Yhteisöistä ja portaaleista

Holla Holla!

Arvatkaa millä tämä aamu on alkanut tänään? Pienimuotoisella silmien pyöritellyllä sille, kuinka ulapalla välillä oon, ja miten myöhässä mulle selviää asiat :D Pakko sanoa, että välillä ihmetyttää, miten voi olla niin pahasti kaikkea muuta kuin ajantasalla asioista.

Oletteko te kuulleet aiemmin Re:fashionista? Kaikki varmaan viittasi ja nyökytteli, että kyllä juu, tiedämme. Mulle selvisi ko. portaalin olemassaolo tänään.

Screen Shot 2013-09-25 at 10.27.03

Kuitenkin, kun nyt vihdoin tutustuin tähän sivuun, niin oli pakko kyllä nostaa se esille ja nostaa tytöille, tai no aikuisille naisille, tämän portaalin takana virtuaalista hattua.

Mun oma kokemus blogiportaalista ennen Rantapalloa, oli todella lyhyt ja kaikin puolin epämukava. Silloin mukana olleet varmasti muistavat miten nopeasti lähdin kyseisestä portaalista. Se kokemus oli ehdottomasti mun blogiurani negatiivisin. Pari kuukautta silkkaa ahdistusta ja kyyneliä. Ensin niiltä muutamalta viikolta, kun mitään ei tehty miten luvattiin ja blogin takapiruista löytyi aivan kamala ihminen, ja sen jälkeen vielä kaikki ongelmat takaisin siirtymisessä. Kaiken lisäksi en edes saanut kertoa asiasta mitään lukijoilleni. Mun suu kapuloitiin aikanaan sopimussakkouhalla, enkä voinut kertoa lukijoilleni edes syitä pikavisiitilleni portaalissa. Mun totaalista ahdistumista asiassa käytettiin hyväksi sillä, että ehdot, joilla sain poistua portaalista, tukkivat mun suun täysin. Multa kiellettiin negatiivinen kommentointi asiasta muutamaksi vuodeksi. En saanut edes kommentoida negatiivisesti koko portaalia. Myöhemmin olen potkinut itseäni päähän, että ylipäätään allekirjoitin koko paperin. Mutta kun ahdistuksen määrä on through the roof, niin on valmis tekemään edes pienen sopimuksen pirun kanssa, jotta pääsee sen täyshallinnasta pois. Se oli ensimmäinen ja viimeinen kerta kun olen vakavissani harkinnut lopettamista. Jouduin pitkään kuuntelemaan juoruja ja tarinoita siitä, miksi “sain potkut”, enkä edes saanut silloin kertoa halunneeni itse lähteä. Se oli tosi rankkaa mulle aikanaan.

Olen mielenkiinnolla seurannut keskustelua eri blogiportaaleista tässä viime vuosina. Mulla ei ole Rantapallosta koskaan ollut mitään negatiivista sanottavaa, eikä varmasti kellään muullakaan Rantapallon bloggaajista. Meidän taustalla oleva tiimimme on äärimmäisen huolehtiva ja hyvätahtoinen, ja meidän asioista pidetään erinomaisen hyvin huolta :) Olen kuullut paljon positiivista portaaleina erityisesti Oliviasta, mutta myös Lilysta, Cosmopolitanista ja Costumesta. Bloggaajat tuntuvat olevan näissä portaaleissa pääasiassa tyytyväisiä portaaliinsa ja henkilöihin näiden takana.

Jotenkin mielenkiintoista onkin se, että äkkiseltään tulee mieleen aika monta bloggaajaa, jotka ovat lähteneet todella riitaisissa väleissä Indiedaysistä. Tunnen monia bloggaajia, jotka ovat olleet valtavan pettyneitä ko. portaaliin, tai lähinnä taustalla häärivään henkilöön. Olen kuullut uskomattomia tarinoita blogiportaalin taustalla tapahtuvista asioista; on seksuaalista ahdistelua, fyysistä uhkailua ja niin hirveetä lahjomista, manipulointia ja kiristämistä, että sitä ei hyvällä mielikuvituksellakaan voi kutsua hyväksi  työpaikaksi niiden perusteella. On melko mielenkiintoista seurata, että niin kauan kun bloggaajat tuovat portaalille rahaa, heitä kohdellaan hyvin. Kun he ilmoittavat halustaan lähteä, kääntyy kelkka aika pahasti, ja alkaa mitä uskomattomimmat tempaukset. Silloin ilmoitus voi helposti olla luokkaa “te bloggaajat ootte muutenkin uusiutuva luonnonvara”. Pehmeimmillään. Valitettavasti en vieläkään voi kertoa omista ongelmistani sopimusajaltani ko. yrityksessä,  mutta nämä kaikki on sitä, mitä olen kuullut suoraan Indiedaysistä lähteneiltä bloggaajilta, joita on aikamoinen liuta tässä muutaman vuoden ajalta.

Olemme välillä bloggaajaystävieni kanssa puhuneet siitä, että perustettaisiin oma portaali. Jätettäisiin turha välikäsi pois, ja tehtäisiin itse. Jos tarkemmin tutustuu portaalien liikevaihtoihin ja -voittoihin verrattuna bloggaajien tulotuksiin, huomaa “pienimuotoista” epäkohtaa aika helposti. Raha-asiat nyt ei kuitenkaan olisi se olennaisin asia, vaan omalla portaalilla voitaisiin varmistaa myös se, ettei ole ikäviä takapiruja hommassa, kun itse saisimme tehdä. Lisäksi olisi oma määräysvalta täysin sille, mitä yhteistöitä tehdään, kenen kanssa ja missä muodossa. Kuitenkin, itse olen sikäli mahtavassa tilanteessa, että Rantapallossa minusta on aina pidetty erinomaisen hyvin huolta. Myös bloggaajaystävämme ovat sikäli upeessa tilanteessa, että he ovat tyytyväisiä blogiensa tämänhetkisiin tilanteisiin. Meidän puheemme ovat olleet sellaisia “mitä jos” -henkisiä juttuja, jotka on jaettu kahvikupposen äärellä ja mietitty lähinnä hypoteettisella tasolla asioita.

Siksi onkin mahtavaa huomata, että nämä ahkerat ja vahvat mimmit Re:fashionin taustalla ovat tehneet juuri sen, mistä me olemme vain puolivitsillä puhuneet. Nuori yrittäjyys on mun mielestä ylipäätään sellainen asia, jota Suomessa on hyvä tukea. On hienoa, että nuoret naiset ympäri Suomea ovat kerääntyneet yhteen ja luoneet tällaisen asian ihan itse :) Vaikken juurikaan yhtä lukuunottamatta näitä naisia henkilökohtaisesti tunne, niin olen jotenkin kovin ylpeä tästä saavutuksesta ja nostan virtuaalista hattua jokaiselle siellä päässä!

Onnittelut siis kaikille Re:fashionin tyypeille mahtavasta työstä ja kauniista toteutuksesta myös täältä! Kovasti myöhässä ja tälleen todella ulapalla olevalta bloggaajalta, mutta sanotaanhan aina, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :)

Erityis-iso bonari portaalille selkeän ja kauniin ulkoasun lisäksi siitä, että johtavana mainoksena sivustolla on tällä hetkellä hyväntekeväisyyttä tukeva mainos.

2+

You Might Also Like

119 Comments

 • Reply Sofia Wednesday, September 25, 2013 at 11:32

  Hienosti ovat toteuttaneet. Ihme etteivät ole vielä isommin päätyneet uutisotsikoihin asti… Ehkä vielä joskus? :)

  • Reply Anna Wednesday, September 25, 2013 at 11:59

   Toivottavasti :)

 • Reply Irene / Tyyli.com Wednesday, September 25, 2013 at 11:40

  Hyvä, että joku uskalsi viimein kertoa asiasta julkisesti. Lisäisin sun listaan vielä Tyyli.comin, täälläkin on hyvä olla :) T: entinen indiedayslainen.

  • Reply Anna Wednesday, September 25, 2013 at 11:59

   Totta, enpä ajatellutkaan, kun ei ole sellainen “iso” portaali :D Ja joo, alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää kun yksi ihminen terrorisoinut kymmenet hiljaiseksi :/

 • Reply MouMou Wednesday, September 25, 2013 at 11:50

  KIITOS vielä tännekin. Hehkutin tätä postausta jo ympäri Facebookia, Twitteriä ja muuta sosiaalista mediaa, kunnes tuli mieleen, että voisin tietysti täälläkin kiittää julkisesti kauniista sanoistasi. Blondi mikä blondi! :D

  Eli kiitos vielä kerran. Arvostan ihan hirveästi sitä, että miten (vainoharhaisena ja varsin naiivina ihmisenä) koen blogimaailman jo hitusen yhtenäisemmäksi paikaksi kuin esimerkiksi puoli vuotta sitten. <3

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:36

   Hahah, no kiitos vielä täällä :)

 • Reply Marika Wednesday, September 25, 2013 at 12:13

  Hih, minäkin kuulin asiasta melkoisen myöhässä, sillä en kenenkään portaaliin kuuluvan blogeja ole pitkiin aikoihin seurannut aktiivisesti. Tosi kiva idea ja nostan minäkin hattua bloggaajille portaalista. :) Odotin muuten, että tästä tulisi kunnon lataus Indiedaysia kohtaan, kun siitä on paljon puhuttu, mutta ehkä vielä joskus saat avata suusi kokonaan. :)

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:27

   No, pidän jutun mahdollisimman asiallisena niin kauan kuin mahdollista, kuulemiini faktoihin pohjautuen :)

 • Reply SaaraT Wednesday, September 25, 2013 at 12:15

  Ja Kideblogit :)

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:26

   No sieltä en ketään tunnekaan, joka ois voinut tän mulle kertoa :/

   • Reply Essi Friday, September 27, 2013 at 21:21

    Siellä on äitien pitämiä blogeja:)!

    • Reply Anna Friday, September 27, 2013 at 21:26

     Jaajaa :)

 • Reply Hannah Wednesday, September 25, 2013 at 13:02

  Re:fashion portaalin toteutus on ihan mielettömän onnistunut. Muutenkin upeaa että kun on tyytymätön asioihin, niin tekee itse paremmin. Erityisesti pidän portaalin ideasta tuoda yhteisöllisyys takaisin blogimaailmaan; siinä on ainakin onnistuttu hienosti toteuttamalla Bloggaajien nostot- osio. Indiedays on näin yhden lukijan näkökulmasta nykyisin ihan järkyttävä sillisalaatti, jonka tarkoitus tuntuu olevan vain ja ainoastaan tahkota rahaa ja saada isoimmat mahdolliset kävijämäärät. Mikä on sinänsä ihan ok, mutta jos se tehdään bloggaajien kustannuksella niin aika pieleen menee eikä se palvele lukijoitakaan. Kiva että olet päässyt epämielyttävästä portaalista aikoinaan irti. Rohkea postaus, vaikka et kaikkia yksityiskohtia paljastanutkaan. Näkisin kyllä että sinulla jos jollain olisi myös rahkeita johonkin samantyyliseen toteutukseen kuin Re:fashion :)

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:43

   No juurikin näin :) Ja tällä hetkellä en näe tarvetta omalle portaalille, koska viihdyn täällä niin hyvin :)

   • Reply Hannah Thursday, September 26, 2013 at 16:40

    Juu en ihan kirjaimellisesti tarkoittanut välttämättä blogiportaalin perustamista, vaan jotain jollain tasolla samantyylistä; jotain uutta, rohkeaa ja innovatiivista. Mitä se sitten olisi, en tiedä, mutta uskon tosiaan että sinä jos kuka pystyisit sellaiseen tahtoessasi :)

    • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 17:04

     Niin, no tällä hetkellä olen tyytyväinen paikkaan, jossa olen :)

 • Reply Stefanie Hagelstam Wednesday, September 25, 2013 at 13:07

  Hienoa. Hatunnosto!

  x Steffi

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:25

   :)

 • Reply Mario Wednesday, September 25, 2013 at 13:08

  Uusien portaalien on hankala saada näkyvyyttä, koska mikäli ko. sivusto ei toimi jonkun lehden alaisuudessa, mikä olisi syy kirjoittaa siitä. Mediatoimisto kyllä mielellään välittävät mainoksia hyvin hoidettuihin portaaleihin, mutta julkisuuden hankkiminen jää tekijöiden kontaktien ja luovuuden varaan.

  Oman portaalin perustaminenon ollut itselläni myös haaveena. Ajatus on ollut pönkittää hieman vanhenpien reissajien blogien näkyvyyttä ja etsiä sillä genrelle sopivia mainostajia. Pieni tuokio taskulaskimen kanssa on saanut ajatuksen jäätymään. Ylläpito maksaa, jos sitä ei osaa tehdä itse…Mutta eihän sitä koskaan tiedä :)

  Näistä johtuen nostan hattua jokaisella joka uskaltaa lähteä toteuttamaan ko. hankkeita ! Itse en ollut tästä kuullut aiemmin, mutta toisaalta pyörin melko tiukasti vain matkailun ympärillä. Tämä sinun blogisi on Cavan-blogin lopettamisen jälkeen ainut muotia sivuava blogi jota seurailen.

  Itse bloggaan Pallontalaajien puolella ja olen kokenut jääneeni melkoisen yksin. Toisaalta se nyt ei ole hankalaa, koska jos suoriudun yksin reissuista, niin kyllä mä yhdenWP alustankin hoitelen :D Mutta ainahan yhteisöllisyys on mukavaa.

  Katariina

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:46

   Varmasti onnistuisit, jos haluaisit perustaa oman yhteisösi, eli tsemppiä tulevaisuuteen!! :)

 • Reply Hanna Wednesday, September 25, 2013 at 13:22

  Ihan mahtavaa, että huomioit re:fashionin tytöt tällä tavalla :) Hienoa myös, että kerrot vähän taustoja tuosta Indiedaysista, hyvä että joku puhuu siitäkin.

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:25

   Kiitoksia :) Ja joo, ehkä näitä asioita voi vihdoin hieman valaista :)

 • Reply Nina Wednesday, September 25, 2013 at 13:29

  Kiitos Anna kivoista sanoistasi. Olet muru! <3

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:25

   :) <3

 • Reply Jeppis Wednesday, September 25, 2013 at 14:04

  Blogiportaaleista FitFashion.fi on myös uus aika mielenkiintonen saitti jos tykkää sporttailusta.. :)

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:25

   Kiva kuulla :)

 • Reply Anna Wednesday, September 25, 2013 at 14:22

  Heippa! :)

  ei oikeestaan liity tähän postaukseen, mutta pohdin tässä sitä milloin mobiiliversio mungolifestä tulee käyttöön? Luen blogiasi aina aamulla bussissa ja tää nettiversio ei oo paras mahdollinen kun teksti on niin pientä ja koko ajan töytyy zoomailla.

  Hyvää loppuviikkoa sinne! :)

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:24

   Meidän koko pohjaa muutetaan paraikaa, mutta mahdollisesta tällä tai ensi viikolla tulee :)

 • Reply phocahispida Wednesday, September 25, 2013 at 14:40

  Kideblogeissa kirjoittavana voisin huikata että portaalin alla kirjoittaminen voi tosiaan olla reilua, huolta pitävää, hyvin ohjeistettua, mukavaa, demokraattista ja luoda kontakteja. (Nuoren naisen yrityspohjalta ponnistaa tämäkin portaali.)

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:24

   Mä en tunnekaan ketään sieltä, mutta kiva kuulla :)

 • Reply nanna Wednesday, September 25, 2013 at 14:41

  Hyvä ja tärkeä postaus! Ja hmm, miten sen nyt muotoilis: tää kirjoitus nosti esille susta itestäs myös sellaista positiivista kuvaa, kun olet muiden puolesta vilpittömästi iloinen :)

  • Reply Anna Wednesday, September 25, 2013 at 21:41

   Kiva kuulla, ja tietenkin olen, tämä on hieno asia ylipäätään koko ammattikunnalle, mutta erityisesti vilpittömän iloinen olen siitä, että ihmiset toteuttavat unelmiaan. Mun mielestä toisten onneen ja onnistumiseen pitää aina suhtautua ilolla :)

 • Reply Liina Wednesday, September 25, 2013 at 14:44

  No huhhuh, aika sanattomaks vetää toi indiedaysin touhu… Oon kyl miettiny et nyt sieltä on lähteny porukkaa, mut en kyllä aatellu et tällästä ois takana!

  • Reply Anna Wednesday, September 25, 2013 at 21:40

   Kieltämättä :/ Osa on varmasti lähtenyt muista syistä, mutta osa ei todellakaan :(

 • Reply Naiádes Wednesday, September 25, 2013 at 14:46

  Ja siis se mikä mua eniten tässä Indiedaysissa ihmetyttää, on se, että sinne edelleen vaan siirtyy uusia blogeja! Siis aina vain, vaikka se ei varmasti ole keneltäkään jäänyt huomaamatta, että siellä ei asiat toimi ihan niinkuin pitäisi. Miten ihmeessä? Tai, missä on itsekunnioitus?

  • Reply Anna Wednesday, September 25, 2013 at 21:40

   No, kun näistä asioista ei voi mitenkään julkisesti puhua, niin mitenkäs kukaan olisi varoitettu ja tietäisi olla menemättä sinne? Entisillä ID:laisilla, jotka on kokenu näitä juttuja, on tietynlainen luottamusmeininki keskenään ja ymmärrys toisiaan kohtaan tässä asiassa, siksi me tiedämme toistemme jutut tuolta aika hyvin :)

  • Reply Elsa/oimutsimutsi Thursday, September 26, 2013 at 08:20

   Oiskohan syy, kun Indiedays ostaa nämä uusimmat blogit niin isoilla summilla ja siirtokorvauksilla sinne, ettei kellään bloggaajalla ole pokkaa kieltäytyä?

   • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:22

    Ongelma lienee enemmänkin se, ettei näistä ole kukaan voinut / uskaltanut puhua ääneen, ja siksi kukaan uusi ei tiedä edes miettiä tällasta mahdollisuutta :/

    • Reply mapsu Thursday, September 26, 2013 at 18:29

     Tai sitten se, että sinne on vuoden sisällä siirtynyt mm. neljä 1995 vuonna syntynyttä bloggaajaa, joille indiedays on luultavasti kaikkien unelmien täyttymys palkkapäiviä ajatellen yms

     • Anna Friday, September 27, 2013 at 21:44

      Sekin on mahdollista :)

 • Reply Lilyn Toimitus Wednesday, September 25, 2013 at 15:48

  Kiva, että olet kuullut hyvää Lilystä Anna! Tärkeimpiä juttuja meille on pitää Lilyssä hyvä henki yllä ja tekijämme tyytyväisenä. Mukavaa syksyä! T: Anna ja muut naiset Lilyn toimituksesta

  • Reply Anna Wednesday, September 25, 2013 at 21:39

   Lilystä ei ole koskaan kuulunut mitään pahaa, joten jatkakaa samalla linjalla ja kiitos samoin sinne! :)

 • Reply Marjutt Wednesday, September 25, 2013 at 16:20

  Oon sun kanssa ihan samaa mieltä. Indiedaysistä tuntuu häviän porukkaa kuin tuhka tuulee, vaikka toki uusiakin tulee hyvin samalla mitalla. Indiedays oli ensimmäinen blogiportaali, johon tutustuin, mutta siihen se on jäänytkin. Nyt olenkin innoissani seurannut uusia yhteistyökuvioita, joihin lempibloggaajani ovat lähteneet mukaan :)

  Sulla on näyttänyt ainakin menevän Rantapallolla aina hyvin, hienoa!

  • Reply Anna Wednesday, September 25, 2013 at 21:38

   Rantapallon jokainen työntekijä on aina ollut 100 % meidän bloggaajien puolella, äärimmäisen ihania ihmisiä :)

 • Reply Hanna P Wednesday, September 25, 2013 at 16:43

  Oon itekin ihmetellyt, kun varsinkin viime aikoina indiedaysilta on lähtenyt tosi iso liuta bloggaajia pois… Kaikki kuitenkin on vakuutellut, että haluaa vain uusia tuulia, niin en ole sen syvällisemmin asiaa pohtinut :) hyvä teksti sulta! Saako udella sen verran, että milloin olet itse ko. paikassa ollut? Mulla ei ole siitä mitään mielikuvia, en varmaankaan vielä silloin ole sitten mukana ollut…

  • Reply Anna Wednesday, September 25, 2013 at 21:38

   No varmasti moni on halunnut vain uusia tuulia, mutta on monia, joiden lähdön taustalla on ihan toisia juttuja :/

 • Reply Aino Wednesday, September 25, 2013 at 17:39

  Hyvä että teit postauksen tästä aiheesta. Ärsyttää paljon, että Indiedaysista on liikkeellä mitä ihmeellisimpiä huhuja, mutta ei voi puhua suoraan. Onko sulla siis joku raja mihin asti et voi sanoa mitään juttuja Indiedaysista?

  • Reply Anna Wednesday, September 25, 2013 at 21:37

   Mulla on vieläkin tiettyjä asioita, mitä en voi kertoa, mutta jokainen asia, joka postauksessa on, on kuultu itse siltä bloggaajalta, joka on asian kokenut. Omia kokemuksiani en valitettavasti vielä ainakaan voi jakaa, muutama sopimusyksityiskohta on itse asiassa tutkittavana vielä :)

 • Reply Riikka Wednesday, September 25, 2013 at 20:01

  Isot pisteet tästä postauksesta sulle!

  • Reply Anna Wednesday, September 25, 2013 at 21:35

   Kiitos :)

 • Reply Virpi Wednesday, September 25, 2013 at 21:13

  Hyvä teksti!

  • Reply Anna Wednesday, September 25, 2013 at 21:35

   :)

 • Reply Paula Wednesday, September 25, 2013 at 21:46

  En oo itekään näin lukijana mitenkään vakuuttunut IDstä. Ja oikeen alko naurattaa, kun just tänää luin jostain, että yhden nimeltä mainitsemattoman bloggaajan unelmana on ollu päästä bloggaamaan IDlle ja nyt se unelma on toteutunut … Että onnea vaan hänelle.

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:24

   No, toivottavasti menee kaikki hyvin :)

 • Reply Jessika Wednesday, September 25, 2013 at 21:51

  Etkös sä käynyt kääntymässä myös New Lookissa jossain vaiheessa? Vai kirjoititko vaan juttuja siihen lehteen?

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:24

   Mun blogi ei koskaan ollut siellä, kirjoitin vaan lehtijuttuja ja nettiin muutamia juttuja :)

 • Reply Anna Wednesday, September 25, 2013 at 22:03

  Täytyy sano että olen iloinen etten muutama vuosi sitten kun mahdollisuus tuli siirtänyt blogiani kyseiseen paikkaan. Toki olisin luultavasti saanut lisää lukijoita etc mutta millä hinnalla?

  Terveisin pienen mutta oman näköisen blogin pyörittäjä :)

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:23

   Varmasti ollut hyvä veto, ettet ole mukaan lähtenyt :)

 • Reply anni Wednesday, September 25, 2013 at 22:29

  On niin ihana lukea vilpittömästi ja positiivisesti kirjoitettua tekstiä, jossa iloitaan toisten puolesta. Lisää tätä! :)

  Ja mahtavaa rohkeutta kirjoittaa asioista niiden nimillä. Kiitos kun avasit tätä juttua. Itse seurasn ID:n alustalta enää yhtä blogia (Karkkipäivä), kaikki muut suosikkini ovat vaihtaneet pohjaa, ja hyvä siis niin. Työyhteisöllä on aina merkitystä, yhtälailla silloinkin kun ei olla päivittäin fyysisesti porukalla. Yksi ihminen voi pilata koko työpaikan hengen.

  Muutenkin meni maku viimeistään silloin, kun Indiedays Inspiration lanseerattiin. Ihmettelin jo silloin hehkutusta ID:n taholta, tästä luin vielä myöhemmin WTD-Natan blogista, ja mielikuvani vain vahvistuivat… valtavasti blogeja “kaapattiin” oman portaalin alle…no en lähde spekulaatioitani kirjoittamaan sen enempää.

  Ja nämä uudet blogit jotka innolla tuotiin tähtikaartiin, huh. Ilmeisesti laadukkailla blogeilla ei tosiaan ole intressejä sinne suuntaan.

  Mutta joka tapauksessa edelleen tsemppiä sulle jatkoon. Blogiasi lukee mielellään, kuvat on laadukkaita ja annat itsestäsi edelleen keskivertobloggaajaa enemmän. Et pelkää sanoa suoraan, tai olla joskus väärässäkin. Vaikkei sun kanssa olis aina samaa mieltä, tykkään älyttömästi lukea tätä. Sopivasti kevyempää tyylihöttöä, reissailua, analysointia ja tajunnanvirtapohdintoja. :)

  (anteeks kaikki typot mitä varmasti löytyy, kännykällä on hippasen huono kirjoittaa)

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:42

   Kiitoksia kovasti kommentistasi :)

 • Reply Sara Wednesday, September 25, 2013 at 22:54

  no huhhuh, tuli aika puskista tieto indiedaysin toiminnasta vaikka jotenkin alitajuntaisesti tuota oon pohtinutkin. Ihanaa että avasit suusi! Olis aika mielenkiintosta kuulla lisää jos joskus pystyt omakohtasia kokemuksia kertomaan. Erittäin kurjaa ja suoraan sanottuna perseestä, että tällänenkin asia kuin bloggaus, jota täysin omasta vapaasta tahdostaan ja omaksi iloksi tehdään niin saadaan väännettyä niin inhottavaa. No mutta kiitos kun avarsit meille hieman asiaa, luulivatko ne oikeasti ettette näistä puhuisi, ne ei kuitenkaan olis mitään ilman teitä :)

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:42

   En koe oikeudekseni yksityiskohtaisemmin kertomaan, mitä olen kuullut heidän kokemuksistaan muilta bloggaajilta, ja omat kokemukseni sopimuksen voimassaolon ajalta on valitettavasti sellaisia, joita en voi jakaa :/

 • Reply Erika / nude.costume.fi Thursday, September 26, 2013 at 09:29

  Mullekin tosi tärkeä seikka on taustatiimi ja se vaikuttaa mulla ainakin suuresti siihen, millaisella fiiliksellä bloggaan. Paine tuloksen tekemisestä olisi varmaan mulle bloginpitämisen loppu ja on tärkeää, ettei sellaista ahdistavaa tunnelmaa luoda bloggaajalle tai kenellekään muullekaan työntekijälle.

  Kiitos hyvästä kirjoituksesta, Anna! :)

  – Erika

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:23

   Näinhän se nimenomaan menee :)

 • Reply mymmeli Thursday, September 26, 2013 at 09:49

  “Seksuaalista ahdistelua, fyysistä uhkailua ja niin hirveetä lahjomista, manipulointia ja kiristämistä” – onko tää tosiaan totta? Jos on, niin ihan järkyttävää ja vielä järkyttävämmäks asiasta tekee sen, että ko. portaali on tosi iso ja uusia bloggaajia tulee aina lisää vanhojen tilalle :/ Jos taas toi sun väite on vaan kuulopuhetta eli ei välttämättä täysin totta, niin aika riskialtista kirjottaa näin isoon blogiin tollasia väitteitä jos niiden todenperäsyydellä ei oo sataprosenttista varmuutta! Siellä kuitenkin moni bloggaaja ollu tosi kauan mukana, jotenkin uskomatonta että takana oliski ihan törkeetä käyttäytymistä.

  Ilonen oon kuitenkin siitä että blogimaailma on laajentunu sen verran ettei kaikki pyöri pääasiassa yhden ison portaalin ympärillä! :)

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:21

   Väite ei oo mitenkään kuulopuhetta vain :/ Olen puhunut itse useamman bloggaajan kanssa, ja tuo lahjominen / kiristäminen / manipulointi on kyllä todella monen kokemaa. Yhdestä seksuaalisesta ahdistelusta olen kuullut suoraan ko. bloggaajalta, toisesta olen kuullut välillisesti hänen ystävältään. Kannattaa muistaa, että sopimukset on usein määräaikaisia, joten siellä viihtymisen kesto ei välttämättä puhu viihtymisestä, vaan ennalta sovitusta kestosta. Mun tapauksessa en saa kommentoida mistään asioista, mitkä on tulleet mun tietoon meidän sopimuksen aikana, mutta voin kyllä kommentoida asioita jotka on tulleet mun tietoon jälkeenpäin. Uhkailupuolella useimmiten on ollut nimenomaan sellaista “pidän huolta, että et saa töitä” ja yleistä mustamaalaus-uhkailua. Lisäksi jatkuvaa halveksuvaa puhumista jälkeenpäin niistä, jotka on siirtyny eteenpäin. Onpahan siellä bloggaajien lisäksi ihan entinen muu työntekijä irtisnaoutunut, ja bloggaajille on selitetty, että hän on saanut potkut, koska ei ollut hyvä työssään. Mulle näitä tietoja on ripotellut tässä vuosien aikana keskusteluissa. Ehkä mulle sitten ihmiset näitä ovat jakaneet, koska on ollut hyvin tiedossa, että mä oon lähtenyt sieltä todella pikaisesti, ja oletus on ollut, että tuskin kovin sopuisasti. Kukaan tuskin haluaa leimautua blogikulttuurissa siksi tytöksi, joka (tähän valinnainen asia X), koska bloggaaminen on niin paljon omasta brändistä kiinni.

   Lähtiessäni mä en saanut kommentoida negatiivisesti edes koko Indiedaysiä ja mulle iskettiin lause, joka mun piti kirjoittaa blogiini, koskien lähtöäni, en saanut sitäkään itse muotoilla. Ihan itse olen myös kokenut mm. lauseen “Anna jos sä teet näin, niin mä pidän huolen, että sä tuut kärsimään”. Mun tapauksessa lähtöäni selviteltiin ainakin viikon verran puhelimitse puheluilla, joissa toinen osapuoli ajoi mut itkuun, vaikka aika vahva tyttö oon yleisesti. Eli uskon kyllä jokaista bloggaajaa, joka tulee kertomaan mulle, miten rankkaa lähteminen on ollut.
   Harmittavinta on se, että muut ihmiset siellä taustalla on tosi ihania tyyppejä, jotka eivät itsekään tiedä tilanteesta :/

 • Reply Tia Thursday, September 26, 2013 at 10:43

  Täh, mitä ihmettä!? Eikös toi tommonen touhu mee jo laittomuuksien puolelle..kuulostaa todella törkeältä puuhalta. Miten tommonen lafka ees pysyy pystyssä jos on sisältä ihan mätä?:/

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 11:12

   No, siellä on hyviäkin ihmisiä taustalla, jotka ovat olleet täysin tietämättömiä monista näistä tempauksista siellä taustalla :/

 • Reply Hanna Thursday, September 26, 2013 at 12:03

  Hieno kirjoitus! Mahtavaa että uskalsit postata näinkin “arasta” aiheesta ja samalla esiintuoda sitä bloggaajien välistä solidaarisuutta :)

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 12:16

   Kiitoksia :) Ja tuota solidaarisuutta oon peräänkuuluttanu bloggaajien välillä jo vuosia :)

 • Reply Jcnna Thursday, September 26, 2013 at 14:32

  Pakko kommentoida! Virtuaaliaplodit täältä suunnalta! Olenkin usein miettinyt, että missä vika kun porukka vaihtuu tiuhaan tahtiin. Anna, hienoa! :)

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 15:53

   Kiitoksia :)

 • Reply puuhevonen_ Thursday, September 26, 2013 at 17:17

  Arvostan todella etta uskalsit kirjoittaa tosta ID:n paskasta meiningista!!
  Ihan uskomatonta… mutta hei kaikki parhaat blogithan ovat jo lahteneet ID:sta pois ja hyva niin! Ei kylla tee mieli enaa millaan tavalla kannattaa tata blogiportaalia :(

  Toivottavasti tasta kirjoituksesta ei tuu nyt sulle mitaan uhkailuja tai oikeuteen vetamista ID:n puolelta. (mut uskon kylla, etta entisena oikeustieteiden oppilaana tiedat oikeutes etka olis kirjoittanut mitaan “laitonta”)

  • Reply Anna Thursday, September 26, 2013 at 17:41

   Kiitoksia :)

   Ja no, eiköhän sieltä juristin välityksellä olla tekemisissä, mutta olen pysynyt tekstissäni asiallisena ja tuonut ilmi vain sen, mitä olen kuullut, joten mitään lakia en ole rikkonut :)

 • Reply paula Thursday, September 26, 2013 at 21:52

  Ihan superhienoa että oot uskaltanut tuoda tällasen asian julki, tää jos joku kertoo siitä että oot vahva! Oon varma että kyseiset bloggaajatkin ovat kiitollisia, ettei tällaset asiat jää pimentoon, ja että joku ulkopuolinen ne tuo esille. Propsit sulle, ja tsemppiä!

  • Reply Anna Friday, September 27, 2013 at 21:48

   Kiitoksia :)

 • Reply Jenni L. Friday, September 27, 2013 at 20:04

  Joko sait haasteen? : http://www.indiedays.com/item/toimitus/indiedays-vastaa

  :D

  Pidä pintasi, en ole oikeustieteilijä, mutta voisin vaikka veikata, että heikoilla ID on.

  Ja vaikka ei olisikaan, niin nuo kirjoittamasi jutut + nyt tuleva “oikeustaisto” vaikuttavat kovasti näin maallikon fiiliksin aika vakavalta sananvapauden rajoittamiselta. Se jos mikä on suuri rikos eikä mun mielestä jollain säälittävällä blogiportaalilla ole oikeutta määräillä, mitä ihmiset kirjoittavat blogeihinsa.

  Tsemppiä!

  • Reply Anna Friday, September 27, 2013 at 20:52

   No, jos Indiedays kokee tarpeelliseksi asian ratkomisen oikeusteitse, niin minulla ei sinne ole mitään ongelmaa mennä. Kirjoituksessani kun ei ole mitään lainvastaista, eikä totuudenvastaistakaan :) Kuten tekstissäkin lukee, olen tuonut ilmi, mitä olen yrityksestä kuullut.
   Minä tulen käymään läpi kaiken tähän oikeudenkäymisprosessiin liittyvän, jonka laki sallii, blogissani, ja pidän lukijat ajan tasalla. Loppu vaientaminen jo.

   • Reply Katariina Koski Friday, September 27, 2013 at 21:19

    Nyt oikeesti….
    Veikkaan, että lukuisa joukko bloggaajia ja postauksiesi seuraajia seisoo tukenasi. Tossahan on kirjaesimerkki siitä, miten iso organisaatio kyykyttää ehkä sillä hetkellä kokematonta bloggaajaa….

    Pidähän pintasi !!

    • Reply Katariina Koski Friday, September 27, 2013 at 21:23

     ..uuhh, SIIS ehkä sopimuksen tekohetkellä kokematonta bloggaajaa. Ei siis niin että olisit edelleen kokematon tästä maailmasta :)

     Äh. miten typerä tämä maailma on. Eikö nuo tajua, että bloggaajat ei ole kahlittavissa tai ostettavissa …

     • Anna Friday, September 27, 2013 at 21:28

      No, mielenkiintoista nähä miten suomalainen oikeusjärjestelmä toimii tässä keississä :) mutta, monta vuotta asiaa seurattuani, en vaan voinut olla hiljaa enää :)

     • emma Friday, September 27, 2013 at 21:51

      Hyvä Anna! Nostan hattua rohkeudelle ja toivotan tsemppiä jatkoon tän kanssa.

      terveisin, ID:n joukkopakoja sivusta ihmetellyt blogien lukija.

     • Anna Friday, September 27, 2013 at 21:58

      Kiitoksia :)

     • el Friday, September 27, 2013 at 23:12

      Ei tällä varmaan enää tässä vaiheessa ole merkitystä, mutta kyllä minä olen ihan tähän päivään asti ajatellut, että omin päin olet aikanaan Indiedaysiltä lähtenyt. Ei ole missään vaiheessa pienessä mielessä edes välähtänyt, että olisit “saanut potkuja”. Olen myös jostain rivien välistä ollut lukevinani, että kaikki ei oo mennyt ihan kohdilleen (ja voihan niin käydä missä tahansa työpaikassa), mutta tuo kuulostaa jo julmalta.

      Jaksamista tulevaisuuteen Id:n kanssa!

     • Anna Monday, September 30, 2013 at 11:59

      Kiitoksia kiitoksia :)

     • Pitkäaikainen lukijasi Saturday, September 28, 2013 at 10:47

      Todella hieno ja rohkea veto Anna, sä olet sen verran kova luu että varmasti seisot sanojesi takana etkä anna tuollaiselle pelottelulle ja isottelulle valtaa. :-) Näytä niille!

     • Anna Monday, September 30, 2013 at 11:58

      Kiitoksia :)

     • Eleonora Saturday, September 28, 2013 at 10:51

      Anna, jos joudut tuosta vastaamaan oikeudessa, niin lupaan tulla sinä päivänä pom-pomit mukanani heilumaan ja huutamaan, että TEAM ANNA!! ;D

      Tässä asiassa kukaan ei vaan voi olla olematta sun puolella.

     • Anna Monday, September 30, 2013 at 11:58

      Hahahahah, se ois kieltämättä varmasti käsittelyä värittävää :D Jos sellaiseen tää ikinä menee :)

     • Lotta Sunday, September 29, 2013 at 11:40

      Komppailen Emmaa! Tsemppiä sulle kovasti ja oot ihana rohkea mimmi! :)

     • Anna Monday, September 30, 2013 at 11:55

      Kiitoksia :)

   • Reply Anonyymi Friday, September 27, 2013 at 22:57

    Hyvä Anna!

    Tänään vasta havahduin tähän indiedayssin sekoiluun, rehellisesti voin sanoa, ettei vuosi sitten, kun inspirationiin lähdin, ollut mitään havaintoa näistä epäkohdista hommassa. Nyt kuitenkin pinna on täyttynyt lukiessani esim. noista uhkailuista ja seksuaalisesta häirinnästä, että meikä lähtee läpyttämään. Vaikka suurin osa olisikin mukavaa porukkaa siellä, en halua olla missään tekemisissä tuollaisen lafkan kanssa, ihan jo pelkästään omantunnon syistä.

    Ottaa niin kovasti aivoon koko juttu, etten tiedä mitä sanoisin. Halusin kommentoida anonyymina, mutta jos sähköpostiosoitteen näet niin bloginkin nimi selviää sitä kautta.

    Tosi paljon tsemppiä, en jaksa uskoa että kovin moni nielee tuota id:n yliampuvaa oikeustoimilla uhkailua sun muuta scheissea..ainakaan enää.

    • Reply Anna Monday, September 30, 2013 at 12:00

     Kiitoksia kovasti ja mukavaa jatkoa sinnekin! :)

 • Reply N Saturday, September 28, 2013 at 08:38

  Tsemppiä Anna, oot rohkea nainen kun uskallat nousta esiin tän asian kanssa! :) Ihanaa, että joku sen vihdoin teki.

  • Reply Anna Monday, September 30, 2013 at 11:58

   Kiitoksia kovasti :)

 • Reply Papyli Saturday, September 28, 2013 at 11:02

  Joskus silloin mietinkin, että sun pikaisella lähdöllä oli jotain tälläistä takana :(

  Rohkea olet kun uskalsit kertoa hiukan asiasta ja myös ystäviesi kokemuksista!

  • Reply Anna Monday, September 30, 2013 at 11:57

   Kiitoksia :)

 • Reply o'malley Saturday, September 28, 2013 at 14:04

  HAHHAA oikein Anna! Oon ihan henges mukana :)
  Jos aina vaan vaikenee niin mikään ei muutu. Täytyy pitää oikeuksistaan kiinni, eikä ikinä saa suostua kenenkään ylikävelemäksi.

  Odotan suurella mielenkiinnolla, että miten homma etenee.

  Ps, oivoi ID; se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Selvästi osunu arkaan paikkaan… ;D

  • Reply Anna Monday, September 30, 2013 at 11:58

   Kiitoksia kiitoksia :) Itsekin mielenkiinnolla odotan, mikäköhän kohta oli ID:n toimitusjohtajan mielestä “totuudenvastainen” :)

 • Reply maria Saturday, September 28, 2013 at 18:00

  huh mitä touhua heiltä!

  • Reply Anna Monday, September 30, 2013 at 11:57

   :(

 • Reply SaaraT Saturday, September 28, 2013 at 23:12

  Muistan kyllä hyvin, että sun vierailu IDllä oli pikainen ja sain sillon heti sen käsityksenki, että erittäin negatiivinen. Mutta nyt asia oli kyllä aivan täysin unohtunu mun mielestä. Rupesin vaan miettimään, että oot (ollu?) Rokkirekki-Lauran kanssa läheinen ystävä, nii miten “oot antanu” Lauran lähtä mukaan noin surkeeseen paikkaan?

  • Reply Anna Monday, September 30, 2013 at 11:56

   Mun mielestä jokainen aikuinen ihminen päättää itse minne menee töihin, ja kuten sanottua postauksessakin, kaikilla ei ole ID:n kanssa ollut ongelmia, toivon, ettei Laurallakaan ikinä ole :)

 • Reply Anonyymilukija Sunday, September 29, 2013 at 15:30

  Hei Anna! Kiitos hyvästä postauksesta. Meni kyllä maku Indiedaysiin ihan kokonaan. Tsemppiä sulle ja toivottavasti Indiedays saa vastata teoistaan.

  • Reply Anna Monday, September 30, 2013 at 11:52

   Kiitoksia kovasti :)

 • Reply Jeps Monday, September 30, 2013 at 09:39

  Valitettavasti näin oikeusoppineen näkökulmasta tulet todennäköisesti häviämään.

  • Reply Anna Monday, September 30, 2013 at 10:51

   Valitettavasti moni muu oikeusoppinut on kanssasi eri mieltä. Meille ainakin oikiksessa opetettiin olemaan tekemättä päätelmiä, jos ei ole faktoja tiedossa ;)

 • Reply hannamaria Monday, September 30, 2013 at 14:39

  Mulla oli amiksessa kaveri, joka oli IDn puolella bloginsa kanssa muutaman kuukauden jonka jälkeen jätti koko paikan. Meno oli kuulema juurikin sellaista kuin kuvailit ja mitä on muilta bloggaajilta saanut kuulla – ei kiinnitetä huomiota kirjoittajien hyvinvointiin vaan pidetään heitä rahasampoina. Hän oli myöskin n. puolisentoista vuotta myöhemmin yhteydessä portaaliin ja kyseli toppipaikkaa ja se oli jossain vaiheessa ymmärrykseni mukaan hänelle jo luvattukin, mutta kun loppupeleissä sieltä ei vastattu sähköposteihin eikä soittoihin ja topin alkaessa hän oli jo kerennyt matkustaa Helsinkiin ja vasta siellä sai selville hyvin tylysti ilmaistuna ettei heillä ole tarjota hänelle paikkaa.

  Hän avautui meille asiasta eräällä tunnilla ja siitä asti mulla on ollut erittäin huono mielikuva IDstä. Hän bloggaa edelleenkin muttei minkään portaalin alla, pelkästään omilla jaloillaan seisoen. Oli mahtavaa nähdä että hän ei antanut periksi vaan sen takia että jokin portaalin kohteli häntä huonosti vaan pienen tauon jälkeen jatkoi edelleen :) Ja on hienoa että toit asian esille, olisi aika kaikkien tajuta millainen portaali oikeasti on kyseessä.

  Ja tuo lakiteitse selvittäminen, voi herran jumala!?! Ärsyttää sun puolesta… Palaa käpy :D

  hannamaria

  • Reply Anna Tuesday, October 1, 2013 at 14:18

   Joo, ei oo ensimmäinen ikävä tarina valitettavasti ko. portaalista, jonka kuulen :(

 • Reply h_eidi Monday, September 30, 2013 at 22:18

  Hienoa, että toit ikävät asiat esiin. En voi ymmärtää, että joku voi toimia noin ja varsinkin, jos sama meno on jatkunut jo monta vuotta. Siitä en ole yllättynyt, että juuri sinä toit asian esiin sillä olen saanut sinusta kuvan rohkeana naisena :).

  Tuo Re:fashion-kuvio on kyllä niin upea. Ei voi kuin hattua nostaa kaikille mukana oleville upeille naisille :).

  • Reply Anna Tuesday, October 1, 2013 at 14:09

   Kiitoksia ja juurikin näin! :)

 • Reply O Tuesday, October 1, 2013 at 10:27

  Ihan hirmuisesti tsemppiä tähän juttuun! Toivon niin paljon, että sä voitat sen, ja ID:n “halutuin blogiportaali”-imago saa ansaitsemansa kolhun.

  Toki muiden suosituiden bloggareiden joukkopako portaalista kertoo jo vahvasti portaalin meiningistä + se, että heillä kaikilla on ollut samanlainen “ID on ihana portaali, mutta aika jatkaa matkaa..”-postaus viimeisenä postauksenaan.. vähän haiskahtaa sanojen syöttämiseltä bloggarin suuhun.

  Tästä tuli jotenkin liiankin hyvin mielen nuoruusaikojen ex-työnantaja, joka uhkaili, etten ikinä enää saisi Turun alueelta töitä, koska otin loparit kyseisestä pikaruokapaikasta… Kyllä, sittemmin konkkaan menneen pikaruokapaikan omistajalla oli aika iso ego. Nykyään en enää voi kuin nauraa tuolle asialle, mutta silloin nuorena se oli aika pelottava uhkaus aikuiselta mieheltä nuorelle tytölle.

  Mielestäni se on heikon ihmisen merkki alkaa uhkailemaan toista noikin epätasa-arvoisessa asemassa olevaa osapuolta: vertaa aikuinen ihminen uhkailee nuorta työelämässä kokematonta tyttöä tai tässä tapauksessa yritystasolla uhkaillaan oikeusjutulla yksittäistä bloggaria. Huh huh…

  Toivottavasti saat apuja taistoon jostain ettei tule kalliita oikeudenkäyntikuluja tms..

  Ja nyt kun aloin romaania tänne kirjoittamaan, niin pakko sanoa vielä se, että tämä sun blogi on aivan mielettömän ihana ja antaa juuri sitä mitä lukijat näistä blogeista hakevatkin: hyvää mieltä, kauniita kuvia, asuinspiraatioita ja mielenkiintoisia juttuja, + laitat sopivasti omaa persoonaakin peliin, eikä kaikki ole vaan sitä “ihanaa ihanaa elämää”, ainakaan täällä kommenttiboksin puolella, pisteet siitäkin! :)

  • Reply Anna Tuesday, October 1, 2013 at 14:04

   Voi kiitoksia kovasti ja no, mä nyt lähinnä odottelen, että mitä sieltä ID:ltä edes kuuluu, sitten voin alkaa pohtimaan tätä asiaa :) Seison kuitenkin 100 % sanojeni takana, enkä aio jäädä jyrättäväksi tällä kertaa :) Kiitos siis kovasti kommentistasi :)

 • Reply Ano Tuesday, October 1, 2013 at 17:19

  Helsinki, Lontoo, muotia, matkustelua, lifestylea, opiskelua, ajatuksia, sarkasmia, huonoja vitsejä ja intohimoista suhtautumista elämään!

  Huonoja vitsejä todellakin. ^

  • Reply Anna Wednesday, October 2, 2013 at 12:39

   Hyva, etta osasin kirjoittaa kuvauksen siis oikein :P

 • Reply Veronika Friday, October 4, 2013 at 13:39

  “Hienosti ovat toteuttaneet. Ihme etteivät ole vielä isommin päätyneet uutisotsikoihin asti… Ehkä vielä joskus? :)”

  Ainakin iltalehdessä oli jokin pieni uutispätkä tästä portaalijutusta :)

  • Reply Anna Friday, October 4, 2013 at 21:54

   Joo, niin taisi olla :)

 • Reply maiu Saturday, October 5, 2013 at 09:07

  Katy Perry ei liene sun tyylistä musiikkia juurikaan mut nää Roar-biisin sanat toi mieleen tän sun tapauksen aika vahvasti mulle. Toivon sulle ja muille asianomistajille kaikkea parasta tän asian suhteen ja että oikeus tapahtuu vihdoin. :)

  I used to bite my tongue and hold my breath
  Scared to rock the boat and make a mess
  So I sat quietly, agreed politely
  I guess that I forgot I had a choice
  I let you push me past the breaking point
  I stood for nothing, so I fell for everything

  You held me down, but I got up (HEY!)
  Already brushing off the dust
  You hear my voice, you hear that sound
  Like thunder gonna shake the ground
  You held me down, but I got up (HEY!)
  Get ready cause I’ve had enough
  I see it all, I see it now

  I got the eye of the tiger, a fighter, dancing through the fire
  Cause I am a champion and you’re gonna hear me roar
  Louder, louder than a lion
  Cause I am a champion and you’re gonna hear me roar

  • Reply Anna Sunday, October 6, 2013 at 13:29

   Tuo on kyllä hyvä biisi :)

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post