   Kiitoksia! :) Ihan mahtavaa miten paljon täällä on samoihin aikoihin osuvia odottajia :)

 • Reply Annika Thursday, November 17, 2016 at 12:10

  Onnea vielä täältäkin ihan hirveästi ❤ Oon lukenu sun blogia jo monta vuotta ja salaa ehkä vähän toivonut että pääsisi lukemaan sun vauvajuttuja vielä joskus.

  En vaan voi ymmärtää miten täysin tuntemattoman ihmisen puolesta voi olla näin iloinen 😊 Kaikkea hyvää sinne 💋

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:31

   Hahah, voi miten ihanaa, kiitoksia! <3

 • Reply Zay Thursday, November 17, 2016 at 12:22

  Moikka, tätä ei oo pakko julkaista, saat tämän kaltaisia viestejä varmaan 10 päivässä.:)

  Oon seurannut sun blogia kauan, ja itsekin olin utelias raskaudestasi, sillä aavistin sen viime postausten kuvien perusteella. :) Päädyin tänään kuitenkin sattumalta yhteen keskusteluun sinusta ja vaikka tiedän kyllä että oot tottunut näihin ilkeisiin kommentteihin ja niitä ei todellakaan kannata edes lukea, järkytyin. Ihmiset esittää läheisiäsi, vauvasta, raskaudesta ja suhteestanne on jo todella sairaita huhuja ym. En aio pahimpia ees mainita koska en halua järkyttää sua. Ihmiset oikeasti keksivät todisteita ja tarinoita näiden sairaiden juttujen tukemiseksi… Tuli melkein paha olo ja mietin hetken kuinka nämä kusipäät(anteeksi, mutta sitä tuo jengi on) tulevat käyttäytymään, kun vauva on syntynyt ja jaat kanssamme asioita kasvatuksesta ym. Toivon, että saat olla rauhassa ja ihmiset tajuavat, että jokainen tietää ja päättää itse, miten elämänsä elää. Kaikkea hyvää odotukseen, ihana uutinen. :)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:33

   Kiitoksia toivotuksistasi mutta ei tuollaisille kannata antaa yhtään painoarvoa, ei siellä käy kuin huonosti voivat ihmiset “juttelemassa” eli purkamassa pahaa oloaan. Hyvinvoivan ihmisen elämässä ei ole tilaa, aikaa tai tarvetta keskustella tuntemattomista, tai keskittyä heidän inhoamiseen :)

 • Reply Säde Thursday, November 17, 2016 at 12:28

  Ihanaa kun näytät niin onnelliselta näissä kuvissa :)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:33

   Kiitoksia :)

 • Reply Maija Härkönen Thursday, November 17, 2016 at 12:35

  Tuhannet onnittelut teille <3 Tämä tuli jotenkin ihanana uutisena, kun täälläkin odotetaan 12+1 :) Innolla seuraan nyt myös mungobabya :)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:34

   Kiitoksia ja voi miten kiva, onnea odotukseen! :)

 • Reply Anniina Thursday, November 17, 2016 at 12:44

  Voi kuinka säteilevältä ja onnelliselta näytätkään! :) Suuret onnittelut raskaudesta! Mungobaby-sivu on mielestäni älyttömän hyvä idea ja mielelläni sitä seuraan, vaikka vauva-jutut eivät itselleni tällä hetkellä ajankohtaisia olekaan :)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:34

   Kiitoksia ja tosi kiva kuulla :)

 • Reply P Thursday, November 17, 2016 at 12:53

  Paljon onnea! :) Jotenkin itse oon ajatellut, että nää vauva-aiheet on täältä pois vielä pitkään, mutta paljon onnea! :) Blogia oon seurailla ehkä jonkun viitisen vuotta! Näytät kertakaikkisen säteilevältä näissä kuvissa! Onnea vielä odotukseen! :)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:35

   Kiitoksia kovasti :)

 • Reply Minna Thursday, November 17, 2016 at 13:01

  Aivan todella suuret onnittelut!<3 Blogiasi olen lukenut melkein alusta asti ja vihdoin monen monen vuoden jälkeen koin hyvän syyn tulla kommentoimaan. Innolla odotan tulevia postauksia odotusajasta ja toki myös niistä tavallisista arjen höpötyksistä, vaatteista ja ties mistä :)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:35

   Kiitoksia :) Ja varmasti nämä tavallisetkin höpötykset sen kuin jatkuvat :)

 • Reply jode Thursday, November 17, 2016 at 13:06

  Paljon onnea vielä täältäkin! <3
  Voi miksi kaikki ei voi ajatella noin järkevästi? Oon jo pitkään kärsinyt jostain ruoka-aine allergiasta, joka aiheuttaa ihan kamalaa turvotusta. Lääkäri ei löytänyt tälle mitään syytä, joten ihan nyt omatoimisesti tässä testailen että mistä johtuu. Tilanne on siis se, että yhtenä päivänä olen ihan hoikka oma itseni, seuraavana kauhea ilmapallovatsa, ja kolmantena turvotusta on tasaisesti joka paikassa. Lähipiirissä osa hymähtelee mun turvotuspäivien hemulikaavuille ja vihjailee odottelevansa iloisia uutisia, kun taas viikon päästä ihmettelevät, miten näytän niin hoikalta farkuissa ja ohuessa trikoopuserossa, ja miksi peittelen upeaa kroppaani säkkimäisillä vaatteilla (ööö, no just teidän rasittavien utelijoiden ja ihmettelijöiden takia…). Kun on takana vielä 6 vuoden mittainen parisuhde, niin varmaan monet todella toivookin kuulevansa pian vauvauutisia, mutta pitääkö tuo "ilo elämäänsä" hankkia mun onnellisuuden ja itsetunnon kustannuksella? Oon ihan varma, että sitten jos joskus oikeasti tulen raskaaksi, mulla ei ole päivääkään rauhaa käsitellä asiaa ja iloita kahdestaan mieheni kanssa, koska mun kroppa turvotuksineen on jo muutaman vuoden ollut yleinen puheenaihe meidän suvussa ja osittain myös kaveripiirissä. 

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:37

   Kiitoksia :) Ja voi huoh, tuo on niin älyttömän ärsyttävää :/ Toivottavasti ihmiset jättäisivät Sinut rauhaan :)

 • Reply Belegwen Thursday, November 17, 2016 at 13:18

  En ole vähään aikaan ehtinyt lukea blogeja, joten sain nyt vasta tietää. Onnea hirmuisesti! Oli jotenkin tosi iloinen uutinen, vaikka vain näin blogin välityksellä tuleekin seurattua elämäänne. Kaikkea hyvää teille! :)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:37

   Tosi kiva kuulla, kiitoksia :)

 • Reply Lina Thursday, November 17, 2016 at 13:26

  Ihana uutinen, oikein paljon onnea!<3 mä silittelin surutta tuntemattomien masuja takasin jos uskaltautuivat kysymättä vauvavatsaani koskemaan :) näitä oli molemmissa raskauksissa muutama tapaus. Kyllä oli eräälläkin mummolla kassajonossa ihmettelemistä kun olin käsi hänen vatsalla :D

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:38

   Kiitoksia kovasti :) Pitääki ottaa toi toimintatavaksi! :D :D Ois varmaan jollain ihmettelemistä. Kaikki tutut ja ystävät saa toki tulla paijailemaan, mutta tuntemattomia saatan läpsiä :D

   • Reply Lina Friday, November 18, 2016 at 21:14

    No kannattaa! En mä ymmärrä millä logiikalla mun mahasta tulee “julkinen” kun siellä on vauva. Eihän kukaan tehny sitä pahalla, mut silti. Ja toki lähipiiri sai koskea! Ihanaa odotusta :)

 • Reply AnnaS Thursday, November 17, 2016 at 13:38

  Nuo raskausutelut on kyllä inhottavia. Itse olen suht rauhassa saanut olla, mutta eräs ystäväni (ei niin läheinen, että olisin kertonut raskaudestani hänelle ensimmäisten joukossa) uteli siskoltani naimisiinmenomme jälkeen tasaisin väliajoin, että noh onko sielä jo pulla uunissa. Kun sitten tulin raskaaksi ja toki perheelle kerrottiin ensimmäisenä, niin sisko joutui inhottavaan tilanteeseen, kun joutui valehtelemaan tälle ystävälle.
  Tuo viitta on niin kaunis! <3 suosittelen muuten kokeilemaan mamaliciousin äitiysfarkkuja, ihan parhaita!

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:39

   Yngh, miten ärsyttävää :) Mutta, siskosi on varmasti ennen kaikkea lojaali sinulle, joten ei se varmasti ole ollut hänelle mitenkään liian vaikeeta valehdella :) Ja joo, täytyy sovittaa, niitä on joku muukin kehunut :)

 • Reply Veera Thursday, November 17, 2016 at 13:47

  OI WAU !!! Jotenkin yllättävä ja ihana uutinen :’) Koskettavaa <3 <3 kaikkea hyvää teidän perheelle

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:39

   Hahah, ihana kuulla, että uutinen yllätti jonkun, kun niin moni on tuntunut arvaavan :) Kiitoksia :)

 • Reply Marika Thursday, November 17, 2016 at 13:49

  Onnittelut <3 olen niin iloinen puolestanne. Monta vuotta olen lukenut blogiasi ja tulen lukemaan niin kauan kuin vain kirjoitat :) ja nyt on sitten lisää luettavaa babyn puolella! Me miehen kanssa ei olla tosissamme pohdittu perheenlisäystä mutta kylläpä tässä kattelee jo masuja ja vauvoja tietyllä fiiliksellä… :)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:40

   Kiitoksia! :) ja varo vaan, se kuume tulee sieltä ihan salakavalasti :D

 • Reply sanniiiiis Thursday, November 17, 2016 at 14:29

  Siis en kestä, oon kulkenut mukanasi niistä ajoista kun sulla oli tumma tukka ja meikkitutoriaalit tehtiin kylppärin valossa peilin kautta kuvattuna, sitten ulkomaille Australiaan ja Britteihin ja takasin Suomeen. Oon ite tässä ajassa ehtinyt valmistua lukioista, muuttanut Britteihin, sitten Ruotsiin ja sitten takaisin Britteihin, valmistua kandiksi ja kohta maisteriksi. Omat vauvat saa kyllä odottaa muutaman vuotta kun oon niin nuori, mutta hassua ajatella että olen lukenut blogiasi jo niin kauan. Saattoi johtua omista hormoniheittelyistä eilen mutta liikutuin aika järjettömästi kun luin eilen uutisen täältä blogista, ja oli pakko hehkuttaa kavereille jotka ei Mungolifea ole eläessään lukenut. Onnea <3

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:40

   Hahaha, voi miten ihana kommentti! <3 Kiitos, että olet kulkenut mukana, ja toivottavasti viihdyt mukana jatkossakin :)

 • Reply Marine Thursday, November 17, 2016 at 14:33

  Valtavasti onnea teidän koko perheelle <3. Aivan ihana uutinen.

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:41

   Kiitoksia :)

 • Reply Anna-Maija Thursday, November 17, 2016 at 14:50

  Suuren suuret onnittelut! Sä niin hehkut! Oon niin iloinen teidän puolesta :)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:41

   Kiitoksia :)

 • Reply iina Thursday, November 17, 2016 at 15:00

  Pakko nyt kommentoida viimeistään tähän postaukseen, ihania uutisia ja paljon paljon onnea!! <3 mä ajattelen tosta utelemisesta just niin kuin sä. Oon useamman vuoden sua nuorempi ja välillä haaveilen vauvasta, mut sen aika on sit ehkä kun oon lähempänä kolmeakymmentä ja koulut käytynä. Siks onki niin ihanaa päästä lukemaan tämmösiä juttuja ja todellakin aion myös babyblogia lukea. Oon koko syksyn aavistellut tätä, ku oot kertonu et jotain muutoksia on tulossa. Lisäksi näytät tänä syksynä kauniimmalta kuin koskaan, oon jo tovin sun kasvoista ja asuista nähnyt, että tällanen ihana salaisuus siellä on niiden takana ollut. Mut niin ku sanoin, mieleenkään ei tulis kommentoida ja udella asiaa. Tää on muuten hassua, kun viime syksynä tiesin, että mun läheinen on raskaana, kun se oli vasta ihan alussa. Olin nähnyt unta siitä niihin aikoihin, kun hän oli ekoilla viikoilla ja sen jälkeen mulla jäi vaan semmonen kutina, et pakko sen on olla. Pari kk myöhemmin kuulin sit iloisia uutisia. Oot tänä vuonna toinen bloggaaja, kenestä oon hyvissäajoin arvannu asian. Hämmentävää. Onnellista odotusta sulle Anna, olet onnen ansainnut <3

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:42

   Kiitoksia kovasti :) Ja aikamoinen baby-ennustaja siellä, hauska sattuma :D

 • Reply Miia Thursday, November 17, 2016 at 15:13

  Ihanaa :) Niin paljon onnea!! ❤️❤️❤️

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:42

   Kiitoksia :)

 • Reply Allu Thursday, November 17, 2016 at 15:20

  Voi kuinka kauniita kuvia kauniista odottavasta ❤️ Omaa esikoistani odotellessani (nyt “jo” 1,5v) vatsani kasvoi kolmannesta kuusta eteenpäin kamalaa vauhtia ja lopussa lempinimeni olikin muumimamma. Tosin olen 165cm, joten eipä vauvalla juuri tilaa ollut liikkua. Ystäväni joka on hiukan vajaa 180cm ei näyttänyt laskettuna päivänäkään olevan raskaana 😁

  Vinkkivitonen (vaikka jo varmasti olet valikoimaan tutustunut) asoksella on AIVAN MIELETTÖMÄN IHANIA mama-vaatteita odotuksesta imetykseen. Oma lompakko sponsoroi odotusaikanani heitä aika hyvin ainakin 😏

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:43

   Kiitoksia :) Joo, mä oon 175 cm, eli jotain toivoa on sille, ettei maha ole ihan valtava. Tosin muu anatominen rakenne on kuulemma niin vahvasti eteenpäin kallellaan, että maha saattaa olla aikamoinen :D

 • Reply Hulijo Thursday, November 17, 2016 at 15:51

  Niin ihanaa <3 ei sanat riitä!

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:43

   Kiitoksia :)

 • Reply satu Thursday, November 17, 2016 at 16:04

  Paljon Onnea! 💖

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:43

   Kiitos :)

 • Reply Iiii Thursday, November 17, 2016 at 17:13

  Anteeks jos on törkeetä kysyä, mutta oletko saanut paljon raskausuteluita/-kysymyksiä kommenttiboksiin? Jossain postauksessa siitä mainitsit ja pyysit rauhaa asian suhteen mutta loppuivatko utelut?

  Keskustelupalstoilla huhuja on liikkunut jo vuosia mutta toivon kovasti että kommentoijat jättivät sinut rauhaan. :)

  Itse olen saanut keskenmenon ja kokemuksen jälkeen olen kiinnittänyt erityistä huomiota raskaudesta/raskautumisesta puhumiseen. Vaikkei tarkottaisi mitään pahaa, voi sanoilla loukata todella kipeästi.

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:45

   En oo ihan hirveesti :) Se mun viimeisin avautuminen Maltalta näköjään todisti hetkeksi, etten ole raskaana, vaikka olin silloin tietämättäni pari päivää raskaana :D

   On käsittämätöntä, että joku ei ymmärrä tuota loukkaamista. Itse ainakin olen tiedostanut tuon asian jo vuosia, vaikken ole koskaan kokenut itse raskautta tai vauvan menetystä.

 • Reply Sini Thursday, November 17, 2016 at 17:30

  Minäkin haluan puolestani onnitella teitä näistä ihanista uutisista! ❤ toivon kaikkea hyvää odotusaikaanne :)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:45

   Kiitoksia :)

 • Reply Anni Thursday, November 17, 2016 at 19:23

  Hassua jotenkin miten onnelliseksi tää vauvauutinen tekee tuntemattoman ihmisen puolesta, mutta tekeepä vaan :) Kaikkea hyvää koko perheelle!

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:45

   Hahaha, nää on ollu niin ihania kommentteja :) Kiitoksia! :)

 • Reply Innis Thursday, November 17, 2016 at 19:49

  Onnea ihanista uutisista!
  Itsekin odotan esikoista saapuvaksi jo tämän vuoden puolella. Jännittävää aikaa elämässä, eikä sitä tosissaan halunnut heti kaikkialle kuuluttaa. Onneksi itsekin sain olla uteluilta rauhassa yli raskauden puolivälin, vaikka työn luonteen puolesta osa työkavereista tiesi asiasta heti alusta asti. Olin positiivisesti yllättynyt työkavereiden hienotunteisuudesta.
  Mä olen itse myös sillä linjalla, etten utele kenenkään mahdollisista raskauksista, selviäähän se 9kk aikana.
  Nyt viimeisillä viikoilla on alkanut ilmestyä mahantaputtelijoita :/ ja niille olen kyllä aika tiukasti kivahtanut että kädet irti!
  Kaikkea hyvää teille!

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:48

   Kiitoksia kovasti :)

   Voi elämä, onko niitä oikeesti niin paljon? Mulla on pari kaveria kysyny, saako koskea, ja tietenkin ystävät saa koskea :) Mutta ihanaa, että ovat varmistaneet luvan. Oon mäki kavereiden masuja lääppiny, mutten ikinä ilman lupaa, eikä ikinä tulis mieleenikän tuntemattomalle mennä mahaa paijaamaan :D

 • Reply Taija Thursday, November 17, 2016 at 19:52

  Onnea, ihania uutisia! Vaikka omalla kohdalla ei olekaan ajankohtainen aihe, on silti ihana lukea muiden onnesta, joten tulen varmasti seuraamaan myös Mungobabya! :)

  Hyvää pohdintaa tekstissä! Miksei kaikki voisi vaan olla yhtä ymmärtäväisiä ja hienotunteisia, siis ihan asiassa kuin asiassa, miksei ihmiset voisi vaan haluta toisilleen hyvää ja käyttäytyä sen mukaan!? Olisi kaikilla paljon helpompaa! Ymmärrystä voisi kyllä myös jatkaa vielä sen verran, että vaikka olisi jollekin arka aihe / vaikeaa tulla raskaaksi omalla kohdalla, ei kuitenkaan kenenkään pitäisi joutua varomaan sen takia omasta vauvasta kertomistaan, eikä toisen vauvauutisiin pitäisi suhtautua mitenkään negatiivisesti (kun sanoit ettei ystäväsi ottanut asiaa kovin hyvin alkuun). Ymmärrettävää on toki että se tuntuu pahalta jos muut esim. onnistuvat helpommin tulemaan raskaaksi, mutta silti se ei ole heiltä pois. Eikä kukaan voi näihin asioihin itse vaikuttaa, joten on väärin suhtautua toisen onneen mitenkään muuten kuin olemalla toisen puolesta onnellinen, vaikka itselle olisi käynyt mitä ja aihe tuntuisi kuinka vaikealta.

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:49

   Kiva kuulla :) Ja näinpä! Välillä ei vaan itsekään ajattele ihan rationaalisesti, niin pyrkii ymmärtämään kaikkia, vaikka kaikki eivät sitä ansaitsekaan :D

 • Reply Sarashe Thursday, November 17, 2016 at 20:05

  Aivan huikean ihanaa!! Hurjan paljon onnea teille <3 <3 <3 Olen jo hetken katsellut kuviasi ja pistänyt merkille jonkinlaisen erilaisen fiiliksen… onnellinen, naisellinen, hehkuva. En kylläkään osannut arvata sen liittyvän vauvauutiseen mutta tämän myötä sain puettua fiiliksen sanoiksi. Aivan ihanaa :) Olen lukenut blogiasi sieltä 2008/2009 vaihteesta, ja tämä on ainoa blogi johon eksyn edelleen säännöllisesti. Meillä on kolme lasta, ja nyt blogisi saa jälleen uutta syvyyttä ja kaikupintaa omaankin arkeeni nähden, tosin en ole koskaan kokenut tämän lukemista mitenkään vieraaksi vaikka elämäntilanteet ovatkin olleet erilaiset. Tulen varmasti vierailemaan Mungobabynkin puolella. Olen vilpittömän iloinen teidän puolesta, olen huomannut miten tämä parisuhde on saanut sut aivan uuteen loistoon ja teistä tulee ihana perhe. :)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:49

   Kiitoksia kovasti :) Olo on ollut kaikkea muuta kuin hehkuva, ja sitä hehkua on lähinnä odoteltu :D

 • Reply Milla - Sukhimatot Thursday, November 17, 2016 at 21:25

  Hieman myöhässä (mutta periaatteessa vähän etuajassa) onnittelut perheen, ja mahan, kasvamisesta! Hehkut todella kuvissa!

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:49

   Kiitoksia kovasti! <3

 • Reply Anniina Thursday, November 17, 2016 at 21:42

  En ehtinyt tuohon ensimmäiseen vauvapostaukseen mitään kommentoida, joten kommentoin sitten tähän. Paljon paljon onnea! Olen seurannut blogiasi nyt jo monta vuotta, muistaakseni about vuodesta 2012. Olen vanhemman pikkusiskosi ikäinen ja olet aina näyttäytynyt minulle eräänlaisena roolimallina, sillä omat unelmani ovat aina liittyneet samanlaisiin aiheisiin, muunmuassa matkusteluun noin ylipäätään sekä ulkomailla opiskeluun. Muistan katselleeni huokaillen matkakuviasi ja ajatelleeni että vau, noin mäkin haluan tulevaisuudessa elää. Nyt olen aloittanut opiskelut ja luvassa on vaihtovuosi ja kaikella todennäköisyydella hyvin kansainvälinen ura, ja jotenkin aina blogiasi lukiessa iskee mieleen että ei hemmetti, täältä ja tältä naiselta mä olen saanut (ehkä hieman alitajuisestikin) inspiraatiota elämään. Olen aina rakastanut sitä että olet niin ihanan anteeksipyytelettömän itsevarma, koska se on sellainen asia josta meidän suomalaisten pitäisi ottaa oppia. Kadotin vähän tän tekstin punaisen langan, mutta halusin vaan sanoa että olet monen vuoden ajan ollut mulle jonkinlainen esikuva, ja olen superonnellinen sun puolesta. Olen lukenut monta postausta missä olet harmitellut sitä, että saat paljon vihapostia ja että foorumeilla puhutaan sinusta pahaa, mutta halusin tehdä tiettäväksi että kyllä meitä kannustavia ja hyviä lukijoitakin löytyy ja paljon! Kiitos kaikesta ja toivottavasti kaikki sujuu raskauden kanssa hyvin, toivon että pääsen seuraamaan blogiasi vielä monen vuoden ajan!

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:50

   Voi miten ihana kuulla, kiitoksia kovasti kommentistasi ja kaikkea hyvää elämääsi ja urallesi! <3

 • Reply lia Thursday, November 17, 2016 at 21:55

  Paljon onnea! :)
  Ajattelet tosi fiksusti raskaudesta kysymisestä, kumpa kaikki ajattelisivat samoin :) Mitkään sanat eivät ole ikinä satuttaneet yhtä paljon kuin raskausutelut 2,5 vuoden tuloksettoman lapsen yrittämisen, useamman epäonnistuneen hoidon ja kahden kemiallisen raskauden jälkeen (maha hormonilääkkeistä turvoksissa). Muutenkin kaikilla pitäisi olla oikeus kertoa raskaudesta silloin kuin haluaa ja keille haluaa :)
  Kuulostat myös huomaavaiselta ystävältä, kun mietit millä tavalla kertoa asiasta ystävällesi jolle asia on vaikea ja yrität ymmärtää hänen tuntemuksiaan, vaikka sinulla on täysi oikeus olla onnellinen ja nauttia raskaudestasi :)
  Itsekin viimein raskaana rv 16+4, joten hieman perässä tullaan, vaikka olin jo 100% varma, ettemme saa tätä ihmettä ikinä kokea :)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:50

   Voi miten ihanaa, onnea ihan hirveästi raskauteen, toivottavasti odotuksesi menee ihanasti!! Täällä ollaan tosiaan pari viikkoa eellä, eli hyvin samoissa mennään :) Ihanaa, että teitä on niin paljon, jotka ovat samassa tilanteessa :)

 • Reply sisiii Thursday, November 17, 2016 at 22:01

  ÄÄÄK! Tulipas shokkina! Mutta miten ihanaa:) Pitkään blogiasi seuranneena tämä uutinen sai ihan herkistymään!

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:51

   Haha, kiitoksia :) <3

 • Reply Evv Thursday, November 17, 2016 at 22:59

  Voi vitsi, niin hurjasti onnea teille! Varmaan viis vuotta jo sun blogia lukeneena tää uutinen sai ihan herkistymään. On ollut hieno seurata sun tarinaa ja kasvua upeaksi naiseksi :) Tsemppiä raskauteen <3

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:51

   Kiitoksia kovasti <3

 • Reply Mia Friday, November 18, 2016 at 11:06

  Lämpimät onnittelut uudesta perheenjäsenestä! Ihania uutisia <3! Olen niin vilpittömän onnellinen teidän puolesta ettei sanat riitä.

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:51

   Kiitoksia :)

 • Reply Maijj Friday, November 18, 2016 at 11:49

  Kaikkea parasta ja tsemppiä uuteen elämän vaiheeseen, Anna :)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:51

   Kiitos kovasti <3

 • Reply Lumipallo Friday, November 18, 2016 at 11:56

  Paljon onnea! Olen lueskellut blogiasi silloin tällöin monen vuoden ajan. Olen itsekin raskaana, tosin vasta ensimmäisellä kolmanneksella, joten hauska lukea raskausjuttuja.

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:51

   Kiva kuulla :) Ja onnea odotukseen! :)

 • Reply HENNA Friday, November 18, 2016 at 12:00

  Paljon onnea ja kaikkea hyvää odotusaikaan! :)<3 Näytät uskomattoman kauniilta.

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:52

   Kiitoksia! <3

 • Reply Tiina Friday, November 18, 2016 at 17:02

  Onnea odotukseen. Minulle tuli raskauden alussa useampi kilo painoa, mutta synnyttämään mennessä paino olikin sama kuin ennen raskautta. Iso poika silti syntyi pari kk sitten. Turvotuskaan ei päässyt pahaksi loppuaikana vaikka sitä alussa oli. Tsemppiä!

 • Reply Anniina Friday, November 18, 2016 at 18:53

  Onnea <3

 • Reply sippe Friday, November 18, 2016 at 19:14

  vähän ohi aiheen, mutta mitä meikkivoidetta oikein käytätkään kasvoilla ? Todella upean näköinen iho :)

 • Reply Camilla Friday, November 18, 2016 at 20:45

  Tiedätkös, tuo tummempi tukka käy sulle aivan loistavasti ja saa sun kasvot tulemaan vielä paremmin esille. :)
  Hyvältähän sä näytät, siitä ei pääse yli eikä ympäri.

 • Reply Elli Saturday, November 19, 2016 at 15:46

  Paljon onnea :)

 • Reply meak Sunday, November 20, 2016 at 20:32

  Moi,

  Toivottavasti muistan tulla lukemaan vastauksen..

  First, Congrats!! :) mua kiinnostaa millaista sun oli lentää balille niin pitkä matka raskaana? Mua ahdistaa muutenkin lentämien jos on epämukava olo mahassa (cramps/”kova” maha)

  vinkkejä:)?

 • Reply tiiia Monday, November 21, 2016 at 17:16

  Saako kysyä onko lapsettoman kaverisi nimi Mi…..? kun kaverillani on sama ongelma ja kiinnostaisi onko sama ihminen?

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post