create a trip

Screen Shot 2015-04-08 at 19.12.35

Kaikki matkailusta vähääkään kiinnostuneet tietänevät Lonely Planetin. Mä en oo koskaan mitenkään hirveesti syttynyt LP:stä, vaan oikeastaan ainoa matkailuun liittyvä tutkimukseni tapahtuu aina tripadvisorin kautta. Se on kyllä vaan melko huono sivu loppujen lopuksi, ja ennen kaikkea ihan superankea. No voitte kuvitella sitä riemun määrää, kun kuulin sellaisesta supisuomalaisesta applikaatiosta kuin CreateTrips. Oon tietenkin ihan jälkijunassa tän homman kanssa, kuten vähän kaikkien muidenkin ilmiöiden. Tämä appi on näköjään herättänyt mielenkiintoa jo vuosi sitten, mutta no, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Jos teillä ei vielä ole omaa, hankkikaa sellainen :) Myös Rantapallon Veera Bianca on kirjoittanut applikaatiosta omaan blogiinsa, ja hänen kauttaan pääsin tutustumaan applikaatioon. Muuten olisin ehkä edelleen tripadvisoreiden ja puhelimen Google Mapsin varassa :D

raita (1 of 2)-3

Mikä se on? 

Kyseessä on sovellus, jolla voi suunnitella matkoja ja löytää parhaita paikkoja mistä tahansa päin maailmaa. Voit itse suunnitella etukäteen itsellesi matkan tulevaan matkakohteeseen, etsiä ideoita muiden tekemistä matkasuunnitelmista tai yhdistellä eri tyyppien matkasuunnitelmien parhaat palat. Lopulta voit ladata offline navigaation mukaan reissuun! Ei tarvitse miettiä datan käyttöä ja paperiset kartat nyt voi muutenkin unohtaa täysin! Applikaatiosta löytyy laaja kirjasto eri bloggaajien ja muiden seikkailijoiden tekemiä matkaoppaita, sekä ilmaisia, että maksullisia.

Miksi sellainen kannattaa ladata? 

Applikaatio on ihan törkeän tyylikäs matka-applikaatio, joka on ilmainen JA jolla voi myös tienata rahaa. Omia luotuja matkoja voi nimittäin listata maksullisena tai ilmaisena tuonne applikaatioon.

Valitettavasti appi on tällä hetkellä vain iPhonen ja iPadin käytössä, (saatavilla AppStoresta) mutta android-versio on tulossa muutama kuukauden sisään. CreateTrips on hieno esimerkki startupista, joka on haistanut mahtavan mahdollisuuden ja saanut mainiosti niin rahoittajia kuin medianäkyvyyttäkin. Nyt vaan odotetaan kun tästä tulee kansainvälinen superhitti; veikkaan vahvasti, että näin tulee käymään :)

raita (2 of 2)-3

Mä tässä juuri rakentelen teille pari opasta ja julkaisen ne sitten ilmaisina tuolla appissa, mutta jos te tämän perustella innostuitte tekemään omia oppaita, nii ei muuta kuin tänne!

Mä oon vähän kahden vaiheilla vielä, että uskallanko tutustua appiin mitenkään tarkasti nyt, koska disse on kesken ja kevät on kiireinen ja käytin sen selailuun äskenkin luvattoman määrän aikaa. Näin matkailusta innostuneelle bloggaajalle tuo on myös oiva keino tienata matkakokemuksilla; kuten se voi olla kelle tahansa teistä!

Appi on ihan mahdottoman kätevä, kauniisti toteutettu ja ihan superselkeä. Kun löytää yhden oppaan josta tykkää, voi kyseisen tekijän muihin kaupunkioppaisiin tutustua todella helposti.

Miksi se on ihan tyhmä? 

Koska mun matkakuume nousee ihan mahdottomaksi aina kun vaan avaan applikaation :D

Okei, ehkä saan leikkiä sillä vielä hetken. Saanhan? 

0

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Tuija Wednesday, April 8, 2015 at 20:48

  Oon kyllä matkailuhullu mutta enpä tuollaisesta kuitenkaan tiennyt mitään! Eli kiitos vinkistä, odotellaas sitä android versioo sitte! :-)

 • Reply Silja Wednesday, April 8, 2015 at 21:18

  Repesin ihan täysin tolle sun “Miksi e on ihan tyhmä?” kysymykselle lopussa :D

  • Reply Anna Thursday, April 9, 2015 at 14:53

   No onhan se :D

 • Reply mallu Thursday, April 9, 2015 at 13:40

  Kiitti vinkistä! Android-versioo ootellessa. Nyt vihdoin oon varannu lennot Ausseihin kesäkuussa! :) löysin sun blogin nimittäin sillon kauan sitten ku Ausseihin lähdit ja itellä oli suunnitelmissa, mutta tilanteet muuttu. Eilen aloin jo haaveileman sitten Mauritiuksen reissusta, että matkakuumetta on :D

  • Reply Anna Thursday, April 9, 2015 at 14:55

   Toi appi aiheuttaa pahoja matkakuumeoireita, täytyy varoittaa :

 • Reply Emilia Thursday, April 9, 2015 at 15:11

  Vaikuttaa ehdottomasti kokeilun arvoiselta! Juuri pistin lataukseen. Tosin iPad-versiota ei kaupasta löytynyt, ainoastaan iPhone-optimoitu. Toivottavasti toi sovellus kuitenkin täyttää odotukset :)

  • Reply Anna Thursday, April 9, 2015 at 19:21

   Kyllä pitäisi käsittääkseni olla iPad-versio?

   • Reply Veera Bianca Friday, April 10, 2015 at 14:44

    Moikka Emilia! iPad-versiota ei ole, mutta iPhone-optimoidun pitäisi toimi moitteetta! :)

 • Reply Tiina Thursday, April 9, 2015 at 17:48

  Tuo linkki on muuten virheellinen! Siinä on alussa tän postauksen osoite ja sit se ilmeisesti oikea osoite vasta perässä kiinni, joten klikkaamalla päätyy vaan Rantapallon virhesivulle. Aattelin vaan huomauttaa :)

  Onneksi ei oo vielä Androidille, mulla on jo muutenkin ihan tarpeeksi paha matkakuume, kun seuraavia reissuja (Cardiff ja Krabi) pitää odotella loka-marraskuulle.

  • Reply Anna Thursday, April 9, 2015 at 19:20

   :D Haha sitä odotellessa :D Ja kiitos ilmoituksesta, mä korjaan sen :)

 • Reply Anni Thursday, April 9, 2015 at 20:30

  Kiitos vinkistä! Käytkö muuten missä laitattamassa kyntesi vai ovatko ne noin pitkät ja hyvännäköiset omasta takaa? (:

  • Reply Anna Thursday, April 9, 2015 at 20:38

   Mulle laitettiin näihin joskus tammikuussa tipit, mutta ne on käytännössä tässä kasvanu jo pois. Laitan itse kotona aina geelilakalla, ja kynnet pysyy tosi vahvana lakan kanssa :)

 • Reply Lulu Friday, April 10, 2015 at 01:54

  Moix! Hetipä kokeilemaan appin latausta iPhoneen mutta ilmoitti että maksutietonne ja kiitos :O ettämitäettä?? Appin piti olla ilmainen mutta en sitä kyllä ilmaiseksi saa, en käsitä :/ Latauksen kohdalla ei lue edes hintaa, vain “get”, hetken pyörittää ja sitten pyytää maksutietoja. Mälsää :(

  • Reply Anna Friday, April 10, 2015 at 11:34

   App Store mun käsittääkseni kysyy aina maksutietoja, tai se on siellä Apple ID:ssä se maksutieto? Jos tekee sitten in-app ostoksia? Joku voi korjata toki jos olen väärässä :) Se ei siis tarkoita, että sulta laskutetaan mitään :)

  • Reply Veera Bianca Friday, April 10, 2015 at 14:44

   Moikka Lulu! Apple ID vaatii nuo maksutiedot, mutta mitään maksua ei sinulta tulla veloittamaan! :) CreateTrips on ilmainen ja myös suuri osa sen sisältämistä oppaista – jos opas maksaa, siinä ei lue get vaan oppaan hinta! :)

 • Reply Mammaa Friday, April 10, 2015 at 15:48

  Mullekin ihan uutta tää, vaikka juuri tulin reissusta. :) Pitääpä ladata iPhonelle, kiitti!

 • Reply Iida Saturday, April 11, 2015 at 14:57

  Tää kuulostaa loistavalta sovellukselta kun on reissukin edessä! Mutta mun kännykässä tökkii aika pahasti, välillä crashaa ja ei lataa ollenkaan travel bookseja.. Mulla on 4S, että voi toki johtua siitä, mutta ehkäpä yritän vielä ladata uudelleen jossain vaiheessa :)

  • Reply Anna Saturday, April 11, 2015 at 20:13

   Omituista? Mulla toimii ongelmitta :/

 • Reply Saana · Live Now - Dream Later Friday, April 17, 2015 at 14:30

  Toivottavasti Android-versio tulee saataville nopeasti, mielenkiinto heräsi! :) Ja matkakuume on joka tapauksessa jatkuvasti niin paha, että ei kai se tästä enää lisääntyä voi. Vai voiko!?

  • Reply Anna Saturday, April 18, 2015 at 13:19

   VOI SE :D

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post