“I’ve got the scars from tomorrow and I wish you could see / That you’re the antidote to everything except for me”

IMG_7026-002

ASU AAMUSTA AAMUUN. Kuten tuossa eilen kirjoittelin, lauantai oli melko kiireistä ja haipakkaa, ja ohjelmaa riitti aamusta seuraavaan aamuun. Asun piti olla siis sellainen, jossa koin oloni mukavaksi, mutta samalla edustavaksi. Edustustilaisuuksissa mulle on ainakin tärkeetä se, että on hyvä olo ja sellainen olo, että näyttää myös hyvältä :) Vaikka olikin hieman epämukavaa olla baarissa ison laukun kanssa, tämä asu täytti kaikki nuo vaatimukset. Mä olen aina ollut sitä mieltä, että hyvällä pukeutumisella luo itselleen itsevarman olon ja onnistuu päivän tehtävissä paljon paremmin :) Pakkasasteiden kavutessa 15 puolelle, äitini oli lukenut ajatukseni ja kaivanut esille vanhan second hand -turkiksensa, tietäen, etten kaipaa mitään muuta takkia, johon pukeutua. Ja sen alle oli helppo valita juuri omaa silmää miellyttävä asu, jonka ei tarvinnut mukautua sään vaatimuksiin, tuon punahilkka-turkiksen alla nimittäin mikä tahansa vaate tuntuu riittävän lämpöiseltä.

IMG_7048-001

IMG_7041-001

IMG_7129

IMG_7059-001

Tässä kuvassa muuten mun mielestä tosi kivasti näkyy se, miten kiva tuo mun hiustenväri tällä hetkellä oikeesti on. Yleensä kuvissa se ei ollenkaan pääse esiintymään edukseen, koska aina on joku varjo tai aurinko tai muu, joka taittaa sen kuvassa erinäköiseksi. Livenä väri saa jatkuvasti kehuja, kun taas kuvissa se ei edes omasta mielestäni aina näytä kovin kivalta. Mun kampaaja Johanna on nero naiseksi, ja ollaan saavutetu näihin hiuksiin nyt juuri sellainen liukuväri, kuin mulla alunperin oli suunnitelmissa. Ja mikä parasta, hiuksia ei ole värjätty n. vuoteen! Viimeksi näihin taidettiin laittaa ihan muutama raita vuosi sitten joulukuussa, ja sen jälkeen ne ovat saaneet kasvaa aivan vapaasti. En ole ihan varma laitettiinko näihin joku sävyte silloin kun tulin Malediiveilta huhtikuussa, mutta joka tapauksessa pitkä aika siitä on. Värihän on toki tässä vuoden aikana muuttunut välillä, kun pidennyksiä on vaihdettu, mutta ne on aina saatu sopimaan tuohon olemassaolevaan väriin. Ja kyllä tuntuu muuten tukka aika hyvälaatuiselta, kun se on saanut vapaasti kasvaa :) Pidennyksistä en aio vielä luopua, mutta tavoitteena on saada tämä oma reuhka kasvatettua samanmittaiseksi omassa värissä, ja sitten luopua jatkoista. Siihen projektiin menee vielä hetki kuitenkin. Ja varmasti pidän jossakin määrin vaaleata hiuksissa, mutta ehkä enemmänkin raitoina tai latvoissa, en enää lähde koko päätä värjäämään, on kuitenkin sen verran kiva tuo omakin sävyni.

IMG_7030-001 IMG_7035-001IMG_7144

IMG_7043-001

Tiedän, että moni lukija ei eettisistä eikä esteettisistä syistä pidä turkikisista, ja hyväksyn sen täysin :) Itsekään en varsinaisesti tue uutena turkiksen ostamista, enkä millään lailla hyväksy turkiseläinten karmeita oloja, mutta kuitenkin pidän turkiksista vaatteina. Esimerkiksi tämä minun (äitini aika yskäisee kuuluvasti kun käytän tästä sanaa “minun”) turkis on mielestäni melko eettinen vaihtoehto, eikä omatuntoni soimaa minua mitenkään tämän käytöstä. Kyseinen vaatekappale on Saga Fursin turkis, jonka äitini on ostanut kirpputorilta. Itse olen saanut sen siis ns. third handina. Käytettynä turkiksen ostaminen ei minusta ole eettisesti väärin. Pyrin aina ymmärtämään vastaväittelijäni väittämiä, sillä jos niitä ei ymmärrä, ei edes ymmärrä mistä puhuu itse. Ja oma mielipide on tärkeä muovata ympäröivän maailman mielipiteiden ymmärryksen pohjalle. Jos ei ymmärrä niitä asioita, joita vastaan taistelee tai joita vastoin ajattelee, ei voi ajaa mitään asiaa kunnolla.

Ymmärrän toki sen näkemyksen, että jos kaikki lakkaisivat käyttämästä turkiksia, ja niiden esiintyminen muotiasusteena ja lehdissä loppuisi, niiden kysyntä kaatuisi, ja uusia turkiseläinten kidutuksia olisi vähemmän. Minulle aina puetaan roolimallin viittaa, ja usutetaan tekemään valintoja, jotka edistävät yleistä hyvää. Siksi koen tärkeäksi aina nostaa tämän turkikseni kohdalla eettisen näkemykseni asiaan. Jos minä olen roolimalli jollekin, haluan myös että kyseinen lukijani tiedostaa näkemykseni tähän asiaan. Vaikka ymmärrän em. perustelun sille, miksei turkiksia pitäisi käyttää ollenkaan, edes second handina, en koe ratkaisua oikeaksi. Turkis on äärimmäisen lämmin ja kestävä vaatekappale, joka on ekologiselta kannalta katsottuna huomattavasti parempi valinta kuin esim. mikä tahansa parka. Vastuullisesti kehitette turkis on täysin maatuva vaatekappale, jonka tuotantoprosessi on tukenut kestävää kehitystä. On siis typerää polttaa olemasta kaikki nämä vaatekappaleet. Minusta se jopa halventaa niiden eläinten kärsimystä, jotka ovat mahdollisesti epäeettisesti tuotetun turkiksen luomisprosessissa kärsineet. Tuhoamalla olemassa olevat turkistuotteet näiden eläinten kipua ja kärsimystä ei mitenkään korvata. Vaan niiden sijaan valmistettavat keinokuitutakit ja parkat jne. kuormittavat vaan lisää luontoa. En oikein osaa ilmaista ajatustani ihan niin hyvin kuin haluaisin, mutta toivottavasti edes joku ymmärtää.

IMG_7085-001

IMG_7155-001 IMG_7100-001IMG_7133

Oma turkikseni on Saga Fursin turkis, ja itse asiassa kun yritystä hieman tutkin tuossa vähän aikaa sitten lisää, niin mieleni oli aika iloinen. Kiinnostuneet voivat lukea tämän suomalaisen yrityksen vastuullisen toiminnan perusteista. Itse kun luin näistä ponnisteluista vastuullisuuteen, niin tuli kyllä vielä parempi fiilis hukuttautua tuonne hupun kätköihin ja nauttia siitä, että päällä oli vaatekappale, joka pitää kylmää paremmin kuin mikään, ja joka myös näyttää todella kauniilta. Oli hauska huomata kun kaverit hytisi kerrospukeutumisten ja lämpimien parkojen sisällä, ja mulla oli kuuma ohut mekko ja turkis päällä Helsingin yön -20 asteessa.

Sinänsähän turkis on äärimmäisen hyvä ja kätevä vaate. Sitä on käytetty vaatteena ja peittona ja sisustuksessa jo satoja jos ei tuhansia vuosia. Turkis ei ole paha asia tai paha ilmiö. Sen lieveilmiöt on niitä, joita vastaan tulisi taistella. Eläimillä pitäisi olla kaikilla (joojoo, myös kissoilla ja käärmeillä) hyvät olot, ja niitä ei tulisi kiduttaa. Tässäkin asiassa, ihminen on paha, ei se tuote. Kyllä minä suosittelisin jokaista, joka pohtii second hand -turkiksen ostamista, hankkimaan sellaisen. Tai jos perinnöksi on jäänyt minkkiturkis (omani otin vähän oma-aloitteisesti ennakkoperintönä, esikoisen oikeuksia ja sitä rataa), niin kyllä sitä kannattaa käyttää sen sijaan, että pitää jossain pölyyntymässä tai pahempaa, heittää roskiin. En kuitenkaan suosittele, että kukaan ostaa uutta turkista ja suosittelen välttelemään myös niitä kauppoja, jotka niitä aitoja turkiksia käyttävät. Esimerkiksi Nelly.com ilmoitti viime vuoden puolella vetäytyvänsä fur free -yritykseksi. Moni yritys myy esimerkiksi parkoja, joiden karva on aitoa turkista jne. Eikä moni välttämättä tajua sitä, kun ostaa untuvatakkinsa, että se ei välttämättä ole kauhean vastuullisesti tuotettu. Suosittelisin siis sokean turkisinhon sijaan tutustumaan hieman erilaisten yritysten ja merkkien corporate and social responsibility -sääntöihin :) Ja suosittelen aina, AINA, kakkoskäden ostoksia. Ne eivät ole koskaan pois tämän maapallon hyvinvoinnista.

Mungo vaiheessa 2

IMG_7201No johan meni turkishöpöttelyksi tämä postaus :) On kuitenkin sellainen aihe, josta mun mielestä on aina hyvä puhua, ja siksi otin aiheen esille. Asu muuten on äärimmäisen paljon omaan mieleeni. Löysin tuon pitsimekon Marks & Spencerin aleista, ja samantien lensi kolme samanhenkistä edeltäjää huutiskasaan. Tuo malli on vaan aivan precis täydellinen! Korka kaulus, kauniit hihat ja kaunis helma notwithstanding, mekko on aivan mieletön hyvänmielen kolttu! Kuvissa ei ehkä pääse arvoonsa tuon mekon leikkaus, mutta sillä on ihan uskomaton hoikentava vaikutus. Mulla oli jotenkin todella hoikka olo koko ajan tuo päällä. Juuri mun leeeeeveälle lantiolle sopivassa kohdassa oleva vyörätö ja malli, joka muutenkin luo olon, kuin olisi huippumalli, jonka ei tarvitse ikinä salille eksyä. Ja mekko toimii niin työtehtävissä päiväsaikaan kuin baarissa illalla, joten tällä pärjäsi hienosti 20-tuntisen päivän :) Muutenkin tästä tuli mun number 1 mekko ihan heittämällä. Ei paha alle 30 vaatteesta.

Neonkeltainen statement tuli asuun tuomaan väriä, ja on viihtynyt jo aika monessa asussa mukana mulla. Sain päähäni joskus viime keväänä, että haluan täydellisen neonvärisen korun. eBayt on koluttu vaikka miten monta kertaa läpi ja useita ihan kivoja on tullutkin vastaan. Kuitenkin Perthissä Forever Newssa pyörähtäessäni vasta törmäsin täydelliseen. Liikkeen viimeinen koru majaili mallinuken kaulassa, mutta sain sen onneksi ostaa mallinuken kaulasta, ja sen jälkeen olen todennut sen sopivan ainakin harmaaseen, burgundyyn ja valkoiseen piristykseksi ja auringon tuojaksi. Kameran kanssa se ei vaan suostu yhteistyöhön, vaan on aivan liian kirkas kameran talletettavaksi. No, aina ei voi voittaa. Mielestäni tuollaiseen yksinkertaiseen mustaan talviasuun tuo kivasti väriä kuitenkin ja voinpa muuten kertoa, että tulee kesällä olemaan aika tykki pari mun Burchin minilaukulleni ;)

No, joka tapauksessa, mitä mieltä olette asusta? Ja tietenkin kuulen mielelläni mielipiteitä turkiksista, kunhan muistetaan pitää ne asiallisina ja objektiivisina :)

 

0

You Might Also Like

189 Comments

 • Reply Paula Tuesday, January 21, 2014 at 19:54

  Itse juuri ihalilin yhtä second hand-turkista Tukholmassa punaisen risin ikkunassa mutta valitettavasti liike oli kiinni :( jäi oikein harmittamaan etten päässyt edes testaamaan sitä, koska se on tähän asti ollut ainoa turkis maan päällä, joka on saanut pääni kääntymään! Tuo sun takkisi on tosi kauniin värinen, mutta omaan makuuni hieman liian muhkea :) mutta aivan varmasti ihanan lämmin ja sopii sulle :)

  Osaatko muuten yhtään sanoa, koska mahdollisesti voisi huutikset tulla ulos? :)

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:51

   Toivottavasti viikonlopun aikana viimeistään :)
   Ja hei, toihan ois ollu vielä triplaten hyvä juttu toi turkis siellä ikkunassa, kun voittokin olisi mennyt vielä Punaisen Ristin toimintaan :) Harmi, että liike oli kiinni :/

 • Reply Essi Tuesday, January 21, 2014 at 19:57

  Samaa mieltä tuosta turkistouhusta! :) On kivaa kun uskallat kirjottaa paljon sun omia mielipiteitä maailmanmenosta. Monet blogit ovat muuttuneet kovin etäisiksi, käsittelevät vain pintapuolisesti mitään asioita. Propsit sulle siis tästä! :-) Ja tukan väri näyttää ihanalta. Just toi vaaleusaste latvassa on oma tavoite ;)

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:50

   Kiva kuulla tästä :) ja joo, itse tykkään juuri tästä väristä nyt kovasti :)

 • Reply Jasmin Tuesday, January 21, 2014 at 20:02

  Tuo kaulakoru on niiiiiin hurmaava! :) Love it!

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:50

   Kiitoksia kovasti :)

 • Reply Maria Tuesday, January 21, 2014 at 20:07

  Hienosti kirjoitit mielipiteesi turkisasiaan. Monen bloggaajan päällä on näkynyt viime aikoina turkis, joka on luonnollisesti herättänyt paljon mielipiteitä ja jopa mielipahaa. Nyt kuitenkin harmistus kääntyi loppujen lopuksi hymyyn, sillä olit ensimmäinen joka antoi näkemyksensä asiaan syvällisemmin ja jossa ainakin mun mielestä oli järkeä. :)

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:50

   Kiva kuulla, ja mun mielestä tämä asia on aika tärkeä aina korostaa bloggaajana, koska muutenhan lukijat ja seuraajat ei tiedä sitä valinnan taustaa ollenkaan :)

 • Reply Anna Tuesday, January 21, 2014 at 20:08

  Oh, you’re so damn gorgeous! :) I know you’ve heard that so many times now from me, but I can’t stop saying it! For me you’re breathtaking and flawless <3

  I'm jealous about the snow in Finland, in Germany we just have rainy and icy weather. Any snow in London? :D

  Btw. are you going to show us your new tattoo soon? Can't wait to see it! Got myself a new one a few weeks ago as well and I just want to make another one now, haha. It's like an addiction, isn't it? :)

  xx

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:49

   Ohh thank you Anna :) No snow in London, and +10, so I’m actually quite enjoying the warmth here :) I will show it sometime soon, but not just yet, it needs to heal and then fade a bit, then it’ll be perfect :)

   • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:57

    You’re welcome! :) lucky you! It’s quite cold here in Germany :/ but I’m going to Sweden next week, I can’t wait to see some snow!

    I still want to see your New Years Eve outfit! :(

    • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 15:08

     Oh, that sounds lovely!! Where in Sweden are you off to? :)

     • Anna Wednesday, January 22, 2014 at 15:20

      Stockholm! I’ve never been there, but I heard so many good things about it. :) one thing I’ll do for sure, spend a lot of money at Sephora and VS, haha :)

      Are you going somewhere anytime soon? :)

     • Anna Wednesday, January 22, 2014 at 15:53

      Hahhaah, yeah, those are good things in Stockholm :) We’re off to Dubai with my family in March, and before then to Paris with my mother :) Hopefully I’ll get to go to Cribbean this spring too, when I have my Easter break :)
      Have a great time in Stockholm, and go wild at VS! :)

     • Anna Wednesday, January 22, 2014 at 16:01

      We do have VS
      at hamburg airport but only after the check in :/ :( but thanks so much! <3

      I'm sure you'll love Dubai, my bestfriends is there quite often for Airbus. :) and Paris is also on my list for 2014.

     • Anna Wednesday, January 22, 2014 at 16:16

      Yeha, I’m quite sure Dubai will steal my heart :) But we’ll see :)

 • Reply Tiksu Tuesday, January 21, 2014 at 20:09

  Hyvä että toit esille näkemyksesi turkiksista, moni kun pitää sinua varmasti jonkinlaisena roolimallina ja esikuvana, joten vastuu painaa ;)

  Oma mielipiteeni on kuitenkin se etten turkista pukisi päälleni, en sitten missään nimessä. Pelkästään ajatus siitä että pidän ylläni kuollutta eläintä, jonka elämä on ollut kärsimystä ainoana päämääränään ruokkia ihmisten turhamaisuutta, on kuvottava. En myöskään halua antaa kenellekään mielikuvaa, että turkis missään muodossa olisi hyväksyttävä tai kaunis vaatekappale.

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:48

   Niin, näistä on erilaisia ajatuksia. Mun mielestä se, että nämä eläimet ovat kuolleet sen vaatekappaleen takia, on ihan perusteltu syy myös kantaa sitä vaatekappaletta. Itse olen saanut takkini kolmantena tai ties monentenako tässä käyttöketjussa, ja mun mielestä tietyllä tapaa se kuolema on arvokkaampi sitä kautta, että takki elää todella todella pitkään käytössä. Arvottomampi kuolema se mun ajatuksissani on, jos sitä takkia varten on kuollut eläimiä ja sitten sitä ei kukaan edes käytä :/

   • Reply Erika / http://nude.costume.fi/ Wednesday, January 22, 2014 at 16:39

    Moikka. Ihan pakko tulla pikaisesti sanomaan vaan muutama juttu. Juurikin se, että ihmiset käyttävät turkiksia, johtaa tietysti siihen, että niitä yhä suurenevissa määrin tuotetaan (turkisten myynti on nyt korkeammalla kuin koskaan). Turkikset pysyvät muodissa ja yhä useampi sellaisen haluaa, esimerkiksi bloggaajien esimerkin johdosta. Onneksi esimerkiksi jotkin muotilehdet ja suunnittelevat eivät käytä aitoa turkista ja vain niiden boikotoiminen voi mielestäni antaa oikean viestin.

    Tekoturkis ei kuormita luontoa enempää, kuin turkiseläinten monivuotinen kasvatus.

    – Erika

    • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 18:33

     Mä ymmärrän oikein hyvin tän näkemyksen. Ongelma onkin mun ajatuksissani sellainen, että turkiksia on jo olemassa. Vaikka kaikki tuotanto loppuisi huomenna, mitä pitäisi tehdä niille tuhansille turkiksille, jotka on jo olemassa? Heittää pois? Polttaa ja unohtaa? Mä kannatan ehdottomasti turkistuotannon lopettamista ja musta on hienoa, että muotilehdet ovat päättäneet, ettei aitoa turkista käytetä. Vielä jos saataisiin kansainväliset pakotteet, ettei uusia valmisteta ollenkaan, olisi aivan mahtavaa, ja ensimmäisenä sen allekirjoittaisin.

     Mutta minä käytän second handia. Ja jos tällainen pakote saataisiinkin kaikkialle maailmaan, ettei turkistuotteita, enää valmisteta, niin siltikin näitä vanhoja turkiksia olisi paljon olemassa. Ja mielestäni niitä tulisi käyttää, eikä tuhota. Siksi kun itse bloggaan, koen hyväksi myös aina kertoa siitä, että turkis on second handia, mulla kun pari sellaista on, enkä koe niiden poisheittämistä hyväksi ideaksi. Mun mielestä asiassa päästäisiin nopeammin ja tehokkaammin päämääriin jos keskityttäisiin uuden tuotannon lopettamiseen, eikä vanhojen, jo tuotettujen turkisten sortamiseen.

    • Reply Hannah Thursday, January 23, 2014 at 15:24

     Ai tekoturkis ei kuormita luontoa enempää? Jos verrataan kotimaiseen turkikseen vaikka jonkun ison brändin tekoturkista jossa lukee “made in bangladesh”, niin ainakin itse olen siinä luulossa että kyllä se vaan enemmän kuormittaa luontoa, puhumattakaan tälläisen vaatteen muista eettisistä vaikutuksista. Monivuotistahan se vaatteiden massatuotantokin on. Olisi toisinsanoen kiinnostava kuulla Erika perusteluita kommentillesi, voi olla etten itse vain tiedä paremmin.

 • Reply Sunkissed Tuesday, January 21, 2014 at 20:11

  Aivan upea turkis, ehdottomasti yksi hienoimpia näkemiäni! :) Itse olen ihan samoilla linjoilla kanssasi, second handina voisin itsekin hankkia turkisjuttuja, mutta uutena omatuntoni ei antaisi ostaa. Hienoa, kun otat kantaa aina vähän arempiinkin asioihin ja toisaalta ymmärrät myös eriäviä mielipiteitä :)

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:47

   Kiitoksia kovasti ja varmasti jatkossakin otan näihin kantaa, se on mulle ollut aina tärkeetä tässä blogissa :)

 • Reply Marjutt Tuesday, January 21, 2014 at 20:21

  Tuo liukuvärjäys sopii sulle kyllä todella upeasti! Mun silmään paremman näköinen kuin “pelkkä blondi” :)

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:46

   Kiitos :) joo, iteki tykkään paljon enemmän :)

 • Reply Chuuko Tuesday, January 21, 2014 at 20:27

  Vaatetusalan ihmisenä olen joutunut useasti pohtimaan suhdettani turkiksiin ja niiden käytöön, ja jaan mielipiteesi täysin. Puit ajatukseni paremmin kuin hyvin sanoiksi, joskaan en itse käytä turkista kun en vain yksinkertaisesti osaa kuvitella sitä tyyliini. Uutta turkista en suosittele kenenkään ostamaan, mutta kierrätettynä suosittelen kyllä materiaalina. Harmi vain varsinkin suomalaiset tuntuvat pitävän todella huonoa huolta turkiksistaan, esimerkiksi kirppareilla näkyy ihan järjettömän korkeita hintapyyntöjä lähes käyttökelvottoman näköisistä reuhkoista.

  Turkisten käytön historiasta ihan vaan sen verran, että nykyihminen on kehittynyt ~200 000 vuotta sitten, joista arviolta semmonen 100 000 vuotta on pukeuduttu mihinkä muuhun kuin turkikseen. Villaa on käytetty ehkä 5 000 vuotta, pellavaa 4 000 ja tekokuidut on oikeastaan 1900 -luvun juttu. Että silleen. :D

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:47

   Jepjep :D Ja siis moni käyttää uusia akryylineuleita ja tuntee hirveetä paremmuudentunnetta kuin ihmiset, jotka käyttävät vaikka second handina ostettua turkista. Sitten voidaankin miettiä kumpi valinta on aiheuttanut enemmän damagea tälle luonnolle…

 • Reply Stiina Tuesday, January 21, 2014 at 20:43

  Itse vastustan turkiksia enkä voisi kuvitellakaan käyttäväni sellaista edes seconhandina, mutta eriävä mielipiteesi tästä oli niin hyvin perusteltu, ettei sitä ole kuin pakko arvostaa. thumbs up!
  Monet eivät ole tulleet sitä usein ajatelleeksi polttaessaan turkiksia, että teollisesti tuotettu liha ja nahkakengät ovat peräisin yhtä lailla kidutetuista eläimistä. Miksi vetää raja vain söpöihin turkiseläimiin, voi kysyä.

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:46

   Näinpä :)

  • Reply MMM Thursday, January 23, 2014 at 12:39

   No ei kyllä ainakaan Suomessa ole tietojen mukaan turkis- tai kotieläimiä kidutettu, ellei lasketa tietämättömien aktivistien tuhoja ja haittavaikutuksia eläimille. Tosin valitettavasti jotkut kiduttavat kissoja ja koiria.

 • Reply av Tuesday, January 21, 2014 at 20:43

  Mitäh, en tiennyt että M&S tekee noin täydellisen ihania vaatteita! Mielettömän kaunis mekko, ja tuo koru sopii sen kaveriksi hyvin :)

  Turkisasiaan pieni kommentti: turkisten markkinointi ekologisena tuotteena on ainakin osittain ihan höpöpuhetta – turkistarhat itsessään jo kuormittavat ympäristöään, eikä turkis ole maatuva tuote koska se on käsitelty kaikenlaisilla kemikaaleilla turkiksen kestävyyden parantamiseksi.

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:46

   Hahah, M&S yllättää aina välillä :)

   Kyllä, olet oikeassa. Mutta turkistarhojakin on kovin erilaisia, eikä niitä kaikkia kannata niputtaa samaan :)

 • Reply Iiris Tuesday, January 21, 2014 at 21:00

  Mun mielestä ei oo mitää väärää käyttää turkiksia, jos ei nyt eläimet oo ihan mielettömästi kärsiny niitten takia. Omat kaverit on kyllä kauhistellu ihan mun Canada Goosen hupussa olevan villikojootin karvaa, vaikka se ei ole edes tarhattua :D

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:45

   Joo, näistäkin asioista voitaisiin ensin ottaa selvää, ja sitten vasta alkaa tuomitsemaan. Jos se tuomitseminen on aivan pakottavaa :)

   • Reply Emma Wednesday, January 22, 2014 at 19:34

    (toim. huom. suurin osa kommentista poistettu)

    Anna arvostaisin jos voisit julkaista kommentin koska mielestäni olin hyvin asiallinen ja tässä on suuri väärinymmärrys sattunut, canada goose ei todellakaan ole parempi yritys kuin turkistarha.

    • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 20:58

     Valitettavasti poistin suurimman osan kommentistasi, koska se oli tulkittavissa henkilökohtaisena hyökkäyksenä kommentoijaa vastaan, enkä myöskään halua tänne kommenttiboksin puolelle näitä videoita, joissa eläimet kärsivät. Mun mielestä kenenkään ei ole niitä pakko katsoa, jos ei itse halua tutustua aiheeseen, enkä halua, että blogini on niiden mainospaikka :)

     • Emma Wednesday, January 22, 2014 at 21:04

      Selvä. Kommenttini ei todellakaan ollut hyökkäys kommentoijaa kohtaan enkä siinä häntä haukkunut vaan kerroin miten kojoottien metsästäminen tapahtuu, koska se ei ollut tässä tiedossa josta syystä takkien osto varmaan jatkuu. Mielestäni on käsittämätöntä että eläinrakkaana ihmisenä et halua että korjaan asiallisesti kun toinen luulee että canada goosen takia ei ole eläin kärsinyt ja tällä riskeerat sen että väärä tieto leviää ja enemmän eläimiä kärsii kun ihmiset eivät mieti ostamista. Eipä tarvitse enää kommentoida eikä lukea.

     • Anna Wednesday, January 22, 2014 at 21:49

      On asiallinen tapa kommentoida asiaa, ja sitten on tapa, jossa toinen lukija voi kokea sen syyllistäväksi ja ikäväksi, enkä halua käyttää kommenttiboksiani kenttänä, jossa joku kommentoija voi joutua tuollaiseen fiilikseen :)
      Jos katsoisit hieman tarkemmin, olen itse korjannut Goose-asiaa eri kohdassa, ja olen tehnyt sen kuitenkin yleisesti, en kommentoijaan hyökäten :)

 • Reply jassu Tuesday, January 21, 2014 at 21:39

  Mielstäni isot kuvat ovat huonoja siinä mielessä, että kuva ei mahu kokonaan näytölle, jolloin asua ei näe kokonaan ja sivu toimii paljon hitaammin ja tekstin rullaaminen alas on todella hidasta kuvien koon takia…:/

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:45

   No harmi juttu, mulla kyllä mahtuu 11-tuumaiselle läppärille kokonaan, ja sen mukaan olen kirjoittanut, että suurimmalla osalla on siitä isompi tai samankokoinen kone yleensä :)

   • Reply Jassu Wednesday, January 22, 2014 at 22:49

    Koneeni on 15,6 tuumanen hoten voisko johtua siitä sitten että mitä isompi näyttö sitä isompana näkyy? En tiedä, mutta näin puhelimen kautta toimii kyllä hyvin, joten ei nyt sinänsä mikään ongelma:)

    • Reply Anna Monday, January 27, 2014 at 01:13

     Ehkä resoluutiot on vaan niin eri meillä sitten? :)

   • Reply jennie Saturday, January 25, 2014 at 11:12

    Tämähän ei ole kiinni käsittääkseni näytön fyysisestä koosta vaan resoluutiosta. Minulla on 15,6 tuuman läppäri ja silti ei kuvat mahdu kokonaan näytölle. Se johtuu siitä, että sinun koneessasi on näytön resoluutio korkeampi, jolloin näytöllesi mahtuu enemmän tavaraa.

    • Reply Anna Monday, January 27, 2014 at 00:12

     Niin varmaan joo sekin vaikuttaa tietenkin :)

 • Reply Anu Tuesday, January 21, 2014 at 21:57

  Aivan ihana tuo musta mekko!

  Yleensäkin moni ekologinen ja eettinen asia ei ole niin yksiselitteinen, kuin miltä näyttää. Esim. lihan syöminen voi olla yhtä ekologista kuin kasvissyönti, mikäli suosii sopivia vaihtoehtoja. Tässä esim. yksi näkemys. vaihtoehtoja.www.helsinkipaleo.com/2013/05/ekologisuudesta-ja-eettisyydesta/ Antaa siis kaikkien kukkien kukkia, mietitään asioita usealta kannalta ja muutetaan maailmaa yksi ostopäätös kerrallaan fiksuilla valinnoilla.

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:44

   Kiitoksia kovasti :) Ja mun mielestä ihmisiltä on edes mahdotonta vaatia sitä, että he ovat kaikin puolin “täydellisiä”. Minä tiedän olevani kaukana täydellisestä, silti suosin aina paikallista luomilihaa, olen karsinut aika minimiin ruokavaliostani tiettyjä asioita, ja pyrin valitsemaan luonnontuotteita ja suosimaan second handia aina kun vaan voin. Minusta on kovin surullista, jos itse esimerkiksi sanon ostaneeni jotain second handina, kun vastaan tulee monta kommenttia, miten mun kulutustottumukset tuhoaa kuitenkin maailman. Babystepsit on tärkeitä joka ikisessä asiassa, myös tässä, ja jos ne kohdataan todella negatiivisella vastaanotolla, niin niitä ei halua kukaan enää toistaa :/

   • Reply jamia Thursday, January 23, 2014 at 00:52

    Luomilihaa…… :DDDDddd Kiitos mielikuvasta!

    • Reply Anna Monday, January 27, 2014 at 01:10

     Ahahahah :D

 • Reply Kristiina Tuesday, January 21, 2014 at 21:59

  En tiedä mitä tarkoitit asiallisella ja objektiivisella mielipiteillä, koska mielipiteethän ovat aina subjektiivisia. Mutta yritän olla asiallinen.

  Mielestäni tekstissäsi on paljon ristiriitoja. Ensinäkin se, ettet hyväksy turkisten ostamista uutena, mutta kirjoitat Saga Fursista (yrityksestä, joka tuottaa turkiksia) erittäin positiiviseen sävyyn. Toisena se, että perustelet turkiksen käyttämistä sen ekologisuuden vuoksi: “Turkis on äärimmäisen lämmin ja kestävä vaatekappale, joka on ekologiselta kannalta katsottuna huomattavasti parempi valinta kuin esim. mikä tahansa parka.” Mutta itselläsi taitaa olla turkiksesi lisäksi myös parka, jos toinenkin.

  Itse vastustan turkiksia, kulutusta jne. Vaikka on melko loogista ajatella, että secondhandinä turkikset on ok, koska muuten eläin on kuollut turhaan, ja osittain ajattelenkin samanlailla samalla lailla. Toinen osa minusta on kuitenki sitä mieltä, että eläin on ihmisen tappamana lähes aina kuollut turhaan. Oli se sitten ruoaksi = ihmisen makuhermojen miellyttämiseksi tai turkikseksi = estetiikan vuoksi, ainakin länsimaissa. Ymmärrän kyllä jotain Siperian heimoja ja jotain Lapissa asuvia, jotka oikeasti tarvitsevat niitä pysyäkseen lämpiminä tai köyhissä maissa ravinnoksi.

  Mielestäni on hieman naiivia ajatella, että pystyisit tänne kirjoittaessasi jotenkin oikeuttamaan turkiksen käyttösi, selittämällä, että vastustat niitä, sillä eivät kaikki ihmiset, jotka näkevät sinut ulkona tiedä sinun suhtautumisestasi. Halusit sinä sitä tai et, ihmiset, jotka näkevät sinut ulkona voivat ajatella, et ”vau, näyttääpä upealta” ja mennä kauppaan ostamaan samanlaisen, mutta uutena. Mielestäni on mahdotonta käyttää turkista antamatta tällaista viestiä, ennen kuin turkistarhat ovat kokonaan kiellettyjä.

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:42

   Objektiivisella tarkoitin sitä, että asiasta keskustellaan objektiivisella tasolla, ei bloggaajaan hyökäten :)
   Suosittelen tutustumaan Saga Fursin kotisivuun ja tutkimaan sieltä erityisesti kohta “vastuullisuus” niin ymmärrät, miksi kirjoitan siitä erittäin positiiviseen sävyyn. Turkikset eivät tule koskaan poistumaan täysin muodista, ja siksi mieluummin korostan yritystä, joka tekee kaikkensa vastuullisuudessa ja siitä raportoinnissa, samalla pitäen työpaikkoja Suomessa ja tuottaen rahavirtoja pienille maaseuduille, kuin jotakin kidutuslaitosta Kiinassa.
   Toki mulla on turkiksen lisäksi parka, ja villakangastakki ja vaikka mitä muita takkeja. Mutta minä olenkin työni puolesta muotibloggaaja, ja olisi aika hiljaista mun ammatillisen menestyksen puolella, jos käyttäisin yhtä ainoata takkia läpi vuoden. Se, että kerron jonkin olevan ekologinen versio, ei kai poista sitä, että minullakin on varmasti niitä epäekologisia versioita.

   Minä en yrittänyt mitenkään oikeuttaa turkikseni käyttöä. En koe tarpeelliseksi bussiinkaan noustessani kailottaa, että on muuten second hand. Mutta, koska minulla on roolimalli-asema tämän blogin kautta, koen tarpeelliseksi korostaa mun valintaani, jotta mun lukijat kokisivat tarpeelliseksi ajatella kahdesti, haluavatko uutta turkista ostaa.

   Enempää en halua aiheesta alkaa vääntämään, sillä vaikka ymmärrän ajatuksesi, koen kommenttisi kovin tuomitsevaksi, ja sellaiseksi, jossa ei ole annettu yhtään sijaa muunlaiselle ajattelulle :)

 • Reply sisilisko Tuesday, January 21, 2014 at 22:16

  Minusta on tärkeintä, kuinka turkis on tuotettu. Kuten sanoit, esim kotimainen Saga furs tietää vastuunsa. Toisin on esim. Kiinassa, jossa ei ole samanlaisia eläinsuojelulakeja kuin täällä. Ja samalla lailla esim. se, että tiedän millaisissa oloissa Suomessa tuotantoeläimet ovat (verrattuna moniin oikeasti tehotuotanto maihin) on myös yksi syy siihen, miksi suosin suomalaista ruokaa.

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:37

   Joo, nimenomaan! Siksi mä suosittelen aina tarkastamaan missä maassa ja kenen toimesta turkis on tuotettu :) Esim. Saga Fursin turkikset pystyy tarkastamaan heidän seurantamenetelmillään suoraan tietylle turkistarhalle asti, tietää tasan missä se on valmistettu :)

  • Reply Hannah Wednesday, January 22, 2014 at 18:15

   Jes, hyvä pointti ja kiteytti hyvin omat ajatukseni; eli turkiksen tuotantomaa ja olosuhteet on se mihin kannattaa myös perehtyä, vaikka vastustaisi turkiksia. Monet kun suhtautuvat niin tunteella asiaan, että eivät edes suostu näkemään muuta totuutta kuin Animalian kauhukuvat turkistarhoilta. Sitäkin on sattunut mm. Ruotsissa että eläinaktivistit photoshoppaavat näitä kuvia tukeakseen omaa näkemystään, vaikka täysin vastuullisesta tuottajasta olisi kyse.. Mielestäni on myös mielenkiintoista joskus ajoittain eräässä blogissa lukea turkiksia hyvin kiihkeästi vastustavia mielipiteitä, ja samaan syssyyn esitellään tekoturkiksia, kaikenmaailman halpakaupan hikipajarytkyjä, sekä ison muotibrändin nahkakenkiä. Tämä on jännä ilmiö: turkistarhaus eristetään (tässä lukemassani blogissa) omaksi aiheekseen jota vastustetaan henkeen ja vereen, mutta hyvällä omalla tunnolla tarkemmin asiaa ajatellen päivän asu onkin kuin epäeettisyyden huutomerkki. En itse tuomitse koska en ole tarpeeksi valveutunut kuluttaja tehdäkseni niin, mutta peräänkuulutan jonkinlaista johdonmukaisuutta näissä asioissa. Olen täysin samaa mieltä kanssasi Anna että lähituotettu second-hand turkis on satakertaa eetisempi kuin se henkkamaukan muovinen tekoturkisrytky.

   • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 18:41

    Nimenomaan näin :) Mun mielestä muiden tuomitseminen on muutenkin typerää :) Omalla esimerkillään voi näyttää mitä itse ajattelee, ja toivoa, että muut inspiroituu :)

 • Reply tuuli Tuesday, January 21, 2014 at 22:25

  ihana asu :) ! Mä olen aina ihaillut turkiksia ja tajuan sun mielipiteen turkiksien käytöstä ja voisin melkein kompata sua, mutta itse en pystyisi turkista pukemaan. oli se sitten lämmin tai nätti jne. (niin kuin ne yleensä on ja ihanan pehmoisia^^). Kuitenkin mua itseäni jotenkin inhottaa pukea eläimen nahkaa päälleni.. I don’t know why mutta ei vaan voi^^ siksi en voi edes second handinä turkiksiä käyttää. Mut kyl muuten komppaan sun mielipidettä (eettinen prosessi ja vaihtoehto, mutta eläinten oloja olisi parannettava).

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:36

   Tuo kommentti on sikäli vähän jännä, koska eiköhän sullakin ole nahkalaukkuja / -kenkiä jne? Nehän on myös sitä eläimen nahkaa. Ymmärrän toki, että jollekin se aktualisoituu enemmän tuossa pörröydessä, ja tulee enemmän sellainen olo, että se on se eläin, mutta kuolleen eläimen nahkaa ne nahkatuotteetkin on :)

   • Reply minerva Thursday, January 23, 2014 at 22:03

    Mistä sinä Anna sen tiedät onko kommentoijalla nahkaisia asusteita, jos hän nimenomaan sanoo ettei voisi eläimen nahkaa pukea päälleen? Kyllä jotkut tyytyvät tekonahkaankin :-)

    • Reply Anna Friday, January 24, 2014 at 16:00

     No siis, tein oletuksen, ei olisi pitänyt :)

 • Reply Kake Tuesday, January 21, 2014 at 22:30

  Kaunis asu ja toi pitsimekko on kyllä ihanan mallinen! :)
  Oon ite aika samoilla linjoilla ton turkishomman kanssa. Uutta en ostais, mutta vanhaa voisin pitää. Vähän ehkä mietityttäis just, että “mainostanko” niitä sitten. Mutta kaikista älyttömimmältä tuntuis jättää laadukas vaate johonkin romukoppaan. Tärkee asia puhua joka tapauksessa ja aina kiva kuulla hyvin perusteltuja näkökulmia, että voi laajentaa omaakin.

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:35

   Kiitoksia kovasti :) Ja mun mielestä esim. minä toki mainostan tässä turkista positiivisessa valossa. Mutta samalla korostan sen valinnan montaa puolta ja sitä, että ehdottomasti second handina. Tällainen on mun mielestä ihan hyvää mainosta, kehottaa ihmisiä hankkimaan kakkoskätenä tällaisia tuotteita :)

 • Reply Turkiksesta... Tuesday, January 21, 2014 at 22:38

  Turkis on joo hyvä ja lämmin vaate ja second hand turkiksia on hyvä käyttää ja varmasti säkin voit ihan eettisesti niitä käyttää.

  Ongelma tulee vaan siinä, kun alat postailla jostain turkisasusta asukuvia. Mitä oot aika paljon tehnyt. Myös se hattu. Ja etenkin se hattu. Veikkaisin että moni ei olisi voinut kuvitellakaan sellaista käyttävänsä, mutta sä inspiroit sellaiseen asuun ja voit ihan hyvin kyllä jättää sen eettisistä syistä tekemättä.

  Eli käytä vaan turkiksia, mutta älä julkaise niistä inspiraatio-kuvia. Ei jossain instagramissa tai pinterestissä kukaan tiedä hevoakaan siitä onks ne second handiä eikä välitä. Eli just sun lailla käyttäytyvien ihmisten kontolla on turkisbisneksen säilyminen. Mun mielestä ne oli jo saatu näyttämään aika epämuodikkailta mummovaatteilta, mutta kieltämättä omaankin silmään ne sun asukuvat vaikutti tosi hienoilta – ostaisin heti turkiksen ellen välittäis eläimistä niin paljon etten edes second handinä inspiroisi ja toisi turkista nuorisomuotiin katukuvassakaan. Saati blogissa. Eli eikö olisi eettisempää olla postaamatta just niitä asukuvia?

  Sulla on vastuuta tuossa asiassa ja turha sitä on paeta. Blogiasi luetaan paljon ja se ei ihan vakuuta, että nää second hand perustelut on asian ymmärtämistä tai siitä välittämistä. Ihan hyvä blogi muuten kyllä.

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:34

   “aika paljon”!?!?!? Nyt taas pikkasen joku järki mukaan. Mulla on ollut turkistuote kuvissa kai kolmesti. Melkein KUUDEN VUODEN blogihistorian aikana. AIKA PALJON!? Anteeksi nyt vain. Aivan varmasti moni voisi sellaista hattua muutenkin kuvitella käyttävänsä, mullakin se kun oli ystävältä lainassa ;)
   Aivan varmasti julkaisen inspiraatio-kuvia jatkossakin. Juuri sen takia, että voi osoittaa vaatteen monikäyttöisyyden ja sen, kuinka hyvä se on. JA aina samalla korostaa sitä omaa valintaa kakkoskädestä. Kyllä mun Instagramissa tai Pinterestissä ihmiset sen tietävät, kun Instassa kun turkikseni viimeksi näkyi ihan selvästi oli kahdella kielellä mainittu tuo second handius.

   Minun kontollani ei ole se, kuka ostaa uuden turkiksen. Jos minä valitsen second handin, joku ihastuu siihen kadulla ja menee ostamaan uuden, se on tämän ihmisen moraalin vastuulla, ei minun. Minun vastuullani on korostaa minun lukijoilleni minun valintani second handius, niin kuin olen joka ikinen kerta täällä blogissa turkisasioissa korostanut.

   • Reply Suvi / Port Coton Thursday, January 23, 2014 at 13:16

    “Jos minä valitsen second handin, joku ihastuu siihen kadulla ja menee ostamaan uuden, se on tämän ihmisen moraalin vastuulla, ei minun. ”

    Musta tää oli tosi tärkee kohta! Jotenkin aina ihmetyttää se, kun bloggaajia syytetään jonkin ‘huonon’ (siis jonkun henkilön mielestä epähaluttavana pidettävänä) asian esiintuomisesta (oli se sitten juuri vaikka turkis tai alkoholin juominen), että aivan kuin lukijalla ei olisi minkäänlaista vastuuta yhtään mistään. Tässäkin tämä “näen ihmisellä turkiksen ja ping! ostan samanlaisen ajattelematta mitään” – miksi vastuu on bloggaajalla? Tietenkin mielikuvat vaikuttaa mediassa kauneusihanteisiin jne. mutta musta on enemmän korostettava kriittistä lukutaitoa ja omaa ajattelua kuin sitä, että kaikki epähaluttavina tai vahingollisina pidetyt asiat poistettaisiin katukuvasta/mediasta. Koska näidenkin asioiden ‘huonous’ on niin suhteellista – vaikka se jonkun mielestä on väärin, niin se ei tee siitä väärää. Kenelläkään ei ole auktoriteettia määrittää jonkin asian moraalista arvoa absoluuttisesti, asioista voidaan olla montaa mieltä ja niistä voidaan keskustella ilman, että kukaan on oikeassa. Ja juuri tämän keskustelun herättäminen tälläisten ‘arveluttavien’ asioiden kohdalla on mielestäni hienoa (joskaan sitäkään mielestäni ei bloggaajalta voida _vaatia_, jos vaikka Anna haluaisi laittaa turkishattukuvan blogiinsa ilman se kummempia selityksiä, niin Annalla on siihen oikeus).

    Kiitos siis hyvin muotoillusta mielipiteestäsi Anna, ja siitä, että annoit oman argumenttisi tähän viime aikoina eri blogeissa esiintyneeseen keskusteluun. :) Itse olen elämäni varrella pohtinut paljon turkiksen eettisyyttä/esteettisyyttä, tulematta mihinkään lopputulokseen. Melko pitkälle ajatukseni ovat kuitenkin samanlaisia kuin sinulla.

    • Reply Anna Monday, January 27, 2014 at 01:25

     No juurikin näin, olen aivan samaa mieltä kanssasi :) Ja kiva kuulla, että samoilla linjoilla mennään :)

 • Reply camilla Tuesday, January 21, 2014 at 22:51

  kyllä venäläisen aina turkista tunnistaa

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:32

   kyllä rasistin aina idioottimaisista kommenteista tunnistaa

  • Reply Pimu Wednesday, January 22, 2014 at 17:58

   Ei tsiisus!!! Ikävää että tännekkin eksynyt nämä elämän suurimmat säälittävyydet! Yök! (Oksennusrefleksi)

   • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 18:40

    Jep :D

  • Reply ella Wednesday, January 22, 2014 at 21:07

   TODELLA kuvottavaa kommentoida jotain tuollaista! “Kyllä venäläisen aina turkista tunnistaa” siis are you fucking kidding me?! Äää, rasistiset kommentit vaan saa mun veren niiiin kiehumaan. Miten vuonna 2014 voi vielä olla tuollaisia ihmisiä.. En vaan pysty tajuamaan..

   Mutta asiasta viidenteen, upea asu! Mulla on just tismalleen sama mielipide turkiksista kuin sulla. Omaa turkista mulla ei ole, mutta mummoni turkista olen joskus saanut lainata:)

   • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 21:48

    Joo, mun mielestä tollaset ihmiset, ja kaikki rasistit voitas laittaa niiden turkiseläinten sijaan niihin häkkeihin. Just my opinion :D

    • Reply Abbika Thursday, January 23, 2014 at 13:40

     Tosi törkeetä ahdasmielistä kommentointia! Sitä paitsi mitä vikaa venäläisyydessä muka on? Venäläiset naisethan ovat tunnetusti todella kauniita ja itsestään huoltapitäviä sekä vimosen päälle tyylikkäästi pukeutuvia! eli Anna, ole vain ylpeä venäläistaustastasi ja siitä, että se näkyy sinusta :) olet nimittäin super kaunis!

     • Anna Monday, January 27, 2014 at 00:28

      Kiitoksia :) ja joo, en mä sitä ikinä mitenkään häpeile, musta on ihanaa, olla tällainen “mutt”, joka on sekoitus kaikkea :)

    • Reply Veronika Thursday, January 23, 2014 at 15:50

     Hahah, juuri näin! Oppisivat elämään niinku ihmiset.

     • Anna Monday, January 27, 2014 at 00:26

      Jep :D

    • Reply Pallo Friday, January 24, 2014 at 21:27

     Ja onko kyseinen henkilö sattunut miettimään, että Venäjän pakkasissa ei tarkene kuin turkiksella. -50 astetta jos olisi niin lähes kuka vain pukisi lämpimän turkiksen päälleen. Tietysti jos haluaa paleltua kylmässä takissa niin se on oma valinta.

     • Kia Tuesday, January 28, 2014 at 11:44

      Tuota.. “Kyllä venäläisen turkista tunnistaa” Miten ihmeessä tuosta lauseesta saadaan rasistinen? Mä en nyt ymmärrä. Sitä en tiedä, mitä tuon lauseen kirjoittanut on päässään ajatellut, mutta tuo lause ei mun mielestäni sinänsä ole rasistinen. Taitaa nyt jotenkin omat ennakkoluulot värittää…

      Asun alueella, jossa on paljon venäläisiä, ja kyllä – myös paljon turkkeja. Venäläiset myös tunnistaa täällä helposti nimenomaan pukeutumisestaan. Mutta onko se jotenkin huono asia?

      Musta on kauheen kivaa, kun jotkut jaksavat, ehtivät ja viitsivät miettiä ulkoasuaan. Itse olen niin säälittävän aamu-uninen ja mukavuudenhaluinen, etten ihan varmasti ole mitenkään ilo silmälle pipo silmillä untuvatakissani, mukavissa kengissäni.

      Ja että turkiksista mielipiteeni.. Mulla ei oikein ole vielä sellaista. Turkiseläimet toki säälittää ja mietityttää niiden kohtelu. Mietityttää muidenkin hyötyeläinten kohtelu. Mutta syön lihaa, käytän untuvaa ja nahkaa.. Saattaisin pitää myös turkkia, mutta ehkä joku lammasturkki sopisi paremmin hippityyliini :D

     • Anna Tuesday, January 28, 2014 at 12:41

      Jonkin tietyn vaatteen yhdistäminen johonkin kansaan on stereotypioimista ja sitä kautta mun mielestä rasistista. Lisäksi kun tuo kommentti ei todellakaan ollut tarkoitettu miksikään muuksi kuin loukkaukseksi. Minä olen taustoiltani monesta maasta, ja nämä venäjä-poiminnat on aina tietyssä sävyssä täällä esitetty :(

     • Kia Tuesday, January 28, 2014 at 13:12

      Jos stereotypioidaan positiivisessa hengessä, onko silloinkin kyse rasismista? :D

      Omissa suonissanikin virtaa venäläistä verta ja olen päättänyt sen olevan hyvä asia. Jos joku sanoo minun muistuttavan jossain suhteessa venäläistä, kiitän kauniisti.

      Mutta joo, ehkä tiedät tuon kirjoittajan jo ennalta. Ja ehkä minäkin tiedän, ettei kaikki minulle sanotut kommentit ole positiivisia.. Mutta sepä vasta toista kismittääkin kun ne ottaa positiivisina, ruusunpunaisin lasein :)

     • Anna Tuesday, January 28, 2014 at 13:31

      On. Stereotypiat on suurin ongelma, joka johtaa rasismiin. Vaikka ajatellaan, että kaikki suomalaiset käyttää vaatetta X tai tekee asian X tavalla Y, kaikki ihmiset luokitellaan kategoriaan nimenomaan kansalaisuutensa/rotunsa puolesta, ei yksilöinä. Ja se on rasismia. Ja vaikka alunperin kaikki luokitellaan samaan positiivisessa, se kääntyy helposti ruman käyttäytymisen aseeksi.

      Minäkin olen venäläisyydestäni ylpeä ja otan imarteluna sen, kun sanotaan, että näytän venäläiseltä. Kuitenkin sitä useimmiten tarkoitetaan negatiivisessa mielessä, valitettavasti :/

 • Reply Lara Lizard Wednesday, January 22, 2014 at 01:07

  Oon samoilla linjoilla secondhand-turkiksista. Mitä niitä poiskaan heivaamaan kun vahinko on jo päässyt tapahtumaan. Itse en aitoon turkkiin pukeutuisi mutta en todellakaan paheksu sitä jos joku käyttää vanhoja. Mitä ekologisuuteen tulee niin vanha turkis niinkuin mikä tahansa vanha vaate on eko, mutta nykyään turkistarhausta ei voi perustella edes ekologisuudella (googlaa ;)).

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:32

   Ei varmasti suurimmassa osassa tapauksista voikaan, mutta on yksittäisiä turkisyrityksiä, jotka pyrkivät toiminnallaan mahdollisimman vihreään toimintaan :)

 • Reply sade Wednesday, January 22, 2014 at 03:12

  Ei oo vittuilukommentti enkä haluais viilaa pilkkua, mutta perkele. :D Miten niin Johanna on nero NAISEKSI? Tai siis, onks naiset jotenkin vähemmän neroja tai jotain, et mieheks se ei oisnero? Luen blogias ja aina välillä pistää ärsyttämään et jokaista kirjottamaa lausettas käännellään vaikka miten päin, mutta antanet kai nyt tämän anteeks. ;D Kai tää kommentti lähti vähän girlpower- meiningillä!
  Ps. Luin vanhoja postauksiasi ja osuin semmoseen missä kehuit monien naisten ulkonäköö yms. Olet heittämällä kauniimpi! Pakko ehkä laittaa sut instagramissa woman crush wednesdayksi sit kun se tulee. Ja siis tämä hehkutus siks koska sanoit siinä jotain, että kiva laittaa niin kauniita kuvia pierareissa, ni hei sä oot ite meikittäki sen näköne et huhhuh.

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:31

   Hahaah, saat anteeksi, vaikka turhan kirjaimellisesti vääntäen tääkin on nyt tulkittu :D Ihan samalla tavalla sanotaan nero mieheksi tms. Se on vaan sanonta. Nero ihmiseksi. Ei sillä ole mitään sovinistista merkitystä :)

 • Reply sade Wednesday, January 22, 2014 at 03:14

  Pps. Pienen googlailu kohtauksen tuloksena selvis et kaikki ei ollu ihan niin “huhhuh” au naturellina! :-D
  Ppps. Mutta Angelina Jolie pärjäs ihan hyvin ;)

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:31

   Hahahah, Angelina on jumalatar :D

 • Reply alexandria Wednesday, January 22, 2014 at 06:46

  Tuo mekko on AIVAN TÄYDELLINEN!!! rakastan tollassia hyvänmielenvaatteita, joissa on ihanan itsevarma ja kaunis olo! Ja eikä vaan olo, koska näyttäähän toi myös ihan pirun hyvältä! ;) Samanmoisen mekon metsästys alkakoon!

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:30

   Hahaha, se on :) Ja niitä saattaa olla vielä Marks & Spencerillä :)

   • Reply VilmaK Thursday, January 23, 2014 at 23:02

    Niin mahtava mekko, mun on kanssa pakko löytää sellainen jostain!!!!

    Oliko mekko Lontoosta vai Suomesta?

    • Reply Anna Friday, January 24, 2014 at 16:00

     Lontoosta :)

    • Reply Anna Friday, January 24, 2014 at 16:00

     Lontoosta :)

 • Reply onetoysoldier Wednesday, January 22, 2014 at 07:46

  Aina mä kavahdan noita turkiksia, tulee liian Cruella de vil-fiilis! :-D Mun mielestä oli kiva että avasit vähän omaa kantaasi tuohon takkiin liittyen, ilman sitä olisin varmaan kattonut vaan kuvat “hyi turkki” ja se siinä. Aloin kuitenkin just itekin miettimään kuinka vähän oon perillä ostamieni vaatteiden “taustoista”. Enkä muuten koskaan ole sillä lailla ajatellut noita asioita mitä mainitsit, kuten ekologisuus.

  Ja voin kun sie hymyilet aina niin ihanan aurinkoisesti joka kuvassa! Hyvät aamut sinne! :-)

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:30

   Kiitoksia kovasti ja ihanaa päivää myös sinne! :)

 • Reply Ss Wednesday, January 22, 2014 at 07:54

  Ei luoja… Sä menit just mauttomuuden rajalle ja näytät vielä enemmän venäläiseltä huhuuh XD

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:29

   Ei luoja… Mä olen mielelläni venäläisen näköinen, kun idiootin suomalaisen rasistin kuuloinen :D Huhuuh XD

   • Reply Veronika Thursday, January 23, 2014 at 15:53

    Sen kyllä huomaa, että todella moni suomalainen tyttö/nainen ei osaa edes pukeutua näin tyylikkäästi mitä Anna! Paha suomalaisten mennä mitään sanomaan bloggaajalle kun tuskin yltävät pukeutumisella tälle tasolle. Näkisitte paikan missä asun, ei tietoakaan vaatteista eikä tyylistä, kenelläkään.

    • Reply Anna Monday, January 27, 2014 at 00:26

     Kiitoksia :)

  • Reply Kata Friday, January 24, 2014 at 10:40

   Ja huomenna voi käydä niin, että Anna menee rajattomuuden rajalle ja näyttää vielä enemmän suomalaiselta! :( sekös vasta paheksuttavaa olisi!

   On muuten upean värinen tuo turkki! Oma suhtautumiseni on samaa luokkaa kuin sinulla… tosin en ehkä laittaisi aitoa turkista päälleni. Hyvä huudella näin kun huomenna varmaan törmään johonkin täydellisimpään second hand turkikseen, joka on ihan-pakko-saada :D
   Tekoturkis on minusta hyvä vaihtoehto turkikselle. Sekin on niin huippulämmin! Näillä pakkasilla kulutan ahkerasti mun tekoturkislakkeja ja näytän varmaan ihan venäläisen ja suomalaisen spurgun sekotukselta ;) Mut ainakin on lämmin <3

   Ja tässä postauksessa tuli taas esiin kissavihasi :D kun viimeksi sanoin, että joka toisessa postauksessa tunnut mainitsevan asiasta. Mun silmissä use varmaan korostuu kun menee niiiiiiiiin pahasti tunteisiin, että joku voi vihata tätä upeaa lajia.
   Mutta kai se pitäisi hyväksyä, että kaikki eivät ole valitettavasti päässeet kohtaamaan oikein kohdeltuja, koulutettuja ja kasvatettuja kissayksilöitä.
   Mullakin kävi joskus niin, että ihan pienenä tyttönä yritin leikittää serkkujen kissaa niin se raapi mun molemmat käsivarret ihan täyteen kirveleviä naarmuja. Nyt ymmärrän että käytös johtui ihmisten puutteista kouluttaa ja kasvattaa. Eihän koirakaan ilman oikeaoppista koulutusta ja kasvatusta ole kauhean miellyttävä tapaus.
   Omat kissat eivät IKINÄ käytä kynsiään ihmisiin vaan pitävät ne leikkiessäkin visusti piilossa. Lisäksi ne ovat maailman rakastavampia ja iloisimpia tyyppejä. Aina ovella vastassa kotiin tullessa ja haluavat osallistua ihan kaikkeen mitä teen. Tulevat syliin kehräämään ja pusuttelemaan, herättävät aamuisin, juttelevat ja pyytävät leikkimään. Osaavat tehdä asioita käskystä, eivät käytä kynsiään vääriin paikkoihin ja muutenkin ovat vaan niin hurmaavia otuksia, jotka ovat vähästä kiitollisia ja aina niin onnellisia :)
   Ne on vähän kuin lapsia minulle, kuten Simba sinulle. Ei pitäisi ottaa asioita henkilökohtaisesti, mutta herää vaan välillä semmonen karhuemo jos väähääkään tulee mitää negatiivista näitä kohtaan :D

   • Reply Anna Monday, January 27, 2014 at 01:54

    Hahhaah, ehkä se kissaviha sitten sun silmään iskee enemmän, kun on sulle tosiaan niin rakas asia :) Jotenkin vaan tuntuu että suurin osa kissaomistajista pitää tota käyttäytymistä viehättävänä ja hellyyttävänä, hyvä että sä et :)

 • Reply Andrea Wednesday, January 22, 2014 at 08:14

  I loved the design as well as the hot neon color pop against the black lace dress (by the way its to die for!) As for the lovely fur coat I wish I could have gotten a hand me down from my mum but that’s life:) I think every woman should have at least one fur garment in their wardrobe! I don’t agree with cruelty to animals for their fur but they come in handy when its -25 degrees outside and as you stated earlier we have been wearing fur for centuries. :)

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:30

   Thank you very much for your comment! :) The fur does come handy indeed in the supercold weather, as it is the best coat to wear and keep warm :)

 • Reply Inarika Wednesday, January 22, 2014 at 08:55

  Moi Anna! Olen käynyt turkisasioisa itseni kanssa keskusteluja useaan otteeseen ja loppujen lopuksi olen kanssasi samaa mieltä turkisvaatteiden käytöstä. Mutta aina vähintään second handina :) Joskin mieltäni vähän painaa turkiseläinten kasvatukseen liittyvät epäkohdat… Mutta tuo on tosiaan totta, että parkat yms. tekokuituja sisältävät vaatteet kuluttavat luontoamme enemmän johtuen käytetyistä öljyistä ja kemikaaleista. Kai nämä asiat ovat niitä ikuisia väittelyn aiheita loppujen lopuksi :)

  Asusi mekko on ihana, tarvitsisin! Muuten en tällä kertaa tykännyt yhdistelmästäsi. Nuo saapikkaat ja tuo koru ei istu yhteen. Olisin vaihtanut tuon korun johonkin muuhun tai vaan jättänyt sen pois..

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:28

   Kiitoksia mielipiteestäsi :) Itse tykkäsin tuosta, mutta kaikkien ei tarvitsekaan tykätä kaikesta :)

 • Reply Nero Wednesday, January 22, 2014 at 08:56

  Moi… Mulla särähti vähän korvaan tekstissäsi kun kirjoitit, että Johanna on nero naiseksi…
  Eivätkö naiset sitten ole tai voi olla neroja?

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:28

   Voi hyvää päivää nyt. Se on vain sanonta. Mä sanoisin ihan samalla tapaa, ja oon varmaan sanonutkin, että Sedin on nero mieheksi. Kaikkea taas tarvii ottaa herneet nenässä vastaan kirjaimellisesti väännellen siitä omaan tarkoitukseen sopivaa.

 • Reply -erika Wednesday, January 22, 2014 at 09:31

  Aivan ihanan kauniita kuvia! Suomen talvipakkasissa otetuissa valokuvissa ihosi näyttää hehkuvan vielä tavallistakin kauniimmin :) Minäkin ostin hiljattain samantyylisen mekon, ja kyllä oli hoikka ja mukava olo siinä tepastellessa :D

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:27

   Kiitoksia :) ja joo, jos vain saisin, otattaisin kaikki kuvat aina lumen keskellä, ne on jotenkin paljon kauniimpia aina, tai niissä iho ja hiukset näyttää siltä miltä oikeastikin :)

 • Reply pipe Wednesday, January 22, 2014 at 09:43

  Minustakin on kaunis väri hiuksissa ja ihana turkki.

  Mietin joskus tuota kun ihmiset, jtka syö lihaa, valittaa, jos joku käyttää turkiksia. Ihanhan siinä kuolee eläin, kuin turkiseläimetkin.

  Vai onko eläimet eriarvoisessa asemassa keskenään?

  Turhaa tappamista en tietenkään pidä hyväksyttävänä, mutta tämän sanoessani minun pitäisi jättää lihan syönti, koska nykyään on helppoa ja terveellistä olla kasvissyöjä.

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:26

   Kiitoksia :)

   No lihatuotanto ja turkistuotanto on suurimmaksi osaksi tosi eri asia, eläinten kohtelu on molemmissa usein aika kamalaa, mutta yleensä turkistarhauksessa, varsinkin ulkomailla, menetelmät on tosi julmia :/

   • Reply Terhi Friday, January 24, 2014 at 13:43

    Lihantuotanto kamalaa? Kerrotko,oletko kasvattanut lihakarjaa?

    • Reply Anna Friday, January 24, 2014 at 15:56

     En, mutta sen verran yhteiskuntavalveutunut olen, ettei niiden eläinten olot mitenkään kovin hekumallisia siellä ole :)

     • pipe Saturday, January 25, 2014 at 12:16

      Niin sitä tuossa tarkoitin, en tiedä jäikö hämäräksi, että jos ottaa lgiikan, että vastustaa turkiksia, tulisi vastustaa myös lihan syöntiä.

      Itse en voi vastustaa kumpaakaan, koska syön lihaa, läytän liivatetta ja maitotuotteita. Jos löytäisin secondhand turkin, niin osraisin sen. Niin monesti olen palellut keinokuiduissa. Lisäksi ihoni ärsyyntyy joistakin keinomateriaaleista.

     • pipe Saturday, January 25, 2014 at 12:39

      Että minusta hyvä juttu, että sulla turkis päällä! :-) mulle tulee susta tasapainoinen kuva. Osaat ajatella luonto ja yhteiskuntavastuullisesti, mutta sulla ei oo ylilyöntejä, vaan osaat ajatella, että esim.kun turkis on jo kerran tehty, niin on tavallaan jopa vastuullista käyttää sitä. :-) jeps.

      Minusta on muuten ihanaa lukea tätä blogia! Kiitos sulle! :-)

     • Anna Monday, January 27, 2014 at 00:11

      Kiva kuulla tällainen mielipide, kiitos siitä :)

 • Reply Tia Wednesday, January 22, 2014 at 11:24

  Minä en rupea sanelemaan sulle tosta turkiksesta, se on jokaisen oma asia mihin itsensä pukeutuu. Maailmassa on niin paljon kaikkea muutakin kauheampaa asiaa ja vääryyttä. Turkiksia tullaan käyttämään todennäköisesti aina, en usko että siihen voidaan vaikuttaa niin että niitä ei kukaan käyttäisi enää koskaan, ellei joku päättäjä pistä lain jossa uhataan kuolemantuomiolla jos turkiksia käyttää, mutta sitä tuskin tulee tapahtumaan :) olen sun kanssasi samoilla linjoilla tuosta turkisasiasta. Mutta ihan hyvä että on tapahtunut joitakin muutoksia tuossakin asiassa. Jeps, se siitä aiheesta ja aiheeseen sinun asusi :) toi musta mekko on aivan ihastuttava, istuu sun päälle niin kauniisti.

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:27

   Kiitoksia kovasti :) Ja niinhän tuo menee. Mun mielestä siksi on tärkeää, että bloggaajat / julkkikset jne. korostavat second handiutta valinnoissaan, koska se toivottavasti herättelee muitakin :)

 • Reply jj Wednesday, January 22, 2014 at 11:25

  Täysin samaa mieltä kanssasi turkisasiasta, todella hyvä ja kunnolla perusteltu teksti aiheesta. Mullakin on omistuksessa mummini vanha, pitkä minkkiturkki, mutta se ei yksinkertaisesti vain sovi mulle pituutensa takia ollenkaan! Ehkä käyttäisinkin sitä paukkupakkasilla, jos olisi samanlaiset koivet kuin sulla :D

  Asu on oikein onnistunut, täytyy tuosta liukuvärjäyksestä sanoa että taidat olla ainoa ihminen maailmassa jolla se näyttää hemmetin upealta!

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:24

   Hahah, voi kiitoksia kovasti :)

 • Reply NN Wednesday, January 22, 2014 at 11:41

  Mulle menee kyllä hyvin perille tuo pointtisi turkiksista. Onhan se joidenkin ihmisten elinkeino eikä varmasti vastuullisessa ja eläinten hyvinvointia tukevassa turkistarhauksessa ole mitään vikaa. Kaikki joissa eläimiä vähänkään kohdellaan huonosti, saa taas näkemään punaista, kuten varmaan monen muunkin. Tän enempää en koe voivani ottaa kantaa, koska en ole sen isommin asiaan perehtynyt, itse kun en käytä turkiksia, tuskin edes second handina, ne ei vaan jotenkin miellytä kauheasti omaa silmää enkä koe sopivan itselle.

  Muuten kyllä asusta tykkään ja sopiihan tuo turkis sulle. Jotenkin tulee oikein kylmänväreet, kun kattoo noita kuvia missä oot ilman takkia, multa jos puuttuu pipo ja hanskat edes minuutin ajan tuolla -15 asteen pakkasessa, niin oon aivan syväjäässä :D

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:24

   No nimenomaan näin :) Kaikkien turhistarkojen niputtaminen samaan sekä eettisyyden, että ekologisuuden puolesta on tyhmää ja turhaa. On olemassa tarhoja, joissa eläinten elinolot on hirveitä ja toisia, joissa eläinten oikeuksia valvotaan hyvin. Sama ekologisuudessa. Mutta, ihmiset on välillä todella sulkeutuneita omiin mielipiteisiinsä ja kaikki muu on vain roskaa :/
   Kiitoksia kovasti, ja hei, bloggaamisen huonoja puolia ;)

 • Reply Marianna Wednesday, January 22, 2014 at 11:50

  Mun mielestä sun perustelut turkiksen käytölle on järkevät ja voi että kun tuo nimenomainen turkis on kaunis, vaikka en niistä noin muuten yleensä takkeina perusta. :)

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:23

   Kiitoksia kovasti :) Ja kieltämättä hyvällä maulla on mamma sen valinnut aikanaan :)

 • Reply Krt Wednesday, January 22, 2014 at 12:19

  Hittolainen, olen aina ajatellut, etten kannata turkiksia ja rumiakin ne ovat, mutta tosi hyvältähän tuo sun päällä näyttää ;) Ja muutenkin perustelet hyvin mielipiteesi. Olen samaa mieltä second hand -käytöstä. Harvoin kommentoin, vaikka olenkin pitkäaikainen lukijasi, mutta nyt halusin vain sanoa kiitos ihanasta blogistasi, jolla piristät suuresti tämän mammalomalaisen (toisinaan hieman mökkihöperöä) elämää :D

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:23

   Voi kiitoksia, tosi ihana kuulla :) Ja ihanaa mammaloman jatkoa sulle! :)

 • Reply Pippuri Wednesday, January 22, 2014 at 13:48

  Omasta kannastani en sen enempää ala tarinoimaan paitsi, että sen myönnän, etten itse halua ikinä aitoon turkkiin pukeutua. Mutta halusin tulla kommentoimaan sitä, että oli ilo lukea tuota tekstin osiota, jossa kerroit kannastasi turkiksiin. Perustelit oman kantasi järkevästi ja kattavasti, mutta kerroit myös monipuolisesti siitä, miksi ja millä perusteilla ymmärrät toistenkin kannat! :) Syvästi toivon, että muut täällä kommenttiboksissa osaavat toimia samalla tavalla – kertoa omista mielipiteistään kuitenkaan tuomitsematta toisten erilaisia näkökantoja! :)

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:22

   Kiitoksia kovasti :) Hauskaa on sinänsä se, että kaikki muut täällä ovat osanneet asiallisesti minuun hyökkäämättä perustella kantansa, paitsi sitten kolme kommentoijaa, jotka poistin samantien. Kummasti heitä yhdistävinä tekijöinä oli se, että kaikilla oli Animalian jne. linkkejä, ja jotka ottivat hyökkäyksen suoraan minuun. Varmasti hetkeäkään esimerkiksi miettimättä tuota minun pointtiani käytetyn turkiksen käytöstä tai esimerkiksi tutustuneet Saga Fursi toimintaan, josta kirjoitin :) Se on hassua, miten suurin osa osaa keskustella aiheesta normaalisti, ja sitten toiset ei vaan siihen kykene. Vaikka ketään minä en tällä postauksella ole loukannut :)

 • Reply Ace82 Wednesday, January 22, 2014 at 14:10

  Yhdyn turkismielipiteisiin, painottaisin myös karvahattujen erinomaisuutta vaikka hattu tuo nimenä mieleen vain niitä tietynlaisia. Pari sellaista upeutta on tullut perittyä, mutta eihän niitä uskalla täällä kettutyttöjen pelossa käyttää…en halua, että joku juntti tulee kommentoimaan typeryyksiä tai jopa pilaamaan asusteita…mä luulin jo, ettei jälkimmäistä tapahdu enää, mutta sitten kuulin taas muuta.

  Mä yritän nyt ystävällisesti ilmaista sen, että nyt en oikein pitänyt asusta. Kaikki sun komponentit on hyvät, mutta nyt on liikaa sitä kaikkea. Mikään ei oikein sopinut mihinkään, ehkä juuri nuo saappaat? Eikös sulla ollut mustatkin vastaavat? Makuasioitahan nämä taas… Pääasia, ettei tullut kylmä!

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 14:21

   Ei kaikesta tarvitsekaan tykätä :) Mä välttelen yleensä täysimustia asuja jostakin syystä, ja siksi valikoitui nuo beiget saappaat tuohon mukaan :) Ja ei tosiaan tullut kylmä, oli välillä liiankin lämmin :D

 • Reply hanska Wednesday, January 22, 2014 at 14:54

  Olen hyvin samoilla linjoilla kierrätysturkiksista. Omaan tyyliin muut turkikset eivät oikein sovi kuin kelsi. Sain joskus hyvin kauan sitten eksäni äidiltä kauniin 70-luvun kelsiturkin ja tässä pakkasten keskellä olen ihmetellyt että minnehän olen sen mahtanut hävittää. Ehkä olen antanut sen eteenpäin koska about kaikki vihjeetkin siitä eksästä saa näkemään punaista…

  Lisäksi kelsissä on se hyvä puoli että mitä luultavimmin se lammas vielä syötiin.

  Mutta tosiaan en ymmärrä, miksei kymmeniä vuosia hyvänä säilynyttä turkkia saisi käyttää, eikö luonnonvarojen tuhlaus muutenkin ole eettisesti epäilyttävää. Olen ehkä monien turkisvastaisten mielestä naiivi, mutta uskon yhden ihmisen vaikutusvallan olevan niin olematon näissä asioissa, etten käsitä miten jotkut jaksavat hyökätä kenenkään kimppuun tällaisessa kontekstissa. Minun ei alkanut tehdä yhtään enempää minkkiturkkia kuin ennenkään vaikka sinulla sellainen onkin. Kukin vastatkoon omista päätöksistään.

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 15:10

   Hahahah, toi on kyllä aina ikävää menneissä parisuhteissa :) Meidän äidillä taitaa olla kanssa isoäitinsä kelsiturkki vielä jossain, mutta se ei taas omaan makuuni oo ollenkaan :/

   Mun mielestä jokainen ihminen omalla panoksellaan aina vaikuttaa yhteiskuntaan ja maailmaan, mutta mun mielestä ihmisillä ei nimenomaan ole vastuuta muiden tekemisistä :) Jos minä käytän second hand minkkiturkkia ja kerron sen second handiuden ja miksi sitä kannatan, niin jos joku käy uuden ostamassa, on se tämän ihmisen moraalivastuulla, ei minun :)

 • Reply Neea Wednesday, January 22, 2014 at 16:08

  Mulla on jo pidemmän aikaa ärsyttänyt ihmisissä piirre, joka näkyy näissäkin kommenteissa. Mun mielestä on lähes naurettavaa syyllistää käytetystä turkiksesta, kun ei ole niiden omienkaan vaatteiden ekologinen tai eettinen tausta tiedossa.

  Valitettava tosiasia kun on, että me länsimaalaiset käytämme käytännössä kaikki jollain tapaa epäeettisiä kulutustuotteita. Ja se suo onkin sitten loputtoman syvä – helppohan sitä on ostaa vaikkapa reilun kaupan banaaneja, mutta entä ympäröivä elektroniikka tai muut ruokaostokset? Ja ne vaatteet.

  Pointtini on siis, että ihmisten “Out of sight, out of mind” -asenne tulee jälleen esille :D Turkishan on eläimestä tehty apua kidutusta! Entä kun jonkin tavallisen tuotteen valmistukseen on viety kokonaiselta eläinlajilta mahdollisuudet elää? Tai kun ihmisiä työskentelee epäinhimillisissä oloissa hikipajoissa suurille vaateketjuille? Eihän kukaan niitäkään tue.. Eikö?

  Toki on totta, että turkisteollisuuteen liittyy paljon ikäviä asioita ja toivottavasti se lopetetaan joskus kokonaan. Mielestäni ketään on kuitenkaan turha syyttää käytetyn, eettisesti valmistetun ja vieläpä hyödyllisen vaatekappaleen käytöstä.

  Sun blogi erottuu tässä kyllä oikeastaan edukseen, käytät muotimaailmassa helposti tuomittavaa tuotetta mutta osaat myös perustellen kertoa miksi. :) Kommentoin tosi harvoin mutta kiitos mielenkiintoisesta postauksesta!

  Ps. Myös taitosi vastata ilkeisiin kommentteihin on aivan omaa luokkaansa:D

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 16:14

   Kiitoksia kovasti kommentistasi, ihanan pohdiskeleva ja pitkä vastaus :) Ja juuri näin itsekin usein ajattelen :) Ihanaa päivänjatkoa Neealle! :)

 • Reply Maiju Wednesday, January 22, 2014 at 16:16

  Hei! Kommenttini ei liity nyt lainkaan postaukseen, mutta kysäisen voisitko tehdä postausta lentämisestä ja lentopelosta, ja jos et voi tehdä postausta niin voitko edes tässä vastata kommentilla. Pelkään siis kovasti lentämistä, vaikka lennän hyvinkin usein, joten se on harmillista. Olisi mukava kuulla sinun kokemuksia paljon matkustaneena, onko koskaan todellisuudessa tullut vaara tilanteita turbulenssia yms. vai sattuukohan sinulla aiheesta jo olemaan postausta valmiina?

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 16:31

   Mä en oikeen osaa sanoa aiheeseen mitään. Kannattaa tästä käydä puhumassa terapeutille tai lukea kokemuksia nettikeskusteluissa. Mulla se vaan meni ohi, ja oikeastaan vaan niin, että keräsin hermot ja lakkasin vaan pelkäämästä. En osaa edes selittää miten. Se oli vain päätös. Nykyään rakastan olla lentokoneessa :)

   • Reply Maiju Wednesday, January 22, 2014 at 18:07

    Mukava kuulla että olet onnistunut voittamaan pelkosi:) olet siis kuitenkin pelännyt aikaisemmin? Sinusta ei kyllä sitä uskoisi kun niin paljon matkustelet :)! Mistä se pelko sitten sinulla alun perin lähti?

    • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 18:41

     Mä en itse asiassa edes tiedä. Kai sitä pelkää, mistä ei mitään ymmärrä :D Ja siitä sitten pelko tavallaan otti alkuun vallan lentäessä, mutta sitten jotenkin tutkin asiaa ja selitin sen itselleni ja lakkasin pelkäämästä :)

     • Kate Wednesday, January 22, 2014 at 19:54

      Mulla helpotti se kun kuulin että autossa matkustaminen on vaarallisempaa entä lentokoneessa. tosin pelkään vieläkin turbulenssissa :( mulla alkoi pelko siitä kun takana yksi hätälasku, ja sitten yhdellä kerralla lentokentän joku automaattinen laskeutumisjutska meni pois käytöstä ja piti olla ekstratunti ilmassa ja sitten lentäjän piti laskeutua täysin itse ilman lennonjohtoa tmvs. Sit kerran aukes kaikki luukut koneesta ja tuntu et kone hajoaa ku heilu niin paljon. Silti tänäkin vuonna olen lentänyt n. 20 kertaa ja noista tapahtumista on joitakin vuosia aikaa eri vuosina tapahtuivat. jotenki helpottaa ajatella että autossa vaarallisempaa. sit kuitenki joskus alkaa olla vainoharhainen esim aattelen että entä jos lentäjä esim haluais tehdä itsarin tai jotain ku jotkut autoilijat tekee noin liikenteessä ku pelottaa vähän että se on yhden ihmisen vastuulla no onneksi siellä kai on se perämieskin että on kaks lentäjää tavallaan, mutta kun olen ilmassa niin alan kuvitella kaikkia vaaratilanteita, olen alkanut yrittää tehdäniin että menen mahdollisimman väsyneenä koneeseen esim jos aamulla lento niin yritän valvoa myöhään että nukahtaisin heti koneessa et menis nopeammin

 • Reply Lotta Wednesday, January 22, 2014 at 17:21

  Postauksen viimeinen kuva on ihana, luonnollinen, kaunis, flawless! Tarkennukset kohdallaan ja eroaa paljon kaikista kuvista mitä postauksissas aina on, piristävä lisä :) En tiiä miks se nyt otti näin paljon silmään :D Siinä on joku semmoinen ohikiitävän hetken hieno fiilis

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 18:34

   Kiitoksia, tosi kiva kuulla :) Ja se on jännä miten eri kuvat saa niin eri vastaanottoja :)

 • Reply sofia Wednesday, January 22, 2014 at 17:55

  Teen tällä hetkellä opinnäytetyötäni muotoiluakatemiassa sisustusarkkitehtuurin linjan puolella. Opinnäytetyön yksi vaihe on pohtia perusteellisesti omaa arvomaailmaani, jonka ympärille luodaan brändi. Tämä liittyy tekstiisi nyt siten, että en keksi mitään konstia miten valitsen kantani tässä turkisten, taljojen ja nahan käyttämisessä.

  Ruokailutottumuksissani olen vähentänyt eläinperäisten tuotteiden käytön minimiin mikä tarkoittaa kohdallani sitä että mukana on ainoastaan maitotuotteita pienissä määrin. Meikkipuolella ostan tuotteita joita ei ole testattu eläimillä. Tässäkin pääsee ote lipsumaan sillä “mutta kun olen opiskelija ja tämä on niin paljon kalliimpaa kuin tuo toinen” -kortilla. Ajatuksena on, että sitten työllistyneenä on myös varaa tehdä oman moraalini mukaisia eettisempiä ja ekologisempia valintoja. Mutta annapas olla kun lähden kenkä ostoksille. Valinta on ehdottomasti oltava aidot nahkakengät, eikä tarpeeksi tietoa materiaalin alkuperästä ei ole tässä kohtaa, enkä tiedä mistä sellaista hankkia. Sainpas juuri joululahjaksi mitä lämpöisimmän ja suloisimman lampaantaljan.

  Tuo sama aitous aspekti vaikuttaa suuresti myös valintoihini sisustuksessa ja olenkin tässä jo pidemmän aikaa käynyt sisäistä riitaa arvokonfliktistani johtuen. Aidon tuotteen korvaaminen epäaidolla ei myöskään istu omaan arvomaailmaani. Myöskään esim. julkitilasuunnittelussa harvoin on mahdollista löytää asiakkaalle tusinaa samanlaista second hand nahkatuolia.

  Koen usein, ettei minulla ole tässä kohtaa oikeutta mielipiteeseen suuntaan tai toiseen sillä en “pysty” tai osittain myöskään tahdo toteuttaa kokonaisvaltaisesti elämäntapaa, jossa en hyödynnä mitään eläinperäistä. Omalla ja usein muidenkin kohdalla koen tällaisen käytöksen tekopyhäksi.

  Voidaan siis sanoa että eläinperäiset materiaalit viehättävät sekä sisustuksessa että pukeutumisessa, mutta samalla koen sen moraalisesti vääräksi ainakin elämän toisella saralla. En ihan täysin ole perillä opinnoistasi vaikka juttusi lähes aina luenkin, mutta mietinkin olisiko teidän opinnoissa painittu samankaltaisten aiheiden ympärillä? Olisiko tällaisen arvokonfliktin selvittämiseen jonkinlaista työkalua?

  Tulipas pitkä pohdinta. Tahtoisin vielä lisätä, että tämä pohdinta ei ollut millään tapaa kohdistettu sinuun ihmisenä vaan enemmänkin ajatuksen virtaa. Loppuun voisin vielä mainita, että itsellesi olet löytänyt mielestäni tämän asian suhteen hyvän moraalisen kompassin enkä näe mitään syytä mikset voisi takkia käyttää ja se on todellakin tyylikäs :) On ihmisen oman moraalin vastuulla miten tekee valintansa, ei sinun.

  Peace out!

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 18:40

   Mä olen joskus ajatellut yhtä mustavalkoisesti tavallaan. Että miksi arvostella jotakin turkista, jos itse syö lihaa tms. Nyt olen ehkä hieman pyöristynyt kulmista, ja koen, että jokainen pieni askel on hyvä askel :) Vaikka pidän second hand turkista, niin voin silti ostaa luomulihaa. Tai taputtaa itseäni kun syön kasvisannoksen :) Mun mielestä sun ei pidä olla noin suvereeni tässä asiassa. Sinulla on oikeus mielipiteeseen vaikket toteuta kokonaisvaltaisesti elämäntapaa. Mun mielestä lihaa ja nahkatuotteita ei pitäisi poistaa kokonaan planeetalta. Liha on tärkeää monelle ihmiselle ruokailussa, se on mun mielestä muutenkin iso osa terveellistä ruokavaliota, ja ihminen on ollut lihansyöjä satoja vuosia. Mun mielestä on hienoa, että tiedostaa omat ekologiset ja eettiset valintansa, ja pyrkii niihin parhaansa mukaan. Välillä saa lipsahtaa, välillä saa tehdä vääränkin valinnan. Kunhan mielessä on se oma moraali asian suhteen. Ja nimenomaan oma, ei kenenkään muu.

   Minä esimerkiksi pidän itseäni hyvänä ihmisenä, vaikka tiedostan, että teen usein valintoja, jotka eivät ole hyviä. Minä en pidäkään itseäni täydellisenä :) Ja se on musta tärkeää jokaisen tajuta. Muutosta ei mun mielestä saavuteta sillä, että päättää päivänä X ettei syö mitään eläinperäisiä tuotteita. Vaan babysteps babysteps. Aloittaa vaikka sillä, että vaihtaa lihan luomulihaan. Ja kasvikset kotimaisiin pelkästään. Ei heitä kaikkia vanhoja kenkiä pois, vaan miettii seuraavia hankkiessa haluaako nahkatuotteita (ekologista) vai ei (eettistä). Jnejne. Ja vaikka päättäisi pysyä ekologisissa nahkakengissä, niin ei tuomitse itseään tai vie omalta moraaliltaan arvoa ristiinnaulitsemalla itsensä ostamalla vaikka neonpinkit muovikorkkarit. Pienillä teoilla on iso merkitys, ja niitä tulee arvostaa :) Omissa teoissa ja muiden. Eikä ketään tule tuomita. Ei itseään, eikä muita.

   Tällaisia ajatuksia synnytti sun kommentti :)

   • Reply sofia Friday, January 24, 2014 at 10:12

    Kiitos kun jaoit ajatuksiasi ja jaksoit vastata näinkin pitkästi! :)

 • Reply tyty Wednesday, January 22, 2014 at 19:06

  Turkiksille aina ehdoton ei. Vain siten turkistarhaus voi maailmasta loppua ja sitten voi ihmiset ruveta hamstraa niitä second handeja.

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 19:22

   Aaa, okei, laitetaan kaikki maailman turkikset paikkaan X homehtumaan, kunnes tämä utopistinen haave Kiinaan ympäristöpakotteiden ulotuksesta tulee toteen, sitten voidaan ottaa täältä säilöstä kamat esille ja olla niin ylpeitä siitä, että palelluttiin turhaan monia vuosia.. Eiku

   • Reply tyty Wednesday, January 22, 2014 at 20:31

    No en ehkä tarkottanut että sekond hand turkisten käyttö voidaan kieltää?! :D mun “utopistinen” haave kyllä on että saan elinaikanani nähdä kun turkistarhaus kielletään laittomana elinkeinona koko maailmassa. Muistaakseni jonkun ihmisen utopistinen haave oli että tummaihoiset ihmiset saisivat elää tasavertaisina maailmassa eivätkä vain olisi valkoisten orjia.. Niin miksi sama onni ei voisi tapahtua eläimille. Ja lopuksi me ihmiset kuitenkin kadotaan täältä mmaapallolta paljon ennen eläimiä, eli kannattaisi ihmisten olla kiltisti :)))

    • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 20:55

     Mä toivoisin kovasti samaa. Mutta valitettavasti kun Kiinaan ei tällä hetkellä virallisestikaan pystytä ulottamaan ympäristöpakotteita, niin meidän elinaikana turkistarhausten loppuminen kokonaan on valitettavan utopistinen toive. Ensin pitäisi saada ne loppumaan Kiinan kaltaisissa maissa, ja sitten huolehtia Suomesta, Suomessa kun on asiat tälläkin osin aika paljon paremmin eläinten oikeuksien kannlta :)

    • Reply MMM Thursday, January 23, 2014 at 13:01

     “Niin miksi sama onni ei voisi tapahtua eläimille.” Tyty ilmeisesti tarkoittaa onnena sitä, että turkiseläimet katoavat ja kuolevat lähes kokonaan. Ajatus on vissiin, että kun turkiseläimiä ei enää ole, niin uskomusta että eläimet kärsisivät ei myöskään olisi. Mutta kuinka hyvin hänkään on perehtynyt turkistarhaukseen, että voisi todeta eläinten olot oikeasti.

 • Reply Pepa Wednesday, January 22, 2014 at 19:45

  Tosi kivalta näyttää turkis ja asu muutenkin ja etenkin tukan väri :) Tossahan olis muuten tosi hyvä ja kiinnostava tutkielma-aihe sulle kun opiskelet muotia, esim. miten turkikset on ollu muodissa milloinkin ja miten niiden arvostus on vaihdellut eri aikoina. Turkiksia lienee käytetty jo kivikaudella näillä leveysasteilla :)

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 20:56

   Kiitoksia kovasti :) Ja joo, tuo on vähän turhan laaja tutkimusaihe, vaikka mielenkiintoinen olisikin :)

 • Reply Ee Wednesday, January 22, 2014 at 20:24

  Ihana asu, kauniilta näytät:)
  Mitä turkisasioihin tulee, itselläni ei oikeastaan mitään suurempia mielipiteitä ole. Kyllähän ne tarinat turkistarhauksesta kauhistuttaa (varsinkin just ulkomailla), mutta jokaisen oma vastuuhan se on, käyttääkö vai eikö.
  Itse en ole koskaan käyttömielessä turkiksista pahemmin välittänyt, ehkä enemmänkin juuri eettisen ristiriidan takia, mutta myös siksi ettei niitä ulkoisesti kivannäköisiä ole tullut kamalasti vastaan (tosin toi sun turkis on tosi kivannäköinen!). Syksyllä kuitenkin ostin itselleni Canada Goosen parkan, eikä hupun villikojootinkarva mua häiritse, juurikin siksi etteivät kojootit ole tarhattuja eikä niitä tapeta takkeja varten.
  Tykkään tosi paljon lukea näitä sun mielipidejuttuja. Hyvin oot perustellut kantasi, voi kun kaikki muutkin tekisi sen yhtä fiksusti. Usein menee maku lukea ihmisten (juurikin näiden äärimmäisten turkisvastaisten) mielipiteitä tästä aiheesta, kun perustelut meinaa mennä kovaksi moralisoinniksi.

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 21:00

   Tuossa joku esittikin sen pointin, että vaikka Canada Goosen karva on villieläimen, joka ei ole tarhattu, saattaa ko. eläin nääntyä ansassa tai vuotaa kuiviin jne. eli ei niidenkään tapa kuolla välttämättä ole kovin ystävällinen :/ Tämä onkin vähän mielenkiintoinen juttu, miten moni turkisten vastustaja esim. käyttää juuri turkisyksityiskohdilla koristeltua parkaa, tietämättä miten ko. tuote on edes valmistettu :/
   Kiitoksia kovasti, ja mun mielestä älykäs keskustelu on kaikista tärkeintä ja onnistuu parhaiten silloin kun molemmat keskustelijat ovat valmiita ymmärtämään molempien kantojen ajatukset :)

  • Reply Anna Thursday, January 23, 2014 at 11:24

   Tähän vaan haluasin korjata asiavirheen, että Canadan Goosen takeissa kojootit nimenomaan tapetaan takkeja varten, ei kojootilla ole oikein muuta käyttöä. Mutta tarhattu niitä ei toki ole.

 • Reply Satu Wednesday, January 22, 2014 at 20:30

  Ihan mega siisti koru! Muutenkin tykkään tosta väristä, se sun pikku laukku esim. Kroatian kuvissa ja ne saman väriset kengät sopii kyl niin hyvin sulle. Ihanaa kun jollain on pokkaa käyttää tota väriä! :))

  • Reply Anna Wednesday, January 22, 2014 at 20:56

   Kiitoksia :) Ja mä tykkään ihan hirveesti itsekin tosta väristä, musta sitä pitäisi ihmisten käyttä muutenkin enemmän :)

 • Reply Iida Wednesday, January 22, 2014 at 21:51

  Mun mielestä koko turkiskeskustelu on vedetty vähän äärimilleen yhteiskunnassa. Ymmärrän pointin: en itsekään voi sietää ajatusta turkistarhoissa kärsivistä eläimistä, mutta kuten sanottu, tarhoja on erilaisia. On myös muita vaihtoehtoja: eläinlajien kasvua on pakko rajoittaa, joten pitäisikö eläimet sitten ampua, syödä ja heittää turkit menemään? Tarha tai ei, eläimiä on silti ja kantaa on luonnon kiertokulun mukaisesti välillä pakko vähentää.
  Toiseksi nimenomaan, turkkeja on käytetty satojatuhansia vuosia. Mielestäni on hyväksyttävää käyttää turkkia, mikäli eläin ei ole kärsinyt. Eikö jo edellä mainittu luonnon kiertokulkukin tätä ole vaatinut? Pointti on kultaisessa keskitiessä – kun joku esimerkiksi mainitsee syövänsä kasviksia siksi, että mm. naudan kasvatus saastuttaa luontoa liikaa, niin eiköhän maailmassa ole ensin paljon relevantimpiakin ongelmia ympäristöongelmista puhuttaessa.
  Turkki ihmisen päällä ei ole paha – NYKYihminen on tehnyt siitä toimillaan pahan.

  • Reply Anna Monday, January 27, 2014 at 01:17

   Allekirjoitan tuon viimeisen lauseen, noinhan se menee :)

 • Reply Minttu-Maaria Wednesday, January 22, 2014 at 22:35

  Mielenkiintoinen keskustelu täällä! Tästä aiheesta voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon, mutta koska olen niin samaa mieltä monen muun kanssa, niin en toista juttuja. Mä olen pohtinut todella paljon omaa ja muiden kulutuskäyttäytymistä, eettisyyttä ja ekologisuutta ja todennut, että suurin osa ihmisistä on autuaan tietämättömiä asioista, on paljon harhaluuloja ja käsityksiä, joilla ei ole kunnollista perustaa ja usein tuntuu, että ihmiset ovat täysin tekopyhiä. Esim. vastustetaan turkiksia henkeen ja vereen, mutta ei osata ajatella, että meidän arkisten valintojen tulisi tukea kestävää kehitystä, tästäkin oli jo tuolla aiemmin. Sinä Anna ainakin olen pohtinut second hand -turkiksen käyttöä ja perustelet sen hyvin.

  Tuolla aiemmin oli myös Canada Goose -esimerkki enkä nyt jatka siitä, koska se tuli hyvin esille ja mun mielestä on hyvä, että ihmisten tietoisuutta lisätään näissä asioissa. Mutta kun meidän on niin vaikeaa tietää tuotteen alkuperää! Sitten voi käydä niin, että on ostavinaan tekoturkista, vaikka Marc Jacobsilta, ja vaatteessa onkin aitoa kiinalaista, rääkättyä pesukarhua :). Se kun on halvempaa, mikä on mun mielestä ihan järkyttävää.

  Mä en ole osannut päättää, käyttäisinkö second hand -turkista vai en… Koska eihän ihmiset tietäisi, että se on second handia, mutta pääasia, että sen itse tietää. Mä jouduin kerran töissä yleisen kohun aiheeksi, kun menin sinne aidonnäköinen tekokarvaturkki päällä. Piti selitellä, että se on tekokarvaa, katsokaa, tässä lukee polyester! Ja arvostelijoilla itsellään oli mokkajakkuja ja nahkakenkiä ja lihaa lautasella. Tekopyhää, kuten sanoin!

  Lopuksi haluan sanoa, että mun mielestä on hienoa, että vastustat turkistarhausta ja olet esimerkkinä monelle, joiden oma mielipide ei ole vielä muodostunut.

 • Reply Sunna Wednesday, January 22, 2014 at 23:04

  Hienoa eläinoikeuskeskustelua täällä, mulla ei ole siihen mitään lisättävää, muuta kuin se, että olen samaa mieltä. Pointtini olikin että jeejee Fall Out Boy <3 se niiden uusi levy on muodostunut ikuiseksi lemppariksi, tänäänkin tuli kuunneltua pariin kertaan.

  Oot aivan uskomattoman nätti kuvissa, statement sopii hienosti rusketukset kanssa! Mekko on ihana, pitääpä yrittää metsästää vastaavaa seuraavasta season salesta :D uudenvuodenalet meni tältä rutiköyhältä opiskelijalta ihan ohi…

  • Reply Anna Monday, January 27, 2014 at 01:13

   Hahha, se on kyllä helmi levy :) Kiitoksia kovasti ja joo, neonkeltainen on kyllä rusketuksen kaveriväri :)

 • Reply Vinski Thursday, January 23, 2014 at 10:57

  En edes jaksa lukea kaikkia kommentteja läpi, mutta arvatenkin siellä vauhkoaa turkiksia vastaan kaupunkilaiset ihmiset, jotka eivät ole oletettavasti koskaan edes käyneet turkistarhalla.
  Mun isoisäni oli turkistarhaaja. Samoin hänellä on ollut maatilallaan myös kanoja ja possuja. Ja mä en vaan koskaan ymmärrä sitä miten suurin osa ihmisistä vastustaa niin perkuleesti turkistarhausta, mutta syövät hyvällä omallatunnolla kanaa, possua ja nautaa vaikka miltä tuottajilta edes miettimättä mistä se liha tulee ja minkälaisen reitin se on kulkenut ennen lautaselle pääsyä. Miten eläimen kasvatus ruoaksi eroaa sen kasvattamisesta vaatteeksi? Okei, paljon puhutaan turkiseläinten huonoista oloista, mutta mä olen nähnyt ainakin tän yhden tarhan läheltä ja TIEDÄN etteivät ne eläimet siellä kärsineet. Isoisäkin sanoi aina meille lapsille, ettei minkkejä ja kettuja saa säikytellä tai kiusata koska stressaantunut eläin tuottaa huonon turkin. Eli siis jokainen turkistarhaaja varmasti tietää, että eläimiä kannattaa kohdella hyvin jos niistä haluaa laadukkaan turkin ja sitä kautta hyvän voiton :)
  Itselläni ei ole siis mitään tutkiksia vastaan, niin kauan kuin syön lihaakin, sillä en rupea tekopyhäksi. Toki en yhtään turkista omista, koska ne eivät silmääni juurikaan miellytä. Ja jos sellaisen joskus sattuisin hankkimaan, hankkisin sen tuottajalta jonka taustat on selvitettävissä, ihan niin kuin syömäni lihanikin hankin.
  Isoisäni tarhalta olisin hyvällä omalla tunnolla voinut ottaa kauniin turkiksen :)

  • Reply Anna Monday, January 27, 2014 at 01:17

   Kiva kuulla tällainenkin kokemus keskusteluun :)

 • Reply Girafera Thursday, January 23, 2014 at 14:54

  Ihan tosi kaunis tuo sun turkki. Ite kyllä mieluummin osta aidon just esim kirpparilta kun feikin kaupasta, samoin turkis asusteet. Ja ne on kaikkein lämpimpiä. Itellä oli turkis hattu viime talvena -30 asteen pakkasilla, ja hiki tuli. Kaunis turkkitakki vielä hakusessa, teko turkki löytyy, ja se ei pidä tuulta lainkaan. Joten multa lähtee ehdottomasti kans äänin aitojen turkisten kierrätyksen puolesta! Niin vaatteissa kuin sisustuksessa :)

  • Reply Anna Monday, January 27, 2014 at 00:27

   Juurikin näin :)

 • Reply Minde Thursday, January 23, 2014 at 21:51

  Ymmärrän mielipiteesi turkiksista ja olen myös osittain samaa mieltä. Toisaalta, jos joku ostaa tänään uuden turkiksen ja myy sen kahden vuoden päästä kirpparilla, onko sen ostaminen moraalisesti oikein, koska turkis oli second handia? Miten vanha turkiksen pitää olla, että sen ostaminen olisi oikeutettua? Tämäkin asia vaikuttaa noidankehältä, mihin on hankalaa löytää vastausta.

  Nämä kysymykset ovat vain yleistä pohdintaa, eikä osoitettu pelkästään sinulle, Anna. Ihanaa talven jatkoa ja kiitos tästä blogista! :) Täältä saa inspiraatiota ja kirjoitat hyvin ja mielenkiintoisista aiheista.

  • Reply Anna Monday, January 27, 2014 at 00:24

   No siinä mun mielestä se moraalivastuu on kuitenkin alunperin uutena turkiksen ostaneella. Mitä jos hän ei myisi sitä. Vaan se päätyisi roskikseen? Olisiko se sitten parempi? Toisaalta yksi turkis vähemmän liikenteessä varmasti aiheuttaisi vähemmän mielihaluja niitä kohtaan, mutta toisaalta sitten se hänen ensimmäinen ostoksensa olisi vieläkin turhempi :(

 • Reply Marilla Thursday, January 23, 2014 at 23:58

  Heipsan!

  Kommenttiani ei ole kohdistettu erityisesti kellekään tietylle henkilölle, vaan tämä pohjaa sekä Annan esittämiin että myös täällä kommenttiboksissa esiin nousseisiin pointteihin. Toivottavasti joku aiemmin aihetta pohdiskelleista sattuu siis lukemaan tämänkin. :)

  Olen ollut 13 vuotta kasvissyöjä ja pyrin muutenkin käyttämään eläinkunnan tuotteita mahdollisimman vähän. Ei siis varmaan yllätä, etten itse haluaisi turkistakaan päälleni pukea. Olen silti samaa mieltä siitä, että jos turkkia käyttää, 2nd hand -vaihtoehto on ilman muuta uutta parempi. Samaa logiikkaa noudatan minäkin puolestani esim. nahkatuotteiden kohdalla: silloin harvoin, kun niitä ostan, hankin ne aina ensisijaisesti käytettyinä.

  Varsinaisesti halusin kuitenkin ottaa osaa turkiseläinten oloja, turkisten ekologisuutta ja SagaFursia koskevaan keskusteluun. Monelle turkisten vastustamisen ydinkysymys tuntuu olevan se, että eläin tapetaan turkin vuoksi. Itselleni yhtä olennainen peruste on kuitenkin ne epäinhimilliset (tai -eläimelliset, if you will :)) olosuhteet, joissa turkiseläimet muiden tuotantoeläinten tavoin elämänsä viettävät, myös Suomessa. Tarhojen kesken on varmasti jonkin verran eroja, mutta valitettavasti yksikään tarha, vaikka haluaisivatkin, ei jo taloudellisista syistä pysty järjestämään eläimilleen sellaisia oloja, että ne voisivat elää elämisen arvoista elämää. Jokainen voi varmasti kuvittella, millainen elämä on luontoon vapaaksi tarkoitetulla villieläimellä, joka viettää koko elämänsä pienessä häkissä, jonka pohja on yleensä pelkkää verkkoa. Erilaiset sairaudet, häiriökäyttäytyminen ja apatia ovatkin näillä eläimillä arkipäivää. Tämä on siis tilanne Suomessa, esimerkiksi Kiinan käytäntöjä en tarkemmin tunne. Laajassa mittakaavassa tuotantoeläinten hyvinvointiin liittyvät ongelmat ovat kuitenkin maailmanlaajuisesti samantyyppisiä – valitettavasti siis Suomessakaan olot eivät välttämättä ole aina muuta maailmaa paremmat.

  Kävin mielenkiinnosta lukemassa tuon Annan mainitseman SagaFursin vastuullisuus-osion heidän nettisivuiltaan. Vaikka turkistuotantoa sinänsä ehdottomasti vastustankin, on tietenkin aina parempi, jos alan toimijat pyrkivät toimimaan mahdollisimman vastuullisesti. SagaFursin sivuilla pistää kuitenkin silmään melkomoinen ympäripyöreys. Esim. heidän viittaamiaan sertifiointeja ei avata lainkaan: kuka sertifikaatit myöntää, mitä kriteereitä niiden myönnölle on asetettu jne. Käytännössä kyse voi olla siis yrityksen itse myöntämästä ja määrittelemästä sertifikaatista, jota ei tietysti voida vielä pitää kovin uskottavana laatumittarina. Toisekseen heidän esiinnostamansa nahan jäljitettävyys (Saga Traceability System) ei luonnollisesti vielä kerro muuta kuin sen, että tietty nahka pystytään yhdistämään tiettyyn tilaan. Kyseisen tilan olosuhteista, eläinten hyvinvoinnista jne. jäljitettävyys ei siis takaa mitään. Samoin kolmas varsinaiseen turkistuotantoon ja/tai eläinten hyvinvointiin liittyvä kysymys (turkistuotannon ympäristöhaitat) käsitellään hyvin ylimalkaisin sanankääntein ympäristövastuu-osiossa.

  Käytännössä siis alan keskeisimpiin eettis-ekologisiin ongelmakohtiin SagaFurs vastaa sangen puutteellisesti eikä ainakaan minua tyydyttävästi; painoarvo vastuullisuusohjelmassa näyttäisi olevan turkistilallisten ja yhtiön omien työntekijöiden hyvinvoinnissa sekä taloudellisessa vastuussa. Nekin ovat tietysti tärkeä osa yritysvastuuta, sitä en kiistä. Itse kuitenkin painottaisin tietyn yrityksen ”hyvyyttä” arvioidessani ensisijaisesti sitä, miten juuri sen oman alan keskeisimmät ongelmat on huomioitu ja kuinka uskottavasti niihin vastataan.
  Turkisten ekologisuudesta toteaisin lyhyesti vielä saman kuin muutamat muutkin kommentoijat: vaikka itse turkki raakamateriaalina onkin uusiutuva luonnonvara ja pitkäikäinenkin, turkiksen matka eläimen päältä varsinaiseksi vaatteeksi vaatii suuren määrän käsittelyjä ja kemikaaleja – mistään kovin ”straight from nature” -tuotteesta ei siis voida puhua. Lisäksi itse tarhaeläinten pito aiheuttaa ympäristöhaittoja. Näistä syistä esim. Suomessa kuluttaja-asiamies onkin kieltänyt turkiksen markkinoinnin ekotuotteena jo vuonna 1993. Tietysti jo kertaalleen hankitun tuotteen (kuten vaikka Annan 3rd hand -turkis) käyttäminen mahdollisimman pitkään on ekologista, jos se tarkoittaa sitä, että tämän yhden takin käytön ansiosta voidaan jättää hankkimatta kymmenen muuta.

  Tällainen romaani siis multa.:) Tarkoitus ei ole hyökätä ketään vastaan vaan tuoda vain omat ajatukseni mukaan keskusteluun. Yleisesti ottaen muuten kiva huomata, miten asiallisena kommentointi on tässä postauksessa pysynyt, vaikka aihe varmasti tunteita kuumentaakin. :)

  • Reply Anna Monday, January 27, 2014 at 00:23

   Kiitoksia tästä valaisevasta ja asiallisesta kommentistasi :)

 • Reply Marilla Friday, January 24, 2014 at 00:07

  …ai niin, ja piti kommentoida munkin, että tukan väri(t) on jättebra! :)

  • Reply Anna Friday, January 24, 2014 at 15:59

   Thanks! :)

 • Reply Jenni Friday, January 24, 2014 at 09:20

  Olet todella turhamainen harakka. Näistä kommenteistakin voi päätellä että suurin osa nuorista naisista jotka seuraavat blogiasi,eivät ymmärrä että turkis ei TODELLAKAAN ole jees. Miksi edes yritit selittää turkiksen eettisyyttä sanomalla että turkisvaatteita on käytetty tuhansien vuosien ajan. Silloin ei ollut vaihtoehtoisia materiaaleja. Voi helvetti että ihminen voi olla pinnallinen.

  • Reply Anna Friday, January 24, 2014 at 13:39

   Olet todella tuomitseva varis. Voi helvetti, että ihminen osaa olla jääräpäisen tyhmä.

   • Reply Pulla Friday, January 24, 2014 at 21:35

    Miksei sun kommenteista voi tykätätä :D

    • Reply Anna Monday, January 27, 2014 at 00:12

     ahaha, pitäiskö hankkii sellanen namiska :D Vaan mun kommenteille tietty :D

 • Reply E Friday, January 24, 2014 at 16:20

  Itse en turkiksista välitä ollenkaan esteettisistä syistä, tai muutenkaan, mutta olit todella asiallisesti ilmaissut mielipiteesi ja olen aika pitkälti samoilla linjoilla :) Asu on muuten todella kaunis ja tuo mekko vaikuttaa täydelliseltä :)

  • Reply Anna Monday, January 27, 2014 at 00:22

   Kiitoksia kovasti :)

 • Reply Cynthia Friday, January 24, 2014 at 18:37

  Hello, I have a little qestion. I love to travel and look your picture
  Where is your next travel ?
  Kiss

  • Reply Anna Monday, January 27, 2014 at 00:18

   Thanks :) I’m going to Paris next month and maybe to Portugal as well :)

 • Reply Tuulia Friday, January 24, 2014 at 20:37

  Saga Furs on vasta pari vuotta vanha nimi, kun Turkistuottajat päätti imagosyistä vaihtaa nimeä. Turkiksesi ei siis ole mikään varsinainen “vanha” vaan lähes uusi.

  Minusta turkiksen käyttöä ei vaan voi puolustella. Niiden takana on niin paljon kärsimystä, jonka mannekiinina jokainen turkiksia käyttävä toimii. Koen, että on turhaa selittelyä kertoa turkiksen alkuperästä jotenkin sympatisoiden sitä ja vähentäen omaa vastuuta.

  Turkis on kaunis. Tottakai. Se vaan edustaa sellaisia arvoja, jotka ovat oikeasti kestämättömiä. Sinun valintasi. En vaan voi hyväksyä kenellekään enkä koskaan Saga Fursin tuotteita. Olen itse osakesijoittaja ja huolimatta kyseisen yhtiön hyvästä tuottopotentiaalista ja osingosta se on ainoa HEX-pörssissä olevista yhtiöistä, jonka osakkeita en voi ostaa.

  Toivottavasti jossain vaiheessa harkitset vielä, mitä asiaa haluat näkyvästi kannattaa.

  • Reply Anna Monday, January 27, 2014 at 00:18

   No itse asiassa mun äiti on ostanut tuon turkiksen jo muutama vuosi sitten kirpparilta, eli ei se ihan pari vuotta “uusi” voi mitenkään olla.

   Mä taas koen, että on turhaa leimaamista, jos kaikki turkikset julmataan kärsimykseksi ja julmuudeksi, kun varsinkin Suomessa on paljon turkistarhoja, jotka eivät tätä edusta. Mä aion jatkossakin näkyvästi kannattaa SECOND HANDina ostettujen turkisten ostamista, ja suomalaisen suosimista tässä muutenkin :)

   • Reply Tuulia Thursday, February 13, 2014 at 20:42

    Tosiasioita vastaan et voi väittää. Tässä sinulle valmis linkki, josta voit todeta nimenvaihdoksen Turkistuottajista Saga Fursiksi:
    http://www.taloussanomat.fi/tiedote/1/20110707122415

    Kyseisestä tapahtumasta on siis 2,5 vuotta. Turkiksesi on ollut lähes uusi, kun olet sen “ottanut käyttöösi”. Jos äitisi on sen ostanut “muutamia vuosia sitten käytettynä”, jossain mättää. Vasta nimenvaihdoksen jälkeen tapetut eläimet on signeerattu kivemmalla brändinimellä kuin vanha kelpo *Turkistuottajat*.

    Kuka vie kirppikselle juuri “miljoonalla” ostamansa turkiksen, josta äitisi sen onnekkaana hankkii eettisenä ja suorastaan ekologisena toimena? Oletko varma, ettei hän ole ostanut sitä uutena? Mikset voi rehellisesti kertoa, että turkis on käytännössä uusi. Kuulostaa viherpesulta.

    Ole ystävällinen, äläkä koeta oikeuttaa turkiksen käyttöä sillä, että se olisi vanha. Ei se ole. Sinä haluat näyttäytyä raa’an bisneksen mallina, se on sinun valintasi.

    Sä itse valitset, millaisen omantunnon kanssa elät. Mä en pysty tekemään tuota valintaa, kun en pysty edes sijoittamaan tuohon yritykseen, vaikka saisin siltä todennäköisesti hyvin varmaa voittoa pääomalleni.

    Oletko kuullut veritimanteista? Pohdipa joskus tätä kysymystä kauneuden ja kärsimyksen välillä.

    • Reply Anna Friday, February 14, 2014 at 00:34

     Kysyin vielä äidiltä, montako vuotta sitten on ostanut. Seitsemän vuotta sitten ostettu kirpparilta. Nimienvaihdoista en mitään tiedä tässä asiassa, tiedän että turkissa lukee Saga Furs ja alla Select. Ja tuoteselosteessa lukee Italy Style. En kokisi tarpeelliseksi valehdella aiheesta, ja ko. turkis on äidilläni ollut jo ainakin 2008 kuvissa, eli enpä kuule osaa ottaa kantaa nimiasiaan. Niin tuossa lukee, and yet se on ostettu 2006 kirpparilta.

     • Tuulia Friday, February 14, 2014 at 11:30

      On vain kaksi vaihtoehtoa.

      Jos se on suomalaisen Saga Fursin tekemä, se on lähes *uusi*.

      Jos se on ostettu vuonna 2006, se *ei ole suomalaisen* Saga Fursin tuote.

      Asiaan olennaisesti liittyvä kysymys, kun turkiskuva on nyt nostettu aktiivisesti blogiisi esille alareunan vakiokuvaksi: oletko saanut/saatko Saga Fursilta etua/hyötyä/palkkioksi katsottavaa hyödykettä?

     • Anna Friday, February 14, 2014 at 15:11

      En saa. He tuskin ovat edes tietoisia, että mulla on ko. turkis :D Ja vaikka turkiskuva on vakiokuvana, niin ei se muutenkaan mikään mainos ole :D Ei siinä lue isolla, että Saga Furs. Eikä se kellekään muulle ole näin iso asia kuin sinulle :D

      Mä en tiedä mistä tuo turkis on tai kenen valmistama ja missä. Se on ostettu seitsemän vuotta sitten kirpparilta käytettynä, ja siinä lukee saga Furs Select. Sen lisäksi tuoteselosteessa Italy Style, eikä mitään muuta painittavaa. Ellei sinua kiinnosta vuori, joka on 100 % polyesteriä.

      Ei tämä nyt pitäisi kenellekään tuntemattomalle ihmiselle näin jumalattoman iso asia olla :D

 • Reply Lissu Friday, January 24, 2014 at 23:23

  Wow, kaikin puolin hyvä postaus! Ja kommentitkin ovat olleet melko asiallisia. Upea asu ja huippua, että avasit omaa arvomaailmaasi aiheeseen liittyen. Itse en jaa samaa näkemystä (oon pro turkis), mutta maailmaan mahtuu onneksia monia näkemyksiä. Kaikkien pitäisi saada rauhassa mieleisiään vaatteita; kunhan eivät tietenkään loukkaa ketään esim olemalla rasistisia. En ymmärrä tätä tuomitsevaisuutta muutoin!

  • Reply Anna Monday, January 27, 2014 at 00:12

   Kiitoksia kovasti, ja näinhän se juuri menee :)

 • Reply Leena Saturday, January 25, 2014 at 17:34

  Olet todella ärsyttävä ihminen ja tyylisi on venäläisen rönsyilevä. Mauton. Kuinka yhdistät erittäin halvan näköisen korun (erityisesti väri luo halvan kuvan) klassisiin vaatteisiin? Luulet olevasi joka asiassa oikeassa. On sääli jos toimit jollekulle roolimallina.

  • Reply Anna Monday, January 27, 2014 at 00:08

   Jaaa. Eipä tähän sun kommenttiin tarvitse sen kummemmin vastata. Käytit jo itse ainoata oikeata sanaa.

   Mauton. Tämä kommenttisi ja sitä myötä myös sinä.

 • Reply elina Sunday, January 26, 2014 at 20:44

  Taitaapi olla mun ensimmäinen kerta kun kommentoin sun blogissa ja juuri sellaiseen postaukseen mikä kiinnostaa mua valtavasti aiheena.
  Oon aina ollut vannoutunut no-for-fur-tyttö ja olen edelleen. Eroan kuitenkin parissa asiassa ns. ”kettutytöistä”,koska tiedostan että turkisten valmistaminen on ehdoton Suomen talouden kannalta sillä se tuo miljoonatulot vuosittain valtiollemme. Hirveätä tosin,että sen takia pienet eläimet joutuvat elämään lyhyen elämänsä häkeissä ja epäinhimillisissä oloissa. Vaikka mediassa onkin ollut nyt paljon puhetta turkistiloista,joissa eläimet kärsivät, uskon kuitenkin niiden edustavan vain murto-osaa.
  Nostan hattua sulle erityisesti siitä,että perustelit mielipiteesi niin hyvin! Olisi mukavaa jos jatkossakin ottaisit jonkin vastaavanlaisen aiheen esille!

  • Reply Anna Sunday, January 26, 2014 at 23:41

   Kiva kuulla, ja kiva kuulla itse asiassa tämä erilainen näkökulma tähän asiaan, toi puoli ei liikaa näissä keskusteluissa ikinä esiinny kuitenkaan :/

 • Reply Silja R Thursday, October 2, 2014 at 19:20

  Mitä eroa on sillä, ostatko turkiksen uutena vai second handina, muuta kuin että maksat turkista uutena vähintään kaksinkertaisen hinnan? Turkis, mikä turks, ostit uutena tai käytettynä! Tyhmää yrittää sillä muka oikeuttaa turkiksensa käyttö, kun on ostanut sen käytettynä, tai saanut perintönä! Yhtä laila se on niiden tarhattujen eläinten turkisten käyttöä, vähätteli sitä tavalla tai toisella.
  Mieheni osti minulle juuri samanlaisen Saga Furin turkin, mitä tällä bloggaajalla, Helsingin Ajattaresta muutama vuosi sitten. Maksoi mansikoita, mutta hän halusi ostaa sen. Minulta kyllä pääsi itku, oli niin koskettavaa sada omalta mieheltä tuollainen lahja! Mieheni velvoitti minut myös käyttämään sitä ja olen kyllä pitänyt, tykännyt kovasti, sillä lämminhän se on, todella t-paitaa voi alla pitää pakkasella.
  Pidän UUTTA turkkia rehellisen reilusti selittelemättä, ei ole tarvis nöyristellä mieheni lahjaa käyttäessäni! Enkä usko, että kaikki turkistarhaajatkaan ovat jotain eläinrääkkääjiä! Jos tuolla perusteella jättäisi turkit käyttämättä, ei voisi syödä lihaa, ei kalaa, ei käyttää mitään muutakaan, mikä on eläimistä peräisin, esim nahkavaatteita tai nahkasohvia! Minusta typerää nöyristelyä!
  Bloggaaja, ole vaan reilusti vilpittömän iloinen lämpöisestä ja kauniista turkistasi, joka sopii Sinulle todella hyvin! Kaunis olet, nuori nainen! Et tarvitse häpeilen selitellä! Minunkin turkkiani pitää vielä joku tyttäristämme, kaunottaristamme, kuten Sinä! En todellakaan toivo, että joutuvat häpeillen selittelemään, että en oo itse ostanu! Kun turkis on myytävänä liikkeessä tai perintönä tarjolla, on aivan sama, onko se uusi vai jo käytetty, se on jo turkiksi ommeltu!

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post