Sudenelämää

Nainen on naiselle susi. Se on ollut jo pitkään selvää ja käynyt tässä vuosien bloggaamisen aikana selväksi yhä enemmän.

Bloggaajana oikeastaan turtuu siihen, että arvostelun kohteena ei ole pelkästään vaatteet ja asusteet vaan myös oma elämä, elämänvalinnat, perhe, luonne, persoona ja ennen kaikkea kasvot ja kroppa. Mä elin sikäli erilaisen nuoruuden kuin moni teini, että en oikeastaan koskaan kärsinyt varsinaisia kroppapaineita. Kyllä muakin ärsytti välillä “pitkäkoipi” ja “sairaan laihat jalat” – huutelut ihan yhtä lailla kuin läskittelyt kuin laudoittelutkin. Ja kyllä mäkin olen joskus kokeillut tunkea rintsikoihini sukkia ja harrastanut muuta yhtä ylevää toimintaa. Olen nyppinyt kulmakarvani järkyttäviksi ohuiksi viivoiksi ja sheivannut kaikki käsikarvani päähänpistosta. Hiustenväri on muuttunut punaisesta mustaan ja ruskeasta blondiin. Se nyt vaan kuuluu siihen ikään, kasvavan nuoren naisen kasvuprosessiin. Muutamaa heikkoa hetkeä lukuunottamatta olen kuitenkin aina viihtynyt tässä kuoressa, jonka minulle on luonto antanut. Jaloissa on mittaa, joskin keskivartalosta se puuttuu. Lantiolla on leveyttä, rasva kertyy vähän vääriin paikkoihin ja napa on naurettavan pikkuruinen. Mitä sitten? Oon aika lailla terve ollut aina ja oon ollut aina melko hyvässä kunnossa liikkumattakin. Voin syödä ihan mitä haluan ja voin elää vaikka neljä päivää suklaalla, eikä se näy ihossa tai painonnousuna. Mun paino on heitellyt 13-vuotiaasta n. 5 kiloa. 58-60 -kiloisesta nykyiseen 63-65 kiloon riippuen viikosta ja punnitushetkestä. 174 cm pituudellani tuosta tulee painoindeksiksi 20,8. Normalipainon keskipolkua täällä kuljetaan siis.

IMG_2459

IMG_2468

IMG_2257 IMG_2321Minulla ei ole koskaan ollut viha/rakkaus-suhdetta kroppaani, koska suhteeni tähän mun fyysiseen ulkomuotooni on aina ollut puhtaan rakastava. Ehkä sen takia en vieläkään, 25-vuotiaana, pysty ymmärtämään tuntemattomien ihmisten viha-suhdetta kroppaani tai omaan kroppaansa. Minun mieleipidettäni omasta kropastani ei tule muuttamaan tuhansienkaan ihmisten mielipide siitä. Jos joku ei siitä tykkää, niin sitten ei tykkää. En minäkään tykkää maksalaatikosta tai mämmistä. Mielipide-eroja. Mutta on tämä ilmiö saanut minut pohtimaan paljon naisten asenteita toisia naisia kohtaan. On surullista huomata, miten miesten maailmassa useimmiten jylläävä solidaarisuus on nähtävästi äidinmaidossa jäänyt monelta tytöltä saamatta. Itsestään pitää löytää vakavia virheitä kaikesta mahdollisesta ja ehdottomasti eniten juuri kropasta. Jottei itselleen tulisi niin kamalan paha mieli, niitä virheitä pitää siis myös löytää toisesta. Ettei edes sen oman päänsä sisällä olisi huonompi kuin se toinen.

Dubaista postatessani kivoja iloisia rantakuvia pirteissä bikineissä palaute oli kaksijakoista. Sain paljon todella kivaa positiivista palautetta, joka oli totta kai imartelevaa ja toi todella hyvän mielen. Samalla sain kuitenkin paljon myös negatiivista palautetta. Omien bikinikuvien esittäminen tuntui olevan melkein rikollista jonkun mielestä. Syitä sille, miksi se on niin kamalaa, löytyi monia.

“Miten sä kehtaat esitellä sun kroppaa, kun oot noin pyöreessä kondiksessa / sulla on isot kädet / sun lantio on hirvee jnejnejne.” Voi herra mun vereni, jos bikineissä saisi esiintyä vain huippukroppaset naiset lehtien sivuilla, nuorten naisten ajatus siitä, mikä on normaali kroppa olisi vieläkin enemmän vinoutunut. Meitä on moneksi, eikä jokaisella tallaajalla voi olla superkiinteät reidet, pyöreä peppu, ohuet treenatut käsivarret, uskomattoman pitkät jalat ja pitkä selkä, täydellinen sixpack ja terhakat rinnat. Se ei nyt vaan ole mahdollista, ja kaikki me olemme erilaisia. Myös kaikki omalla tavallamme erikoisia ja mielenkiintoisia. Tärkeitä. Musta on kivaa pystyä epätäydellisenä esiintymään näinkin laajalevikkeisellä sivustolla ja omalta osaltani näyttää mun naisvaltaiselle lukijakunnalle, että on ihan OK olla epätäydellinen.

IMG_2615

IMG_2520

IMG_2475

Huomiohuoraaminen. Kuinka mä kehtaan hakea huomiota tai hyväksyntää esittämällä mun lähes alastonta kroppaa bikineissä? En lähde edes pohtimaan sitä, miksi on OK jokaisessa fitness-blogissa esiintyä pikkuruisissa liikuntavaatteissa ilman samanlaista älämölöä kuin mitä sama määrä näkyvää ihoa aiheuttaa muualla. En minä hae hyväksyntää tai huomiota mun bikinikuvilla. Musta rantakuvat nyt vaan sattuu olemaan kivoja, ja tykkään niitä itse katsoa blogeista! Viime aikoina on monet muut bloggaajat olleet reissussa ja musta ihanimmat kuvat ovat juurikin rannoilta! Rusketus, vaalea hiekka, turkoosi vesi ja värikkäät bikinit palmujen keskellä on musta ihanaa katseltavaa kotisohvalla nököttäessä. En ymmärrä, miten joku voi keksiä iloisista hauskoista kuvista jotain niin loukkaavaa, ettäkö niitä ei saisi laittaa julkisuuteen. Kyllähän mä niissä bikineissä näyttäydyn siinä rannallakin, jolla on satoja ihmisiä. Kai sekin on sitten sitä huomiohuoraamista.

Ja sitten on useita muita syitä, miksi ei rantalomakuviaan saa julkaista. Suurinta osaa palautteista värittää aina “minä en ainakaan tekisi niin”. En minäkään tekisi montaa asiaa, joita nämä ihmiset varmasti tekevät, mutta en siltikään kokisi oikeudekseni määrittää yleistä oikeaa sen perusteella, minkä itse koen oikeaksi.

Nämä tällaiset kommentit ja yhteydenotot ei ole mitenkään uutta, mutta viime aikoina niihin on tullut ihan uusi sävy. Tämäkin reissuni Turkkiin on nostattanut mitä omituisempia kommentteja. Olen täällä selkeästi kauneusleikkauksen takia. En ole halunnut kertoa matkaseuraani tai postata reissustani kovin tiiviisti selkeästi vain ja ainoastaan sen takia. (Enkä esimerkiksi sen takia, että oon ihan vaan tylsällä lomalla, jossa vaan makaan auringossa ja luen..) Koska eihän Turkissa tähän aikaa vuodesta ole edes kuuma. Ja koska en ole julkaissut matkalta yhtään bikinikuvaa/naamakuvaa, on se selkeä merkki siitä, että olen operaation takia täällä. Olen saanut pari todella hämmentävää meiliä, joiden yleinen sävy on lähinnä “kuinka sä kehtaat valehdella lukijoillesi näin?! / mikset vain myönnä, että sulle on tehty kauneusleikkauksia!?” Tässä jo pari vuotta jyllännyt keskustelu mun tisseistä on ihan oma lukunsa. Mä olen valehtelija, koska mä en myönnä, että mulla on silikonit. Arpitodisteet aiheesta on löydetty milloin mistäkin kuvasta. Viimeisin intoilu on mun nenä. Kertoessani meneväni septoplastiaan, olen saanut häiriintyneen määrän yhteydenottoja siitä, miksen voi vaan myöntää meneväni pienennyttämään järkyttävän nenäni.

IMG_2392

IMG_2375

IMG_2394

Silikoniepäilyt olen jo oppinut ottamaan imarteluna. Jos jonkun mielestä mun tissit on niin uskomattoman hyvännäköset, että ne eivät voi olla ihan vaan mun omat, niin eihän sitä voi mitenkään muuten ottaa kuin imarteluna itselleni ja kunniana Victoria’s Secretille. Välillä kyseinen keskustelu menee jo yli mun ymmärryksen. Otin tänään kuvan mun tisseistä peittäen niistä suurimman osan, mutta jättäen näkyviin sen osan, jossa arvet olisivat, jos sellaiset siis löytyisi. Harkitsin jo sen laittamista tähän postauskeen turhautuneimpana hetkenäni, mutta onneksi Vivian muistutti minua tärkeästä asiasta. Mä en ole kenellekään velkaa mitään vakuuttamisia. Ja mun kasvatus ja periaatteet eivät vaan salli laittaa sivustolleni kuvaa itsestäni yläosattomista. Sivustolle, jota moni mun sukulainen ja koko perheeni, isäni mukaanlukien, lukee. Sitä paitsi, jos laittaisin kuvan, se olisi photaroitu, jonkun toisen tisseistä, vanha kuva tai (lisää tähän selitys X). Tissini ovat kuin panttivanki. Ne pitäisi kuvata auktoriteettien tarkkailtavana tämän päivän lehti vierellään, jotta tietyt ihmiset uskoisivat. Yksinkertainen totuus kun ei riitä.

Nenäepäilyt otan hämmennyksen sekaisin tuntein vastaan. Toisaalta koen ne todella loukkaavaksi. Miten jollain on pokkaa tulla sanomaan, että selkeästi olen menossa nenäleikkaukseen korjaamaan rumaa nenääni!? Mun nenähän on söpö! Se voisi olla kapeempi tai pystympi tai suorempi tai whatnot, mutta se on mun nenä. Se on tärkeä osa mun ulkonäköäni, mun kasvojani ja sitä, miten olen tottunut itseni näkemään. En ikimaailmassa halua siihen mitään muutosta. Tosin, olishan se kiva hengittää kunnolla. Siksi olen valmis sitä jossakin vaiheessa sisältä muovaamaan. Ainoastaan sisältä.

Mä olen eläessäni ollut kahdesti leikkauksessa. Multa on poistettu rasvakasvain lantioluun päältä Suomessa noin kuusi vuotta sitten ja mun polvi on leikattu Australiassa 2011. Olen ollut todella onnekas, sillä mitään muita leikkausta vaativia ongelmia minulla ei ole ollut. Minulle ei ole koskaan myöskään laitettu botoxia tai mitään muitakaan happoja, täytteitä tai mitäniitäikinäedesonkaan. En halua sanoa, etten hyväksy plastiikkakirurgiaa, mutta en hyväksy sitä itselleni. Minulla on ystäväpiirissäni monella naisella leikelty rintavarustus. Pienentääkseen tai suurentaakseen. Osa syistä on ollut musta perusteltuja, osa ei. Korjaava kauneuskirurgia on musta täysin hyväksyttävää, mutta muovisen muokkauksen suhteen suhtaudun varauksellisesti. Toisaalta, jos saisin pari lasta ja tissini roikkuisivat navan korkeudella, voisin hyvin itsekin kävellä veitsen alle nostamaan painovoiman tuhoja hieman ylöspäin. Lähtökohtaisesti mulla ei siis ole ongelmaa edes veitsen alle menemisestä, mutta mua kauhistuttaa ajatuskin siitä, että kropassani on jotakin vierasta. Mä olen oikeasti nähnyt painajaisen, jossa mulla oli silikonit. Tatuointien muste ei minua häiritse, mutta kaikki muu ulkopuolinen, joka laitetaan ihon alle, hirvittää mua todella pahasti. Siksi minusta onkin niin kummallista kuulla silikonisyytöksiä, kun se olisi viimeinen asia, johon ryhtyisin. Varsinkin kun suurin syy siirtää septoplastiaa on ollut mulla se, että se pelottaa mua. Mua ahdistaa ajatus niistä silikonilevyistä mun nenän sisällä. Vaikka ne siellä vaan väliaikaisesti oliskin.

IMG_2410IMG_2508IMG_2613

Ahdistuksen lisäksi mua myös harmittaa monilla nuorilla naisilla kauneusleikkaukset. Kiristykset ja täytteet jne. Saa mun mielestä monet naiset näyttämään samalta. Monelta katoaa ne kauniit persoonalliset pikkutujut, jotka tekee jokaisesta naisen kropasta kauniin. Mä kiinnitän itse asiassa tosi paljon huomiota naisten vartaloihin, ja huomioni voi kiinnityä mitä omituisempiin seikkoihin. Hyvä esimerkki on ystäväni Noonis. Perthissä vieraillessani huomasin, että Nooniksella on samanlaiset kädet kuin äidilläni. Mietin varmaan päivän, miten voisin sanoa loukkaamatta Noonista, että “hei, sun kädet on ku mun viiskymppisellä äidilläni”. Sitten asia tuli puheeksi ja selitin mitä tarkoitin. Hänen käsiensä muoto oli samanlainen, ja se miten hän koski ovenkahvoihin ja muihin esineisiin. Vahva, mutta hellä. Pitkät sormet ja sulavat liikkeet. Jotenkin tosi äidilliset kädet. Mikä ei tarkoita ryppyjä tai vanhuutta, vaan hellyyttä ja kauneutta. Luotettavuutta ja rauhallisuutta. Ainakin mulle. Tää nyt kuulostaa tosi oudolta, mutta mä kiinnitän usein huomiota tällaisiin asioihin. Käsien asentoihin ja nonverbaliikkaan. Kuitenkin kasvot ovat minusta jokaisella kaunein piirre. Yhdellä on jännittävät ikuisesti tuikkivat silmät, toisella ihania pisamia, kolmannella täydellinen iho, neljännellä se hassu luomi. Ne ovat jokaiselle ominaisia ja kuuluvat vain heille. On sääli, että niitä omia ainutlaatuisia piirteitä viedään plastiikkakirurgille ja tilalle otetaan jonkun toisen vastaavan näköinen.

Eksyin vähän aiheesta. Joka tapauksessa, olen paljon miettinyt miksi negatiivista suhtautumista toisen kroppaan on niin paljon. Monille se varmasti luo paremman olon itsestään. Kun uskottelee itselleen ja kaikille, jotka kuuntelevat, että toisella on jotain huonoa/huonosti, tuntuu, että itsellä menee paremmin. Omat jenkkakahvat tuntuvat ehkä siedettävämmältä, jos samalla halveksuu toista tämän isojen käsivarsien takia.

Vähän niinkuin naisten logiikalla ylipäätään. Jos kaveri menestyy työssä, täytyy muistuttaa, että hänen ihmissuhteensa eivät ole johtaneet alttarille. Tai jos toinen nainen saa kehujaan ulkonäöstään, täytyy sivaltaa hänen älykkyyttään. Jos taas joku on älykäs, niin herranjumala, miten se pukeutuu!! Ja jos taas pukeutuu kivasti, niin ei sillä kyllä muuten mitään sisältöä elämässään olekaan.

Oon totta kai itekin käynyt joskus huonoina hetkinä läpi tuonkaltaisia ajatuksia. Kun itsellä on mennyt huonosti parisuhteessa ja kaveri on ollut onnellisen väkevän rakastunu, mielessä kävi kyllä, että itsellä meni työasioissa paremmin. Mutta tollanen lälläslää -asenne on jotenkin niin myrkyllistä. Onneksi tajusin sen aika äkkiä. Olen leikannut tuollaisen ajattelun pois itsestäni kokonaan, ja myös elämästäni ne ihmiset, jotka elävät ja ajattelevat niin. Toivoisin, että moni bloggaajia arvostelevakin ymmärtäisi tämän. Me emme ole huippumalleja, emmekä me kuvittele olevamme maan kauneimpia tai mielenkiintoisimpia ihmisiä. Mutta meillä on silti oikeus olla iloisia omista vartaloistamme ja ulkonäöstämme. Meillä on oikeus myös julkaista blogissamme millaisia tahansa kuvia itsestämme, laillisuuden rajoissa pysyessämme.

IMG_2532IMG_2611

IMG_2621

IMG_2355

Ja lukijan kannalta terveellisintä olisi miettiä, miksi ne mun kuvat aiheuttaa niin valtavaa inhoa? Miksi ne aiheuttavat niin kamalan huonon olon, että sitä pitää purkaa negatiivisuudella. Omaa kroppaa esitellessäni en suinkaan hauku kenenkään toisen. Toisaalta, jos kokee oman kroppansa paljon paremmaksi kuin minun, miksi se vihastuttaa? Miksei sitä voi ajatella niin, että se on rohkeaa. Jos ei kestä katsoa mun “läskejä” reisiä, niin sitten ei kannata sivulla käydä muutenkaan. Kroppani aiheuttanee ahdistusta silloin myös puettuna. Vaikka asia ei liittyisi mitenkään kroppaan, vaan minua pitäisi tuollaisten kuvien perusteella ylimielisenä ja itserakkaana, miksi sekään vihastuttaa niin kovasti? Enhän minä vaikuta kenenkään lukijan elämään, ellei tämä itse niin halua.

En tule koskaan ymmärtämään tätä surullista käyttäytymistä naisten välillä. Enkä tule sitä hyväksymään, vaikka syyt sen taustalla ymmärtäisinkin. Siksi voin ainoastaan toivoa, että jokainen nainen muistaisi iloita omasta kropastaan ja samalla antaa muille oikeus iloita omastaan. Ja ehkä jopa muistaa iloita heidän kanssaan.

0

You Might Also Like

364 Comments

 • Reply Anna Thursday, April 10, 2014 at 21:16

  I guess, I understood the point of the post even when google translate is not the best. As blogger you’re always in the focus of your readers and you have to deal with criticism and bad comments, not even critical comments, just bad ones. Sad to read that people think you went to Turkey to do a surgery!? I mean you barely published any pictures of your trip while you’ve been in Australia lately. I don’t get what people’s problem is. I guess they need to talk about something :) but you’re perfect just the way you are. You have an awesome body. Not too skinny, just beautiful! :) and you don’t need any plastic surgery! :D

 • Reply mmiraaa Thursday, April 10, 2014 at 21:16

  Olet niin kaunis, juuri tuollaisena kuin olet – ja etenkin kun uskallat olla rehellisesti sitä mitä olet :) Toivon että joku kaunis päivä osaan hyväksyä oman vartaloni kuten sinä omasi.

  • Reply mmiraaa Thursday, April 10, 2014 at 21:18

   jäi vähän kesken – en tarkoita että vihaisin vartaloani. Olen aivan normaalipainoinen, normaalinnäköinen tyttö mutta jostakin lapsuudesta kai jäänyt jokin pakollinen häpeämisen tarve omaa vartaloa kohtaan. Sinunlaisesi “esikuvat” ja roolimallit saavat onneksi tälläisten ihmisten kuten minun käsitykset omista ja muiden vartaloista muuttumaan – kiitos :)

 • Reply lisbe Thursday, April 10, 2014 at 21:17

  Yksi sana: Kiitos.

 • Reply Eerika Thursday, April 10, 2014 at 21:25

  Waau mitä tekstiä! Itse ajattelen samoin kuin sinä ja mielestäni sinulla on täydellinen kroppa! :) He jotka arvostelevat muita, niin heillä on varmasti jotain ongelmia itsellään. Asiasta toiseen. Olen himoinnut samanlaisia Joien saappaita (mushroom) jo kauan ja en mistään meinaa löytää niitä. Onkohan sinulla jotain vinkkejä niiden löytämiseen? Makso mitä makso! :D

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 12:55

   Valitettavasti ei ole mitään muuta vinkkiä kuin malttaen tutkia kuukaudesta toiseen eBayta :D mäkin tein niin pari vuotta :D

 • Reply M / The Realm of Maria Thursday, April 10, 2014 at 21:31

  Hyvä Anna! Sulla on ihan mahtava asenne, just noin sen pitääkin olla. Mun mielestä on hienoa, että kokee ylpeyttä omasta vartalostaan, joka sullakin on kaunis ja persoonallinen.

 • Reply Anskuuu Thursday, April 10, 2014 at 21:32

  Hyvä postaus ja täysin asiasta. Toivottavasti edes osa näistä arvostelijoista heräisi ajattelemaan..

  Täysin asian vierestä kysyisin, että tiedätkö Helsingissä hyviä sokerointi-paikkoja? Oot ehkä saattanu näistä blogissa jo mainitakin, mut on menny ehkä ohi silmien. Mua himoittais mennä vihdoin sokerointiin ja tarttisin kovasti suosituksia :)

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 12:55

   Voin kehua ainakin Celesten Siniä ja Pausen Tiinua :)

 • Reply Mimmustiina Thursday, April 10, 2014 at 21:33

  Anna,

  Olen tullut siihen tulokseen, että Suomessa elää todella epävarma, jo nuorella iällä katkeroitunut, elämään kyynisesti sekä muihin sairaalloisen kateellisesti elävä nuorten naisten sukupolvi.
  En tiedä tarkempaa syytä tähän, mutta kokemuksesta useissa maissa ja itsekin kaksoiskansalaisuuden omaavana, olen huomannut ja osani siitä saanut.
  Pelottavalta tuntuu tämä ns. “suomalaisen perusrehellisyys”-käsite, jota yhä rohkeammin kuitenkin käytetään juuri negatiivisessa ja huomattavan voimakasta vihaa sisältävissä kommenteissa. Itse omaan muoden tapaan erilaisia ongelmia ja haasteita luonteessani, mutta peruskateutta ja sitä, että muiden ilo on omasta pois;en tunne.
  Kateus ja viha syövät kaiken ympäriltään eivätkä koskaan rakenna;ainoastaan tuhoavat-
  Älä lähde selittämään tai ansaitsemaan paikkaasi bloggaajana näille ihmisille; se on pohjaton kaivo, joka imee energian antamatta mitään muuta kuin ikävän tunteen tilalle-

  Tsemppiä&keep on rollin’

  //mimmustiina

 • Reply Sini Thursday, April 10, 2014 at 21:34

  Sulla. On. Täydellinen. Kroppa.

 • Reply sundaysunnyli Thursday, April 10, 2014 at 21:38

  Voi Anna sun kroppa on täydellinen, oikeesti! Siis välillä mä oikee yritän kateellisena(hyvällä tavalla) katsoa, josko sun kropassa tai ulkonäössä ois ees jotain epätäydellistä.. mut ei. Sä oot just hyvä ja kaunis tollasena! Olet upea nainen ja älä missään nimessä anna kateellisten idari anojen lannistaa sun fiilistä!

 • Reply Ansku in Ireland Thursday, April 10, 2014 at 21:40

  Oikein hyva kirjoitus ja puhut taytta asiaa!! Mun mielests sulla on kaunis kroppa ja on inspiroivaa nahda positiivisia rantakuvia :-) Meikku elattelee toivoa etta joskus tulevaisuudessa naisten solidaarisuus ei ole vain haave vaan tosiasia joten lisaa tallasts tekstia ja ihania inspiskuvia!

 • Reply Aralia Thursday, April 10, 2014 at 21:41

  Kiitos tästä kirjoituksesta! Kirjoituksesi sisältää juuri samoja asioita, joita olen aina ajatellut itsekin, enkä ole koskaan ymmärtänyt naisten inhoa omaa vartaloaan kohtaan. Valitettavasti vaikuttaa siltä, että nainen ei saa nykypäivänä olla mitenkään tyytyväinen vartaloonsa tai ulkoiseen olemukseensa, vaan aina pitäisi olla jonkinlaista muutoshalukkuutta (laihdutus, kiinteytys, ylenpalttinen ihon “hoitaminen”, jatkuva karvojen ajeleminen kehosta, “aiheettomat” kauneusleikkaukset, “tuorvotusaineet” jne.) vaikka omassa sisimmässään olisikin tyytyväinen itseensä.

  Minäkin, vanha pullukka :), tykkään omasta vartalostani,vaikka se on varmasti monen mielestä kauhean ruma. Tykkään näistä sievistä jalkateristä, ja sileistä polvista ja selluliittisistä reisistä, ja silittelen niitä hellästi kun ovat niin hyvin minua jaksaneet kuljettaa paikasta toiseen väsymättä. Ja tämä pyöristynyt vyötärönseutu, siinä sitä on ihmettelemistä, että näin on muuttunut :). Se on joskus ollut hoikimmista hoikin, muistan senkin, mutta tämä on tämän päivän minua, ja hyväksyn sen. Rinnatkin ovat kasvaneet isommiksi mitä haluaisin :), mutta nekin ovat osa minua, ja hyväksyn ne sellaisenaan, ja toivon, että saan pitää ne hautaan asti.

  Käyn täällä katsomassa kauniita kuviasi, eivätkä rantakuvasi ahdista, vaikka itse en bikineissä viihdykään. Olet mielestäni kaunis nainen, enkä oikein osaa nähdä virheitä sinussa, pelkkää kauneutta vain. Sitä en ymmärrä, että miksi kauneutesi voi joitakin ahdistaa ja herättää tarpeen arvostella ja mollata. Sairalloista kateuttako?

  Kun rakastaa itseään, niin voi toisiakin rakastaa!

 • Reply Minttu-Maaria Thursday, April 10, 2014 at 21:48

  Tiedätkö, mikä minua tässä eniten ahistaa? Se, että sinä joudut selittelemään näin paljon! Komppaan sua ihan 100 %:sesti ihan joka sanaa myöten <3 Toivoisin samanlaista, kattavaa selitystä niiltä ihmisiltä, jotka jaksavat päivästä toiseen keskittyä arvostelemaan ja ruotimaan sinua ilkeästi.

  Sun vartalo on kaunis ja NORMAALI ja sitäpaitsi ihan mielettömän naisellinen,että vau ja haistatanpa tässä muuten samalla kaikille arvostelijoille!!! Työskentelen yläkoulussa ja kukaan, joka ei ole teinityttöjen kanssa joka päivä, ei tajua sitä, millaisia ulkonäköpaineita tytöillä on. Se on oikeasti ihan järkyttävää ja on hyvä, että edes jossain blogissa näkyy terveen oloinen nainen, jolla on hyvä itsetunto. Kiitos Anna <3

  Mun mielestä arvosteleminen on mennyt liian pitkälle. En tarkoita ainoastaan sua vaan sitä yleistä, ikävää ilmapiiriä, joka tuntuu vallitsevan blogien kommenttibokseissa ja nettikeskusteluissa. Mikä ihmisiä vaivaa?

 • Reply Helinä Thursday, April 10, 2014 at 21:50

  Allekirjoitan koko jutun! Olen jo vuosia ihmetellyt omien kavereiden puheita, suhtautumista muihin naisiin ja kuunnellut heidän joka päiväistä bloggaajien haukkumista! Joka kerta kyseenalaistan heidän kommentit ja ihmettelen miksi he haukkuvat tuntemattomia noin agressiivisesti ja nauttivat toisten “kauneusvirheistä”. Vastaus on, koska bloggaajat ärsyttävät heitä ja on kiva huomata ettei he ole täydellisiä! No shit Einstein, kukaan ei ole!

  Huoh, aina ei voi ymmärtää koska oma elämän asenne on posititiivinen ja kannustava, niin tuollaiset ihmiset syövät joskun omaa energiaa aivan liikaa.

  Muista, että olet kaunis kaikin tavoin, mutta ulkoinen kauneus ei merkitse mitään jos sielu on ruma ja musta! Onneksi susta näkee sekä sen ulkoisen että sisäisen kauneuden!

 • Reply Charlotta Thursday, April 10, 2014 at 21:54

  Hei Anna!
  Tää postaus sai mut miettimään omaa vartalosuhdettani. Olen aina ollut laiha mutta kurvikas ja saanut kuulla kaikenlaista läskittelyä niin mahastani kuin reisistäkin. Persettäni on haukuttu valtamereksi ja rintojani silikoneiksi. Haukkujat ovat olleet kaikki naisia. Miehiltä oon ainoastaan saanut kehuja kropastani ja ihmetteleviä kysymyksiä, miksen voi näyttäytyä rannalla bikineissä kun olen aina vaatteiden peitossa, vaikka olisi kuinka lämmin. Ajan mittaan ymmärsin, että nämä haukkujat olivat ainoastaan epävarmoja omista vartaloistaan. Osa oli varmasti minulle myös kateellinen. Katkaisin välit kaikkiin ihmisiin, jotka yrittivät pönkittää omaa itsetuntoaan tuhoamalla minun. Nyt voin olla bikineissä ja olen ylpeä vartalostani, mutta monta vuotta siihen meni. Harmittaa, miten monesti jätin ulkomaanmatkoillakin uimatta vain sen takia, koska luulin olevani liian lihava. Anyway, halusin vain kertoa omia kokemuksiani :D

  ps. En voi ymmärtää miten joku voi haukkua sua lihavaksi! Sähän olet tosi hoikka ja hyväkuntoinen nuori nainen. On jotenkin lohdullista mutta myös surullista tietää, että vaikka olis kuinka hyvä kroppa (kuten sulla) niin koskaan ei voi miellyttää kaikkia, eikä pidäkään. Se, että kelpaa itselleen sellaisena kuin on, on kaikista tärkeintä.

 • Reply jelina Thursday, April 10, 2014 at 21:54

  Mä oon niin samaa mieltä koko aiheesta! Itekki oon aina ollu tyytyväinen omaan kroppaani , mutta eipä siitä kehtaa/viiti puhua ääneen hirveesti ku heti aatellaan et on itserakas tai haluaa vaan huomiota yms….! Sulla on täydellinen kroppa se on vaan kateutta jos täytyy tulla jotain muuta lässyttämään. :)

 • Reply Sunkissed Thursday, April 10, 2014 at 21:55

  Todella hyvin kirjoitettu, allekirjoitan joka sanan! Itselläni on pyörinyt viimeaikoina ihan samat jutut mielessä. Kun itselläni menee tällä hetkellä aika monella saralla tosi hyvin, tuntuu että jotkut oikein hakemalla hakevat jotain, missä mulla menis vähän huonommin ja sillä toisella paremmin. Olen ihan samaa mieltä siitä, miten miehillä riittää sitä solidaarisuutta joka tilanteeseen ja on sääli, että ainakin osalta naisista se tuntuu puuttuvan kokonaan… Ja pakko vielä hehkuttaa miten ihanat noi bikinit on ja kuinka hyvin ne sopivat sulle! :)

 • Reply Saana Thursday, April 10, 2014 at 21:56

  Sä olet just aito ihminen, juuri sinä omassa kauneudessaan!:) omistat täydellisen tiimalasi vartalon etkä ainuttakaan “raskausarpea”, kirjotit rohkean tekstin. Arvostan sua paljon enkä ymmärrä miksi ihmiset ovat niin sidosissa sinun elämään!!

 • Reply Laura Thursday, April 10, 2014 at 21:56

  Aamen! Oot ihana! :)
  En itsekään ymmärrä tuollaisia asenteita naisissa! Jostain syystä suurin osa mun nykyisistä kavereista onkin miespuolisia. :D
  Ja tosta kateudesta mitä sun rantakuvat herättää, oon itsekin vähän kateellinen kun katson noita kuvia ja tekisin mitä vaan et saisin tollasen kropan! Mut toisin ku jotku ihmiset, mä tiedostan tän kateuden ja sen, et jos haluun olla yhtä hoikka kuin sinä, mun pitää itse tehdä asialle jotain, eikä lähettää sulle negatiivisia kommentteja. Monet ihmiset ei luultavasti osaa harrastaa tällaista itsetutkiskelua, thus ne purkaa huonon itsetuntonsa sinuun, koska eivät vaan uskalla/jaksa tehdä itse mitään omalle ulkonäölleen.

 • Reply jj Thursday, April 10, 2014 at 21:58

  En kertakaikkiaan ymmärrä, kuinka jotkut löytävät valittamista noista rantakuvistasi. Mielestäni ne ovat aivan ihania ja tyylikkäitä, iloinen fiilis tarttuu lukijaankin :)

  Ja mitä sun kroppaan tulee, komppaan Vivveä. Minkä ihmeen takia sun täytyisi vakuutella kellekään mitään? Sulla on mielettömän kaunis kroppa (olen pirun kateellinen juuri tuosta lantiosta, vaikka itsellänikin sitä on!) ja ennenkaikkea musta on upeaa miten hyvin kannat itsesi.

  Tämä oli kyllä hyvä ja rohkea postaus. Kiitos! :)

 • Reply Taru Thursday, April 10, 2014 at 21:59

  Moikka,
  Mun mielestä sä oot just kaunis just tollasena. Ja tykkään sun blogistas :0)
  -Taru-

 • Reply Lottie Thursday, April 10, 2014 at 22:00

  Se, että sanoo toista rumaksi ei tee itsestä kauniimpaa. Se että haukkuu toista lihavaksi, ei tee itsestä laihempaa. Aamen.

  • Reply mari Thursday, April 17, 2014 at 20:56

   Tässä olis tarvinnu tykkää-nappia! Aamen todellakin!

 • Reply s Thursday, April 10, 2014 at 22:00

  TÄMÄ! Mihin on jäänyt “Pidetään me tytöt yhtä”-asenne?

 • Reply Sonja Thursday, April 10, 2014 at 22:00

  Asiallinen postaus, hyvä Anna! :-)

 • Reply Aj Thursday, April 10, 2014 at 22:01

  Olet fiksu nainen! (Ja mitä kroppaasi tulee – vau.)

 • Reply R Thursday, April 10, 2014 at 22:03

  Perfect<3 Ihana kirjoitus ja vielä ihanempi sä! Hitsit, oot ihan mieletön tyyppi ja noussu yhdeksi mun esikuvista:) Katsoin juuri tänään itteeni peilistä, ja ajattelin vaan miten vatsalihasten pitäis näkyä enemmän, pyllyn pitäis olla lihaksikkaampi etc. Olen aina painanut alle 50 kiloa ja koko elämäni yrittänyt saada kiloja lisää. Alipainoisia oli nuoruudessaan siis myös mummoni, siskoni ja äitini, joten puhtaasti on geeneistä kiinni:) Nyt viimein olen saavuttanut 50 kilon rajan salitreenillä/hurjilla ruoka-annoksilla, ja pari kuukautta sitten kun tämän huomasin olin ihan helvetin onnellinen! Ja niin olen vieläkin, mutta joka puolella oleva epävarmuus ja kritiikki saa jo epäilemään omaa hyvää oloa ja vääristämään peilikuvaa. En osaa edes selittää, mutta minä kyllä olen tyytyväinen itseeni, mutta koska kaikki muutkin valittaa, kuuluu minunkin tehdä niin?! Kuinka sairasta on tämä..
  Haluaisin vaan kiittää tästä teksistä, toivottavasti teet jatkossa näitä vielä enemmän:) Postaus tuli juuri oikeaan aikaan muistuttamaan, että minäkin olen kaunis!

 • Reply Milla Thursday, April 10, 2014 at 22:03

  Tosi osuvasti kirjoitettu! Itse en ainakaan osaa selittää tuota toisten mollaamista ja arvostelua muulla kuin kateudella, ehkä sillä halutaan pönkittää omaa huonoa itsetuntoa, tai pahimmassa tapauksessa oikeasti yritetään yksinkertaisesti pahoittaa toisen mieli mitä alhaisimmalla tavalla. Käsittämätöntä röyhkeyttä ja ajattelemattomuutta, ei voi muuta sanoa.

  Ja jumankekka nainen, sullahan on aivan upea vartalo. Heittämällä yksi kauneimmista näkemistäni! Ja upeat, yksilölliset ja kauniit kasvot, jotka jää mieleen. Niin ja täyden kympin peppu, vau!! Ottaisin tuollaisen rungon itselleni enemmän kuin mielelläni ;)

 • Reply Night Thursday, April 10, 2014 at 22:06

  Amen, girl! Todella hyvä kirjoitus, kiitos siitä. Häpeän myöntää että itse haaveilen ainakin muutamasta eri kauneuskirurgisesta operaatiosta :( Ehkä pitäisi miettiä että tulisinko niistä ihan oikeasti sitten jotenkin onnellisemmaksi… Mutta siis kiitos ajatuksia herättävästä kirjoituksestasi, juttujasi on ilo lukea! :)
  Ja if you’ll excuse me, on pakko todeta kolmanneksi alimmasta hiekka-kuvasta että DAT ASS! :D

 • Reply Jatta Thursday, April 10, 2014 at 22:12

  Ihana kirjoitus ja täyttä asiaa! Ihailen niin paljon sun itsevarmuutta kropan suhteen, sillä moni vois mennä hajalle tommosista kommenteista. Mulla on myös isohko nenä kasvoihin suhteutettuna, mutta en aio enkä halua sitä leikkauttaa, koska se tekee minusta minut. En myöskään ymmärrä noita kauneusleikkaus yms. syytöksiä, eikö ihminen muka voi olla vain kaunis omana luonnollisena itsenään? Miksi toiselle yritetään tuottaa pahaa mieltä keksimällä jotain sellaista, mille ei ole edes mitään järkeviä todisteita?

  Osaat kyllä olla todella luonnollinen kameran edessä pelkissä bikineissä, ja jo siitä näkyy, kuinka sujut olet itsesi ja kroppasi kanssa! :)

 • Reply -S- Thursday, April 10, 2014 at 22:13

  Hyvä teksti, kiitos siitä! :) Tekstisi laittoi minut ajattelemaan paljon asioita. Täytyy myöntää, että on outoa lukea sitä noilta osin kun puhut omasta vartalostasi ja tyytyväisyydestäsi siihen (ihailen sitä kun joku kykenee siihen!). Se johtunee siitä kun aivan pienestä lapsesta asti minulla on ollut hyvinvaikea suhde omaan kroppaani. Se vaikuttaa edelleen jokapäiväiseen elämääni vaikken sitä haluaisi. Toivon kuitenkin, että jossain tulevaisuudessa häämöttää se päivä kun osaan katsoa itseäni peilistä ja todeta: “hei, sä oot just hyvä tollasena ku oot”. Yksinkertainen lause, jota en ole koskaan kyennyt sanomaan itselleni niin, että oikeasti tarkoittaisin sitä. No ehkä se aurinko paistaa jonakin päivänä tähänkin risukasaan ;)

 • Reply Sara Thursday, April 10, 2014 at 22:15

  Olipas hyvä ja kantaaottava postaus ihanien ja energisten kuvien kera! Eikä kropassasi ole mielestäni mitään vikaa.

 • Reply Colleen Thursday, April 10, 2014 at 22:17

  Kirjoituksesi herätti minussa monenlaisia ajatuksia. Se myös kuvasti paljon omia ajatuksiani.

  Tuo “nainen on naiselle susi” on kyllä niin totta. Itse olen siitä lapsesta kärsinyt kiusaamisen kautta, varttuessani kohdannut erilaisten, pientenkin, menestysten johdosta. Kun tuon naisten käyttäytymisen vain aidosti hyväksyy, siihen vain turtuu.

  Koska elämässäni olen paljon lasten kanssa tekemisissä, niin olen miettinyt, onko tämä tyttöjen/naisten käyttäytyminen jotenkin sisäsyntyistä. Koska tuota “susikäyttäytymistä” ja kieroa toimintaa on jo aivan pienten tyttölasten keskuudessa. Pojat taas lähinnä mennä höntöttävät, enkä ole tainnut koskaan elämäni aikana todistaa samanlaista käyttäytymistä poikien ryhmissä.

  Ja muutenkin, jotenkin itsestäni tuntuu, että naiset usein kokevat toisen naisten menestymisen jotenkin uhkana, tai ihan kuin se olisi jotenkin itseltä pois. Miksi? Varsinkin, kun asia ei ole niin. Suomessakin olisi varmasti enemmän menestyneitä naisjohtajia, jos naiset olisivat toisiansa kohtaan yhtä solidaarisia ja kaveria auttavia kuin miehet.

  PS. Sinulla on kaunis, terveen ihmisen vartalo, eikä sitä voi “läskiksi” tms väittää kyllä millään maailman tasolla :)! Kaikkea hyvää kevääseesi.

 • Reply Jaana Thursday, April 10, 2014 at 22:17

  Ah, mielensäpajottajia tässä maassa riittää! Loistava kirjotus, joka tiivisti lähes kaiken sen mitä itsekin ajattelen kyseisestä asiasta. Itse laihdutin lähes 30 kg muutama vuosi sitten, ja samalla muutuin sohvaperunasta liikuntaa rakastavaksi fitnessharrastajaksi. Miehet (niin tutut kuin tuntemattomatkin) antoivat vain positiivista palautetta kropastani. Mutta ne naiset… voi miten moni “ystävä” laittokaan välit poikki tai muuten vaan jotenkin kummasti etäänty. Samalla sai puskaradiosta kuulla kuinka olin heidän mielestään muuttunut miehennäköiseksi hevoseksi, joka oli lauta ja samalla yhtä läski kuin aikaisemminkin. Silloin kommentit vaikuttivat niin pahasti, ja osittain siitä syystä sairastuin syömishäiriöön. Vasta nyt toipumisvaiheessa olen alkanut ymmärtää, että minussa ei ollutkaan mitään vikaa, vaan päinvastoin. Musta oli tullut pahin kilpailija näille vihaajanaisille. Olin siis niin hyvännäköisessä ja tikissä kunnossa, että heidän piti jollain tavalla nujertaa mut ollakseen itse taas parempia. Ihan uskomatonta toimintaa! Nyt olen tajunnut, että todellakaan ei kannata kuunnella ikäviä kommentteja siitä, millaisena muut näkevät mut, koska hehän yleensä valehtelevat. Olen alkanut tämän oivalluksen jälkeen pitää itseäni ajoittain kauniina ja rakastamaan kroppaani. Syömishäiriö opetti tuntemaan oman kropan ja sen käyttäytymisen perin pohjin, ja olen todennut, että wau! Rakastan just tätä kroppaa enkä muuttais mitään! Tottakai haluan olla aina vaan paremmassa lihaskunnossa jo fitnessharrastuksenikin takia, mutta enää ulkonäkö ei aiheuta mulle paineita.

  Kiitos maailman parhaasta blogista! Oot ollu yks mun toipumista edistävä taho. Mikään ei oo ollu ihanampaa kun selailla kauniita asukuvia huonoina päivinä, ja samalla tulla hyvälle tuulelle. Mahtavaa kesää! :)

 • Reply Taija Thursday, April 10, 2014 at 22:22

  Mua huvittaa niin paljon ajatus siitä, että joku mies sanoisi vaikkapa nyt miespuoliselle työkaverilleen kolmannesta miespuolisesta työkaveristaan salaa että “hyi että tuolla Jarmolla on sitten ruma perse, kehtaakin käyttää tollasia housuja” tai “Heikillä on sit niin karsee läskimaha, eikö se nyt ite tajua”. :D En vaan saa päähäni että miehet toimis niin, vaikka mistä mä tiedän kun en mies ole. Naisten suusta sen sijaan voisin hyvinkin kuvitella kahvihuoneessa samat kommentit…

  Toisaalta miesten voin kuvitella heittävän läppää toiselle että “onkos vähä maha kasvanu lomalla hähähää” mutta se toinen mies ottaisi sen todennäköisesti läpällä ja heittäisi takaisin että “mites, oiskos sun aika hankkia hiuslisäke hohooo”. :D Ehkä kotona kattoisivat peiliin että no niimpä onkin vähän maha kasvanut mutta unohtaisivat varmaan, tai tuskin ainakaan mieltään pahoittaisivat niinkuin taas naiset ovat heti ah niin syvästi loukattuja…

 • Reply Saana Thursday, April 10, 2014 at 22:24

  Nyt puhut asiaa! Mä en ymmärrä sellaisia ihmisiä, jotka pönkittävät omaa itseluottamustaan haukkumalla muiden elämää, kroppaa, valintoja ym. Mutta valitettavasti näitäkin ihmisiä tähän maailmaan mahtuu monia… Kuitenkin, piti sanoa, että mun mielestä sulla on upee kroppa! Jatka samaan malliin :))

 • Reply minä vain Thursday, April 10, 2014 at 22:25

  Nyt piti jakaa facebookissa, oli sen verran hyvä postaus! Hienoa Anna!

 • Reply mt Thursday, April 10, 2014 at 22:29

  Tämä postaus kerää varmasti ison kasan kommentteja, joten minäkin tänne muiden joukkoon :) Itse kärsin ulkonäköpaineista joka päivä, melkein joka hetki. Vaikka istuisin kotona rentoutumassa, ajattelen silti vain omaa painoani ja surkeaa ulkomuotoani. 165 cm/76 kg ei todellakaan ole mikään ihanteellinen tilanne. Koska oma itsetunto huitelee ihan niin matalalla kuin olla ja voi, huomaan välillä “ilahtuvani” siitä, että jollain toisella ei myöskään ole täydellinen kroppa. Kamalaa sanoa se ääneen, mutta niin se vain on. Enkä tarkoita sitä, että istuisin ajattelemassa, että onpas tuo tyttö ruma vaan jonkun toisenkin “epätäydellisyys” (niin väärä sanavalinta) tuo nykypäivän ulkonäköpaineiden jonkinlaista helpotusta itsellenikin siitä, että joku toinenkaan ei vastaa muotilehtien mallia. Tämän periaatteen mukaan on mukavaa nähdä juuri näitä rantakuvia ihan normaaleilta ihmisiltä. Tämähän ei siis tarkoita, että olisit jollain tavalla mielestäni ruma, lihava tms. vaan mielestäni olet todella kaunis. Surullisintahan on se, että itse elän siinä ajatusmaailmassa, että “kun olen laiha olen onnellinen”.

  Toivottavasti kirjoituksen pointti välittyi edes jotenkin, tarkoitus oli siis kirjoittaa ihan hyvässä hengessä :)

 • Reply Emma Thursday, April 10, 2014 at 22:31

  Oot Anna kyllä tosi upee nainen, ja ihailen sun asennetta kovasti! :)

 • Reply Jenna Thursday, April 10, 2014 at 22:33

  Täällä yksi, joka on hyvin kateellinen noista sun upeista rinnoista! :) Itselläni on aikalailla samanlainen kroppa kuin sulla ja joskus olen kuullut kuittailua liian leveästä lantiosta. Itse taas rakastan leveää lantiotani. Se on naisellinen. :)

  Ihmettelen, kuinka jaksat olla lannistumatta, vaikka saat päivittäin haukkumisia. Hienoa, Anna! :)

  P.S. Postaa jatkossakin rantakuvia, koska sitten voin haaveilla olevani auringon alla turkoosissa vedessä. <3

 • Reply Annika Hoo Thursday, April 10, 2014 at 22:34

  Pakko oli tulla kertomaan, että mielestäni sinulla on kaunis, kiinteä tiimalasivartalo ja kätesi tai muutkaan ruumiinosasi eivät ole läskiä nähnytkään ( vaikka varmasti tämän myös itse tiedät) :) Ja kasvosi ovat myös kauniit nenineen päivineen :) On hyvin surullista, että omaa pahaa oloa puretaan itselle tuntemattomaan ihmiseen. Ja vaikka jokaisella on oma kauneusihanteensa, en ymmärrä koskaan, miksi pitää nähdä vaivaa kommentoidakseen jotain ilkeää. Jokainen ihminen on erilainen ja jokaisessa on varmasti jotain kaunista. Maailma olisi kovin tylsä paikka, jos kaikki näyttäisivät samalta!

 • Reply mmarielinaa Thursday, April 10, 2014 at 22:34

  Aivan ihana postaus. Puit sanoiksi sen, mitä monien mielissä pyörii. Tätä lisää!

 • Reply Anni Thursday, April 10, 2014 at 22:34

  Huhhuh, empä voi muuta sanoa kuin että olipa taas mahtava postaus!! Ja ihmettelen kovasti, miten joltakin voi löytyä jotakin negatiivistä sanottavaa sun TÄYDELLISESTÄ kropasta! <3 Mä oon itse koko teini-iän kamppaillu todella huonon itsetunnon kanssa. Entiseltä hyvältä ystävältä löyty aina tosi kivoja kommentteja mm. ootpa läski, miks rintas on noin pienet jne säälittävää ja ilkeää kommenttia. Nämä kommentit sai mut tietysti tosi masentuneeks, niinkuin kenet tahansa teini-iässä olevan tytön. En vaan ikinä tajua että kuka tollasia kommentteja oikeesti haluaa latoa suoraan toisen naamalle? :D Mutta niin se vaan on että kaikenlaisia ihmisiä maailmaan mahtuu, mutta se siinä ihanaa onkin että kaikki ollaan erilaisia! Kiitos ihanasta postauksesta ihana Anna <3

 • Reply Christina Thursday, April 10, 2014 at 22:35

  Ihana postaus täynnä asiaa! =)
  Ja itselleni tulee ainakin hyvä mieli katsellessani kuviasi, sillä et todellakaan ole mielestäni anorektikko, etkä kyllä missään nimessä ylipainoinenkaan. Olet sopiva. Ihmiset tuntuvat usein unohtavan että sekin on yksi vaihtoehto. =)
  Ja muutenkin pituus on asia joka hämää. Itselläni on about sama painoindeksi kuin sinulla, mutta olen 158 pitkä, joten näytän tietty hieman kookkaammalta sen vuoksi. =D

 • Reply Elina Thursday, April 10, 2014 at 22:43

  Samaa mieltä! Kiitos kun puit sanoiksi, toivottavasti antaa ajattelemista jokaiselle.
  Itse en kestä enää minkäänlaista läski-puhetta, katkaisen siivet samantien keskustelulta kun joku aloittaa “voi herrajumala tätä mun mahaa…” — johon seuraavan odotetaan sanovan “no eihän sulla nyt mitään muta kato näitä mun reisiä…” IHAN KAMMOTTAVAA PASKAA mitä vaan naiset viljelee! Onneksi olen saanut tälläsen kaveripiiristäni hyvin katoamaan, omassa nuoruudessa tuo oli ihan normaalia puhetta ja komplekseja oli jos minkälaista vaikka kaikki oltiin kauniita ja täydellisiä juuri sellaisina!
  Sinä olet upea ja superkaunis nuori nainen – ihailen upeaa vyötäröäsi ja kauniita pitkiä jalkojasi – kokonaisuutena olet juurikin täydellinen! Kaiken kruunaa vielä persoonasi ja mahtava asenne elämään <3

 • Reply anniina Thursday, April 10, 2014 at 22:43

  Kateus, ah mikä ihana myrkky joka saa ihmiset olemaan noin ilkeitä toisi

 • Reply samson Thursday, April 10, 2014 at 22:43

  Onpa hiljanen olo. Tosi hienoa tekstiä, siis ihan sellaista mitä lukisin lehdestä ja leikkaisin artikkelin ja ripustaisin jääkaapin ovelle.
  Harmittaa samalla niin hirveesti että sairaat ihmiset tulevat sua häiritsemään henkilökohtasesti, ihan meileinki. Kun se meilin lähettäminenki vaatii enemmän duunia ku mikään pikane kommentti, niin kuka oikeasti jaksaa? Oliko nyt viime vai sitä edellinen postaus missä olit julkassu sen järkyttävän kommentin liittyen turkiksiin ja minä pyörittelin vaa silmiä että onko toi totta mitä mä näin. Tällaiset kommentoijat ja ihmiset eivät oikeasti voi olla terveitä. Koska en usko että kateus olisi niin vahvaa jollekin tai että joku voisi oikeasti vihata sua blogin perusteella että lähettäisi ihan törkeitä juttuja ja niin turhia. Siis kuka välittää? Totta kai toisen ihmisen elämä kiinnostaa, varsinkin jos se on vähänkin carrie bradshaw-tyylistä isossa kaupungissa pyörimistä, kauniita vaatteita ja kiinnostavia aiheita, tottakai kiinnostuu mutta onko se terveellinen kiinnostus sitten niin harvinaista? vai ootko sä niin kiinnostava että pitää stalkata netistä, keksiä valheita, levittää niitä valheita ja aiheuttaa pahaa mieltä ihan tahallaan. Mua niin säälittää tällaiset ihmiset, koska ne ovat luultavasti sellaisia jotka ei edes itse ymmärrä sitten tätä vääryyttä. ja “hei tervetuloa internettiin” kommentit on musta siinä vaiheessa huonoja. eri asia jos joku youtubevideo on saanut kommentin “fake and gayy” mikä on just trolliprovosointia kun että joku tulee hyökkäämään sun kimppuun täällä, koska sitä ei pitäisi suvaita :/
  itse pyörin suurimmaksi osaks tumblr-sivulla ja siellä oon ite valinnut ketä seuraan ja kenen postauksia nään ja oon useasti unfollowannu niitä jotka levittää sitä negatiivisuutta ja käyttäytyy huonosti ja nyt mulla on siellä vain tosi fiksuja, ajattelevaisia ja mukavia ihmisiä seurantalistalla. Ehkä senkin takia välillä järkyttää tällaiset kommentit ja demi.fi missä ei välitetä yhtään asioista. Just pari päivää oon demissä osallistunut keskusteluihin ja esittänyt hyvät pointit ja perustellut ne hyvin ja vastaus on “ihan sama ei mun tartte tällast miettii lol”. no, demi.fi on demi.fi ja mä oon eläny kultalusikka suussa tuolla tumblrissa mutta silti ihmetyttää toi nettikäyttäytyminen joskus. Varsinkin koska sun kommentoijilla se on selvästi mennyt ihan yli nää vihaviestit. Harmittaa ihan helvetisti että joudut niitä lukemaan, vaikka tiiän että osaat ne skipata jo hyvin, mutta noi liian henk. kohtaset esim. perhe ja simba kommentit on ihan järkyttäviä :( haluaisin vaa lukee kaikki kommentit ennen sua ja poistaa ne tyhmät sieltä ettei sun tartte lukee sellasta :(

  Ja mua harmittaa kanssa just tuo, että naiset aina asetetaan vastakkain, ei rinnakkain niinkuin meidän kuuluisi olla. Naiset on hiton siistejä ja hiton kovia, meidän pitäs olla käsikädessä ja paiskoa ja repiä ja runnoa tiemme tasa-arvoon ja arvostukseen yhdessä, eikä tapella toistemme kanssa turhista asioista. Tämä on tietenkin opittua, kaikki kommentoivat naisia. Mutta on hyvä kun on itse nolla-toleranssi sellaiseen ja kun huomauttelee ystäville niin pikkuhiljaa muutkin oppivat. Itse en hyväksy yhtään slutshamingia ja keskeytän kaverit heti jos ne edes yrittää sellaista ja kannustan yleensäkin puhumaan rohkaisevasti ja kauniisti naisista. En tiiä mistä tää tulee tää naisviha mikä on naisiinkin iskeytynyt mikä vaan kannustaa miehiä siihen mutta se on saatava loppumaan ja uskon että omalla käytöksellä se muuttuu. joo oon sinisilmänen rauhaan uskova juntti mutta en haluaisi muuta ollakaan. Ois kauheeta olla sellainen joka ei usko että muutosta tapahtuu ikinä, koska mun täytyy saada uskoa että kyllä se tapahtuu ja minä saan sen tapahtumaan. Mun täytyy saada oikeuteni ja mun täytyy saada automaattisesti ihmisarvo, eikä minun täydy sellasta asiaa todistella.
  Nyt tais multakin kadota pointti, tällaset puheenaiheet kun on parasta mitä on.

  Kuvat on btw tosi söpöjä taas en tiiä miks sä oot viimeaikoina ollu enemmän söpö ja niin hellyyttävän näkönen haha ehkä jotenkin leikkisä en tiiä :D ja biksun värit on ihan helvetin siistit siis onko ne noin kirkkaat oikeastikin?

  paljon haleja sinne ja kiitos hienosta postauksesta oli oikein ilo lukea sitä (:

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 13:03

   Kiitoksia valtavasti kommentistasi :) Ihana lukea tällaisia :) Ja bikinit on oikeesti noin kirkkaat, ihan kunnon pinkit!! :)

 • Reply anniina Thursday, April 10, 2014 at 22:48

  Kateus, ah mikä ihana myrkky joka saa ihmiset olemaan noin ilkeitä toisille…. jokaisella sun kroppaa arvostelleella on varmasti pyykkilautavatsa ja pinkeät pakarat ;) ja tissien aitoutta epäilevät tietysti kadehtivat niin paljon että lähettävät sulle meilejä??:D ei päivää. Sä oot Anna niin vahva ja ihana ihminen ja mahtavaa ku kirjoitit tän tekstin, vau. Oot ainutlaatuinen nainen <3

 • Reply Camilla Thursday, April 10, 2014 at 22:56

  Tosi hienosti kirjoitettu Anna! Hyvin tärkeä aihe ja todella mahtavaa että nostat tämän esille. Toivottavasti viesti menee perille niille jotka tällaisten asioiden kanssa kamppailee, eihän heillä ole mitään oikeutta haukkua sinun tai kenenkään muunkaan kroppaa.

  Tykkään tosi paljon sun blogista just sen takia että täällä löytyy tällaisia fiksuja, asiallisia postauksia vähintään yhtä paljon kuin noita muoti-juttuja. :) Eli kiitos että jaksat jakaa ainakin osan elämästäsi meidän lukijoiden kanssa!

 • Reply SASA Thursday, April 10, 2014 at 22:56

  aivan tajuttoman hyvät kuvat tähän tekstiin. tuli hyvä mieli :)

 • Reply miskuli Thursday, April 10, 2014 at 22:57

  Anna! Loistava kirjotus. Pakko ekaks kommentoida tota sun kroppaa: pyöreässä kunnossa?? No siinä on jollakulla kauneusihanteet vähän vinksallaan… joo sulla on lantio, mutta sähän olet nainen. Naisilla on lantio. Mun mielestä on ihanaa, että postailet bikinikuvia, vaikka et ookkaan missään “mallimitoissa.” Toivottavasti muutkin naiset ja tytöt ymmärtää, että kauneus ei tarkoita äärimmilleen treenattua vatsaa! Ei sillä, etteikö sixpack olisi kaunis, mutta eri tavalla. Mulla on samanlaiset kropan suhteet kuin sulla, pitkät jalat ja lyhyt selkä. (Tosin vähä miniatyyrikoossa, 158cm täällä hei!) Joskus aiemmin oon vihannut mun kroppaa, koska tuntuu että selän lyhyys vielä korostaa “pömppisefektiä.” Oon kuitenkin onnistunu pääseen eroon tosta ajattelusta! Mun mielestä ei oo lainkaan itserakasta todeta, että mä rakastan kehoani, kaikkine pikkuisine virheineen. (: okei, ehkä nyt eksyin vähä pointista, joka siis oli se, että oot täysin oikeassa tässä kirjoituksessa! Sulla on mahtava kroppa, niinkuin ihan jokasella, joka vaan itse rakastaa kehoaan ja kantaa itsensä ylpeydellä. Sillon nainen on kaunis, oli hänellä sitten leveä lantio, pienet tissit tai löysät käsivarret. (:
  Aurinkoista ja kaunista kevättä Anna ja kaikki muutkin, muistakaa ihailla itseänne peilistä ;)

 • Reply roosa Thursday, April 10, 2014 at 22:57

  Ärsyttävää miksi kateellisten ihmisten pitää tulla kommentoimaan tänne kaikkea negatiivista ja etenkin sun kropasta. En välillä ymmärrä miksi vaivautua lukemaan jonkun blogia jos kyseisen henkilön jotkin piirteet, tai esim. nyt kroppa ärsyttää.
  Onneksi jotkut naiset osaavat kehua naisia, ilman mitään negatiivista perää :)

 • Reply marjutt Thursday, April 10, 2014 at 22:57

  Mahtava postaus Anna, oon sun kanssa ihan samaa mieltä! Ja mun mielestä oot upea nainen :)

 • Reply Noora Thursday, April 10, 2014 at 23:02

  Kiitos todella hyvästä kirjoituksesta!

 • Reply julia Thursday, April 10, 2014 at 23:02

  Äh, oispa enemmän tällasia ihmisiä! Tuli hyvä fiilis tätä lukiessa (: Nää rantakuvat saa mut kyllä iha hulluna oottaan kesää.

 • Reply nelli Thursday, April 10, 2014 at 23:03

  sulla on ihana kroppa ja rakastan noita rantakuvia myös!!!! tv. toinen nainen :’D

 • Reply Nea Thursday, April 10, 2014 at 23:03

  Hei, en tiedä onko ongelma sun blogissa vai mun tietokoneessa, mutta joka kerta kun yritän blogiisi tulla niin kone herjaa että komentosarja ei vastaa. Ongelmaa ei ole minkään muun nettisivun kanssa kuin tämän sun blogin. Useimmiten tilanne johtaa myös siihen että mun koko kone jumittuu ja nettiselain kaatuu:(

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 12:50

   Välitän eteenpäin tiedon.

 • Reply Miia Thursday, April 10, 2014 at 23:04

  Hyvä postaus! :) Olen itse mietiskellyt samaa viime aikoina!

 • Reply Kia Partanen Thursday, April 10, 2014 at 23:05

  Tää teksti on tosi innoittava ja mä ihailen ihan hulluna sun ajattelutapaa! Oon ite miettiny samaa asiaa jo pitkään, en siis bloggaajan näkökulmasta vaan ihan “tavallisena” ihmisenä. Kukaan ei kuitenkaan saa toisten haukkumisesta mitään enempää itselleen, niin mikä pointti siinä ylipäänsä on? Mä sain kovan inspiraation alkaa kehittään omaa ajattelutapaa aiheesta parempaan päin, kiitos sun! Keep up the good work :-)

 • Reply Sanna Thursday, April 10, 2014 at 23:05

  Mä en ymmärrä miten jotkut voi sanoa sun olevan “pyöreessä kondiksessa”!? Siis oikeesti! Niillä tyypeillä on kyllä body image pahasti vinksallaan ja niiden mielestä anorektinen natsien keskitysleiri-look on varmaan se ideaalivartalon malli. Ei tsiisus sentään. Musta sulla on upea kroppa. Piste.

 • Reply erika Thursday, April 10, 2014 at 23:08

  Hei! Pakko tulla kommentoimaan erinomaista postausta varsin akuutistakin aiheesta,jota itsekin olen paljon miettinyt lähinnä tämän valloillaan olevan terveys-ja fitness intoilun keskellä. Itselläni on tällä hetkellä elämän tilanne jolloin en pysty harrastamaan liikuntaa niin säännöllisesti kuin haluaisin ja ruokailukin on vähän mitä kahvin kanssa nyt menee alas (aka luen siis pääsykokeisiin). Se on laittanut miettimään suhdetta omaan kroppaan ja myös sitä että onko tämä yliopistoon hakuprojekti sen arvoista että voin vaikka ne pari lisäkiloa hankkia. Ja vastasin että kyllä, pääsykokeiden jälkeen on aikaa pinkoa lenkillä vaikka vuorokauden ympäri ja laskeskella vaikka niitä kaloreita sitten. Joten tämä postaus oli todella sydäntäni lähellä ja ihana että jotkut blogit kirjottavat muustakin kuin jostain kurkkusalaateista ja treenijutuista (karkea yleistys,my bad!). Muutenkin kirjoitat mielestäni tosi kivoja juttuja ja uskallat erottua blogimassasta!:)

 • Reply tiuku Thursday, April 10, 2014 at 23:08

  10 +++

 • Reply Anna Thursday, April 10, 2014 at 23:11

  Ihana kirjoitus, joka pistää miettimään. Itse oma näkemys itsestä ja kropasta vaihtelee ja on joskus sellaista vuoristorataa pään sisällä ettei tiedä mitä tekis seuraavaksi. Mutta yritän aina vakuuttaa itselleni että olen just hyvä näin, vaikka pieni painonpudotus ehkä nostaisikin mieltä, mutta tärkeämpää on olla terve. Syödä terveellisesti, huolehtia itsestään ja rakastaa. Rakastaa itseään ja sitä toista puolikasta, joka niin vilpittömästi rakastaa mua sellaisena kun olen. Muilla ei ole väliä. Parempi puolisko huomaa itsekin kuinka naiset aina skannaavat toisiaan, vertailevat katseillaan ja ilmeilevät. Häntä se naurattaa, mutta sellaisiahan me naiset olemme. Mutta aina se ei ole sitä negatiivista. Minäkin skannaan muita naisia, ja jos hän on mielestäni kaunis, pukeutunut nätisti tai näyttää säkenöivän juuri sillä hetkellä minun tekee mieli sanoa se hänelle! Enkä pahalla tai ilkeästi vaan vilpittömästi. Tietää hän sen itsekin ja jos ei niin hänen pitäisi se saada tietää. Harmi että tälläisestä käytöksestä saa yleensä niitä mulkoilevia katseita tai ihmettelyä eikä sitä oteta sinä kehuna ja mielennostattajana jona sitä tarkoittaa. Mutta tämäkään ei tarkoita että minun pitäisi muuttua. Kommentoin aina välillä ventovieraalle ohimennen jotain mukavaa ja poistun tilanteesta niin nopeasti etten ehdi kuin nähdä yllättyneen katseen. Rohkeaa että olet ja teet sitä mitä haluat ja vielä julkisesti!

 • Reply Tiinah. Thursday, April 10, 2014 at 23:13

  Ihana, mahtava, loistava yms yms yms postaus! Olen aina tykännyt sun mielipideteksteistä tms, vaikka aina en kaikesta ihan 100% samaa mieltä olisi ollutkaan (hyvä saada toistakin näkökulmaa yms., ja perustelet näkökantasi aina hyvin, joten välillä itsekin hoksaa olevansa ehkä väärässä). Mutta tämän allekirjottaisin kyllä ihan 10000%:sti. Kiitos tästä! Lukijana inhottaa, että bloggaamisesta saa palkkana kaikenlaista shittiä, mutta toivottavasti hyvää tulee kuitenkin paljon paljon enemmän!

 • Reply Kristina Thursday, April 10, 2014 at 23:17

  Aamen! Niin totta joka sana. Oon itse miettiny samaa pitkään että mikä pakonomanen tarve naisilla on nostaa itseä jalustalle just tolla “mulla on tää niin paljon paremmin kun tolla”-asenteella. Ylipäätään elämässä siis, mutta etenkin ulkonäköhommissa. Ja just tällanen että sun blogiin tullaan arvostelemaan ja kritisoimaan sun, tuntemattoman ihmisen, ulkonäköä periaatteessa anonyymisti ja se on muka ihan ok. En voi käsittää. Ja sekin, että epäillään kauneusleikkauksia… Mun mielestä ylipäätään tällaset asiat on aika yksityisiä ja henkilökohtaisia, enkä ainakaan itse uskaltais ketään lähteä sormella osottelemaan tai kyselemään silikoneista ja mistä ikinä. Noi nenäkommentit nyt on taas ihan jotain asiatonta. Mulle oikeesti tulee tällasesta aina niin epätoivonen ja turhautunut olo, kun en vaan pysty ymmärtämään miks joidenkin maailmassa on ok kommentoida tosi ikävään sävyyn toisten ulkonäköä/elämää. Epätoivonen siks että miten me naiset ikipäivänä kuvitellaan, että voidaan saavuttaa kaikkea hyvää elämässä jos vähän väliä pitää mollata toisia naisia.

  Mun mielestä sä olet todella kaunis, ja just sen takia, että vaikutat osaavan rakastaa itteäs just oikeella tavalla ja se näkyy ja välittyy kuvien ja tekstinkin kautta. Ehkä sulla ei ole sitä naistenlehtien unelmakroppaa, mut ihan oikeesti, kenellä normaali-ihmisellä on? Ja nimenomaan niinkuin sanoit, ni ne ihmisten yksilölliset jutut, joita joku vois ehkä pitää virheinä, tekee kauniin ja erilaisen.

 • Reply Maria Thursday, April 10, 2014 at 23:18

  Todella hyvä kirjoitus ja nyt se jotenkin vaan kolahti, kun luin sen ihan hetki sen jälkeen, kun eräs 20 vuotta tuntemani ystvä ilmoitti minulle facebookin välityksellä, että ystävyyssuhteemme on tullut tiensä päähän ja hän alkoi inhota mua sen jälkeen, kun tein kropassani suht ison muodonmuutoksen ja nyt on suunta kohti fitnestä (ei mitään kisoja kuitenkaan). Olen ollut tälle ihmiselle aina ystävällinen ja välittävä, mutta katkeruus ja kateus sai hänet katkaisemaan välit. Pahan mielen jälkeen tajuan melkein kolmekymppisenä, etten tarvitse rinnalle tuollaista ihmistä ja vaikka nyt sattuu, nii parempi näin. Mutta kuten postauksen alussa totesit nainen on naiselle susi, siitä ei pääse yli eikä ympäri.

  Ja mitä tulee tohon sun kroppaan, sehän on kaunis terveen nuoren naisen vartalo, jota todellakin kehtaa bikineissä esitellä :) Ja tämmösenä salimimminä pakko todeta, että hitto sulla nainen on hyvä pylly, toisilla menee vuosia saada itselleen tollanen! :D Pysy vaan juuri tuollaisena ihanana positiivisena Annana ja ne jotka ei sun kuvia halua katsella, niin surffatkoon muilla sivuilla. Ihanaa kevättä :)

 • Reply Tiina Thursday, April 10, 2014 at 23:25

  Mahtava teksti! Tsemppiä!

 • Reply Savon Thursday, April 10, 2014 at 23:28

  Ihana tuo viides kuva ylhäältä, siinä on fiilistä. :) Tulee matkakuume!
  Ja upea nainen olet, monella tapaa. Kaunis kroppa, josta itsekin olisin kateellinen, jos en olisi niin itsevarma. Minut itseni pysäytti jokin aikaa sitten mieheni kommentti siitä, miten olen niin ihana kun en koskaan arvostele kaupungilla ohi kulkevia naisia. Toisin sanoen monet muut niin tekevät. Itselläni on riittävästi ajateltavaa elämäni omissa tärkeissä jutuissa, ettei muiden ulkonäön ruotiminen ole todellakaan kiinnostavaa. Jatka samaan malliin vaan, nuoret tytöt tarvitsevat rohkeita esikuvia!

 • Reply Noora Thursday, April 10, 2014 at 23:29

  Tosi hyvä postaus, toivottavasti moni saa ajattelemisen aihetta tästä. Onneks sun itsetunto on niin hyvä, ettei typerät haukkukommentit hetkauta juurikaan :) ja kateellisuudestahan melkein kaikki ne yleensä kumpuaa, ikävä kyllä. Terve kateellisuus on mielestäni hyvä asia mutta rajansa kaikella..Jään mäkin välillä kattomaan esim. jonkun naisen hyvää peppua, mut en kyllä ajattele et “onneks sen naama on ruma” vaan painelen salille ja keskityn tän oman ahterin muokkaamiseen :P
  Mun mielestä sulla on hyvä ja kadehdittava kroppa. Tykkään kyllä myös omasta kropastani, pituutta on 18cm vähemmän sulla mutta kiloja vain pari vähemmän. Omg mikä sotanorsu siis, jos noilta kommentoijilta kysyttäisiin :D mut onneks ei kysytä, mä viihdyin nahoissani ja sä viihdyt omissasi, that’s it ja muut saa tehdä mitä lystää :)

 • Reply Ex5 Thursday, April 10, 2014 at 23:38

  Harmi että joudut tälläisten asioiden kanssa painimaan. Mutta todella hyvä kirjoitus, todella hyvä!

  Toivottavasti osaat jättää ikävien kommenttien arvon takaalalle ja keskittymään mikä on tärkeämpää.

  Olet saanut niin ison suosion blogillasi, ja meitä tykkääjiä on niin paljon enemmän kuin niitä ketkä eivät tykkää.

  Monta vuotta blogiasi lukeneena siksi koska kirjoituksesi ovat niin hyviä, tottakai vaatteet ja kauneus kiinostaa myös. On vaan niin paljon blogaajia jotka eivät osaa kirjoittaa mielenkiintoista tekstiä.

  Voimaa kevääseen!!

 • Reply Lauralaureel Thursday, April 10, 2014 at 23:40

  Mistä oi mistä noita bikineitä saa!?!?!? Haluun haluun haluun :D
  ja postauskin oli ihan täyttä asiaa, samaa mieltä joka asiasta. Ihan uskomatonta käytöstä ihmisiltä..

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 12:48

   Ne on To Die Forin :)

 • Reply Maria Thursday, April 10, 2014 at 23:42

  Sä oot oikeesti aivan todella upea ilmestys ja varmasti hyvä ja terve esimerkki nuorille naisille! ❤️

 • Reply sara Thursday, April 10, 2014 at 23:51

  Anna oot kertakaikkiaan upea ilmestys. Nää kuvat hehkuu terveyttä. Eikä sanan nykyisin saamassa merkityksessä, jonka mukaan aina vois ja jopa pitäis olla parempi. Tervettä on hyväksyä itsensä myös kaikkine vikoineen. Tervettä on nauttia omasta kehostaan. Tervettä olla siitä myös ylpeä. Way to go girl!

 • Reply KiaJessika Thursday, April 10, 2014 at 23:51

  Ihan järkyttävää, minkälaista kommenttia saat! Mun mielestä jokaisen kroppa on kaunis, omanlaisilla virheillään! Uskon, että kaikki ihmiset on tasasia, eli joku on fiksumpi kun toinen, toisella on ne kauniit sääret jne. Se on sitä erilaisuutta! Ei ois tullu mieleenkään, et oisit käyny jossain kauneusleikkauksissa, sitäpaitsi entä sitten vaikka olisit? Miks se kiinnostaa, miks sitä pitää kritisoida..? :D En voi sietää sitä, että toisia mollataan/satutetaan tahalleen. Toinen on onnellinen siitä, että on vaikka saanu sen yhen ylimääräsen kilon pois, niin heti sanotaan, että vielä on muutama jälellä. Iloitsis muitten puolesta! Noh joo, ei kaikki voi olla positiivisia, onneks oma lähipiiri on :) Hyvää loppulomaa!

 • Reply Maisa Thursday, April 10, 2014 at 23:51

  Tämä postaus on kaunis ja sinä olet kaunis :)

 • Reply Iira Thursday, April 10, 2014 at 23:55

  Moikka! Mä olen vasta vähän aikaa lueskellut sun blogia, ja tykkään tosi paljon! Oon huono kommentoimaan koskaan mitään, mutta nyt on pakko.. Olen niin samaa mieltä sun kanssa kaikesta, mitä tässä kirjoitit. Aivan naurettavaa puuhaa toisten haukkuminen tuolla tavalla, ja sun kohdalla vielä täysin aiheetonta. Mun mielestä olet kaunis ja sun kropassa ei ole mitään hävettävää. Toivottavasti jatkat bloggaamista normaaliin malliin etkä sure ja stressaa noita ilkeitä kommentteja; ei nykypäivänä voi lähteä tekemään mitään ilman että joku kritisoisi. Kiitos hirveen paljon tästä postauksesta, varmasti ajankohtainen ja ajatuksia herättävä myös muille lukijoillesi. Paljon tsemppiä jatkoon! :)

 • Reply sara Thursday, April 10, 2014 at 23:55

  Käsittämätöntä, että oot saanut tällaista palautetta kropastasi. Mä kun oon jo monta kuukautta ajatellut näitä postauksia lukiessa, että oot todella upean ja naisellisen näköinen, ei vaan oo tullut kommentoitua asiaa :) Ausseissa ollessasi jalkasi olivat tosi pienet, mikä oli vähän huolestuttavaa tavallaan, mutta ymmärrettävää (polvileikkaus jne). Ja on vain ja ainoastaan ihanaa että oot saanut nyt enemmän kurveja, ja myös lihaksia! En missään nimessä sanoisi, että oot nyt kauhee läski. Mun mielestä näytät oikein kauniilta ja ennen kaikkea terveeltä.

 • Reply KatE Friday, April 11, 2014 at 00:05

  Tosi surulliseksi veti lukea tätä postausta. Musta sulla on nätti kroppa, ja vaikka en itse välttämättä uskaltaisi omaa bikinikuvaa julkaista netissä, ei se ole minulta pois että joku toinen uskaltaa! Päinvastoin, tuleepahan vain mieleen, että muutama viikko niin itsekin olen rantsumeiningeissä Välimeren rannalla, mmm mmm mmm! :)

  Olet varmaan aika lähellä tuollaisen negatiivisen asenteen alkulähteitä pohtiessasi, että ehkä ne haukkujan omat jenkkakahvat on helpompi sietää, jos samalla haukkuu jonkun toisen käsivarsia. Joillekin se voi myös olla tapa diilata oman, eittämättä onnettoman elämänsä kanssa; kun kiinnittää huomiota muiden virheisiin ja yrittää painaa muita alas, ei tarvitse tehdä sille omalle pahalle ololle/jenkkakahvoille/onnettomalle asenteelle/whatever the problem, mitään. Itseensä tyytyväisen ja omassa elämässään onnellisen ihmisen ei ole tarvis painaa muita alas, päinvastoin aidosti onnelliset ihmiset yleensä ovat niitä, jotka ovat kannustamassa ja nostamassa ylös muita. Mulla on semmonen kuva, että sinä kuulut jälkimmäiseen ryhmään, hyvä niin! Ystäväsi neuvo oli viisas, ei sinulla ole velvollisuutta tilittää kenellekkään mitään. Voimia paskasateeseen, ja täysillä vaan eteenpäin. <3

 • Reply Frida Friday, April 11, 2014 at 00:05

  Mä rakastan näitä kesäisiä ja iloisia bikinikuvia ja rantakuvia, jos mulle iskee lomafiilis niin katon usein muiden lomakuvia ja imen niistä sitä ihanaa ja hyvää fiilistä mitä lomalla on :) mä en ymmärrä enää mitä maailmassa tapahtuu , kaikki on niin katkeria ja harva osaa aidon oikeasti iloita toisen puolesta, se on surullista ja pelottavaa, millaisia ihmisiä meidän ympärillä oikein on… itse olen päättänyt että levitän iloa, se on mun tehtävä ja jos joki ei ymmärrä etten mun ilolla yritä muuta kun saada myös muita iloiseksi niin toivon kuitenkin että se valkenee heillekin joki päivä, se että toiselle menee hyvin ei ole itseltä pois. Mutta siis joo pointtina oli että lomakuvia on ihana katsella :)

 • Reply Riikka Friday, April 11, 2014 at 00:10

  Olen satunnaisesti seurannut blogiasi, mutta ei ole tullut kommentoitua. Muutaman postauksen luettuani olin todella yllattynyt, kun sain tietaa ikasi. Kirjoitat todella kypsasti (very articulate too). Vaikka harvemmin ‘kakskymppisten’ blogeja luen, niin sun kirjoitus tyyli on todella mielekasta luettavaa, kauneutta ja alya siis loytyy. Varsinkin tama kirjoitus ihan naulankantaan, Briteissa ei omasta mielesta naiset ole laheskaan yhta julmia kuin Suomessa (karkea yleistys tietenkin), ja tahan sopisikin Madeleine Albrightin quote “There is a special place in hell for women who don’t help other women.” Hauskaa kevaan jatkoa x

 • Reply Jenny Friday, April 11, 2014 at 00:12

  Törkeen hyvää tekstiä. Eikö olekkin vaikea päättää, pitäisikö itkeä vai nauraa ensinäkin niille, jotka jaksavat murehtia muiden ihmisten tekemisistä ja tekemättä jättämisistä, muiden kehojen tilasta ja huhuista? Jeesus. Oikeen hävettää ihmiskunta välillä… Sinänsä harmittaa koska photoshoppailulla AMMATTImaskeeraajilla on niin iso myrkyttävä rooli terveen mielikuvan vääristämisessä, vaikka hekin vain tekevät omaa huippuosaamistaan ja se on myös hyvettä sekin… Toivon KAIKILLE ihmisille parempaa suodattamistaitoa sekä suurempaa kunnioitusta juuri niitä jokaisen ihmisen ainutlaatuisia yksityiskohtia kohtaan… Sinä päivänä kun kaikki haluavat samaan muottiin, ihmiskunta on tuhoon tuomittu.

 • Reply marika Friday, April 11, 2014 at 00:12

  Tää teksti sai oikeesti miettimään, kiitos siitä. Aivan mahtavaa luettevaa ja näytät mielettömän hyvältä noissa bikineissä :)

 • Reply Saikku Friday, April 11, 2014 at 00:19

  Juurikin näin! Ja näitä kauniita rantakuvia on ihana katsella, tulee itsekin hyvälle mielelle. :) Jotkut ihmiset ei luonnostaan osaa olla onnellisia toisen puolesta, vaan ajattelevat että onni on heiltä itseltään jotenkin pois. Siitä syntyy kateus ja kaikki tällainen viha. Voikun tajuaisivat, että elämä on paljon valoisampaa ilman turhaa negatiivisuutta.
  Ja sulla on muuten aivan upea kroppa!!

 • Reply Anna Friday, April 11, 2014 at 00:29

  <3 Oot ihana!

 • Reply Lara Friday, April 11, 2014 at 00:35

  Hienosti kirjoitettu ja täyttä asiaa. Se todellakin on surullista, miten jotkut ottavat asiakseen lytätä onnellisen yksilön maan rakoon. Tästä kirjoituksesta tuli mieleen sanonta “kel onni on, se onnen kätkeköön”, joka on varmaan yksi ärsyttävimmistä suomalaisista sanonnoista. En vain ymmärrä miksi onneaan pitäisi piilotella? Näiden susinaisten vuoksiko? Lohduttaudutaan sillä, että on kuitenkin olemassa myös niitä, jotka aidosti iloitsevat toistenkin onnesta :)

 • Reply Vilja Friday, April 11, 2014 at 01:10

  Kiitos erittäin hyvästä ja nasevasta kirjoituksesta! Olen samansuuntaisia asioita mielessäni pohdiskellut. En myöskään ymmärrä yhtään naisten käyttäytymistä toisiaan kohtaan. Ja näytät upealta näissäkin kuvissa kuten muissakin :)

 • Reply satu Friday, April 11, 2014 at 01:14

  Mä tänään mietin tota asiaa, mut tulin tulokseen et tietyntyyppiset ihmiset ne toiselle susia on, ei välttämättä sukupuoli :)
  Esim. miehet on ihan kamalia Justin Bieberille, näkee kokoajan juttua missä linkataan hänen biisejään ja haukutaan tyyliin “kuolispa tuo neiti”. Naiset taas kun tuntuu välillä myös “ihastuvan” toisiin naisiin, esim. mä hehkutin tänään erästä kaunista meikkitaiteilijaa ja pakotin poikaystävän kattoo mun kanssa sen videoita. :D
  Muttajoo tajuan sen pointin, hitto että joskus ärsyttää huono ilmapiiri naistenkinkeskuudessa..
  ja hei nää sun kuvat on todella upeita! Jotenkin olin että “just joo ootpa niin epätäydellinen” kun en löytänyt mitään valitettavaa todellakaan :D
  ja noi ripset on superhienot! Tuntuuko susta koskaan etne menettää näkyvyytensä rajausten/tumman meikin kanssa? Mulla on välillä tollanen fiilis mun ripsienkaa

 • Reply imlacking Friday, April 11, 2014 at 05:26

  En oo koskaan ymmärtänyt tuota miten sä kehtaat tehdä sitä tai tätä. Liittyy sitten ulkonäköön tai vaikka teatteriin, musiikin kuunteluun jne.. Itse tykkään käydä teatterissa ja joskus teininä yks “kaveri” kyseli aina, että miten mä voin mennä teatteriin.

  Niin, me ihmiset ollaan erilaisia ja tykätään erilaisista jutuista. Sama musiikin kanssa, en ymmärrä sitä, että ihmisiä haukutaan jos kuuntelee jotain tiettyä bändiä tai artistia. Voi kyllä sanoa ettei itse tykkää ko. musiikista, mutta ei kuitenkaan tarvitsisi haukkua toista sen takia, että hän tykkää.

 • Reply ANDREA Friday, April 11, 2014 at 05:54

  YOU GO GIRL!!!! LET THE NEGATIVE PEOPLE OUT THERE HAVE IT!!!!!
  THIS IS A BLOG ABOUT YOUR LIFE AND FASHION STYLE,YOU LET COMPLETE STRANGERS INTO YOUR LIFE EVERY DAY THAT YOU WRITE IN YOUR BLOG AND SHOW US PICTURES OF ALL THE PLACES YOU HAVE BEEN AND DIFFERENT BATHING SUIT STYLES ALONG WITH YOUR HEALTHY LIFESTYLE AND I CANT UNDERSTAND WHY PEOPLE ARE SUCH ASSHOLES!!! YOU ARE BEAUTIFUL AND HAPPY AND CONFIDENT IN YOURSELF IMAGE AND I GIVE YOU PRAISE FOR THAT!!! AND TELL ALL THE NEGATIVE COMMENTATORS TO KISS YOUR BEAUTIFUL ASS!!!!!!

 • Reply merkkari Friday, April 11, 2014 at 06:27

  “Helvetissä on erityinen paikka naisille, jotka eivät auta toisiaan” :)

 • Reply Enppu Friday, April 11, 2014 at 06:42

  Hei Anna!
  Kiitos taas loistavasta postauksesta. Jännä että itse ajattelin juuri tätä asiaa eilen itsekseni ja koin nyt tarpeelliseksi kommentoida :)
  Minä voin ihan suoraan sanoa kadehtivan sinua, kyllä. Luit oikein, kadehdin. Mutta tuosta sanasta löytyy kaiken sen negatiivisen tarkoituksen lisäksi paljon positiivista. Musta on hienoa että sinä voit elää sun unelmaasi ja olla onnellinen, se boostaa muakin elämään täysillä. Elämä on valintoja täynnä ja pohjalta se pienikin ponnistaa. En tarvitse siihen omaan boostaukseen että etsisin virheitä muista, tai tulisin tänne analysoimaan miksi voisit olla huono ihminen. Musta sä olet upea nainen, ulkoisesti ja sisäisesti ja myisin sieluni saatanalle, jos saisin edes puolet tosta itsevarmuudesta mikä susta loistaa. Tän tekstin ei ollut mitenkään tarkoitus nuoleskella, kunhan piti jakaa eilinen pohdinta :)

 • Reply outi Friday, April 11, 2014 at 07:07

  Harvoin (=en koskaan) kommentoi, mutta nyt oli pakko. Ihan älyttömän hyvä ja tärkeä kirjoitus! Miksi naisille on niin kovin tärkeää vähätellä itseään ja toisia, mihinkään ei saa olla tyytyväinen tai herranjestas ainakaan tuntea ylpeyttä… Jotenkin miesten kulttuuri hyväksyä “virheitä” on paljon mutkattomampi ja hyväksyvämpi, otetaan siis sieltä mallia ja koitetaan edes päänsisäisesti kehua itseä ja ympärilläolevia. Saattaisi jopa tarttua ja muuttua tavaksi. Kiitos :)

 • Reply LauraD Friday, April 11, 2014 at 07:10

  Mahtava kirjoitus Anna! Mun blogi on pieni ja suurin osa lukijoista varmaankin tuttuja tutun tuttuja, joiden mielestä on ihanaa tirkistellä mun elämää. Joku aika sitten sain todella negatiivisen ja hyökkäävän kommentin mun teiniaikojen mies seikkauiluista. Ensin tuli todella paha mieli kun ajattelin, että olen tehnyt jotain todella pahaa tuolle ihmiselle joskus vuosia sitten kun hän edelleen monen vuoden jälkeen haluaa minulle negatiivisen ja ilkeän kommentin laittaa. Ilmiselvästi halusi vain pahoittaa mieleni. Sitten tajusin asian surullisuuden. Kyseinen ihminen on varmasti mun ikäinen eli ns. aikuinen. Ja silti käyttäytyy noin ja antaa vihalle, kateudelle, negatiivisuudelle ja ilkeydelle vallan. Todella surullista. Lopulta ajattelin, että toivottavasti tämä kyseinen ihminen saa joskus kaiken pahan olonsa purettua, koska on varmasti hirvittävän raskasta kantaa sisällään vihaa ja kateellisuutta muita ihmisiä kohtaan. Sulla on ihana kroppa ja täysi oikeus tuoda sitä esille niin blogissasi kuin muuallakin. Oot super! Kaikkea hyvää sinulle ♥

 • Reply Ninna Friday, April 11, 2014 at 07:15

  Kiitos aivan upeasta postauksesta. Kirjoitit kuin suoraan minun ajatuksia.. Äärimmäisen rohkeaa ja kunnioitettavaa, että nostit tämän puheenaiheen esille. Juuri mm. tämänkaltaiset postaukset tekevät blogistasi uniikin ja super mielenkiintoisen.

  Kamalaa, mutta totta tuo lause “nainen on naiselle susi”. Itse kuuntelin kommenteja monien vuosien ajan “ystävältäni” milloin kropastani, kasvoistani, hampaistani vaatteistani jne. Aina oli joku paikka rempallaan, rumasti tai ei vain sopinut minunlaiselleni läskille. Kun vihdoin uskalsin irtaantua “ystävyyssuhteesta” opin hiljalleen rakastamaan kroppaani juuri sellaisena kuin se on. Kasvoni eivät olisi minun ilman niitä muutamaa luomea, joita itseasiassa moni pitää kauniina. Nyt peilistä katsoessa näen sopusuhtaisen upean kropan ja hehkuvat kasvot.

  Tämä postaus sai suuren ajatustulvan pääni sisällä. Sain taas lisää uskoa ja varmuutta siihen, että voin oikeasti ylpeänä sanoa pitäväni itsestäni.

  Järkyttää, että saat jatkuvasti negatiivista kommenttia ulkonäöstäsi. Sinähän olet upea ja kaunis nainen. Sinulla on ihailtavaa itsevarmuutta olla esille kaikkien niiden negatiivisten kommenttienkin jälkeen. Meillä monella lukijalla on paljon opittavaa sinulta. Iloitaan yhdessä upeista, erilaisesti vartaloistamme!

 • Reply Sara Friday, April 11, 2014 at 07:21

  Luen blogiasi ahkerasti, mutta kommentoin harvoin. Nyt oli pakko tarttua “kynään”.

  Minä olen sinua aika lailla vanhempi, ja osaan arvostaa itseluottamustasi ja itsetuntoasi. Hyvä Anna! Lisäksi osaat kirjoittaa asiat suoraan ja vaikutat ikäistäsi aika lailla kypsemmältä. :-)

  Minä luulen, että suurimman osan kommenteista voi laittaa kypsymättömyyden ja kehittymättömyyden piikkiin. Ja onhan se tietenkin helppo päästellä anonyymisti mitä tahansa täällä netissä. Hyvin harva, jos kukaan, ei taatusti uskaltaisi tulla sanomaan sinulle ikäviä kommenttejaan päin naamaa. Harva ikävien kommenttien suoltaja mieltää, että siellä blogia pitää ihan oikea verta ja lihaa oleva ihminen eikä mikään robotti tai kone.

  Yksi syy voi tietenkin olla kateus. Pienitissisen on helppo kadehtia luomurintojasi. Voisin itsekin vaihtaa rintavarustustusta kanssasi. :-D Mutta se kateus olisi kyllä hyvä suunnata muualle kuin bloggaajalle annettuihin kommentteihin ja ottaa se käyttöön jollain hyödyllisemmällä tavalla. Vaikka sillä tavalla, että huolehtisi itsestään ja kunnostaan paremmin?

  Kuten hyvin sanoit, ymmärrät syyt ikävään kommentointiin, mutta et hyväksy niitä. Olen ihan samaa mieltä. Naisten pitäisi ehdottomasti olla solidaarisia toisilleen! Nainen ei saisi olla susi toiselle, vaan meidän kaikkien (kaikenikäisten ja -kokoisten) tulisi vetää tai ainakin pyrkiä vetämään yhtä köyttä. Toivottavasti joskus sekin aika koittaa, että näin tapahtuu.

  Jatka,Anna vaan samaan malliin. Ja laita ihmeessä niitä bikinikuvia lomareissuiltasi! :-p

 • Reply Foxy Friday, April 11, 2014 at 07:24

  Huh huh mitä kommentteja. Kyllä täytyy lukijoiden jotka tällaisia suoltaa olla aika hukassa oman elämänsä kanssa.
  Mitä kauneusleikkausten todisteluun tulee, Kim Kardashianhan julkaisi aikoinaan peffastaan röntgenkuvan, ihan vain todistaakseen ettei hänellä ole peffaimplantteja :D..
  http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2008536/Kim-Kardashian-x-ray-prove-real.html

 • Reply Oija Friday, April 11, 2014 at 07:40

  Moikka!

  En yleensä ikinä katso blogeissa videoita, koska en vaan jaksa. Tänään kuitenkin etsin käsiini hiustutoriaalisi, ja totesin, että sulla on tosi kiva ääni :) Ikävää, että joudut vastaanottamaan niin paljon negatiivisuutta. Samalla kuitenkin ihailen asennettasi ja taitoasi nousta sen yläpuolelle. Tsemppiä!

 • Reply Carrie Friday, April 11, 2014 at 07:41

  Maailmassa on ihmisisä, jotka uskaltavat olla omia itsejään. Ne uskaltavat ottaa itsestään kuvia bikineissä, uskaltavat kävellä kadulla ylpeästi välittämättä muiden katseista. Uskaltavat erottua joukosta, kun muut sitä eivät tee.

  Mä ajattelen, että kaikki suurta itseluottamusta omaavat ihmiset ovat Carrie-ihmisiä. Oon aina ihaillut sinkkuelämää-Carrieta, en oikeastaan edes tiedä miksi. Mutta tämä kuuluisa tyyli-ikoni pukeutuu toppatakin sijasta turkikseen, lenkkareiden sijasta Louboutineihin, jättikokoisen t-paidan sijasta pradan mekkoon.. välittämättä muista. Luettelen myös Annan Carrie-ihmisiin.

  Sun blogi on upea, ja olen 100% varma, että joku päivä susta tulee jotain ylisuurta ja mahtavaa. Sinun blogisi on persoonallinen, ja ehkä paras lukemani suomalainen muotiblogi.
  Ihmiset kadehtii muita ihmisiä lohduttaakseen omia makkaramahojaan. Jos ajatellaan itsestä pahaa, pitää kamalia kohtia löytää myös bestiksestä, bloggaajista, Manolon kengistä, sekä muista ympärillä pyörivistä ihmisistä. En ymmärrä, miksei voi vaan tyytyä itseensä? Mä ainakin oon tosi tyytyväinen itseeni, ja kehooni. Uskallan olla omanlaiseni, ja olen ylpeä siitä.

  Anna vaikka oonkin tällänen 13-vuotias pikkunen, niin älä välitä muista. Ole ylpeä blogisi menestyksestä, noista älyttömän ihanista bikineistä, ja kropastasi.

  Muista, että elämä on kuin catwalk. Jos astelet selkä kyyryssä yleisön eteen, sinulle nauretaan. Jos astelet catwalkilla ylpeästi, katsoen jonnekkin tuntemattoman kaukaiseen paikkaan, sinua kadehditaan. Ajatellaan, että mikäs ylimielinen ihminen tuokin on. Ihmiset eivät koskaan saa tarpeekseen juoruilusta.
  Mutta et voi mennä catwalkille häpeillen, joten älä tee niin omassa elämässäsikään. Ole ylpeä itsestäsi.

 • Reply Merry Friday, April 11, 2014 at 07:52

  Hei Anna!
  Kiitos – jälleen – inspiroivasta, ajatuksia herättävästä, mahtavasta postauksesta :)
  Mielestäni olet ollut aina todella kaunis ja kroppasi tosi sopusuhtainen. Itse olen lähinnä kaiholla katsellut kuviasi, jossa vaatteesi istuvat hyvin ja näytät kauniilta :) Täällä on muutama vuosi enemmän ikää, pituutta saman verran, mutta painoa se +10kg joka sitkeästi aina palaa tuohon samaan vaikka tekisin mitä ja yritän kovasti hyväksyä sen, että se taitaa olla meikäläisen kropan “the paino” jossa pitäisi olla hyvä olla itselläkin. Vaikea sitä on täysin hyväksyä, mutta hyväksyntää kohti olen menossa edelleen.. Tämän kerroin sen takia, että tilasin itselleni itse asiassa juuri nuo Hips don’t lie-biksut nähtyäni ne päälläsi ja nyt kun ne tulivat, niin voin rehellisesti sanoa että ne sopivat sinulle huomattavasti paremmin :) Mutta näyttävät kuitenkin sen verran kivoilta myös itselläni, että aion ne pitää :D Ihailen rohkeuttasi ja arvostan asennettasi tämän raadollisen blogimaailman myllerryksessä! Itse en varmaan uskalla laittaa biksukuvia ainakaan vielä, ehkä sitten jonain päivänä, kun kuva miellyttää omaa silmää riittävästi. Toivottavasti pysyt aina yhtä ihanan aitona, rohkeana, uskaliaana, rehellisenä ja juuri tuollaisena kuin olet – tai sellaisena, minkä kuvan täällä olen näiden kaikkien vuosien aikana sinusta saanut :)
  Tässä ei tainnut olla mitään punaista lankaa, mutta kiitos sinulle niin monesta inspiroivasta asiasta ja voimia jaksaa negatiivisia ihmisiä :)

 • Reply Emilia Koivu Friday, April 11, 2014 at 08:18

  Anna, sä oot mahtava ihminen! :) loistava postaus! Keep going girl! :)

 • Reply Helena Friday, April 11, 2014 at 08:21

  IHANA POSTAUS! Oon samaa mieltä sun kanssas…. Mun mielestä naisilla on aika vaikeeta edelleen nykyisessä maailmassa että miksi ei vain voida pitää yhtä? Mä rakastan erikoisia vartaloita ja piirteitä ja nuorempana kun halusin silareita niin nyt mietin että voi miksi edes oon harkinnut :) En tuomitse ihmisiä jotka haluavat ottaa mutta itselleni tekisin mielestäni väärin! Mulla on myös leveä lantio niinkun sulla ja miehiltä olen siitä vain kuullut kehuja! Mun mielestä sulla on UPEA kroppa! Naisellinen ja olet myös timmi! En yleensä kommentoi mutta tää postaus piristi mun aamun! mwah xxxx

 • Reply Susanna Friday, April 11, 2014 at 08:23

  Ihana Anna! Tulin tosi hyvälle mielelle sun kuvista:)
  On se kummallista miten lukija voi vaatia bloggaajalta täydellistä kroppaa, kielitaitoa, arvontoja ja joka päivä uutta postausta. Pitäisi olla myös täydellisen rehellinen lukijoille ja kertoa elämästään kaikki blogiin. Lisäksi blogista ei saa tienata rahaa koska se ei ole rehtiä työtä. Miten kukaan voi täyttää nämä odotukset jonkun täyspäiväsen työn ohella?:D Sä oot kyllä onnistunu mun mielestä tosi hyvin ja saat olla ylpee itestäs!
  Pidä silti mielessä ett joku vauva.fi -mamma tietää aina sun henk.koht asiat sua paremmin, sitä ei käy väittäminen! !

 • Reply mmilka Friday, April 11, 2014 at 08:28

  Apua miten hyvä postaus!! Loistavaa miten otat rohkeesti kantaa ulkonäköasioihin ja ihanteisiin, vaikka moni on _taas_ yrittäny saaha loukattua sua. Ja vaikka varmasti loukkaavat kommentit tuntuu pahalta, et tunnu välittävän. REspect! BikiniFitness on sairas hitti, se että nuoria kannustetaan syömishäiriöön terveellisyyden ja hyvän kunnon varjolla. Ei mikään urheilu, missä pitää näännyttää itsensä ja urheilla liian vähällä energialla ole terveellistä. Kauneus on katsojan silmissä, mutta minun mielestä oot paljon kauniimpi niin naamasta ja kropasta ku moni fitnessmuija. Älyttömiä noi kauneusleikkaushuhut, jos on lukenu vähänkään enemmän sun postauksia ja ajatuksia pystyy aika helposti laskemaan 1+1 ja missä välissä oisit ehtiny käydä monen kuukauden leikkausprosessin läpi? Juuust asking… Ja hyvä ettet laittanu sun tisseistä kuvia, näissä asioissa sun ei tarvi todistella kenellekään mitään. Jos joku ei usko kun sanot, on se kommentoijan oma häpeä. Jatka samaan malliin! Kateuskin on tavallaan kohteliaisuutta:)

 • Reply Kaisa Friday, April 11, 2014 at 08:35

  Vuoden päivät olen blogiasi lueskellut ja saanut inspiraatiota muodin, kauneuden kuin myös reissaamisen osalta. Hämmästykseni on suuri, että saat negatiivista kommenttia postauksistasi. Itse tahdon kiittää blogistasi, koska sitä on ilo lukea.
  Toivon, että negatiiviset palautteet lähettäneet löytäisivät elämästä jotakin positiivista ajateltavaa.
  Kaikkien ei tarvitse olla asioista samaa mieltä, mutta turha kateus ja toiselle mielipahan aiheuttaminen ei edistä mitään.
  Rakastakaa ja nauttikaa elämästä! :)

 • Reply Minna Friday, April 11, 2014 at 08:42

  Hei! Olen kommentoinut blogeihin ehkä kolme kertaa näiden kaikkien vuosien aikana, vaikka seuraan mm. sinua aktiivisesti. Nyt koen kuitenkin tärkeäksi kommentoida, että hyvä teksti! :) Hyvin muotoiltu ja olen täysin samaa mieltä. Blogisi on muutenkin mahtavalla tavalla elämänmyönteinen ja tykkään seurata sitä päivittäin. :) t. Minna, ps. Sulla on kyllä mahtava kroppa, enkä ymmärrä miten joku saa siitä jotain pahaa sanottavaa! Itsekin olen tyytyväinen omaani, vaikken ihan noin hyvässä kuosissa olekaan. :)

 • Reply Terhi Friday, April 11, 2014 at 08:44

  Typerää ja lapsellista käytöstä tuollainen, jos mennään toisen kroppaa arvostelemaan.
  Jokainen ihminen elää omassa kropassaan ja saa olla siihen juuri niin tyytyväinen tai tyytymätön kuin on. Meillä kaikilla on omat vikamme (vartalossa ja muuten) ja eiköhän me itse ne parhaiten tiedetä ;)
  Itse olen nykyään ylipainoinen. Olen aina kokenut olevani muita isompi, myös silloin nuorena, kun olin jopa alipainoisuuden rajalla. Olin pidempi ja lanteikkaampi kuin ikätoverini ja koska koulussa vertailtiin farkkukokoja olin se isoin, koska minulla oli (ja on edelleen) perse. Siis semmoinen lattariperä ;) Ei sitä niin vain kasarinuoruuteni tiukkoihin pillifarkkuihin tungettu.
  Aika ja sairaudet korjasivat asian toiseen suuntaan ja nyt pudotan sairauden tuomia 30 kiloa pois hieman alle nelikymppisenä. Aiemmin en ole voinut. En tunne itseäni nykyisessä kropassani mutta se on se, minkä kanssa minä elän ja olen. En hauku ylipainoisia, koska syy ylipainoon voi olla mikä vaan, myös henkilöstä riippumaton syy. Sama koskee alipainoa. Jos ihminen on selvästi terve, hyväkuntoinen ja onnellinen, miksi häntä erityisesti pitäisi arvostella.
  Julkisuudenhenkilöitä usein ruoditaan kovalla kädellä lehdistössä vain sen vuoksi, että heidän työnsä on julkista. Jotkut laskevat tähän porukkaan myös bloggaajat. Koska onhan teidänkin työnne julkista.. tavallaan. Itse näen blogit ns. nettipäiväkirjoina. Joku henkilö antaa jotain itsestään.. päivittäisestä itsestään, meille muille. Eräänlaista nykypäivän tirkistelyä kai. Bloggaajat usein sanovat, etteivät ole julkkiksia… mutta vaikka olisivatkin, onko armoton arvostelu silti tarpeen?
  Toki nettimaailma on tässä 20 vuodessa muuttunut ihan järjettömästi. Sanon 20 vuodessa, koska vaikka blogit ovat käytännössä olleet olemassa noin 5 vuotta, netti tuli isolla aallolla Suomeen 20 vuotta sitten. Ennen ei ollut kuvia nettisivuilla, videota netissä, miljoonia käyttäjiä, blogeista puhumattakaan. Jo silloin puhuttiin vakavalla äänellä, mitä kaikkea nettiin voi ja saa laittaa. Massat kun kasvavat, marginaaliaines lisääntyy ja mukaan tulee myös niitä, joiden tarkoitusperät eivät ole ne parhaat.
  Netin kasvaminen antaa myös niille peruskateille suomalaisille (yleensä naisille, kyllä) oivan maaperän olla kateellinen kaikesta, mikä on “paremmin” kuin itsellä. Paremmuus on subjektiivinen asia.
  Ystäväni matkustaa työnsä vuoksi 200 päivää vuodesta. En kadehdi häntä, koska hän on luopunut paljosta. Mutta niitäkin on, jotka kateellisena huokaavat “voi kun mäkin joskus pääsisin matkustelemaan tolla tavalla”. Hänellä ei ole kotia, ei perhettä, eikä pysyvää tukiverkkoa. Hotellit, lentokentät ja vuokra-autot ovat hänen arkeaan.. ja alati läsnäoleva väsymys. Kysyinkin kerran tuollaiselta huokailijalta, että olisiko hän valmis luopumaan lapsistaan, kodistaan ja turvallisesta ympäristöstään saavuttaakseen yhteisen ystävämme elämän kaltaisen tilanteen… vastaus oli “no en tietenkään”.. Miksi sitten huokailet? ;)
  Aina pitäisi saada kaikki.. luopumatta tietenkään mistään jo saavutetusta :D

  Pahoittelen tajunnanvirtaa, jonka kirjoituksesi laukaisi :) Pidä pää korkealla ja jatka kirjoittamista. “Täti” täällä ruudun toisella puolella tsemppaa kovasti :D

 • Reply Emilia Friday, April 11, 2014 at 08:45

  Tosi hyvä postaus anna!(: puhut niin asiaa! Mun mielestä sulla on just hyvä kroppa ja sun pitää nauttia siitä! Bloggaajilla kauheinta on varmaan nuo iha sairaat kommentit joissa ei oo mitään järkee… Jaksamisia niitte kaa…

 • Reply niina Friday, April 11, 2014 at 08:52

  Mainio kirjoitus. Oon itekki jo vuosia selittänyt poikaystävälleni että naiset on naisten pahimpia vihollisia. Oli kyse sitten ulkonäöstä tai ihmissuhteista. Itse en vaan voi tajuta kuin joku voi pitää sun kroppaa jollainlailla rumana, itse kun sitä katselen kadehtien ja toivoisin että vielä 26 vuotiaana jalat vois kasvaa pituutta :D Oot rohkee kun uskallat esitellä kroppaas, vaatteilla tai ilman. Peukkua ylöspäin ja jatka samaan malliin, ne jotka ei asiaa pysty kestämään voi siirtyä toisille sivustoille. :)

 • Reply Anu Friday, April 11, 2014 at 08:52

  Surullista, että näin on, mutta ihana hyvänmielen kirjoitus. Oletko muuten ikinä pistänyt merkille, että Suomessa lapsia ei kannusteta olemaan oma itsensä, eikä kehumaan itseään tai muita. Suomalainen small talk perustuu siihen, että pikaisesti jaetaan keskenään, mikä kaikki on tällä hetkellä huonosti. Pienestä asti meitä opetetaan piilottelemaan itseämme, ja uskotellaan, että kukaan ei ole niin hyvä, että sitä kannattaisi esitellä itseään. Tästä syystä moni varmaan järkyttyy, kun näkee moista vähäpukeisen itsensä esittelyä, eikä suurin osa varmaan edes ymmärrä mistä se johtuu. Minäkin olen suomalainen, saanut suomalaisen kasvatuksen ja käynyt suomalaisen koulun, ja kyllä se oman itsensä esittely tuntuu hankalalta, ja kun näkee toisen tekevän niin, tuntuu se vähintäänkin oudolta. Sen sijaan, että haukkuisin, osaan kuitenkin arvostaa moista kykyä, ja olen aidosti onnellinen, että edes joku omaa terveen itsetunnon. Lisää tällaista! Vaikka onhan se melkoista vastavirtaan uimista, mutta uskoisin että se on ainoa tapa saada jotain muutosta aikaan. :)

  • Reply Anu Friday, April 11, 2014 at 09:09

   Ai niin, ja haluaisin lisätä myös, että tähän ihmisten järkyttymiseen vaikuttaa vahvasti varmaan myös meidän yhteiset pukeutumissäännöt. Siis se, mitä yleisesti pidetään soveliaana. Joissain latinoamerikan maissa voi olla suuri järkytys, jos naine n kulkee ulkona lyhyissä shortseissa. Täällä Suomessa ainoastaan alastomuus ja alusvaatteissa/uimapuvussa kulkeminen on sopimatonta. Bikineissä voi toki olla rannalla, mutta esimerkiksi ravintolaan ei edes pääse sisään moisessa asustuksessa, ja sama asu vaikka keskellä Helsingin vilkkainta keskustaa tai jossain kauppakeskuksessa aiheuttaisi paheksuntaa. Se ei vain ole sopivaa. Toki näissä kuvissa sinäkin olet rannalla, joten mitään paheksumisen aihetta ei pitäisi olla. Mutta kun tämän yhdistää tähän suomalaiseen piilottelukulttuuriin, ei ole ihme, jos moni järkyttyy. Yritetään ymmärtää heitäkin! :)

 • Reply Hanna Friday, April 11, 2014 at 08:59

  Sä näytät onnelliselta, terveeltä ja hyvinvoivalta, mikä menee mun mielestä ns. täydellisen bikinivartalon edelle. Ja aika moni nainen varmasti kelpuuttaisi tuon kropan, on se sen verran upea :D

 • Reply .hanna. Friday, April 11, 2014 at 09:02

  Olen lukenut blogiasia ja toooodella kauan, mutta en muista olenko ikinä kommentoinut mitään. Nyt oli pakko. Olen niin 100% samaa mieltä tekstisi kanssa! En tajua netissä heiluvia anonyymejä, jotka kuvittelevat, että on ok haukkua kaikkea ja kaikkia. Varsinkin käsittämätön viha bloggaajia kohtaan hämmästyttää. Jos virtuaalisesti voisi läpsiä ihmisiä naamaan, niin tekisin sen. On niin surullista, miten aikuiset(kin) nykyään käyttäytyvät netissä. Pelottaa edes ajatella, että mitä he opettavat lapsilleen…

  – Hanna

  P.S. Sinulla on mahtava kroppa ja hienoa, että laitat bikinikuviakin blogiin!

 • Reply anni Friday, April 11, 2014 at 09:03

  Niin totta joka sana! Kiitos upeasta postauksesta :)

 • Reply Pessi Friday, April 11, 2014 at 09:07

  Hieno kirjoitus, ei voi muuta sanoa. Juuri tämän “nainen on naiselle susi” -ajatuksen takia olen äärettömän iloinen, että työskentelen miesvaltaisella alalla. Kaikki on paljon helpompaa. Olet Anna rohkea ja kaunis. Se on vaan selvää, että haukut ovat kateellisten suusta.

 • Reply Emppu Friday, April 11, 2014 at 09:17

  Hyvä postaus!! Musta on ihana, ku sä et oo mikään anorektisen laiha (mitä monet tuntuu havittelevan), vaan muodokas ja normaalipainonen mihin kaikilla pitäis tähdätä sen järjettömän laihuuden sijaan.
  Veikkaampa, että monet näistä sun lukijoista (mm. minä :D) on paljon huonommassa kunnossa kuin sinä ja kulkee kesällä bikineissä. Mitähän ne sanois, jos niille tultais huutelemaan, että miten sä oikeen kehtaat liikkua täällä bikineissä ku sä näytät tolta?! Ei varmaan tuntuis kivalta.
  Nostan hattua sille, että uskallat tykätä itsestäsi ja kertoa sen vielä suurelle määrälle ihmisiä, joka on varsinki suomalaisille todella vaikeaa. Perhanan kulttuuri, kun tuntuu että aina pitäis vaan vähätellä ittiään ja mitään hyvää ei sais sanoa… Eikö se vaan oo hyvä, että on hyvä itsetunto eikä ryve jossain itsesäälissä? Miksi (varsinkaan) suomalaiset ei ajattele näin? :D

 • Reply Elina Friday, April 11, 2014 at 09:17

  Todella mieleenpainuva postaus! Hienoa, että kirjoitat aiheesta noin avoimesti. :) Tämä teksti herättää varmasti jokaisessa naisessa tunteita ja omakohtaisiakin kokemuksia. Arvostetaan toisiamme! :)

 • Reply reetta Friday, April 11, 2014 at 09:19

  AH MITEN HYVÄ POSTAUS!! Pakko myöntää että alussa aattelin että onko tää nyt miten hyvä idea, mutta mitä pitemmälle luin niin sitä enemmän oon sun kanssa samaa mieltä. Ensinnäkin oot ihan mahtava kun jaksat (luulisin?) kestää tollasia kommentteja. Ei kellään oo oikeutta puhuu toisen kropasta ilkeesti. Sitä paitsi uskon että useimmat sun lukijatkin on sitä mieltä, että julkisuudessa annetaan väärät kauneusihanteet koska lähes kaikki ketkä esiintyy vähäpukeisena on just niitä “täydellisen” kropan omaavia. Sit kun joku uskaltaa näyttäytyä normaalissa ja terveellisessä kunnossa niin heti tulee kauhee haloo.

  Ja joo, bikinikuvien julkaiseminen sotii mun arvoja vastaan, sanon tän sillä että vaikka ite en sitä tekis niin WHO CARES jos joku toinen niin tekeekin, ei se oo mikään rikos. Toivottavasti jotkut ottaa tästä postauksesta opikseen.
  Ja pakko vielä sanoa että täydellinen kroppahan on just sellanen missä itse tuntee olonsa hyväksi. :)

 • Reply ensq Friday, April 11, 2014 at 09:39

  huh huh mitä kommenteja oot saanut kroppaasi liittyen.. en kyllä voi yhtään ymmärtää miten joku jaksaa vaivautua sellaista tänne kirjoittamaan:D mun mielestä sulla on tosi kiva kroppa!:) muutenki tää on kyllä lemppariblogi<3

 • Reply Lora Friday, April 11, 2014 at 09:43

  Kuvista välittyvä tunnelma on se ihan ensimmäinen asia jonka itse blogikuvista huomaan. Tuollaiset iloiset ja värikkäät rantakuvat ovat harmaina päivinä loistava piristys, kunnon matkakuume iskee itsellekin ja sitä huomaakin suunnittelevansa seuravaa mahdollista reissua :)

  Negatiivisuus ja negatiiviset ihmiset ovat asioita joita olen pyrkinyt karsimaan elämästäni. Kyllähän niitä huonoja päiviä on kaikilla mutta sen sijaan, että jäisin junnaamaan sen harmaan pilven alle yritän löytää jotain postiivista, sen pienen auringonpilkahduksen. Tuttavapiirissäni on muutama ihminen jotka ovat niin negatiivisia, eivät voi iloita toisten ilosta ja onnesta ja ovat perusolemukseltaankin tylynnäköisiä. Monen vuoden ystävällisyyden jälkeen saan heiltä edelleen kylmää vettä niskaan ja olen todennut etten enää jaksa yrittää ja jättänyt nämä tyypit rauhaan harmaine pilvineen.

  Itseäni on nuorempana kiusattu mm. huonon ihon takia joten nämä ulkonäköön kohdistuvat ikävät kommentit nostavat karvat pystyyn. Eikö me voida antaa toisen olla ihan rauhassa siinä omassa kropassaan?
  Siskollani oli pari vuotta sitten kauhea nenäkompleksi kun se on mukamas vääränmallinen, erilainen kuin meillä kahdella vanhemmalla siskolla eikä sopivia aurinkolasejakaan löydy helposti. Aika pitkään saatiin vakuutella siskokultaa, että hänen nenänsä on täydellinen juuri sellaisena kuin se on. Vannotin häntä ettei menisi sitä koskaan muuttamaan. Eri asia toki jos siitä olisi jotain terveydellistä haittaa.

  Aurinkoista mieltä sinne! :)

  P.S. Mistä olet löytänyt tuon ihanan lörttö rantahatun?! :D

  • Reply Anna Wednesday, April 16, 2014 at 12:08

   Olipas ihana kommentti :) Kiitoksia!! Hattu on mun äidin ikivanha :)

 • Reply Aino Friday, April 11, 2014 at 09:45

  Mä en voi ymmärtää, mikä ihmisiä oikein vaivaa. Miksi ihmeessä pitää sitten lukea ja katsella sun postauksia, jos ne niin kauheasti vaan ärsyttää? Varmaan toi on vaan jotain kateutta, joka sitten pitää purkaa haukkumalla sua. Vaikka ei kateuskaan mikään hyvä syy ole. Olen itsekin kateellinen sulle, kun olet niin kaunis, sulla on niin kauniita vaatteita ja mahdollisuus matkustella paljon. Mutta eihän se nyt ole mikään syy suuttua. Ennemminkin herää ajatus, että kuinka voisi vaikuttaa omaan elämäänsä niin, että se vastaisi omia toiveita. Se on kuitenkin itsestä kiinni, millaista elämää elää. Kaikki unelmat ovat mahdollisia toteuttaa, jos on vain riittävästi motivaatiota ja valmis tekemään töitä unelmiensa eteen :)

  Oon lukenut sun blogia jo parisen vuotta ja tässä nimenomaan koukuttaa kauniit kuvat yhdistettynä usein aika pitkiinkin kirjoituksiin sun kuulumisista, ajatuksista ja milloin mistäkin. Rakastan ulkomaanmatkoja, mutta itselläni on siihen mahdollisuus ehkä kerran vuodessa. Musta onkin ihanaa käydä katsomassa kuvia ja selostuksia sun matkoista ja saada niistä vinkkejä omille matkoille (ja samalla matkakuume vain nousee nousemistaan) :)

 • Reply Lila Friday, April 11, 2014 at 09:48

  Ihana teksti. Olen niin samaa mieltä kanssasi. Oot tosi nätti. Tsemppiä ja jatka samaan malliin!

 • Reply Sipelius Friday, April 11, 2014 at 09:50

  Hienosti kirjoitettu ja NIIN totta!
  Olin pienenä aika poikatyttö ja päivät meni jalkapallon perässä poikien kanssa juosten. Jotenkin jo silloin huomas, mitä draamaa ja vaikeuksia naiset osaa toisilleen aiheuttaa. Milloin oli vihauskerhoja jne. Ja vaan sen takia, että mua kiinnosti enemmän juosta välitunnilla huolettomasti poikien kanssa pelaillen kuin että olisin istunu jossain nurmikolla ja keksiny mitä ihmeellisimpiä juonia ja haukkunu muita tyttöjä. Toki joskun näitäkin heikkoja hetkiä sitten tuli…

  Mun mielestä terve itsetunto opetetaan kotona, ja ainakin meidän perheessä naureskellaan ku joku aina intoutuu kehumaan itseään. Ja vanhemmille on helppo vaan todeta et “no keltähän tää itsekehun jalo taito on opittu”

  Jos ei hyväksy itteään, niin yleensä tosiaan sitä sitte intoutuu haukkumaan muita, vaikka helpompi asia olis vaan kattoa peiliin ja hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Ja oon aina ollu sitä mieltä et jos ei jostain asiasta tykkää niin turhaa siitä on ruikuttaa, sen kun menee ja tekee sen asian muuttamiseksi jotain.

 • Reply Mari Friday, April 11, 2014 at 09:57

  Itse mietin myös monta kertaa, että miksi naiset niin paljon itseään ja muita arvostelevat… Itselleni on tehty 1,5v sitten maksansiirto 29-vuotiaana, enkä pysty edelleenkään käsittämään sitä, miten upea keho minulla on! Vartaloni ei missään nimessä ole ehkä normien mukaisesti täydellisen muotoinen, mutta herranjumala, miten kestävä ja mukautuvainen se on! Iso arpi ei minua haittaa, olen siitä ennemminkin ylpeä, sillä se muistuttaa minua siitä, mikä ihan oikeasti on tärkeää; ei se, miten kiinteä vartalo minulla on, vaan se, että olen elossa enemmän kuin koskaan!

  Sitä en kiellä, ettekö treenaisi ja söisi järkevästi, mutta teen sen puhtaasti siitä syystä, että arvostan vartaloani äärettömän paljon. Joudun/saan elää sen kanssa elämäni alusta loppuun ja se onkin loppujen lopuksi ainoa asia, jonka omistan. Haluan siis pitää siitä niin hyvää huolta kuin se vaan on mahdollista!

  Sinulle haluaisin sanoa, että olet upea nainen. Se ei ole keneltäkään pois, että sinä viihdyt itsesi kanssa ja olet tyytyväinen omaan vartaloosi!

  Hyvää kesänodotusta sinulle, Anna! :)

  • Reply Ace82 Wednesday, April 16, 2014 at 18:18

   Hei nimimerkki Mari, vähän hassua tulla huutelemaan tänne toisen blogiin, mutta itsellä on takana sama operaatio. Kuulostat hyvin paljon minun tyyppiseltä ihmiseltä, mietin vaan, jos sulla on blogi – seuraisin suurella mielenkiinnolla! Sulla on ihana asenne elämään, kuten Annallakin ja me siirron saaneet ollaan kyllä just niitä vakavasti masentuneita tai sitten taistelijoita. Kuulut selkeästi taistelijoihin, kuten itsekin! En tiedä, luetko tätä, mutta jos luet, toivottaisin ainakin ihanaa kevättä sulle. Annalle kommaan varmaan vielä erikseen, on niin paljon sanottavaa tärkeästä asiasta, josta Anna niin hyvin argumentoi. :)

 • Reply Elli Friday, April 11, 2014 at 10:10

  Ihana postaus! Oot kyllä tosi fiksu ja upea ihminen! :)

 • Reply Sara Friday, April 11, 2014 at 10:10

  Se on kyllä tosi ikävää kun (yleensä) huonosto itsetunnosta kärsivät ihmiset yrittää väkisin löytää muista ihmisistä vikoja, jotta oma olo parantuis ees hetkeksi. Kaikkien pitäis kyllä ottaa sun asenteesta mallia! :) Oot kaunis nuori nainen, mut susta tekee vieläkin kauniimman sun asenne sun kroppaan ja elämään yleisesti. Ihanaa viikonloppua sulle Anna <3

 • Reply hansku Friday, April 11, 2014 at 10:10

  Inhottavaa, että saat tollasia kommentteja. Ihailen sitä että oot noin tyytyväinen omaan kroppaas, olisimpa mäkin.. :) ja ps rakastan noita sun bikineijä!

 • Reply Silja Friday, April 11, 2014 at 10:18

  Hyvä teksti!! Oon samaa mieltä että ne rantakuvat ja muutkin lomakuvat on just parhaimpia blogeissa ja olis tosi harmi jos niitä ei enää näkyis…Ei voi ymmärtää tuota ajatusmallia joka joillakin naisilla näkyy olevan. Jatka samaa malliin Anna!! :D

 • Reply johannak Friday, April 11, 2014 at 10:19

  Hieno postaus. Kirjoitat täyttä asiaa :)
  Minusta olet hieno esikuva nuorille, joita blogin lukijoina on varmasti paljon.
  En nyt saa tätä ajatustani järkevästi kirjoitettua kun olen valvonut leikkauksesta toipuvan koiran kanssa viime yön… Mutta mutta. Mahtavaa että tuollaisen terveen itsetunnon omaava, menestyvä ja fiksu nainen jaksaa pitää tätä blogia kaikesta negatiivisesta paskasta huolimatta.

  Itse pari lasta omaavana kävin yksi päivä (erehdyin menemään) eräällä vauva foorumilla ja sain päivän naurut kun tajusin siellä olevan montakymmentä sivua pitkä keskustelu tästä sinun blogista. Kyllä se nainen on naiselle susi todellakin. Herranjumala mikä kateus sieltä paistoi läpi… :D

  Niin ja tuosta nenäleikkauksesta. Outoa että ihmiset ei ymmärrä tätä kauneuskirugian ja korjaavan kirurgian eroa.. Mieheni on lapsena särkenyt nenänsä pahasti. Ulkoa päin se on ihan normaali tavallinen nenä, mutta sisältä väliseinä aivan miten sattuu. Ilma ei kulje toisesta sieraimesta yhtään. Pienikin nuha saa nenän aivan tukkoon. Siihen suoristusleikkaukseen olen yrittänyt ylipuhua mutta mies ei ole ollut toistaiseksi innokas.. Lapsesta asti tietenkin kun on oppinut tuon nenänsä kanssa elämään niin ei se ymmärrä sitä että miten paljon helpompi olisi hengittää normaalisti :D
  Olisi kiva jos sitten kirjoittaisit postauksen siitä leikkauksesta :)

  Niin ja laita jatkossakin vaan niitä bikinikuvia! Minusta ainakin niitä on kiva katsoa, ja suunnitella omia bikiniostoksia ensi kesää varten :)

  Hauskaa kevään jatkoa!

  Johanna

 • Reply Kirsi Friday, April 11, 2014 at 10:21

  Loistava postaus! :)

 • Reply daas Friday, April 11, 2014 at 10:25

  Hyvä postaus! En itsekkään ymmärrä miksi on ok ottaa miniminishortseissa ja rintaliivien kokoisissa topeissa kuvia tai poseerauksia joissa suorastaan tyrkytät pyllyäsi, vain jos treenaat tai olet salilla. Muissa puitteissa nämä kuvat ovat huomiohuorausta tai itsensä paljastelua OK?!!

 • Reply Laila Friday, April 11, 2014 at 10:33

  Todella hyvä kirjoitus! Minustakin on todella surullista miten me naiset toinen toisistamme puhumme.

  Olen itse muslimi ja peitän koko vartaloni päästä varpaisiin. En silti ylenkatso naisia,jotka pukeutuvat vapaammin,hiukset avoinna tai esimerkiksi käyvät uimarannalla bikineissä. Minusta jokainen tietää itse oman arvonsa,elämänkatsomuksensa ja pukeutuu sen mukaan.

  Sinulla on Anna todella kaunis vartalo ja myöskin kasvosi ovat nätit. Ihminen,joka sinulle muuta sanoo(varsinkaan netin välityksellä)on kyllä itse todella surkeassa henkisessä jamassa. En ymmärrä alkuunkaan miksi MINUN vartaloni pitäisi olla jonkun muun naisen hyväksymä. Vartalo on vain yksi osa minua(ja sinua)eikä se toki voi kaikkia miellyttää. Tuhkaa ja multaa siitä kuitenkin jonain päivänä tulee niin samako tuo minkä kokoinen lantioni nyt on.

  Hyvää kevättä sinulle ja toivottavasti henkinen vahvuutesi kantaa sinut kaikkien roskakommenttien yli.

 • Reply ilona Friday, April 11, 2014 at 10:36

  Heips!
  Olen ainoastaan kerran aikaisemmin kommentoinut blogiin, ja nyt teen sen uudestaan. Kirjoitus sai itsessäni ainakin kiehahtamaan tämän anonyymi-nettiherjaus-ilmiön takia. Mielestäni tekstisi oli puhutteleva ja ajankohtainen, joten nostan hattua ja koitan ylistää sinua verbaalisin sanankääntein avoimuudestasi. Kiitos siitä.
  Nykyaikamme pyörii vahvasti fitness-kulttuurin ja oikeaoppisten ruokailutapojen ympärillä. Jopa niinkin suuresti, että joidenkin osalta tämä yltiöpäinen hypetys on korvannut maalaisjärjen käytön ihan kokonaan! Me olemme jokainen oikean moraalin varassa vapaita valitsemaan omat valintamme elämässä. Kukaan kun ei pakota lukemaan näitä. Maailma on täynnä erilaisia blogeja, joista varmasti löytyy jokaiselle omia mielenkiintoja vastaava ja inspiroiva blogi.
  Mielestäni on harmittavaa, että juuri blogeista ja keskustelupalstoista on tullut joillekin ihmisille omaa elämää suurempi asia. Ihankuin lukijoiden velvollisuutena olisi kertoa mikä on oikein ja mikä ei. Tärkeintä olisi myös kyseenalaistaa mielipiteensä; miltä itsestään tuntuisi lukea alituisia kommentteja ulkonäöstä, perheestä, valinnoista jne..? Meillä on ihmisistä ja ylipäätänsä elämästä yhtä monta mielipidettä kuin on maapallolla asukkaitakin. Jokainen värittäkööt oman elämänsä.
  Onneksi osaat suhtautua itseesi kunnioittavasti ja hyväksyvästi. Olet erittäin sädehtivä ja persoonallinen bloggaaja, joka osaa myöntää itselleen “hyvät ja huonot” puolensa. Vaikka suurimmalle osalle meistä lukijoista sinun “huonot” puolet eivät edes näy ;)
  Tämä teksti meni nyt omien ajatuksienikin järjestämiseen, vaikka piti vain lyhyt oodi teikälle rustata, heh! Mahtavaa kevättä :)

 • Reply Ansku Friday, April 11, 2014 at 10:43

  Suomalaisissa (erityisesti naisissa) on eräs ruma piiirre ja se on kateus. Hyi mitä kommentteja olet saanut. Itse oon laiska kommentoimaan, mutta nyt oli pakko. Mä just oon lukenut sun blogia sen vuoksi, et tykkään sun kuvista ja rantakuvat on parasta. En mä kenenkään vatsamakkaroista oo kiinnostunut tai tisseistä. Mähän haluan nähdä kivoja kuvia ja lukea juttuja ja mielipiteitä. Ei edes ole tullut mieleen miettiä, et onkos rinnat nyt aidot vai ei. Ja mitä sitten? Olisivat tai eivät, miksi mua kiinostais niin hirveästi se asia, et miettisin tollasta. Tai että joku kehtaa kommentoida sun nenää?!? Siis mitä vikaa siinä voi jonkun mielestä olla? Toisekseen, jotkut ihmeiset kuvittelevat, että jos bloggaa niin bloggaajaa on kateuksissaan ihan ok haukkua. Mä en tiedä onko missään muualla näin paljon kateellisia ja itseensä tyytymättömiä naisia kuin suomessa. Helppo on sanoa, et älä välitä, kyllä tollaiset loukkaa jokatapauksessa. Tseppiä kuitenkin, oot just upea sellaisena kun oot ja yks parhaita puolia sun blogissa on, et kirjoitat mitä mieltä oot ja sähän näytät hyvältä bikineissä!! Mä luen muotialehtiä, jos haluan katella täydellisesti photoshopattuja muotikuvia :) Hyvää kevättä ja sun blogi on ihana!!

 • Reply myou Friday, April 11, 2014 at 10:44

  juuri näin! mielestäni ne jotka ovat tyytyväisiä omissa nahoissaan eivät koe tarvetta haukkua muiden ulkonäköä ja valintoja. arvostan sitä että sinulla on rohkeutta ilman alipainoista kroppaa laittaa bikinikuvia blogiin jota seuraa niin moni. mielestäni nykypäivänä voitaisiin siirtyä jo arvostamaan normaalia naisen kroppaa.

 • Reply M Friday, April 11, 2014 at 10:47

  Todella osuva ja puhutteleva teksti upeakroppaiselta naiselta! Jokainen uhratkoon tälle ilmiölle ajatusta.

 • Reply Marimente Friday, April 11, 2014 at 10:54

  Anna, oot ihan upea! Negatiivisista ja kateellisista kommenteista huolimatta muista, että suurin osa meistä lukijoista on aivan koukussa Mungolife-blogiin, koska siitä välittyy sun positiivinen elämänasenne, energisyys, värikkyys ja pieni höpsöys :) Jatka sillä linjalla tästä eteenpäinkin!

 • Reply Pim Friday, April 11, 2014 at 10:59

  Harvemmin kommentoin blogipostauksia (muuta kuin arvonnoissa, heh), mutta nyt on ihan pakko. Sulla on Anna tosi hyvä kroppa, ja mielelläni itsekin ottaisin tuollaisen kropan ja aineenvaihdunnan, että voisin syödä lähes mitä vain milloin vain! :D Uskon, että monet haukkujista ovat vain kateellisia siitä, että sulla on parempi vartalo kuin heillä itsellään. Ikävät kommentit satuttaa, mutta niin kuin olet varmasti jo tehnytkin, niin kannattaa jättää heidät omaan arvoonsa. Voipahan olla itse hyvillä mielin siitä, että on ainakin mukavampi ihminen kuin nämä toisia haukkuvat. :)

  Tuohon septoplastiaan, niin miehelleni tehtiin sama pari vuotta sitten. Hän luuli pitkään allergioista johtuvaksi sitä, että ilma ei kiertänyt toisesta sieraimesta, mutta syynä olikin nenän vino välilevy. Septoplastian jälkeen happi on taas kulkenut normaalisti molemmista sieraimista. Kannattaa siis ehdottomasti mennä jos tuollaisia ongelmia on, elämänlaatu paranee kyllä sen jälkeen! Tsemppiä, hyvin se menee! :)

  • Reply Anna Wednesday, April 16, 2014 at 11:59

   Jeij, kiva kuulla tällaisesta kokemuksesta :) Mä en oo koskaan edes ajatellut, että kyseessä vois olla mitään muuta ku allergiat, ja vasta vähän aikaa sitten selvisi, että kyseessähän on nimenomaan tuo välilevy, joka ongelmia aiheuttaa :D

 • Reply Sylvikki Friday, April 11, 2014 at 11:03

  Olet upea nainen kaikin puolin! Uskomatonta, miten ihmiset hukkaa edes ne pienet (?) käytöstapansa netin mahdollistamassa anonyymilandiassa. Suomalaiset on valitettavan suurelta osin kieroa kansaa, just my opinion. Kun meillä on tämä tasa-arvo, joka tuntuu olevan yhtä tasapäistämisen kanssa. Kaikilla on samat mahdollisuudet = kaikkien on myös pysyttävä samassa muotissa. Jos tästä yrität poiketa niin kyllä naapuri kyylää ja pyrkii palauttamaan takaisin ruotuun! Jos minulla on kurjaa, niin totta kai tuolla toisellakin on oltava yhtä kurjaa.

  Ja sitten omituinen “kärsimysten kautta voittoon” -ajattelumalli; kirkkaimman kruunun ansaitsee se eniten kärsinyt. Jäädään pyörimään negatiivisiin ajatuksiin, ja myös levitetään tätä ympärille. Ei nähdä positiivista missään, lytätään muiden onnistumiset; odotas vaan kuule, sitten kun… Kilpailuyhteiskunta vielä korostaa yksilön selviytymistä; ei tartte autaa, pärjään ite ja kärvistelen tässä samalla. Ei ihme että pahoinvointi vaan lisääntyy. Jokainen kyllä halutessaan kykenee muuttamaan omia ajatus- ja käyttäytymismallejaan.

  Pointtini oli, että HALOO NAISET! Muutos lähtee ihan itsestä, oman elämän kurjuutta ja pahaa oloa ei tarvitse purkaa muihin. Onhan se ehkä helpompaa vatvoa blogin kautta näennäisesti tutun henkilön elämää kuin tarkastella kriittisesti omaansa…ja päättää tehdä asialle jotakin. Ja toteuttaa.

  Kiitos Anna mukavasta blogista :) Aurinkoista kevättä ja menestystä opintoihin sekä työkuvioihin <3

 • Reply Tiina Friday, April 11, 2014 at 11:10

  Hyvä kirjoitus :) Mä kyllä tavallaan ymmärän sen miksi naisilla tuntuu usein olevan niin “kieroutunut” suhde ulkonäköasioihin, koska tuntuu että se on edelleenkin naisen tärkein ominaisuus monessa suhteessa. Miesten haluttavuus ei ole lähellekään niin ulkonäkösidonnaista kuin naisten; mies voi nostaa haluttavuuttaan/yhteiskunnallista statustaan olemalla karismaattinen/varakas/hauska/älykäs/kätevä käsistään vaikka olisikin vähemmän hyvännäköinen- kun taas tuntuu siltä että naisena jos et ole hyvännäköinen, et ole yhtään mitään. Ei tarvitse kuin avata TV niin näkee, että mihen rooli siellä(kin) on huomattavasti laaja-alaisempi kuin naisnäyttelijöillä; naisen tulee lähes poikkeuksetta ennen kaikkea olla kaunis ja hoikka- ellei kyseessä ole jokin vitsihahmo. Siinä mielessä on vähän epäreilua verrata miesten ja naisten suhtautumista toistensa ulkonäköön, koska naisille se tuntuu olevan se tärkein meriitti- miehille ei todellakaan. Ja tietysti oman perheen ja ystävien kesken ulkonäöllä ei ole (ainakaan niin suurta) merkitystä, mutta valitettavasti muule yhteiskunnalle on- mikä on aivan perseestä! :(

 • Reply Marja Friday, April 11, 2014 at 11:11

  Oli pakko kommentoida tätä kirjoitusta. Toisaalta olen samaa mieltä kanssasi, että nainen on naiselle susi. Itsekin olen joskus ollut kateellinen joillekin paremman näköisille, paremmin koulussa/opiskeluissa pärjänneille, hoikemmille, älykkäämmille jne. mua “paremmille” naisille. Kuitenkin on hieno huomata, että nyt osaan pitää myrkylliset ajatukset poissa aika hyvin. Se että joku on mua parempi jossain ei oo pois multa, koska paremmin pärjäävä henkilö ei oo koskaan ollut mun tiellä. Ymmärrätkö ajatukseni? Ihminen on itse oman menestyksensä tiellä, jos joku nyt ylipäätään on. Ja jos ihminen on sinut itsensä kanssa, ei sillä oo tarvetta arvostella muita. Eli sen sijaan, että käytetään aikaa muiden arvosteluun, tulisi ehkä jokaisen kattoa peiliin ja miettiä, miten itse tulisi muuttaa itseään, jos kerta on paha olla. Niin olen tehnyt ja aika hyvin on toiminut, mutta matka on vielä kesken. Elämässähän on se hieno puoli, että eteenpäin mennään ja koitetaan oppia omista virheistä ja tulla paremmiksi ihmisiksi. Niin ainakin koitan, enkä halua junnata paikoillani.

 • Reply Jannna Friday, April 11, 2014 at 11:14

  Asia, mitä itse en allekirjoita on tuo “nainen on naiselle susi”. Enneminkin sanoisin, että “kateellinen ja ilkeä ihminen on toiselle ihmiselle susi. Itselläni on tosi paljon naisia ystävinä (ollut aina) ja minun läheiseni eivät kyllä kyräile ja ole kateellisia. Toisaalta, nämä samat pahaa oloa tuntevat naiset purkavat usein pahanolonsa henkisesti, kun taas miehet fyysisesti. Toisaalta, samanlaillahan jotkut miehetkin piilovittuilevat muille miespuolisille ja jos lukee esim Iltalehden face-kommentointia, niin suurin osa on keski-ikäisiä miehiä. Ehkä ne nuoremmat kateelliset sitten tulevat haukkumaan näihin blogeihin.

  Siitä olen samaa mieltä, että en voi ihmetellä , miksi ihmiset purkavat jatkuvasti kiukkua tänne. Tai no, oikeastaan osittain ymmärrän: se on helppo keino näennäisesti helpottaa oloaan, jos itsellä menee huonosti. Ja varmaa sun blogistasi saa sellaisen kuvan, että olet “kasvanut kultalusikka suussa”, vaikka näin ei olisikaan. Monelle ihmiselle voi olla paha paikka se, että ei voi koskaan saavuttaa samaa menestystä, rakastavaa perhettä ym kuin sinä. Ja se on kyllä karu fakta, että välttämättä ihminen ei aina voi vaikuttaa elämänsä miten haluaa ja tällöin joillekin voi tulla ylilyöntejä. Oikeutettua toisten, viattomien, kiusaaminen ei tässäkään tilanteessa ole.

  Täytyy sanoa, että voin vaan kuvitella miten rankkaa on jatkuvasti olla tällä blogissa lyötynä :( Vaikka ei välttämättä auta, niin ehkä se konkretisointi jotain hyödyntää? Olet kaunis ja ihana sellaisena kuin olet, erilaisuus on rikkautta ja jos et jollekin asialle mitään voi tehdä niin ei sitä kannata miettiäkään. <3

 • Reply Tia Friday, April 11, 2014 at 11:17

  Todella hyvä postaus tästä aiheesta. Olen itsekin miettinyt välillä tätä naisten välistä kummallista kisailua ja arvostelua, tuntuu että se vaan pahenee kokoajan. Itsekin olen saanut kuulla nuoresta iästä asti sekä koulussa että pahimmillaan isoäidiltäni kommentteja mun laihuudesta ja pienistä tisseistä. Olen aina ollut todella hoikka ja siro rakenteinen, en liho helposti vieläkään, vaikka olen 29 vuotias ja yhden lapsen äiti ja syön kuin hevonen ja joka viikko ainakin sen yhden sipsipussin. Olen nyt nämä viimeset viisi vuotta oppinut pikku hiljaa hyväksymään oma kroppani ja sen että ei mulle koskaan kasva mitään pameloita etuvarustukseen ja en mä tästä mihkään huonompaan suuntaan ole menossa. Tottakai joskus on vähän huono mieli kun lukee nykypäivän lehtiä ja muutenkin mediassa lukee kaikenlaisia ihasteluita kun joku julkkis on laihduttanut itsensä mallin mittoihin ja on laitattanut silikonit yms paskaa. Tämä nykypäivän kauneusihanne ja kaikki paineet mitä naisia kohtaan on niin on todella julmaa ja raakaa. Luonnollisuus ja normaali ei enää käy, vaan pitää kaikkien näyttää joltIn barbinukeilta. Ja musta tuntuu että aina kun joku täällä sun blogissakin sua arvostelee niin hänellä itsellään ei ole kyllä kaikki kunnossa ja on itse epävarma itestään ja pitää purkaa pahaa oloa suhun ja helpointahan on anonyyminä täällä netissä haukkua niin paljon kun sielu sietää, en vaan ymmärrä miksi joku jaksaa kuluttaa aikaansa sellaseen..jos on niin huono olla niin ehkä kannattaisi mennä jonnekin terapiaan. Cyberbully on niin yleistä nykyään että se tekee pahimmillaan tosi pahaa jälkeä ja moni ei edes itse tajua miten se vaikuttaa varsinkin nuoriin tyttöihin ja naisiin.

 • Reply Tia Friday, April 11, 2014 at 11:22

  Ja haluan olla tyttärellenikin mahdollisimman hyvä esimerkki ja kasvattaa itsevarman ja hyvän itsetunnon omaavan ihmisen. :) ajattele päiväkodeissakin kiusataan jo toisia lapsia ulkonäöstä ja kaikkea todell julmaa oon kuullut muilta äideiltä mitä joidenkin lasten suusta pääsee..huhhuh..

 • Reply rous Friday, April 11, 2014 at 11:29

  Hieno kirjoitus. Tykkään sun asenteesta. Olen itse aivan erilainen ja eri sukupolvea kuin sinä, mutta blogisi on koukuttava. Anna palaa!

 • Reply Ani Friday, April 11, 2014 at 11:36

  Loistava teksti!
  Mä en kuollaksenikaan ymmärrä miksi meidän NAISTEN pitää olla niin häijyjä toisillemme! So what toinen ei ole huippumallin mitoissa!?! Mitä ja ketä se haittaa??? Jos toinen on tyytyväinen omaan vartaloonsa ja naamaansa, niin keneltä se on pois? Ollaanko me oikeasti näin kateelisia toisillemme?
  Itse en todellakaan ole timmissä kunnossa, mutta sen sijaan että löytäisin vikoja muista yritän tsempata itseäni tavotteemaan sitä kroppaa, jonka haluan ja jonka ansaitsen. Minua itseäni inspiroi nähdä “taviksia” bikineissä. On tavallaan lohdullista, kun kaikki ei ole samasta muotista tulleita. Voi olla armeliaampi itselleen. Ei minunkaan tarvitse olla täydellinen kun eivät muutkaan ole. Olisi oikeasti raastavaa katsella kuvia vain täydellisistä vartaloista ja kasvoista. Sitähän tuntisi itsensä ihan nollaksi kun itse on valovuosien päästä siitä.
  Ja oikeesti hei, musta tuntuu että Anna on sen verran “suoraan asiaan”-tyyppi, että se ois varmasti kertonut blogissaan jos olisi korjauttanut paikkojaan kirurgilla. Oltaisiin saatu kattava selitys siitä miksi, miten, milloin jne.

  Anna, oot ihan hyvän mallinen just noin. Jos nenä on vino, niin sehän on vaan yksi ihana ikioma juttu. Virheet kaunistaa!

  T: 10 kiloo liikaa fläsää, yks vino hammas ja väärä äidinkieli :D

 • Reply Tiia Friday, April 11, 2014 at 11:40

  Tää on ehkä sun paras postaus koskaan, sanonpahan vaan. Ja hemmetin hyvä pylly sulla :D

 • Reply Krista Friday, April 11, 2014 at 11:42

  Amen. Voi, kun olisin itsekin saanut elää noin terveen ruumiinkuvan kanssa. Sen sijaan vitsillä heitetyt “läski”- kommentit puhkaisi herkässä teini ikäisessä anoreksian ja paino putosi hyvin äkkiä 47kilosta 36kiloo. En koskaan pitänyt itsestäni, en ulkoisesti enkä sisäisesti. Olin liian kiltti enkä uskaltanut puolustaa omia mielipiteitäni. Muistan kuinka “ystäväni” ei antanut minun ulos lähdettyä pukeutua haluamaani vaatteisiin koska hänen mielestään näytin liian hyvältä. Useimmiten siis lähdin liikenteeseen epävarmana, tykkäsin kauniistaa vaatteista koska ne mielestäni veivät huomion siitä miltä oikeasti näytin. Nyt kun katsoo taakse päin niin olin todella kaunis, harmittaa ettei se teiniikäinen tyttö nähnyt sitä mitä mie nyt siinä tytössä näen. Anoreksiasta ja huonosta itsetunnosta eroon pääseminen oli melkoisen tuskan takana. Rakastan sitä ihmistä joka miusta on kasvanut, olen edelleen vähän epävarma, mutta terveellä tavalla. Joku varmasti luulee että tämän kiltin tytön takana on herkkä ja herkästi loukkaantuva ihminen, mutta elämä on heittänyt eteeni niin paljon vastoinkäymisiä että olen itsekin yllättynyt omasta vahvuudestani. Osaan iloita ystävieni onnesta, olen aidosti harmissani jos jollain läheisellä menee huonosti. Ja vaikka itse tällä hetkellä elän melkoisen surun keskellä niin jaksan olla muiden tukena. Tälläisenä miun on itseni hyväksyttävä, vaikka en ehkä pidä siitä miltä näytän alasti niin anoreksia tausta on sen verran minuun juurtunut, että laihdutus yritykset menee yleensä syömättömyyteen ja pakonomaiseen liikuntaan. Tälläisessä kehossa siis elän niin kauan, kun opin tätä rakastamaan.. ja pikkuhiljaa edistystä tapahtuu :)

  Sie olet kaunis nainen. Ja se että vaikutat ihmisenä niin lämpimältä ja fiksulta tekee siusta vieläkin kauniimman. Kaikkea hyvää :) !! Osu ja uppos ainankin minuun tää postaus, kiitos siitä.

  • Reply Anna Wednesday, April 16, 2014 at 11:52

   Voi miten koskettava kommentti! Toivon sulle kaikkea hyvää kamppailuusi eteenpäin :)

 • Reply A Friday, April 11, 2014 at 11:47

  Huh ei vaan joskus ymmärrys riitä… En sano tätä imarrellakseni sua tai mitään muutakaan, mutta mä oisin valmis antamaan mitä vaan siitä, että tuollaisen rungon itselleni saisin ! Olet upea nainen.

 • Reply Janina Friday, April 11, 2014 at 11:56

  Vau, kiitos tästä kirjotuksesta Anna! Upeita kuvia :) Mun mielestä on surullista ja ärsyttävääkin se, kuinka naisten täytyy etsiä itsestään virheitä ja ruoskia itseään niistä. Toisten virheistä huomauttamisesta puhumattakaan. Ei sitä onnellisuuta täydellinen kroppakaan kuitenkaan tuo, joten parempi oppia arvostamaan sitä epätäydellisyytäkin. Onneksi mä oon näin 17-vuotiaana jo sisäistänyt sen, että mun tulee olla kiitollinen ja iloinen tästä terveestä ja toimivasta kropasta, joka mahdollistaa mulle niin paljon asioita :)

 • Reply Veera Friday, April 11, 2014 at 11:57

  Loistava kirjoitus ja ihanan pirteitä kuvia!! :))

 • Reply Eeva Friday, April 11, 2014 at 11:59

  Moi Anna!
  Olen seurannut blogiasi jo monen vuoden ajan silloin tällöin, ja nyt teki mieleni kommentoida.

  Hyvä teksti. Näitä samantyylisiä on näkynyt nyt muillakin.

  Syy, miksi itse palaan blogiisi aina uudestaan, on rohkeus. Musta on niin siistiä, että uskallat pukeutua juuri niin kuin itse haluat, etkä asettua valmiisiin muotteihin. Mutta tämähän on muotiblogeissa yleistä.

  Ihailen myös sun rohkeuttasi puhua omasta kropastasi avoimesti, ja myös esitellä sitä kuvissa. Ajattelisin itse, että sen pitäisi luoda positiivista kuvaa, varsinkin nuorille naisille. Mutta kai kateus on vaan niin vahva voima, että se helposti peittoaa kaikki positiiviset tuntemukset?

  Myönnän kyllä, että kun näin jonkun kuvasarjasi jossa esiinnyit pelkissä bikineissä, olin vähän hämmentynyt. En sen takia, että näyttäisit jotenkin epämiellyttävältä, olet mielestäni tosi kaunis, vaan ehkä siksi, että ajattelin etten itse koskaan kehtaisi poseerata bikineissä. Tän tekstin luettuani ajattelen mielummin, että miksi hitossa en kehtaisi! Jos vaan haluan :)

  Kaikkea hyvää, keep up the good work!

 • Reply Jutta Friday, April 11, 2014 at 11:59

  Ihan teksti ! <3

 • Reply Muru Friday, April 11, 2014 at 12:07

  Juuri siksi tykkään sinun blogista kun siinä on kuvia laidasta laitaan.
  Pääasiahan se on, että itse tykkää itsestä. Älä masennu tympeistä kommenteista, ne nyt on niitä joilla ei omassa elämässä ole mitään :)
  Aurinkoista kevään odotusta (vaikkakin täällä tulee nyt räntää)!

 • Reply Heidi Friday, April 11, 2014 at 12:10

  Mä törmäsin vanhassa työpaikassani siihen, että siellä roudittiin mun raha-asioita selän takana. Kävin siihen aikaan pari kertaa vuodessa reissussa ja selän takana puhuttiin, että millä rahalla minäkin reissussa käyn kun meidän alalla on niin huonot palkat. Asiaanhan ei tietenkään vaikuttanut se, että maksan joka ikinen kuukausi veroja reilusti enemmän, jotta saan sen pari tonnia joka joulukuu palautuksia. Ja satuinpa vielä myymään oman asuntoni siihen aikaan, mistä siis sain vielä reilusti voittoja tililleni, mutta heidän mielestä en siitä mitään voittoa ole voinut saada. Mut kaikkea sitä vaan on kestettävä muilta naisilta..

 • Reply Kate Friday, April 11, 2014 at 12:16

  Olen kyllä kaikesta tuosta samaa mieltä! Onneksi kaikki naiset eivät kuitenkaan ole toiselle susia (no välillä tuntuu että suurin osa on), en tiedä mikä siinä on, netissä asia ehkä korostuu enemmän (ja joissain työpaikoilla) entä jos verrattaisiin kaikkiin. Ne jotka haluavat haukkua toisia, hakeutuvat nettiin haukkumaan, normaalimmat ihmiset eivät edes käy missään palstoilla haukkumassa toisiaan, jotenka ilmiö vielä korostuu. Monella on opittavaa siinä, että tukisivat toisiaan yms. mutta tuskinpa tulevat oppimaan kun asiat ei muutu. Kummallakin sukupuolella on huonot puolensa, ja tämä on useiden naisten ongelma. Onneksi omaan ystäväpiiriini olen jättänyt vain “mukavat” naiset, muuten onkin miespuolisia kavereita. Erityisen järkyttävää on tuo toisten haukkuminen kun voisi ihan hyvin etsiä asioista hyvät puolet! Kateutta se vain taitaa olla (ja pahantahtoisuutta), mitä muutakaan, ja tällaiset ihmiset sitten kerääntyvät nettiin yms. vastaaviin paikkoihin kun ei tarvitse omaa naamaa näyttää.

 • Reply Outi Friday, April 11, 2014 at 12:17

  Ihan loistava postaus, Anna! Niiiiin samaa mieltä! On ihan hirveää, miten paljon sitä keskitytäänkään ihan turhanpäiväisesti “vihaamaan” toista millä keinoilla tahansa. Oli kyse sitten ulkonäöstä, työstä tai ihan mistä tahansa – aina joku vihaa… Ihan kauheeta! Itse pyrin tietoisesti parantamaan omaakin ajatteluani niin, että hyväksyisin itseni paremmin ja päästäisin myös itseni helpommalla, mutta samoin myös käyttäytyä sitten muita kohtaan. Siitä saa paljon parempaa energiaa itselleen kuin ajattelemalla pahaa muista ja siten nostamalla omaa itsetuntoaan. Kukaan ei ole pyhimys ja pysty olemaan täysin arvostelematta toista ihmistä, koska se kuuluu luonteeseemme, mutta herranjumala naisten välistä solidaarisuutta toden totta täytyy jotenkin parantaa! :) <3

 • Reply Johu Friday, April 11, 2014 at 12:23

  Can I get an amen!? Oon ihan samaa mieltä sun kanssa! Mimmien pitäis oppia hyväksymään oma kroppansa semmosena kun se on, niin samalla vähenee muittenkin arvostelu, ainakin itelläni on käyny niin! Kun on tyytyväinen itteensä, niin huomaa paljon helpommin muittenkin hyvät puolet! Tottakai sitä välillä aattelee toisesta jotain negatiivista, mutta jätän ne oman pääni sisään. Ja usein käy niin että tulee huono fiilis jos oon ajattellu jostain random vastaan tulijasta pahaa, niin on pakko ajatella siihen päälle siitä ihmisestä jotain hyvääkin, “Mitä ihmettä toi on aatellu ku on pukeutunu noin!? Mut se on kyllä tosi itsevarman näkönen, mikäs siinä jos tykkää!” :D spread the love<3

 • Reply Sofia Friday, April 11, 2014 at 12:30

  Heippa!

  Olen lueskellut jo useamman vuoden sun juttuja ja ekan kerran kommentoin.

  Hyvä kirjoitus, aamen! Ulkonäköpaineet on tosiaan aivan älyttömät mutta ei kaikkien tarvitse olla fitnessmalleja joten älytöntä tulla muiden haukkumaan sinun bikinikuvia. Onneksi se ei ole vain se hirmu treenillä ja dieetillä saavutettu kroppa joka on kaunis vaan myös itselleen hieman armollisemmalla tavalla luotu kuten sinulla joka muuten näyttää ihan yhtä hyvältä kuin edellä mainitut, erilainen vaan (upeat sääret! :) ) Mustan ja valkoisen välillä on paljon sävyjä…

  Ilmeisesti oletkin jo ymmärtänyt mistä kaikki nuo negatiiviset kommentit kumpuavat eli kateudesta ja omasta epävarmuudesta. Vaikeatahan se on mutta yritä ohittaa ne! Myönnän että itsellekkin tulee joskus pieni kateuden pistos kun olet hankkinut oikein erityisen ihanat kengät tai lähdössä jonnekkin matkalle. Silloin pitää vaan ajatella että hei, se ei ole vähääkään minulta pois jos toisella menee hyvin! :)

  Oikein ihanaa kevättä Annalle eräältä sinun lukijakuntasi keskiarvoiän varmasti jo ylittäneeltä :D

 • Reply M Friday, April 11, 2014 at 12:36

  Tää oli jotenkin tosi ihana postaus!

  Itsellä aina ollut viha-rakkaussuhde omaan kroppaani ja olen aina ottanut itseeni pienistäkin negatiivisista kommenteista ja pyrkinyt sitten saamaan ne “virheet” pois itsestäni. Nyt olen vihdoin alkanut hyväksymään itseni juuri tälläisenä kun olen ja minun ei tarvitse miellyttää ketään muuta kuin itseäni tässä asiassa. Tämä postaus sai vielä jotenkin tämän tunteen vahvistumaan!:)

 • Reply laura Friday, April 11, 2014 at 12:37

  toi on niin totta ja surullista.. ja herranjestas sun kroppa on täydellinen enkä itse ainakaan huomaa siinä minkäänlaista virhettä!!

 • Reply Kristiina Friday, April 11, 2014 at 12:51

  Hei Anna!

  En yleensä kirjoita kommentteja, vaikka luenkin blogiasi lähes päivittäin, mutta haluan kiittää sinua tästä kirjoituksesta. Ihailen kovasti tervettä itsetuntoasi ja hienoa asennettasi, joka näkyy kaikista teksteistäsi ja kuvistasi. Muistan sinun aiemmin kirjoittaneen, ettet halua olla roolimalli, mutta mielestäni olet silti loistava esimerkki vaikkapa kaltaisilleni nuoremmille ja itseään vielä etsiville lukijoille. Kirjoituksesi itsensä arvostamisesta ja hyväksymisestä ovat saaneet minutkin ajattelemaan asiaa, ja muun muassa juuri sinun esimerkkisi kannustamana olen opetellut ja oppinut rakastamaan ja arvostamaan itseäni enemmän. Kiitos ihanasta blogista, jatkan varmasti lukijanasi!:)

 • Reply I Friday, April 11, 2014 at 12:52

  Aamen. Niin kauan ku muistan, oon saanu kuulla olevani “sairaan laiha”. Tiiän, että oon tosi laiha luonnostaan, enkä sille mitään voi. Voin syyä mitä tahansa lihomatta. Painoindeksi on jotain 16. Ja pituutta on 170 cm. Nyt, ku oon kuukausi sitten synnyttäny, mulla alko lantio erottumaan muusta kropasta. Monen mielestä oon jo “lähes normaalin kokoinen” (millä oikeudella voidaan noinki sanoa?!). Mutta mä en oo tottunut tähän kroppaan, joka on vähä leveämpi mitä ennen!! Tunnen itseni siinä “vanhassa” kropassa paremmin, ja haluan niihin mittoihin.. Vaikkakin näyttäisin jonkun mielestä anorektikolta..(taas, millä oikeudella voit sanoa toiselle noin?!) toki tiedostan sen etten välttämättä palaudu ennalleen, eikä se mua haittaa jos niin käy, mutta sitten ei auta ku sietää:) kyllä siihen tottuu..

 • Reply nainen muttei susi Friday, April 11, 2014 at 12:53

  AMEN! Ihan oikeasti tässä maailmassa pitäis olla vähän muutakin mietittävää kuin jonkun toisen rinnat tai kauneusleikkausten spekulointi. Bloggaajan pitää kyllä pystyä ottamaan vastaan asiallista kritiikkiä aiheista, joista sitä voi antaa. Ulkonäkö ei vaan yksinkertaisesti kuulu tällaisiin aiheisiin. Mun mielestä sä olet Anna todella kaunis, luonnollinen, ja täydellinen just sellaisena kuin sä olet.

 • Reply kata Friday, April 11, 2014 at 12:55

  Hyvä kirjoitus! Olet kyllä hyvä ja terve(järkinen) esikuva kaikille naisille ja tytöillekin :)

 • Reply Vivian D. Friday, April 11, 2014 at 12:59

  Sä olet uskomattoman kaunis & ja sun kuvat inspiroivia :) En ymmärrä ihmisiä..

 • Reply Nigna Friday, April 11, 2014 at 13:02

  Other women are not my competition. I stand whit them, not against them. Vaikka kaikki tätä ei tajua niin ihana, että jaksat kirjottaa! Käyn päivittäin kurkkaa blogias, piristää päivää :)

 • Reply Béa Friday, April 11, 2014 at 13:04

  Olet mahtava !

  Mä ihailen todella paljon sitä että uskallat olla rehellinen ja sanoa ääneen monet asiat joista muut ei voisi kuvitellakaan puhuvansa.

  Haleja ! xx

 • Reply Hantta Friday, April 11, 2014 at 13:06

  Tästä aiheesta tuli mieleen kysyä sun ajatuksia kahden kulttuurin vaikutuksessa kasvaneena. Tutustuin jokin aika sitten venäläiseen ihanaan tyyppiin ja meistä tuli välittömästi jonkin sortin ystäviä. Julia on jotenkin suomalaisen rauhallinen, mutta se mikä pisti silmään oli että tyttö ei häpeä itseään tai muita. Hänen seurassa on helppo olla. Ei nolostele uusien ihmisten keskellä, vaan on rehellisesti oma itsensä. Saattaa kysyä tosi suoriakin kysymyksiä lyhyen tuttavuuden perusteella. Ja hymyilee luontevasti vieressä kun mä alan tanssia keskellä kauppakeskusta. Ootko huomannut että tää asenne on meidän kulttuurille vieras? Rupesin miettimään itsekin että miksi mua häiritsi aluksi, että tyttö hyppäsi uusiin tilanteisiin niin pelkäämättä. Mitä pahaa siinä on ettei häpeä itseään, eikä varsinkaan NÄYTTELE että häpeäisi itseään?? Tän reilun asenteen mä ajattelin poimia ystävältäni Julialta, mistä ikinä hän nyt sen on perinytkään.

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 13:24

   Hmm, kyllä kieltämättä venäläiset naiset on jollakin lailla itsevarmempia mun mielestä, ja naisten välinen kehuminen on ehkä yleisempää siellä. Mutten oo koskaan ajatellut noin päin tota asiaa.

 • Reply Nad Friday, April 11, 2014 at 13:16

  Välillä menee usko ihmisyyteen kun noita kommentteja / keskusteluita lukee… :|

 • Reply Elina Friday, April 11, 2014 at 13:27

  Mun mielestä on lähinnä huvittavaa lukea kommentteja, joissa bloggaajaa syyllistetään tyyliin jostain “oot huono esikuva nuorille plääplääplää”. Jotenkin siinä silmät pyöreinä tuijottaa ja miettii että kuinkahan hyvää esimerkkiä nämä “kriittiset” kommentoijat itse antavat :D Luin tänään juuri keskustelun siitä, miten eräs bloggaaja kehtaa pistää OMAAN BLOGIINSA KUVIA ITSESTÄÄN. Hän kuulemma antaa huonoa esikuvaa nuorille, koska on treenatussa kunnossa. Samassa häntä syyllistettiin siitä, että hän luo nuorille ulkonäköpaineita ja korostaa vinoutunutta ulkonäkökulttuuria. Mun mielestä Suomessa jopa pahempi kulttuuri on tämä kommentointikulttuuri, jossa lukijoilla on selkeästi OIKEUS ruotia ja arvostella bloggaajan ulkönäköä, kroppaa, pukeutumista, jokaista elämän osa-aluetta. Sekö on sitten terveempää kun ylpeästi oman kropan näyttäminen blogissa? En oikeasti enää tajua edes mistä tässä on kysymys, tämä todella hämmentää minua. Tuli oikea avautuminen :D

  Täytyy vain sanoa, että sillä ei todellakaan ole mitään väliä mitä muut ajattelevat. Kaikkein kauneinta on itsevarma nainen, joka osaa kantaa kroppansa ylpeydellä. Ei sillä ole väliä, onko lantio liian leveä tai pylly vääränmallinen. Eikä se ole muiden ongelma, jos jollain on huono itsetunto sen takia, että näkee kuvia muiden vartaloista esim. blogeissa. AAMEN!

 • Reply MariK Friday, April 11, 2014 at 13:43

  Joo tää on kyllä semmoinen aihe, mikä jaksaa pöyristyttää. Oon joskus aivan silmät ymmyrkäisinä lukenut kommentteja, jotka ainakin omasta mielestäni häilyy ihan rikollisen rajoilla. Varmaan ei bloggaajat edes julkaise niitä järkyimpiä.

  Se merkillinen juttu, miten joidenkin sietokyky saa rajat jonkun hyvistä asioista. Jos joku on kaunis, älykäs, pärjää taloudellisesti, ja on kaiken päälle vielä mukava ja ystävällinen, niin sehän pitää ampua alas, ilman muuta. Keskustelupalsoilla oikein huokuu myrkyllinen ilmapiiri ja paras nautinto saadaan, kun se kaunis bloggaaja on esim. eronnut poikaystävästään. Huono uutinen tuntuu niin saakelin hyvältä.

  Tämähän on näkyvissä haaskalehdistössäkin, ihmisten ikäviä asioita riepotellaan, julkaistaan rakeisia kuvia julkkiksista, joilla sattuu olemaan joku huono päivä, riita, tai känni päällä.

  Noniin, eksyin vähän, mutta pointti on sama.

  Mutta ei sun eikä muiden bloggaajien tarvitse kyllä vakuutella yhtään mitään meille lukijoille. Mä olen katsonut sun jokaista biksukuvaa ihaillen, biksut on nätit ja meri on kaunis ja näytät iloiselta, musta ne ainakin tuo hyvää mieltä. Taitaa olla lukijan päässä pimeä sysimusta tunneli, jos niistä saa kiukkukohtauksen.

 • Reply Aino Friday, April 11, 2014 at 13:44

  Oon jo muutaman vuoden lukenu päivittäin sun blogia, mutta nyt oli pakko laittaa ensimmäinen kommentti, koska tää kirjoitus oli mun mielestä niin älyttömän hyvä! Musta on niin hienoo että toinen voi sanoa olevansa tyytyväinen ulkonäköönsä itse en voi, mutta ihailen niin paljon sun asennetta ja toivon että joskus pystyn ajattelemaan samoin. Kiitos Anna että kaikista paskamaisista kommenttiryöpyistä huolimatta pysyt niin mahtavana!!

 • Reply Anssku Friday, April 11, 2014 at 13:49

  Hienoa tekstiä :) Itse olen vuosia taistellut omaan päähäni hyväksyntään omaa kroppaani kohtaan. Nykyään mä jo tykkään siitä, se on terve ja toimii niinkuin pitää, vaatteetkin näyttää kivalta. Ei se ehkä täydellinen ole ( mikä sitten ikinä onkaan täydellisen kropan määritys), mutta se on mun kroppa, jota ei toisella ole. Yksi mikä joskus nuorempana (nyt olen 25) oli vaikeaa, oli ottaaa vastaan kohteliasuuksia. Jos joku joskus sanoi, “sulla on kivat hiukset tms” niin vastaus oli aina jotain tyyliin ” no ei tää nyt oo ihmeellinen, takkuunkin menee aina”.

  Nyt osaan ottaa kohteliasuuden vastaan sanoen kiitos :) Tsemppiä sulle Anna, tuut pääsemään pitkälle elämässä koska olet kaunis sisäisesti ja ulkoisesti!

 • Reply Sirppe Friday, April 11, 2014 at 13:52

  Mä en ole ikinä ymmärtänyt tätä ajatusmaailmaa, että jos itsellä menee huonosti, niin on ajateltava ilkeitä asioita muista. Mulla se menee päinvastoin! Usein tuntuu että oma elämä on perseestä ja näytän ihan hirveeltä, ja sillon haluan nimenomaan miettiä sitä, miten onnellinen oon mun kavereiden puolesta ja siitä että niillä menee hyvin. Tai selailen näitä ihania blogeja, joissa rohkeat, kauniit ja ihanan oloiset ihmiset kertovat mukavia juttuja elämästään! Toisinaan tuntuu että saan vähän liikaakin hyvää fiilistä muiden elämästä :D
  Toki jos jonain päivänä omakin elämä tuntuu kivalta, niin ajattelen edelleen samalla tavalla ja oon onnellinen myös muiden puolesta. Mä aina ihmettelen että mitä pahaa kateudessakin on. Mulle kateellisuus on kiva tunne. Esim. katon että kylläpä toi mun kaveri näyttää hyvältä tossa paidassa, harmi ettei toi paita sovi mulle, mut hitto että mun kaveri näyttää h-y-v-ä-l-t-ä se päällä!
  Ok joo halusin vaan sanoo, että kirjottelet kivoja tekstejä ja oot (sisältä ja ulkopuolelta) mielettömän upee nainen!!! :)

 • Reply Suvi Friday, April 11, 2014 at 13:56

  En ole aiemmin kommentoinut varmaan yhteenkään postaukseesi, mutta nyt halusin sanoa että hieno kirjoitus! Asiallista ja todella perusteltua.
  Nähdäkseni naiset ovat vain kateellisia toisilleen ja oma itsetunto on niin huono että se pitää purkaa niihin jotka kehtaavat itsestään pitää. Toki ihmisillä, sekä miehillä että naisilla, on omat ulkonäkömieltymyksensä, mutta se on aivan eri asia tarvitseeko niitä tulla kuuluttamaan kellekään ja mennä henkilökohtaisuuksiin. Tuskin niitä päin naamaakaan tultaisiin sanomaan.
  Oli miten oli, todella hyvä kirjoitus josta tulin todella hyvälle mielelle siinä suhteessa että on iloista huomata että kuitenkin on olemassa naisia jotka arvostavat itseään eivätkä lannistu kaikesta pahasta puheesta! Sinä olet upea ja kaikki muutkin ovat upeita omalla tavallaan. Tässä tapauksessa jokainen voisi keskittyä enemmän siihen omaan napaansa ja omaan hyvinvointiinsa, kuin muiden napojen arvosteluun! ;) Kiitos ja hyvää viikonloppua!

 • Reply AM Friday, April 11, 2014 at 13:56

  Kritiikki taitaa kertoa lähinnä siitä, että kuvankäsittelyohjelmilla muokatut muotikuvat ovat hämärtäneet nuorten ihmisten käsityksen siitä, miltä normaali, terve ja kaunis nainen oikeasti näyttää. Tämä kirjoitus on piristävä poikkeus.

 • Reply Kristiina Friday, April 11, 2014 at 13:57

  Ihan järkyttävä asenne tietyillä ihmisillä. Miksi ihmeessä pitää toisia aina moittia, toisten tekemisiä ihmetellä ym? Eikö voi vain iloita toisen puolesta?!

 • Reply Jonna Friday, April 11, 2014 at 14:24

  HUHHUH, miten jotku ihmiset on julmia ja ilkeitä ja PINNALLISIA!!
  Kateellisuutta toi mun mielestä vaan on. Muun mielestä sulla on täydellinen kroppa ja sun pitää todellakin olla vaan tyytyväinen itsees ja moni sais ottaa susta mallia! :)
  Enkä nyt nuoleskele vaan oon oikeesti tota mielä, myös sun asenne on oikea ja onneks et välitä noista huomiota hakevista ihmisistä.
  Naurattaa ihan toi “pyöreessä” kunnossa… JA PYH! :D
  Taitaa ite kirjoittaja olla vähän hukassa itsensä kanssa.
  Ihanaa lomaa ja tsemppiä ja ihanaa kevään odotusta, oot aivan mahtava ! :) <3

 • Reply maiju Friday, April 11, 2014 at 14:26

  Todella hyvin kirjoitettu Anna!
  Liian harvoin naiset kertovat avoimesti olevansa ylpeitä ja tyytyväisiä omaan kroppaan sekä ulkonäköön.
  Toivottavasti kaikki murrosikäiset tytöt (miksei myös vanhemmat naiset) lukevat tämän ja ymmärtäisivät olevansa täydellisiä ja arvokkaita juuri sellaisena kuin ovat!
  Tosiaan, me kaikki kun emme vain voi olla huippu- tai fitnessmalleja..

 • Reply NN Friday, April 11, 2014 at 14:36

  Go Anna! En vois olla enempää sun kanssa samaa mieltä, tää touhu ja paineet nykypäivänä on jotain aivan järjetöntä. Miten se on jonkun mielestä kaunista, että kaikki naiset näyttävät muovinukeilta isoilla pingottuneilla rinnoilla ja töröhuulilla varustettuna?! Ei mahdu mun päähän, ei vaan millään. Kauniit, yksilölliset naiset pilataan kauneusleikkauksilla. Ollaan me epätäydelliset, ainutlaatuiset ja alkuperäiset ihanaiset naiset ylpeistä itsestämme, isoista reisistä, riipputisseistä tai pienestä navasta huolimatta ;)

 • Reply milla00 Friday, April 11, 2014 at 14:38

  Ihan mahtava kirjotus! Toi on kaikki nii totta mitä sanoit, ja tottakai itellääki on tullu aina välillä muista ihmisistä ajateltua tollasta negatiivista jos itellään ei kaikki mee niiku haluais, mut sillo sitä vaa pitää miettii omassa mielessää et mitä se on sulta on pois jos toisella menee hyvin ja koittaa sulkea tommooset negatiiviset ajatukset pois mielestä. Loppujen lopuksi tommonen liika katkeruus vaan syö ihmistä, ja tekee paljon negatiivisemman persoonan.

  Aivan loistavaa tekstiä!

 • Reply helmi Friday, April 11, 2014 at 14:40

  Ihana postaus! En yleensä jaksa lukea kokonaan niitä kilometri kirjotuksia ja katson vaan sun ihanat kuvat mutta tähän jäin kyllä kiinni! asenne kondiksessa

 • Reply Alisa Friday, April 11, 2014 at 15:01

  Aivan mieletön teksti… se miten asiasta kirjoitat saa sanattomaksi!
  Olet aivan mahtava bloggaaja ja arvostan juuri sellaisia ihmisiä, ketkä tietävät mistä kirjoittavat.
  Toivottavasti pidät ihanan viikonlopun :)!

 • Reply Rauni Ä Friday, April 11, 2014 at 15:01

  Blogisi on iloista ja virkistävää luettavaa! Olet esimerkki monille, monille nuorille ja muoti/tyyli/matkustusjuttusi on meille vähän vanhemmillekin nuorille mukavaa luettavaa. Huomaan miettiväni muutaman päivän blogitauon jälkeen, että mitähän mungolifeen kuuluu, missä päin maailmaa nyt viiletetään ja istahdan innolla alas lukemaan. Tietyn tyyppiset kirjoitukset on syytä jättää omaan arvoonsa ja jatkaa omaa tietään, vaikka hietikot suksia kuluttaisivatkin. Olet oiva esimerkki ja hyvän tahdon lähettiläs! Jatka siis supersuositun blogisi pitämistä, iloista kevättä! :-)

 • Reply Julia Friday, April 11, 2014 at 15:03

  Ei taas tieda pitaisko itkea vaiko nauraa.. Tosi kurjaa etta saat tuollaista paskaa niskaasi, kateellisten panettelua sanon mina. Sulla on ihan mega kroppa! Mulla on kylla ehdottomasti rakkaus suhde sun kroppaan :D en ma nyt omaanikaan vihaa mutta tiedostan etten oo niin hyvassa kunnossa kun sina, mutta eipa tulis mieleenkaan kateuden takia alkaa toisia mollaamaan. Ja keep the bikini pictures coming! Mina ainakin saan sun kroppa kuvista inspiraatiota lahtea salille! Sinne siis lomps! Mukavaa paivaa!

 • Reply Nipsu Friday, April 11, 2014 at 15:03

  Erästä bloggaajaa lainatakseni, kauneutta on ilo ja hyvä sydän. :) Oli sulla millainen kroppa tahansa, jos hyväksyt sen, rakastat sitä ja viihdyt siinä, niin se vaan näkyy ulospäin kauneutena. Eikä mun mielestä kaikilla ei voi olla kaikkea, toisen vahvuus on hyvä iho, toisella on paksut ja pitkät hiukset. Ja niitä omia parhaita puolia voi korostaa. ;) Kateuden kun sais niitettyä pois, jokainen keskittyis rakastamaan sitä omaa itteää (ihan terveen rajoissa) ja ymmärrettäis ettei toisen ilo ja onni ja kivat biksukuvat oo iteltä pois. :D Jokainen on spesiaali oma ihana itsensä, omine piirteineen jotka tekee sen persoonan!

 • Reply lindamanuella Friday, April 11, 2014 at 15:15

  Jokainen bloggaaja varmasti samaistuu tekstiin. Näytät upealta ja pääasia että olet itse onnellinen kehossasi ja itsesi kanssa :)

 • Reply johku Friday, April 11, 2014 at 15:30

  Mä ainakin tykkään sun kropasta ja muutenkin sun ulkonäöstä! En ikinä vois kenellekkään kirjoittaa mitään ilkeetä kommenttia. En mä tajua joitakin ihmisiä.

 • Reply Emmi L. Friday, April 11, 2014 at 15:34

  Oon kyllä niin samaa mieltä! En oo koskaan ymmärtänyt mitä siitä toisten haukkumisesta voi saada itsellensä, ei siitä ainakaan hyvä mieli tuu kenellekään. Ja olis ihan hirveintä jos me kaikki näytettäis samalta, koska eri ihmiset tykkää erilaisista ihmisistä ja jokainen meistä on kaunis omalla tavallaan. Mä ainakin jos arvostelen jotain niin se on mä ite, ja sekin lähinnä sellaista että pitäis syödä terveellisemmin jne. eikä niin että pitäs näyttää joltain fitnessmallilta. Varsinkin kun oon todennut, että mun kropan mallilla en tuu ikinä näyttämään sellaselta.

  Ja mitä näihin rantakuviin tulee niin mä lähinnä ihailen noita maisemia ja sitä kuinka hyvältä sä näytät :)

  Emmi L.

 • Reply Nina Friday, April 11, 2014 at 15:35

  Aivan loistava postaus! Olen kyllä täysin samaa mieltä kanssasi. Tämä postaus tuli juurikin oikeaan aikaan sillä mun on pitäny kommentoida jo aiemmin mutta en ole löytänyt “sopivaa” postausta mihin sen voisin kirjottaa :D Itse olen vähän pyöreähkömpi ihminen enkä oikein ole löytänyt mitään mukavaa liikuntamuotoa minkä parissa viihtyisin enemmän kuin kerran, mutta näitten kaikkien sun lomakuvien yms katselun jälkeen otin itseäni niskasta kiinni ja etsin itselleni harrastuksen ja vieläpä mukavan sellaisen ainakin nyt alkuun. Huonokuntoisena kun tulee välillä tiukkojakin hetkiä harrastuksen parissa ja tekisi mieli luovuttaa kesken treenin niin sillloin ajattelen aina että “nyt kun jatkan vielä niin musta tulee yhtä kauniskroppainen kuin mungoannasta”. Kiitos siiis hurjasti motivaatiosta mitä kuvasi antavat! Ihanaa viikonloppua ja onnea blogigaalaan! :)

 • Reply O Friday, April 11, 2014 at 15:41

  Ekaa kertaa taidan kommentoida, mutta amen tolle kirjoitukselle! Kyllä se on jonkin verran suomalaisessa kulttuurissakin iskostuneena tuo perikateus :( Ihan kuin olisi itseltään jotakin pois, jos joku muu menestyy hyvin. Itseäni ainakin motivoi, jos näen menestyneen ihmisen. Sen sijaan, että käyttäisi energiaansa kateellisuuteen, voisi yhtä hyvin pyrkiä itse saavuttamaan jotakin! PS: aivan upeita nuo sun lomakuvat ja muutenkin tykkään mielettömästi sun tyylistä kirjoittaa, jatka samaan malliin!

 • Reply m Friday, April 11, 2014 at 15:44

  Kirjoitin sulle juuri siihen bikinipostaukseen että olen alkanut tykkäämään omasta vartalostani, joka on siis samanmallinen kuin sinulla, sen ansiosta että olen näitä sinun bikinikuvia tottunut näkemään ja tajunnut että se oma vartalokin on nätti. Nyt kun tämän tekstin kautta luin mitä saat kuulla mm lantiostasi, joka on minulle ainakin se “arin” paikka vartalossani, mietti hetken uskaltaako sitä mennä rannalle ens kesänä! Mutta kun kaikkia ei voi miellyttää niin ehkä mielummin menenkin hankkimaan tällä isolla lantiollani rusketuksen rannalle ystävieni kanssa ja ne joita se ei miellytä voivat sitten jäädä kotiin:D tsemppiä inhottavien kommenttien kanssa!

 • Reply Jonna Friday, April 11, 2014 at 16:00

  Tsemppihali täältä! On kyllä vaikeaa ymmärtää miksi toisten ihmisten täytyy olla niin ilkeitä muita ihmisiä kohtaan :( Ite ainakin katon ihaillen sun lomakuvia ja toivon, että niitä saatas jatkossakin nähdä :) Myös niitä rantakuvia :)

 • Reply Jaana Friday, April 11, 2014 at 16:02

  Mielettömän hyvä kirjoitus Anna! Jälleen kerran. Paljon hyviä pointteja, joista toivoisi, että lukijat (juurikin ne vihamielisen negatiivisen ajattelun omaavat) lukisivat hyvin huolellisesti.

  Oon itse tositosi paljon miettinyt tätä samaa teemaa suunnilleen koko elämäni yläasteikäisestä saakka. Erilaisia teorioita yrittänyt muodostaa, miksi on näin (miten kirjoitat). Omalla kohdallani olen kokenut isot määrät porukasta poisjättämistä, valheellista/keksittyä juoruamista, valtavan negatiivista ennakkoasennetta, mitä on seurannut “Vitsit sä oot kiva…et oo yhtään semmoinen, kun luulin….”-kommentointia….tästä siis kiinnostukseni aiheeseen. En edes viitsi alkaa siihen kateusasiaan tukeutumaan tässä. Ennemminkin siihen, mistä se kateus/viha/nega kumpuaa. Onko niin, että kun let’s face it, me naiset ollaan se kauniimpi sukupuoli ja ulkonäkö kun kautta aikojen (ainakin ennen kirjepalstoja ja nettiä) on se asia, minkä perusteella alunalkaen lähestytään vastakkaista sukupuolta (niiden feronomien(?) lisäksi). Ja kun miehet nyt on niitä saalistajia ja metsästäjiä, joilta naiset pyrkivät sitä huomiota saamaan, niin kaunis ja eritoten itsevarma(!!!!) nainen on toisen naisen silmissä helposti uhka omalle “menestykselle”(????) maapallolla selviytymisessä. Siis puhun nyt siitä sisäisestä DNA:sta, en niinkään mistään järjellä ajateltavissa olevasta, joka ohjaa sisäsyntyisesti toimintaa…..että miksi naisten puolella enemmän on sitä kyräilyä ja tuntuu, että se on sitten jotenkin itseltä pois, jos toinen kaunis,upea, itsevarma nainen uskaltaa laittaa itsensä esille ja siten saa huomiota ja suitsutusta…. Että kun tosiaan miehet ovat niin huomattavissa määrin veljellisiä keskenään, että miksi asia ei vaan ole ikinä samoin naisilla….

 • Reply Lotta Friday, April 11, 2014 at 16:09

  Kiitos Anna tästä. Niin paljon rehellistä ja oikeeta tekstiä, sai miettimään muun muassa suhtautumista omaan kroppaan. Ehkä tän avulla saan silmäni aukastua juurikin tuolle, että rannalle voi mennä bikineissä ja vielä olla ylpee omasta kropastaan, vaikkei olekaan kokoo XS

 • Reply Viivu Friday, April 11, 2014 at 16:11

  Olen ollut lukijasi jo vuosia ja ehkä pari kertaa rohkaistunut kommentoimaan, mutta nyt on taas pakko. Tämä oli niin hyvä kirjoitus ja täyttä asiaa joka sana. On niin sääli millaiseksi meno on mennyt ylipäätään netissä kun kaikki saavat “trollata” ja haukkua muita huvikseen. Itselläni on aina ihan paskafiilis jos vahingossa sanon pahasti jostain toisesta ihmisestä, eli ihmettelen vain kuinka nämä netissä kirjoittelevat jaksavat elää niin negatiivista elämää.

  Minustakin on muutamaan otteeseen ollut keskusteluja netissä vaikken mikään bloggaaja tms. olekaan ja jokainen negatiivinen kommentti tuntui oikeasti tosi paskamaiselta ja kaikki positiiviset sitten valui toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos vaikka niitä olikin 98%. Pitääkin nostaa hattua sinulle Anna kun pystyt olemaan positiivinen vaikka sinulle tätä tapahtuu päivittäin! Aina uudet tuttavuudet ihmettelee miksi melkein kaikki kaverini on poikia ja vain pari tyttöä mutta syy siihen löytyy juuri tästä. Naiset osaavat olla aika perseestä, mutta onneksi hyviäkin löytyy, kuten sinä!:)

 • Reply Saaramaria Friday, April 11, 2014 at 16:12

  Amen. Täyttä. Asiaa.
  “Kauniit ajatukset kaunistavat, rumat rumentavat”. Miksi täyttää elämänsä vihalla ja kateudella, jos sen voi täyttää sata kertaa paremmilla asioilla?

 • Reply Henna Friday, April 11, 2014 at 16:55

  Yks parhaimpia mitä jokaisen meistä kannattaisi noudattaa on:
  ” Huolehdi vähemmän siitä, mitä muut sinusta ajattelevat, ja enemmän siitä, mitä sinä ajattelet muista.” — Fay Weldon

  Ihan huippu teksti taas Anna! (: Oot kyllä todella oikeassa!

 • Reply automobiili Friday, April 11, 2014 at 17:00

  Melko yleistävää sukupuolistereotypiapohjaista tekstiä. Eivät kaikki naiset ole niitä, jotka bloggareiden ulkonäköä kulkevat haukkumassa tai lukevat blogiasi. Eivät kaikki naiset ole kiinnostuneita miettimään omia tai toistensa kurveja tai suhtaudu toisten vartaloihin julmasti. Eivätkä miehet puolestaan ole tällaisesta käytöksestä vapaita olentoja. He osaavat arvostella myös toisten miesten ja ihmisten vartaloita yleensä.

  Kannattaa muistaa myös kauneusleikkauksia arvostellessa, että raja korjausleikkauksen ja kosmeettisen leikkauksen välillä on todella häilyvä. Moni silkaksi kosmeettiseksi leikkaukseksi laskettu operaatio on tosiasiassa voinut pelastaa ihmishengen. Ihminen kun ei ole olento, jonka olemassaoloon ja elämänlaatuun vaikuttaisivat vain fyysiset kivut ja ongelmat.

  Ihmisellä on oltava oikeus paitsi iloita kropastaan, myös tuntea negatiivisia tunteita sitä kohtaan mikäli hänestä siltä tuntuu. Kukaan ei voi määrätä mikä on oikea tapa tuntea ja kokea itsensä.

  • Reply Anna Wednesday, April 16, 2014 at 11:51

   En minä mielestäni niin kirjoittanutkaan, että KAIKKI naiset tekevät niin. Vaan että ilmiö on yleinen naisten keskuudessa :)
   Mun mielestä on surullista, että jonkun ihmisen elämän pelastaa henkisellä puolella se, että hänelle laitetaan esim. silikonit / huulitäyte. Elämänlaatu varmasti joillakin paranee, ja fiilis itsestään, mutta että “pelastaa ihmishengen”? Aika surullisen pinnallisiin kantimiin on maailma mennyt, jos pala muovia ihon alla pelastaa ihmishengen.
   Toki ihmisellä on oikeus tuntea negatiivisia tunteita, ne ei vaan yleensä johda mihinkään hyvään :)

 • Reply suski Friday, April 11, 2014 at 17:01

  Aamen. Hyvää tekstiä ja upeaa itsekunnioitusta!

 • Reply Natalia Friday, April 11, 2014 at 17:10

  Anna, olet upea sellaisena kuin olet! Eikä se ole keneltäkään pois! :-) Hyvät ihmiset, kehukaa itseänne ja toisianne ja olkaa onnellisia! Lisää bikinikuvia vaan, aivan ihanaa katsella kaunista naista rannalla upeissa biksuissa ;-)

 • Reply Isla Friday, April 11, 2014 at 17:17

  voi anna ! aivan superhuippu postaus! :-) oot onnistunut kirjoittamaan juuri asian ytimestä. tää naisten kateus ja katkeruus on lisääntynyt ihan älyttömästä. välillä sitä itsekin miettii mitä he luulevat saavansa/hyötyvänsä siitä. Miksi ei voi olla onnellinen ja tyytyväinen toiaten puolesta? pitää vaan negatiivistä energiaa jakaa muille. Olen blogiasi lukenut vasta 4kuukautta mutta olen tykästynyt luonnollisuuteesi. Moni suomalainen blogi on harmikseni muuttunut aika paljon kilpailuhenkiseksi. pitää vaan esitellä omia hienoja muotilaukkuja ja muotivaatteita. Sinulla on paljon asia-postauksia. Tykkään myös vaate ja sisustuspostauksistasi. :-) Vaikutat fiksulta ja ulospäinsuuntautuneelta. osaat kirjoittaa tekstiä mielenkiintoisesti ja omaat hyvin lausahduksien käytön. Blogiasi on ilo lukea. :-)

 • Reply Siniii Friday, April 11, 2014 at 17:27

  Moi, mainitsit ajaneesi käsikarvasi pois.. Olen tehnyt saman olisko ollut yläasteella ja mietinkin vain kuinka tyhmä ja ajattelematon olen ollut :D Kasvaako/näyttääkö ne nykyään sulla ihan normaaleilta? Omani ovat melko pitkät, tummat ja helposti erottuvat, en tykkää yhtään :/ Tosin siskolla myös melko pitkät vaaleat käsikarvat.. Ootko tehny niille jotakin ?

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 12:34

   En oo tehny mitään ton jälkeen :D Mulla on supervaaleat noi käsikarvat, että mitään damagea toi ei aiheuttanut :D

 • Reply henssuuu Friday, April 11, 2014 at 17:33

  Mulla oikeesti tuli melkeen itku ku luin tätä tekstiä. Haha, ilmeisesti joku on liian herkällä tuulella.
  Mulla ei oikeesti oo tähän mitään lisättävää. Kiitos Anna tästä tekstistä, tässä oli sitä jotain!

 • Reply Sini_H Friday, April 11, 2014 at 17:40

  Olen itse läpi elämäni joutunut kohtaamaan arvostelua kroppani ja ulkonäköni suhteen. Oikeastaan vasta nyt neljännesvuosisadan toisella puolella alan hyväksyä sen, että ne toiset saa rauhassa olla mitä mieltä tahansa, pääasia on että itse viihdyn nahoissani ja pidän itsestäni. Kyllä voisin olla laihempi ja kauniimpi ja mitä nyt vaan tulee mieleen, mutta minä olen minä.

  Ihailen mielettömäsi sinun kaltaisia bloggaajia jotka kykenevät muiden mielipiteistä välittämättä olemaan oma ihana itsensä postauksissaan, oli ne kuvat sitten talvivaatteissa tai bikineissä. En ehkä itse laittaisi itsestäni Bikini kuvia nettiin, mutta se ei tarkoita että arvostaisin muita vähemmän tai lähtisin arvostelemaan heitä jos niin tekevät. Kukin tyylilään ja tavallaan. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä ,mutta jos se aihuttaa tahallista mielipahaa tai sen tarkoitus on loukata niin pitäkööt mielipiteensä itsellään. Ei blogit ainakaan omasta mielestäni ole tarkoitettu mielipahan kaatopaikaksi.

  Ja kommentoidakseni vielä kuvia, niitä on ihana katsoa koska oli vaatetus tai kroppa millainen tahansa, näytät aina aivan mielettömän onnelliselta :) Se ainakin minulle pistää aina päälimmäisenä silmään.

 • Reply Riikka Friday, April 11, 2014 at 17:55

  Word! Täysin samaa mieltä. Jokainen on kaunis omana itsenään. :) Jonkun toisen vartalo tai elämässään saavutetut asiat ei oo mitenkään iteltä pois. Täytyy osata iloita toisten iloista ja auttaa kaveria hädässä. Ei se oma elämä tai vartalo siitä yhtään parane jos käy pilkkaamaan toisia. Elämän tarkoitus on olla onnellinen ja ite on vastuussa siitä, miten sen onnellisuuden saavuttaa. Toisten pilkkaamisella tai kyräilyllä sitä tuskin saavuttaa…

 • Reply piraija Friday, April 11, 2014 at 18:08

  Hei Anna! Hyvä, että otat kantaa tähän ajankohtaiseen aiheeseen. Monet pointtisi ovat hyviä ja mietin usein moniin keskusteluihin tai kommentteihin törmätessäni, että keitä nuo haukkujat oikein ovat? Olen keskustellut kavereitteni kanssa asiasta ja moni heistäkin on ihmetellyt samaa. Toisaalta minua harmittaa tämä jatkuva “Nainen on naiselle susi”-ajattelun esille tuominen, koska mieti, että sinäkin saat paljon positiivista palautetta ja sinun puolellasi on vaikka kuinka paljon suomalaisia ja ulkomaalaisiakin(?) naisia! Muistan, kun törmäsin blogiisi ensimmäisen kerran ja ajattelin, että siinäpäs älykkään, viehättävän ja kauniin oloinen nainen! Sen sijaan, että jatkuvasti hoetaan, miten ilkeitä naiset toisilleen ovat, haluaisin, että tässäkin asiassa nähtäisiin mielummin niitä positiivisia asioita. Mielestäni naisten välinen ilkeily on vähentynyt ja varmasti vähenee edelleen, ehkä joku saa tästä kirjoituksestakin ajattelun aihetta! :)

  Kaikkea hyvää kevääseesi!

  p,s Minä ainakin olen iloinnut bikinikuvistasi! Omaan matkaan pitää vielä vähän säästää, joten on ihanaa nähdä fiilistelykuvia ihanasta auringosta:)

 • Reply Katja Friday, April 11, 2014 at 18:29

  Ensinnäkin, nää kuvat on upeita. Värit, fiilis, tulee itekin hyvälle tuulelle ja matkakuume johonkin lämpöseen sen kun kasvaa :D

  Ja sitten siihen kroppa-asiaan. Oon itse omalla kohdallani piitkään pyrkinyt siihen, että tykkäisin kropastani just tämmösenä kun se on. Muutoksia saa haluta ja tehdä, mutta tärkeintä on muistaa että tärkein asia koko elämässä, kaiken suhteen, on se matka. Todennäkösesti en olis yhtään onnellisempi vaikka heräisinkin huomenna ja omistaisin yhtäkkiä sellasen mun unelmakropan. Ei se ole mikään onnen tae, eikä hyvän elämän ehto eikä yhtään mikään. Mutta siihen “matkaan”, oon hyväksynyt sen faktan, että tää mun kroppa on mun ainoa, ei mulla tuu ikinä toista oleen ja tässä kropassa mun on parempi viihtyä. Tietysti on kohtia joihin en ole 100% tyytyväinen ja joita haluan muokata jne, mutta sitä varten onkin sitten urheilu ja terveelliset elämäntavat. Kyllä se vatsa pienenee kun syö oikein ja kyllä ne reisilihakset erottuu selvemmin kun niitä treenaa ;) Pääasia on kuitenkin se, että mun kropan tilanne tällä hetkellä on se mitä se on, ja se on hyväksyttävä. Tää on kuitenkin se kroppa, jonka avulla pääsen siihen mitä haluan. Tää on se työkalu, joka mahdollistaa oikeestaan kaiken mitä teen tai voin tehdä, joten miksi hitossa en tykkäis siitä sellasena kun se on. Tottakai hihkun riemusta aina kun pohkeisiin tulee lisäsenttejä lihaksen muodossa, tai haukkariin. Tai vyötärö kapenee tai takapuoli pyöristyy. Nää jutut on mulle kuitenkin niin paljon suuremmassa arvossa kun tiedän, että minä itse olen niiden eteen tehnyt töitä ja minä itse ne olen saavuttanut.

  Ei mun kroppa tuu ikinä oleen sellanen mitä jotkut Victoria’s Secretin mallien kropat, eikä tarvikaan. Oikeestaan pääasiahan on se, että on terve ja harjottaa edes suhteellisen terveellisiä elämäntapoja. Ei mua haittaa mun kropan “epäkohdat” sillon kun on muuten hyvä fiilis, ja hyvän fiiliksen saan helpoiten ylläpidettyä sillä että syön ravinteikkaita ruokia, joista on hyötyä mun kropalle. Sillon pysyy energisenä, jaksaa touhuta ja on ihan yleisesti vaan parempi olla. Kuten jo aikaisemmin sanoin, ei se onni ole täydellisessä tiimalasivartalossa, kivoissa tisseissä ja pyöreässä pyllyssä. Se on jossain ihan muualla, ja musta se, että on itsellä hyvä olla on tärkeintä. Ei mua kiinnosta jos joku ajattelee musta jotain pahaa, enkä ainakaan halua kuulla olevani jotenkin vääränlainen jonkun mielestä. Mä yritän olla ajattelematta muista pahaa, enkä ainakaan kommentoi mitään ilkeää kenellekään, kun en haluis että mullekaan kukaan tulis mitään pahaa sanomaan. Tietysti rakentava kritiikki on silloin tällöin paikallaan, mutta jos sellaista antaa niin se pitää osata muotoilla oikein ja nätisti. Joskus taas virheet on vain itse tehtävä, että niistä oppisi :D

  Tässä ei nyt ollut päätä eikä häntää, varmaan puolet asioista jäi kirjoittamatta mitä halusin sanoa, todennäköisesti olen ilmaissut itseäni väärin joka toisessa asiassa, mutta toivottavasti kuitenkin saa jotenkuten selkoa, mitä tällä kommentilla oikein tarkoitin ja mikä on mielipiteeni asiaan. Rakastakaa itseänne, kummasti on elämä helpompaa ja hauskempaa kun suhtautuu niin itseensä, muihin ihmisiin kuin ympäröivään maailmaankin positiivisella asenteella ja iloisella mielellä :) Tulipas nyt siirappista tekstiä :D

 • Reply Alina Friday, April 11, 2014 at 18:36

  Aivan ihana postaus! Upeita kuvia, ja puhuit niin asiaa!

 • Reply Min_de Friday, April 11, 2014 at 18:40

  Siis miten joku voi väittää sinua ylipainoiseksi tms…? Ihan käsittämättömän törkeää käytöstä! Kannattaisi varmaan käydä mahdollisimman pikaisesti optikolla ja myös psykologin vastaanotolla. Selvästikin tällaisilla ihmisillä on ongelmia itsetuntonsa tai muun vastaavan kanssa ja varmasti he ovat vain kateellisia. Omaa pahaa oloa yritetään vähentää purkamalla sitä muihin.

  Minua ei ainakaan häiritse tippaakaan iloiset bikinikuvat. Mielestäni se olisi huomionhakuista, jos kuvien yhteyteen kirjoittaisi kommentteja tyyliin: “olen nyt aika huonossa rantakunnossa”, että saisi sitten kehuja. Vähän niinkuin lapsena tuli joskus uhkailtua esim. oman hienon piirroksen repimisellä, jotta muut kehuisivat sitä ja estäisivät sen. Jokaisen tulisi olla ylpeä omasta kropastaan! Itseäni haukuttiin koulussa ulkonäköni takia (olen laiha, haukkuminen johtui muista syistä), mutta jossain vaiheessa tajusin, että mitä väliä. En voi muuttaa tiettyjä asioita ja voin joko hyväksyä ne tai surkutella niitä loppuelämäni.

  Anna, näytät hyvää esimerkkiä nuorille naisille! Olet rohkeasti oma itsesi ja näytät upealta. Toki kaikki ovat joskus kateellisia toisille, mutta se asia pitää osata käsitellä oikealla tavalla; ei pidä jäädä vellomaan siihen tunteeseen ja pitäisi osata keskittyä omaan elämään ja etsiä siitä ne hyvät puolet ja miettiä, mitä voi tehdä huonoille asioille. Ne eivät itsekseen muutu. Esim. itse olen joskus kateellinen sinulle, kun saat matkustella paljon, mutta eihän se ole minulta mitenkään pois. Voin alkaa itse säästää lomamatkaa varten, jos sinne kerta haluan.

  Toivottavasti kesällä mahdollisimman moni lukija uskaltautuu rannalle bikineissä ylpeänä omasta kropastaan ja uskaltaa haukkumisen sijasta ihailla ja kehua myös muita! :)

 • Reply tuulia Friday, April 11, 2014 at 18:44

  Olen samoilla linjoilla kanssasi, että naiset ovat susia toisilleen. Näin he vain luovat lisää paineita toisille ja sitä kautta itselleen. Typerää! Olet aivan huippubloggari ja aina kun tulen blogisi sivuille minulle tulee iloinen olo :). Sinulla on loistava ja kauas kantava asenne elämään, mitä arvostan kovasti. Toivottavasti jaksat kirjoittaa vielä pitkään, sillä ajatuksiasi on ihana lukea. Olet ulkoisesti todella kaunis nainen, mutta entistä kauniimman sinusta tekee luonteesi ja sisäinen kauneutesi, joka huokuu kaikista teksteistäsi. Tämän takia kaunistut mielestäni joka kirjoituksen jälkeen! Kaverin kanssa puhuttiin aikaisemmin, että vaikka ihminen olisi ulkoapäin kuinka kaunis tahansa, mutta jos hän on sisältä kylmä ja ilkeä, niin häntä on vaikea enää pitää kauniina. Sama toimii myös toisin päin.

  Ihanaa kevättä Anna!

 • Reply May Friday, April 11, 2014 at 19:11

  Tuli tästä postauksesta mieleen että näin yks yö unta jossa sulla oli päällä toppi, ohuet sukkahousut ja stringit. Peppu siis vilkkui aika kivasti ja mietin kyllä, että miten muotibloggaaja kehtaa kulkea noin :D toivottavasti tästä ei saa häröä kuvaa mun alitajunnasta, en tiedä mistä ilmestyit mun uneen noin puettuna. Ihania bikineitä sulla ja pidän myös kropastasi :)

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 12:31

   APUA :D pelottavaa ja hauskaa :D

 • Reply Eräs Toinen Upea Mimmi !! Friday, April 11, 2014 at 19:11

  AAMEN!

  Olen löytänyt blogisi vasta muutama kuukausi sitten ja mielenkiinnolla olen seuraillut elämääsi. Olet hurmaava, kaunis nainen ja tämän tekstin luettuani olen myös valtavan ylpeä älykkyydestäsi ja siitä tavasta, miten osaat satuttaa sanasi juuri oikein. Fantastista! YOU GO GIRL!! Blogikenttä kaipaakin tällaisia rohkeita puhujia ja varsinkin sitä, että joku ihminen todella uskaltaa laittaa itsensä likoon!! Yhteiskunta viljelee ulkonäköpaineita, mutta meidän tulisi muistaa, että ME olemme se yhteiskunta. Media on yhä enemmän omissa käsissämme (facebook, instagram), joten meidän tulisi huomata sen hyödyt ja vaarat. On minun päätäntävallassani valitsenko kuvan sosiaaliseen mediaan sen sisällön vai sen perusteella, missä näytän hoikimmalta.

  Upea meininki! Wolfpack! Hyvät tissit! Viva la Femme! :DD

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 12:31

   Hahahhaha, ihana toi loppu kommentissasi :D <3

 • Reply Tipi Friday, April 11, 2014 at 19:13

  Yleensä en ikinä jaksa kommentoida mitään, mutta nyt oli pakko. Puhut mielestäni niin asiaa nimittäin. Herranjesta että ihmiset jaksaa arvostella ja kommentoida ja olla ilkeitä. Mielestäni olet todella kaunis ja hoikka ja ja ja. No sillä nyt ei ole toisaalta mitään merkitystä, mutta se että joku jaksaa alkaa kommentoimaan toisten ulkomuotoa noin rankalla kädellä on sairasta?!?! Tuntemattomat ihmiset! Peukkuja sulle tohon hommaan, älä välitä ääliöistä jotka kommentoivat typeryyksiä. Naiset on naisille nimenomaan susia ja todennäköisesti kateelliset sulle vaan huutelee! :) noni tulipa vuodatettua! Jatka samaan malliin sen halusin sulle sanoa :)

 • Reply Satu Friday, April 11, 2014 at 19:16

  Yleensä en jaksa lukea pitkiä tekstejä blogeissa, mutta tässä puhuit täyttä asiaa ja olen todella samaa mieltä kanssasi! Jos itse näen jossain blogissa jotain, mistä en tykkää niin suljen vain blogin. Miksi siitä pitäisi ilkeitä kommentteja alkaa kirjoittaa?
  Mutta sinä olet kyllä todella kaunis, etkä yhtään läski todellakaan! Enkä kyllä nenässäsikään mitään vikaa näe.. :’D

 • Reply rroosa Friday, April 11, 2014 at 19:17

  Tämä oli kyllä tosi hyvä teksti, mutta nuo kommentit mitä olet saanut on kyllä ihan hirveitä. Miten ihmiset on niin negatiivisia? Missä on positiivisuus ja hyvät ja kannustavat ajatukset? On jotenki tosi surullista miten paha olo joillain on että sitä pitää levittää muillekkin. Ja miksi pitää vaivautua kommentoimaan ollenkaan jos ei ole mitään hyvää sanottavaa?

  Anna olet oikeasti ihan mahtava! Saat tehdä työtä jota rakastat ja jota uskon että teet mielelläsi (vihamielisistä kommenteista huolimatta) ja sinä itse olet tämän kaiken saavuttanut kovalla työllä! Kaikki luultavasti haluavat tehdä työtä jota rakastavat, jota tekisivät mielellään päivittäin ja ehkä myös inspiroit muita saavuttamaan tämän unelman. Ja tytöt/naiset tarvitsevat enemmän normaaleja naisia mallikuvikseen tasapainottamaan internetin ja lehtien laatimaa ihannetta.

  Two thumbs up :)

 • Reply H.A. Friday, April 11, 2014 at 19:18

  Ihan totta, mulle tuli kyynel silmään kun luin tätä postausta. Oon nyt tosi pitkään, viikkoja ja kuukausia, koettanut muuttaa ulkonäköäni “parempaan suuntaan”. Ihan oikeasti, olen pistänyt periaatteeni uusiksi kaiken suhteen, että josko nyt vain omasta mielestäni näyttäisin paremmalta. Peilin edessä olen itkenyt rumaa olemustani ja katunut syntymääni, olenhan tosi ruma. Olen otattanut itsestäni kuvia milloin missäkin ympäristössä vain sitten todentaakseni, että hyi, olen ruma.

  Hiuksiani olen koittanut kuukauden sisään värjätä moneen kertaan. Meikkiä olen lisännyt rutkasti naamaani entiseen verrattuna. Ja silti olen ollut mielestäni ruma, mikään ei auta. Mulla on taustalla pitkä historia koulukiusaamista ja sen seuraamuksia. Se kaikki on saanut mut tuntemaan itseni rumaksi. Katselen jatkuvasti “nätimpien tyttöjen” kuvia netistä katkerana. Ja ennen kaikkea, olo on ollut tosi vetämätön. Olen jättänyt kivoja asioita tekemättä mieleni temppuilun takia.

  Mutta nyt, tää postaus tuli ihan oikeaan saumaan. Se sai mut taas uskomaan itseeni. Jossain vaiheessa viime syksyä kävin läpi kauden, jolloin tunsin itseni kauniiksi. Sitä kautta mä olen nyt pitkään kaivannut pala kurkussa. Että voisi tuntea itsensä hyvänä just tällaisena. Yritän edelleen laihduttaa, mutta nyt en taatusti sure peilin edessä, että se olisi jotenkin toivotonta mun kohdalla. Tunnen itseni tän postauksen jälkeen taas tyytyväiseksi ulkonäkööni. Tämmöinen mä vain olen, omasta mielestä ihan nätti. Miksi eläisin muita varten? Oon vasta 18-vuotias, mulla on aikaa tehdä mitä vain ulkonäköni hyväksi sitten myöhemmin. Ei nyt.

  Kiitos Anna, sanoit ihan oikeita asioita ihan oikeaan aikaan. Plus oot ihan upea nainen!

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 13:17

   Ihanaa kuulla, että tästä oli apua! Ja muista, suurin osa ulkonäköjutuista on omien korvien välissä :) <3

 • Reply wenkula Friday, April 11, 2014 at 19:25

  Asia mitä en ole ikinä ymmärtänyt,minkä ihmeen takia ihmisillä on tarve arvostella sinua tai jotain toista bloggaajaa. Varsinkaan kun eivät edes tunne sinua. En minäkään ole aina sinun tai jonkun toisen kanssa samaa mieltä mutta en koe tarvetta alkaa haukkumaan ketään :D ei se maailma siihen kaadu jos henkilö X on erimieltä kuin henkilö Y. Rantakuvia kuten muitakin kuvia on kiva katsella, matkakuume toki iskee helposti mutta eihän se vaarallista ole. Mitähän me lukijat tehdään sillä tiedolla kenen kanssa se Anna lomailee siellä Turkissa? Kai sitä nyt ihminen saa lomailla ihan rauhassa ilman että koko ajan postailee kuvia “olen tässä nyt rannalla ottamassa aurinkoa” . Vaikka sinua en tunne yhtään, olen iloinen puolestasi että olet päässyt toteuttamaan unelmiasi(:
  Tsemppiä Anna vaikka varmasti monesti turhauttaakin kaikenlaiset itseään koskevat kommentit.
  ps. Toivottavasti en nyt kuulosta epäilyttävältä perverssiltä mutta olet kaunis nuori nainen.

 • Reply Татьяна Friday, April 11, 2014 at 19:28

  Анечка, никого не слушай, будь сама собой, ты лучшая, умница и красавица, а те кто пишет гадости им лучше от этого не будет, наверное у них нет своей личной жизни, а зависть это самое нехорошее что есть в жизни.

 • Reply Nina Friday, April 11, 2014 at 19:30

  Anna, loistava kirjoitus, once again. Onneksi asut Lontoossa, jossa koko paketti on sallittu; äly, menestyminen, kauneus ja kiva luonne.

  Suomi on pieni maa, jossa ihmiset ovat tottuneet tyytymään osaansa. Ollaan paskassa duunissa, mutta ei tehdä mitään sen eteen, että duuni olisi mielekkäämpää. Ollaan lihavia, mutta eipä kyllä jakseta laihduttaakaan. Valittaa toki voi ja pitää, jos jollain muulla menee paremmin.

  Ihan oikeasti ihmiset. Luovutaan tästä yleisen ilmapiirin myrkyttämisestä. Ollaan ylpeitä siitä, että meidän pienellä kansalla on Annan kaltaisia valovoimaisia ja osaavia edustajia maailmalla.

 • Reply Maria Friday, April 11, 2014 at 19:44

  Ikäviä tuollaiset haukkumiskommentit. Olen nuorena saanut kuulla paljon ulkonäöstä (liian pitkä, hoikka jne), ja en voi ymmärtää mitä kenenkään ulkonäkö kuuluu toisille tai miksi jotku katsovat olevansa oikeutettuja kommentoimaan ilkeästi toisen ihmisen olemusta. Jokainen on omanlaisensa uniikki yksilö, geenien ja ympäristön muovaama. Pysy rohkeana ja iloisena ja laita jatkossakin bikinikuvia. Olet kaunis ja hyvä sellaisena kuin olet!

 • Reply childlike Friday, April 11, 2014 at 19:59

  Olen seurannut blogiasi jo pari vuotta varmaan, mutta en ole kommentoivaa tyyppiä. Nyt oli kuitenkin ihan pakko tulla sanomaan, että ihana teksti! Tosi hienoa, että kirjotat tällaisia! Vaikka tietty toivoisi, että ei tarvitsisi edes kirjoittaa, mutta suhtautumisesi on mahtavan tervejärkistä!

 • Reply Henna Friday, April 11, 2014 at 20:05

  Hyvä postaus! Niinkuin mainitsikin, et ole lukijoille velkaa mitään todisteluja noista asioista. Ja vaikka olisit ottanut kauneusleikkauksia, tuskinpa se muita ihmisiä pitäisi mitenkään häiritä. Lisäksi itsekin pidän blogien rantakuvista ja tämänkin postauksen kuvat ovat juuri ihania! :)

 • Reply heidi Friday, April 11, 2014 at 20:58

  hyvä postaus :) siis mun mielestä sä olet kaunis ja toi sun tissien ihmettely on menny mullaki jotenki yli ymmärryksen :D mut siis hienoa, et otat sen imarteluna, etkä tosiaan ole kellekään velkaa todistella yhtään mitään!! tsemppiä täs karus blogimaailmassa, sun blogi on ihana <3 <3 (haa, nyt joku "ihana" varmasti kommentoi tota imartelu juttua, et oot itsekeskeinen, ylpeä tms. mut älä Anna välitä ;) )

 • Reply Noora Friday, April 11, 2014 at 21:00

  Oot fiksu ja ihana <3

 • Reply sara Friday, April 11, 2014 at 21:14

  Tsemppiä Anna! Hieno postaus, itse en pystyisi olla bloggaaja ja jaksaisi selitellä tuntemattomille asioitani. Varmaankin avoimesti elämästään kertominen lisää lukijamääriä, mutta paskan niskaan sataminen myös lisääntyy. Anonyymikin nainen saa kadulla jo ihan tarpeeksi arvostelua.

 • Reply laurana Friday, April 11, 2014 at 21:34

  Todella hyvä teksti!

  On todella väärin ja kohtuutonta arvostella toisia. Toki saatan joskus itsekin miettiä esim. yliopistolla/kaupungilla jonkun pukeutumista / tyyliä, mutta en minä sitä julkisesti kailottaisi, vaan pidän ne omina ajatuksina ja hyväksyn, että on olemassa mielipide-eroja. Se, että tullaan haukkumaan / syyttelemään toista (melkein) päin naamaa on ihan törkeää. Kuka oikeasti tekee niin? Ja ennen kaikkea MIKSI?

  Olen itsekin vähän erilainen kuin tavallinen tallaaja ja olen huomannut, että moni saattaa katsoa mua vähän pitempään, vaikka ei mussa sinänsä ole mitään erikoista ole, satun vaan olemaan pitkä (~185cm). Tänäänkin eräs tyttö sanoi vaatekaupassa kaverilleen “kuiskaten”, että “onpa tuo pitkä”. Olivat ihan kuuloetäisyydellä ja vaikka ei olekaan pahasti sanottu (ja arvaa vaan monesti oon ton kuullu :D) niin jotenkin se, että siitä pitää huomauttaa siinä ihan mun vieressä tuntuu hassulta. Kyllä mää tiedän, että olen pitkä, kiitos vain. Tietysti mun osalta nää kommentit on yleensä vaan ihmettelyä mun pituudesta ja ei välttämättä tarkoiteta pahaa, mutta en oo aina ollut sinut pituuteni kanssa ja varsinkin sillon sellaset kommentit saattoi tuntua pahalta. Nyt oon aikalailla hyväksyny sen, paitsi sillon ku yritän löytää kivoja housuja (lahkeet tuppaa jäämään lyhyeksi, mur… :D) Menipä nyt jaaritteluksi…

  Mutta tsemppiä sulle! Kyllä täällä lukijoiden joukossa on myös sellasia, jotka tykkää lomakuvista (ja katselee niitä kateellisina!). Oot just hyvä tommosena ja hyvä, että tiedät sen itsekin! :) Toivottavasti Turkin loma oli rentouttava!

 • Reply -erika Friday, April 11, 2014 at 21:49

  Rohkea kirjoitus täynnä oikeita pointteja. Kateuden ja morkkaamisen kohteeksi joutumisen kanssa painiskelevat teidän bloggaajien lisäksi myös tavalliset ihmiset. Jotkut ihmiset eivät vaan kykene omassa epävarmuudessaan sietämään toisten onnellisuutta omasta itsestään. Joidenkin mielestä on vaan niin, että kun faceen tai instagramiin lisää edustavan kuvan, on hirveä teeskentelijä, joka yrittää olla jotain mitä ei oikeasti ole. Kun taas lisää satunnaisen otoksen sen kummempia ajattelematta, on kauhea riukujalka tai pulloposki, kuinka joku kehtaakaan lisätä noin ruman kuvan?! Toki teille bloggaajille tulee vielä enemmän palautetta ulkopuolelta, koska niin monet seuraavat teidän elämäänne, ja se on surullista. Ihmisiähän tekin vain olette. Täytyy vain uskoa siihen, minkä itse näkee ja kokee, ja koittaa iloita omasta kropastaan ja itsestään, vaikka kaikki eivät siihen pystykään. Jatka samaan malliin! :)

 • Reply Terhi Friday, April 11, 2014 at 21:56

  Tuli surullinen olo lukiessani tätä. En ole lukenut kirjoitustesi kommentteja, mutta olen yllättynyt ja järkyttynyt että olet saanut niin paljon negatiivista palautetta. Olen iloinnut sun suosiosta, koska näen sut loistavana roolimallina kaikenikäisille tytöille: sulla on terve minäkuva, jalat maassa ja älyä päässä. Lisäksi olet todella kaunis, upea nainen ja sinut itsesi kanssa. Kiroan nykypäivän laihuusihanteet ja naisten kateuden! Mahtavaa, että avauduit asiasta :) Jatka samaan malliin!

 • Reply Milla Friday, April 11, 2014 at 22:17

  Sun vartalossa ei ole mitään vikaa, päinvastoin. :)

 • Reply NaKri Friday, April 11, 2014 at 22:27

  Olet Anna upea juuri tuollaisena kuin olet. Kateudesta vihreänä katselen sun rantakuvia, mutta enpä ala niitä mollaamaan sen takia että itselläni ei ole tuollaista kroppaa. Takuulla väsyttävää ja keljua tuollaiset ilkeämieliset kommentit, eikä niitä voi millään puolustella. Miksi pitää hakea jotain ilkeää sanottavaa, saako sillä tavoin omaa pahaa oloaan purettua? Ei voi ymmärtää. Jatka samaan malliin kuin tähän asti, ollen tyytyväinen itseesi. Blogisi on mukavaa luettavaa ja katsottavaa, jokapäiväinen tehtävä ollut jo kauan käydä lukemassa kuulumiset. Häntä pystyyn (eikun siis nenä) ja kohti tulevaa reippain ja iloisin mielin :)

 • Reply Heidi Friday, April 11, 2014 at 22:31

  Sinä olet ihan jumalaisen kaunis!!!!! Muista se!!!!!
  Kateelliset kirjoittelee ilkeitä, hyi miten inhottavaa.

 • Reply Jenna Friday, April 11, 2014 at 22:42

  Todella hyvin kirjoitettu teksti, Anna – jälleen kerran! Idiootit kommentoijat ei taida tästä maailmasta kesken loppua, mutta useinhan kommentit kertovat enemmän kommentoijista itsestään kuin susta… En usko lainkaan, että kukaan oman elämänsä kanssa täysin sinut oleva kokee minkäänlaista tarvetta tulla vinoilemaan jollekin blogipersoonalle.

  Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos tästä blogista! Myönnän itsekin aina toisinaan kadehtivani vauhdikasta elämääsi, mutta kun ymmärtää ammentaa toisten onnesta vain pelkästään inspiraatiota, oma maailmakin voi alkaa näyttää pikkaisen paremmalta paikalta :)

  Ps. Dat ass! Aivan upea, vau.

 • Reply Katjaiina Friday, April 11, 2014 at 22:57

  Hyvä postaus! :) hienoa ja asiallista tekstiä, kiitos siitä. Haluisin myös tietää mistä toi kiva hattu on? :)

 • Reply MHanna Friday, April 11, 2014 at 23:01

  Aivan loistava kirjoitus, kiitos!
  En ole blogiasi ennen juuri lukenut, lukuunottamatta joitain satunnaisia juttuja, jotka eivät ole sisällöltään kiinnostaneet minua, mutta NYT kyllä kolahti.
  Kaunis nainen olet, ihan älyttömän upeita kuvia.
  Jatka samaan malliin!

 • Reply Chrisu Friday, April 11, 2014 at 23:13

  Fiksuin teksti minkä olet ikinä kirjoittanut :)

 • Reply Kirbe Friday, April 11, 2014 at 23:14

  Mahtava teksti, naulan kantaan! Tää nykymeno on aivan älytöntä, ensin kauhistellaan lehtien photoshopattuja malleja, jotka ylläpitävät epäterveellisiä kauneusihanteita, sitten kun normaalivartaloiset naiset esittävät itsestään UPEITA rantakuvia kuten sinulla, niin sekin on väärin. Menkäämme naiset itseemme. Anna, ihailen yli kaiken sun tervettä itsetuntoa (ja mitä sitä kieltämään, kroppaakin). Hienoa, että otit tähän asiaan kantaa blogissasi.

 • Reply rumilus Friday, April 11, 2014 at 23:22

  Mun on pakko sanoa, että olen ihan oikeasti ruma, ja siksi inhoan kroppaani erittäin paljon. Käyn salilla ja yritän syödän suht terveellisesti, mutta ihannepaino vaatisi joka ruokagramman punnitusta ja herkkujen ja roskaruuan totaalikieltoa elinikäisesti (= ei itsekuria tarpeeksi). Jos olisi edes kaunnit kasvot (jotka mielestäni ovat kroppani karmein osa), se korreloisi hiukan epäsuhtaa vartaloa. Olen aina jäänyt ystävieni varjoon, ja ujo ja hiljalleen lämpenevä luonteeni ei auta yhtään uusiin ihmisiin tutustuessa. Ainoat minusta kiinnostuneet miehet ovat olleen 2 promillen humallassa. (eli jos heidät tapaisi selvinpäin, hekin tajuaisivat kuinka ruma olen). Mutta siis, kyllä ihmiset voivat inhota vartaloaan…

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 13:15

   KULTAPIENI!! Sun täytyy oikeesti ymmärtää, että toi ajatusmaailma on vaan sun päässä! Usko mua! Mä en ole sua edes nähnyt, mutta kommentin lukemalla tiedän, että ongelma on vain sun pään sisällä! Ensinnäkin, on hyvä sanonta: Baarin kaunein nainen ei ole oikeasti esteettisesti arvioiden kaunein nainen, vaan se, joka on itsevarmin. Suurin osa ihmisen ulkonäköä tulee täysin muista kuin biologisista piirteistä; itsevarmuudesta, iloisuudesta ja hyvästä ryhdistä. Tuolla asenteella tilanne ei tule koskaan muuttumaan sun kohdalla, eli ensimmäisenä pitää laittaa ajatusmaailma remonttiin! :)

  • Reply Elina Thursday, April 17, 2014 at 10:33

   Olen niin samaa mieltä Annan kanssa! Se kaikki lähtee omasta päästä. Ei kukaan pidä sua kauniina, jos et itse pidä itseäsi kauniina. Kaunein nainen baarissa on nimenomaan se, joka osaa kantaa kroppansa ja oman itsensä ylpeänä ja itsevarmasti!

 • Reply R Friday, April 11, 2014 at 23:33

  Mun mielestä on ihailtavaa, että pystyy suhtautumaan omaan kroppaan noin rennosti ja rakastavasti. Kauneusihanteet on mitä kieroimpia ja se on tosi surullista. Itsekin oon niiden uhri ja oon kattonu kroppaani kieroon niin kauan kun muistan. Pidän muuten itsestäni, mutta kaikkea leuasta alaspäin oon aina inhonnu. Toki on kummallista sekin, ettei asialle mitään tee vaikka ylimääräistä onkin ihan suht reippaasti. No se siitä. Kuten sä, kiinnitän kans hirveesti huomiota muiden naisten vartaloihin, mutta en negatiivisessa mielessä! Enemmänkin tutkimusmielessa. Ehkä juuri siksi, että omani ei ole niin miellyttävä vaikka poikaystävän mielestä pehmeys on hyvä asia. Mutta joo, toi on kyllä niin totta, että nainen on naiselle susi. Siitä ei vaan päästä mihinkään. Oon nuorempana ollu varmaan aika kamala, mutta koin joku aika sitten valaistumisen. Eräs tuttuni sanoi mulle, että en oo niin bitch ja paskanpuhuja kun monet muut. Havahduin ja tajusin kuinka typerää se turha paskanjauhanta ja varsinkin toisten ulkonäön kritisointi on. Tämän keissin jälkeen kyllä jäi se turha seläntakana ilkeily ja pidän itestäni vielä paljon enemmän nyt! Tosin oon aina ollu kiltti, mutta tiedäthän. Voi vitsi mikä hirviökommentti tästä tuli ilman kappalejakoa kun tabletilla vain näppäilin! :D kiitos ja anteeks, tässä oli mun sekalaisia mietteitä postauksesta

 • Reply Madi Friday, April 11, 2014 at 23:34

  Upea kroppa sulla! Niin ihanaa nähdä “normaalikokoinen” nainen bikinikuvissa, kun yleensä ne tuppaa olemaan niitä langanlaihoja muokattuja.. Oot todella kaunis :)

 • Reply paulahelena Friday, April 11, 2014 at 23:53

  JES! mua aina niin harmittaa ku naiset jotenki niin tuskailee joidenki ihan mitättömien kauneus”virheidensä” takia ku elämä olis niin paljon helpompaa ku kaikki vaan hyväksyis ittensä (ja toiset) sellasina ku ne on. ihanaa et on edes joku toinen, joka ei oo ikinä potenu mitään suurempia ulkonäkökomplekseja :D

  ja toi nenäjuttu on tosi hämmentävä, muistelen et siin leikkauspostauksessakin jo aikoinaan jotenkin kauhistelit ja harmittelit et sun kivaa nenää j o u d u t a a n peukaloimaan niin hienosti joku sen sit vääntää siihen et haluut muokkaa sitä, what.

 • Reply H Saturday, April 12, 2014 at 00:00

  Sun kroppasi on täydellinen. Ja tiedätkö miksi? Ensiksin se asenne mikä huokuu kuvista, se miten itsevarma olet, saa sinut näyttämään kauniille. Ja ne muodot! Sinuna en häpeilisi, selittäisi, loukkaantuisi yms. Maailmassa on aina ihmisiä, jotka sanoo asioita vaan loukatakseen, ja meissä kaikissa on aina jotain vialla tietyn katsojan silmissä. Minusta ainakin olet upea!

 • Reply Elvira Saturday, April 12, 2014 at 07:30

  Mä selasin ekaksi kuvat ennen kuin edes aloin lukemaan tekstiä. Mitään hajua postauksen ideasta ei siis ollut. Sudenelämää otsikollansa kun ei hirveästi ajattelutapoja ohjannut, ainakaan tuohon suuntaan.

  Jokatapauksessa mun ekat ajatukset oli: Tää tyttö ei selkeestikään ole langanlaiha, mutta silti sen kroppa näyttää noissa kuvissa aivan samperin hyvältä. Sen jälkeen aloin miettimään, että ei hitsit jos itse osais olla noin luontevasti bikinit päällä kameran edessä tai edes ilman kameraa. Osaispa olla noin rennosti ja kantaa itsensä ryhdikkäästi. Yleensä kun tuppaa selkä menemään ahdingosta vähän kumaraan ja käsi hakeutuu jatkuvasti mahan seudulle. Ja ajatus ylitaipuvista polvista saa hakemaan sitä hyvää seisoma-asentoa koko ajan.

  Mulla ei käynyt mielessäkään katsellessani noita kuvia, että jollekulle voisi syntyä “hyi mikä kroppa” -ajatuksia! Mutta tottahan se on, että me naiset nähdään toiset naiset omina kilpailijoina. Ja kilpailijathan pyrkivät voittamaan toisensa keinolla millä hyvänsä. Oli kilpailussa kyseessä sitten “kapeimmat reidet” tittelistä tai kumpi saa ekana ylennyksen työpaikalla. Oltaisiinpa me enemmän miesten kaltaisia. Toisen lannistamisen sijasta tuettaisiin toisiamme ja autettaisiin toiset pääsemään niin pitkälle kuin vain suinkin kukin haluaa kaikessa mitä teemme. Loppupeleissähän miehet pääsee tavoitteissaan usein naisia pidemmälle. Otetaan siis heistä mallia.

 • Reply KiQ Saturday, April 12, 2014 at 08:02

  Huh! Kaikkee säkin joudut nielemään. http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/db/53/2f/db532fe2541da97e637c7184b8aa37b0.jpg

 • Reply Katya Saturday, April 12, 2014 at 09:19

  Hyvin kirjotettu taas kerran! :) Mulla oli tähän jotain mitä mun piti sanoa, mut oon jo unohtanu sen. :D Tuskinpa se oli mitään, mitä sä et tossa olisi jo sanonu. :)

 • Reply Paula Saturday, April 12, 2014 at 09:46

  Mahtava kirjoitus!! Positiivisuus kunniaan, positiivisilla ajatuksilla aikaan saadaan positiivinen elämä! :)

 • Reply anna Saturday, April 12, 2014 at 09:48

  Minulle nuo sinut kauniit rantakuvat bikineissä sai kokemaan pienen herätyksen ja olemaan inhimillisempi omaa vartaloani kohtaan. Näytät/näytit kuvissa todella kauniilta, terveeltä ja hyvinvoivalta. Oma kauneusihanteeni on ollut todella “kireä”, siron lihaksas nainen, mutta uskomatonta miten hyvältä “ihan normaali” nainen voikaan näyttää!! Tämän saman huomasin myös ps i love fashion blogin lindan bikini kuvista :)

  Kiitos siis Anna, että olet rohkea ja jaat kauniita rantakuviasia hurjan väkijoukon katseltavaksi <3

 • Reply Maria S Saturday, April 12, 2014 at 09:48

  you go girl!!

 • Reply Ninni Saturday, April 12, 2014 at 09:56

  Olipas kiva postaus! Tai aihe ei ehkä kovin mukava ole, mutta olit saanut omia ajatuksia hyvin selkeällä tavalla esiin :-) en ymmärrä miten kestät sen kaiken paskan mitä saat niskaas, millon vaatteista, millon kropasta, millon mistäkin. Tuntuu, että jokasesta asiasta mitä teet pitää vaikka väkisin keksiä jotakin negatiivista. Ihanaa, kun et lannistu siitä kaikesta huonosta palautteesta, vaan oot ylpeästi oma upea itsesi! :-)

  Ps. Hyvä pylly!

 • Reply Virpi Varaja Saturday, April 12, 2014 at 10:33

  Miksi sua edes ärsyttää ihmisten kommentit. Ei voi olettaa, että kaikki vaan hehkuttaa ” oot ihana, ihanat vaatteet sulla jne”

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 12:26

   EI kyse ole oletuksesta tai ärsytyksestä. Tämä on ilmiö, ja minä otan blogissani usein kantaa ilmiöihin :)

 • Reply Kirsi-Maria Saturday, April 12, 2014 at 10:35

  Anna, pysy just tuollaisena kuin olet. Kaunis, terve, nuori nainen.
  -km

 • Reply IraCassandra Saturday, April 12, 2014 at 10:41

  Mahtava teksti! Sulla on niin upean terve suhtautuminen omaan kroppaasi, ja niin pitääkin olla! :) En edes halua mennä siihen miten vääristynyt ajattelutapa monella nuorella naisella näistä asioista on. Tuun vaan ärsyyntyneeks jos ajattelen sitä :/ Itselläkin meni monta vuotta ennenkuin opin hyväksymään 183 senttisen kroppani, mutta tässä sitä nyt ollaan ja ylpeänä selkä suorana se kannetaan! Ihanaa viikonloppua sulle kaunokainen!

 • Reply Krista Saturday, April 12, 2014 at 10:44

  Ei hitossa kukaan voi väittää tosissaan että sulla ois ruma tms vartalo. Mä voin jo arvata että tommosia kirjoittelevat on 14-20+ tyttöjä, sua nuorempia jotka ite kovasti hakee naisellisuuttaan ja seksikkyyttäänkin. Tai odottelee sitä teinivartaloissaan.
  Sä olet nimenomaan luonnollinen ja kaunis. Epänormaalimpi tilahan ihmiselle on olla jossain fitness-kunnossa koko ajan! Siitä huolimatta että se joillakin näyttää hyvältä. Se kunto tehdään kovallakovalla työllä ja erityisellä syömisellä, elämä on aika pitkälti sitä, eikä ihmisen “kuulu” niin elää. Ainakaan koko ajan. Tää on niin sairasta miten normaali ja luonnollinen muuttuu ihmisten silmissä koko ajan enemmän rumaksi ja luonnottomaksi, kaunista on vain tekemällä tehty. OKSETTAVAAAAA!!!
  Sinä olet ihana. Mutta senhän tiedätkin <3

 • Reply Caty Saturday, April 12, 2014 at 11:12

  Täyttä asiaa koko postaus! =) Mitä se jotakuta haittaa jos toinen viihtyy nahoissaan? Niinhän meidän jokaisen pitäisi.
  Onnea ja terveyttä sinulle Anna :)

 • Reply Anna Saturday, April 12, 2014 at 11:30

  Täysin samaa mieltä. ‘Elä ja anna toisten elää’.
  Oot mahtava mimmi!

 • Reply Salla Saturday, April 12, 2014 at 11:55

  Ihana teksti <3 Musta on tosi rohkeaa ja ihailtavaa laittaa omasta kropasta kuvia tuhansien ja tuhansien ihmisten nähtäväksi, ja niin, valitettavasti myös arvosteltavaksi. Oma kroppani ei ole lähelläkään mitään langanlaihaa mallin vartaloa, mutta olen oppinut arvostamaan sitä kaikkineen vikoineen ja etenkin nauttimaan niistä parhaista puolista, mitä mulle on suotu. Eroavaisuudethan meistä yksilöitä tekee ja upeaa ettei me kaikki näytetä samasta puusta veistetyltä!

  Sulla on upea kroppa, olen aina pitänyt sitä kauniina. Tärkeintä on, että kantaa kroppansa hyvin ja kohtelee sitä hyvin, olematta kuitenkaan sille liian ankara. Meidän naisten pitäisi tsempata toisiamme, eikä nostattaa omaa ylemmyyden tunnetta toisia polkemalla. Hyvää pääsiäistä ja kevään jatkoa Anna! :)

 • Reply Johanna Saturday, April 12, 2014 at 11:58

  Niin kaunis ja terve kirjoitus omasta kehosta. Lause: “Minulla ei ole koskaan ollut viha/rakkaus-suhdetta kroppaani, koska suhteeni tähän mun fyysiseen ulkomuotooni on aina ollut puhtaan rakastava.” Aivan juuri noin minäkin ajattelen ja vaikka olen ollut todella monenkokoinen elämäni varrella. Hyväksyä itsensä sellaisena kuin se milläkin hetkellä on. :)

  Paljon tsemppiä sinulle!

  ps. jännä että ne valittajat omaan elämäänsä tyytymättömät tulevat lukemaan sitten näitä omia “inhokki” blogeja. Jotakinhan se kertoo heistä.

 • Reply Pohojalainen Saturday, April 12, 2014 at 12:04

  Kiitoksia paljon tästä! Pelastit päiväni muistuttamalla taas kerran kuinka turhaa ja ilmanaikoista on toisten naisten haukkuminen. Miksi se on tässä yhteiskunnassa ja maailmassa itseltä pois jos joku toinen nainen on viehättävä tai menestynyt, ja miksi ei voisi olla viehättävä ja menestynyt? Kiitoksia kovasti tekstistäsi, saan tästä voimaa niinä aikoina kun makaan sohvan pohjalla työpäivän jälkeen ja ryven itsesäälissä, minäkin olen kaunis, kai sitten omalla tavallani : ) Paljon tsemppiä tulevaisuuteen! minä ainakin katson rantakuvia mielelläni ja haaveilen itse olevani samassa tilanteessa kunhan olen saanut tienattua sitä ennen. Vielä kerran kiitoksia ja jaksamisia tulevaisuuteen, toivottavasti jaksat päivitellä blogia vihapuheista ja kateellisista huolimatta! Minulta se ei ainakaan ole pois jos päivität rantakuvia ja tunnet olosi hyväksi, siihenhän me kaikki pyritään; olemaan tyytyväisiä itseemme ja elämäämme, siltä sinä vaikutat tällä hetkellä; tyytyväiseltä. Ja hyvä niin! Hienoa esimerkkiä annat meille muille kateellisille mörökölleille.

 • Reply Hanna Saturday, April 12, 2014 at 12:06

  Tsemppiä, Anna! Olet upea nainen ja rohkea kirjoittaja. On ihailtavaa, että olet avoimesti oma itsesi, ja tuot omat arvosi esille. Toivon sun kevääseen upeita reissuja ja kaikkea hyvää!!!

 • Reply H Saturday, April 12, 2014 at 12:12

  Voi ihana kirjoitus, olet Anna niin fiksu nuori nainen :) Pakko muuten sanoa, että olen itse 173 cm ja painan noin 63 kg ja välillä tulee kriiseiltyä omasta painosta, mutta hyvä tietää että joku samoissa mitoissa näyttää noinkin upealta kun sinä, vaikka itse en noin pitkiä jalkoja omistakaan! Keep up the good work, oot niin inspiroiva ♥

 • Reply Elina Saturday, April 12, 2014 at 12:24

  KIITOS ANNA, OOT UPEE!!

 • Reply eve Saturday, April 12, 2014 at 12:34

  äh anna, sun kroppa on ihan jumalainen! en tajua kuka voi sanoo ees mitään negatiivista siitä, mä tekisin mitä tahansa että voisin näyttää tolta! sitäpaitsi tää koko postaus on niin totta! oot ihan huikee! ❤️

 • Reply tanja Saturday, April 12, 2014 at 12:55

  Suurin osa silikoneista laitetaan nännin kautta. Joten toivottavasti et julkaise blogissasi kuvia, joista mahdolliset arvet näkyisivät.

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 12:25

   Jaa?! En ees tienny. Mun ystävillä on laitettu silikonit sieltä rinnan alaosasta. Siellä heillä ainakin arvet on.

 • Reply minna Saturday, April 12, 2014 at 12:57

  Tähän ei oikeastaan voisi sanoa muuta kuin, että aamen. Olen aivan samaa mieltä kanssasi, mutta ikävä kyllä kirjoittamasi ilmiö on ilmeisesti useiden kansallisten ja kansainvälisten tutkimusten mukaan hyvin pitkälle biologiaa. Eli naiset ovat näiden tutkimusten mukaan kateellisimpia ja kriittisimpiä toisia naisia kohtaan juuri samaan aikaan kuin ovat hedelmällisimmillään. He ovat siis mustasukkaisia miehistään tai potentiaalisista miehistä kauniina pitämilleen naisille. Kateushan purkautuu aina yksilökohtaisesti, osa puhu pahaa ja panettelee ja yrittää näin tehdä kauniin naisen itselleen vaarattomaksi tai kuvitelee näin tekevän itsestään kauniimman ja osa kyttää kanahaukan lailla mitä se oma mies katselee jne.

  Järki sanoo, että olisi viisainta rakastaa itseään ja hyväksyä itsensä sellaisena kuin on sekä jopa liittoutua toisten naisten kanssa samalla tavalla kuin miehet liittoutuvat keskenään, mutta ilmeisesti se on osalle naisista täysin mahdoton edes ajatuksena. He eivät pääse sen “tunteen” yli, että muut naiset ovat heille uhka ja uhkaa vastaan paras suojautuminen on hyökkäys. Älykäs ihminen tajuaa, että kyseessä on vain tunne ja sitä voi kontrolloida ennen kuin tekee jotakin typerää (esim. lähettää katkeria viestejä bloggaajille tämän ulkonäöstä tms.) ja että ongelma on omien korvien välissä. Suomalaisten äo on kuitenkin keskimäärin vain tuossa satasen pinnassa, joten aika harva nainen ilmeisesti koskaan tulee pystymään järjellään tätä asiaa käsittelemään ja hän posottaa koko elämänsä tämän tunteen aiheuttaman epävarmuuden vallassa raivoten, kiukutellen ja puolisoaan sairaalloisesti vahdaten.

  Jos nyt tässä asiassa mitään lohduttavaa on, niin kohteen kannalta ainakin on se, että hän on syytön. Kaunis, tai jonkun mielestä kaunis, nainen ei ole tehnyt mitään ansaitakseen saamaansa kohtelua vaan syy siihen löytyy vain ja ainoastaan panettelijan päästä. Eihän tämä ajattelu tietenkään tee aiheettoman vihan kohteena olemista helpommaksi, mutta jos tietää olevansa syytön, niin silloin ei ehkä ota näitä syytöksiä itseensä.

  Ja jos mikään muu ei auta, niin kannattaa muistaa vanha viisaus :”Respect your haters. They are the ones who think that you are better than them”.

 • Reply Julia Saturday, April 12, 2014 at 13:08

  Niinku mitä?? Mä katoin vaa silmät pyöreenä ja suu auki, kun luin ton et joku on sanonu et oot pyöreessä kunnossa ja sul on isot kädet?? Siis aivan naurettavaa :D Kaikki tietää et meillä kaikilla on erilaiset omat kroppamme ja sä et tosiaankaan oo “pyöreässä kunnossa” tai mitään muutakaan! Ihan kun joidenkin naisten omatunto ja käytöstavat katoais kokonaan blogeja lukemaan tullessa. Huhhuh. Mun mielestä kaikkien ois hyvä muistaa, et ei kannattais sanoa toiselle täällä mitään, mitä ei kasvotustenkaan sanoisi. Ja voi ristus noi nenäleikkaus ja turkin matka jutut! Mä tuskin ees postaisin lomalta tai maksimissaan yhden tai kaks postausta jos olisin lomalla ja edes bloggari!:DVarmaan ne kommentoijat on jotain fitness kisaajia tai mainosten photoshopattuja malleja, joilla niilläkään ei oo mitään lupaa arvostella muiden kroppia..mä ainakin kunnioitan kaikkien kroppia sellasinaan ja turha niitä lähteä arvostelemaan! Jos herää tollasia ajatuksia et “Ompas Annalla isot kädet” niin en edes ymmärrä miks niitä pitää lähteä kirjottelemaan sille ihmisille tietän et se saattaa saada pahanmielen siitä..pidetään ne ajatukset vaan itsellä ja ei yritetä lannistaa muita ja niiden elämiä!:) Ja komppaan täysin et noi rantakuvat tuo vaan niin hyvänmielen! Nytkin hymyilin jokaisen kuvan kohdalla!:) Ps. vitsi mikä kroppa! Oot kaikinpuolin upea nainen!:)

 • Reply duck Saturday, April 12, 2014 at 13:23

  “On surullista huomata, miten miesten maailmassa useimmiten jylläävä solidaarisuus on nähtävästi äidinmaidossa jäänyt monelta tytöltä saamatta.”

  Me kaikki tiedetään, mistä puhut, mutta onneksi viime aikoina ilmiöön on lopulta alettu herätä. “Äidinmaito” on tavallaan aika osuva ilmaus…

  Why Girls Hate Each Other
  http://www.youtube.com/watch?v=PfW8deSlsiA

  Getting over girl hate
  http://www.rookiemag.com/2011/09/getting-over-girl-hate/

 • Reply jj Saturday, April 12, 2014 at 13:40

  Pirun hyvä teksti. Pitkästä aikaa jotai kunnollista juttua, hyvä!

 • Reply Pirre Saturday, April 12, 2014 at 13:56

  Tosi hyvä kirjotus! Oon vähä kateellinen siitä et tykkäät omasta kropastas ku itelle ei oo siunaantunu :D Mut mulla se johtuu kouluaikasesta kiusaamisesta ja oon onneks jo pikkuhiljaa alkanu hyväksymään ja rakastamaan itseäni :) Mut sie oot kyllä tosi kaunis kaikkine virheines :) Ja kaikki heitterit on vaa kateellisia jos tulee sua haukkumaan. Jatka samaan malliin vaan!

 • Reply Noora Saturday, April 12, 2014 at 14:05

  Hyvä teksti ja olisi paljonkin kommentoitavaa, mutta muutamiin asioihin on pakko takertua:
  1. mäkin haluan niin terhakat luonnolliset tissit, että ne näyttää jonkun mielestä silareilta
  2. maksalaatikko on rakkaus
  (mutta onneksi maksiksen vihaajia on niin paljon, jääpähän mulle enemmän! <3)

 • Reply Ansu Saturday, April 12, 2014 at 14:16

  Ihmiset on ihan kummallisia! Ei voi ymmärtää mihin unohtuu käytöstavat täällä internetin ihmeellisessä maailmassa. Kait se on vain hyvä muistaa, että tuommoset jutut ei oo millään tavalla sun syytä, vaan ainoastaan sen sanojan henkilökohtaista empatian puutetta. Hyvä kuitenkin, että et ota liiaksi itseesi!

  En oo koskaan ennen sun blogia kommentoinut, vaikka jo jonkun aikaa oon lukenut säännöllisesti. Piti vain sanoa, että itse 176 cm pituudessa ja reilut viisitoista kiloa painavempana voin sanoa, että sun vartalo on mun unelmavartalo. :)

  Hyvää kevättä!

 • Reply Inkku Saturday, April 12, 2014 at 14:17

  Kyllä voit ihan samantien kääntää ne haukut kehuiksi, koska kateelliset ne sielä paasaa! :P

 • Reply Hartsu Saturday, April 12, 2014 at 14:19

  Amen! loistava kirjotus! ihanaa että ajattelet noin omasta kropastasi. toivottavasti minäkin olen tyytyväinen joskus :) kaikkien ei tarvitse olla samasta muotista valmistettuja fitnesmalleja… tylsää että saat kommentteja ulkonäöstäsi. minusta olet hyvä juuri tuollaisena.

 • Reply vorni Saturday, April 12, 2014 at 14:26

  Waaat? Sun kroppas on mieletön ! Parhaan siitä tekee sen, kuinka sä sen kannat. Kannat sen niiin mielettömällä varmuudella ja onnellisuudella siitä, mitä sulla on, että oikeesti kadehdittaa aivan pirusti.
  Itse peittelen kroppaani, vaikka tiedän, että ei pitäis olla mitään syytä.
  Mä tunnen käsittämätöntä kunnioitusta just sun kaltasia naisia kohtaan.

  xxx

 • Reply Helma Saturday, April 12, 2014 at 14:40

  Mä oon oikeesti nyt 15 min yrittänyt miettiä, mikä saa jotkut ihmiset kirjoittamaan sulle jotain negatiivisia kommentteja ulkonäöstä. En keksi yh-tään järkevää syytä.

 • Reply Veera Saturday, April 12, 2014 at 14:48

  Kateus. Sähän olet täydellisen naisen ruumiillistuma, ja pikkusieluille aiheutuu alemmuuskompleksi –> pitää etsiä kaikki mahdolliset pikkuviat ja jos niitä ei löydy, niin keksitään omasta päästä. Mun, ja varmasti useimpien, mielestä sä esität nuorille tytöille todella tervettä esimerkkiä. Et esiinny blogissa tyhjäpäänä vaan uskallat antaa mielipiteet esille ja liputat terveen kropan puolesta. Esimerkiksi useat fitnessblogit jopa lyttäävät normaalia kroppaa (YOLO = you only lifted once, hohhoijaa. Mitä sitten?) ja tunkevat proteiinintäyteisiä bootybuilding-kuvia kasvoille :D Jos omaa normaalin naisen takamuksen eikä kunnon pöytäpersettä, on nolla. Salilla muokattu kroppa on itseisarvo, ja jos sitä ei ole, on vapaata riistaa haukuille. Aivan kuin rasvaton, proteiinilla kasvatettu kroppa olisi millään tapaa luonnollinen. Jos naisbodareilta otettaisiin lihakset pois alta, he näyttäisivät epänormaalin alhaisen rasvamassansa kanssa anorektikoilta.

  Milloinkohan älykkyys tai oikeat saavutukset tulevat muotiin? Tai vaikka maalaisjärki? Kiitos tästä postauksesta, arvostan tällaisia kannanottoja tähän järjettömään naistenväliseen kilpailuun!

 • Reply Jaana Saturday, April 12, 2014 at 14:49

  Ihan uskomattoman ilkeitä kommentteja saa välillä lukea, erityisesti yhdeltä foorumilta. :( Minä ottaisin milloin tahansa kroppasi, sehän on juuri sellainen minkä suurin osa naisista haluaisi! Hoikka, selkeä vyötärö, pehmeä lantio ja pitkät hoikat raajat. Eikä naamassakaan mitään vikaa ole, päin vastoin. :)

  Pakko kyllä myöntää että itse kriiseilen atm ulkonäöstäni. Tiedän että minun pitäisi saada n 10-12kg pois jotta olisin tyytyväinen ulkonäkööni. Sen sijaan että istun netissä haukkuen niitä, joilla se tavoitekroppani on, teen itse pävittäin töitä saavuttaakseni sen. Itse saan myös hoikempana säännöllisesti kommentteja tisseistäni, kuinka ne ovat silikoonia kun ovat niin isot suhteessa kroppaan. Enää en edes jaksa väittää vastaan, olkoot ihmiset sitten siinä luulossa. Minä kiitän hyvää ryhtiäni ja rintaliivejä. :D

 • Reply Taija Saturday, April 12, 2014 at 15:12

  Hieno kirjoitus taas Anna ja todella ikävää kuulla, että saat noin negatiivista palautetta ja kommentointia kun rohkeasti avaat elämääsi täällä blogissa meille lukijoille. Hurjaa ajatella, että ihmiset voi oikeasti olla tuota mieltä, saati kirjoittaa siitä sinulle.
  Ihanan aurinkoisia lomakuviasi on ilo katsella :)! Voi kun sitä itsekin pääsisi reissuun!
  Taija

 • Reply Maaku Saturday, April 12, 2014 at 15:21

  Upea kirjoitus upeasta aiheesta! Ole sellainen kuin itse haluat ja mihin itse olet tyytyväinen. Olet täydellinen juuri sellaisena kuin olet. Tulipa klisheinen pätkä mutta alkoi ärsyttää puolestasi.

 • Reply Stiina Saturday, April 12, 2014 at 16:20

  Looking good :)

 • Reply BoraBora Saturday, April 12, 2014 at 16:40

  MITÄÄH?! Mikä ihmisiä vaivaa.. Sullahan on täydellinen kroppa ja oot upeen näkönen, jengi käy niiiiiiin kuumana täällä pelkästään kateudesta. x

 • Reply Nelli Saturday, April 12, 2014 at 18:01

  Huikee teksti! Sait juuri minut rakastamaan kroppaani enemmän.

 • Reply tarja-annastiina Saturday, April 12, 2014 at 18:12

  Mä en kyllä voi ymmärtää miten kenelläkään on pokkaa sanoa kenestäkään toisesta noin negatiivisia juttuja. Mikä on tämä negatiivisuuden kehä jossa me eletään… Eikö voisi vain olla onnellinen toisen puolesta, siitä että näytät onnelliselta kuvissa. Jos ei kyseiset kuvat tai postaus nappaa niin silloin voi hypätä sen yli ja jättää vaikka blogin lukematta. Mielestäni hävytöntä käytöstä tuollaiset kommentit. Kriittinen saa toki olla mutta hyvän käytöksen rajoissa! Hyvä blogi, loistava kirjoitus ja äärimmäisen kauniisti itsensä kantava nainen!

 • Reply Salla Saturday, April 12, 2014 at 18:26

  Hyvä Anna! Mä olin teini-iästä parikymppiseksi asti tosi laiha, painoindeksini hipoi normaalipainoisen ja alipainoisen rajalla, ja olin silloin todella epävarma vartalostani. Parinkymmenen paremmalla puolella painoa alkoi vihdoin tulla tasaisen turvallisesti enemmän, ja olen nyt 24-vuotiaana aika lailla samoissa mitoissa kuin sinä, ja voi veljet miten paljon varmempi kehostani ja ennenkaikkea naiseudestani! On rintaa, on perse, on lanteet joita kävellessä keikuttaen korostaa naisellisuuttaan. Ei näissä mitoissa ole lihava, ei todellakaan. Tää on se miltä terve aikuinen nainen näyttää. Embrace it!

 • Reply Essukka Saturday, April 12, 2014 at 18:27

  Hei !
  Luen todella paljon blogeja mutta harvoin kuitenkaan kommentoin, mutta nyt oli ihan pakko.. Kaikki mitä sanoit on niin totta, on jotenkin surullista miksi esimerkiksi varsinkin naiset ovat monesti niin kateellisia toisilleen ja eivät vaan voi olla onnellisia toistensa puolesta. Halusin vain sanoa että omasta mielestäni sulla on täydellinen kroppa :) Jos jonkun mielestä olet liian lihava (??!) niin mun mielestä se on aika surullista ja järkyttävää, mutta niinhän se on että nykyään monet nuoret naiset ihannoivat jotain sairaalloista laihuutta. Niistä on normaalit naisvartalot kaukana ! Keep up the good work, olet todellakin täydellinen juurikin tuollaisena

 • Reply Pynsky Saturday, April 12, 2014 at 18:37

  Sinä? Pyöreässä kunnossa, tai lihava? :D Salli mun nauraa! Mun mielestä sulla on nätti kroppa ja jos samanlaisen omistaisin, niin varmasti kulkisin ylpeänä bikineissä. :) Suomalaisten kateellisuus ja negatiivinen ajattelu on ihan käsittämättömän lannistava piirre.

 • Reply Inkkuw Saturday, April 12, 2014 at 19:09

  Valtavan hyvä kirjoitus! Kokonaisuutena todella onnistunut postaus, varmaankin ensimmäinen kehoa käsittelevä teksti jonka jaksoin lukea kokonaan missään blogissa. Kuvat ovat kauniita, olet niissä onnellisen näköinen ja se, että sulla on hyvä olla kropassasi todellakin näkyy!
  Erityisesti ystävääsi ja erityisiä piirteitä käsittelevä kappale on valtavan kauniisti kirjoitettu, aloin melkein itkeä…

  Eli hyvä teksti tärkeästä aiheesta! Olet yksinkertaisesti ihana.

  ps. Ylimakeet bikinit ja arskat!

 • Reply ppetra Saturday, April 12, 2014 at 19:16

  Tää sun postaus oli tosi hyvä, oon niin samaa mieltä jokaisesta sanasta. On niin sääli miksei toiset vois keskittyä omiin hyviin puoliin esim just kropassa. Jokaisesta löytyy vikoja, kaikki on erilaisia, kaikki kauniita. Eikä kukaan oo täydellinen. Musta on ihana lukee näitä postauksia sun reissuista ja rantakuvat tosiaan vaan värittävät kivasti blogia! Kannattaa jättää ihan omaan arvoonsa tollaset negatiiviset kommentit. Yleensähän niiden takana piilee kateus.

 • Reply Reeta.t Saturday, April 12, 2014 at 19:22

  Kiitos! Sait hyvän olon itsellenikin, joka taistelen oman kroppani kanssa jatkuvasti. Olo omassa kehossa on alkanut paranemaan saliharrastuksen myötä, ja alkaa nähdä niitä hyviä puoliakin jo itse. Olihan jo aikakin :)

 • Reply Jas Saturday, April 12, 2014 at 19:42

  Mä en voi muuta kuin kiittää sua tästä tekstistä, mulle tuli jotenkin tosi hyvä mieli ja itsevarma olo. Miten tuntemattoman ihmisen kirjoitus voikaan saada tämmösen tunteen :D Sä jos joku joudut kestämään mielettömät määrät paskaa, joku tyytymätön on aina rutkuttamassa sulle jostain. Silti jaksat perusluonteeltasi olla positiivinen, vaikka niitä heikkojakin hetkiä on. Mä niin haluan oppia samanlaiseks!

 • Reply Vempula Saturday, April 12, 2014 at 19:50

  Mä en tätä kommentia kirjota niinkään postauksen takia. Oon varmaan lueskellu sun blogia tän 1v synttäreistä asti ja harvemmin kirjoittanut kommenttia. Sie oot edelleen miun lemppari bloggaaja sen takia kun teet just sitä mitä sydän ja mieli haluaa (oikkiksesta muotia opiskelemaan lontooseen..) ja oot rehellinen :) Oot ihan huippu ja varmastikkin tultaisiin toimeen jos irl tavattais, ainakin toivottavasti :D

  Hyvää kevättä ja kesää !! :)

 • Reply Didgeridoo Saturday, April 12, 2014 at 19:57

  Aivan pakko kommentoida lyhyesti ja ytimekkäästi “luvan kanssa”: Mä rakastan mun kroppaa:). Haastan muut samoin tuntevat rohkeasti kommentoimaan!

 • Reply 123 Saturday, April 12, 2014 at 20:24

  Kannattaisi muistaa, että kateus ei ole vain naisten ongelma. Kateus ei ole “naisten logiikkaa” eikä kateus todellakaan ole mitään perimässä perittyä. Fakta on, että suurin osa lukijoistasi on kuitenkin naisia, ja suurin osa ulkonäköpaineista kohdistuu juuri naisiin. Ei ihmekään jos naisten kateus siis on enemmän esillä kuin miesten.

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 12:22

   En mielestäni sanonutkaan, että kateus on vain naisten ongelma, mutta tällainen tietynlainen dissaaminen on suurimmaksi osaksi yleisintä juurikin naisilla :)

 • Reply Sanni Saturday, April 12, 2014 at 20:38

  Yleensä vihaan kateuskortin käyttöä, mutta kyllä mä myönnän että kun kattoo bikinikuvia jostain hyväkroppasesta bloggarista, ja sitten vielä teksti siihen päälle “voin syödä mitä haluun ja vaikka elää suklaalla..” Ni kyllä mulla tulee kateuden piikki, koska ite ei tosiaan yhtä onnekas oo näissä kroppameiningeissä… Ja vaikka osaan olla kiitollinen terveestä, hyvin toimivasta kropasta, niin bikinikuvia en laittaisi sosiaaliseen mediaan, koska – no just ääliöt. Ja vaikka oonki kateellinen suomalainen, niin nostan hattua siitä, että sulla on niin terve suhde vartaloosi, koska se ei todellakaan oo helppoa kaiken median, fitness, ja eri superdieetti myllerryksen keskellä.

  Ainii, ja vaikka myönnänkin kateellisuuden, en missään nimessä ikinä koskaan vois kuvitella kommentoivani mitään negatiivista kenenkään kropasta! (Ja opettelen pikkuhiljaa, että tämä pitäis MYÖS päteä tähän omaan kehoon.. :/)

 • Reply Pauliina Saturday, April 12, 2014 at 21:46

  Ai lav juu Anna <3.
  Terkuin onnellisesti persejalkainen Pauliina.

 • Reply Elli Saturday, April 12, 2014 at 21:50

  Harmi kun on tullut niin ikäviä kommentteja sulle. Mua ainakin nimenomaan piristää biitsikuvat ja miten onnelliselta näytät näistäkin monessa :) mä olen joskus pohtinut sitä ristiriitaa, että Suomessa alastomuus on muka ok, mutta vaan sellanen sauna-alastomuus, että kaikki on hikisiä ja punaisia. “Hyvännäköinen” vähävaatteisuus ei sitten olekaan niin sallittua, esim. H&M bikinimainoksista oli hirveä kohu joku vuosi sitten.

 • Reply Meri Saturday, April 12, 2014 at 22:12

  Sulla on upea ja kaunis kroppa, josta saat olla ylpeä :) Itse olen myös yli 170cm, ja äiti on sanonut mulle pienestä asti, että pitkät naiset ovat kauniita.

 • Reply Jonnz Saturday, April 12, 2014 at 22:24

  Ihailen vartaloasi, se on kaunis! :) Keskivartalosi on kuin omani ja omaani katselen päivittäin niim kyllähän siihen tykästyy. Muutenkin alkaa ärsyttää enemmän ja enemmän langanlaihat mallit ja photarikuvat.. olet omaan naisihanteeaeeni vielä hoikka, voisit hyvin olla 10kg tai enemmänkin painavampi ja ihan yhtä nätti ainakin :) jokaisella oma mielipide! sairaanhoitajana kun tuppaa näkemään mikä se karu totuus ihmisen IHAN JOKA PAIKASTA on, eikä se ole mikään kummoinen. :p Eikä se ulkonäkö ole kaikki kaikessa, pitää oppia rakastamaan itseään niin näyttää hyvältä :)

 • Reply Lil' Saturday, April 12, 2014 at 23:28

  Mä olen aivan samaa mieltä sun kanssa! Naiset ovat monesti (eivät aina) aivan hirveän kateellisia toisillensa, vaikka meidän pitäisi puhaltaa yhteen hiileen, kuten Maria Veitolakin tässä taannoin kirjoitti Trendissä. Ei se ole keneltäkään pois, jos jollain toisella on asiat hyvin. Ja sitten jos itseä harmittaa, pitäisi miettiä, mitä sille harmitukselle voisi tehdä. Mikä siinä omassa elämässä on niin pielessä, että sitten pitää viettää aikaansa netissä haukkumassa anonyymina muita? Tuleeko siitä muka parempi mieli? Mä ainakin kantaisin hirveästi syyllisyyttä sellaisesta.

  Itsekin koen, että olen eräästä ystävästä hieman etääntynyt juuri sen takia, että olemme opiskelleet samaa alaa ja itse olen menestynyt opinnoissani ja niiden jälkeen. Hän edelleen etsii itseään ja aina, kun itse saavutan jotain tai löydän jotakin kivaa itselleni, hän tuo esille sen, kuinka sellainen ei olisi lainkaan hänen juttunsa eikä sovi lainkaan hänelle. Minusta tuollainen tuntuu pahalta, koska toivoisin, että hän ennemmin onnittelisi minua ja jakaisi iloni eikä jatkuvasti toisi esille, kuinka saamani työpaikka ei sopisi hänelle jne. En ymmärrä, mihin hän sillä pyrkii.

  Jokaisen naisen pitäisi oppia, että jättää oman hyvinvointinsa takia kaiken kateuden taakseen. Se ei johda mihinkään. Sulle sanoisin, että jatka edelleen samaan malliin. Kuten sun ystäväsikin sanoi, et sä ole kellekään mitään velkaa. Olet kaunis ja inspiroit ainakin minua pukeutumaan paremmin ja etsimään omaa tyyliäni. :) Kiitos.

 • Reply Lil' Saturday, April 12, 2014 at 23:31

  Niin ja tarkoitin tuolla “Se ei johda mihinkään” -virkkeellä, että kateus ei johda mihinkään. Lauseyhteys voi kuulostaa hiukan oudolta. :)

 • Reply Kevät Sunday, April 13, 2014 at 08:39

  Hyvä kirjoitus :) sen verran haluaisin kommentoida, että toisaalta bloggarit itse joskus päivittelevät “pursuavia” muotojaan, joka voi a) antaa sytykkeen lukijoilta tuleviin läski-kommentteihin, b) aiheuttaa pahaa mieltä niille, jotka ovat bloggaajaa pyöreämpiä ja jotka rupeavat miettimään että “kuinkas himoläski minä sitten olen”. Itse kuulun jälkimmäisiin, ja vaikka kieron ajatuskuvion tunnistankin niin on kovaa duunia tässä mallikuvien täyttämättä maailmassa päästä siitä eroon :(

  Enemmän tai vähemmän kiloja, rakastakaa naiset itseänne ja olkaa kilttejä toisillenne.

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 12:21

   No mä esimerkiksi en koskaan ole tehnyt noin, enkä oikein ymmärrä tuotakaan perustelua sinänsä, on jotenkin omituista ettei ihminen saisi puhua ääneen omasta kropastaan :/

 • Reply Miiru Sunday, April 13, 2014 at 09:26

  Hyvä teksti Anna! Itse olen myös kovasti miettinyt naisten solidaarisuutta (tai lähinnä sen puutetta), kun ennemmin satutetaan toista, kuin pidetään yhtä. “Ai kuvittelet olevasi kaunis? Ihan tavallisen näköinen olet” -meininki yms. tuntuu vähän väliä vilkkuvan bloginkin puolella. Se on sääli, että toinen nähdään jotenkin uhkana esikuvan tai toisen onnellisuudesta iloisena olemisen sijaan. Muistelin juuri blogisi alkuaikoja, kun asukuvat otettiin sisätiloissa ulkona olevan hämärän jne. takia. Vaikka varmasti negatiivisia kommentteja on tullut silloinkin, jotenkin minulla on sellainen olo, että siihen aikaan niitä oli vähemmän. On ikävää, että sen sijaan, että näkisi toisen inspiraationa, tulkitaan toisen onnen olevan omasta pois.

  All in all, olet todella kaunis nuori nainen ja toivon sulle kaikkea hyvää :) Itse en ole mitenkään bikinikuvista häiriintynyt vaan olen pikemminkin tykännyt katsoa onnellisia hymyjä, kauniita hiekkarantoja, kirkkaita bikinejä ja haaveillut omasta rantalomasta :D Vaikka itselläni on juuri painonpudotusurakka meneillään, en silti jaksa nähdä toisen naisen hyvää oloa uhkana itselleni: miten se muka olisi? Mielummin olen iloinen toisen puolesta :)

 • Reply Daria Sunday, April 13, 2014 at 10:14

  Moi! Tosi hyvä postaus ja hyviä ajatuksia sinulla! Pakko kysyä,mistä sun bikinit on ostettu? ne on aivan ihanat!

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 12:19

   Ne on To Die Forilta :) Kiitoksia :)

 • Reply Sini Sunday, April 13, 2014 at 11:03

  Moikka Anna!
  Pakko sanoa että tässä oli kaikkien aikojen hienoin blogiteksti ikinä!
  Oot saanut tiivistettyä mun ajatukset juurikin tähän tekstiin. Oon aivan sanaton.
  Ja sulla on todella naisellinen kaunis vartalo, ihanaa kevättä :)

 • Reply Sape Sunday, April 13, 2014 at 12:58

  Hyvä kirjoitus ja ihan totta! Voin kyllä silti itsekin myöntää että olen monesti miettinyt miksi ihmeessä niitä perusbikinikuvia pitää laittaa niin älyttömän paljon… Less is more. Se on hyvä että voi näyttää positiivista ja itsevarmaa mallia muille, mutta viesti tulee vähemmälläkin selväksi. Nuo rantakuvat joissa hieman “peitellään” jotain, on otettu jostain jännästä kuvakulmasta tai tapahtuu muuten vai jotain erilaisempaa on paljon mukavampaa katsottavaa kuitenkin, kuin nuo missä läväytetään vaan koko runko ihmisten pällisteltäväksi ilman sen suurempaa kuvauksellista merkitystä. Onneksi kuitenkin suurin osa näistä kuvistasi on semmoisia harkittuja ja perusteltuja, oikeasti hienoja ja hyvällä maulla otettuja.

  Mun mielestä sitä pelkkää “kattokaa tässä mun kroppa” kuvia on mukava katsella ainoastaan jos siinä kropassa on jotain kovalla työllä tuotettua katsottavaa ja se on nimenomaan sen kuvan tarkoitus. Tai kuvalla nimenomaan esitellään niitä (uusia) bikineitä. Muussa tapauksessa nuo “taiteellisemmat” kuvat voittaa 100-0 perusturhat bikiniposekuvat. :)

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 13:07

   Mä oon sikäli eri mieltä, että mun mielestä kroppa voi olla kaunis luonnostaan, ei sen eteen tarvii jatkuvasti tehdä työtä. Tai ainakin myös luonnollista kroppaa voi arvostaa, ei pelkästään työstettyä :)

 • Reply Jasmine Sunday, April 13, 2014 at 13:29

  Ihana teksti! :) Oot niin rohkea kun otat tällasen asian puheeksi. Sanot suoraan! Ihailen sitä, että uskallat sanoa rakastavasi omaa kehoasi. Itse en voi sanoa, ja varmaan tosi harva voi sanoa. Jatka samaan malliin, bikinikuvat on ihania ja sun asenne on ihana! <3

 • Reply heluna Sunday, April 13, 2014 at 17:09

  asiaa anna! :)

 • Reply myyrä Sunday, April 13, 2014 at 17:50

  Sori, mut sulla oli virhe tuolla tekstissä: “Musta on kivaa pystyä epätäydellisenä esiintymään näinkin laajalevikkeisellä sivustolla ja omalta osaltani näyttää mun naisvaltaiselle lukijakunnalle, että on ihan OK olla epätäydellinen.” –> Väärin. Sä olet täydellinen. ;) Niin kun jokainen nainen, kunhan ne vaan tajuis sen.

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 12:19

   <3

 • Reply Malle Sunday, April 13, 2014 at 18:49

  Ihana postaus! Niin asiasta kirjoitettu, upea:) olet upea ihminen

 • Reply annika Sunday, April 13, 2014 at 19:33

  Iso määrä rakkautta kaikille niille loukkaavien kommenttien lähettäjille, niin täällä kuin muuallakin ❤ Kukaan terveen ja normaalin itsetunnon omaa henkilö ei tunne tarvetta alentaa ketään toista millään tavoin, heidän täytyy olla onnettomia omassa elämässään. Nostamalla toisiamme ylöspäin, nousemme myös itsekin. Negatiivisuudella taas saa aikaan vain negatiivisuutta, myös omassa elämässään. Toivon sydämestäni että kaikki nämä henkilöt ymmärtävät aidosti tämän ja pystyvät muuttamaan elämäänsä parempaan.
  Ja ihan oikeasti, haluatteko te elää maailmassa missä kaikki loukkaa ja arvostelee toisiaan?! Vai maailmassa missä luodaan hyvää energiaa ja kannustetaan toinen toisiamme?! Me jokainen olemme osa tätä maailmaa ja meidän jokaisen käytös ratkaisee millaista maailmaa luomme.

 • Reply aila Sunday, April 13, 2014 at 20:00

  Asiaa kirjoitat…luen blogiasi silloin tällöin ja aina jaksan ihmetellä noita reaktioita, mitä herätät ihmisissä. Minulle sinusta on välittynyt ihan hyvä kuva, en ole koskaan ajatellut, että olisit jotenkin “outo” tai “itseäsi täynnä oleva”. Ehkä se on tuo avoimmuus ja se, että vaikutat olevan sinut itsesi kanssa, mikä saa jotkut niin raivon partaalle. Älä niistä välitä, pysy vaan omana itsenäsi, se on pitemmän päälle ainoa mahdollinen vaihtoehto. Itsensä ja omien valintojensa kanssa pitää sovussa olla. Mukavaa Kevään jatkoa sinulle : )

 • Reply samaja Sunday, April 13, 2014 at 20:47

  Mistähän syystä ei pääse enää lukemaan postauksien kommentteja? Varsinkin tän aiheen herättämää keskustelua ois kiva päästä lukemaan, mutta uusimpien blogauksiesi alla ei ole muuta kuin “kirjoita kommentti”-mahdollisuus.

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 12:19

   En julkaise kommentteja samantien, vaan mun pitää hyväksyä ne. Ollessani lomalla / kiireinen, en ehdi sitä tekemään samana päivänä.

 • Reply noona Sunday, April 13, 2014 at 21:07

  Mun on pakko tähän väliin kiittää että olet tänne laittanut itsestäsi kuvia biksuissa ja puhunut avoimesti aiheesta. Olen normaalipainoinen, mutta niitä muotojakin löytyy. Olen välillä kriiseillyt aika paljonkin jenkkakahvoistani, ja nyt osittain sinun ansiostasi olen alkanyt hyväksymään ja jopa pitämään omasta kropastani sellaisena kuin se on. :) olet upea!

 • Reply pikku myy Sunday, April 13, 2014 at 23:38

  Voi että kuinka hyvin kirjoitettu. Olen aina inhonnut naisten tapaa mollata muita naisia pönkittääkseen omaa itsetuntoaan. Olen sitä mieltä, että jokainen vastaa vain ja ainoastaan itsestään ja omasta kropastansa. Mitä teihin bloggaajiin kohdistuneisiin kritiikkeihin tulee niin voisin sanoa, että EI!!!! Vaikka tekisi kuinka julkista työtä ei ole ikinä milloinkaan oikein arvostella toista ihmistä. Varsinkaan ulkonäköä.

  Olen itse joutunut opettelemaan oman kropan rakastamista. Omaan pienen “pömppis” mahan mikä on valitettavan tyypillistä meidän perheessä vaikka olisi miten hoikka tahansa. Mutta olen päässyt siitä yli. Asiat voi joko hyväksyä ja jatkaa matkaa hymyillen tai jäädä kierimään itseinhossa. Valitsen mieluummin ensimmäisen. :) Ihana blogi ja aurinkoista kevättä. Niin ja ihanaa matkaa!

 • Reply Hellu Monday, April 14, 2014 at 07:48

  Kiitos :) ihana teksti ja ihana nainen!mun mielestä sä oikein sädehdit näissä kuvissa ja niitä on vaan ilo katella! oon ilonen siitä että otit tämmösseen asian puheeks blogissa, oot todellakin hyvä esikuva! itse olen tavallisen lyhyt parikymppinen nainen jolla on ollu koko ikänsä todella huono itsetunto..nyt pikkuhiljaa elämä ja asenteet on muuttunu siihen suuntaan että mitä sitten, ne vartalon virheet on niin mua!:) ja tämmössien blogikirjotusten jälkeen se just korostuu, miks naiset on niin itelleen kun myös muille välillä todella kamalia ja ilkeitä, loppujenlopuks kaikki kuitenkin painii suunnilleen samojen asioiden kanssa!pitäis rakastaa ja kunnioittaa itteensä mutta niin myös muita naisia,me ollaan kauniita kaikki omalla tavallamme :)

 • Reply maikki Monday, April 14, 2014 at 11:14

  Ihana anna, yhdyn joka sanaan! Jatka samalla linjalla, sulla on niin hyvä asenne tähän hommaan! :)

 • Reply goldfishy Monday, April 14, 2014 at 12:35

  Sun kroppahan on sopusuhtainen ja kaunis! En ymmärrä miksi ihmiset jaksavat tuhlata aikaansa negatiivisuuteen. Itsellänikin on leveä lantio, mutta ei rintoja lähes ollenkaan…Olen about samoissa mitoissa(paino/pituus) kuten sinäkin. En jaksa stessata painosta, tai siitä etten mahdu jonkun valmistajan XS-kokoisiin vaatteisiin. So what:) Ei ole menetys, vaan pikemmiten ylpeys, että on muotoja kropassa. Kardashianillakin on upeat muodot, ja hän on tyrmäävän upea! Ihanaa päivää sinulle

 • Reply Kati Monday, April 14, 2014 at 14:40

  Hei! Mielestäni blogiasi olisi mukavempi lukea, jos moderoisit ne epäasialliset kommentit pois. Kateellisia on maailma täynnä, enkä usko sinun pystyvän heitä muuttamaan. Käyn blogissasi toisinaan, mutta usein törmään täällä sinun kantaaottaviin kirjoituksiisi. Jo niitä lukiessa tulee paha mieli. Toivoisin, että sensuroisit typerimmät kommentit pois ja jättäisit vihapostaajat omaan arvoonsa. Nykyinen toimintatapasi tuntuu vain yllyttävän heitä. Pidän tyylistäsi ja olet terveen näköinen ja hyväkroppainen nuori nainen!

 • Reply j Monday, April 14, 2014 at 15:05

  Upea, upea postaus!
  Omistat ihailtavan terveen suhtautumisen omaan kroppaan. Allekirjoitan kaiken mitä kirjoitit, mutta silti sitä on välillä niin vaikea sisäistää, että oma kroppakin on just hyvä semmoisena kuin sen on! Ehkä siihenkin kasvaa ajan mittaan… Mielestäni on myös ihan totta, että omaa huonoa itsetuntoa yritetään pönkittä etsimällä vikoja toisesta. Myönnän syyllistyväni itsekin tähän ajatuksen tasolla joskus, vaikka tiedostan sen olevan täysin turhaa! En voi kuitenkaan koskaan ymmärtää sitä, miksi aiheuttaa toiselle pahaa mieltä sanomalla negatiivisia asioita – usein myös täysin oman huonon itsetunnon aiheuttamia – ääneen.

  PS. Omistat kyllä mielestäni rehellisesti yhden upeimmista vartaloista! :)

 • Reply Noora Monday, April 14, 2014 at 15:49

  Ihanaa nähdä näin terveellä iitsetunnolla varustettu nuori nainen :)

  Olin ihan järkyttynyt näistä kommenteista mitä olet muilta naisilta saanut, ja Mungostylen puolelta löytyi vielä toinen (pahempi?) täysilaidallinen. Ei voi muuta kuin ihmetellä mikä näitä naisia oikein vaivaa kun pitää näin negatiiviseen sävyyn kommentoida toiselle tärkeää asiaa, jonka voisi sivuuttaa niinkin helposti, kuin kirjoittamalla siihen selaimeen jonkun toisen osoitteen?

  Ehkä nämä nuoret kauniit käytöstavat unohtaneet “sananvapausnaiset” tajuavat vasta hieman myöhemmin miten tärkeää juuri naisten välinen solidaarisuus toisinaan on. Toivottavasti apua vielä siinä vaiheessa löytyy. En tosiaankaan ole mikään feministi, mutta ei kukaan muu tiedä minkälaista on esimerkiksi edetä urallaan miesvaltaisella alalla, kuin toinen saman tien kulkenut nainen.

  Välillä ärsyttää ihan vietävästi miten jotkut ihmiset kehtaavat käyttäytyä. Miten se on itseltä pois, jos toisen tyyli on erilainen kuin oma?

  Jatka juuri sellaisena kuin olet :)

 • Reply Anniina Monday, April 14, 2014 at 16:53

  Ei vitsi kuinka ihana postaus! Oon itekin miettiny tätä samaa tosi paljon. Tuntuu että usein ne pahimmat kriitikot itseä kohtaan on toiset naiset, mikä on tosi surullista. Oon itse n. 10 kiloa sua painavampi ja suunnilleen saman pituinen (siis hieman pyöreämpi kuin sinä), kuitenkin aivan normaalipainoinen ja omaan silmääni kivan näköinen. Kuitenkin kävin läpin aikamoisen kriisin oman kropan ja ulkonäön suhteen ihan ala- yläasteiässä, kun ihan päin naamaa haukuttiin läskiksi sun muuksi. Asiaahan ei tietenkään auttanut yhtään se, että sain muotoja hieman aikaisemmin kuin muut tytöt…

  Mutta siis, kiitos taas tästä postauksesta ja blogista ylipäätään! Olet aivan älyttömän kaunis sekä ulkoa että sisältä, mulle tulee aina niin hyvä fiilis kun kattelen sun rantakuvia tai lueskelen sun ajatuksia.

 • Reply milja Monday, April 14, 2014 at 19:14

  musta on niin ihana kattoo sun kuvia kun oot just täydellisen tavallinen! Musta naisen kuulukin olla muodokas ja kyllä sitä rasvaa pitää tietyissä paikoissa olla :D et oo kuitenkaan yhtään lihava tai muutenkaan “löysä” vaan just hyvä. Ei mulla mitään tätä fitness buumiakaan vastaan oo ja se on tehny monelle hyvää mutta mun mielest sä näytät enemmän naiselta kuin ne :)

 • Reply annuliina Monday, April 14, 2014 at 20:07

  Olipa mahtava postaus! Niin monen naisen mielessä nuo samat asiat pyörii, eikä kukaan uskalla niitä mielensä syövereistä julki tuoda, koska pelkää sitä ääretöntä v*ttuilua mitä siitä tulee niiltä jotka eivät tätä “oikeaa” ajatusmaailmaa hyväksy, vaan arvostelevat ja kritisoivat ihan kaikkea, itseäänkin ja jopa omia periaatteita. Annat kirjoituksellasi varmasti voimaa monelle nuorelle tytölle ja saat monet toivottavasti ajattelemaan itsestään kauniimmin :) Ihanaa kevättä!! ~annuliina~

 • Reply - Monday, April 14, 2014 at 21:30

  Sä olet täydellisen kaunis! Upea ihminen!

  En ole aiemmin seurannut sua, kuullut vain juttuja, ja tämänkin postauksen vain selailin läpi. Mutta kuvat pysäytti. Näytät onnelliselta ja raikkaan ihanalta, sua tekisi mieli halata lämpimästi!

  T. tyttö 20v

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 11:48

   Kiitoksia :) Kiva kuulla! :)

 • Reply Ihana Elisa Tuesday, April 15, 2014 at 03:14

  Loistava postaus! Ehkä me naiset joskus opitaan, että sudet ovat laumaeläimiä?

  • Reply Anna Tuesday, April 15, 2014 at 11:47

   Toivottavasti joku päivä :)

 • Reply Ama Tuesday, April 15, 2014 at 11:58

  Peukku kirjoitukselle ja toinen peukku kropalle!

 • Reply reetta Tuesday, April 15, 2014 at 12:07

  Ja kommentit kertovat aina kommentoijasta, ei kommenttien kohteena olevasta. <3 olet NIIIIN fiksu nuori nainen.

 • Reply Jenni Tuesday, April 15, 2014 at 18:27

  Tuli heti ensimmäisenä mieleen yksi vanha Doven suihkusaippuamainos, jossa esiintyi ihan normaaleja naisia erilaisien mahojen ja reisien kanssa. Muistaakseni sitä mainosta kehuttiin tosi paljon, se herätti keskustelua nykyisistä kauneusihanteista ja taisi olla Dovelle tosi tuottoisa kamppanja :D Just tän kaltaisia mainoksia ja sun postauksen tyyppisiä kannanottoja tarvitaan selvästi ja sen tuntuu osoittavan jo kaikki kommentit, mitä oot tähän saanu :) itse ainakin oon sitä mieltä, että jos mun ulkonäkö niin kovasti jotain toista ällöttää, niin pistäkööt silmät kiinni kun tulee kadulla vastaan!

  • Reply Anna Wednesday, April 16, 2014 at 11:48

   No näinpä!! Ja olihan se Doven mainos sikäli ihan hyvä, mutta sekään ei ollut kovin monimuotoinen loppujen lopuksi :)

 • Reply Jonna Turkka Wednesday, April 16, 2014 at 17:18

  Oon itsekin syyllistynyt tuollaiseen ajatteluun joskus, vaikka yleensä oma ajatteluni on lähinnä sellasta kateutta, rehellisesti. Lähinnä siis, et olisipa itselläkin samanlainen kroppa ja toi on paljon parempi, mut enpä itse oo aina jaksanu asialle oikeen tehdä mitään. :) Joskus on parempia hetkiä ja on ihan tyytyväinen kroppaansa. Joskus on jotain sen eteen tehnytkin ;)

  Mut eipä siitä itsensä vertailemisesta tuu kuin paha mieli. Ihmiset antaa liikaa arvoa ulkonäölle.. Toisaalta ymmärrän, että kun ulkonäkö on ok, on ns. helpompi keskittyä muihin asioihin. Kai naisilla on jotenkin sisäänrakennettuna, että miehet juoksee kauniiden naisten perässä ja se aiheuttaa kilpailunhalua? Kokee, ettei ole riittävä? Toisaalta, keskittyen siihen ulkonäköön liikaa, todennäköisesti vetää “vääränlaisia” miehiä puoleensa.. Miksi itse esimerkiksi haluaisin seurustella miehen kanssa, joka alunperin alkoi olla kanssani ulkonäön takia? Elämänarvot uusiksi, naiset! :)

  Kai siinä taustalla on paljon jotain sellaista, ettei ole hyväksynyt itsessään kaikkea. Itse olen tiedostanut kateuteni enkä siitä syystä jaksa siitä edes alkaa kiukutella kenellekään. Miksi ihmeessä, en voita siinä mitään? Eli tavallaan en pidä kateutta huonona asiana, vaan se on asia, joka ilmenee minussa joskus?

  Oon myös huomannut, että mitä rohkeammin olet oma itsesi, sitä enemmän kaikenlaisia vatipäitä sattuu kohdalle. Tottakai, sehän on tosi pelottavaa, että joku uskaltaa. Mut itseäni ainakin muistutan vain siitä, että nää “valittajat” kaipaavat hekin vain hyväksyntää ja huomioiduksi tulemista. Tunteineen. Kaikissa meissä on semmoinen (haavoittunut) pikkulapsi.. Eikä kaikkea tietysti tarvitse sietää, todellakaan.

  Emmä usko, että asiaan on mitään varsinaista ratkaisua. Ihan jo siitä syystä, että ainoa, joka ongelman voi ratkaista, on ao. itse. Asiaa ja ongelmaa voidaan pyöritellä maan tappiin asti toisen ihmisen tekemänä.. :P Mut se ei ratkaise hänen ongelmaansa.

  Hyvä kirjoitus, tykkään näistä aina, missä ehkä vois saada ihmisen ajattelemaan omaa käytöstään ;)

 • Reply Julbe Wednesday, April 16, 2014 at 17:21

  Joku oli tuolla ylempänä kommentoinut että sun kroppa on ihan täydellinen, mutta mä olen vähän erimieltä. Sä oot jumalattoman kaunis ihan just tollasena kun sä oot ja just myös sen takia että sä kannat itses ylpeänä mistä meidän kaikkien kannattais ottaa oppia. Mun mielestä täydellistä vartaloa ei ole olemassakaan, vaan me kaikki ollaan täydellisiä omalla tavallamme, kunhan vaan hyväksyy oman kroppansa ja kaikki virheensä just sellasina kun ne on ja kantaa itsensä ylpeänä! Kiitos tekstistä, avas munki silmiä aika paljon. Oon aiemmin aina vaan miettiny sitä mitä muut miettii ja ihannoinu muita mut tajusin tässä että tärkeintähän on se mitä sä itse itsestäs ajattelet ja miten sä itsesi kannat. Sulla se ainakin on loistavasti hallussa, jatka samaan malliin :)

 • Reply Mari Thursday, April 17, 2014 at 14:03

  Vihaisten juttujen kirjoittelijat ovat kateellisia. Minulla on kropassa sairauksien takia noin 75 cm arpea ja tällä hetkellä kasvoissani on kasvain ja kolmoishermosärky. Olen juuri saattohoitanut äitini työn ohessa. Luen blogiasi siksi että se on täydellisen erilaista kuin oma elämäni, ihanaa todellisuuspakoa! Pidä blogisi juuri tällaisena ja nauti matkoista ja ihanista laukuista ja vaatteista! Lontoosta on mukava lukea myös (koska itselläni on kova ikävä sinne takaisin).

 • Reply Jenna Sunday, April 27, 2014 at 21:06

  Olen vaan tämmöinen satunnainen vierailija ja tykkään katsella sun nättejä asukuvia (oon vähän laiska lukija :D) mutta tää jotenkin pisti silmään. On surullista että naiset arvostelevat toisia naisia välillä todella törkeäänkin sävyyn, varsinkin silloin kun arvostelun kohde on tyytyväinen itseensä, omiin muotoihinsa ja ulkonäköön muutenkin. Minun mielestä on ihailtavaa että nyky-yhteiskunnassa jossa ulkonäkö paineet ovat arkipäivää jo päiväkodissa, löytyy ihmisiä jotka aidosti rakastavat itseään juuri sellaisena kuin ovat.
  Arvostelijat itse ovat usein ihmisiä jotka ovat epävarmoja itsestään.
  Anna, jatka tasan samaan malliin ja anna vihaajien vihata, se on niiden ongelma, ei sun ;) Oot upee nainen ja monen tytön esikuva, arvostan!

  • Reply Anna Friday, May 2, 2014 at 18:39

   Kiitoksia kovasti kommentistasi! <3

 • Reply Johanna Tuesday, May 20, 2014 at 21:07

  Vautsi! Mikä kirjoitus, niiin mahtavasti kirjoitettu hei. Olet aito ja niin positiivinen ihminen, on ollut suuri ilo seurata ja lukea juttujasi!! :)

  • Reply Anna Wednesday, May 21, 2014 at 09:37

   Kiitoksia! :)

 • Reply Luna Monday, August 11, 2014 at 02:11

  Kerrassaan upeeta. Ja upea vartalo. <3

 • Reply Jii Sunday, February 7, 2016 at 09:11

  Hieman vanha blogi ehkä kommentoitavaksi, mutta kommentoinpa silti. Olen aina näin miehenä ihmetellyt naisten maailmaa, että miksi pitää haukkua toisia naisia ja myös omaa vartaloaan. Jotkut väittävät miesten olevan pinnallisia ja haukkuvan naisten vartaloita, mutta täytyy sanoa ettei se ihan paikkaansa pidä.. Toki poikkeuksia löytyy molemmista sukupuolista, mutta yleensä naiset toisiaan enemmän arvostelevat ja haukkuvat, kuin miehet naisia kuten tuossa blogissa todettiin: “Nainen on susi naiselle”. Kukaan ihminen ei ole ns. täydellinen, mutta jokaisessa meissä on jotain hyvää. Kauneutta on monenlaista ja jokaisella on oma käsitys siitä mitä kauneus tarkoittaa. Kaikki te naiset olette kauniita juuri sellaisena, kuin olette. Rakastakaa itseänne älkääkä murehtiko joutavista pienistä “kauneusvirheistä” joita muka itsessänne näette sillä elämä on liian lyhyt murehtimiseen. Eipä mulla muuta..

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post