Kävelyllä

rono (1 of 2)

TIEN PÄÄLLÄ. Olipahan viikonloppu. On se tavallaan ihan OK alkaa odotella perjantaita jo maanantaina, kun viikonloput menee niin haipakkaa? Miten mä jaksoin joskus ihan vähän aikaa sitten lennellä koko ajan ja mennä ja tulla, kun nyt tuntuu, että kaikki mehut imee perheen käynti kylässä ja piskuinen Helsingin reissu. Täällä mä istun väsyneenä mutta tyytyväisenä junassa puolessavälissä matkaa kohti Kuopiota. Ystäviä ehti näkemään, kolme palaveria istumaan ja vieläpä ehdin Johannan tuoliin tukkafiksiin. Nyt on muuten paras tukanväri ehkä ikinä, niiiiiin fiiliksissä :)

Kuljin tosin koko päivän pipo päässä ja syvällä silmillä, koska Helsingissä on ehkä -35 astetta. Tai siltä se ainakin tuntuu kun toi kylmyys menee ytimiin. Benjiä on ihan hirvee ikävä, joskin mies ja Anne on pitänyt mut aika hyvin ajan tasalla pienen seikkailuista, kuvamateriaalia on viuhunut puhelimeen hyvää tahtia.

Postauksen kuvat on lauantain kaupunkikävelyltä Kuopiossa, kun näytettiin vähän siskolle ja äitille uutta kotikaupunkiamme. Kylmä oli, mutta ihan hyvin tarkeni hetken kuvaillakin pinkkinä laskevan auringon valossa. Asu tosin ei ehkä ole edustavin, koska jouduin heittämään matalat ylipolvensaappaani takakonttiin ja vetämään jalkaan varuilta mukaani ottamat Uggit heti kun pääsimme keskustaan. Ei kestänyt jalka vielä lauantaina, mutta tänään on jo voiton merkkejä ilmassa! Ehkä noita rumiluksia ei tarvitse siis pitää hetkeen taas. (Kyllä, Uggit on musta tosi rumat, mutta pidän niitä silti koska ne on lämpimät ja kätevät)

rono (9 of 9)

rono (1 of 9)

rono (6 of 9)

rono (8 of 9)

rono (5 of 9)

En tiedä miksi, mutta mun pikku YSL on nyt päättänyt heittäytyä todella hankalaksi ja vaikeaksi aina asukuvissa. AINA yksi noista hapsuista päättää sojottaa takertuneena johonkin puseroon. Eikä se edes ole mikään yleinen ongelma muuten käytössä, se on aina ihan kiltisti paikallaan. Heti kuvatessa nähtävästi tulee tarve takertua. Ärsyttävää. Olkoot. Isoja on taas ongelmat.

Arvatkaa mitä? Mä kokeilin vihdoin niitä Hanna Partasen lihapiirakoita! Mun on siis pakko sanoa, että mulla oli pieniä epäilyksiä koko Kuopiota kohtaan, kun varmaan 15 lukijaa suositteli mulle muutettaessa lihapiirakoita. Silleen okei, eikö siellä kaupungissa ole mitään sen parempaa, että lihapiirakat on näin iso juttu? No, saatiin nyt vihdoin aikaiseksi kokeilla niitä, ja sori, en tajua, mistä kaikki tää häsellys on. Lihapiirakka ku lihapiirakka. Ihan hyvää, mut se on silti ihan vaan lihapiirakka. Sitä ei ole uppopaistettu kullassa, eikä se eroa mun mielestä kaikista maailman muistakaan lihapiirakoista sen kummemmin. Ehkä mä en vaan tajuu :D

Arvatkaa mitä muuta? En olis ikinä uskonut tätä vielä toukokuussa, mutta niin se vaan olen minäkin tutkinut opiskelupaikkoja. Ekskusemua. Menneisyyden Vanhanen olis varmaan oikeesti oksentanut ajatuksestakin vielä kuukausi dissen jälkeen, mutta tässä mä vaan oon selaillut Kuopion opiskelumahdollisuuksia ja pari maisteritutkintoa kiinnostelee. Ei mulla oikeestaan ole mitään tarvetta olla maisteri, mutta kiinnostaisi oppia lisää. Etsin itse asiassa kaverille koulutuslinjoja Kuopiossa, eksyin ja innostuin. Ajattelinpa tässä ehkä laittaa paperit sisään. En kyllä tiedä millä ajalla opiskelisin, kun tässä pitäisi ehkä tehdä töitä ja blogihommia ja elääki välillä. No siinä lomassa jotenkin :D Nyt iski into. En oikein ymmärrä itsekään, ja oon kyllä vähän shokissa tästä innosta. Pari viikkoa ois aikaa laittaa hommat vireille, täytyy nyt vähän fiilistellä tätä tunnelmaa vielä hetken ja miettiä, että onko tää innostuminen, joka kestää pari vuotta vielä.

Ainiin. Paita on uudehko. Ja ihanan mallinen. Ja tietenkin 100 % kashmiria Zarasta. Loves it.

rono (7 of 9)
rono (3 of 9)

rono (4 of 9)

rono (2 of 9)

rono (2 of 2)

So here I am, on my way back from Helsinki and it feels like there was no weekend. Tomorrow it’s back to business as usual, and the weekend went by in about 3 seconds. My mom and sister came over, and I travelled back with them. Had a chance to see my friends quickly, and then just ran from one meeting to another one, barely having time to eat. Well, at least I had time to see my hairdresser and get my hair done a perfect colour. Looking at these photos, I was in serious need of some root treatment there :D 

It’s been great weekend, I’ve gotten excited about the prospect of studying again, though I thought I’d rather kill myself than go back to school when I graduated in May. Now I’m all excited looking at Masters degrees in Kuopio. Oopsie. It’s not even about getting a Masters I just found a couple of degrees that sound really interesting. Well, not sure if this excitement is there to last the whole two years, but maybe, who knows. Maybe I’ll give it a shot. 

The outfit is from Saturday, walk around the city showing our new hometown. It was freezing, but enough clothes, and I was fine to take some photos. Still too hurt to wear anything than the Uggs, but getting better, today already managed to wear my basic boots. Happy as a pumpkin. 

Ohh, the sweater is new. And 100 % cashmere. Zara. As always. Love the cut. 

Anywaaaaay, do we like the outfit? :)

Mitäs tykkäätte asusta? :)

0

You Might Also Like

45 Comments

 • Reply Noora Monday, January 11, 2016 at 22:13

  Jee opiskelemaan! Minäkin valmistuin medianomiksi ja laitoin yliopistoon “läpällä” hakemuksen (aina vähän jäänyt ns. harmittamaan etten hakenut yliopistoon tai suorittanut masiterin tutkintoa). No pääsin sisään ja nyt opiskelen sekä käyn töissä 37,5h/vko, ei tarvinnut jäädä jossittelemaan. Eli kyllä se onnistuu! Vapaa-aika on vaan aika kortilla, mutta sitä jaksaa kun tietää ettei tämä ikuisuuksiin kestä :) Ja ihmiset on tehneet paaaljon hullumpiakin asioita kuin opiskelleet ja käyneet töissä samalla. Tsemppiä hakuun!

  • Reply Anna Wednesday, January 13, 2016 at 11:17

   Näinpä juuri, ja maisteri on niin lyhyt pyristys kuitenkin, että eipä tuo niin vakavaa ole :D

 • Reply Tepe Monday, January 11, 2016 at 22:29

  Eijeijei, ihmiset suosittelee aina aivan väärän Partasen lihapiirakoita!! :D Irene Partasen on parempia, kokeilehan niitä seuraavaksi! Kojut on alunperin pystyttänyt anoppi (Hanna) ja miniä (Irene) ja Irenen resepti kyllä hitusen muuttui uuden omistajan myötä, mutta voittavat edelleen omasta mielestäni Hannan lihikset mennen tullen! Meillä mennään miehen kanssa eri kojuille, kun mies tykkää enemmän just niistä Hannan lihiksistä :D

  • Reply Anna Wednesday, January 13, 2016 at 11:17

   Tästä voitaneen kuopiolaisten keskuudessa väitellä kuin muna vai kana -väittelyä konsanaan loppuelämän? :D

   • Reply Tepe Wednesday, January 13, 2016 at 13:15

    Ehdottomasti! :D

 • Reply Elina_K Monday, January 11, 2016 at 22:43

  Aivan ihana asu ja kauniit kuvat. En itse varmaan olisi edes huomannut tuota laukun takertuvaa hapsua, ellet olisi siitä maininnut, mutta mielestäni se on jotenkin hurmaava. :D

  Oon seurannut blogiasi jo pitkään, mutten juurikaan oo kommentoinut aiemmin. Nyt tuntui siltä että täytyy jättää kommentti – sun blogisi on noussut viime aikoina mun suosikiksi ihan eri lailla kuin aiemmin. Oot inspiroiva ja koko blogista huokuu sellainen hyvä fiilis nyt. :)

  • Reply Anna Wednesday, January 13, 2016 at 11:17

   Tosi ihanaa kuulla, kiitoksia kovasti :)

 • Reply Simpukka Monday, January 11, 2016 at 22:48

  Kun olet Lahdessa seuraavan kerran niin ole aamuvirkku ja kipaise torilta Helmi Mynttisen piirakat… Siis ihan oikeasti, tämä on ihan pakollinen juttu! Lihapiirakoitakin löytyy, mutta vahva suositus erityisesti munariisipiirakoille https://www.facebook.com/TorikauppiasMynttinen/

  • Reply Anna Wednesday, January 13, 2016 at 11:17

   Jotenkin nää lihapiirakkasuositukset nyt ei tunnu ihan kuitenkaan olevan maailmaa mullistavia juttuja, mutta ehkä sitä joskus jaksaa käydä kokeilemassa :D

   • Reply Ciara Thursday, January 21, 2016 at 11:05

    …tai vielä mieluummin sienipiirakoita! Ne on mun lempparit. Miten kauan Anna jaksat lihapiirakkasuosituksia kommenttiboksissa? ;)

 • Reply Eeva Monday, January 11, 2016 at 22:49

  Oot kyllä niin uskomattoman kaunis.

  • Reply Anna Wednesday, January 13, 2016 at 11:17

   Kiitoksia :)

 • Reply Johanna Monday, January 11, 2016 at 23:00

  Voihan paperit laittaa sisään ja katsoa mitä tapahtuu :)

  • Reply Anna Wednesday, January 13, 2016 at 11:18

   Niinpä :)

 • Reply Wilma Monday, January 11, 2016 at 23:00

  En kestä tätä sun kirjotustyyliä, niin huikeen kivaa tekstiä lukea :D Jotenki tuntuu että kaikki massamuotiblogit vaa toistaa itteensä ja kaikki on nii “virallista” mut tässä on jotai tiettyä pilkettä.

  ps pakko myöntää että innostuin lukee sun blogia vasta ku muutit kuopioon koska you know, pitäähä kuopiolaisten tietää toistensa elämästä kaikki
  pps en mäkään ymmärrä niitä lihapiirakoita ja mun kaverit ei puolestaan ymmärrä mua.. :D

  • Reply Anna Wednesday, January 13, 2016 at 11:18

   Hahaha, jess, joku toinen täällä asuva, joka ei ole kiinnostunut asiasta :D

 • Reply Tuija Monday, January 11, 2016 at 23:03

  opiskelu ei oo ikinä pahasta :D tykkään asusta todella paljon, näyttää lämpimältä ja mukavalta! :)

  • Reply Anna Wednesday, January 13, 2016 at 11:18

   Niinpä :) Ja kiitoksia :)

 • Reply Inka Monday, January 11, 2016 at 23:27

  Vaikkakin asuin noin 20 vuotta Kuopion lähellä, niin en kuitenkaan oo maistanut noita kyseisiä lihapiirakoita (enkä muutenkaan niistä välitä), mutta kalakukko on kyllä se THE juttu mitä Kuopiossa tai ylipäätänsä Savossa täytyy maistaa. En tiiä ootko vielä maistanut, mutta anyways vinkkaan tästä. :D

  • Reply Anna Wednesday, January 13, 2016 at 11:18

   Kalakukko kuulostaa jotenkin todella ällöttävälle mun korvaan :D Eli en oo. Ehkä närpin joskus mieheltä, jos saan sen suostuteltua sellaisen syömään :D

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta Tuesday, January 12, 2016 at 06:49

  Opiskelu kannattaa aina! Ja jos käy päivätöissä, ei tarvitse edes stressata Kelan tuista yms. eli voi siinä mielessä tehdä hommi ehkä vähän enemmän omaan tahtiin. :)

  • Reply Anna Wednesday, January 13, 2016 at 11:19

   Jep, niinhän se menee :)

 • Reply Elina Tuesday, January 12, 2016 at 07:16

  Olen Kuopiosta kotoisin ja en oo ikinä ymmärtänyt sitä lihapiirakka hehkutusta. Ihan syötävää, mutta ei sitä nyt kokemukseksi voi laskea. Kyllä Kuopiosta löytyy parempaakin koettavaa :D

  • Reply Anna Wednesday, January 13, 2016 at 11:19

   NO NÄINPÄ :D En sitä nyt varsinaisesti oksentaisi ulos, mutta en nyt koe, että se on THE THING tässä kaupungissa :D

 • Reply Kuopiotar Tuesday, January 12, 2016 at 09:44

  Moikka Anna, haluaisin kysyä tuosta sun YSL laukusta. Se taitaa olla small kokoinen? Itselläni on medium. Omassa hihna on vain paljon lyhyempi, olen 168cm pitkä ja ei voi käyttää crossbodynä. Tiedätkö onko näitä saatavilla eri hihnan pituuksilla?

 • Reply lena / london and beyond Tuesday, January 12, 2016 at 09:51

  Nuo lihapiirakat aiheuttaa aina hilpeyttä muualta tulevissa, tai se fanaattisuus lähinnä. :D Lennän ensi viikolla Kuopioon ja en malta odottaa, että pääsen taas kyseisiä piirakoita syömään puolen vuoden jälkeen. Kai se jollain tapaa on sitten geeneissä, kerran kuopiolainen aina kuopiolainen. Kalakukkoa olen maistanut kerran, mutta HP:n lihapiirakka on ja pysyy makunystyröissä ;)

  • Reply Anna Wednesday, January 13, 2016 at 11:20

   Joo en ymmärrä :D

 • Reply Terhi / Muru Mou Tuesday, January 12, 2016 at 10:19

  Hanna Partasen lihapiirakka oli jopa mun tanskalaiselle poikaystävälle maistuva makuelämys! En kylläkään tiedä, että olisiko tykännyt yhtä paljon ihan mistä vaan lihapiirakasta kun ei ole koskaan aikaisemmin sellaista syönyt, mutta minä kuopiolaisena olin hyvin tyytyväinen kun tykkäsi juuri näistä Hannan piirakoista :)

  • Reply Anna Wednesday, January 13, 2016 at 11:21

   Hahaha, siis joo, ei niissä mitään vikaa ole, mutta en nyt ehkä sanoisi, että the thing tässä kaupungissa tai jotenkin elämän mullistava kokemus :D

 • Reply jenny Tuesday, January 12, 2016 at 11:01

  Joo niin yliarvostettuja noi partasen piirakat. Voissa paistetut muikut kannattaa kyl torilla syödä sitten ensi kesänä. NE on hyviä!! (Tai ehkä sekin on just se ku ne syö vaan sen kerran vuodessa..haha) :D

  • Reply Anna Wednesday, January 13, 2016 at 11:23

   Mä luulen, että tässä on jotain kotiseutunostalgiaa n. 83 % siitä mausta :D

 • Reply Sanna Tuesday, January 12, 2016 at 11:34

  Joo ei terve, mikä tukka,mikä paita, mikä takki, mitkä housut <3_____<3

  • Reply Anna Wednesday, January 13, 2016 at 11:23

   Kiitoksia :) <3

 • Reply Unelmamaja Tuesday, January 12, 2016 at 12:04

  Haha, ehkä Hanna Partasen hype polveutuu geeneissä jotenkin. Ja se on tarkkaa, että syö nimenomaan Hannan eikä Irenen kojusta. Hanna on se alkuperäinen, jolta Irene, Hannan miniä, poimi reseptin omaan käyttöönsä. Hauskinta tässä on se, että meidän perheessä suurin HP-fani on veljeni kihlattu, joka on Porvoosta. Hänen on ihan joka kerta Kuopiossa kyläillessään pakko päästä lihikselle.

  Opiskelulle peukkua! Itsekin parin vuoden tauon jälkeen olen ihan tosissani katsellut hakukohteita. Vaikka kuinka vannotin valmistuttuani, etten enää opiskele, niin nyt olen 100 % varma, että koulun penkille tie johtaa vielä jossain vaiheessa.

  • Reply Anna Wednesday, January 13, 2016 at 11:24

   Niinhän se menee :D Kummasti mieli muuttuu nopeasti, eikö? :D

 • Reply Miaable Tuesday, January 12, 2016 at 16:30

  Mun on pakko sanoo tästä, et sun noissa alotuskuvissa lukee vieläkin et kuopio 2015(eikä 2016) :D

  • Reply Anna Wednesday, January 13, 2016 at 11:24

   Jep, dementia, en osaa :D Yritän tsempata ja muistaa seuraaviin :D

 • Reply Karoliina Tuesday, January 12, 2016 at 19:28

  Musta on niin mahtavaa, että julkaiset blogissa myös näitä omasta mielestäsi “epäedustavia” asukuvia, koska oikeesti tämmöset blogit on nykyään harvassa. Kaikki asukuvat on niitä viimesen päälle mietittyjä ja suoraan muotilehden sivuilta repäistyjä kokonaisuuksia, eikä tällasia aitoja kuvia oikeasta päivänasusta päästettäis blogiin asti. Se on musta niiin tylsää! Rakastan sun asupostauksia just siksi,kun näistä saa ihan oikeesti inspiraatiota arjen pukeutumiseen :) ja muutenkin etenkin viime aikoina sun blogi on ollu erittäin mukavaa luettavaa!

  • Reply Anna Wednesday, January 13, 2016 at 11:25

   Kiitoksia kovasti ja tältähän sitä arkena näyttää, joten miksi sitä edes yrittää näyttää joltain muulta blogissa? :)

 • Reply Helinä Tuesday, January 12, 2016 at 21:34

  hihi, en huomannu tota hapsua ennen kun mainitsit, hauska :D
  Aleksin Zarasta? mihin ne piilottaa kaikki kasmir-tuotteet, tuntuu ettei ne ikinä osu mun hyppysiin!

  • Reply Anna Wednesday, January 13, 2016 at 11:25

   On joo, ostin ennen joulua :)

 • Reply Neiti Lau Wednesday, January 13, 2016 at 21:05

  Aivan ihana tuo paita/mekko! <3 oikein sellainen 'pakko saada'! Mä en ymmärrä, miten en oo ikinä löytäny Zarasta mitään. Yhden huivin joskus, mut muuten en MITÄÄN. Puhumattakaan mistään kashmir-tuotteista. Silti oon ihastellut useampaa sun vaatetta, mitkä on sitten kuitenkin Zarasta. Turun Zaran esillelaittajat (kutsutaanko näitä somistajiksi?) vissiin tykkää jemmata kaikki ihanuudet johonkin, mä en vaan löydä sieltä mitään. Tämmöset nyt menee tosin varmaan aika nopeasti kaupaksi. :)

 • Reply Sini Thursday, January 14, 2016 at 13:28

  Ihan mieletön asu.. ihanan rento. Ja laukkuun ihastuin täysin. En aikaisemmin tykännyt laukusta juuri noiden roikkuvien juttujen ansiosta mutta nyt se on jäänyt mieleeni kummittelemaan koska yhdistit sen niin kivasti rentoon asuun. Täytyy varmaan ostaa tuo ihanainen laukku ;)

 • Reply Ellu Thursday, January 14, 2016 at 20:38

  Mä rakastan tuota sun puseroa! Mulla oli tuon tyylinen joku vuosi sitten ja käytin sen loppuun. Oon etsinyt vastaavanlaista mut en ole löytänyt. Täytyis taas alkaa aktiivisemmin hakemaan :) Harmi että mun kaupungissa ei ole Zaraa. Sieltä mäkin olen välillä tehnyt tosi hyviä löytöjä.

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post