Jaa-vittu-ha

Hello!

Ei nyt mene taas elämä ollenkaan putkeen. Ei sitten vähääkään. Postauksen otsikko rakkaalta Vivveltä.

Me hengaillaan tässä Hong Kongin kentän todella ankeella osastolla transit-tiskien edessä. Jos joku on perillä uutisista paremmin ku meitsi yleensä, niin täällä päin riehuu jonkun sortin taifuuni, jonka uskotaan iskevän tänne illalla. Meidän jatkolento Helsinkiin on tosiaan täältä suunniteltu keskiyölle, mutta vähän tässä kyllä aiheuttaa kaikkea muuta ku hilpeyttä pieni pelko persiissä siitä, että päästäänkö täältä pois. Hongkongissa on suljettu siis pörssi ja kouluja varotoimenpiteenä, ja täällä me nökötetään nyt hieman epävamoina tulevista hetkistä :D

Meillä oli tällanen yli 9-tuntinen välilasku täällä, kun ajateltiin, että käydään Honkkarin keskustassa hieman pyörimässä. Kun kone laskeutu Samuilta tänne, todettiin että helvetin hauskaa yhdeksää tuntia meille kentällä roikkumista. Kun ei nyt varsinaisesti ollut suuria toiveita lähteä tonne ulos maalitauluiks noille kohta lentämään rupeaville puille. Sitten vielä kun otetaan huomioon se, että toi Finnairin transfer desk aukeaa vasta paikallista aikaa 21, eli kolme h ennen lentoa, niin tämähän tarkoittaa siitä, että me ei tästä transfer-puolelta päästä minnekään. Yläpuolella on yks Aasian kivoimpia lentokenttiä kauppoineen ja rafloineen, mut ei se mitään, nää epämukavat tuolit tässä apteekin edessä on ihan jees myös. Koska tonne ylöshän ei pääse ilman boarding passia. Jonka saa sieltä Finnairin tiskiltä. Klo 21. HV maailma. Kaksi nälkäistä neitiä sai siis tyytyä tuohon ainoaan ravintolaan, joka täällä transfer-puolella on, joku maailman kämäsin aasialainen pikaruokala, jossa ei edes käynyt kortti. Sattupa muuten ihan helvetisti noita Hongkongin dollareita mukaan. Arghh.

Eikä siinä vielä!

Mun superihanat alivuokralaiset Lontoossa laitto eilen viestiä, että sinne asuntoon on jotenkin tullut hiiriä. Siis täysin normaalisti mun saatanan kalliiseen vuokra-asuntoon tulee jostain hiiriä. Anteeksi mitä!? Soitin sitten paniikissa vuokranantajalle, joka reagoi asiaan about samalla mielenkiinnolla ku äiti teini-ikäisen hätäilyyn finnistä. Yhtä harvinaistakin tuntui uutinen olevan. Ihan perussettiä. Paikalle kutsuttiin pest control, ja sain tänään viestin vuokralaiseltani:

“No ekaks ne ei oo hiiriä vaan rottia :’D toiseks se ei löytäny paljon jätteit et niit ei pitäis olla paljoo, toiv. vaan ne kaks, joista toinen tapettiin jo ja toinen meni ansaan mut pääs sit karkuun. Se laitto myrkkyä tonne hanan alle kaappiin ja sit viereiselle kulmalle keittiös. Kans sohvan viereen ja kylppäriin. Ja tutkittiin ne kolot mistä ne tulee. Niin hopefully ne ei ainakaan pääse läpi enää ja syö niit myrkkyi ja kuolee sit…….”

51074-6648d7-460-375_large

Jos jo Honkkariin laskeutuessa etsin oksennuspussia istuintaskusta turbulenssin vuoksi, niin tän viestin jälkeen otin pikalähdön naisten vessaan. WC-pönttöä ei joutunut onneksi halailemaan, mutta mulla on vieläkin niin oksettava olo ja koko ajan vaan puistattaa. MITEN sivistysvaltiossa on ihan täysin normaalia, että kämppään tulee pari ROTTAA tallustelemaan ja vähän riehumaan.

Ensinnäkin, saatanasti propseja mun alivuokralaisille. Ne on mun sankareita just nyt. Urheita ja rohkeita haarniskoituja ritareita (onko naispuolisia ritareita?). Jos mä oisin bongannu mun himasta rotan, mä oisin ottanu sellasen lähdön, josta olympiajuoksijatki ois kateellisia, ja oisin juossu niin pitkälle kiljuen karkuun, ku mitä tällä rapakuntosella olemuksellani lähtee jaloista. Hrrrr, mua puistattaa pelkkä ajatuskin, ja mietin just, että millä hypnoterapialla saan itteni suostuteltua palaamaan koko kaupunkiin. Mun siskolla on maailman pahin hiiri/rotta-pelko, ja se siis alkaa itkee ja panikoimaan jos sellasen kanssa joutuu kanssakäymisiin. Jannahan siis kiertää kaukaa meidän ulkovaraston edelleen, kun sieltä kaksi vuotta sitten juoksi päästäinen ulos :D Se menee ihan vauhkoks pelkästä ajatuksestakin. Mun ton luokan pelko ulottuu vaan käärmeisiin, mutta pakko sanoa, että rotat on close second. Hämikset, liskot, torakat ihan sama, bring it on. Rotta? Hyi saatana. Oon tässä nyt tunnin istunu ja kelaillu tätä tilannetta. Meen puistatuksesta siihen, että tuijotan tyhjillä silmillä eteeni ja mietin vaan, että ei voi olla mahdollista :D

Ollaan tässä käyty tekstarivaihtoa mun alivuokralaisten kanssa ja siellä tunnutaan olevan aika varmoja, että homma on hoidettu, ja että se/ne rotta/rotat heittää veivinsä kohtapuoliin ja sit tilanne on taputeltu. Mä harkitsen optioita a) hypnoterapia, b) asunnon vaihto, c) Helsinkiin jääminen ja d) kissan ottaminen (mä inhoon kissoja). Simba sais vaan turpaan parilta rotalta.

Mä olen ymmärtänyt, että Lontoossa on ihan normaalia “pienet” vesivahingot tai esim. etanavalloitus asunnossa (kiitti Annika vieläkin tästä tarinasta ihan hirveesti…) Olipa tossa muuten koulukaverilla toukokuussa kettu täysin normaalisti olkkarissa. Pitikö sinne mun asuntoon nyt kaivautua jotain helvetin rottia? Nähtävästi oisin voinut ottaa kämpän jostain paikallisesta Kontulasta jätelaatikon takaa, ja mä ku näin vaivaa hyvän kiinteistön ja asunnon ettimisessä. Toisaalta ehkä Lontoon kalliit vuokrat selittyy sillä, että siellä saa LEMMIKIT KAUPAN PÄÄLLE! Eilen vielä jotenkin suhtauduin asiaan sellaisella 50/50 tyyneydellä kun puhe oli hiiristä, tänään kun lävähti ruutuun sana ROTTA, niin sain about slaagin.

Puistatus.

Eipä muuten huolta, että toi sisko ikinä tulis käymään siellä mun luona kylässä :D

Screen Shot 2013-08-14 at 14.35.04.png

Onneksi tässä on vielä sellanen viisi tuntia ennen lentoa, joka lähtee tai ei lähde tänään, niin tässä on hyvin aikaa googlettaa seuraavaa:
– Kokovartalopuku teräksestä hengitysaukoilla
– Yliopiston etäsuorittaminen suomalaisesta kerrostaloasunnosta käsin
– Kumisaappaiden tilaaminen kotitossuiksi
– Erinäisten rokotusten tilanne
– Parhaat kissarodut rotanmetsästykseen
– Valiumin saamisen edellytykset
– Montako pahoinvointilääkettä on sopivaa ottaa päivässä
– Hypnoterapian toimivuua

Alankin toteuttamaan noita heti sen jälkeen kun lakkaan kiusaamasta mun alivuokralaista viesteillä luokkaa “Kattoko se sängyn takaa?!”. “Entä kaapin?”. “Entä siivouskaapista?” Koska tuholaistorjuja oli varmaan ekaa kertaa tällaisessa tilanteessa hei. Not.

Hyi yäk. En nyt kykene. Hrrr.

funny cat playing with rat

Sopi musta teemaan tää. Koska jos mulla ois kissa, se raegois rottiin aivan varmasti just näin.

Noonis yritti FB:ssa lohduttaa sillä, että niiden himasta Ausseista löyty jättikokoinen supermyrkyllinen hämähäkki. Mä ottaisin sellasen sänkyyni mieluummin ku rotan himaani. Tein listan.

Maapallon vittuimaisimmat olennot:
1. Käärmeet. Pienet, isot, mustat, värikkäät, myrkylliset, myrkyttömät. Ihan sama. Kaikki.
2. Rotat.
3. Miehet.

Siinäpä ne Luojan kolme pahinta virhettä.

Ainii. Ja Suomessa on kuulemma +12 ja sataa ku esterin perseestä.

Ois kauheen kiva, jos vois herätä aina uusiks tähän päivään silleen “Päiväni murmelina” -henkisesti.

Ei.

0

You Might Also Like

108 Comments

 • Reply poks Wednesday, August 14, 2013 at 14:53

  Ei voi olla noin valtava shokki tai yllätys että kaupunkikämppiin, hyviinkin sellaisiin, saattaa joskus tulla eläimiä. Etenkin Briteissä, koska lämpötilat ovat paljon suotuisampia ja eläimet paremmin kaupunkiin sopeutuneita. Ja talot huonommin rakennettuja… :D nimim. kun sanoin, että kämpässä on hometta, vuokraisäntä kävi laittamassa uuden kerroksen maalia päälle :) Briteissä on omanlaistaan tää rakennuskulttuuri, siihen on vaan totuttava!

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:18

   No kyllä se voi olla shokki, kun se ensimmäisen kerran itselle tapahtu :)

 • Reply JonnaH. Wednesday, August 14, 2013 at 18:51

  Mulla on sama suhtautuminen käärmeisiin, henki loppuu, kun sellaisen näen. Mua on yritetty siedättää ja on annettu käärme käteenkin, mutta ei. HYI, HYI, HYI! Rotat nyt on vaan söpöjä. :D Itsellä on ollut gerbiileitä lemmikkeinä ja ne on kuin minikokoisia rottia, joten suhtautuminen on neutraalia. Rotat ja muut jyrsijät hakeutuu näin syksyllä helpommin sisätiloihin, siitä syystä varmaan ovat sunkin kämpän valloittaneet.

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:18

   Yäk. Mä saisin oikeesti jonku aivoverenvuodon jos joutuisin ottamaan käärmeen käteeni :D Ei vaan tuu tapahtumaan :D

 • Reply neila Wednesday, August 14, 2013 at 19:10

  Itekin oon asunut Lontoossa ja meillä oli aika paljon hiiriä, eikä niille tehty mitään. Siellä ne hengaili meiän kanssa. Sitä oppi vaan aina kattomaan sivusilmällä keittiön suuntaan, josta ne yleensä tuli ja sitten taputettiin käsiä, niin ne säikähti ja vilisti takasin piiloihinsa. Siinä vaiheessa alkoi vähän ärsyttää kun ne yhtäkkiä onnistu pääsemään keittiön tasoille, jossa säilytetiin ruokaa. Ja yks hiiri hukuttautui kerran tiskialtaaseen. Että semmosta. Eipä se meidän kämppä muutenkaan ollut mikään erityisen hieno, esim. vessan katto oli niin alhaalla, että suihkussa piti käydä kyykyssä ja location oli siis New Cross. :D Ainakin sen jälkeen on oppinut arvostamaan suomalaisia asuntoja. Mutta että rottia, hyi! Ne hiiret sentään oli aika pikkusia.

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:19

   Hyi yäk. Yäk yäk yäk. Kaikki mitä kykenen vastaamaan tähän :D

 • Reply Silja Wednesday, August 14, 2013 at 19:17

  I feel you! Mä en kyllä pystyis kanssakaan nukkumaan silmänräpäystäkään kämpässä, missä olis rottia hengaillu vähän aikaa sitten :/ Meillä oli (muistaakseni) kolme vuotta sitten yks pieni peltomyyrä meijän kotona ja oon edelleen ihan peloissani ajatuksesta! Kaiken lisäks se viel sillon kuoli mun huoneeseen… Rotat ja hiiret sais kyllä kaikki painua jonnekki perseeseen!

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:19

   Hahahah, peltomyyrät on ihan ok lähietäisyydeltä tutkittuna :D

 • Reply Sanna Wednesday, August 14, 2013 at 19:20

  Hyiii rottia!! Okei käärmeet vapaana kotona ois kyllä kaikista pahin… Mutta noi rotat kun niistä saattaa tulla vaikka mitä tauteja!! Toivottavasti rottaongelma on nyt historiaa :)

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:19

   No jep!

 • Reply Katy Wednesday, August 14, 2013 at 19:24

  Voieiiii!!
  Siis rehellisesti: nostin just jalkani pois lattialta tätä lukiessa :D Hyii, mulla on myös maailman järkyttävin rottapelko eli kiitos että aiheutit mulle about sydänkohtauksen…aloin harkitsemaan uudelleen mun ajatusta Lontooseen muuttamisesta ;D
  Jos tiedät sen jakson Sex and the Cityssä (en osannu taivuttaa tätä suomeks, mut en näköjään englanniksikaan :D), kun Carrien kämppään tulee hiiriä niin se on suunnilleen pelottavin pätkä TV:ssä mitä tiedän :DD Ja aina sen nähtyäni ihmettelen, miten se uskaltaa jatkaa asumista sielä!!
  Niin ja oon myös muunmuassa odotellu kolme tuntia pihalla, koska ulkorapuilla oli KUOLLUT hiiri enkä uskaltanut kävellä sen ohi (koska suurella todennäkösyydellä se olis herännyt henkiin ja hyökännyt mun kimppuun tai jotain..)
  Tää “superkiinnostava” viesti varmaa lohdutti suo kauheesti.. Nomut, oo onnellinen ettei ne sentään ollu käärmeitä jos ne on kerta sun pahin pelkosi! :) Ja ettet itse sattunu olemaan kotona.. Toivottavasti et joudukaan niitä kohtaamaan!!
  Eli paljon sympatiaa överi-rottapelkoiselta :D

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:20

   Hahahahah, te tulisitte Jannan kaa hirveen hyvin toimeen, se on sustakin vielä pahempi :D

 • Reply Atshuu Wednesday, August 14, 2013 at 19:28

  Parasta tekstiä vähään aikaan, sori nyt vaan :D Tiedän niin ton tunteen, kun suomalaisena asuu maailmalla ja Suomi on kumminki semmonen maa, missä suurin osa asioista on loppujen lopuks todella hyvin! Rottia nyt alkaa olla jo ulkona, muttei onneks sisällä :)

  “Ai, suihkuhuone pitää joka kerta tuulettaa suihkun jälkeen, muuten halkee seinät” (niin mitä olikaan rakennesuunnittelu?!?) tai “Roskiin ei saa laittaa mitään pesemättä sitä eka, koska muuten tulee hyönteisinvaasio…” Juu, kiltisti oon nyt pessy kaiken puolisen vuotta, kiva mennä taas Suomeen takas; mä oon aina vihannu tiskaamista, nyt “saa” perkele tiskata roskatki :D Mutta näitten mielestä nää ja moni muu asia on ihan normaaleja..

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:29

   Hahahah, joo, nää on jotain aika jänniä nää miten ihmiset vaan tottuu hulluuteen :D

 • Reply K Wednesday, August 14, 2013 at 19:39

  Hyi oksetus! Vihaanvihaanvihaan rottia yli kaiken! KUOLISIN jos olisin sun tilanteessa ja muuttaisin varmasti saman tien pois, kammoni on niin paha. Rotista muuten sen verran (sori :D), että yleensä jos ne tulevat sisälle asti niin niitä on PALJON! Kissa on kaikista paras rottien karkoittaja, naapurustossamme oli joskus niitä ja mitkään kalliit desinfiointilaitokset tms. eivät auttaneet. Toivottovasti ongelma ratkeaa asap!

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:20

   Siis joo, onhan se tiedossa, että niitä on Lontoossa tosi paljon, mutten oo kai vaan ajatellu, että ne tulisi sisään asti :D

 • Reply Heli Wednesday, August 14, 2013 at 20:08

  Nääh. Perussettiä. Mun koti on papan vanhempien eli tosi vanha ja kellarin kautta tulee hiiriä ja ne sit yöllä saattaa tulla sisällekki jotain ihme reikää pitkin hyihyi. Vihasin niitä ja vihaan vieläki. Saan aina kauheen kohtauksen ku nään niitä mut ei niitä voi välttääkkään :D sit tietenki kesällä saattaa tulla pääskysiä vahingossa sisälle joita mä pelkään vieläki enemmän mut kyllä kuumottavin hetki oli ku mun huoneessa mönki saatana lepakko:DD siitä oon vieläki niin järkyttyny että sydän menee kurkkuun ja siitä on sentään aikaa jo 7 vuotta :DD

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:20

   Kiitos näistä ideoista, I really appreciate them :D nyt on useempi keino menettää yöunet :D

 • Reply Reetta Wednesday, August 14, 2013 at 20:09

  Mun oli ihan pakko tulla kommentoimaan että sulla on niin ihana tapa kirjottaa! Harvemmin jaksaa pidempiä tekstejä lukea mutta sun kirjotustyylis on just kivan humoristista ja sellasta mitä on muutenkin vaan kiva lukea :) Ehdottomasti yks lempiblogeista!

  Ja hyi kamala toi rotta-asia.. Aika vaikee kuvitella kieltämättä että tollaseen kalliimpaan (?) kämppään tulee yks kaks pari hassua rottaa :D Huhhuh nojoo, toivottavasti selviitte myös sieltä Hong Kongista!

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:22

   Haha, kiitoksia kovasti :)

 • Reply elina Wednesday, August 14, 2013 at 20:28

  terveisiä vanhasta, ei-niin-halvasta maalaistalosta, missä hiiret ja muut ällöttävät hännänheiluttajajyrsijät ovat arkipäivää :) en siis itekään tosiaan siedä hiiriä silmissäni YHTÄÄN, mutta eipä ne hiiret ole pelkästään kontulan tai halpojen talojen riesa :) ja tohon sivistysvaltiojuttuun, että juu ihan suomessa jos kehäkolmosen ulkopuoli siihen lasketaan :DD hahahh ja huhu!

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:22

   Ynghh, oon jotenki aina ajatellu, että kalliimpi vuokra tarkottas parempia asuinoloja, mutta ei kun ei :D

 • Reply Chatte Wednesday, August 14, 2013 at 20:32

  No Lontoo on suurkaupunki, ja suurkaupungeissa on omat ongelmansa. Ja tuholaiset ovat yksi niistä. Ja hei olihan Helsingissäkin jossain vaiheessa ainakin hirveä rottaongelma? Joten on ihan normaalia, että rotat tekevät pesiä talojen rakenteisiin (kun viemäreissä ei ole elintilaa hehe) ja sieltä aika ajoin piipahtavat asuntojen puolelle etsimään ruokaa! Kyllä se siitä, pidät ittes vaan miehenä!

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:22

   Ai oli? Yäk.

 • Reply Tiuku Wednesday, August 14, 2013 at 20:42

  Voi ei, kaikki empatia ja sympatiaa multa!:) mä rupesin lukee tota alkua niin ajattelin että kohta luen tosta että sinne sun kämppään on murtauduttu..tai no..oikeestaan tavallaan onki ;). Mäki inhoan rottia, kaikkia tollasia siimahäntiä, yäk! Onneksi ei ollu mitään isompaa elukkaa, luin toss just lehdestä että jossain päin ausseja oli joidenkin pihalle tunkeutunu pyton käärme ja nielassu pienen terrierin kurkkuunsa. Kaikenlaisia elukoita sitä pitääki oikeesti tässä maailmassa olla..

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:23

   No jep, vielä pahemman sortin tunkeutujat :D Joo, tosiaan se kettu olkkarissa on so far paras :D

 • Reply paala Wednesday, August 14, 2013 at 21:00

  Asuin Englannissa ja kärvistelin melkein puoli vuotta asunnossa, jonka keittiössä majaa piti kokonainen hiir perhe. Kävi vielä niin hyvä mäihä, että kämppikset oli epäsiisteimpiä ikinä. Pidin itse keittiön, olohuoneen ja oman huoneeni siistinä, mutta se ei auttanut muuhun kuin siihen, ettei hiiret tullut mun huoneeseen. Ja se olikin talon ainoa paikka, missä niitä ei ollut. Vuokranantajastakn oli sen verran hyötyä, että se antoi pätevän vinkin, ‘Buy a cat!’. Joo, kiitti avusta!

  No mutta, siihen turtu. Lopulta ihan tyynen rauhallisena tein ruokaa keittiössä (kyllä, siinä hiiri-keittiössä), ja jos jalan yli juoksi hiiri, oli reaktio luokka ‘ai katos, hiiri!’. Mutta hyi silti, toivottavasti sun kämppä tyhjenee vierailijoista.

  Ja siis oikeesti, mitä vittua Englanti, mikä sua vaivaa?

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:28

   Hahahahah, no ehkä mäkin sitten vaan turrun. No aijaa?! :D

 • Reply Bambi Wednesday, August 14, 2013 at 21:29

  Sä teet tuohtuneena tosi loistavaa tekstiä :D

  Et ehkä halua tietää, mutta kerron kuitenkin: mulla on ollut lukuisia rottia lemmikkinä ja mun ex-miehellä oli useita käärmeitä ja niiden kanssa mä asuin. Ei mitään ongelmaa. Varsinkin isot kuningasboat on suorastaan suloisia. Olen pussannutkin sellaista, kun katsoi mua niin ihanasti silmiin <3

  Sen sijaan mainintasi isosta myrkkyhämiksestä sai mut haukkomaan henkeä. En varmaan koskaan toipuisi, jos olisin sellaisen kanssa samassa talossa. Puistatus.

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:17

   Haha, onneksi mun koko elämä on välillä yhtä tuohtumusta :D Ei mua kyllä lemmikkinä tollaset haittaa, kukin ottaa lemmiksiksi mitä haluaa, mutta hyi saatana mä kuolisin tohon :D

 • Reply Ex4 Wednesday, August 14, 2013 at 22:18

  Mulla on kokemusta kun asuttiin vielä vanhassa asunnossa, omakotitalossa, ja joka oli tosin maalla. Meillä oli aina hiiriä sisällä kun kelit kesän jälkeen viileni ja hiiriä sai aamuisin poimia useamman kappaleen loukuista.
  Yhtenä aamuna kun nukuin vielä sikeästi tunsin kun joku juoksi tyynyn päältä ja kasvojen vierestä, hyppäsin salamana sängystä ylös ja näin kun hiiri livahti sängynpäädystä lattialle ja puikki piiloon. Tapaus oli sen verran järkyttävä että kissa tuli hankittua ja nopeesti – ei näkynyt hiiriä enää sängyssä eikä syötyjä pullia yön jälkeen pöydällä. Rotat ja hiirethän syö ihan kaiken ja rottakin voi jyrsiä itsensä läpi mistä vain kun nälkäinen.
  Rotathan on suurkaupunkien vitsaus, koska niitä on järkyttäviä määriä viemäriverkostoissa ja
  Lapsena mummon kanssa kävimme kerrostalon saunassa jossa rotta hillui löylyissä ja puri mummoani käteen kun yritti saada sen hengiltä.. Tästä jäi kauhea kammo rottiin.

  Suosittelen kissan hankintaa!!

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:28

   Hyi yäk. Mä en ikinä tokenisi, jos sellainen juoksis mun naaman päältä. Ikinä.

 • Reply viivikatariiina Wednesday, August 14, 2013 at 22:25

  Mä en voi taas sietää hämiksii, semmonen nuppineulan pään kokonenki saa mut ihan hulluun panikkikohtaukseen ja alan pahimmassa tapauksessa itkee ja hengittää ihan omalla tyylillä. En ymmärrä mikä niis onniin kuvottavaa. Mutta mul ei kyllä taas käärmeet eikä rotat tee mtn pelkoa vaikka enniin niistä välitäkään! :D

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:17

   Hahahha, ne ei taas aiheuta mussa mitään väristyksiä D:

 • Reply annemaris Wednesday, August 14, 2013 at 22:45

  mulla oli kans mun kämpillä hiiriä, mut se oli odotettavissa ku vuokrasin huonetta vanhasta omakotitalosta. laitettiin loukut ja myrkyt, mikään ei auttanut. se hiiri söi innoissaan ne myrkyt pois, oli sille varmaan herkkua. ei se siihen myrkkyyn kylläkään kuollut. mut sit laitoin liima-ansan ja siihen se sit jäi kiinni. sit mä pakkasin laukut ja muutin takas suomeen :D oli siinä muitakin syitä mut noi hiiret oli viiminen niitti!

  toi on kyl astetta vakavampaa kun rottia on siellä. tsemppii, toivottavasti pääset eroon niistä!

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:16

   Hahahhaah, perus :D Kuulostaa ihan joltain mitä mä tekisin :D

 • Reply Emilia Wednesday, August 14, 2013 at 22:49

  I got you!! Asun rivitalossa ja mun naapurilla on semmoinen hamstraushäiriö. Pidän aina takaovea auki kesäisin… Istuin siinä normaalisti sohvalla kunnes äiti kiljahtaa nojatuolista. Kynnysmatolla oli ROTTA!!! Hyiiiiii helvetti. Alettiin selvittää et missä se on ja mistä se on tullu, ni iki-ihana naapuri oli jättänyt LIHAA takapihalleen lähtiessään kahden viikon matkalle?!? Kuvottavaa, inhottavaa. Rotta-ansat ja myrkyt on takapihalla mut tänään ulos katsoessani se oli kaivamassa kukkaruukkua. Se oli niiiiiin valtava, melkeen kissan kokonen! Se myös söi meidän perunoita laatikosta! Vietän kaiken mahdollisen aikani poissa himasta, ku en kestä tätä.

  Tsemppiä sulle, toivottavasti se/ne lähti/lähtee eikä tuu ikinä enää takas! Niin vittumaisia ja röyhkeitä ja tautisia otuksia kun olla ja voi!

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:16

   Hyi helvetti. Yäk. Kiitoksia ja samoin! :D

 • Reply Maailma on rotta Wednesday, August 14, 2013 at 23:03

  http://www.riemurasia.net/kuva/Rotat/126177c5

  Muahahhaaaa :D

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:15

   Yhh.

 • Reply Late Wednesday, August 14, 2013 at 23:24

  En nyt mitenkään haluais pelästyttää, mut ainakin hevospiireissä puhutaan, että jos rotan näet, niin silloin niitä on jo paljon.. Ja kissaa parempi rottapyydys on terrieri, kissa kun ei oikein välttämättä rotalle pärjää. Jos ei nyt ihan tiikereistä puhuta :D

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:15

   Haha, terrieri siis mulle, kun en kissoista välitä :D

 • Reply Anse Thursday, August 15, 2013 at 00:08

  Hahahahhaha :D Siis sun kirjotustyyli – mieletön!
  Rotat – ei niin mielettömiä!!! Lentojen peruuntuminen – ei sekään niin mieletöntä! Mutta toi kirjotustyyli on niiiin hauska :D
  Tsemppiä! :D

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:15

   Hahah, kiitos :)

 • Reply L Thursday, August 15, 2013 at 01:18

  Oh dear, kuulostaa julmalta! Arvaa vaan alkoko just hirvee vainoharhaisuus että meilläkin on rottia, HYI!! Tsemppiä sinne!

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:15

   Hahah, joko on joka paikka tutkittu?

 • Reply Marija Thursday, August 15, 2013 at 01:56

  En kestä, miten osaatkin kirjottaa näin elävästi :D Varmaan siellä tosiaan kihiset kiukusta, mutta silti sait aikaan tällaisen loistavan tekstin. Toki moni varmaan repii pelihousunsa (ja paidankin) kun näin kovasti kärjistit, mutta ainakin mun mielestä tää teksti oli vaan niin rehellinen, hauska ja no, en osaa kuvailla tän paremmin, mut lisää tällaisia ;) (en siis kuitenkaan toivo että jäät jumiin kentälle, vaan tällaisia kunnon kärjistyksiä ja huippuja kielikuvia) Tsemppiä teille sinne kentälle (kenties hieman myöhässä) ja toivottavasti pääsette turvallisesti Suomeen :)

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:15

   Haha, joo, kärjistäminenhän on usein melkein rikos näissä piireissä :D Kiitoksia! :)

 • Reply idahhh Thursday, August 15, 2013 at 08:04

  No hei, onni onnettomuudessa, aattele onneks ei ollu esim TORAKOITA!!! :S yhden tuttavan kämppään niitä oli tullu ku yläkerran naapurissa asu intialaisia… ja siis tämä tapahtu SUOMESSA hyi saatana!

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:14

   Siis mä kestän torakoita paljon paremmin ku rottia :) En tosin ymmärrä miten intialaiset liittyy torakoihin, mut torakat on musta paljon vähemmän ällöjä :D

 • Reply Saija Inkeri Thursday, August 15, 2013 at 08:05

  Haha, voi ei mikä postaus lävähti naamalle heti aamulla. Oottehan selvinneet jo liikenteeseen Hong Kongista? Toivottavasti!

  Ja ei varmaan hirveästi rottauutiset helpota oloa, huh… Mullakin, jolla on ollut penskana ties minkälaista jyrsijää (jopa lemmikkihiiriä, rottiin äiti ei koskaan antanut lupaa), menin kyllä aika lailla sekaisin kun sellainen löytyi villinä ja vapaana kerran kotiasunnosta. Siis… ei. Ja tämä tapahtui vielä Suomessa. Kaupunkiasunnossa. Toivottavasti siis pest control hoiti hommansa hyvin ja löytäisit hypnoterapiasta ratkaisun siihen vastenmielisyyden tunteeseen mitä saatat tuntea Lontoon kämppään palaamisen yhteydessä. Vähän kyllä nauratti tuo merkinnän loppuun askartelemasi lista, haha. Anteeks. :’)

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:13

   Kyllähän me sieltä joo selvittiin :) Yähh, kamala ajatus, että noita on myös Suomessa :D

 • Reply Hansu Thursday, August 15, 2013 at 09:26

  Mulla on ollu hiiri-ongelma kans! Asun kuitenkin 27. kerroksessa ja silti on hiiri käynyt yöllä kolmesti kajoamassa banaaniin(!!!) …uskottelen siis edelleen, että hiirestä oli kyse vaikka viimeisellä syöntikerralla oli lovi banaanissa ainakin tuplasti isompi verrattaen aikaisempaan :S Hiljattain ei enää ole ollut mitään merkkejä “lemmikistä” (koputan puuta) ja toivonkin, että joku naapuri olisi saanut loukutettua sen. Mutta se olo on iljettävä, kun huomaa merkkejä hiirestä ja useampana iltana kävinkin about koko talon läpi taskulampun avulla varmistaakseni, ettei hiiri majaile jossain pöydän tms. takana.

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:13

   Haha, no ainakin lohdullista on se, että kerrosvalinnalla ei ole asian kanssa tekemistä :D

 • Reply möörve Thursday, August 15, 2013 at 10:07

  Anna, I feel you. Meillä oli vuosia sitten hiiri (ei onneksi rotta) -ongelma. Talomme on metsän vieressä, josta meille alkoi näitä ihanaisia tupsahtelemaan öisin. Eräänä viikkona talossamme oli SEITSEMÄN hiirtä jäänyt ansaan. Noh, päätimme hankkia kissan. Ja onneksi niin, sillä siitä päivästä kun kissa astui taloomme ei ainuttakaan hiirtä ole ollut lähimainkaan. :) Että sinänsä suosittelen ottamaan kissan, jos sellaisen on muutenkin valmis ottamaan. Uskon ettei rodulla ole väliä; hiiret/rotat kyllä pelästyvät kissan hajua ja osaavat pysyä poissa.

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:12

   Hahhah, mutta mitäs sitten jos ei pidä kissoistakaan? :D

 • Reply Siina Thursday, August 15, 2013 at 10:11

  :D ei hitsi et osaat kirjottaa niin hyvin tällaisistakin asioista! Vaikka asioista kumpikin on tosi kurja sulle, ni ei voi mitään et täällä ruudun toisella puolella alkaa hymyilyttään… :) Varsinkin tää rotta-avautuminen.

  Mut toivottavasti taifuunu (taimikälie) menee ohitse nopsaa ja pääsette lähtemään paluulennolle! Ja noista rotista, kyl ne ammattimiehet osaa asiansa ja varmasti ne rotat on häädetty sun kämpästä ennen ku sä sinne takas meet :) Niin inhottavia ku ne onkin, ni nekään ei ole immuuneja myrkyille. Heppaihmisenä niihin on ehkä jo vähän tottunut, vaikka ällöttäviä ne edelleen on. Meillä on niitä erinäisiä kertoja ollut tallissa ja aina on myrkyllä kuollut. Ahneita paskiaisia kun ovat :D

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:14

   Haha, kiitoksia :) Ja toivotaan joo, että ahneita ovat ne Lontoon yksilötkin ja jättävät mun kämpän jatkossa rauhaan :)

 • Reply mjai Thursday, August 15, 2013 at 10:20

  Yrität vissiin olla kovin naseva ja hauska siinä kuitenkaan onnistumatta :D

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:12

   Kiitos samoin :)

 • Reply Madi Thursday, August 15, 2013 at 10:26

  Hyi kamala!!! yökhyihyihyi… Mulla on myös maailman pahin hiiri ja rotta kammo. Mun perhe tiedostaa asian varsin hyvin ja niiden mielestä on HAUSKAA puhua meidän lapsuudenkodissa SISÄLLÄ juosseista hiiristä ja kertoo kuinka kiva oli pyydystää niitä. Tähän reagoin sillee, että laitan kädet korville ja laulan kovaan ääneen koska pelkästään sanan hiiri kuuleminen saa mut ihan hysteeriseks. Onneks nää ongelmat on tullu vasta sen jälkeen ku muutin pois kotoa, muuten noi kivat pikku lemmikit ois ollu mun ykkössyy muuttaa pois.. Niin että tsemppiä vaan sinne :D

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:12

   Hahahahah, voin vaan kuvitella tuon :)

 • Reply lagritsi Thursday, August 15, 2013 at 10:53

  “3. Miehet.” HAHAHAHAHAHHA XD Noista kolmesta huolisin sänkyyni kyllä vaan tän kolmosen. :D

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:11

   Totta sekin :D

 • Reply Jonna Thursday, August 15, 2013 at 10:55

  Minua kävi jotenki naurattaa toi sun postaus kun siitä niin huokuu paniikki ja inho :D

  Meillä omakotitalossa oli viime talvena hiiriä! Hyi helvetti! Siis ne tuli tuolta mieti keittiön roskakaapista! Ja huomattiin ne silleen ku yöllä täällä oli ihan hiljasta niin alko kamala rapina kuulumaan ja meillä on kuitenkin koiria niin ei ne niistäkään välittäny. Tosin koirat nukkuu yläkerrassa meidän kanssa.

  Yöllä kun menin vessaan kerran niin hyi saakeli sitä rapinaa tuolla, minä otin teipin ja teippasin koko oven lukkoon kun kuvittelin että ne hiiret juoksee minun olohuoneessa ja keittiössä.

  Sitten ostettiin pari loukkua ja ne hiiret, 2kpl jäi niihin kiinni. Vaikka miten mua inhotti ja oksetti ne niin silti mua itketti kun satuin näkemään yhen niistä siinä loukussa :( Ei ehkä olis pitäny alkaa kuvittelee että ne vaan hankkii ruokaa lapsilleen :D

  Mutta tsemppiä rotta ongelman kanssa! :) I can feel your pain!

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:27

   Yäk. Joo, ei ehkä kannata ajatella noin, vaan omaa terveyttään noissa tilanteissa :D

 • Reply Pau Thursday, August 15, 2013 at 11:15

  Hei Lontoon rottaongelma on ihan yleisesti tiedossa. Ei se riipu kuinka hienoon taloon muutat, ei ne talot silti ole yhtä tiiviitä kuin Suomessa. Lisäksi Lontoon viemäriverkostossa on miljoonittain rottia…ne pyrkivät asumuksiin yleensä esim kylmien ilmojen myötä…

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:11

   Yäk yäk yäk, hypin varmaan metrin ilmaan tästä lähtien ku kävelen viemäriaukon päältä :D

 • Reply Alessia Thursday, August 15, 2013 at 12:00

  Onhan rotat puistattavia, mutta on niitä Suomessa paremmissakin paikoissa:) mm. kesäisin niitä saattaa livahtaa omakotitaloon vaikka avonaisesta takaovesta ja kerrostaloihin parvekkeen kautta.

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:11

   Yäks.

 • Reply Venla Thursday, August 15, 2013 at 13:28

  Hyi kauhistus! Ei niin mukava yllätys.. Mutta täytyy myöntää, että kirjoitit asiasta niin eläväisesti, että hymynkare oli suupielillä lähes koko rotta-asian ajan :-D

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:11

   Hih, kiitoksia :)

 • Reply Noora Thursday, August 15, 2013 at 13:29

  Tiedän tunteen, meidän Lontoon kodissa oli myös rotta, sain tiedon poikaystävältäni tekstiviestitse, jossa hän sanoi tappaaneensa rotan. Arvaa vaan uskalsinko mennä kotiin (en pariin päivään) ja nukuin valot päällä varmaan kuukauden. Kamalinta oli se, että se rotan täytyi olla saatanan iso ja nainen, koska se oli syönyt kellarista KAIKKI suklaiset joulukuusen koristeet, en edes halua tietää kuinka pitkään olin asunut sen kanssa……

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:11

   Ahhahahhaaha, “ja nainen” :D Varmasti näin :D

 • Reply Cranberry Thursday, August 15, 2013 at 14:48

  Tää postaus aiheutti pientä hymyä. Ei suinkaan tapahtumien vuoksi koska vkttumaisia kaikki vaan sun kirjotustyyli on vaan niin loistava. Ja ne rotat… asuin Irlannissa vuoden au pairina ja mun huoneesta löyty pari rottaa. Edelleen oon sitä mieltä, että niiden kahden oli tarkotus lisääntyä ja vallata mun huoneeni, mutta ei kuulemma. Mun irkkuperhe lähinnä nauro ja ihmetteli mun hysteriaani. Suurta ihmetystä saatiin aikaan kun totesin ettei meillä Suomessa kotona rotat juokse ensimmäisenä vastaan. Meni todella pitkään että pystyin nukkuun ihan rauhassa enkä saanu sydäriä jokaisesta pienestä äänestä.

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:10

   Haha, joo, tää on jotenki niin outoa, että noissa maissa tää on ihan normaalia :D What!?

 • Reply e Thursday, August 15, 2013 at 15:46

  Ekaa kertaa nauroin ääneen kun luin sun postausta :’D

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:05

   Kiva kuulla :)

 • Reply huh Thursday, August 15, 2013 at 16:08

  Sun kannattais kattoa eräs dokumentti rottafobiasta kärsivästä naisesta joka saa altistusterapiaa.. Hänkin pitelee lopulta (kesyrotan lisäksi) kaupunkirottaa käsissään ja tuumaa, että oikeastaan ne on aika söpöjä. Mutta miten teistä tulee tollasia? Törkeitä ja sairaita juttuja elävistä, viattomista eläimistä.

  Terveisin, kesyrottia omistanut rottien ystävä

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:04

   Niin, koska sinun mielipiteesi on ainoa oikea, ja ihmisillä ei ole oikeutta pelätä juuri niitä asioita, joita heidän mielensä nyt sattuu pelkäämään. Minä en koe itseäni sairaaksi, vaan koen, että mulla on pelko tiettyjä asioita kohtaan, jotka on täysin selitettävissä.

 • Reply Mervi Thursday, August 15, 2013 at 16:56

  Haha, mä en kestä, oot ihan paras. :DDDD Etenkin toi maapallon vittumaisimmat olennot ja miehet sijalla kolme. Niin totta aina toisinaan!! :D Mut kyllä ne rotat sieltä saadaan pois ja säkin mielenrauhan, ei huolta. :)

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:02

   Hhahah, kovasti toivon näin :) JA kiitoksia :)

 • Reply kaisa Thursday, August 15, 2013 at 17:19

  Naispuolinen ritari = ritaritar.

  Ritarittaren tarina!
  Suomen kieli… :D

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:00

   Hahha, kieltämättä :D

 • Reply neuu Thursday, August 15, 2013 at 17:51

  Rottia! Hyhyi! No onneks et joutunu itse olla kokemassa sitä :) just ite kylvin syvässä vitutuksessa näiden suomen ihanien kylmien sadepäivien vuoksi, mutta ehkä mulla ei oo siihen oikeutta koska sun syyt vitutukselle on vähän eri luokkaa :D osaatko muuten sanoo, että millanen paikka lontoo on matkustaa ennen joulua? Kattelin tässä just lentoja nimittäin. Kannattaako? :)

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 10:01

   Kyllä mä oon ollu, ja onhan se aika mahtava joululahjojen keskus :) Kaunista siellä on ku on kaikki koristeet :)

 • Reply Mari Thursday, August 15, 2013 at 21:59

  Ewww, itse en välttämättä niin hirveän kauhuissani olisi siimahäntäisistä, mutta kyllä niistä silti saastainen olo tulisi! Mun elämässä on aina ollut kissa, kotikotona juurikin hiirien takia :) Ja rotat on vielä astetta ällömpiä, kun ovat niin paljon isompia kuin perushiiret.

  Repesin tolle sun listalle, koska miehet :D Ne vaan kruunaa sen! Ja olen niin samaa mieltä :D

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 09:56

   Hyh, yäk. Pakko kai alkaa harkitsemaan kissaa (not:D)

 • Reply Katri K Friday, August 16, 2013 at 00:02

  Suuret sympatiani: heräsin kerran Turkissa lomareissullani yöllä siihen, että huoneessani oli rotta. Pahintahan siinä oli se, että olin jo jonkin aikaa kuullut jotain raapimista ja rapinaa, välillä kauempaa ja välillä aivan sängyn vierestä, mutta luulin näkeväni unta..Kun sytytin valon, jättimäinen rotta vilahti seinän vierustaa kaapin taa. Sitä seuranneella loikallani sängystä ovelle olisi varmaan voitettu pituushypyn MM-kisat. Ei nukuttu enää sinä yönä, eikä oikein seuraavinakaan. Rotta pääsi kyllä hengestään vielä samana aamuna..Ja tarviiko mainita, että rotat menevät kammolistallani jopa käärmeiden edelle. HYI.

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 09:54

   Hyi yäk, kiitos muuten tästä ajatuksesta :D

 • Reply Momoski Friday, August 16, 2013 at 12:13

  Lontoos on niin huonosti rakennettuja taloja..ei se kallis vuokra mitään takaa jos talo on takennettu niist halvoista materiaaleista ja päin peetä..aluehan se siinä maksaa. Laita rotanmyrkkyä vaik ite viel johonki ja semmonen loukku :D

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 09:50

   No mulla on viktoriaaninen talo, että enemmän kyse ehkä siitä rakennustavasta ku materiaalista, mutta joo, toivottan, että ongelma oli nyt siinä :)

 • Reply Ei uutta Friday, August 16, 2013 at 14:45

  Huomaa, että et ole aiemmin asunut Lontoossa! Sivistysvaltio, just! Hiiret/rotat eivät todellakaan ole mikään harvinaisuus Lontoossa. Näin kerran jättirotan juoksevan keskellä päivää Oxford St, Selfridgesin edustalla ihmisten jaloissa, hyi. Samaten, asuimme sellaisessa valkoisessa viktoriaanisessa rakennuksessa, jossa on ovensuussa katos ja pylväät – hienosta ulkonäöstä ja rempasta huolimatta saimme toisinaan hiiriä seuraksemme, jes! Miehellä on kokemusta hiirten vierailusta hieman enemmänkin. Ja olen kuule vain ihmetellyt, miten eurooppalaisessa (muka) sivistysvaltiossa kaikki on niin p****ssa jamassa. Luokittelen Lontoon ja Britteinsaaret kehitysmaaksi. Joo on kauppaa ja kahvilaa, mutta se mikä pitää ne pystyssä, on ihan hävityksen partaalla. Ihmettelen syvästi, että brittiläiset suostuvat asumaan niin kammottavissa oloissa, niin hurjalla vuokralla, mitä jo yhdestä huoneesta saa maksaa… Heidän luksus on Suomen normiasumista, käsittämätöntä. Helppoa rahaa vuokranantajalle, varsinkin, kun mikään viranomainen ei ole vuokralaisten puolella. Vuokranantaja voi vuokrata asuntoa ihan missä kunnossa tahansa, eikä aina edes välitä, jos jokin on rikki.

  Yksi tuttu palasi kotiinsa, ja asuntonsa kattoon oli päivän aikana ilmestynyt reikä, niin että yläpuolinen naapuri näki sisään. Ja eikö vuokranantaja tietysti syyttänyt vuokralaista ja vaati tätä maksamaan koko sotkun, joka oli vain syntynyt siitä syystä, ettei ole viitsinyt rempata taloansa kuntoon. Eikä sitä mikään viranomainen tullut päivittelemään kenenkään puolesta. Mulla olisi uskomattomia kertomuksia kerrottavana jo omasta puolestani niin paljon, ettei tahdo itsekään uskoa, niiden olevan totta (tai ainakin toivoisi, että ne olisivat vain olleet unta). :D

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 09:51

   Huhhei, ja aamen tolle ekalle osalle kommenttia, aivan samaa mieltä :D
   Ja toi ei itse asiassa o ees top5 toi tarina noista vuokranantajista, minkä kerroit. Se on ihan käsittämätöntä, missä oloissa noi lontoolaiset haluaa asua :/

 • Reply Annika Friday, August 16, 2013 at 19:33

  Miten on mahdollista että mä oon kertonu etanoista mutta unohdin mainita niistä rotista. :D Niitäkin meillä oli nimittäin. Ikävin fiilis ikinä herätä keskellä yötä siihen kun rotta riehuu sängyn alla. Me luultiin aluks et ne oli hiiriä mut sit se jätösten suuruus paljasti että niiden on pakko olla isompia eläimiä… Tosin oli meillä hiiriäkin.

  Mäkin etsin tällä hetkellä kämppää ja tärkeimpänä kriteerinä on että se ei ole ground floorissa..

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 09:43

   Hahahhahah, kiitos Annika, nyt oot jakanu kaikki sun mosteritarinat Lontoosta, I hope?

 • Reply sara Friday, August 16, 2013 at 23:23

  Fun fact: Lontoossa lähin rotta on AINA väh. viiden metrin läheisyydessä. :D

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 09:40

   Iu.

 • Reply Huoh Friday, August 16, 2013 at 23:28

  Myötähäpeä.. Mahtaa olla rankka elämä jos nää on pahimpia ongelmia..

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 09:39

   Totta. Kaikkien pitäisi elää nujerrettua elämää, eikä pienistä asioista saisi reagoida mitenkään. Eikä ainakaan kärjistäen..

 • Reply A Saturday, August 17, 2013 at 14:12

  Apua, rottia!! Meidän SÄNGYSTÄ löyty pari päivää sitten kuollu hiiri, ilmeisesti syöny myrkkyä ja puklannu veret myös siihen lakanalle. Puistatuksen määrä jumalaton eikä oo tehny mieli palata kotiin (kesäasunto, vielä pari viikkoa siellä eloa olis jäljellä…) nukkumaan, joten ollaan anoppilassa evakossa!:D Ajatus jostain vieläki isommasta eläimestä mun sängyssäni tuottaa niin kovan kuvotuksen ettei tosikaan:D

  • Reply Anna Saturday, August 17, 2013 at 17:17

   Hyi yäk! Hrrrhrhhrh, oikeen puistatus meni :)

 • Reply M Saturday, August 17, 2013 at 19:11

  Hyi hitto! Ei ois ehkä pitäny lukia näitä kommentteja, ku tuli vielä kauhiampi kammo. Nyt katon varmaan joka askeleella maahan minkä kävelen, tännekki tulee ihan varmasti joku ei toivottu eläin. :D Tänään oli käveli joku eläin, en tutkinu tarkemmin, seinää pitkin..voi sitä huudon määrää, kun sen huomasin. :D

  • Reply Anna Sunday, August 18, 2013 at 23:05

   Hahhaha, joo ei kannata :D

 • Reply Athelas Saturday, August 17, 2013 at 21:42

  Oi, Australian ajat tuli ihan mieleen. Ollapa vielä Brisbanessa ja leipoa pahaa aavistamatta keittiössä, ja havahtua ROTTA-ARMEIJAAN pantryn puolella… Niitä oli kuusi. Tai herätäpä aamulla ja ajatella, “hmmm, paahtoleipää”, ja ihmetellä hetken päässä outoa hajua, kun leivän lisäksi kaksi vauvarottaa kärisee paahtimen sisällä. Oli siinäkin paikka mennä piiloon!

  Nykyään asun Tshekissä enkä ole vielä hämähäkkiä suurempaa ällötystä kohdannut. Sormet ristissä, ikuisesti! (Mulla on siis ollut lemmikkinä hiiriä ja muita jyrsijöitä, mutta villiyksilöihin jopa minä vedän rajan.)

  • Reply Anna Sunday, August 18, 2013 at 23:04

   Yhhhh, yäk :D Hyi helkkari toi vauvarottien paahtuminen :D Jajoo, mun mielestä jos tarkoituksella pitää lemmikkiä, on se vähän eri asia kuin villirotta :D

 • Reply Monika Saturday, August 24, 2013 at 11:53

  En ole kerinnyt lukemaan tätä muutamaan viikkoon ja ai että mikä mainio postaus!
  Ihanaa, kun kommenttiboxissa revitään draamaa parista hiirestä ja rotasta.
  Hah hah haa! Rauhoittukaa lapset ja ottakaa rusinoita.

  Ymmärrän täysin pelkotilan jotain kohtaa. Itse pelkäsin pienenä hämähäkkejä. Isäni vielä pelotteli minua tahallaan sellaisella muovisella leluhämähäkillä. Mutta nykyään niitä vilistää niin paljon joka paikassa, ettei ne aiheuta mitään. Hiirenkin tapoin kerran paljain käsin, se kun söi tyytyväisenä hevoseni kauroja. Lisäksi pureskelevat heinäpaalien narut poikki, sen takia meillä on navetassa myrkkyä, eikä hiiriä näy.

  Jos englantilaiset hiirimyrkyt ei toimi, niin vie suomesta jotain rataxia, kyllä lähtee kaikki kultaistanoutajaa pienemmät. (Saakohan rottamyrkkyjä viedä englantiin..? Hmm.)
  Harmi, kun pelkäät käärmeitä, nehän syö rottia. Olis lemmikkikäärmellä ilmaiset sapuskat aina keittiönkaapissa. ;)

  • Reply Anna Sunday, August 25, 2013 at 11:43

   Haha, joo, jänniä välillä nää reaktiot :D tilanne on nyt vissiin hallinnassa, eli voin alkaa taas hengittää :D

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post