The kitchen

keittio

Huhhei, ihana viikko on siinä pisteessä, että viikonloppu on koittanut, ja se alkaa koti-illallisella ja leffalla :) Sitä ennen ajattelin hieman jatkaa remppapostauksia, ja tällä kertaa vuorossa olisi keittiön remontti ja siitä hieman kertominen.

Ostamamme asunto on tosiaan vuodelta 2011, joten se oli ostettaessa kaikin puolin hyvässä kunnossa, mutta kaipasi hieman muutoksia oman makumme mukaan. Keittiö oli hyvin perus, valkoinen perustoimiva keittiö, joka ei kuitenkaan sytyttänyt meitä tuollaisenaan ihan hirveesti.

Tästä siis lähdimme liikkeelle:

keittio (1 of 4)

keittio (3 of 4)

keittio (4 of 4)

Ja tähän olemme päässeet:

keittio (4 of 21)
keittio (1 of 1)-2
keittio (7 of 21)

keittio (15 of 21)

keittio (16 of 21)

Suurimmat muutokset on tietenkin lattiassa ja seinässä. Lattiaksi valitsimme koko asuntoon Upofloorin Vitality Diplomatia sävyssä 619 Valkoöljytty Tammi. Ja keittiöön halusimme välitilan valkoisen omituisen laatan sijaan kiveä. Törmäsimme K-Raudassa Aitokiven verhoilukiviin, ja valitsimme ensin keittiöömme Black Quartziten, joka oli todella kaunis. Meille se ei kuitenkaan sopinut, sillä keittiöömme tulvii sen verran valoa, että kivet loistivat kuin discopallot. Vaihdoimme verhoilukivet mattaisempiin, ja pohdimme pitkään Rustic Stonen ja Dark Stonen välillä, jotka oli mielestämme aivan upeat.
Vähän mallailtuamme päätimme laittaa kivet koko keittiön seinälle pelkän välitilan sijaan.

Aitokiven asiakaspalvelusta saimme hyvää palvelua kivien asennukseen liittyen. Kivethän painavat jonkin verran, mutta ne saavat kuitenkin aika hyvin tukea tasosta ja kaapeista, eikä niiden asentamisen kanssa ollut mitään ongelmaa. Varmuustoimena halusimme varmistaa sen, ettei seinän pinta pääse kostumaan ja primeroimme koko seinän. Lisäksi käytimme nopeasti kuivuvaa laastia, joka piti kivet hirveän hyvin paikallaan. Ainoa ongelmallinen osuus oli kivien leikkaaminen vinoon muotoon, koska meillä on kaikkialla vinot katot. Loppujen lopuksi sekin kävi aika näppärästi, mies ystävineen sahasivat kivet muotoon jiirisahalla.

Suojasimme kivet Kivimestarin Kivi & Saumasuojalla, jota meille suositeltiin Aitokiveltä. Kyseessä on nanoteknologiaan perustuva hajuton, väritön ja myrkytön kivisuoja, joka ei muuta kiven sävyä tai ulkonäköä, mutta tekee pinnasta vettä ja likaa hylkivän. Aineella voi suojata myös mm. kylppärin saumat. Kiviprojekti kesti pari päivää, mutta oli joka sekunnin arvoinen! Keittiön seinämme on mielestäni älyttömän kaunis ja tuo ihan eri fiiliksen koko keittiöön.

keittio (9 of 21)
keittio (10 of 21)
keittio (12 of 21)

Toinen iso muutos oli tietenkin marmoritaso edeltäjän tilalle. Ensin päätimme vaihtaa lieden ja uunin ja valitsimme sopivan altaan. Näillä mitoilla lähetimme tilauksen Hansakivelle, josta saimme tarjoukset erilaisille marmoreille. Ensimmäinen valintamme oli selkeästi juovikkaampi (ja hieman edullisempi) Carrara CD, josta tehtiin taso suunnitelmiemme mukaisesti noin viikossa. Valitettavasti ko. taso hajosi kuljetuksessa, kun sen päälle tippui jotakin painavaa. Saimme kuitenkin Hansakiveltä tilalle tuota Carrara C:tä, joka on hieman hintavampi ja vähemmän juovikas marmori. Vaikka alkuun minua kuvien perusteella viehätti enemmän se juovikkaampi marmori, ihastuin minä tähän lopputuloksessa todella. Mies kannatti tätä alunperinkin, ja minäkin olen nyt myyty tämän keveydelle. Jos jotain nyt vaihtaisin, niin ottaisin ehkä 3 cm leveän tason 2 cm:n sijaan, mutta ne nyt on ihan nyansseja :)

Hansakivelle voisin antaa erinomaisen arvosanan. Kuljetus Kuopioon oli sangen maltillisen hintainen, ja taso valmistettiin nopeasti, saimme erinomaista palvelua kun ensimmäisessä kuljetuksessa oli ongelma ja lisäksi taso todella oli millilleen oikean kokoinen. Tason asentaminen oli helppoa. Nostimme osat varovasti kaappien päälle ja mies kiinnitti sen vielä jollain silikoniaineella.

Mua pelotti alkuun marmoritasossa se, kuinka “herkkä” sen väitetään olevan. Näin kolmen kuukauden kokemuksella sanon, että paskanmarjat. Kyselin ennen tilausta parilta ystävältä, heidän marmoritasojen toimivuudesta ja sain sieltä vihreetä valoa. Nyt kun olemme tason kanssa asuneet jo hetken, voin sanoa, että ei tässä huolta ole. Tasolla on tehty marjasmoothieita, raastettu punajuurta, kaadeltu punkkua ja on siinä ollut kokonaisen päivän kahvitahrakin. Sitrushedelmien kanssa olemme varovaisia tuon lähellä, muuten aika höveleitä. Jälkiä siinä ei ole vielä yhtäkään. Meinasin murhata miehen, jonka jäljiltä joku aamu oli kahvitahra tasolla. Märällä rätillä lähti yhdellä pyyhkäisyllä. En nyt suosittelisi mitään mustikkamehua siinä pitämään tuntikaupalla, mutta ei se lika tasoon pinty kyllä ihan pienellä tiputtamisella tai roiskumisella. Meillä ei ole muutenkaan tapana jättää tahroja pinttymään, joten meillä käy luonnostaan samantien siivoaminen. Ja sillä ollaan pärjätty marmoritason kanssa olematta yhtään tiukkiksena asian suhteen.

keittio (13 of 21)

keittio (14 of 21)

Tykkäsimme tuosta meidän liesituulettimesta mutta emme tykänneet sen alla majailevasta uunista ja liedestä, vaikka ne hyvässä kunnossa olivatkin. Saimme ne oikein sopivaan hintaan myytyä eteenpäin, ja ostimme tilalle krominvärisen uunin ja induktiolieden. Edellisessä kodissamme oli induktioliesi, emmekä halunneet luopua sellaisesta. Kierrätimme edelliset ja ihastuimme uusiin, jotka sopivat tasoon näppärästi. Mitat sai helposti katsottua jo tilaamisvaiheessa, ja ne oli yllättävän helpot ympätä tasoon.

Jääkaapit meillä oli tosi hyvässä kunnossa muutettaessa. Tavallaan tykkään enemmän kromijääkaapeista (toki integroidut on kaikista kauneimmat), mutta emme kokeneet hyväksi ideaksi alkaa kaappeja vaihtamaan. Vaikka kromikaapit on esteettisempiä, on valkoisten puhtaaanpito aika paljon helpompaa. AEG:n kaapit olivat hyvässä kunnossa, mutta edellisten asukkaiden jäljiltä niissä oli muutama huonossa kunnossa ollut laatikko/ovihylly. Olinkin ihan superfiiliksissä, että AEG:lta saa tilattua uusia tosi helposti! En ees tiennyt, että noita saa, koska meillä oli ennen joku toinen jääkaappi, ja siihen ei saanut tilattua oikein mitään Suomesta tai ylipäätään kovin helposti. Vaihdettiin halkeilleet osat ja pestiin jääkaapit kunnolla, ja nyt nuo on oikeastaan ihan uudenveroiset käytössä. Kätevätkin, kun niissä on polkimet, joilla kaapit aukeaa.

Myös allas ja hana meni vaihtoon. Unelmoimme yhdestä isosta altaasta tuollaisen kahden pienen altaan sijaan, ja sellainen löytyikin BLANCOlta. Hintaerojen takia päädyimme tilaamaan sen saksasta. Halusimme ehdottomasti kivikomposiittialtaan, ja siihen kaveriksi halusimme kovasti sellaisen suurtaloushanan tai sellaisen. Sellaisen, mitä kouluissa on, mitkä on korkeita ja niistä pystyy sitä hanaosaa vetämään. Koska emme jaksaneet alkaa nostamaan kaappeja, jotka oli jo valmiiksi hyvällä tasolla, totesimme, että sellaiselle ei ole korkeuden puolesta tilaa. Valitsimme siis Orakselta samantyyppisen, mutta pienemmän ja siromman hanan. Tuo oli yllättävän edullinen ja meillä tuo löytyi ainakin ihan lähi Kodin Terrasta.

keittio (17 of 21)

keittio (18 of 21)

keittio (19 of 21)

keittio (20 of 21)

Hana ei näytä sen kummemmalta sivuista katsottuna, mutta on ihan superkäytännöllinen! Allas on helppo pestä ja tiskejä on helppo pestä roiskuttamatta. Toiveissamme oli valkoinen allas, joka olisi yksiosainen ja iso. Siihen saa niin paljon paremmin isot kattilat ja muut isot välineet pestäväksi.

keittio (21 of 21)

Olimme hurjan tyytyväisiä kaikkiin näihin pieniin ja isoihin osiin, joilla muutimme keittiömme ihan erilaiseksi. Se näyttää ihan eriltä, mutta se on myös käytössä hyvin erilainen.

Keittiö ei ole vielä ihan täysin valmis. Olemme asentaneet kosketuskäyttöiset LED-valot yläkaappien alle, mutta vielä pitäisi kiinnittää takaisin tuo kaappien alapuolella oleva peittolevy/koristelista/mikälie. Lisäksi tuo tilaamamme lasi pitäisi saada ruuvattua paikalleen, se on nyt hengannut siinä varmaan kuukauden ilman mitään kiinnikkeitä, kun emme ole saaneet tuota aikaiseksi.

Tilaisinko kotiini tällaisen keittiön? En. Tai siis kaapistot ja jääkaapit olisi erilaiset (mahdollisesti integroidut), ja myös tiskikone olisi varmasti integroitu. Muitakin muutoksia tulisi. Tykkään keittiössä enemmän vetolaatikoista kuin ovilla avattavista. Keittiö ei myöskään ole valtava tilansäilytyksen kannalta, mutta toisaalta harvemmin käytössä olevat välineet säilyvät hyvin myös kodinhoitohuoneessa, jota käytämme apukeittiönä. Keittiö oli mielestämme kuitenkin rungoltaan oikein sopiva, ja näillä muutoksilla saimme sen todella mieluisaksi meille. Keittiöremontti olisi ollut ihan haaskausta, mutta tällaiset muutokset olivat enemmän kuin tarpeen. Ainakin meidän mielestämme.

Mitäs te sanotte? Paraniko? :)

0

You Might Also Like

78 Comments

 • Reply riiri Friday, November 11, 2016 at 22:25

  Mielestäni kiviseinä tuo jotenki tunkkaisen fiiliksen ja keittiössä on vähän liikaa kaikkea. Tumma kiviseinä, kiiltävät kaapit, valkoinen allas ja marmoritaso ovat yhdessä liikaa eikä mikään niistä oikein erotu edukseen. Keittiön on kokonaisuudesssaan mielestäni vähän vanhanaikainen ja tuo mieleeni vuoden 2009. Toisaalta miksi pitäisikään mennä aina uusimpien villitysten ja trendien mukaan, koska tärkeintähän on, että keittiö miellyttää käyttäjiään ja on toimiva.

  • Reply Anna Friday, November 11, 2016 at 22:36

   Niin, me ei tosiaan välitetä yhtään trendeistä vaan mennään sen mukaan, mistä itse tykätään :) Ja mielipiteitä on toki monia, itse olen eri mieltä esim. tuosta tason ja altaan osuudesta, koska valkoinen allas juurikin rauhoittaa keittiötä kun sulautuu täysin tasoon.

   Kaapit ei itse asiassa normivalossa kiillä juurikaan, näissä kuvissa on ollut pakko ylivalottaa salamalla, ja se tekee hieman kiiltävän efektin kaikkeen :/

   Mutta, kiitos mielipiteestä, onneksi jokainen voi tehdä kodistaan mieluisan juuri itselleen; trendeistä ja muiden mielipiteistä välittämättä :)

 • Reply Marita Friday, November 11, 2016 at 22:45

  Itse tykkään kovasti ja kivoja ja toimivia yksityiskohtia on saatu aikaiseksi suht vähällä vaivalla :) ai kun haaveilen noin isosta pakastimesta minne saa kaikki marjat ja sienet!! Hassu kysymys, missä teidän mikro on? :D

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 09:52

   Kiitoksia :) Mikro on kodinhoitohuoneessa, joka on meillä samalla vähän apukeittiö :)

 • Reply Emma Friday, November 11, 2016 at 23:43

  Ehdottomasti parempi kuin alkuperäinen! Tuo on kyllä totta, ettei ole järkeä pistää noin uutta keittiötä kokonaan uusiksi, tuskin sillä saisi asunnon arvoakaan nostettua niin paljon, mitä siihen menisi rahaa. Marmori on kyllä niin kaunista, kuolaan aina kun nään keittiöitä joissa marmori jatkuu välitilaan saakka :D Itse olen enemmän laattamuija kuin kiviseinän ystävä, mutta ehkä osittain sen takia, että miellän kiven hankalaksi puhdistaa, joten hyvä tietää, että tuollainen suoja-aine on olemassa. Jäin miettimään, olisinko itse laittanut kiven vain välitilaan ja liesituulettimen taakse, mutta kaunis se on noinkin!

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 09:53

   Mä oon ollut positiivisesti yllättynyt, kuinka helppo tuo on ollut pitää puhtaana :) Ja mä jotenkin rakastan kaikkea luonnonmateriaalia, mm. juurikin tuollaista rouheaa kivipintaa :)

 • Reply Vilma Friday, November 11, 2016 at 23:51

  Mun mielestä tuli oikein kaunis keittiö! :) kelpaisi itsellekin.

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 09:53

   Kiitoksia :)

 • Reply Emmi Friday, November 11, 2016 at 23:52

  Kyllä mun mielestä teidän tekemä remontti paransi keittiötä huimasti, vaikkei vanhassakaan mitään suurempaa vikaa ollut! Kiviseinä on joo tumma, mutta vaalean lattian ja kaapistojen kanssa kontrasti näyttää hyvältä, ja kivi itsessään on tosi kaunis. Kuvista tulee kotoisa fiilis, mielelläni kokkailisin tollaisessa keittiössä! :)

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 09:53

   Joo, me haluttiinkin tällainen hieman tummempi seinä, koska asunto on tosi tosi valoisa, niin siinä voi pitääkin hieman tummempaa seinää helposti :)

 • Reply Jasmin Saturday, November 12, 2016 at 00:07

  Upea muutos! :) Tumma seinä on huippu hieno!

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 09:53

   Kiitoksia :)

 • Reply Pia Saturday, November 12, 2016 at 00:59

  Todella upea. Eihän tuossa alkuperäisessä sinällään vikaa ollut, vaan pirun tylsä. Mutta nyt on asennetta. Ja tämäkin postauksen lukeminen ei helpota muuttokuumetta yhtään. Tuo kiviseinä, i like it :D

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 09:53

   Haha, kiitoksia :)

 • Reply Heidi Saturday, November 12, 2016 at 01:22

  Haa, mulla on tota seinää myöten melkein samanlainen kyökki! :D Siitä on tosin kiittäminen vuokranantajaani, joka sen on rempannut. Kivasti tullu teilläkin uudistusten myötä rosoa tuohon kliiniseen perusvalkoiseen lähtökohtaan. Hyvältä näyttää. Ja nää kuvat muistutti, et pitäis vihdoin hankkia keittiöön toi saippuaputeli, ettei tarvis aina ravata vessassa kuuraamassa käsiä…

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 09:54

   Joo, mulla on joku pakkomielle aina pestä kädet käsisaippualla sen jälkeen kun on tiskannut, vaikka kai siinäkin ne kädet on aika puhtaat :D

 • Reply Heidi Saturday, November 12, 2016 at 06:56

  Uusi on kyllä mielestäni ihanampi kuin vanha. Mun mielestä uudessa tumma seinä antaa kivasti kontrastia, vanha oli liian valkoinen. Mun mielestä vanha näyttää enemmänkin vanhanaikaiselta, ehkä koko valkoisen aika meni jo. Vaikka mielipide asioita nämä. Tykkään myös betoni pöydästä hurjasti :). Mistä noi ihanat marmori purkit on ostettu?

  • Reply Jenniina Saturday, November 12, 2016 at 10:03

   Mä ainakin muistelen Halpa-Hallissa hiplanneeni noita purkkeja :)

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 09:54

   Kiitoksia :) Marmoripurkit on Halpa-Hallista, rakastan niiden keittiöosastoa :D

 • Reply Jenni Saturday, November 12, 2016 at 07:52

  Meillä on samanväristä kiveä myös keittiössä, tosin vain välitilassa, joten tykkään tietysti tuosta teidän seinästä tooodella paljon! Mahtava idea huitasta koko seinä, ratkaisu tuo kodikkuutta roppakaupalla. Kysyisin tuosta komposiittialtaasta, että vaatiiko erityishoitoa tai muuta huomioitavaa? Olen koko ajan enemmän sen kannalla että seuraavassa keittiöremontissa (sitten tulevaisuudessa, siinä unelmakodissa heh) päädyn siihen. Ja hana on ihan superkätevä!
  Keittiön muutos on upea ja nyt niin paljon kodikkaampi, sitähän sää kysyit :) <3

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 09:55

   Kiitoksia :) Ei mun mieletä vaadi erityistä hoitoa. Toki lika pinttyy ehkä helpommin kuin tuollaiseen metalliseen, muttei olla vielä kohdattu tahraa, joka ei lähtisi tuosta ihan Fairylla. Kulmat ollaan välillä vedetty ihmesienellä, ettei sinne keräänny tummentumia :) Mun siskolla on sama allas mustana, ja se on vielä helpompi pitää puhtaana :)

 • Reply ttuffi- Saturday, November 12, 2016 at 09:19

  No panic, meillä kotikotona tehtiin keittiöremppa 10v sitten ja ne kaappien alasokkelit on aina vaan laittamatta ja keittiö on kyllä paremman näkönen ilman niitä :D

  Tosi hieno keittiö, tykkään! Olispa itelläkin mahis rempata mutta ei tätä vuokrakämppää ihan niin vaan räjäytellä :(

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 09:56

   :D :D Ehkä mä siis vaan luovutan sen suhteen :D

 • Reply Katja Saturday, November 12, 2016 at 09:57

  Upean näköinen keittiö. <3 teillä on todella hyvä maku. Olemme mieheni kanssa juuri muuttaneen ja heitin kaiken muuton yhteydessä pois, koska päätin että nyt on aika rakentaa kotia missä viihdyn (viihdymme). Silmä on rakastunut vaaleaan marmoriin ja sitä olenkin kerännyt nyt jokapaikasta. Luonnollisesti itsellä pisti silmään kauniit keittiönpurkit, ovatko mistä hommatuja? :)

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 09:56

   Kiitoksia :) Halpa-Hallista on nuo, ja siellä on tosi paljon kaikkia marmoripurnukoita :) Suosittelen :)

 • Reply Linda Saturday, November 12, 2016 at 09:57

  Ihanaa, kun jaat paloja teidän remontista. Oma pää ei kestäisi kritiikkiä omia valintoja koskien. Tämä keittiö ei ole omaan makuuni, mutta mielestäni iso allas korkealla hanalla ja vedettävällä jatkopalalla on upea! Meilläkin vaihdettiin aikanaan lapsuudenkotiin samalla tekniikalla oleva hana keittiöön ja on hirmu kätevä. Tuo marmoritaso on myös upea. En ole muuten aiemmin kuullut polkimilla olevista kylmälaitteista, kaikkea ne keksii 😁

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 09:57

   Mua ei oikeesti voisi yhtään vähempää kiinnostaa kritiikki meidän kodista. Itse ollaan tosi tyytyväisiä, ja se on meille ihan tärkeintä :)

   Ja joo, onhan noita paljonkin. Aukeaa niin kahvalla kuin polkimella, mut esim. jos on kädet täynnä / jauhoissa tms. on kiva polkaista tuo auki :D

 • Reply Kristelle Saturday, November 12, 2016 at 10:58

  Aivan mahtava muutos! Tuo kiviseinä, marmoritaso, allas ja betonipöytä, a niin upeita<3Mun mielestä te ootte mahtava vastakohta kokovalkoiselle kliiniselle keittiölle, teidän keittiössä on sitä jotain. Ihanaa että jotku uskaltaa näyttää omaa tyyliä ja persoonallisuutta. Ainahan sitä tulee niitä *oisin tehny tuon erilailla*, mutta ajan kuluessa omista ratkasuista oppii tykkäämään. Aina ei voi olla kaukaa viisas.

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 09:57

   Joo, ja ei meille kyllä keittiön suhteen ole tullut mitään ajatuksia siitä, että oltais tehty eri tavalla. Paitsi ton lampun haluan vaihtaa :D

 • Reply Meeri Saturday, November 12, 2016 at 11:13

  Todella upeita muutoksia olette tehneet! En olekaan ennen kommentoinut, mutta varsinkin wc oli erityisen mieleinen ja otankin niistä inspiraatiota kun oman wc:n remontointi on ajankohtainen :)

  Yksi asia vain mietyttää…Jos meinaatte tulevaisuudessa myydä asunnon, on struktuuri- ja kiviseinät aika hankalia uudelle asukkaalle jos ei niistä pidäkään ja taluaisi jotain muuta tilalle, joutuu kyllä aika työn tekemään. Mutta eipä sitä kannata jättää jotain omassa kodissa tekemättäkään tuolla ajatuksella.

  Joko saa toivottaa mukavaa joulun odotusta? :)

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 09:58

   Niin, se on sitten toki sen ostajan murhe, jos haluaa lähteä muuttamaan. Ei se nyt mahdotonta ole. Kivilaatat lähtee irroittamalla, ja seinän kun hioo, voi sen päälle maalata helposti. Ja uskon kyllä, että joku ostaja tykkää ratkaisuistamme ihan näinkin :)

   Tietty! Mä ainakin kuuntelen jo joululauluja ja syön pipareita :D

 • Reply Jenni Saturday, November 12, 2016 at 11:15

  Aivan upean muutoksen olette saaneet aikaan! Ei tunnistaisi heti samaksi keittiöksi lainkaan. Tuo kiviseinä on aivan ihana <3 Pitää käydä pinterestissä heti etsimässä inspiraatiokansioon samanlaisia :D Induktioliesi on kyllä parhaista parhain, itsekään en siitä enää luovu!

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 09:58

   Kiitoksia kovasti :)

 • Reply Tiiu Saturday, November 12, 2016 at 14:02

  Hei Anna, minua kiinnostaa onko keittiö “suljettu tila”. Lähinnä pohdin tuota ovea, viekö eteiseen/käytävään ja pääseekö keittiöön asunnosta muuta kautta? 🙂

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 09:59

   Ei ole :) Keittiön vieressä oleva ovi on sen takana olevaan kodinhoitohuoneeseen, joka on meillä myös apukeittiö :) Keittiö on yhtä isoa avointa tilaa olkkarin kanssa, ja niiden välistä lähtee eteinen, johon ei myöskään ole ovea :)

   • Reply Tiiu Tuesday, November 15, 2016 at 16:11

    Kiitos vastauksesta, olkkarikuvia odotellessa! :)

 • Reply Omppu Saturday, November 12, 2016 at 14:23

  Heips, tän postauksen “aloituskuvana” on bloglovinissa kuva hääkampauksesta/juhlakampauksesta valkoisella pitsikoristeella :D mistähän johtuu? Kun avas postauksen niin sitä ei enään ole

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 10:00

   Jaaaa :D Meillä on täällä teknisiä säätöjä ollut pari viikkoa Rantapallon kanssa, niin en tiedä, onko joku sellainen kuva, joka on kuvapankissa ja säätöjen seurauksena jostain syystä ekana? Onko joku joskus käyttämäni kuva?

 • Reply Milla Saturday, November 12, 2016 at 16:16

  Vau, näyttääpä kodikkaalta remontin jälkeen! :) Kiviseinä on todella kaunis ja näppärää, että sen saa suojattua omalla aineellaan. Meillä oli talo ostettaessa lähes kokonaan valkoinen sisältä, mutta ollaan pikkuhiljaa laitettu taloa oman näköiseksi. Tällä hetkellä kylppäriä laitellaan, seuraavaksi sitten kodinhoitohuone ja meidän makkari. :)

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 10:01

   Kiitoksia :) Ja joo, mä en viihdy ihan kokovalkoisessa, vaan jotain kontrastia pitää kyllä olla :)

 • Reply Anne-Mari Saturday, November 12, 2016 at 17:07

  Vau, upea muutos! Näyttää todella viihtyisältä keittiöltä, erityisesti kiviseinä ja marmoritaso ihastuttavat mun silmää! :)

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 10:01

   Kiitoksia :)

 • Reply Ansku Saturday, November 12, 2016 at 18:22

  Joo, varsinkin lattia ja taso on upeat, toki myös välitila on hieno ja kokonaisuus tyylikäs.

  Tää vaan vahvisti mun haavetta kivitasosta. Meillä on just tollainen teräksen värinen, minusta aika ruma allassysteemi mikä teillä ensin oli. En vaan osaa oikein päättää millainen kivi olisi hyvä.

  • Reply Anna Sunday, November 13, 2016 at 17:39

   Pitkällä tähtäimellä kivikomposiitti lienee olevan kestävin, mutta myös kallein. Niitä kannattaa tutkia :)

 • Reply Have an Ice Day Saturday, November 12, 2016 at 21:41

  Todella kivan näköinen keittiö, loppujen lopuksi suht pienillä muutoksilla. Noi pikkuiset tupla-altaat on niin huonoja kun ei niissä pysty pesemään mitään patoja tai paistinpannuja. Meillä oli yhdessä talossamme marmorilattiat keittiössä ja olohuoneessa eikä ollut kyllä vaikea pitää puhtaana.

  • Reply Anna Sunday, November 13, 2016 at 17:38

   Kiitoksia :) ja ahh, marmorilattiat <3

 • Reply Pandi Saturday, November 12, 2016 at 22:14

  Tuleeko siis välitilan kiven päälle vielä lasi vai miten aiot pitää puhtaana esim. hellan takaa. Iltavaloissa tumma seinä ok, mutta varmaan aika synkkä päivänvalossa. Alkuperäinen niin paljon raikkaampi ja valoisampi.

  • Reply Anna Sunday, November 13, 2016 at 17:37

   Siinähän on lasi? Koko matkalta liesituulettimesta lieteen? :) Kivet on pysyneet muualla oikein hyvin puhtaana ja lieden vieressä tosiaan lasi suojelee :) Meillä on koko olkkarin ja keittiön mitalta isot ikkunat ja päiväsaikaan valoa tulvii sisälle, ja lisäksi on koko katossa kirkkaat spottivalot. Valoisuutta tuolta ei todellakaan puutu :D

 • Reply Suvi Sunday, November 13, 2016 at 02:00

  Tuo allas, vau… ihan sinun näköinen keittiö! Tai ainakin persoonallisemman näköinen kuin edellinen. Kiva kun teet näitä remppapostaukska, niitä on mukava lukea :)

  • Reply Anna Sunday, November 13, 2016 at 17:34

   Kiva kuulla :) varsinkin, että on meidän näköinen, koska tuo remontti tehtiin nimenomaan itsellemme :)

 • Reply Sanna Sunday, November 13, 2016 at 09:55

  Mun mielestä upea muutos! Vanhakaan keittiö ei mikään hirvitys ollut, mutta aika plaah.
  Itse en tosin olisi marmoritasoa ottanut, mutta jokainen valitsee makunsa mukaisen tason. :) Muuten olisin mennyt samoilla muutoksilla, eli integroitu astianpesukone ja jääkaappi. Ymmärrän kyllä miksette niitä tähän keittiöön hommanneet.
  Mistäköhän toi marmorin herkkyys-väite on peräisin? Mun vanhempien talossa on myös marmoriset tasot, ja ainakin tämän 23 vuotta mitä ne on elämää nähneet, niin hyvin on kestäneet! Heillä on tosin vähän tummempaa marmoria että en sitten tiedä vaikuttaako se tahrojen näkymiseen?

  • Reply Anna Sunday, November 13, 2016 at 17:33

   Niin, kyllähän marmori kestävää on, mutta joidenkin mielestä se on huokoista ja imee tahrat itseensä, niin, ettei niitä saa putsattua, tai näin olen monelta kuullut :)

 • Reply Jenna Sunday, November 13, 2016 at 10:13

  Todella hyvälle näyttää! Hyviä ratkaisuja teiltä, muuten on ollut ilo seurata näitä remonttipostauksia. Upeeta työtä ootte tehneet :)

  • Reply Anna Sunday, November 13, 2016 at 17:32

   Kiitoksia :)

 • Reply E Sunday, November 13, 2016 at 13:09

  Miten ihana keittiö♡♡ rakastan tota erilaisten materiaalien (marmori ja betoni) yhdistelmää ja toi kristallikruunu tuo tosi kivasti naisellisuutta kokonaisuutee :) unelmakeittiö😍

  • Reply Anna Sunday, November 13, 2016 at 17:32

   Kiva kuulla, kiitoksia :) tosin tuo kattokruunu lähtee vaihtoon heti kun tuohon sopivampi lamppu löytyy :)

 • Reply Veera Sunday, November 13, 2016 at 18:17

  Todella kivan näköinen keittiö! Olen samaa mieltä että edellinenkin oli kiva mutta haluaisin itsekin keittiööni persoonallisempaa särmää! Tykkään teidän keittiössä erityisesti erilaisista materiaaleista ja väreistä, käyvät tosi hyvin keskenään :) Kiva lukea muutenkin näitä remonttipostauksia!

  • Reply Anna Sunday, November 13, 2016 at 22:20

   Kiva kuulla, näitä on tulossa lisääkin :)

 • Reply Kia Sunday, November 13, 2016 at 21:04

  Hyvältä näyttää omaan silmääni. Paljon sellaista, mitä olen ajatellut itsekin toteuttaa jos keittiöremontti tulee ajankohtaiseksi. Olen vaan vähän miettinyt, että miten tuollainen aitokivi toimii välitilassa kun lentää kaikkea rasvaa sun muuta. Olisi kiva kuulla kokemuksiasi pidemmällä ajalla.

  • Reply Anna Sunday, November 13, 2016 at 22:21

   Kiitos :) mäpä palailen asiaan muutamien kuukausien päästä :)

 • Reply jj Sunday, November 13, 2016 at 22:57

  Hei, mitkä nuo ruokapöydän tuolit on?

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 10:02

   Öööö, ne on jostain suomalaisest verkkokaupasta, Eames-“kopiot”, kun en tod. raaskinut laittaa yli 400 e per tuoli :D

   • Reply jj Tuesday, November 15, 2016 at 11:39

    Aijjaa! En halua olla v*ttumainen, mutta ihan vilpittömästi ihmettelen, miten tämä design-tuolien täys kopiointi eroaa esim. merkkilaukkukopioinnista, josta olet paasannut, ettet voi hyväksyä. Ja muistaakseni laukkujen kanssa pelkkä osittainen jäljittelykin oli susta no-no ja tässä nyt on tosiaan kopioitu eamesit ihan alusta loppuun….

    • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 11:57

     Mun mielestä merkkien (kuten Chanel, Gucci jne.), monogrammien ja sellaisten kopiominen on mautonta. Jos noissa lukisi, että EAMES isolla, olisi ne mun mielestä jut sellaista kopiointia. Eri asia, kun vaikka nyt joka kaupalla on oma versionsa ACNEn Velocite-takista. Niin kauan kun sitä ei myydä ACNEna, ei se minusta ole feikki. Sama kuin jokaisella huonekaluliikkeellä on versionsa Eames-tuoleista. Samalla tapaa esim. Artekin tuolista tai Kartellin tuotteista on joka kaupassa oma versionsa. Huonekalut ja vaatteet on usein inspiroituneet jostakin tietystä, ja jokainen liike trickle downina myy samantyyppisiä. Katsopa vaikka tämän talven valikoimia, siellä on selkeitä Gucci ja Kenzo -vaikutteita ja Acnen Velocite-takin versioita löytyy joka kaupasta.

     Niin kauan kun tuotteita ei myydä samanlaisella kuosilla, joka on merkin omaa tunnettua monogrammia (esim. LV:n Damier vrt. Kors) tai eri merkin logoilla, merkeillä, ei ne musta ole kopioita. On mahdotonta ostaa mitään suomalaisesta huonekaluliikkeestä, joka ei ole saanut inspiraatiotaan jostain tunnetusta huonekalumallista.

     • jj Tuesday, November 15, 2016 at 14:14

      Älä nyt ole lapsellinen. Inspiraation hakeminen on täysin eri asia kuin täydellinen kopio, joka ei eroa miltään yksityiskohdaltaan alkuperäisestä. Noitahan myytiin “Eames Replica”-nimellä, joten onko mielestäsi tosiaan kyseessä vain samankaltainen tuote, joka on saanut inspiraation alkuperäisestä?

     • Anna Tuesday, November 15, 2016 at 14:39

      Itse asiassa noita ei ole myyty Eames Replica -nimellä, vaan sillä oli ihan joku oma nimi, olikohan Dio tms. Ja sinun mukaasi siis kaikki suomalaiset huonekalukaupat kopioivat siis Eamesia suorilla replicoilla? Ja ulkomaisetkin siihen samaan syssyyn? :)

      En taida jatkaa keskustelua kanssasi, jos et osaa pitää sitä asiallisena kaiken maailman “älä nyt ole lapsellinen” -väittämin. Kiitos ja mukavaa joulunodotusta sinne! :)

     • Pauliina Tuesday, November 15, 2016 at 16:36

      Hei!

      Tämä onkin mielenkiintoinen ja näköjään tunteita herättävä aihe! Ihan mielenkiinnosta kysynkin, että jos esim. Chanelilla olisi joku laukku, jossa ei päälle päin näy logoa, niin olisi siis ihan okei myydä/ostaa siitä tehty täydellinen replica? Kun ei logoja/monogrammeja kopioida.

     • Anna Tuesday, November 15, 2016 at 16:52

      No sitähän tekee myös jokainen liike maan päällä :) Tikattuja ketjullisia laukkuja on jokaikisessä liikkeessä, nahassa ja tekonahassa. Lukkokin on matkittu Reissuelta lähes täysin. Myös Boyn kaltaisia laukkuja on miljoonia ja esim. Diorin Diorama on selkeästi ottanut inspiraationsa Chanelin Boysta. Mun mielestä siinä ei ole mitään pahaa, niin kauan kun ei yritä esittää olevansa Chanel (CC-lukko tai Chanelin merkinnät jne) tai vaikka Vuitton, Gucci jne. (Monogrammi, lukot jne.) Täydellinen replica on mielestäni sellainen, joka yrittää esittää olevansa joku toinen merkki.

      Loppujen lopuksi, jos oikeesti vaivautuu hieman tutustumaan, niin jokaikisestä suositusta jutusta on olemassa kopioita. Minua ei raivostuta millään lailal Zaran Chanelista saamat inspiraatiot, joissa ei yritetä olla Chanel. Mua raivostuttaa esim. Michael Kors, jonka koko laukkumallisto on luotu matkimaan muiden malleja aika precis, jopa monogrammia myöten.

      Rajanveto on musta aika hieno, ja on vaikeaa suoraan määritellä se, ja mun mielestä kaikilla on oikeus mieltää tää asia miten haluaa. Liian pitkällekään tätä ei voi viedä, muutenhan kaikki pääkallot on McQueen-kopioita, kaikki niitit Valentinoa ja kaikki ketjulliset lukot Chloea :)

     • Pauliina Tuesday, November 15, 2016 at 17:07

      Eiku tarkoitin sitä, että jos Chanelilla olisi malli, jossa ei näy logoa päälle päin, ja josta olisi trhty prikulleen samanlainen versio, niin miten erottelet, onko laukku saanut vain “inspiraation” Chanelista vai yrittääkö se esittää Chanelia?

     • Anna Tuesday, November 15, 2016 at 17:17

      No näitähän on nimenomaan vaikka minkä verran markkinoilla. Esim. juurikin Reissuesta on miljoona mallia. Samaten esim. tuosta Dioramasta. Mielestäni replica on vain silloin kun laukku yrittää merkkeineen esittää tiettyä toista :) Muut ovat pitkälle vietyjä inspiraatioita.

      En suoraan sanottuna jaksaisi jankata asiasta tämän pidempään, jos sopii :) Mielipiteisiin on oikeutettu kaikki, tämä on omani :)

     • Pauliina Tuesday, November 15, 2016 at 17:22

      Voisitko selventää vielä sun logiikkaa, haluan oikeasti ymmärtää sun pointin. En ymmärrä, miten joku MK:n variaatio damierista olisi pahempi, kuin TÄYDELLINEN  REPLICA Eames-tuolista. Olen samaa mieltä siis MK:n hommasta, mutta mielestäni se ei eroa tästä. Mielestäni se on jopa lievempää.  Laukku myydään kuitenkin MK:na ja siinä on jotain  eroa, mutta noita tuoleja tosiaan  myydään Suomessakin iha “Eames replica” nimellä, kuten aiemmin mainittiin. Eihän sillä ole mitään merkitystä, vaikka sinun tuolisi olisikin myyty Dio-nimellä, sama design se silti on. Vai olenko ymmärtänyt asian jotenkin väärin.. saa vääntää rautalangasta. :D

     • Anna Tuesday, November 15, 2016 at 17:41

      En suoraan sanottuna jaksa vääntää asiasta. Kuten jo aiemmassa kommentissani sanoinkin. Olen mielestäni vastaukseni hyvin selkeästi jo esittänyt, enkä näe tarpeelliseksi sitä sen enempää selitellä. Mun mielestä, jos ei ymmärrä, että jokaikinen huonekalu markkinoilla on kopio/inspiraatio jostakin toisesta, on vain perehtymättömyyttä tiettyyn asiaan.
      Jos ei ymmärrä, että http://www.bagbliss.com/michael-kors/michael-kors-jet-set/ on ihan suora “lainaus” Vuittonilta. Ja sikäli siinä ei olisi mitäämn ongelmaa. Mutta Kors on itse “huippusuunnittelija”, ja on jotenkin mielestäni hävytöntä, että JOKAINEN hänen laukkunsa on “inspiroitunut” huippulaukuista.

      On siis MINUN MIELESTÄNI eri asia olla huonekaluliike ja myydä vaikkapa näin tuolia: http://jysk.fi/olohuone/tuolit/ruokapoydan-tuolit/ruokapoydan-tuoli-klarup-keinonahka-valk
      tai http://www.ellos.fi/ellos-home/lucky-tuoli/506757?Ns=RankValue3|1&Nao=0&selArt=651034&pr=0C1B2S3T
      kuin myydä vaikkapa laukkua, jossa on monogrammikuvio, joka on kuin logo tietylle merkille.

      Tämän enempää en asiasta jaksa keskustella. Tämä on edelleenkin vain minun mielipiteeni, ja minulla on siihen oikeus :)

 • Reply Sanna UK Monday, November 14, 2016 at 14:08

  Kaunis keittio kokonaisuudessaan. Poyta ja lamppu tosi kivat ja lattia. Tumma seinakin toimii, mutta on tuo marmoritaso aika kamee!

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 10:02

   Mielipiteitä mielipiteitä :)

 • Reply JossuT Tuesday, November 15, 2016 at 08:35

  Kivasti tuli luonnetta keittiöön tuolla välitilan/seinän muutoksella. Mistä olette hommanneet välitilaan kosketuksella toimivat ledit? Me tehtiin keittiö helmikuussa, mutta välitilan valaisimet puuttuu edelleen….

  • Reply Anna Tuesday, November 15, 2016 at 09:35

   Mies tilasi ne itse ja rakenteli itse, sähkäri teki sitten sähkötyöt. Jostain netistä se ne tilasi, mä en yhtään muista :/

 • Reply Iina // Tukka auki blogi Wednesday, November 16, 2016 at 15:25

  Meillä on varmaankin tuo sama jääkaappi + pakastin mikä teillä, jos se on AEG:n santo ja arctics? Näin kaksi keittiöremonttia läpikäyneenä voin sanoa, että tosi kivalta näyttää teidän keittiö :) Meillä ekan kodin keittiö remontoitiin vain osittain ja nyt juuri kuukausi sitten valmistui meidän täysin uusi keittiö. :) Me ostettiin edelliseen asuntoon juuri nuo AEG:n jääkaappi ja pakastin, sen käyttökokemuksen perusteella halusin nyt ehdottomasti samat :) Etenkin tuo jääkaappi on ihan huippu jääviileäkaapin jälkeen. :)

  Olin joskus aikoinaan aktiivinen lukijasi, se sitten jäi, kun perhe kasvoi kaksosilla ja lukugenre vaihtui mammablogeihin. Nyt ilahduinkin teidän perheenlisästä ja klikkasinkin heti itseni Mungobaby:n lukulistalle :) Onnea vielä tätäkin kautta :)

 • Reply Leena Saturday, February 11, 2017 at 17:00

  Tuo marmori on todella ylellisen näköinen! Ihana!

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post