Kiitos ja anteeksi

vauva (7 of 10)

Huhhhh, nyt kun “the secret is out” on jotenkin helpompi hengittää ja suhtautua blogiin, ilman salaisuuksia :) Kiitos ihan valtavasti ihanista kommenteistanne edelliseen postaukseen! On ollut mieletöntä lukea niin paljon kauniita onnentoivotuksia ihmisiltä niin kommenttiboksissa kuin sähköpostissakin, ja mieli on ollut aivan äärimmäisen iloinen ja onnellinen :) Toki se on ollut sitä jo pitkään :D Ja ihan mahtavaa kuulla, kuinka monella lukijallani on alkuvuonna laskettu aika!! Hullun paljon onnea kaikille muille odottajille myös, ihania aikoja elämme! ♥ Yritän vastata kaikille mahdollisimman pikaisesti, molempien blogien puolella :)

Teimme heti raskaudesta tiedon saatuamme tietoisen päätöksen, että pidämme vauvauutisen visusti salassa lähes kaikilta ainakin nt-ultraan ja toiseen kolmannekseen asti, mutta sitten kun rupesimme kalenteria myöhemmin tutkimaan, päätimme, että marraskuun puoliväli ei ole sen huonompi julkaisuajankohta kuin mikään muukaan. Jotenkin uuden vauvablogin julkaisu sopi mielestäni hirveän hyvin meidän vuosipäivään Rantapallon kanssa, ja se päätös sanelikin aikataulua aika hyvin.

Kertomisen siirtäminen hieman pidemmälle kuin ensimmäisen kolmanneksen jälkeen oli ihana ratkaisu! Olemme saaneet itse rauhassa totutella elämän suuriin muutoksiin ja kaikkeen tähän siinä ympärillä. Ja “kaikkea tätä” on riittänytkin. Päätös olla kertomatta kenellekään paitsi lähiperheille osoittautui mahdottomaksi mun olojen kautta. Pari sairaslomaa jouduin pitämään kotona heti alkutaipaleella, sillä olo oli kaikkea muuta kuin työkykyinen. Koin siinä vaiheessa parhaaksi kertoa silloiselle työnantajalleni tilanteesta, sillä inhoan saikulla olemista, se tekee minulle hirveän syyllisen olon. Tein myös hyvin aikaisessa vaiheessa päätöksen, että haluan pyhittää raskausajalle myös lepoa ja rentoa oleskelua, eikä se kaikkien töiden puolesta ollut mahdollista. Jostakin oli luovuttava ja päätin luopua päivätöistä. Mies tuki ratkaisua vahvasti, koska halusi myös, että saan viettää mahdollisimman rennon raskausajan. Tiedostin, että raskaus voisi mennä myös kesken. Silti halusin rauhoittaa hieman elämääni ja keskittyä tähän vauvaunelmaamme täysillä.

Muitakin ihmisiä on ollut matkan varrella, joille olen joutunut paljastamaan raskauden aina valmentajasta luottokampaajaani. Koko ajan on tullut vaikeammaksi ja vaikeammaksi olla kertomatta blogissa ja jouduin syksyn mittaan hieman antamaan murusia siitä, että taustalla on jotakin. Tarkoituksenani oli yrittää jotenkin edes viestiä, että epäsäännöllinen bloggaaminen, välillä tasotonkin sellainen, johtuu minun heikosta olosta ja välillä aika rankoistakin ajoista, ei blogin uudesta, valitusta tyylistä. Olipa tuossa sellainen kuuden viikon kausi, jonka elin käytännössä kaurakekseillä, Hesen juustoilla ja 16 tuntia vuorokaudesta nukkuen. Niistä valveillaolotunneista kun kuusi tuntia meni töissä ja työmatkoilla, ei siinä hirveesti ollut energiaa blogin puolelle.

vauva (3 of 10)

Oli ihan älyttömän vaikeaa olla paljastamatta todellisia syitä tälle hyvin erikoiselle syksylle blogissakin, ja olen pahoillani, että olen sepittänyt hieman valheellisia tietoja tulevaisuudesta. En oikein voinut kertoa jättäväni päivätyöni, koska olen raskaana. Tai että blogin postaustahti on ihan kuraa, koska olen nukkunut melkein ympäri kellon. Koskaan en ole tietoisesti valehdellut vauvasta, eikä sille ole onneksi ollut tarvetta. En tiennyt itsekään, että tämän kuvan ja avautumiseni julkaistessani olin ihan ensi päivillä raskauttani. Tuo kuva kuitenkin ehkä antoi minulle sen rauhan alkuraskaudelle, jota en osannut edes toivoa, onhan raskausepäilyt olleet osa bloggaamistani jo useamman vuoden.

Syksyn mittaan vihjailemani elämän mullistava asia on tietenkin oma pieni vauva, joka muuttaa kaiken elämässä perustavanlaatuisesti. Toki se on vaikuttanut työkuvioihin jne, mutta puheeni syksyn mittaan ovat olleet lähinnä smoke screen, jolla olen saanut itselleni ostettua aikaa. Jokainen odottava tai jo lapsen saanut äiti tietää, kuinka pelottavaa ja jännittävää on alkuraskaus, ja sen haluaa tietenkin pitää vain itsellään. Joka päivä on suuri huoli siitä, miten vauva pärjää, ja miten kaikki tulee sujumaan. Samaan aikaan olin niin voimaton, etten kyennyt ylläpitämään bloggaamista normaalisti, joten jotain oli keksittävä.

Oli aivan ihanaa julkaista vauvauutiset blogin puolella muutamia päiviä sen jälkeen kun vauva on alkanut liikuskelemaan niin selkeästi, että mieskin on sen jo tuntenut. Tätäkin kirjoittaessa vatsassa myllää tasainen potkuskelu ja mieli on melko rauhallinen.

Minulle “salailu” oli ehdottoman tärkeää, sillä halusin päästä kertomaan kaikille läheisillemme kasvotusten ja melkein kaikille ehdimmekin kertomaan tai vähintäänkin soittamaan asiasta. Emme pitäneet kertomisen kanssa kiirettä, vaan halusimme ottaa aikaa ja iloita asiaa ihan rakkaimpiemme kesken. Vielä tämän viikon alussa julkaisimme tiedon Facessa lopuille ystäville ja kavereille. Ensi viikolla raskaus on virallisesti puolessavälissä, ja nyt se saa olla myös näkyvä ja iso osa myös bloggaamisessani :)

Anteeksi, että olen huijannut blogissani syksyn mittaan. Toivon, että ymmärrätte syyt sille :)

Kiitos kaikille ihanille lukijoille ja onnittelijoille ja lisää raskaudesta ja sen alusta on Mungobabyn puolella :)

1+

You Might Also Like

116 Comments

 • Reply Iina Wednesday, November 16, 2016 at 16:59

  Paljon onnea teille! Mä ajattelinkin, että voisko syynä olla kumminkin raskaus, mutta en tietenkään varma voinut olla. Ihania uutisia kumminkin! Paljon tsemppiä odotukseen. :) On se raskaus ja rakkaus omaa lasta kohtaan niin ihmeellistä! Sen takia oonkin valinnut ammattini (terveydenhoitaja), vaikka omaa lasta ei vielä olekaan eikä omaa kokemusta asiasta. Pienen vauvan vanhemmista aistii vaan niin ihanan rakkauden ja ylpeyden omaa vauvaa kohtaan. Ihania aikoja teillä <3

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:52

   Kiitoksia kovasti :)

 • Reply Katri Wednesday, November 16, 2016 at 17:04

  Voi tottakai on ymmärrettävää tuollainen pieni huijauksen poikanen! Onnea ihan hirmuisen paljon teille molemmille, taas on maailmassa vähän enemmän onnea ja rakkautta! ☺️

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:52

   Kiitos! <3

 • Reply Mariii Wednesday, November 16, 2016 at 17:12

  Paljon onnea! Täälläkin odotellaan pikkuista saapuvaksi huhtikuun puolessa välissä :) Ihanaa, että voin lukea Mungobabyä kun me ollaan luultavasti aika samoilla viikoilla.

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:53

   Voi vitsi, mehän ollaan ihan samoissa aikatauluissa! :) Kiitoksia ja ihanaa odotusta sinne! <3

 • Reply Hansku Wednesday, November 16, 2016 at 17:17

  Oikein paljon onnea! :)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:53

   Kiitos! <3

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:53

   Kiitos! <3

 • Reply Sanna Wednesday, November 16, 2016 at 17:18

  Paljon onnea! Todella mahtava ja kiva uutinen, teistä tulee loistovanhemmat! :)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:54

   Kiitos! <3

 • Reply Laura Wednesday, November 16, 2016 at 17:30

  Täysin ymmärrettävää. :) kuka tahansa tekisi varmasti ihan samoin.

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:54

   Kiitos! <3

 • Reply Jonna Wednesday, November 16, 2016 at 17:33

  Voi että, ihan tosi tosi suuret ja pehmoiset ja lämpimät onnittelut ♡♡♡ Tätä onkin odotettu ;) Hävettää edes myöntää, mutta liikutuin kyyneliin asti tästä uutisesta, ihana päästä lukemaan vauvajuttujakin 😍

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:54

   Kiitos! <3 Voi teitä ihania :D

 • Reply Sipe Wednesday, November 16, 2016 at 17:43

  Ymmärrän niin hyvin. Toivoin vauvaa aika kauan ja kun vihdoin tärppäsi alkoi pian ne oireetkin. Täällä myös nukuttii ja syötiin digestivejä. 😂 Mun harmikseni keskenmenon pelko ja kohtukuolema-ajatukset sai aikaan kamalia ahdistus/paniikkikohtauksia. (Kannattaa lukea vauvapalstoja, eh..) Onneksi oli ihana neuvola ja kyllä mä siellä ravasinkin sykettä kuuntelemasaa ja myöhemmin ultrissa vaikka viikosta 21 asti vauva piti sellaista jytää että. 😂 Onneksi synnytys oli sitten oikein hyvä kokemus ja vauveli on ollut tosi helppo ja tyytyväinen. Tsemppiä ja onnea! Odotan innolla tulevia postauksia! 😍 Näytät niin hehkuvalta. 😍

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:54

   Kiitos! <3 Ja voi että miten ihana kuulla näin kauniita ja "helppoja" raskaus/synnytystarinoita :)

 • Reply Anna Wednesday, November 16, 2016 at 17:58

  Ihan uskomatonta että vaikka me lukijat emme sinua tunne, niin jotenkin blogiasi alusta asti seuranneena sitä on aivan vilpittömän onnellinen teidän puolesta!! Hymy nousi korviin ja tippa tuli linssiin kun näin instagramiin lisäämäsi kuvan, koita nyt siinä sitten selittää miehelle miksi olet niin liikuttunut “mungoannan” raskaudesta :’D Mutta onnea aivan mielettömän paljon teille molemmille <3 Olet niin säteilevä ja hehkuva näissä kahden viimeisen postauksen kuvissa !!

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:56

   Voi miten ihana kuulla, ja kiitoksia kovasti kommentistasi <3

 • Reply Veera Wednesday, November 16, 2016 at 18:11

  Oih! Ihana uutinen! Onnea teille molemmille!!! <3

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:56

   Kiitos! <3

 • Reply monskii Wednesday, November 16, 2016 at 18:18

  Hurjan paljon onnea! Kurjaa, että alkuraskaudessa koit kovaa pahoinvointia, toivottavasti kaikki se on takana ja saat kokea seesteisen loppuraskauden. Itselläni on toukokuun loppupuolella laskettu aika ja kyllä sinun raskausuutinen herkisti näin hormonihuuruissa minut. Paljon onnea sinulle, miehellesi ja molempien perheille. ❤️

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:56

   Kiitos! <3 Onneksi tässä viime aikoina on jo helpottanut, mutta alku oli kieltämättä aikamoista :D Onnea sinnekin ja ihanaa odotusta! <3

 • Reply Emilia Wednesday, November 16, 2016 at 18:25

  Nyt en voinut olla tirauttamatta paria kyyneltä ihanien uutisten johdosta 💕 Vaikka en sinua tunnekkaan, tunnen suurta onnea teidän puolesta! On ollut mahtavaa olla seuraajana näin monien vuosien ajan ja kasvaa “yhdessä” aikuiseksi samankaltaisten elämänvaiheiden saattelemana. Kaikkea hyvää tulevaan ja kiitos, että me lukijat saamme jakaa tämän kaiken kanssasi, etenkin kun pienokaista en itse voi saada.

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:57

   Voi miten ihana kuulla, kiitoksia kovasti <3

 • Reply . Wednesday, November 16, 2016 at 18:29

  Veikkasin salailun johtuvan joko vauvauutisisga tai häistä, oikein meni! Paljon onnea ❤️

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:57

   Kiitos! <3

 • Reply Jennii Wednesday, November 16, 2016 at 18:44

  Onnea! Mun intuitio niin arvasi tän. Viimeistään niistä joulumuori kuvista näkee söpön vauvamasun♡

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:57

   Hahah, se punainen takki on kyllä vähän petollinen siinä :D

 • Reply Mamma Wednesday, November 16, 2016 at 18:51

  Haa, kätilöä ei voi huijata ;) Asut muuttuivat löysiksi ja yhdistettynä tietynlaiseen asentoon poseeratessa (johtuu lantiosta) ja tietty utuinen, onnellinen katse kavalsi sinut ihan ensimmäisistä viikoista asti. Ihanaa! Onnea!

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:57

   :D no näköjään ei :D Kiitoksia! :)

 • Reply Jenni** Wednesday, November 16, 2016 at 19:00

  Onnea tuhannesti! Ymmärrän niin tuon salailun, ensimmäisen kanssa salattiin asia “suurelts yleisöltä” yli puoleen väliin asti ja nyt tämä toinen on niin alkuvaiheessa, että ei tästäkään ole kerrottu kuin lähimmille. Töissä on hieman vaikeaa, koska olo on välillä kaikkea muuta kuin ah-niin-hehkuva, mutta jospa tää tästä. :)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:58

   Kiitoksia ja ihanaa odotusta myös sinne! <3

 • Reply jenny Wednesday, November 16, 2016 at 19:11

  Paljon onnea teille, ihana uutinen! :-)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:58

   Kiitos! <3

 • Reply Eveliina Wednesday, November 16, 2016 at 19:12

  Ihana uutinen anna!! <3 paljon onnea ja rakkautta koko perheelle ja onnellista odotusaikaa!

  Tänään aamulla luin blogiasi ennen tämän uutisen julkaisua. Ajattelin vain miten seesteiseltä ja aidosti onnelliselta vaikutat nykyisin. Ymmärrettävästi haluat suojata yksityisyyttäsi. tästä huolimatta blogisi lukeminen koskettaa joka kerta ja saa arvostamaan arkea.

  Olen ollut mukana lukijana lähes alusta asti ja olen tykännyt seurata edesottamuksiasi maailmalla.  blogisi käännekohta oli nykyisen miehesi tapaaminen. Puhuit ja puhut rakkaudesta ihanasti. Aidosti, kauniisti ja koskettavasti. Tuolloin olin itse tavattoman yksin ja kaipasin toista ihmistä elämääni. Oli kuitenkin ihanaa lukea sinun onnesta. Varsinkin runo "niin paljon on heitä joiden kanssa voi mennä sänkyyn, ja niin vähän heitä joiden kanssa haluaa herätä" oli yksi hienoimmista!

  Nyt olen minäkin löytänyt elämääni hänet jonka viereltä haluan herätä. Ja minusta oli vaan tavattoman ihanaa kuulla että olet saamassa suurimman rakkauden osoituksen yhdessä oman rakkaasi kanssa.

  Kiitos tästä blogista anna! Kaikkea hyvää teille <3 ja hurjasti onnea!

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:59

   Voi miten ihanaa! Kiitoksia ihanasta kommentistasi ja kaikkea hyvää jatkoon! <3

 • Reply Omppu Wednesday, November 16, 2016 at 19:13

  Suuret onnittelut teille ❤️
  Tipahdin tosin kärryiltä että oletteko jo kihloissa ja menossa naimisiin?😍
  Onneksi olkoon jos näinkin. Toivottavasti blogin puolella kuullaan hääjuttujaki.

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:59

   Kiitoksia :) Ja ollaan menossa naimisiin kyllä :) Häistä en ihan hirveästi ajatellut kertoilla, mutta varmaan jonkin verran kerron siitä :)

 • Reply Sari Wednesday, November 16, 2016 at 19:18

  Paljon onnea Anna ja kumppani! Hellyyttävän ihania uutisia, täälläkin kyynel silmäkulmassa näin mainion uutisen johdosta <B

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 15:59

   Kiitos! <3

 • Reply Ellie Wednesday, November 16, 2016 at 19:25

  Ihania uutisia, paljon onnea teille! <3
  Varmasti tulee seurattua jatkossa molempia blogeja. :) En osannut tätä aiemmista postauksista aavistaa, mutta onpa kiva päästä lukemaan myös raskaudesta ja muista vauvajutuista.

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 16:00

   Kiva kuulla, kiitoksia! <3

 • Reply Katja Wednesday, November 16, 2016 at 19:36

  Hih, itse en mitään tällaista osannut odottaa, luulin muutosten liittyvän jotenkin uusiin työkuvoihin. Enkä ole myöskään huomannut laadutonta bloggaamista tai pidempiä välejä postausten välillä. Osaksi johtuen siitä, että saan nauttia kättesi jäljestä ilmaiseksi eikä minulla näin ollen ole oikeutta vaatia mitään, vaikka palkkaa (ansaitusti) työstäsi blogin kautta saatkin. Ja osaksi siitä syystä, että itsellä on ollut kiire ja stressaava syksy töissä, jonka seurauksena en ole ehtinyt blogien pariin iltaisin, kun työ on vienyt mehut ja kiinnostuksen koneella olemiseen aika tehokkaasti. Olen vain onnellinen teidän molempien puolesta ja toivon itsekkäästi, että jatkat molempia blogejasi todella pitkään. Onnea ❤💙❤💙

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 16:00

   Voi miten ihana kommentti, kiitoksia! <3

 • Reply Terhi Wednesday, November 16, 2016 at 20:03

  Paljon Onnea!
  Täällä odotellaan omaa miniä helmikuulla syntyväksi, joten kiva lueskella Mungobabyä matkan varrella :)

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 16:00

   Voi vitsi, sä oot siis jo pari kk pidemmällä :) Ihanaaa!! Ihanaa loppuodotusta sinne! <3

 • Reply Elina Wednesday, November 16, 2016 at 20:10

  Siis mää en kestä. Vieressä nukkuu kolme kuukautinen kultakimpale ja noi kaikki on niin tuoreessa muistissa. Noi liikkeet. ❤ mä ihan liikutun, täällä kyynel silmässä.

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 16:02

   Voi miten ihanaa, kiitoksia ja paljon ihania vauvahetkiä sinne :)

 • Reply Bambi Tattari Wednesday, November 16, 2016 at 20:14

  Oi, onnea paljon teille <3 Tsemppiä raskausaikaan, toivottavasti pysyisitte molemmat vauvan kanssa terveinä ja kaikki menis hyvin :) Ihana seurata sun blogia ja kiva idea laittaa vauvahöpötykset eri blogiin, vaikka se ei hirveästi haittaisi, ainakaan mua :D Vauvat on ihania ja raskaana olevat naiset jotenki säteilee rakkautta ja onnellisuutta. Pidä sama, ihanaa raskausaikaan, nauti täysillä :) <3

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 16:03

   Kiitoksia kovasti :) Ja musta on tuntunu kaikkea muuta ku säteilevältä, mut ehkä se vielä tästä :D

 • Reply Riikka Wednesday, November 16, 2016 at 20:25

  Mä jotenkin aistin tän. Syksyn mittaan on tullut jostain postauksesta ( tai kuvista?) ihan semmoinen fiilis että odotat ehkä vauvaa. ( näen kyllä vauva uutisia nykyään joka paikassa. :D Johtunee ehkä tuosta omasta 10kk ikäisestä ;) ) Ehkä se on se raskauden hehku, ilo ja onni kasvoillasi!

  Suuret onnittelut siis perheenlisäyksestä! Innolla jään odottelemaan mungobabyn puolelle postauksia! :) <3

  • Reply Anna Friday, November 18, 2016 at 16:14

   Hahah, apua, mä oon vielä yrittänyt poseerata niin, ettei näkyis :D Kiitoksia! <3

 • Reply Jappy Wednesday, November 16, 2016 at 20:26

  Huh, mikä uutinen! Paljon onnea teille molemmille :) Mä arvelin kihloja, kävi pienessä mielessä raskaus kun ei balilta tullut biksukuvia ;) mut en kuitenkaan ajatellut että näin oikeasti! Tälläisessä tilanteessa pieni valehtelu ei haittaa, ja sinun elämähän se on – oli vaan liian jännittävää kun kerroit kokoajan että “suuria uutisia” – no indeed on! Vielä häätkin. Ymmärrän jos et niistä kerro mutta mielellään niistä lukisim myös, esim suunnittelusta. Mutta, ONNEAAA <3

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:46

   Kiitoksia kovasti :) Katsotaan herättääkö häät hirveesti kirjoitusintoa, ne ei musta oo hirveen mielenkiintoinen aihe, kun en ite oo yhtään hääihmisiä :D

 • Reply I Wednesday, November 16, 2016 at 20:29

  Mä ymmärrän kyllä, itsekkin odotan esikoistani tammikuussa syntyvän ja erinäisien asioiden takia piti lähes puolväliin asti salata :D saihan sitä sit selitellä miehen kärttyselle suvulle mutta kun ite siin vaiheessa ties että kaikki on kunnossa/keskenmenoriski pienentyneenä niin mieli vasta lepää ja pystyy asiasta innostumaankin niin että voi kertoa muille. Suuresti onnea teille ja en kyllä malta odottaa sun vauvapostauksia !!

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:47

   No niinpä! Musta on tosi hölmöä, että joku nyt siitä kiukustuu, jokainen haluaa kertoa kun on itse valmis :)

 • Reply Elle Wednesday, November 16, 2016 at 20:30

  En nyt osaa kommentoida muuta kuin ❤️❤️❤️❤️❤️ ☺️

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:47

   :) <3

 • Reply Tarja Wednesday, November 16, 2016 at 20:42

  Aivan älyttömän paljon onnea! Vauvauutiset ovat aina yhtä ihania <3 Rentoa ja ihanaa raskausaikaa sinulle!

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:47

   Kiitoksia! <3

 • Reply primrose Wednesday, November 16, 2016 at 21:02

  Oi sentään, kyllähän tällaisen asian suhteen salailun ymmärtää ihan täysin! :) Mä lähinnä oletin vihjailuistasi, että blogisi kenties muuttaa johonkin muualle mutta uutiset olivatkin tällaisia! Ihanaa ja vielä kerran oikein hurjan paljon onnea odotuksestanne ja odotukseenne! Onnea myös tulevasta naimisiinmenostanne! Blogistasi on kyllä selkeästi huokunut onnellisuus jo pitkän aikaa – se on kyllä välittynyt postaustesi myötä ruudun tälle puolelle. Kommentoin tässä varmaan nyt vähän ristiinkin blogeissasi mutta eikös sitä onnea voi toivottaa useammankin kerran :D

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:47

   Juu ei, Rantapallossa ollaan ja pysytään, se on ihan paras blogikoti :) Ja kyllähän näitä saa erikseen ja yhdessä kommentoida :)

 • Reply Janinaa Wednesday, November 16, 2016 at 21:06

  Ihanaa ! Paljon onnea teille <3 aloin heti seuraamaan myös mungobabyn puolella :)

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:48

   Kiitoksia! <3 Kiva kuulla :)

 • Reply Laura Wednesday, November 16, 2016 at 21:15

  Paljon onnea! <3 Voi että ku voi olla onnellinen toisen puolesta. Oon seurannut sun blogia just jostain 2010 vuodesta asti ja lukenut sun elämän iloista, suruista, poikaystävistä, eroista, Australian vuodesta, Lontooseen muutosta ym niin hassua miettiä miten elämä heittelee sinne ja tänne ja tällä hetkellä tilanne on tämä! :) Tuntuu että vastahan olit Australiassa :) Niin se aika menee… Paljon tsemppiä sinne, toivottavasti loppuraskaus sujuu hyvin ja syntyy terve mungobaby!

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:48

   Voi miten kiva kuulla :) Ja jep, aika menee kyllä hirveetä vauhtia ja elämä muuttuu ja muotoutuu uomiinsa :)

 • Reply Jonna Wednesday, November 16, 2016 at 21:24

  Ihanaa, tuhannesti onnea! <3 täälläkin hillitön vauvakuume päällä ja tuntuu että koko muu maailmaa saa vauvoja! :) toivottavasti sitä pian itsekin olisi odottamassa.

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:48

   Kiitoksia :) Ja paljon onnea vauvatoiveisiin! :)

 • Reply Savon Wednesday, November 16, 2016 at 21:24

  Paljon onnea, vaikutatte niin onnellisilta! :’) Jotenkin osaan samaistua tähän, sillä olemme myös avomieheni kanssa alkaneet pohtia perheen perustamista. Mungobaby-blogia tulee siis myös varmasti luettua. Mielenkiintoista kuulla, miten kaikki sujuu ja millaisia haasteita on ollut/tulee eteen.

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:49

   Kiitoksia! <3 Ja paljon onnea vauvatoiveiden toteutukseen :)

 • Reply Tuuli Wednesday, November 16, 2016 at 21:47

  Suuren suuret onnittelut koko perheelle ja paljon voimia ja onnea loppuraskauteen!! :)

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:49

   Kiitoksia :)

 • Reply Maikki Wednesday, November 16, 2016 at 22:18

  Paljon onnea ihanasta uutisesta😊! Voimaa ja zemppiä odotukseen, ensimmäisen lapsen odotus on niin jännää ja kutkuttavaa aikaa❤️ Täällä odotellaan kolmen vuoden toivomisen tuotoksena toista lasta syntyväksi huhtikuun lopulla, on siis ihan mahtavaa päästä lukemaan myös vauvajuttujasi😊 pidän kovasti humoristisesta kirjoitustyylistäsi, kuvat ovat siihen vain lisänä! Ihanaa vauvan ja joulun odotusaikaa❤️

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:49

   Voi että, on varmasti odotettu kaveri hän! Ihanaa odotusta Sinulle, toivottavasti on ihanaa aikaa kaikin puolin! :)

 • Reply ina Wednesday, November 16, 2016 at 22:28

  Hurjan paljon onnea! :)

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:49

   Kiitoksia :)

 • Reply Iiii Wednesday, November 16, 2016 at 22:43

  Mahtavan isot onnittelut! <3

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:49

   Kiitoksia :)

 • Reply Meitsi Wednesday, November 16, 2016 at 22:53

  Tsemppiä raskauteen! Ite oksensin kanssa ekat 13 viikkoa, saikulla jatkuvasti kun se oli aamusta yöhön ja jaksoi vaan nukkua. Myös juustohampparit oli melkee ainut mikä maistu ja jauhelihakeitto 😄

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:50

   Ihan käsittämätön toi juustohampparijuttu. En tiedä yhdistääkö kroppa tän olon jotenkin darraan, koska sillonki ainoo pelastus on aina joku pikaburgeri :D

 • Reply Thym Thursday, November 17, 2016 at 01:34

  Paljon onnea! Ihanaa kuulla, että kaikki on hyvin Sinulla ja perheelläsi eikä taustalla ollut mitään sairautta. Oikein hyvää vointia ja odotusta.

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:50

   Kiitoksia :)

 • Reply Vilma Thursday, November 17, 2016 at 01:40

  Paljon onnea!! ❤❤

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:50

   Kiitoksia! <3

 • Reply annimarian Thursday, November 17, 2016 at 01:58

  Oikein paljon onnea teille! Ihania uutisia :)

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:50

   Kiitoksia :)

 • Reply Sanni Thursday, November 17, 2016 at 04:50

  En oo ikina blogipostauksia lukiessani itkenyt tata tahtia… Oon ollu sun blogimatkassa mukana ihan alkumetreilta asti, ja on ollu eri kausia, mm. oon arsyyntyny, ollut kateellinen, ihaillut, ja elanyt mukana sun elamankaannoksissa. Oon yli kolmikymppinen nainen ja jarjella aatellen jonkun ihan tuntemattoman ihmisen raskausuutiset ei pitais saada mua tammoseen tunnetilaan, mut jotain tassa blogosfaarissa on, etta tuntemattomien ihmisten ilot ja surut ja suuret ja pienet uutiset saa jonkinlaisen tunteen aikaan.
  Eli siis kiitos, kiitos, kiitos siita etta jaat niin suuren osan elamastasi MINULLE (meinasin sanoa meille, mutta taa tuntuu jotenkin henkilokohtaiselta, vaikka sulla ei oo minkaanlaista ideaa kuka ma oon) ja onnea matkaan <3 <3 <3

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:51

   Voi miten ihanaa, kiitoksia ihana Sanni! :) On todella ihanaa, että toiset ovat aidosti ja oikeasti onnellisia myös tuntemattomien iloista :)

 • Reply Emma Thursday, November 17, 2016 at 07:47

  Voi miten ihanaa!! Hymyilin kuin Hangon keksi kun luin näitä postauksia :)) Sylikaupalla onnea ja kaikkea hyvää teille, nauttikaa täysin rinnoin! Poikaystäväni tästä kuultuaan päätti varoittaa myös blogiasi lukevan ystäväni kihlattua, että nyt jos koskaan se vauvakuume tarttuu meihinkin! :D Jollain lailla tarttuukin ihan varmasti, mutta toivon että ihan vielä ei ole tällaisten muutosten aika meillä päin. Mutta siis, onnea teille ja ihanaa, että päätit jakaa vauvajuttuja lukijoillekin! <3

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:51

   Voi miten ihana kuulla :D Ja ahahaha, joo, se on kyllä tarttuva “tauti” :D

 • Reply Nimetön Thursday, November 17, 2016 at 08:07

  Pieni huijaus on ihan ok, itsekin harrastin tätä alkuraskaudessa, vaikka ei se aina helppoa ollutkaan. Itselläkin ensi viikolla tulee puoli väli, onpa hauskaa seurata blogiasi! :) Ja onnea ihan superpaljon vielä kerran teille! :)

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:51

   Ihanaa, mehän ollaan siis lähes samoissa viikoissa, meilläkin on ensi viikolla puoliväli :)

 • Reply Janika Thursday, November 17, 2016 at 08:35

  Onnea ja mukavaa odotusaikaa!

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:51

   Kiitoksia :)

 • Reply Lotta Thursday, November 17, 2016 at 08:47

  Lämpimät onnittelut teille molemmille ❤️ En mä ainakaan osannut tällaista muutosta arvata ollenkaan, ihana yllätys 😊 Alan ehdottomasti seurata myös Mungobabya!

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:52

   Kiitoksia! <3

 • Reply Pia Thursday, November 17, 2016 at 08:51

  Paljon onnea Anna ihanan uutisen johdosta ja leppoisaa odotusaikaa!

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:52

   Kiitos kiitos :)

 • Reply Mira Thursday, November 17, 2016 at 09:18

  Ooh tuhannesti onnea, aivan ihana uutinen! ❤ Olen lukenu siun blogia valtsikan ajoista ja seurannut innolla siun tekemisiä! Varmasti siun aitous saa ihmiset aina vaan jatkamaan siun blogin seuraamista ja vielä kahta eri blogia! 😊 toivon hyvää odotuksen jatkoa ja onnea molemmille tulevaan ❤

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:52

   Tarkoitat varmaan oikista? Vai apua? Ihana kuulla, ja kiitoksia paljon! <3

 • Reply Essi Thursday, November 17, 2016 at 09:33

  Paljon onnea! Kävi mielessä joskus syksyllä, että oletkohan raskaana. Ihan ilman mitään sen kummempaa syytä, ehkä sulla oli sellainen glow 😉 Kiva seurata raskauttasi ja vauva-aikaa näin pienen vauvan äitinä.

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:52

   Olot on ollu kaikkea muuta kuin glowing, mutta kiva kuulla ja kiitoksia paljon! :)

 • Reply Milla Thursday, November 17, 2016 at 11:24

  Onnea hurjan paljon molemmille! :) <3 Meille kun tuli lapsi niin julkaistiin blogissa asiasta raskauden puolivälissä, kun mahaa ei saanut enää piiloon asukuvissa. Osa lukijoista oli jo aavistanut asian ja hääkuvista huomannut masun pyöristymistä ennen asiasta kertomista. :) Ja työpaikalla huomasivat rv 14, hoikkana maha alkoi näkyä tosi aikaiseen. Nyt tämä meidän pieni on jo 3,5 vuotias, aika menee hurjan nopeasti! Kaikkea hyvää teille tulevaan ja ihanaa raskausaikaa siulle. ^^

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:53

   Mulla on ihan hassu maha, välillä näyttää tosi isolta ja välillä saa hakea, että onko siellä oikeesti joku maha :D En tiedä miksi vaihtelee niin jyrkästi ihan päivittäin :D

 • Reply Essi Thursday, November 17, 2016 at 11:56

  Lämpimät onnittelut sinulle ja miehellesi, ihania uutisia! 😍 Oon seurannut sua lähestulkoon alusta asti, harvemmin kyllä tulee kommentoitua mutta tosiaan hassua miten voi näin liikuttua tuntemattoman ihmisen vauvauutisista! :D

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:53

   Voi miten ihanaa kuulla, kiitoksia :)

 • Reply Jonna Thursday, November 17, 2016 at 13:25

  Ihan mielettömästi onnea! Aivan ihana uutinen :) 💗 Itselläni tässä vieressä juuri nukkumassa 1,5vrk vanha tyttöni 😍

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:54

   Voi että, en tiennytkään/muistanutkaan, että teille tulee perheenlisäystä :) Sähän oot ollu lukijana mukana jo superpitkään, meilistä aina tunnistan :) Ihania vauvanpehmoisia talvihetkiä sinne! <3

 • Reply Jatta Thursday, November 17, 2016 at 19:56

  Paljon onnea vielä! Tuli kyllä vilpittömän onnellinen olo sun puolesta kun näin instagramista sen kuvan, en osannut kyllä yhtään aavistaa tällaisia uutisia! :D

  Ihanaa odotusaikaa sinne ja kaikkea hyvää! :)

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:54

   Ihana kuulla, kiitoksia kovasti! <3

 • Reply Elli.A Thursday, November 17, 2016 at 20:05

  Anna, olet mahdottoman rohkea, kun jaat raskautesi näin julkisesti. Blogimaailma on raadollinen ja tuntuu, että äitiyttä koskeva nettimaailma varsinkin. Vaikka vauva-asiat eivät ole itselleni ajankohtaisia, eikä mungobaby mene siksi omalle lukulistalle, arvostan, että jaat raskautesi ja uskallat puhua äitiyteen ja odottamiseen liittyvistä asioista. Kiitos siis avoimuudestasi ja rohkeudestasi. Ihana juttu teille ja hirmuisesti onnea!

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:54

   Kiitoksia! <3

 • Reply Saara Thursday, November 17, 2016 at 22:10

  Niin ihana uutinen, paljon onnea teille!! Itse olen aika samoilla viikoilla raskaana, ehkä noin viikon verran pidemmällä mut mun masussa on tällä kertaa kaks vauvaa :D vähän erilainen raskaus kuin esikoiselta. Mutta mielenkiintoista alkaa lukemaan mungobabya ku on itse niin samassa tilanteessa!

  • Reply Anna Saturday, November 19, 2016 at 11:55

   Apua, siellä on ihan tuplaonni ja -jännitys! Kaksoset on jotenkin vieläkin ihanampi asia mun mielestä :)

 • Reply Anni Tuesday, November 22, 2016 at 20:32

  Ihanaa, että pystyitte pitämään teidän suloisen salaisuuden vain teidän omana! Minulla oli ainakin alku- ja vielä keskiraskaudessakin suuri tarve pitää tieto mahdollisimman pienessä piirissä, vaikka olosuhteiden pakosta jouduinkin kertomaan uutiset mm. työpaikalla aivan alussa. Kyseessä on niin käsittämättömän suuri ja henkilökohtainen asia, että siitä kertomisen kuuluu kuulua (ilman syyllisyyden häivääkään) ainoastaan tuleville vanhemmille. Me kerroimme lähipiirillemme heti alussa, koska halusin, että he saavat meidän mukana onnellisesti odottaa mahdollisimman kauan, ja koska samoille ihmisille olisimme myös kertoneet, jos jotain pahaa olisi tapahtunut. Ja nyt saamme sydämet onnea täynnä ihastella viikon vanhaa rakkauttamme samojen ihmisten kanssa! Toivon teille täydestä sydämestäni onnea odotukseen!

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post