En jaksa

lukijatoive1 (1 of 1)

Sunnuntaita. Tavallaan ei tekisi mieli kirjoittaa ollenkaan, tavallaan tekisi mieli kirjoittaa kirjan verran. Ollut vähän raskas viikonloppu bloggaamisen suhteen. Mahtava viikonloppu kaikin puolin muuten kyllä :) Säät hellineet, ja eilinen meni ulkoillessa ja rannalla möllötellessä hyvän kirjan kanssa. Tänään olimme koko päivän ystävien luona ottamassa aurinkoa, grillaamassa ja katsomassa peliä. Sisko on edennyt MM-kisojen finaaliin U19-tytöissä ja päässyt peräti lehteen asti eilisellä huippupelillään. Aurinko on melkein polttanut iholla, ruoka on ollut hyvää ja seura ihan mahtavaa.

Silti on mieli mennyt matalaksi, kun on blogia miettinyt. Eilen tämä blogia kohtaan tuntemani ahdistus kulminoitui siihen, kun sudin hiukset ponnarille, mikä aiheutti itkun. Syytän ehkä hieman herkistynyttä tunnepuolta, naisilla kai näitä iskee aina vähän väliä tiettyyn kuukaudenaikaan, mutta luulen syiden olevan muualla. Viime vuonna blogi tuntui pitkään tosi kivalta, tänä vuonna taas ollaan menty hieman aallonpohjalla.

Eilen ymmärsin miksi poden välillä niin surullisia fiiliksiä bloggaamisen suhteen. Tunnen itseni täysin riittämättömäksi. Tuntuu, että tässä vuosien aikana on riisunut itsensä alasti ja heittäytynyt täysin lukijoiden armoille, sielua myöten. Ja eilen tuntui siltä, että just tällä sekunnilla, en vaan kestä. En tiedä mistä tämä äkillinen paha olo johtui.

lukijatoive1 (6 of 6)

lukijatoive1 (4 of 6)

lukijatoive1 (3 of 6)

Ehkä siitä, että kun tunnen kaikessa muussa elämässäni syvää tyytyväisyyden, onnen ja riittämisen tunnetta, niin blogissa kokemani riittämättömyyden tunne on vahvassa kontrastissa tähän. Blogi ei aina olekaan se kiva paikka, johon tulla ja johon kertoa hauskoja juttuja. Usein se on se paikka, missä saa kuulla, kuinka väärässä on, kuinka väärin ajattelee, kuinka vääränlainen on.

Ehkä se johtuu siitä, että blogeissa yleisestikin on koettu kivojen kommenttien inflaatio. Olin helpottunut kun muutaman muun bloggaajan teksteistä ja sanoista ymmärsin, etten ole ainoa. Mietin jo, että johtuuko kommenttien puute siitä, että en yleensä ehdi niihin vastaamaan, vaikka kaikki aina luenkin. Jotenkin tuntuu, että tänä vuonna niiden positiivisten kommenttien määrä on tipahtanut ihan räjähdysmäisen nopeasti. Kun hatereiden ilkeitä kommentteja kuitenkin tulee samalla tavalla ja ehkä enemmänkin, niin prosenttiosuudet ovat heittäneet häränpyllyä ja välillä tuntuu, että kommenttiboksista saa lukea vain p****a. En kai voi syyttää kuin itseäni, sillä olen laiminlyönyt kommentteihin vastaamisen jo pitkään. En vain yksinkertaisesti ehdi ja pysty, vaikka kovasti haluaisin. Viime viikolla ehdin hädin tuskin pestä hiukseni, joten vaikka se ei aina blogin ja someni puolelle välity, niin täällä on aikamoinen härdelli välillä päällä. Toisaalta tämä tuntuu olevan aika universaalista blogikollegoidenkin joukossa, että ehkä sitä ei voi heittää vain vastaamattomuuteni kontolle.

Ehkä se johtuu vain yksinkertaisesti siitä, että en enää jaksa sitä, että kaikki mitä sanon, teen, puen, näen tai ajattelen, on väärin. Kaikki mielipiteeni, tekemiseni, ulkonäköni, parisuhteeni, perheeni ja ystäväni puidaan läpi negatiivista etsimällä etsien. Saan mitä omituisempia kommentteja, joissa ruoditaan mieheni pettämistä (not happened), vihasuhdettani siskoihin ja ystäviini (not happened) ja aina mielipiteeni totaalisesti aggressiivisesta paloiksi repimisestä raskausspekulaatioihin, kaikki mitä teen, menee jonkun mielestä jotenkin väärin. Eilen kyyneliin ajoi se, että tätä asua toivonut lukijani toivoi nutturakampausta minulle. Ei siinä mitään väärää ole, mutta se jotenkin vaan kärjisti riittämättömyyden tunteeni. Olen sanonut kymmeniä kertoja ja sanon nytkin; minä en viihdy ponnarissa, ja sellaisessa en ole valmis esiintymään tuhansille ihmisille, ellen itse sitä koe sopivaksi. Useimmiten en. Tämä kyseinen kommentti ei niitä kyyneliä silmiini ajanut vaan ne lukuisat “voisit välillä edes laittaa tukan kiinni” ja “näyttäisit niin hyvältä hiukset kiinni” kommentit mielessäni. Ainoa ajatukseni oli vain, että saanko elää ja olla juuri sellaisena kuin haluan ja vaan pitää tukkaani ja meikkiäni ja ajatuksiani ja tekemisiäni kuten haluan?

En tavallaan ole koskaan ymmärtänyt, miksi monet kokevat minut blogin kautta ylimieliseksi. Ihan samanlainen ihminen täällä on kuin kuka tahansa muukin. Haavoittuvainen, välillä ahdistunut ja väsynyt, välillä iloinen ja pirteä. Pyrin tuomaan blogissa vain kauniit ja hyvät asiat esille, sillä itse haluan lukea vain sellaisista. Jos kerron mitä mieltä olen, en pidä muutoin ajattelevia huonompana. Toki pidän omaa mielipidettäni oikeampana, mutta jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin niinhän me kaikki.

En pidä itseäni muita parempana. En pidä itseäni täydellisenä. Ja ehkä se eilinen paha olo johtui siitä, että usein minusta tuntuu, että minun pitäisi olla täydellinen. Minun pitäisi olla täydellinen, jotta ei olisi mistä valittaa, huomauttaa, kritisoida ja suoranaisesti vittuilla. Koska välillä minä en jaksa muistutuksia tuntemattomilta siitä, miten epätäydellinen minä olen. Tiedän, että en ole maailman laihin, kaunein, upein, hempeäluonteisin ja kaikin puolin paras ihminen. Tiedän, että mielipiteeni ovat välillä jyrkkiä, että elämäntapani ärsyttää monia ja että se, miten teen asiat ovat joillekin täysin absurdi tapa toimia. Mutta ne ovat minun laillinen ja täysin oikeutettu tapaa elää ja olla, ja minun haluni näyttää tietyltä ja olla tietynlainen. Miksi se on joillekin niin raskasta, että heidän mielestään on parempi loukata minua kuin antaa olla?

Minä en ole koskaan halunnut olla täydellinen. Tiedän, että elämäni mies rakastaa minua juuri tällaisena. Minulla on mahtava ystäväpiiri, joka rakastaa minua juuri tällaisena. Minulla on ihana perhe, joille olen tärkeä ja rakas juuri tällaisena. Ei ole mitään tarvetta ajaa itseäni hulluksi tavoittelemalla sitä, että olisin parempi.

Välillä tuntuu, että suurin rikokseni on se, että olen liian tyytyväinen itseeni. Että se on synonyymi itsekkyydelle ja ylimielisyydelle. Olen kasvanut elämän, jossa minulle on joka suunnasta sanottu, että tärkeintä on rakastaa itseään ja olla hyvä itselle. En voi olla hyvä tyttöystävä, ystävä, lapsi, sisko tai kaveri, jollen koe itseäni hyväksi ja siksi, että ansaitsen näiden upeiden ihmisten rakkauden. Minä rakastan itseäni. Toivon, että jokainen tätä lukevakin rakastaa itseään. Se on kaikista tärkeintä! Minä itse olen oman elämäni tärkein tyyppi, ja minä itse olen vastuussa siitä, että minua rakastetaan. Erityisesti, että minä rakastan itseäni.

lukijatoive1 (2 of 6)

lukijatoive1 (1 of 6)

Omassa elämässäni tämä onkin mantra, joka on avannut kaikki mahdollisuudet upealle elämälle, jota olen viettänyt ja vietän paraikaa. Mutta blogin puolella tämä tuntuu usein olevan rikos. Ja eilen tuli sellainen olo, että en jaksa. En jaksa enää kertaakaan kuulla, miten ruma nenä mulla on, tai miten voisin laihduttaa hiukan tai treenata lisää, tai kuinka mun pitäisi blondina olla tumma ja tummana blondi ja meikata eri tavalla ja laittaa tukka eri tavalla ja näyttää enemmän siltä ja tältä ja vähemmän tältä ja tuolta. En jaksa. Minä näytän tältä. Viihdyn hiukset AINA auki, ei kiinni. Viihdyn näyttävässä silmämeikissä tai räikeässä huulipunassa. Tykkään, että olen laittautunut ja minulla on kivat vaatteet.

En jaksa enää kertaakaan kuulla, kuinka ajattelen tuosta ja tästä väärin ja teen tämän ja tuon huonosti, ja voi jos mä vielä tekisin näin ja noin tai olisin tehnyt mieluummin niin ja näin olisin niin paljon kauniimpi/fiksumpi/parempi/whatever. En jaksa. Mä olen täysin tyytyväinen jokaikiseen ratkaisuun, jonka olen tehnyt ja täysin sujut sen kanssa, missä ja kenen kanssa olen nyt, ja mihin olen menossa. Se, että joku toinen tekisi tai ajattelisi toisin, ei tee valinnastani vääriä. Ne tekevät valinnoistani minua. Ne ovat minun valintojani, minun elämässäni.

Kaikin puolin koen välillä todella jyrkkää epäonnistumista, riittämättömyyttä ja huonoutta. Mielestäni bloggaajan ei kuulu tuntea sellaista. Mielestäni bloggaamisen ei pitäisi olla ikävää tai lamaannuttavaa. Me bloggaajat tarjoamme lähes päivittäin lukijoillemme sisältöä, joka on ilmaista, ja johon kukaan ei ole velvoitettu. Jokaisella on vapaus lukea, tai jättää lukematta. “Sä ansaitset niin paljon meidän takia” ei ole selitys ennen kuin joku suoranaisesti maksaa minulle suoraan siitä, että lukee juttujani. Jos minä menettäisin palkkani ja mainossopimukseni sen takia, että lukijoistani poistuisivat kaikki ne, jotka luovat minulle näin älyttömän huonoa fiilistä, niin olisin onnellinen tapahtuneesta. “No ku sun blogi on muuten niin hyvä, ja tykkään tästä, mut jos korjaisit vielä A:n, B:n ja C:n, niin sit tää ois vielä parempi…” It is what it is. Tällainen mä olen. Jos en ole riittävän hyvä siihen, että blogiani lukisi, niin ei kannata. Jos taas olen kuitenkin, vioistani huolimatta, sellainen, että juttuni kiinnostavat, lakkaa yrittämästä minun muuttamistani. “Blogi on niin helppoa, että ei kaikki voi olla ruusuilla tanssimista”. Ole hyvä ja tee itse paremmin ja kokeile, kuinka helvetin “helppoa” on “tienata helvetin paljon” “tekemättä mitään”. “Ihan itse laitoit itsesi julkisuuteen, kestä se kaikki paskakin.” Miksi? Miksi pitää olla sitä paskaa? En ymmärrä. En minä heittele Alepan tätejä kaljapulloilla tai huorittele laulajatähtösiä. Miksi pitää olla jotain pahaa kaikessa? En tajua. Vähän kuin Leijonien peleissä. Joukkue voittaa selkeällä maalierolla, niin silti pitää dissata pystyyn maalivahti, puolustus ja valmennus ja oikeestaan ketjukoostumuksetkin on pielessä.

Blogini oli minulle henkireikä monestaki syystä. Sain kertoa täällä, mistä olin kiinnostunut ja avautua kaikesta mahdollisesta. Nyt kaikki mistä olen kiinnostunut tai mistä haluan kertoa, on julkista riistaa. Naurun ja ivan kohteeksi on vedetty kaikki koiranpennustani mieheeni ja työstäni harrastuksiini. Blogi oli minulle tärkeä kaikkien kommenttien takia, jotka ovat vähentyneet dramaattisesti. Blogi oli minulle tärkeä myös siksi, että pääsin kokemaan positiivisia hetkiä sen parissa. Nyt olen välillä niin väsynyt tähän riittämättömyyden tunteeseen ja näihin minuun kohdistuviin haukkuihin ja paineisiin, että usein sen positiivisen löytäminen on jopa vaikeeta. Jos iloitsen jostakin haluan vain kehuskella, olen ylimielinen tai muuten vaan tein jotain väärin. Jos haluan jakaa suruani jostakin, niin kerjään vain huomiota, ja muutenkin ansaitsen sen kaiken.

Välillä ei vaan jaksa. Eilinen oli sellainen päivä. Laitoin hiukset nutturalle, ja totesin, että noup, en tykkää. Otin ponnarin pois ja kävelin ulos kuvattavaksi. Minulla on oikeus olla minä, ja jos se ei jollekin sovi, niin tämän blogin sopii unohtaa sieltä omien verkkosivujen listalta. Minulla on oikeus olla minä, ja minulla on oikeus siihen ilman nettikiusaamista. Minulla on oikeus olla minä, ilman, että kukaan tekee minulle tunnetta, että olen tällaisena riittämätön.

lukijatoive1 (5 of 6)

Tämä on kaikkien meidän oikeus, ja toivon, että jokainen muistaa tämän, kun ahdistaa, vituttaa ja itkettää. Koska maailma tulee olemaan täynnä muita ihmisiä, mutta minua on vain yksi. Ja minä olen täydellinen, juuri tällaisena. Niin kuin jokaikinen muukin.

Tarkoitukseni ei ole aiheuttaa kellekään ajatusta, että olen lopettamassa tai anella jotakin sympatiaa tai “kerätä säälipisteitä”. Tarkoitukseni oli vaan kertoa, että välillä, välillä tätä hommaa ei oikein halua jaksaa. Ja välillä tuntuu, että mieluummin ei enää anna itsestään yhtään mitään, sillä kaikki minkä aikaa, joutuu raavittavaksi. Sielua myöten kaikki on ihmisten arvosteltavana ja olo on välillä henkisesti raiskattu. Sitä tämä välillä on, mutta se ei tarkoita sitä, että haluaisin olla nyt jotenkin säälittävänä “rakastakaa minua jooko”  vaan haluan kylmän viileästi kertoa, että kaikkien vuoristoratojen tavoin tässä bloggaamisessakin on minulle välillä ylämäkiä ja alamäkiä. Huippuja ja aallonpohjia. Nyt käytiin sellaisessa, ja onneksi tänään mieli on jo vähän parempi. Toivottavasti tästä on taas suunta ylöspäin blogifiilisten suhteen. Joskus tämä kyyti tulee päättymään, mutta tämä ei ole vielä loppusuora, ja toivon, että löydän sen lapsenomaisen iloni ja pirteyteni tähän taas jälleen uudelleen.

Kuvituksena toiveasujenne ensimmäinen, eli a:n asu “Boyfriend-farkut, raitapaita, mustat nahkanilkkurit, musta nahkatakki, tukka ylhäällä rennolla nutturalla, kissamainen rajaus yläluomelle ja punainen huulipuna.”

Itse en asussa viihtynyt. En tiedä johtuiko yleisestä paskasta fiiliksestä blogia kohtaan, vai siitä, että ko. asu ei ole oikein imarteleva minulle. Tällaiseen asuun sopivaa raitapaitaa minulle ei ole, ja tämä toppi ei siihen juuri sovi. En pidä boyfriendien ja nilkkureiden yhdistelmästä, vaan tykkäisin ennemmin avokkaista. Ajatuksena asu on tosi tosi kiva, mutta mun kropan mallille ja omaan silmääni se ei vaan nyt istunut. Mutta se on vain minun mielipiteeni, niitä voi olla satoja muita :) Tässä se siis kuitenkin on, sans nuttura, ja teidänhän äänestettäväksi nämä kaikki seitsemän tulevat.

Mitäs te tästä tykkäätte? 

0

You Might Also Like

349 Comments

 • Reply Iida Sunday, May 8, 2016 at 21:51

  Aina ei jaksa. Vaikka minulla ei blogia olekaan, olen kokenut samaa aina. Äiti ja isä opetti jo pienenä, että muiden jutut pitää päästää korvien läpi, mutta siitä asenteesta huolimatta itsensä löytää välillä miettimästä muiden kommentteja. Pitäisi olla nöyrä, samaan aikaan näyttävä mutta kuitenkin näkymätön, olla omia ajatuksia ja silti mukautua muiden mielipiteisiin. Blogimaailma on rankka ja täynnä ihmisiä, jotka ovat katkeria, kateellisia ja muuten vain nauttivat muiden mollaamisesta. Sulla on ihana blogi, arvostan rehellisiä mielipiteitä ja erilaisia arvomaailmoja. Ennen kaikkea arvostan bloggaajia, jotka jaksaa anonyymien kasvottomien ihmisten paskaa päivästä toiseen ja jaksavat silti jakaa osan elämäänsä niiden hyvien lukijoiden kanssa. Voimia ja tsemppiä Anna, oot paras!

  • Reply Ansku Sunday, May 8, 2016 at 23:05

   Tsemppiä,aina ei tarvikaan jaksaa!Olen lukija monen vuoden takaa,mutta harvoin jaksan kommentoida,vaikka välillä käynkin sun postauksia lukemassa.Tsemppiä ja ihanaa kesää Anna 😊

   • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:47

    Kiitoksia! ❤

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 10:52

   Kiitoksia ❤

  • Reply Mervi Friday, May 13, 2016 at 09:50

   Hei Anna,

   Olen lukenut blogiasi todella pitkään, ihan alkuajoista lähtien. Välillä aktiivisemmin, välillä vähemmän aktiivisesti. Viime vuosien aikana olen itse saanut kaksi lasta, ja nyt työelämään palattuani elän todellisia ruuhkavuosia. Tiedäthän, niitä missä viiletetään palavereihin jakku rytyssä, tukka likaisena ja mieli siellä päiväkodissa, mihin jätti sen pienen 1-vuotiaan itkemään. Elämäntilanteemme ovat siis hyvin erilaisia, mutta joku blogissasi aina vaan vetää puoleensa. Palaan aina uudelleen tänne kurkkimaan täälä kaaosviosien ja pukluntäyteisten mammablogien maailmasta.

   Halusin vaan sanoa, että harvaa blogia olen jaksanut seurata näin pitkään, näin monessa elämäntilanteessa (itse asiassa sinun lisäksi vain Strictly Stylea, jota seurasin myös jo entisen blogin aikoihin…) Blogissasi on siis jotain todella erityistä, ja olen todella kiitollinen että jaksat sitä kirjoittaa. Suuri tsemppihalu sinulle, kaunokainen!

 • Reply Lumi Sunday, May 8, 2016 at 21:55

  Nyt sitten varmaankin arvostelen, mutta jos olisin tuon asuehdotuksen lähettäjä, olisin varmaankin pahoittanut mieleni. Sinä pyysit lukijoita miettimää erilaisia asuja, valitsitkin vielä itse juuri tämän. Itsestäni tuntuisi aika kamalalta, jos olisin ihan viattomalla nutturaehdotuksella saanut aikaan tällaisen ryöpyn.

  Ja hei, Mungo-Anna. Yritä olla ottamatta blogista niin kovasti paineita. Ihmiset lukevat tätä blogia juuri siksi, että he pitävät sinun kirjoituksistasi ja tyylistäsi. Minä palaan tänne päivittäin, koska kirjoitat pitkiä viestejä, otat kantaa, olet välillä ihan v*tun ärsyttävä ja välillä herttaisen hassu. Niin kuin me muutkin ihmiset. Minäkin olen välillä megaluokan riivinrauta, välillä hurmaava. Ja niin olkoon jatkossakin. Hyvä sä!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 10:54

   Heippa :) En missään nimessä halunnut mitenkään pahoittaa hänen mieltään :) Postauksessa ei ehkä tullut ilmi se, että tosiaan ko. pyyntö sinällään ei ole mitenkään inhottava, vaan se oli se asia, joka jotenkin muistutti tästä jatkuvasta vääntämisestä tässä tukka-asiassakin. Jotenkin muutenkin mieli mustana tuo tuli helposti sellaisena “v**** taaskaan en kelpaa sellaisena kuin olen!” -ärsytyksenä. Yleensähän ne isot asiat laukeavat joidenkin pienten takia, ja tämä oli viimeinen korsi, jota kameli ei enää kestänyt :D

   • Reply Maria Monday, May 9, 2016 at 17:44

    Kyllä tuo pointti miusta tuli ihan selvästi ilmi. On vaan lukijan vastuulla, haluaako sen ymmärtää. Tsemppiä! :)

 • Reply Milka Sunday, May 8, 2016 at 21:59

  Niin kauniit kiharat!
  Kiitos että kirjoitat, blogisi on ollut yksi suosikeistani jo pitkään.

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 10:54

   Kiitoksia ❤

 • Reply M Sunday, May 8, 2016 at 22:00

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 10:54

 • Reply marika Sunday, May 8, 2016 at 22:00

  Jaksamista Anna <3 todella harvoin kommentoin mitään mutta jokaikisen postauksen luen ja joskus jonkun jopa kahdestikin. Ihmiset on erilaisia, ja sun elämää joka poikkeaa omastani on mukava seurata. Kurjaa, kuinka jotkut etsii vikoja oikein suurennuslasin kanssa (tai näkee erilaiset valinnat "väärinä" koska oma on se "oikea" aina).

  Asu ei ihan 100% sinua tosiaan ole mutta ei se kirvele silmiä hah hah. Ei vaan joo, mukavan rento!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 10:54

   Haha, kiitoksia :) ❤

 • Reply -A Sunday, May 8, 2016 at 22:01

  Tsemppiä! Harmi, että ihmiset vaativat niin paljon bloggaajilta nykyään. Mä en ihan ymmärrä sitä, että miten porukka kehtaa vaatia sitä sun tätä, kun ilmaseks lukevat blogeja viihdyttääkseen itseään.. ja sit vielä viitsivät valittaa yhteistyöpostauksista tai mainoksista, että vittu toi muija kerää ittelleen rahaa tästä. Niimpä niin.

  Oon just ite yrittäny alkaa kommentoimaan enemmän blogeihin,joita seuraan, koska positiivinen palaute on aina jokasen kiva saada kuulla, kun sellaseen on aihetta (tms.) Kiva blogi sulla, toivottavasti saan nauttia sen lukemisesta vielä pitkään. 😊

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 10:54

   Kiitoksia ❤ Ja kyllä, positiivinen palaute on varmasti jokaisen bloggaajan tärkein asia, jonka bloggaamisella saavuttaa :)

 • Reply Paula Sunday, May 8, 2016 at 22:03

  Nää postaukset on sulta just sitä parasta antia, se että uskallat olla auki ja oma ittes! ❤️ Mun oma kommentointi on varmaan vähentyny huomattavasti ihan sen takia et koneen sijasta luen blogeja nykyään enimmäkseen puhelimella ja kynnys naputella kommenttia on korkeempi. Sun blogi on kuitenkin eka jota aloin seurata joskus 2008 ja yks niistä harvoista joita edelleen jaksan seurata!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:06

   Kiitoksia ❤ Ja ymmärrän, itsekin tulee tehtyä niin paljon enemmän nykyään mobiililla :)

 • Reply Erika Sunday, May 8, 2016 at 22:04

  Harmi kuulla, että saat niin paljon paskaa niskaan. Itse oon seurannut sun blogia jo melkeen alusta asti ja edelleen tykkään sun blogista eniten! Ihania asuja ja kauniita kuvia, juttuja kaikenlaisesta; Benjistä, ruokaohjeita, asuja, perus höpötystä ja myös näitä syvällisempiä postauksia. Harmillista huomata, kuinka nykyään pitää aina keksiä jotain pahaa sanomista toisen ajatuksista/vaatteista/mistä lie… Paljon tsemppiä sulle!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:06

   Kiitoksia ❤

 • Reply Linsku Sunday, May 8, 2016 at 22:08

  Oon lukenut sun blogia tosi pitkään, aina korkokenkäkoulusta saakka(rippijuhliin piti harjotella käyttään ekoja korkkareita :’D). Super surullista välillä lukea postauksia, joissa kerrot miten huonon fiiliksen blogi saa aikaan.. Itselleni uuden postauksen lukeminen on hetken pako arjesta ja hyvän fiiliksen saamista. Arvostan todella paljon panostustasi tähän! Tsemppiä!!

  Sulla on mielettömän kauniita vaatteita ja asusteita ja ne hienosti yhdistyy tässä asussa! Mutta asu ei iha ole jotenki sun tyylinen..:)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:06

   Kiitoksia ❤ Ihanaa kuulla, että olet ollut mukana niin pitkään :)

 • Reply E- Sunday, May 8, 2016 at 22:10

  Ihmiset on ihan älyttömän ilkeitä ja voi vaan kuvitella, miltä tuntuu kun saa paskaa niskaan joka päivä. Netissä on helppo huudella!

  Oot mieletön ja sulla on ihana blogi, tsemppiä!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:23

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Mira Sunday, May 8, 2016 at 22:11

  Kateus, suomalaisten kansallissairaus. Suomalainen maksaa viiskymppiä ettei naapuri saa satasta..
  Olen lukenu tai no lukenu ja lukenu sun blogia jo pari vuotta. Tykkään asukuvista ja vaikka Benji on ihan supersöpö niin en aina jaksa lukea koirapostauksia, ei sinänsä ei mua ne haittaa :)
  Välistä kateus iskee ko oot hommannu uuden laukun tai käyny kampaajalla mutta eihän se ole multa pois.
  Sun ja mun elämät on erilaisia ja on mielenkiintoista seurata toisenlaista elämää mitä ite elää, utelias kenties ;)
  Jatka vaan samaan malliin! Voin heittää tähän vielä että antaa niiten hatereiden shaibat mennä korvasta toiseen.. Ei kannata välittää.
  Hyvää kesän alkua Anna! :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:24

   Aika hyvä sanonta ja usein paikkaansapitäväkin :)
   Kiitoksia ja samoin sinne! ❤

 • Reply Lotta Sunday, May 8, 2016 at 22:15

  Kiitos Anna taas ajatuksia herättävästä tekstistä! Itseeni osui ja upposi, tuo positiivisten kommenttien puute. Luen kyllä kaikki tekstisi (olen lukenut jo vuosien ajan) ja saan niistä ja kuvistasi paljon inspiraatiota ja hyvää fiilistä, mutta jostain syystä kommentteja ei tule kirjoitettua.. Kyllä niitä sitten kavereiden kanssa jaetaan “Hei näitkö mungoannan ihanan uuden ausn?”, “Haluan testata tollasta meikkiä!” Pitää siis kunnostautua itse sillä saralla ja päätin aloittaa nyt :)
  Pidän siitä, että blogisi on niin aito ja monipuolinen. Jaat aitoja hetkiä, etkä vain kuvaajan kanssa räpsittyjä lavastettuja kuvia. Tyylisi inspiroi etenkin siksi, että se poikkeaa tietyllä tavalla valtavirrasta. Käytät ihanasti värejä ja kuoseja, ja sen ansiosta olen uskaltanut ylpeästi kokeilla uusia juttuja itsekin. Saan sinulta usein vinkkejä yhdistelmiin, joita en olisi itse keksinyt. Mua myös inspiroi sun elämäntyyli ja itsekin haluaisin oppia elämään enemmän hetkessä.
  Toivottavasti et koskaan lopeta bloggaamista hatereiden takia, vaan ihn muista syistä sitten kun sen aika on. He eivät ole sen arvoisia! Sitä ennen toivon, että saan nauttia teksteistäsi vielä pitkään tästä eteenpäinkin :) Aurinkoista alkavaa kesää!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:24

   Voi miten ihana kommentti, kiitos ihan valtavasti! ❤

 • Reply MaikkuP Sunday, May 8, 2016 at 22:16

  <3

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:24

 • Reply Chatte Sunday, May 8, 2016 at 22:17

  Luulen, että osasyy siihen, miksi saat niin paljon negatiivista kommenttia, on sun ristiriitainen asioiden esittäminen. Tai siis, nytkin kirjoitat “ettet kertakaikkiaan kerkeä vastailemaan kommentteihin” vaikka viikonloppu meni rannalla ja grillaillessa. Don’t get me wrong, kaikki ansaitsevat vapaata, myös bloggaajat, näistä keleistä kuuluukin nauttia pihalla. Mutta tällöin on hieman harhaanjohtavaa sanoa, ettei yksinkertaisesti kerkeä. Rehellisempää olisi, jos kertoisi, että priorisoi muuta tekemistä kommentteihin vastailun/blogin edelle. Silti ajattelen, ettei kukaan bloggaaja ansaitse negatiivista palautetta (rakentavaa kylläkin, mikäli on aiheellista), ja uskon, että sellainen latistaa mielenkiinnon koko hommaan.

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:26

   Niin, tuo on hyvä pointti. En ole itse ajatellutkaan tuota ristiriitaisana, koska itse jotenkin näen niin selvästi, milloin olen työajalla ja milloin en :) Eli kun tein jo jokin aika sitten päätöksen, että vkl en bloggaa, vaan se on omistettu mun ystäville, miehelle ja perheelle. Joten vaikka rentoutuisin ja viettäisin aikaa heidän kanssaan, niin se ei tarkoita, että mulla olisi ollut aikaa blogille. Olen päättänyt, että työaikani on 8-18 arkisin ja viikonloput on vapaita. Siitä olen lipsunut aika pahasti jo nyt, mutta tokihan se ei ehkä lukijoille aukea juurikin näiden vapaa-ajan viettojen tähden. En kuitenkaan koe oikeaksi riistää aikaa elämäni tärkeimmiltä olennoilta (itseltäni, mieheltäni, Benjiltä ja läheisiltäni) vaikka monet ei ehkä ymmärtäisi, että mikä kiire muka :D Niin, voisin tästäkin ehkä kirjoittaa ihan postauksenkin :) Kysehän tosiaan on priorisoinnista tai enemmänkin siitä, että ihminen ei voi hyvin, jos tekee töitä 24/7. Vapaa-aikaa ja elämää pitää olla mtyös. Ja työaikana taas priorisoin kuvien käsittelyn ja ottamisen sekä postausten tekemisen kommentteihin vastaamisen edelle, jolloin niille ei usein jää aikaa :/

   • Reply L Monday, May 9, 2016 at 18:39

    Toi olis oikeesti hyvä idea postaukselle! Itseäni ja varmasti monia muita kiinnostaa et mitä “backstagella” tapahtuu tai nimenomaan just et miten blogi vaikuttaa elämään ja aikatauluihin ja miten pystyy pitää vapaa-ajan vapaa-aikana kaiken keskellä!

    Ja blogin mukana on pyöritty iät ja ajat, teijän aussiaikoina tuli ehkä hypättyä kelkkaan. Mikä on mun mielestä erottanut sut muista blogeista on se ettet maalaile niin sellaista kiiltokuvaa elämästäsi vaan yleensä olet aina sanonut asiat niin kuin ne on ja persoonasi on välittynyt aina kirjoituksistasi vahvasti. Ehkä juuri senkin takia olet vähän joutunut nettimammojen silmätikuksi, mikä on tietysti ihan pa***a, mutta myös sen takia monet tänne aina palaavat ja arvostavat blogiasi. Ehkä meidän normaalienkin tyyppien pitäisi olla vaan kovaäänisempiä kommentoinnin suhteen :D

    Ei muuta kun iloa kesään!

    • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:11

     Niin, sehän kai siinä on, että itsellään vaurioituu se käsitys. Että kun ne muutama kymmenen huutelijaa on kovaäänisimpiä, ja sitten ne tuhannet hiljaiset seuraajat unohtuu. Se massa on niin kasvoton välillä, jos kommenteissa on hiljaista, että vain ne nagtiiviset tuntuu todelisuudelta :/ Mut pitäisi itsekin muistaa, että teitä ihania on sit se loput lähes 40 000 :D :)

 • Reply Nea Sunday, May 8, 2016 at 22:18

  Mahti postaus! :) näistä mä tykkään eniten kun puhut avoimesti kaikesta ja kaunistelematta, mutta kyllä sen ymmärtää miksei bloggaajana niin kovin usein halua tehdä. Haluan myös sanoa että mulla on ollut paskaakin paskempi viikonloppu tai oikeastaan kevät ja sun postaukset piristää mua aina. Tänään iltapäivälläkin mietin, että jos Anna postais, ni tästä päivästä tulis vähän parempi. Ja vaikka postaus olikin vähän negatiivisempi niin silti tuli hyvä mieli että sai lukea sun juttuja. Parempaa alkavaa viikkoa sinne – ja toivottavasti tännekin päin, heh!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:28

   Kiitoksia! ❤

 • Reply allu Sunday, May 8, 2016 at 22:19

  Kaikkea sitä joutuu ihminen kestämään… Usein luen kommenttiosit blogiteksteistä, koska nautin keskusteluista kirjoittajan ja lukijoiden välillä. Ja täytyy ihan suoraan sanoa, että usein olen oikeasti järkyttynyt mitä ihmiset kirjoittelevat. Toisaalta niistä kommenteista paistaa aina vahvasti läpi kateus ja lukijan oma riittämättömyyden tunne, mutta kyllä oma kasvatus on ainakin ihan eri luokkaa kun niillä kommentoijilla. Miksi a) sanoa jotain älyttömän ilkeää (vertaa ylä-asteen tyttöihin) jos ei ole mitään hyvää sanottavaa tai b) lukea jos kirjoittaja ärsyttää tyylillään ja tavoillaan? Onko tässä sama ilmiö kuin perustelulla, että “katon temptation islandia/salkkareita/bbtä just sen takia kun se on niin huono ja siksi viihdyttävä”? En vaan ymmärrä. Koita jaksaa! Kaikkia ei voi eikä tarvi miellyttää, kiusaamisen takana on lähestulkoon aina kateus (ja kiusaajana 15-vuotias teini) ja sä oot hyvä tuollaisena 👍

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:28

   Niin, mäkään en aina ymmärrä. Mutten toisaalta lue itseäni ärsyttäviä blogeja enkä katso paskasarjoja telkkarista. Että ehkä sen takia on vaikeaa ymmärtää :D Kiitoksia! ❤

 • Reply Mm Sunday, May 8, 2016 at 22:28

  Välillä vaan tuntuu että sulla on bloggaajana oikeus sanoa about mitä vaan mistä vaan ja vaahdota omaa oikeaa mielipidettäsi mutta kommenttiboksissa pitäisi tulla pelkkää ylistystä ja kiitosta. Eihän se livenäkään niin mene että yksi paasaa ja muut vikisee..

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:30

   Mutta eikö tämä ole minun blogini? Eikö se nimenomaan keskity minuun? Minun ajatuksiini ja tekemisiini? Kyllä saa olla eri mieltä, juuri kertoa, että jokin asia ei omasta mielestä mene niin. Harmi vaan, että näistä kommenteista n. 80 % vedetään siihen, että otetaan samaan syssyyn joku henkilökohtainen loukkaus? Mielipiteistä saa olla eri mieltä, mutta se ei tee vastakkaisen mielipiteen kertojasta ääliötä. Ei ennen kuin hän menee henkilökohtaisuuksiin.

 • Reply T Sunday, May 8, 2016 at 22:28

  Netissä on helppo vihaajien huudella, kasvokkain ei sitten kehdatakkaan sanoa mitään. Tsemppiä, toivon että jatkat kirjottelua. Oon lukenut blogias jo kauan ja tykkään tosi paljon sun kirjotustyylistäs! On mahtavaa, että uskallat olla oma ittes ja ottaa kantaa asioihin :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:30

   Kiitoksia! ❤

  • Reply JKG Monday, May 9, 2016 at 19:19

   Niinpä, niin totta! Itse olen jo nelikymppinen eikä kukaan ole tullut sanomaan mitään pahaa päin naamaa enkä usko sen suinkaan tarkoittavan, että olen kaikkien mielestä ihana ;) Monet ihmiset ovat todella kaksinaamaisia ja sitten vielä se, että jos heille _itselleen_ sanoisi jotain negatiivista niin kauhea haloo syntyy, loukkaannutaan sydänjuuria myöden.

   • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:09

    Jep jep :D

 • Reply Laura Sunday, May 8, 2016 at 22:31

  Sun blogi on yks mun lemppareista vaikka mä en muodista oikeastaan välitäkään, mut tekstit mä luen aina tarkasti läpi! Sun tekstit on jotenkin tosi tunteikkaita, ja mulle jää aina hymy huulille kun mä oon lukenut sun blogia. Pitäis vaan jaksaa kommentoida useammin niin ne negatiiviset kommentit uppoais positiivisten sekaan! Tsemppiä ja hyvää kevään (kesän?) jatkoa Anna!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:31

   Kiitoksia! ❤

 • Reply -erika Sunday, May 8, 2016 at 22:32

  Moikka Anna! Harvoin kommentoin minäkään mitään, mutta luen kyllä jokaikisen postauksen. Halusin nyt, kun sulla on selkeesti vähän alavireinen fiilis, tulla kertomaan, että blogisi lukeminen kuuluu päiväni lempihetkiin :) Kirjoitat hyvin ja kiinnostavista asioista, mielestäni juuri arkiset postaukset, joita on ollut viime aikoina paljon (esim. sisustus, kokkailu, päivän fiilikset) ovat blogin parasta antia. Kiitos niistä ja kiitos, että kirjoitat tätä mahtavaa blogia. :) Toivottavasti tämä vähän piristi päivääsi. Hyvää kevään/kesän jatkoa sulle :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:32

   Kiitoksia! ❤ Ja todellakin piristit :) Samoin sinne! :)

 • Reply Miru Sunday, May 8, 2016 at 22:38

  Tsemppiä! <3 sun blogi on yksi mun lemppareista. Oon tosi huono kommentoimaan blogeja, pitänee olla aktiivisempi :) ihan niin kuin itse sanot oot hyvä just tollasena!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:32

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Sanna Sunday, May 8, 2016 at 22:39

  Olen lukenut blogiasi satunnaisesti, en siis tiedä kaikkea mitä olet blogissasi tausta ja itsestäsi kertonut. Ensin kiinnostuin opiskelustasi Lontoossa, sitten tajusin jostain, että olet vaihtanut juridiikan opinnot muotialan opintoihin ja viimeiseksi mielenkiinnon piti yllä muutto Kuopioon. Mahtavia päätöksiä kaikki. Suomi on muutakin kuin pääkaupunkiseutu. Elämänrytmi ehkä vähän erilaista, mutta blogisi tuo mielestäni hyvin esiin sen, että hyvin monessa paikassa voi elää, työskennellä ja harrastaa sekä toteuttaa unelmiaan. Täydellistä paikkaa ei varmaan olekaan, mutta epäkohtiin ei kannata jäädä kiinni vaan keskittyä hyviin puoliin. Kun on avoin yllättävillekin muutoksille, avaa oven myös kasvamiselle, oppimiselle, onnistumisille ja uusille kokemuksille. Näiden kautta oppii tuntemaan itsensä, oli kyse sitten siitä pitääkö hiuksistaan auki vai kiinni ja millaiset asiat ovat omassa elämässä tavoittelemisen arvoisia. Kiitos!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:32

   Juurikin näin, koska elämä on tosi ihmeellistä ja sen suunnittelu aivan mahdotonta :) Sinne päätyy minne kuuluukin :) Kiitoksia! ❤

 • Reply Mira Sunday, May 8, 2016 at 22:41

  Hei Anna! Oikein loistava kirjoitus. Ensimmäinen kerta kun kommentoin blogiasi. Kuviasi ja tekstejäsi on ihana lukea ja katsella, enkä koskaan ole ajatellut että jotain pitäisi muuttaa sinussa. Seuraan useita hyvin erilaisia blogeja juuri siksi, että kaikki ovat erilaisia ja omalla tavallaan inspiroivia omana itsenään, kuten sinäkin. Uskon, että tuo negatiivisten asioiden jatkuva kuulemien on hirveää. En itse pystyisi. Sama ongelma meillä ns. Tyytyväisillä lukijoilla kuin sinullakin: ei vaan ehdi kommentoimaan vaikka monta hyvää kommenttia tulisi mieleen kivasti tuikkivista silmistäsi, upeista tuulessa vapaana liehuvista hiuksistasi ja hymyhuulistasi. Vaatetustakin enemmän minua kiehtoo aito läsnäolosi niin kuvissa kuin teksteissä (ja selkeästi aidosti elämässäkin), joka saa sinut näyttämään kauniilta jokaisessa asussa. Joskus ajatukset ja mielipiteet ovat erilaisia kuin omani, mutta on mahtavaa kuulla erilaisia mielipiteitä ja kasvattaa omaa pientä maailmaa ymmärtämällä erilaisia näkökohtia. Ehkäpä haterseilla on aikaa noihin ilkeisiin kommentteihin… Eniten käy sääliksi heitä. Miksi käyttää elämänsä näin? Jos sen kaiken ajan käyttäisi hyvään, mitä sillä energialla saisikaan aikaan. Toivottavasti mieli paranee ja fiilis nousee, tsemppiä. Be true to yourself! :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:33

   Kiitoksia kovasti! ❤

 • Reply L Sunday, May 8, 2016 at 22:42

  Musta on aina ollut todella hämmentävä lukea ilkeitä kommentteja tai kuulla ylipäätään, että ihmiset sellasia kirjoittaa. Menee oman ymmärryksen yli, että joku alkaa satelemaan törkeysiä tuiki tuntemattomalle ihmiselle. Mistä tällastä jengiä oikeen tulee??

  Musta on ollut huippua seurata sun blogia vuodesta 2011 asti. Joskus aktiivisemmin joskus vähemmän. Vaikka kaikesta en olekaan ainaa samaa mieltä. Mun mielestä se on elämää. Ei kaikesta tarvitse tai voi olla samaa mieltä. Mutta erilaisten ajatuksien lukeminen on musta todella mielenkiintoista ja saattaa laajentaa omaakin ajatusmaailmaa.

  Tsemppiä! Ja jatka samaan malliin!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:35

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Outi Sunday, May 8, 2016 at 22:44

  Taas kirjoitus joka saa ajattelemaan. Mä en oo koskaan oikein tajunnu miksi just sua dissataan niin paljon tietyissä porukoissa mut nyt kun sen sanoit niin kyllä, uskon että juuri tuo itsetunto on se syy. Miten hölmöä! Sun itsetunnosta olisi enemmänki syytä ottaa mallia :) Kyllähän sen itsekin huomaa kun on niitä (valitettavan harvoja) päiviä jolloin on oman elämän supertähti (kiitos suomalainen kasvatus…) niin asiat sujuu paremmin, ja tulee kohdeltua toisiakin kivemmin…
  No joo, pointtini on se että sä oot just hyvä tollasena, sun blogi on just hyvä tällasena. Jatka samaan malliin meidän muiden piristämistä :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:35

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Jassi Sunday, May 8, 2016 at 22:45

  Oot nyt useamman kerran täälläkin puhunut että bloggaaminen ahdistaa ja siitä tulee älyttömästi paskaa niskaan, ja se on varmasti aivan totta tossa työssä. Kannattaa varmaan ihan oikeasti pysähtyä miettimään, onko bloggaaminen enää sen arvoista. Ja ehkä sitten lopettaa se. Jos päätät lopettaa, on se lukijoille tosi harmi, koska oot ehdottomasti Suomen mielenkiintoisimpia blogipersoonia. Mut se päätös ois myös todella ymmärrettävä.

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:36

   Niin, no mä en näe tarpeelliseksi luovuttaa aina kun on vähän vaikeeta :) Muuten tuskin seurustelisin, puolet ihmissuhteistani olisi jo roskiksessa ja olisin lopettanut kaikki opinnot ja työpaikat kesken. Tärkeää on pystyä hyväksymään, että huonoja puolia on kaikessa, ja niistä huolimatta asiat voi olla kivojakin :) Ylä- ja alamäet kuuluvat niin bloggaamiseen kuin elämäänkin :)

 • Reply Noora Sunday, May 8, 2016 at 22:47

  Seurailen päivittäin blogisi lisäksi n. viittä muuta melko tunnettua suomalaista blogia. Tykkään lukea tekstejä ja samaistua moniin juttuihin. Kommenttiboksien lukemisen olen kuitenkin lopettanut jo vuosia sitten, koska niistä tulee vain turhautunut olo. Jos tykkään jostain tekstistä/kuvista, ei minua kiinnosta, montako pilkkuvirhettä tai väärää lausemuotoa tekstistä löytyy, saati sitten että jaksaisin lukea yhtään turhaa negatiivista kommenttia. Oma mieleni blogien suhteen on parempi, kun suosiolla skippaan kommentit, joten en yhtään ihmettele että teitä bloggaajia ärsyttää vielä monin verroin enemmän, kun ne piikittelyt kohdistuvat suoraan omaan elämään. Ei voi muuta sanoa kuin että tsemppiä ja jaksamista! En jaksa ymmärtää, miten niin monella ihmisellä riittää aikaa ja ennen kaikkea tahtoa toisten nälvimiseen netissä. Mitä mielihyvää siitä itselle saa?!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:37

   Niinpä :( Minä kun en viitsisi ihan kokonaan sulkea kommenttiboksia, joskin sillähän ei tarttisi koskaan noita huonojakaan kommentteja nähdä :(
   Kiitoksia! ❤

 • Reply I Sunday, May 8, 2016 at 22:48

  Täällä ollaan ja ajatellaan pelkkää hyvää sun postauksista, vaikka kommentoimaan harvoin ryhdyn:) Keep going!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:46

   Kiitoksia! ❤

 • Reply MinnaK Sunday, May 8, 2016 at 22:56

  Olen lukenut blogiasi jo muutaman vuoden ajan ja tykkään kovasti! Käyn sivullasi lähes päivittäin ja saan inspiraatiota omaan pukeutumiseeni kuvistasi. Jatka samaan malliin! :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:46

   Kiitoksia! ❤

 • Reply vilma Sunday, May 8, 2016 at 22:59

  Mä ainakin tykkään sun blogista siksi, että sä et ole täydellinen, ja usein olen ite eri mieltä sun kans asioista, mut hei sellasia me ihmiset ollaan. Mun mielestä se on vaan rikkaus et meitä on täällä niin moneen. En voi ymmärtää mitä joku saa siitä että haukkuu ja tahalleen pahoittaa toisen mielen kommentoimalla netissä ilkeästi. Mä olen ainakin yrittänyt aina laittaa vaan positiivista kommenttia.

  Pakko vielä sanoa asusta, että tykkään muuten mutta kengät ja housut ei mun silmään sovi yhteen :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:46

   Kiitoksia :) Ja kyllä, minuakin ehkä hieman häiritsi nimenomaan nilkkureiden ja farkkujen suhde :)

 • Reply Toukka Sunday, May 8, 2016 at 23:06

  Tsemppiä ja voimia! Oon nyt lukenu blogias 5vuotta ja tosi harvoin kommentoin. En oo ajatellu kuitenka paljon sulle tietenki positiivisen palautteen saaminen merkkaa :/ Jatka samaan malliin vaan ja mä tsemppaan kommentoinnissa :D Mahtava blogi! Varsinki viime aikana lisääntyneet sisustusjutut on hyvää boonusta!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:47

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Lotta Sunday, May 8, 2016 at 23:10

  Olen ehkä vähän huono kommentoimaan, varsinkaan niitä positiivisia juttuja mutta nyt haluan sanoa, että tykkään tosi kovasti sun blogista, kuvista ja jutuista :) Yleensä kaikkeen on helppo heittää omaan mielipiteeseen sopivia parannusehdotuksia ja olen varmasti itsekin niin tehnyt – mutta ne ei ole enempää kuin meitsin subjektiivisia mielipiteitä ja vaikka niistä yksikään ei toteutuisi ei se sinusta tee yhtään vähemmän täydellistä ihmistä kuin kukaan muukaan :)

  Eli pidä vaan lippu korkealla – tää blogi on ihan huikea tällaisenään, en tätä muuten olisi seurannut jo montaa vuotta :)

  PS. täytyy yrittää tsempata niiden positiivisten kommenttien postailun kanssa – usein vaan tuntuu, että miksi sitä bloggaajaa nyt kiinnostaisi kuulla kuudennen kerran että “tosi kiva asu” mutta ehkäpä se positiivinen ajatus kuitenkin pitäisi muistaa rustata myös bloggaajan nähtäväksi ^_^ <3

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:49

   Siis parannusehdotuksia on toki kiva saada! Mutta sillä on eroa tuleeko ne muodossa “voi vitsi, tuli mieleeni, että voisit tehdä asian X, se voisi olla hauskaa!!” tai “oot ihan huono nyt, mut jos tekisit näin, niin sitten oisit ihan OK”. Jälkimmäinen on yleisempää valitettavasti.
   Kyllä vaan se on tärkeää! Sillon kun tulee se 3-4 ääliöökommenttia isosta nenästä tai rumasta naamasta, niin jotenkin jännästi ne positiiviset kommentit nousee arvoon arvaamattomaan :)

   • Reply Lotta Monday, May 9, 2016 at 23:30

    Totta, muotoilulla saa kyllä tosi paljon aikaan! :)

    Ja pidetään mielessä, täytyy tästä lähin yrittää aina muistaa kommentoida ne pienetkin positiiviset ajatukset postausten perään :)

    • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:47

     Kiva juttu! :)

 • Reply Ellinoora Sunday, May 8, 2016 at 23:11

  Anna, sä oot upea just tuollaisena kuin olet; tukka auki ja punat huulessa.

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:49

   Kiitoksia! ❤ :)

 • Reply NinniK Sunday, May 8, 2016 at 23:13

  Ymmärrän ton perfektionismin enkä vois kuvitellakaan olevani kaltaises “minijulkkis”, jota varmasti arvostellaan ihan hulluna! Tavallaan vaikka onkin päättäväinen ja tietää mitä haluaa, niin jokainen haluaa tottakai miellyttää muita edes jollain tavalla – ainakin just niin, että vähintään riittää. En tiedä mitä itse mietit, mutta mulla tuli mieleen (ja lukijana tietty ei näin kannattaisi sanoa…), että auttaiskohan bloggaustauko? Vähän kuin nukkuis yön yli, niin vähäpätöiset jutut, kuten hius- ja asutoiveet, jäävät ihan omaan arvoonsa. Negatiiviset paskapääkommentit on sitten asia erikseen…

  Itse kun luen tekstiäsi, niin tuntuu, että esimerkiksi tosta ponnariasiasta teet kärpäsestä härkäsen; itsekin kavereille saatan huokailla, että voi kun sulle sopis sellanen ja sellanen hiustyyli tai vaatteet. Enkä tarkoita että pienet murheet eivät olisi suremisen arvoisia, mutta kuulostat jotenkin just samalta kun ite väsyneenä ja hermoromahduksen partaalla suren tavallaan ihan hölmöjä asioita – ja sitten taas levänneenä ja hyvinvoineena vähän huvittaakin ne. Eipä ole mun paikka neuvoa miten itse teet, mutta ehkä jos ottaa pienen irtioton, niin tulee jonkinlaista perspektiiviä asiaan? Tsemppiä kovasti ahdistukseen joka tapauksessa! Ehkäpä seuraava asutoivesysteemi voisikin olla ne asut, joita itse valitset joukosta? Toivon myös, ettei asun toivojalle tai niille, jotka toivovat hiusten olevan välillä kiinni, tule syyllinen olo :) Niin, ja sun asut on superinspiroivia, yks parhaista suomen muotiblogeista!

  • Reply NinniK Sunday, May 8, 2016 at 23:17

   Niin ja tuli muuten mieleen, että välillä kysyt esim postauksen lopussa, että mitä mieltä asusta ollaan. Luulen, että osa “parantelu”kommenteista tulee sitä kautta? Että olipa kiva mekko ja meikit, mutta näyttäis hyvältä, jos olis hiukset auki. Tietty suoraan vittumaiset kommentit on sitten niitä, jotka tulee huolimatta siitä, mitä kirjoittaa ja kysyy…

   • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:53

    Ja kyllä tuo on ihan OK kommentoidakin. Mutta toisaalta olen sata kertaa sanonut, että en halua pitää tukkaani kiinni, en viihdy niin. Niin välillä sen sitten ottaa itseensä sellaisena “muuten oisit hyvä, mutta tämä pitää parantaa” -meininkinä :D Tiedätkö, välillä olisi kiva olla hyvä, ilman muttia :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:52

   Niin, itsekin mietin. Pelkään ehkä sitä, että palaaminen olisi liian vaikeeta tai sitten se, etten saisi pidettyä tarpeeksi pitkää taukoa ja “sekin menisi väärin” :D

   Siis olet ihan oikeassa, toi on ihan täysin kärpänen tuo ponnariasia :D Se oli vaan tiedätkö se last straw. Että kun mitta on täynnä n. 99,9 %, niin sitten tulee se yks pikkujuttu kesken hormonikiukun, ja se kaataa koko laivan :D Jotenkin se oli sellainen viimeisin “voi nyt jumalauta, tästä on väännetty jo sata kertaa, miksei vaan voi kelvata tällaisena?” ajatus, jonka jälkeen vaan napsahti, että vttu nyt riittää :D

   Kiitoksia joka tapauksessa :)

   • Reply Ansku Tuesday, May 10, 2016 at 16:25

    “Jotenkin se oli sellainen viimeisin “voi nyt jumalauta, tästä on väännetty jo sata kertaa, miksei vaan voi kelvata tällaisena?” ajatus, jonka jälkeen vaan napsahti, että vttu nyt riittää :D”

    Itse en asuehdotuksia jättänyt, mutta olisin hyvin saattanut ehdottaa rentoa ponnaria tai nutturaa, koska luen useita blogeja enemmän tai vähemmän aktiivisesti, eikä tuollainen yksittäinen asia välttämättä jää mieleen. Sinuakin olen seurannut ihan alusta alkaen, mutta välillä on ollut eri pituisia taukoja blogien lukemisesta, enkä itse olisi muistanut sinun kertoneen että hiusten kiinni laittaminen olisi jotenkin “vastenmielistä”. Toki aina auki olevat hiukset vähän indikoivat ettei ponnari ole se omin juttu, mutta senkin vuoksi tuo kiinni laittaminen tulisi ihan viattomana ehdotuksena kun se olisi jotain uutta. Ymmärrän siis pointin tuon turhautumisen takana, mutta varmasti nuo ponnari-/nutturaehdotukset ovat olleet samalla tavalla viattomia kuin olisin itsekin voinut heittää!

    Tsemppiä harmitukseen, ja koitan itsekin muistaa heittää positiivista kommenttia aina kun ehdin blogeja lueskelemaan! Antaa vihaajien vihata, ja päästetään negatiiviset kommentit toisesta korvasta ulos.

    • Reply Anna Wednesday, May 11, 2016 at 09:44

     Kiitoksia! ❤

 • Reply Aino Sunday, May 8, 2016 at 23:13

  Ihanat hiukset! Pidä vain auki niitä, ovat ihanat niin. :) Minäkin haluan pitää pitkät hiukseni auki aina, en vain siedä sitä tunnetta, että hiukset ovat kiinni. Vapaat, pitkät liehuvat hiukset – yksi elämän ilahduttavimmista asioista! :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:52

   Nimenomaan :) En tunne itseäni itsekseni tukka kiinni :)

 • Reply Ninnu Sunday, May 8, 2016 at 23:19

  Faktahan on se, että Suomen blogimaailman kruunamaton kuningatar. Joo Nelliina on kirjoittanut viel pidempään, mut siitä huolimatta sä oot laajentanut hommaa terävällä businessvainulla vaikka mihin asti. Tottakai ihmiset on kateellisia. Silti on vaikea ymmärtää sitä kuraa jonka saat niskaan. Ja uskon kyl, et se on niin, että vaikka kuinka on kovaksi keitetty, se nipsasee kun aina on auottavaa ja besserwissereitä netti tulvillaan.

  Mä oon kuitenki tokan kommentoijan kanssa samaa mieltä siitä, että asun ja kampauksen ehdottajan puolesta tuntuu pahalta. Ja argumentoin samoin kun aiempi kommentoija. Tehtävänanto oli et stailaa mut. Ehdoissa ei ollu et tukka ei saa olla kiinni. Ite en osallistunut koko juttuun, mutta kiinnostuin tehtävänannosta kyllä. Mut luulen tavoittavani kyl sen fiiliksen mikä sun oli sen fledas kanssa. Itellä tullu joskus samantyypinen toivottomuus kun esim. olettaa kundikaverin odottavan että olen tietynlainen tai tietynnäköinen ja turhautuu omaan itseensä ja siihen toiseen kun ei itse kykene oletettuun odotukseen eikä omaan odotukseensa. Ja sit lopulta on vihainen sille toiselle. Voi olla et ammuin ihan ohi, mut joskus turhauma on ihan sairaan suuri.

  Sun elämästä siltä ajalta mitä mä oon sitä seurannu sais ihan mielettömän hyvän leffan ja ne lukijathan tiedetään siitä vaan pintaraapasu. Jatka samaan malliin Anna ☺

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:56

   Kiitoksia, vaikka kuningattareksi en itseäni mitenkään koe :)
   Jos tarkkoja ollaan, niin en pyytänyt stailaamista. Tehtävänantohan oli:
   “Mut tehdään niin, että te saatte pukea mut!! Kertokaa asusteita myöten, mitä vaatteitani yhdistelen asuiksi, ja minä toteutan niistä 7!”

   Minä pyysin vaatteita ja asusteita, en meikkiä ja hiuksia, tai stailausta. Toki sen on voinut ymmärtää niin, mutta mä en vaan pysty ymmärtämään tätä pakkomiellettä mun hiusten kiinnipitämisen suhteen :D Tuntuu, että joillekin (enkä tarkoita tämän asun keksijää) se alkaa olla jo pakkomielle :D

   Ja nimenomaan turhautumisestahan tämä ahdistukseni kumpusi :D

 • Reply Pikkuäiti Sunday, May 8, 2016 at 23:21

  Kommentoin ekaa kertaa vaikka oon lukenut sun suupieliä nostattavia juttuja jo parisen vuotta!
  En vaan kommentoi, olen kahden vilkkaan pojan äiti ja rakastan uppoutua AITOIHIN blogeihin,mutta en vaan jaksa kommentoida. Usein nauran ääneen vedet silmissä sun sanavalmiille jutuille ja välillä oot taas niin kuusta ja mä maasta. Se just on ihanaa!!
  Oot just ihana ja ei aina tarvii jaksaa <3

  P.s lupaan kommentoida tästedes.

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:57

   Kiitoksia! :) Ja haha, ihanaa jos jaksat, mutta no pressure ❤ Hyvä vaan tietää, että teitä on siellä ruudun toisella puolen :)

 • Reply Jasmin Sunday, May 8, 2016 at 23:26

  Sun blogi on mun lemppari! En ole koskaan pitänyt sinua ylimielisenä vaan päinvastoin jalatmaassa muita hyvin kohtelevana ihmisenä. Minusta on ihana lukea juuri niitä iloisia ja kauniita tekstejä elämästäsi ja olen onnellinen puolestasi. On tosi kurjaa että joudut pahoittamaan mieltäsi ilkeiden eli turhien kommenttien takia. Toivon että voisit olla välittämättä niistä sillä sinä olet juuri hyvä just noin! Ja minusta todella mielenkiintoinen ja ihana nainen! Minusta surullisinta olisi olla se ihminen joka käyttää aikaansa muiden arvosteluun ja satuttamiseen. Sellainen henkilö ei voi edes ymmärtää mitä on todellinen onnellisuus, kun ei osaa iloita toisen puolesta vaan kateudessaan haluaa hävittää toisen ilon. Ja tämä blogi on just sitä mitä sinä haluat! Sun ei tarvitse vastata jokaiseen kommenttiin tai pitää tukkaa nutturalta jos et halua/ehdi/pysty. Ne on vaan pikku juttuja mitkä ei vaikuta siihen et oot mun suosikki bloggaaja! :) se oli vaan huono päivä! Mut musta sulla on kaunis elämä

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:57

   Kiitoksia! ❤
   Ja kyllä, se minulla todellakin on :)

 • Reply Nuua Sunday, May 8, 2016 at 23:27

  Jokainen meistä varmasti pohtii näitä samoja fiiliksiä jossakin vaiheessa elämää. Itse olen ollut työelämässä ammattiin valmistumisestani lähtien, 9 vuotta. Viimeiset vuodet olen elänyt viha/rakkaus suhteessa työtäni kohtaan, toisaalta haluaisin lopettaa just nyt, kun toisaalta en osaa kuvitella itseäni tekemässä mitään muuta. Toisaalta näen huikeat mahdollisuudet kehittyä eri osa-alueissa, toisaalta olen juuri niin tympääntynyt niihin kaikkiin kuin se vaan on mahdollista. Haluaisin löytää sen palon tehdä tätä työtä taas mielenkiinnolla, mutta haluaisin lähteä kokeilemaan taitojani myös muualla. Olen jo aikoja sitten päättänyt, kun tulee se aika että jään äitiyslomalle otan sallitun breikin työelämästä ja katson tuleeko minulle oikeasti ikävä työtäni, vai onko aika jo jollekin muulle :) ihanaa kesän alkua :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:57

   Näinhän se on :) Vielä ei ehkä ole sen aika, vaikka joskus varmasti on :)

 • Reply marjut Sunday, May 8, 2016 at 23:27

  Anna sä olet upea. Ymmärrän hyvin. You go, girl!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 11:57

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Emma Sunday, May 8, 2016 at 23:32

  Kommentoidessakin välillä tuntuu, että pitäisi olla jotain “kunnollista” sanottavaa. Pelkkä “kiva asu” tai “tosi kauniita kuvia!” tuntuu niin tylsältä. Luen blogeja lähes poikkeuksetta puhelimellani, ja suorastaan inhoan tätä näpyttelyä ja korjaavaa tekstinsyöttöä (tai mikä tää nyt onkaan). Siksi tulee harvoin kommentoitua. Kommentoin lähinnä silloin, jos postaus oikeasti koskettaa/naurattaa/ihastuttaa. Harmittaa aina lukea tällaisia postauksia, siis miksi ihmisten pitää olla niin ilkeitä, ajattelemattomia ja julmia? Ponnari- tai nutturakampauksen ehdottaminen tuskin on pahimmasta päästä oleva esimerkki, mutta olet kyllä sanonut _monia_ kertoja, että pidät hiuksesi mieluummin kiinni. Lukijat voisivat tätä kunnioittaa. Joka tapauksessa, vaikka joskus negatiivinen palaute ahdistaa ja jopa itkettää, tietysti sinun pitää pysyä omana itsenäsi ja tehdä juuri niin kuin haluat. Lukijat voivat toki ehdottaa jotain meikkiä, vaatetta tai postausidea, mutta sulla ei ole mitään velvoitteita “totella”. Huomenna alkaa taas uusi viikko, olkoon se hyvä! :)

  • Reply Emma Sunday, May 8, 2016 at 23:34

   Siis pidät hiuksesi mieluummin AUKI, sori ajatusvirhe :’D

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:02

   Näinpä! Ja ei missään nimessä tarvitse olla kovin pitkiä ja syvällisiä kommentteja. Usein tuntuu hyvältä kun tietää, että joku tykkäsi :)

 • Reply Hmclehto Sunday, May 8, 2016 at 23:38

  The truth is näytät hyvältä vaikka säkki päällä 😜

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:02

   :D ❤

 • Reply Hannah Sunday, May 8, 2016 at 23:54

  Moi. Harmi että olet alavireessä. Ja varmaan vaikutti myös asufiilikseen.

  a ok, vaikka et ois ite valinnu yhdistelmää niin ei mun silmään nyt mitenkään ihan järkyttävältä kuvissa näyttäny. Asuhaasteessa sulla vissiin oli tarkoitus hypätä ulos siltä omalta mukavuusalueelta pieneksi kuvanmittaiseksi hetkeksi. Voi ehkä löytyä uusia kivoja yhdistelmiä tai sitten ei. Asun ehdottajalla oli visio ja sä toteutit sen oman fiiliksen ja asuvaraston puitteissa. Kiva silti että jaksoit ehdotuksen toteuttaa vaikka fiilis ei ollu katossa ja look ei ollu semmoinen mikä tuntui omalta.

  Blogisi on ollut ja on edelleen oikeen kiva ja viihdyttävä. Ainahan parantamisen varaa on, koska kukaan ei ole täydellinen, mutta oikeen riittävän hyvä on tämä sun blogi jo nyt :) Ei siis stressiä ainakaan mun puolelta että pitäis olla jotenkin “parempi” tai muuten vaan erilainen.

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:04

   Siis missään nimessä ajatus ei ollut se, että kun nyt en itse valinnut niin haukun kaikki lyttyyn. Inspiraatiotahan minä lähdin hakemaan ja vähän social experimenttiäkin. Luulen, että tulen tykkäämään vaan muutamasta asusta, sillä mulla on vaikea kroppa yhdistellä asuja, ja siksi moni asu ei ole mieleeni kun se musta korostaa mun “huonoja puolia”, joita kukaan muu ei ehkä edes huomaa :D

   Ja kiitoksia!

 • Reply Annika Monday, May 9, 2016 at 00:39

  Tosi tärkeä aihe tuoda esille! Kiitos siitä :) Olen lukenut blogiasi todella pitkään, mutta yleisesti ottaen en kommentoi juuri koskaan. Syy tähän täysin unknown (okei, ehkä laiskuus..), mutta voin sanoa, että nautin tuottamastasi sisällöstä todella paljon! Tykkään monien postauksien kohdalla lukea myös kommenteissa käydyt keskustelut, ja ymmärrän kyllä täysin mistä tässä nyt puhutaan. Aivan liian usein näkee, miten joku onnistuu kommentillaan ylittämään mun mittapuulla soveliaat rajat mennen tullen. Välillä on meinannut tuolilta tipahtaa niistä kommenteista, mitä omiin lempiblogeihin ilmestyy. Siis ihanko oikeasti tuntemattomat ihmiset kokevat asiakseen “vain hyvää hyvyyttään” puuttua itselle täysin ventovieraiden ihmisten asioihin/valintoihin/whatever?! Rakentava kritiikki ja järkevä palaute on tietenkin omat tyylilajinsa, mutta tuntuu, että useimmilta jotka näitä omia näkemyksiään tulevat tuputtamaan, on täysin hukassa tällaiset käsitteet. Mun mielestä ihan jokainen voisi sen verran panostaa, että jättää kommentoimatta, jos kommentti vaikuttaa olevan enemmän negatiivinen kuin positiivinen (näin niin kuin pääsääntönä). Harvasta blogista saa (tai tarvitsee) lukea jatkuvasti negatiivisia postauksia, joten en ymmärrä, mistä se lukijoiden tarve negatiivisuudelle ja _ilkeälle_ kommentoinnille kumpuaa. Mun mielestä sulla on mahtava blogi ja sulla on todellakin oikeus tuottaa tänne just sellaista materiaalia kuin haluat! Jos joku on toista mieltä niin silloin on hänen aikansa lähteä etsimään uusia seikkailuja. Ei kannata antaaa hatereille liian suurta painoarvoa, vaikka ne taitaa niitä äänekkäimpiä aina välillä ollakkin. Kaikkia ei voi miellyttää samaan aikaan missään asiassa, se kannattaa myös muistaa. Uskon kuitenkin, että täällä hiljaisten joukossa on paljon kaltaisiani, jotka nauttivat blogistasi tällaisena kuin se on.

  P.S. Ihailen kykyäsi olla niin sujut ja rakastava itseäsi kohtaan, tsemppiä tulevaan! :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:04

   Näinpä juuri! Ja kiitoksia kovasti!! ❤

 • Reply Heidi Monday, May 9, 2016 at 01:13

  Apua, älä missään nimessä pyri enempään täydellisyyteen! Vaikka oletkin monien esikuva, ei se tarkoita, ettetkö saisi olla oma itsesi. Me lukijat seuraamme sinua sen takia, että olet juuri sinä. Uskon, että fiksuna naisena tiedätkin jo tämän. Kuten sanoitkin, olet täydellinen juuri sellaisena kuin olet, mutta monien harmiksi olet vain ihminen.

  Pitää kyllä ehdottomasti ruveta kommentoimaan lisää, sillä lempiblogini kirjoittajana sinusta on tullut minulle sekä monille muille lukijoillesi kuin rakas ystävä. Toivon, että olet onnellinen ja tiedät aina kaikesta huolimatta, miten mahtava tyyppi olet!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:04

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Aralia Monday, May 9, 2016 at 01:16

  Olen lukenut blogiasi jo kauan, ja olet niitä harvoja bloggareita, joiden juttuihin ja muotikuviin ei kyllästy. Ilkeitä ja alentavia kommetteja en ymmärrä, enkä henkilökohtaisuuksiin menemistä, ja toisen yksityisasioilla mässäilyä. Se, että henkilö on avoimesti kertonut asioistaa blogissaan, ei oikeuta kiusaamaan ja jakamaan ilkeitä kommentteja. Ihmisellä täytyy olla henkilökohtaisessa elämässään jotakin pielessä, jos/kun lähtee ilkeilemään bloggaajalle nimimerkin takaa, muutakaan selitystä en ilmiölle keksi. Asoista voi olla aina eri mieltä, ja niistä voi keskustella, mutta tahallinen loukkaaminen on hyvien tapojen vastaista. Jatka samaan malliin, en muutkaan osaa sanoa tähän.

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:05

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Sanna Monday, May 9, 2016 at 01:27

  Sä oot upea ja tyylikäs nainen! Jatka samaan malliin! :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:05

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Hessu Monday, May 9, 2016 at 01:35

  Ehkä sen takia saat vähemmän kivoja kommentteja ja enemmän ilkeitä koska vastaat vain ilkeisiin jos julkaiset ne. Olen joskus nuoruuden uhmassani kirjoittanut sinulle ilkeitä kommentteja ja nyt kun haluaisin sanoa jotain kivaa, kommenttejani ei enää julkaista. Se tuntuu oudolta koska kaikki me teemme virheitä ja olen pahoitellut asiaa ja pyytänyt jo anteeksi. Kirjoitat että hyväksyt muiden mielipiteet mutta silti vastaat aika kärkkäästi jos joku on eri mieltä jostain kanssasi, kuten minä olin joskus kuvien valotuksesta. Vastasit silloin minulle sen verran ilkeästi että en osaa enää ajatella että hyväksyisit muita mielipiteitä kuin omasi. Toivon kaikesta huolimatta sinulle kaikkea hyvää, minusta olet ihailtavan sinnikäs ja aikaansaava ihminen ja Benji on ihana pikkuinen karvakuono!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:06

   Niiin.. Toki voisi lukijatkin välillä muistaa, että minäkin olen muuttunut aika paljon 19 ja 27 ikävuoden välillä :) Ja pahoitteluni, jos joskus loukkasin kommentillani :) Ilkeisiin vastaamisessa on kai se, että kokee tarvetta puolustautua, kertoa, että kommentoijan ilkeä kommentti ei pidä paikkaansa tai jotenkin puolustautua sitä informaatiota vasstaan. Tyhmäähän se on, ja siksi suurimmaksi osin siirrän ne suoraan roskikiseen :)

   • Reply Hessu Monday, May 9, 2016 at 23:23

    Kiitos asiallisesta vastauksesta! Blogiasi on kiva lukea sekä ajatuksia herättävien syvällisempien postausten takia, että kevyempien hyvänmielen juttujen vuoksi. Ja ymmärrän kyllä tuon puolustuskannalla olemisen, ei varmasti ole helppoa lukea haukkumisjuttuja. Puhumattakaan niistä, jotka eivät tunne mitään yksityisyyden rajoja ja luulevat voivansa puida bloggaajien parisuhteet, perheet, työasiat jne. Jotenkin toivoisi ihmisille jotain suhteellisuuden tajua, että vaikka blogeja on kiva lukea ja olla vuorovaikutuksessa bloggaajien kanssa, ei silti tarvitsisi työntää nokkaansa ihan jokaiseen osa-alueeseen bloggaajan elämään. En tiedä, onko sellaisilla ihmisillä sitten jotenkin tylsä elämä, jos pitää keksimällä keksiä siihen jotain draamaa. Katsoisivat ennemmin vaikka Salkkareita :D

    • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:47

     No niinpä! Siinä on ehkä jopa mun blogia huonopaa viihdettä tarjolla :D ;P

 • Reply H Monday, May 9, 2016 at 03:41

  Nykyään luen blogiasi todella harvoin. Vaikutat huomattavasti kypsemmältä kuin blogisi alkuvaiheessa, teiniangsti ja lapsellisuus kadonneet iän myötä.

  Nykyinen fledasi näyttää helvetin hyvältä. Ite olin joskus “tukka kiinni” kannalla koska oli kauheaa katsella kun nuori nainen laittaa hiuksensa kuin yli keski-ikäinen tantta :D Sori jos loukkaan mut sanon vaan suoraan.

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:06

   :D Thanks!

 • Reply Elina Monday, May 9, 2016 at 04:57

  Itsellä tulee niin kiiressä luettua blogeja, ettei kommentoinnille oikein riitä aikaa. :/ Olisi kiva kuitenkin pystyä jättämään joku nopea merkki siitä, että tykkäsi postauksesta, joten olisiko mahdollista saada vaikka joku like-nappula tuonne, niin voisi siitä klikata tykkäävänsä, ja saisit siitä ehkä positiivista fiilistä? :) (Sori tästäkin tuli nyt sitten parannusehdotuskommentti :D)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:07

   Joo, voisin sitä harkita. Oma pelkoni on se, että sitten se kommentointi vähenee entisestään? :/ Täytyy pohtia :)

 • Reply Tuija Monday, May 9, 2016 at 05:57

  Tässä sinulle positiivinen kommentti; olet ihana juuri sellaisena kuin olet ♡ :) toivottavasti piristää sinua edes vähän :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:07

   Piristäähän se :)

 • Reply Kajsa Monday, May 9, 2016 at 06:13

  Luen blogiasi siksi että tykkään sun nokkelasta ja suorasta tyylistä kirjoittaa. Pääset aina jotenkin asian ytimeen ja nyt harmittaa, kun itse en varmaan saa edes tämän yhden kommentin sanomaa tuotua esille.

  Luen blogiasi koska sulla on aina niin kivoja asuja ja oot kertakaikkiaan upea, mitä ikinä laitatkaan yllesi. Luen ihan joka ikisen postauksen, rakastan kuviasi ig-feedissäni ja saan päivittäin inspiraatiota sekä positiivista energiaa sun kautta.

  Se, mitä sanoit itsesi rakastamisesta, näkyy kyllä blogistasi ja se on parasta! Loppujen lopuksi jokainen on kuitenkin elää vain omaa elämäänsä, enkä ainakaan itse usko, että pystyisin rakastamaan ketään toista, jos en rakastaisi itseäni. Sana itserakas on jotenkin kamalan kolkko ja negatiivissävytteinen, vaikka sen kirjaimellinen sisältö pitäisi olla itseisarvo jokaiselle ihmiselle että tässä maailmassa voi pärjätä, olla onnellinen ja ylipäätään rakastaa muita ihmisiä.

  En jotenkaan koskaan viitsi kommentoida suuren lukijakunnan blogeja, sillä koen vain toistavani samoja asioita, mitä muut ovat jo sanoneet. Lupaan kuitenkin tehdä parannuksen, sillä olen hirveän kiitollinen, että jaksat kirjoittaa blogiasi. Se tuo minun arkeeni hirveästi positiivisuutta!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:08

   Voi miten ihana kommentti, kiitoksia siitä :) Ja usko pois, ei ne yksittäiset kivat kommentit mene mitenkään unohduksiin, niitä arvostaa kyllä ihan jokaista :)

 • Reply Elina Monday, May 9, 2016 at 07:02

  Mulla oli vähän tuollainen fiilis entisen työpaikkani kanssa, mitä sun kirjotuksista pystyy lukemaan rivien välistä. Et nauti enää tästä hommasta. Sillon on ihan oman henkisen hyvinvoinnin kannalta parempi lopettaa ja jatkaa elämää eteenpäin :)
  Varmasti lukijat ymmärtävät, että on kiire jne. Mutta se on silti meitä kohtaan tosi alentavaa, ettet vastaile kommentteihin. Tämä on sulle kuitenkin joltain osilta työtä, niin työ pitäisi aina jaksaa hoitaa kunnolla. Jos ei jaksa, täytyy asialle tehdä jotain.
  En kirjoita tätä ilkeyttäni, mutta alkaa vaan turhauttamaan lukea blogeista näitä tekstejä missä bloggaaja on selkeästi kyllästynyt hommaansa. Sama melkein, kun itse sanoisin työssäni asiakkaalle “Anteeksi, mutta olen niin tympääntynyt työhöni ja itseasiassa säkin olet perseestä.”

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:16

   Mä en itse asiassa ymmärrä, miten kommentteihin vastaamattomuus on alentavaa. Onko sitten kaikki ruotsalaiset ja kansainväliset bloggaajat alentavia lukijoitaan kohtaan? Eiväthän he vastaa.
   Mä en tiedä onko mulla tässä joku tietokatkos. Mä kun oon aina ajatellut, että minä kirjoitan, te kommentoitte. Se on se dialogi. Jos jatkan vastaamalla, niin sittenhän tekin vastaatte lisää. Ja sitten käydään keskustelua, eikä ole aikaa tuottaa uutta sisältöä? Jotenkin näen, että kommentit ovat vastauksia minun teksteihin, eivätkä tarvitse vastausta.
   Kun oli aikaa, oli kiva vastailla. Nyt vastailen aikani puitteissa. En suhtaudu lukijoihin mitenkään eri tavalla. En vaan ehdi. Mun työtä on tuottaa sisältöä, ei vastata kommentteihin. Yhteenkään sopimukseen ei kuulu kommentit, eikä se kuulu bloggaajan velvollisuuksiin, se on ekstraa.
   Kyse ei ole jaksamisesta. Tällä hetkellä minulla on rajallinen määrä aikaa blogille. Se kaikki aika menee välttämättömien hommien, kuvien ottamisen, käsittelyyn tekstin tuottamiseen ja postauksen julkaisemiseen. Kyse ei ole siitä, että jättäisin työni tekemättä. Kyse on siitä, että teen sen niin hyvin kuin voin, mutta se ei täytä kaikkien sille asettamia laatuvaatimuksia. Ne, jotka maksavat minulle, ovat tyytyväisiä. Miksi sitten ne, jotka eivät maksa tästä mitään, vaan nauttivat ilmaiseksi, saavat vaatia vaikka mitä vielä lisäksi?

   Jos Sinulta vaatisi asiakas jotakin, mikä ei kuulu työnkuvaasi ja mistä hän ei edes maksa sinulle, niin mielestäni Sinulla olisi oikeus sanoa hänelle suoraan, että “anteeksi, tämä ei kuulu työnkuvaani ja en sitä nyt ehdi tekemään sinulle muuten vaan ilmaiseksi, joten mielestäni sinulla ei ole oikeutta niin vaatia.”

   Haluaisin muistuttaa, että bloggaajana minä en ole asiakaspalvelija. TE ette maksa palvelustani. Minä olen mainoskumppanina ja yhteistyökumppanina asiakaspalvelija. Palveluni ostetaan ja minä olen velvoitettu sen tekemään oman parhaan osaamiseni mukaan. Mutta teille minä olen ilmainen sirkus, jonka ohjelmanumeroihin te ette pääse vaikuttamaan :)

   • Reply iitu Monday, May 9, 2016 at 19:28

    emmääkä ymmärrä yhtään, miten se on alentavaa.. Musta kommentteihin vastaaminen on extraa, jonka blogin pitäjä saa tehdä jos haluaa. Oonko täysin väärässä jos oon näin ymmärtäny :D Mä ymmärrän täysin vastaamattomuuden, se ei ole blogin päätehtävä. Ainakaan mun mielestä. :D PS. En myöskään kommentoi usein, koska olen hieman laiska, mutta tekstit luen ja viihdyn oikein hyvin blogisi parissa. Tähän liittyy varmasti se laatu, mitä pidät yllä blogissasi.

    • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:09

     No näin mäkin sen olen ajatellut, että se on vaan sitten ekstraa :)

     • Matilda Tuesday, May 10, 2016 at 13:33

      En tiedä, onko minunlaisia lukijoita kuinka paljon, mutta itse keskityn blogissasi asukuviin. Välillä en edes lue tekstiä ja _todella_ harvoin luen kommentteja. Tästä näkökulmasta arvostan ajatustasi siitä, että mieluummin tuotat uutta sisältöä, kun ryhdyt pitkiin keskusteluihin kommenttiboxissa. Se nyt on täysin ymmärrettävää, että aika on rajallista, onhan sinulla sata muutakin rautaa tulessa :)

      Kiitos blogistasi! Olen käynyt täällä päivittäin jo niin kauan, etten pysy laskuissa perässä! Ehkä vuodesta 2008? (Oliko edes blogi silloin pystyssä… :D)

     • Anna Wednesday, May 11, 2016 at 09:48

      Näin mä olen jotenkin ajatellut, että kommenttiin vastaaminen palvelee yhtä, uusi postaus tuhansia. Jotenkin sen takia sen on aina priorisoinut :) Ja kyllä on, 08/08 aloitin :)

   • Reply Iisu Wednesday, May 11, 2016 at 06:39

    En edes tiennyt, että sopimukseeen ei kuulu kommentteihin vastaaminen :) Ja esim toi sun työajat oli ihan uus juttu. Bloggaajan työstä ei monella, ainakaan minulla, ole selkeää kuvaa. ja toisekseen tosta dialogista. En ikinä kommentoi blogeihin, koska miksi? Siis ihan yleisesti oon miettiny tätä paljon, et miksi bloggaajat haluaa niin paljon kommentteja? Ja miks ihmeessä lukijat vastaa jollekkin tuntemattomalle :D Ja sit jaetaan sydämiä puolin ja toisin, koska ollaan molemmille niin tärkeitä.. hmm.

    • Reply Anna Wednesday, May 11, 2016 at 09:50

     Niin. Jotenkin tämä bloggaaminen on vuosien saatossa muotoutunut siihen, että suurin osa vastaa. Mutta valitettavasti kaikki me emme ehdi vastaamaan :) Ja jos asiaa miettii, niin eikö se ole selvää, että bloggaamisellakin on hyvä olla aikataulu? Muutenhan sitä pitäisi olla töissä 24/7 :)

     Hmmm, mä luulen, että kommentit on tärkeitä monellakin tapaa. Mittareina siitä, oliko asu tai postaus onnistuneita. Onko kukaan lukemassa niitä. Sellasia syitä. Vastauksena siihen kysymykseen, että onko asu kiva. Siis ihan vaan oman onnistumisen mittarinakin ne on tosi tärkeitä mulle. Ja sitten myös luomaan keskustelua, jos se tapahtuisi rakentavassa hengessä :)

   • Reply O Sunday, May 15, 2016 at 15:51

    Oletko koskaan miettiny asiaa siitä näkökulmasta, että lukijathan ovat ne, jotka sinun bloggaamisen mahdollistavat niin, että jotkut ihmiset myös maksavat sinulle tästä? Ei ole väliä kuka sinulle maksaa, silti lukijat ovat tärkeässä roolissa rahojesi suhteen. Näin on myös television ja radion suhteen: ihmiset katsovat ja kuuntelevat (lähes)ilmaiseksi, mainostajat maksavat kanaville, jotka taas maksavat ohjelmien tuottajille ja sitä kautta esimerkiksi näyttelijöille, mutta katsojat päättävät, mikä sarja/radio-ohjelma pysyy hengissä, sillä mainostajat ostavat mainoksia vain, jos uskovat saavansa suuren yleisön.
    Eli kannattaisi ehkä ajatella myös näitä “ilmaiseksi sirkustasi nauttivia ihmisiä, jotka saavat vaikka mitä sinulta vastikkeetta”. Jos heitä ei olisi, ei olisi myöskään tahoja, jotka olisivat halukkaita sinulle maksamaan kirjoittamisesta, ja tässä mielessä sinun täytyy ottaa lukijat huomioon niin kuin asiakaspalvelija asiakkaansa. Tietenkin saat tehdä asiat niin kuin itse haluat ja näet parhaaksi, enkä ymmärrä kuka oikeasti jaksaa lähetellä loukkaavia viestejä(niistä ei muuten kannata välittää). En yritä olla mitenkään ilkeä, mutta kommenttisi vaikuttaa siltä, ettetymmärrä lukijoittesi lojaaliuden, kommenttien ja kiinnostuksen tärkeyttä siinä, että saat tehdä tätä työnäsi. Sen takia esimerkiksi viimeinen lause oli hieman tökerö, koska siitä saa vaikutelman, että pidät lukijoitasi vain joinakin, jotka alistuvat tahtoosi. Voin kuvitella myös, että jotkut ihmiset kokevat välillä kommenttisi loukkaaviksi sen takia, että tämänkin kommentin aloitit sanoilla “en ymmärrä”. Ehkä ennemmin olisi parempi tuoda esille, että olet pahoillasi, jos se tuntuu alentavalta, mutta ei oikeastaan kuulu työnkuvaan.
    Yritin antaa rakentavaa palautetta, ja toivottavasti myös sinä näet asian niin.

    • Reply Anna Wednesday, May 18, 2016 at 22:27

     En koe niin. Minähän sen sisällön luon, joka ihmisiä kiinnostaa. Jos kaikki lukijat lähtisivät, niin menettäisin työni. Mutta se johtuisi siitä, että minä olen kirjoittanut tekstiä, joka ei ketään kiinnosta.

     Esimerkkisi on hyvä, mutta eihän katsojien vaatimukset ja haukut vaikuta siihen, miten elokuvien tai sarjojen ohjaajat tekevät sarjansa/leffansa. Ne katsovat, jotka tykkäävät. Sama blogeissa; ne lukevat jotka tykkäävät. Jos ei maistu, niin on paljon muita vaihtoehtoja. Eikä ole mitään oikeuksia vaatia mitään jostakin, minkä saa ilmaiseksi. Haterit olisivat kuopanneet tämän jo aikoja sitten, mutta kymmenille tuhansille ihmisille tämä on sellainen, mitä halutaan pitää hengissä. Joten en näe syytä kumartaa hatereiden mielipiteitä. Pyllistäisin samalla niille kivoille lukijoille :)

     Tämä ei ole alkanut niin, että oli tuhansia lukijoita ja aloin kirjoitella vaan jotain paskaa. Alkuun oli ensimmäinen postaus, jota ei ollut lukenut kukaan. Minä tuotin vuosia mielenkiintoista sisältöä, joka kiinnosti. Ja lukijat ovat nauttineet siitä, vastikkeetta. Sitten mainostajat ovat liittyneet mukaan, ja kaupallistuminen tuli blogeihin. Siltikään, niin kauan kun lukijat eivät maksa senttiäkään tästä, ei heillä ole oikeutta VAATIA mitään.

     Minä ymmärrän kyllä lukijoideni lojaaliuden, kommenttien ja kiinnostuksen tärkeyden. Niiden lukijoiden, jotka ovat vuosia tukeneet, seuranneet ja toivoneet hyvää. Heidän avullaan täällä ollaan. Kaikkien hatereiden kiusaamisten takia täällä ei todellakaan olla. He ovat haukkuneet kaiken matkan varrella; tein niin tai näin, aina väärin. Lukijat saavat toivoa ja kysyä, mutta eivät vaatia. Ja kivat lukijat eivät koskaan vaadikaan, koska he ymmärtävät, että oikeutta siihen ei ole.

     Miksi minä olisin pahoillani asiasta, josta en ole? En ole pahoillani vastaamattomuudestani. Kyllä, olisi kiva vastata kaikille, jos siihen olisi mahdollisuus. Mutta aina ei ole. En ole pahoillani asiasta, sillä en koe jotenkin laiminlyöväni VELVOLLISUUKSIAni. On siis ainoastaan oikein aloittaa lause sanoilla “en ymmärrä”, kun minä en ihan oikeasti YMMÄRRÄ, en TAJUA, miten se on alentavaa. Toki se voi olla vähän tylsää, mutta se ei missään nimessä ole alentavaa. En minä ajattele, että “ei noi paskat ansaitse vastausta” vaan ajattelen, että “valitettavasti en nyt ehdi, mutta se ei myöskään ole mun velvollisuutenikaan”. Alentavaa olisi jos ajattelisin ensimmäisellä tavalla, mutta kun fakta on se, että aika ei vaan riitä eikä siitä, että halveksisin lukijoitani. Siksi en ymmärrä tätä alentavana pitämisen logiikkaa.

     Eihän kenenkään tarvitse lukea tätä? Ja niiden, jotka lukevat tulee tavallaan “alistua tahtooni”. Siihen tahtoon, että minä määrään siitä, mistä blogissa kirjoitetaan. Koska kukaan muu ei koskaan pääse sanelemaan mitä täällä tapahtuu, paitsi minä. Ja silloinkin otan tietenkin huomioon ehdotukset, mutten vaatimuksia :)

 • Reply J Monday, May 9, 2016 at 07:57

  Ikävä kuulla että tunnet noin, vaikka ymmärrän täysin kyllä miksi. Itsellä välillä jää kommentti kirjoittamatta jos ei edelliseen ole tullut vastausta mutta kiva tietää että luet ne kuitenkin ja tiedostan hyvin että kaikkea ei vaan ehdi, itsellä on työ ja koti ja sulla on siihen päälle vielä miljoona muuta asiaa kuten blogi ja koira yms niin ei ihme että on ajanpuutetta, rispektit sulle! Itse en pystyisi/jaksaisi. Blogi on selkeä lempparini ja mielestäni parannettavaa ei ole! Mielenkiinnolla odotan muita lukijoiden asuehdotuksia, tosi hauska postaussarja!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:17

   Kiitoksia! ❤
   Mä luen kommentit useimmiten kännykällä aina kun on aikaa. Kaupan kassajonossa, bussissa, autossa tms. Silloin en ehdi vastaamaan niihin tai en jaksa alkaa kännykällä näpräämään. Ja tuntuu jotenkin epäreilulta vastata vaan osalle, ja haluaisi vastata kaikille. Mutta kyllä, aina luen kommentit ja pohdinkin usein niiden sanomaa :)

 • Reply Sanna Monday, May 9, 2016 at 08:11

  En nyt tarkoita tätä mitenkään pahalla, sillä viihdyn sun blogin parissa erittäin hyvin (varmaan koska olet niin erilainen kuin minä itse), mutta luulen että kun hoet tuollaista “minä rakastan itseäni” -mantraa niin siitä ehkä johtuu se miksi jotkut saavat sinusta vähän ylimielisen kuvan… Ja siis ei siinä mitään, tajuan pointin että sieltähän se kaikki lähtee, että on tyytyväinen itseensä, mutta siitä myös helposti saa vähän vääränlaisen kuvan. Itse suosittelisin sulle lukemaan Eevi Teittisen -blogia, hän ottaa kritiikin tosi hienosti vastaan (ja hänellekin sitä tulee PALJON), ja ihan tosi, välillä siitä kritiikistä voi jopa ottaa opiksi. Hänellä on todella ihailtava asenne kritiikkiä kohtaan. Ja joo, minkä itsekin tuossa tajusit niin en minä ainakaan jaksa kommentoida blogiin jossa ei koskaan saa vastausta kysymyksiin. Tai siis tuntuu kurjalta kehua asua ja kysyä jotain yksityiskohtaa siitä kun tietää jo valmiiksi ettei vastausta ole luvassa… Ehkä sellainen vuorovaikutus tästä blogista sun ja lukijoiden väliltä puuttuu! Anyway, tykkään sun blogista paljon (vaikken esim. jaakaan samoja arvoja ja välillä kauhistelen sun välinpitämätöntä suhtautumista esim. ilmastonmuutokseen), on tosi ihanaa kun reissaat niin paljon ja jaat niitä kokemuksia täällä, ja otat nykyisin ihan huippuhienoja kuvia! Nyt pää pystyyn siellä! :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:18

   Harmi juttu, että tuon takia et kommentoi. Sillä en voi luvata, että se muuttuisi. Toki voisin äänestyttää teillä, luetteko 4-5 postausta viikossa ilman kommenttivastauksia vai 2-3 ja kommenttivastaukset :( Koska mulla on kaksi työtä, ja mä en vaan ehdi vastaamaan tässä elämäntilanteessa kaikille :)
   Mun mielestä on myös jotenkin sairasta, että Suomessa ei saa hokea, että “minä rakastan minua”. Jokaisen pitäisi rakastaa itseään ja löytää itsestään sen rakkauden kaikkeen ja kaikkiin muihin :)

   • Reply JKG Monday, May 9, 2016 at 19:29

    Hui no kyllä on Sannan maininta todella surullista, jos useampi ajattelee näin :( Pelottavaakin. Ihminenhän on aika tuuliajolla jos ei rakasta ja hyväksy itseään. Tiedän toki, että rikkinäisiä ihmisiä on paljon, mutta että itsensä _virheineen_ hyväksyvä ihminen olisi jotenkin paha tai ylimielimnen…no ei riitä sanoja. Kyllä se on niin, että itsensä rakastaminen on se KAIKEN A&O että elämä soljuu rauhallisesti ja onnellisesti eteenpäin. Jos ihminen ei ole sinut itsensä kanssa ei hän pysty elämään edes kestävässä parisuhteessa, mutta toisaaltahan meillä on paljon eroja. Ja ehkäpä kovin moni ei rakasta itseään, koska suoltavat sitten sitä pahaa oloaan näemmä toisten blogeihin?

    • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:08

     Niin, se on jollakin tapaa todella huolestuttavaa :(

   • Reply Sanna Tuesday, May 10, 2016 at 07:30

    Joo en mä sitä vaadikaan että jatkossa vastailisit kommentteihin, kerroin vaan miksi itseäni ei niin paljon huvita kommentoida. :) Ja ymmärrän senkin pointin jonka olit jonkun toisen kommentoijan kommenttiin vastannut, että jos vastaat johonkin kommenttiin ja se vastaa vielä siihen niin siitä syntyy helposti sellainen loputon suo. :D Oon myös täysin samaa mieltä siinä, että jokaisen pitäisi oppia sanomaan itselleen, että rakastaa itseään juuri sellaisena kuin on. Ja on siis hyvä kun tuot tätä asiaa esille ja olet rohkeasti oma itsesi! Mutta ehkä ihmisistä joiden itserakkaus ei ole ihan samalla tasolla kuin sun se saattaa tuntua tosi ylimieliseltä. :( Mutta eipä muuta, aurinkoista viikkoa sinne Kuopioon! :)

    • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:43

     Kiitoksia! ❤

 • Reply A Monday, May 9, 2016 at 08:14

  – Jotkut siirtävät omaa pahaa oloaan ja tyytymättömyyttään itseensä haukkumalla muita. – Anna on äärimmäisen kaunis ja menestynyt, mikä varmaan saa jonkun tuntemaan oikeutta jättää ikäviä kommentteja, että “olisi edes joku asia huonosti”. Siis puhdas kateus. – Lisäksi kommentoinnin mahdollisuus on kaikilla ikäluokilla ja kaikilla diagnoosin omaavilla tai sen tarpeessa olevilla.. Jos tosielämässä masentunut tai alkkis tai sossupummi nälvisi päin naamaa, niin ei se kai menisi ihon alle. Jos tosielämässä 9-vuotias sanoisi: “rumaläski”, niin ei se kai menisi ihon alle. Ilkeä ja satuttavaksi tarkoitettu kommentti kertoo useimmiten enemmän kommentoijasta kuin siitä kohteesta. Annalle jaksamista. Blogisi on inspiroiva sekä laadukas ja oma suosikkini kaikkien blogien joukosta, mitä tähän mennessä vastaan on tullut.

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:19

   Kiitoksia! ❤ Tuo on muuten jännä juttu, en olekaan miettinyt. Jotenkin kuitenkin näen blogini lukijat aina fiksuina ja siisteinä mimmeinä. Siksi se ehkä sattuu ajatella, että sellaiset ihmiset voivat sanoa sellaisia asioita. Mutta faktahan on se, että oikeasti ne, joiden elämäntehtävänä on minun dissaaminen, eivät ole henkisesti ihan terveitä. Jotenkin vaan vaikeaa päässään yhdistää ajatusta lukijastani sellaiseen, mutta nyt kun sanoit tuon että joku tuollainen hahmo nälvisi päin naamaa, niin en kyllä ottaisi kuuleviin korviinikaan.

 • Reply Marine Monday, May 9, 2016 at 08:19

  Sun blogi on päivän piristys. Sitä on tosi ihana lukea ja odotan päivittäin uutta postausta. Sulla on hyvä tyyli kirjoittaa ja asut on huippuja. Tää viimeisin vaan ei tosiaan ollut just sua.

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:19

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Jonski Monday, May 9, 2016 at 08:30

  Olen jokseenkin sanaton tämän postauksen jäljiltä. Monet tuntuvat unohtavan, että blogia tekee oikea ihminen omalla persoonallaan. En voi käsittää, miksi bloggaajaa vaaditaan tai pyydetään muuttumaan edes hieman toisenlaisemmaksi sen vuoksi, että blogi olisi enemmän lukijoiden itsensä makuun, sillä tällöin blogi menee kauemmaksi bloggaajasta itsestään. Bloggaajan oma persoona on kuitenkin se blogin kantava voima, jolla kaikki olemassa olevat blogit erottuvat toisistaan.

  Emme me yksinkertaisesti voida vaatia muita ihmisiä muuttumaan meidän omaan persoonaan sopiviksi. Oli sitten kyseessä ystäsi,sukulaisesi tai bloggaaja, ei ihmisen pidä muuttaa itseään muiden vuoksi.

  Ps. Olet ihana juuri tuollaisena <3

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:21

   Kiitoksia! ❤

  • Reply JKG Monday, May 9, 2016 at 19:37

   Hyvin sanottu Jonskilta. Ihminen on kyllä siitä merkillinen olento, että itsensä muuttaminen (parempaan) on vaikeaa. Siksikin tuntuu kummalliselta jos tämänkaltaista negatiivista kommenttia tulee, tuskin ne pahansuovat kommentoijatkaan pystyvät muuttumaan, mutta haukkuvat muita vioista tai oletetuista sellaisista. Itsekin tiedän, että joissain asioissa on tahto muuttua, mutta se EI ole helppoa.

   Ja tuohon vielä, että kun blogia pitää, pitäisi kestää. Niin – ihmettelen tosiaan sitä, että onko bloginpitäjät lähtökohtaisesti jotain rikollisia, joita saa haukkua henkilökohtaisuuksilla? (Asiallinen kritiikkihän ON eri asia.) Niin erikoinen ajatus, että olen ehkä jotenkin tyhmä kun en tajua. Ja eikös tuolla kadulla kävellessäkin laita itsensä julkisesti alttiiksi joten tämän lukija voi miettiä, että saako seuraava vastaantulija haukkua sinua rumaksi ja miksi lähdit ylipäätään ovesta ulos? Että laittaisit edes pussin päähäsi ettei kukaan oksenna.

   • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:07

    Mielenkiintoisia pointteja ja ihan täysin totta. Samoja asioita itsekin olen miettinyt :(
    Kiitoksia kommentistasi! ❤

 • Reply primrose Monday, May 9, 2016 at 08:32

  Iso tsemppihali sulle Anna! Ymmärrän, että välillä ei vaan jaksa. Huippubloggaajat näkevät bloginsa eteen varmasti todella paljon vaivaa eikä sitä lukijana aina välttämättä edes muista, vaikka juuri se vaivannäköhän on se, mikä näkyy lukijalle laadukkaina kuvina, teksteinä ja ulkoasuna. Sä olet tehnyt tästä blogista todella hienon ja se on mieletön suoritus. Omalla visiollasi olet puskenut eteenpäin ja antanut inspiraatiota roppakaupalla. Olen lukenut blogiasi melkein alusta lähtien ja olen nähnyt, miten huimasti olet kehittänyt blogiasi vuosien varrella. Siitä ansaitset kyllä raikuvat aplodit ja paljon arvostusta. Tsemppiä ja jaksamista ja paljon aurinkoa! :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:21

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Lotta Monday, May 9, 2016 at 08:34

  Sun blogi on yks laadukkaimmista ja mielenkiintoisimmista blogeista mitä tiedän! Sulla riittää asiaa kukkapurkeista politiikkaan, oot ihan paras. Go anna! Jos mulle tulis sama määrä kommentteja, en minäkään niihin saisi vastattua :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:21

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Ii Monday, May 9, 2016 at 08:46

  Tuntuu tosiaan, että blogien määrä on räjähtänyt käsiin, itse myös vilkuilen montaa kymmentä blogia ja bloglovin vilkuttaa jatkuvasti montaa sataa lukematonta postausta. Ihmiset eivät varmaan enää ehdi edes kommentoida, paitsi sitten nämä ääritapaukset jotka käyttävät aikaansa esimerkiksi negatiiviseen ajatteluun ja oksentavat pahan olonsa kommenttikenttään. Sairasta, mutta kyllä maailmaan valitettavasti mahtuu sairaita ihmisiä… Sanomani piti, että olet erittäin kaunis asussa ja pelko pois riittämättömyydestä! Lähinnä sinusta saa niin “täydellisen” kuvan blogin välityksellä että jotakuta se kiusaa ja pakko yrittää vääntää jotain negatiivista sanottavaa. Kertonee enemmän sanojasta itsestään. Mahtia maanantaita! :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:21

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Sini Monday, May 9, 2016 at 08:51

  Oot ihan paras <3 se kiteyttää kaiken. Puhut täyttä totta enkä yhtään ihmettele että et jaksa. Sulla on kaikki oikeudet sanoa noin.
  Kaikkea hyvää sulle<3

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:21

   Kiitoksia ja samoin sinne! ❤

 • Reply Eeva Monday, May 9, 2016 at 08:55

  Mikään ei tietenkään oikeuta asiattomien kommenttien kirjoittamiseen. On todennäköisesti niin, että lukijat näkevät vain murto-osan siitä, minkälaisia kommentteja tänne jätetään. Kukaan ei kuitenkaan voine tietää, minkä ikäisiä nämä kommenttien jättäjät ovat. Osa kommenteista kun voi olla hyvinkin nuorien ihmisten ajattelemattomuuttaan kirjoittamia.

  Tuntuu hieman hassulta, että Savon Sanomien blogin puolella oletat, että leivot itsestäsi Suomen vihatuinta naista. Mistä tällainen ajatus tulee? Muistaakseni olet aika paljon painottanut sitä, että haluat tuoda blogillasi hyvää mieltä ja välittää positiivisia hetkiä elämästäsi. Jos toisen blogin tekstit ovat mielestäsi sellaisia, että niillä saat itsesi Suomen vihatuimmaksi ihmiseksi, on blogien välillä jonkinlainen ristiriita. Ehkä lukijoille välittyy hieman ristiriitainen kuva sinusta.

  Ristiriitaiselta tuntuu myös se, että muutamia kuukausia sitten painotit ja painotit, että miehesi pysyy blogin ulkopuolella ja lukijoiden on aivan turha kysellä poikaystävästäsi asioita, koska hän ei tähän blogiin kuulu. Nyt kerroit hänen suunnittelevan oman remppablogin perustamista. Mielipiteitä saa toki muuttaa. Lukijoille saattaa tulla hieman sellainen kuva, että remppablogin pointti on vain se, että saatte rempattua uuden kotinne edullisemmin. Tämä on toki täysin ok. Ei vain ehkä kannata huudella niin kovasti yksityisyyden perään, jos pystyy siitä kuitenkin suht helposti luopumaan.

  Myös se, että leimaat eri mieltä olevat ihmiset hyvin herkästi “hatereiksi”, tuntuu hieman kummalliselta. Tuskin juuri kenelläkään on syytä vihata sinua? Viha lienee kuitenkin sellainen tunne, jota ei tunneta täysin tuntemattomia ihmisiä kohtaan. Kaiken voi myös kuitata kateuskortilla. Joku voi ehkä olla kateellinen oletetuista rahoistasi, mutta täysin mielyttävän elämän unelmineen voi elää ilman yksityisyytensä myymistä. Kirjoitat usein hyvin kärkkäästi negatiivisiin kommentteihin. Saatat haukkua lukijän ääliöksi monen kirosanan saattelemana. Perustelet ilkeitä vastauksia sillä, että “niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan”. Toimisiko sama myös sinun suuntaasi? Niin lukijat kommentoivat, kun sinä provosoidut ja vastaat?

  Muistan, kun aikoinaan ihailin kovasti blogiasi ja sen kautta itsestäsi antamaa kuvaa. Kerran kirjoitit Miikasta asioita, jotka eivät olleet lainkaan faktaan perustuvia. Äärettömänä Miikka-fanina yritin ystävällisesti korjata asiaa. Vastasit minulle todella ikävään sävyyn, vaikka olin kirjoittanut kommenttini niin neutraalisti kuin mahdollista. Lopultakaan et pystynyt todistamaan väitteitäsi oikeiksi. Silloin minussa heräsi ajatus, että et taidakaan olla ihan sitä, mitä olin kuvitellut. Pidin useiden kuukausien mittaisen tauon blogistasi. Miksikö palasin lukemaan tätä? Siksi, että tämä on suoraan sanottuna hyvää viihdettä. Sellaista viihdettä, jonka parissa on mielenkiintoista viettää muuten tylsiä hetkiä. Nyt toki voi ajatella, että olen tyhmä, kun tuon sinulle klikkauksia, joiden avulla tienannet rahaa. Minua ei kuitenkaan haittaa se, jos tienaat klikkauksillani. Se ei ole mitenkään pois minulta.

  Tuntuu ehkä hieman ylimitoitetulta suuttua tämän yllä olevan asun ehdottajan innoittamana siitä, että hän halusi, että sinun hiuksesi olisivat kiinni. Itse kuitenkin ehdotit tätä kilpailua etkä asettanut reunaehtoja. Olet varmasti monen monta kertaa sanonut, että et viihdy hiukset kiinni. Se ei silti poistane sitä ajatusta lukijoiden päästä, että niiden muutamien hiukset kiinni kuvien perusteella toiveen esittäjän mielestä olisi mukava nähdä sinut hiukset kiinni. Kyse tuskin oli siitä, että kukaan haluaisi muuttaa sinua. Kuitenkin lähes jokaisen asupostauksen jälkeen kysyt, mitä mieltä olette. Moni ei ehkä ajattele vain vaatteita vaan kokonaisuutta. Lienee fiksua olla kysymättä mielipidettä, jos sitä ei kuitenkaan halua kuulla.

  Tiedän, että viestini menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mutta halusin kuitenkin yrittää sanoa jotakin selitystä sille, miksi positiivisten kommenttien määrä laskee. Jos olisin aikoinaan saanut asiallisen ja mukavan vastauksen kommenttiini, jonka jätin, olisi mielikuvani sinusta varmasti aivan eri. Varmasti silloin tällöin jättäisin positiivisen kommentin – niin kuin teen tykkäämieni blogien kohdalla. Koska annoit itsestäsi silloin “minä tiedän kaiken paremmin kuin sinä” -kuvan, toimin minä sen kokemuksen mukaan.

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:40

   Noniin. Ei pitäisi ehkä ottaa vakavissaan kommenttiasi tässä asiassa, kun katson kommenttihistoriaasi. Pelkästään negatiivissävytteisiä kommentteja tai arvontaosallistumisia.
   No mutta, vastaan nyt kuitenkin :)

   Tuntuu hieman hassulta, että Savon Sanomien blogin puolella oletat, että leivot itsestäsi Suomen vihatuinta naista. Mistä tällainen ajatus tulee? Muistaakseni olet aika paljon painottanut sitä, että haluat tuoda blogillasi hyvää mieltä ja välittää positiivisia hetkiä elämästäsi. Jos toisen blogin tekstit ovat mielestäsi sellaisia, että niillä saat itsesi Suomen vihatuimmaksi ihmiseksi, on blogien välillä jonkinlainen ristiriita. Ehkä lukijoille välittyy hieman ristiriitainen kuva sinusta.

   Savon Sanomien puolella on tarkoitus käsitellä asioita ja ilmiöitä, niitä asioita, joissa mielipiteet jyrkimmin riitelevät. Harmi, että harvoin annetaan asioiden riidellä, vaan ihmiset kääntyvät henkilökohtaisuuksiin. Siksi olin jo varautunut siihen, että saan hirveän myrskyn niskaani.

   Ristiriitaiselta tuntuu myös se, että muutamia kuukausia sitten painotit ja painotit, että miehesi pysyy blogin ulkopuolella ja lukijoiden on aivan turha kysellä poikaystävästäsi asioita, koska hän ei tähän blogiin kuulu. Nyt kerroit hänen suunnittelevan oman remppablogin perustamista. Mielipiteitä saa toki muuttaa. Lukijoille saattaa tulla hieman sellainen kuva, että remppablogin pointti on vain se, että saatte rempattua uuden kotinne edullisemmin. Tämä on toki täysin ok. Ei vain ehkä kannata huudella niin kovasti yksityisyyden perään, jos pystyy siitä kuitenkin suht helposti luopumaan.

   Mieheni elämän tietyt asiat sanelevat, että häntä en blogissani sen kummemmin tuo esille. Hänen koulutus, työ, perhe ja henk.koht. asiat pysykööt hänen asioinaan. Hänen tyyliään ja häntä minun poikaystäväni saan hänen luvallaan esitellä. Missä ikinä luki, että remppablogi olisi kaupallinen? Miksi mahdolliset yhteistyöt remppa-asioissa edes kulkisivat hänen blogin kautta? :D Voisin kuvitella, että mainostajia kiinnostaisi yksi Suomen luetuimmista blogeista eikä mieheni vastaperustama blogi. Kai ajatuksena oli se, että teemme yhdessä remonttia, ja siitä olisi hauska tehdä päiväkirjaa. Mieheni on hauska ja teräväsanainen ihminen, ja saisi varmasti hauskoja tekstejä siitä.
   En ymmärrä miten se, että hän kertoilisi laminaatin kiinnittämisen ongelmista tai clashaavista sisustusmauistamme olisi millään lailla yksityisyydestä luopumista? EI kukaan siltikään hänestä itsestään juuri mitään tietäisi. Kyllä me kolmekymppiset aikuiset osaamme yksityisyydestämme pitää huolta, teidän ei siitä tarvitse huolehtia :) Myös tilanteet muuttuu. On tilanteita, jolloin ei halua olla esillä, ja sitten se onkin mahdollista.

   Myös se, että leimaat eri mieltä olevat ihmiset hyvin herkästi “hatereiksi”, tuntuu hieman kummalliselta. Tuskin juuri kenelläkään on syytä vihata sinua? Viha lienee kuitenkin sellainen tunne, jota ei tunneta täysin tuntemattomia ihmisiä kohtaan. Kaiken voi myös kuitata kateuskortilla. Joku voi ehkä olla kateellinen oletetuista rahoistasi, mutta täysin mielyttävän elämän unelmineen voi elää ilman yksityisyytensä myymistä. Kirjoitat usein hyvin kärkkäästi negatiivisiin kommentteihin. Saatat haukkua lukijän ääliöksi monen kirosanan saattelemana. Perustelet ilkeitä vastauksia sillä, että “niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan”. Toimisiko sama myös sinun suuntaasi? Niin lukijat kommentoivat, kun sinä provosoidut ja vastaat?
   Minunkin kommentteihin vastaaminen on muuttunut vuosien varrella. Pitää muistaa, että minäkin olin vain 19, kun aloitin tämän.
   Mutta kyllä, leimaan ihmiset hateriksi. Kaltaisesi ihmiset. Jos en saa koskaan mitään puhtaasti positiivista kommenttia, vaan ainoastaan negatiivissävytteisiä kommentteja ja lukuisia arvontaan osallistumisia, niin en näe, että suhtaudut minuun kovin positiivisesti :D

   Eikö muuten sinusta ole ristiriitaista se, että ensin teet selväksi, että on inhottavaa yrittää hyötyä blogista (esim. remppakustannuksissa), mutta samalla osallistut lukuisiin mainosyhteistöiden mahdollistamiin kilpailuihin ja arvontoihin? Jo vuosien ajan? Miten luulet, että voisin näitä järjestää, jos niitä yhteistöitä ei olisi?

   Muistan, kun aikoinaan ihailin kovasti blogiasi ja sen kautta itsestäsi antamaa kuvaa. Kerran kirjoitit Miikasta asioita, jotka eivät olleet lainkaan faktaan perustuvia. Äärettömänä Miikka-fanina yritin ystävällisesti korjata asiaa. Vastasit minulle todella ikävään sävyyn, vaikka olin kirjoittanut kommenttini niin neutraalisti kuin mahdollista. Lopultakaan et pystynyt todistamaan väitteitäsi oikeiksi. Silloin minussa heräsi ajatus, että et taidakaan olla ihan sitä, mitä olin kuvitellut. Pidin useiden kuukausien mittaisen tauon blogistasi. Miksikö palasin lukemaan tätä? Siksi, että tämä on suoraan sanottuna hyvää viihdettä. Sellaista viihdettä, jonka parissa on mielenkiintoista viettää muuten tylsiä hetkiä. Nyt toki voi ajatella, että olen tyhmä, kun tuon sinulle klikkauksia, joiden avulla tienannet rahaa. Minua ei kuitenkaan haittaa se, jos tienaat klikkauksillani. Se ei ole mitenkään pois minulta.

   En nyt lähde väittelemään neljä vuotta vanhasta keskustelusta Miikka Kiprusoffista. Jossa olimme lähtökohtaisesti samaa mieltä, ilmaisimme asiat vain eri tavalla ja homma ajautui kiskoilta :D Sun näkemys oli se, että Kipper on loistava veskari, mun näkemys oli se, että Kipper on loistava veskari. Mä näin asian niin, että Miikka on sanonut haastattelu(i)ssa, että “jokainen maali on veskarin maali” tms. ja sikäli ottaa todella itseensä päästetyt moiset. Kun menee pari helppoa, on vaikeaa toeta. Sinä koit muistaakseni, että kukaan muu ei olisi ollut parempi. Minä ymmärsin, että Miikka halusi pois kolmannen jälkeen ja käveli itse pois neljännen jälkeen. Sinä näit, että hän ei halunnut pois vaan auttaa joukkuettaan. Kaksi intohimoista Kipperin fania, joilla meni tunteisiin ja homma paisui mittasuhteistaan. Pahoitteluni, jos loukkasin silloin. Tuntuu ehkä hieman pikkumaiselta, että yksi tämäntasoinen juttu on johtanut siihen, että haluat mieluummin sättiä alentavasti tuonkaltaisella jutulla kuin: “Siksi, että tämä on suoraan sanottuna hyvää viihdettä. Sellaista viihdettä, jonka parissa on mielenkiintoista viettää muuten tylsiä hetkiä.”

   Tuntuu ehkä hieman ylimitoitetulta suuttua tämän yllä olevan asun ehdottajan innoittamana siitä, että hän halusi, että sinun hiuksesi olisivat kiinni. Itse kuitenkin ehdotit tätä kilpailua etkä asettanut reunaehtoja. Olet varmasti monen monta kertaa sanonut, että et viihdy hiukset kiinni. Se ei silti poistane sitä ajatusta lukijoiden päästä, että niiden muutamien hiukset kiinni kuvien perusteella toiveen esittäjän mielestä olisi mukava nähdä sinut hiukset kiinni. Kyse tuskin oli siitä, että kukaan haluaisi muuttaa sinua. Kuitenkin lähes jokaisen asupostauksen jälkeen kysyt, mitä mieltä olette. Moni ei ehkä ajattele vain vaatteita vaan kokonaisuutta. Lienee fiksua olla kysymättä mielipidettä, jos sitä ei kuitenkaan halua kuulla.
   Niin, tuntuu ehkä hieman ylimitoitetulta suuttua tuosta Kipper-asiasta neljäksi vuodeksi :D
   Vastaukseni olivat silloin 2012 as follows:

   “ei se kadonnu, en vaan ehtiny vastaamaan:) Siis Kipper on itse haastatteluissa todennut olevansa fiilismaalivahti:D (oon seurannu sen uraa tosi tarkkaan) Kipper on perfektionisti maalissa, ja on itse myöntänyt, että kun ei kulje, ei kulje ollenkaan, ja välillä niitä osuu ja kaikki ois otettavissa ja takaiskut vaikuttaa aina peliin negatiivisesti. Eikä tietenkään Kipperkään kommentoi mitään negatiivista valmennusjohdosta kesken turnauksen, mutta jos sitä peliä kattoo ja jälkeenpäin sitä pientä mediahässäkkää avaa, ja tutkii, mitä siellä on sanottu, kun ei ole tarvinnut olla diplomaattinen ja varoa sanomasta valmennuksesta mitään, niin ei nää ole mun mitään keksintöjä:) Eli en todellakaan korjaa yhtään mitään postaukseen Kipperin osalta, koska se mitä siellä seisoo, pitää paikkansa:)”

   ja

   En koe tarpeelliseks vastata näin aggressiivisesti muotoiltuun kommenttiin… Etköhän sä ihan itse osaa etsiä sen googlehaulla, kun kerta noin tarkkaan Kipperin uraa seuraat, että voit muille vittuilla aggressiivisen avoimesti:) Kiitos hei.

   ja

   Ja sinä et tiedä täyttä totuutta, joten turhaa tulla sanomaan mulle, että se olisi muunneltua. Suosittelen: Google. Löytyy kaikki nuo minun laittamat totuuteni.

   Kyllä, oli ehkä hieman ikävästi sanottu tuo “vittuilla aggressiivisesti” ja “kiitos hei”, mutta sinua lainatakseni, tuntuu hieman ylimitoitetulta tuon perusteella kääntää selkänsä blogille, jota oli ennen sitä kovasti ihaillut :D No offense, mutta jotenkin tuntuu melkein hassulta, että sinä sen jälkeen kommentoit minulle ylimitoitetusta reaktiosta :)

   Mielestäni olisi ihan paikallaan, että jos Sinulla ei ole mitään positiivista sanottavaa ja kannat kaunaa neljän vuoden takaisista lätkämielipiteistäni, olisi ihan hyvä, jos hakisit luettavaa muualta ja jättäisit myös arvonnat muiden osallistumisille. Jotenkin tuntuu ikävältä olla tylsien hetkien viihteenä, josta haluaa vain hyötyä ja samalla kokee olevansa oikeutettu jotakin vaatimaan.

   Toki jos viihdyt blogissani ja voisit ehkä kuvitella, että yksi lätkäerimielisyys ei ole vuosien lukujen arvoinen, niin tervetuloa jatkamaan blogini parissa. Positiivisessa hengessä :)

   • Reply Eeva Monday, May 9, 2016 at 15:54

    Aika mielenkiintoinen toteamus, että kommenttihistoriani olisi vain negatiivisia kommentteja ja arvontaosallistumisia. Olen kirjoittanut Kipperi-kommentit kotikotonani ja nyt kommentoin omasta kodistani. Arvontoihin olen voinut joskus kotikodissani asuessani osallistus, mutta siitä on kauan. Nyt annat muille sellaisen kuvan, että olisin viime aikoina osallistunut useaan arvontaan, mikä ei pidä paikkansa. Lauseisiin ja virkkeisiin liittyvää kommenttiani en osaa pitää negatiivisena, koska se on toteava.

    Äkkiseltään, kun yksi Suomen suosituin bloggaaja, jonka oma blogi on kaupallinen, kertoo miehensä mahdollisesta blogista, tulee se ajatus, että uusikin blogi on kaupallinen. Tämä on toki vain ennakkoluulo, joka minulle syntyi syistä x ja y. Pahoitteluni.

    Kerrohan nyt vielä, mihin arvontoihin olen osallistunut? Lukuisiin? En muistaakseni ole osallistunut Kipperi-jutun jälkeen yhteenkään.

    Edelleen sinun käsityksesi Kipperistä on väärä. Jos olisit seurannut hänen uraansa intohimoisesti, niin tietäisit kyllä. Kipperi on rauhallinen maalivahti, joka ei jätä peliä kesken oma-alotteisesti. Hän on aloittanut NHL:ssä buumin ottaa maski pois päästä päästetyn maalin jälkeen. Ei kuulosta maalivahdilta, joka luovuttaa.

    On ikävää, että toistelet arvontoihin osallistumista, koska en ole ainakaan useaan vuoteen sitä tehnyt. Annat minusta sellaisen kuvan, että olen hyvin usein valittanut ja vaatinut parannusehdotuksia sekä osallistunut arvontoihin – tämä ei pidä paikkansa.

    En “koe olevani oikeutettu vaatimaan mitään” enkä ole niim tehnyt. Kunhan kerroin mielipiteeni siitä, miksi sinun suuntaasi voi tulla muutakin kuin positiivista kommenttia.

    • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:23

     Minä en jaksa alkaa nyt kanssasi vääntämään jostain kommenteista ja neljä vuotta vanhasta väännöstä Miikka Kiprusoffista, josta molemmat selkeästi tykkäämme kovin. En vaan yksinkertaisesti jaksa vääntää asiasta, not worth it :D

 • Reply S Monday, May 9, 2016 at 09:16

  Kun ihminen antaa toiselle lahjan ja vastaanottava puoli ei lahjaa ota vastaan niin lahja jää lahjan antajalle. Sama asia on loukkaavien sanojen kanssa. Jos loukkaavia sanoja ei halua ottaa vastaan niin ne jäävät niiden sanojille.

  Aina kun mulla on paha olo tai oon surullinen niin mä rupeen laskemaan kuinka monta positiivista asiaa mulla on elämässä. Niitä positiivisia asioita on aina enemmän :)

  Tsemppiä!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:41

   Tämä olisi hyvä muistaa, ihan mahtava quote :) Kiitoksia! ❤

 • Reply Niina Monday, May 9, 2016 at 09:21

  Elastinen feat haber – tarpeeks täydellinen

  Olen miettinyt niin monta kertaa miksi jotkut ihmiset on vaan AINA negatiivisia ihan kaikkea kohtaan. Mikä tekee ihmisestä sellaisen että toivotaan toiselle pahaa, ei sanota koskaan mistään mitään hyvää ja ainoan hymyn tuo toisen arvostelu ja loukkaaminen..
  Toiset haluavat olla ilkeitä ja inhottavia, joten antaisivat meidän muiden iloita elämästä ja asioista!
  Tuntuu ihan pahalta teidän bloggaajien puolesta miten paljon joudutte kestämään vaikka yritätte vain viihdyttää ja luoda kivaa meille mulle, täysin epäitsekkäästi!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:42

   Täytyykin kuunnella tuo :) Kiitoksia! :)

 • Reply Eeemppu Monday, May 9, 2016 at 09:23

  Suomalaiset taidamme olla aika onnettomia toisinaan tuomaan positiivisia asioita muista (tai itsestä) esiin vaan on helpompi keskittyä niihin negatiivisiin asioihin. Itsestä on ollut niin kurjaa seurata viime vuosina tätä miten aikuiset ihmiset netissä käyttäytyvät, ei vain blogeissa. Ja ihan kuin blogit olisivat juuri joidenkin täydellisyysgeneraattoreiden tuotteita, joissa ei inhimillisyys saisi näkyä sen enempää kuin instan feedissä. Kaikilla on oikeus olla omanlaisiaan ja tulla kohdatuksi arvostettuina ihmisinä niin työssään kuin työn ulkopuolella. Vaikka itsellä olisi välillä pinna kireällä ja muutenkin huono päivä niin ei sitä sen enempään siihen kaupan kassaan kuin puhelinmyyjään sovi purkaa. Itsestä olisi ainaki aivan hirveää jos työmeiliin alkaisi tulla parjausviestejä tai joku toimistolle tulisi räyhäämään mistä tahansa asiasta. On tosi kurjaa kuulla millaista sontaa sinunkin niskaasi valuu, itse olen blogiasi lukenut jo vuosia ja saanut tästä inspiraatiota niin pukeutumiseen kuin ajatuksiini. Eihän sitä tule jostain syystä kovinkaan usein kommentoitua kun puhelimella selailee. Tsemppiä sinulle! Kyllä täältä lukijoista varmasti minun lisäksi löytyy suuri hiljainen joukko ihmisiä jotka ollaan sitä mieltä että sinä olet juuri hyvä just tuollaisena kun olet nyt ja toivoo että jatkat vaan samaan malliin <3 Tsemppiä!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:42

   Kiitoksia! ❤

 • Reply teezy Monday, May 9, 2016 at 09:26

  Aivan upean mahtava blogi. Ihan mielettömän upeeta lukea ilmaiseksi tätä. Blogin perusteella vaikutat järkevältä, hauskalta, oivaltavalta ja pulppuavalta ihmiseltä. Kiitos kun saadaan lukea tätä. Ihanaa kesän alkua ja toivon ensisijaisesti voimia sinulle arkeen ja omaan hyvinvointiin. Sitten jos paukkuja jää niin innolla odotan kaikenlaisia postauksia:).

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:42

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Salla Monday, May 9, 2016 at 09:47

  Tsemppiä Anna ja toivottavasti tänään on taas parempi päivä ❤ Muista että meitä, jotka kommentoi harvoin mutta lukee sun jokaisen postauksen on monia monia ja vaikka en jokaiseen postaukseen laittaisikaan että “olipa taas kiva asu ja kiva teksti” niin piristät silti meidän kaikkien päivää! :) Kiitos että jaksat taistella omien arvojesi puolesta ja pysyä juuri tuollaisena!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:42

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Cherrymarja Monday, May 9, 2016 at 09:48

  Kommenttien väheneminen on muissakin blogeissa selvästi nähtävissä, kuten varmaan kaikki ovat huomanneet. Mobiilin yleistyminen on minunkin mielestäni siihen suurin syy. Ne inhottavat kommentit nousevat sitten enemmän framille. Lisäksi kun sinä olet kirjoittanut jo niin pitkään, niin ihmiset alkavat “tuntea” blogi-Annaa, ja kaikissa suhteissa tulee niitä hyviä ja huonoja vaiheita. Tiedostamattaan monet leipovat mielessään sinusta jotain tietynlaista blogipersoonaa, ja jos et sitten näitä kuvitelmia ja odotuksia täytäkään, niin se aiheuttaa lukijoissa turhautumista. Oikeutettua sen purkamineen sinuun ei kyllä ole.

  Kuitenkin tuo hiusesimerkki tuntuu aika rajulta, mutta ehkä se nyt vain oli se viimeinen naula sinun harmituksen arkkuusi. Minullakin on se kuva että kysyt usein mielipidettä ulkonäöstäsi ja siksi ajattelen, että hiustyylin ehdottaminen on aivan asiallista.

  Lisäksi, sinulla on kovin kovin pitkiä postauksia, minäkään en aina niitä jaksa lukea loppuun ja muutenkaan en seuraa blogiasi kovin tiiviisti (joskin säännöllisesti). Paljon sellaisia juttuja, jotka ehkä oletat kaikkien lukijoiden tietävän ja muistavan itsestäänselvästi, menee ihmisiltä ohi. Minulle ei ole koskaan jäänyt mieleen, että olisit sanonut haluavasi pitää hiukset aina auki. Siksi kummastuisin, jos minä olisin ehdottanut nutturaa ja sinulle tulisi siitä paha mieli. Ehkä me lukijat ajattelemme, että kun sinä vinkkailet kauneusjuttuja, niin suhde olisi vastavuoroinen (kuin ystävien kesken) ja meidän olisi sopivaa vinkata niitä myös sinulle. Varmaan ei kuitenkaan jää epäselväksi kommentteja lukiessa sekään, että olet todella kaunis ja tyylisi aiheuttaa ihailua ja kateutta.

  Minuakin harmittaa, kun kommentteihin ei vastata. En loukkaannu enkä lakkaa lukemasta sen vuoksi, mutta silti tunnen näin.

  Toivottavasti saat tulevasta kesästä ja uudesta asunnostanne taas uutta puhtia blogiin!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:44

   Olet täysin oikeassa :) Ja kyllä, se oli se todella kevyt viimeinen korsi :D Hölmöltä se nyt tuntuu itsestänikin, mutta siinä hetkessä kaikki turhautumiseni kiteytyi juuri siihen toiveeseen :D

   Perustelin tuota kommenttiasiaa hieman ylempänä, toivottavasti jaksat lukea sen tuolta.

   Ja vielä, olet oikeassa. Jos ei lue tarkkaan eikä seuraa kommentteja, niin voi olla monta asiaa, joita ei tiedä. Pitäisi ehkä itsekin malttaa niissä hetkissä ja yrittää hengitellä syvään :D

 • Reply Emmi Monday, May 9, 2016 at 09:52

  Mää en oo ikinä ollut mikään aktiivinen kommentoija, mutta nyt voisin hieman kirjottaa :) Oon seurannu sun blogia jo monta vuotta, about siitä ku olit kirjottanu reilun vuoden ehkä. Oot siitä lähtien ollut mun lempibloggari, sun tekstit luen aina ekana. Saan asuista kauheesti inspiraatiota, ja vaikken vielä ookkaan täysin tyytyväinen omaan tyyliini, on se siitä lähtötilanteesta paljon parantunu. Oot myös ihmisenä mulle inspiroiva. Oon ollu ite hyvin epävarma, koska mulla ei oo ollu niitä ihania ihmisiä kertomassa mun ympärillä et mää riitän tällasena. Se, että sää oot niin itsevarma ja suhtaudut itseesi hyvin, on auttanu myös mua ajattelemaan toisin itestäni. Tykkään myös ite laittautua tosi paljon ihan arkenakin ja omassa koulussani se ei oo mitenkään yleistä, joten kerään varmasti vähän huomiota sillä. Mut enää se ei haittaa. Ennen peitin mun korkolaput sellasella tuolien jalkojen pehmustajalla, jotta niistä ei kuuluis kopinaa. Nyt annan kopista! Mää oon onnellinen sun puolesta että sää oot saavuttanu niin paljon elämässäs ja löytäny ihanan miehen ja toivon, että jatkossakin onnistunut tavoitteissas. Ne myös tekee sun blogistas mielenkiintoisenen, kun sun elämässä aina tapahtuu kaikkea uutta. Kiitos sun blogista Anna! :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:45

   Kiitoksia! ❤ Ja ihan mielettömän kivaa kuulla, jos lisään jonkun itsevarmuutta olemalla oma itseni, se on ihan huikeeta!

 • Reply Laura Monday, May 9, 2016 at 09:58

  Harvoin minäkin kommentoin,varmaan yksi syy on sekin,että harvoin vastaat kommentteihin,mutta silti. Tykkään sun blogista! :)
  Se piti sanoa,että vaikka sulle tulee eriäviä mielipiteitä tänne kommentteihin,se ei tarkoita,että he olisiviat Hatereitä. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä,niin sinulla kuin minullakin. Asia erikseen ovat kommenttien jättäjät,jotka ovat oikeasti ilkeitä. Ja kun vastaat todella kärkkäästi “vihamielisiin” kommentteihin ja jätät vastaamatta positiivisiin kommentteihin,niin toki siitä jää ihmisille outo kuva. Mun mielestä saat priorisoida aikasin sulle tärkeisiin asioihin,mutta jos kerro siiitä myös lukijoillesi,jotka saattavat jäädä ihmettelemään vastaamattomuuttasi.
  Ja kun laitat skaban pystyyn,jossa pyydät lukijoita stailaamaan itsesi,niin aika kovaa luettavaa tuo yksi kohta,jossa melkein lyttäsit valitsemasi tyylin luojan. Olisiko ollut mahdollista,että olisit kuvausten ajaksi laittanut sen nutturan ja kuvien oton jälkeen taas antanut hiusten olla auki ja vaihtanut vaatteet sinulle itsellesi mielekkäimpiin? Itse tykkään siitä,että sulla on hiukset auki,jotenki noista sun pitkistä,kiharoista hiuksista on tullut sun tavaramerkki :)
  Vaikka mulla oli nyt pari eriävää mielipidettä,en ole hateri. Tykkään sun blogista ja aijon palata tänne takaisin ehdottomasti! :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:47

   Niin, eriävät mielipiteet on eri asia. Se, että systemaattisesti kirjoittelee tänne vihapostia tai jauhaa päivästä toiseen keskustelupalstoilla, on mielestäni jo täyttä hateriyttä.

   Ja minähän en tosiaan pyytänyt stailaamaan itseäni :) Tehtävänantona oli:
   “Mut tehdään niin, että te saatte pukea mut!! Kertokaa asusteita myöten, mitä vaatteitani yhdistelen asuiksi, ja minä toteutan niistä 7!”

   Myönnän itsekin, että ylireagoin ko. kommenttiin. Se vaan oli viiminen korsi kamelin selkään, ja sillä vaan meni turhautuminen yli jo. Vaikka tuo kommentoija ei ehkä edes tiedä, että inhoan pitää tukkaa kiinni. Häntä en missään nimessä halunnut loukata, tosi harmi, jos se ei käynyt postauksesta ilmi, että tämä oli kaikkea muuta kuin tuota tukkajuttua tämä postaus :)

   • Reply Laura Monday, May 9, 2016 at 13:15

    Pieni tarkennus olisi varmaan ollut paikallaan,kun mullekkin (enkä varmaan ole ainoa) tuli mieleen stailaustyyppinen haaste,ja jos itsekkin olisin osallistunut tuohon,niin olisin laittanut sulle hiukset kiinni :) Mutta väärinymmäryksiä tulee,puolin ja toisin aina välillä :)

    • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:34

     Hmm, niin :) Itse mielestäni selkeästi puhuin vaatteista ja asusteista, mutta on tuo ehkä hieman epäselvää :)

 • Reply Laura Monday, May 9, 2016 at 10:08

  En ole koskaan ennen kommentoinut, mutta nyt tuli sellainen fiilis! Blogia oon kuitenki lukenut alkuajoilta asti. Olin silloin yläasteikäinen tyttö ( eikä varmaan tarvi sanoa, miten epävarma olin itsestäni ja kaikesta). Jotenkin löysin sun blogin ja jäin lukemaan. Miten lähdit Australiaan, matkustelit, vaihdoit opiskelupaikkaa, teit töitä ja ennenkaikkea niitä asioita mitä halusit. Mikään ei vaikuttanut itsestäänselvyydeltä, mutta tietyllä tapaa helpolta, kun seisoit itse omien sanojesi takana ja olit valmis raatamaan unelmiensa eteen.

  Silloin koin sellaisen ahaa-elämykset, että jos tuo pystyy tuohon nii miksen minäkin. Menin lukioikäisenä töihin ja niistä pienistä palkoista aloin säästämään matkarahoja. Aloin pukeutumaan sellaisiin vaatteisiin, joissa tunsin itseni kauniiksi. Asetin korkeita tavotteita, joihin pyrin ja harrastin asioita, joista nautin. Uskalsin toteuttaa hurjiakin haaveita, kuten suorittaa naisten vapaaehtoisen asepalveluksen. Nyt opiskelen unelmieni alaa, seurustelen ihanan miehen kanssa, olen töissä kivassa työpaikassa, matkustelen ja kirjoitan ihan omaa kirjaa. Ennen kaikkea nautin elämästäni ja niistä päätöksistä, joita olen uskaltanut tehdä. Tämä ei ole mikään itserakkautta pursuava kehulista, vaan rehellisesti sanottuna olen ylpeä itsestäni. Miksen saisi olla? Olen myyjän ja raksamiehen tytär, jotka ovat kannustaneet minua kaikkiin unelmiini.

  Se mitä yritän tällä kommentillani sanoa, niin sinä Anna olet inspiroinut minua elämään juuri sellaista elämää ja tekemään juuri niitä asioita, joita haluan. Sinä olet se, joka on saanut tämän kiusatun ja epävarman tytön tekemään töitä onnensa eteen. Toki tulee epäonnistumisia, kateellisia kommentteja, aivan häikäilettömiä uhkauksia, mutta itsevarmuutesi on ihailtavaa. En tiedä, miksi näitä positiivisia kommentteja pantataan ja ilkeitä kommentteja kirjoitetaan niin helposti…. Täällä ruudun takana on kuitenkin yksi nuori nainen, joka on sinulle kiitoksen velkaa ja arvostaa itsenäistä ja rehellistä luonnettasi.

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:49

   Voi että. En kestä! Juuri tällaiset kommentit on niitä, joiden takia jaksaa taas vaikka vuoden bloggaamisen huonoja puolia. On niin älyttömän hienoa tietää, että on voinut inspiroida muutosta parempaan joidenkin elämässä :)
   Ihanaa, että olet uskaltanut havitella haaveitasi ja unelmiasi ja olla oma itsesi :) Se on mieletöntä!! Toivottavasti jatkat loppuelämän tällä tiellä ja saat todellaKIN olla aina ylpeä itsestäsi :)

 • Reply Hanna Monday, May 9, 2016 at 10:15

  Olen lukenu tätä blogia vuodesta 2008 ja edelleen 8 vuotta myöhemmin olen ihan surkea kommentoija. Rakastan sun tyyliä, ihailen sun elämänasennetta ja saan susta ja sun kirjoituksista niin paljon iloa ja hymyä elämään. Lupaan jatkossa kommentoida ahkerammin koska onhan se selvää että jos negatiiviset kommentit lisääntyy samalla kun positiiviset vähenee niin vaikuttaahan se motivaatioon aivan varmasti. Ja vaikka tiedän että olet vahva ihminen niin ei kukaan jaksa päivästä toiseen lukea vastineeksi kaikesta blogiin panostamisesta sitä, että on ruma tyhmä ja huono. Mitä et todellakaan ole.

  Niin ylpeä kun olenkin suomalaisuudestani, niin tämä älytön kateus ja siitä seuraava maahan polkeminen on jotain mitä en kestä. Toki jokainen on joskus kateellinen eikä se ole väärin (vaikka turhaa onkin), mutta voi kun meistä jokainen kattois sillä hetkellä peiliin ja alkais tavoitella itsekin sitä mitä kadehtii ja haluaa sen sijaan että alkaa arvostella toista rumasti.

  No, totuus on silti se, että ite voi vaikuttaa eniten siihen omaan käyttäytymiseen eikä toisten. Niinpä mie lupaan tästä eteenpäin vähintään joka toiseen postaukseen kertoa sulle täällä kommenttiboksissa mitä ajattelen sen sijaan että mietin vaan mielessäni asioita. Jokaisen postauksen kuitenkin luen ja ne piristää mun päiviä. Olet kuin toinen isosisko mulle josta otan mallia ja jota katon aina vähän ylöspäin. Enkä ole edes mikään ihan pikkutyttö, jo 24v vaikkei aina uskoiskaan. :D

  Kaiken pointtina oli, että olet Suomen paras bloggaaja ja huikea vahva nainen. Keep your head high.♡ Meitä tykkääjiä on täällä satakertaisesti enemmän kun hatereita. Muista se aina.

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:50

   Kiitoksia! ❤
   Ja voi että, ei sun tietenkään tarvitse kommentoida noin usein vaan aina kun mielessä on jotakin kommentoitavaa! Ihanaa kuulla, että teitä kuitenkin on näin paljon siellä ruudun toisella puolen :)

 • Reply susannamari4 Monday, May 9, 2016 at 10:16

  Anna, oot upea juuri tuollaisena kun oot. Niinkuin itsekin tiedät :) tunnen kyllä sun tuskan ja ymmärrän, että välillä tulee paineita blogin kautta, mut onneks ainakin tähän postaukseen satelee positiivisia kommentteja ja ehkä muistat ne sitten aina kun jotkut tylsämieliset heittää paskaa niskaan.

  Musta on ihailtavaa, kun täältä saa välillä lukea kuinka fiksusti oot vastannu niille hatereille, se osottaa mun mielestä kypsyyttä sun puolelta. Sun blogi on ehottomasti mun ykköslemppari ja ainut mitä oon jaksanu seurata pidemmän aikaan. Ja mä ainaki yritän kommentoida vielä enemmän kun aikasemmin niitä positiivisia juttuja ;)

  Oon ainaki ite huomannu, kuinka ihanaa on sanoo ihan kenelle tahansa vaan ihmiselle positiivisia juttuja, se voi muuttaa täysin oman päivän fiiliksen ja sitä kautta viedään sitä positiivista elämänasennetta eteenpäin. Jatka Anna samaan malliin, ja koita unohtaa ne haterit! Oikein mahtavaa kesää! Pus

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:54

   Kiitoksia! ❤

 • Reply K Monday, May 9, 2016 at 10:31

  Toi sun kommentti tuolla keskellä oman mielipiteen pitämisestä oikeena on ku mun suusta! Muaki pidetään usein ylimielisenä jos sanon mun mielipiteeni ja seison sen takana. Myös toi ittensä rakastaminen ja arvostaminen saa muut aattelee et on jotenki itserakas, mut ethän sä voi kukaan muu olla? Totta hitossa sä itteäs rakastat! Must ihmisten pitäis oppii just niistä, jotka rakastaa itteensä, jotta ne voi rakastaa muita! Tost tukkajutusta, voisin ajatella että sulle sopis äärettömän hyvin tukka ponnarilla/nutturalla, mut tärkeintähän on miltä susta tuntuu. Ihmiset usein unohtaa et siel ruudun takana on oikee ihminen eikä mikää nukke keneltä vaatii toivomaansa sisältöä.. Tsemppiä kevääseen, mä luen sun blogia niin kauan ku kiinnostaa ja sitku ei nappaa ni poistun ilman mitään kommentteja ;)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:56

   Kiitoksia! ❤
   Ja tohon tukka-asiaan. Mulla on tollasta babyhairia otsalla, josta en niin välitä. En sen takia tykkää siltä, miltä näytän tukka kiinni, ne on ku pulisongit otsalla :D En vaan tykkää. Mulle ponnari on niihin päiviin ku tukka on paskainen tai olen treenaamassa. Muuten en tykkää pitää tukkaa kiinni en vaan viihdy niin. Ja siihen ei tule muutosta vaikka tuhannet ihmiset huutaisivat, että olen maailman upein tukka kiinni. Kun en itse sitä niin näe :)

 • Reply tiian Monday, May 9, 2016 at 11:06

  Moi Anna! Musta tuntuu aina pahalta lukee blogeista tämmösiä postauksia, tuntuu pahalta bloggaajan puolesta. En jaksa ymmärtää ihmisiä, jotka saavat mielihyvää kommentoimalla nimimerkkien takaa ilkeästi, haukkumalla ja levittelemällä perättömiä juoruja nimeltä mainitsemattomilla foorumeilla tai kommentoimalla blogien kommenttikentissä. Aina kun luen tällaisia kommentteja niin mulla nousee semmonen puolustushalu, haluaisin puolustaa henkilöä jota tällä kertaa haukutaan ja jonka tekemisillä/tekemättömyyksillä revitellään. Mutta valitettavasti se jää lähes aina tekemättä, koska se on turhaa. Ihmiset jotka harrastavat toisten asioilla revittelemistä, eivät näe sen oman kuplan ulkopuolelle, eivät ehkä koe tekevänsä mitään väärää. Liikaa lukee juurikin sitä kuinka bloggaajat ovat itse omilla valinnoillaan ansainneet muilta ihmisiltä tällaisen käytöksen.. Ei se niin mene, kenelläkään ei vaan oo oikeutta haukkua ja levitellä toisten asioita ympäri nettiä. Se vaan on väärin.
  En ymmärrä sitäkään, että jos jonkun blogi tms ärsyttää, niin miksi sinne pitää silti aina mennä? Miksi pitää lukea uudet postaukset ja provosoitua niistä? Jättäisivät avaamatta! Niin mä ainakin teen.. Blogeja monta vuotta seuranneena, oon huomannut bloggaajien ja blogien muuttuvan (totta kai, kukapa ei neljässä tai viidessä vuodessa muuttuisi). Ja ne blogit jotka ovat muuttuneet mielestäni ns. huonompaan suuntaan, olen jättänyt pois listaltani ja se siitä, ei ne mun elämää häiritse olemassa olollaan. Siis joskus vaan tekis mieli mennä ja takoa järkeä ihmisten päähän! Jokaisella ihmisellä on oikeus yksityisyyteen, oli hän sitten bloggaaja, kaupan kassa tai presidentti. Mielestäni jokaisellä ihmisellä on oikeus olla onnellinen ja oikeus myös näyttää se! Voisin kirjoittaa aiheesta vaikka kuinka.. :D

  Niin ja Anna, sun blogi on yks parhaista. :) Itse olen todella huono kommentoija ja nyt kun parista blogista on saanut lukea tästä kommenttikadosta, niin olen ajatellut että pitäisiköhän vähän petrata.. Koska itse saan seuraamistani blogeista paljon, niin miksi en kiitoksena bloggaajalle antaisi aina silloin tällöin kommentin postaukseen, oman ajatukseni postauksessa käsitellystä asiasta.

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:56

   Kiitoksia ❤

 • Reply nnn Monday, May 9, 2016 at 11:09

  mä kommentoin sun postauksia ehkä kerran vuodessa, vaikka oon lukenut jokaikisen postauksen ja oon ollu lukija ihan alusta asti, pitäis yrittää muuttaa tapoja ja kommentoida ahkerammin….Tämmöisetkin “tää ei oo mun tyylinen asu”-postaukset on kuitenkin tosi opettavaisia, sillä joutuu ittekin miettimään että hei, ihmisillä on erilainen kroppa ja kaikki ei näytä kaikkien päällä hyvältä! Että vaikka blogit on mulle hömppäviihdettä, niin kyllä sun blogista tarttuu jotain konkreettistakin oppia mukaan :) Sulla on tosi hyvä blogi ja miks tää on tosi hyvä, on se, että tää on just semmonen ku sä haluat(älä ikinä tee mitään muuta tästä jooko?!?) ja ihanaa kun aktivoit lukijoita, ja laitoit tonkin asun päälle vaikka se ei ookkaan sun mieleinen, mutta kun lukija pyys :) Tämmöset on harvinaista herkkua nykyään :) Jaksaa vaan vielä hei <3

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:57

   Kiitoksia ❤
   Ja kyllä tässä ihan ehdottomasti jaksaa :) Jos ei koskaan purkaisi kiukkua, vaan pitäisi kaiken itsellään, niin voisi olla, ettei jaksaisikaan enää :(

 • Reply Paula Monday, May 9, 2016 at 11:18

  Kyllä täälä vielä positiivisiakin lukijoita on :) <3 Mutta täytyy myöntää, että omasta puolestani kommentoiniti on jäänyt, kun ei niihin saa vastakaikua.

  Mutta mun mielestä blogisi on sadoin verroin mielenkiintoisempaa nyt, kun "olet asettunut aloillesi" :D Mun mielestä on ihana lukea onnellisuudestasi, kotielämästäsi, pysyvyydestä ja tavallisesta arjesta :) Se on mulle paljon sisällöllisempää, kuin se jatkuva reissaaminen ja meneminen.

  Lisäksi musta itsevarmuuttasi on ihana katsella! Voin rehellisesti sanoa, että sun asenne sua itseäsi kohtaan on antanut mullekin lisää itseluottamusta olla oma itseni ja rakastaa itseäni ja virheitäni.
  Ne jotka ei kestä sitä, että ihminen (ja etenkin nainen!) rakastaa itseään, ovat täysin vailla itseluottamusta. He luulevat, että dissaamalla niitä, ketkä osaavat itseään rakastaa, he itse näyttäisivät paremmalta. Surullista mutta totta.

  Olen tosi onnellinen, että löysin sun blogin vuosia sitten :) Jatka TÄYSIN SAMAAN MALLIIN <3

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 12:58

   Niin, tuokin on niin vaikeaa tässä. Sun nikki on mulle tuttu pelkästä etunimestä. Sen lisäksi tsekkaan aina vielä, että joo, sama sukunimi. Muistan sun kommentit jo vuosien ajalta, tai siis että olet kommentoinut vuosia ja aina jotakin kivaa tai rakentavaa palautetta :)
   Vaikka en siis ole aina vastannut, niin olen aina lukenut kommenttisi ja kokenut ne tärkeäksi :)

   Ja mun mielestä paras kiitos tästä hommasta on kuulla aina välillä, että olen lisännyt jonkun itsevarmuutta tai hyvää oloa omassa ihossaan :) Se on vaan kaikista tärkeintä mulle! Kiitoksia ❤

 • Reply Heidi Monday, May 9, 2016 at 11:19

  Voi Anna, minusta tuntuu pahalta sun puolesta. Viime kesänä (vai oliko se toissa kesä) kun puhuit blogin lopettamisesta, toivoin kovasti sun jatkavan bloggaamista. Koska tykkään tosi kovin sun blogista. Mutta eihän bloggaaminenkaan saa olla vastenmielistä.

  Mä oon itse kyllästynyt suomalaisten negatiivisuuteen ja ilkeyteen. Ajoin yks päivä pyörällä töihin kaatosateessa ylämäkeen, en nähny käytännössä eteeni, koska suoraan naamaan satoi vettä. Toinen pyöräilijä ajoi vastaan ja huusi minulle “katso eteesi vitun idiootti”, minulle tuli uskomattoman paha olo tästä kommentista. En kestä enää tätä suomalaisten ilkeyttä. Saatoin joo ajaa keskellä pyörätietä, alamäkeen tullut pyöräilijä joutui ehkä jarruttamaan hieman takiani. Olin ansainnut siis “vitun idiootti” nimen koska vein varmaan sekunnin enemmän tämän toisen pyöräilijän aikaa. Mun mielestä koko suomen kansa vois opetella toisten kunnioittamista ja käytöstapoja.

  • Reply Larsson Monday, May 9, 2016 at 11:47

   Mä oon ihan samaa mieltä. Musta meiltä suomalaisilta puuttuu joku tilanneäly ja muiden kunnioitus. Oon itsekin kuullu tosi vihaisia ja ilkeitä kommentteja ihan naurettavista asioista. Me ei selkeästikään osata jakaa sama tila muiden ihmisten kassa ja vedetään heti herne sinne nenukkaan kun joku sattuu tulemaan vastaan 2km säteellä ja sattuu olemaan edes muutaman metrin läheisyydessä. Negatiivinen palaute huudetaan ilman estoja ja positiivinen jätetään mainitsematta. Ulkomailla asuessa on tullut huomattua, että se ‘oma tila’ on meille suomalaisille ihan mahdottoman tärkeä juttu. Annetaan toisillemme asiallista ja rakentavaa palautetta, ilman haukkumista ja alentavia nimityksiä. Ihanaa ja positiivista päivää kaikille!

   • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 13:02

    No näinpä! Kiitos ja samoin myös sulle, hymyjä ja aurinkoa :)

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 13:01

   Joo, sama mullakin. Jotenkin ihan päivittäisellä tasolla ahdistaa suomalaisten negatiivisuus, oli se sitten mistä asiasta tahansa. Yhteiskunnasta tai MM-lätkästä. Aina on urputettavaa kaikesta. Pitää vaan yrittää itse hymyillä ja ajatella hyviä asioita. Muuten sitä tulee ihan hulluksi ja masentuneeksi :/

 • Reply ninzi Monday, May 9, 2016 at 11:22

  Hyvä Anna. Suomen paras blogi.

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 13:02

   Kiitoksia ❤

 • Reply Jenniina Monday, May 9, 2016 at 11:36

  Kommentoitua tulee kyllä ihan liian harvoin! Oon lukenut sun blogia ajoittain jo muutaman vuoden, ja viimeisen vuoden aikana tästä on tullut ehdoton suosikki, niin monipuolinen ja sun tapa kirjoittaa on koukuttava ja hauska :) ♥ Kiitos siitä ♥

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 13:02

   Voi että, ihana kuulla, kiitoksia ❤

 • Reply sinii Monday, May 9, 2016 at 12:01

  Heippa Anna, olet edelleen mun ykkösbloggaaja:) Olet kaunis ulkoisesti kuin myös sisäisesti, rohkea, et pelkää ottaa kantaa asioihin, vahva ja blogisi sisältö on laadukasta:) Melkein alkuajoista pysynyt täällä mukana ja on ollut ilo ‘katsella’, kuinka olet kaunistunut, muuttunut ihmisenä, saavuttanut ihania asioita elämässäsi jne.

  Hieman tosin harmittaa kommentteihin vastaamattomuus ‘onko sitä edes nähty yms’ juolahtaa mieleen… Mutta aika on toki rajallista kaiken muun kiireen keskellä :)
  Tosi harmillista jos koet riittämättömyyden tunnetta, mutta uskon lukijoiden joukosta löytyvän useampia henkilöitä, jotka katsovat sua hieman ylöspäin pitäen sinua upeana naisena! Teet paljon töitä unelmiesi eteen, toteutat haaveitasi, olet itsevarma, opiskelet mikä itseäsi miellyttää ja pidät työstäsi. Olet sellanen ns. superwoman mulle :)

  En usko että ponihäntä muuttaisi sua yhtään sen paremmaks mitä olet jo;) Me kaikki ollaan erilaisia, sehän tässä hienoa onkin. Tuskin kestäisin toista samanlaista versioita itsestäni. Välillä ihmettelenkin miten se avopuoliso jaksaa erityisesti näitä minun mielialanheilahduksia :D
  Olet ihana ja auringon täyteistä kesän odotusta Kuopioon<3

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 13:04

   Kiitoksia kovasti! ❤
   Lupaan käsi sydämellä ja kaiken mulle arvokkaan kautta, että kaikki kommentit on nähty ja luettu aina :) En aina heti julkaise tai vastaa niihin, sillä useimmiten luen ne kännykällä, ja se on siellä hankalampaa :) Mutta aina, ihan AINA, mä luen ne :)
   Kiitoksia ja samoin sinne, missä ikinä oletkin! <3

 • Reply Minna Monday, May 9, 2016 at 12:11

  <3 Paljon tsemppiä Anna! Kukaan meistä ei ole täydellinen, surullista kuinka toiset saavat iloa elämäänsä painamalla toista alas, todella surullista… Sä olet upea ihminen juuri tuollaisena kuin olet, sano muut mitä tahansa. Se on sun elämäsi, sinä päätät minkälaisen siitä teet, sinulla on oikeus onneen ja myös oikeus huutaa onnestasi koko maailmalle. Kukaan muu ei toisen elämää voi elää vaikka jotkut niin näemmä tuntuu kuvittelevan. Pääasia on että sinä itse teet elämästäsi onnellisen, ihan millä tavalla tahansa; blondina tai brunettena, tukka auki tai kiinni, helsinkiläisenä tai kuopiolaisena, kunhan vain SINÄ ITSE OLET ONNELLINEN. :) Sinä, minä ja ihan kaikki muutkin olemme kaikki totaalisesti täydellisen epätäydellisiä.

  Paljon onne(llisuutt)a ja jaksamista jatkoon Anna <3 remember who you are and what you love, and nothing else matters <3

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 13:04

   Kiitoksia ❤

 • Reply Laura Monday, May 9, 2016 at 12:14

  Tykkään lukea sun juttuja ja sun tyylistä olla juuri sinä :) oon ite oikeestaan aika täysin erityylinen kuin sinä, mut sun tarinat kiinnostaa aina. Oot mielenkiintonen tyyppi ja elämäsi vaikuttaa olevan mallillaan, aivan ihanaa lukea sun onnelliseniloisen elämän juttuja!
  Ja aina ei tarvitse jaksaa. Se on tosi tärkeä ymmärtää! Tarvitseehan sitä lomaa muistakin töistä, koulusta ym.
  Kirjotat ihastuttavan aidosti, tsemppiä! Oot kaunis, vaikka tää asu ei ollukaan ihan sulle heh!

  • Reply Anna Monday, May 9, 2016 at 13:04

   Kiitoksia ❤

 • Reply Julia Monday, May 9, 2016 at 13:10

  Olipas harmillista lukea siitä kuinka paljon saat negatiivista palautetta :( Itelleni on päivän paras hetki kun saan aamukahvin kanssa lukea uutta postausta ja oonkin blogiasi seurannut enemmän ja vähemmän monia vuosia.
  Elastisen ja Hedbergin sanoin “jaksaa jaksaa, no mutta aina ei jaksa” eikä tarvikaan! :)
  ps. mun mielestä on vaa kadehdittavan upeeta, että jaksat kihartaa hiukset usein ja laittaa upeen meikin!

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:34

   Voi kiitoksia :) ❤ Ja niin, aina ei jaksa :( Silloin voi vähän avautua, ja jaksaa taas :)

 • Reply Sara Monday, May 9, 2016 at 13:17

  Joku aika sitten Alexa Dagmar ja Strictly Stylen Hanna höpöttelivät videolla siitä, kuinka he pyrkivät ikäänkuin “suodattamaan” kaikki negatiiviset kommentit mielestään, eivätkä ota niistä niin nokkiinsa. Heidän tapansa vastata kritiikkiin (ja jopa sitten niihin asiattomuuksiin) on aina ollut järjestelmällisen kohtelias ja asiallinen kommenttikentässä. Heidän tapansa vastata ammattimaisesti kyllä herättää tosi paljon ainakin mussa arvostusta ja kunnioitusta, ja ehkä sitten he saavatkin vähemmän negatiivista palautetta, kun negatiivisten viestien särmä tylsyy aikuismaisen vastauksen seuratessa. Sä ehkä provosoidut enemmän ja vastaat kommentoijille usein aggressiivisen hyökkäävästi. Ja se että vastaat useimmiten juuri niihin negatiivisävytteisiin kommentteihin etkä niihin positiivisiin, saa netin trollien ja “hatereiden” myllyyn vaan lisää vettä. Loukkauksiin vastaaminen loukkauksilla ei ole kovinkaan hedelmällistä. Ehkä siis viestinnässä olisi parannettavaa, jos jotain parannusehdotuksia haluat kuulla, jotka lisäisi positiivista meininkiä. Toki tää on sun ikioma blogi ja kaikki menee just kuten tahdot :)
  T. Blogisi vakkarilukija 4 vuoden ajalta

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:36

   Niin, olisi toki hienoa, jos voisin onnistua tuossa suodattamisessa ja pystyisin olemaan provositumatta, mutta tämähän erottaa meidät toisistamme. Toiset ovat fiksumpia tällaisessa, toiset jossakin muussa. Vaikka ihailen sekä Alexaa, että Hannaa, monessakin asiassa, en haluaisi olla kumpikaan, vaan haluaisin olla minä. Ja minä on herkkä monella eri tapaa, myös herkkä provosoitumaan :) Se on vain yksi asia, joka tekee minusta minut :)

 • Reply Kate Monday, May 9, 2016 at 13:31

  En tiedä tuliko tässä jo kommenteissa ilmi (en lukenut ihan kaikkia sanasta sanaan), mutta ihmettelit, että miksi susta saa ylimielisen kuvan. Mulle on itelle tullut susta vähän ylimielinen kuva joidenkin kommenttiesi perusteella. Yhtenä esimerkkinä voisin sanoa, että joskus joku kommentoi sulle hieman arvostelevaan sävyyn jotain (ei sinäällään ollut edes mikään kovin törkeä kommentti), mutta sitten vastasit siihen jotenkin tosi törkeästi ja oli havaittavisssa ihan selvää piilov*ttuilua. Samaten nuo yllä olevat lätkäkommentit on musta vähän samaa sarjaa. Ymmärrän, että sua ärsyttää ikävät kommentit ja ilmeisesti joskus sun teke mieli vastata niihin samalla mitalla, mutta itse koen että ei oo hirveen hyvää mainosta blogillesi ja tietynlaisena julkisuuden henkilönä ei ehkä kannattaisi vastata tuolla tavalla vaan jättää vaan ne kommentit omaan arvoonsa. En nyt tarkoittanut pahoittaa mieltäsi lisää tai arvostella, mutta ajattelin että varmaan haluat tietää miksi sellainen kuva on tullut. En nyt ite lakannut lukemasta blogiasi noiden kommenttien perusteella, koska koen että blogisi on kumminkin tosi viihdyttävä, kirjoitat hauskalla tavalla elämästäsi ja sulla on upea tyyli. Tykkään etenkin sun värien käytöstä. Liikaa on sellasia blogeja jossa ei käytetä värejä tyyliin ollenkaan ja sä oot kyllä piristävä poikkeus :) Ja lisäksi kirjoitetun tekstin perusteella ei voi aina sanoa varmasti, mitä ihminen on tarkoittanut kun helposti tulee väärinymmärryksiä.

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:37

   Hmmm, niin, kyllä mä senkin ymmärrän. Itse kun näen heti koko kommentoijan historian ja esim. sen, jos tyyppi on tullut tänne vauva.fi:ltä tai heppatallien sivulta, niin asenne häntä kohtaan on heti hieman nurja. Sitähän te lukijat ette näe, ja siksi voi tuntua liian hyökkäävältä mun reaktio välillä. Ja välillä osuu hermoon, ja koska en ole robotti, niin sitten ärsyynnyn ja purkaan sen ehkä liian kiukkuisella vastauksella :)

 • Reply Kate Monday, May 9, 2016 at 13:34

  Lisäyksenä vielä edelliseen, että tarkoitin siis että parin kommentin perusteella en voi varmasti tietää oletko oikeasti ylimielinen vai et. Voihan olla että olen osan vastauksistasi käsittänyt jollain tapaa väärin.

 • Reply meow Monday, May 9, 2016 at 13:47

  Paljon jaksamisia Anna! <3 Ymmärrän turhautumisesi vaikken blogia kirjoitakkaan. Olen ollut lukijana lähes alusta asti. Taisit olla kirjoittanut blogia noin puoli vuotta, kun löysin blogisi eli siitä on KAUAN! :)

  Valitettavasti pakko myöntää, että kommenttien kirjoittaminen on vähentynyt ihan reippaasti. Ennen luin melkein päivittäin noin kymmentä eri blogia ja kommentoin ahkerasti. Elämäntilanteet muuttuvat ja ainakin viimeisen vuoden aikana oon seurannut enää lähinnä sun blogia ja Strictly Styleä keskimäärin noin kerran viikossa. Teistä en luovu millään :) Ihailen sua aivan valtavasti ja oon joskus pidemminkin sulle kertonut, kuinka paljon sun asenne ja ajatukset ovat muuttaneet munkin tapaa ajatella ja antaneet rohkeutta tavoitella unelmia :)

  Osittain blogien lukemisen vähentymiseen on kuitenkin vaikuttanut myös se, mistä vähän puhuitkin. En vain kestä katsoa mitä porukka kirjoittaa kommenteissa. En vain voi käsittää sitä, kuinka ihmiset jaksaa arvostella ja vaatia. Mulle tulee siitä niin paha fiilis, vaikkei ne ole edes kohdistettu mulle. Oon aikaisemmin miettinyt ihan liikaa sitä, mitä muut ajattelevat ja kommenttien lukeminen vain muistuttaa siitä ajasta. Huomaan olevani jatkuvasti onnellisempi, kun en vain yksinkertaisesti mieti, mitä muut ajattelevat enkä perusta elämäni päätöksiä muiden ihmisten ajatuksiin :) Oon todella pahoillani puolestasi, että olet kokenut huonoa oloa ja riittämättömyyttä :(

  Halusin myös pitkästä aikaa pysähtyä ja kiittää sua inspiraatiosta, jonka olet antanut vuosien aikana! <3 Henkisten oivallusten lisäksi totta kai koen, että pukeutumisenikin on mennyt parempaan suuntaan kiitos hyvän esimerkin ;)

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:41

   ❤ Kiitos paljon! Ja kiitos, että olet kulkenut näin pitkään mukana, nimimerkki on hyvin mielessä, kun olet kai aina samalla kommentoinut :D Oli pakko tarkistaa oikeen :) 279 kommenttia ja still going strong :) Ihania te olette, jotka olette kantaneet tätä mukananne niin pitkään ja osallistuneet kaikkeen :) Much hugs sinne!!

 • Reply Jonsku Monday, May 9, 2016 at 14:17

  Hei Anna! Nyt tuntuu, että on pakko kommentoida. Olen lukenut blogiasi jo kauan, monia vuosia, ja jäin koukkuun heti. Ennen sinun blogisi lukemista en ollut kuullutkaan blogeista.. Jäin lukijaksesi, koska ihastuin kirjoitustyyliisi, kuviisi, sekä tuottamaasi sisältöön. Aiheet blogissasi ovat sen jälkeen vaihdelleet, mutta tunteeni eivät laimene :D Tykkään edelleen lukea blogiasi, olen löytänyt pari muutakin blogia joita luen, mutta sinun blogisi on lempparini. Sen sijaan “huonoja blogeja” en koe tarvetta lukea. Välillä olen vaikkapa facebookin kautta eksynyt vieraaseen blogiin, lukenut pari postausta ja todennut, ettei kolahda. Sen jälkeen unohdan sen blogin. Näin ollen en kyllä todellakaan ymmärrä, miksi joku lukisi blogiasi vain haukkuakseen sinua, mutta toki mieleltään sairaita ihmisiä (etenkin) tässä maassa tuntuu riittävän. Täytyy toivoa, että edes osa heistä saisi jonakin päivänä hoitoa ongelmiinsa.

  Tähän kommentoitiasiaan haluaisin vielä sanoa, että en kommentoi usein, koska minulla ei ole mitään rakentavaa sanottavaa, olen lähinnä kommentoinut näihin tunteellisiin postauksiisi, tätäkin luin silmät kyynelissä. Muoti ja merkkivaatteet ja laukut ovat minulle todella kaukainen ja epäkiinnostava asia, mutta silti rakastan blogiasi, hassua :) Osaat esittää asiat niin, että jään koukkuun jokaiseen tekstiisi. Voisin kuvitella, että vaikka kirjoittaisit miten utopistisesta asiasta tahansa, niin lukisin tekstin mielenkiinnolla.

  Koen myös, että sinun blogiisi tulee “liian paljon” kommentteja, siis lukijan näkökulmasta, ja siksi en itse eksy kommenttiboksiin usein. Luen erästä kosmetiikkablogia, jossa “toinen puoli blogista” elää kommenttiboksissa, sekä bloggaaja että lukijat keskustelevat siellä ja postauksen aihe yleensä vaan syvenee kun lukee myös kommenttiboksin. Ja siellä kommentteja ei ole satoja, minkä vuoksi jaksan lukea myös kommentit. Tästä syystä en siis ole lukenut sinun blogiasi koskevia negatiivisia kommentteja, (enkä siis positiivisiakaan) enkä osaa kuvitellakaan millaista meininkiä sinun kommenttiboksissasi käydään. Eräs bloggaaja päättyi palkkaamaan assarin lukemaan kommentit puolestaan, koska ei kestänyt negatiivista palautetta, ja ohjeisti tätä assaria hyväksymään vain positiiviset kommentit ja rakentavan kritiikin, ehkä sellainen kokeilu voisi olla sinullekin kiva? :) Joku muu poistaisi vihakommentit puolestasi, ja voisit yrittää unohtaa niiden olemassaolon? En halua missään nimessä kuitenkaan, että kokisit ehdotukseni neuvomisena tai työhösi puuttumisena, varmasti olet itsekin miettinyt monenlaisia vaihtoehtoja.

  Tämänhetkisestä elämäntilanteestasi on erityisen kiva lukea, kärsin kroonisesta koirakuumeesta ja Benjin seikkailut saavat sydämeni sykkimään, lisäksi olen kiinnostunut sisustuksesta, ja olenkin saanut vaikutteita sisustusmaustasi, joka on minun silmääni kerrassaan hurmaava :) Itselläni on kaksi lasta, ja pakko kyllä sanoa, että odotan kuumeisesti, muuttuuko blogisi joskus raskaus-/tai äitiysblogiksi! *sydänsilmäemoji*

  Hurjan pitkä ja sekavan rönsyilevä kommentti, mikä kenties selittää sen, etten osaa ilmaista itseäni kirjallisesti ja siksi en myöskään kommentoi, koska sinun blogissasi kirjallisen ilmaisun taso on ihan huima. Tuntuu, ettei paljon kannata tavallisen ihmisen tulla nolaamaan itseään tänne tönköillä lauseilla ja kirjoitusvirheillä :D

  KIITOS tästä postauksesta ja koko blogistasi, kiitos valosta jota annat elämääni, olet kaunis ja tukkasi on erittäin upea kun se on auki! <3

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:30

   Kiitoksia kovasti kommentistasi :)
   Niin, olen miettinyt tuota assaria kommenttipuolelle ennenkin, ehkä sitä ideaa pitäisi herätellä sitten henkiin taas. Jotenkin se tuntuu aina hieman liioitellulta, mutta ehkä siinä olisi ideaa :)

   Raskaus-/äitiysblogiksi muuttumisesta en osaa kommentoida. Vaikka lapset ovatkin meillä tulevaisuuden haaveissa, niin eivät ihan juuri tämän punaisen sekunnin suunnitelmissa. Ja kyllä uskon, että sitten kun se aika on ajankohtainen, niin kerron siitä varmasti sitten rakenneultran jälkeen blogissakin, koska kyllä minä haluan päästää teidät ihanat lukijat sitten aikanaan osaksi sitä iloa. En usko, että tämä koskaan muuttuu ihan mamablogiksi, sillä haluan pitää Mungolifen Mungolifena, mutta voipi olla että sitten joskus rinnalle tulee mamablogi. Tämä on kaikki ihan älytöntä spekulaatiota, sillä kuten sanoin, lapset eivät ole tämän hetken suunnitelmissamme ja muutenkaan lasten saamista ei voi suunnitella. Ne saadaan, jos sellaiset suodaan :) Fingers crossed, että joskus sellaiset meillekin suodaan :)

 • Reply Laura Monday, May 9, 2016 at 14:36

  En ole minäkään koskaan ennen kommentoinut, vaikka blogiasi olen seurannut jo monen monta vuotta! Nyt tuli kuitenkin sellainen fiilis, että haluan ilmoittaa olemassaolostani. :) Musta sun blogissa on ihan parasta se, että oot “epätäydellinen”. Ihan normaali ihminen, jonka kuvat inspiroi ja jutut on samaistuttavissa. Ehkä paras mieleentuleva esimerkki on siitä kakusta, joka päätyi teiän auton lattialle. Se oli hauska juttu, koska silleen voi käydä kaikille. Ei kaiken pidä olla sellasta kiiltokuvaunelmaa, musta tollaset jutut on just niitä mitä on ihana lukea. ” Ahaa tällekin kauniille naiselle, joka käy töissä, bloggaa, sisustaa ja laittaa ruokaa, voi käydä näin.” :D Tosi harmi, että saat niin paljon kuulla negatiivisuutta. Sellasta ei kyllä pitäisi kenenkään jaksaa.
  Pakko vielä sanoa, että sun kuvat on aina niin ihania. Niistä huokuu semmonen onnellisuus ja tyytyväisyys elämään :) Kiitos sun blogista, aina piristää päivää! :)

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:24

   Siis mullehan käy päivittäin jotain tollasta :D Tai siis mä törmäilen ja tiputtelen aina jotain :D Että täällä kuule tapahtuu koko ajan jotakin, koska todellakin täällä on ihan tavallinen ihminen :) Kiitoksia kommentistasi! :)

 • Reply Maikki Monday, May 9, 2016 at 14:44

  Hei!

  Olen lukenut blogiasi vuosia ja jatkuvasti, koskaan kommentoimatta. Olen myös valitettavasti lukenut Vauva Av:n sinua koskevia ketjuja. Nuo ketjut saavat minut kerta kaikkiaan raivon partaalle (ja toivon, ettet itse lue niitä ikinä.) Syy, miksi luen niitä, on se, että olet kiinnostava, positiivinen hahmo, toinen syy on kai se, että olen ymmälläni ketjujen kirjoittajien sielunmaisemasta. Miksi etenkin naisilla on tarve kontrolloida, määritellä, painaa alas, kierosti ja vaivihkaisesti – en voi käsittää.
  Olet valoisa, rohkea, avoin, kaunis, aikaansaava ja upean moniulotteinen hahmo blogissasi. Satuttaa, että joudut saamaan tätä paskaa niskaasi – näissäkin kommenteissa löytyy muutama vaivihkainen yritys painaa sua alas. Voi kun et lannistuisi ja voi kun jatkaisit blogia juuri tällaisena kuin se on! On kerrassaan ihanaa, että myös huonot tuntemuksesi tulevat esiin, niin kuin tässä postauksessa. Tällä blogilla on Anna suuri arvo – ainakin minun elämässäni. Olen jo 45-vuotias, mutta silti on mahtava lukea elämästäsi ja ajatuksistasi. Olet niin pulppuavan täynnä elämää sekä myötä- että vastoinkäymisissäsi, että se todella tarttuu! Kiitos!

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:26

   Joo mä en ihan ymmärrä tuota. Mä en itse lue niitä ketjuja. Onneksi mulla ei olisi edes aikaa siihen, mutta ennen kaikkea en vain usko, että mun psyyke kestäisi sitä myllytystä. Lukemattakin tiedän, että siellä varmasti kaivetaan kaikki negatiivinen esille, ja positiivista ei huomioida. Ei itseään voi sellaiseen kietoa.

   Kiitoksia paljon kommentistasi ja ihanaa kesää sinne sinulle, kyllä tämä blogi varmasti jatkuu juuri tällaisena vielä määräämättömän ajan :)

 • Reply Leena Monday, May 9, 2016 at 14:51

  Aina ei tartte jaksaa.Paljon tsemppiä ja voimia sinulle <3

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:23

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Eeva Monday, May 9, 2016 at 15:16

  Munkin täytyi nyt tulla kommentoimaan, koska niin monesti jää kivat kommentit sanomatta ja kerron vain miehelleni kotona kuinka “minunkin täytyy saada tuollainen paita!” ja “mää haluan ens kerralla kampaajalla laittaa tämmöset hiukset”. Musta tuntuu, että oot vaikuttanut mun elämään aika paljonkin! Ihailen sua avoimesti ja susta saa virtaa, rohkeutta ja voimaa.

  Luin aussiblogiasi ja päätin sitten itsekin lähteä silloisen poikakaverini kanssa ausseja valloittamaan! Noh, maa oli ihana ja rakastuin siihen täysin. Mies sitten ei kuitenkaan ollutkaan se unelmieni tyyppi, ja siinäkin kohdassa vertasin itseäni sinuun ja aussimieheesi. Ehkä sitä vain ei ollutkaan niin yltiömäisen rakastunut, että olisi jäänyt toisen luo vain tottumuksesta. (muistaakseni luin jotain tällaista aussipostausten kommenttiosiosta) Otin riskin ja erosin, ja nyt olen löytänyt sen unelmieni miehen, joten tämäkin muutos oli ainoastaan hyvästä!
  Päädyinkin Helsingin sijasta opiskelemaan Jyväskylään alaa, jota en ajatellut sinä oikeana, mutta näinkin on hyvä. Tuntuu, että kaupunki on eniten ollut tässä se, joka mättää, mutta sitten vertasin vertasin Jyväskylää ja sinun Kuopiota. Helsinki ei ole maailman napa. Voin luoda myös Jyväskylään oman ihanan elämäni eikä se ole välttämättä sen huonompi kuin pääkaupungissa. Mutta, jos vielä haluan, voin silti rohkeasti keskeyttää koulun ja pyrkiä kohti Helsingin unelmaa, kuten sinäkin teit Lontoon kanssa. Siinäkään ei ole mitään väärää :)

  Enimmäkseen olen oppinut sinulta nimenomaan rohkeutta muutokseen, mutta myöskin tyyliin. Viime vuonna, vielä pienellä paikkakunnalla, vetelin menemään paljettishortsit jalassa ja punainen huulipuna huulilla ja ajattelin, että myös minä saan pukeutua näyttävästi, ihan sama mitä muut ajattelevat,

  Eli rohkeus, sen olen sinulta oppinut ja se on ollut todella hyväksi minulle! :)
  Kiitos ihanasta blogista <3

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:31

   Voi miten ihana kommentti, ihanaa että kommentoit! :) Ja todellakin, paljettishortsit ja punainen huulipuna kuulostaa aika loistavalta! ;P Ihania päiviä Jklään ja kaikkea hyvää muutenkin tulevaisuuteesi :)

   • Reply Chrisu Tuesday, May 10, 2016 at 11:54

    Tämä Eevan kommentti herätti suuria tunteita minussa, osaan vain kuvitella Anna että minkälaisia fiiliksiä sinussa. Juuri nämä kommentit on varmasti se syy, miksi tätä hommaa jaksat tehdä. Mielestäni monella on ollut jäätävän hyvä pointti se, että miksi annat ns. Palstatilaa niille negiksille? Toivon että käytät rajoitetun aikasi vastaamalla vain näille positiivisille tyypeille :) Usko pois, tiedän millaista on olla provosoituva tyyppi. Ja voin olla väärässä mutta varmaankin saat tietyt kiksit siitä kun voitat väittelyn (näen tämän ihastuttavan piirteen meillä molemmilla:D) Ei oo helppoo! Mutta pakko muistaa että rakkaus voittaa aina ja juuri sille pimeälle puolelle ei kannata antaa ollenkaan vettä myllyyn. :) Upeaa kesää!

    • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 12:09

     Näinhän se on :) Kiitos ja samoin sinne :)

 • Reply KiaQ Monday, May 9, 2016 at 15:26

  Mä olen lueskellut sun blogia säännöllisen epäsäännöllisesti useita vuosia, mutta ei ole pahemmin tullut kommentoitua. Lähinnä koska en ole keksinyt mitään sanottavaa. Saatan lukiessa nyökytellä, että noin justiin ja hymähdellä, jopa nauraa ääneen. Mutta tuntuu jotenkin niin tyhmältä vastata esim: “Hyvä juttu, just noin, oot upee”.

  Mutta juu, sulla on kiva blogi. Parantunut vaan vuosien mittaan. Mukaan tullut enemmän sellaista realistista otetta ja itseironiaa. Onhan sulla ehkä lähtenyt mopo käsistä välillä kun olet ilkeiksi kokemiisi kommentteihin vastannut, mutta kenelläpä ei lähtisi. Ja sitä paitsi nekin vastaukset ovat olleet sangen viihdyttäviä.

  Mä muistan itsekin saaneeni joskus aika ärhäkkään vastauksen ihan ystävällismieliseen (mutta huonosti toki muotoiltuun) kommenttiini :D En muista, mikä se juttu oli eli mulle ei kai sit jääny traumoja kummiskaan.

  Jatka vaan samaan malliin. Ei tarvi muuttua ;)

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:26

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Glida Monday, May 9, 2016 at 15:34

  Tunsin pienen piston sydämessäni. Olen lukenut blogiasi syksystä 2008, jolloin kirjoitin kandintyötäni ja etsin siihen sivuun blogeista kivaa kevyttä lukemista vastapainoksi. Silti olen kommentoinut ehkä vain pari kertaa, vaikka postauksesi ovat usein herättäneet paljon ajatuksia. Olen kuitenkin luonteeltani sellainen perinpohjainen pohdiskelija, jonka täytyy ensin pureskella asioita itsekseen, ja sitten yleensä tuntuukin jo liian myöhäiseltä kirjoittaa. On tullut jo uusia postauksia ja uusia aiheita. Esimerkiksi Barcelonan tapahtumat järkyttivät ytimiä myöten, mutta en saanut mitään järkevää ikinä puettua sanoiksi asti, vaikka tarkoitus olikin. Tässä pitäisi ehdottomasti parantaa. Kun en itse kirjoita blogia, en ehkä ihan hahmota kommenttien tärkeyttä (ihan arkisiinkin postauksiin) tekstien kirjoittajalle.

  Olet ihan mahtava. Vahva, kaunis, älykäs, tyylikäs ja omaat paljon mielipiteitä. Ne ovat ehdottomasti avaimia menestykseen, mutta myös niitä asioita, joita monet varmasti kadehtivat. Siitähän ne ikävät kommentit kumpuavat. Kateudesta. Kun itsellä on paha olla ja on tyytymätön itseensä, se heijastuu ilkeytenä ympäristöön. Kuka olisikaan helpompi kohde kuin omaan silmään aina upea ja tyylikäs bloggaaja, jonka elämä saattaa vaikuttaa täydelliseltä? Bloggaaja on myös sopivan kaukainen ja etäällä itsestä,
  eikä hänen välttämättä hahmota edes olevan ihan tavallinen ihminen haavoittuvuuksineen ja heikkouksineen. Kasvotusten ei ikinä tulisi sanottua samoja asioita. Ne kirjoitukset eivät siis mielestäni ole heijastuksia bloggaajasta ja tämän “virheistä”, vaan kirjoittajasta itsestään. Sitä ei toki varmasti ole helppoa sisäistää, kun avaa elämäänsä täysin vieraille ihmisille, ja saa siitä kiitokseksi kasan shebaa niskaansa. Ja kun tuntuu, että ikinä ei mikään riitä tai ole oikein.

  Blogisi on ollut suosikkieni joukossa ihan alkuajoista aina tähän päivään saakka. On ollut todella hienoa seurata elämänvaiheitasi, ajatuksiasi sekä niin suuria muutoksia kuin päivittäisiä asuja ja arkisia asioitakin. Minusta on ihanaa nähdä, että olet selvästi löytänyt jonkinlaisen sisäisen rauhan ja sen oikean ihmisen rinnallesi. Onnen. Toivottavasti sitä hyvää oloa on jatkossa tarjolla sinulle enemmän myös täällä blogin puolella.

  Olen saanut tältä blogilta paljon. Olen saanut sinulta paljon. Kiitos, että olen saanut seurata kasvuasi siksi upeaksi naiseksi, joka olet tänään, Anna! <3

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:32

   Kiitoksia kovasti kommentistasi! ❤

 • Reply Milla Monday, May 9, 2016 at 15:46

  Välillä unohtuu, että samaa hyvää fiilistä mitä ruudun läpi annat mulle, voisi välillä lähettää takaisin kommentoimalla! Ei lääkärinkään työ ole kivaa vaikka potilas paranisi ja palkka juoksee, jos saa vaan valitusta niskaan. Saa sanoa ääneen kun ei jaksa!!

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:23

   Kiitoksia ja niinhän se juuri menee :)

 • Reply Elle Monday, May 9, 2016 at 16:01

  Voi Anna, tulipa paha mieli sun puolesta. 😔 Ja samalla tuli myös vähän nolo olo, koska kommentoin niin harvoin sun postauksia. Oon lukenu sun blogia vasta suht vähän aikaa, mutta oon jo nyt ihan koukussa tähän, joten toivottavasti löydät vielä jatkossakin motivaatiota bloggaamiseen. On niin kiva lukea sun juttuja ja katsella kauniita kuvia. Oot ihana, tsemppiä! 😊♥️

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:22

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Christina Monday, May 9, 2016 at 16:07

  Hei, itse rakastan lukea blogiasi ja se onkin niitä harvoja joita enää jaksaa lukea, toisaalta niin moni entinen suosikki on myös lopettanut erilaisista syistä bloggaamisen. Mutta lukijana ja tällä kertaa myös kommentoijana halusin kertoa, että itseäni esimerkiksi pelottaa kommentoiminen. Entä jos bloggaaja pitääkin kommenttiani ihan tyhmänä tai turhana, tai ajattelee saaneensa jo 20 muuta samanlaista kommenttia. Ja sitten on ne toiset kommentoijat, joihin kuuluu myös niitä hatereita, jotka saattavatkin ottaa myös toisen lukijan kommentin omiin hampaisiinsa. Itsellä kun on esimerkiksi todella huono itsetunto, yhdistettynä masennukseen, sosiaalisten tilanteiden pelkoon ja ahdistuneisuus häiriöön, niin kyseinen yhdistelmä ei tee kommentoinnista yhtään helpompaa. Olen myös sitä mieltä, että elät niin kuin elät, nautit ja pysyt juuri sellaisena kuin olet. Sen takia tätä blogiakin jaksaa lukea; aina ei ole täydellinen päivä ja aina ei vain välttämättä jaksa. =)

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:21

   Voi ei, toivottavasti näin ei ole koskaan käynyt blogissani :/ Mä yritän aina katsoa, ettei kukaan pääse kiusaamaan toista kommentoijaa ja onneksi se onkin tosi tosi harvinaista :) Älä ota stressiä kommentoinnista, mulle on tärkeää tietää, että teitä on siellä, vaikka ette aina mitään ääntä pitäisikään :)

 • Reply Laura Monday, May 9, 2016 at 16:41

  Olipa hyvä että kirjoitit tästä, tsemppiä! Käyn itse läpi aika samanlaisia tunteita valmistumisen kanssa – valitsin tehdä täysipäiväisesti töitä päiväopintojen kanssa samaan aikaan ja vaikka olen edennyt unelmarooliini markkinointitoimistossa jo ennen valmistumista, venyminen moneen suuntaan on ollut juuri nyt ihan todella raskasta. Kukaan ei sinänsä arvostele minua eli tilanne on ihan erilainen, mutta omat suorituspaineeni uusien työvastuiden kanssa ja stressi siitä että nyt on pakko valmistua ovat saaneet uskon omaan osaamiseen todella koetukselle pari viimeistä viikkoa, samalla kun yllättäen löysimme unelma-asunnon ja muutamme kaksi kuukautta etuajassa suunnitelmista – ylimääräistä jännitystä, joka sai menettämään yöunet ja itkemään kauhusta, vaikka asunto on unelmien täyttymys. Jotenkin usko kaikkeen on ollut vähän haussa – en ole uskaltanut luottaa minkään asian onnistumiseen, vaikka yleensä menen elämässä positiivisella asenteella. Pointtini tässä pitkässä selvityksessä on se, että blogin alkuajoista asti olet inspiroinut, muistuttanut oikeanlaisesta asenteesta elämään ja opettanut rakastamaan itseään. Tänään taas muistutit siitä. Olen siitä kiitollinen, toivottavasti tiedät miten monen elämään olet vaikuttanut positiivisesti!

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:19

   Kiitoksia ja ihan mielettömän ihanaa kuulla, että blogistani on ollut apua ja inspiraatiota vuosien varrella :) ❤

 • Reply Mävaan Monday, May 9, 2016 at 16:49

  Päädyin ekaa kertaa tänään tänne blogiin ja tämän tekstin luin. En ole muuten lukenut postauksiasi tai mitään, mutta ensimmäinen ajatukseni oli että vau..todella upea nainen.. juuri sopivan kokoinen.. ihanat hiukset.. :)

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:18

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Pii Monday, May 9, 2016 at 16:55

  Tsemppiä ja iloa bloggaamiseen! Tykkään susta ja jutuistasi vaikka en melkein koskaan kommentoi mitään. Kiitos <3

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:14

   Kiitoksia! ❤

 • Reply jenny Monday, May 9, 2016 at 16:57

  Ajatuksia herättävä postaus! Luulen, että olet joutunut vihan kohteeksi juurikin syystä, että uskallat olla oma itsesi ja seisoa sanojesi takana, ilman hissuttelua. En usko, että olisit saanut mitään ilman työtä. Siitä sinun sietääkin olla ylpeä ja siinä ei ole mitään pahaa, että sen myös näyttää. Toimit hyvänä esimerkkinä muille! 😊

  Blogisi on ehdottomasti yksi lemppareistani, postauksesi on aina luettava ensin! Pidän roisista huumoristasi, jota viljelet tekstin sekaan. Pidän erilaisista asuistasi ja siitä, ettet pelkää erottua massasta, asuit sitten Lontoossa tai Kuopiossa. Olen lukenut blogiasi jo kauan, enkä todellakaan ole lopettamassa! On ihana nähdä miten toisella menee hyvin, se antaa tsemppiä omaankin arkeen!

  Kommentoinnista sen verran, että minä kommentoin harvoin, mutta kun niin teen niin jään seuraamaan saanko vastausta. Voin kertoa, että olet pitkiin aikoihin ainoa, joka on vastannut, edes pienesti. Kommentoin viimeksi postaukseen sinusta ja miehestäsi mätsäävissä talvitakeissa (jännä miten tämmöisen muistaa vaan ei mitään tärkeitä asioita senkään edestä 😅). Vastasit kommenttiin ja se lämmitti mieltäni kovasti. Vaikkei vastaamaan kerkisikään, on mukava tietää, että kommenttisi on kuitenkin luettu. ☺

  Oikein ihanaa ja aurinkoista kevättä ja kesää koko teidän pienelle perheelle! ❤ Jatka samaan malliin, täällä odotellaan kovasti uusia postauksia! Älä anna itseensä tyytymättömien pilata omaa loistoasi!

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:14

   Kiitoksia ja samoin sinne! ❤ Ehkä tästä ainakin opin sen, että se vastaaminen vaan on todella tärkeää ja yritän tsempata :)

 • Reply Jasmin Monday, May 9, 2016 at 17:22

  Mun mielestä sun blogi on sisällölisesti suomen parhain, ja arvostan sua suuresti ihmisenä sen kautta mitä blogistasi välittyy!😊

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:13

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Sini_H Monday, May 9, 2016 at 17:24

  Vahvat ihmiset herättää vahvoja mielipiteitä. Eipä niiden mielipiteiden esille tuominen pitäisi mennä niin, että tarkoituksena on aiheuttaa toiselle mielipahaa ja arvostella toisen omaa itseään.
  En lähde väittämään, ettei jotkut sinun ja monien muidenkin seuraamieni blogien kirjoitukset olisi joskus edes vähän ärsyttänyt, mutta hei, life happens. Kaikesta ei voi aina tykätä eikä kaikkien kanssa voi olla samaa mieltä, mutta suunnattomasti ärsyttää joidenkin ihmisten tapa lähteä kertomaan miten väärässä olet. Asioista saa olla erimieltä ja niistä saa keskustella, mutta miksi pitää heti huutaa suureen ääneen että toinen on huono ja väärässä. Itse olen pitänyt blogissasi juurikin siitä, että se toisinaan herättää vähän ajatuksia, vaikka ne sitten olisikin eriäviä omiesi kanssa.
  Me ollaan ihmisiä ja me ollaan erilaisia erilaisten mielipiteiden ja ulkomuotojen kera. Niin sen pitääkin olla.

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:13

   No niinpä. Hei mä itse usein ärsytän itseäni :D Mut sitähän se on, ihmiset ja päivätkin ovat erilaisia. Vähän kaipaisi sellaista “let loose” -asennetta ihmisille :D Ei aina tarvii ahdistella pilkkuja ja takertua kaikkeen mistä voi löytää jotain huonoa :/

 • Reply Kiki Monday, May 9, 2016 at 18:01

  Moi! En muista oonko koskaan kommentoinut, luullakseni en, muutamaan kilpailuun oon varmaan osallistunut. Mutta olen lukenut blogia ihan alusta asti, tai melkein alusta. Silloin kun blogeja alkoi tulla, ja etsin niistä itselleni luettavaa niin aika alkumetreillä Mungoon törmäsin. Se, etten kommentoi, johtuu yksinkertaisesti siitä, että en mä osaa sanoa koskaan mitään :D. Me ollaan ihan täysin erilaisia, eri ikäisiä (mä olen hiiiirveän vanha :) ) ja ns. aivan eri maailmoista. Se ei kuitenkaan poista sitä, että musta on kiva lukea sun tekstejä, matkakertomuksia, keikkajuttuja (Mötley Crüe <3 ) ja katella hyvin otettuja kuvia. On aina ollut. Ja luulen, että meitä hiljaisia vakkarilukijoita jotka kuitenkin tykätään siitä mitä nähdään ja luetaan on paljon. Tsemppiä ja aurinkoa kevääseen :)!

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:12

   Kiitoksia ja samoin sinne! Kiva, ku kommentoit, vaikkei se sinulle arkipäiväistä olekaan :) ❤

 • Reply Kia Monday, May 9, 2016 at 18:17

  Harmi, että koet välillä tämmösiä fiiliksiä, mutta niinhän se on, välillä on paskoja päiviä ja välillä hyviä :( Toivottavasti into blogin kirjoittamiseen tulee taas, sillä täällä on myös lukijoita, joiden mielestä juttusi ovat parhaita ja näytät hyvältä olisi sinulla sitten, mitä tahansa päällä! ❤️

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:11

   Kiitoksia! ❤

 • Reply nemilian Monday, May 9, 2016 at 18:19

  Mä en kyllä käsitä miten ihmiset jaksaa olla netissä arvostelemassa muita ja muiden tekemisiä ja sanomisia ihan jatkuvasti. En yleensä lue blogien kommentteja tai mitään muitakaan keskustelupalstoja juuri tästä syystä. Blogien ja bloggaajien haukkuminen on minusta kaikista älyttömintä: jokaisella on oikeus lain asettamissa rajoissa pitää blogia, älkää lukeko jos kerran niin ärsyttää :D Ei mulla muuta kuin että tsemppiä ja teet just niinkuin itsestä hyvältä tuntuu! You go girl!! :)

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:11

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Minski Monday, May 9, 2016 at 18:46

  Hei vitsi ku luin näitä kommentteja ja tuli mieleen…. et kun saatiin ehdottaa jotain asua niin moni sanoo (ja oon samaa mieltä) että näyttäisit hyvältä vaikka jätesäkki päällä! :D siis ihan oikeesti! Ymmärrän kyllä että siinä ei minnekkään julkisille paikoille menis mut mietippä tätä: jätesäkki missä on tietenki pään ja käsien reiät, sit joku kiva vyö siihen vähän antamaa muotoja ja vaikka nudet louboutinit ja nude chanel ja kiharal hiukset ! Ahihihihi osaan nii kuvitella tän! :D tai voishan siitä taiteilla jonku superkivan olkaimettoman pikkumustan, ei jumpe, niin osaan kuvitella ja näyttäisit kyl hyvältä! :D mitä mä taas selitän….oon töissä tylsistyneenä, suo anteeksi. Mut joo mä oon saanu sun pukeutumisesta nii paljon inspistä et välil ku puen jonku asun päälle ni tulee mielee et “haha tää on tää mungo asu :D”…

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:10

   Hahaha, mähä järjestin aikanaan tästä vuonna tyyliin 2009 bloggaajamiitissä skaban, että itselleen piti tehdä jätesäkkiasu :D Se oli hauskaa :)

 • Reply mona Monday, May 9, 2016 at 19:39

  Heippa!
  Älyttömän jees, että avasit sanaisen arkkusi, kun susta siltä alkoi tuntumaan!
  Enempää menemättä tohon nettikiusaamisen sinänsä, olen kanssa pitkään pohtinut juurikin sitä, että miksei vaan saa olla eri mieltä? Kerroit, että sua leimataan milloin siksi ja milloin täksi, ja tämä varmasti koska tää herjan heittäjä on sun kanssa erimieltä siitä mikä on okei, hyvin, hienoa tai väärin. MUT SEN SIJAAN et tarvitsis pahoittaa toisen mieltä, tai kavereiden kesken esim ihan riitaantua, koska erimielisyys koetaan jotenkin niin negatiiviseksi, että koetaan helposti että ollaan jossain konfliktissa vain koska ei olla samaa mieltä?
  Mä niin toivoisin, että jengi alkais hyväksyyn omat ja muiden mielipiteet sellaisina, ilman että ne loukkaa muista tai itseä, vaikka olemassa ovatkin, ja siitä huolimatta kunnioittaisivat sitä toisen mielipidettä, vaikkei yksiin omansa kanssa menekään.

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:05

   NO NIMENOMAAN. Tässä ollaan nyt ytimessä :)
   Kiitoksia! ❤

 • Reply Lotta Monday, May 9, 2016 at 20:15

  Ottamatta kantaa nyt tämän postauksen asioihin – sori – niin haluaisin kysyä, minne maisteriohjelmaan päädyit siis hakemaan? Tai siis MIHIN ohjelmaan? :)

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:04

   Hain International Business and Sales Management -linjalle :)

 • Reply Alice Monday, May 9, 2016 at 20:40

  Oon lukenut sun blogia aussiajoista asti (apua kun aika rientää…). En tosiaankaan jaksaisi lukea blogia, missä ei näy bloggaajan persoona yhtään. Mun mielestä olet rohkea, kaunis ja fiksu nainen. Kai ihmiset on vaan kateellisia siitä että olet kaunis, menestynyt ja elät sen tyylistä elämää mitä monet varmaan haluaisi elää (matkustelet paljon etc.). Ja uskallat sanoa ne mielipiteesi. :D En minäkään ole sun kanssa kaikesta samaa mieltä (tietenkään), mutta jos en nyt vaikka jostain asusta tykkää niin ei silti tule mieleen tulla kommenttiboksiin haukkumaan sitä. Toivon että jatkat blogimaailmassa vielä pitkään!

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:04

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Nuppu Monday, May 9, 2016 at 21:20

  Moikka Anna! Kurjaa, että joudut käsittelemään näitä huonoja fiiliksiä. Olen useasti miettinyt, että en voisi tehdä samaa duunia näiden puolien takia. Peukut siitä, että jaksat silti tehdä tätä mahtavaa blogia! Itse lopetin kommentoinnin pari vuotta sitten mainitsemistasi syistä, et vastaa kommentteihin. Kuvittelin, että koska kommentteja tuli niin paljon, et kerennyt/lukenut/pidit tois sijaisena niiden vastaamiseen. Nyt kun tiedän toisin, ajon tulevaisuudessa jättää sulle niitä kivoja kommentteja :) kivaa kesää!

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:01

   Kiitoksia! ❤
   Juu, vastaaminen välillä jää juurikin kiireiden ja muiden takia, mutta kyllä aina ne luen :)

 • Reply Katri Monday, May 9, 2016 at 21:24

  Sä oot just hyvä tollasena ku oot. Mä ainaki tykkään susta ja sun blogista just tälläsena ku ne on ja oon aina tykänny. Kaiken menestyksen ja kaikki ne hyvät asiat elämässäs oot saanu ja saavuttanu olemalla just sellanen ku sä oot, ja sekös joitain ärsyttää. Mutta kaiken sen sä oot ansainnu <3

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:00

   Kiitoksia! ❤

 • Reply H Monday, May 9, 2016 at 21:27

  Minä pidän blogistasi pääasiassa kirjoitustesi takia, asukuvat on kivaa plussaa :D no ei, kokonaisuus on tosi hyvä! nämä tällaiset kirjoitukset ei tietenkään ole sitä mukavinta luettavaa, mutta on hyvä, että kirjoitat näistäkin fiiliksistä! Itsekään en aina ole täysin samaa mieltä asioista kanssasi, enkä välttämättä tykkää ihan jokaisesta asusta, mutta “asiat riitelee, ei ihmiset” :) eikä tulis mieleenkään tulla dissamaan sun sanomisia/tekemisiä/olemisia vaan siks, että oon itse erilainen. Huonoa käytöstä sellainen. Ja itselläni kommentointia estää usein se, että en voinut uskoa, että sinua voisi kiinnostaa tällaisen rivilukijan sanomiset. Mutta kiva kuulla ensinnäkin, että luet kaikki kommentit, ja toisekseen, että ne parhaimmillaan tuottavat iloa :) jatka siis samaa hyvää rataa, minä jatkan lukemista ja muistan tästä edes kommentoida useammin :) tsemppiä näihin kurjafiilispäiviin, hakuna matata ja may the force be with You! ❤️

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:00

   Kiitoksia! ❤
   Ja ihan vähän myös :D:D:D:D

 • Reply Susanna Monday, May 9, 2016 at 22:07

  Olet ihanan aito ja juuri siksi blogisi on lemppareitani! Hyvä Anna ja kivaa kesää! :) ❤️

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:57

   Kiitoksia ja samoin! ❤

 • Reply sHaidi Monday, May 9, 2016 at 22:17

  Kyllä me lukijat susta tykätään just tollaisena, sillä muuten eihän me jaksettais lukea vuodesta toiseen sun juttuja. Ihana huomata, et ihmisiä on niin erilaisia. Minä taas en osaa yhtään olla hiukset auki ja silti olen kaunis! Tsemppiä!

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:57

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Emma Monday, May 9, 2016 at 22:18

  Sä olet ihana just tuollaisena. Mä en käsitä niitä ihmisiä joilla on ongelma sen kanssa, miten tyytyväinen itseesi olet — miten se on keneltäkään muulta pois? Mun mielestä kaikkien pitäis ottaa susta mallia tossa asiassa, olla tyytyväisempiä itseensä ja oppia rakastamaan itseään. Ja juurikin tuo ihmisillä pitäisi ymmärtää, että ei bloggaajille voi sanoa ihan mitä tahansa, vain koska kirjoitatte julkista blogia. Jokaista ominaisuutta ja asiaa ei tarvitse arvostella ja ruotia. Kaikki tuntuu tietävän, että on hyvien käytöstapojen vastaista ja normien rikkomista mennä sanomaan vieraalle tyypille kadulla, miten kamala hän on tai miten hän olisi parempi jos vain tekisi tän ja tän ja ton erilailla — kukaan ei tee niin, niin ei VOI tehdä. Miksi ne tavat unohtuu blogien kommenttiboksissa? Kivat sanat ei maksa mitään ja vaikeneminen on ilmaista myös.

  Kiitos kun jaksat kirjoittaa tätä blogia. Mulle tää on sellainen paikka, jossa on lähestulkoon aina jotain mielenkiintoista sisältöä, jonne on ihana palata selailemaan vanhojakin tekstejä ja katsomaan kauniita kuvia, ja oikeasti “viihtymään”. :)

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:57

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Savon Monday, May 9, 2016 at 22:19

  Jotenkin jännä lukea tällaisia juttuja, kun itselle ei tule ikinä mieleenkään kirjoitella ilkeyksiä bloggaajille. Mutta minä olenkin terveellä itsetunnolla varustettu ja itseeni ja elämääni tyytyväinen. Varmaan ilkeilyt ja vaatimukset/parannusehdotukset kumpuavat pitkälti tyytymättömyydestä omaan itseen? Ja toisaalta, monet blogin lukijat ovat varmaan vaan ajattelemattomia ja tosi nuoria…

  Tsemppiä sulle, seuraan eniten sun blogia ja kaikki jutut ovat olleet mielenkiintoisia! Viikonloppuisin on kiva brunssin jälkeen lueskella kaikessa rauhassa postauksiasi. Kauniit postaukset inspiroivat ja mielipidepostaukset herättävät ajattelemaan. Jatka samaan malliin eli olemalla oma itsesi (mitäpä muuta sitä voi olla??). :)

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:56

   Pakkohan niiden on. Eihän niihin muuten mitään syytä voi olla :D Ja usein tuntuu, että ne huonoiten käyttäyvät ovat jo kolmekymppisiä naisihmisiä, eivätkä tosi nuoria. Ei se kohteliaisuus edes iän mukana tule.
   Kiitoksia! ❤

 • Reply Aliisa Monday, May 9, 2016 at 22:24

  Muistan vieläkin kun eksyin sun blogiin ekaa kertaa. Eka postaus jonka luin oli joku värikäs asupostaus sieltä aussien kotikadulta. Ihastuin sun blogiin kertaheitolla ja luin kaikki postaukset läpi tyyliin parissa päivässä. Mua harmitti ihan älyttömästi että olit sulkenut vanhan blogisi ja toivoin aina, että avaisit sen taas. Vanhoja postauksia selaillessani tulee mieleen muistoja omasta elämästäni, niistä hetkistä ja elämäntilanteista kun on sun blogia lukenut. Se on jotenkin hauskaa ja ihanaa.
  Muistan myös kun kommentoin ekaa kertaa. Tai en oikeastaan sitä kommentointia itseään, mutta muistan että mua jännitti ihan hirveästi ja tulin sen jälkeen about parin tunnin välein tarkistamaan, joko olet jo julkaissut kommenttini ja vastannut. Vieläkin aina kun kommentoin, käyn tarkistamassa monta kertaa että oletko vastannut. Ihan vaan yksinkertainen kiitoskin vastauksena saa mulle tosi hyvän mielen.
  Iso kiitos blogistasi, joka on jo 5 vuotta ollut ykköslempparini.

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:55

   Kiitoksia! ❤
   Ja pahoittelut, että laiminlyön vastaamista niin usein. Toivottavasti tiedätte, että aina kuitenkin ne luen ja vähintäänkin ajattelen, että kiitos :)

 • Reply Maria Monday, May 9, 2016 at 22:26

  Heip, olen lukenut blogiasi lähes alusta asti, mutta kommentoinut ehkä muutamia kertoja. Syy siihen, miksi edelleen blogiasi seuraan mielenkiinnolla on persoonasi ja kirjoittajantaitosi. Mulle on ihan sama mistä kirjoitat, tekstejäsi on aina mukava lukea ja jos kuvia postauksessa on, ne on vaan plussaa. Persoonasi on valloittava ja osaat tuoda sen ja kaikki tunteittesi kirjot hienosti tekstissäsi esiin :) Eli oikeasti se syy siihen, miksi sun blogia luen, on se että aidosti tykkään blogistasi sellaisena kuin se on :)

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:48

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Lotta Monday, May 9, 2016 at 22:44

  Löysin netin syövereistä tän!! :D Ihana toi “vuonna 2019..”

  Ois superjees nähdä jotain sun vanhoja videoita – siis oikeasti vanhoja. Joskaan ei varmaan oo toteutumassa.

  :) http://ylioppilaslehti.fi/2009/12/ulos-kaapista/

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:48

   Voi apuuuaaa, toi on jo 7 vuotta vanha! Auts :D

 • Reply C Monday, May 9, 2016 at 22:58

  Ihmiset ei vaan voi olla onnellisia toisten menestyksestä, jos eivät ole tyytyväisiä itseensä. Kaikki tosiaan lähtee
  siitä, miten suhtautuu itseensä. Mun mielestä kaikkien pitäs selvittää, miten tehdä itsensä onnellisiks, sen jälkeen on mahdollista tehdä toisia onnellisiksi ja iloita muiden onnesta. Ei kukaan itsensä kanssa sinut oleva ihminen kiusaisi tuntematonta bloggaajaa.
  Oot upea ja rohkea kirjottaja. Ei oo aina helppoa olla rohkea ja kulkee omaa tietään omana itsenään mut se on sit kuitenkin se ainoo oikee tie. <3

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:47

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Annina Tuesday, May 10, 2016 at 00:00

  Moikka, mullekin iski huono omatunto, koska olen lukenut sun blogia keväästä 2009 asti (melkeinpä jokaikisen postauksen koko ajalta), mutta en muista koskaan kommentoineeni sulle mitään… Sun blogin seuraaminen on muodostunut niin kiinteäksi rutiiniksi, että poikaystäväkin tietää sut “sinä Annana”. Kuten: “Pitäiskö meidän lähteä käymään Santorinilla? Se Anna on siellä nyt, ja siellä näyttää olevan ihanan näköistä”. Ja sitten viikkoa myöhemmin: “Eikun ei sittenkään, se Anna sanoi, että se olikin vähän tylsä mesta” :D Kiitos muuten siitä, että kerroit noin suoraan mielipiteesi siitä paikasta! Pelastit meidätkin hukkareissulta.

  Syynä kommentoimattomuuteen on ihan vaan oma laiskuus, sekä se, että mulla ei ole ollut mitään fiksua sanottavaa. Mutta ymmärrän ehdottomasti, että sulle sitten kertyy vaan kaikki negatiiviset kommentit, kun kukaan ei kommentoi sillon kun tykkää. Ja koska mä olen niin kauan jo saanut iloa elämääni sun blogin kautta, niin totta kai minäkin voisin sen verran nähdä vaivaa, että laittaa jonkun pienen positiivisen kommentin!

  Ja en ymmärrä yhtään miten on muka “alentavaa”, että et vastaa kaikkiin kommentteihin (kuten joku tuolla ylhäällä kommentoi). En olisi edes olettanutkaan että sä ehdit kaikkiin kommentteihin vastata. Olin suoraan sanottuna yllättynyt, kun joskus olen kommenttiosiota lukenut ja nähnyt sun vastauksen joka ikisessä kommentissa. Mä itse näen, että kommenttiosio on vähän niinkuin joku Metro-lehden mielipidekirjoitusosio, jossa lukijat voi itse ilmaista omia ajatuksiaan ja jutella keskenään. Jos jollakulla on oikeasti tärkeää asiaa sinulle, niin luulisi, että ymmärtävät pistää vaikka sähköpostia.

  Muuten, tuli mieleen että auttaisiko se, jos sun kirjoituksille voisi antaa “sydämiä”. Sitä klikkaamalla voitaisi me hiljaiset tykkääjät helposti ilmaista, että ollaan luettu teksti ja tykätty siitä, mutta ei ole mitään sen tähdellisempään kommentoitavaa aiheeseen. Toki se on tylsempi, kuin kommentit, mutta ainakin tasapainottaisi tuota negatiivisten ja positiivisten mielenilmauksien määrää.

 • Reply juliaeeve Tuesday, May 10, 2016 at 00:17

  Sanon vaan että damn kuinka hyvä kirjoitus!

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:46

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Kristina Tuesday, May 10, 2016 at 00:35

  Hiusasiassa ymmärrän niin tunteen! Mulla itsellä on otsatukka, ja on ollut varmaan yli 10 vuotta jo, vaikka ne on mennyt muodista ja palannut sinä aikana ehkä sata kertaa, ja oon sen saman sata kertaa kuullut, että mun ois helpompi jos kasvattaisin sen pois ja miksen pidä sitä ylhäällä kun se näyttää kivalta niinkin jne. Mulla vaan tulee todella epäitsevarma ja tosi itsetietonen olo otsatukka ylhäällä, enkä tykkää siitä miltä se näyttää niin, ja koti, sali ja lähikauppa on aikalailla ne ainoot paikat, joissa sitä voin pitää ylhäällä. En vaan tajua, että jos oon päättänyt, että pidän otsiksen, vaikka se välillä ärsyttääkin, miksi se on muiden asia sanoa, että oikeestaan mun ei kannattaisi. Eli ihan täysin ymmärrän, että sulle hiusten auki pitäminen on se sun juttu, ja on ärsyttävää etenkin kun tuntemattomat vähän väliä vaatii, että laita ne nyt joskus kiinni. Ja kun valmiiksi ärsyttää, niin tommonen pikkujuttu on helposti se, mistä tulee se viimenen niitti ja kaikki vaan purkautuu.

  Harmittaa kyllä kun lukee näitä sun tämän tyyppisiä tekstejä, että miten vähän loppujen lopuksi tulee kommentoitua, koska oikeesti kyllä nautin sun blogista, ja tää on yksi ainoita blogeja, joita nykysin luen. Tykkään siitä, että panostat tekstiin ja vaikka kuvatkin on tosi hyvälaatusia, niin et vaan länttää kahtakymmentä kuvaa ja kahta lausetta postaukseen. Paljon tekstiä kuvien seassa on aina ollut sellanen bloggaustyyli, josta oon ite pitänyt ja siksi sun blogiin palaankin vaikka välillä onkin taukoja lukemisesta oman elämän takia. Musta on vaan hullua, että ihmiset jaksaa vaan valittaa, ja välillä oma kommentoiminen jää siksi, että luen kommenttiboksista muutaman typerän kommentin siitä miten kaikki oli taas paskaa ja rupee keittämään niin, että on vaan parempi jättää kommentoimatta. Ja siis rakentavaa palautettahan aina saa antaa, enkä oo kokenut, että sulla on vaikeuksia ottaa oikeeta sellasta vastaan, mutta se pistää vihaksi, kun anonyymisti sanotaan jotain todella törkeetä toisesta ja se onkin ollut muka rakentavaa palautetta. Ei. Tuntuu myös yleisesti, että monien on todella vaikeeta puristaa edes yhtä kohteliaisuutta tai muuten mukavasti ilmastua asiaa itsestä, mikä on tosi harmi. Ja sitten sitä omaa pahaa oloa mennään purkamaan muihin, etenkin tuntemattomiin, mikä on harmi, mutta ei ollenkaan ok. Täytyy kyllä nostaa hattua sille, että jatkat vielä kaiken sen kuran jälkeen, mitä joudut kestämään, vaikka kenenkään ei pitäs joutua omassa työssään!

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:46

   Mä en kanssa ikinä ymmärrä, miksi pitää ohjailla toisen ulkonäköä? :D
   Kiitoksia! ❤

 • Reply Heidi Tuesday, May 10, 2016 at 04:54

  Hei,

  Olen enemmän tai vähemmän ahkera lukija, en niinkään ahkera kommentoija, vaikka välillä on ollutkin niin hyviä kirjotuksia, että on tehnyt mieli kiittää ja kumartaa oikein kunnolla. Yksi syy, miksi erityisesti tykkään lukea blogiasi, on kaikki se iloisuus, jota tuot esille elämästäsi ja kyllä ainakin itselle välittyy sellainen kuva, että sinä bloggarina siellä taustalla olet hyvin tyytyväinen elämääsi. Ja kuuluukin olla, olet tehnyt mielestäni mahtavan “uran” blogillasi, joka ei varmasti ole ollut helppoa, mutta taatusti palkitsevaa, voisin kuvitella.
  Negatiivista valitettavasti on niin helppo ihmisten viljellä, olkoon sitten kateudesta tai tietämättömyydestä, tai kenellä mistäkin syystä, mut sit taas se positiivinen jää helposti sanomatta tai unohtuu. Bloggarina sitä varmasti on vielä niin paljon helpommin ihmisten kommenttien armoilla, kun on niin paljon helpompaa sanoa niitä asioita suoraan netissä, kuin kasvotusten.
  Ehkä myös yksi syy, miksi itse en bloggarin urasta haaveile on juurikin tuo lukijoiden kommentointi, se vaatii paksun nahan ja itse en koe olevani niin vahva persoona, että jaksaisin sellasta tuntemattomien jatkuvaa kommentoimista. Joten keep your head up high, usein annatkin oikeutetusti täyden laidallisen takaisin kaikille niille ilkeille, negatiivisille kommenteille.
  Toivon, että jaksat jatkossakin pitää yllä aina yhtä ihanaa ja positiivista asennettasi ja jaksat kirjoittaa ihania matkajuttuja ja esitellä asuja ja leipomuksia ja koiria ja kaikkea taivaan ja maan väliltä, ja teet sen meille, jotka todella arvostamme kirjoituksiasi ja aina innolla odotamme seuraavaa postausta.
  Olet hyvä juuri tuollaisena, älä muutu. Kiitos kirjoituksistasi, jotka tuovat iloa muidenkin elämään ja toivon, että jätät ne negatiiviset kommentit omaan arvoonsa.

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:45

   Kiitoksia tosi paljon kommentistasi, ihanaa, että teitä on niin paljon siellä hiljaisina sivussa seuraamassa! ❤

 • Reply EvaDo Tuesday, May 10, 2016 at 06:33

  Tämä ei tähän aihepiiriin kuulu mutta näyttää siltä kuin mainostaisit mekkoa: http://www.romwe.com/White-Green-Sleeveless-Feather-Print-Dress-p-124152-cat-664.html

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:44

   Tämä kyseinen kauppahan rypee koko ajan syytöksissä vääränlaisista menettelykeinoista. Tuokin kuva on tuolla täysin luvatta heillä. En jaksa edes tapella, kun ei ne kuitenkaan tee mitään. Olen jo kerran vaatinut kuvieni poistoa, ei mitään reaktiota. En jaksa oikeuteen tuollaisesta lähteä :(

 • Reply Oona Tuesday, May 10, 2016 at 07:56

  Hei!

  Olen blogiasi lueskellut ihan alku ajoilta lähtien ja nyt rohkenin kommentoimaan! :D Mutta en vaan voi käsittää, mitä tyydytystä ihmiset saavat kun tulevat oksentamaaan tänne kommenttiboksiin ilkeyksiä. Voin kuvitella kuinka huono heillä on itsellä todellisuudessa olla ja missä negatiivisuuden oravanpyörässä elävät. Olet valloittava bloggaaja ja ihmiset saisisvat olla kiitollisia että joku näkee näin paljon vaivaa blogin ja lukioiden eteen. Kiitos näistä viihdyttävistä vuosista ja ihanaa kevättä sulle Anna! :)

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:43

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Enoora Tuesday, May 10, 2016 at 08:57

  Moi Anna! Todella hyvä kirjoitus. Olet niin oikeassa tuossa, että yhden ihmisen tyytyväisyys elämään ja itseensä aiheuttaa valtavasti kateutta. Itse olen menettänyt “ystäviä” jotka eivät kestäneet sitä että olen niin positiivinen koko ajan ja elämäni n liian täydellistä. No ei muuten ole! Pointtina se että minä en niitä vaikeuksiani koko ajan pajata ja naputa ja valita, vaan puhun niistä vain muutamille ihmisille. Ja mä en jää polkemaan niiden ongelmien kanssa samaa matkaa vaan mä teen niille jotakin. Sen kun moni tajuais niin kaikilla olis kivempaa.
  Oon niin hemmetin surullinen että sä sitten upeana ja ihanan bloggaajana joudut kokemaan sen muiden paskan olon.

  Mutta mä tiedän että sä et niistä paskiaisista lannistu! Oot upea just tuollaisena! :) <3 Ihanaa kesän alkua :)

  -yksi pitkäaikainen kuopiolainen lukijasi

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 10:42

   Kiitoksia kommentistasi :) Niinhän se nykyään tuntuu olevan, että suruja on monet valmiita jakamaan, mutta oikeasti toisen puolesta iloitseminen on liian vaikeeta. Silloin todellakin täytyy tarkistaa omia ihmissuhteita :(

 • Reply Kristiina Tuesday, May 10, 2016 at 10:50

  Hei Anna!

  Olen eräs ajattelematon, suorastaan typerä lukija, joka viime syksynä kirjoitti erääseen sisustuspostaukseesi kommentin, joka sisälsi onnittelut raskaudestasi ja muistelua ensimmäisestä sinun blogistasi lukemastani postauksesta. Haluan painottaa, että tarkoitin pelkkää hyvää ja käsitin väärin jotain tekstistäsi, minkä vuoksi luulin sinun vihjaavan, että olet raskaana. Olet monta vuotta ollut yksi suosikkibloggaajistani ja tuntunut minulle kuin ihanalta isosiskolta, jota ihailen ja jolta opin asioita elämästä. Siksi innostuin niin valtavasti olettamistani vauvauutisista ja kirjoitin sen kommentin.
  Kun myöhemmin tajusin, ettet olekaan raskaana, ja kun myöhemmin vielä kirjoitit tuohtuneena raskausutelijoista, tunsin itseni vihoviimeiseksi hölmöksi ja häpesin kommenttiani valtavasti. Haluan vilpittömästi pyytää anteeksi tuota kommenttia ja mahdollista mielipahaa, jota se on sinulle aiheuttanut. Se asia on jäänyt vaivaamaan minua, ja vaikka olen lukenut blogiasi sen jälkeenkin, olen arkaillut kommentointia, sillä olen pelännyt joutuneeni mustalle listallesi trollina, provona tai haterina.
  Pidän inspiroivista asukuvistasi ja erityisesti hauskoista teksteistäsi, mutta kaikkein tärkein blogistasi saamani asia on itsevarmuus. Olet minulle esimerkki vahvasta, upeasta naisesta, joka on rohkeasti juuri sitä, mitä haluaa olla, ja tekee juuri sitä, mitä haluaa tehdä. Itsetuntoni on aiemmin nuoruuden myrskyissä ollut melko huono, mutta vähitellen olen alkanut yhä enemmän ja enemmän hyväksyä itseni ja rakastaa itseäni. Nykyään näen peiliin katsoessani kauniin nuoren naisen ja ihastuttavan, rakastettavan ihmisen, joka on täydellinen juuri sellaisena kuin on. Itsevarmuuteni on kasvanut huimasti, ja tunnen, että nyt olen oikealla tiellä kasvamassa sinun ja muiden upeiden naisten kaltaiseksi itseensä uskovaksi aikuiseksi, joka tulee takuuvarmasti pärjäämään elämässään, tapahtui mitä hyvänsä. Sinulla ja blogillasi on ollut suuri rooli tässä, sillä blogisi lukeminen on ollut osa elämääni teini-iästä lähtien, joten valtavan suuri kiitos kaikesta, mitä olen sinulta blogisi kautta saanut!
  Toivon, että annat anteeksi aiemman typerän kommenttini ja uskot, että en tarkoittanut sillä mitään pahaa. Ennen tuota kommenttia kommentoin hyvin harvoin, koska ajattelin, että muutaman sanan “kauniita kuvia” tai “kiva asu” -kommentit ovat turhia ja aiheuttavat sinulle vain lisää työtä, ja mietin myös, että mahdatko edes lukea kommentteja, kun niihin harvoin vastaat. Ymmärrän täysin, ettet ehdi vastata kommentteihin, ja uskon sinua, kun sanot kuitenkin lukevasi jokaisen kommentin. Jos nyt olen päässyt pois mustalta listalta, jolle tuon edellisen kommentin takia mahdollisesti jouduin, ja jos sinua ei haittaa, että postauksiisi kirjoitetaan lyhyitä “turhia” kommentteja, täällä sinulla on yksi lukija, joka mielellään lukee postauksesi ja toisinaan toivottavasti piristää päivääsi muutamalla mukavalla sanalla kommenttikentässä:)
  Ihanaa alkavaa kesää sinulle, kaunis ja upea Anna!

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 11:41

   Heippa!

   Ensinnäkin, ei sinne mustalle listalle ihan heittämällä kukaan joudu :) Korkeintaan nostan sitten listalle, missä kommentit eivät mene läpi ilman hyväksyntääni :)
   Toiseksi, saat anteeksi. Kyllä minäkin ymmärrän, että ihmisten raskausutelut ja onnittelut johtuvat usein juurikin hyväntahtoisista jutuista siellä taustalla. Valitettavasti usein niillä halutaan luoda painetta tai epäsuorasti viitata lihoomiseen :D Se on vähän kaksiteräinen miekka koko juttu. Esim. jos olisin raskaana alkuvaiheessa, en haluaisi asiaa jakaa blogissani. Silloin se, että joku “arvaa” sen, veisi minulta oikeuden pitää sitä itselläni ns. turvallisille vesille asti. Jos taas vaikkapa haluaisin lapsen, mutta nyt olisi väärä aika, voisi tuo olla tosi pahasti suolaa haavoille. Tai voisi olla, että olisimme yrittäneet jo hetken vauvaa, mutta se ei olisi meille mahdollista. Ymmärrät varmaan, että hyväntahtoisenakin se asia voi olla raskas käsitellä moninaisista syistä.

   Ymmärrän myös sen, että siellä on oikeasti satoja vilpittömästi puolestani onnellisia ihmisiä. Jo näistä kommenteista se tulee ilmi. Ja mä lupaan, ihan ehdottomasti lupaan, että sitten joskus jos olen raskaana ja vielä bloggaan, niin mä kerron siitä sitten kyllä. Heti siinä vaiheessa kun ollaan “turvallisilla” vesillä ja kaikki läheisemme ovat kuulleet uutiset meiltä kasvotusten. Minusta on ihanaa sitten joskus iloita asiaa kanssanne, mutta sen ajoittaminen on minun oikeuteni. Lupaan myös, että en tule sitä ikinä vihjaamaan, vaan se tulee kyllä full-on uutisena jos on joskus tullakseen :D

   Ei ole sellaisia asioita kuin “turhia” kommentteja, jos ne eivät ole jotain “ruma nenä” juttuja :D Eli anna tulla vaan täältä valkoiselta listalta! ;) ❤

   • Reply Kristiina Tuesday, May 10, 2016 at 15:31

    Kiitos vastauksestasi, olipa mukava lukea se! Ja voi kauhistus, en tullut edes ajatelleeksi, että saattaisit pitää tuota raskausonnittelua vihjauksena lihomisesta! Pahoittelut myös siitä. Kylläpä voikin ihminen mokata perusteellisesti, vaikka kuinka tarkoittaisi hyvää:D Voit uskoa, että otan tästä opikseni ja pidän vastedes suuni supussa toisten raskausasioista:)

    • Reply Anna Wednesday, May 11, 2016 at 09:44

     :)

 • Reply Rimpula Tuesday, May 10, 2016 at 11:47

  Moi Anna, täälläkin yksi hiljainen lukija! Olen sua seurannut ainakin sen kuusi vuotta ja nykyään mungolife on ainoa blogi mitä enää aktiivisesti luen! Oon aina ajatellu, että kommentointi ois turhaa, että mitä semmosella “ihana postaus”-kommentilla on väliä! Mutta eihän se tosiaan niinkään välttämättä ole. Ilmaiseksi kun luen sun mieltä piristäviä päivityksiä, niin eihän se ole minulta iso asia antaa pieni palkkio takasin! Ainakin edes silloin tällöin! Ihanaa kevättä teille, oon tullut sun puolesta iloiseksi, kun sulla näyttää elämä rullaavan just niinku pitääkin :)

  • Reply Anna Tuesday, May 10, 2016 at 12:10

   Juurikin näin :) Kiitoksia! ❤

 • Reply Marre Tuesday, May 10, 2016 at 13:12

  Moikka!
  Jatkan tätä samaa linjaa kuin moni muukin kommentoija – olen ollut lukijasi tosi pitkään, mutta jotenkin se kommentoiminen on jäänyt. Jotain olen joskus kirjoitellut (en kyllä muista mitä :D) ja monesti vannonut, että jatkossa kommentoin sitten enemmän. Mutta en ole kai tajunnut sitä, että munkin kommenttini voisi olla jotenkin tärkeä, kun saat kommentteja niin paljon muutenkin :)
  Olet oikeastaan ainoa suomalainen bloggaaja, jonka blogia jaksan edelleen säännöllisesti lukea. Olen aivan höpsönä koira- ja matkapostauksiin, asukuvista pidän myös hurjasti. Käyn melkein päivittäin tsekkaamassa olisiko sulta tullut uusi postaus :)
  Ihmisten ilkeys on kyllä käsittämätöntä ja se jaksaa aina hämmästyttää, siitä ei pääse mihinkään. Harmittaa hurjasti että bloggaajat joutuu kestämään kaikkea paskaa :(
  Ei mulla nyt tainnut oikein olla mitään erityisen jännää kommentoitavaa :D Halusin vaan tuoda esille, että täälläkin on yksi pitkäaikainen lukija joka tykkää blogistasi valtavasti!
  Ihanaa ja aurinkoista päivää sinne <3

  • Reply Anna Wednesday, May 11, 2016 at 09:40

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Jasmin Tuesday, May 10, 2016 at 13:19

  Moikka Anna!

  Lueskelen blogiasi melko epäsäännöllisesti, mutta pidän kovasti sen sisällöstä. Kirjoituksiasi on mukavaa lukea ja asusi ovat insiroivia, niin kuin sinä ihmisenäkin sen perusteella, millainen kuva sinusta välittyy näin ruudun äärellä. Tähän kirjoitukseesi halusin vain kommentoida sen verran, että olet täysin oikeassa. En toki osaa samaistua blogimaailmaan, mutta tuo ilmiö ”niin tai näin niin aina väärinpäin” on kyllä harmillisen tuttua. Sen sijaan, että keskittyisimme miellyttämään toisia (ja tällöinkin olisi aina joku väittämässä vastaan) pitäisi tosissaan keskittyä itseensä ja siihen, että on onnellinen sellaisena kuin on. Mielipiteitä on monia, ja se suokaamme meille jokaiselle :)

  Harmi, että tuo negatiivisuus vaikuttaa sinuun tällä tavalla, mutta olet kyllä tehnyt hyvän päätöksen toimia juuri ajattelemalla niin, että valintasi ja tekemisesi on osa sinua. Niin se pitääkin! Ne tekevät sinusta juuri oman ihanan itsesi :) Tämä postauksesi on kyllä älyttömän hyvä ja sai ajattelemaan samanlaisia fiiliksiä omalla kohdalla riittämättömyyden suhteen. Kiitos tästä! :)

  • Reply Anna Wednesday, May 11, 2016 at 09:47

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Saara Tuesday, May 10, 2016 at 13:31

  En ole koskaan kommentoinut yhtäkään blogia, tai lue niiden kommentteja. Luen tätä blogia, koska olet hyvä kirjoittaja ja juttusi ovat viihdyttäviä (hyvällä tavalla). En siis oikeastaan sen takia, miltä näytät tai mitä puet. Osaat perustella kantasi hyvin ja fiksusti, joten tekstejä on miellyttävä lukea, vaikkei olisikaan asiasta samaa meiltä.
  Toivottavasti jaksat edelleen kirjoittaa ja saat suljettua pois päästäsi “rakentavan” palautteen (koska somesta näitä valopäitä ei saa pois…). Todennäköisesti se ei kuitenkaan kohdistu suhun henkilökohtaisesti, vaan johtuu heidän omasta pahasta olostaan.
  P.S. Ei tarvitse vastata, halusin vaan kertoa, että on olemassa myös normaaleja lukijoita, joilla ei vain ole tarvetta kommentoida joka asiaa. Ja, että olet hyvä tässä työssäsi.

  • Reply Anna Wednesday, May 11, 2016 at 09:47

   Kiitoksia! ❤

 • Reply S Tuesday, May 10, 2016 at 13:40

  Tuli kyllä paha mieli tästä postauksesta, kahdestakin syystä. Sinun puolesta, olen täysin samaa mieltä tuosta bloggaajien järjettömästä haukkumisesta netissä. Toisaalta taas vähän tuli inhottava fiilis myös lukijana kommentoinnista. Luen blogiasi aktiivisesti ja tykkään siitä paljon. En ole mikään kovin ahkera kommentoija, oikeastaan vasta opettelen sitä. Muutaman kommentin olen uskaltanut laittaa tänne, toista ei koskaan julkaistu (kyseessä oli keskustelunavaus kulutuskäyttäytymistä koskevaan postaukseen, jossa kysyin miten ekologiset arvot vaikuttavat esim suosimien vaatemerkkien lisäksi muuhun elämään ja valintoihin) vaikka muistan että oikein panostin tekstin muotoiluun ettei se vahingossakaan vaikuttaisi arvostelevalta vaan okisi yleisemmällä tasolla ajatuksia ja keskustelua herättävä. Toinen kommenttini oki sitten tähän tukka kiinni ryhmään kuuluva, en todellakaan tiennyt että sinulla on joku juttu tästä aiheesta. Se vain tuli mieöeeni että olisi hauska lisä tähän “lukijoiden valinta” juttuun, kun juuri jotain uutta ja sellaista mitä et itse valitsisi haettiin. Ja mitä stailaukseen tulee, minäkin kyllä miellän että meikki- ja hiuslook kuuluu ihan yhtä isona osana asusteisiin kuin vaikka kengät tai laukku. En siis todellakaan halunnut tällä mitään pahaa mieltä sinulle aiheuttaa. Nyt tunnen olevani kiusaaja kun en tiennyt että suurimmalle osalle ihan normaali juttu olikin sulle arka paikka ja minut luettiin ilkeäksi ihmiseksi joka tivaa ja vaatii muutosta bloggaajassa :(

  • Reply Anna Wednesday, May 11, 2016 at 09:44

   Niin, siis munkin pitää yrittää muistaa, että vaikka monet lukevat joka postauksen ja tietävät kyllä suurimman osan usein esillä olevista asioista, niin ei aina :)

   Ja stailaukseen kyllä kuuluu meikki ja hiukset, mutta kyseessä ei ollut stailaus, sitä sanaa en missään kohtaa käyttänyt :) Minä pyysin nimenomaan asuja :)

 • Reply Mily Tuesday, May 10, 2016 at 16:26

  Anna, sä oot rautanen mimmi!
  Oon seurannut sun blogia jo monta vuotta, ja se on edelleen yksi suosikeistani.
  Harmi, etten osaa pukea ajatuksia sanoiksi, ja tulee tosi harvoin kommentoitua mitään. Yleensä kyllä poistun blogistasi hyvällä mielellä, mutta en koskaan kerro sitä sinulle.
  Oon inspiroitunut sun kuvista ja jutuista monta monta kertaa, ja oon kerran jos toisenkin kaupoissa pyörinyt sun asu mielessä, ja koittanut löytää omaa versiotani siitä.
  On surullista kuulla miten paljon blogaajat saavat paskaa niskaan, en ymmärrä välillä ihmisiä.. Jos kaikki pitäisi kirjoittaa omalla nimellä niin 99% idioottimaisista kommenteista jäisi kirjoittamatta, mutta anonyymi-nimimerkin taakse on helppo piiloutua. Haluaisin nähdä kun kirjoittavat mielipidettään sormet syyhyten ja vihan väreet silmäkulmissa nykien, ja varsinkin sen tyydytyksen niiden naamalla kun painavat lähetä, haha, ajatuskin saa hymyilemään! :D Miten huonosti pitää ihmisen voida, että sen pitää parantaa omaa oloa haukkumalla jonkun koiranpentua, tai keksimällä sen parisuhteesta pettämistarinoita?
  En halua avautua tästä enempää koska kohta huomaan kirjoittavani omaa postaustani tänne sun kommenttikenttään. :D
  Eli pointtini oli siis se että mun pitäisi useammin poistua täältä kiittäen postauksesta kuin hiljaa takavasemmalle odottelemaan seuraavaa.
  Kiitos Anna! Kiitos kun jaksat meitä lukijoita, ja teet työksesi kaunista ja inspiroivaa blogiasi!
  Toivon sulle kaikkea hyvää!

  • Reply Anna Wednesday, May 11, 2016 at 09:44

   Kiitoksia! ❤ Ja kaikkea hyvää myös sinne :)

 • Reply Noora Tuesday, May 10, 2016 at 16:50

  Hei, itse olen todella laiska kommentoimaan blogeja ja erityisesti ne puhtaasti positiiviset kommentit jäävät vähemmistöön, syitä on monia:
  1. Olen muutenkin laiska kommentoimaan
  2. En koe että bloggaajat saavat yksittäisestä kehusta mitään irti (saati että saisin itse), joten laitan mieluummin sydämen/tykkäyksen postaukseen.
  3. Vastaan mieluummin jotain liittyen aiheeseen/keskusteluun jos se on mielestäni mielenkiintoinen. -> aiheesta olisi kiva keskustella.

  Kokonaan kommentointi yleensä jää jo senkin takia että monilla seuraamillani bloggaajilla on tapana jättää vastaamatta kokonaan/vastaavat vain harvoille, mikä tappaa tehokkaasti kommentointi-innon. Luonnollisesti kommentointi jää jos vastausta ei ole odotettavissa lähiaikoina.

  Tiedostan että olisi hyvä kiittää bloggaajaa satunnaisesti heidän tarjoamastaan lukukokemuksesta, joten pitäisi kyllä tsempata kehujen suhteen :) kuitenkin blogin tyyli vaikuttaa paljon siihen jaksaako kuinka paljon aikaa käyttää vastauksen odottamiseen.

  Mutta kiitokset sinulle tästä blogista, luen sun tekstit aina kahvitauolla ja hyvin olen viihtynyt. Olen pysynyt mukana jo aussi-ajoista, vaikka kommentointi onkin jäänyt siihen 2-3 kommenttiin vuodessa. :D

  • Reply Anna Wednesday, May 11, 2016 at 09:46

   1. Ymmärrettävää
   2. Saadaan ihan tosi paljon, hyvää mieltä ja sitä, että hei, kyllä joku sai tästä jotain irti :)
   3. Toivoisin hirveesti lukijoiden välille keskustelua, koska mulla ei vaan aina ole aikaa itselläni siihen osallistua :)

   Mutta hyvä minunkin tiedostaa, että se vastaaminen on oikeasti tosi tärkeää teille :)

 • Reply Satu Tuesday, May 10, 2016 at 19:13

  Harvoin kommentoin, mutta tässä tulee! Mun mielestä sulla on ihana ja positiivinen blogi, jota tykkään seurata. Ihailen sitä, miten kauan olet jaksanut blogata! Aikamoinen saavutus jo sinänsä. Ja kuvat ovat aina laadukkaita ja hyvin otettuja. Sulle sopii kaikki naiselliset vaatteet ja hiukset auki (ihan sama minkä väriset, kannat kaikki värit upeasti)! Pidä oma tyylisi ja unohda muiden negatiivisuus. :) Tsemiä!

  • Reply Anna Wednesday, May 11, 2016 at 09:46

   Kiitoksia! ❤

 • Reply Ellunen Tuesday, May 10, 2016 at 19:37

  Oon tosi huono kommentoimaan, mut nyt on pakko laittaa ees pari sanaa.. Haluan vaan kertoa, että oon lukenut sun blogia jo vuosia ja tää on edelleen mun ehdoton suosikki. Aina odotan innolla uutta postausta, tykkään sun tyylistä kirjoittaa, puhumattakaan laadukkaista kuvista ja hyvästä mielestä, minkä saat aikaan kirjoituksillasi. Tsemppiä Anna, olet ihana! <3

  • Reply Anna Wednesday, May 11, 2016 at 09:46

   Kiitoksia! ❤

 • Reply M Wednesday, May 11, 2016 at 00:39

  Mäkin jätän nyt kommenttini tähän, vaikken juuri ikinä kommentoi. :D Täällä ollaan, en nyt muista olinko ihan alusta asti, mutta aloin kuitenki lukee sillon ensimmäisestä postauksesta lähtien ja kahlasin sun blogin läpi. Se oli joskus yläasteella, nyt täytän 23 kesällä. Oon iteki tosi kiireinen ja luen sitten mooonta postausta kerrallaan, niin ei tunnu järkevältä jättää kommenttia kuukauden vanhaan postaukseen. Mutta nyt halusin jotain sanoa, ku osuin kerranki ajoissa paikalle. :D

  Sun ansioista opin käymään kirppareilla! Vielä nykyäänkin kun meen kirpparille, niin muistelen sun antamia ohjeita siitä ohjepostauksesta. :D Ja sun ansiosta mä oikeestaan kiinnostuinki vaatteista ja opin löytämään oman tyylini. :) Alkuun se oli aika paljon sinun tyylin kopioimista, mutta nykyään ollaan aika kaukana toisistamme. :D Se, että sulta on tullu asuja vähemmän ja enemmän ruokaan, arkeen jne. liittyviä postauksia on siis ollu vaan positiivista mun mielestä. :) Mua kiinnostaa nimen omaan sun kuulumiset, mua ei kiinnosta mitä sulla on päällä, vaan se missä oot käyny ja mitä oot tehny ja mitäs kaikkea oot taas ajatellut. :D

  Oot ainoo blogi (Merin lisäks, oon niiin innoissani Merin kuulumisista!!:D), jota jaksan enää seurata. Veikkaan et se johtuu siitä, että kun muut blogit on menny lehtimäiseksi kiiltokuvineen, niin sun blogissa on pysyny pitkät tekstipainotteiset postaukset. Ne kun on mulle se pääasia. Mä en ikinä jaksa lukea lehtiä. Mulla alko tänään loma ja ootin jo innolla et pääsen ottaa kiinni kaikki sarjat, mutta tää ilta vierähtiki täällä sun blogissa. :D Tänne on kiva tulla rentoutumaan. Ja monta plussaa siitä, että aiheet vaihtelee! Ei oo kaikki postaukset samasta aiheesta, ku kerralla lukee. En varmaan jaksais lukee 10 reseptii tai 10 koira-aiheista postausta peräkkäin.

  Mun mielestä keskusteluja on aina mielenkiintoista seurata ja siitä syystä peukutan sen puolesta että jatkat kommentteihin vastailemista. Jos todella tulis tollanen äänestys, niin mä varmaan valitsisin sen 2-3 postausta + kommentit. Mutta oikeasti mulle on ihan sama, ei vaikuta mun elämään. :D

  Mun kommentti näköjään venyy ja venyy. Piti siis ihan vaan lyhyesti sanoo, että mua inspiroit olemalla just sä! Tavallinen ihminen. Oon saanu sulta hurjasti motivaatioo tekemään töitä omien tavotteideni saavuttamisen eteen. Musta on niin upeeta, että oot pysyny ns. samalla levelillä lukijoiden kanssa just esim. vastaamalla kommentteihin, vaikka oot niin hyvin menestynyt. Ja parasta on myös se, että oot pitäny tiukasti määräntävallan tän blogin suhteen ja vaikka välillä tulee niitä hetkiä, ku kerrot vähän vähemmän yksityisiä asioita, niin tosi kivaa et sitten aina palaat siihen, että kerrot taas enemmän. :)

  Mä myös salaa toivon, ettet ala liikaa oikolukemaan sun tekstejä. Se on just huippuu et kirjotat, niinku puhut. Voi vähän niin kuin päässä kuulla sun äänen ja äänenpainot samalla ku lukee. Seki just erottaa tän blogin lehtimäisistä blogeista. Persoonallisuus tulee paremmin esiin! :) Ja siitä tulee sellanen rento fiilis, vaikka siis toki olis raskasta lukea, jos kirjottaisit jotenki ihan päin mäntyä, niin kuin nyt mä tässä kommentissa. :D

  Jos sä joskus lopetat, niin se on kyllä yhden aikakauden loppu. En tiiä mitä mä sitten luen. :D Tuskin musta tulee nyt yhtään sen ahkerampaa kommentoijaa, mutta täällä ollaan, hengessä mukana. Alusta loppuun saakka!

  ps. nyt muistin yhen syyn miksen tykkää tästä kommentoinnista: en millään muista mitä oon aiemmin kommentoinu, niin ahistaa jos oon sanonu jotain iiihan eriä joskus tai sitte toinen, jos oon jo aiemmin jauhanu samat asiat :D En haluu ees kuvitella miltä susta tuntuu, ku 10 tyyppiä huomauttaa sulle heti, jos sun mielipide on muuttunu.

  • Reply M Wednesday, May 11, 2016 at 00:41

   Ei helvetti, tossa oliki näköjään seuraavan viiden vuoden edestä asiaa. :DD tossa ei myöskään näy rivivälit, toivottavasti neki saapuu perille!

   • Reply Anna Wednesday, May 11, 2016 at 09:53

    Hahah, ei haittaa ja rivivälit näkyi kyllä :)

  • Reply Anna Wednesday, May 11, 2016 at 09:53

   Voi miten ihanaa kuulla! Ja joo, aivan ihania Merin bebejutut, itekin niitä luen innoissaan ja tohkeillut asiaa mielessäni! :) Ite oon aina nähnyt mun blogin ennen kaikkea lifestylen edustajana ja sikäli mä tykkään kirjoitella vähän kaikenkattavasti, koska lifestylehan nyt on ihan kaikkea; ruokajuttuja, matkoja, koiraa, asuja ja ajatuksia :)

   Ihanaaaa, että joku ei vaadi sitä oikolukua! Mä en aina tajua siitä kirjakielestä vääntämistä, kun mun mielestä tää ei kuitenkaan oo mikään kirja tai muutenkaan kirjallisuuden suurtuotos :D Vaan nimenomaan mun julkinen päiväkirja. Jos teksti on kuitenkin täysin ymmärrettävää, niin en ymmärrä miksi nillittää yhdestä pilkusta :D

   Niin, se on myös jotenkin jännä, että ihmisellä ei vuosienkaan aikana saa mielipiteet muuttua :D Vähän jotenkin ahdistavan yksioikoista :D

 • Reply Ansku Wednesday, May 11, 2016 at 10:32

  Pakko muuten vielä tulla lisäämään, että tämä asu inspiroi minutkin kaivamaan raitaa kaapin pohjalta ja punaamaan aamulla huulet! :D Nahkatakin tosin vaihdoin töihin bleiseriksi.

  “Ensinnäkin, ei sinne mustalle listalle ihan heittämällä kukaan joudu :) Korkeintaan nostan sitten listalle, missä kommentit eivät mene läpi ilman hyväksyntääni :)”

  Nyt aloin vainoharhailemaan kun eräs kotikoneella laittamani kommentti yhteen vanhempaan postaukseen jäi vain odottamaan hyväksyntää :o En ole kyllä kotiyhteydellä kommentoinut blogiisi koskaan aiemmin vaan se hyväksyntätilaan jäänyt kommentti oli ihka ensimmäinen.

  • Reply Anna Wednesday, May 11, 2016 at 11:50

   Näyttääkö se vieläkin siltä? Hyväksymättömien listalla ei pitäisi nyt olla mitään nimittäin :o

   • Reply Ansku Wednesday, May 11, 2016 at 12:28

    Tarkistin ja enää ei ole, käsitin tuon vain niin että kommentit julkaistaan automaattisesti ellet ole laittanut käyttäjää jollekin “mustalle listalle” mistä kommentit menevät hyväksymisen kautta :D

    • Reply Anna Wednesday, May 11, 2016 at 23:02

     Hmm, mitäköhän ihmettä?

 • Reply Hanz Wednesday, May 11, 2016 at 16:49

  Anna. Ihanaa et kirjotit tän tekstin ja kerroit näitä aitoja fiiliksiä. Löysin ekan blogisi joskus yläasteen alkupuolella, ja nyt oon 20 ja yliopistossa. Eli varmaan semmonen vajaa kuus vuotta on tullu oltua mukana, välillä säännöllisesti ja välillä epäsäännöllisesti lukien. Etenkin nyt viime vuosina oon tykänny paljon enemmän sun teksteistä, ja varsinkin just tällasista avoimemmista ajatus-/mielipidejutuista. Se on varmaan just tämä sun aitous minkä takia oonite pysyny lukijana niin kauan, vaikka olenkin eri mieltä monista asioista muuten.
  Oon jo pidempään halunnu kertoa sulle miten paljon sua arvostan, mut oon varmaan venannu liian pitkään sitä oikeeta hetkee että jaksan koota ajatukset jotenkin selkeesti ja jättää jonkun tosi kivan viestin. Oon tällä hetkellä tosi väsyny enkä nyt varmaan ees saanu sanottuu kaikkee mitä oisin halunnu tai mitenkään selkeesti, mutta kirjotin tän nyt kuitenkin koska selvästi on tullu ootettua liian kauan. Eli arvostan sun aitoutta ja rehellisyyttä, just sitä mitä tässä postauksessakin näkyy. Kiitos siitä mitä teet blogimaailmassa.

  • Reply Anna Wednesday, May 11, 2016 at 23:15

   Voi että, kiitoksia kovasti kommentistasi <3

 • Reply Candyprincess Wednesday, May 11, 2016 at 20:13

  Tätä postausta ja kommentteja lukiessa tuli samanlainen nolo fiilis, kuten useammalla muullakin. Oon lukenu sun tapahtumarikkaan elämãn kulkua vaikka kuinka monta vuotta, mutten ole kommentoinut kuin kerran tai kaks. Nyt kun rupesin oikeesti miettimään, niin ei se oikeesti vaadi multa paljoa kirjottaa vaikka “ihana asu, ja kiitos mulle kuuluu kans tosi hyvää”, eli vastata sun kysymykseen ja näin luoda vuorovaikutusta ja molemmille hyvää mieltä. Koen, että kun me ilmaiseksi tätä tosiaan luetaan, että ilman muuta saat vaatia kommentteja lukijoilta. Sä olet Anna todella ihailtava persoona, oot saavuttanut elämässäsi suuria asioita! Oot antanu mulle ja monille muille rohkeutta ja inspiraatiota sekä näyttänyt sen, että mikä vaan on mahdollista! Aivan upeaa kevään jatkoa ja äläkä koskaan muutu!! <3

  • Reply Anna Wednesday, May 11, 2016 at 23:18

   Kiitoksia! Ja pakko sun on ollut kommentoida useammin, kun muistan sun nickin? :o Ehkä tästäkin oppii sen, että lukijan muistaa, vaikka hän ei aina kommentoisikaan :)

 • Reply Hanna Wednesday, May 11, 2016 at 22:19

  Onko nää boyfriend farkut mistä? :)
  Tosi kiva lukea aitoja fiiliksiä, vaikka ne ei aina positiivisia olisikaan!

  • Reply Anna Wednesday, May 11, 2016 at 23:30

   Öööö, ne on ne on, öö, ne taitaa olla Ginan :) Joo, on ne :)

 • Reply Emma Wednesday, May 11, 2016 at 22:41

  Niinpä niin, pienen piston tunsin sydämessäni kun tätä luin. Vuodesta 2009 olen blogiasi lukenut, mutta kommentoimista en oikein ikinä ole oppinut. Ehkä en ole oivaltanut sen merkitystä aiemmin. Joka päivä innolla kurkkaan tänne, josko olisi uusi ihana postaus ilmestynyt. Tämän lukeminen on nimittäin mullekin päivän rentoutumishetki. Tykkään valtavasti ja monessa asiassa toimit inspiraation lähteenä. Hauskaa sekin, hiukan sivuraiteille eksyen, että melkein samaan tahtiin ollaan “rauhoituttu” elämässä, nykyään yksiä suurimpia iloja on juuri rauhalliset koti-illat, eikä hullu bilettäminen. Aikansa kaikkea. Kiitos sulle ja tsempit jatkoon, joka toivottavasti on vielä pitkä! Voisit tehdä Suomen ennätyksen pisimmän blogiuran tehneenä vielä jonain päivänä :D

  • Reply Anna Wednesday, May 11, 2016 at 23:34

   Hahaha, no ei sentään, Nelliina ja Stella on ainakin olleet pidempään täällä, ja moni muukin :) Mutta katsotaan kauanko tämä vielä jatkuu :D

 • Reply mie Thursday, May 12, 2016 at 13:39

  olet ihana juuri tuollaisena kuin nyt olet <3

  • Reply Anna Thursday, May 12, 2016 at 13:43

   Kiitoksia :)

 • Reply Miia Thursday, May 12, 2016 at 14:47

  Kiitos ihanasta blogista! Luen jokaisen postauksesi ja aion lukea jatkossakin, tuot aina piristystä ja inspiraatiota päiviin :) <3

  • Reply Anna Friday, May 13, 2016 at 07:59

   Kiitos :)

 • Reply Elli Thursday, May 12, 2016 at 18:16

  Olen itse kommentoinut samassa suhteessa vähemmän kun ehkä asujakin on ollut vähemmän postauksissa, tunsin kyllä piston tätä lukiessa kun aiemmin heitin aina silloin tällöin kiva asu kommentilla kun kuitenkin seuraan blogia yhä :) harmi että tämä asukokeilu alkoi tylsästi, luin hymyssä suin sitä postausta kun keksit tämän idean ja olit niin innoissasi! Toivottavasti se on jatkunut paremmin, kahlaan vasta bloglovinia läpi :)

  • Reply Anna Friday, May 13, 2016 at 08:13

   No joo, eihän se näistä asuista johtunut vaan siitä, että mieli bloggaamisen suhteen oli muutenkin ehkä hieman matalalla :) Mutta kyllä tämä tästä :) Ja kiva kun kommentoit :)

 • Reply Anu Thursday, May 12, 2016 at 21:23

  Moi.

  Olen seurannut blogiasi jo useiden vuosien ajan. En kuitenkaan ole varsinaisesti vakiolukijasi, sillä minulla tuppaa olemaan aina useampi kuukausi välissä kunnes taas tulen lukemaan muutaman postauksen. Valitettavasti olen tässä viimeisten käyntieni aikana joutunut huomaamaan sen raa’an faktan, että tuppaan osumaan paikalle aina silloin kun olet avautunut siitä miten kirjoittaminen on tuntunut epämielekkäältä, kommentoijat puuttuvat yksityiselämääsi tai muuten sinulle on tullut paska fiilis blogin vuoksi.

  Niin kuin sanoin, olen lukenut blogiasi useamman vuoden ajan, uskoakseni aikalailla alusta alkaen. Muistan miten silloin ennen kirjoitustyylisi oli hyvinkin erilainen johtuen varmastikkin myös siitä, että lukijoita oli vähemmän ja kerroit avoimemmin elämästäsi ja mielipiteistäsi. Seurasin blogiasi silloin intohimoisesti, sillä pidin elämääsi todella mielenkiintoisena ja asuvalintasi näyttivät silloin silmääni todella hienoilta. Tokihan tässä on meille molemmille tullut vuosien varrella ikää lisää ja olet itsekkin naureskellut silloisille asuvalinnoillesi, mutta silloin ne näyttivät ja tuntuivat niin tyylikkäiltä :)

  Tuntuu ikävältä, että ettei blogin kirjoittaminen ole sinulle enää samanlaista kuin ennen. Oletko harkinnut esimerkiksi blogi-tauon pitämistä? Taukoa jolloin antaisit itselleni aikaa miettiä mitä todella haluat tehdä blogin suhteen. En kannusta sinua lopettamaan kirjoittamista, sillä tykkään edelleenkin katsella tyylisi kehittymistä, mutta toisaalta, jos joudut aina miettimään kaiken meidän lukijoiden kautta, ei sekään ole mielekästä sinua itseäsi kohtaan.

  Loppujen lopuksi tämä on kuitenkin sinun blogisi, sinun kirjoituksesi ja sinun asukuvasi. Ymmärrän toki, että haluat jossain määrin toteuttaa lukijoiden postaus tai asu-toiveita, mutta älä ota niistä niin paljon stressiä ja murehdi niin paljon sitä onko sinulla hiukset auki vai kiinni. Loppujen lopuksi tämä kaikki on vain elämää ja uskon, että haluaisit itsekkin käyttää blogin parissa viettämäsi ajan mielekkäästi. Siispä toivonkin että löydät blogin suhteen vielä hyvän fiiliksen ja tulet jatkamaan vielä monta vuotta tämän parissa. Hyvää alkavaa kesää sinulle, terkuin Anu.

  • Reply Anna Friday, May 13, 2016 at 08:15

   Kiitoksia kommentistasi :) Niin, olen tietty miettinyt taukoa, mutta se ajatuksena pelottaa minua :) Mietin, että tuleeko liian ikävä kirjoittelua ja sitten “epäonnistun” sen tauonkin pitämisessä :D Tai muuttuuko palaaminen vielä vaikeammaksi, jos välissä etäännyn blogista. Sellaisia olen pyöritellyt, mutta katsotaan jos vaikka se olisi ratkaisu joku päivä :)

 • Reply Mg Friday, May 13, 2016 at 06:09

  Paljon jaksamista ja positiivista oloa siulle! Iloa elämääsi ja aurinkoa vallan optimaalisesti. Inspiraatiota ja voimaannuttavia halauksia. Kaikkea ihanaa viikonloppuusi <3 T. VUOSIA siun blogia seurannut ja siun suorasukaisuutta ihaillut

  • Reply Anna Friday, May 13, 2016 at 08:15

   Kiitoksia kovasti ja kaikkea samaa myös sinulle :)

 • Reply Siiri Monday, May 16, 2016 at 12:06

  Moikka Anna! Olen lukenut blogiasi jo vuuuuosia, harvoin kommentoin.

  Nyt halusin kuitenkin kommentoida ja kertoa ihanan viisauden jonka kuulin kerran kun podin huonoa omaatuntoa ollessani töistä poissa sairauden vuoksi:”töissä olet korvattavissa, kotona olet korvaamaton” :-)<3

  Mielestäni tuo on niin kauniisti ja osuvasti sanottu!

  Kiitos ihanasta blogista :-)

  Xx Siiri

  • Reply Anna Wednesday, May 18, 2016 at 16:13

   Niinhän se menee, ja kiitoksia kvoati kommentistasi :) <3

 • Reply Nipsu Thursday, May 19, 2016 at 22:30

  Nyt avas kyllä silmiä tää kirjotus. Myönnän että monesti oon iteki sortunu kateuteen ja siihen “sä et kyllä ansaitse tota”-ajatteluun täällä ja hävettää myöntää se. Tän postauksen ansiosta muistin taas että sielläkin päässä on ihan tavallinen ihminen jota kunnioitan suuresti siitä että hän on tehnyt itselleen intohimostaan ammatin. Ikinä en kateuden puuskissani lähtis kirjotteleen tänne mitään ilkeetä, tahalline loukkaaminen on paskamaisinta mitä tiiän. Ihanaa että kirjotat ja jatka samaan malliin, täällä ainaki yks lukija pysyy ja ehkä niiden kateudenpuuskien jälkeen muistaa aina tavoitella omiakin unelmiaan:)

 • Reply Jenna Tuesday, May 24, 2016 at 15:19

  Hei! Oon lukenut sun blogia vuosia. Epäsäännöllisen säännöllisesti. Miksi? Koska mä ihannoin aivan valtavasti sun tapaa kirjottaa, tuottaa sisältöä ja ennenkaikkea sun tapaa olla ylpeä itsestäs ja siitä mitä oot saavuttanut! Oot kyllä suuresti vaikuttanu omiinkin ajatusmalleihin ja oon sun kirjotusten kautta oppinut ajattelemaan asioita myös eri näkökulmista. Jossain vaiheessa alotin lukemaan sun kirjotuksia ihan alusta asti (tai niin alusta kun täällä näkyy) ja se on ollut ihan huikeeta. En oo kommentoinut kun kerran aiemmin varmaankin just siitä syystä kun oon lukenut sun juttuja sieltä vanhemmasta päästä tänne uusimpiin ja oon ajatellut et vanhempiin juttuihin kommentointi jää jotenkin pimentoon. Toivottavasti kuitenkin näet tän kommentin vaikkei tääkään ihan uusimpaan postaukseen tuukaan. Tuntu tosi kurjalta lukea sun näin pahasta fiiliksestä. Toivottavasti se on jo helpannut? Toinen mihin sun bloggaus on mussa vaikuttanut, on halu perustaa oma blogi. Lähinnä vain ja ainoastaan omien ajatusten kirjottamiseen ja jakamiseen. Mulla kävikin sellanen ajatus mielessä että onkohan sulla aikaa/halua vastata mun muutamaan kysymykseen aiheesta jos laittaisin meiliä sullepäin? En ainakaan muistanut että sulla ois postausta aiheesta? Oon tosi paljon kolumnut googlea läpi erilaisista asioista aiheeseen liittyen mut myös sun mielipide ois mulle tärkeä :) kiitos jo nyt jos kerkiät tähän vastailla. Ihanaa alkavaa kesää ja muuttoprojekteja ja muista että oot ihana! :) <3

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post