Singapore pt. 4 – Gardens by the Bay

Huomenta ja ihanaa viikonalkua myös Helsinkiin!

Aloitetaan viikko samantien pienillä muisteloilla Singaporesta :) Neljäntenä Singapore-päivänämme suuntasimme Gardens by the Baylle tutustumaan noihin kahteen jännänmalliseen konservatorioon, joiden ympärillä “kasvaa” superpuita. En voi sille mitään, nuo puut tuo mulle heti mieleen Avatarin tai tulevaisuuden version Liisa Ihmemaassa -elokuvasta. Sanomattakin selvää siis, että olin ihan hurmaantunut niistä :D

Morning!
Let’s start this week by some Singapore shots from one of my favourite places we visited while in Singapore :) On our fourth day in Singapore we visited the Gardens by the Bay. The whole place just reminds me of Avatar or a future version of Alice in Wonderland :D

IMG_0756Hauskimmat

Vierailupäivänämme Gardenseilla oli tosi lämmin ja ihanan kesäinen sää, eikä yhtään niin kosteeta kuin muina päivinämme Singaporessa, ja tässäpä siis asua, jolla pyörin ko. päivän :)

That day in Singapore was really sunny and warm, even though not as humid as the rest of them. So here’s the outfit I wore around for our visit at the Gardens :)

IMG_1035

IMG_0959

IMG_0950

Bongasin tuon housupuvun jo Lontoon TopShopista, mutta siitä ei ollut missään TopShopissa enää mun kokoa :/ Vapaa-aikanamme pikapyrähdyksen kaupoille tehdessämme löysin tämän ihanuuden oikeassa koossa, joten ei ollut kysymystäkään siitä, matkaako se Lontooseen kanssani. Olen jo pitkään haaveillut istuvasta housupuvusta, joka on tarpeeksi arkinen mihin tahansa kesäiseen päivään, mutta samalla tarpeeksi siisti, että sen voi asustaa vaikka cocktail -tilaisuuteen. Tämä täytti kaikki puvulle asettamani vaatimukset, varsinkin kun väritoiveena oli vaalea puku.

I found this pantsuit in TopShop here in London, but all the Topshops were missing my size. Luckily I found it in the perfect size in Singapore, because it is something that I’ve been looking for. I’ve been wanting a pantsuit that is plain enough to be worn everyday but also interesting enough to be easily accessorised for a cocktail event or a night out :) I think I found the perfect one!

IMG_1070IMG_1048

IMG_0963

En oo nähtävästi Singaporessa muita asusteita paljoa kaipaillut, vaan viipottanut leopardina sinne tänne. Samat asusteet siis kuin toisissakin Singaporen asukuvissa, mutta minkäs sille voi, että ne sopii musta kaikkeen ja ennen kaikkea täydellisesti myös toisiinsa :)

Clearly I was in no need of any other accessories than my leopard ones in Singapore. Well, they work perfectly with everything! :) 

IMG_1045IMG_1029

IMG_0971.psd

IMG_1073IMG_1023IMG_1016


IMG_1078
IMG_0955

Sellanen kokovalkoinen haalari siis mulla tällä kertaa, mitäs te tuumitte siitä? :)

So that’s the all-white ensemble I wore, what do you think of it? :)

Gardens by the Bay on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka mielestäni. Tuolla tulee vaan niin hyvä mieli, kun on vähän surrealistinen olo. Vähän kuin pyörisi satumaailmassa. Toisaalta koko Singapore on vähän kuin joku normaali kaupunki LSD:llä ja jossain kaukaisessa tulevaisuudessa, joten surrealistinen olo on ihan normaali olotila tuollapäin. Mitä nyt kuitenkin olen ymmärtänyt, niin kannattaa vierailla näissä puutarhoissa ehkä kuitenkin ilta-aikaan, ne taitavat olla vieläkin tyrmäävämpiä silloin :) Tai ainakin tuo superpuu -metsä.

Singapore is like a city on LSD somewhere in the far future, it’s so surreal and the Gardens definitely are one way of experiencing the surrealism. I definitely think they’re worth the visit, however I have come to understand, that they are even more glorious at night-time.

IMG_1074IMG_0948

Superpuut on kauneutensa lisäksi funktionaalisia. Heti kun puut näin, veikkasin, että ne keräävät vettä ja aurinkovoimaa, mutta onneksi ei tarvinnut elää arvailun varassa, vaan Nella selvitti, että näin onkin. Nämä puut keräävät sen veden, joilla konservatorioiden kukat kastellaan, ja samalla nämä keräävät aurinkovoimasta sähköä konservatorioihin.

They are not just cute, they’re functional! These supertrees collect water and energy from the sun, and the flowers in the Domes are actually watered by the water the supertrees collect :)

IMG_0865

IMG_0933

Ehdottomasti kauniimpi näistä konservatorioista on mun mielestäni tuo Cloud Forest. Siellä on kosteeta ja kasvillisuus, joka viihtyy kosteassa ilmastossa. Vesiputoukset ja tuo kävelyrata, jolla voi ihailla koko ruon rakennuksen kasveja tuo oman kivan lisänsä siihen.

I thought the Cloud Forest Dome was more beautiful than the other one. It’s just I prefer flowers that tend to love the moist, and these waterfalls and the walk around the place just gives it an amazing twist.

IMG_0926 IMG_0922

Bloggaaja työssään. Ja toinen häiritsemässä heti. Tietenkin.

A blogger at her job. And another one making it more difficult for her..

IMG_0917

Cloud Forestista näkee hyvin koko tuon superpuu-perheen :) Voin vaan kuvitella miten upeita nuo ovat pimeällä valaistuna.

From the Cloud Forest you can see how amazing these supertrees look like as a whole. I’m sure they are just amazingly beautiful in the dark, when they are lit.

IMG_0909 IMG_0908 IMG_0905 IMG_0898

Mun floristi-äitini olisi seonnut onnesta tuonne.

My mother (a florist) would’ve gone nuts there.IMG_0896 IMG_0895 IMG_0892

Nella pelotteli mua, että noi on lihansyöjäkasveja. Ne kuulemma tosin kuolee nopeemmin, jos niihin tökkää sormen, mutta silti, pelottavan kuuloista :D

Some flesh-eating flowers according to Nella. Apparently they die very quickly if you poke them around, but still, sounds dangerous :D

IMG_0881

Mulla on sellainen olo, kuin olisin Pirates of the Caribbean -leffassa kun katson näitä kuvia :D

I feel like I’m in a Pirates of the Caribbean -movie, when I browse through these photos :D

IMG_0861

Toinen konservatorio on kukille, jotka kestävät kuivuutta, ja se onkin vähän “korppuisempi” kuin Cloud Forest. Kauniita kukkia on paljon siinäkin, ja varsinkin kaktuksista pitäville varmasti todella mielenkiintoinen paikka vierailla.

The Flower Dome is more for plants that can stand the dryness, so there’s a lot of cactuses and other plants like that. It is still very beautiful as well :) 

IMG_0859IMG_0840 IMG_0825 IMG_0817 IMG_0811 IMG_0791

Marina Bay Sands nousee tuolla taustalla ja tuo omalla tavallaan jotenkin tosi surrealistisen lisän näihin konservatorioihin. Jotenkin tuosta MBS:sta tulee ylipäätään mieleen joku avaruuslaiva Fifth Element -leffan henkeen, ja varsinkin tästä kuvasta mulle tulee sellainen olo, kuin olisimme käyneet tulevaisuudessa.

This photo reminds me of the movie Fifth Element. The MBS looks like a starship on the background, and everything looks a bit surreal. 

IMG_0855 IMG_0781 IMG_0779 IMG_0774 IMG_0771 IMG_0769 IMG_0767 IMG_0759 IMG_0757

Gardenseihin pääsee vierailemaan molempiin 28 Singaporen dollarilla, eli n. 15 eurolla, ja on mielestäni kyllä ehdottomasti sen hinnan arvoinen vierailukohde :)

The admission to both Gardens is 28 Singaporean Dollars, and I believe it is very much worth the price :) 

Olipas kiva palata noihin aurinkoisiin maisemiin hetkeksi ja paeta tätä alkanutta talvea. Tosin Lontoossa on taas tänään +12 ja aurinkoista, mutta kun makkarissa odottelee kokoomista pukeutumispöytä, niin pako Avatarin maailmaan oli ihan mukavaa :D Älkää missatko eilen myöhään illalla tullutta asupostausta ja kertokaa toki mitä tykkäsitte asusta tässä? :)

It was nice to escape the winter in Europe for a moment in these memories of the hot and humid Gardens. Don’t miss the outfit-post from late last night and do tell what did you think of the outfit in this one? :)

0

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply kaukokaipuu Monday, November 4, 2013 at 12:48

  Mua naurattaa vieläkin tuo meidän kohtaaminen lihansyöjäkasvien kanssa! Ja nyt kun meillä on vihdoin oma koti, voisin vihdoin hankkia sen terraarion ja lihikset. Kaikesta hoivaamisesta ja rakkaudesta huolimatta omat eivät ole kestäneet vuotta pidempää tavallisessa sisäilmassa. Mutta terraario olisi asia erikseen, hmm.. Haaveista totta!

  Ja aivan mahdottoman kauniita kuvia, ja kuten paikan päällä sanoin tuo haalari on ihana!

  • Reply Anna Monday, November 4, 2013 at 17:27

   Hihi, kiitoksia :) Musta se on edelleen jotenkin hirveen hassu nimi kukille, mutta jotenkin en yhtään ihmettele, jos SULLA on kotona lihansyöjäkasveja :D

 • Reply quiqui Monday, November 4, 2013 at 12:55

  Hitsi noi puut on jänniä! Asusta sanoisin, että asusteet on ihanat, mutta jotenkin toi housupuku ei istu sulle (sun vartalolle) mielestäni, ei imartele. Tohon kokonaisuuteen ois sopinut oikein näppärästi joku kirkas huulipuna, vaikkapa kirkkaanpinkki.

  • Reply Anna Monday, November 4, 2013 at 17:26

   Joo, mulla itse asiassa oli korallista huulipunaa :D Mut sitten piti ehkä ahmia jotain herkkuja, ja se jäi sille matkalle :D

 • Reply KiraK Monday, November 4, 2013 at 13:07

  DAMN!!!!! Harvoin kommentoin, mutta nyt oli pakko! Asu mun makuun! I-H-A-N-A

  • Reply Anna Monday, November 4, 2013 at 17:25

   Hahhaa, kiitoksia Kira <3 Sun sanomana todellakin lämmittää mieltä :)

 • Reply tia Monday, November 4, 2013 at 14:36

  Ihania kuvia. Piristyy kun katselee noita kun täällä suomessa helsingissä ei ole todellakaan tuollainen ilma tällä hetkellä =(

  • Reply Anna Monday, November 4, 2013 at 17:24

   No niinpä, ei täälläkään nimittäin ihan tolta näytä :/ Mutta kiitoksia kiitoksia :)

 • Reply Julia Monday, November 4, 2013 at 14:46

  Moikka! Oon lukenut sun blogia jo vaikka kuinka kauan ja tuli ekaa kertaa pakottava tarve tulla kertomaan kuinka upealta toi asukokonaisuus näyttää! Ei sillä etteikö olis ensimmäinen kerta, mutta tää kyllä jotenkin säväytti kunnolla! :D Etenkin noissa kuvissa joissa sulla on korkokengät mukana! Eläinkuosia vierastavana vähän yllätyin kuinka paljon tykästyin, mutta tuo valkoinen jumpin tasapainoittaa asua juuri sopivasti :)

  • Reply Anna Monday, November 4, 2013 at 17:24

   Voi miten ihanaa, että kommentoit, kiitoksia kovasti <3

 • Reply Camilla Monday, November 4, 2013 at 15:05

  Tämä paikka täytyykin ehdottomasti laittaa korvan taakse, kun ensi talvena suuntaan itsekin Singaporeen. :) Toivottavasti on vielä lisää Singapore-postauksia luvassa! :)

  • Reply Anna Monday, November 4, 2013 at 17:23

   On niitä ainakin vielä pari tulossa :)

 • Reply Ansku in Ireland Monday, November 4, 2013 at 15:13

  Eilinen Suomi-asu angoraneuleella/OTK saappaille iso thumbs up! mutta jumpsuitista en niin valita eli sille thumbs down. Ma mietin aina noiden jumpsuittien kohdalla vessassa kaymisen hankaluutta… :)
  Mutta noista leoasusteista piti kommenttia alkaa kirjoittamaan… viime yona nain sellasta unta etta me oltiin samoissa halloween pippaloissa ja sa olit maalannut naaman, kadet ja jalat tollaseksi leopardi kuvioiseksi ja mun mielesta se oli maailman coolein juttu. Ehka olen vihdoin ja viimein alkanut ihastua elainkuoseihin kun niita jokapaikassa tulee vastaan ja ilmeisesti teikku inspiroi meikalaista uniin saakka :)

  -A-

  • Reply Anna Monday, November 4, 2013 at 17:23

   Hahahah, ei noissa ees oo hankalaa käydä vessassa, yllättävää kyllä :D Ja hahahah, miks kerrot tän mulle myöhässä, siinähän ois ollut täydellinen halloween-asu mulle :D

 • Reply Maarit Monday, November 4, 2013 at 16:06

  Vau! Koko paikka ja sun asu :)

  • Reply Anna Monday, November 4, 2013 at 17:22

   Kiitoksia :)

 • Reply Sanna Monday, November 4, 2013 at 16:09

  Oih mitä kuvia. Todella kaunista! Ja oot myöskin mielestäni oikein hyvä kuvaaja:) Haalari näyttää sun päällä niin hyvältä ja on tosi siisti!:) Mut yks juttu mikä pitsi silmään on tosi lässähtäneet hiukset.. Haalarin kanssa ja noissa olosuhteissa ois ponnari tai jokin nuttura näyttänyt varmaan paremmalta!:)

  • Reply Anna Monday, November 4, 2013 at 17:22

   Mä en tykkää pitää ponnaria, vaan pidän enemmän hiuksistani auki :) Ja en nyt sanoisi hiuksia lässähtäneiksi, on vaan laineilla eikä kiharalla, niinkuin yleensä :)

 • Reply reetta Monday, November 4, 2013 at 16:41

  Ihana tunnelma näissä kuvissa :) hyvin sopii sulle tollaset rennommatkin kiharat!

  • Reply Anna Monday, November 4, 2013 at 17:22

   Kiitos kiitos :)

 • Reply Jas Monday, November 4, 2013 at 17:37

  Ihanan näköinen tuo paikka, ihastuin noihin kuviin! Tuli jotenkin hyvä mieli, kiitos. :)

  Haalarimaiset asusteet eivät ole mun makuun mutta sä kannat tuon asun hyvin!

  • Reply Anna Tuesday, November 5, 2013 at 14:20

   Kiitoksia, kiva kuulla :)

 • Reply Pupsu Monday, November 4, 2013 at 18:40

  Haalari on kaunis, kuten sinäkin, mutta omaan silmääni se ei sovi sun vartalolle yhtään. :/

  • Reply Anna Tuesday, November 5, 2013 at 14:19

   No, eroavat mielipiteet on ihan sallittuja :)

 • Reply Heidi Monday, November 4, 2013 at 19:27

  Ihana tuo haalari!

  • Reply Anna Tuesday, November 5, 2013 at 14:19

   Kiitoksia :)

 • Reply hanz Monday, November 4, 2013 at 19:36

  Oot niin kaunis :) ihanaa päivänjatkoa!

  • Reply Anna Tuesday, November 5, 2013 at 14:56

   Kiitoksia kovasti :)

 • Reply Maria Monday, November 4, 2013 at 20:04

  Konservatorio, really..? :D Olisko kasvihuone mitään, musiikkioppilaitoksen sijasta?

  • Reply Anna Tuesday, November 5, 2013 at 14:19

   Joo, huonosti vähän aamu-unisena käännetty conservation -sanasta :D

 • Reply Anna Monday, November 4, 2013 at 21:44

  The garden is just mind blowing, wow! :) I’m so jealous!
  And you look stunning as usual. x

  • Reply Anna Tuesday, November 5, 2013 at 14:16

   It is, thank you :)

 • Reply Siru Monday, November 4, 2013 at 22:25

  Voi sinuu ja näitä sun matkapostauksia… Itse kun tällä hetkellä asuu taas Suomessa niin pakostihan se kaukokaipuu paukkaa päälle ja tekee mieli vaan pakata kamat ja juosta tuli perseen alla asumaan takasin palmun alle. Mutta siis toisin sanoen nää matkapostaukset on just sun blogin parhaimmistoa että kiitos näistä :D

  Singaporessa ehdottomasti haluaisin päästä käymään, vielä on valitettavasti haaveen tasolla mutta kyllä mä joku päivä menen sinnekin! :) Noi puut ja rakennukset ja kaikki on niin vau. Jotenkin niin surreal ja näyttää niin erilaiselta kuin mikään paikka missä olen käynyt. Whäää kun kiehtoo! Mulla on itseasiassa aina ollut haaveena yhdistää samalla reissulla Singapore ja Bali että aika samoilla linjoilla meidän mieltymykset näköjään :D ja samoin Australiaan muutto myös ollut haaveissa about 12 vuotta mutta kyllä mä senkin vielä saavutan heti kun opiskelt antaa myöten. Vaikka nää haaveet (esim just toi Australia) onkin mulla ollut noin 6-vuotiaasta saakka niin tää sun blogi saa mut uskomaan omiin unelmieni aina vaan enemmän niin iso kiitos inspiraatiosta! :)

  Ja rakastan näitä tän postauksen asukuvia, jotenkin raikkaita ja erilaisia poseerauksia ja niin ihanan rennonletkeä tunnelma, näytät aidosti tosi onnelliselta. Etenkin kuvat 3, 10, 13 ja 34 on kauniita.

  • Reply Anna Tuesday, November 5, 2013 at 15:23

   Voi kiitoksia kovasti :) Ja ei muuta kuin jahtaamaan niitä unelmia, ne ei toteudu mitenkään muuten kuin niitä jahtaamalla ;)

 • Reply Iina Tuesday, November 5, 2013 at 00:08

  Harvoin kommentoin minäkin, mutta nyt on pakko! VAU, en ollut tunnistaa suo näistä kuvista :) Aivan upee asukokonaisuus, jotenki tosi “aikuinen” ja klassinen :) Ei sillä, että sun muut asut olis jotenki “lapsellisia”. Sopii sulle tosi hyvin :)

  • Reply Anna Tuesday, November 5, 2013 at 13:36

   Kiitos kiitos, tosi kiva kuulla :)

 • Reply Janita Wednesday, November 6, 2013 at 12:26

  monta vuotta olen ollut sun lukijasi, mutta nyt ensimmäistä kertaa kommentoin: AIVAN MIELETÖN ASU!! upein mitä sun päällä on vielä näkynyt. huhhuh kyllä oot upea nainen!

  • Reply Anna Wednesday, November 6, 2013 at 12:54

   Voi kiitoksia ihana <3

 • Reply Maria Thursday, November 7, 2013 at 14:41

  WAU mikä asu! Mäkään en edellisten kommentoijan tapaan ole ikinä kommentoinut mihinkään postaukseesi, mutta tähän oli vaan pakko! Näytät todella upealta! Ja mäkin haluan tuollaisen haalarin!! :D

  • Reply Anna Thursday, November 7, 2013 at 14:50

   Voi miten ihanaa, että tämä innosti kommentoimaan, kiitoksia kovasti :)

 • Reply inna Saturday, November 16, 2013 at 20:42

  Superihana asukokonaisuus, wow! Aivan täydellinen, ei voi kyllä muuta sanoa :) ja ihania asukuviakin, vähän erityyppisiä kun yleensä, nice!

  • Reply Anna Tuesday, November 19, 2013 at 02:20

   Kiitoksia :)

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post